Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Από εκτός αποστολής... βασικός ο Σάμαρης!! (pics)

Την ώρα που η Μπενφίκα είχε ανακοινώσει 18άδα και είχε ξεχάσει το όνομα του Ανδρέα Σάμαρη(!), τελικά ο Έλληνας άσος ξεκινά βασικός κόντρα στη Ζενίτ. Δείτε την... γκάφα των Πορτογάλων.

Από εκτός αποστολής... βασικός ο Σάμαρης! (pics)
Άνθρωποι είναι, λάθη κάνουν. Και στις… καλύτερες οικογένειες. Λίγες ώρες πριν την έναρξη του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπενφίκα γνωστοποίησε την 18άδα της για την πρεμιέρα με τη Ζενίτ.

Και αλήθεια είναι πως ξεχάστηκε ένα όνομα, διότι η λίστα αποτελούταν από 17 ποδοσφαιριστές. Και όταν έγιναν γνωστές οι ενδεκάδες, μάθαμε ποιος είχε ξεχαστεί!

inner

Ο δικός μας, Ανδρέας Σάμαρης!

Έτσι εκεί όπου αρχικά πιστέψαμε πως ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού είχε μείνει –χωρίς λόγο- εκτός αποστολής, εν τέλει βρίσκεται κανονικά στις 11 πρώτες επιλογές του Ζόρζε Ζέσους και θα κάνει το ντεμπούτο του με τους «αετούς» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Θα δούμε πέναλτι στο ματς του Ολυμπιακού;

Οι οιωνοί είναι πολλοί για να 'χει πέναλτι το αποψινό ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης». Γιατί ο διαιτητής Προένσα είναι… πεναλτάκιας και γιατί στα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού συμβαίνουν πολύ συχνά!

Θα δούμε πέναλτι στο ματς του Ολυμπιακού;
Μέντιουμ δεν είμαστε. Ούτε έχουμε μεταφυσικές ικανότητες. Αλλά τα νούμερα κάτι –ενδεχομένως- δείχνουν. Τι; Ότι σε λίγες ώρες μπορεί να δούμε πεναλτάκι στο Ολυμπιακός-Ατλέτικο Μαδρίτης για το Champions League.

Και αλήθεια είναι πως οι αριθμοί είναι (πολύ) υπέρ αυτού του σεναρίου. Αρχικά λόγω του «άρχοντα» του αγώνα. Ο Πέδρο Προένσα σφυρίζει εύκολα την εσχάτη των ποινών. Συνολικά 21 έχει δώσει σε 93 αγώνες του, περίπου 23% ποσοστό. Το λες μια χαρά και προς… μεγάλο!

Και αν λάβουμε υπ’ όψιν μας την μέχρι στιγμής… παράδοση, τότε οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να αισθάνονται πιο… ήρεμοι, καθώς ο Πορτογάλος έχει δώσει τα 13 εξ’ αυτών υπέρ της γηπεδούχου ομάδας!

Κι αφού… καθαρίσαμε με τον Προένσα, σειρά παίρνει η ίδια η ομάδα του Μίτσελ που εξίσου τελευταία το πέναλτι το ‘χει… μέσα της! Δεν μας πιστεύετε; Στους 20 πιο πρόσφατους αγώνες των πρωταθλητών Ελλάδας έχουν σφυριχτεί συνολικά 12, απ’ τα οποία τα 3 υπέρ του!

Βέβαια, είτε ο Ολυμπιακός, είτε ο εκάστοτε αντίπαλός του δεν έχουν και το καλύτερο ποσοστό σε αυτά τα πέναλτι, διότι μόνο στα 4 η μπάλα έχει καταλήξει στο πλεκτό (1/3 οι Πειραιώτες).*Πηγή: sport-fm.gr*

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού!!

Με τον Μανιάτη να παίρνει φανέλα βασικού θα κάνει πρεμιέρα ο Ολυμπιακός στο φετινό Champions League υποδεχόμενος την Ατλέτικο Μαδρίτης. Περιγραφή απ’ τον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού
Έσφιξε τα δόντια και δήλωσε «παρών»! Ο Γιάννης Μανιάτης βρίσκεται στην αρχική σύνθεση του Ολυμπιακού για το ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Από ‘κει και πέρα δεν υπάρχουν περαιτέρω εκπλήξεις απ’ τον Μίτσελ.

Κάτω απ’ την εστία είναι ο Ρομπέρτο, με τον Ελαμντελαουί στο δεξί άκρο (είχε τεθεί νοκ-άουτ ο Σαλίνο), στο αριστερό ο Μαζουάκου. Δίδυμο στα στόπερ θα βρίσκονται οι Μποτία και Αμπιντάλ.

Μανιάτης, Μιλιβόγιεβιτς, Κασάμι και Τσόρι θα είναι στο κέντρο (στην προσπάθεια του Ισπανού να γεμίσει το κέντρο του) με τον έναν εξ' αυτών να κινείται και πιο πλάγια στο ένα «φτερό», με τον Αφελάι στο άλλο και μοναδικό προωθημένο τον Μήτρογλου (που προτιμήθηκε αντί του Διαμαντάκου).

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Ρομπέρτο, Ελαμντελαουί, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουάκου, Μανιάτης, Κασάμι, Τσόρι, Μιλιβόγιεβιτς, Αφελάι, Μήτρογλου

Η ενδεκάδα της Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Ανσάλντι, Αρντά, Κόκε, Γκάμπι, Σουάρεθ, Γκαρθία, Μάντζουκιτς *Πηγή: sport-fm.gr*

Ντεμπούτο κατ' ευθείαν στα βαθιά!!

Σχεδόν μια… ντουζίνα παίκτες του Ολυμπιακού περιμένουν το ντεμπούτο τους στο Τσάμπιονς Λιγκ τη φετινή σεζόν. Αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Δείτε ποιοι είναι αυτοί.

Ντεμπούτο κατ' ευθείαν στα βαθιά
Το πρώτο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ το περιμένουν όλοι οι παίκτες με μεγάλη προσμονή. Οι πιο έμπειροι και ακόμα περισσότερο όσοι δεν έχουν πάρει ακόμα το «βάπτισμα του πυρός».

Στην προκειμένη περίπτωση, ούτε λίγο ούτε πολύ έντεκα ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δεν έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Απόψε κάποιοι εξ αυτών θα πέσουν στα βαθιά πραγματοποιώντας ντεμπούτο απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι 11 που δεν έχουν αγωνιστεί σε ματς Τσάμπιονς Λιγκ:

Αλμπέρτο Μποτία
Ομάρ Ελαμπντελαουί
Κώστας Γιαννούλης
Τάσος Αυλωνίτης
Μασουακού
Τζίμι Ντουρμάζ
Παϊτίμ Κασάμι
Ανδρέας Μπουχαλάκης
Δημήτρης Διαμαντάκος
Χόρχε Μπενίτες
Λευτέρης Χουτεσιώτης*Πηγή: sport-fm.gr*

Θα γίνει μάχη...!!

O Διονύσης Δελλής γράφει για την αποψινή μεγάλη... μάχη του Ολυμπιακού και όλες τις παραμέτρους της αλλά και το πως την αντιμετωπίζουν Μίτσελ και παίκτες.
Ειπώθηκε αυτές τις ημέρες μέσα στον... χαμό από δηλώσεις για την πρεμιέρα. Και ίσως είναι η πιο ρεαλιστική προσέγγιση της αποψινής βραδιάς για τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι καλούνται στις 16 Σεπτεμβρίου, να παίξουν πιθανότατα με τον δυσκολότερο αντίπαλο, στο δυσκολότερο ματς της σεζόν. Δεν θα ήταν ίδιο αν το Τσάμπιονς Λιγκ ξεκινούσε στην Ισπανία για τους πρωταθλητές. Δεν θα ήταν ίδιο αν στο Φάληρο βλέπαμε τη Γιουβέντους ή τη Μάλμε. Η συγκεκριμένη χρονική στιγμή, όπου οι πρωταθλητές Ελλάδας προφανώς ακόμη είναι μακριά από το 100% σε συνδυασμό με το γεγονός ότι απέναντι θα είναι οι «πολεμιστές» του Ντιέγκο Σιμεόνε βάζουν στην αποστολή αυτή πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας.
ADVERTISEMENT
Τα ξέρει όμως όλα αυτά ο Μίτσελ. Τα ξέρουν οι παίκτες του. Τα ξέρει και ο κόσμος, είτε πρόκειται για τους 33.000 που θα κατακλύσουν το Καραϊσκάκης, είτε για όσους παρακολουθήσουν το ματς τηλεοπτικά. Και ακριβώς επειδή τα ξέρουν το θέμα πια δεν είναι... φιλολογικό, αλλά πρακτικό. Το πώς μπορεί ο Ολυμπιακός να πάρει το καλύτερο δυνατό σε αυτή την πρώτη βραδιά του Τσάμπιονς Λιγκ. Έχουν και οι πρωταθλητές τα όπλα τους. Και όσο και αν στην Ελλάδα έχουμε μάθει να υποτιμάμε τα πάντα, οι χθεσινές δηλώσεις του Σιμεόνε είναι μάλλον χαρακτηριστικές. Και οι Ισπανοί ξέρουν ότι το ματς στο Φάληρο, αφενός μεν δεν θα είναι εύκολο, αφετέρου ότι για εκείνους στην οικονομία του ομίλου παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Η Ατλέτικο θέλει την πρωτιά. Είναι ιδεατό λοιπόν για εκείνη να μπει με το δεξί στη διοργάνωση. Περνώντας από μια έδρα που στατιστικά δίνει στον Ολυμπιακό κάθε χρόνο τουλάχιστον 6 βαθμούς! Δεν περιμένει όμως να συμβεί αυτό... με παρέλαση. Μάχη περιμένει, και για αυτό έχει έρθει προετοιμασμένη.
Στην πραγματικότητα το πιο ενδιαφέρον κεφάλαιο σε ότι αφορά στους Ερυθρόλευκους είναι ο τρόπος διαχείρισης από τον Μίτσελ. Το πώς θα προσεγγίσει το ματς ο Ισπανός τεχνικός. Πέρσι και επιτρέψτε μας την έκφραση έδειξε... αμάσητος όσο κανείς άλλος στο παρελθόν. Είτε έπαιζε μέσα με την Παρί, είτε έξω. Είτε με Μπενφίκα, είτε με Άντερλεχτ, είτε ακόμη στο Ολντ Τράφορντ με πλεονέκτημα δύο τερμάτων και δέλεαρ ένα εισιτήριο για την 8άδα, ο κόουτς δεν άλλαξε ποτέ την φιλοσοφία του. Είτε συμφωνούσε κάποιος μαζί του, είτε όχι ο Ολυμπιακός είχε στόχο την «επίθεση». Να παίξει ποδόσφαιρο, και όχι να καταστρέψει. Να σκοράρει, να νικήσει. Άλλες φορές έγινε, άλλες όχι. Άλλες φορές ήταν τυχερός, άλλες άτυχος η ουσία είναι ότι έκανε ένα ταξίδι από εκείνα που μένουν. Ότι η ομάδα απέκτησε ψυχολογία σε ένα τουρνουά που διεξάγεται στο υψηλότερο επίπεδο. Ότι ο κόσμος το εκτίμησε αυτό το στιλ, πιστώνοντας στον προπονητή την τόσο μεγάλη αλλαγή «φιλοσοφίας». Μας το είχε πει πέρσι σε μια συζήτηση ο Τάσος Πάντος. Ο Βαλβέρδε άλλαξε την «σκέψη» του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Ο Μίτσελ την απογείωσε.
Θα είναι ο Ισπανός έτσι και φέτος; Θα έχει αυτή την προσέγγιση; Ή θα θελήσει να δοκιμάσει με διαφορετικό τρόπο. Οι περισσότεροι ποντάρουν απόψε σε ένα σχήμα με 4-4-2 όπου θα υπάρχει ρόμβος στη μεσαία γραμμή, και τον ρόλο του δεύτερου επιθετικού θα τον έχει ο Αφελάι. Ουσιαστικά δηλαδή πέντε τα χαφ σε μια διάταξη που φορτώνεται ο άξονας και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για «κόντρα μπάλα». Δεν το έκανε ούτε μια στιγμή πέρσι ο τεχνικός των Ερυθρόλευκων. Φλερτάρει έντονα με αυτό φέτος όμως από το τουρνουά ICC όταν ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να παίξει φιλικά ματς επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Δείχνει να τη προχωρά τη σκέψη του, να την εξελίσσει ο 51άχρονος. Να δούμε όμως και την εφαρμογή. Απόψε θα υπάρχει το πρώτο δείγμα.
Την ξέρει πολύ καλά ο προπονητής του Ολυμπιακού, την Ατλέτικο. Και εκτός των άλλων έχει και τεράστιο προσωπικό κίνητρο για αυτή τη βραδιά. Ξέρετε τι είναι να χάνει Σάββατο βράδυ η Ρεάλ από τον μεγάλο αντίπαλο της, και Τρίτη βράδυ να την σταματά ο Μίτσελ στην Αθήνα; Πολύ μεγάλη υπόθεση θα είναι αυτή για τους Ισπανούς. Και ο κόουτς που δεν έχει κρύψει ποτέ ότι η φιλοδοξία του είναι να γίνει κάποτε ο «οικοδεσπότης» προπονητής στο Μπερναμπέου, προφανώς το έχει και αυτό στην άκρη του μυαλού του. Ακόμη μεγαλύτερο λοιπόν το κίνητρο για τον ίδιο.
Όπως για τον Ρομπέρτο που δεν έκρυψε ότι ψάχνει μια... ρεβάνς από την πρώην του. Όπως για τον Αμπιντάλ, τον Τσόρι, τον Αφελάι που θέλουν να δείξουν ότι μπορούν να είναι ακόμη «πρωταγωνιστές» σε αυτό το επίπεδο. Όπως για τον Κασάμι που προφανώς έχει τη φιλοδοξία μιας μεγάλης καριέρας. Όπως για τον Μήτρογλου που θέλει τη δική του μεγάλη επιστροφή. Όπως για τον Μποτία που θα θέλει να δείξει ότι άξιζε καλύτερης «αντιμετώπισης» στην πατρίδα του. Όπως για τον Μαζουακού, τον Ελαμπντελαουί, τον Μιλιβόγιεβιτς που ψάχνουν τρόπο να «διαφημίσουν» τις ικανότητες τους στον πόλεμο των Άστρων.  Μάχη θα γίνει λοιπόν. Μάχη θα δώσει ο Ολυμπιακός κόντρα στα προγνωστικά. Ίσως την δυσκολότερη φέτος στην Ευρώπη. Και οι μάχες πρώτα τελειώνουν και έπειτα συζητά κανείς τον... νικητή τους.

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Κανένα πρόβλημα για την άδεια»

Τη βεβαιότητά τους πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας εξέφραζαν χθες στον Ηρακλή για το γεγονός πως η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν χορήγησε άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Οι «κυανόλευκοι» δεν κατέθεσαν φάκελο στις 21 Αυγούστου, ζητώντας παράταση με έγγραφό τους ως την Παρασκευή 19/9 ώστε –με δεδομένες και τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς- να καταθέσουν πλήρως τα απαραίτητα έγγραφα-στοιχεία που θα «περάσουν» από τον έλεγχο της Επιτροπής.

Στη Μίκρα παρέλαβαν χθες τις ενημερότητες, καθώς απαιτούνταν μια απαραίτητη διαδικασία από την πλευρά της ΔΟΥ και του ΙΚΑ, που είχε να κάνει με την πιστοποίηση των οφειλών, το διακανονισμό τους και την πληρωμή (η πρώτη δόση πληρώθηκε και γι’ αυτό εστάλησαν στη Μίκρα οι ενημερότητες). Από τη στιγμή που διευθετήθηκαν αυτά τα θέματα, στον Ηρακλή υπογραμμίζουν πως το ζήτημα εξασφάλισης της άδειας είναι τυπικό και θα την αποκτήσουν στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Απαραίτητα στοιχεία άλλωστε (όπως σ’ όλες τις ανάλογες περιπτώσεις) είναι το νέο μετοχολόγιο έπειτα από την αλλαγή στην ιδιοκτησία, τη δημοσίευση της ΑΜΚ στο ΦΕΚ και τα προσωπικά έγγραφα (ποινικά μητρώα) του νέου Δ.Σ. που έχει η ΠΑΕ.

Ενήμερος ο Παπαθανασάκης

Για τη χθεσινή εξέλιξη ενημερώθηκε σχετικά ο Σπύρος Παπαθανασάκης. Γνώριζε τα στοιχεία της υπόθεσης και δεν αποτέλεσε έκπληξη. Συζήτησε με τους συνεργάτες του το ενδεχόμενο να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα, έπειτα από τα όσα ακολούθησαν την ανακοίνωση της Επιτροπής, ωστόσο αποφάσισε να μην προχωρήσει σ’ αυτή την κίνηση, από τη στιγμή που το ζήτημα είναι τυπικό και η ΠΑΕ θα λάβει την άδεια στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής. Από τη διαδικασία έγκρισης θα περάσει και ο ίδιος, έχοντας ετοιμάσει το νομικό επιτελείο του τα απαραίτητα έγγραφα.
*Πηγή: metrosport.gr*

Εκτός αποστολής ο Σάμαρης!!

Παράταση παίρνει το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Ανδρέα Σάμαρη, καθώς δεν βρίσκεται στην 18άδα για το αποψινό ματς της Μπενφίκα με την Ζενίτ.

Εκτός αποστολής ο Σάμαρης
Στο πρωτάθλημα ο Ανδρέας Σάμαρης έκανε ντεμπούτο την περασμένη Κυριακή. Στο Champions League θα καθυστερήσει! Ο Ζόρζε Ζέσους ανακοίνωσε την 18άδα της Μπενφίκα, λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα με τη Ζενίτ και το όνομα του Ανδρέα Σάμαρη δεν βρίσκεται στις επιλογές.

Κι ενώ μέχρι πρότινος τα πορτογαλικά δημοσιεύματα έλεγαν πως όχι μόνο θα βρισκόταν στην αποστολή, αλλά θα έπαιρνε και φανέλα βασικού!

Ο κόουτς των «αετών» προτίμησε άλλους παίκτες για τον χώρο του κέντρου και πλέον ο Έλληνας άσος θα πρέπει να κάνει… υπομονή μέχρι το ματς της δεύτερης αγωνιστικής με την Μπάγερ Λεβερκούζεν για να… κουνήσει σεντόνι.*Πηγή: sport-fm.gr*

Έτσι τα καταφέρνει σπίτι του!

Λίγες ώρες πριν από την σέντρα στο Τσάμπιονς Λιγκ, η ΠΑΕ Ολυμπιακός φρεσκάρει την μνήμη των φίλων της ομάδας, θυμίζοντας τι έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι κάθε σεζόν.

Έτσι τα καταφέρνει σπίτι του
Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να ριχτεί για 16η φορά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε λίγες ώρες από τώρα θ' αντιμετωπίσει την περσινή φιναλίστ, Ατλέτικο Μαδρίτης και το επίσημο site των «ερυθρολεύκων» κάνει αναδρομή στον πρώτο αγώνα που κλήθηκαν να δώσουν στο σπίτι τους, κάθε μια από τις προηγούμενες 15 φορές που συμμετείχαν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Αναλυτικά:

Ολυμπιακός - Πόρτο (1-0)
18/9/97
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Eνδεκάδα (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Τοχούρογλου, Καραταΐδης, Ανατολάκης, Βαρεσάνοβιτς, Γεωργάτος, Πασσαλής, Νινιάδης, Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος, Ίβιτς, Αλεξανδρής, (Nταμπίζας 59', Γκόγκιτς 80', Σαμπανάζοβιτς 89')
Γκολ: Γιαννακόπουλος 6’

Ολυμπιακός - Κροάσια Ζάγκρεμπ (2-0)
30/09/98
Γήπεδο: OAKA
Eνδεκάδα (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Eλευθερόπουλος, Καραταϊδης, Αμανατίδης, Μαυρογενίδης, Ανατολάκης, Πουρσανίδης, Γιαννακόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Καραπιάλης, Γκόγκιτς, Αλεξανδρής, (72' Νινιάδης, 75΄Άντζας, 89' Λουτσιάνο)
Γκολ: Αλεξανδρής 22’, Γκόγκιτς 80’

Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης (3-3)
15/09/99
Γήπεδο: OAKA
Eνδεκάδα (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Eλευθερόπουλος, Καραταϊδης, Αμανατίδης, Μαυρογενίδης, Ανατολάκης, Πουρσανίδης, Γιαννακόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Ζιοβάνι, Οφορίκουε, Ζάχοβιτς (45' Αμπονσά, 55' Γκόγκιτς, 85' Νινιάδης)
Γκολ: Ζιοβάνι 10’, 64’, Ζάχοβιτς 67’ - Σάβιο 24', Κάρλος 32', Ραούλ 80'

Ολυμπιακός - Λιόν (2-1)
20/09/00
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Eνδεκάδα (Γιάννης Μαντζουράκης): Eλευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Αμανατίδης, Άντζας, Λουτσιάνο, Τζόρτζεβιτς, Ζε Ελίας, Ζέτεμπεργκ, Γεωργάτος, Ζιοβάνι, Οφορίκουε (Πουρσανίδης 72', Γιαννακόπουλος 74', Μαυρογενίδης 82')
Γκολ: Οφορίκουε 19’, Ζιοβάνι 34’

Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Γ. (0-2)
10/10/01
Γήπεδο: OAKA
Ενδεκάδα (Τάκης Λεμονής): Ελευθερόπουλος, Βενετίδης, Πατσατζόγλου, Μπερμούντες, Κωστούλας, Ανατολάκης, Τζόρτζεβιτς, Καρεμπέ, Γιαννακόπουλος, Ζέτεμπεργκ, Ζιοβάνι (Νινιάδης 66', Οφορίκουε 70', Αλεξανδρής 80')
Γκολ: Μπέκαμ 66', Κόουλ 82'

Ολυμπιακός - Λεβερκούζεν (6-2)
18/09/02
Γήπεδο: Ριζούπολη
Ενδεκάδα (Τάκης Λεμονής): Eλευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Βενετίδης, Άντζας, Ανατολάκης, Γιαννακόπουλος, Καρεμπέ, Τζόρτζεβιτς, Ζε Ελίας, Ζέτεμπεργκ, Ζιοβάνι, (Οφορίκουε 83', Αλεξανδρής 86', Ντρασένα 89')
Γκολ: Κλάινε (αυτ), Γιαννακόπουλος 38', Τζόρτζεβιτς 44', Τζόρτζεβιτς 64', Τζόρτζεβιτς 73', Ζέτεμπεργκ 87' - 22' Σνάιντερ, 28' Σνάιντερ

Ολυμπιακός - Γιουβέντους (1-2)
30/09/03
Γήπεδο: Ριζούπολη
Ενδεκάδα (Όλεγκ Προτάσοφ): Κατεργιαννάκης, Βενετίδης, Μαυρογενίδης, Άντζας, Κωστούλας, Πάντος, Καρεμπέ, Στολτίδης, Καστίγιο, Τζόρτζεβιτς, Tζιοβάνι, (Γκώνιας 67', Γωργιάδης 67', Τάτσης 75')
Γκολ: 11' Στολτίδης - Νέντβεντ 21', 79'

Ολυμπιακός - Λίβερπουλ (1-0)
28/09/04
Γήπεδο: Kαραϊσκάκη
Eνδεκάδα (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Nικοπολίδης, Σούρερ, Μαυρογενίδης, Πάντος, Ανατολάκης, Καφές, Ριβάλντο, Στολτίδη, Γωργάτος, Οκκάς, Ζιοβάνι, (Βενετίδης 72', Γεωργιάδης 72', Βάλλας 85')
Γκολ: 7' Στολτίδης

Ολυμπιακός - Ρόζεμποργκ (1-3)
13/09/05
Γήπεδο: Kαραϊσκάκη
Eνδεκάδα (Τροντ Σόλιντ): Νικοπολίδης, Mαυρογενίδης, Κωστούλας, Ανατολάκης, Στολτίδης, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς, Τουρέ, Γεωργάτος, Κωνσταντίνου, Μπαμπανγκίτα, (Οκκάς 80', Ντάνι 87', Καφές 89')
Γκολ: Λάγκο (αυτ.) 19' – Σκίελμπεργκ 42', Μαυρογενίδης (αυτ.) 48', Στόρφλορ 94'

Ολυμπιακός - Βαλένθια (2-4)
12/09/06
Γήπεδο: Καραϊσκάκη
Ενδεκάδα (Τροντ Σόλιντ): Νικοπολίδης, Ντομί, Ζεβλάκοφ, Ουαντού, Ανατολάκης, Καφές, Στολτίδης, Καστίγιο, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς, Κωνσταντίνου, (Πάντος 45', Σέζαρ 55')
Γκολ: Κωνσταντίνου 28', Καστίγιο 66' - Μοριέντες 33', 39', 90', Αλμπιόλ 85')

Ολυμπιακός - Λάτσιο (1-1)
18/09/07
Γήπεδο: Καραϊσκάκη
Eνδεκάδα (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Ντομί, Ζεβλάκοφ, Άντζας, Τοροσίδης, Στολτίδης, Τζόρτζεβιτς, Λεντέσμα, Γκαλέτι, Λουά Λουά, (79' Κοβάσεβιτς)
Γκολ: Γκαλέτι 55’ - Τζάουρι 78'

Ολυμπιακός - Άλκμααρ (1-0)
16/09/09
Γήπεδο: Καραϊσκάκη
Eνδεκάδα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Λεντέσμα, Τοροσίδης (85 Όσκαρ), Ντουντού, Λεονάρντο (82 Στολτίδης), Ντιόγκο (75 Μήτρογλου), Ζαϊρί.
Γκολ: Τοροσίδης 79'

Ολυμπιακός - Μαρσέιγ (0-1)
13/09/11
Γήπεδο: Καραϊσκάκη
Eνδεκάδα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Χολέβας, Μοδέστο, Φέισα (68' Μακούν), Αμπντούν, Γέστε (55' Τζεμπούρ), Φουστέρ (68' Ιμπαγάσα), Μιραλάς.
Γκολ: Λούτσο Γκονζάλες 51'

Ολυμπιακός - Σάλκε (1-2)
18/09/12
Γήπεδο: Καραϊσκάκη
Eνδεκάδα (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Mέγιερι, Μανιάτης, Μοδέστο (69' Γκρέκο), Μασάντο, Τζεμπούρ, Κοντρέρας, Φουστέρ (58' Ιμπαγάσα), Χολέβας, Μανωλάς, Τοροσίδης, Αμπντούν (69' Μήτρογλου).
Γκολ: Αμπντούν 58' - Χέβεντες 41', Χούντελααρ 59'

Ολυμπιακός - Παρί Σεν Ζερμέν (1-4)
17/09/13
Γήπεδο: Καραϊσκάκη
Eνδεκάδα (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Μετζανί, Σιόβας, Μπονγκ, Σάμαρης, Μασάντο, Ντομίνγκεζ (60’ Κάμπελ), Βάις (84΄ Γιαταμπαρέ), Φουστέρ (74’ Σαβιόλα), Μήτρογλου.
Γκολ: 25’ Βάις - Ιμπραΐμοβιτς 19', Μότα 68', 73', Μαρκίνιος 86'*Πηγή: sport-fm.gr*

Μέσι και Ρονάλντο για το ρεκόρ του Ραούλ!!

Το τέλος της ποδοσφαιρικής χρονιάς αναμένεται να βρει Μέσι και Ρονάλντο πάνω από τον αρχισκόρερ Ραούλ και η μάχη τους στο Τσάμπιονς Λιγκ ξεκινά σήμερα.
Η πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ είναι γεγονός και τα φώτα θα πέσουν πάλι στους γνωστούς πρωταγωνιστές. Λιο Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο ρίχνονται στη μάχη, με Μπαρτσελόνα και Ρεάλ αντίστοιχα, και εκτός από όλα τα άλλα κίνητρα που έχουν οι δύο αστέρες άλλο ένα φαίνεται στον ορίζοντα.
ADVERTISEMENT
Το ρεκόρ του αρχισκόρερ της διοργάνωσης κρατάει ο Ραούλ με τα 71 γκολ στα οποία σταμάτησε την σεζόν 2010-2011. Σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται ο Πορτογάλος με τα 68 του γκολ και ο Μέσι με τα 67.
Το νέο ρεκόρ θεωρείται δεδομένο, το θέμα είναι που θα σταματήσουν οι δύο αστέρες την φετινή χρονιά αλλά και αν θα βρεθεί διάδοχος να αρχίσει να πλησιάζει αυτούς τους εντυπωσιακούς αριθμούς.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τσιάρτας: «Ανέτοιμος ο Ολυμπιακός»

Ο Βασίλης Τσιάρτας μίλησε για την αποψινή μάχη του Ολυμπιακού με την Ατλέτικο Μαδρίτης και θεωρεί ανέτοιμους τους ερυθρόλευκους.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Τσάρτα στον Sentra 103,3:
Για την Ατλέτικο: «Καταρχήν ευκαιρία να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλες τις ελληνικές ομάδες. Για το σημερινό ματς και τον αντίπαλο του Ολυμπιακού, η Ατλέτικο εδώ και χρόνια χτίζει σιγά σιγά κάτι πολύ δυνατό. Το είδαμε και πέρυσι με τη χρονιά που έκανε. Είναι ομάδα που βασίζεται στο σύνολο. Παρότι έφυγαν αρκετοί φέτος είναι συμπαγής ομάδα, ξεχωρίζει και ξεχειλίζει το πάθος των παικτών της. Πήγε να κάνει το θαύμα στο Τσάμπιονς, μπήκε σφήνα και πήρε πρωτάθλημα και το πήρε παίρνοντας διπλό μέσα στο «Καμπ Νόου».
ADVERTISEMENT
Για το πώς χτίστηκε η Ατλέτικο την ώρα που οι «μεγάλοι» της Ισπανίας σπαταλούν πολλά εκατομμύρια: «Εχει έναν ικανότατο προπονητή. Ακόμα η Ατλέτικο Μαδρίτης πληρώνει χρέη 100 εκατ. ευρώ του παρελθόντος και την εμποδίζουν να κινηθεί πιο δυναμικά, όπως η Ρεάλ η Μπάρτσα και πλέον η Βαλένθια. Μέσα στον 1,5 χρόνο θα έχουν καινούριο αθλητικό κέντρο και στα 3 επόμενα δικό τους γήπεδο καινούριο.
Δούλεψαν πολύ, αθόρυβα να χτίσουν μια ομάδα συνόλου, με ποιοτικούς παίκτες, αλλά είναι μια ομάδα πολύ δεμένη. Κόσμος, διοίκηση και παίκτες. Στο αγωνιστικό κομμάτι δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Είχα την τύχη να συνεργαστώ με τον γυμναστή του Σιμεόνε, τον Ορτέγκα, γνωρίζω τη δουλειά του από πρώτο χέρι και ξέρω πως δουλεύει. Θέλει υπομονή, χρόνο και σωστή δουλειά.
Χωρίς να εντυπωσιάζει με το παιχνίδι της, δεν την κερδίζεις εύκολα. Παίρνει νίκες, έχει πάρει και φέτος καλούς παίκτες. Έφυγαν παίκτες-βαρόμετρα όπως ο Ντιέγκο Κόστα, αλλά η ζωή συνεχίζεται. Έχει γίνει ανανέωση προσώπων και παικτών. Η ομάδα έχει στέρεες βάσεις και έχει τη δυνατότητα φέτος να κάνει κάτι πολύ μεγάλο».
Για το πώς θα προσέγγιζε το αποψινό ματς: «Συγκριτικά με την περσινή σεζόν και μιλάω για την προετοιμασία, ο Ολυμπιακός υστερεί φέτος. Έφυγαν παίκτες, ήρθαν κάποιοι άλλοι, αλλά δεν έχει γίνει καλή προετοιμασία. Τον επόμενο μήνα θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα, όταν βρεθούν, μάθουν ο ένας τον άλλο. Δεν έχει δυνατό σύνολο. Έχει ποιοτικούς παίκτες, αλλά στα ματς που παρακολούθησα με Παναιτωλικό, ΟΦΗ βλέπω ότι δεν είναι το δεμένο σύνολο, που να βγάζει αυτοματισμούς, εύκολο γκολ. Ο Μπενίτες ανέτοιμος, ο Μήτρογλου δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του.
Βασίζεται στον Διαμαντάκο που ναι μεν έκανε καλά ματς προετοιμασίας, αλλά έδειξε ότι δεν μπορεί να στηριχτεί πάνω του και ειδικά στην Ευρώπη και κόντρα στην Ατλέτικο. Είναι ερωτηματικό αν θα ανταπεξέλθει ο Αφελάι σε υψηλό επίπεδο. Ο Αμπιντάλ έχει να συμβάλει από πλευράς εμπειρίας, γιατί δεν είναι καθαρό αριστερό στόπερ, ο Μποτία που ήρθε μετά από υπόδειξη του Μίτσελ είναι πολύ καλός, ο Ομάρ επίσης πολύ καλός, όπως και ο Μαζουάκου. Ο Κασάμι είναι εξαιρετικός, ο Τσόρι από πέρυσι τον ξέρουμε όλοι. Σε ατομικό επίπεδο, ναι, έχει παίκτες που μπορεί να σταθεί απέναντι σε Γιούβε, Ατλέτικο. Με προβληματίζει ότι δεν έχουν καιρό μαζί και δεν έχει δεθεί.
Συγκριτικά μ' αυτό που είδα στο πρωτάθλημα, που παίζει πιο επιθετικά, εγώ αν ήμουν Μίτσελ δεν θα ρίσκαρα τόσο πολύ. Δεν θα έπαιζα με φουλ μπακ, θα έδενα το κέντρο για να μην αφήσω διαδρόμους και κατά πόσο μπορώ να δημιουργήσω απέναντι στην Ατλέτικο, την ώρα που Ρεάλ, Μπάρτσα δυσκολεύονται. Εξαρτάται τι ζητάς. Είναι θέμα στρατηγικής. Πας για νίκη; Πας να μην χάσεις; Είναι παιχνίδι του 90λεπτου. Η Ατλέτικο είναι πιο έτοιμη από τον Ολυμπιακό. Άλλο να παίρνεις και να βάζεις 2-3 σε συγκεκριμένες θέσεις και να διατηρείς τον κορμό κι άλλο να αλλάζεις πολλούς παίκτες που θέλουν χρόνο να δέσουν μεταξύ τους».
Για το ότι ο Ολυμπιακός αλλάζει συνεχώς φιλοσοφία τα τελευταία χρόνια: «Είναι πολύ δύσκολο αυτό που κάνει. Φυσικά το ποδόσφαιρο είναι πουλάω-αγοράζω. Σίγουρα έπρεπε να γίνουν πωλήσεις με τα ποσά να είναι τεράστια. Τώρα με ξαφνικές αποχωρήσεις, βλέπε Αβραάμ, επανήλθε και ήταν σε θέση να βοηθήσει… Δεν είναι ότι δεν ήρθαν καλοί παίκτες. Δεν βλέπω το δέντρο, βλέπω το δάσος. Το οποίο είναι δύσκολο. Σίγουρα το γεγονός ότι και πέρυσι έκανε εξαιρετική πορεία, έχει μάθει πλέον να αντιμετωπίζει όλους τους αντιπάλους ίσος προς ίσο. Έχω τις αμφιβολίες πόσο θα αντέξει. Είναι θέμα ρυθμού. Αν θέλει να πιέσει ψηλά, αν θα σπρώξει και τον κόσμο, κατά πόσο θα ανταπεξέλθει η Ατλέτικο να κάνει κι αυτή το παιχνίδι της. Είναι δυο ομάδες, εξαιρετικές στα στημένα και δουλεύουν πολύ καλά, παίρνουν αποτελέσματα. Είναι πολύ σημαντικό κι αυτό το στοιχείο».
Για την διοργάνωση που ξεκινά και που θα έριχνε τα λεφτά του: «Είναι πολύ νωρίς να προδικάσουμε. Γνωρίζουμε τις υπερδυνάμεις κι εκεί περιμένουμε να δούμε στους «8» αυτές τις ομάδες. Τσέλσι, Παρί, Ρεάλ, Μπάρτσα, Μπάγερν, Ατλέτικο από εκεί και πέρα δύσκολα βλέπω άλλη ομάδα να χρίζεται φαβορί εκτός κι αν μας διαψεύσει κάποια άλλη ομάδα και με την πορεία της να διεκδικήσει πράγματα. Είναι μεγάλη διάρκεια, να δούμε αν θα έχουν απώλειες, είναι δυνατά πρωταθλήματα, πολλοί προέρχονται από Μουντιάλ».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Αυτό που δεν είπε ο Μίτσελ!!

ΓΙΑΤΙ μπορεί να την πατήσει η Ατλέτικο απέναντι στον Ολυμπιακό; Ο Αποδυτηριάκιας παρουσιάζει τι κρύβεται πίσω από τη χθεσινή μεγάλη κουβέντα του Ισπανού τεχνικού.Άνετος, ευχάριστος, κεφάτος και ομιλητικότατος ο Μίτσελ την παραμονή της μεγάλης, της πολύ μεγάλης αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την συμπατριώτισσα Αθλέτικο Μαδρίτης. "Αυτή ήταν η αντίπαλός μας, όχι η Μπαρτσελώνα έλεγα πάντα", δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού ενθυμούμενος τα χρόνια που φορούσε τη φανέλλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ότι, δηλαδή, ο "αιώνιος αντίπαλος" της Ρεάλ ήταν η συμπολίτισσα Αθλέτικο κι όχι, όπως όλοι θαρρούσαν, σαν αντίπαλο δέος της βασίλισσας, την καταλάνικη Μπάρτσα.

Σήμερα, όχι τότε, η Ατλέτικο είναι στα χάι της. Πρωταθλήτρια Ισπανίας κόντρα στις αρματωμένες από φιρμάτους παίκτες, τις δύο κορυφαίες ομάδες της Ισπανίας. Αφού για χρόνια υπόφερε στη σκιά της Ρεάλ η αντίπαλος του Ολυμπιακού.

Μεγάλη κουβέντα είπε ο Μίτσελ. Ότι η νίκη της Αθλέτικο εκτός έδρας επί της Ρεάλ θα βοηθήσει τους παίκτες μου να αντιληφθούν με ποιον έχουν να κάνουν. Και, βέβαια, ο κόσμος να καταλάβει ότι θα αντιμετωπίσουμε πανίσχυρο αντίπαλο. Αυτό είναι καλό, συμπέρανε πολύ σωστά ο Μίτσελ.

Δεν είπε το άλλο ο ταυρομάχος. Ότι είναι κακό για την Αθλέτικο εν όψει Ολυμπιακού που ...κέρδισε τη Ρεάλ στο γήπεδό της! Τι θέλω να πω; Ακόμα και οι πιο μεγάλοι παίκτες, και η πιο μεγάλη ομάδα, μετά από μια σούπερ επιτυχία κινδυνεύουν να ...κοιμηθούν. Έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν. Την έχουν πατήσει πολλές ομάδες.

Να, τι συμβαίνει: Το μεγάλο αποτέλεσμα χαλαρώνει την ισχυρώτερη ομάδα στο αμέσως επόμενο παιχνίδι της, όταν μάλιστα ο αντίπαλος είναι μικρότερων κυβικών. Η σκέψη π.χ. ότι αφού καθαρίσαμε κοτζάμ Ρεάλ έχουμε σίγουρο και τον Ολυμπιακό, πιθανόν να λειρουργήσει ...ύπουλα και να δηλητηριάσει το ηθικό της Ατλέτικο.

Χρειάζεται τον Μπεργκ ο Ολυμπιακός, γράφει ο apodytiriakias.gr
Ο Βραζιλιάνος Ντιέγκο Κόστα που έχει πολιτογραφηθεί Ισπανός έφυγε από την Ατλέτικο Μαδρίτης και με την Τσέλσυ έχει ήδη πετύχει 7 γκολ σε 4 ματς. Τι θέλω να πω; Κάτι για το αποψινό παιχνίδι Ολυμπιακού-Ατλέτικο.
Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να χάσει από την Καλλονή, γιατί; Απουσίαζε ο Μπεργκ! Η ομάδα έκανε ευκαιρίες για γκολ, αλλά έλειπε ο γκολτζής. Τι θα πει αυτό;
Ο ικανός σκόρερ είναι εκείνος ο κυνηγός που μελετάει τον αντίπαλο, τους αντιπάλους, ζυγίζει τις αδυναμίες τους και την κατάλληλη στιγμή, θα πεταχθεί, θα τεντωθεί και θα την κάνει τη ζημιά. Κλασική περίπτωση ενστίκτου. Όπως το άγριο ζώο που μυρίζει αίμα και προετοιμάζεται κυρίως πνευματικά, όχι μόνον σωματικά, για να κτυπήσει το στόχο του.
Ένας παίκτης στα χαφ πιθανόν να έχει τεράστια προσφορά. Να παλέψει αμυντικά, επιθετικά, να δώσει μεταβιβάσεις που αλλάζουν το παιχνίδι, ασίστ έτοιμες για γκολ. Κι όμως! Πιο πολύτιμος είναι ο γκολτζής, ο παίκτης που από τη μία, τις δύο φάσεις θα κάνει γκολ.
Θα έχει φονιά, τον εκτελεστή του ο Ολυμπιακός απόψε; Το άλλο ατού του πρωταθλητή που ίσως του χαρίσει αποτέλεσμα είναι ο τερματοφύλακας. Δυστυχώς, ευτυχώς, η νίκη, η ήττα, η ισοπαλία κρίνονται και από μία φάση. Αυτό είναι το κωλοποδόσφαιρο. Η μαγεία του και η κατάρα του μαζύ.
Σώζει το γκολ ο Ρομπέρτο και οι συμπαίκτες του ανακουφίζονται. Είναι σαν τον ασθενή στο κρεββάτι που δέχεται την ένεση από τη νοσοκόμα με τα ωραία βυζιά και επιτόπου σηκώνεται όρθιος. Από την άλλη το σίγουρο γκολ που αποκρούει ο τερματοφύλακας σκοτώνει το ηθικό των αντιπάλων.

*Πηγή: sportdog.gr*

«Ήταν τρομακτική στιγμή»

kapetanopoulos
Στον ArenaFM 89,4 φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Καπετανόπουλος.
Μίλησε για τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Άρσεναλ 17 χρόνια πριν, αλλά και για τον Άγγελο Αναστασιάδη.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον ArenaFM 89,4
Για τη νίκη επί της Άρσεναλ τόνισε:
«Ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι για μας και δικαιώμασταν τη νίκη και παίξαμε στα ίσια την Άρσεναλ που στην πορεία πήρε το νταμπλ και επικρατήσαμε δίκαια με το γκολ του Φραντζέσκου».
Για το «σόου» που είχαν κάνει στα αποδυτήρια με αφορμή το βίντεο της ιστορίας του ΠΑΟΚ είπε:
«Ναι είχε γίνει μια δραματοποίησε, είχαμε μαζευτεί το 2007 ή το 2008 αν δεν κάνω λάθος στα αποδυτήρια οι περισσότεροι από εκείνοι την εποχή και ο Άγγελος Αναστασιάδη και πολλοί πιστεύουν ότι η κάμερα είχε μπει εκείνη τη στιγμή μέσα και το πώς τρύπωσε. Όλοι ήμασταν με κοιλιές, με άσπρα μαλλιά».
Για το ότι ο Άγγελος Αναστασιάδης θυμόταν τα όσα τους είχε πει προσέθεσε:
«Όχι μόνο αυτό, αλλά το πώς μας μιλούσε θέλαμε να μπούμε μέσα στο γήπεδο και αυτό θα φανεί στο φετινό ΠΑΟΚ».
Για το ντοπάρισμα του Αναστασιάδη στη ψυχολογία των ποδοσφαιριστών υπογράμμισε:
«Ναι νομίζω πως είναι από τα βασικά κομμάτια της απόδοσης ενός ποδοσφαιριστή και μιας ομάδας είναι η ψυχολογία. Σ’ αυτό ο Άγγελος παίρνει άριστα και βγαίνεις έξω και σαφώς ότι είσαι καλύτερος από τον αντίπαλο, άσχετα αν ο αντίπαλος είναι η Μπαρτσελόνα ή η Γιουβέντους και φαίνεται και θα τα έχεις δώσει όλα».
Για τις δηλώσεις του Αναστασιάδη για γηγενή ομάδα απάντησε:
«Μακάρι να μπορέσει να το καταφέρει και θα μπορούσε να το είχε καταφέρει αν δεν έφευγε πολλές φορές από την ομάδα κακήν κακώς. Βάση αποτελεσμάτων θεωρώ πως ήταν ένας προπονητής που θα έπρεπε να μείνει περισσότερο στην ομάδα και αυτό που στην Ελλάδα μετά από δύο-τρεις αγωνιστικές διώχνουν τους προπονητές είναι λάθος. Και την ώρα που ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει δείξει τα ΠΑΟΚτσήδικα συναισθήματά του και πολλές έχει δεχτεί προτάσεις από αντιπάλους του ΠΑΟΚ και δεν έχει πάει και επαγγελματικά δηλαδή έβαλε πολλές φορές τον ΠΑΟΚ και του άξιζε να βρίσκεται περισσότερα χρόνια στην ομάδα».
Για τη λέξη «πεθαμένα» που λέει ο Αναστασιάδης αν το λέει συχνά:
«Πολλοί επειδή τον βλέπουμε αγριεμένο, νομίζουν ότι βρίζει αλλά οι κουβέντες του είναι αυτές, άντε πεθαμένα πάμε να τους κερδίσουμε, θα σε σκίσω αν κάνεις κάτι και καθαρά του βγαίνουν εκείνη τη στιγμή. Είναι διασκεδαστικός σ’ αυτές τις κουβέντες. Όλους τους λέει και προσπαθεί να φτιάξει το κλίμα και δεν το συζητώ».
Για το αν θυμάται τι έγινε στο 1-0 της Τούμπας προσέθεσε:
«Νομίζω ότι είναι από τις μεγαλύτερες στιγμές της Τούμπας και όλοι πανηγυρίζαμε για πόση ώρα το γκολ και ήταν εκπληκτική στιγμή. Και γω είχα μπει στο 60’ στη θέση του Βρύζα και μετά από 7-8 λεπτά πετύχαμε το γκολ. Ήταν μια τρομακτική και ανεπανάληπτη στιγμή και τρέξαμε προς την θύρα 3-4 μαζί με τον Φραντζέσκο».
Τέλος για το που βρίσκεται τώρα κατέληξε:
«Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη Λάρισα και ήμουν για 1,5 μήνα γενικός διευθυντής στη Λάρισα και δεν έτυχε να έρθω στον ΠΑΟΚ και είναι καθαρά θέμα επιλογών άλλων ανθρώπων».
*Πηγή: arenafm.gr*

“Τελειώνει” του Φερνάντες!!

image_resizer (1)
Ο Βάσκο Φερνάντες αναμένεται να υπογράψει σήμερα το συμβόλαιο του με τον Άρη και να πραγματοποιήσει την πρώτη του προπόνηση.
Ο Πορτογάλος άσος σήμερα θα υπογράψει συμβόλαιο με τους “κιτρινόμαυρους” διάρκειας δύο ετών και στη συνέχεια θα προπονηθεί για πρώτη φορά με τη νέα του ομάδα. Να υπενθυμίσουμε ότι έχει υποβληθεί επιτυχώς στις ιατρικές εξετάσεις που υποβλήθηκε και δεν αποκλείεται να είναι έτοιμος για την αναμέτρηση με τον Καμπανιακό.
*Πηγή: arenafm.gr*

«Απίστευτη νίκη!!

xavito
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη, Φρανσίσκο Χαβίτο.
Μίλησε για τη νίκη του Άρη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στο “Κ. Βικελίδης” και έστειλε το δικό του μήνυμα στους φιλάθλους των “κιτρινόμαυρων”.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena FM 89,4
Αρχικά για το γκολ ο Χαβίτο τόνισε:
“Το πρώτο που θυμάμαι είναι το γκολ, η ομάδα στα αποδυτήρια, αλλά και όλη η ατμόσφαιρα, με τους φιλάθλους και γενικά”.
Για το ότι το γκολ το έβαλε με το αριστερό προσέθεσε:
“Πάντα το καλύτερο γκολ το πετυχαίνω με το αριστερό και μπορεί να είμαι αριστεροπόδαρος και να μην το ξέρω”.
Στη συνέχεια ο Ισπανός άσος είπε:
“Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και χρειαζόμασταν το βαθμό για να πάρουμε την πρόκριση. Ο όμιλος δεν ήταν εύκολος και εμείς δουλέψαμε για να περάσουμε”.
Για το αν θυμάται τον κόσμο του Άρη υπογράμμισε:
“Ναι, τον κόσμο τον έχω στην καρδιά μου και δεν μπορείς να τον ξεχάσεις. Το σημαντικότερο είναι να σ’αγαπάει ο κόσμος γιατί προσπαθείς για το καλύτερο”.
Για το ότι το γκολ που πέτυχε ήταν δύσκολο:
“Ναι, την κεφαλιά την πήρε ο Ρουίζ και εγώ δεν είχα χρόνο παρά μόνο να σουτάρω γιατί η άμυνα ήταν κοντά. Εκεί που πήγε η μπάλα δεν θα μπορούσε να την βγάλει”.
Για το ότι πέτυχε γκολ στο Σαββατιάτικο παιχνίδι της Κέρκυρας με τη Βέροια τόνισε:
“Ναι, αλλά χάσαμε και το πιο σημαντικό είναι οι βαθμοί”.
Σε ερώτηση για το αν θα ξανά ερχόταν στον Άρη απάντησε:
“Μπορεί, τώρα είμαι εδώ και δεν το ξέρουμε. Μένω στην Ισπανία και ξανά γύρισα στην Ελλάδα και δεν ξέρουμε ποτέ το που μπορεί να είμαστε”.
Τέλος έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο του Άρη:
“Το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω είναι να κάνουν υπομονή και σιγά-σιγά η ομάδα θα ανέβει και θα γίνει όπως παλιά”.
*Πηγή: arenafm.gr*

Ρανιέρι, Μπάγεβιτς και… Λεβ!

Ομιλία του προπονητή της Γερμανίας και Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Γιόακιμ Λεβ υπήρξε την Τρίτη στο συνέδριο προπονητών στην Αγία Πετρούπολη που παρακολουθούν οι Κλαούντιο Ρανιέρι, Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ρανιέρι, Μπάγεβιτς και… Λεβ
Προτελευταία ημέρα του συνεδρίου ομοσπονδιακών προπονητών που συνδιοργανώνουν FIFA και UEFA στην Αγία Πετρούπολη με θέμα την αποτίμηση του Μουντιάλ 2014.

Στο πρωινό πρόγραμμα υπήρχε ομιλία του ομοσπονδιακού τεχνικού της Γερμανίας, Γιόακιμ Λεβ, που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Σε αυτήν ανέλυσε το πλάνο του από την προκριματική φάση έως την τελική του Μουντιάλ, που οδήγησε στον επιθυμητό στόχο.

Το απόγευμα προβλέπεται να γίνουν παρατηρήσεις σε θέματα τακτικής από εξειδικευμένους συνεργάτες της FIFA και της UEFA, ενώ αύριο θα γίνει ανάλυση σε θέματα διαιτησίας.

Ως γνωστόν το συνέδριο παρακολουθεί ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος, Κλαούντιο Ρανιέρι και γευμάτισε με τον Φάμπιο Καπέλο, ενώ είχε συναντήσεις με τον σερ Αλεξ Φέργκιουσον, τον Αντόνιο Κόντε, τον Ντιντιέ Ντεσάμ, τον Τιμούρ Κετσπάγια, τον Ζεράρ Ουγέ και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.*Πηγή: sport-fm.gr*

Έτσι θα παίξει ο Ολυμπιακός! (pic)

Ντυμένος στα ερυθρόλευκα θα «κατέβει» στην φετινή πρεμιέρα του Champions League ο Ολυμπιακός απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Έτσι θα παίξει ο Ολυμπιακός (pic)
Με την κλασική ερυθρόλευκη φανέλα θα παίξει ο Ολυμπιακός σε λίγες ώρες στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, με τον Ρομπέρτο στα μπλε!









*Πηγή: sport-fm.gr*

Μίτσελ: «Σε προκαλεί να κάνεις λάθος»

«Είναι μια ομάδα η οποία σε προκαλεί να κάνεις λάθος το οποίο πληρώνεις ακριβά»… Ο Μίτσελ σκιαγράφησε το προφίλ της Ατλέτικο Μαδρίτης με δηλώσεις του στην κάμερα της Nova.

Μίτσελ: «Σε προκαλεί να κάνεις λάθος»
«Είναι μια ομάδα η οποία σε προκαλεί να κάνεις λάθος το οποίο πληρώνεις ακριβά»… Ο Μίτσελ σκιαγράφησε το προφίλ της Ατλέτικο Μαδρίτης με δηλώσεις του στην κάμερα της Nova.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού στην κάμερα της NOVA

«Το πιο καθοριστικό στοιχείο της Ατλέτικο είναι ότι είναι συμπαγής ομάδα, μία ομάδα που σε προκαλεί να κάνεις λάθος και όταν το κάνεις το πληρώνεις ακριβά και πρέπει πάντα να είσαι στο μάξιμουμ. Η προετοιμασία φέτος μας έχει χρησιμεύσει για το πώς θα είναι το ματς και έχουμε πάρει μία ιδέα.

Πάντα στα αποδυτήρια συζητάμε τον αντίπαλο, έχουμε στοιχεία και αυτό μας βοηθάει πολύ. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο, ξέρουμε ότι θα γεμίσουμε το γήπεδο και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε».

Μειώνονται τα προβλήματα…!!

Πολύ πιθανό είναι να επιστρέψει από αύριο (17/9) στις προπονήσεις του Ατρομήτου ο Ελίνι Δημούτσος, ο οποίος αισθάνεται καλύτερα. Μαζί του και ο νεοαποκτηθέντας, Λοράν Αγκουαζί που έρχεται στην Αθήνα.

Μειώνονται τα προβλήματα…
Σε καλό δρόμο βρίσκεται η προετοιμασία του Ατρομήτου εν’ όψει του αγώνα της τέταρτης αγωνιστικής ενάντια στον ΟΦΗ, με τον Γιώργο Παράσχο να βλέπει τα «μικροπροβλήματα» που υπήρχαν να μειώνονται.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια την πρωινής προπόνησης της Τρίτης (16/9) της ομάδας του Περιστερίου, ο Έλληνας τεχνικός είδε τον Ελίνι Δημούτσο να βγάζει χωρίς ενοχλήσεις το πρόγραμμα αποφόρτισης που ακολούθησε, με αποτέλεσμα να θεωρείται πολύ πιθανή η συμμετοχή του στο αυριανό (17/9) πρόγραμμα.

Επιπλέον και οι Πίτου Γκαρσία, Στέφανο Ναπολεόνι προπονήθηκαν ξεχωριστά, ωστόσο η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία. Από την πλευρά του, ο Εντουάρντο Μπρίτο συνέχισε τη θεραπεία, ενώ έκανε και πισίνα.

Όσον αφορά στο τελευταίο απόκτημα του Ατρομήτου, Λοράν Αγκουαζί έρχεται σήμερα (16/9) στην Αθήνα και θα δώσει κανονικά το «παρών» στην αυριανή προπόνηση του συλλόγου.

Νωρίτερα είχε πραγματοποιήθηκε η επίσημη φωτογράφηση της ομάδας για την περίοδο 2014-15. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στην πρεμιέρα πρέπει τουλάχιστον να μη χάνεις!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Ατλέτικο, τονίζοντας πως το να προκριθείς δεν εξαρτάται από ένα ματς, ούτε από μια νίκη.

Στην πρεμιέρα  πρέπει τουλάχιστον να μη χάνεις
Πρεμιέρα και πάλι λοιπόν στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Ολυμπιακό να έχει το πιο δύσκολο ματς απ' όλα τα προηγούμενα που είχε ποτέ πρώτη αγωνιστική στην έδρα του αυτά τα χρόνια. Και η απλοϊκή ανάλυση τού τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αισιοδοξία. Αν έχεις ηττηθεί από τη Μαρσέιγ ή τη Σάλκε, πώς μπορείς να ελπίζεις κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, λένε κάποιοι και αυτό είναι κάτι που πραγματικά δεν έχει λογική!

Αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα στο ποδόσφαιρο, τότε δεν θα χρειαζόταν να γίνουν τα ματς! Ο Ολυμπιακός θυμίζω πως πριν από ένα χρόνο έκανε το καλύτερο 45λεπτό του στη διοργάνωση εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν και τελικά έχασε με το βαρύ 1-4. Ομως η εικόνα του έδινε υποσχέσεις και φυσικά τις εξάντλησε στα επόμενα παιχνίδια. Το να προκριθείς δεν εξαρτάται από ένα ματς ούτε από μία νίκη, αλλά πρέπει να έχεις συνέχεια και συνέπεια. Ο Μίτσελ έδειξε από τα ματς στο περσινό Τσάμπιονς Λιγκ πως δεν πετά στα σύννεφα, αλλά ούτε είναι κάποιος μεμψίμοιρος που φοβάται. Είναι άνθρωπος  με ισχυρή προσωπικότητα, σμιλεμένη στο τεράστιο κλαμπ που είναι η Ρεάλ και δεν υπάρχει περίπτωση να τον ακούσεις να ψάχνει για δικαιολογίες!

Η Ατλέτικο λοιπόν αν έκανε ένα καλό στον Ολυμπιακό με τη νίκη της κόντρα στη Ρεάλ το Σάββατο, ήταν πως περιόρισε στο ελάχιστο τα όποια υπερβολικά θα διαβάζαμε αυτές τις ημέρες. Το ότι είναι σε κρίση, λείπουν βασικά στελέχη από πέρυσι, δεν είναι η ίδια ομάδα που πήρε τον τίτλο και έφτασε στον τελικό (και μία ανάσα από το Κύπελλο) του Τσάμπιονς Λιγκ και όλα αυτά τα χαριτωμένα! Μπορεί να διαβάζαμε για το πού είναι το ασθενές σημείο των «ροχιμπλάνκος» και πού ακριβώς οφείλει να χτυπήσει ο Ολυμπιακός και όλα αυτά που γεμίζουν τις στήλες των εφημερίδων, αλλά επί της ουσίας δεν έχουν πολλή σχέση με την πραγματικότητα.

Γιατί ο Μίτσελ, έτσι κι αλλιώς, ξέρει πως η Ατλέτικο πρέπει να είναι σε κακή μέρα και ο Ολυμπιακός σε πολύ καλή για να γίνει η ζημιά, οπότε αυτό που οφείλουν όλοι να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους είναι πως ακόμη και η ισοπαλία για τον πρωταθλητή Ελλάδας θα είναι χρυσάφι. Αν δεν έρθει ωστόσο, μικρό το κακό. Το επόμενο ματς στη Σουηδία με τη Μάλμε θα είναι κομβικό.

Το  αποψινό, ακριβώς επειδή είναι πρεμιέρα, αυτό που οφείλει να θυμάται ο Ολυμπιακός είναι πως και ο αντίπαλος δεν «σκοτώνεται»  ποτέ για τους τρεις πόντους, εκτός και αν του δώσεις τα δώρα που έγιναν είτε με την Παρί πριν από δώδεκα μήνες είτε με τη Σάλκε πριν από δύο χρόνια! Οταν δεν μπορείς να νικήσεις συμβιβάζεσαι με την ισοπαλία και αυτό ισχύει διαχρονικά και για τους δύο αντιπάλους. Στις πρεμιέρες πρέπει να μη χάνεις και αυτό τα τελευταία χρόνια το ξεχνάνε στο λιμάνι. Οπότε αυτό που θέλει πάνω απ' όλα ο Ολυμπιακός απόψε είναι καθαρό μυαλό και την τύχη που πάντα είναι ένας σημαντικός σύμμαχος, όταν όμως έχεις καταθέσει (όπως έγινε πέρυσι με την Μπενφίκα) όλο το είναι σου στο χορτάρι!    *Πηγή: sport-fm.gr*

«Φαβορί η Μπαρτσελόνα για το Τσάμπιονς Λιγκ»

Την Μπαρτσελόνα χαρακτηρίζουν ως φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ οι επισκέπτες της ιστοσελίδας, Marca, που συμμετείχαν σε γκάλοπ.

«Φαβορί η Μπαρτσελόνα για το Τσάμπιονς Λιγκ»

Αυτό πιστεύουν οι περισσότεροι επισκέπτες της ιστοσελίδας της Marca οι οποίοι συμμετείχαν στο σχετικό γκάλοπ.

Σε αυτό η Μπαρτσελόνα συγκέντρωσε το 37,8% των ψήφων, με τη μεγάλη της αντίπαλο και κάτοχο του τίτλου, Ρεάλ Μαδρίτης να φτάσει μόλις στο 20,1%.

Η Τσέλσι είναι η τρίτη ομάδα με 14,2% μόλις μια μονάδα διαφορά από την Μπάγερν Μονάχου η οποία έχει 13,2%.

Τελευταία η Ατλέτικο την οποία αντιμετωπίζει σήμερα ο Ολυμπιακός με 8,1%

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ρομπέρτο: «Να κάνουν την Ατλέτικο να τα… χάσει»

Ο Ρομπέρτο ζητά από τους οπαδούς του Ολυμπιακού να κάνουν τους παίκτες της Ατλέτικο να τα χάσουν από την θερμή υποστήριξή τους στον αποψινό αγώνα.

Ρομπέρτο: «Να κάνουν την Ατλέτικο να τα… χάσει»

Ο πορτιέρτο των ερυθρολεύκων, χαρακτηριστικά αναφέρει ότι θέλει οι φίλοι της ομάδας να κάνουν τους παίκτες της ισπανικής ομάδας να τα… χάσουν και να συμβάλουν και εκείνοι με τον τρόπο αυτό σε μια μεγάλη επιτυχία.

Αναλυτικά, η συνέντευξη που παραχώρησε ο Ρομπέρτο στην εφημερίδα Stadiο…

- Λίγες ημέρες πριν από τη μεγάλη πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός έκανε ένα πολύ καλό ματς απέναντι στον ΟΦΗ, μια πειστική εμφάνιση και πήρε μια άνετη νίκη. Πώς είδες εσύ την ομάδα;

Ηταν πολύ σημαντικό να έχουμε καλές… συστάσεις πριν από το παιχνίδι απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Το παιχνίδι αυτό είναι ιδιαίτερο για εμάς, είναι μία πρεμιέρα Τσάμπιονς Λιγκ και έχει μεγάλη βαρύτητα. Ο Ολυμπιακός, όμως, οφείλει και ξέρει να ξεχωρίζει τις δύο διοργανώσεις, το πρωτάθλημα και την Ευρώπη. Ξέρει τι σημασία έχει η κάθε διοργάνωση για τον σύλλογο και στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ όλοι οι ποδοσφαιριστές έδωσαν τα πάντα για να έρθει η νίκη. Κάναμε καλό ματς, όντως. Τώρα, όμως, το επίπεδο αλλάζει και πρέπει να επικεντρωθούμε στο ματς με την Ατλέτικο.

- Πέραν της ψυχολογικής ανάτασης πριν από ένα παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ, συμφωνείς ότι μεγάλο κέρδος είναι και ο αγωνιστικός ρυθμός σε υψηλό επίπεδο;

Ερχόμασταν από ένα παιχνίδι στο οποίο δεν είχαμε καταφέρει να κερδίσουμε. Ηταν, επομένως, σημαντικό για εμάς να δείξουμε μια καλή εικόνα στον κόσμο μας, να ανεβάσουμε τον ρυθμό μας και, φυσικά, να κερδίσουμε. Είναι σημαντικό να παίζεις σε υψηλό επίπεδο πριν μπεις στο υψηλότερο, αυτό του Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί σίγουρα κερδίζεις και σε ψυχολογία.

- Γνωρίζεις την Ατλέτικο και ως παίκτης της, αλλά και ως αντίπαλος. Ποια στοιχεία πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει;

Είναι μια ομάδα με πολύ καθαρές ιδέες στο παιχνίδι της. Οι παίκτες δεν κάνουν κάτι παραπάνω από αυτό που τους ζητά ο προπονητής. Κάνουν ακριβώς αυτό που έχουν συζητήσει στις προπονήσεις. Κοινώς, ακολουθούν ευλαβικά το πλάνο τους. Είναι μια πολύ δύσκολη ομάδα και το να την κερδίσεις είναι πραγματικά πολύ, πολύ δύσκολο.

- Πολύς λόγος γίνεται για το δυνατό, έως και σκληρό παιχνίδι της Ατλέτικο Μαδρίτης. Είσαι έτοιμος, μαζί με τους συμπαίκτες σου, να το αντιμετωπίσετε;

Ολες οι ομάδες σε αυτή τη διοργάνωση, το Τσάμπιονς Λιγκ, είναι δυνατές. Ειδικά αυτή έχει ως βάση παιχνιδιού της τη δύναμη και στηρίζεται πολύ στο δυναμικό παιχνίδι που κάνει. Είναι ένα στοιχείο το οποίο πρέπει να προσέξουμε και, φυσικά, να είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε. Εχουμε συζητήσει για το πώς είναι ο αντίπαλος, ξέρουμε τι θα βρούμε απέναντί μας και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ανάλογα το παιχνίδι μας.

- Εχεις βιώσει το γήπεδο «Καραϊσκάκη» σε μεγάλες στιγμές. Σε sold out, σε «εκρηκτικές» καταστάσεις και σε μεγάλα παιχνίδια. Πώς περιμένεις να είναι το γήπεδο κόντρα στην Ατλέτικο;

Εμείς περιμένουμε πώς και πώς αυτό το παιχνίδι και το γήπεδο να βράζει, γεμάτο ασφυκτικά από κόσμο! Είναι μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία για εμάς το να παίξουμε την μπάλα που ξέρουμε και να δώσουμε στον κόσμο αυτό που περιμένει από εμάς. Και πέρυσι τους δώσαμε ιδιαίτερη χαρά στο γήπεδό μας, σε παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, και θέλουμε να κάνουμε το ίδιο και φέτος. Νομίζω ότι το γήπεδο θα είναι φόβητρο για τον αντίπαλο και μεγάλη ώθηση για εμάς.


- Κόντρα στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ ήσουν ο αρχηγός του Ολυμπιακού, ενώ συνολικά είσαι ένας από τους τέσσερις ποδοσφαιριστές που φέρουν το περιβραχιόνιο. Τι σημαίνει για εσένα αυτή η συνθήκη;

Νιώθω μεγάλη υπερηφάνεια! Είναι τιμή για εμένα το να είμαι αρχηγός, ένας εκ των αρχηγών, αυτής της μεγάλης ομάδας. Προσπαθώ καθημερινά να κάνω σωστά τη δουλειά μου και ως αρχηγός να βοηθάω τον Ολυμπιακό σε όλους τους τομείς.

- Στα παιχνίδια του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ, ειδικότερα, αλλά και σε όλη τη σεζόν γενικά, είχες εξαιρετική απόδοση, πιάνοντας και δύο πέναλτι, ένα στις Βρυξέλλες και ένα εδώ, του Ιμπραΐμοβιτς. Αν χρειαζόταν, ποιον παίκτη της Ατλέτικο θα ήθελες να σταματήσεις;

Εύχομαι να μη χρειαστεί να πρέπει να αντιμετωπίσω ένα πέναλτι στο πρώτο κιόλας παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ. Κρατάω πολλούς φίλους στην Ατλέτικο. Ο πρώτος και καλός φίλος μου, όμως, από τον οποίο δέχθηκα το πρώτο μου γκολ στην επαγγελματική μου καριέρα, ήταν ο Ραούλ Γκαρθία! Οπότε, εάν χρειαστεί, θα ήθελα τώρα να τον σταματήσω και να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να φτάσει στη νίκη!
- Θα ήθελα κλείνοντας να σου ζητήσω να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του Θρύλου, ο οποίος ζει και αναπνέει για να βλέπει εσένα και τους συμπαίκτες σου να κερδίζετε και να πανηγυρίζετε μεγάλες στιγμές.

Να το απολαύσουν! Και να μας βοηθήσουν όπως μόνο εκείνοι γνωρίζουν. Να δώσουν στην Ατλέτικο Μαδρίτης, την πρώην ομάδα μου, να καταλάβει το μέγεθος της αγάπης που εισπράττουμε εμείς, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, από αυτό τον υπέροχο κόσμο. Να κάνουν τους αντιπάλους μας να τα… χάσουν, να μείνουν έκπληκτοι. Και, φυσικά, θέλω να τους πω ότι μετά το ματς εύχομαι να είμαστε σε θέση να πανηγυρίσουμε μια μεγάλη νίκη!

Ανακοινώνει Φερνάντο Σάντος η Πορτογαλία!!

Έτοιμος να αναλάβει τα… ηνία της εθνικής Πορτογαλίας φαίνεται πως είναι ο Φερνάντο Σάντος. Σύμφωνα με τοπικό δημοσίευμα, ο 59χρονος τεχνικός αναμένεται να υπογράψει σήμερα (16/9) το νέο του συμβόλαιο.

Ανακοινώνει Φερνάντο Σάντος η Πορτογαλία
Παρά τα πρόσφατα δημοσιεύματα που έφεραν «παγωμάρα» στις τάξεις της Πορτογαλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου σχετικά με την ποινή οκτώ αγώνων του Φερνάντο Σάντος, η κατάσταση φαίνεται πως έχει αντιστραφεί πλήρως…

Συγκεκριμένα, η τοπική ιστοσελίδα «Noticiasaominuto.com» υποστηρίζει πως ο 59χρονος τεχνικός δεν είναι απλώς ο «εκλεκτός» της εθνικής Πορτογαλίας για να αντικαταστήσει τον Πάουλο Μπέντο, αλλά η υπόθεσή του θεωρείται τελειωμένη.

Μάλιστα, το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει πως ο πρώην προπονητής της Εθνικής αποτελεί προσωπική επιλογή του προέδρου της Ομοσπονδίας, Φερνάντο Γκόμες και σήμερα (16/9) οι δύο άντρες έχουν προγραμματίσει ραντεβού, έτσι ώστε να επέλθει η οριστική συμφωνία.

Επιπλέον το ίδιο site τονίζει πως σε περίπτωση που ολοκληρωθεί το deal, ο Φερνάντο Σάντος θα παρουσιαστεί επίσημα την Τετάρτη (17/9).

Όσον αφορά στην τελική επιλογή του Πορτογάλου, φαίνεται πως εκτός του Γκόμες, ήταν επιθυμία και του σούπερ-σταρ των Ιβήρων, Κριστιάνο Ρονάλντο! *Πηγή: sport-fm.gr*

Σιμεόνε: «Έχει εμπειρία και άμυνα ο Ολυμπιακός»

Στις παραστάσεις του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ και την αμυντική του λειτουργία στάθηκε ο Ντιέγκο Σιμεόνε με δηλώσεις του, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι οι παίκτες του δεν καταλαβαίνουν από... έδρες.

Σιμεόνε: «Έχει εμπειρία και άμυνα ο Ολυμπιακός»
Για τα δυνατά στοιχεία του Ολυμπιακού, τις αλλαγές της Ατλέτικο Μαδρίτης και αν αυτές έχουν επηρεάσει τους πρωταθλητές Ισπανίας μίλησε ο Ντιέγκο Σιμεόνε στην Nova. Ο Αργεντινός τεχνικός, έκανε λόγο για ομάδα με εμπειρία στο Τσάμπιονς Λιγκ και καλή αμυντική λειτουργία, αναφερόμενος στους «ερυθρόλευκους» και τόνισε ότι η δική του έχει σκληρό πυρήνα. Επιπλέον, περιμένει πως δεν θα επηρεαστούν από την «καυτή» ατμόσφαιρα του Καραϊσκάκη οι ποδοσφαιριστές του.

«Τα στοιχεία που ξεχωρίζουν στο παιχνίδι του Ολυμπιακού είναι η εμπειρία στο Τσάμπιονς Λιγκ, η αμυντική λειτουργία η οποία είναι πολύ καλή και γνωρίζει το ισπανικό ποδόσφαιρο λόγω Ρομπέρτο, Αμπιντάλ και Μποτία καθώς και η επίθεση που με την ώθηση του κόσμου γίνεται ακόμη δυνατότερη», δήλωσε αρχικά ο Ντιέγκο Σιμεόνε.

Του ζητήθηκε να πει να έχουν επηρεάσει την Ατλέτικο οι αλλαγές στο ρόστερ και απάντησε: «Όχι. Σε καμία περίπτωση. Υπάρχουν παίκτες οι οποίοι έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά αυτό που είναι αδιαπραγμάτευτο είναι ο σκληρός πυρήνας της ομάδας, η φιλοσοφία η οποία παραμένει ίδια και προσπαθούμε να παντρέψουμε το καινούργιο με το ήδη υπάρχον ώστε να συνεχίσουμε να χτίζουμε αυτή την ομάδα που έχουμε».

Για το αν τον προβληματίζει το «Γ. Καραϊσκάκης»: «Νομίζω ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Δηλαδή κάθε φορά που πηγαίνουμε στην Τουρκία, στην Ελλάδα, στην Ιταλία, παρόλο που για τον προπονητή είναι ίσως λίγο πιο δύσκολο, για τους παίκτες είναι κάτι το οποίο αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο. Το να παίζουν σε τέτοιες καυτές έδρες και με τέτοιους οπαδούς. Νομίζω ότι είναι το πιο όμορφο πράγμα στο ποδόσφαιρο».*Πηγή: sport-fm.gr*

Η ιστορική νίκη επί της Άρσεναλ...!!

Μια από τις πιο σημαντικές νίκες της ιστορίας του πέτυχε ο ΠΑΟΚ σαν σήμερα πριν από 17χρονια, καθώς είχε επικρατήσει 1-0 της Άρσεναλ.

Η ιστορική νίκη επί της Άρσεναλ...
Δεκαεπτά χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα που ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 την Άρσεναλ στην Τούμπα, χάρις στο γκολ του Κώστα Φραντσέσκου, εκτελώντας τον Ντέιβιντ Σίμαν στο 61ο λεπτό της αναμέτρησης.

Με αυτό το αποτέλεσμα της 16ης Σεπτεμβρίου του 1997 σε συνδυασμό με το 1-1, το οποίο έφερε στις 30 του ίδιου μήνα ο «Δικέφαλος του Βορρά» στην Αγγλία, με τέρμα του Βρύζα στο φινάλε πήρε την πρόκριση για τον επόμενο γύρο του Κυπέλλου UEFA.

Πρόκειται για την πρώτη θητεία (από τις τρεις μέχρι τώρα) του Άγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο της ομάδας. Μάλιστα, ο 44χρονος τότε τεχνικός προσπάθησε να… πορώσει τους παίκτες του με την ομιλία που τους έκανε στα αποδυτήρια πριν το ματς.

Όσοι δεν έχουν δει το βίντεο αξίζει να αφιερώσουν λίγο χρόνο...



*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ελπίζω να μην εμφανιστεί ασύνδετος ο Ολυμπιακός»

Ο Θοδωρής Παχατουρίδης που είχε αντιμετωπίσει την Ατλέτικο Μαδρίτης το 1993 μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και ανέλυσε τα δεδομένα της αποψινής αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τους «ροχιμπλάνκος».

«Ελπίζω να μην εμφανιστεί ασύνδετος ο Ολυμπιακός»
Γνωρίζει πολύ καλά τον Ολυμπιακό και έχει πάρει… γεύση και έχει αγωνιστεί κόντρα στην αποψινή του αντίπαλο, αλλά σε μια άλλη εποχή, πριν από 20 χρόνια.

Ο πρώην αμυντικός των «ερυθρόλευκων» είχε αντιμετωπίσει την ισπανική ομάδα για το Κύπελλο Κυπελλούχων και το ματς της Αθήνα είχε λήξει ισόπαλο. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για εκείνο το ματς, αλλά και για το αποψινό.

«Έχει πάρει δύο καλά αποτελέσματα κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης μέσα σε λίγες ημέρες και οι παίκτες του Ολυμπιακού θα είναι πιο υποψιασμένοι. Είναι καλό αυτό, διότι ξέρουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν. Το θέμα είναι να το βγάλεις αυτό μέσα στο γήπεδο, αφού ξέρεις τόσα πολλά για τον αντίπαλο», σχολίασε αρχικά και πρόσθεσε:

«Έχουν παραστάσεις οι παίκτες για να αντιμετωπίσουν τέτοιο ματς και για να μπουν στο κλίμα θα τους βοηθήσει ο κόσμος. Ελπίζω να μην λειτουργήσει αρνητικά η ατμόσφαιρα για τους παίκτες και δεν πιστεύω ότι θα επηρεάσει τους παίκτες του Ολυμπιακού αρνητικά. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι πολλές φορές ο 12ος και 13ος του παίκτης και παίζουν σημαντικό ρόλο στα ματς της ομάδας του».

Ερωτηθείς για το στοιχείο που τον ανησυχεί από πλευράς Ολυμπιακού, ανέφερε:«Η μόνη αδυναμία που ευελπιστούμε να μην βγει στο γήπεδο είναι ότι δεν έχει τόσο καλή χημεία, επειδή έχει αλλαγές στο ρόστερ. Ελπίζω, η διάθεση που θα δείξουν οι παίκτες να καλύψει αυτήν την αδυναμία που φαίνεται πως έχει ο Ολυμπιακός αυτήν την στιγμή και να μην παρουσιαστεί ασύνδετος».

inner

Για την σύγκριση της τότε Ατλέτικο, με την τωρινή, σχολίασε: «Θυμάμαι πως έπαιζαν οι αδερφοί Μόγες τότε στην αριστερή πλευρά και είχα να τους αντιμετωπίσω, διότι ήμουν σε εκείνη την πλευρά. Δεν νομίζω πως έχει μεγάλη διαφορά η Ατλέτικο, κάνοντας σύγκριση του τότε με το τώρα. Πήρε το πρωτάθλημα πέρυσι, ενώ το κατέκτησε και δύο χρόνια μετά από την εποχή που την αντιμετωπίσαμε».

Όταν ο Άρης νίκησε την Ατλέτικο!!

Ο Άρης αγωνίζεται πλέον στην Γ’ Εθνική, αλλά μόλις πριν ΤΕΣΣΕΡΑ χρόνια ακριβώς είχε νικήσει (1-0) την Ατλέτικο Μαδρίτης, με την οποία θα κοντραριστεί ο Ολυμπιακός το βράδυ της Τρίτης.

Όταν ο Άρης νίκησε την Ατλέτικο
Ούτε δέκα, ούτε δεκαπέντε… μόλις πριν τέσσερα χρόνια, στις 16 Σεπτεμβρίου του 2010, παρότι μοιάζει πολύ μακρινό (όχι χρονικά, αλλά αγωνιστικά) ο Άρης είχε επικρατήσει 1-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι «κίτρινοι» που είχαν τότε στο τιμόνι τους τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ και ρόστερ… αγνώριστο συγκριτικά με τώρα, νίκησαν τους «ροχιμπλάνκος» για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

inner

Σκόρερ χρίστηκε στο 59ο λεπτό ο Φρανθίσκο Χαβίτο, που νίκησε τον νυν τερματοφύλακα της Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ, Νταβίντ Ντε Χέα, κάνοντας σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή.

Οι παίκτες που ενώνουν την τωρινή Ατλέτικο με αυτούς που είχαν αγωνιστεί εκείνο το βράδυ στο «Κλ. Βικελίδης» είναι οι Ντιέγκο Γκοντίν, Τιάγκο (τότε ήταν δανεικός), Ραούλ Γκαρθία. Μάλιστα, είχε παίξει για ένα ημίχρονο ο 22χρονος τότε, Ντιέγκο Κόστα, που τώρα παίζει στην Τσέλσι. Εκείνη, την εποχή όμως δεν ήταν ο βασικός, με τους Ντιέγκο Φορλάν και Σέρχιο Αγουέρο (δεν έπαιξε εκείνο το βράδυ) να αγωνίζονται στα περισσότερα ματς.

inner


Οι συνθέσεις

Άρης (Κούπερ): Σηφάκης, Μισέλ, Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Μενδρινός, Πρίττας, Φατί, Χαβίτο, Κόκε, Ρουίς (92` Κασναφέρης).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Κίκε Σάντσεζ Φλόρες): Ντε Χέα, Αντόνιο Λόπεθ, Γκοντίν, Άλβαρο Ντομίνγκεθ, Ραούλ Γκαρθία (46` Ντιέγκο), Καμάτσο (77` Μάριο Σουάρεθ), Σιμάο, Τιάγκο, Μέριδα (60` Ρέγιες), Φορλάν.

Τρεις μήνες μετά ο Άρης νίκησε την Ατλέτικο και στην Ισπανία και την άφησε εκτός συνέχεια της διοργάνωσης, αφήνοντας την τρίτη με οκτώ βαθμούς, ενώ ο ίδιος έφθασε τους δέκα και η Λεβερκούζεν που βγήκε πρώτη, ολοκλήρωσε με δώδεκα. Τέταρτη βγήκε η Ρόζενμποργκ με τρεις βαθμούς. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πέταξε ο Παπανικολάου!!

Επόμενος προορισμός, το Χιούστον! Ο Κώστας Παπανικολάου ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Εθνική και σήμερα (16/9) το πρωί έφυγε για τις ΗΠΑ, έτσι ώστε να ενσωματωθεί στους Ρόκετς.

Πέταξε ο Παπανικολάου!
Τώρα αρχίζουν τα καλά για τον Κώστα Παπανικολάου!

Πρωί πρωί, ο 24χρονος φόργουορντ ήταν με τις βαλίτσες στο χέρι, προκειμένου να πραγματοποιήσει το υπερατλαντικό ταξίδι για τον μαγικό κόσμο του NBA, όπου θα ενσωματωθεί στην αποστολή των Χιούστον Ρόκετς.

Το γεγονός έσπευσε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς του φίλους στο Twitter, ο μάνατζερ του πρώην άσου της Μπαρτσελόνα, του Ολυμπιακού και του Άρη.

View image on Twitter
Next stop for @_Papanikolaou_ ? Houston! @HoustonRockets here he comes!



Πλέον, περισσότερο από έναν μήνα μετά και την υπογραφή του συμβολαίου του με τις «ρουκέτες», ο διεθνής αθλητής θα γνωρίσει τους νέους του συμπαίκτες που δεν κατόρθωσε να κάνει νωρίτερα, λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Υπενθυμίζουμε πως στα γήπεδα της Ισπανίας, ο Παπανικολάου είχε κατά μέσο όρο 6.5 πόντους, 3.2 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ ανά αγώνα της Εθνικής. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Υποψήφιος για Παναθηναϊκό ο Τόμπσον»

Έντονο ενδιαφέρον για να αποκτήσει τον ελεύθερο, Ντιζόν Τόμπσον φαίνεται πως έχει ο Παναθηναϊκός. Δείτε τους αριθμούς του κορυφαίου σμολ φόργουορντ πέρυσι στο Eurocup.

«Υποψήφιος για Παναθηναϊκό ο Τόμπσον»
Γνωστή είναι εδώ και καιρό η επιθυμία-ανάγκη του Παναθηναϊκού, να εντάξει στο δυναμικό του έναν παίκτη που να αγωνίζεται κυρίως στη θέση «3». Σοβαρή υποψηφιότητα μοιάζει να έθεσε ο Ντιζόν Τόμπσον.

Σύμφωνα με τον γνωστό Ισραηλινό δημοσιογράφο, Ντέιβιντ Πικ οι «πράσινοι» εξετάζουν πολύ σοβαρά την περίπτωση του 31χρονου Αμερικανού, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από τη Νίζνι.

David Pick @IAmDPick
Dijon Thompson emerges as a serious candidate to join Greek champs Pao on free agent deal, according to source.



Πρόκειται για έναν αθλητή που στις αρχές τις καριέρας του στο NBA (Φοίνιξ Σανς και Ατλάντα Χοκς) αγωνιζόταν κυρίως ως σούτινγκ γκαρντ, ωστόσο με το υπερατλαντικό του ταξίδι προς Ευρώπη, μετατράπηκε σιγά σιγά σε σμολ φόργουορντ.

Μάλιστα η σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν η καλύτερή του, καθώς ήταν ο πρωταγωνιστής της ρώσικης ομάδας μέχρι τα ημιτελικά του Eurocup, με τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε να τον αναδεικνύουν μέλος της καλύτερης πεντάδας.

Όσον αφορά στους αριθμούς του Τόμπσον στην διοργάνωση, είχε κατά μέσο όρο 13.5 πόντους, 8.2 ριμπάουντ, 2.1 ασίστ και 1.5 κλέψιμο ανά αγώνα. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Να παραδοθούμε; Όχι εμείς»

Ο Μίτσελ με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο έδειξε τις διαθέσεις αυτού, των παικτών του και των οπαδών του Ολυμπιακού για το αποψινό παιχνίδι με την Ατλέτικο Μαδρίτης σε συνέντευξή του στην Marca.

«Να παραδοθούμε; Όχι εμείς»
«Να παραδοθούμε; Oύτε εγώ ούτε οι 35.000 που θα είναι στο γήπεδο, ούτε το μισό εκατομμύριο άνθρωποι του Πειραιά θα κάναμε ποτέ κάτι τέτοιο. Όλοι πιστεύουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε και θα παλέψουμε σαν να μην υπάρχει αύριο, όπως κάναμε και πέρυσι»…

Με τον τρόπο ο Μίτσελ έδειξε τις διαθέσεις τις δικές του, των παικτών και των οπαδών του Ολυμπιακού για τον αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης στην ισπανική, Marca.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μίτσελ στην ισπανική, Marca, για το σημερινό παιχνίδι του Ολυμπιακού:

-εάν είδε το ντέρμπι Ρεάλ - Ατλέτικο;
"Όχι, δυστυχώς. Παίζαμε παράλληλα εκείνη την ώρα. Το είδα το επόμενο πρωί".

-για την κλήρωση του Champions League που τον έφερε αντίπαλο με την Ατλέτικο Μαδρίτης.
"Ναι, αν και δεν ήθελα καθόλου να πέσουμε με ισπανική ομάδα. Έχουν πολύ υψηλό επίπεδο και ειδικά η Ατλέτικο είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Δεν πιστεύω ότι αποδυναμώθηκε σε σχέση με πέρυσι. Αντίθετα, έκανε καλές μεταγραφές. Είχα μάλιστα την τιμή να βρεθώ στο συνέδριο κορυφαίων προπονητών της UEFA και μιλήσαμε πολύ για την Ατλέτικο.
Κάναμε πολλές μελέτες πάνω στον τρόπο παιχνιδιού της. Έκανα σεμινάρια πάνω στην ιδεολογία του ποδοσφαίρου κατοχής. Για μένα ο "Τσόλο" (Σιμεόνε) είναι ο καλύτερος προπονητής αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, και η Ατλέτικο που έχει δημιουργήσει, είναι μια φανταστική ομάδα".

-για την ομάδα του Σιμεόνε;
"Το ποδόσφαιρο είναι κατοχή, γρήγορες εναλλαγές, άμυνα, επίθεση και η Ατλέτικο τα κάνει όλα τέλεια. Πρεσάρει, έχει ένταση στο παιχνίδι της και χαρισματικούς παίκτες. Είναι λάθος να λέμε ότι μόνο τρέχει και αμύνεται. Όταν έχει τη μπάλα δεν την χάνει εύκολα. Οι Κόκε, Τουράν, Γκριεζμάν, Γκαρσία, όλοι ξέρουν τι να κάνουν όταν έχουν την κατοχή. Και κυριαρχεί επίσης και στα στημένα".

-για το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να παραδοθεί:
"Να παραδοθούμε; Oύτε εγώ ούτε οι 35.000 που θα είναι στο γήπεδο, ούτε το μισό εκατομμύριο άνθρωποι του Πειραιά θα κάναμε ποτέ κάτι τέτοιο. Όλοι πιστεύουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε και θα παλέψουμε σαν να μην υπάρχει αύριο, όπως κάναμε και πέρυσι".

-εάν ονειρεύεται ακόμη ότι πέρσι έφτασε ένα βήμα από το να αποκλείσει τη Γιουνάιτεντ στο "Ολντ Τράφορντ";
"Όχι δεν το ονειρεύομαι. Προτιμώ να σκέφτομαι το τώρα. Η αλήθεια είναι ότι κάναμε καλό παιχνίδι, τους κάναμε να φοβηθούν, δεν ήμασταν χειρότεροι, αλλά τα λάθη μας διδάσκουν και φέτος δεν θέλουμε να τα ξανακάνουμε".

-για τις πολλά μεταγραφές του Ολυμπιακού
"Κάναμε 12 μεταγραφές και έφυγαν άλλοι τόσοι. Είναι κάτι συχνό αυτό στην Ελλάδα".

-για τον στόχο του Ολυμπιακού
"Το να ξανακάνουμε την περσινή πορεία στο Champions League θα είναι και φέτος μια μεγάλη επιτυχία. Πέρυσι είχαμε Παρί και Μπενφίκα, φέτος Ατλέτικο και Γιουβέντους. Ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί να κάνουμε και πάλι την έκπληξη.
Αυτό με το ελληνικό πρωτάθλημα όμως δεν ισχύει. Υπάρχουν ακόμα 5-6 καλές ομάδες. Το να νικήσεις εκτός έδρας είναι δύσκολο. Όπως για παράδειγμα και στα πρωταθλήματα στην Ισπανία ή στη Γερμανία. Η Super League είναι καλύτερη από την Eredivisie, αλλά το κακό είναι πως δεν προβάλλεται πολύ στην τηλεόραση".

-εάν θεωρεί τον εαυτό του καλύτερο προπονητή από τότε που έφυγε από την Ισπανία;
"Ναι εννοείται. Πολύ καλύτερο. Δεν βάζω στόχους. Θέλω να πηγαίνω κάθε μέρα καλύτερα εδώ στον Ολυμπιακό. Έχω γίνει πιο πρακτικός. Η εμπειρία που ζω εδώ με έχει αλλάξει πολύ". *Πηγή: sport-fm.gr*

Παραδέχθηκε το λάθος του ο Τριτσώνης!!

Πολύ κουβέντα έγινε για το αν αδίκησε ή όχι ο Σταύρος Τριτσώνης τον Παναθηναϊκό στην φάση του Κλωναρίδη με τον Χογκ. Ο διαιτητής της αναμέτρησης έδωσε την απάντηση.

Παραδέχθηκε το λάθος του ο Τριτσώνης
Ο Σταύρος Τριτσώνης είχε συζήτηση με ανθρώπους του Παναθηναϊκού μετά το παιχνίδι με την Καλλονή, όπου επικράτησαν οι νησιώτες με 1-0.

Οι «πράσινοι» του τόνισαν ότι έπρεπε να υποδείξει φάουλ και να δώσει κόκκινη στον Χογκ, στην φάση του 9ου λεπτού, που πρωταγωνιστεί με τον Κλωναρίδη.

Ο ίδιος ο διαιτητής παραδέχθηκε πως έκανε λάθος.

«Έχετε δίκαιο, έκανα λάθος, σας αδίκησα. Δεν είχα καλό οπτικό πεδίο. Δεν μπορούσε να δει καθαρά και η βοηθός μου τη φάση, στο σημείο όπου έγινε η ευθύνη είναι δική μου», τους απάντησε, σύμφωνα με την «Live Sport» ενώ τόνισε πως δεν υπήρξε κάποιο άλλο διαιτητικό σφάλμα.

«Δεν έγινε κάτι επίτηδες, νομίζω πως ήταν το μοναδικό λάθος στο ματς», ανέφερε. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Ο Ολυμπιακός έδωσε 17,4 για μεταγραφές, η Ατλέτικο 112…»

Η ισπανική, AS, στην παρουσίασή της για τον Ολυμπιακό στέκεται στα εκατομμύρια που έδωσε για τις μεταγραφές και το συγκρίνει με το «ιλιγγιώδες» ποσό που έδωσε η Ατλέτικο Μαδρίτης.

«Ο Ολυμπιακός έδωσε 17,4 για μεταγραφές, η Ατλέτικο 112…»

«Ο Ολυμπιακός υπέγραψε 16 παίκτες με συνολικά 17,4 εκατομμύρια», είναι ο τίτλος του σχετικού δημοσιεύματος της ισπανικής ιστοσελίδας και παραθέτει τα ονόματα των παικτών που αγόρασε η ελληνική ομάδα.

Αναφέρει ότι στην πρώτη χρονιά του Μίτσελ στον Ολυμπιακό, η ομάδα προχώρησε στην απόκτηση 18 ποδοσφαιριστών και φέτος υποχρεώθηκε –όπως αναφέρει- να προβεί σε 16 κινήσεις στην μεταγραφική περίοδο.

«Η ομάδα ξόδεψε λίγο περισσότερο από 17,4 εκατομμύρια ευρώ, την στιγμή που η Ατλέτικο έβγαλε 112 εκατομμύρια», αναφέρει –μεταξύ άλλων- θέλοντας να δείξει την διαφορά των δύο ομάδων.

Κάνει ειδική αναφορά στον Κασάμι, για τον οποίο υποστηρίζει ότι ο Ολυμπιακός έβγαλε πέντε εκατομμύρια από τα ταμεία του για να τον αποκτήσει.

«Αυτή τη μεταγραφική περίοδο ο Μίτσελ επέλεξε να κινηθεί για λιγότερο γνωστούς παίκτες ή ποδοσφαιριστές όπως ο Αφελάι», αναφέρει και τέλος στέκεται ότι αποχώρησαν αρκετοί παίκτες από την περσινή ομάδα, με το ποσό των 38 εκατομμυρίων το οποίο έλαβαν οι ερυθρόλευκοι από τις πωλήσεις παικτών.

«Ο Σάμαρης αποκτήθηκε τη σεζόν 2012-13 έναντι 300.000 ευρώ και πωλήθηκε για δέκα στην Μπενφίκα. Ο Μανωλάς αποκτήθηκε ελεύθερος και πήγε στη Ρόμα με 13 εκατομμύρια», προσθέτει.*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα 15 γκολάκια κι ο «αγαπημένος» ρέφερι!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει στο blog το στο gazzetta μία ανάλυση του αποψινού αγώνα με το δικό του μάτι κι  ασχολείται και με το διαιτητή του αγώνα  
Όποιος πει ότι του αρέσει να βλέπει το παιχνίδι της Ατλέτικο, μάλλον θα λέει ψέματα. Όποιος πει ότι ξέρει την ομάδα που μπορεί να κερδίσει την Ατλέτικο, μάλλον κι αυτός θα λέει ψέματα…
ADVERTISEMENT
Μόνο σε κάποια διαστήματα του αγώνα μπορεί να αρέσει ο τρόπος που παίζει η πρωταθλήτρια Ισπανίας. Εκεί που πιέζει πολύ ψηλά, κλέβει μπάλες και μπορεί να βγει εύκολα στην επίθεση.
Ίσως η πιο κυνική σημαντική ομάδα στην Ευρώπη εδώ και μία τριετία, επί Σιμεόνε. Περνάς τον παίκτη της; Θα σου κάνει φάουλ, θα πάρει την κίτρινη και θα σε σταματήσει. Έτσι απλά. Το Σάββατο με τη Ρεάλ πήραν κάρτες οι Ραούλ Γκαρθία, Γκοντίν, Μάντζουκιτς, Γκάμπι, Μιράντα, Σουάρες, Κόκε! Εφτά παίκτες. Όλοι για φάουλ, κλοτσιές, γονατιές κλπ, κλπ…
Ομάδα που δεν κάνει λάθη, που αμύνεται και με τους 11 παίκτες στο δικό της μισό γήπεδο και σε απόσταση 30 μέτρων ο φορ από τον στόπερ. Ομάδα που φεύγει μπροστά με εφτά παίκτες, έχοντας πάντα πίσω ασφάλεια τριών. Κι όταν κάνει οργανωμένες επιθέσεις, γεμίζει με τρεις παίκτες την αντίπαλη περιοχή.
Για να της κάνεις φάση, πρέπει να παίξεις γρήγορα, να περάσεις κάθετα την μπάλα, να βγάλεις κρυφούς παίκτες από πίσω στην περιοχή της και κυρίως να «καταθέσεις» στο χορτάρι μεγάλη ενέργεια στο παιχνίδι σου, κάτι που αναπόφευκτα θα σε κουράσει. Ίσως το πιο αδύναμο σημείο της είναι η πλευρά του αριστερού μπακ, όπου συνήθως παίζει ο Σικέϊρο, γνωστός μας από το περσινό Μπενφίκα-0λυμπιακός 1-1. Με αρκετές και καλές προωθήσεις, αλλά κατώτερος του δεξιού μπακ Χουανφράν, που αν δεν τον προσέξεις σαν τα μάτια σου, 100% θα σου κάνει φάση.
Οι κομπίνες της στα στημένα είναι εκνευριστικά πολλές και καλές, αλλά συνήθως οι εκτελέσεις στο πρώτο δοκάρι είναι που σε σκοτώνουν. Ακόμη και στα αράουτ μπορείς να δεις πονηρές κινήσεις, π.χ. του Ραούλ Γκαρθία, του πιο απειλητικού για εμένα παίκτη της, αφού έχει σουτ φαρμάκι, αλλά κι ικανότητα στον αέρα. Μόνο τύποις είναι έξω δεξιά.
Ο Μάντζουκιτς σπάει καλά την μπάλα με το κεφάλι κι άμα βρει την ευκαιρία είναι «εκτελεστής», αλλά ο Γκριζμάν με τον Αρντά έχουν την εξτρά ποιότητα μπροστά, κινούμενοι πιο περιφερειακά. Ο Γάλλος έχει έκρηξη και κινείται στο όριο του οφσάϊντ, ενώ ο Τούρκος τελειώνει καλά τις φάσεις συγκλίνοντας προς τον άξονα-καλύτερα να μην τον βάλει!
Ο γκολκίπερ Μογιά, όπως κι ο αναπληρωματικός του Όμπλακ, δεν έχουν παίξει ακόμη Τσάμπιονς Λιγκ κι ίσως το Καραίσκάκη δεν είναι το πιο κατάλληλο μέρος για ντεμπούτο…Είναι πολύ καλοί κι οι δύο, αλλά κι ο Ρομπέρτο θα θέλει να ‘δείξει’ πολλά σε πολλούς. Κι ο Τσόρι με τον Μήτρογλου έχουν μαζί 15 γκολάκια στο Τσάμπιονς Λιγκ…
Η Ατλέτικο είχε στο Μουντιάλ έξι παίκτες, τους Γκοντίν, Χουανφράν, Κόκε, Μάντζουκιτς, Γκριζμάν, Χιμένες, αλλά στο ξεκίνημα της σεζόν βλέπεις φρεσκάδα και για το β΄ημίχρονο ο Μίτσελ πρέπει να κρατήσει μπόλικη βενζίνη για τη μηχανή. Ο Ολυμπιακός Μουντιαλικούς έχει πλέον Μήτρογλου και Μανιάτη, αλλά κι έξι πρώην της Πριμέρα, που ξέρουν ότι θα συζητηθούν πολύ στην Ισπανία αν «περιποιηθούν» την Ατλέτι: Ρομπέρτο, Αμπιντάλ, Μποτία, Τσόρι, Φουστέρ, Αφελάϊ.
Διαιτητής, Πορτογάλος, ο Προέντσα. Καλός ρέφερι, αλλά…καλύτερος για την Ατλέτικο. Στην καριέρα του έχει παίξει δέκα φορές ισπανικές ομάδες μέσα στην τελευταία τετραετία!
Τα αποτελέσματα; Ρεάλ-Μίλαν 2-0, Γιουνάϊτεντ-Βαλένθια 1-1, Βιγιαρεάλ-Σίτι 0-3, Σάλκε-Αθλέτικ 2-4, Μάλαγα-Μίλαν 1-0, Ισπανία-ΕΙΡΕ 4-0, Ισπανία-ιταλία 4-0 (τελικός του ΓΙΟΥΡΟ), Μίλαν-Ατλέτικο 0-1, Μπέτις-Σεβίλλη 0-1, Μπάγερν-Ρεάλ 0-4.
Συνολικά οκτώ νίκες Ισπανών, μία ισοπαλία σε ματς που προκρίνονταν κι οι δύο ομάδες στην επόμενη φάση και μία ήττα της Βιγιαρεάλ τη σεζόν που τέλειωσε με μηδέν βαθμούς και γκολ 2-12 τη φάση των ομίλων. Μάλλον πρέπει να τον αγαπάνε οι Ισπανοί! Ουσιαστικά ισπανική ομάδα έχασε σε παιχνίδι του Προέντσα, μόνο όταν έπαιξε με...άλλη ισπανική!
Προσοχή: είναι εύκολος στις κάρτες. Και στις κόκκινες.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Eυτυχώς στην ζωή που υπάρχεις και συ...!!

Η γιορτή αρχίζει! Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για το «σεντόνι» που ξαναμπαίνει στην καθημερινότητα μας και φτιάχνει τις «Τριτο-Τετάρτες» μας!  
Η Τούμπα ήταν άδεια επειδή ο ΠΑΟΚ χρωστάει από πέρσι... Το Βέροια-Κέρκυρα είχε και γκολ, είχε και θέαμα κατά διαστήματα. Είχε και... 887 προνομιούχους που έκοψαν εισιτήριο. Στο Λεβαδειακός-Πανθρακικός κατά την προσφιλή τους τακτική οι Βοιωτοί δεν ασχολήθηκαν καν για το πόσοι τους τίμησαν με την παρουσία τους στο γήπεδο. Στο Καραϊσκάκη ο Τσόρι Ντομίνγκες πέτυχε ένα απίθανο γκολ στην εύκολη νίκη του Ολυμπιακού. Ξάνθη και Νίκη Βόλου μετά από τρεις αγώνες άλλαξαν προπονητή. Ο Εργοτέλης τους είχε προλάβει και άλλαξε στους δύο. Στο Ηράκλειο ένας άνθρωπος πήγε να δει μπάλα και δεν ξέρουμε ακόμη αν θα ξαναδεί τον κόσμο.
ADVERTISEMENT
Έτσι επειδή γούσταραν κάποιοι που δεν υποστήριζαν την ίδια ομάδα με αυτόν. Στην Μυτιλήνη ο Τριτσώνης δεν είδε αυτό που είδε όλη η Ελλάδα και έριξε μια μεγαλύτερη κλωτσιά στο... φάντασμα του Παναθηναϊκού. Η Καλλονή πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της. Σε ακόμη μια αγωνιστική, ακόμη ένα κανονικό γκολ (του Ζησόπουλου στο Πανιώνιος-Αστέρας) ακυρώθηκε. Όλα τα παραπάνω συνέβησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο. Τα περισσότερα θα συμβούν και το επόμενο. Κάποια από αυτά θα συμβαίνουν σε κάθε αγωνιστική. Αρκεί κάποιος να παρακολουθήσει μόλις μερικούς αγώνες, μερικές αντιδράσεις, μερικές εικόνες από εξέδρα για να καταλάβει τι γίνεται. Σαν την... ημέρα της μαρμότας ένα πράγμα.
Και κάπου εκεί όλα αλλάζουν, που λέει και η διαφήμιση. Ο περίφημος ύμνος ακούγεται, το σέντονι τεντώνει σε κάθε γωνιά της Ευρώπης και η γιορτή αρχίζει. Τα μεγαλύτερα ονόματα του κόσμου μπαίνουν... σφήνα στην γκρίζα πραγματικότητα και ο κόσμος έστω και για λίγο ξεχνάει πολλά. Σέντρα από σήμερα και φινάλε τον ερχόμενο Ιούνιο στο Βερολίνο. Ομάδες για όλα τα γούστα, παίκτες με τεράστια λάμψη, προπονητές με την προσωπική τους σφραγίδα.
Βάζεις στο μπλέντερ την Μπαρτσελόνα, την Ρεάλ, την Τσέλσι, την Μπάγερν, την Γιουβέντους, τον Μέσι, τον Κριστιάνο, τον Μπέιλ, τον Χάμες, την Σίτι, τον Μουρίνιο, τον Βενγκέρ, τον Τουρέ, την Λίβερπουλ, τον Ζλάταν, τον Σιμεόνε, την Άρσεναλ, τον Πίρλο, την Παρί, τον Ντιέγκο Κόστα, την Ντόρτμουντ, τον Γκουαρντιόλα, τον Τότι, τον Αλέξις, τον Αντσελότι, τον Νταβίντ Λουίζ, τον Ρόμπεν, τον Κλοπ και φαντάσου τι αποτέλεσμα έχει να βγει... Και ανάμεσα σε όλα αυτά και το Ελληνικό ενδιαφέρον. Πολύπλευρο πλέον.
Πρώτο και καλύτερο φυσικά ελέω Ολυμπιακού. Για άλλη μια χρονιά οι πρωταθλητές Ελλάδος ξεκινούν με... όνειρα χίλια σε ένα δύσκολο όμιλο. Πέρσι τα είχαν καταφέρει. Φέτος οι συμπληγάδες λέγονται Γιούβε και Ατλέτικο Μαδρίτης.
Κάπου εκεί ανάμεσα θέλει να χωθεί. Το ταξίδι αρχίζει από απόψε... Αλλά το «άρωμα Ελλάδας» δεν σταματάει εκεί. Λοξές ματιές και στην Ρόμα των Μανωλά, Χολέμπας, Τοροσίδη, στην Ντόρτμουντ του Sokratis, στην Λεβερκούζεν του άτυχου Κυριάκου Παπαδόπουλου αλλά και στην Μπενφίκα του Σάμαρη! Φυσικά στον ΑΠΟΕΛ του Γιώργου Δώνη και για τους «κολλημένους» με τον Ερνέστο μέχρι και Μπιλμπάο έχει ο μπαχτσές του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα πάντα όλα που λέει και ο Νίκος Αλέφαντος. Το... Μουντιάλ συλλόγων ξεκινάει. Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση που φέρνει εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία των συλλόγων και εκατομμύρια συναισθήματα στις καρδιές των «πιστών ποδοσφαιρόφιλων». Προσδεθείτε και καλή διασκέδαση...

*Πηγή: gazzetta.gr*