Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Καπνογόνα στο «Emirates»

Ασυνήθιστη εικόνα σε ματς Champions League, πόσω μάλλον σε αγγλικό γήπεδο. Οι οπαδοί της Γαλατά πέταξαν καπνογόνα στον αγωνιστικό χώρο του «Emirates» στο πρώτο ημίχρονο του ματς με την Άρσεναλ.

Καπνογόνα στο «Emirates»
Χαμός στο «Emirates»!

Οι οπαδοί της Γαλατασαράι έκαναν… τη νύχτα μέρα στην έδρα της Άρσεναλ και μάλιστα οδήγησαν σε ολιγόλεπτη το ματς της ομάδας τους. Στο 37ο λεπτό οι Τούρκοι άναψαν αρκετά καπνογόνα στην κερκίδα που τους φιλοξενεί στο λονδρέζικο γήπεδο και πέταξαν πολλά από αυτά στον αγωνιστικό χώρο.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Τζιανλούκα Ρόκι, διέκοψε το ματς για μερικά λεπτά και αφού οι άντρες ασφαλείας του γηπέδου τα μάζεψαν το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά. Μάλιστα, ο Σνάιντερ πλησίασε στο κόρνερ παρακαλώντας τους οπαδούς της ομάδας του να ηρεμήσουν.*Πηγή: sport-fm.gr*

Κλοπ: «Ναι, έχω δει πορνό» (video)

Ακομπλεξάριστα, ο Γιούργκεν Κλοπ παραδέχτηκε σε μια ξεχωριστή συνέντευξη πως έχει παρακολουθήσει πορνό.

Κλοπ: «Ναι, έχω δει πορνό» (video)
Ο Γιούργκεν Κλοπ απέδειξε ξανά ότι πέρα από εξαιρετικός προπονητής είναι και πολύ… ωραίος τύπος.

Ο προπονητής της Ντόρτμουντ σε μια ιδιαίτερη και πέρα από τα τετριμμένα συνέντευξη Τύπου, παραδέχτηκε ευθαρσώς πως έχει παρακολουθήσει πορνό μιλώντας μάλιστα και για το… σενάριο. Και ναι μεν πολλοί έχουν (αν όχι όλοι) έχουν όντως δει τέτοιες ταινίες, αλλά λίγοι, πόσω μάλλον διάσημοι, έχουν το θάρρος να το παραδεχτούν δημοσίως.

Ο Γερμανός τεχνικός παραδέχτηκε πως δεν θυμάται τα γενέθλια των παικτών του και δήλωσε πως θα ήθελε μόνο έναν παίκτη της Μπάγερν στην ομάδα του, τον (βετεράνο) Γκερντ Μίλερ.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Όρθιος ο Ζαρντίμ!!

Μπορεί στη Γαλλία να μην πηγαίνει καλά, αλλά στο Champions League δεν μασάει! Η Μονακό τσίμπησε το βαθμό μέσα στη Ρωσία (με το 0-0 κόντρα στη Ζενίτ) και υπάρχει λόγος να ελπίζει σε... τελικό!

Όρθιος ο Ζαρντίμ!
Αήττητες και με συν ένα βαθμό συνεχίζουν την πορεία τους στο Champions League Ζενίτ και Μονακό! Σε ένα μέτριο παιχνίδι, οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 και παραμένουν συγκάτοικοι στην κορυφή του τρίτου ομίλου (εκεί όπου θα διατηρηθούν ανεξάρτητα απ' το τι θα γίνει στο έτερο παιχνίδι του γκρουπ).

Αν και γηπεδούχος, αν και θεωρητικά πιο δυνατή, η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία των Μονεγάσκων, που θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν... σκοτώσει τους αντιπάλους τους, αν στο 73' ο Καράσκο είχε σημαδέψει τα δίχτυα του Λοντίγκιν κι όχι το δοκάρι του!

Και κάπως έτσι όμως, η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ που παραμένει αήττητη, έχει να ελπίζει σε έναν οιωνό που δείχνει... τελικό! Διότι για δεύτερη φορά στην παρουσία της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ξεκινά αήττητη το θεσμό ύστερα από δύο στροφές, όπως είχε συμβεί και το 2003-04 που ήταν φιναλίστ!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ζενίτ-Μονακό 0-0
Λεβερκούζεν-Μπενφίκα (21:45)

Η βαθμολογία του τρίτου ομίλου (2 ματς):

1. Μονακό 4β.
2. Ζενίτ 4β.
3. Μπάγερ Λεβερκούζεν 0β.*
4. Μπενφίκα 0β.*
*Ματς λιγότερο

Η επόμενη (3η) αγωνιστική (22/10):

Λεβερκούζεν-Ζενίτ
Μονακό-Μπενφίκα *Πηγή: sport-fm.gr*

Σύνθημα νίκης στο Μάλμε!! (video)


Στον δρόμο της πρεμιέρας, θέλει να συνεχίσει και στο Μάλμε ο Ολυμπιακός (21:45, ΝΕΡΙΤ, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr). Οι φίλοι των «ερυθρολεύκων» έφτασαν στην Σουηδία, έτοιμοι για μια ακόμα νίκη!

Σύνθημα νίκης στο Μάλμε (video)

Με στόχο τη νίκη ταξίδεψε στη Σουηδία η αποστολή των «ερυθρολεύκων», μαζί με αυτούς και οι πιστοί φίλαθλοι της ομάδας.

Όλοι τους έδωσαν το ίδιο σύνθημα, που δεν είναι άλλο από αυτό της δεύτερης κατά σειράς επικράτησης στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Άλλοι επισήμαναν πως και μισό γκολ είναι αρκετό, ενώ άλλοι έκαναν λόγο για «τεσσάρα» με πρώτο σκόρερ τον Κώστα Μήτρογλου!

Ωστόσο, το μήνυμα παραμένει το ίδιο, αυτό που «επιτάσσει» η ιστορία του Ολυμπιακού και ο κόσμος του θα είναι δίπλα σε αυτή την προσπάθεια.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού!!

Εκτός ενδεκάδας έμεινε ο Τσόρι Ντομίνγκεζ για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μάλμε στη Σουηδία. Δείτε ποιους επέλεξε ο Μϊτσελ.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού
Μία έκπληξη επιφύλασσε ο Μίτσελ στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού για τον αγώνα με τη Μάλμε στη Σουηδία (21:45). Ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε να αφήσει εκτός βασικού σχήματος τον Τσόρι και προτίμησε τον περισσότερο αμυντικογενή Εντινγκά. Παράλληλα προτίμησε τον Ελαμπντελαουί από τον Σαλίνο για το δεξί άκρο της άμυνας.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Ρομπέρτο (τερματοφύλακας), Ελαμπντελαουΐ (δεξί μπακ), Αμπιντάλ, Μποτία (στόπερ), Μαζουάκου (αριστερό μπακ), Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Εντινγκά (κεντρικά χαφ), Κασάμι, Αφελάι (μεσοεπιθετικοί), Μήτρογλου (σέντερ φορ). *Πηγή: sport-fm.gr*

Εκτός ο Κουρμπέλης!!


Χωρίς τον Δημήτρη Κουρμπέλη πραγματοποιείται η τελευταία προπόνηση του Αστέρα Τρίπολης εν όψει της αυριανής αναμέτρησης με την Παρτιζάν.

Εκτός ο Κουρμπέλης
Ένα ακόμα πρόβλημα για τον Αστέρα Τρίπολης μετά τα γνωστά των Μπαντιμπανγκά και Τορμένα οι οποίοι δεν θα ενισχύσουν την ομάδα απέναντι στην Παρτιζάν για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Η τελευταία προπόνηση των Αρκάδων ξεκίνησε δίχως τον Κουρμπέλη και έτσι προέκυψε ένα ακόμα θέμα για τον Στάικο Βεργέτη με την διαφαινόμενη απουσία του Έλληνα μέσου.

Αργότερα, οι Αρκάδες θα ανακοινώσουν την αποστολή για την αυριανή εντός έδρας αναμέτρησης με τους Σέρβους.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ενήλικος Άρσεν(αλ) Βενγκέρ!! (video & pics)

Ο Αρσέν Βενγκέρ ενηλικιώθηκε… στην Άρσεναλ. Ο Αλσατός τεχνικός έκλεισε 18 χρόνια στους «κανονιέρηδες» και το sport-fm.gr σας θυμίζει 18 χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν από αυτή τη σχέση ζωής.

Ενήλικος Άρσεν(αλ) Βενγκέρ! (video & pics)
Τα χρόνια πέρασαν και ο Αρσέν Βενγκέρ συμπλήρωσε 18 χρόνια στον πάγκο της Άρσεναλ!

Η… ενηλικίωση ήρθε για τον Γάλλο, ο οποίος έχει γράψει τη δική του ιστορία με τους Λονδρέζους. Υπήρξαν καλές και κακές στιγμές, όμως προς χάριν… της περίστασης επιλέξαμε 18 στοιχεία που κάνουν αυτά τα χρόνια ξεχωριστά.

Ο Βενγκέρ και η Άρσεναλ λοιπόν…

1. Emirates Stadium

inner

Ήταν ο «εγκέφαλος» για το πρότζεκτ του «Emirates Stadium» κάτι που άλλαξε την ιστορία Άρσεναλ. Το νέο γήπεδο των «κανονιέρηδων» κόστισε 390 εκατ. λίρες, μεγάλο ποσό από τα οποία έδωσε η «Emirates Airline». Αν και τα χρήματα αυτά ανάγκασαν την ομάδα του Λονδίνου να μειώσει το μπάτζετ των μεταγραφών, ώστε να ανταπεξέλθει οικονομικά, το γήπεδο έμελλε στη συνέχεια να της αλλάξει επίπεδο και πλέον να την... συντηρεί.

2. Ξέρει να κάνει… οικονομία

Η κατασκευή του «Emirates Stadium» ήταν η αιτία-αφορμή ώστε ο Βενγκέρ να ακολουθήσει μια διαφορετική οικονομική τακτική από αυτή που συνήθιζαν τα μεγάλα κλαμπ του Νησιού. Το… μότο πλέον του συλλόγου έλεγε «αγοράζω φθηνά και πουλάω ακριβά». Κάτι που μέχρι το περσινό καλοκαίρι (μεταγραφή Εζίλ με 42. εκατ. ευρώ) τηρήθηκε πολύ πιστά από την Άρσεναλ.

3. Τόπο… στα νιάτα

Η βασική προϋπόθεση για να τηρήσεις την σκληρή οικονομική πολιτική είναι να δώσεις να… ανοίξεις τα μάτια σου και να βρεις νεαρά ταλέντα, που είναι άλλωστε και φθηνά. Ο Βένγκερ δεν έκανε απλώς αυτό. Το σκάουτινγκ ο Γάλλος το έκανε επιστήμη και πλέον θεωρείται… καθηγητής στο να εντοπίζει λαβράκια από όλο τον κόσμο. Τα παραδείγματα πάμπολλα και τα κέρδη από την εξέλιξη αυτών των παικτών ακόμη πιο πολλά!

4. Έμπορος της Βενετίας

Το αποκορύφωμα του «αγοράζω φθηνά» δεν είναι άλλο από το «πουλάω ακριβά» και αυτό επετεύχθη υποδειγματικά στην Άρσεναλ. Ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Νικολάς Ανελκά, αποκτήθηκε με 500.000 λίρες και μετά από δύο χρόνια και συμμετοχές πωλήθηκε 25 εκατ. λίρες. Ποσό που το 1999 δεν έβγαινε εύκολα από τις τσέπες των ευρωπαϊκών συλλόγων.

5. Προπονητής-μάνατζερ-πρόεδρος-… τα πάντα όλα

Στην Αγγλία ο όρος του προπονητή συγχέεται με αυτόν του μάνατζερ της ομάδας και σχεδόν πάντα είναι το ίδιο πρόσωπο. Ο 64χρονος τεχνικός όμως -όπως πάντα- δεν έμεινε απλώς εκεί. Κατάφερε να πάρει… τα κλειδιά της Άρσεναλ και να λειτουργεί ακόμη και ως πρόεδρος. Αυτό φάνηκε άλλωστε από το πώς χειρίστηκε το θέμα του γηπέδου και την οικονομική πολιτική του συλλόγου.

6. Τρέξτε!

inner

Ήταν ο πρώτος τεχνικός στην Αγγλία -ίσως και στην Ευρώπη- που άλλαξε τις μεθόδους της προπόνησης. Φόρεσε στο λαιμό του το περίφημο -πλέον- χρονόμετρο δίνοντας τέλος στις ατελείωτες προπονήσεις. Οι ποδοσφαιριστές έπρεπε να εκτελούν τις ασκήσεις σε συγκεκριμένο χρόνο και με πιο έντονο ρυθμό.

7. Κεφάλαιο: Τιερί Ανρί

inner

Ο Βενγκέρ έφερε τον Τιερί Ανρί στο Λονδίνο το 1999, με τον Γάλλο να προέρχεται από μία κακή σεζόν στην Γιουβέντους ( 16 συμμ. 3 γκολ). Την εξέλιξη αυτής της μεταγραφής δεν την φανταζόταν κανείς. Ο Ανρί έγινε ένας από τους καλύτερους επιθετικούς της εποχής του, δίνοντας στην ομάδα του το αήττητο πρωτάθλημα του 2004!

8. Αήττητος... και μόνος

Από τις κορυφαίες στιγμές στην ιστορία του κλαμπ. Ένα αήττητο πρωτάθλημα είναι πάντα μια σπουδαία υπόθεση, όμως καμία άλλη ομάδα του Νησιού δεν το έχει καταφέρει και φαίνεται αδύνατο πως θα το κάνει. Η τεράστια επιτυχία του κλαμπ πιστώνεται κυρίως στους συμπατριώτες, Βενγκέρ και Ανρί, με τον αγγλικό Τύπο να αποθεώνει τον τεχνικό της Άρσεναλ.

9. Ευρωπαίος πρέσβης… χωρίς τίτλο

Η Άρσεναλ η μόνη ομάδα από τις «μεγάλες» της Αγγλίας που δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο. Ο Αλσατός τεχνικός όμως έχει μετατρέψει την ομάδα σε ένα «καθαρά» ευρωπαϊκό κλαμπ καθώς οι «κανονιέρηδες» τα τελευταία χρόνια δίνει ανελλιπώς το παρών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κορυφαίες της στιγμές ήταν αυτές υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ, όταν έφτασε σε δύο ευρωπαϊκούς τελικούς. Το 2000 η Γαλατασαράι πήρε μέσα από τα χέρια της το UEFA CUP, ενώ το 2006 οι Λονδρέζοι έπεσαν πάνω στην τρομερή Μπαρτσελόνα.

10. Μind games

Μαζί με τον Σερ Άλεξ Φέργιουσον κατάφερε να φέρει στην ποδοσφαιρική ζωή της Αγγλίας τα «mind games». Είτε μέσω συνεντεύξεων -Τύπου- είτε μέσω απλών δηλώσεων πάντα τα λόγια του είχαν έναν απώτερο σκοπό. Το 2004 και ο Ζοσέ Μουρίνιο μπήκε… στο κλαμπ!

11. Διαπρέπει στη… ξενιτιά

Ο Αρσέν Βενγκέρ τίμησε το όνομα του Λεγεωνάριου. Κατάφερε να γίνει ο πρώτος μη Βρετανός προπονητής που κατέκτησε την Premier League.

12. Ξένους στην αρχή… στροφή στους Άγγλους στη συνέχεια

Μία από τις επιλογές που ήταν αφορμή για να ασκηθεί κριτική στον Βενγκέρ, ήταν η… εμμονή του Γάλλου να στηριχθεί αγωνιστικά σε ξένους ποδοσφαιριστές. Σε μεγάλο βαθμό ορισμένες φορές. Τις τελευταίες σεζόν έχει γίνει… στροφή προς τους νεαρούς Άγγλους παίκτες. Πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα οι Γκιμπς, Τσάμπερς, Γουίλσιρ, Τσάμπερλέιν, Γουόλκοτ και -προσφάτως- Γουέλμπεκ.

13. Μπαρτσελόνα… της Αγγλίας

Η Άρσεναλ μπορεί να έχει κάποια στραβά, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον «Αλσατό» πως η ομάδα του δεν προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο. Μάλιστα κατά καιρούς παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο με τα αγγλικά ΜΜΕ να χαρακτηρίζουν την ομάδα του 2012: «Μπαρτσελόνα… της Αγγλίας»!

14. Φόρα το μακρύ... μπουφάν σου!

inner

Ένα πράγμα που σίγουρα έρχεται στο μυαλό κάποιο όταν ακούει «Βενγκέρ» είναι το μπουφάν. Ένα πολύ μακρύ μπουφάν!

15. Μην πουλήσεις… για να μην κριθείς!

Ο 64χρονος τεχνικός μπορεί να θεωρείται… εξπέρ στις πωλήσεις και όλοι να θυμούνται το αήττητο πρωτάθλημα του 2004, όμως η… ξηρασία τίτλων για τόσα χρόνια και οι πωλήσεις πολύ καλών παικτών, που μπορεί να έδιναν το πολυπόθητο πρωτάθλημα, έφεραν την γκρίνια και την κριτική.

16. Ρέκορντμαν

Τα ρεκόρ του προκαλούν δέος! Ο Γάλλος έχει καθίσει στον πάγκο της Άρσεναλ σε 1022 παιχνίδια από τα οποία έχει κερδίσει τα 582, έχει πάρει ισοπαλία σε 243 αναμετρήσεις, ενώ έχει ηττηθεί σε 196 ματς. Ποσοστό επιτυχίας 57% για τον Αλσατό!

17. Πελάτης… του Μουρίνιο

Ένα από τα πράγματα για τα οποία σίγουρα έχει μετανιώσει είναι ένα πολύ αρνητικό ρεκόρ που έχει. Ο Βενγκέρ δεν έχει κερδίσει τον Ζοσέ Μουρίνιο σε 11 αγώνες. Το πρόβλημα είναι πως αυτοί είναι όλοι κι όλοι οι μεταξύ τους αγώνες!

18. Είναι… ο παλιός της Premier League

inner

Ο Αρσέν Βενγκέρ είναι ο ενεργεία προπονητής με τη μεγαλύτερη χρονική παρουσία σε πάγκο αγγλικής ομάδας . Είναι προπονητής των Λονδρέζων εδώ και 18 χρόνια! Μετά την απόσυρση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον από την προπονητική ο Γάλλος κατέχει πλέον τον τίτλο… του παλιού!






*Πηγή: sport-fm.gr*

«Διπλό» οι μικροί του Ολυμπιακού!!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βέργο, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ και είχε μία ασίστ, οι μικροί του Ολυμπιακού επικράτησαν 3-1 στην έδρα της Μάλμε για το Τσάμπιονς Λιγκ των Νέων!

«Διπλό» οι μικροί του Ολυμπιακού!
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ρέφαραν την ήττα της πρεμιέρας από την Ατλέτικο Μαδρίτης οι πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού!

Με εξαιρετική εμφάνιση και το ευρύ 3-1 επικράτησε της Μάλμε στη Σουηδία, έχοντας για πρωταγωνιστή το Νίκο Βέργο!

Ο νεαρός επιθετικός πέτυχε δύο γκολ, είχε την ασίστ στο γκολ της ισοφάρισης, ενώ νωρίτερα μια από τις προσπάθειές τους σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η Μάλμε προηγήθηκε με τον Κέντερχολμ στο 18’, με τους «ερυθρόλευκους» να αντεπιτίθενται και να φτάνουν στην ολική ανατροπή. Στο 20’ το δοκάρι στέρησε το γκολ από τον Βέργο και τον Ολυμπιακό, δεν συνέβη όμως το ίδιο στο 34’ με τον Λάτσι να σημειώνει το γκολ της ισοφάρισης.

Στο 39’, άλλαξαν οι ρόλοι, με τον Λάτσι να δημιουργεί και τον Βέργο να εκτελεί και στο 43’ αυτή τη φορά από την άσπρη βούλα να διευρύνει σε 3-1 το σκορ. Φάση από την οποία ήρθε η αποβολή του Βένγκρεν που άφησε με δέκα παίκτες στον αγωνιστικό χώρο τους γηπεδούχους.

inner

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Ολυμπιακού έχασαν και άλλες ευκαιρίες να ανεβάσουν ακόμα πιο ψηλά τον δείκτη του σκορ, καθώς επίσης και πέναλτι με τον Βέργο (έσωσε ο Μόλιν). Έτσι, έμεινε το 3-1, με τους Πειραιώτες να κατακτούν την πρώτη τους φετινή νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ των Νέων.

* Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ατλέτικο Μαδρίτης διπλασίασε τις νίκες της επικρατώντας 1-0 της Γιουβέντους στην Ισπανία και έφτασε τους 6 βαθμούς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μάλμε: Μόλιν, Βέρνγκρεν, Κέντερχολμ, Κράλι, Μπρίνιαρσον, Κίελκερ (53' Κάραμαν), Σταγκόβα, Μπράνεφαλκ (46' Μ. Άντερσον), Σβάνμπεργκ (75' Μπλιξτ), Μπρόρσον, Χούμετ.

Ολυμπιακός: Ηλιάδης, Τσιμίκας, Σάλιακας, Βατουσιάδης, Τόλι, Λάτσι (79' Ανδρούτσος), Καραχάλιος, Μεγαρίτης, Γαρεφαλάκης (57' Μανθάτης), Ιγνατίδης (86' Παπουτζίδης), Βέργος. 
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το… έριξαν στον περίπατο στον ΠΑΟΚ!!

Η αποστολή του ΠΑΟΚ βρίσκεται στη Γαλλία ενόψει του αυριανού αγώνα με τη Γκινγκάμπ και οι παίκτες με το τεχνικό τιμ, εκμεταλλεύτηκαν κάποιες ελεύθερες ώρες κάνοντας βόλτες στην κωμόπολη Μπινίκ.

Το… έριξαν στον περίπατο στον ΠΑΟΚ

Ώρες… ξεγνοιασιάς απολαμβάνουν στον «Δικέφαλο του Βορρά» πριν την προγραμματισμένη απογευματινή προπόνηση της Τετάρτης, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος στο επίσημο site.

Οι Θεσσαλονικείς αντιμετωπίζουν την Πέμπτη (2/10) τη Γκινγκάμπ στις 20:00 για τον δεύτερο όμιλο του Europa Legue.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι πρωτάρες είναι επικίνδυνες!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta το παιχνίδι με τη Μάλμε από μία άλλη σκοπιά… 
ADVERTISEMENT
Έχει μία μεγάλη ιδιαιτερότητα το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού. Είναι το πρώτο της Μάλμε μέσα στο γήπεδό της για το Τσάμπιονς Λιγκ…
Και μπορεί σ΄ εμάς να μην λέει πολλά, όμως για φανταστείτε να ήταν ο Ολυμπιακός στη θέση της Μάλμε-και να έπαιζε για πρώτη φορά Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στο σπίτι του. Πολύ μεγάλο γεγονός. Ιστορικό. Έτσι, για να καταλάβουμε πως όλη η πόλη του Μάλμε σήμερα είναι στο πόδι. Και…οκέϊ φιλήσυχη χώρα η Σουηδία, αλλά να ξέρετε πως η ατμόσφαιρα στο γήπεδο…ψιλοκλουβί της Μάλμε είναι μεσογειακή! Θα το διαπιστώσετε κι από την τηλεόραση. Ειδικά οι φανατικοί της Μάλμε κάνουν πολύ δυνατό πέταλο, αλλά κι όλο το γήπεδο έχει μεγάλη ζωντάνια. Με έντονες αποδοκιμασίες όταν επιτίθεται ο αντίπαλος η, σε κόντρα σφύριγμα του διαιτητή κλπ, κλπ.
Τέλος πάντων, αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο Ολυμπιακός πρέπει απόψε να είναι όσο συγκεντρωμένος, πειθαρχημένος και δυναμικός ήταν όταν έπαιξε με την Ατλέτικο και τη Γιουνάϊτεντ και την Μπενφίκα (στην Πορτογαλία)! Υπερβολές, θα πουν κάποιοι. Μακάρι να πέσω έξω, αλλά αν δεν είναι ακριβώς έτσι ο Ολυμπιακός, δεν πρόκειται να πάρει αποτέλεσμα στη Σουηδία. Η Μάλμε είναι πολύ aggressive ομάδα μέσα στο γήπεδό της. Κι αν προηγηθεί, θα κάνει ό,τι κι ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη: Θα τραβηχτεί πίσω, θα ασφαλίσει την άμυνά της και θα κτυπάει στην κόντρα επίθεση-και καλά ξεμπερδέματα μετά.
Ο δε Ολυμπιακός ιστορικά έχει «θέμα» με τις πρωτάρες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Προφανώς δεν ζυγίζει σωστά τα παιχνίδια, τα θεωρεί πιο εύκολα και την πατάει. Δεν υπολογίζει ότι η αντίπαλη ομάδα έχει μεγάλο όπλο τον ενθουσιασμό και τα δίνει όλα, το 110%. Να σας θυμίσω ότι ο Ολυμπιακός είχε χάσει και στο Μόλντε 2-3 (ενώ κέρδιζε 2-0 στη Νορβηγία) και στην Κύπρο από τη Μακάμπι και στην Ολλανδία από τη Χέρενβεν και στο Σοσιεδάδ από την τοπική Ρεάλ και στη Γαλλία από τη Λιλ και στη λιέγη από την Σταντάρ…Όλες οι ήττες του ήταν από ομάδες που έπαιξαν πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ, από πρωτάρες.
Θέλω, όμως, να πιστεύω ότι κι αυτό το πράγμα ο Ολυμπιακός με την εμπειρία που παίρνει μέσα από τις πολλές συμμετοχές του στο Τσάμπιονς Λιγκ το έχει ξεπεράσει. Ήδη τις δύο τελευταίες φορές που έχει πάει κι έχει παίξει με πρωτάρες στη διοργάνωση, έχει φέρει ισοπαλία στην Ολλανδία με την Άλκμααρ κι έχει κερδίσει στη Γαλλία τη Μονπελιέ, έστω με το γκολ στο 90’,, δείχνοντας ένα άλλο χαρακτήρα.
Κι αν η Μάλμε θέλει να γράψει απόψε ιστορία, παράγοντας που αν υποτιμηθεί θα προκαλέσει 100% ήττα του Ολυμπιακού, ο Ολυμπιακός με διπλό γίνεται ισοδύναμος διεκδικητής της πρόκρισης με Γιουβέντους κι Ατλέτικο, ενώ με ισοπαλία γίνεται φαβορί για το Γιουρόπα Λιγκ και παραμένει εν ζωή και στη μάχη της πρόκρισης στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.
Δεν είναι και μικρό πράγμα αυτό το κίνητρο…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Προβλήματα η Μπαρτσελόνα, στον πάτο η Μπιλμπάο!!

Ο Tim Stannard γράφει για τις εμφανίσεις των ισπανικών ομάδων στο Champions League.
«Χα, αυτό δεν συμβαίνει όταν η Μπαρτσελόνα παίζει με την Γρανάδα! Χα!», άκουγα να λέει ένα καλός φίλος από την Γαλλία μετά τη νίκη της Παρί με 3-2 επί της Μπαρτσελόνα.
ADVERTISEMENT
Φυσικά, ο παραπάνω... μονόλογος δεν είναι αληθινός. Ήταν η φανταστική συνομιλία με έναν Γάλλο για τις ανάγκες της στήλης. Όπως και να το κάνουμε ήταν μία πολύ πιθανή αντίδραση για την πρώτη ήττα της Μπαρτσελόνα στη σεζόν – και το πρώτο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του Λουίς Ενρίκε. Ίσως να είναι και η συνέχεια των κακών εκτός έδρας εμφανίσεων των Καταλανών στην Ευρώπη.
Κάτι που συνέβαινε ακόμη και στις καλύτερές τους μέρες περίπου 5 χρόνια νωρίτερα. Μπορεί, βέβαια, να ήταν και απλά μία κακή βραδιά για τους μπλαουγκράνα απέναντι σε μία ομάδα γεμάτη ποιότητα, που δεν είχε άλλη επιλογή από τη νίκη μετά τα πρώτα αποτελέσματα στη σεζόν στην Ligue 1.
«Ο Λουίς Ενρίκε θα πρέπει να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Ευρώπη είναι πολύ πιο διαφορετική από το πρωτάθλημα και τίποτα δε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο όταν περνάει τα Πυρηναία», έγραψε ο Φρανσέσκ Αγκιλάρ στην Mundo Deportivo.

Στην ίδια εφημερίδα διεξήχθη ψηφοφορία, που οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η Μπαρτσελόνα έπαιξε «πολύ άσχημα». Παραδόξως, το 4% θεώρησε ότι η εμφάνιση ήταν πολύ καλή. Ίσως ο παίκτης που πέρασε το χειρότερο βράδυ να ήταν ο Ζεράρ Πικέ, που για ακόμη μία φορά δεν κατάφερε να ξεκινήσει και μετά το ματς πέρασε και από έλεγχο ντόπινγκ, χάνοντας το αεροπλάνο της επιστροφής από το Παρίσι.
Πάτωσε η Μπιλμπάο
Δυστυχώς η Αθλέτικ είχε ακόμη ένα εφιαλτικό βράδυ στην Ευρώπη και μοιάζει να είναι πολύ κοντά στην έξοδο από το ξεκίνημα του Champions League, έχοντας μόλις έναν βαθμό από τους πιθανούς έξι. «Έπιασε πάτο», έγραψε η Marca μετά την ήττα με 2-1 από την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ. «Είναι εύκολο να το εξηγήσω. Η ΜΠΑΤΕ ήταν πολύ καλύτερη», είπε ο Ερνέστο Βαλβέρδε.
Συνήθως ποτέ δεν συμφωνώ με τους προπονητές , παίκτες και δημοσιογράφους που χαρακτηρίζουν κάποιο ματς «τελικό» (χωρίς φυσικά να είναι όντως ο τελικός). Παρόλα αυτά, ο μοναδικός που πάντα παραμένει ίδιος και θα το πει για κάθε ματς είναι ο Ντιέγο Σιμεόνε. Είναι μία ψυχολογική τεχνική που έχει κάνει θαύματα.

Ο τεχνικός της Ατλέτικο το είπε και πάλι, περιμένοντας την Γιουβέντους στην Μαδρίτη. Παραμένουν οι ροχιμπλάνκος το φαβορί για την πρόκριση; Ο Σιμεόνε χαρακτήρισε το ματς «τελικό», όμως πρόσθεσε ότι και το επόμενο παιχνίδι με την Βαλένθια για το πρωτάθλημα είναι επίσης «τελικός». Είναι και ένας από τους λόγους που αναμένεται να επιλέξει ξανά τον Μογιά στο Νο 1 και όχι τον Ομπλάκ, που δέχθηκε 3 γκολ στην Ελλάδα.
Η Ρεάλ είναι η τελευταία ισπανική ομάδα που παίζει είναι η Ρεάλ και ταξιδεύει στην Βουλγαρία για το ματς με την Λουντογκόρετς. Δεν πρόκειται να κάνω καμία πρόβλεψη. Θα το αφήσω στην Marca, που περιμένει κάτι ανάμεσα σε «Ο τρόμος της Ευρώπης» και «Το παραμύθι του Δράκου»...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ένταση με οπαδούς του Ολυμπιακού στο Μάλμε!!

Στη σύλληψη ενός οπαδού του Ολυμπιακού προχώρησε η σουηδική αστυνομία έπειτα από επεισόδια που ξέσπασαν στο αεροδρόμιο με άντρες ασφαλείας. Στο νοσοκομείο δύο υπάλληλοι.

Ένταση με οπαδούς του Ολυμπιακού στο Μάλμε!
Άναψαν τα αίματα κατά την άφιξη των οπαδών του Ολυμπιακού στο Μάλμε για το αποψινό ματς του Champions League.

Όλα ξεκίνησαν όταν οπαδός των «ερυθρόλευκων» προσπάθησε να κλέψει άρωμα από το αεροδρόμιο και εντοπίσθηκε από τους άνδρες ασφαλείας που προσπάθησαν να τον συλλάβουν.

Περίπου, 15 οπαδοί προσπάθησαν να αποτρέψουν τους security και κάπου εκεί η κατάσταση ξέφυγε. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από τους ανθρώπους του αεροδρομίου και αφού εντόπισε τον δράστη τον συνέλαβε.

Από την ένταση που προκλήθηκε δύο Σουηδοί υπάλληλοι του αεροδρομίου διακομίστηκαν στο πλησιέστερο νοσοκομείο, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίζεται η κατάσταση της υγείας τους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Επίσημα στην Ινδία ο Κατσουράνης!!

Παίκτης της Πούνε FC είναι κι επίσημα ο Κώστας Κατσουράνης. Στην Ινδία μετακομίζει ο 35χρονος μέσος. Τι δήλωσε ο ίδιος για τη μεταγραφή του.

Επίσημα στην Ινδία ο Κατσουράνης!
Πλέον δεν είναι μόνο φήμη… Ο Κώστας Κατσουράνης είναι κι επίσημα παίκτης της Πούνε FC και θα συνεχίσει την καριέρα του στο πρωτάθλημα της Ινδίας. Ο 35χρονος άσος θα έχει συμπαίκτες τον Μπρούνο Τσιρίλο και τον Νταβίντ Τρεζεγκέ.

Μάλιστα η ανακοίνωση της λίγκας της χώρας αναφέρει με περηφάνια πως πρόκειται για τον πρώτο παίκτη που αγωνίστηκε στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο και θα παίξει στο εγχώριο πρωτάθλημα.

«Δεν επρόκειτο για μία βιαστική απόφαση για μένα, ήμουν σε επαφές με την ομάδα εδώ και πάνω από ένα μήνα. Αυτό που με προσέλκυσε ήταν η επιθυμία της ομάδας αυτής να νικήσει και να προωθήσει το ποδόσφαιρο στην Ινδία», δήλωσε ο διεθνής άσος.

«Η ομάδα μας χρειαζόταν έναν ικανό μέσο box-to-box. Ήταν μια θέση που θέλαμε να καλύψουμε και πλέον με την προσθήκη του Κατσουράνη είμαστε πιο ισορροπημένοι», δήλωσε ο Ιταλός προπονητής της ομάδας, Φράνκο Κολόμπα.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Πούνε FC, Γκαουράβ Μοντβέλ, είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε στις τάξεις μας τον Κώστα και θα θέλαμε να τον καλωσορίσουμε στην ομάδα. Είχε εξαιρετικές εμφανίσεις με την εθνική Ελλάδος και τις προηγούμενες ομάδες του και είμαστε βέβαιοι πως με την απόκτησή του θα κάνουμε τη διαφορά στο πρωτάθλημα της Ινδίας».*Πηγή: sport-fm.gr*

Ύμνοι Μέλμπεργκ για Ολυμπιακό!!

Ομάδα στην οποία πέρασε τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του και τον βοήθησε να εξελιχθεί σαν ποδοσφαιριστής χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ο Όλοφ Μέλμπεργκ σε συνέντευξή του στον σουηδικό Τύπο.

Ύμνοι Μέλμπεργκ για Ολυμπιακό

«Σε ομάδες σαν τον Ολυμπιακό καταλαβαίνει κανείς τι πάει να πει επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Απαιτείται από σένα να είσαι συγκεντρωμένος, να είσαι πάντα έτοιμος πνευματικά και σωματικά, για να αποδώσει και αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά το ποδόσφαιρο από όλες τις πλευρές του, από την τακτική μέχρι το πώς πρέπει να φροντίζεις το σώμα σου. Δίνουν σε όλα μεγάλη βαρύτητα και το ποδόσφαιρο μοιάζει περισσότερο με επάγγελμα», δήλωσε.

«Εξελίχθηκα πολύ σαν ποδοσφαιριστής παίζοντας στη Γιουβέντους και τον Ολυμπιακό. Ήταν τα καλύτερα χρόνια μου σαν αμυντικός. Σε τέτοιες ομάδες μαθαίνεις να παίζεις καλά στο γήπεδο, αλλά και υπό μεγάλη πίεση. Στον Ολυμπιακό συνηθίζεις να παίζεις πάντα υπό πίεση», πρόσθεσε και κατέληξε: «Βρίσκονται ένα επίπεδο πιο πάνω όσον αφορά την πειθαρχία και πόσο ακριβείς είναι μέσα στο γήπεδο. Έχουν μία απίστευτα καθαρή σκέψη για τη φιλοσοφία και το πλάνο του παιχνιδιού».*Πηγή: sport-fm.gr*

«Το είπα πρώτος, να μαζευτούμε κι άλλοι »

Πρώτο εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι το αυριανό για τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Η "Μ" συνομίλησε μαζί του κατά τη διάρκεια της πτήσης από την Βενετία στην Γαλλία. Ο έμπειρος επιθετικός αναφέρθηκε στον αγώνα με την Γκινγκάμπ, παραδεχόμενος ότι η αναβολή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τους επιτρέπει απερίσπαστοι να επικεντρωθούν σε αυτόν. Μίλησε για την ιδανική ατμόσφαιρα που επικρατεί στα αποδυτήρια, το μυστικό των εύκολων  νικών ενώ αναρωτήθηκε «αν δεν πάει ο ΠΑΟΚ για πρωτάθλημα ποια ομάδα μπορεί να πάει;».  


- Ο ΠΑΟΚ την Πέμπτη παίζει με την ουραγό του γαλλικού πρωταθλήματος. Λέει κάτι αυτό;

"Απολύτως τίποτε. Και με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς παίξαμε και χάσαμε. Δεν πρέπει να κοιτάμε σε ποια θέση είναι η γαλλική ομάδα αλλά να δούμε ότι αγωνίζεται σε ένα καλό πρωτάθλημα. Εμείς πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης."

- Σας διευκολύνει ενόψει του αγώνα της Πέμπτης ότι στην άκρη του μυαλού σας δεν έχετε πλέον το ματς με τον Ολυμπιακό από την στιγμή που αναβλήθηκε η αγωνιστική;

"Θα είμαι ειλικρινής. Δεν το κρύβω ότι σκεπτόμασταν τον αγώνα της Κυριακής με τον Ολυμπιακό. Από τη στιγμή που δε θα γίνει την Κυριακή, νομίζω ότι θα είμαστε πιο άνετοι και συγκεντρωμένοι για το ματς με την Γκινγκάμπ".

- Έχει την ευκαιρία ο ΠΑΟΚ αύριο να κάνει βήμα πρόκρισης;

"Πρωταρχικός μας στόχος είναι να περάσουμε τη φάση των ομίλων. Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι απέναντι στον πιο αδύναμο αντίπαλο του ομίλου, εμείς πάμε να το κερδίσουμε αλλά δεν νομίζω ότι και η ισοπαλία θα είναι κακό αποτέλεσμα."

- Είναι το πρώτο σου ευρωπαϊκό ταξίδι με τον ΠΑΟΚ

"Χαίρομαι για αυτό. Πάντα ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι σου δίνει κίνητρο αλλά και ευκαιρία να αποδείξεις πράγματα και σε ατομικό επίπεδο."

- Μετά από ένα χρονικό διάστημα παρουσίας σου στην ομάδα, ποια είναι τα συναισθήματά που σου δημιουργεί  το ότι είσαι μέλος του ΠΑΟΚ;

"Το κυριότερο είναι ότι αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ, μια ομάδα που έχει στόχους. Επειδή από μικρός έχω μάθει να κάνω πρωταθλητισμό, είναι σημαντικό ότι είμαι σε μια ομάδα που έχει αυτόν τον στόχο. Από εκεί και πέρα τα πάντα είναι ιδανικά, υπάρχει μια ωραία ατμόσφαιρα στην ομάδα. Πολλοί Έλληνες αλλά και σημαντικοί ξένοι και αυτό είναι πολύ καλό."

- Τα βρήκες όπως ακριβώς τα περίμενες πριν πάρεις την απόφαση να φορέσεις τα ασπρόμαυρα;

"Ακριβώς όπως τα περίμενα είναι τα πράγματα. Η ομάδα διαθέτει έμπειρους παίκτες, Έλληνες και ξένους και τα βρίσκουμε στα αποδυτήρια".

- Ο ΠΑΟΚ όχι απλά κερδίζει τα παιχνίδια αλλά τα "καθαρίζει" από νωρίς. Είναι κάτι που έχει εξήγηση δεδομένου ότι βρισκόμαστε στις αρχές της σεζόν;

"Δεν νομίζω ότι αυτές οι νίκες με τα μεγάλα σκορ πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Στο πρωτάθλημα νομίζω ότι μπορούμε να κερδίσουμε όλες τις ομάδες. Όταν παίζεις καλά και επειδή ακριβώς είσαι ΠΑΟΚ, δεν σταματάς στο 1-0 ή στο 2-0 αλλά συνεχίζεις. Έχουμε καλή ψυχολογία, είμαστε καλά μεταξύ μας και αυτό βγαίνει στο γήπεδο".

 - Καλές εμφανίσεις, άνετες νίκες. Είναι στοίχημα για εσάς να παίζετε σε γεμάτη Τούμπα κάθε ματς;

"Ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο και τον ευχαριστούμε για αυτό. Έχει αποδείξει ότι είναι κοντά μας και αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό θα είναι συνεχώς μαζί μας".

- Το "χαμηλά τη μπάλα" πρέπει να συνεχιστεί μέχρι το τέλος;

"Εννοείται πως ναι. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε όπως ξεκινήσαμε. Δεν τέλειωσε κάτι μόλις άρχισε... Να είμαστε συγκεντρωμένοι συνεχώς και να βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά."

- Τελικά πάει ο ΠΑΟΚ για πρωτάθλημα;

"Αν δεν πάει ο ΠΑΟΚ για πρωτάθλημα ποιος θα πάει; Ποιος θα πει ότι έχει στόχο το πρωτάθλημα αν δεν το πει ο ΠΑΟΚ; Εγώ πρώτος το είπα ότι ήρθα εδώ για να πάρουμε τον τίτλο".

- Η αλήθεια είναι ότι εσύ το είπες πρώτος μετά το ματς στο Αγρίνιο

"Το είπα πρώτος, καιρός να μαζευτούμε και άλλοι... (χαμογελώντας)"

- Πώς αισθάνεται ένας ποδοσφαιριστής όταν μαθαίνει ότι στον χώρο εργασίας του σκοτώνεται φίλαθλος; Αναφέρομαι στον άτυχο Κώστα Κατσούλη, τον φίλο του Εθνικού

- "Εγώ θα πω ότι ήταν αναμενόμενο να συμβεί αυτό όσο δεν υπάρχουν νόμοι και τιμωρίες. Από εκεί και πέρα και επειδή σέβομαι τη μνήμη του άτυχου φιλάθλου θέλω να αφήσω ασχολίαστο το αν η αναβολή του πρωταθλήματος ήταν πράξη υποκρισίας."

- Η απόφαση σου να φύγεις από τον Ατρόμητο ήταν καθαρά προσωπική;

"Έφυγα γιατί ήθελα κάτι παραπάνω στην καριέρα μου''.
*Πηγή: metrosport.gr*

18 χρόνια… Βενγκέρ!!

1966940_10152537754007713_6268319099448148431_n
Ο Αρσέν Βενγκέρ σήμερα συμπληρώνει 18 χρόνια στον πάγκο της Άρσεναλ με τον ίδιο να μιλάει για τη θητεία του στους «κανονιέρηδες» αλλά και για το πόσο έχει αλλάξει το Τσάμπιονς Λιγκ.
«Ένα πράγμα που δεν έχει αλλάξει σε σχέση με πριν από 18 χρόνια, είναι ότι οι παίκτες ήταν πολύ ευφυής και εξακολουθούν να είναι πολύ έξυπνοι και σήμερα. Ξέρουν τι διακυβεύεται. Μαθηματικά ξέρουν ότι αυτό είναι το παιχνίδι μας»
«Ίσως ήταν πιο ανοιχτό πριν 15 χρόνια, απ’ ότι είναι σήμερα. Η συγκέντρωση των αστέρων σε έναν μικρό αριθμό συλλόγων είναι πολύ μεγαλύτερη από ό, τι ήταν πριν. Είναι πολύ πιο προβλέψιμη σήμερα η έκβαση του Τσάμπιονς Λιγκ, απ’ ότι ήταν πριν από 10 χρόνια. Είναι πιο δύσκολο να κερδίσεις, αλλά είναι και πιο συναρπαστικό», ήταν τα λόγια του τεχνικού της Άρσεναλ.
*Πηγή: arenafm.gr*

Αν δεν είσαι σκυλί του πολέμου, την έβαψες!!


Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναλύει στο sport-fm.gr την αποψινή αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αν δεν είσαι σκυλί του πολέμου, την έβαψες!
•Είναι λογικό ο κόσμος στην Ελλάδα να μην έχει σε μεγάλη υπόληψη τη Μάλμε. Πολύ απλά γιατί ελάχιστοι την έχουν δει να παίζει.

•Αλλά να ξέρετε πως έχει καλή ομάδα. Ομάδα με τη σημασία της λέξης. Ειδικά μέσα στο γήπεδό της θα σε κάνει να υποφέρεις! Θα σε πιέσει, θα σε τρέξει, θα σε πρεσάρει, δεν θα σε αφήσει σε ησυχία.

•Πρέπει να είσαι έτοιμος, να τα περιμένεις όλα αυτά και να έχεις απαντήσεις. Αν δεν έχεις, θα χάσεις χωρίς να το καταλάβεις και μετά θα λες, «δεν ξέρω πως έχασα».

•Σας τα λέω αυτά, γιατί έχω δει τη Μάλμε και στα δύο παιχνίδια της με τη Σάλτσμπουργκ για τα πλέϊ οφς του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και στο πρώτο της στη φάση των ομίλων με τη Γιουβέντους στην Ιταλία.

•Θυμάμαι όταν την πρωτοπαρακολούθησα στο παιχνίδι στην Αυστρία, έλεγα, «να μία καλή κλήρωση για τον Ολυμπιακό. Αλλά αποκλείεται να περάσει»!...Βλέπετε η Σάλτσμπουργκ την είχε βάλει στα δίκτυα. Κέρδιζε 2-0 μέχρι το 90’ και μπορούσε εύκολα να βάλει και πέντε γκολ!

•Επιθετικά η Μάλμε ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με την άμυνά της, μπορούσε να είχε σκοράρει πολύ νωρίτερα, αλλά ήταν υπερβολικά τυχερή μειώνοντας σε 2-1 στο 90’, από ένα απίστευτο λάθος του γκολκίπερ της Σάλτσμπουργκ, του Γκούλαξι, συμπαίκτη του Μέγερι στην εθνική Ουγγαρίας. Ήταν ένα γκολ που τη διατήρησε στη ζωή.

•Όταν είδα τη ρεβάνς στο Μάλμε, με το 3-0 επί της Σάλτσμπουργκ, μέχρι που…τρόμαξα από τους Σουηδούς! Φουλ επίθεση από το πρώτο λεπτό! Τη σέντρα έκαναν και πήγαν να μπουν στην περιοχή των Αυστριακών, με βαθιά μπαλιά και σπάσιμο της μπάλας με το κεφάλι από τον ένα φορ στον άλλο. Να κάνουν γκολ στα 10 δευτερόλεπτα!

•Και «ξύλο»! Βαράνε από το πρώτο λεπτό! Ξεκινάνε τα φάουλ οι δύο σέντερ φορ και δεν σταματάει πουθενά αυτό το πράγμα! Αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας, αφού κάποια μαρκαρίσματα σε εξωθούν στην δική σου αποβολή…

•Πάνε να σου σπάσουν τον τσαμπουκά κι αν κωλώσεις, θα το φας το γκολάκι γρήγορα γρήγορα και μετά θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις. Γιατί γυρίζει τον ένα κόφτη σαν τρίτο στόπερ, κρατάει και τους μπακ πίσω και παίζει με πέντε στην άμυνα, συν ένα κόφτη μπροστά τους, έξι.

•Καλή ομάδα στα στημένα, προσπαθεί να απειλήσει ακόμη και με τα…αράουτ του δεξιού μπακ Τίνερχολντ, αφού έχει ψηλά παιδιά μπροστά και τους αρέσει να παίζουν περισσότερο την αντεπίθεση παρά την επίθεση. Άλλωστε, έτσι, στην κόντρα, προηγήθηκαν, με ένα πέναλτι. Και στο τρίτο γκολ έκλεψαν την μπάλα και πάλι στην κόντρα το έκαναν. Ήταν και τυχεροί στο συγκεκριμένο ματς, αφού το 2-0 το έκαναν με ένα σουτ από τα 35 μέτρα που δεν μπαίνει ποτέ!

•Μετά τους είδα τους Σουηδούς και με τη Γιουβέντους στην Ιταλία. Έχασαν 2-0, αλλά ήταν αξιοπρεπείς. Μπορούσαν μάλιστα να προηγηθούν σε μία-δύο φάσεις, αλλά όταν τους στρίμωξε η Γιουβέντους στο β΄ημίχρονο, υπέκυψαν. Από…αέρος πολύ δύσκολα να περάσεις. Μπορείς να τους τρυπήσεις κύρια από τα άκρα της άμυνας η, με καλές προσπωικές ενέργειες η, με καλές κάθετες πάσες.

•Δεν είναι καμία ομαδάρα, αλλά πρέπει να δουλέψεις πάρα πολύ σκληρά από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό, αν θέλεις να πάρεις αποτέλεσμα από αυτούς, ειδικά στο σπίτι τους.*Πηγή: sport-fm.gr*

Βάλτερς: «Πάω στον Παναθηναϊκό»

Ο Κρίσταπς Βάλτερς θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Αυτό γνωστοποίησε μέσω του προφίλ του στο twitter..

Βάλτερς: «Πάω στον Παναθηναϊκό»

Σήμερα μέσω του προφίλ που διατηρεί στο twitter ο Λετονός ενημέρωσε ότι θα ταξιδέψει με προορισμό την Αθήνα για να υπογράψει στο τριφύλλι ουσιαστικά ανακοινώνοντας τη συμφωνία του με τους πράσινους.

Ο Βάλτερς πριν από λίγες ημέρες είχε υπογράψει συμβόλαιο με τη Ρίγα. Σε αυτό όμως υπήρχε όρος βάσει του οποίου θα μπορούσε να αποχωρήσει για να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα του εξωτερικού.

Αυτό και έγινε… Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έδωσε την συγκατάθεσή του, και οι πράσινοι «έκλεισαν» τον Λετονό άσο με συνοπτικές διαδικασίες.

Το... τιτίβισμα του Βάλτερς:

Kristaps Valters @Adis1981
Diemzel sodien neiziesu laukuma @BC_BARONS sastava,jo rita dosos uz Atenam,lai pievienotos Panathinaikos...



Το βιογραφικό του...
Ο 33χρονος Λετονός (1,88μ.), γιος του Βάλντις Βάλτερς που ήταν μέλος της εθνικής Σοβιετικής Ένωσης, είχε ένα πέρασμα από τον Πανιώνιο στο ξεκίνημα της καριέρας του το 2003. Έχει αγωνιστεί σε πολλές ομάδες, με κυριότερες τις Όλντενμπουργκ (2004-2006), Ούντινε (2006/07), Τριούμφ (2007/08), Φουενλαμπράδα (2008/09, 2010/11, 2012/13), Μπανταλόνα (2009/10), Μάλαγα (2011/12), Άρτλαντ Ντράγκονς (2012), Άνκαρα (2013/14) και μέχρι πρότινος ανήκε στην Μπάρονς της πατρίδας του. Την περασμένη σεζόν είχε στην Τουρκία 12 πόντους (51,28% στα τρίποντα), 4,3 ασίστ και 2,9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Υπερήφανος για τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ!

Ο Ολυμπιακός συμπληρώνει σήμερα 100 παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο Μίτσελ μέσω του λογαριασμού που διατηρεί στο twitter εξέφρασε την υπερηφάνεια του.

Υπερήφανος για τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ
Ο Ολυμπιακός συμπληρώνει σήμερα 100 παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο Μίτσελ μέσω του λογαριασμού που διατηρεί στο twitter εξέφρασε την υπερηφάνεια του.

Δείτε το… τιτίβισμα του Μίτσελ στα ελληνικά…



Míchel         @MichelFootball
100 ματς του @olympiacos_org στο @ChampionsLeague. Περήφανος που προπονώ αυτήν την ομάδα.


*Πηγή: sport-fm.gr*

Να γιορτάσει με νίκη τα εκατό!!

Το 1997 ξεκίνησε το ταξίδι του Ολυμπιακού στο Champions League και ο αγώνας στην έδρα της Μάλμε έχει επετειακό χαρακτήρα για τους Πειραιώτες. Δείτε αναλυτικά τα 99 παιχνίδια των «ερυθρόλευκων».

Να γιορτάσει με νίκη τα εκατό
Ιστορική είναι για τον Ολυμπιακό η σημερινή αναμέτρηση στην έδρα της Μάλμε, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League.

Οι Πειραιώτες δίνουν το εκατοστό παιχνίδι τους στο Champions League, έχοντας ως στόχο να πετύχουν την 34η νίκη τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωσης.

Επίσης, οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 30 ισοπαλίες και 46 ήττες, έχοντας όμως ζήσει σπουδαίες στιγμές σε όλο αυτό το διάστημα της παρουσίας τους στα… ευρωπαϊκά αστέρια.

Η ενημέρωση της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ

Σημαδιακή μέρα η σημερινή για τον Ολυμπιακό, ο οποίος κόντρα στη Μάλμε θα πετύχει ένα σημαντικό ρεκόρ.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος θα αγωνιστούν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (σ.σ. με τη νέα της μορφή) για 100ή φορά και είναι έτοιμοι να γράψουν ιστορία!

Το… βάπτισμα του πυρός

Το… ταξίδι στα αστέρια ξεκίνησε πριν από 17 χρόνια και συγκεκριμένα στις 17 Σεπτεμβρίου του 1997, όταν οι Πειραιώτες υποδέχτηκαν στο ΟΑΚΑ την Πόρτο.

Με γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου επικράτησαν με 1-0 και ξεκίνησαν ιδανικά τις υποχρεώσεις τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Από τότε ακολούθησαν άλλα 98 ματς. Ο Θρύλος μετράει συνολικά 33 νίκες, 30 ισοπαλίες και 46 ήττες. Το σημαντικότερο όλων, όμως, είναι πως ο Θρύλος έχει προσφέρει στους πιστούς φίλους του απίθανες βραδιές Ολυμπιακής υπερηφάνειας! Μεγάλες χαρές, νίκες απέναντι στις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές ομάδες... Τεράστια χαμόγελα!

Ο ρέκορντμαν Μήτρογλου

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα γκολ, έχει σκοράρει 120 τέρματα, ενώ έχει δαχθεί 157. Δηλαδή πετυχαίνει 1,21 γκολ ανά αγώνα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Συνολικά 47 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές έχουν σκοράρει με την ερυθρόλευκη φανέλα. Στην κορυφή της σχετικής λίστας είναι ο Κώστας Μήτρογλου με 10 γκολ, ενώ ακολουθεί ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς με 9.

Αναλυτικά όλα τα παιχνίδια της ομάδας μας:

17/09/97 Ολυμπιακός - Πόρτο 1-0
01/10/97 Ρόζενμποργκ - Ολυμπιακός 5-1
22/10/97 Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός 5-1
05/11/97 Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 0-0
27/11/97 Πόρτο - Ολυμπιακός 2-1
10/12/97 Ολυμπιακός - Ρόζενμποργκ 2-2
16/09/98 Πόρτο - Ολυμπιακός 2-2
30/09/98 Ολυμπιακός - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-0
21/10/98 Ολυμπιακός - Άγιαξ 1-0
04/11/98 Άγιαξ - Ολυμπιακός 2-0
25/11/98 Ολυμπιακός - Πόρτο 2-1
09/12/98 Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Ολυμπιακός 1-1
03/03/99 Γιουβέντους - Ολυμπιακός 2-1
17/03/99 Ολυμπιακός - Γιουβέντους 1-1
15/09/99 Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 3-3
21/09/99 Πόρτο - Ολυμπιακός 2-0
28/09/99 Ολυμπιακός - Μόλντε 3-1
20/10/99 Μόλντε - Ολυμπιακός 3-2
26/10/99 Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός 3-0
03/11/99 Ολυμπιακός - Πόρτο 1-0
12/09/00 Βαλένθια - Ολυμπιακός 2-1
20/09/00 Ολυμπιακός - Λιόν 2-1
27/09/00 Ολυμπιακός - Χεϊρενφέιν 2-0
17/10/00 Χεϊρενφέιν - Ολυμπιακός 1-0
25/10/00 Ολυμπιακός - Βαλένθια 1-0
07/11/00 Λιόν - Ολυμπιακός 1-0
18/09/01 Λα Κορούνια - Ολυμπιακός 2-2
25/09/01 Λιλ - Ολυμπιακός 3-1
10/10/01 Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2
17/10/01 Ολυμπιακός - Λιλ 2-1
23/10/01 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ολυμπιακός 3-0
31/10/01 Ολυμπιακός - Λα Κορούνια 1-1
18/09/02 Ολυμπιακός - Μπάγερ Λεβερκούζεν 6-2
24/09/02 Μακάμπι Χάιφα - Ολυμπιακός 3-0
01/10/02 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ολυμπιακός 4-0
23/10/02 Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3
29/10/02 Μπάγερ Λεβερκούζεν - Ολυμπιακός 2-0
13/11/02 Ολυμπιακός - Μακάμπι Χάιφα 3-3
17/09/03 Ρεάλ Σοσιεδάδ - Ολυμπιακός 1-0
30/09/03 Ολυμπιακός - Γιουβέντους 1-2
21/10/03 Γαλατασαράι - Ολυμπιακός 1-0
05/11/03 Ολυμπιακός - Γαλατασαράι 3-0
25/11/03 Ολυμπιακός - Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-2
10/12/03 Γιουβέντους - Ολυμπιακός 7-0
15/09/04 Λα Κορούνια - Ολυμπιακός 0-0
28/09/04 Ολυμπιακός - Λίβερπουλ 1-0
19/10/04 Μονακό - Ολυμπιακός 2-1
03/11/04 Ολυμπιακός - Μονακό 1-0
23/11/04 Ολυμπιακός - Λα Κορούνια 1-0
08/12/04 Λίβερπουλ - Ολυμπιακός 3-1
13/09/05 Ολυμπιακός - Ρόζενμποργκ 1-3
28/09/05 Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός 2-1
19/10/05 Λιόν - Ολυμπιακός 2-1
01/11/05 Ολυμπιακός - Λιόν 1-4
23/11/05 Ρόζενμποργκ - Ολυμπιακός 1-1
06/12/05 Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 2-1
12/09/06 Ολυμπιακός - Βαλένθια 2-4
27/09/06 Σακτιόρ Ντόνετσκ - Ολυμπιακός 2-2
18/10/06 Ολυμπιακός - Ρόμα 0-1
31/10/06 Ρόμα - Ολυμπιακός 1-1
22/11/06 Βαλένθια - Ολυμπιακός 2-0
05/12/06 Ολυμπιακός - Σακτιόρ Ντόνετσκ 1-1
18/09/07 Ολυμπιακός - Λάτσιο 1-1
03/10/07 Βέρντερ Βρέμης - Ολυμπιακός 1-3
24/10/07 Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός 4-2
06/11/07 Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 0-0
28/11/07 Λάτσιο - Ολυμπιακός 1-2
11/12/07 Ολυμπιακός - Βέρντερ Βρέμης 3-0
19/02/08 Ολυμπιακός - Τσέλσι 0-0
05/03/08 Τσέλσι - Ολυμπιακός 3-0
16/09/09 Ολυμπιακός - ΑΖ Αλκμααρ 1-0
29/09/09 Αρσεναλ - Ολυμπιακός 2-0
20/10/09 Ολυμπιακός - Σταντάρ Λιέγης 2-1
04/11/09 Σταντάρ Λιέγης - Ολυμπιακός 2-0
24/11/09 ΑΖ Αλκμααρ - Ολυμπιακός 0-0
09/12/09 Ολυμπιακός - Αρσεναλ 1-0
23/02/10 Ολυμπιακός - Μπορντό 0-1
17/03/10 Μπορντό - Ολυμπιακός 2-1
13/09/11 Ολυμπιακός - Μαρσέιγ 0-1
28/09/11 Αρσεναλ - Ολυμπιακός 2-1
19/10/11 Ολυμπιακός - Μπορούσια Ντόρτμουντ 3-1
01/11/11 Μπορούσια Ντόρτμουντ - Ολυμπιακός 1-0
23/11/11 Μαρσέιγ - Ολυμπιακός 0-1
06/12/11 Ολυμπιακός - Αρσεναλ 3-1
18/09/12 Ολυμπιακός - Σάλκε 1-2
03/10/12 Αρσεναλ - Ολυμπιακός 3-1
24/10/12 Μονπελιέ - Ολυμπιακός 1-2
06/11/12 Ολυμπιακός - Μονπελιέ 3-1
21/11/12 Σάλκε - Ολυμπιακός 1-0
04/12/12 Ολυμπιακός - Αρσεναλ 2-1
17/09/13 Ολυμπιακός - Παρί Σεν Ζερμέν 1-4
02/10/13 Αντερλεχτ - Ολυμπιακός 0-3
23/10/13 Μπενφίκα - Ολυμπιακός 1-1
05/11/13 Ολυμπιακός - Μπενφίκα 1-0
27/11/13 Παρί Σεν Ζερμέν - Ολυμπιακός 2-1
10/12/13 Ολυμπιακός - Αντερλεχτ 3-1
25/02/14 Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0
19/03/14 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ολυμπιακός 3-0
16/09/14 Ολυμπιακός - Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2*Πηγή: sport-fm.gr*

«Φυσικά και μπορούμε την πρόκριση»

Ο στόχος της Μάλμε στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ δεν περιορίζεται στην κατάκτηση της τρίτης θέσης, αλλά μιας από αυτές που θα της δώσουν την πρόκριση. Αυτό υποστηρίζει ο Μάρκους Ρόζενμπεργκ.

«Φυσικά και μπορούμε την πρόκριση»
Ο στόχος της Μάλμε στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ δεν περιορίζεται στην κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Ο Μάρκους Ρόζενμπεργκ, σε δηλώσεις του στον σουηδικό Τύπο, επεσήμανε ότι όλοι στην ομάδα στοχεύουν στην πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Πώς βασιζόμενοι στην ισχύ της ομάδας στους εντός έδρας αγώνες.

«Ξέρουμε πόσο σημαντικά είναι τα εντός έδρας παιχνίδια όσο και το να παίρνεις νίκες όταν αγωνίζεσαι στο «σπίτι» σου εάν θέλεις να παραμείνει ψηλά στην βαθμολογία του ομίλου», ήταν τα πρώτα λόγια του άσου της Μάλμε και συνέχισε:

«Είναι ξεκάθαρο… Θέλουμε να συνεχίσουμε στη διοργάνωση. Θέλουμε να κατακτήσουν την πρώτη ή τη δεύτερη θέση στον όμιλο για αυτό», τόνισε και κατέληξε:

«Και νομίζω ότι το να πάρουμε την πρόκριση είναι κάτι πάρα πολύ πιθανό καθώς είναι πάρα πολύ δυνατοί στα παιχνίδια στην έδρα μας. Υπάρχει η πίστη στις δυνατότητες μας και ειδικά στο παιχνίδι μας το οποίο βελτιώνεται στην έδρα μας. Έχουμε πάρει πολλές νίκες στο γήπεδό μας, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην το κάνουμε και στο Τσάμπιονς Λιγκ», κατέληξε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Με τα ερυθρόλευκα ο Ολυμπιακός στο Μάλμε!!

Τις φανέλες με τις οποίες θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στο σημερινό παιχνίδι με τη Μάλμε στη Σουηδία παρουσίασε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ, μέσω του επίσημου προφίλ της στο Instagram.

Με τα ερυθρόλευκα ο Ολυμπιακός στο Μάλμε
Την κλασική ερυθρόλευκη εμφάνιση θα φορέσουν απόψε οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μάλμε για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Από την πλευρά του, ο Ρομπέρτο ως τερματοφύλακας θα είναι στα… κίτρινα, όπως ενημέρωσαν οι Πειραιώτες μέσα από το επίσημο προφίλ τους στο Instagram.

Δείτε τη φωτογραφία που «ανέβασαν» στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης



*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ο καλύτερος που έχω προπονήσει»

Με τον τρόπο αυτό ο Κάρλο Αντσελότι αναφέρθηκε στο Κριστιάνο Ρονάλντο μετά από περίπου ενάμιση χρόνο συνεργασίας μαζί του.

«Ο καλύτερος που έχω προπονήσει»
«Χωρίς να θέλω να φανώ ασεβής προς τους άλλους ποδοσφαιριστές, είναι ο καλύτερος που έχω προπονήσει. Πολύ επαγγελματίας και δουλευταράς».

Με τον τρόπο αυτό απάντησε ο Κάρλο Αντσελότι σε ερώτηση που δέχθηκε από τους δημοσιογράφους ενόψει του σημερινού αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ με την Λουντογκόρετς, για τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Νομίζω ότι η αλλαγή αυτή έχει να κάνει με το γεγονός ότι στη Ρεάλ Μαδρίτης αισθάνεται περισσότερο όμορφα, σαν στο σπίτι του. Είναι ένας ηγέτης, ο οποίος μπορεί να μην λέει πολλά αλλά ηγείται των άλλων μέσα από τη σκληρή δουλειά που κάνει», κατέληξε ο Ιταλός τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Βόμβα - «μήνυμα» κατά διαιτητή!!

Στόχος αγνώστων οι οποίοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό, έγινε χθες το βράδυ το σπίτι 34χρονου βοηθού διαιτητή πρώτης κατηγορίας στη Λεμεσό.

Βόμβα - «μήνυμα» κατά διαιτητή

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν στη Μεγαλόνησο, η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00 την νύχτα έξω από το σπίτι 34χρονου ρέφερι.

Από τις έρευνες του αρμόδιου τμήματος της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν εργοστασιακή κυλινδρική χάρτινη κροτίδα σε συνδυασμό με εύφλεκτη ύλη. Αποτέλεσμα αυτού ήταν μόνο κάποιες υλικές ζημιές στη βεράντα του σπιτιού του συγκεκριμένου διαιτητή.

Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας για την έκρηξη

Έκρηξη εργοστασιακής κροτίδας

Γύρω στις 11.20 μ.μ. χθες, σημειώθηκε έκρηξη έξω από την οικία 34χρονου στη Λεμεσό.

Στη σκηνή μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας όπου προέβησαν σε εξετάσεις. Όπως διαπιστώθηκε, η έκρηξη οφειλόταν σε πυροδότηση εργοστασιακής χάρτινης κροτίδας σε συνδυασμό με ποσότητα εύφλεκτης ύλης. Από την έκρηξη δεν προκλήθηκαν ζημιές.

Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πάει για Βάλτερς ο ΠΑΟ!!


Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έδωσε τη συγκατάθεσή του και ο Παναθηναϊκός προχωρά για να αποκτήσει τον Κρίσταπς Βάλτερς.

Πάει για Βάλτερς ο ΠΑΟ!

Ο 33χρονος Λετονός (1,88μ.), γιος του Βάλντις Βάλτερς που ήταν μέλος της εθνικής Σοβιετικής Ένωσης, είχε ένα πέρασμα από τον Πανιώνιο στο ξεκίνημα της καριέρας του το 2003. Έχει αγωνιστεί σε πολλές ομάδες, με κυριότερες τις Όλντενμπουργκ (2004-2006), Ούντινε (2006/07), Τριούμφ (2007/08), Φουενλαμπράδα (2008/09, 2010/11, 2012/13), Μπανταλόνα (2009/10), Μάλαγα (2011/12), Άρτλαντ Ντράγκονς (2012), Άνκαρα (2013/14) και πλέον ανήκει στην Μπάρονς της πατρίδας του. Την περασμένη σεζόν είχε στην Τουρκία 12 πόντους (51,28% στα τρίποντα), 4,3 ασίστ και 2,9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Στα υπόψη υπάρχει και ο Ντόνι ΜακΓκραθ, ο Αμερικανός με ιρλανδικό διαβατήριο γκαρντ που έχει περάσει από Αιγάλεω (2008/09), ΑΕΚ (2009/10)και ΠΑΟΚ (2010/11 και 2012/13), που έχει επίσης περάσει από Καντού, Μπολόνια, Βαρέζε, Σολέ, Τέραμο, Βερόνα και Ζαλγκίρις. Πέρσι ο 30χρονος άσος (1,93μ.) έπαιξε στη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης με 10,1 πόντους, 4,8 ασίστ και 2,5 ριμπάουντ ανά αγώνα στη VTB League. Η περίπτωση του Ντάνιελ Γιούιν υποχωρεί και ο Αμερικανός οδεύει προς τη Λε Μαν.

Όσο για τον ψηλό, μετά την αποχώρηση του Τζούλιαν Ράιτ που «κόπηκε» στα ιατρικά τεστ («κουβαλούσε» θλάση και ο Παναθηναϊκός δεν είχε την πολυτέλεια να τον περιμένει), αναζητείται ήδη άλλη λύση και δεν θα αργήσει η στιγμή που θα υπάρξει συμφωνία, καθώς έχει γίνει μια προεργασία.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν το σκέφτηκαν καν!!

Απόλυτα στηρίζουν οι διοικούντες τον Πλατανιά τον Γιάννη Χριστόπουλο, τονίζοντας μάλιστα ότι δεν έχει περάσει ούτε σαν σκέψη το ενδεχόμενο απομάκρυνσής του.

Δεν το σκέφτηκαν καν!
Τέσσερις ήττες και μία ήττα είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του Πλατανιά από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Το ξεκίνημα δεν είναι το ιδανικότερο για τους Χανιώτες, αλλά η διοίκηση εκφράζει την απόλυτη στήριξή της στο πρόσωπο του Γιάννη Χριστόπουλου και ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει τεθεί σε καμία περίπτωση θέμα απομάκρυνσής του.

Στο καθαρά αγωνιστικό, οι Κρητικοί βρίσκονται εν αναμονή των αποφάσεων όσον αφορά τις επόμενες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ενώ χθες οι παίκτες επέστρεψαν στις προπονήσεις μετά το ρεπό που είχαν τη Δευτέρα.

Οι τραυματίες Αγκιλέρα και Γκσπούρνινγκ ακολούθησαν και χθες ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Αυστριακός τερματοφύλακας αναμένεται σήμερα να μπει σε κανονικό πρόγραμμα.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Μπορούμε στην Ευρώπη και με τους νέους»

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να πετύχει στο Europa League με τους νεαρούς παίκτες που έχει στο ρόστερ του επεσήμανε ο Γιάννης Αναστασίου.

«Μπορούμε στην Ευρώπη και με τους νέους»

«Είναι ένα παιχνίδι εκτός έδρας και σίγουρα δεν είναι εύκολο», ήταν τα πρώτα λόγια του προπονητή του τριφυλλιού για την αναμέτρηση της ομάδας με την Εστορίλ και συνέχισε:

«Πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Η Εστορίλ είναι μια δύσκολη ομάδα που έχει μια καλή πορεία. Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα. Ελπίζουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε σωστά τα πράγματα. Έχει πολύ δρόμο ακόμα ο όμιλος και το σημαντικό για εμάς είναι να παρουσιαστούμε όπως πρέπει και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Θα παίξει μεγάλο ρόλο η αυτοσυγκέντρωση. Κάθε παιχνίδι ευρωπαϊκό για τα νέα παιδιά και τους καινούργιους παίκτες είναι μια νέα εμπειρία», ανέφερε.

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε και για το πρώτο παιχνίδι των πράσινων στη διοργάνωση και στη συνέχεια μίλησε και για την πρεμιέρα των ομίλων:

«Το ματς με τη Ντιναμό Μόσχας δεν το βλέπω σαν μάθημα. Δεν τελειώσαμε τις φάσεις όπως θα έπρεπε.Η πίεση, το άγχος και η ψυχολογική φόρτιση για το 2-2 μας ανάγκασε να μην κάνουμε τα πράγματα όπως θέλαμε. Όλοι έχουν συνειδητοποιήσει τι γίνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ξέρουμε πως θα το αντιμετωπίσουμε. Είναι θετικό να συλλέξουν τα παιδιά εμπειρίες και δείχνουν ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να αντεπεξέλθει στην Ευρώπη και με τα νέα παιδιά», κατέληξε.

Απομένουν τα τυπικά!!

Μόνο οι υπογραφές έχουν απομείνει για να επεκταθεί το συμβόλαιο του Νίκου Παπαδόπουλου στον Πανιώνιο μέχρι το 2017.

Απομένουν τα τυπικά
Σε μία σημαντική συμφωνία φέρονται να έχουν έρθει στον Πανιώνιο, η διοίκηση του οποίου έχει συμφωνήσει προφορικά με τον Νίκο Παπαδόπουλο.

Συγκεκριμένα, η SportDay αναφέρει ότι ο 24χρονος τερματοφύλακας απάντησε θετικά στην πρόταση που δέχθηκε από τους Νεοσμυρνιώτες για νέο συμβόλαιο, το οποίο θα έχει διάρκεια μέχρι το 2017.

Παράλληλα, οι «κυανέρυθροι» προετοιμάζονται για το φιλικό παιχνίδι στη Λαμία με την ομώνυμη ομάδα.

Στο περιθώριο της αναμέτρησης ο Πανιώνιος θα τιμήσει τον Μάκη Ζαχαρόπουλο, ο οποίος έπαιξε και στις δύο ομάδες.*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα βλέμματα στη Μαδρίτη…!!

Η αναμέτρηση Ατλέτικο Μαδρίτης-Γιουβέντους δεσπόζει στο σημερινό πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής του Champions League. Εκτός έδρας δοκιμασίες για Ρεάλ Μαδρίτης, Λίβερπουλ και Ντόρτμουντ.

Τα βλέμματα στη Μαδρίτη…
Ενδιαφέροντα παιχνίδια με πιο ξεχωριστό απ’ όλα αυτό της Μαδρίτης ανάμεσα στην Ατλέτικο και τη Γιουβέντους, περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής του Champions League.

1ος όμιλος

Για την Ατλέτικο Μαδρίτης η αποψινή αναμέτρηση με τη Γιουβέντους είναι τελικός. Μετά την ήττα της πρεμιέρας από τον Ολυμπιακό, οι «ροχιμπλάνκος» δεν έχουν περιθώριο για άλλη απώλεια βαθμών, αφού σε τέτοια περίπτωση, θα χάσουν σημαντικό έδαφος στην προσπάθεια κατάληψης μιας εκ των δύο προνομιούχων θέσεων. Η Γιουβέντους είναι πιο… χαλαρή, μετά το τρίποντο επί της Μάλμε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα «χτυπήσει» το ματς. Από πλευράς γηπεδούχων, δεν υπολογίζεται ο Γκάμπι, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν χωρίς τους Πίρλο και Μπαρτζάλι.

Στο άλλο ματς του ομίλου, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στη Σουηδία από τη Μάλμε. Στο 100ο παιχνίδι τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να κάνουν το δύο στα δύο, κάτι που δεν έχουν πετύχει ποτέ μέχρι τώρα.

1 Οκτωβρίου 2014

Μάλμε-Ολυμπιακός (21:45)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Γιουβέντους (21:45)

Βαθμολογία: Γιουβέντους 3 (2-0), Ολυμπιακός 3 (3-2), Ατλέτικο Μαδρίτης 0 (2-3), Μάλμε 0 (0-2)

Επόμενη αγωνιστική (22 Οκτωβρίου)

Ολυμπιακός-Γιουβέντους (21:45)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μάλμε (21:45)

2ος όμιλος

Εύκολο θεωρητικά έργο έχει η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία αντιμετωπίζει στη Σόφια την Λουντογκόρετς. Μετά την «πεντάρα» της πρεμιέρας επί της Βασιλείας, η «βασίλισσα» θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες της, ώστε να κάνει άλλο ένα βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Οι Βούλγαροι ναι μεν άγγιξαν το θαύμα στο «Άνφιλντ» δεχόμενοι γκολ στις καθυστερήσεις από τη Λίβερπουλ, αλλά κακά τα ψέματα, οι απαιτήσεις από το αποψινό παιχνίδι δεν είναι μεγάλες. Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν πλήρεις, ενώ από τους φιλοξενούμενους θα απουσιάσουν οι Χεσέ, Κεντίρα, Κοεντράο και πιθανότατα ο Πέπε.

Στην Ελβετία, η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει τη Βασιλεία σε ένα παιχνίδι, στο οποίο αμφότερες οι ομάδες θέλουν τους τρεις βαθμούς. Οι γηπεδούχοι για να μην χάσουν από τώρα την επαφή με τις προνομιούχες θέσεις και οι φιλοξενούμενοι για να «καθαρίσουν» όσο γίνεται πιο γρήγορα την υπόθεση-πρόκριση. Τιμωρημένος για τη Βασιλεία είναι ο Ντίας και τραυματίες οι Ντέγκεν και Ιβάνοφ. Στάριτζ, Σακό και Φλάναγκαν οι απόντες της Λίβερπουλ, Άλεν και Τζόνσον οι αμφίβολοι.

1 Οκτωβρίου 2014

Λουντογκόρετς-Ρεάλ Μαδρίτης (21:45), Βασιλεία-Λίβερπουλ (21:45)

Βαθμολογία: Ρεάλ Μαδρίτης 3 (5-1), Λίβερπουλ 3 (2-1), Λουντογκόρετς 0 (1-2), Βασιλεία 0 (1-5)

Επόμενη αγωνιστική (22 Οκτωβρίου)

Λουντογκόρετς-Βασιλεία (21:45)
Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης (21:45)

3ος όμιλος

Ντέρμπι πρωτοπόρων διεξάγεται στην Αγία Πετρούπολη, με τη Ζενίτ να υποδέχεται τη Μονακό. Οι Ρώσοι πήραν σπουδαίο διπλό επί της Μπενφίκα, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι έπαιξαν για μεγάλο διάστημα με παίκτη παραπάνω και επιβεβαίωσαν γενικότερα την καλή τους αγωνιστική κατάσταση. Από την άλλη, οι Γάλλοι επικράτησαν της Λεβερκούζεν στο Πριγκιπάτο, ένα αποτέλεσμα που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως μίνι έκπληξη, καθώς στο πρωτάθλημα παραπαίουν. Από πλευράς γηπεδούχων, αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή των Τιμόστσουκ και Βίτσελ, ενώ για τους φιλοξενούμενους δεν υπολογίζονται οι Τραορέ, Μπόρχα Λόπες και Αμπντενούρ.

Στη «Μπάι Αρένα», η Λεβερκούζεν υποδέχεται τη Μπενφίκα, σε ένα παιχνίδι που δεν υπάρχει αύριο για καμία από τις δύο ομάδες. Μετά τις ήττες της πρεμιέρας, αμφότερες δεν βλέπουν άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης, ώστε να παραμείνουν στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Σε άλλη περίπτωση, τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα. Τα αγωνιστικά προβλήματα δεν λείπουν, αφού οι γηπεδούχοι δεν υπολογίζουν για μια ακόμη φορά στους Παπαδόπουλο, Ρόλφες, Μπραντ και Κάστρο, ενώ αμφίβολος είναι ο Μπένις. Για τους φιλοξενούμενους, τιμωρημένος είναι ο Αρτούρ, τραυματίες ο Σίλβιο και αμφίβολος ο Πάουλο Λόπες.

1 Οκτωβρίου 2014

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Μονακό (19:00)
Λεβερκούζεν-Μπενφίκα (21:45)

Βαθμολογία: Μονακό 3 (1-0), Ζενίτ 3 (2-0), Λεβερκούζεν 0 (0-1), Μπενφίκα 0 (0-2)

Επόμενη αγωνιστική (22 Οκτωβρίου)

Λεβερκούζεν-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (21:45)
Μονακό-Μπενφίκα (21:45)

4ος όμιλος

Στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τη Ντόρτμουντ, η Άρσεναλ απογοήτευσε και δικαίως μπήκε με το… αριστερό στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Πλέον, οι «κανονιέρηδες» στο παιχνίδι με τη Γαλατασαράι στο Λονδίνο δεν έχουν περιθώριο για νέα γκέλα, αφενός γιατί θα αρχίσει η γκρίνια, αφετέρου γιατί θα χάσει έδαφος σε ό,τι αφορά το κυνήγι της πρόκρισης. Πάντως, ο Αρσέν Βενγκέρ θα χρειαστεί να κάνει ξανά αλχημείες, αφού δεν υπολογίζει στους Ράμσεϊ, Αρτέτα, Ζιρού, Ντεμπισί, Σανόγκο, Ουόλκοτ, ενώ αμφίβολος είναι ο Γουίλσιρ. Οι Τούρκοι κατάφεραν να σώσουν στο τέλος τον βαθμό στην Κωνσταντινούπολη με αντίπαλο την Άντερλεχτ και παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες του αποψινού αγώνα, αισιοδοξούν ότι μπορούν να αποφύγουν την ήττα, με δεδομένο ότι θα παραταχθούν και πλήρεις.

Το άλλο παιχνίδι του ομίλου θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες, εκεί όπου η Άντερλεχτ θα υποδεχθεί τη Μπορούσια Ντόρτμουντ. Οι Γερμανοί, μετά την εύκολη νίκη επί της Άρσεναλ θέλουν να διπλασιάσουν τις επιτυχίες τους και να πάρουν από νωρίς κεφάλι στο γκρουπ, ενώ οι Βέλγοι μετά την ισοπαλία στην Κωνσταντινούπολη, θέλουν να κάνουν άλλη μια έκπληξη. Τα προβλήματα είναι αρκετά και μάλιστα εκατέρωθεν, αφού οι γηπεδούχοι δεν υπολογίζουν στον Ν’ Σακαλά, ενώ αμφίβολοι είναι οι Πραέ και Βάντεν Μπόρε, ενώ για τους φιλοξενούμενους θα λείψουν οι τραυματίες Κιρχ, Ρόις, Μπλαστσικόφτσκι, Μικταριάν, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή των Γκουντογκάν και Κελ.

1 Οκτωβρίου 2014

Άρσεναλ-Γαλατασαράι (21:45)
Άντερλεχτ-Ντόρτμουντ (21:45)

Βαθμολογία: Ντόρτμουντ 3 (2-0), Γαλατασαράι 1 (1-1), Άντερλεχτ 1 (1-1), Άρσεναλ 0 (0-2)

Επόμενη αγωνιστική (22 Οκτωβρίου)

Άντερλεχτ-Άρσεναλ (21:45)
Γαλατασαράι-Ντόρτμουντ (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

H εκκίνηση που δεν είχε ποτέ και η σταθερότητα που έχει αποκτήσει!!

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για το εκατοστό παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ και για το ξεκίνημα που έχουν κάνει οι «ερυθρόλευκοι» στη διοργάνωση.
Ξανά λοιπόν σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός. Και μάλιστα σε βραδιά επετειακή, μιας και οι Πειραιώτες συμπληρώνουν στη Σουηδία 100 συμμετοχές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (από τη φάση των ομίλων και έπειτα). Ένα ταξίδι που... ξεκίνησε από το 1997 (Ολυμπιακός-Πόρτο 1-0 με το υπέροχο γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου) και συνεχίζεται σχεδόν αδιάκοπα.
ADVERTISEMENT
Αν παίζει ρόλο η ιστορία σε... ιστορίες σαν την αποψινή; Προφανώς όχι. Και ειδικά ο Ολυμπιακός με την τόσο μεγάλη εμπειρία, γνωρίζει καλά ότι οι αριθμοί είναι μονάχα για τους «παρατηρητές». Αν όμως θα έπρεπε οι Πειραιώτες να ζητήσουν από τους εαυτούς τους, ένα «δώρο» για αυτή την 100άρα; Νομίζουμε ότι θα υπήρχε απόλυτη εναρμόνιση στην απάντηση. Όλοι το ίδιο θα σκέφτονταν. Την αφετηρία που ο πρωταθλητής Ελλάδας δεν είχε ποτέ ως τώρα. Δύο συνεχόμενες νίκες, στις δύο πρώτες αγωνιστικές της φάσης των ομίλων. Δεν έχει συμβεί ως τώρα. Μπορεί όμως να γίνει απόψε.
Και μπορεί, πρωτίστως, διότι ο Ολυμπιακός επικράτησε στην πρεμιέρα της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ξεκίνησε με το δεξί, κάτι που είχε να συμβεί πραγματικά πολλά χρόνια (από το 2009 και την 1-0 νίκη επί της Άλκμααρ). Έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτή η επικράτηση των Ερυθρόλευκων επί των περσινών φιναλίστ της διοργάνωσης. Σημασία για την «οικονομία» του πρώτου ομίλου και όχι απλά για τις εντυπώσεις. Για την κουβέντα της πρόκρισης.
Με νίκη στη Σουηδία, ο Μίτσελ και οι ποδοσφαιριστές του θα έχουν ήδη 6 βαθμούς και τη Μάλμε «κολλημένη» στο μηδέν, άρα και απογοητευμένη για τη συνέχεια. Τη Μάλμε που φιλοξενούν την τελευταία αγωνιστική στο Φάληρο και που θα είναι ευχής έργον για εκείνους να την «πετύχουν» αδιάφορη. Ουσιαστικά δηλαδή και χωρίς να θέλουμε να κουράσουμε με σενάρια και αριθμούς, ο Ολυμπιακός επικρατώντας στο Μάλμε ανοίγει δρόμο όχι για ακόμη τρεις αλλά για έξι βαθμούς. Και αν συμβεί αυτό γίνεται πραγματικά "συνομιλητής" και της Ατλέτικο και της Γιουβέντους.
Υπό προϋποθέσεις η... δουλειά μπορεί να γίνεται και με έναν βαθμό στο Μάλμε. Αλλά κακά τα ψέματα. Αν κάπου υπάρχουν καλές πιθανότητες για εκτός έδρας βαθμούς, για ένα τρίποντο σαν αυτό πέρσι στις Βρυξέλες και πρόπερσι στο Μονπελιέ, στη Σουηδία είναι. Ούτε στο Τορίνο, ούτε στη Μαδρίτη. Και μιας και αναφέραμε, τις δύο πόλεις όπου ήρθαν οι τελευταίες εκτός έδρας νίκες του Ολυμπιακού στην διοργάνωση; Ένας έξτρα κοινός παρανομαστής. Ο Κώστας Μήτρογλου. Πέτυχε το γκολ της νίκης στη Γαλλία (24.10.2012), πέτυχε χατ τρικ στο σπίτι της Άντερλεχτ. Και το περσινό έχει... γενέθλια για τον Μητρογκόλ. Στις 2.10 ήταν εκείνο το ματς. Λέτε ο 26άχρονος φορ να το «θυμηθεί» και απόψε;
Και όσο για τον... διάλογο που άνοιξε ο προπονητής της Μάλμε, λίγο πριν από το ματς με τις τρόπον τινά «επιθετικές δηλώσεις» του; Προφανώς και αυτό είναι μέσα στο παιχνίδι. Ασχέτως αν ατύχησε διότι το επικοινωνιακό χάρισμα του Μίτσελ, δεν το συναντάς εύκολα, ακόμη και σε «πακέτα» ικανοτήτων προπονητών Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Άγκε Χαρέιντε βέβαια ατύχησε και σε κάτι ακόμη. Επέμεινε να χαρακτηρίζει τον Ολυμπιακό ασταθή στην Ευρώπη. Αν το εννοούσε σε σχέση με την Ατλέτικο Μαδρίτης ή την Γιουβέντους, το πρόβλημα ήταν στην «διατύπωση».
Αν το εννοεί αντιλαμβανόμενος ότι ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταθλητής Ελλάδας και μια ομάδα που συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας; Τότε μάλλον η εκτίμηση του θα έχει βάση το μακρινό παρελθόν στην διοργάνωση. Διότι ο Ολυμπιακός τα τελευταία 7 χρόνια (η φετινή συμμετοχή είναι η 6η στο διάστημα αυτό), από την εποχή της ομάδας του Τάκη Λεμονή που έκανε τα διπλά σε Βρέμη και Ρώμη (Λάτσιο) έχει στα αλήθεια μια άκρως ενδιαφέρουσα ισορροπία στα αποτελέσματα του, στην κορυφαία διοργάνωση. Σε ένα δείγμα 37 αγώνων από τη φάση των ομίλων και έπειτα. Έχει 17 νίκες, 5 ισοπαλίες και 15 ήττες (εκ των οποίων οι 4 είναι στη φάση των «16» από Τσέλσι, Μπορντό, Γιουνάιτεντ). Έχει τρεις προκρίσεις στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ (2007-2008, 2009-2010, 2013-2014), και άλλες δύο... μεταθέσεις στη φάση των «32» του Γιουρόπα (2011-2012, 2012-2013). Έχει συνολικά πέντε εκτός έδρας νίκες.
Και έχει αφήσει «πίσω» του στη βαθμολογία τις: Βέρντερ-Λάτσιο (2007-2008), Άλκμααρ-Σταντάρ Λιέγης (2009-2010), Ντόρτμουντ (2011-2012), Μονπελιέ (2012-2013), Μπενφίκα-Άντερλεχτ (2013-2014). Ομάδες που είτε έχουν πολύ μεγαλύτερα ονόματα από τη Μάλμε, είτε προέρχονται από πολύ σημαντικότερες λίγκες από ότι η Σουηδική, αλλά και η ελληνική. Αν έχει λοιπόν κάτι να χαρακτηρίζει τον πρωταθλητή τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, αυτό είναι η συνέπεια του. Η σταθερότητα που έχει αποκτήσει στη «σύγχρονη» ευρωπαϊκή εποχή του.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Λέω να βαρέσω αναβολή!!

