Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Χατζηαποστόλου: «650.000 ευρώ καθαρά η αμοιβή του Σάντος»

Το νυν μέλος και πρώην αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Βασίλης Χατζηαποστόλου, μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την ανανέωση στο συμβόλαιο του Φερνάντο Σάντος, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν είχε αντίρρηση στο να συμβεί αυτό, όχι όμως με την αύξηση της τάξεως του 44% στις αποδοχές του Πορτογάλου τεχνικού.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Ψηφίσαμε στο σημερινό συμβούλιο για την ανανέωση της συνεργασίας με τον Φερνάντο Σάντος. Δεν υπήρχε αντίρρηση φυσικά, διότι είναι επιτυχημένος, αλλά θεωρώ ότι είναι προκλητικό στην εποχή που ζούμε, σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς να γίνεται αύξηση 44% στις αποδοχές του.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας πάντως ισχυρίστηκε ότι η ΕΠΟ δίνει τα λιγότερα χρήματα σε σχέση με άλλες ομοσπονδίες. Τελικά καταγράφηκαν οι αντιρρήσεις, αλλά το θέμα δεν τέθηκε σε ψηφοφορία, διότι αποφασίσαμε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποβεί σε βάρος της εθνικής, πριν από την προσπάθεια της στο Euro.

Ήταν ομόφωνη η απόφαση, , διότι προέχει η σύμπνοια. Το ζητούμενο είναι να κάνουμε μια καλή εμφάνιση όχι όπως αυτή στο Σάλτσμπουργκ, εκεί όπου δώσαμε ευκαιρία στους εχθρούς μας να πούμε διάφορα για μας. Ας πάμε με κλίμα ενθουσιασμού αγάπης και ομόνοιας».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για μια σύγκριση με το μισθό του Ότο Ρεχάγκελ:

«Κάποιοι συνέκριναν το μισθό του Ρεχάγκελ με του Σάντος. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Ρεχάγκελ ήταν πρωταθλητής Ευρώπης. Όταν του ανανεώσαμε το συμβόλαιο ήμασταν σε ?μειονεκτική? θέση, είχαμε να κάνουμε με έναν πρωταθλητή Ευρώπης, που όχι μόνο μας οδήγησε στην κατάκτηση, αλλά μας έβαλε και στο γκρουπ των ισχυρών και έκτοτε η ομάδα προκρίνεται στις μεγάλες διοργανώσεις με μία εξαίρεση, γιατί παίζει με κατά τεκμήριο πιο αδύναμες ομάδες.

Η σημερινή πρόκριση είναι πιο εύκολη από του 2004 και το αντίτιμο της παροχής υπηρεσίας προπονητή κρίνεται και κάπως έτσι. Δε γίνεται να δίνεις αύξηση 44% στον προπονητή σε αυτές τις εποχές. Ο κ. Σάντος αμείβεται με μεικτά 930.000 ευρώ και καθαρά 650.000, συν τους βοηθούς, τους διατροφολόγους και άλλους».

Για τα οικονομικά της ΕΠΟ ο κ. Χατζηαποστόλου τόνισε:

«Ο πρόεδρος μας έφερε10 εκατομμύρια για τα επόμενα 4 χρόνια, μια μεγάλη χορηγία από τον ΟΠΑΠ και νομίζω ότι θα έχουμε και τις παλιές μας χορηγίες και θα έχουμε μεγάλο μπάτζετ. Αντέχει η ομοσπονδία για τις εθνικές, όχι όμως και για την ανάπτυξη και τις υποδομές.

Δεν έχει υλοποιηθεί το πλάνο που είχε αφήσει ο Ρεχάγκελ, για οικονομικούς λόγους. Ίσως δεν υπάρχουν οι οικονομικές εγγυήσεις. Από χορηγίες παίρνουμε από τη Λίγκα, όχι όμως και από την Πολιτεία. Η γενική γραμματεία μας δουλεύει και ειδικά αυτή η τελευταία. Και η γενική γραμματεία μάλλον εμπαίζεται από το Υπουργείο οικονομικών διότι είχε προϋπολογισμό 58 εκατομμύρια και τώρα της λένε ότι θα διαχειριστεί 25».

«Το μεγαλύτερο μαγαζί χωρίς χρέη»

Ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τα σενάρια διοικητικής αλλαγής εξέδωσε η διοίκηση του «κυανόλευκου» ΤΑΠ. Η ανακοίνωση τονίζει: «Αναφορικά με τις φήμες που διατυπώθηκαν στον ραδιοφωνικό “αέρα“ της πόλης σχετικά με πρόθεση εξαγοράς του ΗΡΑΚΛΗ, δηλώνουμε πως δεν ασχολούμαστε με τις προσωπικές φιλοδοξίες που τυχόν έχει ο καθένας. Οποιοσδήποτε θέλει να προβάλει το όνομα του λόγω υστερόβουλων επιδιώξεων, ας το κάνει μακριά από τον ιστορικό σύλλογο μας.
Βέβαια είναι κατανοητή αυτή η συμπεριφορά, γιατί ο ΗΡΑΚΛΗΣ είναι το μεγαλύτερο μαγαζί της Ελλάδος χωρίς χρέη, γεγονός που τον καθιστά ελκυστικό στα μάτια διάφορων επιτήδειων. Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι κανείς δεν έχει δείξει ενδιαφέρον είτε επίσημα είτε ανεπίσημα.
Διοίκηση και ποδοσφαιρικό τμήμα είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο που έχουμε θέσει. Έχουν απομείνει 7 αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί μια δύσκολη χρονιά και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η πραγματοποίηση του σκοπού μας.
Η πορεία του ΗΡΑΚΛΗ θα είναι ανοδική από εδώ και στο εξής και δεν αμφιβάλλουμε πως θα είναι πολλοί αυτοί που θα θέλουν να προβληθούν μέσω του ΗΡΑΚΛΗ».

Τσιώλης: «Θα αισθανθώ όμορφα στο Χαριλάου»

Στο Αθλητικό Metropolis και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην προπονητής του Άρη και νυν του Αστέρα Τρίπολης, Σάκης Τσιώλης. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:


Για τον ημιτελικό του κυπέλλου και τον αποκλεισμό από τον Ατρόμητο: «Ακόμα προσπαθούμε να συνέλθουμε γιατί πραγματικά το προχθεσινό παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο. Από σήμερα θα ασχοληθούμε για το παιχνίδι με τον Άρη, γιατί χθες κάναμε αποκατάσταση. Τα θέματα και τα προβλήματα μας μετά από το ματς με τον Ατρόμητο ήταν πολλά».

Για το πως αισθάνεται μετά τον αποκλεισμό: «Είναι πικρός και τα βάζεις με την τύχη. Για πρώτη φορά η ομάδα είχε ραντεβού με την ιστορία της. Επίσης για πρώτη φορά μετά 17 χρόνια επαγγελματικής καριέρας στην προπονητική περίμενα να φθάσω για πρώτη στον τελικό του κυπέλλου. Το παιχνίδι δεν έγινε επί ίσοις όροις το παιχνίδι γιατί μείναμε πολύ γρήγορα με δέκα παίκτες. Και αυτό το λέω χωρίς να να ρίξω μομφή πουθενά γιατί ο Τάσος Κάκος ήταν καλός και σωστός στις αποφάσεις του».

Για την επιστροφή του στο Κλεάνθης Βικελίδης ως αντίπαλος:
«Προσπαθώ να το δω με τη θετική του πλευρά. Όσο αγάπη και χαρά ένιωθα όταν ήμουν σε ένα παιχνίδι με τον Άρη έτσι θα αισθάνομαι και τώρα που θα έρθω ως αντίπαλος. Μαθαίνω τα πάντα για τον Άρη. Με συνδέουν πολλά πράγματα. Και με τη διοίκηση του Άρη έχω καλή σχέση. Ακόμα και στην Τρίπολη , Αρειανούς βρίσκω. Όπως είδα και από τη συμπεριφορά του Άρη όταν ήρθε στην Τρίπολη τα πράγματα ήταν μια χαρά. Δεν νομίζω ότι θα έχω πρόβλημα στο Κλεάνθης Βικελίδης. Θέλω να πιστεύω ότι τουλάχιστον την πρώτη περίοδο συνδέθηκα με τους φίλους του Άρη. Κάναμε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Όπως εγώ έχω πολύ καλά αισθήματα για τον Άρη, έτσι νομίζω ότι αισθάνονται και αυτοί και για μένα».

Για τον κυριακάτικο αγώνα με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης είπε: «Ο Άρης έχει βρει πολύ καλό ρυθμό. Παίζει πολύ γρήγορα. Έχει παίκτες που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα. Θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι από δύο επιθετικές ομάδες. Δεν μου αρέσει το στατικό ποδόσφαιρο. Θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι και πιθανόν να έχουμε και πολλά γκολ. Ελπίζω εμείς να ξεπεράσουμε το σοκ του κυπέλλου. Καμία από τις δύο ομάδες δεν καίγεται και τόσο πολύ γιατί δύσκολα και οι δύο ομάδες μπορούν να προλάβουμε μια θέση στην πεντάδα. Εάν θα μπούμε σε αυτή την πορεία θα είναι εφόσον οι άλλες ομάδες έχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Με τον Άρη έχουμε κοινούς στόχους και έχουμε περίπου και το ίδιο πρόγραμμα».

Για την έκτη θέση: «Κάθε ομάδα πρέπει να εκμεταλλεύεται ότι της δίνεται. Εάν για παράδειγμα αποβληθούν οι δύο ομάδες τότε πρέπει να προσπαθήσουμε. Και εμείς και ο Άρης είμαστε στην κόψη του ξυραφιού για την έκτη θέση. Και σίγουρα θα παίξει ρόλο το αποτέλεσμα στο Κλεάνθης Βικελίδης. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ θα έχουν προβλήματα στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα τα μπαλώνουν».

Για το διακανονισμό που προχώρησε με τον Άρη για την αδειοδότηση: «Δεν θα δημιουργούσα πρόβλημα στον Άρη. Θα ήμουν ο τελευταίος που θα μπορούσα να δημιουργήσω πρόβλημα στο Άρη. Με χαρά μου υπέγραψα τον διακανονισμό. Πρόκειται για δικά μου δεδουλευμένα και των συνεργατών μου από τον Ιούλιο μέχρι και τον Νοέμβριο. Η διοίκηση αδυνατούσε το χειμώνα και κάναμε ένα νέο διακανονισμό. Μάλιστα κατέβηκα εγώ την πρώτη φορά στην Αθήνα για διευκολύνω τη διοίκηση του Άρη. Χρειάστηκε μία ακόμα συνάντηση και ήρθαν οι άνθρωποι του Άρη και με βρήκαν. Και εγώ και οι συνεργάτες μου δεν διεκδικήσαμε ούτε μία μέρα παραπάνω. Εξάλλου ήταν κοινή συναινέσει η αποχώρηση. Έφυγα σαν φίλος».

Για την επιτυχημένη πορεία του στον Αστέρα Τρίπολης: «Σίγουρα έχεις μέσα σου την ικανοποίηση ότι εκεί που δουλεύεις κάνεις επιτυχία. Και το αισθάνομαι τώρα με τον Αστέρα. Δεν θέλω να αποδείξω τίποτα στον Άρη. Γιατί ο Άρης για αυτό τον λόγο με πήρε. Και κάναμε καλή πορεία τους πρώτους μήνες. Δεν μπορείς να κριθείς σε πέντε αγωνιστικές. Ο Άρης είχε όλη τη δυνατότητα να πάει καλά. Απλά είχε την ατυχή συγκυρία με τα προβλήματα που υπήρχαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μετά από 90 ημέρες προετοιμασίας να παίξουμε με τον ΠΑΣ Γιάννινα και μετά να έχουμε μια μεγάλη διακοπή».

Για ποιο λόγο δεν μπόρεσε να πετύχει όσα θα ήθελε στον Άρη: «Ήταν σίγουρο ότι θα την κάναμε. Ο Άρης όμως έχει ένα ειδικό βάρος και πίεση. Με ηρεμία θα τα καταφέρναμε. Όταν θα έμπαινε η ομάδα σε κανονικό ρυθμό. Με υπομονή και ηρεμία θα τα καταφέρναμε. Και καλούς παίκτες είχαμε και καλό ρόστερ. Σίγουρα όταν η ομάδα θα έβρισκε το ρυθμό».

Όσο για τι απαντάει σε όσους λένε ότι δεν άντεξε την πίεση του Άρη: «Να μας αξιώνει ο θεός να παίζουμε σε τέτοιες ομάδες με τέτοιο βάρος και τέτοιο όγκο. Τώρα είμαι σε μια ομάδα που έχει 500 φιλάθλους σε κάθε ματς. Ο διαιτητής αλλιώς αντιμετωπίζει τους τον Αστέρα και αλλιώς τον Άρη».

Για το ματς με τον Ολυμπιακό: «Πάθαμε μπλακ άουτ. Όταν δέχεσαι τρία γκολ σε λίγα λεπτά.
Αυτό μπορεί να συμβεί όταν παίζει σε μια καυτή έδρα με έναν Ολυμπιακό θυμωμένο που έχανε. Στις δύο πρώτες επιθέσεις στο δεύτερο ημίχρονο δεχτήκαμε τα δύο γκολ. Όταν ξεκινάει ένα δεύτερο ημίχρονο το\ο πρώτο δεκάλεπτο πρέπει να απομακρύνεις την μπάλα από την περιοχή σου».

Από το Όσλο στο Ούντινε! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε ένα καταπληκτικό 10λεπτο βίντεο-αφιέρωμα στην ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ!
Από το Όσλο στο Ούντινε! (ΒΙΝΤΕΟ)
Πηγή: paok24.gr














Υπάρχει κι αυτός ο Έλληνας παράγοντας στο ποδόσφαιρο!!

Για τον Αθανάσιο Μπατσίλα, έναν Έλληνα που δούλεψε ως διευθυντής ποδοσφαίρου στους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004 και στη συνέχεια, αμέσως μετά, αποφάσισε να μεταναστεύσει στο Κατάρ για να δουλέψει σε κανονικές ποδοσφαιρικές συνθήκες, είχα ακούσει και διαβάσει πολλά καλά πράγματα. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
Υπάρχει κι αυτός ο Έλληνας παράγοντας στο ποδόσφαιρο!
Πριν από λίγες μέρες του ζήτησα να γράψει ένα κείμενο που να απαντά στο γιατί της απόφασής του να αφήσει την μεταολυμπιακή Ελλάδα του 2005, αλλά και σε πολλές ακόμη ερωτήσεις και κυρίως σε αυτή που σήμερα γυρίζει στο κεφάλι της συντριπτικής πλειονότητας των νέων Ελλήνων: να τολμήσω ή όχι να δοκιμάσω την τύχη μου μακριά από την πατρίδα.
Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Κατάρ, ένας από τους βασικότερους συντελεστές της αδιανόητης επιτυχίας του Κατάρ να πείσει τη FIFA να του παραδώσει το Μουντιάλ του 2022, κόντρα σε πολύ βαριές υποψηφιότητες, δεν βρήκε απλώς νόημα να γράψει αυτό το κείμενο, αλλά βρήκε και χρόνο, σε μια πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ προς την Ντόχα.
Σε ένα κείμενο που εμπνέει, μέσα σε περίπου 1200 λέξεις, ένας Έλληνας που έχει σπουδάσει ποδόσφαιρο και έχει δουλέψει στο ελληνικό ποδόσφαιρο ζωγραφίζει πολύ καλά το κάδρο που τον έδιωξε από την πατρίδα του. Ένα κείμενο που, αν έπρεπε να κλείσει το νόημά του σε μια πρόταση, θα μπορούσε να διατυπωθεί κάπως έτσι: τι να κάνει ένας κανονικός Έλληνας που έχει σπουδάσει αθλητισμό και ποδόσφαιρο, στο ελληνικό περιβάλλον του ποδοσφαίρου; Το καλύτερο που έχει να κάνει, μεταναστεύει.
Όσοι κινούμαστε στην αγορά του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, και ζούμε από αυτή, μένουμε συχνά με τον καημό της διαπίστωσης ότι δεν υπάρχουν στελέχη με μόρφωση, γνώση, αντίληψη, όραμα, ενθουσιασμό και πάθος για την εξέλιξη και ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Δεν είναι ακριβές το «δεν υπάρχουν». Η ποδοσφαιρική Ελλάδα τους διώχνει, τους απογοητεύει, τους αποθαρρύνει, τους τρομάζει, κάνει ό,τι μπορεί για να τους κρατήσει μακριά απ’ το χωράφι της, μη τυχόν και της φάνε κανένα σπόρο ή της πειράξουν τη σοδιά. Κι ας σαπίζει αυτή, κι ας μολύνεται, κι ας μη πρόκειται ποτέ να βελτιώσει την ποιότητά της ή να πολλαπλασιαστεί.
Στην ποδοσφαιρική Ελλάδα συμβαίνει ακριβώς ό,τι και στην υπόλοιπη. Και οι ικανοί και κατάλληλοι Έλληνες συνωστίζονται στην πόρτα της εξόδου. Καλή μας τύχη.
ΠΗΓΗ: Sport-fm.gr

"Δεν έχω παράπονο από κανέναν"

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ για τον Αρη και τον κόσμο της ομάδας, εξηγώντας παράλληλα οτι οι λόγοι της αποχώρησης του ήταν καθαρά και μόνο οικονομικοί.
"Δεν έχω παράπονο από κανέναν"
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κροάτης επιθετικός στο Αθλητικό Metropolis:
-Για το πως περνάει στο Ισραήλ όπου συνεχίζει την καριέρα του:
«Η ζωή στο Τελ -Αβίβ είναι ωραία.Είναι καλό που στην ομάδα υπάρχουν τέσσερις συμπατριώτες μου και έτσι η προσαρμογή ήταν εύκολη. Αυτή τη περίοδο έχει τριάντα βαθμούς στο Ισραήλ».
-Για την ομάδα του: «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη δεύτερη θέση νομίζω ότι θα την κρατήσουμε μέχρι και το τέλος καθώς θέλουμε να διεκδικήσουμε το κύπελλο».
-Για το αν παρακολουθεί το ελληνικό πρωτάθλημα και αν του έχει δημιουργήσει κάτι εντύπωση: «Σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο το παρακολουθώ. Μου έχει κάνει αρνητική εντύπωση το ότι δύο μεγάλες ομάδες ο Παναθηναϊκός και ΑΕΚ βρίσκονται σε τόσο άσχημη οικονομική κατάσταση. Δεν μπορώ να πιστέψω πως αυτές οι δύο μεγάλες έφθασαν εδώ».
-Για τις αιτίες που τον έκαναν να αποχωρήσει από τον Άρη: «Τα οικονομικά προβλήματα ήταν αυτά που με έκαναν να φύγω. Αν κάποιος παίκτης δεν είναι ευχαριστημένος είναι καλύτερο να το πει. Είναι πιο τίμιο. Περνούσα καλά στον Άρη. Είχα καλή σχέση με τον κόσμο, τη διοίκηση. Δεν έχω από κανέναν παράπονο. Εγώ όμως είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και έπρεπε να σκεφτώ την οικογένεια μου. Γι` αυτό και το επαναλαμβάνω ότι δεν είχα πρόβλημα με κανέναν στον Άρη. Μιλάω ακόμα με όλα τα παιδιά. Επίσης είμαι πολύ χαρούμενος με την πορεία που κάνουν τα παιδιά στον Άρη σε αυτό το δεύτερο γύρο. Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνουν να μπουν στα πλέι οφ. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουν, αλλά το προσπαθούν. Μιλάω με τον Λαζαρίδη, τον Καζναφέρη, τον Βελλίδη και μαθαίνω νέα τους. Είναι πολύ χαρούμενοι για την πορεία τους στο δεύτερο γύρο».
-Για τον Κυριακάτικο αγώνα στο Κλεάνθης Βικελίδης: «Είναι ένα παιχνίδι που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον επειδή και οι δύο ομάδες έχουν ελπίδες για τα πλέι-οφ και θα θέλουν να το κερδίσουν. Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να παλεύει για τη νίκη και να κερδίζει για τον κόσμο του. Από την άλλη και ο Αστέρας Τρίπολης κάνει πολύ καλές εμφανίσεις στα τελευταία παιχνίδια».
-Σε ερώτηση γιατί ο Τσιώλης έχει πιο πετυχημένη πορεία στον Αστέρα, ενώ πριν από λίγο καιρό έφυγε από τον Άρη εξαιτίας των κακών αποτελεσμάτων είπε: «Μερικά πράγματα δεν μπορείς να τα εξηγήσεις. Ο Σάκης Τσιώλης ήταν στον Άρη δεν ξεκίνησε καλά η ομάδα, πήγε στον Αστέρα και πήρε κάποια αποτελέσματα. Δεν μπορείς να πεις ότι ο Τσιώλης δεν ήταν καλός προπονητής στον Άρη και έγινε στον Αστέρα. Ότι ήξερε στον Άρη το ξέρει και στον Αστέρα. Ή είσαι καλός προπονητής ή δεν είσαι. Στον Άρη ήμασταν και άτυχοι στο ξεκίνημα».
-Για το αν επηρέασαν τα οικονομικά προβλήματα την ομάδα του Άρη αλλά και τον ίδιο προσωπικά στο ξεκίνημα: «Όλα επηρέασαν. Η οικονομική κατάσταση, το γεγονός ότι εμείς οι παίκτες δεν ήμασταν καλοί, αλλά και η ατυχία στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Ήταν ένας συνδυασμός πραγμάτων».
-Για αν του λείπει η Ελλάδα και εάν θα επιστρέψει κάποια στιγμή: «Μου λείπει η Ελλάδα. Πέρασα οκτώ υπέροχα χρόνια και είναι η δεύτερη μου χώρα. Κάποια στιγμή θέλω να επιστρέψω».
-Τέλος έστειλε ένα μήνυμα στον κόσμο του Άρη: «Ο κόσμος του Άρη πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα και στα εύκολα και στα δύσκολα. Να είναι δίπλα της. Εγώ έχω πολύ καλές αναμνήσεις. Έχω κρατήσει όλα τα καλά πράγματα. Η ατμόσφαιρα στο Βικελίδης είναι κάτι που δεν ξεχάσω ποτέ. Μου έχει μείνει βαθιά χαραγμένη μέσα μου».
Πηγή: allaboutaris.com

"Η σιωπή μας δεν σημαίνει αδυναμία"

Στην ΠΑΕ Άρης παρακολουθούν με διακριτικό τρόπο όσα διαδραματίζονται και λέγονται το τελευταίο διάστημα στον περίγυρο της ομάδας, όπως και τα «βέλη» που δέχονται από διάφορες πλευρές.
"Η σιωπή μας δεν σημαίνει αδυναμία"
Δεν πρόκειται να απαντήσουν, όμως. Όχι στην παρούσα φάση, τουλάχιστον. Για τη διοίκηση προέχουν άλλα ζητήματα που προέχει να διευθετηθούν, από τα να ρίξει νερό στον μύλο της εσωστρέφειας που κάποιοι συντηρούν, σίγουρα όχι προς όφελος του Αρη (μετά την κατάθεση του φακέλου αδειοδότησης στην ΕΠΟ, τη Δευτέρα θα γίνουν οι πληρωμές στους παίκτες).
Από το σημείο αυτό όμως, μέχρι του να θεωρούν κάποιοι ότι η σιωπή της διοίκησης σημαίνει ισοδυναμία, η απόσταση είναι μεγάλη. «Ολοι θα πάρουν τις απαντήσεις τους την ώρα που πρέπει και με αποδείξεις» διαρρέει από την «κίτρινη» ΠΑΕ, που δεν θα σκοπεύει να αφήσει καμία αιχμή αναπάντητη. Αυτό που ενοχλεί περισσότερο τους ανθρώπους του ΑΡΗ είναι ότι φτάνουν μερικοί στο σημείο να αμφισβητήσουν το ήθος και την εντιμότητα του προέδρου της ΠΑΕ, Θανάση Αθανασιάδη, του κ. Ζαμπέτα, του κ. Παπαϊωάννου και του κ. Πόππη. «Θα τους επιστρέψουμε τη λάσπη σύντομα…» τονίζουν κύκλοι της ΠΑΕ, συμπληρώνοντας ότι «δεν δικαιούνται να ομιλούν μερικοί, και ιδιαίτερα ο πρώην, που άφησαν χρέη 10 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία πληρώνει η τωρινή διοίκηση. Μήπως τα ξεχάσανε;».
Σε θέση αναμονής βρίσκεται και ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ, Γιάννης Κόντης, που «βάλλεται» επίσης από τα ίδια «κέντρα». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανόν κι αυτός να τοποθετηθεί τις επόμενες μέρες, γιατί επιχειρείται μία πλήρης απαξίωση του έργου του από ανθρώπους που έχουν κοντή μνήμη. Φυσικά, ούτε το έργο της διοίκησης μπορεί να μηδενιστεί, ούτε αυτό του κ. Κόντη, από κύκλους που θέλουν να ισοπεδώσουν τα πάντα ενώ δεν έχουν ουσιαστικές λύσεις να προτείνουν.
Στάση αναμονής τηρεί και η «Κοινωνία Μελών ΑΡΗ». Η διοίκηση της τελευταίας δεν θέλει αυτή τη στιγμή να ρίξει λάδι στη φωτιά, αλλά σύντομα κι αυτή θα «απαντήσει» με εμφατικό τρόπο σε όσα τις καταλογίζουν όλοι αυτοί που αρέσκονται να επενδύουν στην καταστροφολογία και να μηδενίζουν τα πάντα…
Πηγή: allaboutaris.com

Κακά, Μέσι και... Ολυμπιακός!!

Μεταξύ των σημαντικότερων γεγονότων της περασμένης εβδομάδας κατατάσσει η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA την κατάκτηση του πρωταθλήματος απ' τον Ολυμπιακό, καθώς μετά το αφιέρωμα που είχε την περασμένη Δευτέρα, γίνεται σήμερα ακόμα μία αναφορά στο επίτευγμα των «ερυθρολεύκων».
Κακά, Μέσι και... Ολυμπιακός!
Στον τίτλο μάλιστα τονίζεται πως δεν είναι μόνο ο Μέσι αυτός που λάμπει, αλλά και οι Πειραιώτες, μαζί με τον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης. Παράλληλα γίνεται λόγος και για του συνονόματο παίκτη του γνωστού σε όλους μας Λιονέλ Μέσι, ο οποίος αγωνίζεται στην γαλλική Ανζέ (Β' κατηγορία).

«Ο ΟΦΗ βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης»!

Ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ ΟΦΗ, Σήφης Κορωνάκης, μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 εξέπεμψε σήμα κινδύνου για το μέλλον της ομάδας, λέγοντας ότι “βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης” ενώ κάλεσε τον κόσμο να πληρώσει εισιτήριο “αφήνοντας στο σπίτι τα εισιτήρια διαρκείας” όπως είπε χαρακτηριστικά.
«Ο ΟΦΗ βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης»
«Η ομάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση και εκπέμπουμε SOS. Παρακαλώ όλοι την Κυριακή να ξεχάσουν τα διαρκείας τους στο σπίτι τους οικειοθελώς και να προμηθευτούν ένα εισιτήριο για το καλό της ομάδας τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Eίναι οι 4 καλύτερες ομάδες στα ημιτελικά;

Η κουβέντα για τη διαιτησία δεν εξιτάρει, όπως καταλάβατε, τις τελευταίες ημέρες μόνο τους Ελληνες, αλλά όλους όσοι βλέπουν μπάλα. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.
Eίναι οι 4 καλύτερες ομάδες στα ημιτελικά;
Το θέμα ξεκίνησε με αφορμή την ομολογουμένως πολύ κακή διαιτησία του Ολλανδού ρέφερι στη ρεβάνς της Μπαρτσελόνα με τη Μίλαν. Στο κόλπο μπήκαν άπαντες. Από τον Ιμπραΐμοβιτς που μας ενημέρωσε ότι «τώρα καταλαβαίνω τον Μουρίνιο…» και τον ίδιο τον Μουρίνιο, ο οποίος με τη σειρά του καταλαβαίνει ότι «ωραίος ημιτελικός της ομάδας μου με την Μπάγερν. Μόλις τελειώσει, θα μάθουμε ποιος θα παίξει με την Μπαρτσελόνα στον τελικό...».

Ολα αυτά φυσικά διόγκωσαν τη συζήτηση. Γράφτηκαν κείμενα και ειπώθηκαν απόψεις που περίπου μας ενημέρωναν πως ό,τι βλέπουμε όλα αυτά τα χρόνια από την Μπαρτσελόνα ή από οποιαδήποτε άλλη ομάδα, είναι λίγο πολύ προϊόν αποφάσεων των διαιτητών. Οι διαιτητές πριν μερικά χρόνια την πέρασαν στον ημιτελικό με την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (μη καταλογισμό δύο, τριών, ή τεσσάρων πέναλτι υπέρ της Τσέλσι), οι διαιτητές την πέρασαν και την προηγούμενη φορά με τη Μίλαν, και έκαναν τα πάντα για να την περάσουν και με την Ιντερ του Μουρίνιο (αποβολή Τιάγκο), αλλά δεν τα κατάφεραν. Οι διαιτητές την πέρασαν και πέρυσι με την Αρσεναλ (αποβολή Φαν Πέρσι) και φυσικά και φέτος με τη Μίλαν (με το πέναλτι που της δόθηκε).

Με λίγα λόγια, όπως αντιλαμβάνεστε, σύμφωνα με αυτή τη θεωρία ό,τι έχουν δει τα μάτια σας στο Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπαρτσελόνα τα πέντε τελευταία χρόνια, ήταν και τις πέντε χρονιές προϊόν της διαιτησίας. Οπως διαπιστώσατε τις τέσσερις από τις πέντε φορές την πέρασε η διαιτησία και τη μία που αποκλείστηκε από την Ιντερ, προσπάθησε η διαιτησία να την περάσει, αλλά ήταν τόσο κακή ομάδα η Μπάρτσα που ήταν αδύνατον ακόμη και ο διαιτητής να την περάσει.

Πριν λοιπόν αποτρελαθούμε τελείως από τη διαιτητολαγνία που στην Ελλάδα δεν θα πάψει ποτέ να κυριαρχεί και όπως σας προανέφερα με... επιχειρήματα επιβεβαιώνει ότι αυτή η Μπαρτσελόνα την τελευταία πενταετία δεν έπρεπε ούτε μία φορά να παίξει σε ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ, ας δούμε τη φετινή διοργάνωση.

Στα ημιτελικά λοιπόν έφτασαν εκτός από τη σκανδαλωδώς ευνοημένη Μπάρτσα, η Τσέλσι, η Ρεάλ και η Μπάγερν. Συγγνώμη, αλλά στα μάτια μου αυτές ήταν όχι οι καλύτερες ομάδες, αλλά αυτές που έπαιξαν καλύτερα και ήταν και οι πιο τυχερές (και σε κληρώσεις και σε ματς) στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Ναι, θα μπορούσε να είναι στην τετράδα και η Νάπολι, αλλά κατέρρευσε στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ναι η Γιουνάιτεντ γενικά θα μπορούσε να ήταν, ειδικά φέτος όμως ήταν μία σκέτη απογοήτευση. Ναι, η πρωτάρα Σίτι έπεσε σε πολύ δύσκολο γκρουπ και αποκλείστηκε, πρωτάρα ήταν όμως και η Νάπολι που πέρασε από αυτό το γκρουπ. Ναι, η Μπενφίκα έδειξε ότι ενδεχομένως μόνο χειρότερη ομάδα δεν είναι από την Τσέλσι, αλλά λόγω της αφέλειάς της έχασε και τα δύο ματς από την Τσέλσι. Ναι, το ΑΠΟΕΛ έκανε το θαύμα, αλλά το να αποκλείσει τη Ρεάλ ξεπερνούσε και τα όρια του θαύματος.

Οι τέσσερις ομάδες που έφτασαν στα ημιτελικά υπήρξαν ματς στα οποία πήραν σφυρίγματα, αλλά και σε άλλα (λιγότερα έστω) αδικήθηκαν από αποφάσεις διαιτητών. Διότι αν θες να σπρώξεις την Μπαρτσελόνα να προκριθεί σε βάρος της Μίλαν, φροντίζεις αν όχι να τη σπρώξεις από το πρώτο ματς στο Μιλάνο, τουλάχιστον να μην την αδικήσεις κατάφωρα. Διότι θυμίζω ότι σε εκείνο το πρώτο ματς δεν της δόθηκε πέναλτι μαρς, ενώ το σκληρό ως αντιαθλητικό παιχνίδι της Μίλαν δεν τιμωρήθηκε ποτέ. Φαίνεται λοιπόν πως πριν το πρώτο ματς, το σύστημα ήθελε να περάσει τη Μίλαν και μετά άλλαξε άποψη και πέρασε την Μπάρτσα...

Νομίζω όμως για να περάσουμε και στα σοβαρά, ότι δεν υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι με βάση, επαναλαμβάνω όχι ποια είναι καλύτερη ομάδα γενικώς (γιατί η Τσέλσι σίγουρα δεν είναι καλύτερη από τις δύο Μάντσεστερ), αλλά με βάση το πώς έπαιξαν στα φετινά ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, ότι η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ, η Μπάγερν και η Τσέλσι κακώς είναι στους «4» ή ότι δεν άξιζαν να είναι.

ΠΗΓΗ: Sportday

Αν έχεις …Σισέ διάβαινε!!

Αν έχεις …Σισέ διάβαινε
Με τον Παπίς Σισέ να φτάνει τα 9 γκολ σε 8 αγώνες και την τύχη με το μέρος της, η Νιούκαστλ πέρασε αλώβητη από το «Λίμπερτι» επικρατώντας της Σουόνσι με σκορ 2-0 και περιμένει «στραβοπάτημα» της Τσέλσι, για να πάρει προβάδισμα για την ευρωπαϊκή έξοδο. Καλύτεροι οι Ουαλοί, άτυχοι στην τελική προσπάθεια.

Η Σουόνσι την κατοχή, η Σουόνσι τις ευκαιρίες, η Νιούκαστλ τα γκολ.

Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου έδειξε ότι ξέρει να παίρνει τα παιχνίδια –ακόμη και αν με βάση την εικόνα που δείχνει δεν το δικαιούται- και άφησε στην έκτη θέση την Τσέλσι,

Οι «καρακάξες» περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, αλλά με δύο εξαιρετικές ατομικές ενέργειες του Σισέ πήραν τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Η Σουόνσι απέδωσε κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο, έφτασε την κατοχή μπάλας σε …χουντικά ποσοστά, αλλά στην τελική προσπάθεια ήταν άτυχη και απρόσεκτη.

Α’ Ημίχρονο

Γκολ από την αρχή! Η Νιούκαστλ «πάγωσε» το «Λίμπερτι» όταν ο Γιοάν Καμπάιγ με μια εξαιρετική πάσα έβγαλε μόνο του με το τέρμα τον Παπίς Σισέ και αυτός με όμορφο τελείωμα άνοιξε το σκορ. Το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, με τους παίκτες των δύο ομάδων να κυκλοφορούν την μπάλα γρήγορα και με επιθετικές διαθέσεις. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και ήταν αισθητά πιο απειλητικοί, αλλά χωρίς η τελική πάσα να είναι αυτή που θα προκαλέσει προβλήματα στην άμυνα των «καρακαξών».

Η Σουόνσι συνέχισε να αποδίδει εξαιρετικά στα 2/3 του γηπέδου, με τα στατιστικά να δείχνουν 90% επιτυχία στις πάσες, και τον Τιμ Κρουλ να επεμβαίνει όποτε χρειάζεται, όπως στο σουτ του Σίγκουρντσον στο 30’. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς να αλλάξει κάτι στο σκορ ή να σημειωθεί η κλασική ευκαιρία, αν και οι «κύκνοι» έφτασαν να έχουν ποσοστό κατοχής που έφτασε ακόμη και στο 83%!

Β΄ Ημίχρονο

Όπως ακριβώς ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, έτσι άρχισε και το δεύτερο, με τη Σουόνσι να απειλεί και τη Νιούκαστλ να αμύνεται. Στο 53’, ο Άλεν έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά το ασθενές διώξιμο από τον Τέιλορ, ωστόσο το σουτ του απέκρουσε με το γόνατο ο Κρουλ. Στο 57’ οι γηπεδούχοι φάνηκαν και πάλι απειλητικοί, αλλά ο Μουρ δεν κατάφερε κρατήσει το κοντρόλ και κάπου εκεί άρχισε η αγωνιστική ανάκαμψη της Νιούκαστλ, η οποία κορυφώθηκε στο 69΄.

Ο Παπίς Σισέ σκόραρε και πάλι, μετά από μεταβίβαση του Καμπάιγ, και έκανε το 2-0, με ακόμη ένα –μαγικό- προσωπικό του τέρμα. Ο Σενεγαλέζος φορ έφτασε τα 9 γκολ σε 8 εμφανίσεις και έκανε τους οπαδούς της ομάδας του που ταξίδεψαν ως την Ουαλία να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια αλλαγή και η Νιούκαστλ πανηγύρισε ακόμη μία νίκη.

Οι ενδεκάδες του αγώνα:
Σουόνσι: Βορμ - Ράνχελ, Τέιλορ, Κόκερ, Γουίλιαμς - Μπρίτον, Άλεν, Ντάιερ (66' Σινκλέρ), Ρούτλετζ – Σίγκουρντσον, Μουρ (66' Γκρέιαμ)

Νιούκαστλ: Κρουλ – Σίμσον, Περτς, Γουίλιαμσον, Σαντόν – Καμπάιγ (73' Γκόσλινγκ), Τιοτέ (46' Τέιλορ), Γκουτιέρες – Μπεν Αρφά, Μπα (59΄Φέργκιουσον), Σισέ

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής

Παρασκευή 6/4

Σουίνσι-Νιούκαστλ 0-2
(5', 69' Σισέ)

Σάββατο 7/4

Σάντερλαντ-Τότεναμ
Μπόλτον-Φούλαμ
Τσέλσι-Γουίγκαν
Λίβερπουλ-Άστον Βίλα
Νόριτς-Έβερτον
Γουέστ Μπρομ-Μπλάκμπερν
Στόουκ-Γουλβς

Κυριακή 8/4

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-ΚΠΡ
Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι

πηγή: england365.gr

Μετράει… απουσίες η ΑΕΚ!!

Μετράει… απουσίες η ΑΕΚ
Σε γκρουπ… τραυματιών τείνει να πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση η προπόνηση της ΑΕΚ, αφού τη στιγμή που η ομάδα προσπαθεί να ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα, ξεπετιούνται νέα, αγωνιστικής φύσης. Πονοκέφαλος ο καταρτισμός ενδεκάδας από τον Κωστένογλου, αφού βλέπει να προστίθενται προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα.

Ο Έλληνας τεχνικός ξέρει πως κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπορεί να υπολογίζει –έτσι κι αλλιώς- στους Μανωλά, Λυμπερόπουλο και Δέλλα. Ο «Κολοσσός» συνέχισε την Παρασκευή να δουλεύει στο γυμναστήριο, ενώ από εκεί και πέρα, τα πράγματα έχουν ως εξής:

Αντώνης Ρίκκα και Δημήτρης Σιαλμάς έκαναν φυσιοθεραπεία και οι Νίκος Καράμπελας και Γιάννης Κοντοές ακολούθησαν πρόγραμμα αποφόρτισης, αφού ο Κωστένογλου δεν θέλει ούτε να σκέφτεται πως θα παρατάξει την ομάδα με ακόμη περισσότερες απουσίες σε άμυνα και κέντρο από αυτές που ήδη έχει.

Η προπόνηση του Σαββάτου είναι προγραμματισμένη για τις 10.00 και η ομάδα αναχωρεί για τα Ιωάννινα στις 12.55.


πηγή: sport-fm.gr

Το σκέφτεται ο Όλιτς!!

Το σκέφτεται ο Όλιτς
Μέχρι το τέλος Απριλίου αναμένεται να ξεκαθαρίσει ο Ίβιτσα Όλιτς τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του, με την Βόλφσμπουργκ να έχει κάνει ήδη πρόταση να τον εντάξει στο δυναμικό της. Ωστόσο, ο Κροάτης επιθετικός θέλει να «περιμένει» λίγες μέρες ακόμα την Μπάγερν Μονάχου και μετά να αποφασίσει.

Ο 32χρονος επιθετικός φέτος έχει αγωνιστεί 16 φορές στο γερμανικό πρωτάθλημα, καθώς ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό στο γόνατο και οι «βαυαροί» δείχνουν να μην «καίγονται» για την ανανέωση του συμβολαίου του.

«Δεν έχω πάρει καμία απόφαση ακόμα. Πιστεύω μέχρι το τέλος του μήνα θα μπορώ να πω κάτι επίσημο. Το μόνο σίγουρο είναι πως έχω δεχθεί μια πολύ καλή πρόταση από την Βόλφσμπουργκ. Θέλω να παραμείνω στην Μπουντεσλίγκα, αφού είναι υπέροχο πρωτάθλημα για να αγωνίζεσαι. Οι «λύκοι» είναι σίγουρα η πρώτη μου επιλογή, εφόσον φύγω από την Μπάγερν στο τέλος της σεζόν», ανέφερε σχετικά στην γερμανική εφημερίδα «tz».


πηγή: sport-fm.gr

Ένας βαθμός αρκεί…!!

Ένας βαθμός αρκεί…
Έναν βαθμό για να κατακτήσει μαθηματικά το 43ο πρωτάθλημα στην ιστορία της και πρώτο από το 2008 θέλει η Σέλτικ στην αναμέτρηση με την Κιλμάρνοκ στο «Ράγκμπι Παρκ» στο πλαίσιο της 33ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου στην σκοτσέζικη Premier League.

Οι «Κέλτες» βρίσκονται στο +18 από τη Ρέιντζερς και απομένουν έξι αγωνιστικές (μαζί με τις πέντε των πλέι οφ), συνεπώς αν δεν χάσει, θα πανηγυρίσει τον τίτλο. Εκτός από τη διαφορά δυναμικότητας, η Σέλτικ έχει και την παράδοση με το μέρος της, έχοντας αποκτήσει πελατειακή σχέση με την αντίπαλο της στις αναμετρήσεις τους στο «Ράγκμπι Παρκ». Στα 21 εικοσιένα παιχνίδια της τελευταίας δεκαετίας, μετράει 18 νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μια ήττα.

Η Ρέιντζερς, μετά τις δύο σερί νίκες επί των Σέλτικ και Μάδεργουελ, έχει θεωρητικά ευκολότερο έργο με τη Σεντ Μίρεν στο «Αϊμπροξ», ενώ σε ό,τι αφορά τη μάχη της Ευρώπης, η Νταντί Γιουνάιτεντ δοκιμάζεται εκτός έδρας από την αδιάφορη βαθμολογικά Αμπερντίν, ενώ η Μάδεργουελ ταξιδεύει στο Εδιμβούργο για να αντιμετωπίσει τη Χιμπέρνιαν, που θέλει βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή. Εκτός έδρας δοκιμασία έχει και η Χαρτς στην έδρα της ουραγού Ντανφέρμλιν, ενώ η Σεντ Τζόνστον υποδέχεται την Ινβερνές.

Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής

Σάββατο 07/04 (17.00)
Κιλμάρνοκ-Σέλτικ (14.00)
Αμπερντίν-Νταντί Γιουν.
Ντανφέρμλιν-Χαρτς
Ρέιντζερς-Σεντ Μίρεν
Σεντ Τζόνστον-Ινβερνές

Κυριακή 08/04
Χιμπέρνιαν-Μάδεργουελ (14.30)

Η επόμενη αγωνιστική (1η των πλέι οφ)

Σάββατο 21/04 (17.00)
Σεντ Τζόνστον-Νταντί Γιουν. (14.30)
Χαρτς-Ρέιντζερς
Ινβερνές-Αμπερντίν
Σεντ Μίρεν-Ντανφέρμλιν

Κυριακή 22/04
Μάδεργουελ-Σέλτικ (16.00)
Χιμπέρνιαν-Κιλμάρνοκ (17.00)


πηγή: sport-fm.gr

Ντέρμπι χωρίς…αύριο!!

Ντέρμπι χωρίς…αύριο
Στο Παρκ ντε Πρενς συγκεντρώνονται τα βλέμματα στο Σαμπιονά αυτό το Σαββατοκύριακο, που διεξάγεται η 31η αγωνιστική. Η πρωτοπόρος Παρί Σεν Ζερμέν φιλοξενεί την Μαρσέιγ, με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο για τις δύο ομάδες, για διαφορετικούς λόγους. Οι γηπεδούχοι θέλουν το τρίποντο για να διατηρηθούν στην κορυφή και οι Μαρσεγέζοι για να κάνουν την ύστατη προσπάθεια για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, την επόμενη σεζόν.

Οι πρωτευουσιάνοι του Κάρλο Αντσελότι προέρχονται από την ήττα σοκ 2-1 στην έδρα της Νανσί, ενώ η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν δεν αγωνίστηκε κόντρα στη Μονπελιέ καθώς είχε υποχρεώσεις για το Τσάμπιονς Λιγκ, το οποίο αποχαιρέτησε μετά τον αποκλεισμό από την Μπάγερν Μονάχου.

Παιχνίδι που κρύβει παγίδες περιλαμβάνει το πρόγραμμα για τη Λιον που υποδέχεται στο Ζερλάν την Οσέρ και θέλει τη νίκη που θα την διατηρήσει στα νώτα της Λιλ που είναι στην 3η θέση του Σαμπιονά. Την ίδια ώρα οι Λιλουά καλούνται να περάσουν από την έδρα της Μπρεστ, που παίζει τα ρέστα της για την παραμονή στην κατηγορία. Τέλος, άκρως ενδιαφέρουσα αναμένεται να είναι η αποστολή της 6ης στον βαθμολογικό πίνακα, Σεντ Ετιέν στην έδρα της Βαλενσιέν.

Αναλυτικά η 31η αγωνιστική του Σαμπιονά

Σάββατο 7/4 20:00

Αζαξιο-Σεντ Ετιέν
Ντιζόν-Νανσί
Εβιάν-Ρεν
Μονπελιέ-Σοσό
Μπρεστ-Λιλ
Βαλενσιέν-Τουλούζ
Λιόν-Οσέρ

Κυριακή 8/4

18.00
Καέν-Μπορντό
Νις-Λοριάν
22.00
Παρι Σεν Ζερμέν-Μαρσέιγ


πηγή: sport-fm.gr