Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Αποκλείστηκε ο… Ατρόμητος

Μπορεί να νίκησε τον Διαγόρα με 1-0, να πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου αλλά ο Ατρόμητος αποκλείστηκε στην Ρόδο. Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις για σήμερα το βράδυ και η αποστολή του συλλόγου του Περιστερίου θα διανυκτερεύσει στο νησί.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη θα επιστρέψει στην βάση της με την αυριανή πρωινή πτήση που είναι προγραμματισμένη για τις 11:00.

«Σοκ» με Αμπροζίνι

Δε της έφτανε της Μίλαν η απώλεια βαθμών κόντρα στη Λάτσιο, χάνει και τους παίκτες της. Αυτή την φορά ήταν η σειρά του Μάσιμο Αμπροζίνι, που υπέστη θλάση στον μηρό και οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν πως θα χρειαστεί να μείνει εκτός γηπέδων για τις επόμενες 6-8 εβδομάδες.

«Υπάρχει τραυματισμός δευτέρου βαθμού στον δεξιό μηρό. Η πρόγνωση αναφέρει ότι θα απουσιάσει για 6 με 8 εβδομάδες», αναφέρει η ανακοίνωση των «ροσονέρι».

Ζούρος: «Μεγάλη τιμή η Εθνική»

Τιμή χαρακτήρισε ο Ηλίας Ζούρος τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Το όνομα του Έλληνα κόουτς ακούγεται μεταξύ των πιθανών διαδόχων του Γιόνας Καζλάουσκας, ωστόσο ο ίδιος τόνισε πως δεν υπάρχει κάποια επαφή με τους ανθρώπους της ΕΟΚ. Ο προπονητής της Ζαλγκίρις, αντιπάλου του Ολυμπιακού στο 8ο όμιλο του Top-16 της Euroleague, μίλησε ακόμα για τις εντυπώσεις του από το λιθουανικό σύλλογο, για το χθεσινό ματς (02/02) με τη Φενέρμπαχτσε, αλλά και για τους «ερυθρόλευκους».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Ζούρος:

Για τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία βρίσκεται στη λίστα με τους υποψηφίους για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής

«Δεν γνωρίζω τίποτα για την Εθνική. Υποθετικά δεν μπορώ να πω κάτι, αλλά σαν Έλληνας είναι μεγάλη τιμή να είσαι προπονητής στην Εθνική ομάδα. Δεν έχει γίνει κάτι ώστε να μπορώ να σας πω. Η ομοσπονδία αποφασίζει γι’ αυτό. Ο κάθε προπονητής είναι στη διάθεση της ομοσπονδίας για την Εθνική που είναι πάνω απ’ όλα».

Για το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε

«Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι. Είχαμε την δυνατότητα να το πάρουμε. Στη μεγαλύτερη διάρκεια ήμασταν κοντά να το πάρουμε. Στο τέλος χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Η απουσία του Καλνιέτις είναι πολύ σημαντική γιατί μας δίνει πόντους και παράλληλα παίζει καλή άμυνα. Ήταν διαφορετική η εικόνα μας σε θέμα πίεσης και ταχύτητας, ωστόσο το παλέψαμε.

Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Δεν μπορούμε να πούμε για καμία ομάδα πριν ξεκινήσει το ματς ότι θα κερδίσει».


Για τη συνέχεια στο Top-16 της Euroleague

«Δεν είναι τίποτα ακόμα καθαρό. Πριν ξεκινήσει θα έλεγαν όλοι ότι φαβορί είναι η Φενέρμπαχτσε και ο Ολυμπιακός. Ο δεύτερος γύρος θα είναι αμφίρροπος, υπάρχουν ακόμα πολλά παιχνίδια. Εμείς έχουμε στην έδρα μας Φενέρ και Βαλένθια και φυσικά θα ψάξουμε τη νίκη. Οι έδρες είναι σκληρές. Η Ζαλγκίρις έχει μία έδρα που δεν θα περάσει εύκολα κανείς».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις ως κόουτς της Ζαλγκίρις

«Για να μια ειλικρινής, όταν αναλαμβάνεις μία ομάδα πριν παίξει το πρώτο της παιχνίδι και έχοντας και απουσίες, ξαφνικά είναι τελείως διαφορετική η ομάδα. Σε μικρό χρονικό διάστημα δεν προλάβαμε να περάσουμε αρκετά πράγματα. Τώρα το κάνουμε. Για παράδειγμα στο τελευταίο παιχνίδι κάναμε κάποια δικά μου πράγματα όσον αφορά στην τακτική. Ενθουσιασμός υπάρχει αλλά δεν αρκεί.

Η φιλοσοφία στην Ζαλγκίρις είναι ότι πρέπει όλοι να έχουν χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια και πρέπει να είναι ικανοποιημένοι. Είναι φιλοσοφία του προέδρου. Η ομάδα δίνει την δυνατότητα σε όλους να παίζουν και στόχος είναι να γίνεται παραγωγή. Από την πρώτη μέρα που ήρθα κατάλαβα ότι στόχος ήταν να περάσει στους «16» και να είναι έπειτα ανταγωνιστική.

Η Ζαλγκίρις είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος. Από τους πιο μεγάλους σε επίπεδο κόσμου, οργάνωσης και ονόματος. Προσπαθούμε να προσαρμοστούμε. Τα περισσότερα παιχνίδια μας μέχρι τώρα ήταν εκτός και είχαμε πολλά ταξίδια που σημαίνει ότι δεν έχουμε χρόνο για πολλές προπονήσεις».


Για το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να τερματίσει πρώτος στο 8ο όμιλο

«Ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει την πρωτιά αφού έχει τη δυνατότητα να πάρει τη νίκη μέσα στην Κωνσταντινούπολη, κόντρα στη Φενέρ».

Μπέος: «Στην εντατική…»

Στην… εντατική (τρόπος του λέγειν) έστειλε το ματς του Ολυμπιακού Βόλου με την Κέρκυρα, τον ισχυρό άνδρα των «ερυθρόλευκων», Αχιλλέα Μπέο.

Ο πρόεδρος της βολιώτικης ΠΑΕ, παρά την πρόκριση που πήρε η ομάδα του στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΠΑΠ, παρουσιάστηκε απογοητευμένος από την εικόνα της. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν στον επαναληπτικό στην έδρα τους 2-1 από τους «Φαίακες» και αν δέχονταν ένα ακόμη γκολ θα έχαναν την πρόκριση μέσα από τα χέρια τους.

«Ήταν σαν να μπήκα στην εντατική και βγήκα», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο κ. Μπέος και πρόσθεσε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Κέρκυρα για την παρουσία της και λυπάμαι πάρα πολύ για την εικόνα της ομάδας μου».

Μπήκαν οι τρεις

Ευχάριστα ήταν τα νέα που προέκυψαν στην προπόνηση του ΠΑΟΚ για τον Σούλη Μαρκόπουλο, ενόψει του σαββατιάτικου ντέρμπι με τον Άρη στην Πυλαία, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Ο Μακεδόνας τεχνικός είδε την Πέμπτη να προπονούνται κανονικά οι Ρόμπερτ Ντόζιερ, Ρόουλ Μάρσαλ, Τοντόρ Γκετσέφσκι, καθώς άπαντες νιώθουν λιγότερες ενοχλήσεις από τους τραυματισμούς τους.

Παρών στο «Παλατάκι» ήταν και ο Ντόνι Μακ Γκραθ, που ακολούθησε το ατομικό πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει. Εκτός ήταν ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, που ακόμα περιμένει την εξόφληση των οφειλομένων του.

Να τι ντόπαρε τους παίκτες του ΠΑΟΚ πριν τον Ολυμπιακό!

Ο Τσιρίλο δήλωσε σήμερα ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ φτιάχτηκαν από τις αλαζονικές δηλώσεις των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού τις τελευταίες μέρες.
Ξέρετε ποια ήταν η πιο δυνατή ντόπα για τους παίκτες του Δικεφάλου έτσι ώστε να τρώνε σίδερα στο χθεσινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό;

Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ βρέθηκε ένα πρωτοσέλιδο αθηναϊκής εφημερίδας κι άρχισε να περιφέρεται από χέρι σε χέρι. Και συγκεκριμένα του Γαύρου. Οι παίκτες ενημερώθηκαν για όσα έγραφε χθες η εφημερίδα και γυάλισε το μάτι τους. Τα πήραν στο κρανίο, με λίγα λόγια. Έγινε, μάλιστα, και μετάφραση στους ξένους ποδοσφαιριστές, για να καταλάβουν τα πάντα που αναφέρονταν στην πρώτη σελίδα.

Είναι από τα συνηθισμένα τρικ που γίνονται συχνά πυκνά σε ομάδες τόσο της Ελλάδας, όσο και του εξωτερικού. Και, μάλιστα, από τα τρικ που πιάνουν, αφού οι ποδοσφαιριστές φτιάχνονται από κάτι τέτοια.

Έπαιξε, λοιπόν, σημαντικό ρόλο και αυτό στο να παρουσιαστεί ο ΠΑΟΚ τόσο φανατισμένος στον αγώνα, ενώ από την άλλη οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού λιγοψύχησαν κι έχαναν όλες τις μάχες μια προς μια, νομίζοντας ότι θα κάνουν υγιεινό περίπατο.

Δεν την μπλόκαρε για πολύ...

Ένα από τα πρόσωπα των τελευταίων ωρών στον Παναθηναϊκό, είναι ο "μοιραίος" Ορέστης Καρνέζης. Μοιραίος για το καθοριστικό γκολ που δέχθηκε στο ντέρμπι Κυπέλλου με την ΑΕΚ, αλλά και γιατί το εντυπωσιακό παρουσιαστικό του προκαλεί ...αναστάτωση στον γυναικείο πληθυσμό.
Δεν την μπλόκαρε για πολύ... (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Πρόκειται για τη Μαρία Λουίζα Βούρου, μοντέλο και τηλεπαρουσιάστρια. Ο Ορέστης διατηρούσε δεσμό μαζί της πέρυσι τέτοιο καιρό, ωστόσο το ειδύλλιο δεν κράτησε πολύ.

Οι πληροφορίες τότε ανέφεραν πως το ζευγάρι γνωρίστηκε μέσω μίας κοινής παρέας σε νυχτερινό κέντρο και μετά από λίγο καιρό εμφανίστηκε μαζί σε πάρτι ποδοσφαιριστών. Τότε κανείς από τα δύο μοντέλα (ναι, κι ο Ορέστης την ...έχει την πασαρέλα) δεν είχε επιβεβαιώσει τη σχέση, ωστόσο οι συχνές κοινές εμφανίσεις τους μιλούσαν από μόνες τους.

Τελευταία υπήρξαν φήμες που ανέφεραν πως οι επαφές αυτές πύκνωσαν και πάλι, ωστόσο η "είδηση" δεν έχει επιβεβαιωθεί, καθώς γνωστοί του Ορέστη και της Μαρίας Λουίζας λένε πως είναι "απλώς φίλοι και τίποτα παραπάνω".

Στο παρελθόν η Μαρία Λουίζα είχε σχέση με ακόμα έναν παίκτη του Παναθηναϊκού, τον Αμερικανό Ντρου Νίκολας από την ομάδα μπάσκετ.

Πάει για την εκδίκηση στο ΟΑΚΑ

Πάνοπλος θα παραταχθεί ο Άρης στο παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ.
Πάει για την εκδίκηση στο ΟΑΚΑ
Ο υπηρεσιακός προπονητής των Θεσσαλονικέων, Γιάννης Μιχαλήτσιος έχει στην διάθεση του όλους τους παίκτες, κάτι που λύνει τα χέρια του σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι στο οποίο ο Άρης θέλει να φύγει νικητής.
Να πάρει τους τρεις πόντους, τόσο για λόγους βαθμολογικούς αλλά και για να εκδικηθεί για το 0-4 του Κλεάνθης Βικελίδης στον πρώτο γύρο.

Λίγα πράγματα στο φύλλο αγώνα του ντέρμπι…

Μόνο επιβαρυντικό για την ΑΕΚ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το φύλλο αγώνα που συνέταξε ο διαιτητής Ανδρέας Παππάς, για το ντέρμπι του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, καθώς σε αυτό έχει συμπεριλάβει ελάχιστα πράγματα που δεν συνιστούν κάποια βαριά καμπάνα. Ωστόσο, ιδιαίτερα επιβαρυντική για την Ένωση, αναμένεται (ως συνήθως) να είναι η έκθεση της αστυνομίας, η οποία πιθανότατα θα στοιχήσει και την τιμωρία της έδρας των «κιτρινόμαυρων».

Στο φύλλο αγώνα της αναμέτρησης, ο Αθηναίος ρέφερι έχει καταγράψει μια τρίλεπτη διακοπή του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο λόγω εισβολής 15 οπαδών της ΑΕΚ, καθώς και ότι με τη λήξη του παιχνιδιού υπήρξε νέα εισβολή. Σχετικά με την τελευταία, ο Ανδρέας Παππάς αναφέρεται σε έναν αριθμό 40 ατόμων (αλλά ήταν σαφώς περισσότεροι), ενώ τονίζει ρητά πως η εισβολή έγινε για λόγους πανηγυρισμού.

Σε άλλο σημείο του φύλλο αγώνος, ο διαιτητής αναφέρει πως ο Βασίλης Δημητριάδης μπήκε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο του παιχνιδιού και κλώτσησε μία καρέκλα, με συνέπεια να του απαγορευτεί η είσοδος στο δεύτερο ημίχρονο. Θεωρείται βέβαιο πως η παλιά δόξα της ΑΕΚ θα τιμωρηθεί με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τουλάχιστον ένα μήνα.

Αναφορικά με την Ένωση, το φύλλο αγώνα δεν θεωρείται ιδιαίτερα επιβαρυντικό. Ωστόσο, είναι σχεδόν βέβαιο πως ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ θα ασκήσει πειθαρχική δίωξη στην ΑΕΚ για «επεισόδια ευρείας κλίμακας». Στην περίπτωση αυτή, είναι δεδομένο πως οι «κιτρινόμαυροι» θα αντιμετωπίσουν ποινή μίας ή δύο (το πολύ) αγωνιστικών χωρίς κόσμο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η ΑΕΚ δεν είναι υπότροπη, είτε για εκτεταμένα, είτε για ευρείας κλίμακας επεισόδια. Αυτό που απεύχονται στην Ένωση, είναι να φτάσει η ποινή της έδρας στις δύο αγωνιστικές, καθώς υπάρχει φόβος να χρειαστεί να εκτίσουν μία από τις δύο στο εντός έδρας ματς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, για το οποίο δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ημερομηνία.

Να επισημάνουμε, τέλος, πως ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ αναμένεται να ασχοληθεί και με τις –διάσημες πλέον- δηλώσεις του Τζιμπρίλ Σισέ για τη διαιτησία του ντέρμπι. Αυτές, εμπίπτουν στις παραβάσεις περί «δημοσίων δυσμενών κρίσεων κατά των διαιτητών» και «δυσφήμισης του αθλήματος» και ενδέχεται να απειληθεί με ποινή αποκλεισμού δύο αγωνιστικών. Όλα τα παραπάνω, πάντως, θα αρχίσουν να συμβαίνουν από την επόμενη εβδομάδα…Phgh novasportfm

Παρέμβαση της FIFA για Μότα

Απάντηση στο ερώτημα αν ο Τιάγκο Μότα είναι... Ιταλός ή Βραζιλιάνος καλείται να δώσει η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIFA). Ο προπονητής της εθνικής Ιταλίας Τσέζαρε Πραντέλι φέρεται διατεθειμένος να καλέσει τον 28χρονο παίκτη στο φιλικό της «σκουάντρα ατζούρα» με τη Γερμανία, αλλά ενδέχεται να αναβάλει τα σχέδιά του.
Ο Μότα έχει ιταλικό διαβατήριο, αλλά, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Gazzetta dello Sport» η βραζιλιάνικη ομοσπονδία έχει αντίθετη άποψη, καθώς ο παίκτης έχει αγωνιστεί με την δική της εθνική ομάδα κάτω των 23 το 2003.
Η ιταλική ομοσπονδία όμως αντιτείνει ότι οι κανονισμοί της FIFA επιτρέπουν τη συμμετοχή του Μότα στη «σκουάντρα ατζούρα», από τη στιγμή που δεν έχει αγωνιστεί με την εθνική ανδρών της Βραζιλίας. Η απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή.

Καλδερόν εναντίον Μουρίνιο

Επίθεση εναντίον του Ζοσέ Μουρίνιο εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος της Ρεάλ, Ραμόν Καλδερόν. Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας των Μαδριλένων υποστήριξε ότι ο Πορτογάλος τεχνικός πρέπει να παραδειγματιστεί... από την Μπαρτσελόνα, αλλά και να σταματήσει τις διάφορες κόντρες, όπως αυτή με τον Χόρχε Βαλδάνο.

"Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μια πυριτιδαποθήκη που μπορεί να εκραγεί από τη μια στιγμή στην άλλη", τόνισε ο Καλδερόν και πρόσθεσε αναφορικά με τον Μουρίνιο: "Δεν βοηθάει την εικόνα της Ρεάλ. Ήρθε για να κατακτήσει τίτλους και όχι για να διαμαρτύρεται στους διαιτητές. Βλέποντας την Μπαρτσελόνα θα έπρεπε να πάρει ένα μάθημα για το πώς παίζεται το ποδόσφαιρο".

Πρόκριση εσείς, Μπλάνκο εμείς!

Ο Παναθηναϊκός φαίνεται ότι έβαλε και δεύτερη προτεραιότητα μετά την παραμονή του Βύντρα. Την απόκτηση του απογοητευμένου από την ΑΕΚ, Ισμαέλ Μπλάνκο.

Στον Παναθηναϊκό έχουν ήδη δημοσιοποιήσει την πρόθεσή τους να κρατήσουν τον Λουκά Βύντρα στην ομάδα τους. Σκοπεύουν τις επόμενες ημέρες να κάνουν μία τέτοια πρόταση στον Έλληνα διεθνή που δύσκολα θα μπορεί να την αρνηθεί, δείχνοντάς του με αυτό τον τρόπο ότι εκτιμούν την προσφορά του στο σύλλογο.

Το αν θα καταφέρουν να τον πείσουν ή αν ο Λουκάς θα πάρει τελικά τον δρόμο για άλλες πολιτείες είναι κάτι που θα περιμένουμε να το δούμε. Κάτι άλλο που θα περιμένουμε να δούμε είναι αν ο Μπλάνκο θα φορά του χρόνου τα πράσινα. Ο Αργεντινός επιθετικός που πριν λίγες μέρες αρνήθηκε μία πολύ καλή οικονομική πρόταση από τουρκική ομάδα για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του, έχει ξεκαθαρίσει δημοσίως ότι θα ήθελε να μείνει στην ΑΕΚ.

Αν αυτό όμως δεν γίνει ο Μπλάνκο επιθυμεί διακαώς να παραμείνει στην Ελλάδα και ως εκ τούτου μία πρόταση από τον Παναθηναϊκό όχι μόνο δεν θα τον άφηνε αδιάφορο, αλλά θα την έβρισκε και ιδανική για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του. Η αίσθηση μας λοιπόν είναι ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε εξέλιξη σε αυτό το θέμα. Για την ακρίβεια ο Μπλάνκο θα περιμένει πολύ λίγες μέρες ακόμη την ΑΕΚ και μετά θα αποφασίσει.

Όσο για τον Παναθηναϊκό φαίνεται ότι το ενδιαφέρον του δεν θα μείνει φιλολογικό, αλλά τις επόμενες μέρες θα μετατραπεί και σε συγκεκριμένη πρόταση. Στον Παναθηναϊκό ξέρουν τι να περιμένουν από τον Μπλάνκο και τον θέλουν όχι για να αντικαταστήσουν τον Σισέ όπως πιστεύουν κάποιοι, αλλά για να τον πλαισιώσουν. Τώρα αν τελικά το καλοκαίρι φύγει ο Σισέ, ο ΠΑΟ θα προχωρήσει σε απόκτηση αντικαταστάτη του και δεν θα μείνει μόνο με τον Μπλάνκο.

Και ο Παναθηναϊκός δεν παίρνει τον Μπλάνκο για να… εκδικηθεί την ΑΕΚ, όπως κάποιοι θα πιστέψουν από τον τίτλο «Πρόκρισή εσείς, Μπλάνκο εμείς», αλλά γιατί πιστεύει ότι το να αποκτήσει έναν άνθρωπο που ξέρει τα ελληνικά κατατόπια και που βρέξει χιονίσει βάζει πάνω από 10 γκολ της σεζόν τα 700.000 ευρώ το χρόνο δεν είναι πολλά.

Συμφωνία Άρη με Μοσχάκη για το καλοκαίρι

Μία από τις σκέψεις-αποφάσεις της διοίκησης του Άρη είναι να διατηρηθεί ή και να αυξηθεί -αν είναι δυνατόν- ο αριθμός των ελλήνων ποδοσφαιριστών από το καλοκαίρι και ήδη έχουν ξεκινήσει μια σειρά ενεργειών στον άξονα αυτό.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, οι κίτρινοι έχουν εντοπίσει αρκετούς στόχους ανά την ελληνική ποδοσφαιρική επικράτεια και ήδη έχουν συμφωνήσει με τον πρώτο. Πρόκειται για την περίπτωση του Γιώργου Μοσχάκη. Ο 22χρονος αμυντικός χαφ αγωνίζεται στη Δόξα Δράμας και το καλοκαίρι ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του.

Στον Άρη πιστεύουν πολύ στον θεσσαλονικιό χαφ και θεωρούν ότι μπορεί να δώσει λύσεις άμεσα και ήρθαν σε καταρχήν συμφωνία από τώρα για το καλοκαίρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μοσχάκης ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ηρακλή, προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα και τον Ιανουάριο του 2009 δόθηκε δανεικός στον Θερμαϊκό (6 συμμετοχές). Στη συνέχεια παραχωρήθηκε δανεικός στην Αναγέννηση Γιαννιτσών (28 συμμετοχές - 4 γκολ) και το καλοκαίρι έλυσε το συμβόλαιό του με τον Ηρακλή, επιλέγοντας να συνεχίσει την καριέρα του στη Δόξα Δράμας. Μέχρι στιγμής έχει 20 συμμετοχές και 3 γκολ.

Εκτός από τον Μοσχάκη, υπάρχουν και οι άλλοι ποδοσφαιριστές στο στόχαστρο, οι οποίοι θα παρακολουθούνται στενά και με τη σύμφωνη γνώμη του Γιάννη Μοχαλήτσου (ο οποίος γνωρίζει καλά την ελληνική πραγματικότητα) θα προχωρούν ή όχι στην υλοποίηση τους.Πηγη Arismania.com

Ατρόμητος… στους «4»

Οι Περιστεριώτες νίκησαν και στη Ρόδο τον Διαγόρα με 1-0 και σε συνδυασμό με το 2-0 του πρώτου ματς σφράγισαν την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.
Ατρόμητος… στους «4» (ΒΙΝΤΕΟ)
Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Σαγκανόφσκι με κεφαλιά στο 33` μετά από κόρνερ. Ο Ατρόμητος θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός Βόλου – Κέρκυρα.
Το φιλμ του αγώνα:

90` Λήξη του ματς
85` Διαδικαστικά τα τελευταία λεπτά
73' Πάσα του Σκόνδρα για τον Καραγκούνη, ο οποίος σε πλεονεκτική θέση έχασε το κοντρόλ και μαζί την ευκαιρία
46΄ (17.01) Έναρξη δεύτερου μέρους.
45΄, Ημίχρονο (16.45).
33΄ ΓΚΟΛ για τον Ατρόμητο, 1-0! Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Σαγκανόφσκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τάμπαση, με κεφαλία.
1΄Έναρξη (16.00)
Οι συνθέσεις:
ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Ρουτζιέρης): Ταμπάσης (46' Τυρέλης), Απ. Σκόνδρας, Σαλαμαστράκης, Ρέγες (64' Πεταυράκης), Σπάρταλης, Γκούτμαν, Γεωργίου (64' Φράγκος), Προβατίδης, Πλάτανος, Ταραχούλσκι, Πουλόπουλος
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Δώνης): Ιτάνζ, Νάστος, Σαμπού, Μπαζίνσκι, Γ. Σκόνδρας, Νεμπεγλέρας (68' Μπρίτο), Σαρμιέντο, Σφακιανάκης, Καραλής, Σαγκανόφσκι (65' Καραγκούνης), Αναστασάκος (80' Καμαρά)

Τα πήραν με Ερνέστο!

Καπνούς από τα αυτιά βγάζουν κάποιοι στον Πειραιά με τις… αρλούμπες που έκανε στην Τούμπα ο Βαλβέρδε. Τόσο τις εντός όσο και τις εκτός αγωνιστικού χώρου… αρλούμπες του.
Τα πήραν με Ερνέστο!
Εντός τα έκανε… σαλάτα κατεβάζοντας σχήμα με ανύπαρκτα άκρα ενώ και οι αλλαγές του, ειδικά οι εμπνεύσεις να βγάλει τον Τζιμπούρ και να ρίξει τον Φετφατζίδη ήταν επιεικώς απαράδεκτες.

Γενικά, του πήρε την «ταυτότητα» ο Μάκης Χάβος και αυτό δεν χρειάζεται να είσαι… επιστήμονας για να το διαπιστώσεις. Ακόμα και στα δημοτικά, αυτό συζητούσαν σήμερα οι μαθητές…
Αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου, στη συνέντευξη Τύπου δηλαδή, είπε πράγματα που «φούντωσαν» αρκετούς στην ομάδα και ειδικά στη διοίκηση: «Η πρόκριση χάθηκε στο Καραϊσκάκη και όχι εδώ» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Βάσκος και προκάλεσε ερωτηματικά του τύπου:

«Με τον ΠΑΟΚ του Τσουκαλά, του Μαλεζά, του Σνάουτσερ και του Σαβίνι παίζαμε. Πώς χάσαμε την πρόκριση στο Φάληρο; Δεν μπορούσαμε δηλαδή να κερδίσουμε στην Τούμπα. Τόσα χρόνια αέρα περνάγαμε. Δηλαδή αν παίζαμε με τη Μπαρτσελόνα ή τη Μίλαν τι θα μας έλεγε;» αναρωτιούνται κάποιοι στο… λιμάνι.

Η κλεψύδρα της ασυλίας που είχε ο Ερνέστο Βαλβέρδε όλο αυτό το διάστημα, μάλλον αδειάζει επικίνδυνα γι’ αυτόν…Πηγη sportdog.gr

Ο ΠΑΟΚ ενάντια στο κράτος, σύμφωνα με τον Μηλιωρίδη

Για όσα έγιναν πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού μίλησε στον Sport 103 fm ο σύμβουλος της ΠΑΕ, Σπύρος Μηλιωρίδης. Αναλυτικά όσα είπε το μέλος της διοίκησης της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ:

Για το κλίμα που υπήρχε και τα αυστηρά μέτρα: «Αισθανθήκαμε ότι δεν έπαιζε ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, αλλά ο ΠΑΟΚ με όλο το ελληνικό κράτος!»

Για την άφιξη του Τσιρώνη με φορτηγό μεταφορών: «Είναι αστείο αυτό που έγινε. Αστείο και γελοίο».

Για την ένταση στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού: «Τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ, τουλάχιστον αυτόν τον καιρό που βρισκόμαστε εμείς, είναι εκκλησία και όλοι όσοι έχουν περάσει από την Τούμπα, μας δίνουν συγχαρητήρια. Αν και σε αυτή την περίπτωση, εμείς ήμασταν εκεί για να μη συμβεί τίποτα και αυτοί χωρίς λόγο άρχισαν να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται».

Για όσα έγιναν κατά την άφιξη του Ολυμπιακού στο γήπεδο: «Όταν έφτασε η αποστολή του Ολυμπιακού, υπήρχαν κάποιες αποδοκιμασίες από φίλους του ΠΑΟΚ, τίποτα παραπάνω. Εκείνη τη στιγμή, ο Πάντελιτς άρχισε να τους βρίζει, εγώ τον ακούμπησα λέγοντάς του να πάει μέσα και να μην προκαλεί και ο κύριος Μαρινάκης, χωρίς να γνωρίζει ποιος είμαι και χωρίς ουσιαστικό λόγο, άρχισε να φωνάζει».

Για τις προσαγωγές φιλάθλων του ΠΑΟΚ: «Υπήρξαν κάποιες προσαγωγές, χωρίς αιτία, δεν υπήρχαν κατηγορίες που ευσταθούσαν και αυτοί οι άνθρωποι αφέθηκαν ελεύθεροι. Ίσως οι αστυνομικοί που ανέβηκαν από την Αθήνα ήθελαν να δείξουν κάποια πράγματα».

Για το αν ο Τάσος Μητρόπουλος απειλούσε τον επόπτη Τρύφωνα, λέγοντάς του "τελείωσες": «Ναι, όντως, έτσι έγινε, το άκουσα κι εγώ με τα αυτιά μου».

Για την πρόθεση ενός φιλάθλου να καταθέσει μήνυση κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη: «Στη διάρκεια του αγώνα και μετά το γκολ του ΠΑΟΚ, έφυγαν κάποια αντικείμενα από εκεί που κάθονταν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού. Ένα πλεξιγκλάς έπεσε πάνω σε φίλαθλο της ομάδας μας και εκείνος θέλησε στη συνέχεια να υποβάλει μήνυση κατά του κ. Μαρινάκη. Τελικά, δεν το έπραξε, γιατί θα έκανε μήνυση και ο κ. Μαρινάκης, και θα έπρεπε να πάνε στο αυτόφωρο».

Για τη συνέχεια στο Κύπελλο: «Μετά την κλήρωση, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου είχε πει, ότι στον τελικό θα βρίσκονται οι δύο Ολυμπιακοί. Ο ένας Ολυμπιακός δε θα σίγουρα εκεί...».

Για τον ενδιαφέρον του κόσμου για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό: «Υπάρχει ήδη αυξημένη κίνηση για τα εισιτήρια του αγώνα της Κυριακής».

Πρόστιμα σε οκτώ ΠΑΕ

Με επιβολή προστίμων για τη συμπεριφορά των οπαδών τους και για υβριστικά συνθήματα στα ματς της 20ης αγωνιστικής, τιμώρησε η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, οκτώ ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας. Τα μεγαλύτερα «έπεσαν» στον Άρη (11.000 ευρώ) για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και στον Ολυμπιακό Βόλου (7.000 ευρώ) για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 20ής Αγωνιστικής:

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει χρηματική ποινή 2.000 ευρώ.

Β) ΠΑΕ Άρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή 11.000 ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Ηρακλής: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει χρηματική ποινή 1000 ευρώ.

Δ) ΠΑΕ Λάρισα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει χρηματική ποινή 1000 ευρώ.

Ε) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει χρηματική ποινή 3.000 ευρώ.

ΣΤ) ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή 7.000 ευρώ.

Ζ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή 3.000 ευρώ.

Η) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει χρηματική ποινή 2.000 ευρώ».

«Ποιο Καραϊσκάκη; Το Βικελίδης»

Ο Νέρι Καστίγιο τόνισε πως συνάντησε πρωτόγνωρα πράγματα στον Άρη και παρότι έχει αγωνιστεί στο «Καραϊσκάκης» και τον Ολυμπιακό, τέτοια ατμόσφαιρα όπως στο «Κλεάνθης Βικελίδης» δεν έχει ξανά συναντήσει.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον ΑΡΗΣ FM 92,8:
Για τον ερχομό του στην Ελλάδα και τον Άρη: «Ήταν μια πολύ ωραία πόλη το Σικάγο, βρισκόμουν εκεί για έξι μήνες, αλλά ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα που τη θεωρώ σπίτι μου. Ο ΑΡΗΣ μού άνοιξε την πόρτα, για αυτό και το δέχτηκα. Είναι πολύ δύσκολο το πρωτάθλημα της χώρας μου καθώς έχει πολύ ωραίες εικόνες κι ενδιαφέρουσες. Η πιο μεγάλη ομάδα είναι η Αμέρικα, παρόλο που τα τελευταία χρόνια δεν παίρνει πρωταθλήματα».
Για τους οπαδούς του Αρη και την ατμόσφαιρα που δημιουργούν: «Αυτό που είδα να συμβαίνει εδώ στον Αρη δεν υπάρχει ούτε στη χώρα μου. Το κλίμα είναι υπέροχο και σε αυτό το κλειστό γήπεδο αναδεικνύεται σωστά. Έχω αγωνιστεί στον Ολυμπιακό για πολλά χρόνια, αλλά αυτήν την ατμόσφαιρα δεν την έχω συναντήσει πουθενά. Πραγματικά πάντα μου αρέσει να λέω την αλήθεια. Αυτό δεν το έχω ξαναδεί. Στην εκδήλωση της κοπής της πίτας ήμασταν οπαδοί και παίκτες μια αγκαλιά. Αυτή η ομάδα με αυτή την ατμόσφαιρα είναι άδικα στη θέση που βρίσκεται».

Γεωργιάδης: «Έχουμε τις δυνατότητες να πάμε στα μπαράζ»

Ικανοποιημένος φάνηκε ο Γιώργος Γεωργιάδης για την κλήρωση της Εθνικής Ελπίδων, στο πλαίσιο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2013. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδας έχρισε ως φαβορί του πρώτου ομίλου τη Γερμανία, ωστόσο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να κατακτήσει τη μία από τις δύο πρώτες θέσεις, που οδηγούν στα μπαράζ.

«Η κλήρωση για εμάς θα μπορούσε να ήταν καλύτερη, θα μπορούσε και χειρότερη. Είναι ξεκάθαρο ότι η Γερμανία είναι το φαβορί του ομίλου. Εμείς θα δώσουμε βάρος στην προετοιμασία της ομάδας μας και πιστεύω ότι έχουμε τις δυνατότητες να πάρουμε μια από τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στα μπαράζ, όπως κάναμε και στην φετινή διοργάνωση», δήλωσε ο Γιώργος Γεωργιάδης.

Έλεος! Στημένο ακόμα και το σούμο!

Τελικά, για τίποτα δεν πρέπει να είσαι σίγουρος σε αυτή τη ζωή. Ενδείξεις και ενίοτε αποδείξεις για στημένα αποτελέσματα σε διάφορα σπορ, κατά καιρούς έχουμε δει. Όμως το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στο χώρο του σούμο, μας αφήνει άφωνους. Επειδή πρόκειται για άθλημα με ρίζες στην αρχαιότητα, αλλά και για ακόμη έναν λόγο. Μα καλά, δεν ντρέπονται κοτζάμ άντρες δύο μέτρα και 180 κιλά (!) να στήνονται έτσι;

Πέρα από την πλάκα, η ιαπωνική κοινωνία έχει κλονιστεί συθέμελα από τις καταγγελίες που ταλανίζουν το αγαπημένο τους σπορ, το οποίο αποτελεί στοιχείο της πολιτιστικής τους κληρονομιάς, άμεσα συνδεδεμένο με τη θρησκεία . Οι παλαιστές, που θεωρούνται συνεχιστές των σαμουράι, απολαμβάνουν τιμές αστέρων του Χόλιγουντ και κατέχουν ξεχωριστή θέση στην κοινωνία της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου.

Όλα όμως κινδυνεύουν να χαθούν, σαν τα αγαπημένα για τους Ιάπωνες, άνθη κερασιάς, στο φύσημα του ανέμου…
Επειδή σε εκείνη τη γωνιά της Ασίας κανένα θέμα δεν το παίρνουν χαλαρά, ήδη η υπόθεση έφτασε στο κοινοβούλιο, με τον πρωθυπουργό να κάνει λόγο για προδοσία, ενώ άμεσα τα μεγαλύτερα κανάλια της χώρας, που αποτελούν και τους βασικούς χορηγούς, αποσύρθηκαν από το σπορ.

Ο υπουργός Αθλητισμού της Ιαπωνίας επιβεβαίωσε ότι αρκετοί αθλητές εμπλέκονται στο σκάνδαλο, το οποίο ξεσκεπάστηκε, όταν μετά από σχετικές πληροφορίες, η αστυνομία τις χώρας βρήκε «αμαρτωλά» μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα παλαιστών, μάνατζερ και προπονητών.

Για την ώρα πάντως, δεν έχει αναφερθεί κανένα χαρακίρι, ακόμη ένα στοιχείο της παράδοσης και μόνος έντιμος τρόπος σύμφωνα με τους Ιάπωνες για να βάλεις τέλος σε μια ζωή που ατιμάστηκε ανεπανόρθωτα…

Παράσχος: «Αδικούμε την ομάδα με τη θέση μας»

Να βγει ο Ηρακλής από τη δυσμενή βαθμολογική θέση, που αδικεί την ποιότητα του υλικού του και την ιστορία του θέλει ο Γιώργος Παράσχος, όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα του συλλόγου εν όψει της κρίσιμης αναμέτρησης με τον Πανσερραϊκό το Σάββατο.

«Έχουμε μπροστά μας μια αναμέτρηση, η οποία μπορεί να καθορίσει την περαιτέρω πορεία μας. Ένα καλό για εμάς αποτέλεσμα, μπορεί να επαναπροσδιορίσει τις προοπτικές και τους στόχους μας. Εξήγησα στα παιδιά ότι αδικούν την ομάδα, την ιστορία της, τον κόσμο της και, προ πάντων, τους εαυτούς τους, με τη βαθμολογική θέση, στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Ηρακλής. Είναι κρίμα, αυτή η ομάδα, με αυτό το αγωνιστικό υλικό, να βρίσκεται εκεί, που βρίσκεται. Ευελπιστώ, ότι σε αυτόν τον αγώνα, θα έχουμε την αφύπνιση του προσωπικού ποδοσφαιρικού εγωισμού των παιδιών και θα πάρουμε αυτό, που θέλουμε», τόνισε ο τεχνικός του «Γηραιού».

Οριστικά νοκ άουτ για το ερχόμενο ματς είναι-μετά τους Στέλιο Ηλιάδη και Ρόμπερτ Ζοτ-ο Βίκτορας Γιάκομπ. Η προετοιμασία της ομάδας θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

* Οι Γιώργος Κατσικάς και Θωμάς Τσίτας κλήθηκαν στην Εθνική Ελπίδων για το φιλικό της ερχόμενης Τετάρτης με τη Γερμανία.

Τριτσώνης στην Τούμπα, Θάνος στο ΟΑΚΑ

Ο Σταύρος Τριτσώνης του συνδέσμου Αθηνών, ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει το ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Ο Δημήτρης Θάνος θα «σφυρίξει» στο ΑΕΚ-Άρης.

Αναλυτικά διαιτητές και βοηθοί σε όλα τα ματς:

Καβάλα-Κέρκυρα Βοσκάκης (Ρεθύμνου), Πάνου (Αιτ/νίας), Γούκος (Ηπείρου)

Εργοτέλης-Πανιώνιος Σπάθας (Πειραιά), Μποζατζίδης(Μακεδονίας), Σωτηρόπουλος(Αχαΐας)

Πανσερραϊκός-Ηρακλής Σταθόπουλος(Αχαΐας), Ευθυμιάδης(Πιερίας), Αλεξέας(Μεσσηνίας)

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός Τριτσώνης(Αθηνών), Ακρίβος(Αθηνών), Καρσιώτης(Κορινθίας)

Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα Μάνταλος(Αθηνών), Τάτσης(Ηπείρου), Καρατζίκας(Αθηνών)

ΑΕΚ-Άρης Θάνος(Γρεβενών), Φαντόπουλος(Πειραιά), Κωτσιρός(Αρκαδίας)

Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος Γιάχος(Χίου), Μπαλτάς(Αχαΐας), Μαγιάννης(Άρτας)

Ολυμπιακός-SKODA Ξάνθη Αρετόπουλος(Τρικάλων), Τρύφωνας(Κέρκυρας), Τουμπακάρης(Αθηνών)

Παίζει ο Αρίας με Παναθηναϊκό

Στη διάθεση του Μάκη Χάβου για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό τέθηκε ο Ντιέγκο Αρίας. Ο Κολομβιανός μέσος πήρε κανονικά μέρος στην προπόνηση της Πέμπτης και τέθηκε στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας για την αναμέτρηση της 21ης αγωνιστικής. Ο έμπειρος μέσος αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής στην αναμέτρηση της Τούμπας, καθώς ο Έλληνας τεχνικός θέλει να δώσει κάποιες ανάσες στη μεσαία γραμμή της ομάδας του.
Ο Αρίας φαίνεται να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί στο βασικό σχήμα του ΠΑΟΚ, δίπλα στον Πάμπλο Γκαρσία. Επίσης, στο πρόγραμμα προπονήσεων μπήκε και ο Ετό ο οποίος αναμένεται να συμπεριληφθεί στην αποστολή για την συγκεκριμένη αναμέτρηση, αλλά δύσκολα θα δώσει το «παρών» στο βασικό σχήμα. Ο Μίρκο που αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον δικέφαλο, θα υποβληθεί σε εξετάσεις την Παρασκευή το πρωί, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του.
Τέλος, το βράδυ της Πέμπτης αναμένεται να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη ο Βίκτορ Βιτόλο, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει προπονήσεις την Παρασκευή. Στις τάξεις του ΠΑΟΚ επικρατούσε ικανοποίηση για την πρόκριση επί του Ολυμπιακού και τόσο οι παίκτες, όσο και τεχνική ηγεσία στρέφουν την προσοχή του στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, όπου ο στόχος είναι η νίκη.

Χωρίς Γιάκομπ στις Σέρρες

Οριστικά εκτός «μάχης» για την αναμέτρηση της 21ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό τέθηκε ο Βίκτορας Γιάκομπ. Ο Ρουμάνος επιθετικός του Ηρακλη δεν κατάφερε να επιστρέψει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων και ο Γιώργος Παράσχος δεν τον υπολογίζει για την αναμέτρηση με τα «λιοντάρια». Ο Γιάκομπ ακολούθησε θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα.
Από εκεί και πέρα, οι Ηλιάδης και Σζοτ συνέχισαν με ατομικό πρόγραμμα προπόνησης, ενώ η τελευταία προπόνηση του Ηρακλή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 11:00 στις εγκαταστάσεις της Μίκρας. Μετά το τέλος της, ο Παράσχος αναμένεται να ανακοινώσει την αποστολή για το ματς των Σερρών.
* Στο συγκρότημα της Εθνικής Ελπίδων κλήθηκαν από την ΕΠΟ δύο ποδοσφαιριστές του Ηρακλή και συγκεκριμένα ο Γιώργος Κατσικάς και ο Θωμάς Τσίτας. Θα ενσωματωθούν με την αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος την Δευτέρα 07/02, στην Αθήνα, όπου και θα διεξαχθεί με την αντίστοιχη ομάδα της Γερμανίας φιλικό παιχνίδι, την Τετάρτη 09/02. Την Πέμπτη 10/02 αναμένεται η επάνοδός τους στην ομάδα.

Βενγκέρ: «Δεν έπρεπε, Μόγιες»

Λάθος του Ντέιβιντ Μόγιες χαρακτήρισε ο Αρσέν Βενγκέρ την κίνηση του προπονητή της Έβερτον να αποκαλύψει κάποια από όσα φέρεται να δήλωσε σε έξαλλη κατάσταση ο Σεσκ Φάμπρεγκας στον διαιτητή της αναμέτρησης Άρσεναλ – Έβερτον στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Ο Σαχά από πλευράς «ζαχαρωτών» είχε ανοίξει το σκορ στον αγώνα από εμφανή θέση οφσάιντ με τους παίκτες της Άρσεναλ να διαμαρτύρονται έντονα. Στο ημίχρονο και κατευθυνόμενοι στα αποδυτήρια ο Μόγιες τόνισε ότι άκουσε τον Φάμπρεγκας να λέει πράγματα «αηδιαστικά» όπως τόνισε, που έπρεπε να προκαλέσουν την αποβολή του ή την μετέπειτα τιμωρία του από την Ομοσπονδία.

Τίποτα από τα δύο όμως δεν έγινε αφού ο διαιτητής δεν έγραψε κάτι στο φύλλο αγώνος και ούτε φαίνεται κάτι στο βίντεο της αναμέτρησης. Ο Ισπανός μέσος έτσι τη γλίτωσε με τον Αρσέν Βενγκέρ να παίρνει τη σκυτάλη κατηγορώντας τον συνάδελφό του ότι έσπασε την προπονητική… ομερτά.

«Ήταν λάθος του Μόγιες να αποκαλύψει αυτά που νομίζει πως άκουσε από τον Σεσκ Φάμπρεγκας στα αποδυτήρια. Αν σας πω κι εγώ όλα όσα έχω ακούσει τα τελευταία δέκα χρόνια θα εκπλαγείτε! Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας ανάμεσά μας να μην αποκαλύπτουμε όσα λέγονται στην ένταση της στιγμής. Συνήθως αυτό το σέβονται όλοι», τόνισε με επικριτική διάθεση ο τεχνικός των «κανονιέρηδων» και κατέληξε:

«Ο Σεσκ πάντως δεν είπε τίποτα. Δεν του αποδόθηκε κάποια κατηγορία και το ζήτημα για μένα έληξε εδώ».

Αποκλεισμός και «γιούχα» στον Ρονάλντο

Ο αποκλεισμός της Κορίνθιανς από την Τολίμα στα προκριματικά του Κόπα Λιμπερταδόρες προκάλεσε αναταραχή στις τάξεις του βραζιλιάνικου συλλόγου. Μετά την ήττα με 2-0 στην Κολομβία, που σε συνδυασμό με το 0-0 στον πρώτο αγώνα έθεσε την ομάδα εκτός συνέχειας της διοργάνωσης, ο Ρονάλντο γνώρισε τις αποδοκιμασίες των οπαδών.

Ο 34χρονος επιθετικός αποφάσισε να παρατείνει κατά ένα χρόνο την καριέρα του, αλλά παρουσιάστηκε σε πολύ κακή κατάσταση και με πολλά περιττά κιλά συγκεντρώνοντας τα βέλη των φίλων της Κορίνθιανς

Νίκος Αλέφαντος-«Μόνο με τις ομαδίτσες είσαι Ολυμπιακός;»

Ο Νίκος Αλέφαντος τα λέει έξω από τα δόντια για ακόμα μια φορά στο katimagiko.gr και αναρωτιέται γιατί ο Βαλβέρδε καταστρέφει το δημιούργημα του, τον Κέβιν Μιραλάς, ενώ μιλάει με σκληρά λόγια για έναν Ολυμπιακό που... χάνεται εκτός έδρας. • «Δεν παρουσιάστηκε Ολυμπιακος μέσα στη Θεσσαλονίκη. Ανύπαρκτος. Ούτε ψυχή, ούτε πάθος, ούτε ευκαιρίες. Και οι αλλαγές ανύπαρκτες, βγήκαν ανύπαρκτοι και μπήκαν ανύπαρκτοι. Τα μεγάλα λάθη είχαν γίνει από το πρώτο ματς και τα είχα πει. Όπως παίρνει τα εύσημα στις επιτυχίες ο Βαλβέρδε, έχει μερίδιο και στις αποτυχίες.

• Το θέμα είναι ότι βλέπω δυστυχώς αρκετές Τιτίκες που στα δύσκολα σηκώνουν τα πόδια ψηλά…  Δηλαδή τι είσαι, μόνο για τα ματς στο Καραϊσκάκη με το λαό του Ολυμπιακού και για την επαρχία με τις ομαδίτσες πάλι με το λαό του Ολυμπιακού; Είσαι μόνο για τον Πανσερραϊκό, για την Ξάνθη;  Όπου έχεις πάει φέτος σε δύσκολο ματς στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, έχασες! Πας στο Καυταντζόγλειο, χάνεις. Πας στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, χάνεις. Και σιγά τον Παναθηναϊκό φέτος. Πας στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, χάνεις. Πας στην Τούμπα χάνεις. Είσαι Ολυμπιακος εσύ; 

• Τώρα στην Τούμπα είχαμε προβλήματα και στα σέντερ μπακ. Είχα επισημάνει απ’ το ματς στον Βόλο ότι στο α’ ημίχρονο έκανε 3-4 ευκαιρίες ο Βόλος και δεν μου άρεσε η εικόνα αυτή πίσω.

Για τον Μιραλάς τι να πω, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου. Αυτό που γίνεται, δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά! Βλέπω δεκαετίες μπάλα σε Ελλάδα και εξωτερικό, τέτοιο πράγμα δεν έχει ξαναγίνει. Παίρνεις ένα Μιραλάς εσύ σαν Βαλβέρδε, τον βάζεις σέντερ φορ, γίνεται αποκάλυψη, μας στέλνει στα ουράνια, καβλ… ουμε με αυτόν τον σέντερ φορ, ταχύτητα, ντρίμπλα, καλπασμός, σουτ εν κινήσει, πάρ’ τα! Ο εφιάλτης των σέντερ μπακ. Και ξαφνικά το δικό σου δημιούργημα το διαλύεις! Τον βγάζεις μακριά από τη θέση που μεγαλουργεί και τον στέλνεις μόνιμα να βολοδέρνει δεξιά και αριστερά και πίσω, του χαλάς και την ψυχολογία, φυσικό είναι να εκνευρίζεται και να δυστροπεί. Και δεν τον ξαναφέρνεις στην καλή του θέση, όχι, εκεί, να μας σπας τα νεύρα.

ΠΑΟΚτσού η Ινα

Η Ινα Παλαμά στα εφηβικά της χρόνια δεν ξενύχταγε πολύ, παρά μόνο όταν έπαιζε ο ΠΑΟΚ και πήγαινε στην Τούμπα και στην Θύρα 4 για να παρακολουθήσει το παιχνίδι.Το 26χρονο μοντέλο κατάγεται από την Θεσσαλονίκη και εκμυστηρεύτηκε πως δεν είχε συχνές εξόδους και μέχρι τις 11 το βράδυ έπρεπε να είναι το παρών στο σπίτι εκτός...: «Την πρώτη φορά που πήγα στην Τούμπα πρέπει να ήµουν 14. Κανονικά, στη Θύρα 4. Βλέπεις, οι µισοί εκεί µέσα είναι τρελοί Νεαπολίτες. Γενικά, ήµουν περίεργη µείξη: το απόλυτο του καλού παιδιού της οικογένειας και η πρώτη στις φασαρίες και στις ανταρσίες. ∆εν έπινα, δεν έκανα σεξ, ούτε ναρκωτικά, όπως όλοι γύρω µου. Ήµουν ξενέρα, αλλά, επειδή ήµουν πάντα υπερκινητικό παιδί, είχα πολλή ενέργεια µέσα µου, δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη να δοκιµάσω. Γιατί, OK, τι να µου κάνουν;»

Τσιρίλο: «Μας πείσμωσαν οι δηλώσεις τους»

Τον λόγο για τον οποίο παρουσιάστηκε ο ΠΑΟΚ τόσο παθιασμένος στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, στον επαναληπτικό του Κυπέλλου ΟΠΑΠ κόντρα στον Ολυμπιακό, ανέλυσε ο Μπρούνο Τσιρίλο. Ο αμυντικός του «Δικεφάλου του Βορρά» δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον αγώνα της Κυριακής κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά και την αφιέρωση στον Πάμπλο Κοντρέρας.

Αναλυτικότερα τα όσα δήλωσε ο Ιταλός αμυντικός στον "Sport 103":

Για το πάθος των παικτών του ΠΑΟΚ:
«Μας έκανε ουσιαστικά να είμαστε θυμωμένοι η συμπεριφορά των αντιπάλων. Επίσης, μας πείσμωσαν οι δηλώσεις τους, ότι θα κερδίσουν εύκολα στη Θεσσαλονίκη».

Για το πώς αισθάνεται μετά την πρόκριση:
«Νιώθω μεγάλη χαρά, ευτυχία. Προσπαθήσαμε να περάσουμε στο επόμενο γύρο και τα καταφέραμε».

Για το πώς ήταν το παιχνίδι χωρίς τους οπαδούς της ομάδας στην κερκίδα:
«Δεν ήταν το καλύτερο να παίζουμε χωρίς του φιλάθλους μας. δεν ήταν εύκολο για εμάς. Αυτή η απουσία, όμως, κάνει τη νίκη μας πιο σημαντική, καθώς δείξαμε ότι είμαστε δυνατή ομάδα και μπορούμε και χωρίς τον κόσμο μας».

Για το πώς θα ήταν το ματς με κόσμο στην Τούμπα:
«Σίγουρα θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αν είχαμε τους οπαδούς μας στο πλευρό μας. Ο κόσμος μας δίνει εξτρά δύναμη. Με την παρουσία του, θα μπορούσαμε να κερδίσουμε με περισσότερα γκολ. Ειδικά τον χθεσινό Ολυμπιακό, που δεν έκανε τίποτε για να κερδίσει το παιχνίδι».

Για το αν μπορούσε ο ΠΑΟΚ να κάνει κι άλλα γκολ στο παιχνίδι:
«Κάναμε κάποιες ευκαιρίες να κάνουμε κι άλλα γκολ και θα μπορούσαμε να πετύχουμε».

Για την εμφάνιση του ΠΑΟΚ:
«Κάναμε πολύ καλή εμφάνιση, θα μπορούσαμε να πετύχουμε κι άλλα γκολ, αλλά αυτό που μετρά είναι η ουσία. Πετύχαμε το γκολ που θέλαμε και πήραμε την πρόκριση».

Για την αφιέρωση του γκολ στον Πάμπλο Κοντρέρας:
«Είναι κάτι που σκέφθηκα μια μέρα πριν τον αγώνα. Θέλαμε να αφιερώσουμε μια μεγάλη νίκη στον Πάμπλο Κοντρέρας, που είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής και σπουδαίος άνθρωπος. Γι' αυτό πανηγύρισα με αυτόν τον τρόπο στο γκολ».

Για τα αισθήματα που τρέφει αγωνιζόμενος στον ΠΑΟΚ:
«Σε όλες τις ομάδες που έχω παίξει έδωσα τα πάντα. Στον ΠΑΟΚ νιώθω πολύ έντονα την αγάπη και την εμπιστοσύνη του προπονητή, της διοίκησης, των οπαδών, οπότε αυτό που βγάζω στο γήπεδο είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω».

Για το αν θέλει να πετύχει γκολ στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό:
«Μακάρι να σκοράρω στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό!»

Για το ερχόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος:
«Ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό είναι πολύ σημαντικός. Έχει σημασία να ξεχάσουμε γρήγορα αυτό που έγινε χθες και να συγκεντρωθούμε στο ερχόμενο παιχνίδι, που είναι επίσης ντέρμπι».

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι κοντά πλέον στην κατάκτηση ενός τίτλου:
«Πρέπει να συνεχίσουμε στο δρόμο που δουλεύει η ομάδα τα τελευταία τρία χρόνια, γιατί με αυτόν τον τρόπο ο ΠΑΟΚ είναι πλέον κοντά στην κατάκτηση ενός τίτλου».

Για τις δικές του εμφανίσεις:
«Οι εμφανίσεις μου θέλω να βελτιωθούν κι άλλο. Αυτή η ομάδα κι οι οπαδοί της αξίζουν πολλά περισσότερα και θέλω να μείνω κι άλλα χρόνια, προσφέροντας στον ΠΑΟΚ».

«Ανακαλέστε, κύριε Μαρινάκη»

Πειθαρχικώς ελεγκτέο έκρινε τον Βαγγέλη Μαρινάκη η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, για τις δυσμενείς κρίσεις του μετά τον αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ καλείται να ανακαλέσει τα όσα είχε πει, ενώ του επιβλήθηκε η ποινή της επιπλήξεως.

Πρωτόδικα ο μεγαλομέτοχος των Πειραιωτών είχε αθωωθεί, με αποτέλεσμα να εφεσιβάλλει αυτεπάγγελτα την απόφαση ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας.

Πλην της υπόθεσης του Βαγγέλη Μαρινάκη εκδικάστηκαν οι υποθέσεις του Πανσερραϊκού και του Τάσου Παπάζογλου για δυσφήμιση του ποδοσφαίρου, με τον ποδοσφαιριστή να απαλλάσσεται των κατηγοριών και την ομάδα των Σερρών να καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ.

Επίσης έγινε δεκτή η έφεση της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ και του εκπροσώπου Αλέξη Κούγια, επιβάλλοντας τελικά χρηματική ποινή 6.000 ευρώ στην ομάδα και τον ιδιοκτήτης της ομάδας ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δύο μήνες και χρηματική ποινή 6000 ευρώ.

Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ:

1. Δέχεται τυπικά και κατ΄ουσία την έφεση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα κατά της υπ’ αριθμ. 402/2010 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ και ΕΥΑΓ.ΜΑΡΙΝΑΚΗ, Α΄ Αντιπροέδρου ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Κηρύσσει πειθαρχικώς ελεγκτέο τον ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ και του επιβάλει την ποινή της επιπλήξεως με υποχρέωση ανακλήσεως των δυσμενών κρίσεων (αγώνας ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στις 30-10-2010).

2. Δέχεται τυπικά και κατ΄ουσία την έφεση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα κατά της υπ’ αριθμ. 386/2010 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ και του σωματείου ΑΟ ΑΓ.ΙΕΡΟΘΕΟΥ και ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ. Κηρύσσει πειθαρχικώς ελεγκτέα τα σωματεία ΑΟ ΑΓ.ΙΕΡΟΘΕΟΥ και ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ και επιβάλει στο καθένα την ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μία (1) αγωνιστική και χρηματική ποινή τριών xιλιάδων (3.000) ευρώ.

3. Δέχεται τυπικά και κατ΄ουσία την έφεση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα κατά της υπ’ αριθμ. 433/2010 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ και της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ και του ποδοσφαιριστή ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ. Κηρύσσει πειθαρχικώς ελεγκτέα την ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ και της επιβάλει την χρηματική ποινή των δέκα πέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ. Απαλλάσσει από την κατηγορία της δυσφήμησης του ποδοσφαίρου τον ποδοσφαιριστή ΤΑΣΟ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ.

4. Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ΄ουσία την έφεση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα κατά της υπ’ αριθμ. 360/2010 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE και της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

5. Δέχεται τυπικά και κατ΄ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ και του εκπροσώπου ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ κατά της υπ’ αριθμ. 417/2010 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League. Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ χρηματική ποινή έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ και στον ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) μήνες και χρηματική ποινή έξι χιλιάδων (6000).

6. Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ΄ουσία την έφεση του προέδρου του σωματείου ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΡΟΥ ΔΗΜ. και του προπονητή ΑΘΑΝ.ΔΕΔΕ κατά της υπ’ αριθμ. 379/2010 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Δέχεται τυπικά και εν μέρει κατ΄ουσία την έφεση του σωματείου ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ. Μεταρρυθμίζει εν μέρει ως προς το σωματείο την εκκαλουμένη απόφαση. Κηρύσσει αυτό πειθαρχικώς ελεγκτέο για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ. Επιβάλλει στο σωματείο ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ χρηματική ποινή πεντακοσίων (500) ευρώ.

7. Δέχεται τυπικά και κατ΄ουσία την έφεση του ΤΣΑΡΤΣΑΛΗ ΙΩΑΝ., προπονητή του σωματείου ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ κατά της υπ’ αριθμ. 422/2010 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Επιβάλλει στον ΤΣΑΡΤΣΑΛΗ ΙΩΑΝΝΗ ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) μήνες και χρηματική ποινή χιλίων πεντακοσίων (1500) ευρώ.

8. Δέχεται τυπικά και κατ΄ουσία την έφεση του ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΜΟΥΤΣΙΝΑ, μέλους ΕΠΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, κατά της υπ’ αριθμ. 399/10-12 -2010 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Επιβάλλει στον ΜΟΥΤΣΙΝΑ ΑΡΓΥΡΗ πειθαρχική ποινή απαγόρευσης συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετική με το ποδόσφαιρο για δέκα (10) μήνες.

9. Δέχεται τυπικά και κατ΄ουσία την έφεση του σωματείου ΜΕΤΕΩΡΑ κατά της υπ’ αριθμ. 10/14-1-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Επιβάλλει στο σωμ. ΜΕΤΕΩΡΑ χρηματική ποινή χιλίων (1000) ευρώ.

10. Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ΄ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ κατά της υπ’ αριθμ. 424/2010 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

11. Δέχεται τυπικά και κατ΄ουσία την έφεση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα κατά της υπ’ αριθμ. 396/2010 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ και του σωματείου ΑΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ. Κηρύσσει πειθαρχικώς ελεγκτέο το σωματείο ΑΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ και του επιβάλει την ποινή της επιπλήξεως με υποχρέωση ανακλήσεως των δηλώσεων.

12. Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ΄ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ κατά της υπ’ αριθμ. 432/2010 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

13. Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ΄ουσία την έφεση της ΤΑΠ ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ κατά της υπ’ αριθμ. 370/2010 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Καστίγιο: «Φοβερή ατμόσφαιρα»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τους φιλάθλους του Άρη, ο Νέρι Καστίγιο. Ο διεθνής Μεξικανός επιθετικός τόνισε πως η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι των «κίτρινων» είναι σαφώς καλύτερη από αυτή των φιλάθλων του Ολυμπιακού. Επίσης, ο Καστίγιο μίλησε και για τους στόχους του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Καστίγιο μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Aris FM».
Αρχικά, ο Καστίγιο δήλωσε: «Ήταν μια πολύ ωραία πόλη το Σικάγο, βρισκόμουν εκεί για έξι μήνες αλλά ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα που την θεωρώ σπίτι μου. Ο Άρης μου άνοιξε την πόρτα, για αυτό και το δέχτηκα. Είναι πολύ δύσκολο του Πρωτάθλημα της χώρας μου καθώς έχει πολύ ωραίες εικόνες κι ενδιαφέρουσες. Η πιο μεγάλη ομάδα είναι η Αμέρικα, παρόλο που τα τελευταία χρόνια δεν παίρνει πρωταθλήματα».
Στην συνέχεια, ο Καστίγιο συμπλήρωσε: «Αυτό που είδα να συμβαίνει εδώ στον Άρη δεν υπάρχει ούτε στην χώρα μου. Το κλίμα είναι υπέροχο και σε αυτό το κλειστό γήπεδο αναδεικνύεται σωστά. Έχω αγωνιστεί στον Ολυμπιακό για πολλά χρόνια αλλά αυτήν την ατμόσφαιρα δεν την έχω συναντήσει πουθενά. Πραγματικά πάντα μου αρέσει να λέω την αλήθεια. Αυτό δεν το έχω ξαναδεί. Στην εκδήλωση της κοπής της πίτας ήμασταν οπαδοί και παίκτες μια αγκαλιά. Αυτή η ομάδα με αυτή την ατμόσφαιρα είναι άδικα στην θέση που βρίσκεται».

Στις φλόγες η Ferrari του Μάσα

Οι ατυχίες συνεχίζονται για τον Φελίπε Μάσα, ο οποίος στην πίστα της Βαλένθια, την τρίτη και τελευταία ημέρα αντικατέστησε τον Φερνάντο Αλόνσο, με σκοπό να δοκιμάσει την καινούρια του Ferrari.

Ο Βραζιλιάνος αναγκάστηκε να βγει από την F150, αφού αυτή πήρε φωτιά και όχι από την υπερβολική ταχύτητα. Η όγδοη στροφή επιφύλασσε εκπλήξεις για τον πιλότο της σκουντερία, ο οποίος έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του. Ωστόσο, κατάφερε να το «μαζέψει», αλλά όταν ακινητοποιήθηκε η Ferrari του είχε ήδη πάρει φωτιά.

Η ιταλική ομάδα αργότερα ανακοίνωσε πως το εν λόγω περιστατικό προκλήθηκε λόγω διαρροής καυσίμου.

Τιμά τον Κωστή η ΑΕΚ

Ένα μέλος της νεότερης ιστορίας της θα τιμήσει η ΑΕΚ στην αναμέτρηση του Σαββάτου με τον Άρη στο ΟΑΚΑ (19:30). Ο λόγος για τον Χρήστο Κωστή, ο οποίος πριν από τη σέντρα θα τιμηθεί για την προσφορά του στο σύλλογο.

Ο 39χρονος παλαίμαχος-πλέον-ποδοσφαιριστής εντάχθηκε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 1994. Παράμεινε στην ομάδα μέχρι το 1998 κατακτώντας δύο Κύπελλα και σημειώνοντας 68 γκολ σε 153 συμμετοχές. Το 1997 τραυματίστηκε σοβαρά σε έναν αγώνα με τη Στουρμ Γκρατς και δεν κατάφερε ποτέ να βρει τον καλό του εαυτό. Στην «Ένωση» επέστρεψε το 2000 μετά από δύο χρόνια στην Άντερλεχτ και παρέμεινε μέχρι το 2004 κατακτώντας ένα ακόμα Κύπελλο το 2002.

Στοιχημα απο τον Bet Steloumpas

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!
ΜΙΑ ΤΡΙΑΔΟΥΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΚΟΡΑΚΙ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΧΑΛΑΡΑ...
1η ΠΡΟΤΑΣΗ
ΚΡΟΟΥΛΙ : 2 (1,65)
ΙΝΤΕΡ : OVER (1,70)
ΟΥΝ. ΕΣΠΑΝΙΟΛΑ : OVER (1,75)
(ΑΠΟΔ.ΤΡΙΑΔΑΣ 4,91)
2η ΠΡΟΤΑΣΗ
ΑΚΡΙΒΕΣ ΣΚΟΡ
ΜΠΑΡΙ - ΙΝΤΕΡ : 1-3 (11,50)

Μαλεζάς: «Στα δύσκολα τα καταφέρνουμε»

Ο Στέλιος Μαλεζάς μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για την πρόκριση στο Κύπελλο Ελλάδας αλλά και το μυστικό της επιτυχίας τονίζοντας πως ο ΠΑΟΚ... τα καταφέρνει στα δύσκολα.
«Εχουμε δείξει ότι στα δύσκολα είμαστε αρκετά καλή ομάδα και μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε δύσκολες συνθήκες. Δεν σημαίνει τίποτα η πρόκριση, ακολουθεί δύσκολο ματς για το πρωτάθλημα και την Ευρώπη. Εξτρα κίνητρο για μας ήταν η πρόκριση, αυτό μόνο και τίποτε άλλο. Παίξαμε έξυπνα, είχαμε αρκετά καλές στιγμές, κάναμε καλή διαχείριση του παιχνιδιού και τα καταφέραμε”.

Για τον ίδιο «Ηταν κάπως περίεργα στην αρχή γιατί είχα τραυματιστεί σε αγώνα με την ίδια ομάδα.

Για το «μυστικό της επιτυχίας»: «Εχουμε καταφέρει να βγάλουμε ομοιογένεια γιατί όλοι παίζουμε για την ομάδα, όχι ο καθένας για την πάρτη του, έχουμε όλοι τον ίδιο σκοπό».

Για την συνέχεια στο Κύπελλο Ελλάδας:
«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το επόμενο παιχνίδι που είναι με τον ΠΑΟ, για να περάσουμε τελικό θα πρέπει να περάσουμε την ΑΕΚ που είναι μετά από έναν – δύο μήνες, μέχρι τότε έχουμε τον Παναθηναϊκό και το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ».

Φωτο ημερας

Βενετία Κυρίου, ή αλλιώς... Ανάσταση Κυρίου!

Ιδανικό ντεμπούτο για τρεις!

Ο Λουίς Σουάρες στη Λίβερπουλ, ο Ντάνιελ Στάριτζ στη Μπόλτον και ο Ρόμπι Κιν στη Γουέστ Χαμ σκόραραν και οι τρεις στο ντεμπούτο τους οδηγώντας τις ομάδες τους στη νίκη, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ.

Τι λέει ο κανονισμός για το γυάλινο ποτήρι στον Μιραλάς;

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα αμαυρώθηκε από το σπασμένο γυάλινο ποτήρι που πετάχτηκε στον Μιραλάς και τον τραυμάτισε.
Τι λέει ο κανονισμός για το γυάλινο ποτήρι στον Μιραλάς;
Ωστόσο, εδώ θα πρέπει να πούμε ότι ο κανονισμός δεν προβλέπει τίποτα σε περίπτωση που συμβεί ένα τέτοιο περιστατικό σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών.

Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ θα τη βγάλει …λάδι από τη στιγμή, μάλιστα, που το γεγονός γραφτηκε στο φυλλο αγωνα    Πηγη  sportdog.gr

Σόου Νοβίτσκι και νίκη για τους Μάβερικς

Ελαμψε το άστρο του Ντιρκ Νοβίτσκι και το Ντάλας πέρασε νικηφόρα από τη Νέα Υόρκη, επικρατώντας με 113-97. Ο Γερμανός σούπερ σταρ είχε 29 πόντους και 11 ριμπάουντ στην έκτη συνεχή νίκη της ομάδας του και απέδειξε, για μια ακόμη φορά, πως είναι το «βαρύ πυροβολικό» των Μάβερικς.

Το Ντάλας που είχε καταπληκτική σεζόν πριν τραυματιστεί ο Νοβιτσκι στα μέσα του Δεκέμβρη, τώρα είναι και πάλι μόλις μισό ματς πίσω από τη 2η θέση της δυτικής περιφέρειας, με το Σαν Αντόνιο να προηγείται.

Ο Χοσέ Μπαρέα πρόσθεσε άλλους 22 πόντους στι νίκη των Μάβερικς, ενώ ο Τάισον Τσάντλερ είχε 15 πόντους και 11 ριμπάουντ. Από τους γηπεδούχους Νικς, ο Ντανίλο Γκαλινάρι είχε 27 πόντους και ο Αμάρε Στούντεμάιρ 21.

Συνοπτικά σε αγώνες για το πρωτάθλημα μπάσκετ του ΝΒΑ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Ατλάντα-Τορόντο 100-87
Κλίβελαντ-Ιντιάνα 112-117
Νιού Τζέρσεϊ-Φιλαδέλφεια 92-106
Ντιτρόιτ-Σάρλοτ 87-97
Νέα Υόρκη-Ντάλας 97-113
Μινεσότα-Μέμφις 84-102
Οκλαχόμα-Νέα Ορλεάνη 104-93
Ντένβερ-Πόρτλαντ 109-90
Φοίνιξ-Μιλγουόκι 92-77
Γιούτα-Χιούστον 96-97
ΛΑ Κλίπερς-Σικάγο 88-106

"Πολύ καλή πρόταση"

Πολύ καλή χαρακτήρισε την πρόταση του Ολυμπιακού, ο Φρανθίσκο Χαβίτο ενώ επεσήμανε ότι θα δώσει τα πάντα παρότι θα αγωνιστεί για μικρό διάστημα στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.
Ο Ισπανός μέχρι πρότινος παίκτης του Άρη σε συνέντευξή του στην "As", ανέφερε ότι είχε ήδη προσαρμοστεί στην Ελλάδα και έτσι αποδέχτηκε την προσφορά των "ερυθρόλευκων".

Ακόμη  μίλησε για τον εαυτό του τον οποίο χαρακτήρισε ως παίκτη-μαχητή, σκιαγραφώντας το αγωνιστικό του προφίλ.
"Δεν περίμενα ότι θα μου παρουσιαζόταν η ευκαιρία να αγωνιστώ τώρα στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Η προσφορά του Ολυμπιακού ήταν πολύ καλή, γιατί είναι μία ομάδα που κατακτά το πρωτάθλημα και αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ.

 Είχα ήδη προσαρμοστεί στην Ελλάδα και ήθελα να διασφαλίσω το μέλλον μου, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει τελικά", δήλωσε αρχικά.

Για εκείνους που υποστήριξαν ότι θα είναι....περαστικός από το "Ριαθόρ", απάντησε:"Ίσως έχουν τους λόγους τους. Είναι φυσικό να αμφιβάλουν για μένα, αλλά δεν θέλω να κοροϊδέψω κανέναν. Ίσως θεωρούν πως θα είμαι αδιάφορος, πως θα περιμένω απλώς να περάσουν οι μήνες, αλλά σε όποια ομάδα αγωνίστηκαν στην καριέρα μου, ανέκαθεν έδινα τα πάντα.

Δεν ξέρω να λειτουργώ διαφορετικά. Επιπλέον κίνητρο αποτελεί για μένα να αγωνιστώ για πρώτη φορά στην Πριμέρα Ντιβισιόν, κάτι που δεν κατάφερα με την Μπαρτσελόνα".

Για τις πρώτες μέρες του στην νέα του ομάδα, δήλωσε:"Είμαι μόλις δύο μέρες εδώ κι ακόμη δεν ξέρω πού βρίσκομαι. Θα πρέπει να προσαρμοστώ και να συνηθίσω στις νέες συνθήκες. Είμαι βέβαιος πως θα τα καταφέρω σύντομα, γιατί δεν έχω και
πολύ χρόνο. Ή θα το κάνω γρήγορα ή καθόλου".

Εξάλλου για τον εαυτό του, επεσήμανε:"Είμαι ένας γρήγορος παίκτης, που βγαίνει μπροστά αλλά βοηθά και στην ανασταλτική λειτουργία. Παίζω στα άκρα και περισσότερο δίνω πάσες παρά σκοράρω, αλλά τώρα θα έχω περισσότερο το ρόλο του οργανωτή και θα έχω περισσότερες ευκαιρίες να φτάνω στην αντίπαλη περιοχή. Είμαι ένας παίκτης-μαχητής".

Τέλος μιλώντας για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και την κατάσταση στην Γαλικία, υποστήριξε:"Είναι ένα ντέρμπι της τρέλας. Το είχα συνηθίσει, αλλά είναι κάτι απίστευτο. Είναι μία μάχη μέχρι θανάτου. Εδώ στη Γαλικία τα πράγματα είναι πολύ πιο ήρεμα".

Ειπε............

"Εχω την αίσθηση ότι απόψε με πήδηξε ο διαιτητής!"
Τζιμπρίλ Σισέ
(...καυστικός ο γάλλος για τη διαιτησία του Παππά στη ρεβάνς Κυπέλλου με την ΑΕΚ)


Χωρις Λογια..............

No comments...

Μουρίνιο: «Χαίρομαι που αντιμετωπίζουμε την Μπαρτσελόνα»

Καλή ευκαιρία για ρεβάνς απέναντι στην Μπαρτσελόνα φαίνεται να θεωρεί ο Ζοσέ Μουρίνιο τον τελικό του Κυπέλλου, όπου τεθεί αντιμέτωπος της δικής του Ρεάλ Μαδρίτης. Η «βασίλισσα» μετρά μία συντριβή με 5-0 στο πρωτάθλημα και είναι πίσω επτά βαθμούς στη βαθμολογία από τους «μπλαουγκράνα», αλλά ο Πορτογάλος τεχνικός δεν πτοείται.

«Αυτές οι δύο ομάδες άξιζαν να είναι στον τελικό και χαίρομαι που θα αντιμετωπίσουμε την Μπαρτσελόνα. Όλο τον Ιανουάριο αντιμετωπίσαμε δυσκολίες και πληρώσαμε το τίμημα χάνοντας βαθμούς στο πρωτάθλημα. Όμως καταφέραμε να αντιδράσουμε και φτάσαμε στον τελικό», δήλωσε μετά τη νίκη με 2-0 επί της Σεβίλλης στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου.

Όσο για τον αγώνα της 20ης Απριλίου σε έδρα που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί, είπε: «Η ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού είναι λίγο περίεργη, γιατί είναι αρκετά νωρίς. Πλέον θα επικεντρωθούμε στο πρωτάθλημα και το Champions League και θα ασχοληθούμε με τον τελικό όταν έρθει η ώρα».

Αμφίβολος για την Τούμπα ο Σισέ

Ο Τζιμπρίλ Σισέ τραυματίστηκε στον αγώνα με την ΑΕΚ και η συμμετοχή του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ είναι αμφίβολη.Ο Γάλλος αποχώρησε από το γήπεδο με σφίξιμο στο δικέφαλο και η κατάστασή του θα εκτιμηθεί την Πέμπτη. Αν δεν είναι 100% έτοιμος, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δύσκολα θα τον ρίξει στη «μάχη, γιατί ελοχεύει ο κίνδυνος να τον χάσει για πολύ καιρό.

Αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Κώστα Κατσουράνη, αφού ο Έλληνας μέσος αποχώρησε κουτσαίνοντας από το γήπεδο, ύστερα από μια κλοτσιά που δέχτηκε στο γόνατο. Σε σχέση βέβαια με τον Σισέ, η κατάστασή του δεν εμπνέει τόσο μεγάλη ανησυχία και αν οι εξετάσεις που θα του υποβληθεί δεν δείξουν κάτι, θα δώσει κανονικά το «παρών» στην Τούμπα.

Ο Ορέστης Καρνέζης δεν μπορούσε να συνέρθει από το σοκ. Μέτά το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ έπεσε στο έδαφο και ξέσπασε σε λυγμούς. Βλέποντάς τον σε αυτή την κατάσταση ο Σαριέγκι τον πήρε αγκαλιά και τον συνόδευσε μέχρι τα αποδυτήρια, όπου πάλι δεν σταμάτησε να κλαίει, αφού δεν μπορούσε  να πιστέψει πως «κρέμασε» την ομάδα του. Οι συμπαίκτες του προσπάθησαν να τον παρηγορήσουν στα αποδυτήρια.

Αποθέωση και νίκη στο ντεμπούτο του «Ρόνι»

Περισσότεροι από 40.000 οπαδοί της Φλαμένγκο αποθέωσαν τον Ροναλντίνιο στην πρώτη του εμφάνιση με την ομάδα. «Καλώς όρισες R10», ανέφεραν δεκάδες πανό, ενώ πολλοί φίλαθλοι φορούσαν αποκριάτικες μάσκες με τη χαρακτηριστική μορφή ου 31χρονου σούπερ σταρ.

Η Φλαμένγκο επικράτησε 1-0 της Νόβα Ιγκουάσου για το πρωτάθλημα Καριόκα της πολιτείας του Ρίο Ντε Τζανέιρο, με γκολ του Βαντερλέι τέσσερα λεπτά πριν το τέλος.

«Είναι μία από τις ομορφότερες μέρες της ζωής», δήλωσε συγκινημένος ο «Ρόνι» και πρόσθεσε: «Μετά από τόσο καιρό απραξίας θα χρειαστώ λίγο καιρό για να βρω το ρυθμό μου και να μάθω τους νέους μου συμπαίκτες».

«Αστεία» άμυνα η Πόρτο, προβάδισμα η Μπενφίκα

Η Μπενφίκα νίκησε 2-0 την Πόρτο στο "Ντραγκάο" και πήρε σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Πορτογαλίας.
«Αστεία» άμυνα η Πόρτο, προβάδισμα η Μπενφίκα (ΒΙΝΤΕΟ)
Οι "αετοί" πέτυχαν δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και πανηγύρισαν μία σπουδαία νίκη, την πρώτη τους από το 2005 στην έδρα της μεγάλης τους αντιπάλου.

Το σκορ άνοιξε στο 6' ο Φάμπιο Κοεντράο, ενώ στο 25' ο Χάβι Γκαρσία διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων. Το 2-0 υπέρ της Μπενφίκα έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, αν και από το 59' οι γηπεδούχοι είχαν την αριθμητική υπεροχή λόγω της αποβολής του σκόρερ του πρώτου γκολ, Κοεντράο, με δεύτερη κίτρινη.

ΠΟΡΤΟ (Μπόας): Έλτον, Σαπουνάρου, Ρονάλντο, Σερένο (80' Ρούμπεν), Μαϊκόν, Μπελούτσι (65' Γκουαρίν), Ζοάο Μουτίνιο, Φερνάντο, Κ. Ροντρίγκες (46' Χ. Ροντρίγκες), Βαρέλα, Χουλκ

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ζέσους): Ζούλιο Σέζαρ, Λουιζάο, Σέζαρ Πεϊσότο (88' Αΐρτον), Σίντνεϊ, Περέιρα, Φάμπιο Κοεντράο, Χάβι Γκαρσία, Γκαϊτάν (90' Γιάρα), Σάλβιο, Σαβιόλα (69' Αϊμάρ), Καρντόσο

Συνελήφθησαν, αλλά αφέθηκαν

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι περίπου 15 οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι συνελήφθησαν κατά την διάρκεια μικροσυμπλοκών με την αστυνομία στους δρόμους γύρω από το γήπεδο της Τούμπας, πριν, κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα.
Συνελήφθησαν, αλλά αφέθηκαν
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση από όπου ύστερα και από συντονισμένες ενέργειες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψαν σε βάρος τους αξιόποινες πράξεις.

Παραλίγο μπλέξιμο με Μαρινάκη…

Φίλαθλος του ΠΑΟΚ, γιατρός στο επάγγελμα, που ήταν στο ματς της Τούμπας, κατέθεσε μήνυση κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη!
Παραλίγο μπλέξιμο με Μαρινάκη…
Ο λόγος ήταν οτι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού πάνω στα νεύρα του πέταξε γυάλινο ποτήρι που έσκασε δίπλα στον εν λόγω κύριο, που βρισκόταν μέσα στην Τούμπα!
Οι αστυνομικές αρχές κατόπιν τούτου ήταν υποχρεωμένες να οδηγήσουν στο τμήμα τον μεγαλομέτοχο των Ερυθρόλευκων.
Κάτι τέτοιο τελικά δεν έγινε, καθώς ο φίλος του Δικέφαλου απέσυρε την μηνυτήρια αναφορά του, προκειμένου ο κ. Μαρινάκης να μην περάσει τη νύχτα του στη Θεσσαλονίκη τελώντας υπό κράτηση.

Καιρός ήταν…

Θα είμαστε ειλικρινείς (και να μας συγχωράτε Σεβιγιάνοι), αλλά το θέλαμε και πολύ μάλιστα!

Φίλοι και εχθροί της Ρεάλ Μαδρίτης περίμεναν η «βασίλισσα» να «πατήσει» πάνω στη νίκη της (1-0) στο «Σάντσες Πιθχουάν» και να πάρει την πρόκριση στον τελικό του ισπανικού Κυπέλλου, όπου την περίμενε, ήδη, η Μπαρτσελόνα.

Όπερ και εγένετο.

Με γκολ των Εζίλ και Αντεμπαγιόρ -το πρώτο του με τη φανέλα των Μαδριλένων- οι «μερένχες» νίκησαν και στο «Μπερναμπέου» (2-0) και ο… El Clasico τελικός, είναι γεγονός, 21 χρόνια μετά!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Ράμος, Αλμπιόλ, Καρβάλιο, Αρμπελόα, Αλόνσο, Κεντίρα (90' Λασανά Ντιαρά), Ντι Μαρία (86' Γκρανέρο), Εζίλ, Κριστιάνο, Μπενζεμά (83' Αντεμπαγιόρ).

Σεβίλλη: Βάρας, Κάσερες, Σέρχιο, Εσκουντέ, Ναβάρο, Ζοκορά, Ρομαρίκ (80' Περότι), Ράκιτιτς (69' Λουίς Φαμπιάνο), Νάβας, Νεγκρέδο, Κανουτέ (86' Μέντελ).