Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

«Στοπ» στα φαβορί!

«Στοπ» στα φαβορί
Κακή αποδείχθηκε η δεύτερη ημέρα της δέκατης αγωνιστικής της Σκωτσέζικης Πρέμιερ Λιγκ.

Η Αμπερντίν γκέλαρε στην έδρα της Νταντί Γιουνάιτεντ (1-1), αλλά η «βόμβα» έσκασε στο Ρος Κάουντι-Χιμπέρνιαν, με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την νίκη με 3-2. Έκαμψε την αντίσταση της Κιλμάρνοκ η Σεντ Τζόνστον (2-1).

Η Ρος Κάουντι σημείωσε την δεύτερή της νίκη σε δέκα αγώνες απέναντι στην Τρίτη του βαθμολογικού πίνακα Χιμπέρνιαν. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 6’ με τον Γκρίφιθς αλλά η Ρος Κάουντι γύρισε το ματς με τέρματα των Κέτλγουελ (9’) και Βίγκουρς (34’). Παρόλα αυτά οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια με τον ΜακΠέικ να ισοφαρίζει στο 45’. Το νικητήριο γκολ ήρθε στο 83ο λεπτό για τους γηπεδούχους με τον ΜακΜέναμιν, που χάρισε μεγάλο τρίποντο στην Ρος Κάουντι, απομακρύνοντας την κάπως από την επικίνδυνη ζώνη.

Στο Νταντί «σκόνταψε» η Αμπερντίν που αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Νταντί Γιουνάιτεντ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 22’ με τον Ράνκιν, προτού ο ΜακΓκίν σώσει τον βαθμό για την Αμπερντίν στο 53’.

Η Σεντ Τζόνστον ήταν από τα φαβορί της ημέρας που την… γλίτωσε, αφού επικράτησε με 2-1 της Κιλμάρνοκ και έμεινε στο -3 από την πρωτοπόρο Σέλτικ. Ο Ντέιβιντσον έκανε το 1-0 στο 30’ με τον Χάσελμπαϊνκ να διπλασιάζει τα τέρματα των γηπεδούχων και να κλειδώνει την νίκη στο 90’, παρά το γκολ του Φάουλερ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων που δεν ανησύχησε περαιτέρω τους νικητές.


Η δέκατη (10η) αγωνιστική

Παρασκευή 19/10


Νταντί-Ινβερνές, 1-4
(Νις 13’-ΜακΚέι 4’, 85’, Γουόρεν 7’, Σάινι 81’ πεν)

Σάββατο 20/10

Σεντ Μίρεν-Σέλτικ 0-5
(Χούπερ 15’, Αμπροουζ 18’, Γουανιάμα 32’, 38’, Βατ 86’)

Νταντί Γιουνάιτεντ-Αμπερντίν 1-1
(Ράνκιν 22’-ΜακΓκίν 53’)

Ρος Κάουντι-Χιμπέρνιαν 3-2
(Κέτλγουελ 9’, Βίγκουρς 34’, ΜακΜέναμιν 83’-Γκρίφιθς 6’, ΜακΠέικ 45’)

Σεντ Τζόνστον-Κιλμάρνοκ 2-1
(Ντέιβιντσον 30’, Χάσελμπαϊνκ 90’-Φάουλερ 90’+3’)

Κυριακή 21/10

Χαρτς-Μάδεργουελ 14:45

Η επόμενη αγωνιστική (11η)

Παρασκευή 26/10


Μάδεργουελ-Χιμπέρνιαν 21:45

Σάββατο 27/10 (17:00)

Αμπερντίν-Νταντί
Σέλτικ-Κιλμάρνοκ
Χαρτς-Ρος Κάουντι
Ινβερνές-Σεντ Τζόνστον
Σεντ Μίρεν-Νταντί Γιουνάιτεντ



πηγή: sport-fm.gr
 

Από μηχανής… Τζέκο!!

Από μηχανής… Τζέκο!
Είδε το… χάρο με τα μάτια της.

Είδε τη διαφορά από τη Τσέλσι να αυξάνεται.

Κι όμως η Μάντσεστερ Σίτι... αναπνέει! Ο Έντιν Τζέκο με δύο προσωπικά γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, οδήγησε τους «πολίτες» στο 2-1 με ανατροπή κόντρα στη Γουέστ Μπρομ- αν και έπαιζαν με δέκα παίκτες- και συνεχίζουν το κυνήγι.

Από την άλλη, η Γιουνάιτεντ με… χατ-τρικ του Ρούνεϊ, επικράτησαν της Στόουκ με σκορ 4-2. «Φτωχή», αλλά νίκη για τη Λίβερπουλ με 1-0!

Η Τσέλσι από νωρίς το μεσημέρι είχε βάλει δύσκολα στις δύο ομάδες του Μάντσεστερ, με τη διαφορά να έχει ανέβει στους 7. Οι πρωταθλητές είχαν δύσκολη αποστολή στην έδρα της Γουέστ Μπρομ και έπρεπε να λαχταρήσουν για να τα καταφέρουν. Στο 23’ ο Μίλνερ αποβλήθηκε και άφησε τους «πολίτες με δέκα παίκτες. Και δεν έφτανε αυτό, αλλά στο 67’ ο Λόνγκ έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους και έζωσαν τα... φίδια την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι. Και εκεί κάπου «μίλησε» ο Έντιν Τζέκο. Αρχικά το γκολ του στο 80’ ισοφάρισε σε 1-1, για να έρθει στο 90’ να κάνει την ολική ανατροπή με 2-1 και να δώσει… ανάσα ζωής στους πρωταθλητές που συνεχίζουν να κυνηγούν τους «μπλε», όντας στο -4 από την κορυφή.

Οι… κόκκινοι του Μάντσεστερ είχαν πιο εύκολο απόγευμα, όμως έπρεπε να βρεθούν πίσω στο σκορ για να ξυπνήσουν. Ο Ρούνεϊ έβαλε μπροστά την… Στόουκ πετυχαίνοντας αυτογκόλ στο 11’. Όμως στη συνέχεια είπε να πετύχει τέρματα και για τους «κόκκινους διαβόλους» και να «καθαρίσει» το ματς. Στο 27’ έκανε το 1-1 και πριν κλείσει το ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 44’ ο Φαν Πέρσι έκανε την ανατροπή με το 2-1 υπέρ της Γιουνάιτεντ. Στο 46’ ο Γουέλμπεκ έδωσε… αέρα δύο γκολ, ενώ στο 59’ ο Κίτλι μείωσε προσωρινά σε 3-2. Το τελικό 4-2 διαμόρφωσε και πάλι ο Ρούνεϊ, κάνοντας… χατ-τρικ, ενώ με τα δύο γκολ που σημείωσε έφτασε συνολικά τα 200 στην καριέρα του στην Premier League!



 


M4-2S www.fasthighlights.com από fasthighlights-2013
 
Η Λίβερπουλ δεν ήταν εντυπωσιακή, όμως ήταν… ουσιαστική. Ο Στέρλινγκ στο 29’ πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης και το 1-0 έμεινε ως το τέλος και οι «reds» κατέκτησαν τους τρεις βαθμούς κόντρα στην Ρέντινγκ. Ο σκόρερ της ομάδας του λιμανιού έγινε ο δεύτερος νεότερος που πετυχαίνει γκολ στην ιστορία της ομάδας στην Premier League, όντας 17 ετών και 317 ημερών, πίσω από τον Μάικλ Όουεν που πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ σε ηλικία 17 χρονών και 143 ημερών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:

Σάββατο 20/10

Τότεναμ – Τσέλσι 2-4
(46' Γκαλάς, 54' Ντεφό - 17' Κέιχιλ, 66', 69' Μάτα, 90+1' Στάριτζ)

Φούλαμ – Άστον Βίλα 1-0
(84’ Μπερντ)

Λίβερπουλ – Ρέντινγκ 1-0
(29’ Στέρλινγκ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Στόουκ 4-2
(27’, 65’ Ρούνεϊ, 44’ Φαν Πέρσι, 46’ Γουέλμπεκ – 11’ αυτ. Ρούνεϊ, 59’ Κίτλι)

Σουόνσι – Γουίγκαν 2-1
(65’ Ερνάντεζ, 67’ Μίτσου – 69’ Μπόις)

Γουέστ Μπρομ – Μάντσεστερ Σίτι 1-2
(67’ Λονγκ – 80’ Τζέκο)

Γουέστ Χαμ – Σαουθάμπτον 4-1
(46’, 72’πεν. Νομπλ, 48’ Νόλαν, 87’ Μαϊγκά – 64’ Λαλανά)

Νόριτς – Άρσεναλ (19:30)

H επόμενη (9η) αγωνιστική:

Κυριακή 21/10

Σάντερλαντ – Νιούκαστλ (15:30)
ΚΠΡ – Έβερτον (18:00)

Σάββατο 27/10

Άστον Βίλα-Νόριτς (14:45)
Άρσεναλ-ΚΠΡ (17:00)
Γουίγκαν-Γουέστ Χαμ
Στόουκ-Σάντερλαντ
Ρέντινγκ-Φούλαμ
Μάντσεστερ Σίτι-Σουόνσι (19:30)

Κυριακή 28/10
Έβερτον-Λίβερπουλ (15:30)
Νιούκαστλ-Γουέστ Μπρομ (17:00)
Σαουθάμπτον-Τότεναμ
Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)



πηγή: sport-fm.gr
 

Τέστ «Παπ»

Τέστ «Παπ»
Να αποδείξουν πως μπορούν να πάρουν τη νίκη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και χωρίς τον πρώτο σκόρερ της ομάδας, Δημήτρη Παπαδόπουλο, θέλουν οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του Πανθρακικού.

Ο έμπειρος φορ δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και έτσι ο Σάββας Παντελίδης τον άφησε εκτός αποστολής για τον εντός έδρας αγώνα απέναντι στον «Άγιαξ της Ηπείρου», στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Απόντες από την συγκεκριμένη αναμέτρηση θα είναι και οι Δημήτρης Κουτσόπουλος και Γιάννης Στάθης, οι οποίοι είναι, επίσης, τραυματίες.

Κατά τα άλλα, στην προπόνηση του Σαββάτου, ο Παντελίδης έδωσε έμφαση στην τακτική, προκειμένου οι ποδοσφαιριστές του να παρουσιαστούν «διαβασμένοι» για τον αγώνα κόντρα στην ομάδα της Ηπείρου και να συνεχίσουν με νίκη τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά, η 18μελής αποστολή του Πανθρακικού:

Αντίλοβιτς, Αθανασιάδης, Μελίσσης, Σκλιοπίδης, Χρήστου, Βιγιαρέχο, Σαρακατσάνος, Μακρυδημήτρης, Σερφά, Μουνάφο, Λαδάκης, Πρίττας, Μίνγκας, Λουσέρο, Μπαϊκαρά, Βαϊρουά, Κυβελίδης, Κοντογουλίδης, Γωνιάδης.



πηγή: sport-fm.gr
 

«Θα κάνω ό,τι μπορώ για τον Ολυμπιακό»

«Θα κάνω ό,τι μπορώ για τον Ολυμπιακό»
Εμφανώς συγκινημένος από την αποθέωση που γνώρισε από τον κόσμο του Ολυμπιακού, ο Ζιοβάνι μίλησε στην κάμερα της Nova και τόνισε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να κάνει περήφανη την ομάδα μέσα από το νέο του πόστο. Ο νέος σκάουτερ των «ερυθρόλευκων» στη Βραζιλία επισήμανε πως ήταν πολύ αγχωμένος περισσότερο κι από όταν έπαιζε, την ώρα της βράβευσης του.

«Είναι τιμή μου. Ήμουν πολύ αγχωμένος, περισσότερο και από το να έπαιζα. Ένιωσα υπέροχα μέσα στον κόσμο του Ολυμπιακού. Εγώ θα κάνω ότι μπορώ για να κάνω περήφανο τον Ολυμπιακό και να φέρω παίκτες που να φοράνε την φανέλα και να αγαπάνε την ομάδα», είπε ο Ζιοβάνι.



πηγή: sport-fm.gr
 

Πλήρης κόντρα στον Παναθηναϊκό!!

Πλήρης κόντρα στον Παναθηναϊκό
Με μοναδικό απόντα τον Βασίλη Τριανταφυλλάκος, που είναι εδώ και καιρό τραυματίας θα παραταχθεί ο Άρης κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για την έβδομη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, καθώς η αποστολή της ομάδας δεν επιφύλασσε εκπλήξεις.

Μετά την προπόνηση του Σαββάτου, οι Πασιαλής-Μπουγιουκλής ανακοίνωσαν τους 20 «εκλεκτούς» για το παιχνίδι κόντρα στους «πράσινους». Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται ο Γιαννιώτας που εξέτισε την ποινή του, καθώς και ο Καζναφέρης που το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού.

Η αποστολή του Άρη: Βελλίδης, Διούδης, Πουλίδο, Νούνο Κοέλιο, Αγκάνθο, Γιαννίτσης, Κανούλας, Γκέσιος, Καζναφέρης, Καπετάνος, Μαργαρίτης, Νταμαρλής, Παντίδος, Παπαζαχαρίας, Παπαστεριανός, Σουνάς, Ψυχογιός, Αντωνιάδης, Γιαννιώτας, Οικονομόπουλος.



πηγή: sport-fm.gr