Ο Κώστας Κατσούλης έφυγε άκλαυτος από τη ζωή και ο Βασίλης Σκουντής γράφει για την... τυμβωρυχία στην οποία είναι εθισμένη η ελληνική κοινωνία. 
"Τον έφαγαν τον Κώστα μας" είπε συντετριμμένος ο Γιάννης Μαντζουράνης που αποτελεί τη ζωντανή ιστορία του Εθνικού και η ταπεινότητα μου συμπάσχοντας στο πένθος για τον θάνατο ενός ανθρώπου (ανθρώπου, ας πάει στα κομμάτια η ιδιότητα του φιλάθλου) το χοντραίνει ακόμη περισσότερο...
ADVERTISEMENT
Τον Κώστα (Κατσούλη) και τον κάθε Κώστα τον τρώμε εμείς οι ίδιοι κάθε μέρα κι είναι τέτοια η βουλιμία μας, που δεν προλαβαίνουμε να τον χωνέψουμε κιόλας...
Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις η κλίμακα των συναισθημάτων είναι και έντονη και πολύ υψηλή: από τη θλίψη που γεννά τον θρήνο μέχρι την οργή η οποία προκαλεί την αγανάκτηση...
Βλέπεις, νιώθεις και πονάς (για) όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω σου και καταλήγεις στο μοιρολατρικό συμπέρασμα πως δεν έχει σωτηρία αυτός ο κόσμος μας: τον κόσμο γενικότερα εννοώ κι όχι μονάχα αυτόν του αθλητισμού, διότι το πρόβλημα της βίας είναι κοινωνικό και ως τέτοιο εκδηλώνεται στα γήπεδα, που προσφέρονται ως χώρος εκτόνωσης.
Με το πρόβλημα της εγκληματικής αβελτηρίας και κυρίως με εκείνο της ακατάσχετης ευχολογίας και της παρελκόμενης υποκρισίας δεν ξέρω τι γίνεται, αλλά πολύ φοβάμαι πως δεν (θέλουν να) ξέρουν ούτε και εκείνοι οι οποίοι ετάχθησαν επ' αυτώ!
Στους πολιτικούς αναφέρομαι κατά βάση κι όχι μονάχα επειδή αυτοί , οι αστυνομικοί και οι δημοσιογράφοι προσφέρονται πολύ πιο άνετα και κυρίως πολύ πιο ανώδυνα για να τους ρίξει κάποιος το ανάθεμα, αλλά διότι στην προκειμένη περίπτωση οι λεγάμενοι αντί να σέβονται, βεβηλώνουν τη μνήμη ενός νεκρού!
Είναι βαρύ αυτό που γράφω, αλλά δυστυχώς το πιστεύω και -ακόμη χειρότερα-μπορώ να επιχειρηματολογήσω και να το τεκμηριώσω. Με πρόλαβαν άλλοι (τόσο στοwww.gazzetta.gr, όσο και αλλαχού), αλλά θεωρώ σκόπιμο να καταθέσω την άποψη μου γι αυτή την παρανοϊκή απόφαση που καθιστά ακόμη παρανοϊκότερη την οπαδική βία...
Αφήνω στην άκρη τις παράπλευρες συνέπειες της αναβολής της αγωνιστικής δράσης, διότι στην παρούσα φάση δεν έχει καμιά σημασία ποιος ωφελείται και ποιος αδικείται από δαύτην, θέμα που αποτελεί ήδη (άλλο) ένα casus belli σε ό,τι αφορά στον προημιτελικό αγώνα του Κυπέλλου μπάσκετ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό και το ποδοσφαιρικό ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Δεν είναι, μωρέ, παράλογος και αναίσχυντος αυτός ο τσακωμός, όταν την ίδια στιγμή ένας άνθρωπος έχει φύγει από τη ζωή και πάνω του εξελίσσεται μια πραγματική τυμβωρυχία;
Δεν ξέρω πόσο παγιδευμένος είναι ο εκάστοτε Υφυπουργός αθλητισμού και τι (περισσότερο ή λιγότερο) μπορεί να κάνει από αυτό που έπραξε ο Γιάννης Ανδριανός; απλώς φοβάμαι -για να μην πω ότι είμαι σίγουρος- ότι η συγκεκριμένη απόφαση ήταν μια παρόρμηση της στιγμής και δεν έχει το παραμικρό έρεισμα, ούτε την ελάχιστη προοπτική...
Να βγάλουμε μια συλλυπητήρια ανακοίνωση, να προσθέσουμε μια ευχή ώστε να μην επαναληφθεί μια τέτοια τραγωδία, να καταδικάσουμε γενικώς και αδιακρίτως την τυφλή οπαδική βία, να διαδηλώσουμε τη βούληση της κυβέρνησης για να την πατάξει, να χτυπήσουμε (που λένε και οι μελλοντικοί, αλλά απρόθυμοι φαντάροι) μια αναβολή κι αυτό είναι όλο!
Η υπόθεση είναι πλέον πολύ βαρετή, πολύ προβλέψιμη και πολύ κλισέ, απλώς την κάνω και πολύ αγοραία! Κανονικά μετά από τόσες φορές που έχει μπει αυτό το γαμημένο το μαχαίρι σε αυτό το γαμημένο το κόκκαλο και μετά από τόσες φορές που έχουν συνεδριάσει αυτές οι γαμημένες οι επιτροπές για τη Βία (οι οποίες απλώς από καιρού εις καιρόν αλλάζουν όνομα, αλλά διατηρούν στο ακρωνύμιο τους το Βήτα), θα έπρεπε να ζούμε σε έναν αγγελικό κόσμο, αλλά τζίφος!
Το μαχαίρι δεν αγγίζει το κόκκαλο, οι επιτροπές περί άλλα τυρβάζουν και δεν ξέρω εάν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα!
Πού και που αυτή η ωραία ατμόσφαιρα βάζει μαύρες πλερέζες, αφήνει μερικά (κατά βάσιν κροκοδείλια, που ανακατεύονται με τα λιγοστά αληθινά) δάκρυα μαζί με τους τεθλιμμένους συγγενείς και ύστερα ξανά προς τη δόξα τραβά!
Ναι, βεβαίως και φταίμε όλοι, περί τούτου δεν χωρεί αμφιβολία...
Φταίει η συμβιβασμένη με το διακύβευμα του πολιτικού κόστους αθλητική ηγεσία...
Φταίει η Αστυνομία που δεν μπαίνει στη μάχη...
Φταίνε οι πρόεδροι οι οποίοι δημιουργούν κι ελέγχουν "στρατούς"για να ενισχύουν το "εγώ" τους στα διάφορα power games...
Φταίνε οι ανθρωποειδείς κάφροι που πηγαίνουν στα γήπεδα για να τα κάνουν λίμπα...
Φταίμε εμείς οι δημοσιογράφοι που επωάζουμε το (κατά συνθήκην) "αυγό του φιδιού" και είτε είμαστε κανίβαλοι, είτε αναγκαζόμαστε να παίξουμε αυτόν τον ρόλο, παρέχουμε ευχαρίστως και χώρο, αλλά ακόμη και ιδεολογική πλατφόρμα στους πολεμιστές των γηπέδων...
Φταίει (όπως αναρωτιόταν και ο Βάρναλης στους "Μοιραίους") το κακό το ριζικό μας κι επίσης φταίει ο θεός που μας μισεί!
Φταίει προδήλως και ο Χαζτηπετρής!
Επαναλαμβάνω ότι το μείζον ζήτημα στην υπόθεση δεν είναι εάν, πότε και πώς θα γίνουν οι επίσημοι αγώνες των κάθε λογής διοργανώσεων, αλλά ότι δολοφονήθηκε ένας άνθρωπος κι ότι κανένα ματς και καμιά νίκη δεν αξίζουν περισσότερο από μια ζωή...
Εάν τώρα σώνει και καλά πρέπει να μπω κι εγώ στο τριπάκι αυτής της υπόθεσης (της συλλήβδην αναβολής) έχω να καταθέσω τις εξής απόψεις και απορίες:
Τη μνήμη ενός ανθρώπου την τιμάς με αγώνες και με την παρουσία των υγιών και πραγματικών φιλάθλων και όχι με...ρεπό! Θού κύριε φυλακήν τω στόματι μου, αλλά νομίζω ότι την αναβολή οι περισσότερες ομάδες ως ρεπό θα την εκλάβουν και ως τέτοιο θα την αξιοποιήσουν.
Θα σοκαριστεί-πιστεύουμε-η κοινή γνώμη και θα αντιμετωπιστεί η αλητεία από την αναβολή ή κουβέντα στην κουβέντα και με τις όποιες παρενέργειες της απόφασης θα ανοιχτούν καινούργια μέτωπα;
Αφού η Πολιτεία αναβάλλει τους αγώνες των Εθνικών Πρωταθλημάτων και των Κυπέλλων, γιατί δεν προέβη και δε διάβημα προς τον... Μισέλ Πλατινί, ώστε να συμβεί το ίδιο και με τα ματς των ελληνικών ομάδων στο Champions League και στο Εuropa League; Εδώ (μολονότι δεν είναι πρέπον) αστειεύομαι, αλλά φοβάμαι πως όλη αυτή η υπόθεση έχει στοιχεία που γεννούν και δικαιολογούν τη θυμηδία...
Η αντιμετώπιση της βίας είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να λυθεί είτε σε ένα λεπτό (εάν υπάρχει επιθυμία), όπως κόμπαζε κάποτε ένας επιφανής παράγων, είτε με τα σούρτα φέρτα (από υφυπουργό σε υφυπουργό) του νόμου για τις μετακινήσεις των οπαδών και το ιδιώνυμο, είτε με τα πένθιμα πρωτοσέλιδα (όπως το χθεσινό του "Goal News")των εφημερίδων, είτε με την... καραμελωμένη υπόμνηση/επίκληση της Θάτσερ!
Ο Γιάννης Ανδριανός έλαβε μια απόφαση, που ο ίδιος (προφανώς και με την έγκριση του Πρωθυπουργού ) θεώρησε όχι ως ορθή, αλλά ως επιβεβλημένη. Πιθανότατα την έλαβε για να αφυπνίσει τις κοιμώμενες συνειδήσεις και να θορυβήσει την κοινή γνώμη, που ούτως ή άλλως, από χόμπι ή από ιδεολογία, τσακώνεται για ψύλλου πήδημα: από το ποιος παίκτης την έχει πιο... μεγάλη μέχρι ποιο μοντέλο του iPhone λυγίζει ευκολότερα!
Αυτό ακριβώς (λένε οι μαρτυρίες ότι) συνέβαινε και την ώρα του ναυαγίου στα ενδότερα του "Τιτανικού": Το καράβι βούλιαζε και η ορχήστρα συνέχισε να παίζει!
The show must go on, έτσι πάλι δεν έλεγαν οι Queen; Το σόου της ζωής και της καθημερινότητας θα συνεχιστεί (και) μετά την αναβολή, όπως συνεχίστηκε και μετά τον θάνατο του Φρεντ Μέρκιουρι, λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού. Θα μπουν στο ράφι τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, θα ξεχαστούν οι συλλυπητήριες ανακοινώσεις, θα αποδειχτούν για άλλη μια φορά φενάκες τα ευχολόγια και όλα αυτά θα επανεμφανιστούν την επόμενη φορά που κάποιος Κωνσταντίνος Κατσούλης θα γίνει θυσία στον βωμό της βίας και θα πληρώσει την αγάπη του για τον αθλητισμό και την αφοσίωση στην ομάδα του...
Θα επανεμφανιστούν επίσης την επόμενη φορά που κάποιος Γιάννης Ανδριανός θα αναβάλει μια αγωνιστική πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο τάχα τιμάται η μνήμη ενός νεκρού και ικανοποιείται το λαϊκό αίσθημα...
ΥΓ: Μια παροιμία λέει πως για να πιάσεις ψάρι, πρέπει να βρέξεις τον κώλο σου! Δυστυχώς εδώ και δεκαετίες η γενικότερη στάση όλων μας απέναντι στο συγκεκριμένο πρόβλημα υπαγορεύεται από τα συμφέροντα, από μια επιδερμική νοοτροπία και από την απροθυμία των "τα φαιά φορούντων" να καταλήξουν σε μια λύση, που μπορεί να είναι δυσάρεστη και επώδυνη. Ποια είναι αυτή; Οχι πάντως η ανακάλυψη και η ανακύκλωση των συνήθων υπόπτων, ούτε η επιλεκτική και αναλώσιμη ενασχόληση με την υπόθεση, ούτε η λογική του "βαράμε μια αναβολή και ησυχάζουμε"!
ΥΓ-2: Ο καθένας μας μπορεί να έχει μια άποψη και μια πρόταση για το θέμα της βίας. Το θέμα είναι να την έχουν, να την καταθέσουν, να την καταστήσουν κτήμα ολόκληρης της κοινωνίας και και να την εφαρμόσουν αυτοί που κυβερνούν τούτο τον έρημο τόπο!

*Πηγή: gazzetta.gr*