Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Χατζηαποστόλου: «650.000 ευρώ καθαρά η αμοιβή του Σάντος»

Το νυν μέλος και πρώην αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Βασίλης Χατζηαποστόλου, μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την ανανέωση στο συμβόλαιο του Φερνάντο Σάντος, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν είχε αντίρρηση στο να συμβεί αυτό, όχι όμως με την αύξηση της τάξεως του 44% στις αποδοχές του Πορτογάλου τεχνικού.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Ψηφίσαμε στο σημερινό συμβούλιο για την ανανέωση της συνεργασίας με τον Φερνάντο Σάντος. Δεν υπήρχε αντίρρηση φυσικά, διότι είναι επιτυχημένος, αλλά θεωρώ ότι είναι προκλητικό στην εποχή που ζούμε, σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς να γίνεται αύξηση 44% στις αποδοχές του.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας πάντως ισχυρίστηκε ότι η ΕΠΟ δίνει τα λιγότερα χρήματα σε σχέση με άλλες ομοσπονδίες. Τελικά καταγράφηκαν οι αντιρρήσεις, αλλά το θέμα δεν τέθηκε σε ψηφοφορία, διότι αποφασίσαμε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποβεί σε βάρος της εθνικής, πριν από την προσπάθεια της στο Euro.

Ήταν ομόφωνη η απόφαση, , διότι προέχει η σύμπνοια. Το ζητούμενο είναι να κάνουμε μια καλή εμφάνιση όχι όπως αυτή στο Σάλτσμπουργκ, εκεί όπου δώσαμε ευκαιρία στους εχθρούς μας να πούμε διάφορα για μας. Ας πάμε με κλίμα ενθουσιασμού αγάπης και ομόνοιας».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για μια σύγκριση με το μισθό του Ότο Ρεχάγκελ:

«Κάποιοι συνέκριναν το μισθό του Ρεχάγκελ με του Σάντος. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Ρεχάγκελ ήταν πρωταθλητής Ευρώπης. Όταν του ανανεώσαμε το συμβόλαιο ήμασταν σε ?μειονεκτική? θέση, είχαμε να κάνουμε με έναν πρωταθλητή Ευρώπης, που όχι μόνο μας οδήγησε στην κατάκτηση, αλλά μας έβαλε και στο γκρουπ των ισχυρών και έκτοτε η ομάδα προκρίνεται στις μεγάλες διοργανώσεις με μία εξαίρεση, γιατί παίζει με κατά τεκμήριο πιο αδύναμες ομάδες.

Η σημερινή πρόκριση είναι πιο εύκολη από του 2004 και το αντίτιμο της παροχής υπηρεσίας προπονητή κρίνεται και κάπως έτσι. Δε γίνεται να δίνεις αύξηση 44% στον προπονητή σε αυτές τις εποχές. Ο κ. Σάντος αμείβεται με μεικτά 930.000 ευρώ και καθαρά 650.000, συν τους βοηθούς, τους διατροφολόγους και άλλους».

Για τα οικονομικά της ΕΠΟ ο κ. Χατζηαποστόλου τόνισε:

«Ο πρόεδρος μας έφερε10 εκατομμύρια για τα επόμενα 4 χρόνια, μια μεγάλη χορηγία από τον ΟΠΑΠ και νομίζω ότι θα έχουμε και τις παλιές μας χορηγίες και θα έχουμε μεγάλο μπάτζετ. Αντέχει η ομοσπονδία για τις εθνικές, όχι όμως και για την ανάπτυξη και τις υποδομές.

Δεν έχει υλοποιηθεί το πλάνο που είχε αφήσει ο Ρεχάγκελ, για οικονομικούς λόγους. Ίσως δεν υπάρχουν οι οικονομικές εγγυήσεις. Από χορηγίες παίρνουμε από τη Λίγκα, όχι όμως και από την Πολιτεία. Η γενική γραμματεία μας δουλεύει και ειδικά αυτή η τελευταία. Και η γενική γραμματεία μάλλον εμπαίζεται από το Υπουργείο οικονομικών διότι είχε προϋπολογισμό 58 εκατομμύρια και τώρα της λένε ότι θα διαχειριστεί 25».

Δεν υπάρχουν σχόλια: