Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Απεργία

Το blog συμμετέχει στην απεργία των δημοσιογράφων και δεν θα ενημερώσει την σελίδα του από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης μέχρι τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης..

Όλοι χαρούμενοι! (video)



Όλοι χαρούμενοι (video)
Η Αργεντινή συνέχισε την προέλασή της και περνώντας με 2-1 από το Σαντιάγκο απέναντι στη Χιλή συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στη Λατινική Αμερική. Ο Λιονέλ Μέσι σκόραρε σε έναν ακόμη αγώνα ανοίγοντας το σκορ στο 28', ενώ ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν τρία λεπτά μετά με εξαιρετική ατομική ενέργεια καθάρισε γρήγορα το ματς.










Βενεζουέλα και Ισημερινός ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής των προκριματικών του Μουντιάλ στη ζώνη της Νοτίου Αμερικής και πήραν από ένα βαθμό στην προσπάθεια που κάνουν για τα απευθείας εισιτήρια στη Βραζιλία.

Μόλις στο 6’ οι Βενεζουελάνοι άνοιξαν το σκορ με τρομερό σουτ του Αράνγκο και μπήκαν με το... δεξί στην αναμέτρηση με τη δύναμη της έδρας. Ωστόσο, η απάντηση του Ισημερινού ήταν σχετικά άμεση και πιο συγκεκριμένα στο 24’ ο Καστίγιο έφερε το ματς στα ίσα, με το 1-1 να διατηρείται ως το τέλος. Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στη τέταρτη θέση, όπου ισοβαθμούν με Χιλή και Ουρουγουάη και γίνεται κακός... χαμός, ενώ οι φιλοξενούμενοι «σκαρφάλωσαν» δεύτεροι.

Ο άσος της Παναχαϊκής, Πολ Ουρτάδο δεν αγωνίστηκε για τη Βενεζουέλα.

Στο άλλο παιχνίδι που διεξαγόταν την ίδια ώρα, το Περού του Σέρχιο Μαρκαριάν δεν τα κατάφερε και γνώρισε την ήττα από την Παραγουάη με σκορ 1-0. «Χρσός» σκόρερ ο Αγκιλάρ στο 53’, ωστόσο το... τρένο για τους νικητές φαίνεται πως είναι ακόμα μακριά.






Αναλυτικά:

Βολιβία-Ουρουγουάη 4-1
(6’, 51’, 55’ Σαουσέδο, 26’ Μοζίκα-81’ Σουάρες)

Παραγουάη-Περού 1-0
(53’ Αγκιλάρ)

Βενεζουέλα-Ισημερινός 1-1
(6’ Αράνγκο – 24’ Καστίγιο)

Χιλή-Αργεντινή 1-2
(91' Γκουτιέρες-28' Μέσι, 31' Ιγκουαΐν)

Βαθμολογία

1. Αργεντινή 20 (9 ματς)
2. Ισημερινός 17 (9 ματς)
3. Κολομβία 16 (8 ματς)
4. Βενεζουέλα 12 (9 ματς)
5. Ουρουγουάη 12 (9 ματς)
6. Χιλή 12 (9 ματς)
7. Βολιβία 8 (9 ματς)
8. Περού 8 (9 ματς)
9. Παραγουάη 7 (9 ματς)

* Οι τέσσερις πρώτοι προκρίνονται απευθείας στα τελικά, ενώ ο πέμπτος δίνει μπαράζ με ομάδα της Ασίας.


πηγή: sportfm.gr

Καλόγερος το έσκασε με γυναίκα και πούλησε κτήματα της εκκλησίας!

Ένας φραγκισκανός καλόγερος εγκατέλειψε την ασκητική ζωή του και το έσκασε με μια γυναίκα, αφού προηγουμένως πούλησε τα κτήματα της εκκλησίας στο Μπάσκα Βόντα της δυτικής Κροατίας. Τυπάρας από τους λίγους...

Η Καθολική Εκκλησία επιβεβαίωσε σήμερα τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και μερικές ημέρες και ανέφεραν ότι ο μοναχός πέταξε τα ράσα και έφυγε παίρνοντας μαζί του 9,8 εκατομμύρια κούνα (περίπου 1,7 εκ. δολάρια).
"Θέλουμε να σταματήσουμε τις εικασίες των μέσων ενημέρωσης για το θέμα αυτό (...) και να προστατεύσουμε την αξιοπρέπεια της φραγκισκανικής μονής του Πρεσβέτο", αναφέρει η επισκοπή του Σπλιτ και της Μακάρσκα σε ανακοίνωση που ανήρτησε στην ιστοσελίδα της.
Σύμφωνα με την επισκοπή ο μοναχός Σίμε Νίματς πούλησε 43 στρέμματα γης που ανήκαν στην εκκλησία και απέσυρε χρήματα από το λογαριασμό της, χωρίς να έχει πάρει έγκριση προηγουμένως. Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ακύρωση της αγοραπωλησίας.
Τα κροατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο 34χρονος Νίματς το έσκασε πριν από δύο εβδομάδες με ένα πολυτελές αυτοκίνητο, έχοντας στο πλευρό του μια γυναίκα. Τον αναζητούν τόσο η αστυνομία όσο και η εκκλησία.

Πηγή: newsit.gr

Ούτε για Τσάμπιονς Λιγκ!

Ανάρπαστα έγιναν τα εισιτήρια της αναμέτρησης του Πλατανιά με τον ΟΦΗ για την έβδομη αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.
Κάτι από παιχνίδι για... Τσάμπιονς Λιγκ, θυμίζει η κινητοποίηση των Χανιωτών φιλάθλων, ενόψει κρητικού ντέρμπι με τους Ομιλίτες. Πως αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός πως μέσα σε λίγες ώρες μόνο εξαφανίστηκαν τα 2.000 «μαγικά χαρτάκια» που είχαν βγει σε κυκλοφορία, όπως τουλάχιστον ενημέρωνε το γραφείο Τύπου του Πλατανια, αφού επίσημη ανακοίνωση δεν έχει ακόμα εκδοθεί
Άλλωστε είναι ενδεικτικές και οι ουρές που σχηματίστηκαν έξω από την εκδοτήρια στην κεντρική αγορά των Χανίων, με τους φίλους των «ερυθρόλευκων» να περιμένουν υπομονετικά για ένα εισιτήριο.



πηγή: gazzetta.gr
 

Ώρα για… έργα στην ΑΕΚ!!

Ώρα για… έργα στην ΑΕΚ
Οι προθέσεις τους δεν αμφισβητούνται από κανένα.

Σε ό,τι στοιχείο ζήτησαν, η ανταπόκριση ήταν άμεση.

Όλοι στην ΑΕΚ τους περιμένουν πώς και πώς.

Ε, ήρθε η ώρα Βιντιάδης και Χάρις να δρομολογήσουν την είσοδό τους στην «Ένωση».

Η νέα επαφή που είχε ο Έλληνας εφοπλιστής με τον Ανδρέα Δημητρέλο ενίσχυσε την αίσθηση πως το deal είναι στην τελική ευθεία, ωστόσο οι αυξανόμενες πιέσεις από τους πιστωτές κάνουν πιο αναγκαία από ποτέ την επίσπευσή του.

Παρόλο που η υπόθεση της εμπλοκής τους στην ΑΕΚ έχει τραβήξει περισσότερο διάστημα απ’ αυτό που θα πίστευε κανείς ότι μπορεί ν’ αντέξει η ΠΑΕ, κανείς δεν έχει αμφισβητήσει μέχρι σήμερα τη σοβαρότητα των Βιντιάδη και Χάρις. Τέτοια δείχνει, εξάλλου, η θέλησή τους να εξετάσουν αναλυτικά όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει ως τώρα.

Η κατάσταση ωστόσο στην ΑΕΚ έχει αρχίσει να μη σηκώνει πλέον άλλη αναβολή. Το γεγονός λοιπόν ότι ο Ανδρέας Δημητρέλος είχε νέα τηλεφωνική επαφή με τον Ανδρέα Βιντιάδη (και παρόλο που απ’ αυτή δεν προέκυψε κάποια είδηση για το πότε ακριβώς σκοπεύουν να μπουν στην ομάδα) θεωρείται ως ένα ακόμα σημάδι ότι το deal είναι προ των πυλών.

Μοιάζει πιο απαραίτητο από ποτέ όμως ο Έλληνας επιχειρηματίας να… περάσει και οριστικά την πόρτα των Σπάτων. Διότι οι πιέσεις από πιστωτές που ζητούν τα χρήματά τους αυξάνονται επικίνδυνα πλέον εκεί. Και η απάντηση που ελλείψει άλλης τους δίνεται («κάντε υπομονή, έρχονται οι επενδυτές») δεν θα αναβάλλει για πολύ ακόμα τις αντιδράσεις τους.

Τουλάχιστον όχι για διάστημα μεγαλύτερο από το τέλος του μηνός, όταν και ελπίζεται στην ΠΑΕ ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των ορκωτών λογιστών και η είσοδος των Βιντιάδη και Χάρις μέσω της συμμετοχής τους στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.



πηγή: sport-fm.gr
 

Τρέξιμο πριν το… τρέξιμο!!

Τρέξιμο πριν το… τρέξιμο
Σε προπονήσεις με αρκετή ένταση, κυρίως αερόβια έχει επιδοθεί τις τελευταίες μέρες το μενού των προπονήσεων για τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Κι αυτό, διότι μέσα σε μία εβδομάδα οι «πράσινοι» θα δώσουν τρία παιχνίδια δύσκολα. Και χωρίς έκρηξη και καλή φυσική κατάσταση, αυτό δεν γίνεται. Από εκεί και πέρα, στην προπόνηση της Τετάρτης θα φανούν οι αρχικές σκέψεις του Πορτογάλου για το Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Άρη, αφού, ενδεχομένως, κάποιοι να προφυλαχθούν για το ματς με την Λάτσιο.

Σίγουρος απών από το ματς με τους Θεσσαλονικείς θα είναι ο Βύντρα, ο οποίος έπαθε θλάση στην προπόνηση της Εθνικής. Ο δεξιοπόδαρος αμυντικός χάνει και την Λάτσιο όπως και το εκτός έδρας ματς με τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Από την στιγμή που ο διεθνής αμυντικός δεν υπολογίζεται, είναι δεδομένο πως δεξί μπακ στο ματς με τον Άρη θα παίξει ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, ο οποίος φέτος, δείχνει άλλο πρόσωπο. Το καλό του… Στο τέρμα, ο Καρνέζης δεν χάνει την θέση του ενώ αριστερό μπακ, δύσκολα βγαίνει εκτός ο Σπυρόπουλος με τέτοιες εμφανίσεις που κάνει κι αυτός.

Στα στόπερ, υπάρχουν ερωτήματα. Ο σίγουρος ένας είναι ο Βελάσκες και από εκεί και πέρα, ο Μπουμσόνγκ είναι έτοιμος αλλά ίσως προφυλαχτεί για την δύσκολη συνέχεια. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να είναι έτοιμος ο Πίντο, που αυτή τη στιγμή, δεν είναι… Στο βάθος υπάρχει και ο Τριανταφυλλόπουλος, αλλά μάλλον θα ξεκινήσει ο "Μπουμ" και θα τον ξεκουράσει ο πιτσιρικάς εάν υπάρχει η δυνατότητα.

Στη μεσαία γραμμή, ο Βιτόλο είναι ο μοναδικός αμυντικός μέσος στην ομάδα και δεν μπορεί ούτε ανάσες να πάρει, οπότε θα είναι ο ένας σίγουρος. Δίπλα του, μάλλον θα αγωνιστεί ο Ζέκα με την τριάδα μπροστά τους να αποτελείται από τους Σισοκό, Κουίνσι κι ακόμη έναν. Αυτός, θα μπορούσε να είναι ο Χριστοδουλόπουλος επειδή μέχρι τότε θα έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, αλλά ο Φερέιρα, δύσκολα θα τον ρίξει στη μάχη αφού δεν θέλει να ρισκάρει τις συμμετοχές του στα δύο επόμενα και δυσκολότερα ματς. Άρα, οι Μαυρίας και Μαρίνος μοιράζονται τις πιθανότητες για να ξεκινήσουν.

Αν προτιμηθεί ο Μαρίνος για βασικός, τότε ο Ζέκα θα παίξει δεξιά και ο Στέργος αμυντικό χαφ, ενώ αν αγωνιστεί ο Μαυρίας, ο Ζέκα θα μείνει ως κόφτης και ο νεαρός έξω δεξιά. Υπάρχει βέβαια και πάντα η πιθανότητα να ξεκινήσει ο Φορναρόλι και η θέση στην κορυφή να ανήκει στον Τοτσέ. Ειδάλλως, ο Ουρουγουανός θα παίξει στην κορυφή και ο Ισπανός θα μείνει στον πάγκο, αφού για να παίξει βασικός ο Πετρόπουλος, ούτε λόγος...



πηγή: sport-fm.gr
 

Οπαδικά «επαγγελματίας»! Εθνικά «φάρδος»!!

Ο αρχισυντάκτης του gazzetta Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για την... διαφορετική αντιμετώπιση που τυγχάνουν στους συλλόγους νίκες σαν αυτή που πέτυχε η εθνική Ελλάδος στην Μπρατισλάβα!
Η αλήθεια είναι ότι η μετάβαση από την πλήρη αδιαφορία για τα ματς της εθνικής ομάδας στην προσήλωση σε αυτά δεν έγινε και με τον πλέον... ομαλό τρόπο! Από εκεί που δεν ξέραμε καν τον αντίπαλο της Ελλάδας φτάσαμε να πανηγυρίζουμε το Euro της Πορτογαλίας. Οπότε γίνεται κατανοητό ότι από την μία μέρα στην άλλη η εθνική δεν γίνονταν να αποκτήσει... οπαδούς.
Αναγκαστικά θα μεταφέρονταν σε αυτή οπαδοί των συλλόγων και μαζί τους και όλος ο υπόλοιπος μηχανισμός (παράγοντες, δημοσιογράφοι, εφημερίδες κλπ). Ανάλογα ποιος πετύχαινε το γκολ της νίκης ή έκανε την... μαλακία στην ήττα υπήρχαν και υπάρχουν και αντίστοιχοι τίτλοι. Γνωστά είναι αυτά. Άρα δεν περίμενε κανείς να αλλάξει κάτι με το... διπλό στην Μπρατισλάβα!
Η αλήθεια είναι ότι η εθνική κυμαίνονταν από την... μετριότητα μέχρι το «δεν βλέπονταν». Όμως στο τελικό ταμείο πριν πάμε στην Βραζιλία δεν θα μας ζητήσει κανείς τον λόγο γιατί κόντρα στους Σλοβάκους αν και κερδίσαμε δεν παίξαμε καλά.
Η νίκη μετράει, το τρίποντο μπήκε στο σακούλι και πάμε παρακάτω. Ακόμη και η τύχη για να την έχεις πρέπει να το... δουλέψεις και λίγο. Οπότε είναι τουλάχιστον άστοχο να δουλεύει συνεχώς αυτή η... καραμέλα με το φάρδος, το άστρο του Σάντος, την... σκυτάλη που του έδωσε στο θέμα τύχης ο Ρεχάγκελ και άλλες τέτοιες ομορφιές.
Είπαμε η εθνική δεν έχει «δικούς της» οπαδούς οπότε δεν τρέχει και τίποτα να την πούμε και τυχερή και κωλόφαρδη και όπως αλλιώς θέλουμε. Ούτε στα σχόλια των sites θα κράξει κανείς, ούτε θα αφήσει τις εφημερίδες στο μανταλάκι!
Αντίθετα αν στην θέση της ήταν ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ ανάλογα και με την περίσταση το «επαγγελματική νίκη» θα είχε... φορεθεί περισσότερο!



πηγή: gazzetta.gr
 

Κίνηση για Σκόνδρα τον Γενάρη!!

Την πιθανότητα να κινηθούν τον Γενάρη για να αποκτήσουν τον αρχηγό του Ατρομήτου, Γιάννη Σκόνδρα, εξετάζουν πολύ σοβαρά στον Ολυμπιακό.
Ο Σκόνδρας είναι ένας παίκτης που και αρέσει πολύ στο λιμάνι και παρακολουθείται καιρό τώρα. Στον Ολυμπιακό τον εκτιμούν πολύ ως ποδοσφαιριστή και είναι γεγονός πως για εκείνον έχουν γίνει ορισμένες επαφές με τον Ατρόμητο από το περασμένο καλοκαίρι. Συζητήσεις που είχαν γίνει σε πολύ καλό κλίμα.
Ο άσος της ομάδας του Περιστερίου είναι μία περίπτωση που απασχολεί έντονα τους πρωταθλητές Ελλάδας. Το όνομά του είναι στα υπ' όψιν για τον Γενάρη και στην πειραϊκή ΠΑΕ σκέφτονται πολύ να κάνουν κίνηση για την απόκτησή του στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Μάλιστα αυτό μπορεί να γίνει ανεξαρτήτως από το τι θα συμβεί με τον Τοροσίδη.



πηγή: gazzetta.gr