Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Πλάθα: «Κρίθηκε στις λεπτομέρειες»

Οι… μικρές λεπτομέρειες ήταν εκείνες που σύμφωνα με τον προπονητή της Ζαλγκίρις, Ζοάν Πλάθα, χάρισαν τη νίκη στον Παναθηναϊκό.

Πλάθα: «Κρίθηκε στις λεπτομέρειες»
Ο τεχνικός της Ζαλγκίρις, Ζοαάν Πλάθα, συνεχάρη τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του ενώ δεν θέλησε να χρησιμοποιήσει ως άλλοθι για την ομάδα του τις απουσίες σημαντικών παικτών. Όπως τόνισε το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες και πλέον οι παίκτες του πρέπει να επικεντρωθούν στο επόμενο ματς στη διοργάνωση, σε αυτό κόντρα στη Μάλαγα.

«Θέλω να συγχαρώ τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του. Αυτή τη σεζόν μάθαμε ένα πράγμα: να ανταπεξερχόμαστε όταν έχουμε τραυματισμούς αλλά και κάθε άλλου είδους προβλήματα. Σήμερα όμως δεν ανταπεξήλθαμε. Δεν θέλω να σταθώ στις απουσίες. Όταν χάνεις με 5 πόντους είναι σημαντικές οι μικρές λεπτομέρειες. Μερικοί μπορεί να μην έχουν εμπιστοσύνη στον Γιαβτόκας, αυτό που έχω εγώ να τους πω είναι ότι προπονείται με την ομάδα μόλις 10 μέρες ενώ ο ΜακΓκράθ προπονήθηκε μαζί μας μόλις δύο φορές», είπε ο Ισπανός κόουτς και πρόσθεσε:

«Στο πρώτο μισό είχαμε θέμα με τον Γκιστ ενώ στο δεύτερο με τους Ούκιτς και Διαμαντίδη. Καταφέραμε να περιορίσουμε τους Μπράμος, Καπόνο και Σχορτσανίτη, αλλά δεν ήταν αρκετό. Πλέον κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι στη διοργάνωση, αυτό με τη Μάλαγα το οποίο πρέπει να κερδίσουμε. Οι παίκτες είναι απογοητευμένοι όμως δεν το βάζουν κάτω. Όλοι έβαλαν τα δυνατά τους όμως οι λεπτομέρειες καθόρισαν το ματς. Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την πίστη μας ότι φέτος μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα».


Από την πλευρά των παικτών της Ζαλγκίρις, ο Όλιβερ Λαφαγιέτ, σχολίασε: «Ο Παναθηναϊκός είναι μία καλή ομάδα, όμως θα εμείς μπορούσε να πάμε καλύτερα από ότι απόψε. Έπρεπε να παίξουμε καλύτερα στην άμυνα. Πηγαίναμε για τη νίκη όμως δεν σταθήκαμε τυχεροί. Στο πρώτο μισό ήμασταν καλοί, όμως στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός αντέδρασε. Θα αναλύσουμε τα λάθη μας, όμως δεν το βάζουμε κάτω και θα δώσουμε τη μάχη μας στα επόμενα παιχνίδια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: