Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Κούγιας: «Κλασική περίπτωση ασχέτων που έμπλεξαν οι Αθανασιάδης και Ζαμπέτας»

Στο "Αθλητικό Metropolis" και στην εκπομπή "Τρίτο ημίχρονο" μίλησε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος παραδέχθηκε πως θα είναι η υπερασπιστική γραμμή του κ. Ζαμπέτα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το αν αληθεύει πως θα θα είναι η υπεράσπιση του πρώην προέδρου του Άρη: «Αληθεύει. Με προσέγγισε το οικογενειακό περιβάλλον του κ. Ζαμπέτα και ζήτησα να δω τη δικογραφία».

«Είναι δεδομένο ότι θα μείνουν μέχρι τη Δευτέρα στο κρατητήριο, γιατί ουσιαστικά πρόκειται για υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων προς το Δημόσιο. Θεωρητικά κινδυνεύουν με 5 χρόνια μέχρι και ισόβια. Θα πρέπει όμως να δω τη δικογραφία για να πούμε περισσότερα. Φυσικά οι δύο τους, δεν παρακράτησαν χρήματα τα οποία καρπώθηκαν, αλλά η ευθύνη τους είναι αντικειμενική. Η ΠΑΕ θα έπρεπε να έχει καταβάλει στην εφορία που ποσό που όφειλε».

«Το πρώτο που πρέπει να πληρώνεις σε μία ΠΑΕ είναι η εφορία και το ΙΚΑ, αλλά δεν το κατάλαβαν ποτέ οι εκάστοτε διοικούντες του Άρη. Αυτή τη στιγμή ο Άρης πληρώνει το ΙΚΑ του Σηφάκη. Για μένα η υπόθεση του κ. Αθανασιάδη και του κ. Ζαμπέτα είναι κλασσική περίπτωση «ασχέτων» που έμπλεξαν το συναίσθημα, χωρίς να αντιληφθούν την ευθύνη του να είσαι πρόεδρος μίας Ανώνυμης Ποδοσφαιρικής Εταιρείας».

Για την έκβαση που πιστεύει πως θα έχει η υπόθεση: «Στα ποινικά δικαστήρια δεν δικάζονται χαρτιά και λογαριασμοί, αλλά οι άνθρωποι και οι συμπεριφορές τους. Για την υπόθεση των δύο θα μπορέσω να σας πω περισσότερα όταν θα δω την δικογραφία τους».

Για την κατάσταση της ΠΑΕ Άρης: «Με εντελώς διαφορετική οπτική ο Άρης θα μπορούσε να βρίσκεται σε μία εντελώς διαφορετική κατάσταση. Το «μαγαζί» είναι τεράστιο».


πηγή: metrosport.gr
 


Πούλιος: «Θα ήταν καλή λύση η πρόταση των τηλεοπτικών»

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Κώστας Πούλιος, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε η ένωση με την Superleague και την ΠΑΕ Άρης για τις προσφυγές των παίκτών.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τη συνάντηση : «Δεν υπήρχε κάποιο ραντεβού προγραμματισμένο. Εγώ βρέθηκα για 1-2 λεπτά μέσα, δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να γίνει. Εγώ ξέρω ότι σήμερα εγκρίθηκε και η συμφωνία μεταξύ της Superleague και της ΕΠΟ. Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να γίνει. Καταρχάς πρέπει να ξέρουν όλοι ότι ήδη με αυτή τη συμφωνία που έγινε, για τις 45 δόσεις από μόνο του δείχνει την διάθεση του ποδοσφαιριστή. Από εκεί και πέρα για κάποιες παραπάνω συμφωνίες, ελπίζω ότι θα βρεθούν λύσεις για το καλό όλων».

Για τον ρόλο του ΠΣΑΠ: « Είναι στην ευχέρεια του κάθε ποδοσφαιριστή το τι συμφωνία θέλει να κάνει. Εμείς κάνουμε αυτό που μπορούμε. Επιτρέπεται να κάνουν οτιδήποτε παραπάνω θέλουνε».

Για τις ρήτρες: «Το σίγουρο είναι ότι δεν φταίει ο ποδοσφαιριστής που είχε ρήτρα 800.000 ευρώ στο συμβόλαιό του. Όσοι έχουν προσφύγει εδώ (στην Ελλάδα) έχουν κάποια διαλλακτικότητα, άλλο αν μία προσφυγή γίνει στη FIFA. Εμείς αυτό που θέλουμε σαν ΠΣΑΠ είναι να μην έχουν περαιτέρω προβλήματα η ομάδες και να καταφέρουν σε 2-3 χρόνια να αποπληρώσουν τους ποδοσφαιριστές. Θέλουμε το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Για την πρόταση της ΠΑΕ Άρης να παραχωρήσει το τηλεοπτικο συμβόλαιο της επόμενης χρονιάς για να εξοφληθούν οι ποδοσφαιριστές: «Σχετικά με την πρόταση των τηλεοπτικών, θα ήταν πολύ καλή λύση, αρκεί και να λυθεί το διαδικαστικό της υπόθεσης. Πιστεύω πως θα πάνε όλα καλά».


πηγή: metrosport.gr
 


Αναβολή μέχρι τις 26 Απριλίου, διατηρείται η προσωρινή διαταγή!

Το δικαστήριο αποφάσισε να αναβάλλει την υπόθεση της ΚΑΕ Άρης για την εισαγωγή της στο άρθρο 99 και ταυτόχρονα διατήρησε την προσωρινή διαταγή υπαγωγής της ομάδας στο άρθρο 99.

Έτσι η ασπίδα που είχε ο Άρης απέναντι στους πιστωτές του παρέμεινε, ενώ οι διοικούντες τις ΠΑΕ μαζί με το νομικό επιτελείο θα συνεχίσουν να εργάζονται ώστε η ΚΑΕ Άρης να μπορέσει να υπαχθεί τελικώς στο άρθρο 99.


πηγή: metrosport.gr
 


Ροδόπουλος: «Έχω τη δική μου μπασκετική φιλοσοφία»

Στην Ελλάδα φέτος για πρώτη φορά οι 14 σύλλογοι της Α1 είχαν Έλληνα προπονητή στον πάγκο τους μία οικονομική συγκυρία ίσως των καιρών, αλλά παράλληλα και της ευρύτερης αποδοχής που τυγχάνουν οι δικοί μας προπονητές εντός και εκτός συνόρων. Ένας από τους ανθρώπους της προπονητικής που έχει περάσει τη δική του φιλοσοφία και υπεραμύνεται των γνώσεών του και της μπασκετικής του φιλοσοφίας. Ο λόγος για τον Θόδωρο Ροδόπουλο, ο οποίος τυγχάνει να είναι τα τελευταία 8 χρόνια πρώτος αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων προπονητών και δέχθηκε να παραχωρήσει μια συνέντευξη στην οποία μιλάει για το ελληνικό και το αμερικάνικο μπάσκετ, τo SALONICA BASKETBALL CAMP και την Ακαδημία μπάσκετ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ.

-Κύριε Ροδόπουλε, πολλά χρόνια στον χώρο της προπονητικής έχετε ακολουθήσει το δικό σας δρόμο και έχει ασπαστεί τον αμερικάνικο τρόπο σκέψης.

«Για μένα το μπάσκετ είναι τρόπος ζωής. Είμαι 8 χρόνια αντιπρόεδρος του ΣΕΠΚ και 37 χρόνια μέλος του συνδέσμου προπονητών της Αμερικής. Έχω διατελέσει προπονητής στον ΠΑΟΚ και στον Ηρακλή, από τον έφυγα το 1992 και από τότε ουσιαστικά ακολουθώ το δικό μου δρόμο. Υπήρξα άμεσος συνεργάτης του Ρίτσαρντ Ντουξάιρ στην Εθνική Ελλάδας και μετά μου ζητήθηκε να αναλάβω την τεχνική της ηγεσία, αλλά αρνήθηκα. Προτίμησα να ασχοληθώ με κάτι δικό μου, για αυτό διοργάνωσα το «Salonica Basketball Camp», το οποίο συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας φέτος και παράλληλα έχω τις Ακαδημίες Αστέρια. Και τα δύο αποτελούν για μένα το σπίτι μου και πρωτοποριακά εγχειρήματα για το ελληνικό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ».

-Ποια είναι η σχέση σας με την ΕΟΚ και την ΕΚΑΣΘ. Συμφωνείτε με τον τρόπο που ακολουθούν στο σχεδιασμό του ελληνικού μπάσκετ.

«Όχι, δε συμφωνώ γιατί αυτοί οι φορείς πρέπει να υπηρετούν το μπάσκετ και ασκούν σωστά το αντικείμενο. Διαφωνώ σε πολλά. Το μπάσκετ πρέπει να είναι η προτεραιότητά τους με τα σωστή έννοια. Πρέπει να ανοίξουμε τους ορίζοντές και να αλλάξουμε την νοοτροπία μας, εγώ αυτό έκανα με τις σπουδές στις ΗΠΑ, όπου πήγα με υποτροφία στο «Κούτσερ Καμπ», δίπλα στον Κλερ Μπι. Σπούδασα ψυχολογία του προπονητή και ανάπτυξη του εφήβου/παιδιού και θέλησα να κάνω κάτι καλό στην πόλη μου. Για το λόγο αυτό ονόμασα το καμπ «Salonica Basketball Camp», γιατί ήθελα να προβάλλεται η πόλη μου και η χώρα μου. Είμαι άνθρωπος που αγαπάω τον τόπο μου και θεωρώ ότι κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει τόσα χρόνια την εντιμότητά μου και την τεχνική μου κατάρτιση στα τόσα χρόνια προπονητικής. Όσο για την ΕΟΚ και την ομοσπονδία, θα πρέπει να εκλείψουν οι εγωϊσμοί και να μπει πρώτα το καλό του μπάσκετ. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος έχει τη δική του φιλοσοφία, με την οποία εγώ δε συμφωνώ. Και στην ΕΚΑΣΘ πρέπει να αλλάξουν πολλά».

-Έχετε πολλά να θυμάστε από την παρουσία σας στην άλλη μεριά του Ατλαντικού…

«Τι να πρωτοθυμηθώ μέσα από 20 παρουσίες σε all star game και 29 σε κολλεγιακά πρωταθλήματα. Όποιον Έλληνα βρουν στις ΗΠΑ ρωτούν αν με γνωρίζουν. Έχω πάει πολλές φορές και θα συνεχίσω να πηγαίνω με εκφράζει απόλυτα. Τι να πρωτοξεχωρίσω από τους ανθρώπους που έχω γνωρίσει τον Ντιν Σμιθ, τον Μάϊκλ Τζόρνταν, το Μάτζικ Τζόνσον. Δε θα ξεχάσω τον τελικό του NCΑΑ ανάμεσα στο ανάμεσα στον Μάτζικ Τζόνσον και το Λάρι Μπερντ, όπως και την πρώτη μου παρουσία στο Μάντισον Σκούερ Γκάρντεν, όπου όλο το γήπεδο φώναζε…defense. Είναι μια ολόκληρη ζωή… Πλέον, όλο το βάρος πέφτει στην ακαδημία Αστέρια και στο SBC, που κλείνει φέτος 30 χρόνια ζωής. Εκεί, κάνουμε πραγματική δουλειά και αφήνουμε τους αθλητές ελεύθερους στα 18 τους, να επιλέξουν το δρόμο τους»!

«Είμαι αυστηρός, όχι μονόχνωτος»



Ο Θόδωρος Ροδόπουλος είναι ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο της ελληνικής προπονητικής και οι γνώσεις του ειδικά στο αμερικάνικο μπάσκετ είναι αδιαμφισβήτητες. «Όταν πρόκειται για κάποια γνώση ή ερώτηση, οι δημοσιογράφοι, αλλά και πολλοί προπονητές η παράγοντες ρωτούν την γνώμη μου. Έχω το δικό μου τρόπο σκέψης και θεωρώ ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα στο ελληνικό μπάσκετ. Είμαι αυστηρός στη δουλειά μου και δεν πρόκειται να αλλάξει τη φιλοσοφία τώρα, αν και πάντοτε είμαι ανοικτός σε καινοτομίες, αρκεί να με πείσεις με επιχειρήματα. Έχουμε περίπου 110 παιδιά στα Αστέρια και με ενδιαφέρει να είμαι κοντά στα νέα παιδιά, γιατί αυτά είναι το μέλλον. Περνάμε πολλές ώρες στο γήπεδο, για να τα καταφέρουμε και χρησιμοποιούμε το κλειστό της Μίκρας, της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής και του Ανατόλια. Είμαι ικανοποιημένος και από τα δύο εγχειρήματα και θα συνεχίσω τη σωστή δουλειά όσο μπορώ».


Η επιλογή Τρινκιέρι

Ο Τρινκιέρι είναι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός και το «Μ» δε θα μπορούσε να μην κάνει την σχετική ερώτηση στον πολύπειρο τεχνικό. «Γιατί δεν υπάρχουν ικανοί Έλληνες προπονητές για την εθνική μας ομάδα; Εγώ είχα την πολυτέλεια να κοουτσάρω παίκτες όπως ο Κολοκυθάς και ο Γκούμας, που για την εποχή τους ήταν πολύ καλοί. Την απόφαση την πήρε η ΕΟΚ, το ελληνικό μπάσκετ πρέπει να στηρίζεται στους Έλληνες, που είναι και καλοί και γνώστες του αθλήματος».

Όσο για την Α1. «Το πρωτάθλημα είναι 2 ταχυτήτων, αν και η ψαλίδα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟ σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες μίκρυνε. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να φτιάξει τις υποδομές της και να ανέβει ξανά. Ο ΠΑΟΚ είναι σε καλό δρόμο, και στον Άρη πρέπει να διορθώσουν τα λάθη τους. Νομίζω ότι πρωτάθλημα συνολικά είναι καλύτερο από πέρσι και μπορούμε να περιμένουμε ακόμη καλύτερες μέρες. Πάντα παρακολουθώ τα τεκταινόμενα από τη δική μου πλευρά και προσπαθώ να βοηθώ με την εμπειρία μου».


πηγή: metrosport.gr
 


Πονάει ο Πελεκάνος, πονάει… ο Αγγέλου!

Ο Μιχάλης Πελεκάνος είναι το σημαντικότερο πρόβλημα για τον Βαγγέλη Αγγέλου ενόψει του αγώνα με τον Πανιώνιο, το απόγευμα του Σαββάτου στην Νέα Σμύρνη.

Ο Έλληνας άσος δεν αγωνίστηκε στο φιλικό κόντρα στον Πιερικό Αρχέλαο ενώ και στην διάρκεια της χθεσινής ημέρας δεν έλαβε μέρος στην προπόνηση λόγω των ενοχλήσεων στον δικεφάλο, τις οποίες έχει το τελευταίο τριήμερο. Ο Βαγγέλης Αγγέλου προβληματίζεται έντονα μιας και δεν θέλει να ρισκάρει μία πιθανή υποτροπή και να χάσει τον Μιχάλη Πελεκάνο για περισσότερο χρόνο, οπότε λογικά θα τον αφήσει εκτός από την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο.

Ένα σημαντικό πλήγμα αν σκεφτεί κανείς ότι ο Μιχάλης Πελεκάνος είναι ο πρώτος σκόρερ του Άρη με 12.5 πόντους ανά αγώνα ενώ είναι πρώτος και στο Ranking με 12.5 επίσης. Βέβαια δεν είναι μόνο σε αυτές τις δύο κατηγορίες, αλλά σχεδόν σε όλες βρίσκεται στις πρώτες θέσεις, κάτι που δείχνει πόσο σημαντική θα είναι η απουσία του. Ο Μιχάλης Πελεκάνος είναι τρίτος στα ριμπάουντ με 55 και 3.4 ανά αγώνα, πρώτος στα κλεψίματα με 24, δεύτερος στα κοψίματα με 10, τρίτος στις ασίστ με 24 ενώ είναι επίσης ο παίκτης με τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής έχοντας 30.9 μέσο όσο ανά αγώνα στο πρωτάθλημα.

Αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι θα πρέπει να καλυφθεί η απουσία του με ομαδική δουλειά και λογικά με σκληρή άμυνα για να κρατήσει χαμηλό το σκορ. Εκτός είναι επίσης και ο Ευθύμης Τσακαλέρης ο οποίος ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στους προσαγωγούς και δεν θα αγωνιστεί, ενώ μικροπροβλήματα αντιμετωπίζει και ο Γιώργος Τσιάρας.


πηγή: metrosport.gr