Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Φουντώνουν και πάλι οι φήμες για «αντίο» του Φαν Χάαλ!


Φουντώνουν και πάλι οι φήμες για «αντίο» του Φαν Χάαλ

Αντιδράσεις από παίκτες μετά το νέο στραβοπάτημα της Γιουνάιτεντ την στιγμή που ο ίδιος παραδέχεται ότι απογοήτευσε τους οπαδούς.

Πιο κοντά από ποτέ άλλοτε φέρεται να είναι ο Λουίς Φαλ Χάαλ στην αποχώρησή του από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο βρετανικός Τύπος αναφέρει ότι το κλίμα στην ομάδα μετά το στραβοπάτημα με την Σάουθαμπτον είναι το χειρότερο δυνατό. Ο ίδιος στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι παραδέχθηκε ότι είναι αρκετά απογοητευμένος από τον εαυτό του καθώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες που έχουν οι οπαδοί της ομάδας. Σύμφωνα με τη Mirror αυτό, έχει κάνει τον Ολλανδό τεχνικό να σκέφτεται σοβαρά να σπάσει το συμβόλαιό του και να φύγει.

Την ίδια στιγμή η Daily Mail προσθέτει άλλο ένα στοιχείο υπέρ αυτού... Υποστηρίζει ότι οι πρωτοκλασάτοι παίκτες της Γιουνάιτεντ πλέον δεν στηρίζουν τον Ολλανδό. Ίσα – ίσα που μίλησαν με τους υπεύθυνους και τους επεσήμαναν ότι πιστεύουν ότι εάν παραμείνει ο Φαν Χάαλ δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Στοπ» στους Θάντερ από τον εκπληκτικό Λόπεζ!


«Στοπ» στους Θάντερ από τον εκπληκτικό Λόπεζ

Ντουράντ και Γουέστμπρουκ έβαλαν μαζί 59 πόντους, αλλά οι Νετς του εξαιρετικού Λόπεζ, έκαναν την έκπληξη, βάζοντας στοπ στο σερί των Θάντερ, επικρατώντας 116-106. Νίκες για Σέλτικς, Ράπτορς.

Τέλος στο σερί επτά νικών των Θάντερ έβαλαν οι Νετς με το 116-106 στο Μπρούκλιν, ενώ οι ίδιοι προέρχονταν από πέντε συνεχόμενες ήττες. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μπρουκ Λόπεζ που σταμάτησε στους 31 πόντους (11/19 δίποντα, 9/10 βολές). Παράλληλα, μάζεψε 10 ριμπάουντ και είχε 2 ασίστ, 1 λάθος. Σε καλή βραδιά και ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, με τους 18 πόντους, 3 ασίστ και ισάριθμα ριμπάουντ.

Από την άλλη πλευρά, δεν έφθασε η παρουσία των Ντουράντ και Γουέστμπρουκ. Ο πρώτος έβαλε 32 πόντους, μάζεψε 10 ριμπάουντ και μοίρασε 7 ασίστ, ενώ ο δεύτερος είχε 27 πόντους, 11 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Σε νίκη με 112-94 επί των Κλίπερς έφθασαν οι Ράπτορς στο Τορόντο και πλέον έχουν ρεκόρ 29-15. Πρώτοι σκόρερ για τους νικητές οι Λόουρυ, Βαλαντσιούνας με 21 και 20 πόντους αντίστοιχα. Ο Κρις Πολ είχε 23 με 11 ασίστ και 4 ριμπάουντ από την πλευρά των ηττημένων.

Πέρασαν από τη Φιλαδέλφεια και οι Σέλτικς με το υπέρ τους 112-92 επί των Σίξερς που πλέον έχουν συνολικά 39 ήττες και έξι νίκες. Κράουντερ και Τόμας με 20 πόντους έκαστως ξεχώρισαν για την ομάδα του Μπόστον, ενώ Τζόνσον και Σάλιντζερ που μάζεψαν 12 και 11 σκουπίδια, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

Ράπτορς-Κλίπερς 112-94
Τα δωδεκάλεπτα: 27-34, 62-49, 83-71, 112-94

inner

inner

Σίξερς-Σέλτικς 92-112
Τα δωδεκάλεπτα: 25-30, 43-58, 69-81, 92-112

inner

inner

Νετς-Θάντερ 116-106
Τα δωδεκάλεπτα: 30-28, 60-52, 85-77, 116-106

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Περιμένοντας τον Μολέδο!!


Περιμένοντας τον Μολέδο

Εν αναμονή του Ροντρίγκο Μολέδο βρίσκονται στον Παναθηναϊκό. Σε περίπτωση που πάνε όλα καλά στα ιατρικά αναμένεται να υπογράψει άμεσα το συμβόλαιο του. «Παίζουν» κι άλλες δύο περιπτώσεις στόπερ.

Ημέρα Μολέδο στον Παναθηναϊκό. Ο 28χρονος αμυντικός θα βρεθεί στην Αθήνα τη Δευτέρα για λογαριασμό των «πρασίνων». Θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και εφόσον δεν προκύψει κάποιο θέμα θα υπογράψει εκτός απροόπτου συμβόλαιο συνεργασίας.

Στο «τριφύλλι» για τα προβλήματα τραυματισμών που είχε, όπως και για το χειρουργείο που είχε κάνει στο γόνατο πριν αρκετό καιρό και σκοπεύουν να του κάνουν εξονυχιστικό έλεγχο ώστε να είναι σίγουροι ότι είναι σε θέση να βοηθήσει. Αν πάνε όλα καλά, θα γίνουν οι τελικές συζητήσεις για να δώσουν τα χέρια οι δύο πλευρές και να υπογράψει ο παίκτης. Πάντως, κλεισμένος δεν είναι ο Μολέδο.

Αν δεν κυλήσουν όλα κατ’ ευχήν, στον Παναθηναϊκό θα στραφούν στις άλλες δύο περιπτώσεις που έχουν ψηλά στη μεταγραφική τους λίστα. Υπάρχει ένας Βραζιλιάνος ακόμη, αλλά και ένας ακόμη παίκτης για τη συγκεκριμένη θέση, αλλά δεν έχουν γίνει γνωστά περαιτέρω στοιχεία. Λίγες είναι οι πιθανότητες στην παρούσα φάση να επιστρέψει ο Γκόρντον Σίλντενφελντ, το όνομα του οποίου «έπαιζε» δυνατά μέχρι πρόσφατα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βεζυρτζής: «Δεν αξίζαμε να χάσουμε»


Βεζυρτζής: «Δεν αξίζαμε να χάσουμε»

Στο ότι ο ΠΑΟΚ δεν έπρεπε χάσει από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στάθηκε μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο Νίκος Βεζυρτζής.

Ο αντιπρόεδρος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ τόνισε πως δεν έγινε καλό παιχνίδι και πως το γκολ το δέχτηκαν από λάθος της άμυνας, έδωσε σύνθημα για το ματς Κυπέλλου κόντρα στον Πανιώνιο και προανήγγειλε μεταγραφές την άλλη εβδομάδα.

Αναλυτικά: «Δεν ήταν ένα καλό παιχνίδι. Κάναμε μία ήττα από μία φάση που έγινε από ατομικό λάθος. Θα μπορούσαμε στο τέλος να ισοφαρίσουμε. Δεν αξίζαμε να χάσουμε. Η ήττα δεν λέει τίποτα, όμως.

Την Τετάρτη παίζουμε για το Κύπελλο κόντρα στον Πανιώνιο και εκείνο είναι πιο σοβαρό παιχνίδι, γιατί, έτσι και αλλιώς, θα είμαστε στα πλέι οφ και εκεί θα κριθούν τα πάντα.

Τα είπαμε και πριν το παιχνίδι, αλλά και μετά. Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Για τις μεταγραφές, μπορώ να πω ότι έχουμε άλλη μία εβδομάδα και κάτι θα γίνει. Θα δούμε αν θα είναι για επιτελικό παίκτη ή όχι».

Ρεκόρ από Μπουρούση!!


Ρεκόρ από Μπουρούση

Ο Γιάννης Μπουρούσης αναδείχθηκε MVP της 17ης αγωνιστικής της ACB για πέμπτη φορά τη φετινή περίοδο και δημιούργησε ένα ρεκόρ για τα δεδομένα του ισπανικού πρωταθλήματος μπάσκετ.

Συγκεκριμένα, ο διεθνής σέντερ της Λαμποράλ Κούτσα ξεπέρασε τους Αρβιντας Σαμπόνις, Οσκαρ Σμιντ, Ντάριλ Μίντλετον, Τανόκα Μπέαρντ και Κέρτις Μπόρτσαρντ, οι οποίοι είχαν καταφέρει να αναδειχθούν πολυτιμότεροι τέσσερις φορές ως τη 17η αγωνιστική.

Στο 95-83 επί της Ανδόρας, ο Μπουρούσης τελείωσε το ματς με 26 πόντους (6/6 βολ., 7/8 δίπ., 2/2 τρίπ.), 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 40 ranking.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Καραμπιμπέρης: «Κοιτάμε τη συνέχεια, χρειαζόμαστε βελτίωση»


Καραμπιμπέρης: «Κοιτάμε τη συνέχεια, χρειαζόμαστε βελτίωση»

Τη συνέχεια της φετινής περιόδου σκέφτονται στη Βέροια, περιμένοντας βελτίωση, όπως τόνισε ο Νίκος Καραμπιμπέρης μετά την ήττα από τον Παναιτωλικό.

Ο υπηρεσιακός τεχνικός της «βασίλισσας του Βορρά» τόνισε πως πίεσαν στο πρώτο ημίχρονο και δέχτηκαν το γκολ από λάθος της άμυνας και πως δεν κινδύνευσαν και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δε βρήκαν και τους διαδρόμους για να φτιάξουν τις κατάλληλες φάσεις.

Αναλυτικά: «Ήταν ένα πολύ σημαντικό εντός έδρας παιχνίδι για την ομάδα μας, αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Στο πρώτο ημίχρονο πιέσαμε τον αντίπαλο, αλλά από μια στημένη φάση και μια λάθος απόκρουση, δεχτήκαμε το γκολ, το οποίο μας επηρέασε σημαντικά.

Στη συνέχεια, ο Παναιτωλικός έκλεισε πολύ καλά όλους τους χώρους παίζοντας δυνατά, σε αντίθεση μ’ εμάς, που υστερούσαμε στη δύναμη. Παρόλα αυτά, πιέσαμε τον αντίπαλο χωρίς να κινδυνεύσουμε πίσω, παρότι ρισκάραμε αρκετά.

Χρησιμοποιήσαμε όλα τα όπλα που είχαμε στη διάθεσή μας, χάσαμε κάποιες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε ούτε την ισοπαλία. Θα πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα και να βελτιωθεί η ομάδα σε κάποιους τομείς που έχει πρόβλημα.

Ο Μαγέφσκι χρειάζεται χώρο για να κινηθεί και ο Παναιτωλικός ήταν καλά κλεισμένος. Χρειαζόμασταν ψηλούς παίκτες, γιατί ξέραμε ότι στο τέλος το ματς θα πήγαινε στις σέντρες για αυτό και βγήκε».
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Περίπατος» για ΤΣΣΚΑ!!

=Ούτε για προπόνηση δεν άξιζε για την ΤΣΣΚΑ η αναμέτρηση κόντρα στη Βίτα, αφού οι πρωταθλητές της Βαλτικής Λίγκας σάρωσαν με 98-62 μέσα στην Τιφλίδα για τη 18η αγωνιστική της διοργάνωσης.

«Περίπατος» για ΤΣΣΚΑΗ ΤΣΣΚΑ σάρωσε με 98-62 τη Βίτα στην Τιφλίδα και έφτασε τις 17 νίκες σε 18 ματς στη Βαλτική Λίγκα, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας και αφήνοντας τους γηπεδούχους στην τελευταία θέση και χωρίς νίκη σε 17 αναμετρήσεις στη φετινή διοργάνωση.

Κορυφαίος τρων νικητών ήταν ο Νάντο Ντε Κολό με 20 πόντους και 7 ασίστ και τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Κουρμπάνοφ με 16 και Λαζάρεφ 15 πόντους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο «μούσιας» το καθάρισε…!


Ο «μούσιας» το καθάρισε…

Ένα ξέσπασμα στο τέταρτο δωδεκάλεπτο αρκούσε στους Ρόκετς να νικήσουν τους Μάβερικς με 115-104. Το όγδοο τριπλ-νταμπλ στην καριέρα του έκανε ο Τζέιμς Χάρντεν.

Ντέρμπι για τρία δωδεκάλεπτα ήταν ο αγώνας ανάμεσα σε Ρόκετς και Μάβερικς. Στην τέταρτη περίοδο, ωστόσο, οι γηπεδούχοι σοβαρεύτηκαν, το Ντάλας έδειξε να μένει από δυνάμεις και το Χιούστον επικράτησε με 115-104.

Ο Τζέιμς Χάρντεν κατέγραψε το όγδοο τριπλ-νταμπλ στην καριέρα του με 23 πόντους, 15 ριμπάουντ και 10 ασίστ, ενώ φετινό ρεκόρ πόντων έκανε ο Τρέβορ Αρίζα με 29 για τους γηπεδούχους, που έπαιξαν χωρίς τον τραυματία Ντουάιτ Χάουαρντ.

Ο Τσάντλερ Πάρσονς πέτυχε 31 απέναντι στην παλιά του ομάδα και 19 πρόσθεσε ο Ντιρκ Νοβίτσκι.

Δωδεκάλεπτα: 36-29, 50-58, 84-85, 115-104.

inner
237
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μάνταλος: «Ό,τι καλύτερο η νίκη στο ντέρμπι»


Μάνταλος: «Ό,τι καλύτερο η νίκη στο ντέρμπι»

Την ιδιαίτερη σημασία που έχει για την ΑΕΚ η νίκη επί του ΠΑΟΚ στάθηκε ο Πέτρος Μάνταλος, σχολιάζοντας και τις διαφορές που υπάρχουν συγκριτικά με το ντέρμπι του πρώτου γύρου.

Την ευχαρίστηση που προσέφερε στους παίκτες αλλά και στον κόσμο η νίκη στο ντέρμπι επί του ΠΑΟΚ τόνισε ο Πέτρος Μάνταλος, τονίζοντας πως το ντέρμπι ήρθε την κατάλληλη στιγμή για την ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ: «
Στη φάση που βρίσκεται τώρα η ομάδα, νομίζω πως ήταν ό,τι καλύτερο να έρθει ένα ντέρμπι. Ήρθε την κατάλληλη στιγμή, που είχαμε χτίσει ένα σερί με το καινούργιο έτος. Και το ευχαριστηθήκαμε και εμείς και ο κόσμος που βρέθηκε εδώ και πήρε μεγάλη χαρά».

Για τις διαφορές με το ντέρμπι του πρώτου γύρου:
«Το μεγαλύτερο που άλλαξε ήταν το όπλο της ομάδας, ο κόσμος της. Δεν νομίζω ότι έχει αλλάξει τόσο πολύ ο τρόπος παιχνιδιού. Κυριαρχήσαμε σε όλο το παιχνίδι και μόνο στο τέλος απειληθήκαμε, με στημένες φάσεις, όσο δεν απειληθήκαμε στα πρώτα 80 λεπτά».

Για το αν η ΑΕΚ είναι φαβορί για τη δεύτερη θέση: «Έχει πολύ δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα, αλλά εμείς έχουμε πάρει μία διαφορά από τον τρίτο και με νίκες θα την κάνουμε ακόμα μεγαλύτερη».

Για τη νέα του θέση στο γήπεδο:
«Έχω ξαναπεί νιώθω άνετα με αυτή τη θέση, δεν έχει τόσες πολλές διαφορές. Σίγουρα με τραβάει λίγο περισσότερο πίσω, αλλά προσπαθώ να ανταπεξέλθω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στον νέο μου ρόλο».

«Πάτησε» Ελλάδα ο Τσάβες!!


«Πάτησε» Ελλάδα ο Τσάβες!Θέμα χρόνου είναι, πλέον, μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του Αστέρα Τρίπολης!

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ο Κρίστιαν Μανουέλ Τσάβες έφτασε στην Ελλάδα για χάρη του Αστέρα Τρίπολης!


Οι φήμες και τα ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκαν -παρά τις διαψεύσεις από μεριάς Αρκάδων, που ήθελαν να χαμηλώσουν, προφανώς, τους τόνους- και ο Κρίστιαν Μανουέλ Τσάβες βρίσκεται στην Ελλάδα για λογαριασμό της ομάδας της Τρίπολης.

Ο Αργεντινός επιτελικός μέσος πάτησε το πόδι του στη χώρα μας λίγο πριν τα μεσάνυχτα, τη Δευτέρα (25/1) θα περάσει από εργομετρικές και ιατρικές εξετάσεις και, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα υπογράψει στον Αστέρα Τρίπολης.

Ο 29χρονος, θυμίζουμε, πρώην παίκτης της Μπόκα Τζούνιορς (132 συμ., 11 γκολ), που έχει συμμετοχές με την εθνική Αργεντινής και ανήκει στη Λανούς (τα τελευταία χρόνια ήταν δανεικός στην Ουνιόν Εσπανιόλα της Χιλής και στην Αρσεναλ Σαραντί), αναμένεται να προκαλέσει… σεισμό στην Τρίπολη!
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Δράκοι» και στις δυσκολίες!!


«Δράκοι» και στις δυσκολίες

Έστω και με αυτογκόλ του αντίπαλου τερματοφύλακα, η Πόρτο νίκησε 1-0 τη Μαρίτιμο στο «Ντραγκάο», στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Superliga και παρέμεινε στο -5 από την κορυφή.

Η Πόρτο νίκησε δύσκολα 1-0 τη Μαρίτιμο στο «Ντραγκάο» με αυτογκόλ του γκολκίπερ Σαλίν, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Superliga και παρέμεινε στην τρίτη θέση και στο -5 από την κορυφή και τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην προσπάθεια να διεκδικήσει τον τίτλο από τα «λιοντάρια», δείχνοντας πως ξεπέρασε την ήττα από την Γκιμαράες και επιστρέφοντας στις νίκες.

Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν κάτω από τη μέση της βαθμολογίας και θα προσπαθήσουν να μην κινδυνεύουν τις επόμενες αγωνιστικές.

Οι «δράκοι» έχασαν ευκαιρίες για να σκοράρουν, όμως δεν κατάφεραν να τις μετουσιώσουν σε γκολ και έπρεπε να έρθει το αυτογκόλ του Σαλίν στο 22’ για να πάρουν τους τρεις βαθμούς.



Η σύνθεση της Πόρτο: Κασίγιας, Μάξι Περέιρα, Μάρτινς Ιντι, Μαρκάνο, Λαγιούν, Ντανίλο Περέιρα, Ερέρα (73’ Ρούμπεν Νέβες), Αντρέ (81’ Βαρέλα), Κορόνα, Αμπουμπακάρ (69’ Σουκ), Ιμπραχίμι



Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:


Παρασκευή 22/1

Σετούμπαλ - Ακαντέμικα 2-1
(38' Χασάν, 84' Ισόκο-59' Πιλότο)

Σάββατο 23/1

Μορεϊρένσε - Εστορίλ 1-3
(45' Μάρτινς - 1' Λουίς, 3' Αμάντο, 90+3' Μίτσελ)

Ουνιάο Μαδέιρα - Νασιονάλ Μαδέιρα 3-0
(30' Σεχού, 34',48' Τόνι Σίλβα)

Μπενφίκα - Αρούκα 3-1
(3' Πίτσι, 19' Μήτρογλου, 67' Ζόνας - 90+1' Βελάσκες)

Πάσος Φερέιρα - Σπόρτινγκ 1-3
(82' Μορέιρα-40' Θέσαρ, 63', 83' Σλιμανί)

Κυριακή 24/1

Μπελενένσες - Γκιμαράες 3-3
(8' Ρόζα, 25' Μπάκιτς, 64' Ορτούνο-37' Σάρε, 43' αυτ. Φερέιρα, 76' Ενρίκε)

Μπράγκα - Ρίο Άβε 5-1
(11',17' Χασάν, 64' Πέδρο Σάντος, 66' Ράφα Σίλβα, 77' Φοντέ-47' Καγέμπε)

Πόρτο - Μαρίτιμο 1-0
(22' αυτ. Σαλίν)

Δευτέρα 25/1

Τοντέλα - Μποαβίστα (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Πογέτ μετέτρεψε μία, τακτικά, αφελή ομάδα, σε κυνική νικήτρια!!


Ο Πογέτ μετέτρεψε μία, τακτικά, αφελή ομάδα, σε κυνική νικήτρια

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τη νίκη της ΑΕΚ στο ντέρμπι των «Δικεφάλων» και για τον Πογέτ που την έχει μεταμορφώσει σε κυνική νικήτρια.

Στην αρχή της σεζόν, η ΑΕΚ έμπαινε με τον ενθουσιασμό της επιστροφής. Αυτό ακριβώς το συναίσθημα, ίσως αποτελούσε και τον μεγαλύτερο κινδυνο για το πώς έπρεπε να διαχειριστεί η «Ένωση» την επιστροφή της στην μεγάλη κατηγορία. Κάπου εκεί έγινε το όλο μπλέξιμο, που έφερε την αναστάτωση στην ομάδα στο πρώτο κομμάτι του Πρωταθλήματος. Μαζί με κάτι ακόμα, που αποδεικνύεται τώρα πώς θα έπρεπε να είναι το κυριότερο μέλημα της, πριν αρχίσει η φετινή σεζόν. Μια καινούρια ομάδα που επιστρέφει στην φυσική της θέση ύπαρξης, ως οργανισμός, αλλά με μια καινούρια ομάδα, πρέπει να είναι τακτικά έξυπνη και όχι τακτικά αφελής.

Το πέρασμα από τον ενθουσιασμό σε σημείο αφέλειας, με το ποδόσφαιρο κατοχής, αλλά δίχως να κοιτάζουμε πως να κρύβουμε τις αδυναμίες μας τελείωσε νωρίς για την ΑΕΚ. Με τον ερχομό του Πογέτ η «Ένωση» πέρασε στο στάδιο του κυνισμού και της ωμής επιδίωξης για το αποτέλεσμα. Ύστερα από δύο μήνες μιας εκπαίδευσης που είχε και στραβές η ΑΕΚ έφτασε στον Ιανουάριο που πλέον μοιάζει ονειρεμένος, γεμάτος νίκες. Με μία ιστορία, αυτή του Γιάννη Ανέστη, να μοιάζει βγαλμένη από ένα βιβλίο, με τον Μπαρμπόσα αναγεννημένο και με ηγετικά χαρακτηριστικά και σε ένα παιχνίδι με πολύ ξύλο, με τον Σιμόες να εξουδετερώνει σαν εξολοθρευτής το μεγάλο ατού του αντιπάλου. Με τον Αραβίδη ακούραστο στρατιώτη, με τον Βάργκας να κάνει την διαφορά έστω και αν δεν έχει διάρκεια στο παιχνίδι του.

Ενθαρρυντικά σημάδια είδα και από τον Μάνταλο, που ειδικά στο πρώτο μέρος ήταν πολύ καλός, φυσιολογική μου φαίνεται η κάμψη του Γιόχανσον μετά την σεζόν που έχει κάνει. Ακόμα και ο Τζεμπούρ που πέρασε σαν αλλαγή έπαιξε για το καλό της ομάδας.

Η ΑΕΚ τακτικά με τον Πογέτ έχει κάνει άλματα. Από ένα σύνολο που δεν θα μπορούσε κάποιος ν’ αναζητήσει θέαμα, ο Ουρουγουανός έχει καταφέρει να το κάνει να νικάει και να παίρνει επιτυχημένα αποτελέσματα. Έστω και αν πολλές φορές πρέπει να νικήσει τα δικά της σφάλματα και τον δικό της κακό εαυτό. Σαν το τραγικό γύρισμα του Άρθο, ή το ένα κόρνερ που παραχωρεί ο Ισπανός και μετατρέπεται σε πολιορκία. Με λίγα λόγια ο Πογέτ έχει μετατρέψει μια ομάδα που ξεκίνησε τακτικά με μεγάλη αφέλεια τη σεζόν, σε μια ομάδα με τακτική λογική που πλέον νικάει σε κάθε της υποχρέωση. Με τα μέσα που είχε, νομίζω πως είναι κατανοητό πως πρόκειται για μέγα κατόρθωμα.

Η ΑΕΚ σημείωσε την πρώτη σπουδαία νίκη της στο πρωτάθλημα. Χρειάστηκε ένα γκολ, δεν μπήκαν μία-δύο ευκαιρίες που θα μπορούσαν να είχαν απλοποιήσει την κατάσταση. Ο Ανέστης όρθωσε πάλι ανάστημα, αυτή τη φορά με δύο σπουδαίες επεμβάσεις, ο «Άραβας» μπορεί να μην έβαλε, αλλά έσωσε γκολ. Η μεγάλη θέληση για τη νίκη, έφερε άγχος στο τέλος. Τακτικά διευκόλυνε ο τραγικός Τούντορ, ειδικά με την επιλογή του ν’ αλλάξει πλευρά στον Γκάρι Ροντρίγκες.

Κλείνοντας, θα γράψω ξεκάθαρες κουβέντες. Ο Άρθο πρέπει να φύγει χθες και να έρθει ένας στοιχειωδώς σοβαρός στόπερ. Εξτρέμ χρειάζεται οπωσδήποτε, όπως και ένα ακόμα σέντερ-φορ. Ο Γκάλο έχει ανάγκη επειγόντως ξεκούραση και σύντομα βλέπω τον Μπακάκη να παίρνει την θέση του βασικού, ίσως και για το υπόλοιπο της χρονιάς. Επίσης χρειάζεται μια διαχείριση των Σιμόες και Γιόχανσον, γιατί η ΑΕΚ θα πρέπει να τους έχει «φρέσκους» στις δύσκολες μάχες που θ’ ακολουθήσουν. Όλα καλά, αλλά σε αυτές τις έξι μέρες η διοίκηση πρέπει να δείξει έμπρακτα πως στηρίζει το έργο του προπονητή.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έχασε τα άχαστα η Λιόν!!


Έχασε τα άχαστα η Λιόν

Η Λιόν έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη κόντρα στη Μαρσέιγ, ωστόσο η ομάδα του Μίτσελ προηγήθηκε με τον Καμπελά, με τον Τολισό που είχε μπει αλλαγή να σώζει την παρτίδα για τους γηπεδούχους.

Στο 1-1 έμειναν Λιόν και Μαρσέιγ, ένα αποτέλεσμα που αδικεί κατάφορα τους Λιονέ, αφού έχαναν τα άχαστα, με την ομάδα του Μίτσελ να στέκεται τυχερή που πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και πίεσαν από την αρχή για να πετύχουν ένα τέρμα, ωστόσο δεν κατάφεραν να πετύχουν ένα τέρμα. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ αλλά τίποτα δεν προμήνυε τι θα συμβεί στην επανάληψη. Η Λιόν μπήκε φουριόζα και έφτιαχνε τη μία φάση μετά την άλλη αλλά η ομάδα του Μίτσελ, αφού προειδοποίησε αρχικά με το δοκάρι του Μπατσουαγί, άνοιξε το σκορ με τον Καμπελά στο 64'. Η Λιόν συνέχισε να χάνει ευκαιρίες, ο Μανταντά έκανε την εμφάνιση της ζωής του αλλά τελικά δέχτηκε ένα τέρμα, από τον Τολισό στο 78', το οποίο διαμόρφωσε το 1-1 που ήταν και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Ενδεικτικό της... ατυχίας των γηπεδούχων είναι οι 20 τελικές που δημιούργησαν στο ματς, έναντι 6 των φιλοξενουμένων.

Με αυτή την ισοπαλία, η Μαρσέιγ παρέμεινε 7 αγωνιστικές χωρίς ήττα μακριά από το γήπεδό της με τη Λιόν να μετράει μόλις μία νίκη στα τελευταία 9 ματς.

Αναλυτικά η 22η αγωνιστική

Παρασκευή (22/01)

Ρεν -Αζαξιό 1-0
(90'+1' Λορί αυτ.)

Σάββατο (23/01)
Παρί Σεν Ζερμέν-Ανζέ 5-1
(32' Iμπραϊμοβιτς, 40' Λούκας, 54' Φαν Ντερ Φιλ, 63',66' Ντι Μαρία - 59' Καπέλ)

Γκινγκάμπ-Μπαστιά 1-0
(94’πεν. Ζιρές)
Ναντ-Μπορντό 2-2
(1' Σίγκθορσον, 30' Μπεντόγια – 84’ Ντιαμπατέ, 91’ αυτ. Τσάνα)
Λιλ-Τρουά 1-3
(25' πεν. Μπουφάλ- 77’, 80’ Καμπό, 86’ Πι )
Μονπελιέ-Καέν 1-2
(23' Μπενσεμπαϊνί - 40' Ροντελέν, 52' Ντελόρ)
Νις-Λοριάν 2-1
(35' Μπεν Αρφά, 44' Κοζιέλο - 23' Ζουφρέ)

Κυριακή (24/01)

Μονακό-Τουλούζ 4-0
(28' Σίλβα, 36' Κοεντράο, 70' Καρίγιο, 90+3' Κόστα)

Ρεμς-Σεντ Ετιέν 1-1
(89' Μαντί / 60' Μπαχεμπέκ)

Λιόν-Μαρσέιγ 1-1
(78' Tολισό / 64' Καμπελά)

Επόμενη αγωνιστική (23η)

Παρασκευή (29/01, 21:30)

Μαρσέιγ-Λιλ (21:30)

Σάββατο (30/01)
Ανζέ-Μονακό (18:00)
Τρουά-Ναντ (21:00)
Λοριάν-Ρεμς (21:00)
Γκαζελέκ Αζαξιό- Μονπελιέ (21:00)
Μπαστιάν-λΙόν (21:00)
Τουλούζ-Γκινγκάμπ (21:00)

Κυριακή (31/01)
Καέν-Νις (15:00)
Μπορντό-Ρεν (18:00)
Σεντ Ετιέν-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Νίκη για Θανάση Αντετοκούνμπο!!


Νίκη για Θανάση Αντετοκούνμπο

Μπορεί ο ίδιος να μη βρέθηκε σε καλή μέρα, αλλά οι Γουέστσεστερ Νικς του Θανάση Αντετοκούνμπο νίκησαν εύκολα με 94-74 τους Έρι Μπέιχοκς.

Οι Γουέστσεστερ Νικς συνέτριψαν 94-74 τους Έρι Μπέιχοκς για το NBDL παρότι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν βρέθηκε σε ιδιαίτερα καλή μέρα.

Ο 23χρονος φόργουορντ σε 13 λεπτά είχε 4 πόντους (2/5 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 τάπες και 1 λάθος.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ντιμπάλα, εσύ, σούπερ σταρ!! (video)


Ντιμπάλα, εσύ, σούπερ σταρ! (video)

Η Γιουβέντους πήρε το εντός έδρας ντέρμπι με αντίπαλο τη Ρόμα, χάρις σε ένα τέρμα του Πάουλο Ντιμπάλα (12ο στη σεζόν) και διατήρησε την διαφορά των δύο βαθμών από την πρωτοπόρο Νάπολι.

Την έχει πάρει από το χέρι και τον οδηγεί ξανά στο πρωτάθλημα. Ο λόγος για τον Πάουλο Ντιμπάλα, που έκανε τα πάντα κόντρα στην Ρόμα και σκόραρε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 77’, χαρίζοντας ένα μεγάλο τρίποντο στη Γιουβέντους που παρέμεινε στο -2 από την πρώτη Νάπολι.

Το ματς είχε πολύ γρήγορο ρυθμό εξ αρχής, με τη Γιουβέντους να έχει τα ηνία από το πρώτο λεπτό. Με κινητήριους μοχλούς τους Ντιμπάλα και Πογκμπά, δημιουργούσε συνεχώς επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή της Ρόμα αλλά η μπάλα είτε δεν περνούσε από τα σώματα των αμυνομένων των φιλοξενούμενων, είτε ο Σέζνι δήλωνε παρών.

Η Ρόμα έδειχνε ανήμπορη να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις, με τη Γιουβέντους να έχει τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το γκολ για τη «Μεγάλη Κυρία» έμοιαζε θέμα χρόνου και αφού ο Σέζνι έβγαλε το τετ-α-τετ του Εβρά, ήρθε ο Ντιμπάλα στο 77’ να εκμεταλλευθεί στο έπακρο την κάθετη μπαλιά του Πογκμπά και με άψογο διαγώνιο τελείωμα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Το 1-0 ήταν γεγονός και η Ρόμα που είχε παθητικό ρόλο σε όλο το ματς έπρεπε να επιτεθεί, ωστόσο στη μοναδική καλή της στιγμή, το φάουλ του Πιάνιτς από καλό σημείο βρήκε λίγο στο τοίχος και έφυγε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Μπουφόν.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, βρήκε τους Μπιανκονέρι να πανηγυρίζουν έξαλλα για το 11ο σερί τρίποντο τους στο πρωτάθλημα, το οποίο τους διατήρησε στο -2 από την κορυφή και τη Νάπολι, ενώ αύξησαν τη διαφορά στους 4 βαθμούς από την τρίτη θέση και τις Φιορεντίνα και Ίντερ.






Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής

Σάββατο, 23/1


Φροζινόνε-Αταλάντα 0-0

Έμπολι-Μίλαν 2-2
(32’ Ζιελίνσκι, 61’ Μακαρόνε - 8’ Μπάκα, 48’ Μποναβεντούρα)

Κυριακή, 24/1

Φιορεντίνα-Τορίνο 2-0
(24’ Ίλιτσιτς, 83’ Ροντρίγκες)

Ίντερ-Κάρπι 1-1
(39' Παλάσιο/90+2' Λασάνια)

Λάτσιο-Κιέβο 4-1
(66' πεν./81' Καντρέβα, 72' Κατάλντι, 90+6' Κεϊτά- 5' Σέζαρ)

Παλέρμο-Ουντινέζε 4-1
(35' Κουαϊσόν, 56' Χάιλγεμαρκ, 77' Λαζαάρ, 79' Θερό - 87' Τραϊκόφσκι)

Σαμπντόρια-Νάπολι 2-4
(45' Κορέα, 73' Έντερ - 9' Ιγκουίν, 18' Ινσίνιε πεν, 60' Χάμσικ, 79' Μέρτενς)

Σασουόλο-Μπολόνια 0-2
(68' Τζιακερίνι, 90 + 3' Φλόκαρι)

Βερόνα-Τζένοα 1-1
(40' Πατσίνι - 19' Σούσο)

Γιουβέντους-Ρόμα 1-0
(77' Ντιμπάλα)

Η επόμενη αγωνιστική (22η)

Σάββατο, 30/1


Κάρπι-Παλέρμο (16:00)
Αταλάντα-Σασουόλο (19:00)
Ρόμα-Φροζινόνε (21:45)

Κυριακή, 31/1 (16:00)

Κιέβο-Γιουβέντους (13:30)
Μπολόνια-Σαμπντόρια
Τζένοα-Φιορεντίνα
Νάπολι-Έμπολι
Τορίνο-Βερόνα
Ουντινέζε-Λάτσιο
Μίλαν-Ίντερ (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Περίπατος για Τσεντεβίτα!!


Περίπατος για Τσεντεβίτα

Η Τσεντεβίτα συνέτριψε 94-61 τη σλοβενική Ταϊφούν για την Αδριατική Λίγκα, όπου παραμένει δεύτερη.

Εύκολο έργο είχε στην 21η αγωνιστική της Αδριατικής Λίγκας η Τσεντεβίτα. Η ομάδα του Βέλικο Μρσιτς συνέτριψε 94-61 τη σλοβενική Ταϊφούν και έφτασε τις 16 νίκες, απέχοντας τρεις από την πρωτοπόρο Μπουντούτσνοστ.

Κορυφαίος για την εκ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού στο Top 16 ήταν ο Μίρο Μπίλαν με 15 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ Μάζαλιν και Πούλεν είχαν από 13.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τρελή... τριποντάρα ο Καϊμακόγλου!! (video)


Τρελή... τριποντάρα ο Καϊμακόγλου (video)

Ο Κώστας Καϊμακόγλου πέτυχε ένα «μεγάλο» τρίποντο για την Ούνικς την Κυριακή, καθώς στην εκπνοή του πρώτου μέρους σηκώθηκε για τρεις λίγο κάτω από το κέντρο και βρήκε στόχο!










*Πηγή: sport-fm.gr*

Παρέμεινε… στο κατόπι της Γάνδης η Μπριζ!!


Παρέμεινε… στο κατόπι της Γάνδης η Μπριζ

Αν και ζορίστηκε, η Μπριζ πέρασε από την έδρα της Μπέβερεν (1-2) και παρέμεινε στο -3 από την πρωτοπόρο Γάνδη.

Στο… κυνήγι της Γάνδης παρέμεινε η Μπριζ, που επικράτησε, αν και δυσκολεύτηκε, 2-1 της Μπέβερεν εκτός έδρας και μείωσε και πάλι στους τρεις βαθμούς τη διαφορά της από την κορυφή και τη Γάνδη (49 έναντι 46).

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Ένγκελς στο 15’, αλλά ο Σισέ ισοφάρισε στο 32’, για να δώσει και πάλι το προβάδισμα και τελικά, τη νίκη στην Μπριζ ο Βόσεν στο 52’.

Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 22/1


Κόρτραϊκ-Οστάνδη 2-1
(25’ Μερσιέ, 90’+4’ Ρολάν - 90’ Κανεσίν)

Σάββατο 23/1

Μαλίν-Γκενκ 1-1
(47’ Ντε Πετέρ - 87’ Καμπασελέ)

Ζούλτε Βάρεγκεμ-Λέουβεν 2-2
(20’ Ντάαλσγκαρντ, 90’+1’ Ντιαλό - 45’ Κρουαζέ, 74’ Αζεβέντο)

Σιντ Τρούιντεν-Βέστερλο 1-2
(54’ Μαλανγκού - 57’ Ντε Σολέρ, 73’ Γκουνογκμπέ)

Μουσκρόν-Λόκερεν 1-1
(89' Μούλιτς - 50' Χαρμπαουί)

Κυριακή 24/1

Άντερλεχτ-Σαρλερουά 2-1
(3’ αυτ. Μπέιμπι, 54’ Οκάκα - 2’ Πέρμπετ)

Σταντάρ Λιέγης-Γάνδη 0-3
(49’ Ντεποτρ, 55’ Καμς, 70’ Ντεζαγκίρε)

Μπέβερεν-Κλαμπ Μπριζ 1-2
(32’ Σισέ - 15’ Ένγκελς, 52’ Βόσεν)

Η επόμενη (24η) αγωνιστική

Παρασκευή 29/01


Σιντ Τρούιντεν-Άντερλεχτ (21:30)

Σάββατο 30/01

Λέουβεν-Σταντάρ Λιέγης (19:00)
Σαρλερουά-Μαλίν (21:00)
Βέστερλο-Ζούλτε Βάρεγκεμ (21:00)
Γκεν-Κορτράικ (21:30)

Κυριακή 31/01

Οστάνδη-Μουσκρόν (15:30)
Κλαμπ Μπριζ-Λόκερεν (19:00)
Γάνδη-Βάασλαντ Μπέβερεν (21:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σιμόες: «Μάρκαρα τον Μπερμπάτοφ και έγινε αυτό που έγινε»


Σιμόες: «Μάρκαρα τον Μπερμπάτοφ και έγινε αυτό που έγινε»

Στην φάση της αποβολής του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ που ήταν ο πρωταγωνιστής αναφέρθηκε ο Αντρέ Σιμόες κατά την παραλαβή του βραβείου του MVP στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ.

Για την ανάδειξή του ως πολυτιμότερου παίκτη στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, αλλά και την αποβολή του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ μίλησε ο Αντρέ Σιμόες κατά την παραλαβή του βραβείου του.

Ο Πορτογάλος μέσος σχολίασε αρχικά για την επίμαχη φάση με τον Βούλγαρο: «Σε ποδοσφαιριστές που έρχονται από μεγάλα πρωταθλήματα δεν τους αρέσει να τους μαρκάρουν πάρα πολύ. Εγώ τον μάρκαρα κι έγινε αυτό που έγινε», ενώ για το βραβείο σχολίασε:

«Είναι ένα πολύ σημαντικό βραβείο για μένα, ειδικά από τη στιγμή που το παραλαμβάνω μετά από ντέρμπι. Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό».

Για το ματς κυπέλλου που ακολουθεί είπε: «Το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να ξεκουραστούμε και στη συνέχεια να κοιτάξουμε το παιχνίδι αυτό».

Σοκ για Ρεάλ!! (video)


Σοκ για Ρεάλ! (video)

Νέο χαμένο έδαφος της Ρεάλ Μαδρίτης για τον τίτλο. Η βασίλισσα ξύπνησε αργά και το μόνο που πήρε κόντρα στην Μπέτις ήταν η ισοπαλία (1-1). Κι αυτή με γκολ οφσάιντ...

«Ανέστησε» την Μπέτις η Ρεάλ Μαδρίτης. Η βασίλισσα παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και μοιραία έμεινε στο 1-1 με τους Ανδαλουσιάνους, χάνοντας κι άλλο έδαφος στην προσπάθεια για τον τίτλο.

Η ομάδα του Ζιντάν (που προερχόταν από δύο πεντάρες) έμεινε στους 44 βαθμούς κι ενώ η Μπαρτσελόνα στην κορυφή έχει 48 (όσους και η Ατλέτικο), με ματς λιγότερο.

Μόλις στο 7' φάνηκαν τα άσχημα μαντάτα για τους Μαδριλένους, που βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ, χάρη στην γκολάρα του Θεχούδο που δεν επέτρεψε αμφισβήτηση. Παρά το ότι δέχθηκε νωρίς το γκολ, η Ρεάλ δεν έδειξε να συνέρχεται και ουσιαστικά είχε 1-2 υποψίες ευκαιριών κι ένα πέναλτι που δεν της δόθηκε, βέβαια, σε ανατροπή του Μπενζεμά...

Η υποτονική κατάσταση για τους Μαδριλένους συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, όπου δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν σοβαρές απειλές για την εστία των γηπεδούχων. Μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνας, σιγά-σιγά ανέβασαν στροφές κι άρχισαν να επιτίθενται κατά κύματα. Ο Αδράν επενέβη καθοριστικά σε αρκετές περιπτώσεις (βολίδα Κριστιάνο, ραμπόνα Μπενζεμά), ωστόσο στο 71' ο Γάλλος φορ της Ρεάλ πήρε μπαλιά-μισό γκολ από τον Χάμες (σε φάση που ξεκίνησε από ξεκάθαρο οφσάιντ) και ισοφάρισε. Και το 1-1 δεν άλλαξε ως το τέλος παρά την πολιορκία και το μονότερμα της βασίλισσας, η οποία άργησε να ξυπνήσει και περιορίστηκε μόλις στον έναν πόντο...


inner




Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 22/1

Σπόρτινγκ Χιχόν-Σοσιεδάδ 5-1
(1’ Καρμόνα, 9’ Εντί, 44’, 53’, 82’ Σανάμπρια - 37’ Βέλα)

Σάββατο, 23/1

Μάλαγα-Μπαρτσελόνα 1-2
(32' Ανιόρ - 1' Μουνίρ, 51' Μέσι)

Εσπανιόλ-Βιγιαρεάλ 2-2
(4' Καϊσέδο, 40' Μορένο - 24' Τιγκέιρος, 88' Μουζάτσιο)

Γρανάδα-Χετάφε 3-2
(27' Ρίκο, 36' Ελ Αραμπί, 77' Ροτσίνα - 71' Σκέποβιτς, 74' Γκόμεθ)

Ράγιο Βαγεκάνο-Θέλτα 3-0
(21' Φέντορ, 26' Τίτο, 36' Τζόζαμπεντ)

Κυριακή, 24/1

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Εϊμπάρ 5-2
(12’, 52’ Αντούριθ, 27’ Μερίνο, 40’ Λαπόρτ, 80’ αυτ. Ντος Σάντος-4’, 50’ πεν. Μπόρχα)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Σεβίλλη 0-0

Λα Κορούνια-Βαλένθια 1-1

Μπέτις-Ρεάλ Μαδρίτης 1-1
(7' Θεχούδο - 71' Μπενζεμά)

Δευτέρα, 25/1

Λεβάντε-Λας Πάλμας (21:30)

Η επόμενη αγωνιστική (22η)

Σάββατο, 30/1

Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης (17.00)
Εϊμπάρ-Μάλαγα (19:15)
Χετάφε-Αθλέτικ Μπιλμπάο (19:15)
Σοσιεδάδ-Μπέτις (23:05)

Κυριακή, 31/1

Σεβίλλη-Λεβάντε (13:00)
Βαλένθια-Χιχόν (17:00)
Βιγιαρεάλ-Γρανάδα (19:15)
Λας Πάλμας-Θέλτα (20:15)
Ρεάλ Μαδρίτης-Εσπανιόλ (21:30)

Δευτέρα, 1/2

Λα Κορούνια-Ράγιο Βαγιεκάνο (21:30)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σαββίδης: «Είμαι στενοχωρημένος από την κόκκινη του Μπερμπάτοφ» (video)


Σαββίδης: «Είμαι στενοχωρημένος από την κόκκινη του Μπερμπάτοφ» (video)

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ μίλησε για τον Μπερμπάτοφ, την εικόνα της ομάδας και για τη φιλοξενία.

Με αρκετή ώρα καθυστέρηση έφυγε από το ΟΑΚΑ ο Ιβάν Σαββίδης, αφού μετά την ήττα από την ΑΕΚ είχε σύσκεψη με τους συνεργάτες του.

Αναχωρώντας και μιλώντας στις κάμερες, είπε: «Είμαι στενοχωρημένος από την κόκκινη του Μπερμπάτοφ. Όλα τα άλλα είναι ποδόσφαιρο», τόνισε ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχει θέμα με τον μέλλον του στον ΠΑΟΚ, δήλωσε: «Θέλω ο Μπερμπάτοφ να μείνει στον ΠΑΟΚ και θα μείνει».

Ο Ιβαν Σαββίδης δήλωσε ικανοποιημένος από τη φιλοξενία, ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν ΠΑΟΚ θα βελτιωθεί στη συνέχεια, δήλωσε: «Γιατί να ασχολούμαστε με αυτό, αν δεν το πιστεύουμε και δεν το έχουμε στόχο».

Τέλος ρωτήθηκε για το αν θα γίνουν αλλαγές στην ομάδα και απάντησε: "Δεν νομίζω ότι θα γίνουν αλλαγές".




*Πηγή: sport-fm.gr*

Ντέρμπι είπατε;

Δεν ήταν καν ντέρμπι το Μπράγκα-Ρίο Αβε, με την πρώτη να σαρώνει με 5-1 την αντίπαλό της, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Superliga και να παραμένει σταθερά στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Ντέρμπι είπατε;Η Μπράγκα σάρωσε με 5-1 τη Ρίο Αβε στο θεωρητικό ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής της Superliga και διατηρήθηκε σταθερά στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και στο -2 από την πρώτη τριάδα που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, διεκδικώντας τη συμμετοχή στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και δείχνοντας πως έχει «καπαρώσει» την έξοδο στο Europa League.

Έτσι, άφησε την αντίπαλό της στην έβδομη θέση και στο -4 από την προνομιούχο πεντάδα που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργάνωσες και αυτή θα πρέπει να διεκδικήσει στα επόμενα ματς το συγκεκριμένο στόχο.

Οι νικητές δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης και σκόραραν με τους Χασάν (δις), Πέδρο Σάντος, Ράφα Σίλβα και Φοντέ.


Η σύνθεση της Μπράγκα: Ματέους, Μπαϊάνο, Ρικάρντο Φερέιρα, Ουίλι Μπόι, Μαρσέλο Γκοϊάνο (80’ Ρίγκσταντ), Λουίζ Κάρλος, Βούκσεβιτς, Αλαν (63’ Πέδρο Σάντος), Ράφα Σίλβα, Στοϊλίκοβιτς (69’ Φοντέ), Χασάν


Ματσάρα ανάμεσα στην Μπελενένσες και την Γκιμαράες, με το τελικό 3-3 στην έδρα της πρώτης να αφήνει τους φιλοξενούμενους στο -2 από την προνομιούχο πεντάδα.



Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:


Παρασκευή 22/1

Σετούμπαλ - Ακαντέμικα 2-1
(38' Χασάν, 84' Ισόκο-59' Πιλότο)

Σάββατο 23/1

Μορεϊρένσε - Εστορίλ 1-3
(45' Μάρτινς - 1' Λουίς, 3' Αμάντο, 90+3' Μίτσελ)

Ουνιάο Μαδέιρα - Νασιονάλ Μαδέιρα 3-0
(30' Σεχού, 34',48' Τόνι Σίλβα)

Μπενφίκα - Αρούκα 3-1
(3' Πίτσι, 19' Μήτρογλου, 67' Ζόνας - 90+1' Βελάσκες)

Πάσος Φερέιρα - Σπόρτινγκ 1-3
(82' Μορέιρα-40' Θέσαρ, 63', 83' Σλιμανί)

Κυριακή 24/1

Μπελενένσες - Γκιμαράες 3-3
(8' Ρόζα, 25' Μπάκιτς, 64' Ορτούνο-37' Σάρε, 43' αυτ. Φερέιρα, 76' Ενρίκε)

Μπράγκα - Ρίο Άβε 5-1
(11',17' Χασάν, 64' Πέδρο Σάντος, 66' Ράφα Σίλβα, 77' Φοντέ-47' Καγέμπε)

Πόρτο - Μαρίτιμο (22:30)

Δευτέρα 25/1

Τοντέλα - Μποαβίστα (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ρικάρντο Κόστα: «Μας πονάει αυτή η ήττα»


Ρικάρντο Κόστα: «Μας πονάει αυτή η ήττα»

Η ήττα από την ΑΕΚ πονάει πολύ τους παίκτες του ΠΑΟΚ, όπως υποστήριξε ο Ρικάρντο Κόστα μετά το τέλος του παιχνιδιού.

Να διορθώσει ορισμένα πράγματα πρέπει ο ΠΑΟΚ, με την ήττα από την ΑΕΚ να πονάει αρκετά τους ποδοσφαιριστές του, σύμφωνα με τον Ρικάρντο Κόστα.

Αναλυτικά όσα είπε

Για την επιστροφή του στη δράση: «Είχα μιλήσει με τον προπονητή το τελευταίο χρονικό διάστημα, του είχα πει ότι έτοιμος, ότι είμαι διαθέσιμος και από τη στιγμή που προέκυψε η ανάγκη με χρησιμοποίησε και ουσιαστικά επέστρεψα στην αγωνιστική δράση».

Για το διάστημα της απουσίας του και το πως έβλεπε την ομάδα: «Σίγουρα έχουμε βελτιωθεί, συγκριτικά με τότε που έπαιζα εγώ. Είχαμε κάνει ένα σερί από συνεχόμενες νίκες και θετικά αποτελέσματα, αλλά η ήττα στο σημερινό παιχνίδι μας πονάει πολύ και είναι ένα αρνητικό αποτέλεσμα».

Για τη σημερινή ήττα: «Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, θα μπορούσαμε στο πρώτο ημίχρονο να είμαστε μπροστά αν πετύχαινε το γκολ ο Ροντρίγκες. Ήρθε αυτό το γκολ, ήρθε η φάση που φάγαμε το γκολ. Σίγουρα αυτά πρέπει να τα διορθώσουμε, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είχαμε ευκαιρίες, δεν ήρθε το γκολ, έτσι είναι το ποδόσφαιρο...»

Βελλίδης: «Δεν έκανα καλή επιλογή»


Βελλίδης: «Δεν έκανα καλή επιλογή»

Στη λάθος εκτίμηση που έκανε στο γκολ της ΑΕΚ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Μάρκος Βελλίδης και για την απόφαση του να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ ανέφερε: «θέλω να αποδείξω ότι αξίζω να είμαι εδώ».

Ο Μάρκος Βελλίδης παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος στη φάση που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης με την ΑΕΚ. «Νόμιζα πως μπορούσα να μπλοκάρω», τόνισε στην κάμερα της Nova ο 28χρονος τερματοφύλακας και σχολίασε ότι η ομάδα του ήταν ανώτερη στο δεύτερο μέρος, ακόμα κι όταν έμεινε με δέκα παίκτες.

Αναλυτικά

«Δεν ήταν η τυχερή μου μέρα φάνηκε κι από το αποτέλεσμα», ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε για:

- το πότε ενημερώθηκε πως θα ξεκινήσει βασικός: «Με ενημέρωσε ο προπονητής τερματοφυλάκων χθες (23/1) πως θα είμαι βασικός. Γνώριζα πάνω-κάτω τι γίνεται, δεν μου λείπουν παιχνίδια καθόλου. Κάθε ματς όμως είναι ξεχωριστό, είμαι πλέον σε μία μεγάλη ομάδα».

- τη φάση του γκολ που δέχθηκε: «Νόμιζα πως μπορούσα να μπλοκάρω την μπάλα, αλλά πίστεψα πως ο Βάργκας θα έκανε με τη μία το σουτ, δεν το έπιασε όμως όπως θα ήθελε, εγώ δεν είχα άλλο βήμα και θεώρησα σωστό να διώξω την μπάλα με τα χέρια. Δεν ήταν όμως καλή επιλογή όπως αποδείχθηκε, μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω αλλά δεν γίνεται».

- το χρονικό της μεταγραφής του: «Είχα δηλώσει πως ήθελα πολύ να έρθω στην ομάδα, τα κατάφερα και πλέον μου δίνεται η ευκαιρία να αποδείξω πως αξίζω να είμαι εδώ».

- το ματς με την ΑΕΚ: «Στο δεύτερο μέρος η ομάδα παρουσιάστηκε πολύ σοβαροί, δημιούργησε φάσεις, ακόμα και με δέκα παίκτες ήμασταν κυρίαρχοι, είχαμε την μπάλα στα πόδια μας και πιστεύω πως η ισοπαλία θα ήταν πιο δίκαιη. Γενικά δεν δεχθήκαμε πίεση, με εξαίρεση τη φάση του γκολ κάναμε καλό ματς αμυντικά, όλοι, αλλά όταν χάνεις μετά πάντα υπάρχουν προβλήματα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δουλεύουμε για να αποφύγουμε τέτοια λαθάκια».

- το τι ειπώθηκε στο ημίχρονο: «Να αγωνιστούμε ελεύθερα, να κρατήσουμε την μπάλα στα πόδια μας. Το κάναμε, πήραμε μέτρα, ήμασταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο δεύτερο μέρος, δεν μας απείλησε η ΑΕΚ παρά μόνο με 2-3 ενέργειες».

Βάργκας: «Δεν θα το χάναμε με τίποτα»!


Βάργκας: «Δεν θα το χάναμε με τίποτα»!

Σίγουρος πως η ΑΕΚ δεν θα έχανε με τίποτα τη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ο σκόρερ της Ένωσης στο ντέρμπι «δικεφάλων», Ρόναλντ Βάργκας.

Ο Ρόναλντ Βάργκας, σκόρερ της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, δήλωσε μετά τη λήξη του αγώνα στο ΟΑΚΑ:

Για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ: «Ήταν ένα παιχνίδι ξεχωριστό, όπως είναι όλα τα ντέρμπι. Οι δύο ομάδες μπήκαν με όρεξη στο ματς και διάθεση να σκοράρουν. Εμείς είμαστε χαρούμενοι για την ομάδα και τους οπαδούς μας, γιατί στο τέλος πήραμε τους τρεις βαθμούς».

Για το γκολ που πέτυχε: «Στην πρώτη επαφή η μπάλα μού ξέφυγε, όμως είχα την τύχη να σκοράρω με τη δεύτερη. Το γκολ οφείλεται σε όλους τους συμπαίκτες μου, όχι μόνο σε μένα».

Για την αντίδραση επιθετικού που είχε στο γκολ: «Μπορώ και προσπαθώ να προσαρμόζομαι αγωνιζόμενος όπου και όπως μου ζητάει ο προπονητής μου. Ακόμη και γάντια τερματοφύλακα αν μου δώσουν, θα βάλω τα δυνατά μου για να βοηθήσω την ομάδα».

Για το αν φοβήθηκε ότι η ΑΕΚ θα μπορούσε να χάσει στο τέλος: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα και τους συμπαίκτες μου. Σήμερα παίζαμε στην έδρα μας, είχαμε μεγάλη θέληση και πιστεύω πως δεν θα το χάναμε με τίποτα αυτό το ματς».

Για τις ατυχίες που είχε το 2015 και την απόδοσή του αυτήν τη χρονιά: «Πιστεύω στις δυνάμεις κάθε ανθρώπου ξεχωριστά. Στο τέλος του 2015 είχα μια σειρά από κακοτυχίες. Δουλεύω καθημερινά, θυσιάζομαι στις προπονήσεις και τους αγώνες για να βοηθάω την ομάδα και είναι ευχάριστο ότι πλέον μου βγαίνουν τα παιχνίδια».

Για το ποιον θεωρεί MVP της νίκης: «Θα μπορούσα να μιλήσω για τον Χρήστο Αραβίδη που στο τέλος έσωσε την ομάδα. Εγώ έβαλε το γκολ, αλλά αν δεν υπήρχε στο τέλος ο Αραβίδης το παιχνίδι θα ήταν διαφορετικό».

Έγραψαν και στη Βουλγαρία για την αποβολή Μπερμπάτοφ!!


Έγραψαν και στη Βουλγαρία για την αποβολή Μπερμπάτοφ

Η αποβολή του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ στο ματς με την ΑΕΚ έγινε θέμα και στη Βουλγαρία, με τις τοπικές ιστοσελίδες να κάνουν αναφορά στο γεγονός αυτό.

Θέμα και στη Βουλγαρία έγινε η αποβολή του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ στο ματς με την ΑΕΚ για το κτύπημα του πάνω στον Αντρέ Σιμόες. Οι ιστοσελίδες της πατρίδας του επιθετικού του ΠΑΟΚ, αναφέρουν πως «Ο Μπερμπάτοφ χτύπησε αντίπαλο στην Ελλάδα και αποβλήθηκε», «Απώλεια για τον ΠΑΟΚ λόγω Μπερμπάτοφ» και «Ένα χτύπημα οδήγησε τον Μπερμπάτοφ εκτός παιχνιδιού», είναι μερικοί τίτλοι από τον βουλγαρικό Τύπο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αραβίδης: «Φτιάχνουμε μια ομάδα που χάνει δύσκολα»


Αραβίδης: «Φτιάχνουμε μια ομάδα που χάνει δύσκολα»

Στο διπλό όφελος της ΑΕΚ απ’ τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, αλλά και στον χαρακτήρα που χτίζει η ΑΕΚ στάθηκε ο Χρήστος Αραβίδης, τονίζοντας τη σημασία του σερί που συνεχίζουν οι κιτρινόμαυροι.

Στη μεγάλη σημασία που έχει η νίκη επί του ΠΑΟΚ για την ΑΕΚ στάθηκε ο Χρήστος Αραβίδης, τονίζοντας το διπλό βαθμολογικό όφελος που έχουν οι κιτρινόμαυροι.

«Είναι σημαντικό που πετύχαμε αυτή τη νίκη και πήραμε τους τρεις βαθμούς, οι οποίοι ουσιαστικά είναι έξι γιατί παίζαμε με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, με τον οποίο διεκδικούμε την δεύτερη θέση. Χρειαζόμασταν μια νίκη σε ένα μεγάλο ματς και χαιρόμαστε που ήρθε σήμερα γιατί συνεχίζουμε το σερί μας και φτιάχνουμε μια ομάδα που χάνει δύσκολα και δεν χάνει ποτέ μέσα στην έδρα της».

Όσο για το ότι ο Βάργκας τον έχρισε MVP του ματς, σχολίασε: «Είναι τιμητικό ένας συμπαίκτης σου και ειδικά ο Ρόναλντ να αναγνωρίζει την προσπάθεια που κάνεις. Αυτό που είπε πρεσβεύει το αθλητικό ιδεώδες που επικρατεί στα αποδυτήριά μας»

Πογιέτ: «Αύριο η συνομιλία-κλειδί για τις μεταγραφές»


Πογιέτ: «Αύριο η συνομιλία-κλειδί για τις μεταγραφές»

Άμεσες εξελίξεις στα μεταγραφικά της ΑΕΚ προανήγγειλε ο Γκουστάβο Πογιέτ. Χωρίς να διευκρινίσει αν αναφέρεται συγκεκριμένα στον Ορλάντο Σα, ο Ουρουγουανός είπε ότι τη Δευτέρα θα γίνει συνομιλία-κλειδί

Κομβική μέρα για τις μεταγραφικές κινήσεις της ΑΕΚ παρουσίασε τη Δευτέρα ο Γκουστάβο Πογιέτ.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ο Ουρουγουανός δεν διευκρίνισε αν μιλάει συγκεκριμένα για τον Ορλάντο Σα, αλλά τόνισε ότι αύριο θα γίνει «συνομιλία-κλειδί».

Όσο για το παιχνίδι, ο τεχνικός της «Ένωσης» μίλησε για πολύ σημαντική νίκη, παραδέχθηκε ότι ο ΠΑΟΚ ήταν ο δυσκολότερος αντίπαλος που έχει αντιμετωπίσει και απέδωσε τη νευρικότητα της ομάδας στο τέλος στη μεγάλη επιθυμία να πάρει το τρίποντο.


Αναλυτικά όσα είπε ο Πογιέτ

Για το παιχνίδι: «Προφανώς και είμαι πολύ χαρούμενος, κυρίως για τους παίκτες μου. Ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι για όλη την οικογένεια της ΑΕΚ, αλλά πιστεύω ότι η σημερινή νίκη ήταν σημαντική κυρίως για τους παίκτες. Η ένταση και η επιθετικότητα που μπήκαμε στο παιχνίδι ήταν φανταστική. Ίσως αυτό φταίει που ρίξαμε τον ρυθμό μας στο δεύτερο. Λαμβάνοντας υπόψη τον σημερινό αντίπαλο και όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα, ήταν μια πολύ σημαντική νίκη.

Χωρίς αμφιβολία ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που μας δυσκόλεψε περισσότερο από κάθε άλλο και ξέρουμε ότι θα τον βρούμε μπροστά μας και στα πλέι-οφ. Πλέον είμαστε πεπεισμένοι ότι αν συνεχίσουμε έτσι, θα πάμε το ίδιο καλά και στα πλέι-οφ. Είμαστε όμως εδώ για να κερδίζουμε συνέχεια. Έχουμε ένα παιχνίδι Κυπέλλου την Πέμπτη και πρέπει να πάμε να νικήσουμε κι εκεί.

Θα ήθελα επίσης να πω ότι είναι κρίμα για αυτό που έγινε με τον Μπερμπάτοφ. Είναι πολύ καλός φίλος, αλλά από την είσοδό του και μετά δημιούργησε νευρικότητα στο παιχνίδι και το ίδιο έκανε με την αποβολή του».

Για το ότι κράτησε δυο αλλαγές μέχρι το 90’: «Η αλλαγή του Τζεμπούρ ήταν στα κανονικά πλαίσια. Οι άλλοι δυο είναι παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτούς που βγήκαν. Για μένα κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Μπορεί να γίνουν δυο αλλαγές στο ημίχρονο και σε άλλο ματς να μη γίνει καμία. Ξέρω αυτό που θέλω να κάνω και τι πρέπει να κάνω για να βοηθήσω την ομάδα να νικήσει».

Για το αν προβληματίζεται από την πίεση του ΠΑΟΚ όταν έπαιζε με δέκα παίκτες: «Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε νευρικότητα, αλλά οφείλεται στην επιθυμία της ομάδας να νικήσει. Οφείλεται όμως και στην απόδοση του ΠΑΟΚ και θέλω να δω σε μια αντίστοιχη περίπτωση κι εμείς πώς θα αντιδράσουμε.

Θα σας πω ένα μικρό μυστικό. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να παίξει με πολλούς τρόπους. Με τέσσερις πίσω ή τρεις, και να αλλάξει το σύστημα ανά πάσα στιγμή. Σήμερα όμως, με όλον τον σεβασμό στον ΠΑΟΚ, θέλαμε να συγκεντρωθούμε στο δικό μας στιλ παιχνιδιού. Ήταν πολύ καλό που οι παίκτες ήξεραν πώς να αντιδράσουν σε κάθε αλλαγή που έκανε ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο».

Για τον χώρο που είχαν οι Μακ-Ροντρίγκες παρόλο που το ίδιο είχε συμβεί και στον α’ γύρο: «Αν και δεν ήμουν εδώ, το έχουμε συζητήσει με τους παίκτες. Το σύστημα της ΑΕΚ σε εκείνο το παιχνίδι δεν είχε τις λύσεις για να αντιμετωπίσει αυτό του ΠΑΟΚ. Ο Μακ και ο Ροντρίγκες όντως έπαιρναν την μπάλα και είχαν πολύ χρόνο μπροστά τους. Παρόλο που το συζητήσαμε και δουλέψαμε πάνω σε αυτό, ο Ροντρίγκες βρέθηκε και σήμερα δυο φορές μπροστά από τους Γκάλο και Ντίντακ. Όλα καλά όμως, γυρίζουν χαρούμενοι στο σπίτι».

Για τα μεταγραφικά: «Η συνομιλία-κλειδί θα είναι αύριο. Θα δούμε. Είναι κάθε μέρα και πιο δύσκολο, αλλά θα δούμε».

Τούντορ: «Στο β’ ημίχρονο υπήρχε μόνον ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο»


Τούντορ: «Στο β’ ημίχρονο υπήρχε μόνον ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο»

Στον υπερβολικό σεβασμό του ΠΑΟΚ στην ΑΕΚ κατά τη διάρκεια του α’ μέρους απέδωσε την ήττα ο Ιγκόρ Τούντορ. Ο Κροάτης είπε ότι στο β’ υπήρχε μόνον η ομάδα του στο γήπεδο, αλλά απέτυχε να σκοράρει.

Η σπατάλη ενός ημιχρόνου ήταν ο βασικός λόγος της ήττας του ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ (1-0), σύμφωνα με τον Ιγκόρ Τούντορ.

Ο Κροάτης σημείωσε ότι η ομάδα του σεβάστηκε παραπάνω απ’ όσο θα έπρεπε τον αντίπαλό της στο πρώτο μέρος.

Αφού τόνισε λοιπόν ότι στο β’ υπήρχε μόνον ο «δικέφαλος του Βορρά» στο γήπεδο, στάθηκε στην αποτυχία της να το εκμεταλλευτεί πετυχαίνοντας γκολ.

Πάντως, ο Τούντορ παραδέχθηκε ότι η ομάδα του έχει πρόβλημα στις στημένες φάσεις, αποδίδοντάς το στο ύψος που δεν έχουν οι παίκτες του επειδή –όπως είπε χιουμοριστικά- μπορεί να μην έπιναν το γάλα τους.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τούντορ

Για το αν ο ΠΑΟΚ φοβήθηκε την ΑΕΚ παραπάνω από όσο θα έπρεπε: «Μπορώ να πω ναι. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, εμείς στο δεύτερο. Η ΑΕΚ σκόραρε, εμείς όχι και γι’ αυτό ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Συμφωνώ ότι οι παίκτες μου έδειξαν πολύ μεγάλο σεβασμό γι’ αυτό το ματς στο α’ μέρος, αλλά είναι νεανική ομάδα και αυτό το ματς θα είναι μεγάλο σχολείο για μας».

Για την άμεση χρησιμοποίηση του Βελλίδη: «Αγοράσαμε τον Βελλίδη για να είναι ο πρώτος τερματοφύλακας και γι’ αυτό τον βάλαμε βασικό. Τι να κάναμε, να τον αφήναμε στον πάγκο επειδή ο Όλσεν έκανε ένα καλό παιχνίδι; Ήταν λίγο το χρονικό διάστημα, αλλά είναι η δουλειά του».

Για τον Μπερμπάτοφ: «Αγωνιστικά ήταν καλός, δεν ήταν κακός. Δεν είδα τι έγινε στη φάση της αποβολής και δεν έχω άποψη. Δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος που αντέδρασε έτσι και γιατί το έκανε αυτό».

Για το αν ο Βίτορ αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού: «Είχε κάποιες ενοχλήσεις στο ισχιακό νεύρο. Θα κάνει εξετάσεις και θα δούμε».

Για το αν θα γίνει άλλη μεταγραφή: «Δεν γνωρίζω κάτι».

Για τη χρησιμοποίηση του Μπερμπάτοφ ως «δεκάρι»: «Πρόθεσή μου ήταν να παίξουμε με έναν ακόμα παίκτη στο κέντρο, σε σχέση με το πρώτο μέρος που θέλαμε να έχουμε καλή ανασταλτική λειτουργία. Στο β’ μέρος θέλαμε να γίνουμε πιο επιθετικοί, γι’ αυτό τον έβαλα».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ έχασε τις καλύτερες ευκαιρίες του με δέκα παίκτες: «Η ομάδα έπαιζε καλά σε εκείνο το σημείο. Στα 45 λεπτά του β’ μέρους ήταν μόνο ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο. Όπως στα πρώτα 45 λεπτά ήταν μόνο η ΑΕΚ. Όταν έχεις το μομέντουμ, μπορείς να παίξεις και με εννιά. Αν είχαμε στα τελευταία λεπτά και τον Μπερμπάτοφ, με τόσες στημένες φάσεις, ίσως είχαμε περισσότερες πιθανότητες να σκοράρουμε».

Για τα γκολ που δέχεται ο ΠΑΟΚ από στημένες φάσεις: «Είναι πρόβλημα γιατί δεν είμαστε ψηλή ομάδα. Τα δυο μας μπακ είναι κοντά και οι στόπερ μας είναι πιο κοντοί από το συνηθισμένο σε αυτή τη θέση. Υποφέρουμε σε αυτόν τον τομέα, αλλά τι να πω, μάλλον δεν… έπιναν πολύ γάλα όταν ήταν μικροί».

Για το αν βλέπει βελτίωση στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ: «Φυσικά βλέπω ενδιαφέροντα πράγματα. Στο β’ μέρος τα είδα σήμερα. Περιμένω με ανυπομονησία αυτά τα δυο ματς με την ΑΕΚ στα πλέι-οφ για να δούμε τι θα γίνει εκεί».

ΠΑΕ Λαμία: «Εκτός από τη βλακεία και η διαιτησία είναι ανίκητη»


ΠΑΕ Λαμία: «Εκτός από τη βλακεία και η διαιτησία είναι ανίκητη»

Σκληρή ανακοίνωση κατά τις διαιτησίας του Αδαμόπουλου εξέδωσε η Λαμία μετά την ήττα από τον Αχαρναϊκό, κάνοντας λόγο για πέναλτι που δεν δόθηκε και γκολ που λανθασμένα δεν μέτρησε.

Για σκόπιμα λάθη που οδήγησαν σε αλλοίωση αποτελέσματος κατηγόρησε τον διαιτητή Αδαμόπουλο η Λαμία, με ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το ματς κόντρα στον Αχαρναϊκό στο Μενίδι.

Η ΠΑΕ έκανε λόγο για προαποφασισμένη έκβαση του ματς και διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι που δεν υποδείχθηκε και για γκολ που δεν μέτρησε.

Η ανακοίνωση:
«Σήμερα (ξανα)γίναμε αυτόπτες μάρτυρες του πώς μπορεί να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα ενός αγώνα, όταν ο ανώτατος άρχοντας έχει προαποφασίσει την έκβασή του. Κόντρα στην εντός του αγωνιστικού χώρου υπεροχή της ομάδας μας έναντι του γηπεδούχου Αχαρναϊκού, οι εμπνεύσεις του ρέφερι κύριου Αδαμόπουλου και των βοηθών του, έκαναν πάλι το "θαύμα" τους. Τα συνεχή ανάποδα σφυρίγματα, ο αναίτιος "κιτρινισμός" της μισής ομάδας, η άρνηση καταλογισμού της εσχάτης των ποινών σε πεντακάθαρο πέναλτι στο Σιατραβάνη στο δεύτερο ημίχρονο και η ακύρωση πεντακάθαρου τέρματος της ομάδας μας από τον Νεόφυτο στο 75' ήταν η πεμπτουσία της έννοιας "αλλοίωση" ενός αποτελέσματος, το οποίο όσο και αν η ομάδα μας και το τεχνικό επιτελείο προσπάθησε να αντιπαλέψει, αυτό ήταν πραγματικά ανέφικτο, διότι εκτός από τη "βλακεία" και η "διαιτησία" είναι ανίκητη.

Η "ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ" ζητεί άμεσα να ελεγχθούν για τη συμπεριφορά τους τόσο ο διαιτητής της αναμέτρησης Αχαρναϊκός - Λαμία όσο και οι βοηθοί του από την ΕΠΟ, την ΚΕΔ και τον αρμόδιο Εισαγγελέα
».

Τα λέει με όλους ο Σαββίδης στο ΟΑΚΑ (pics)


Τα λέει με όλους ο Σαββίδης στο ΟΑΚΑ (pics)

«Σκασμένος» ο Ιβάν Σαββίδης μετά την ήττα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, τα λέει με τους πολύ στενούς του συνεργάτες στα επίσημα του ΟΑΚΑ!

Προβληματισμό επανέφερε στις τάξεις του ΠΑΟΚ το αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ.

Με τη λήξη του ματς, ο Ιβάν Σαββίδης παρέμεινε για αρκετή ώρα στα επίσημα του γηπέδου όπου συνομίλησε με τους στενούς του συνεργάτες. Μεταξύ αυτών ο γιος του και η Μαρία Γκοντσάρεβα, ενώ ο Φρανκ Άρνεσεν ακολούθησε αργότερα.

Κατά τη διάρκεια της κουβέντας, ο ιδιοκτήτης της ασπρόμαυρης ΠΑΕ ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικός, κάνοντας χειρονομίες και κουνώντας τα χέρια του, δείγμα του ότι ήταν «σκασμένος» με την ήττα του Δικεφάλου του βορρά.

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αγωνία για Βίτορ στον ΠΑΟΚ!!


Αγωνία για Βίτορ στον ΠΑΟΚ

Πέραν της κατήφειας που υπάρχει λόγω της ήττας από την ΑΕΚ, στον ΠΑΟΚ έχουν να αντιμετωπίσουν και τα προβλήματα τραυματισμών του Βίτορ και του Κίτσιου.

Δεν του έφθανε η ήττα, έχει και τους τραυματισμούς ο ΠΑΟΚ. Από το ΟΑΚΑ αποχώρησαν «λαβωμένοι» δύο ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου του Βορρά», ο Βίτορ και ο Κίτσιου.

Η κατάσταση του Πορτογάλου στόπερ δείχνει πιο ανησυχητική πάντως. Έγινε αλλαγή στο 77ο λεπτό και τη θέση του πήρε ο Ρικάρντο Κόστα. Έχει ενοχλήσεις στο ισχιακό νεύρο και θα υποβληθεί το συντομότερο δυνατό σε εξετάσεις ώστε να φανεί το μέγεθος του προβλήματος. Στην Ξάνθη προφυλάχθηκε και πέρασε στο δεύτερο ημίχρονο στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Στέλιος Κίτσιου έχει ενοχλήσεις, καθώς δέχθηκε γονατιά στα πλευρά. Πάντως, όπως φαίνεται, δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το μεγαλοπρεπές αντίο της Σταντάρ στον «αρχηγό»


Το μεγαλοπρεπές αντίο της Σταντάρ στον «αρχηγό» (video)

Πριν τη σέντρα του ματς της Σταντάρ με την Γάνδη, η ομάδα της Λιέγης αποχαιρέτησε με μια συγκινητική τελετή τον Γέλε Φαν Νταμ. Στις εξέδρες και ο Βίκτορ Βαλντέζ.

«Σε ευχαριστούμε για όλα αρχηγέ» ήταν το σύνθημα στην γιγαντοοθόνη του «Μορίς Ντουφράν», πριν την σέντρα της Σταντάρ Λιέγης με την Γάνδη, ενώ στις εξέδρες οι φίλαθλοι δεν σταμάτησαν να φωνάζουν το όνομά του.

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας και 205 εμφανίσεις με την φανέλα της, ο Γέλε Φαν Νταμ αποχαιρέτησε την ομάδα της Λιέγης, αφού θα συνεχίσει στο MLS.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο απ’ την συγκινητική ατμόσφαιρα στο γήπεδο:

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επιτέλους τελείωσε!!


Επιτέλους τελείωσε

Μετά από τρεις παρατάσεις και ένα ματς που διήρκεσε δυόμισι ώρες, η Βίρτους Μπολόνια νίκησε την Μπρίντιζι 115-109 και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Ένα ματς που δεν τελείωνε με τίποτα περιλάμβανε η 17η αγωνιστική της ιταλικής λίγκας. Η Βίρτους Μπολόνια επικράτησε, τελικά, της Μπρίντιζι 115-109 σε ένα παιχνίδι που διήρκεσε κάτω παραπάνω από δυόμισι ώρες και κρίθηκε σε τρίτη παράταση. Ο Κόρτνεϊ Φελς είχε 23 πόντους για τους νικητές, ενώ ο Άντριαν Μπανκς σταμάτησε στους 30 για τους φιλοξενούμενους.

Η Καντού πήρε μεγάλη νίκη με 86-78 στη Σαρδηνία απέναντι στη Σάσαρι με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ από τον Κιρίλο Φεσένκο και τον Ρόκο Ούκιτς να κάνει επίσης σπουδαίο παιχνίδι με 17 πόντους, 7 ασίστ και 5 ριμπάουντ.

Σε ένα κάκιστο ματς, η Κάπο Ντ’ Ορλάντο νίκησε τη Βενέτσια με το… παιδικό 55-53. Ο Μάικ Μπράμος σε 22 λεπτά ήταν άποντος (0/2 δίποντα, 0/2 τρίποντα), αλλά μάζεψε 5 ριμπάουντ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 23/1
Αβελίνο-Ρέτζιο Εμίλια 75-67

Κυριακή, 24/1
Βαρέζε-Αρμάνι Μιλάνο 64-86
Κάπο Ντι Ορλάντο-Βενέτσια 55-53
Μπολόνια-Μπρίντιζι 115-109 (76-76, 85-85, 96-96)
Σάσαρι-Καντού 78-86
Τορίνο-Καζέρτα 83-87
Τρέντο-Κρεμόνα 71-78

Δευτέρα, 25/1
Πιστόια-Πέζαρο (21:45)

Δείτε τη βαθμολογία της ιταλικής λίγκας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπεργκ: «Δεν συμφωνώ με την απόφαση για τη Θύρα 13»


Μπεργκ: «Δεν συμφωνώ με την απόφαση για τη Θύρα 13»

Κάθετα αντίθετος με το «λουκέτο» του Σταύρου Κοντονή στη Θύρα 13 παρουσιάστηκε ο Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός μίλησε για την συνεισφορά των οπαδών και καθησύχασε για τον τραυματισμό του.

Όπως όλη η «οικογένεια» του Παναθηναϊκού, έτσι και ο Μάρκους Μπεργκ διαφωνεί με την απόφαση του Σταύρου Κοντονή για «λουκέτο» στη Θύρα 13. Ο εκ των σκόρερ του τριφυλλιού στη Λιβαδειά καθησύχασε για την κατάστασή του μετά τον τραυματισμό που υπέστη και έκανε κάλεσμα στον κόσμο να είναι μόνιμα δίπλα στην ομάδα.

Για τον τραυματισμό του: «Είναι η τέταρτη φορά το τελευταίο δίμηνο που έχω θέμα στο ίδιο σημείο. Δεν φαίνεται τόσο σοβαρό, αλλά θέλει προσοχή».

Για την εμφάνιση του Παναθηναϊκού: «Χάσαμε πολλές ευκαιρίες, ήμασταν ακόμη καλύτεροι στο β' ημίχρονο, σημειώσαμε δύο πάρα πολύ ωραία γκολ και πήραμε αυτό που θέλαμε».

Για την παρουσία των οπαδών του Παναθηναϊκού στη Λιβαδειά: «Η λογική του ποδοσφαίρου λέει ότι πρέπει να έχουμε οπαδούς στο πλευρό μας. Σημαίνουν πάρα πολλά για εμάς. Ελπίζω να είναι πάντα μαζί μας, όπως και σήμερα. Δεν συμφωνώ με την απόφαση για τη Θύρα 13 και από εδώ και πέρα θέλουμε να τους έχουμε συνέχεια μαζί μας».