Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Τσιάρτας: «Ανέτοιμος ο Ολυμπιακός»

Ο Βασίλης Τσιάρτας μίλησε για την αποψινή μάχη του Ολυμπιακού με την Ατλέτικο Μαδρίτης και θεωρεί ανέτοιμους τους ερυθρόλευκους.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Τσάρτα στον Sentra 103,3:
Για την Ατλέτικο: «Καταρχήν ευκαιρία να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλες τις ελληνικές ομάδες. Για το σημερινό ματς και τον αντίπαλο του Ολυμπιακού, η Ατλέτικο εδώ και χρόνια χτίζει σιγά σιγά κάτι πολύ δυνατό. Το είδαμε και πέρυσι με τη χρονιά που έκανε. Είναι ομάδα που βασίζεται στο σύνολο. Παρότι έφυγαν αρκετοί φέτος είναι συμπαγής ομάδα, ξεχωρίζει και ξεχειλίζει το πάθος των παικτών της. Πήγε να κάνει το θαύμα στο Τσάμπιονς, μπήκε σφήνα και πήρε πρωτάθλημα και το πήρε παίρνοντας διπλό μέσα στο «Καμπ Νόου».
ADVERTISEMENT
Για το πώς χτίστηκε η Ατλέτικο την ώρα που οι «μεγάλοι» της Ισπανίας σπαταλούν πολλά εκατομμύρια: «Εχει έναν ικανότατο προπονητή. Ακόμα η Ατλέτικο Μαδρίτης πληρώνει χρέη 100 εκατ. ευρώ του παρελθόντος και την εμποδίζουν να κινηθεί πιο δυναμικά, όπως η Ρεάλ η Μπάρτσα και πλέον η Βαλένθια. Μέσα στον 1,5 χρόνο θα έχουν καινούριο αθλητικό κέντρο και στα 3 επόμενα δικό τους γήπεδο καινούριο.
Δούλεψαν πολύ, αθόρυβα να χτίσουν μια ομάδα συνόλου, με ποιοτικούς παίκτες, αλλά είναι μια ομάδα πολύ δεμένη. Κόσμος, διοίκηση και παίκτες. Στο αγωνιστικό κομμάτι δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Είχα την τύχη να συνεργαστώ με τον γυμναστή του Σιμεόνε, τον Ορτέγκα, γνωρίζω τη δουλειά του από πρώτο χέρι και ξέρω πως δουλεύει. Θέλει υπομονή, χρόνο και σωστή δουλειά.
Χωρίς να εντυπωσιάζει με το παιχνίδι της, δεν την κερδίζεις εύκολα. Παίρνει νίκες, έχει πάρει και φέτος καλούς παίκτες. Έφυγαν παίκτες-βαρόμετρα όπως ο Ντιέγκο Κόστα, αλλά η ζωή συνεχίζεται. Έχει γίνει ανανέωση προσώπων και παικτών. Η ομάδα έχει στέρεες βάσεις και έχει τη δυνατότητα φέτος να κάνει κάτι πολύ μεγάλο».
Για το πώς θα προσέγγιζε το αποψινό ματς: «Συγκριτικά με την περσινή σεζόν και μιλάω για την προετοιμασία, ο Ολυμπιακός υστερεί φέτος. Έφυγαν παίκτες, ήρθαν κάποιοι άλλοι, αλλά δεν έχει γίνει καλή προετοιμασία. Τον επόμενο μήνα θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα, όταν βρεθούν, μάθουν ο ένας τον άλλο. Δεν έχει δυνατό σύνολο. Έχει ποιοτικούς παίκτες, αλλά στα ματς που παρακολούθησα με Παναιτωλικό, ΟΦΗ βλέπω ότι δεν είναι το δεμένο σύνολο, που να βγάζει αυτοματισμούς, εύκολο γκολ. Ο Μπενίτες ανέτοιμος, ο Μήτρογλου δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του.
Βασίζεται στον Διαμαντάκο που ναι μεν έκανε καλά ματς προετοιμασίας, αλλά έδειξε ότι δεν μπορεί να στηριχτεί πάνω του και ειδικά στην Ευρώπη και κόντρα στην Ατλέτικο. Είναι ερωτηματικό αν θα ανταπεξέλθει ο Αφελάι σε υψηλό επίπεδο. Ο Αμπιντάλ έχει να συμβάλει από πλευράς εμπειρίας, γιατί δεν είναι καθαρό αριστερό στόπερ, ο Μποτία που ήρθε μετά από υπόδειξη του Μίτσελ είναι πολύ καλός, ο Ομάρ επίσης πολύ καλός, όπως και ο Μαζουάκου. Ο Κασάμι είναι εξαιρετικός, ο Τσόρι από πέρυσι τον ξέρουμε όλοι. Σε ατομικό επίπεδο, ναι, έχει παίκτες που μπορεί να σταθεί απέναντι σε Γιούβε, Ατλέτικο. Με προβληματίζει ότι δεν έχουν καιρό μαζί και δεν έχει δεθεί.
Συγκριτικά μ' αυτό που είδα στο πρωτάθλημα, που παίζει πιο επιθετικά, εγώ αν ήμουν Μίτσελ δεν θα ρίσκαρα τόσο πολύ. Δεν θα έπαιζα με φουλ μπακ, θα έδενα το κέντρο για να μην αφήσω διαδρόμους και κατά πόσο μπορώ να δημιουργήσω απέναντι στην Ατλέτικο, την ώρα που Ρεάλ, Μπάρτσα δυσκολεύονται. Εξαρτάται τι ζητάς. Είναι θέμα στρατηγικής. Πας για νίκη; Πας να μην χάσεις; Είναι παιχνίδι του 90λεπτου. Η Ατλέτικο είναι πιο έτοιμη από τον Ολυμπιακό. Άλλο να παίρνεις και να βάζεις 2-3 σε συγκεκριμένες θέσεις και να διατηρείς τον κορμό κι άλλο να αλλάζεις πολλούς παίκτες που θέλουν χρόνο να δέσουν μεταξύ τους».
Για το ότι ο Ολυμπιακός αλλάζει συνεχώς φιλοσοφία τα τελευταία χρόνια: «Είναι πολύ δύσκολο αυτό που κάνει. Φυσικά το ποδόσφαιρο είναι πουλάω-αγοράζω. Σίγουρα έπρεπε να γίνουν πωλήσεις με τα ποσά να είναι τεράστια. Τώρα με ξαφνικές αποχωρήσεις, βλέπε Αβραάμ, επανήλθε και ήταν σε θέση να βοηθήσει… Δεν είναι ότι δεν ήρθαν καλοί παίκτες. Δεν βλέπω το δέντρο, βλέπω το δάσος. Το οποίο είναι δύσκολο. Σίγουρα το γεγονός ότι και πέρυσι έκανε εξαιρετική πορεία, έχει μάθει πλέον να αντιμετωπίζει όλους τους αντιπάλους ίσος προς ίσο. Έχω τις αμφιβολίες πόσο θα αντέξει. Είναι θέμα ρυθμού. Αν θέλει να πιέσει ψηλά, αν θα σπρώξει και τον κόσμο, κατά πόσο θα ανταπεξέλθει η Ατλέτικο να κάνει κι αυτή το παιχνίδι της. Είναι δυο ομάδες, εξαιρετικές στα στημένα και δουλεύουν πολύ καλά, παίρνουν αποτελέσματα. Είναι πολύ σημαντικό κι αυτό το στοιχείο».
Για την διοργάνωση που ξεκινά και που θα έριχνε τα λεφτά του: «Είναι πολύ νωρίς να προδικάσουμε. Γνωρίζουμε τις υπερδυνάμεις κι εκεί περιμένουμε να δούμε στους «8» αυτές τις ομάδες. Τσέλσι, Παρί, Ρεάλ, Μπάρτσα, Μπάγερν, Ατλέτικο από εκεί και πέρα δύσκολα βλέπω άλλη ομάδα να χρίζεται φαβορί εκτός κι αν μας διαψεύσει κάποια άλλη ομάδα και με την πορεία της να διεκδικήσει πράγματα. Είναι μεγάλη διάρκεια, να δούμε αν θα έχουν απώλειες, είναι δυνατά πρωταθλήματα, πολλοί προέρχονται από Μουντιάλ».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: