Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

«Τέλειος για μας ο Φάμπρι»

Το εγκώμιο του Φάμπρι έπλεξε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιοκίν Εσπάρθα χαρακτηρίζοντάς τον "τέλειο προπονητή για τον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή". Διαβάστε όσα είπε για την εικόνα της ομάδας.

«Τέλειος για μας ο Φάμπρι»

Όσο για την μεταγραφή του στους «πράσινους», την χαρακτήρισε μία δεύτερη ευκαιρία για τον ίδιο ενώ μίλησε και για την κάκιστη εντός έδρας συγκομιδή του «τριφυλλιού».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Εσπάρθα στη NOVA:

Για τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο Παναθηναϊκός και αν υπάρχει λύση:

Έχω κατανοήσει την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα. Η λύση γι' αυτό είναι να αφήνουμε και την ψυχή μας ακόμα, σε κάθε παιχνίδι. Τώρα ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα; Αν το ξέραμε, θα είχαμε βρει και το φάρμακο.

Για το αν περίμενε πως θα συναντήσει αυτή την κατάσταση στον Παναθηναϊκό, πριν φορέσει την φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος:

Ουσιαστικά η ιδέα μου ήταν να έρθω εδώ και να δουλέψω. Βλέποντας την κατάταξη του πρωταθλήματος, είδα ότι ο Παναθηναϊκός δεν ήταν στις πιο ψηλές θέσεις, αλλά εγώ ήρθα εδώ για να προσφέρω ότι μπορώ με την σειρά μου.

Για το αν είναι θέμα ψυχολογίας, η καθοδική πορεία της ομάδας του στο πρωτάθλημα:

Το ποδόσφαιρο όντως έχει πολλή ψυχολογία μέσα του και αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να κοιτάξουμε πως θα αφήνουμε και την ψυχή μας σε κάθε αγώνα για την ομάδα.

Για τον εντός έδρας αγώνα με τον ΟΦΗ και την φτωχή βαθμολογική συγκομιδή του Παναθηναϊκού στο Ολυμπιακό Στάδιο:

Παίζουμε εντός έδρας και πρέπει να συνεχίσουμε αυτό που ήδη κάνουμε, να δουλεύουμε καλά στην προπόνηση. Κάτι που ήδη γίνεται. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον αγώνα σαν να είναι τελικός και δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό, εκτός από την νίκη.

Για το στοιχείο που πρέπει να έχει στο παιχνίδι του ο Παναθηναϊκός για να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς κόντρα στον ΟΦΗ:

Κάθε παιχνίδι είναι και ένας διαφορετικός κόσμος. Πάντοτε είναι καλό να σημείωνεις πρώτος γκολ, όμως δεδομένου ότι ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί, το βασικό είναι να είμαστε όλοι μαζί, όλοι ενωμένοι, να πάμε όλοι μαζί ως ομάδα για τους τρεις βαθμούς.

Για τον Φάμπρι και τα χαρακτηριστικά του ως προπονητής:

Ο προπονητής μας θεωρώ ότι έχει κάνει πολλά καλά πράγματα στην Ισπανία. Τον θεωρώ ως έναν από τους καλύτερους προπονητές στην Ισπανία και γι΄αυτό βρίσκεται τώρα σε μια μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είναι ένας τέλειος προπονητής για εμάς. Είναι ακριβώς ο άνθρωπος, ο οποίος μας μεταλαμπαδεύει πίεση, πυγμή, δύναμη, πάθος. Όλα...

Για το αν η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, είναι η δεύτερη ευκαιρία που έψαχνε στην καριέρα του, ώστε να εξελιχθεί ως ποδοσφαιριστής:

Ναι, ουσιαστικά εγώ πηγαίνω βήμα- βήμα, μέρα με την ημέρα. Κοιτάω να δουλεύω και να χαίρομαι την κάθε μέρα που δουλεύω και θα δω πως θα συνεχίσω.

Για τον προφορά του ονόματος του:

Γιοκίν, Γιοκίν (γελάει)

Δεν υπάρχουν σχόλια: