Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Το παλεύει για Μάρικα ο ΠΑΟΚ!!

Επαφές με την Κόνιασπορ για την απόκτηση του Τσίπριαν Μάρικα κάνει ο ΠΑΟΚ. Ποια τα δεδομένα της υπόθεσης και τι δήλωσε για το θέμα ο συμπατριώτης του, Ντορίν Γκοϊάν, που παίζει στον Αστέρα.

Το παλεύει για Μάρικα ο ΠΑΟΚ

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι σε επαφές με την Κόνιασπορ για την απόκτηση του Ρουμάνου φορ (που έχει συμβόλαιο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι), ωστόσο δεν δείχνει καμία διάθεση να καλύψει εξ ολοκλήρου το ετήσιο συμβόλαιο του παίκτη, που αγγίζει τα 1,2 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Παρότι ο 30χρονος άσος προέρχεται από κακή σεζόν, έχει υψηλό κίνητρο να επιστρέψει στις καλές σεζόν, προκειμένου να ανακτήσει τη θέση του στην εθνική Ρουμανίας εν όψει του Euro 2016.

Ο άλλοτε φορ των Ντιναμό Βουκουρεστίου, Σαχτάρ, Στουτγκάρδης, Σάλκε και Χετάφε, ανήκει από πέρσι το καλοκαίρι στην ομάδα του Ικονίου, με την οποία είχε την περασμένη περίοδο δύο γκολ σε οκτώ εμφανίσεις, ενώ φέτος έχει χρησιμοποιηθεί για μόλις επτά λεπτά.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο συμπαίκτης του στην εθνική Ρουμανίας, Ντορίν Γκοϊάν, που παίζει στον Αστέρα Τρίπολης, παρουσιάστηκε σίγουρος για τη μεταγραφή μιλώντας στον Τύπο της χώρας του. «Ξέρω ότι ο Μάρικα είναι κοντά στο να υπογράψει με τον ΠΑΟΚ. Του μίλησα τις προάλλες και το γνώριζα. Έχει στα χέρια του μια πολύ καλή προσφορά από τον ΠΑΟΚ. Εμένα μου αρέσει στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς οπαδούς, παίζει στο Europa League. Ο Μάρικα μπορεί να είναι ένας σημαντικός παίκτης γι' αυτούς», ανέφερε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ντόρτμουντ 3Χ3!! (video)

Η Ντόρτμουντ, έκανε το τρία στα τρία, αφού επικράτησε 3-1 της Χέρτα εντός έδρας, με γκολ των Χούμελς, Ομπαμεγιάνγκ και Ράμος. Βασικός ο Σωκράτης.

Ντόρτμουντ 3Χ3 (video)
Η ομάδα της Βεσταφαλίας, προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ, στον όμιλο του Europa League, παρά το γεγονός πως δέχτηκε ένα αντικανονικό γκολ, που κάπως την άγχωσε όταν μείωσαν οι Βερολινέζοι σε 2-1, πήρε το τρίποντο με τον Ράμος να σκοράρει κόντρα στην παλιά του ομάδα για να σφραγίσει τη νίκη. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης.

Η Μπορούσια προηγήθηκε στο 27ο λεπτό, μετά από ωραία σέντρα με το αριστερό από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που ο Ματς Χούμελς με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Στο 51’ άλλη μια εξαιρετική έμπνευση του Καγκάβα που έσκαψε για τον Γκίντερ, αυτός πάσαρε με μια παράλληλα στον Ομπαμεγιάνγκ, που με το 3ο του γκολ έκανε το 2-0.

Ο Καλού μετά από ασθενή επέμβαση του Μπούρκι, σε σουτ του Νταριντά, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για να διαμορφώσει το 2-1, όμως στην εκπνοή οι παίκτες της Ντόρτμουντ έκρυψαν την μπάλα με τον Χόφμαν, τον Καγκάβα και τον Μικχταριάν να συνδυάζονται έξοχα και τον Ράμος να παίρνει την μπάλα για το 3-1.

Η σύνθεση της Ντόρτμουντ: Μπούρκι, Γκίντερ, Παπασταθόπουλος, Χούμελς, Σμέλτσερ, Βάιγκλ, Γκιουντογκάν (79’ Γκιουντογκάν), Καγκάβα, Μικχταριάν, Ρόις (79’ Ράμος), Ομπαμεγιάνγκ (71’ Χόφμαν)

Δείτε εδώ τα γκολ της αναμέτρησης:


Αναλυτικά η τρίτη αγωνιστική

Παρασκευή, 28/8

Βόλφσμπουργκ-Σάλκε 3-0
(17’ Ντοστ, 59’ πεν. Ροντρίγκεζ, 61' Κλόζε)

Σάββατο, 29/9 (16:30)

Στουτγκάρδη-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-4
(30’ Ντινταβί – 11’ Χλουσέκ, 42’, 87’ Καστένιος, 69’ Σεφέροβιτς)

Άουγκσμπουργκ-Ίνγκολσταντ 0-1
(63’ Λέκι)

Κολωνία-Αμβούργο 2-1
(76' Χόσινερ, 81' Μοντέστε πεν. - 47’ Χόλτμπι)

Μάιντς-Ανόβερο 3-0
(15’, 29’ Μουτό, 47’ Μαλί)

Ντάρμσταντ-Χόφενχαϊμ 0-0

Μπάγερν Μονάχου-Λεβερκούζεν 3-0
(26'60' πεν. Μίλερ, 71'πεν. Ρόμπεν)

Κυριακή, 30/8

Ντόρτμουντ-Χέρτα Βερολίνου 3-1
(27' Χούμελς, 51' Ομπαμεγιάνγκ, 90' Ράμος - 79' Καλού)

Βέρντερ Βρέμης-Γκλάντμπαχ (18:30)

Η επόμενη (4η) αγωνιστική:

Παρασκευή 11/9

Γκλάντμπαχ- Αμβούργο (21.30)

Σάββατο 12/9

Μπάγερν-Άουγκσμπουργκ (16.30)
Λεβερκούζεν-Ντάρμσταντ
Ανόβερο- Ντόρτμουντ
Χέρτα- Στουτγκάρδη
Ίνγκολσταντ-Βόλφσμπουργκ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης- Κολωνία (19.30)

Κυριακή 13/9
Χόφενχαϊμ- Βέρντερ Βρέμης (16.30)
Σάλκε-Μάιντς (18.30)
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Παίζει» και ο Ντέβιτς για την ΑΕΚ!

Κι άλλος δυνατός υποψήφιος για τη θέση του επιθετικού υπάρχει στην ΑΕΚ. Ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τη Νόριτς για τον Κάιλ Λάφερτι, η «Ένωση» παίζει… μπάλα και στο μέτωπο του Μάρκο Ντέβιτς

«Παίζει» και ο Ντέβιτς για την ΑΕΚ
Όσο πλησιάζει η λήξη της μεταγραφικής περιόδου, τόσο εντείνονται οι προσπάθειες της ΑΕΚ για την απόκτηση ενός επιθετικού «killer».

Την ώρα που η «Ένωση» ψάχνεται για την απόκτηση του Κάιλ Λάφερτι, φαίνεται πως ο Βορειοιρλανδος φορ δεν είναι ο μόνος υποψήφιος για τη γραμμή κρούσης. Κι αυτό διότι δυνατά εξακολουθεί να «παίζει» και η περίπτωση του Μάρκο Ντέβιτς.

Με τις διαπραγματεύσεις με τη Νόριτς να συνεχίζονται (και ν’ αναζητείται σύγκλιση στο θέμα της συνιδιοκτησίας του παίκτη) οι «κιτρινόμαυροι» κάνουν επαφές και με την πλευρά του Ουκρανού.

Ποντάροντας λοιπόν στην επιθυμία του ίδιου να έρθει (παρόλο που έχει προτάσεις κι από άλλες ομάδες) γίνεται προσπάθεια να έρθει ως δανεικός από τη Ρούμπιν Καζάν. Άλλωστε το συμβόλαιό του λήγει το επόμενο καλοκαίρι και ο ίδιος ο Ντέβιτς φέρεται διατεθειμένος να χαρίσει μέρος των χρημάτων που έχει να παίρνει ώστε να καλυφθεί το ετήσιο συμβόλαιό του και να έρθει στην ΑΕΚ.

Σε περίπτωση που συμβεί βέβαια κάτι τέτοιο, δεν συζητείται το πόσο χρήσιμη προσθήκη θα ήταν για την «Ένωση». Διότι μιλάμε για έναν επιθετικό με εντυπωσιακή παρουσία στη Μέταλιστ (όπου κατέγραψε 174 συμμετοχές και 83 γκολ σε δυο περάσματα). Οι Έλληνες φίλαθλοι, δε, γνωρίζουν… από πρώτο χέρι τι μπορεί να κάνει μιας και είχε σκοράρει δυο σερί χρονιές με τον Ολυμπιακό (πανηγυρίζοντας έξαλλα μάλιστα στο «Καραϊσκάκη») και τον ΠΑΟΚ (όταν έβαλε δυο γκολ στην Τούμπα).

Όσο για τις πρόσφατες επιδόσεις του, που προέρχεται από σχετικά καλή σεζόν, την οποία ξεκίνησε στη Ρούμπιν (με 14 συμμετοχές και 3 γκολ) και την τελείωσε αγωνιζόμενος ως δανεικός στην Αλ Ραγιάν του Μανόλο Χιμένεθ, όπου είχε 18 συμμετοχές και 11 γκολ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μεγάλο διπλό για Ρόντα, σαρωτική η Φίτεσε!

Μια από τις σημαντικότερες νίκες της φετινής χρονιάς σημείωσε η Ρόντα, η οποία επικράτησε της Αλκμααρ εκτός έδρας με 1-0, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Eredivisie.

Μεγάλο διπλό για Ρόντα, σαρωτική η Φίτεσε
Η Ρόντα επικράτησε της Αλκμααρ εκτός έδρας με 1-0, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Eredivisie και βρέθηκε στη δεύτερη θέση και στο -3 από την κορυφή και τον Αγιαξ, περιμένοντας τι θα γίνει αργότερα στο Αϊντχόφεν- Φέγενορντ και δείχνοντας ικανή να πει «σφήνα» στις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Αντίθετα, η φιναλίστ του Κυπέλλου UEFA του 1981 βρίσκεται κοντά στις τελευταίες θέσεις.

Σαρωτική η Φίτεσε, που νίκησε με 4-1 την Καμπούρ στο «Γέλντερομ» και βρέθηκε στις θέσεις των πλέι οφ, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους στην προτελευταία θέση.



Αναλυτικά, η τέταρτη αγωνιστική:

Παρασκευή 28/8
Βίλεμ-Ναϊμέγκεν 0-1
(64' Φουρ)

Σάββατο 29/8
Ουτρέχτη-Γκρόνινγκεν 2-0
(29' Ραμσελαρ, 90+4' Λετσερτ)

Χέρενφεν-Τσβόλε 1-1
(4’ Λάρσον – 60’ Φελντγουικ)

Εξέλσιορ-Ντε Γκράαφστσαπ 3-0
(47’ Φίσερ, 63’ Κιούας, 84’ φαν Μίχεμ)

Χέρακλες-Τβέντε 2-0
(17' Μπελ Χασανί, 75' Γουέγκχορστ)

Κυριακή 30/8

Άγιαξ-Ντεν Χάαγκ 4-0
(16’, 74’ Ελ Γκάζι, 20’ Κλάασεν, 58’ Φέλτμαν)

Άλκμααρ-Ρόντα 0-1
(36' Γκρίφιθς)

Φίτεσε-Καμπούρ 4-1
(2' πεν. Μπάκερ, 32' Ντάουντα, 85' Κάσια, 91' Σολνάκε-28' Φαν ντε Στρικ)

Αϊντχόφεν-Φέγενορντ (17.45)


Η επόμενη (πέμπτη) αγωνιστική:

Σάββατο 12/9
Ντε Γκράαφτσαπ-Άλκμααρ (19.30)
Ρόντα-Ναϊμέγκεν
Τβέντε-Άγιαξ (20.45)
Καμπούρ-Αϊντχόφεν (21.45)
Τσβόλε-Εξέλσιορ (21.45)

Κυριακή 13/9
Γκρόνινγκεν-Χέρενφεν (13.30)
Φέγενορντ-Βίλεμ (15.30)
Ντεν Χάαγκ-Χέρακλες
Ουτρέχτη-Φίτεσε(17.45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Απίθανο τρίποντο από τον Καουντί!! (video)

Μπορεί να είναι ο λιγότερο ταλαντούχος παίκτης της Γαλλίας, αλλά πρόσφερε μια σκηνή για highlights. Δείτε το απίθανο τρίποντο του Σαρλ Καουντί στο φιλικό με τη Γερμανία στην Κολωνία.

Απίθανο τρίποντο από τον Καουντί (video)






 
 
 
 
 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Περίπατος για την παρέα του Λοτζέσκι!

Το Βέλγιο διέσυρε στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας με 86-46 την Ισλανδία στο τελευταίο της φιλικό πριν το Ευρωμπάσκετ.

Περίπατος για την παρέα του Λοτζέσκι
Με θαυμαστικό τελείωσε τα φιλικά της εν όψει του Ευρωμπάσκετ η εθνική ομάδα του Βελγίου, συντρίβοντας με 86-46 στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας την Ισλανδία με 86-46.

Ο Μαξίμ Ντε Ζέου με 21 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν ο πρωταγωνιστής των «λιονταριών», ενώ καλός ήταν και ο Ματ Λοτζέσκι με 10 πόντους, 4 ασίστ και 2 ριμπάουντ. Ο Μπέρινγκσον με 12 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των αδύναμων Ισλανδών.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τους νικά μέσα-έξω!!

Μετά τη νίκη στη Γαλλία, οι «τρικολόρ» επικράτησαν της Γερμανίας 68-63 και στην Κολωνία ολοκληρώνοντας τα φιλικά τους για το Ευρωμπάσκετ.

Τους νικά μέσα-έξω
Πολύ πιο ανταγωνιστική από το φιλικό του Στρασβούργου, όπου είχε διασυρθεί με 76-52, ήταν η Γερμανία στο δεύτερο φιλικό των δύο ομάδων, αν και το αποτέλεσμα δεν ήταν διαφορετικό. Οι «τρικολόρ» επικράτησαν 68-63 στην Κολωνία μπροστά σε περίπου 18.000 θεατές.

Ο Νάντο Ντε Κολό είχε 14 πόντους, ο Αντουάν Ντιό πρόσθεσε 13 και μοίρασε 7 ασίστ, ενώ 12 πόντους πρόσφερε ο Μικαέλ Ζελαμπάλ. Χαμηλά έμειναν οι Τόνι Πάρκερ (1π.), Νικολά Μπατούμ (5π.) και Μπορίς Ντιαό (6π.).

Από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι δύο ΝΒΑερ, καθώς ο Ντένις Σρέντερ των Χοκς είχε 16 πόντους, ενώ ο Ντιρκ Νοβίτσκι πρόσθεσε 10 και μάζεψε 7 ριμπάουντ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κοίτα γκολάρα η… γεροντάρα!!

Δεν είναι μόνο ο… έρως που δεν κοιτά χρόνια, αλλά καμιά φορά και η μπάλα, όπως φαίνεται ξεκάθαρα και από το φανταστικό γκολ που σημείωσε ο 37χρονος «Χάμες Ροντρίγκες των φτωχών»!

Κοίτα γκολάρα η… γεροντάρα!
Οι συμπαίκτες του τον αποκαλούν «Χάμες Ροντρίγκες των φτωχών» και «Μαροκινό μάγο» και όσο κι αν προφανώς τέτοιου τύπου χαρακτηρισμοί εμπεριέχουν σαφώς στοιχεία υπερβολής, δεν παύουν να παρουσιάζουν κι ένα κομμάτι της αλήθειας.

Ποιας αλήθειας; Μα φυσικά πως ο Καρίμ Γκουγκλού παρά τα 37 του χρόνια και το γεγονός πως αγωνίζεται πρώτα από όλα για τη χαρά του παιχνιδιού στην ταπεινή Ρίγα Γιουνάιτεντ στη β’ κατηγορία της Λεττονίας, βγάζει τρομερά… γούστα στο γήπεδο.

Κείμενο Νικόλας Ακτύπης, σόου Καρίμ Γκουγκλού

Όπως για παράδειγμα, αυτό το ασύλληπτο ανάποδο ψαλίδι μετά από κόρνερ με το οποίο η ομάδα του (και του υπογράφοντος by the way, πάμε μωρή τρέλα Ρίγα Γιουνάιτεντ) άνοιξε το σκορ κόντρα στην Καραμπα Ρίγα. Τελικά, χάσαμε 8-2 βέβαια, αλλά προσφέραμε θέαμα «κουφάλες»!



Όσο κι αν το γκολ που σημείωσε ο Καρίμ μπορεί από κάποιους να θεωρηθεί προσωπικό, από την άποψη ότι ο άνθρωπος μοναχός σήκωσε το… γέρικο κορμί του, μόνος δοκίμασε το γυριστό και μόνος το… κάρφωσε το τεμάχιο, η αλήθεια είναι πως ΠΟΤΕ δεν θα τα κατάφερνε, αν δεν είχε συμπαίκτες όπως ο υποφαινόμενος (με λίγα λόγια εγώ) που τον κάνουν μάγκα στα ματς με τη σκέψη και μόνο!

inner

Για τη φανταστική ιστορία αυτής της υπέροχης ομάδας που εκτός από… ψυχικά, έχει και κανονικούς παίκτες στη σύνθεσή της και καθημερινά διδάσκει σε όλους τι ακριβώς σημαίνει ποδόσφαιρο, μπορείτε να μάθετε περισσότερα με ένα κλικ εδώ.

Όπως είχαμε γράψει και τότε, συνήθως μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τα Μέσα που προβάλουν μόνο εικόνες με αίμα και... σπέρμα, μια μεγάλη παρέα διδάσκει σε όλους μας τι πραγματικά είναι ή θα έπρεπε να είναι το ποδόσφαιρο... *Πηγή: sport-fm.gr*

«Ρέφαραν» οι Αμερικανοί!!

Αφού έχασαν όπως έχασαν οι Αμερικανίδες από τις Τζαμαϊκανές, δε θα μπορούσαν να χάσουν οι Αμερικανοί από τους Τζαμαϊκανούς στα 4Χ400 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του Πεκίνου.

«Ρέφαραν» οι Αμερικανοί
Οι ΗΠΑ είναι οι «χρυσές» παγκόσμιες πρωταθλήτριες στα 4Χ400 των ανδρών στο Πεκίνο. Οι Αμερικανοί (Ντέιβιντ Βέρμπουργκ, Τον Μακουάι, Μπράισον Νέλουμ, Λασόν Μέριτ) τερμάτισαν σε 2.57.82, που αποτελεί την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο, χάρη στη φοβερή κούρσα του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή των 400 μέτρων στην τελευταία κούρσα με φανταστικό σπριντ που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης σε κανέναν αντίπαλο. Ετσι, χάρισε το ένατο μετάλλιο στη χώρα του στην απόσταση.

Δεύτερο ήταν το Τρινιτάντ και Τομπάγκο (Ρένι Κουόου, Λαλόντ Γκόρντον, Λεόν Λεντόρ, Μασέλ Σεντένιο) με 2.58.20 που αποτελεί εθνικό ρεκόρ και τρίτη ήταν η Μεγάλη Βρετανία (Ραμπά Γιουσίφ, Ντελάνο Ουίλιαμς, Τζάριντ Νταν, Μάρτιν Ρούνεϊ) με 2.58.51, που αποτελεί την κορυφαία ης φετινή επίδοση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Επεισόδια στα Γιάννενα!!

Ένταση μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και της αστυνομίας πριν τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες. Χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία.

Επεισόδια στα Γιάννενα

Οι εκδρομείς οπαδοί του «Δικεφάλου του Βορρά» ήθελαν να πλησιάσουν στο γήπεδο και υπήρξε ένταση με τις αρχές, που έκαναν χρήση δακρυγόνων για να τους απομακρύνουν.

Πάντως η τάξη αποκαταστάθηκε σχετικά γρήγορα και το μόνο που έμεινε να τη θυμίζει ήταν κάποιες υλικές ζημιές (κάηκαν κάδοι απορριμάτων) και η επιβαρυμένη από τα δακρυγόνα ατμόσφαιρα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ατυχία με Νίνη!!

Πρόβλημα για Παναθηναϊκό, αλλά και Εθνική. Ο Σωτήρης Νίνης αποχώρησε με μυϊκό τραυματισμό από τον αγώνα με την Καλλονή.

Ατυχία με Νίνη
Ραντεβού με την ατυχία είχε στο ξεκίνημα του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Καλλονή ο Σωτήρης Νίνης. Ο επιτελικός μέσος του «τριφυλλιού» υπέστη μυϊκό τραυματισμό στο 14ο λεπτό του αγώνα και αντικαταστάθηκε.

Ο 25χρονος άσος, μάλιστα, αποχωρώντας από τον αγωνιστικό χώρο για να δώσει τη θέση του στον Μλάντεν Πέτριτς, πέρα από την έκφραση πόνου στο πρόσωπό του, έδειχνε εμφανώς στενοχωρημένος, ίσως και βουρκωμένος.

Ο Νίνης θα εξεταστεί για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασής του. Πρόκειται για ένα πλήγμα, τόσο για τους «πράσινους», όσο και για την Εθνική ομάδα, καθώς ήταν στους εκλεκτούς του Κώστα Τσάνα για τους αγώνες με τη Φινλανδία και τη Ρουμανία στις 4 και 8 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα για τα προκριματικά του Euro 2016.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βουβή διαμαρτυρία στη Λεωφόρο!!

Ακόμη και τα γκολ κόντρα στην Καλλονή, χλιαρά τα υποδέχτηκαν οι φίλοι του Παναθηναϊκού, οι οποίοι διαμαρτύρονται με τη… σιωπή τους στη Λεωφόρο για τον αποκλεισμό από την Καμπάλα.

Βουβή διαμαρτυρία στη Λεωφόρο
Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο Παναθηναϊκός προηγείται με σκορ 2-0 της Καλλονής στη Λεωφόρο, ωστόσο το γήπεδο δεν θυμίζει παλιότερες πιο ευχάριστες εποχές.

Οι οργανωμένοι φίλοι του Παναθηναϊκού αποφάσισαν μέσω της σιωπής του να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τον ταπεινωτικό αποκλεισμό του «τριφυλλιού» από την Καμπάλα κι έτσι ήταν ιδιαίτερα φειδωλοί στις εκδηλώσεις τους ακόμη κι όταν οι Καρέλης και Μπεργκ βρήκαν δίχτυα.

Πάντως, για τον Σωτήρη Νίνη που αναγκάστηκε να αποχωρήσει ως τραυματίας κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους, οι περισσότεροι κράτησαν διαφορετική στάση και τον αποζημίωσαν με το ζεστό χειροκρότημά τους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αποδοκιμασίες και πανό κατά Αναστασίου! (pic)

Ο Γιάννης Αναστασίου αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού στον αγώνα με την Καλλονή, ενώ υπήρξε και πανό που ζητούσε την αποχώρησή του από τον πάγκο του «τριφυλλιού».

Αποδοκιμασίες και πανό κατά Αναστασίου (pic)
Οι αρκετοί (δεδομένης και της απογοήτευσης για τον αποκλεισμό από την Καμπάλα) φίλοι του Παναθηναϊκού που πήγαν στη Λεωφόρο για τον αγώνα με την Καλλονή δεν αποδοκίμασαν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Εκείνος που αποδοκιμάστηκε , όταν ανακοινώθηκαν οι συνθέσεις των δύο ομάδων από τα μεγάφωνα, ήταν ο Γιάννης Αναστασίου. Μάλιστα υπήρξε και πανό κατά του προπονητή του «τριφυλλιού», που ανέφερε «Ολλανδέ, δρόμο!». *Πηγή: sport-fm.gr*

Ανακοινώθηκε ο Ντε Μπρούιν!!!

Έσκασε η μεγάλη μεταγραφική βόμβα! Η Μάντσεστερ Σίτι τίναξε την μπάνκα στον αέρα και ανακοίνωσε την απόκτηση του Κέβιν Ντε Μπρούιν, ο οποίος υπέγραψε για τα επόμενα έξι χρόνια.

Ανακοινώθηκε ο Ντε Μπρούιν!

Ο 24χρονος άσος πήρε την φανέλα με τον αριθμό «17» και υπέγραψε συμβόλαιο για τα επόμενα έξι χρόνια με τον αγγλικό σύλλογο, ο οποίος δυναμώνει ακόμα περισσότερο, δεδομένου πως έχει ήδη αποκτήσει Στέρλινγκ, Οταμέντι, Ντελφ από τα… βαριά χαρτιά.

inner

«Θέλω να φτάσω στο όσο το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο σαν παίκτης και για να συμβεί αυτό θα πρέπει στο τέλος της σεζόν να ‘χουμε κατακτήσει τίτλους. Αυτό είναι που μετράει και είναι το πιο σημαντικό για όλους στο κλαμπ και τους φιλάθλους», είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο Ντε Μπρούν που τον τελευταίο 1,5 χρόνο έπαιζε στη Βόλφσμπουργκ, μετρώντας συνολικά 33 ασίστ και προερχόμενος από μια εκπληκτική σεζόν πέρσι.



*Πηγή: sport-fm.gr*

«Μιλάει» ελληνικά η Ντόρτμουντ!!

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έσωσε τη Ντόρτμουντ απ' το να δεχθεί γκολ. Και οι Βεστφαλοί ενημέρωσαν στα ελληνικά για την σωτήρια επέμβασή του!

«Μιλάει» ελληνικά η Ντόρτμουντ

Έτσι, μετά από μια σωτήρια επέμβαση του διεθνούς στόπερ, οι Βεστφαλοί ενημέρωσαν πως ο «Πάπα» απέτρεψε (με το ελληνικό όχι) το γκολ σε βάρος της ομάδας του (στο ματς με την Χέρτα).








*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ρέγγε» και στα 4Χ400 γυναικών!

Η Τζαμάικα είναι η «χρυσή» στα 4Χ400 γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του Πεκίνου.

«Ρέγγε» και στα 4Χ400 γυναικών
Η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ400 της Τζαμάικα κατέκτησε τα χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του Πεκίνου. Οι Κριστίν Ντέι, Σέρικα Τζάκσον, Στέφανι ΜακΦέρσον και Νοβλίν Γουίλιαμς-Μιλς κάλυψαν σε 3.19.13 την απόσταση, σημειώνοντας την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο και «έσπασαν» την κυριαρχία των Αμερικανίδων, με τη Γουίλιαμς να ξεπερνά την τελευταία στιγμή τη Φραντσίνα ΜακΚόρορι, που βρέθηκε πρώτη μετά την προσπάθεια της Αλισον Φέλιξ στην προτελευταία κούρσα, όμως δεν άντεξε στην ταχύτητα της Τζαμαϊκανής.

Έτσι, οι Αμερικανίδες (Ρίτσαρντ-Ρος, Χάστινγκς, Φέλξ, ΜακΚόρορι) τερμάτισαν σε 3.19.44, ενώ τρίτες ήταν οι Βρετανίδες (Οχορουόγκου, Ονουόρα, Τσάιλντ, Μπάντι-Ντέιβις) με 3.23.62, που αποτελεί την κορυφαία φετινή τους επίδοση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πήρε νεαρό Βραζιλιάνο ο Αστέρας Τρίπολης!!

Την απόκτηση του 20χρονου Βραζιλιάνου Ιγκόρ Σίλβα ανακοίνωσε ο Αστέρας Τρίπολης. Στην Κ-20 αναμένεται να ενταχθεί σε πρώτη φάση ο νεαρός.

Πήρε νεαρό Βραζιλιάνο ο Αστέρας Τρίπολης
Τον 20χρονο Βραζιλιάνο εξτρέμ Ιγκόρ Σίλβα ντε Αλμέιδα απέκτησε ο Αστέρας Τρίπολης.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας και σε πρώτη φάση θα υπολογίζεται ως μέλος στην Κ-20, όμως υπάρχει οψιόν ανανέωσης καθώς οι άνθρωποι των Αρκάδων θεωρούν πως έχει τα φόντα για το βήμα παραπάνω.

Μετά τις υπογραφές, ο Ιγκόρ Σίλβα δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που μου δόθηκε η ευκαιρία να αποδείξω τις δυνατότητες μου σε μια ευρωπαϊκή ομάδα όπως ο Αστέρας. Αν και είμαι μικρός σε ηλικία, επέλεξα να φύγω από τη Βραζιλία γιατί η προοπτική του Αστέρα ταιριάζει στις φιλοδοξίες μου. Θα δουλέψω σκληρά για να τα καταφέρω και να μείνω για πολλά χρόνια στην ομάδα».

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με το νεαρό ποδοσφαιριστή Igor Silva de Almeida, ο οποίος για τη σεζόν 2015-2016 θα φορά την κιτρινομπλέ φανέλα.

Ο Igor γεννήθηκε στις 21 Αυγούστου 1996 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, αγωνίζεται ως εξτρέμ και υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2016, με οψιόν ανανέωσης. Ο Βραζιλιάνος μέσος θα ενσωματωθεί άμεσα στην ομάδα Κ20 των ακαδημιών μας, ενώ θα προπονείται και με την πρώτη ομάδα
».

«Άγιοι» Βασίληδες!!

Πρόωρο πρωτοχρονιάτικο δώρο έκαναν στη Σαουθάμπτον οι Πελέ και Τάντιτς! Σκοράροντας ένα και δυο γκολ αντίστοιχα, καθάρισαν τη Νόριτς (3-0) και χάρισαν στους «αγίους» την πρώτη νίκη τους για φέτος.

«Άγιοι» Βασίληδες (video)
Παραλίγο να πιάσουμε φθινόπωρο, αλλά η Σαουθάμπτον κατάφερε τελικά να γευτεί τη χαρά της νίκης.

Προερχόμενη από απανωτές «σφαλιάρες» σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, η ομάδα του Κούμαν ξέσπασε στη Νόριτς και πανηγύρισε το πρώτο τρίποντο για φέτος (3-0).

Τρεις μέρες μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό απ’ τη Μίντιλαντ, οι γηπεδούχοι τα έβρισκαν σκούρα και με τα «καναρίνια». Αφού αποβλήθηκε όμως ο Γουίτακερ στο 31’ κι ο Πελέ ξεκλείδωσε την άμυνα (από ασίστ του Μανέ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου), όλα έγιναν ευκολότερα.

Έτσι, ο Τάντιτς μπόρεσε να πάρει έπειτα τη σκυτάλη και χτυπώντας δυο φορές σε τέσσερα λεπτά (64’, 67’) να δώσει στιλ στην πρώτη φετινή επικράτηση της Σαουθάμπτον στην Premier League.


Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

Σάββατο, 29/8

Νιούκαστλ-Άρσεναλ 0-1
(52’ αυτ. Κολοτσίνι)

Τσέλσι-Κρίσταλ Πάλας 1-2
(79’ Φαλκάο - 65’ Σακό, 81’ Γουόρντ)

Μπόρνμουθ-Λέστερ 1-1
(24’ Κάλουμ - 86’ πεν. Βάρντι)

Άστον Βίλα-Σάντερλαντ 2-2
(11’ πεν., 41’ Σινκλέρ - 8’ Εμβιλά, 52’ Λανς)

Μάντσεστερ Σίτι-Γουότφορντ 2-0
(46’ Στέρλινγκ, 56’ Φερναντίνιο)

Στόουκ-Γουέστ Μπρομ 0-1
(45’+3’ Ροντόν)

Λίβερπουλ-Γουέστ Χαμ 0-3
(3’ Λαντσίνι, 29’ Νομπλ, 90'+2 Σακό)

Τότεναμ-Έβερτον 0-0

Κυριακή, 30/8

Σαουθάμπτον-Νόριτς 3-0
(45’+1’ Πελέ, 64’, 67’ Τάντιτς)

Σουόνσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική (5η)

Σάββατο, 12/9 (17:00)

Έβερτον-Τσέλσι (14:45)
Νόριτς-Μπόρνμουθ
Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Σίτι
Γουέστ Μπρομ-Σαουθάμπτον
Άρσεναλ-Στόουκ
Γουότφορντ-Σουόνσι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή, 13/9

Σάντερλαντ-Τότεναμ (15:30)
Λέστερ-Άστον Βίλα (18:00)

Δευτέρα, 14/9

Γουέστ Χαμ-Νιούκαστλ (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Διέλυσε με επτάρα η Μπριζ τη Σταντάρ!!

Η Κλαμπ Μπριζ ξεσπάθωσε για τη συντριβή από τη Μαν. Γιουνάιτεντ ασελγώντας στο «πτώμα» της Σταντάρ Λιέγης με 7-1 για την έκτη αγωνιστική. Τέσσερα γκολ ο Ντιαμπί.

Διέλυσε με επτάρα η Μπριζ τη Σταντάρ!
Μέχρι πρότινος κοντράρονταν για τον τίτλο. Πλέον την Κλαμπ Μπριζ χωρίζουν έτη φωτός από τη Σταντάρ Λιέγης και η ομάδα του Μισέλ Πρεντόμ το πιστοποίησε διασύροντας την αντίπαλό της με 7-1 για την έκτη αγωνιστική.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Αμπντουλάι Ντιαμπί, που πέτυχε τέσσερα γκολ.

Αναλυτικά η έκτη αγωνιστική:

Παρασκευή 28/8
Γκενκ- Σαρλερουά 2-0
(45' Γκόριους, 82' Ντεβέστ)

Σάββατο 29/8
Λέουβεν-Σεντ Τρούιντεν 1-0
(50' Τροσάρντ)

Οστάνδη-Ζούλτε Βάρεγκεμ 0-2
(42', 68' Λεπόντ)

Μουσκρόν-Κορτράικ 0-1
(87' Κέιτζ)

Γάνδη-Μαλίν 2-2
(48', 90+3' Ντεπετρ - 6' Βεσελίνοβιτς, 54' Ριτς)

Κυριακή 30/8

Κλαμπ Μπριζ-Σταντάρ Λιέγης 7-1
(8’, 37’, 77’, 92’ Ντιαμπί, 32’ Φόρμερ, 36΄Ουλάρ, 71’ Κλάουντεμίρ-35’ Σαντινί)

Βέστερλο-Άντερλεχτ (19.00)
Λόκερεν-Μπέβερεν (21.00)

Η επόμενη (7η) αγωνιστική:
Παρασκευή 11/9
Μουσκρόν-Κλαμπ Μπριζ

Σάββατο 12/9
Ζούλτε Βάρεγκεμ – Γάνδη (19.00)
Κόρτραϊκ-Λέουβεν (21.00)
Μπέβερεν-Οστάνδη
Μαλίν-Βέστερλο (21.30)

Κυριακή 13/9
Σταντάρ Λιέγης-Λόκερεν (15.30)
Άντερλεχτ-Γάνδη (19.00)
Σεντ Τρούιντεν- Σαρλερουά (21.00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Η Μόλιτορ της τελευταίας στιγμής!!

Η Κατρίνα Μόλιτορ έκανε την έκπληξη και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του Πεκίνου.

Η Μόλιτορ της τελευταίας στιγμής
Η Κατρίνα Μόλιτορ είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια στον ακοντισμό γυναικών στο Πεκίνο. Η Γερμανίδα πρωταθλήτρια έριξε βολή στα 67.69 στην έκτη και τελευταία της προσπάθεια και ξεπέρασε τις προπορευόμενες ως εκείνη τη στιγμή Κινέζες και τη Νοτιοαφρικανή Σουνέτ Βιλιόεν, σημείωσε την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο και έκανε την έκπληξη, γνωρίζοντας τη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας της και χαρίζοντας ένα χρυσό στη χώρα της για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση.

Δεύτερη ήταν η «οικοδέσποινα» Χουιχούι Λιου με 66.13 στην πέμπτη της προσπάθεια, που αποτελεί ρεκόρ Ασίας και τρίτη ήταν η μέχρι πρότινος κάτοχος της κορυφαίας φετινής επίδοσης με 65.79 στην τέταρτη προσπάθεια της.

Απογοήτευσε η παγκόσμια ρεκορντγούμαν, η Μπάρμπορα Σποτάκοβα, που έμεινε ένατη με 60.08. *Πηγή: sport-fm.gr*

Άσφαιρα τα «κανόνια» Μέσι και Ρονάλντο!!

Για πρώτη φορά από τότε που συνυπάρχουν στην ισπανική λίγκα, Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο δεν βρίσκουν δίχτυα για δύο σερί αγωνιστικές.

Άσφαιρα τα «κανόνια» Μέσι και Ρονάλντο
Ο ένας πέτυχε πέρσι 43 και ο άλλος 48 γκολ στο πρωτάθλημα. Όμως στις δύο πρώτες αγωνιστικές της La Liga τόσο ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι «άσφαιροι».

Ο Αργεντινός ηγέτης της Μπαρτσελόνα δεν έχει πετύχει κανένα από τα δύο γκολ της ομάδας του στις δύο πρώτες αγωνιστικές, ενώ ο Πορτογάλος σταρ της Ρεάλ δεν έχει συνεισφέρει στα πέντε τέρματα της «βασίλισσας». Είναι η πρώτη φορά από το 2009, όταν οι δυο τους συνυπάρχουν στο ισπανικό πρωτάθλημα, που αμφότεροι δεν σκοράρουν σε δύο συνεχείς αγωνιστικές. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μαργαρίτης: «Ατού μας η ομοιογένεια»

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης πιστεύει πως η ομοιογένεια θα είναι το βασικό πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ απέναντι στους ανταγωνιστές του, που ενισχύθηκαν, αλλά άλλαξαν πολλά πρόσωπα.

Μαργαρίτης: «Ατού μας η ομοιογένεια»
Αναλυτικά ο 32χρονος φόργουορντ του «Δικεφάλου του Βορρά» μίλησε για:

-την πρώτη εβδομάδα της προετοιμασίας της ομάδας με 11 συνεχόμενες προπονήσεις και σκληρό πρόγραμμα: «Είμαι τρίτη χρονιά στην ομάδα, οπότε γνωρίζω το πρόγραμμα του κόουτς και ξέρω ότι θέλει σκληρή προπόνηση. Είναι δύσκολη αυτή η περίοδος για μας, αλλά ταυτόχρονα είναι και πολύ σημαντική, γιατί θα μας βοηθήσει να βάλουμε τις βάσεις, για να ανταπεξέλθουμε σε μία σεζόν που μας περιμένουν πολλά και δύσκολα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τελειώσαμε την πρώτη εβδομάδα, το ρεπό ήταν απαραίτητο γιατί από την Δευτέρα ξεκινάμε ξανά και έχουμε μπροστά μας ακόμη δύο εβδομάδες δύσκολου προγράμματος μέχρι να μπούμε στη διαδικασία των φιλικών αγώνων».

-τη σημασία της παρουσίας των Βασιλειάδη, Ντούβνιακ, Μάρκοβιτς στην ομάδα, οι οποίοι γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα: «Δεν γνωρίζουν απλά την Ελληνική πραγματικότητα, αλλά ξέρουν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό και τον ΠΑΟΚ. Ειδικά ο Κώστας ο Βασιλειάδης που ήταν από μικρός στην ομάδα και γνωρίζει πολύ καλά τον ΠΑΟΚ, αλλά και ο Ντούβνιακ που έχει περάσει και στο παρελθόν από την ομάδα. Όλα αυτά βοηθούν για να προσαρμοστούν πιο γρήγορα, κι εμείς τους ξέρουμε πολύ καλά και γνωριζόμαστε, οπότε όλοι μας θα έχουμε μία καλύτερη και πιο γρήγορη προσαρμογή».

-την κλήρωση του Κυπέλλου: «Αποφύγαμε ένα εκτός έδρας παιχνίδι, αλλά και έναν αντίπαλο που θα είχε, αν μη τι άλλο θεωρητικά, μεγαλύτερη ισχύ οπότε σίγουρα θα μπορούσε να είναι και πιο δύσκολη η κλήρωση. Έχουμε το Ρέθυμνο μπροστά μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το παιχνίδι θα γίνει στο ξεκίνημα της σεζόν, κανείς δεν θα είναι έτοιμος, θα ξέρουμε λίγα πράγματα για τον αντίπαλο που θα έχει αλλάξει σε πολύ σημαντικό βαθμό το ρόστερ του, αλλά ακόμη κι έτσι, θα δουλέψουμε για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει στο συγκεκριμένο παιχνίδι».

-το αν του έχει μείνει απωθημένο το Κύπελλο, από τον περσινό αποκλεισμό: «Το Κύπελλο και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ήταν μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της περσινής σεζόν, χάσαμε στο τελευταίο δευτερόλεπτο και στο τελευταίο σουτ την συμμετοχή μας στον τελικό. Πρέπει να το αφήσουμε πίσω όμως και να δούμε εάν μπορέσουμε φέτος να κάνουμε κάτι καλύτερο».

-την σεζόν που έρχεται: «Θα είναι μία γεμάτη σεζόν και θα είναι σίγουρα πιο δυνατό το πρωτάθλημα. Περιμένουμε ακόμη δύο παίκτες και σε δύο πολύ κομβικές θέσεις της πεντάδας, αλλά νομίζω ότι και φέτος το βασικό μας στοιχείο θα είναι η ομοιογένεια. Αυτό καταλαβαίνουμε κι από τις πρώτες μέρες των προπονήσεων, οπότε αυτό θα είναι το βασικό συστατικό που θα προσπαθήσει να βγάλει και να εκμεταλλευτεί η ομάδας μας».

Συμφώνησε με Μπιλλή ο Κολοσσός!!

Στον Κολοσσό θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σωτήρης Μπιλλής, σύμφωνα με πληροφορίες του sport-fm.gr.

Συμφώνησε με Μπιλλή ο Κολοσσός
Σε συμφωνία με τον Σωτήρη Μπιλλή ήρθε ο Κολοσσός, σύμφωνα με πληροφορίες του sport-fm.gr.

Ο 19χρονος φόργουορντ (1,96μ.) προέρχεται από τον Πανιώνιο, ο οποίος και τον ανέδειξε. Με τους «κυανέρυθρους» υπήρξε πρωταγωνιστής και πρωταθλητής σε επίπεδο Παίδων και Εφήβων, ενώ την περασμένη σεζόν έπαιξε σε 14 ματς έχοντας 2 πόντους, 1 ριμπάουντ και 7:42 στο παρκέ κατά μέσο όρο.

Φέτος το καλοκαίρι ο Μπιλλής ήταν μέλος της Εθνικής Εφήβων στο Παγκόσμιο U19 του Ηρακλείου έχοντας 2,2 πόντους και 1 ριμπάουντ σε 5,6 λεπτά κατά μέσο όρο, αλλά και της Εθνικής Νέων Ανδρών έχοντας στο Ευρωπαϊκό U20 της Ιταλίας 4,8 πόντους και 3,4 ριμπάουντ σε 18,7 λεπτά κατά μέσο όρο. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Διώχνει» άμεσα Μαυρία η Σάντερλαντ!!

Μέχρι το βράδυ της Τρίτης, όταν και ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος στην Αγγλία, ο Μαυρίας και 4 συμπαίκτες του αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν από την ομάδα. Παρακολουθεί ο Παναθηναϊκός.

«Διώχνει» άμεσα Μαυρία η Σάντερλαντ

Πλην του Έλληνα ποδοσφαιριστή, πρόκειται για τους Μπάκλεϊ, Μπρίνβτκατ, Ρομπέρζ και Τζακερίνι, με τον τελευταίο να θεωρείται περίπου βέβαιο πως θα πάει ως δανεικός στην Μπολόνια.

Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να συμβεί και με τους υπόλοιπους τους οποίους η αγγλική ομάδα θέλει να παραχωρήσει με τη μορφή δανεισμού.

Φυσικά για τον Μαυρία είναι δεδομένο το… διαρκές ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, αλλά σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αγγλικού Μέσου, η Σάντερλαντ απαιτεί να καλυφθεί ολόκληρο το ποσό του συμβολαίου του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Υποδοχή στο Μέτσοβο για Ολυμπιακό!!

Αρκετοί φίλοι της ομάδας, ανάμεσά τους και πολλά μικρά παιδιά, υποδέχτηκαν την αποστολή του Ολυμπιακού το μεσημέρι της Κυριακής στο Μέτσοβο, όπου θα διεξαχθεί το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας.

Υποδοχή στο Μέτσοβο για Ολυμπιακό
Μετά από ένα κουραστικό οδικό ταξίδι, την αποστολή του Ολυμπιακού περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη κατά την άφιξή της στο Μέτσοβο, όπου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας.

Αρκετοί φίλοι της ομάδας, ανάμεσά τους και πολλά μικρά παιδιά, υποδέχτηκαν την ομάδα και αποθέωσαν τους παίκτες, οι οποίοι δεν αρνήθηκαν σε κανέναν μια φωτογραφία ή ένα αυτόγραφο.

Η αποστολή, με απόντες τους διεθνείς, Σπανούλη, Μάντζαρη, Πρίντεζη, Χάκετ, Λοτζέσκι και Μιλουτίνοφ, θα παραμείνει στο Μέτσοβο μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου. Στις προπονήσεις, υπάρχουν αρκετοί βοηθητικοί παίκτες (Καλαμπόκης, Στεφανίδης, Καλογιαννίδης).

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στην Τουρκία ο Ρικάρντο Φατί!!


Ο άλλοτε παίκτης του Άρη, Ρικάρντο Φατί θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπούρσασπορ.

Στην Τουρκία ο Ρικάρντο Φατί
Μετακομίζει στην Τουρκία ο Ρικάρντο Φατί. Ο Γάλλος αμυντικός χαφ που χε περάσει μια διετία από την Ελλάδα και τον Άρη, θα συνεχίσει την καριέρα του στην Τραμπζονσπόρ.

Ο 29χρονος άσος, που πέρσι έπαιξε στη Σταντάρ Λιέγης, βρίσκεται ήδη στη γείτονα χώρα κι αναμένεται να υπογράψει τριετές συμβόλαιο με την ομάδα της Τραπεζούντας, η οποία ενισχύεται. Η μεταγραφή του, σύμφωνα με γαλλικά Μέσα, θα αγγίξει το 1 εκατ. ευρώ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πιο ψηλά από όλους ο Ντρούιν!!

Ο Καναδός Ντέρεκ Ντρούιν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ύψος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Πεκίνου.

Πιο ψηλά από όλους ο Ντρούιν
Σε έναν δραματικό τελικό, ο Ντέρεκ Ντρούιν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ύψος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Πεκίνου.

Ο Καναδός αθλητής ήταν ο μόνος που ξεπέρασε τα 2,34μ. (η μπάρα κατέβηκε εκεί, αφού κανείς δεν τα κατάφερε στα 2,36μ.) αφήνοντας πίσω του τον Ουκρανό Μπονταρένκο και τον Κινέζο Γκουογουέι, που έμειναν στο 2,33μ.

Ο μεγάλος νικητής είχε κατακτήσει το χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και το Παγκόσμιο του 2013.

Ο Κωνσταντίνος Μπανιώτης κατετάγη 14ος και τελευταίος, αφού πέρασε με τη δεύτερη τα 2,20μ. και απέτυχε τρεις φορές στα 2,25μ. Ενδέκατος ήταν ο Κύπριος Δημήτρης Χονδροκούκης.

Η κατάταξη:

inner

*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανακοίνωσε Κομάν η Μπάγερν!

Δανεικό για δύο χρόνια από τη Γιουβέντους απέκτησε η Μπάγερν, αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League, τον 19χρονο Γάλλο εξτρέμ Κίνγκσλεϊ Κομάν.

Ανακοίνωσε Κομάν η Μπάγερν
Ενισχύεται η Μπάγερν, αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ανακοίνωσε την απόκτηση του Κίνγκσλεϊ Κομάν από τη Γιουβέντους με τη μορφή δανεισμού για δύο χρόνια, ενώ διατηρεί οψιόν αγοράς του το καλοκαίρι του 2017.

Ο 19χρονος εξτρέμ, διεθνής με όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Γαλλίας.

«Πρόκειται για έναν από τους πιο ταλαντούχους παίκτες στην Ευρώπη, είναι γρήγορος, με καλή τεχνική και επιθετικές αρετές», όπως δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής των Βαυαρών, Ματίας Ζάμερ. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Είμαστε η χειρότερη ομάδα της Σούπερ Λίγκας»

Ο Χρήστος Πανόπουλος «ξαναχτύπησε»! Με μια από τις γνώριμα καυστικές ανακοινώσεις του, ο ιδιοκτήτης της SKODA Ξάνθης σχολίασε με… άφθονη ειρωνεία την ισχνή παρουσία του κόσμου στο γήπεδο.

«Είμαστε η χειρότερη ομάδα της Σούπερ Λίγκας»
Δυναμικά μπήκε στη νέα ποδοσφαιρική σεζόν ο Χρήστος Πανόπουλος!

Με αφορμή τη μεγαλύτερη παρουσία φίλων της ΑΕΚ στο εντός έδρας παιχνίδι του Σαββάτου, ο ιδιοκτήτης της SKODA Ξάνθη εξέφρασε με μια απ’ τις γνωστές ανακοινώσεις του τη δυσαρέσκεια για τη μη συμπαράσταση του κόσμου της πόλης.

Αφού αναφέρει λοιπόν ειρωνικά ότι είναι λογικό να μη συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού η Ξάνθη είναι η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος, χωρίς υποδομές και διακρίσεις, τονίζει ότι μονάχα σε… γάμους και κηδείες μαζεύονται φίλαθλοι στα Πηγάδια.


Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Επί 27 συναπτά έτη είμαστε η χειρότερη Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία παράδειγμα προς αποφυγή. Επί 27 συναπτά έτη είμαστε η χειρότερη ποδοσφαιρική ομάδα που συμμετείχε και συμμετέχει στην Α! Εθνική και στη Super League. Παράδειγμα προς αποφυγή.

Είμαστε “βουτηγμένοι” σε όλα τα ποδοσφαιρικά σκάνδαλα και τρέχουμε από δικαστήριο σε δικαστήριο αντιμετωπίζοντας τη μία κατηγορία μετά την άλλη. 800 χρόνια τώρα, δεν έχουμε παρουσιάσει κανένα έργο. Ούτε ένα βοηθητικό γήπεδο δεν έχουμε φτιάξει για να προπονείται η ομάδα μας. Είμαστε…, είμαστε…

Έχουν δίκαιο λοιπόν, οι φίλοι της ομάδας της πόλης μας να μην πατάνε στο γήπεδο να δουν την ομάδα της πόλης τους ούτε από μακριά. Ποιους να δουν; Τους ΤΙΠΟΤΑ;! Έχουν δίκαιο στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, να υπάρχουν 2200 εισιτήρια στους φίλους της ΑΕΚ και 1150 στους φίλους της Ξάνθης.

Έχουν δίκαιο οι φίλοι της πόλης μας, να έρχονται και να συσπειρώνονται στις ΚΗΔΕΙΕΣ (τις δύο φορές στα 27 αυτά χρόνια που κινδυνεύσαμε να χάσουμε την κατηγορία) και στους ΓΑΜΟΥΣ (τις ελάχιστες μικρο-διακρίσεις της πλάκας που είχε η ομάδα μας).

Ο κάθε νοήμων άνθρωπος μ’ αυτά και μ’ αυτά, καταλαβαίνει ότι το καράβι αυτό με όλα τα ως άνω, δεν πήγαινε και δεν πάει πουθενά. Ομάδα δεν είναι παρουσία μόνο σε γάμους και κηδείες, ομάδα είναι κάθε Κυριακή όλοι μαζί!

Ως εκ τούτου:

Α: Καλώ τους 1150 φίλους της ομάδας που έχουν κάρτες μέλους εάν έχουν μετανιώσει και μετά τα ως άνω αναγραφόμενα, να έρθουν να επιστρέψουν την κάρτα μέλους και θα τους καταβληθεί το αντίτιμο μέχρι την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 στα γραφεία της ΠΑΕ.

Β: Όσοι φίλαθλοι Ξανθιώτες των ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Ηρακλή, που είναι και λίγο Ξάνθη, και θέλουν να αγοράσουν την κάρτα μέλους προκειμένου να υποστηρίξουν την μεγάλη τους ομάδα στο μεταξύ μας παιχνίδι στην Ξάνθη με την Ξανθούλα, έχουν περιθώριο να την αγοράσουν στις υπάρχουσες τιμές μέχρι την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 20:00.

Γ: Όσοι περιζήτητοι φίλοι της Ξάνθης και μόνο της Ξάνθης, έχουν από σπόντα “ξεφύγει”, έχουν περιθώριο να αγοράσουν την κάρτα μέλους τους μέχρι την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00.

Δ: Από τις 12 Σεπτεμβρίου 2015 οι κάρτες μέλους για της Θύρες του γηπέδου μας θα διαμορφωθούν ως εξής:

ΘΥΡΑ Α: 250 Ευρώ
ΘΥΡΑ Β: 400 Ευρώ
ΘΥΡΑ Γ: 250 Ευρώ
ΘΥΡΑ Α1: 250 Ευρώ
ΘΥΡΑ Β1: 290 Ευρώ

Ε: Για την ποδοσφαιρική περίοδο 2016-17 θα ισχύσουν για τις κάρτες μέλους ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΤΙΜΕΣ όπως αυτές θα έχουν διαμορφωθεί από τις 12/09/2015.

Ζ: Οι φίλαθλοι που θα έχουν προμηθευτεί μέχρι τις 11/09/2015 θα έχουν το δικαίωμα να αγοράσουν την κάρτα μέλους για την ποδοσφαιρική περίοδο 2016-17 στις ίδιες τιμές που αγόρασαν τις κάρτες μέλους μέχρι τις 11/09/2015.

Σας ευχαριστώ που με και μας ανέχεστε, ας κάνουμε λίγο υπομονή, λύσεις στη ζωή πάντα υπάρχουν, αδιέξοδα δεν υπάρχουν.

ΥΓ.1: Εγώ πάντως, είμαι και θα είμαι Ξάνθη και ΜΟΝΟ Ξάνθη από κοντά ή από μακριά.

ΥΓ.2: Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτά τα λίγα παιδιά των Xanthifans για την ευπρεπή παρουσία τους.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ»

Έχει γούστο στο ΟΑΚΑ!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το παιχνίδι του Ολυμπιακού και κάνει και μία πρόβλεψη, μεταγραφική.

Έχει γούστο στο ΟΑΚΑ!

· Τέλος πάντων, έχουν…γούστο οι επισκέψεις του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ τον τελευταίο καιρό! Πήγε κι έπαιξε με την ΑΕΚ για το Κύπελλο το Μάρτη. Αποτέλεσμα; 1-0 με γκολ στο 89’ με το στήθος! Τώρα πήγε κι έπαιξε με το Λεβαδειακό. Αποτέλεσμα; 2-0 με γκολ στο 89’ και το 91’, με κόντρες!

· Τον «πάει» το ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό εδώ και αρκετά χρόνια. Θυμηθείτε και το 1-0 επί του Παναθηναϊκού, με γκολ του Αμπντούν! Το 4-0 επί της ΑΕΚ. Αλλά και το 1-0 επί της Καλλονής, πριν ακριβώς δύο χρόνια. Πάλι ως τυπικά φιλοξενούμενος ήταν ο Ολυμπιακός, αλλά παρότι φαβορί είχε δυσκολευθεί αφάνταστα κι είχε κερδίσει 1-0, με ένα γκολ στο β΄ημίχρονο.

· Ήταν τότε που υπήρχε μεγάλη μουρμούρα για την εμφάνιση του Ολυμπιακού, επί Μίτσελ. Θυμόμαστε όλοι ότι λίγους μήνες αργότερα στην ίδια σεζόν ο Ολυμπιακός προκρίνονταν στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ…

· Πλάκα πλάκα, το τρίποντο επί του Λεβαδειακού είναι πολύτιμο στην οικονομία του πρωταθλήματος. Σκεφθείτε, ότι πέρσι τέτοια εποχή, ο Παναθηναϊκός ήταν που είχε πάει ως τυπικά φιλοξενούμενος να παίξει στο ΟΑΚΑ με το Λεβαδειακό. Και το αποτέλεσμα ήταν 1-1, με τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει με πέναλτι στα τελευταία λεπτά…

· Παρεμπιπτόντως, ακριβώς εκείνο το ματς, έχει αποτρέψει τους «απέναντι» και δεν φωνάζουν γιατί το Λεβαδειακός-Ολυμπιακός έγινε στο ΟΑΚΑ κι όχι στη Λιβαδειά. Λόγω του περσινού-καρμπόν, δεν μπορούν να πουν τίποτα…

· Πάντως, είτε στη Λιβαδειά, είτε στο ΟΑΚΑ δεν άλλαξε και τίποτα! Πέρσι ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει 2-1 στη Λιβαδειά με γκολ του Μήτρογλου στο 90’. Και το Γενάρη του 2013 είχε κερδίσει 1-0 με γκολ του Τζιμπούρ στο 95’!

· Άσχετο: Γίνονται προχωρημένες συζητήσεις και θα έρθουν δύο με τρεις γνωστοί σέντερ φορ στο ελληνικό πρωτάθλημα αυτά τα τελευταία 24ωρα. Δύο είναι σχεδόν σίγουροι: Ο ένας ο Ρουμάνος διεθνής Μαρικά κι ο άλλος ο Ντέβιτς (πρώην της Μεταλίστ), διεθνής με την Ουκρανία Σέρβος!

· Ο τρίτος, και καλύτερος νομίζω, «παίζεται» ακόμη, καθότι η πραγματικά πιο δύσκολη περίπτωση… *Πηγή: sport-fm.gr*

Τρεμπλ από τον Κίπροπ!

Ο Άσμπελ Κίπροπ κατέκτησε για τρίτη σερί διοργάνωση το χρυσό μετάλλιο στα 1.500μ. χαρίζοντας στην Κένυα την ένατη πρωτιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Πεκίνου.

Τρεμπλ από τον Κίπροπ
Μετά το 2011 και το 2013, ο Άσμπελ Κίπροπ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 1.500μ. και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Πεκίνου.

Ο 26χρονος Κενυάτης είχε χρόνο 3:34.40 και εξαπέλυσε την αντεπίθεσή του στον τελευταίο γύρο, όταν άφησε πίσω του τον συμπατριώτη του Ελίγια Μανανγκόι και τρίτο τον Αμπντελάτι Ιγκίντερ από το Μαρόκο.

Αναλυτικά η κατάταξη:

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Υπόθεση… Αιθιοπίας!!


Τρεις αθλήτριες από την Αιθιοπία ανέβηκαν στο βάθρο στα 5.000μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Χρυσή η Αλμάζ Αγιάνα, τρίτη η Ντιμπάμπα.

Υπόθεση… Αιθιοπίας

Η Αλμάζ Αγιάνα κέρδισε με άνεση το χρυσό με 14:26.83, ενώ η Σεντέρε Τεφέρι κέρδισε στο νήμα τη Γκενζέγκε Ντιμπάμπα για το ασημένιο μετάλλιο.

Αναλυτικά η κατάταξη:

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Παίρνει και Ντράξλερ η Βόλφσμπουργκ!!

Σπουδαίες κινήσεις από τη Βόλφσμπουργκ, που λίγη ώρα μετά την απόκτηση του Ντάντε από την Μπάγερν, συμφώνησε με τη Σάλκε και τον Γιούλιαν Ντράξλερ για να πάρει τον νεαρό μεσοεπιθετικό.

Παίρνει και Ντράξλερ η Βόλφσμπουργκ!
Με ιδανικό τρόπο καλύπτει τα κενά που προέκυψαν από τις τελευταίες αποχωρήσεις η Βόλφσμπουργκ. Οι «λύκοι» λίγη ώρα μετά το deal για την απόκτηση του Ντάντε από την Μπάγερν, συμφώνησαν με τη Σάλκε για την απόκτηση του Γιούλιαν Ντράξλερ.

Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός, που φερόταν να βρίσκεται πολύ κοντά στη Γιουβέντους, έδωσε τα χέρια με τους Κυπελλούχους και δευτεραθλητές Γερμανίας και αναμένεται να ανακοινωθεί τη Δευτέρα.

Ο Ντράξλερ, που είναι ήδη διεθνής με την εθνική Γερμανίας, παρά το νεαρό της ηλικίας του μετρά 170 εμφανίσεις, 30 γκολ και 29 ασίστ με τους «βασιλικούς μπλε», τους οποίους δεν θα ενισχύσει και στο Europa League (όπου θα βρουν στο δρόμο τους τον Αστέρα Τρίπολης). *Πηγή: sport-fm.gr*

«Επαφές Ρόμα-Ολυμπιακού για Κασάμι»

Για προχωρημένες επαφές μεταξύ Ολυμπιακού και Ρόμα για τον Παϊτίμ Κασάμι κάνουν λόγο στην Ιταλία. Εναλλακτική για τον Ελβετό μέσο η Λεβερκούζεν.

«Επαφές Ρόμα-Ολυμπιακού για Κασάμι»
Κορυφώνεται η αγωνία για το μέλλον του Παϊτίμ Κασάμι. Ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η Ρόμα βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Ολυμπιακό για την απόκτηση του Ελβετού μέσου και εξελίξεις αναμένονται άμεσα, δεδομένου ότι τη Δευτέρα ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος.

Ο Κασάμι μοιάζει πολύ δύσκολο να παραμείνει στους «ερυθρόλευκους», καθώς και η Λεβερκούζεν φέρεται να είναι στο κόλπο για την απόκτησή του, με τον ίδιο όμως να έχει δώσει προτεραιότητα στους Ρωμαίους, παρότι λέγεται πως τα έχει βρει με τους Γερμανούς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ολοκληρώθηκε του Μάρκοβιτς στη Φενέρ!

Παίκτης της Φενέρμπαχτσε κι επίσημα ο Λάζαρ Μάρκοβιτς. Η τουρκική ομάδα ανακοίνωσε την απόκτηση του νεαρού Σέρβου επιθετικού από τη Λίβερπουλ με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο.

Ολοκληρώθηκε του Μάρκοβιτς στη Φενέρ
Δανεικός στη Φενέρμπαχτσε, υπό τις οδηγίες του Βίτορ Περέιρα, θα αγωνίζεται για τη φετινή σεζόν ο Λάζαρ Μάρκοβιτς. Η συμφωνία δανεισμού του από τη Λίβερπουλ ολοκληρώθηκε κι αφού ο 22χρονος Σέρβος διεθνής πέρασε από τα ιατρικά τεστ, το deal ανακοινώθηκε από τις δύο ομάδες, δίχως να διευκρινίζεται σε τι ύψος κυμαίνεται η οψιόν αγοράς του.

Την περυσινή σεζόν έκανε 19 εμφανίσεις στην Premier League (2 γκολ), έξι στο Κύπελλο, πέντε στο League Cup (1 γκολ) και τέσσερις στο Champions League με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Φέτος ο Μάρκοβιτς ήταν εκτός πλάνων του Μπρένταν Ρότζερς και στη Φενέρ, που αναζητούσε έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του, θα έχει σαφώς μεγαλύτερο ρόλο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πάτησε (Ελ) Γκάζι και άντε πιάστε τον!

Ο Άνγουαρ Ελ Γκάζι πέτυχε άλλα δύο γκολ και ο Άγιαξ συνέτριψε με 4-0 τη Ντεν Χάαγκ για την τέταρτη αγωνιστική του ολλανδικού πρωταθλήματος συνεχίζοντας το απόλυτό του.

Πάτησε (Ελ) Γκάζι και άντε πιάστε τον
Ασταμάτητος ο Άγιαξ, συνέτριψε με 4-0 τη Ντεν Χάαγκ για την τέταρτη αγωνιστική της Eredivisie και συνεχίζει να διατηρεί το απόλυτο.

Ο Άνγουαρ Ελ Γκάζι πέτυχε για τρίτο ματς στο πρωτάθλημα δύο γκολ φτάνοντας συνολικά τα έξι στη σεζόν για τον «Αίαντα».

Αναλυτικά, η τέταρτη αγωνιστική:

Παρασκευή 28/8
Βίλεμ-Ναϊμέγκεν 0-1
(64' Φουρ)

Σάββατο 29/8
Ουτρέχτη-Γκρόνινγκεν 2-0
(29' Ραμσελαρ, 90+4' Λετσερτ)

Χέρενφεν-Τσβόλε 1-1
(4’ Λάρσον – 60’ Φελντγουικ)

Εξέλσιορ-Ντε Γκράαφστσαπ 3-0
(47’ Φίσερ, 63’ Κιούας, 84’ φαν Μίχεμ)

Χέρακλες-Τβέντε 2-0
(17' Μπελ Χασανί, 75' Γουέγκχορστ)

Κυριακή 30/8

Άγιαξ-Ντεν Χάαγκ 4-0
(16’, 74’ Ελ Γκάζι, 20’ Κλάασεν, 58’ Φέλτμαν)

Άλκμααρ-Ρόντα (15.30)
Φίτεσε-Καμπούρ
Αϊντχόφεν-Φέγενορντ (17.45)

Η επόμενη (5η) αγωνιστική:
Σάββατο 12/9
Γκράαφστσαπ-Άλκμααρ (19.30)
Ρόντα-Νεϊμπέγκεν
Τβέντε-Άγιαξ (20.45)
Καμπούρ-Αϊντχόφεν (21.45)
Τσβόλε-Εξέλσιορ (21.45)

Κυριακή 13/9
Γκρόνινγκεν-Χέρενφεν (13.30)
Φέγενορντ-Βίλεμ (15.30)
Ντεν Χάαγκ-Χέρακλες
Ουτρέχτη-Φίτεσε(17.45)
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ταύρος» η Ισπανία!!

Με πρωταγωνιστές τους Γκασόλ και Μίροτιτς, που παίζουν στους Μπουλς, η Ισπανία ολοκλήρωσε τα φιλικά της εν όψει Ευρωμπάσκετ νικώντας την Τσεχία με 81-68 στη Σαραγόσα.

«Ταύρος» η Ισπανία
Δίχως να εντυπωσιάσει, αλλά με την ποιοτική υπεροχή της να είναι εμφανής, η Ισπανία ολοκλήρωσε αήττητη τον κύκλο φιλικών της εν όψει Ευρωμπάσκετ νικώντας στη Σαραγόσα την Τσεχία με 81-68.

Δύο παίκτες των Μπουλς, ο Πάου Γκασόλ και ο Νίκολα Μίροτιτς, ήταν οι κορυφαίοι της ομάδας του Σέρτζιο Σκαριόλο με 18 και 16 πόντους αντίστοιχα, ενώ ο Πάμπλο Αγκιλάρ και ο Σέρχιο Γιουλ πρόσθεσαν 9 και 8.

Από τους ηττημένους, οι Τόμας Σατοράνσκι και Γιαν Βέσελι είχαν από 14 πόντους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Έρχεται στην Ελλάδα ο Χολέμπας!

Στην Ελλάδα θα φθάσει εντός της ημέρας o Χοσέ Χολέμπας ώστε να ενσωματωθεί στην Εθνική ομάδα ενόψει της προκριματικής φάσης του Euro 2016.

Έρχεται στην Ελλάδα ο Χολέμπας
Ο Χοσέ Χολέμπας πόσταρε φωτογραφία στο Facebook λίγο πριν αναχωρήσει από το Λονδίνο με προορισμό την Ελλάδα. Ο ποδοσφαιριστής της Γουότφορντ θα ενσωματωθεί στην Εθνική για τα ματς με Φινλανδία (4/9, 21:45) και Ρουμανία (7/9, 21:45) στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Euro 2016.

Ο 31χρονος αμυντικός αγωνίστηκε χθες σε ολόκληρο το ματς της αγγλικής ομάδας με την Μάντσεστερ Σίτι, στο οποίο οι «πολίτες» επικράτησαν 2-0. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το μήνυμα του Καμπιάσο!!


Πανευτυχής για το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό ο Καμπιάσο μοιράστηκε τα συναισθήματά του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook.

Το μήνυμα του Καμπιάσο!
Ο Εστεμπάν Καμπιάσο έκανε χθες το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα με τη φανέλα του Ολυμπιακού και σήμερα μέσω του προφίλ που διατηρεί στο facebook μοιράστηκε τα συναισθήματά του με τους φίλους της ομάδας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για το ντεμπούτο μου με αυτή την σπουδαία ομάδα και για τους τρεις πόντους στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι του πρωταθλήματος. Ας συνεχίσουμε έτσι», έγραψε ο αργεντινός άσος των ερυθρολεύκων.


Very happy for my debut in this important club and for the three points in the first away match of the league. Let's...
Posted by Esteban "Cuchu" Cambiasso on Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015



*Πηγή: sport-fm.gr*

Πεδουλάκης: «Θέλει χρόνο για να δέσει»

Πλούσιο χαρακτήρισε το ρόστερ της Εθνικής ο Αργύρης Πεδουλάκης μέσω του ΣΠΟΡ FM 94.6 και τόνισε ότι χρειάζεται λίγο χρόνο ακόμη η ομάδα, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι δεν υπάρχει αθλητικός σέντερ.

Πεδουλάκης: «Θέλει χρόνο για να δέσει»
Ο Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ενόψει του Ευρωμπάσκετ που ξεκινάει στις 5 Σεπτεμβρίου. Ο 51χρονος τεχνικός χαρακτήρισε πλούσιο το ρόστερ της Εθνικής, αλλά τόνισε ότι είναι μειονέκτημα η απουσία ενός εθλητικού σέντερ. Παράλληλα, περιμένει δυνατή και πάλι τη Γαλλία. «Νομίζω ότι θα είναι καλύτερο φέτος το ελληνικό πρωτάθλημα», δήλωσε.

Αναλυτικά μίλησε για:
-Το ρόστερ της Εθνικής: «Είναι πλούσιο ρόστερ. Έγινε κράμα με 4-5 φθασμένους παίκτες και τους υπόλοιπους που είναι πιο νέοι. Γίνεται και ένα ροτέισον σιγά-σιγά μέσα από τα παιχνίδια και θέλει χρόνο για να δέσει. Ουσιαστικά το παιδί που δεν έχει εμπειρία από το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι ο Κουφός και φαίνεται, αλλά θα βρει τα πατήματα του. Ο Γιάννης (σ.σ. Αντετοκούμπο) έχει εμπειρία από το πως παίζεται το ευρωπαϊκό μπάσκετ και δεν χρειάζεται να προσαρμοστεί. Είμαστε στο κομμάτι της προετοιμασίας ακόμη. Και η τελική φάση, στους ομίλους θα αποτελέσει προετοιμασία για κάποια παιδιά, καθώς θα βρίσκουν τα πατήματα τους. Η πρώτη φάση είναι κομμάτι της προετοιμασίας».

-το αν έχει κάποιο μειονέκτημα: «Ένα μειονέκτημα είναι ότι δεν έχουμε έναν αθλητικό παίκτη στο «5». Δεν έχουμε παίκτη να μας δώσει λύσεις στις περιστροφές, όπως ο Τσαρτσαρής, ο Σοφοκλής και ο Ντικούδης παλιότερα. Κάτι που δεν μπορούμε να δούμε ακόμη είναι τους ρόλους για να βγάλουμε συμπεράσματα, αλλά για αυτό γίνονται τα φιλικά και αυτά θα τα δούμε σιγά-σιγά. Δεν υπάρχει και τακτική ακόμη, διότι δεν μας ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα ακόμη».

- το ποιες ομάδες πιστεύει ότι θα ξεχωρίσουν: «Νομίζω ότι η Γαλλία έχει ποιότητα και σταθερότητα σε συνδυασμό με τους Πάρκερ και Ντιό που δίνουν αρμονία. Νομίζω ότι θα διακριθούν και πάλι».

-το πώς περιμένει φέτος το ελληνικό πρωτάθλημα: «Το ελληνικό μπάσκετ είναι εδώ και χρόνια σε μνημόνιο. Νομίζω πάντως ότι θα είναι καλύτερο. Δεν μιλάω για Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό. Η ΑΕΚ είναι σε καλή πορεία και δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται, αλλά και αυτά που γίνονται από πίσω, οι παίκτες που έρχονται από πίσω. Ο ΠΑΟΚ είναι επίσης σε καλό δρόμο. Έχει αρχίσει η οικονομική εξυγίανση του ΠΑΟΚ».

Φεύγει από τον Ολυμπιακό, πάει Κύπρο ο Πελέ!!

Αποχωρεί από τον Ολυμπιακό ο Πελέ, καθώς εντός της ημέρας θα μεταβεί στην Κύπρο ώστε να υπογράψει στην Ανόρθωση.

Φεύγει από τον  Ολυμπιακό, πάει Κύπρο ο Πελέ!
Βρήκε νέα ποδοσφαιρική στέγη ο Πελέ. Ο 28χρονος μέσος ήρθε σε συμφωνία με την Ανόρθωση για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του και αποχωρεί ως ελεύθερος από τον Ολυμπιακό. Εντός της ημέρας θα ταξιδέψει για την Κύπρο και μέχρι αύριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στον σύλλογο της Αμμοχώστου.

Οι «ερυθρόλευκοι» τον απέκτησαν τον Δεκέμβριο του 2013 και πρόλαβε να κάνει μόλις εννέα εμφανίσεις, ενώ δόθηκε και δανεικός στον Λεβαδειακό. Την περυσινή σεζόν έκανε δέκα εμφανίσεις με τους «πράσινους» στο πρωτάθλημα και δυο με τους Πειραιώτες στο Κύπελλο.

Η ανακοίνωση

Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου, ανακοινώνει την κατ’ αρχήν συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή Vitor Hugo Gomes Passos, γνωστό και ως «Πελέ».

Ο εικοσιεπτάχρονος Πελέ, είναι Πορτογάλος κεντρικός μέσος, ο οποίος έρχεται με ελευθέρα μετεγγραφή από τον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Αγωνίστηκε μεταξύ άλλων στις Πόρτο και Ίντερ ενώ στην Ελλάδα – πέραν του Ολυμπιακού - φόρεσε τα χρώματα Εργοτέλη και Λεβαδειακού.

Η άφιξη του στην Κύπρο έχει προγραμματιστεί για απόψε. Αύριο, θα περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις πριν οριστικοποιηθούν οι όροι της μεταξύ μας διετούς συνεργασίας.

Καλωσορίζουμε τον Πελέ στην Ανόρθωση και του ευχόμαστε τα καλύτερα με την ομάδα μας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο προσομοιωτής της Εθνικής!!

Ο Χρήστος Ρομπόλης γράφει στο sport-fm.gr για τον προσομοιωτή στον οποίο μπήκε η Εθνική εν όψει Ευρωμπάσκετ αποφεύγοντας το σύνηθες καλοκαιρινό… όπιο.

Ο προσομοιωτής της Εθνικής

Η Εθνική την έχει πατήσει τοιουτοτρόπως, όχι μία και δύο φορές. Για το λόγο αυτό όσα είδαμε στα φιλικά αυτού του Αυγούστου, ειδικά στα τελευταία και πιο ανταγωνιστικά, δημιουργούν ένα σαφώς προτιμότερο πλαίσιο σκέψης εν όψει Ευρωμπάσκετ. Γιατί μια σκληρή αλήθεια είναι πάντα πιο χρήσιμη από ένα όμορφο ψέμα…

Η ελληνική ομάδα, σχεδιασμένη από τη φύση της για να τρέξει και να σκοράρει πολύ, υποχρεώθηκε να την απαρνηθεί για να νικήσει. Κόντρα σε μπόσικους αντιπάλους, ακόμη και στο Ζάγκρεμπ, θα έχει την ευκαιρία για… showtime κι άλλα ωραία στο μάτι που όμως δεν φέρνουν κούπες, μετάλλια ή έστω εισιτήριο για το Προολυμπιακό. Όμως σίγουρα απέναντι σε ισχυρούς ανταγωνιστές και πιθανώς κόντρα σε σκληροτράχηλους «μικρούς» δεν κερδίζεις αν δεν ματώσεις.

Σε αυτόν τον προσομοιωτή μπήκε η Εθνική στα δύο τελευταία της φιλικά για το «Ακρόπολις». Χρειάστηκε να απαντήσει με ξύλο στο ξύλο Τούρκων και Λιθουανών στην άμυνα, πονοκεφάλιασε να βρει τρόπους να βάλει… γκολ αφού βολές, τρίποντα, ακόμη και λέι απ έβρισκαν σίδερο, υποχρεώθηκε να σκεφτεί περισσότερο απέναντι σε οχυρωμένα μετόπισθεν από το να λειτουργήσει με το ένστικτο του αρπακτικού στον αιφνιδιασμό και-με λίγα λόγια-έμαθε να κερδίζει… άσχημα. Έτσι μόνο θα μακροημερεύσει σε ένα τουρνουά που θα πέσουν κορμιά. Γιατί όποιος νομίζει πως στα ζόρικα ματς της πρώτης φάσης ή στα νοκ άουτ θα δει highlights, ας αλλάξει κανάλι.

Αυτό είναι το πιο αισιόδοξο… απαισιόδοξο μήνυμα που έστειλε η Εθνική. Και το πήρε εγκαίρως και παντελώς ανώδυνα. Όχι όπως πέρσι, όταν νικώντας με μεγάλα σκορ τόσο στα φιλικά, όσο και στα επίσημα της πρώτης φάσης του Μουντομπάσκετ ομάδες που απείχαν αρκετά ως πολύ από τη δική της ποιότητα, παρασύρθηκε (και μαζί της όλοι μας) στη σκέψη πως θα έφτανε έτσι στο βάθρο, μέχρι να την προσγειώσει πρόωρα και ανώμαλα η… κωλοπετσωμένη Σερβία, που είχε προπονηθεί σε συνθήκες πραγματικού ανταγωνισμού παίζοντας μόνο ντέρμπι στην πρώτη φάση.

Σύμφωνοι, οι συνεργασίες στην επίθεση δεν λειτουργούν πάντα καλά, το μακρινό σουτ (παρά την παρουσία αρκετών ικανών σουτέρ) τείνει να γίνει μάστιγα, μια αδυναμία παρατηρείται ενίοτε σε ριμπάουντ κι αντιμετώπιση του πικ εν ρολ, μεγάλα της ατού δεν είναι ακόμη σε φόρμα (π.χ. Σπανούλης, Παπανικολάου, Περπέρογλου), ενώ κάποιοι δεν έχουν ακόμη βρει τον ακριβή ρόλο τους… Με λίγα λόγια, η Εθνική δεν είναι ακόμη έτοιμη και αναμφίβολα μπορεί-βάσει προδιαγραφών, δυνατοτήτων και… βιογραφικών- και επιβάλλεται να παίξει πολύ καλύτερα από ό,τι μας έδειξε στα φιλικά. Όμως μαθαίνοντας να μουντζουρώνει το πρόσωπό της στα χρώματα του πολέμου για να τρομάξει τους αντιπάλους κι όχι να καλλωπίζεται για να θέλξει το κοινό μετατρέπεται αυτομάτως από ομάδα εντυπώσεων σε σύνολο ουσίας με συνταγή μεταλλίου. *Πηγή: sport-fm.gr*