Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Πογιέτ: «Αύριο η συνομιλία-κλειδί για τις μεταγραφές»


Πογιέτ: «Αύριο η συνομιλία-κλειδί για τις μεταγραφές»

Άμεσες εξελίξεις στα μεταγραφικά της ΑΕΚ προανήγγειλε ο Γκουστάβο Πογιέτ. Χωρίς να διευκρινίσει αν αναφέρεται συγκεκριμένα στον Ορλάντο Σα, ο Ουρουγουανός είπε ότι τη Δευτέρα θα γίνει συνομιλία-κλειδί

Κομβική μέρα για τις μεταγραφικές κινήσεις της ΑΕΚ παρουσίασε τη Δευτέρα ο Γκουστάβο Πογιέτ.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ο Ουρουγουανός δεν διευκρίνισε αν μιλάει συγκεκριμένα για τον Ορλάντο Σα, αλλά τόνισε ότι αύριο θα γίνει «συνομιλία-κλειδί».

Όσο για το παιχνίδι, ο τεχνικός της «Ένωσης» μίλησε για πολύ σημαντική νίκη, παραδέχθηκε ότι ο ΠΑΟΚ ήταν ο δυσκολότερος αντίπαλος που έχει αντιμετωπίσει και απέδωσε τη νευρικότητα της ομάδας στο τέλος στη μεγάλη επιθυμία να πάρει το τρίποντο.


Αναλυτικά όσα είπε ο Πογιέτ

Για το παιχνίδι: «Προφανώς και είμαι πολύ χαρούμενος, κυρίως για τους παίκτες μου. Ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι για όλη την οικογένεια της ΑΕΚ, αλλά πιστεύω ότι η σημερινή νίκη ήταν σημαντική κυρίως για τους παίκτες. Η ένταση και η επιθετικότητα που μπήκαμε στο παιχνίδι ήταν φανταστική. Ίσως αυτό φταίει που ρίξαμε τον ρυθμό μας στο δεύτερο. Λαμβάνοντας υπόψη τον σημερινό αντίπαλο και όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα, ήταν μια πολύ σημαντική νίκη.

Χωρίς αμφιβολία ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που μας δυσκόλεψε περισσότερο από κάθε άλλο και ξέρουμε ότι θα τον βρούμε μπροστά μας και στα πλέι-οφ. Πλέον είμαστε πεπεισμένοι ότι αν συνεχίσουμε έτσι, θα πάμε το ίδιο καλά και στα πλέι-οφ. Είμαστε όμως εδώ για να κερδίζουμε συνέχεια. Έχουμε ένα παιχνίδι Κυπέλλου την Πέμπτη και πρέπει να πάμε να νικήσουμε κι εκεί.

Θα ήθελα επίσης να πω ότι είναι κρίμα για αυτό που έγινε με τον Μπερμπάτοφ. Είναι πολύ καλός φίλος, αλλά από την είσοδό του και μετά δημιούργησε νευρικότητα στο παιχνίδι και το ίδιο έκανε με την αποβολή του».

Για το ότι κράτησε δυο αλλαγές μέχρι το 90’: «Η αλλαγή του Τζεμπούρ ήταν στα κανονικά πλαίσια. Οι άλλοι δυο είναι παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτούς που βγήκαν. Για μένα κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Μπορεί να γίνουν δυο αλλαγές στο ημίχρονο και σε άλλο ματς να μη γίνει καμία. Ξέρω αυτό που θέλω να κάνω και τι πρέπει να κάνω για να βοηθήσω την ομάδα να νικήσει».

Για το αν προβληματίζεται από την πίεση του ΠΑΟΚ όταν έπαιζε με δέκα παίκτες: «Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε νευρικότητα, αλλά οφείλεται στην επιθυμία της ομάδας να νικήσει. Οφείλεται όμως και στην απόδοση του ΠΑΟΚ και θέλω να δω σε μια αντίστοιχη περίπτωση κι εμείς πώς θα αντιδράσουμε.

Θα σας πω ένα μικρό μυστικό. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να παίξει με πολλούς τρόπους. Με τέσσερις πίσω ή τρεις, και να αλλάξει το σύστημα ανά πάσα στιγμή. Σήμερα όμως, με όλον τον σεβασμό στον ΠΑΟΚ, θέλαμε να συγκεντρωθούμε στο δικό μας στιλ παιχνιδιού. Ήταν πολύ καλό που οι παίκτες ήξεραν πώς να αντιδράσουν σε κάθε αλλαγή που έκανε ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο».

Για τον χώρο που είχαν οι Μακ-Ροντρίγκες παρόλο που το ίδιο είχε συμβεί και στον α’ γύρο: «Αν και δεν ήμουν εδώ, το έχουμε συζητήσει με τους παίκτες. Το σύστημα της ΑΕΚ σε εκείνο το παιχνίδι δεν είχε τις λύσεις για να αντιμετωπίσει αυτό του ΠΑΟΚ. Ο Μακ και ο Ροντρίγκες όντως έπαιρναν την μπάλα και είχαν πολύ χρόνο μπροστά τους. Παρόλο που το συζητήσαμε και δουλέψαμε πάνω σε αυτό, ο Ροντρίγκες βρέθηκε και σήμερα δυο φορές μπροστά από τους Γκάλο και Ντίντακ. Όλα καλά όμως, γυρίζουν χαρούμενοι στο σπίτι».

Για τα μεταγραφικά: «Η συνομιλία-κλειδί θα είναι αύριο. Θα δούμε. Είναι κάθε μέρα και πιο δύσκολο, αλλά θα δούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: