Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

«Κατασκοπεύει» ΠΑΟΚ ο Μάρκο Σίλβα!! (pics)

Στο Λονδίνο, αλλά με ενδιάμεση στάση το Περιστέρι, θα πάει ο Μάρκο Σίλβα. Ο τεχνικός Πορτογάλος παρακολουθεί το ματς του ΠΑΟΚ (που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός την Κυριακή) με τον Ατρόμητο.

«Κατασκοπεύει» ΠΑΟΚ ο Μάρκο Σίλβα (pics)
Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Τρίτη την Άρσεναλ στο Λονδίνο για την 2η αγωνιστική του Champions League και την Κυριακή τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την έκτη αγωνιστική της Super League. Ο Μάρκο Σίλβα πετάχτηκε στο Περιστέρι ώστε να παρακολουθήσει το ματς του «Δικεφάλου του Βορρά» με τον Ατρόμητο.

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έτσι «γκρεμίζονται» τα κάστρα!!

Έμφραγμα για τον Πανιώνιο, που ήταν αγκαλιά με τη νίκη αλλά δεν καθάριζε το ματς στη Νέα Σμύρνη. Έτσι, ο ακίνδυνος Πανθρακικός έσωσε στην… εκπνοή την παρτίδα με παλικαρίσιο γκολ του Ντιγκινί, 1-1.

Έτσι «γκρεμίζονται» τα κάστρα
Μια στιγμή και όλα αλλάζουν. Ο Πανιώνιος βρισκόταν αγκαλιά με τη νίκη, όμως ο Πανθρακικός με σκόρερ τον Ντιγκινί στην τελευταία φάση «τσίμπησε» βαθμό, 1-1, από το πουθενά στη Νέα Σμύρνη.

Καλύτεροι «κυανέρυθροι» σχεδόν σε όλο το ματς. Προειδοποίησαν με το δοκάρι του Βιγιάλμα στο 21’ και στο 38ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με τον Τάσο Μπακασέτα. Η ομάδα της Κομοτηνής τα έκανε όλα σωστά αλλά δεν έβγαζε με τίποτα τελικές. Οι γηπεδούχοι απ’ την μεριά τους δεν μπόρεσαν να «καθαρίσουν» τη νίκη και στην… εκπνοή είδαν τον επιθετικό του Πανθρακικού να τους κλέβει με παλικαρίσιο γκολ δύο βαθμούς (90+3’).

Το ματς:



Αρκετά επιθετικά και με πρόθεση να αιφνιδιάσει μπήκε στο γήπεδο ο Πανθρακικός. Οι φιλοξενούμενοι κυκλοφορούσαν με μεγαλύτερη άνεση την μπάλα, ενώ έκαναν τον Πανιώνιο να ρίξει αναγκαστικά μεγαλύτερο βάρος στα μετόπισθεν. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης απάντησε με το ίδιο νόμισμα, ανεβάζοντας τις γραμμές της ομάδας κι έτσι το παιχνίδι απέκτησε γρήγορο ρυθμό. Κάπως έτσι βρήκαν την ευκαιρία οι «κυανέρυθροι» να αγγίξουν το γκολ, όμως ο Βιγιάλμπα σημάδεψε το δοκάρι στο 21ο λεπτό.

Παρότι η μπάλα «παιζόταν» κατά κύριο λόγο στον χώρο του κέντρου αυτό δεν εμπόδισε τις δύο ομάδες να παίξουν γρήγορο ποδόσφαιρο. Σταδιακά, ο Πανιώνιος έγινε πιο ουσιαστικός και ανησυχούσε με κάθε ευκαιρία την άμυνα του Αθανασιάδη. Εν τέλει, οι «κυανέρυθροι» χαμογέλασαν με τον Μπακασέτα να βγάζει την ασίστ στον Καραμάνο για το 1-0 στο 38’. Ο Πανθρακικός προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, όμως οι ενέργειες των μεσοεπιθετικών της ομάδας της Κομοτηνής δεν προβλημάτισαν ιδιαίτερα τους γηπεδούχους που κράτησαν άνετα το προβάδισμα μέχρι το σφύριγμα για τα αποδυτήρια.

Με όρεξη να «τελειώσει» το ματς μπήκε στο γήπεδο ο Πανιώνιος για το δεύτερο 45λεπτο. Οι γηπεδούχοι «ζόρισαν» αρκετά την αντίπαλη άμυνα, όμως του έλειψε η μεγάλη ευκαιρία. Το πέρασμα των λεπτών βρήκε τον Πανθρακικό να ανεβάζει τις γραμμές του και να προσπαθεί «γεμίσει» την αντίπαλη περιοχή με σέντρες από τα άκρα. Οι παίκτες του Ουζουνίδη αντέδρασαν σωστά και χωρίς καν να αγχωθούν βγήκαν από την περιοχή τους, χωρίς να ενοχληθεί ο Παπαδόπουλος.

Με το πέρασμα των λεπτών ο ρυθμός του παιχνιδιού χάλασε, κυρίως γιατί ο Πανιώνιος έπαιζε και με το ρολόι. Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πλησιάσει οργανωμένα την αντίπαλη περιοχή. Στο φινάλε, οι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν αρκετά και το πλήρωσαν. Ο βομβαρδισμός γεμισμάτων απ’ τους παίκτες του Πανθρακικού απέδωσε καρπούς στην τελευταία φάση (90+3’), όπου τελείωσε εξαιρετικά ο Ντιγκινί και χάρισε στην ομάδα του έναν σημαντικότατο βαθμό, 1-1.


Οι συνθέσεις:


Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Μπουμάλ (70’ Χαλκιαδάκης), Αργυρόπουλος, Οικονόμου, Ριζβάνης, Χατζηισαίας, Μητρόπουλος, Κόρμπος, Βιγιάλμπα, Καραμάνος, Μπακασέτας

Στον πάγκο: Διούδης, Τασουλής, Σιώπης, Ανσαριφάρντ, Βλάχος, Ντουρμισάι

Πανθρακικός (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Μελίσσης, Σερφά, Ποτουρίδης, Μεχία, Χαβίτο, Ροτζέριο (65’ Ηλιάδης), Ντιγκινί, Μπαϊκαρά, Μακρόπουλος (53’ Βάλτερ), Χασομέρης

Στον πάγκο: Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Χρήστου, Νικόλτσης, Λαδάκης

Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης

Γήπεδο: Νέα Σμύρνη*Πηγή: sport-fm.gr*

Είδε… αστεράκια από τον Μάντζιο!!

Αυτή η νίκη είχε προσωπική υπογραφή. Ο Βαγγέλης Μάντζιος πήρε από το χέρι τον Λεβαδειακό στο ματς με τον Αστέρα (όπως και με τον Ηρακλή) και του χάρισε άλλο ένα «τρίποντο» (2-1).

Είδε… αστεράκια από τον Μάντζιο
Του πάνε τα δύσκολα του Λεβαδειακού. Η ομάδα του Άκη Μάτζιου έφθασε σε δεύτερη απρόσμενη νίκη μέσα σε δύο εβδομάδες, καθώς μετά το διπλό επί του Ηρακλή, επικράτησε 2-1 του Αστέρα στη Βοιωτία.

Πρωταγωνιστής και πάλι ο Βαγγέλης Μάντζιος που είχε σκοράρει και στη Θεσσαλονίκη (έχει πετύχει όλα τα γκολ της ομάδας του έως τώρα). Στο 45+1’ «κρέμασε» τον Θεοδωρόπουλο που δεν αντέδρασε καλά στη σέντρα σουτ του έμπειρου επιθετικού, ενώ στο 49’ ο ίδιος παίκτης τον εκτέλεσε με τη μια. Ο Γιάννου μείωσε με κεφαλιά στο 87ο λεπτό.

Το ματς


Ο Λεβαδειακός έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις του, καθώς μπήκε πιο επιθετικά από τον αντίπαλο του, που ωστόσο είναι πιο ποιοτικός, αλλά δεν το φανέρωσε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Αστέρας ήταν παθητικός σε όλη σχεδόν την αναμέτρηση και δεν έκανε καθόλου το… παιχνίδι του. Δηλαδή, πίεση ψηλά και αρκετή ενέργεια στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης από τους παίκτες του. Αυτό επιδιώκει να κάνει συνήθως στα ματς του και δεν το έπραξε σήμερα. Προφανώς, αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι την Πέμπτη υπάρχει και το πολύ δύσκολο και σημαντικό ματς με την Σάλκε στη Γερμανία.

Ουσιαστικά, μόνο στο τελευταίο εικοσάλεπτο πίεσε ο Αστέρας και ο πρώτος κίνδυνος στην εστία του Λεβαδειακού ήρθε στο 53’, όταν ο Μιλιάζες πήγε να βάλει επικό αυτογκόλ, προσπαθώντας να απομακρύνει, αλλά η μπάλα κατευθύνθηκε με δύναμη προς τον Τσιντώτα που ήταν σε ετοιμότητα και σε καλή ημέρα λίγες ημέρες μετά την κακή εμφάνιση στη Λεωφόρο. Η πρώτη καλή ευκαιρία που προήλθε από παίκτη του Αστέρα έγινε στο 67’ όταν ο Σκούρτης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά και πάλι ο Τσιντώτας έδιωξε.

Ωστόσο, για να μην μιλάμε μόνο για τους Αρκάδες, αλλά και για τους Βοιωτούς που έφθασαν στη μεγάλη νίκη. Η προσέγγιση του ματς ήταν αρκετά καλή, κυρίως για τους παραπάνω λόγους που οδήγησαν την ομάδα του Στάικου Βεργέτη στο να είναι… έξω από τα νερά της. Οι ευκαιρίες που έκανε ο Λεβαδειακός δεν ήταν πολλές και δεν είναι και εύκολο να συμβεί αυτό κόντρα σε μια ομάδα που έχει πιο πολύ ταλέντο. Οι γηπεδούχοι είχαν σε πολύ καλή ημέρα τον Μάντζιο που πέραν των δύο τερμάτων παίδεψε αρκετά την άμυνα του Αστέρα.

Στα τελευταία δέκα λεπτά περίπου πίεσε αρκετά ο Αστέρας, αλλά δεν πήρε τίποτα από το παιχνίδι, φεύγοντας με άδεια χέρια από τον αγωνιστικό χώρο. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Serial killer» ο Λούκας Πέρεθ!! (video)

Δολοφονικά ένστικτα βγάζει στην Ισπανία ο Λούκας Πέρεθ! Ο πρώην του ΠΑΟΚ πέτυχε δύο τέρματα και οδήγησε σαν πραγματικός ηγέτης την Λα Κορούνια στο άνετο 3-0 κόντρα στην Εσπανιόλ.

«Serial killer» ο Λούκας Πέρεθ! (video)
Οδηγεί τη Λα Κορούνια, πετυχαίνοντας το ένα γκολ πίσω απ' το άλλο!

Απόψε, ο Λούκας Πέρεθ «σκότωσε» δις την Εσπανιόλ και ηγήθηκε του ευρύ 3-0 της Ντεπόρ, αποτέλεσμα που την έφερε μέσα στην πρώτη εξάδα του ισπανικού πρωταθλήματος.

Το σκορ άνοιξε μετά από αυτογκόλ του Αλβάνο Γκονζάλεθ, προτού στη συνέχεια αναλάβει δράση ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ και με δύο τέρματα υπογράψει τη δεύτερη σερί επιτυχία για τον σύλλογο της Γαλικίας, που δείχνει έτοιμος να αφήσει πίσω του το περσινό άγχος παραμονής και να πετύχει το στόχο του πιο άνετα.





Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 25/09

Βαλένθια-Γρανάδα 1-0
(26’ Μουσταφί)

Σάββατο, 26/09

Μπαρτσελόνα-Λας Πάλμας 2-1
(25', 54' Σουάρες - 88' Βιέρα)

Ρεάλ Μαδρίτης-Μάλαγα 0-0

Σεβίλλη-Ράγιο Βαγιεκάνο 3-2
(23' Γκαμεϊρό, 45' Ενζοζί, 87' Κονοπλιάνκα - 51' Μπεμπέ, 68' Χάβι Γκέρα)

Βιγιαρεάλ-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0
(14' Λέο Μπαπτιστάο)

Εϊμπάρ-Θέλτα 1-1
(3' Μπόρχα Μπαστόν - 76' Ιάγκο Άσπας)

Κυριακή, 27/09

Χιχόν-Μπέτις 1-2
(17’ Κ. Κάστρο - 46’ Χοακίν, 57’ Ρ. Κάστρο)

Λα Κορούνια-Εσπανιόλ 3-0
(14' αυτ. Γκονζάλες, 27', 47' Λούκας Πέρεθ)

Χετάφε-Λεβάντε (19:15)

Σοσιεδάδ-Μπιλμπάο (21:30)

Η επόμενη αγωνιστική (7η)

Παρασκευή, 2/10

Θέλτα-Χετάφε (21:30)

Σάββατο, 3/10

Σεβίλλη-Μπαρτσελόνα (17:00)
Γρανάδα-Λα Κορούνια (19:15)
Εσπανιόλ-Χιχόν (21:30)
Λας Πάλμας-Εϊμπάρ (23:00)
Μάλαγα-Σοσιεδάδ (23:05)

Κυριακή, 4/10

Ράγιο Βαγιεκάνο-Μπέτις (13:00)
Μπιλμπάο-Βαλένθια (17:00)
Λεβάντε-Βιγιαρεάλ (19:15)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Μαδρίτης (21:30) *Πηγή: sport-fm.gr*

Στη Λαμποράλ Κούτσα ο Μπουρούσης!!

Είπε όχι σε Κίνα και μένει Ευρώπη! Η Λαμποράλ Κούτσα ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος συνεχίζει στην Ισπανία και θα παίξει Ευρωλίγκα, ως αντίπαλος και του Ολυμπιακού.

Στη Λαμποράλ Κούτσα ο Μπουρούσης!

Έτσι, συμφώνησε σε όλα με την Λαμποράλ Κούτσα και θα συνεχίσει στην Ισπανία και το κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης, όπως ανακοινώθηκε επισήμως. Το deal με τους Βάσκους αφορά συμβόλαιο συνεργασίας για ένα χρόνο.

Ο, σε δύο μήνες, 32 ετών σέντερ προέρχεται από πολύ καλές εμφανίσεις στο Ευρωμπάσκετ, μετρώντας με την Εθνική κατά μέσο όρο 11.1 πόντους, 5.5 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ, ενώ φυσικά πέρσι κατέκτησε το triple crown με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Υπενθυμίζεται πως οι Βάσκοι βρίσκονται στο δεύτερο γκρουπ της Ευρωλίγκας που αρχίζει σε λίγες μέρες, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει -μεταξύ άλλων- και τον Ολυμπιακό.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Πιο δύσκολο με Ατρόμητο, παρά με Ντόρτμουντ…!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στο gazzetta.gr για τη μεγάλη προσοχή που χρειάζεται να δείξει ο ΠΑΟΚ στο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και να αφήσει προς το παρόν το ματς με τη Ντόρτμουντ...
Απορεί κανείς; Δεν καταλαβαίνει γιατί το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο προετοιμάζεται πιο δύσκολα και είναι σαφώς πιο επικίνδυνο απ’ ότι αυτό που έρχεται με την φετινή γερμανική υπερομάδα που κάνει πλάκα σε όλα τα γήπεδα; Είναι απλά τα πράγματα, όπως το παρελθόν μας τα έχει δείξει. Το παρόν, ας μας διαψεύσει…
 
Ας αρχίσουμε το μέτρημα…
 
Ο φετινός ΠΑΟΚ είναι ακόμη σε φάση χτισίματος και έχει σκαμπανεβάσματα.
 
Αυτή η ομάδα δεν έχει κάνει δύο-τρία συνεχόμενα καλά παιχνίδια και τώρα προέρχεται από πολύ καλή εμφάνιση.
 
Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ διαφορετικός εκτός έδρας και μέχρι στιγμής δυσκολεύεται ιδιαίτερα να πιάσει τον ρυθμό που επιβάλλει στην Τούμπα.
 
Ο ΠΑΟΚ παραδοσιακά δεν κερδίζει στο Περιστέρι τον Ατρόμητο (όχι ότι τον έχει κερδίσει πολλές φορές στην Τούμπα).
 
Είναι τρομερά δύσκολο να δίνεις σειρά αγώνων με ΑΕΚ-Ατρόμητο-Ντόρτμουντ και Ολυμπιακό και να έχεις 100% συγκέντρωση σε όλες τις αναμετρήσεις. Με ΑΕΚ-Γερμανούς και Ολυμπιακό είναι πανεύκολο να πείσεις τους παίκτες σου. Με τον Ατρόμητο (στο δεύτερο παιχνίδι από τα τέσσερα) πρέπει να μοχθήσεις πολύ για να πάρεις από αυτούς το 100%.
 
Από εκεί και πέρα και ο αντίπαλος είναι σε περίεργη θέση και θα τα δώσει όλα.
 
Όλα αυτά ισχύουν μέχρι τώρα και πριν τον αγώνα. Ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί πιθανότατα με την ίδια ενδεκάδα του αγώνα με την ΑΕΚ, έχοντας μόνο τον Τζιόλη εκτός και τον Κάτσε στο βασικό σχήμα. Στον  Τούντορ δεν αρέσει το μεγάλο ροτέισον και μάλλον καλά κάνει, γιατί η ομάδα του τώρα ψάχνει χημεία και οι πολλές αλλαγές αυτή την περίοδο, πιθανότατα θα την μπερδέψουν.
 
Για να δούμε λοιπόν τι θα γίνει εντός γηπέδου, σε αγώνα που έχει πολύ… Χ. Αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει αυτό το ματς και μάλιστα μας πείσει με την εμφάνισή του (γιατί έχει αξία και ο τρόπος) τότε θα αρχίσουμε να βλέπουμε διαφορετικά την κατάσταση…  (Και δεν εννοούμε φυσικά τον τίτλο).
 
 
Παρεμπιπτόντως, μια και αναφερθήκαμε, ο ΠΑΟΚ με τη Ντόρτμουντ όχι μόνο δεν θα εκτεθεί, αλλά δεν πιστεύω ότι θα χάσει… Κι’ αυτό η παράδοση μας το έχει δείξει…
 
* Κατά τα άλλα στο Καυταντζόγλειο έγινε (μετά το 30΄) ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι με τον Ηρακλή να μην κερδίζει γι’ ακόμη μία φορά και την Ξάνθη (ήταν απολύτως καλά και έπαιξε ο Μπέρτος) να μην χάνει σε ένα ακόμη γήπεδο. Ο Ηρακλής θα αρχίσει να έχει άγχος (πάει και στα Γιάννινα τώρα) και φυσικά θα περιμένει… πώς και πώς τον ΠΑΟΚ την έβδομη αγωνιστική.
 
Στο παιχνίδι ξεχώρισε η συμπλοκή και το ξύλο, Κασναφέρη-Σολτάνι… Όλα τα έχει κάνει ο Κασναφέρης στα Ελληνικά γήπεδα, μόνο το να… πλακώσει παίκτη δεν είχαμε ξαναδεί... (Αλήθεια αυτή η εικόνα δεν αποτελεί δυσφήμιση του αθλήματος και μόνο οι ανακοινώσεις των ΠΑΕ τιμωρούνται από τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς;).
 
* Κι’ αυτή την αγωνιστική ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πάρα πολύ δυνατός μεσοεπιθετικά και δημιουργικά. Η αμυντική λειτουργία δεν εμπνέει και τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη, αλλά στην Ελλάδα λίγοι αντίπαλοι μπορούν να πιστέψουν ότι θα του κάνουν ζημιά. Στην Ευρώπη θα είναι αλλιώς…
 Όπως και μετά την Ξάνθη, επιμένω ότι τα σχόλια για την αγωνιστικότητα, την τιμιότητα και το ήθος αλλά και το πώς έπαιξαν οι παίκτες του ΠΑΣ  (σε αντίθεση με άλλα ματς) είναι από αστεία έως ντροπιαστικά, γιατί δεν συνοδεύονται από στοιχεία, αλλά μόνο από θεωρίες. Το να γράφεις ότι με τον ΠΑΟΚ «σκίστηκαν» και με τον Ολυμπιακό «κάθισαν» είναι μικροπρέπεια και φθάνει στα όρια του κόμπλεξ…  (Εξάλλου και εδώ ισχύει το ότι… όλοι γνωριζόμαστε).
 
Κάθισα να δω τον αγώνα στο Καραϊσκάκη (αλήθεια γιατί τόσο μπινελίκι στον ΠΑΟΚ από την κερκίδα;) και για τον διαιτητή Παπαδόπουλο, που φέτος ανέβηκε από την ΕΠΣ Μακεδονίας. (Ναι την περίοδο που η ΕΠΟ εντελώς δημοκρατικά έκοψε δύο διαιτητές από Θεσσαλονίκη , γιατί η ΕΠΣΜ φωνάζει και αντιπολιτεύεται, ανέβασε και έναν για να μην μείνει η μεγαλύτερη Ένωση χωρίς εκπροσώπηση στους πίνακες).
 
Ήθελα να δω σε μία ψυχολογική δοκιμασία όπως αυτή του Καραϊσκάκη (όχι λόγω καυτής ατμόσφαιρας αλλά των γύρω-γύρω που παρακολουθούν και περιμένουν) τι χαρακτήρα θα έβγαζε. Ήταν πραγματικά καλός, σοβαρός, δίκαιος και αξιοπρεπής, αν και θα θέλαμε λίγο ακόμη να τον δούμε με το αποτέλεσμα στο 0-0. (Εξάλλου ακόμη και ο Σπάθας ή ο Δημητρόπουλος, ο Παππάς, ο Μάνταλος και ο Καλογερόπουλος με τον Βοσκάκη και τον Αρετόπουλο, παίζουν κόντρα τον Ολυμπιακό, όταν όμως αυτός κερδίζει με δύο γκολ διαφορά και πάνω, για να δημιουργούν εντυπώσεις…).
 
Ο Παπαδόπουλος (με βάση το ρεπορτάζ και την πρώτη χθεσινή εικόνα) μου φαίνεται ότι επιλέγει τον τίμιο δρόμο. Γιατί οι Έλληνες διαιτητές είτε υποκύπτουν και «ακούνε» στο σύστημα και επιβραβεύονται με αρκετά μεροκάματα στο πρωτάθλημα, αλλά ταυτόχρονα ντρέπονται να κυκλοφορήσουν στο δρόμο, ή είναι τίμιοι-καθαροί και έχουν την συνείδησή τους ήσυχη (φυσικά ΔΕΝ εμπλέκονται και σε καμία υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης) όπως δηλαδή κάνουν και οι 2-3 διεθνείς που παίζουν στην Ευρώπη. 
 
Για όλους έχουμε εικόνα, όλοι είναι γνωστοί πλέον και ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να κρυφτεί. Ας αποφασίσουν όλοι ποιον δρόμο θα ακολουθήσουν και στην συνέχεια, έστω και αν ομολογουμένως είναι δύσκολη η εποχή οικονομικά και όλοι έχουν ανάγκη τα μεροκάματα… 
 
Από την άλλη όμως και η υστεροφημία … δεν αγοράζεται με ΤΙΠΟΤΑ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Στον πόντο η… on fire Μίντλεσμπρο!!

Στην πέμπτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα (και έβδομη συνολικά) έφτασε η Μίντλεσμπρο, η οποία επικράτησε 3-0 εντός έδρας της Λιντς και μείωσε στον ένα βαθμό την απόσταση από την κορυφή της Τσάμπιονσιπ και την πρωτοπόρο, Μπράιτον.
Με τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο ξανά βασικό, η ομάδα του Αϊτόρ Καράνκα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα μόλις στο 3ο λεπτό με τον Νιούτζεντ. Στο 32’ ο Μπελούσι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-0 της «Μπόρο».
Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για το γκολ που πέτυχαν και δεν μέτρησε για οφσάιντ, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν τελικά στο φινάλε και ένα τρίτο τέρμα, με τον Φαμπρίνι (81’) να διαμορφώνει το τελικό 3-0.
Αυτή ήταν η 5η σερί νίκη στη πρωτάθλημα (και 7η συνολικά μαζί με το Λιγκ Καπ) για την Μίντλεσμπρο, η οποία έφτασε τους 20 βαθμούς και μείωσε την απόσταση από την πρωτοπόρο Μπράιτον στην ελάχιστη τιμή της.
Από την πλευρά της η Λιντς γνώρισε την πρώτη ήττα εκτός έδρας για φέτος και έμεινε στους 11 βαθμούς και την 14η θέση του πίνακα.
Αναλυτικά η 9η αγωνιστική της Τσάμπιονσιπ:
Χάντερσφιλντ-Νότιγχαμ Φόρεστ 1-1 (24/9)
Φούλαμ-ΚΠΡ 4-0 (25/9)
ΜΚ Ντονς-Ντέρμπι 1-3
Μπέρμιγχαμ-Ρόδεραμ 0-2
Μπόλτον-Μπράιτον 2-2
Μπρέντφορντ-Σέφιλντ Γουένσντεϊ 1-2
Μπέρνλι-Ρέντινγκ 1-2
Κάρντιφ-Τσάρλτον 2-1
Χαλ-Μπλάκμπερν 1-1
Ίπσουιτς-Μπρίστολ Σίτι 2-2
Πρέστον-Γουλβς 1-1
Μίντλεσμπρο-Λιντς 3-0
*Πηγή: England365.gr*

Στηρίζουν τον Ρότζερς οι παίκτες της Λίβερπουλ!!

Στο πλευρό του Μπρένταν Ρότζερς βρίσκονται όλοι οι ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Λούκας Λέιβα.
Ο Βραζιλιάνος άσος, ο οποίος μετά την αποχώρηση του Στίβεν Τζέραρντ είναι ο παλαιότερος στους «κόκκινους», τόνισε πως άπαντες στην ομάδα καταλαβαίνουν ότι υπάρχει μεγάλη πίεση προς το πρόσωπο του προπονητή τους και γι’ αυτό ήθελαν να πάρουν τη νίκη (3-2) επί της Βίλα.
«Θέλαμε να πάρουμε τη νίκη σε αυτό το ματς για τον προπονητή μας. Όλοι γνωρίζουμε όλα όσα ακούγονται γι’ αυτόν τις τελευταίες ημέρες και νομίζω πως δείξαμε ότι είμαστε ένα σύνολο παικτών που τον στηρίζουν.
Προσπαθήσαμε να κάνουμε τα πάντα σωστά στο παιχνίδι. Ξέρουμε την πίεση που δέχεται και θέλουμε να αγωνιζόμαστε με τον τρόπο που ο ίδιος επιθυμεί, κάτι που θεωρώ πως το πετύχαμε» ήταν τα λόγια του Λούκας Λέιβα.
*Πηγή: England365.gr*

Σε ένα μήνα επιστρέφει ο Σονγκ!

Στα τέλη Οκτωβρίου περιμένουν οι άνθρωποι της Γουέστ Χαμ την επιστροφή του Άλεξ Σονγκ στην αγωνιστική δράση.
Ο έμπειρος μέσος αποκτήθηκε εκ νέου ως δανεικός από τη Μπαρτσελόνα την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, όμως ακόμα δεν έχει καταφέρει να παίξει, λόγω ενός τραυματισμού στον αστράγαλο που οποίο «κουβαλούσε» από πέρυσι.
Το καλοκαίρι ο Σονγκ είχε υποβληθεί σε επέμβαση για την αποκατάσταση του προβλήματος και όπως επιβεβαίωσε μέσω Twitter ο πρόεδρος του συλλόγου, Ντέιβιντ Γκολντ, ο Σλάβεν Μπίλιτς αναμένεται να τον έχει για πρώτη φορά στη διάθεσή του στο τέλος του επόμενου μήνα.
Η Γουέστ Χαμ υποδέχεται στις 24/10 την Τσέλσι, ενώ μία εβδομάδα αργότερα (31/10) ταξιδεύει στην έδρα της Γουότφορντ.
*Πηγή: England365.gr*

Πιο γεμάτο από… ποτέ το «Μπριτάνια»

Με ρεκόρ προσέλευσης θεατών συνοδεύτηκε η πρώτη φετινή νίκη της Στόουκ στην Πρέμιερ Λιγκ.
Οι «πότερς» επικράτησαν 2-1 της Μπόρνμουθ σε μια αναμέτρηση που το «Μπριτάνια» ήταν πιο γεμάτο από κάθε άλλη φορά.
Όπως ενημέρωσε ο ίδιος ο σύλλογος, τη χθεσινή αναμέτρηση παρακολούθησαν συνολικά 27.742 θεατές (συμπεριλαμβανομένων και των 1635 φίλων των φιλοξενούμενων), νούμερο που είναι το υψηλότερο στην ιστορία της ομάδας σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ.
*Πηγή: England365.gr*

Τσεκάρει Φοξ η Γιουνάιτεντ!!

Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται ο αμυντικός της Τσάρλτον, Μόργκαν Φοξ.
Οι «κόκκινοι διάβολοι» αναζητούν αριστερό μπακ, μετά το σοβαρό τραυματισμό του Λουκ Σο και ένα από τα ονόματα που έχουν ξεχωρίσει είναι αυτό του 22χρονου Ουαλού άσου.
Ο Φοξ αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Τσάρλτον και είναι διεθνής με την εθνική ομάδα των Ελπίδων της χώρας του. Το συμβόλαιό του με την ομάδα του Λονδίνου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2017 και οι άνθρωποι του συλλόγου προσπαθούν να τον πείσουν το τελευταίο διάστημα να επεκτείνει τη συνεργασία του μαζί τους.
*Πηγή: England365.gr*

Μοίρασε χαμόγελα ο Παναθηναϊκός!! (video)

Επίσκεψη σε σχολείο της Hangzhou, προπόνηση και Media Day περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα του Παναθηναϊκού στην Κίνα, μια μέρα πριν το φιλικό με τους Zhejiang Lions (28/9, 14:35).

Μοίρασε χαμόγελα ο Παναθηναϊκός (video)
«Γεμάτο» ήταν το σημερινό πρόγραμμα των παικτών του Παναθηναϊκού στην Κίνα. Στο ξεκίνημα της ημέρας, οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γιώργος Παπαγιάννης, Μιχάλης Λούντζης και Γιώργος Καλαϊτζάκης επισκέφτηκαν σχολείο της Hangzhou στο πλαίσιο του προγράμματος One Team της Euroleague.

Οι νεαροί παίκτες των «πράσινων» έπαιξαν μπάσκετ με τους μαθητές, φωτογραφήθηκαν μαζί τους και υπέγραψαν δεκάδες αυτόγραφα. «Ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία που παίξαμε με τα παιδιά, τα οποία έδειξαν να το χαίρονται ιδιαίτερα», τόνισε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ενώ ο Γιώργος Παπαγιάννης προσέθεσε: «Η δραστηριότητα αυτή μας έδωσε χαρά. Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους αλλά και την υποδοχή που μας επιφύλασσαν».

Από μέρους του, ο Μιχάλης Λούντζης επεσήμανε πως: «Είναι βασικό γι’ αυτά τα παιδιά όχι μόνο το να μάθουν να παίζουν μπάσκετ αλλά κυρίως να λειτουργούν ομαδικά». Τέλος, ο Γιώργος Καλαϊτζάκης σημείωσε: «Ήταν μια ευχάριστη εμπειρία για όλους μας. Τα παιδιά μας υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό και τα ευχαριστούμε γι’ αυτό».

 
Το πρόγραμμα της ημέρας είχε επίσης προπόνηση, ενώ μετά το τέλος του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε Media Day για τους τοπικούς δημοσιογράφους. Ο προπονητής της ομάδας Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς και οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Νικ Καλάθης και Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, που εκπροσώπησαν τους παίκτες, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την παρουσία τους στην Κίνα εκπροσωπώντας την Euroleague στην Ασία, αλλά και την ανάγκη να παρουσιαστεί η ομάδα σοβαρή στα δύο φιλικά παιχνίδια εν όψει των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Ως γνωστόν, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει αύριο Δευτέρα (29/09, 14:35, N/S 1) τους Zhejiang Lions στην πόλη Hangzhou και την Τετάρτη (30/9, 15:00, N/S 1) θα αναμετρηθεί με τους Guangdong Tigers στην πόλη Macau.  


*Πηγή: sport-fm.gr*

Σοκ για τον ΟΦΗ στην πρεμιέρα!!

Απότομα προσγειώθηκε ο ΟΦΗ στις συνθήκες της Γ’ Εθνικής. Με τραγική απόδοση οι παίκτες του Μουράτ Σεροπιάν «κόλλησαν» στο Μοσχάτο και ηττήθηκαν 2-0 απ’ τον Εθνικό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Σοκ για τον ΟΦΗ στην πρεμιέρα

Η ομάδα του Πειραιά ήταν καλύτερη σε όλα τα σημεία. Πήρε από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ (15’) με τον Μάναλη και στρίμωξε τους «ασπρόμαυρους» που δεν κατάφεραν να αντιδράσουν. Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι στο 45’ διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Αλιμπά και πήραν από νωρίς σαφές προβάδισμα που τους έδωσε τη νίκη.


Εθνικός: Βουτσινάς, Στασινός, Παυλάκης, Τερζής, Στρατάκης, Μαρτίνος, Αργυρίου (89' Μακρής), Σούφλας, Μάναλης, Αλιμπάς, Σουλελές (76' Ντάλας).

ΟΦΗ: Βλάχος, Πιθαρούλης, Κοιλιάρας, Ραπτάκης, Γκούμας, Φαμπίνιο (36' Μπολάκης), Φραγκουλάκης, Πατηνιώτης (82' Κουσίδης), Ευσταθίου (53' Τζέκος), Πόποβιτς, Περογαμβράκης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν χρειάζεται να ψάξουμε άλλο. Αυτή είναι η χειρότερη ποδοσφαιρική εμφάνιση όλων των εποχών!!

Η Jef United βάζει τέλος στην αναζήτηση της χειρότερης ποδοσφαιρικής εμφάνισης. Είναι αυτή που βλέπετε και μάλιστα με χαώδη διαφορά.

Δεν χρειάζεται να ψάξουμε άλλο. Αυτή είναι η χειρότερη ποδοσφαιρική εμφάνιση όλων των εποχών
Ποιος να το σκέφτηκε αυτό αλήθεια. Ποιος να πίστεψε ότι είναι καλή ιδέα; Όποιος και να ήταν να του πούμε ότι το να βάζεις σε εμφάνιση ποδοσφαιρικής ομάδας ένα γλυκό κατά τα άλλα κουτάβι, είναι ίσως η χειρότερη ιδέα στην ιστορία των χειρότερων ιδεών.

Η ομάδα είναι η Jef United που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Ιαπωνίας.







*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανυπόφορο θέαμα, δικαιολογημένη γκρίνια!!

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την εξαιρετικά δύσκολη νίκη του «τριφυλλιού» κόντρα στον Πλατανιά, την πράσινη εσωστρέφεια και για την κρισιμότητα του επόμενου αγώνα των "πρασίνων" στα Πηγάδια.

Ανυπόφορο θέαμα, δικαιολογημένη γκρίνια
Με το κλείσιμο των πέντε πρώτων αγώνων, ο Παναθηναϊκός έχει μαζέψει 12 πόντους. Μια συγκομιδή που δεν θα έλεγα πως είναι και η ιδανικότερη, μιας και δική μου αίσθηση, πριν απ’ αυτά τα παιχνίδια, ήταν πως οι «πράσινοι» θα έπρεπε να πάρουν όλα αυτά τα ματς δίχως να έχουν απώλειες. Παρόλα αυτά οι 12 πόντοι είναι ένας καλός λογαριασμός. Επαρκεί όμως αυτό από μόνο του, για να δημιουργήσει μια καλύτερη ψυχολογία ενόψει του δύσκολου προγράμματος από την 6η αγωνιστική και μετά και με τις υπάρχουσες συνθήκες να έχουν δημιουργήσει τεράστια πίεση;

Μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου οι «πράσινοι» έχουν ένα εξαιρετικό δύσκολο πρόγραμμα. Δέκα αναμετρήσεις, εκ των οποίων οι έξι είναι εκτός έδρας, ενώ τα δύο εντός είναι τα ντέρμπι με ΑΕΚ, Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, αλλά και δύο ακόμα δύσκολοι αγώνες με ΠΑΣ Γιάννενα και Αστέρα Τρίπολης. Οι επόμενες 10 αγωνιστικές, θεωρώ πως θα κρίνουν σε μεγάλο ποσοστό την πορεία του φέτος, αλλά και το μέλλον αρκετών παικτών και της τεχνικής ηγεσίας, μέχρι την διακοπή για τα Χριστούγεννα.

Η πίεση, λογικά θα αυξηθεί. Το τέλος του αγώνα με τον Πλατανιά, βρήκε το κοινό ν’ αποδοκιμάζει και έναν Παναθηναϊκό να προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει το αποτέλεσμα, απέναντι στον Πλατανιά που στο τελευταίο τέταρτο είχε περιορίσει στο μισό γήπεδο τους «πράσινους». Και πέραν πάσης αμφιβολίας αποτελεί εικόνα προβληματική, στο 90ο λεπτό, να γίνεται αλλαγή σκοπιμότητας, με τον Τριανταφυλλόπουλο να παίρνει τη θέση του Νάνο, έστω και αν ένας προπονητής σκέφτεται λογικά εκείνη την ώρα πως ο αντίπαλος θα δοκιμάσει με σέντρες και θέλει άλλον έναν ψηλό παίκτη. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής από την σημερινή εικόνα των παικτών σε ατομικό επίπεδο, δεν έβλεπα παίκτες που να "γυαλίζει" το μάτι τους. Υπήρξε και σήμερα, έλλειψη επιθυμίας και αν ο Αναστασίου, είχε δικαίωμα και για πέντε-έξι αλλαγές θα τις έκανε. Αυτή ήταν η δική μου αίσθηση.

Το πιο απογοητευτικό είναι η εικόνα. Ο Παναθηναϊκός που θα έπρεπε με βάση τον βαθμό ετοιμότητας, να μπορεί να έχει κομμάτια μεγαλύτερων καλών διαστημάτων που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο μέσα στο γήπεδο, δεν μπορεί να βγάλει σε εύρος χρόνου μεγάλα τέτοια. Με τον Λεβαδειακό καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά μετά το 30’ το ματς έμοιαζε με αγγαρεία. Σήμερα οι «πράσινοι» δεν έδειχναν να έχουν φρεσκάδα, ο Μπεργκ μοιάζει όλο και πιο εκνευρισμένος και είναι λογικό, μιας και οι πάντες περιμένουν, τα πάντα απ’ αυτόν. Το γκολ του Ατζαγκούν στο φινάλε του πρώτου μέρους, με ευθύνη και του Ολιμπά, έβγαλαν βαθμολογικά από τη δύσκολη θέση το «τριφύλλι». Ωστόσο, δεν άλλαξαν το κλίμα στην κερκίδα που είναι εξαιρετικά αρνητικό. Η κερκίδα, προφανώς, μετά τα όσα έχουν προηγηθεί, δεν μπορεί να έχει πλέον την ανοχή, των προηγούμενων ετών.

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει πλέον σε ένα δύσκολο κομμάτι της κούρσας του πρωταθλήματος, με εσωστρέφεια, γκρίνια, δυσπιστία μεγάλη στο πρόσωπο του προπονητή, αλλά και για επιλογές της διοίκησης. Το ματς με την Ξάνθη στα Πηγάδια, όπως και εκείνο με τον ΠΑΣ στη Λεωφόρο, είναι εκείνα που με καλό αποτέλεσμα, μπορούν να δώσουν μια πίστη και μια ώθηση στον Παναθηναϊκό, ν’ ανανεώσουν την εμπιστοσύνη. Ειδικά η αναμέτρηση στα Πηγάδια, μπορεί να είναι το ματς της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό. Με νίκη θα πάρει τα πάνω του, θα σταθεί στα πόδια του. Με άλλο αποτέλεσμα η εσωστρέφεια θα μεγαλώσει, με το ποτήρι, από άποψη υπομονής εκ μέρους του κόσμου, να έχει σχεδόν ξεχειλίσει… *Πηγή: sport-fm.gr*

Έχασε και από Μπάνβιτ η ΤΣΣΚΑ!!

Μετά τη Γαλατάσαραϊ, η ΤΣΣΚΑ έχασε και από την οικοδέσποινα Μπάνβιτ στο τελευταίο ματς του τουρνουά της Τουρκίας.

Έχασε και από Μπάνβιτ η ΤΣΣΚΑ

Ο Έι Τζέι Σλότερ είχε 13, ο Ντόμινικ Τζόνσον 12 και ο Αντριάν Μερμάν 11 πόντους για τους νικητές. Ο Βιτάλι Φριτζόν πέτυχε 16 πόντους, ενώ ο Κάιλ Χάινς πρόσθεσε 10 με 4 ριμπάουντ για τη ρωσική ομάδα, που έπαιξε χωρίς Τεόντοσιτς, Φρίλαντ και Νίκολς. *Πηγή: sport-fm.gr*

Έντονες αποδοκιμασίες σε Αναστασίου!! (pics)

Κατά την αποχώρησή του απ’ τον αγωνιστικό χώρο, οι φίλοι του Παναθηναϊκού αποδοκίμασαν έντονα τον Γιάννη Αναστασίου, δείγμα του άσχημου κλίματος που υπάρχει.

Έντονες αποδοκιμασίες σε Αναστασίου (pics)

Με τη λήξη λοιπόν του αγώνα με τον Πλατανιά, ο κόσμος γιούχαρε την ομάδα για την εμφάνισή της, που είναι αλήθεια πως δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο.
inner

Τα πιο «χοντρά» όμως ήρθαν κατά την αποχώρηση του Γιάννη Αναστασίου απ' τον αγωνιστικό χώρο. Την ώρα που κατευθυνόταν στη φυσούνα, ο κόουτς των πρασίνων αποδοκιμάστηκε έντονα από τους φίλους της ομάδας, δείγμα του βαρύ κλίματος που υπάρχει, παρά το γεγονός πως το τριφύλλι έχει τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Χ»αμένοι στη Φρανκφούρτη!!

Ισόπαλες με σκορ 1-1 ήρθαν Άιντραχτ και Χέρτα στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Bundesliga. Αήττητοι για 14ο παιχνίδι πρωταθλήματος στη Φρανκφούρτη έμειναν οι γηπεδούχοι.

«Χ»αμένοι στη Φρανκφούρτη
Σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι στην «Commerzbank-Arena» και με εκατέρωθεν ευκαιρίες, Άιντραχτ και Χέρτα ήρθαν ισόπαλες με σκορ 1-1, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 22’ με τον αρχηγό και πρώτο σκόρερ του περυσινού πρωταθλήματος, Αλεξάντερ Μάιερ και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Βλάντιμιρ Νταρίντα στο 83’, παίρνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας, τον οποίο δικαιούνταν με βάση την εικόνα του αγώνα.

Η ομάδα της Φρανκφούρτης δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, αλλά τουλάχιστον διατήρησε το εντός έδρας αήττητο για 14ο παιχνίδι πρωταθλήματος, επίδοση που είναι η καλύτερη της τελευταίας δεκαπενταετίας. Σε αυτά τα παιχνίδια, μετρούν 8 νίκες και 6 ισοπαλίες.

Πρόγραμμα-Αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής

Παρασκευή 25/9

Κολωνία-Ίνγκολσταντ 1-1
(10’ Μοντέστ - 21’ Ματίπ)

Σάββατο 26/9

Βόλφσμπουργκ-Ανόβερο 1-1
(40’ Ντοστ - 57’ Κιγιοτάκε)

Στουτγκάρδη-Γκλάντμπαχ 1-3
(40’ πεν. Σίντζεκ - 17’ Τσάκα, 20’ αυτ. Γκέντνερ, 90’ Ράφαελ)

Άουγκσμπουργκ-Χόφενχαϊμ 1-3
(38’ Σέολ Κου - 10’, 86’ πεν. Φόλαντ, 73’ Σμιντ)

Βέρντερ Βρέμης-Λεβερκούζεν 0-3
(31’ Μεχμέντι, 58’ Μπραντ, 65’ Καμπλ)

Μάιντς-Μπάγερν Μονάχου 0-3
(51’, 63’ Λεβαντόφσκι, 68’ Κομάν)

Αμβούργο-Σάλκε 0-1
(60’ Σανέ)

Κυριακή 27/9

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Χέρτα Βερολίνου 1-1
(22’ Μάιερ - 83’ Νταρίντα)

Ντόρτμουντ-Ντάρμσταντ (18:30)

Η επόμενη (8η) αγωνιστική

Παρασκευή 2/10

Ντάρμσταντ-Μάιντς (21:30)

Σάββατο 3/10 (16:30)

Χόφενχαϊμ-Στουτγκάρδη
Γκλάντμπαχ-Βόλφσμπουργκ
Ίνγκολσταντ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Ανόβερο-Βέρντερ Βρέμης
Χέρτα Βερολίνου-Αμβούργο

Κυριακή 4/10

Σάλκε-Κολωνία (16:30)
Λεβερκούζεν-Άουγκσμπουργκ (18:30)
Μπάγερν Μονάχου-Ντόρτμουντ (18:30) *Πηγή: sport-fm.gr*

Διαστημική γκολάρα σε τοπικό πρωτάθλημα!! (video)

Δεν ξέρουμε ούτε ποιος είναι αυτός ο τύπος, ούτε ποιος ήταν ο αγώνας. Το μόνο που ξέρουμε είναι το το γκολ του είναι απίστευτο και ο ξέφρενος πανηγυρισμός απόλυτα δικαιολογημένος.

Διαστημική γκολάρα σε τοπικό πρωτάθλημα (video)









Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης Football Soccer Futbol ⚽️ (@rldesignz) στις



*Πηγή: sport-fm.gr*

Νικητής ο... Καρνέζης!!

Ο Ορέστης Καρνέζης ήταν ο νικητής της… ελληνικής κόντρας με τον Μάριο Οικονόμου, αφού με τον διεθνή τερματοφύλακα στη σύνθεσή της η Ουντινέζε επικράτησε 2-1 στην έδρα της Μπολόνια.

Νικητής ο... Καρνέζης
Βαθιά ανάσα πήρε στη Serie A η Ουντινέζε που πέρασε με σκορ 2-1 από την έδρα της Μπολόνια, έχοντας τον Ορέστη Καρνέζη βασικό σε ακόμη ένα ματς. Έτσι, ο διεθνής τερματοφύλακας βγήκε νικητής και στην… ελληνική κόντρα του ματς, αφού αγωνίστηκε για τους γηπεδούχους ο Μάριος Οικονόμου.

Σημαντική επιτυχία πέτυχε η Λάτσιο απέναντι στη Βερόνα του Βαγγέλη Μόρα. Η ομάδα της Ρώμης νίκησε και αυτή 2-1 με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη νίκη της στο «Μαρκαντόνιο Μπενεγκότι» μετά από 24 χρόνια!



Πάντως, η μεγάλη κερδισμένη της ημέρας ήταν δίχως αμφιβολία η Τορίνο που πήρε σπουδαία νίκη (2-1 την Παλέρμο) και βρίσκεται μόνη στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι η Σασουόλο έμεινε στο 1-1 με την Κιέβο.



Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

Σάββατο, 26/9

Ρόμα-Κάρπι 5-1
(24’ Μανωλάς, 28’ Πιάνιτς, 31’ Ζερβίνιο, 51’ Σαλάχ, 68’ Ντινιέ – 34’ Μποριέλο)

Νάπολι-Γιουβέντους 2-1
(26’ Ινσίνιε, 62’ Ιγκουαϊν – 63’ Λεμινά)

Κυριακή, 27/9

Τζένοα-Μίλαν 1-0
(10’ Τζεμαϊλί)

Μπολόνια-Ουντινέζε 1-2
(31’ Μουνιέ – 61’ Αγκιεμάνγκ Μπαντού, 85’ Σαπάτα)

Τορίνο-Παλέρμο 2-1
(44’ αυτ. Γκονζάλες, 48’ Μπενάσι – 71’ Γκονζάλες)

Σασουόλο-Κιέβο 1-1
(6’ Ντεφρέλ – 24’ Παλόσι)

Βερόνα-Λάτσιο 1-2
(33’ Ελάντερ – 63’ πεν. Μπίλια, 86’ Παρόλο)

Ίντερ-Φιορεντίνα (21:45)

Δευτέρα, 28/9

Φροζινόνε-Έμπολι (20:00)
Αταλάντα-Σαμπντόρια (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (7η)

Σάββατο, 3/10

Κάρπι-Τορίνο (19:00)
Κιέβο-Βερόνα (21:45)

Κυριακή, 4/10

Έμπολι-Σασουόλο (13:30)
Παλέρμο-Ρόμα (16:00)
Σαμπντόρια-Ίντερ (16:00)
Ουντινέζε-Τζένοα (16:00)
Γιουβέντους-Μπολόνια (19:00)
Λάτσιο-Φροζινόνε (19:00)
Μίλαν-Νάπολι (21:45)
Φιορεντίνα-Αταλάντα (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Σοκ στο ντέρμπι για Σπάρτα!!

Πρώτη ήττα, έπειτα από 8 ματς, για την Σπάρτα Πράγας στο εκτός έδρας ντέρμπι με την Σλάβια, 1-0. Διπλό το κακό για την αντίπαλο του Αστέρα, που συγκατοικεί πλέον στην κορυφή την Βικτόρια Πλζεν.

Σοκ στο ντέρμπι για Σπάρτα
Την πρώτη της ήττα έπειτα από 8 ματς στο πρωτάθλημα Τσεχίας γνώρισε η Σπάρτα Πράγας.

Η αντίπαλος του Αστέρα Τρίπολης, στους ομίλους του Europa League, έφυγε με άδεια χέρια από το ντέρμπι της πόλης με αντίπαλο την Σπάρτα, 1-0. Το γκολ του Ζρμχαλ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (45’) ήταν αυτό που έκρινε την αναμέτρηση.

Όσον αφορά τις υποχρεώσεις της στην Ευρώπη, η Σπάρτα την ερχόμενη Πέμπτη αντιμετωπίζει τον ΑΠΟΕΛ στην Τσεχία, για την 2η αγωνιστική του 11ου ομίλου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Γεμίζει το σακούλι…!!

Δεν ήταν καλός, αλλά πήρε αυτό που ήθελε! Με όπλο την Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με... άγχος 1-0 του Πλατανιά και φτάνοντας τις τέσσερις νίκες παραμένει στο κόλπο. Αποδοκιμασίες απ’ τον κόσμο.

Γεμίζει το σακούλι…
Μπορεί να ‘ναι «βαρύ» το κλίμα, ο Παναθηναϊκός όμως συνεχίζει να μαζεύει βαθμούς!

Με αρκετό άγχος και δίχως να παίξουν καλά, οι πράσινοι επικράτησαν 1-0 του μαχητικού και ουραγού Πλατανιά και φτάνοντας τις τέσσερις νίκες σε πέντε αγωνιστικές, όχι μόνο κάνουν την καλύτερη εκκίνηση στο πρωτάθλημα επί Αναστασίου, αλλά παραμένουν πάντα κοντά στην κορυφή (-3 απ’ τον Ολυμπιακό).

Σκόρερ της αναμέτρησης ο Ατζαγκούν (45+1’) μετά από λάθος εκτίμηση του Ολιμπά. Μήνυμα-σύνθημα απ’ τον κόσμο προς την ομάδα σε αρκετά μεγάλο κομμάτι της αναμέτρησης, αποδοκιμασίες στο τέλος και γιούχα προς τον τον κόουτς του τριφυλλιού και τους παίκτες.

Το ματς

Αυτή τη φορά ο κόσμος φώναζε απ’ την αρχή και προσπαθούσε να σπρώξει τον Παναθηναϊκό σε γρήγορα γκολ (όπως κόντρα στον Λεβαδειακό). Αν και με ίδια σύνθεση, οι πράσινοι τα έβρισκαν… σκούρα, μην μπορώντας να διασπάσουν την σωστή τακτική των Χανιωτών και να φτιάξουν φάσεις μπροστά απ’ την εστία του Ολιμπά. Τα λεπτά περνούσαν δίχως κάτι άξιο αναφοράς στη Λεωφόρο και τα… σύννεφα προβληματισμού έκαναν σιγά-σιγά την εμφάνισή τους. Η κατάσταση έγινε χειρότερη, με το τριφύλλι να μην μπορεί να κάνει τίποτα στην επίθεση, να υποπίπτει σε πολλά λάθη και τον κόσμο να… ξεσηκώνεται με σύνθημα-μήνυμα προς την ομάδα…

inner

Η ατμόσφαιρα «έβραζε» και ενδεικτικό είναι πως ουσιαστικά χρειάστηκε να φτάσουμε στο 30’ για την πρώτη πραγματική απειλή του Παναθηναϊκού, με την εξ’ επαφής κεφαλιά του Μπεργκ να φεύγει μόλις άουτ. Ο κόσμος μάλλον «αφύπνισε» τους παίκτες του Αναστασίου οι οποίοι στο τελευταίο τέταρτο έβγαλαν περισσότερη διάθεση για να λύσουν το γόρδιο δεσμό. Αυτό μέχρι τις καθυστερήσεις δεν είχε αποτέλεσμα (κι ενώ το γυριστό του Ράμος λίγο πριν έφερε… γιούχα)! Στον έξτρα χρόνο, όμως, οι πράσινοι βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα. Με τον Ατζαγκούν να σκοράρει για δεύτερη σερί φορά –ο Ολιμπά εκτίμησε λάθος την πορεία της μπάλας και... το 'πνιξε- οι γηπεδούχοι λυτρώθηκαν και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι 1-0.

inner

Μπάλα δεν έπαιζαν καλή (παρά την είσοδο Αμπέντ-Καλτσά), είχαν όμως αυτό που ήθελαν οι πράσινοι. Και θα μπορούσαν να διώξουν δια παντός το άγχος αν στο 47’ ο Μπεργκ είχε βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ και δεν είχε σημαδέψει δοκάρι (σε ωραίο σουτ μέσα στην περιοχή, μετά από πάσα του Νάνο). Τα λεπτά περνούσαν χωρίς να υπάρχει κάποια φάση ή κάποια… συγκίνηση στο Απόστολος Νικολαΐδης. Το εύθραυστο σκορ κρατούσε πάντα στο… κόλπο τους Χανιώτες οι οποίοι προφανώς δεν είχαν παρατήσει την προσπάθεια για ένα θετικό αποτέλεσμα.

inner

Το άγχος ήταν ορατό και έγινε ακόμα πιο έντονο, όταν ο Μενδρινός ξεκίνησε να δοκιμάζει τα πόδια του με σουτ έξω απ’ την περιοχή, όπου ο Στιλ χρειάστηκε να επέμβει σε ένα εξ’ αυτών, κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Όπως επενέβη και ο συνάδελφός του στους φιλοξενούμενους, αποσοβώντας το 2-0 σε σουτ του Καλτσά, ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ μετά από τακουνάκι-ασίστ του Μπεργκ. Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε πίεση, είχε τον Πλατανιά σε πρωταγωνιστικό ρόλο και ουσιαστικά αυτόν να 'χει κλείσει τον Παναθηναϊκό(!), αλλά οι κεφαλιές των Κουλιμπαλί-Ντίνα δεν είχαν αντίκρισμα. Το 1-0 έμεινε ως το τέλος και ο κόσμος «υποδέχθηκε» τη νίκη με γιούχα κυρίως προς τον Αναστασίου και κατ’ επέκταση στην ομάδα…



Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουτρουμπής, Μπεργκ, Ζέκα, Μαρινάκης, Ατζαγκούν (57’ Αμπέντ), Καρέλης (64’ Καλτσάς), Ταυλαρίδης, Νάνο (90’ Τριανταφυλλόπουλος), Τελάντερ, Πράνιτς.

Πλατανιάς: Ολιμπά, Μπανανά, Στανισλάβλιεβιτς (76’ Γιακουμάκης), Γκνιάτιτς, Μενδρινός, Ράμος (82’ Γουνδουλάκης), Κουλιμπαλί, Ντίνας, Σκαρντοβέλι, Σελίν, Αποστολόπουλος (56’ Τσουράκης) *Πηγή: sport-fm.gr*

«Έπιασε» τετράδα και περιμένει…!!

Στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας της Jupiler League βρέθηκε την Κυριακή η Κλαμπ Μπριζ, μετά το 1-0 στην έδρα της Λόκερεν για την ένατη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

«Έπιασε» τετράδα και περιμένει…
Η Κλαμπ Μπριζ νίκησε με 1-0 στην έδρα της Λόκερεν, στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής της Jupiler League και βρέθηκε στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, ήτοι στο -4 από την κορυφή και την Οστάνδη, στο +1 από την Αντερλεχτ και στο +2 από Σεν Τρούιντεν και Γκενκ, με όλες αυτές να έχουν ένα αγώνα λιγότερο.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι παρέμειναν κάτω από τη μέση της βαθμολογίας και διεκδικούν αυτή τη στιγμή μόνο μια θέση για τα πλέι οφ για το Europa League.

Σε ένα ματς χωρίς πολύ θέαμα, οι «μπριζουά» πήραν τη νίκη με το γκολ του Βόσεν στο 8’.


Η σύνθεση της Μπριζ: Μπρουσέζ, Ντε Μποκ, Ντουάρτε, Μεσέλ, Μουνιέ, Σίμονς, Βάνακεν, Βόρμερ, Ντιρξ (70’ Ντιαμπί), Περέιρα (78’ Ντε Φο), Βόσεν



Η ένατη αγωνιστική:

Παρασκευή 25/9
Ζούλτε Βάρεγκεμ-Βέστερλο 4-2
(39' Λεπόντ, 42', 59΄ πεν. Λέγιε, 52' Κάγια - 22' Κουλς, 66' Σουτερντέν)

Σάββατο 26/9

Μπέβερεν-Γάνδη 1-3
(89' Μιλόσεβιτς - 15' Μίτροβιτς, 71' Ματιόν, 75' Ντεπόιτρ)

Μαλίν-Σαρλερουά 0-1 (67' Περμπέ)

Μουσκρόν-Οστάνδη 2-2
(5' Ντουσέν, 51' Σέποβιτς - 41' Ντουσένε αυτ., 68' Σιριάκ)

Σταντάρ Λιέγης-Λέουβεν 2-2
(60' Έμοντ, 76' Σαντίνι - 1' Κρόιζ, 43' Ενγκαβά)

Κυριακή 27/9
Λόκερεν-Κλαμπ Μπριζ 0-1
(8' Βόσεν)

Άντερλεχτ-Σεν Τρούιντεν (19:00)

Κορτράικ-Γκενκ (21:00)

Η επόμενη (δέκατη) αγωνιστική:

Παρασκευή 2/10
Οστάνδη-Λόκερεν (21.30)

Σάββατο 3/10
Σαρλερουά-Ζούλτε Βάρεγκεμ (19.00)
Λέουβεν-Μουσκρόν (21.00)
Βέστερλο-Κορτράικ (21.00)
Σεν Τρούιντεν-Μπέβερεν (21.30)

Κυριακή 4/10
Γάνδη-Κλαμπ Μπριζ (15.30)
Γκενκ-Σταντάρ Λιέγης (19.00)
Άντερλεχτ-Μαλίν (21.00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Γεωργιάδης: «Πρέπει να το πιστέψουμε απέναντι στην ΑΕΚ»

Στην αδυναμία της ομάδας του να ανταποκριθεί στα εντός έδρας παιχνίδια αναφέρθηκε ο Γιώργος Γεωργιάδης πριν την αναμέτρηση της Βέροιας απέναντι στην ΑΕΚ.

Γεωργιάδης: «Πρέπει να το πιστέψουμε απέναντι στην ΑΕΚ»
Πίστη ότι μπορούν να φτάσουν στη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ θέλει να δει από τους παίκτες της Βέροιας ο Γιώργος Γεωργιάδης την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο τεχνικός της «βασίλισσας του Βορρά», μιλώντας στη Nova, στάθηκε μεταξύ άλλων στην αδυναμία της ομάδας του να εκμεταλλευτεί την έδρα της.

«Ομάδες όπως η ΑΕΚ δυναμώνουν την κατηγορία. Εμείς δεν έχουμε κερδίσει σε δύο παιχνίδια στην έδρα μας. Πρέπει να μάθουμε να κερδίζουμε και να το πιστέψουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο», είπε.

Υπέροχη πάσα-ραμπόνα από τον Μπαλοτέλι!! (video)

Μέσα στην γενική μετριότητα της Μίλαν, η πάσα με ραμπόνα του Μάριο Μπαλοτέλι -παρόλο που δεν μετουσιώθηκε σε ασίστ για γκολ- ήταν όαση για τους «ροσονέρι» στην ήττα (1-0) από την Τζένοα.

Υπέροχη πάσα-ραμπόνα από τον Μπαλοτέλι (video)
Ο Μάριο Μπαλοτέλι είναι ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο.

Στη Μίλαν μοιάζει να βρίσκει ξανά τον εαυτό του και παρόλο που δεν κατάφερε να τη βοηθήσει να φτάσει στη νίκη απέναντι στην Τζένοα, πρόσφερε το highlight της αναμέτρησης:

Μια υπέροχη πάσα με ραμπόνα την οποία μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video.



*Πηγή: sport-fm.gr*

Την διέλυσε ξανά!!

Το κουμπί της Τσβόλε φαίνεται πως έχει βρει η Φέγενορντ. Μετά το 3-0 του Κυπέλλου η ομάδα του Ρότερνταμ επιβλήθηκε της –μέχρι τότε- αήττητης Τσβόλε και στο πρωτάθλημα με 2-0 στην έβδομη αγωνιστική.

Την διέλυσε ξανά!
Το αήττητο της Τσβόλε διέλυσε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες η Φέγενορντ, η οποία επιβλήθηκε 2-0 στην έβδομη αγωνιστική της Eredivisie, τρεις μέρες μετά το 3-0 του Κυπέλλου.

Στο γεμάτο «Ντε Κάιπ» του Ρότερνταμ η Φέγενορντ δεν δυσκολεύτηκε να πανηγυρίσει ένα ακόμα τρίποντο, κόντρα στην αήττητη μέχρι σήμερα Τσβόλε και σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Το σκορ άνοιξε στο 54’ ο Κάιτ –που πέτυχε δύο τέρματα στο ματς του Κυπέλλου- και διπλασίασε τα τέρματα στο 82’ ο Ελία.

Αναλυτικά η έβδομη αγωνιστική:
Κυριακή 26/9
Χέρενφεν-Φίτεσε 0-0
Ουτρέχτη-Καμπούρ 3-3
(52’, 83’ πεν. Γιάνσεν, 72’ Μπαραζάιτ – 26’, 61’ Ογκμπέτσε, 69’ φαν ντε Στρικ)

Άγιαξ-Γκρόνινγκεν 2-0
(23’ Γκουντέλι, 80’ Φίσερ)

Άλκμααρ-Χέρακλες 3-1
(15’ Χένρικσεν, 17’ Γκουβελιού, 81’ Τάνκοβιτς – 76’ Ναβρατίλ)

Αϊντχόφεν-Ναϊμέγκεν 2-1
(38’ Ντε Γιονγκ, 76’ Λοκάντια – 63’ πεν. Σάντος)

Κυριακή 27/9
Γκράαφτσαπ-Βίλεμ 2-2
(68’ πεν. Πέτερς, 90’ Φερμάι – 41’, 43’ Φάλκενμπεργκ)

Φέγενορντ-Τσβόλε 2-0
(54’ Κάιτ, 82’ Έλια)

Ντεν Χάαγκ-Εξέλσιορ 3-3
(7’, 65’ Χάβενααρ, 49’ Ζουίβερλουν – 44’, 62’ Ουασάρ, 81’ Κούβας)

Τβέντε-Ρόντα (17.45)

Η επόμενη (όγδοη) αγωνιστική:
Παρασκευή 2/10
Χέρακλες-Χέρενφεν (21.00)

Σάββατο 3/10
Ναϊμέγκεν-Ντεν Χάαγκ (19.30)
Ρόντα-Καμπούρ (20.45)
Βίλεμ-Τσβόλε
Εξέλσιορ-Ουτρέχτη (21.45)

Κυριακή 4/10 Ντε Γκράαφτσαπ-Φέγενορντ (13.30)
Άγιαξ-Αϊντχόφεν (15.30)
Φίτεσε-Γκρόνινγκεν
Άλκμααρ-Τβέντε (17.45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων και στον... αέρα ο Όρτον!!

Ενώπιον της διοίκησης της ΑΕΚ προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για σοβαρά παραπτώματα στα οποία υπέπεσε θα βρεθεί ο Ντάνιελ Όρτον. «Η φανέλα είναι βαριά», υπογραμμίζουν με... νόημα στην ΚΑΕ.

Σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων και στον... αέρα ο Όρτον!
Σε απολογία ενώπιον της διοίκησης της ΑΕΚ κλήθηκε ο Ντάνιελ Όρτον. Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΑΕ την Κυριακή ενημερώνει πως ο Αμερικανός σέντερ έχει υποπέσει σε «σειρά ελαφρών και πολύ σοβαρών παραπτωμάτων» για τα οποία και θα λογοδοτήσει.

Παράλληλα, από την ΚΑΕ τονίζεται πως άπαντες πρέπει να σέβονται την ομάδα και από την διοίκηση θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή λειτουργία της. Πλέον έπειτα και από την συγκεκριμένη σκληρή ανακοίνωση υπάρχουν σύννεφα πάνω απ’ το μέλλον του Όρτον στην ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα.

Αναλυτικά:

«Η διοίκηση της ΑΕΚ ενημερώνει ότι ο Ντάνιελ Όρτον θα κληθεί σε απολογία για σειρά ελαφρών και πολύ σοβαρών πειθαρχικών παραπτωμάτων στα οποία υπέπεσε.

Η διοίκηση της ΑΕΚ ενημερώνει τον κόσμο της ομάδας, ότι πιστή στις δεσμεύσεις της θα συνεχίσει απρόσκοπτα την προσπάθεια της για επιστροφή στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης, αλλά έχοντας ως «οδηγό» τις αρχές που ιστορικά την διέπουν.

Είναι αυτονόητο ότι η φανέλα της ΑΕΚ είναι βαριά και αυτό καθιστά τον σύλλογο διαχρονικά ξεχωριστό. Όλοι όσοι ανήκουν στην ομάδα οφείλουν να τη σέβονται.

Τα αποδιδόμενα στον αθλητή παραπτώματα και η εν γένει συμπεριφορά του αθλητή, καθώς και οι συνέπειες αυτής, θα γνωστοποιηθούν κατά πρώτον στους εκπροσώπους του και ακολούθως θα δημοσιοποιηθούν. Γνώμονας για την απόφαση που θα ληφθεί, η προστασία της αγωνιστικής λειτουργίας της ομάδας.»

«Καρφιά» Χάμσικ για Μπενίτεθ!!

Δεν είναι και η καλύτερη περίοδος για τον Ράφα Μπενίτεθ, καθώς μετά τη νέα απώλεια της Ρεάλ Μαδρίτης, κατά του Ισπανού τεχνικού έβαλε ο πρώην παίκτης του στη Νάπολι, Μάρεκ Χάμσικ.

«Καρφιά» Χάμσικ για Μπενίτεθ
Η κριτική προς το πρόσωπο του Ράφα Μπενίτεθ στη Ρεάλ Μαδρίτης έχει γίνει ακόμα πιο αυστηρή απ’ ό,τι στην αρχή της σεζόν, καθώς η νέα απώλεια κόντρα στη Μάλαγα έχει βαρύνει ακόμα περισσότερο το κλίμα εναντίον του.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ισπανός τεχνικός βρέθηκε στο στόχαστρο ενός πρώην παίκτη του και μάλιστα του ηγέτη της Νάπολι, Μάρεκ Χάμσικ. Ο Σλοβάκος άσος άφησε σαφείς υπόνοιες για τη φιλοσοφία του τεχνικού της Ρεάλ, συγκρίνοντας τη σημερινή κατάσταση στους «παρτενοπέι» με αυτή των προηγούμενων χρόνων.

«Κάναμε στο γήπεδο αυτά που μας ζήτησε ο προπονητής μας», δήλωσε ο Χάμσικ αναφερόμενος στο ματς κόντρα στη Γιουβέντους και συνέχισε: «Είμαι χαρούμενος που είμαι ακριβώς στο κέντρο της δράσης συγκριτικά με την προηγούμενη σεζόν. Πραγματικά μου αρέσει αυτό το στυλ ποδοσφαίρου.

«Είμαστε πιο δυναμικοί και συμπαγείς. Παίζουμε πολύ περισσότερο με την μπάλα ειδικά σε σχέση με πέρυσι που παίζαμε μόνο με μακρινές μπαλιές», ανέφερε ο 28χρονος άσος, «καρφώνοντας» με αυτόν τον τρόπο τον Ράφα Μπενίτεθ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Βάλε και κανά... γκολ, ρε Λούκας!! (video)

Δεινός εκτελεστής στην Ισπανία ο Λούκας Πέρεθ! Κάνοντας εντυπωσιακή κίνηση στον κενό χώρο και τελειώνοντας με αψεγάδιαστο πλασέ, ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ βρήκε ξανά δίχτυα για τη Λα Κορούνια.

Βάλε και κανά... γκολ, ρε Λούκας (video)
Το τρίτο του τέρμα σε έξι αγωνιστικές στην Πριμέρα Ντιβιζιόν σημείωσε ο Λούκας Πέρεθ που ηγείται και φέτος της Λα Κορούνια!

Ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ πήρε την κάθετη μπαλιά, μετά από δικό του κόψιμο στον κενό χώρο κι εκτέλεσε με πανέμορφο πλασέ τον γκολκίπερ της Εσπανιόλ, βρίσκοντας εκ νέου δίχτυα και ξεσηκώνοντας ξανά τους φίλους της Ντεπόρ.






*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα 'κανε μούσκεμα η Μαρσέιγ του Μίτσελ!! (video)

Σοκ για την Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ»… Η ομάδα του Μίτσελ υπέστη απρόσμενη ήττα από την Ανζέ (1-2) μένοντας για τρίτο παιχνίδι μακριά από το «τρίποντο».

Τα 'κανε μούσκεμα η Μαρσέιγ του Μίτσελ (video)
Τρίτωσε το κακό...

Η Μαρσέιγ όχι μόνο δεν συνήλθε αλλά υπέστη μια ακόμη απώλεια βαθμών στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Μίτσελ βρέθηκε να κυνηγά ακόμη και διαφορά δύο γκολ απέναντι στην Ανζέ, η οποία απέδρασε με το «διπλό» και πλασαρίστηκε (προσωρινά τουλάχιστον) στην πρώτη τριάδα!

Εντελώς διαφορετική εικόνα για τους Μασσαλούς στην κατάταξη αφού μετά την νέα γκέλα περιορίζονται στους 8 βαθμούς και βρίσκονται λίγο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.



Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 25/09

Ρεμς-Λιλ 1-0
(56’ Ενγκόγκ)

Σάββατο, 26/09

Ναντ-Παρί Σεν Ζερμέν 1-4
(11’ Μπαμού-48’ Ιμπραΐμοβιτς, 73’ Καβάνι, 80’ Ντι Μαρία, 90’ Οριέ)

Μπαστιά-Τουλούζ 3-0
(8’ Παλμιέρι, 31’, 43’ Σκιλασί)

Μπορντό-Λιόν 3-1
(17’ Καζρί, 40’ Πλάσιλ, 45+2’ Πάμπλο-78’ Μποβού)

Καέν-Γκαζελέκ Αζαξιό 2-0
(28’ Ροντελέν, 55’ Ιμόρου)

Ρεν-Τρουά 1-1
(72’ Ντιανέ-11’ Πι)

Κυριακή, 27/09

Μαρσέιγ-Ανζέ 1-2
(79’ πεν. Μπατσουαγί-38’ πεν. Μανγκανί, 69’ Τομάς)

Γκινγκάμπ-Μονακό (18:00)
Μονπελιέ-Λοριάν
Σεντ Ετιέν-Νις (22:00)

Η επόμενη (9η) αγωνιστική

Παρασκευή, 02/10

Λιλ-Μονπελιέ (21:30)

Σάββατο, 03/10

Λιόν-Ρεμς (18:30)
Ανζέ-Μπαστιά (21:00)
Τρουά-Γκινγκάμπ
Αζαξιό-Τουλούζ
Νις-Ναντ

Κυριακή, 04/10

Μονακό-Ρεν (15:00)
Καέν-Σεντ Ετιέν (18:00)
Λοριάν-Μπορντό
Παρί Σεν Ζερμέν-Μαρσέιγ (22:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πολύ σκληρός ο Απόλλων, ματσάρα στη Ριζούπολη!!

Τί κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ, τί κι αν έφαγε και δεύτερη «κρυάδα»; Ο Απόλλων Σμύρνης δεν το έβαλε κάτω στο ματς με την Ζάκυνθο (3-2). Τρία δοκάρια είχαν οι γηπεδούχοι.

Πολύ σκληρός ο Απόλλων, ματσάρα στη Ριζούπολη
Μεγάλο ματς έγινε στη Ριζούπολη, όπου στο τέλος χαμογέλασε ο Απόλλων Σμύρνης στην αναμέτρηση με την Ζάκυνθο (3-2). Εντελώς… ροκ ήταν το παιχνίδι από το 68ο λεπτό και μετά.

Αρχικά, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 30’ με εκτέλεση φάουλ του Ζαουάντ Ζαϊρί που αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι και ενώ πέντε λεπτά νωρίτερα οι γηπεδούχοι είχαν δύο δοκάρια με τον Φαρινόλα που έπιασε την κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Γκιόλια και στη συνέχεια με σουτ του Τζιόρα.

Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη έδειξε επιμονή και συνέχισε να ελέγχει το ματς και λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους έχασε διπλή ευκαιρία. Με Φαρινόλα και Αλμπάνη.

Η ισοφάριση ήρθε στο 68’ χάρη σε διαγώνιο σουτ του Φαρινόλα, ο οποίος τέσσερα λεπτά αργότερα δεν σκόραρε, αλλά «έφτιαξε» το τέρμα του Βάντερσον, που με δυνατό σουτ έβαλε μπροστά την ομάδα του. Ωστόσο, στο 77’ ήρθε το «κρύο ντους» για τους γηπεδούχους με το γκολ του Λεωνίδα Κωστούλα, όμως δεν τα παράτησαν και με γκολ του Τζιώρα στο 80’ (δευτερόλεπτα μετά το δοκάρι του Φαρινόλα) έκαναν το 3-2 που έμεινε μέχρι τέλους.


Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 25/9

Κέρκυρα-Καλλιθέα 1-0
(90'+3' Γκόμες)

Σάββατο, 26/9

Λάρισα-Λαμία 3-0
( 18’, 42’ Μαρουκάκης, 90+3’ Μπουντόπουλος)

Κυριακή, 27/9

Απόλλων Σμύρνης-Ζάκυνθος 3-2
(68' Φαρινόλα, 72' Βάντερσον, 82' Τζιώρας-30' Ζαϊρί, 77' Βάντερσον)

Πανελευσινιακός-Παναχαϊκή (Αναβολή)
Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου (Αναβολή)
Παναιγιάλειος-Αχαρναϊκός
Τρίκαλα-Κισσαμικός (16:00)
Αναγέννηση Καρδίτσας-Αγροτικός Αστέρας (16:00)

Δευτέρα, 28/9

Εργοτέλης-ΑΟ Χανιά (18:00)


Η επόμενη αγωνιστική (2η)

ΑΕΛ-Πανελευσινιακός
Παναχαϊκή-Κέρκυρα
Λαμία-Παναιγιάλειος
Καλλιθέα-Αν. Καρδίτσας
Αχαρναϊκός-Εργοτέλης
Αγροτικός Αστέρας-ΑΟ Τρίκαλα
ΑΟ Χανιά-Απόλλων Σμύρνης
Κισσαμικός-Πανσερραϊκός
Ζάκυνθος-Ολυμπιακός Βόλου *Πηγή: sport-fm.gr*

Το διπλό κεφαλοκλείδωμα του Ζλάταν σε αντίπαλο!! (vid)

Είναι δεδομένο πως το ταλέντο του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς σε συνδυασμό με τον ιδιαίτερο ψυχισμό του, τον κάνουν να συμπεριφέρεται όπως γουστάρει μέσα στο γήπεδο. Είναι φορές, όμως, που το παρακάνει…

Το διπλό κεφαλοκλείδωμα του Ζλάταν σε αντίπαλο (vid)
Σε προσωπική επίδειξη μετέτρεψε το 4-1 της Παρί Σεν Ζερμέν μέσα στην έδρα της Ναντ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο Σουηδός σταρ κατάφερε για ακόμη μία φορά να κάνει τους πάντες να ασχολούνται με όσα μπορεί να προσφέρει μέσα στο γήπεδο.

Και είναι αλήθεια πως αυτός ο τύπος μπορεί να προσφέρει πολλά και σε διάφορους τομείς.

Μπορεί, για παράδειγμα, να είναι γίνει ο άνθρωπος που θα οδηγήσει την ομάδα στην ισοφάριση με δικό του γκολ και να ηγηθεί της αντεπίθεσης στο δεύτερο μέρος και να κερδίσει το χειροκρότημα…

Παράλληλα, όμως, είναι σε θέση να στρέψει τους πάντες εναντίον του όταν δίχως κανένα προφανή λόγο κάνει κεφαλοκλείδωμα –και μάλιστα δύο φορές- στο δύσμοιρο Βιλφρίντι Μουαμπέ. Μια κίνηση που προφανώς αποδίδεται στην αντίληψη του Ζλάταν πως τόσο ο συγκεκριμένος αντίπαλος, όσο και σχεδόν οποιοσδήποτε άλλος έχει την τύχη να μοιράζεται τον αγωνιστικό χώρο μαζί του, δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια κατώτερη μορφή αθλητή, στην καλύτερη περίπτωση.

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης Football • Soccer • Futbol (@futbolsport) στις



*Πηγή: sport-fm.gr*

Σοκ με Τζέκο στη Ρόμα!!

Εκτός δράσης το λιγότερο για ένα μήνα θα μείνει ο Έντιν Τζέκο μετά τον τραυματισμό που υπέστη στον αγώνα κόντρα στην Κάρπι και ο Βόσνιος επιθετικός προστίθεται στη λίστα των προβλημάτων του Γκαρσία.

Σοκ με Τζέκο στη Ρόμα!

Ο υψηλόσωμος Βόσνιος φορ τραυματίστηκε στο χθεσινό αγώνα κόντρα στην Κάρπι και όπως διαπιστώθηκε μετά τις εξετάσεις που υποβλήθηκε θα μείνει εκτός για τον επόμενο μήνα με πρόβλημα στο γόνατο.

Εκτός από τον Τζέκο και τον Τότι, και ο Σεϊντού Κεϊτά αναμένεται να μείνει εκτός τουλάχιστον για τις επόμενες 10 μέρες.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τσαμπούρης: «Να μείνουμε προσγειωμένοι»

Για την μεγάλη νίκη της Καλλονής επί του Παναιτωλικού μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Σάββας Τσαμπούρης, τονίζοντας πως η μεγάλη δυσκολία είναι να διαχειριστεί η ομάδα τον ενθουσιασμό της.

Τσαμπούρης: «Να μείνουμε προσγειωμένοι»
Με συγκέντρωση πρέπει να συνεχίσει την φετινή της πορεία η Καλλονή, προκειμένου να μην επηρεαστεί αρνητικά απ’ τη μεγάλη νίκη επί του Παναιτωλικού, όπως τόνισε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Σάββας Τσαμπούρης.

Ο έμπειρος αμυντικός της Καλλονής μίλησε για τον τρόπο που άλλαξε η εικόνα των Μυτιληνιών, υποστηρίζοντας πως η ομάδα έχει πλέον αυτοπεποίθηση για να συνεχίσει.

Αναλυτικά, όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στους Μάκη Διόγο και Γιάννη Κυφωνίδη:
Για την επόμενη μέρα μετά την μεγάλη νίκη επί του Παναιτωλικού: «Είναι μια Κυριακή χαράς. Η πρώτη νίκη μας στη φετινή σούπερ Λίγκα, που ήρθε, μάλιστα, με εμφατικό τρόπο. Πρέπει να συνεχίσουμε γιατί σε μια ομάδα σαν την Καλλονή είναι πρόβλημα το να διαχειριστεί αυτόν τον ενθουσιασμό, επειδή δεν έχει μάθε σε τόσο μεγάλες νίκες. Πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι, γιατί δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα όσο φάνηκαν χθες».

Για το πώς έχει αντιδράσει ο κόσμος: «Σε μια επαρχιακή πόλη τα πράγματα κινούνται βάσει αποτελέσματος. Σήμερα είναι χαρούμενος ο κόσμος, αλλά σε μια ήττα θα είναι απογοητευμένος. Πρέπει να καταλάβουν πως ο δρόμος είναι δύσκολος. Η Σούπερ Λίγκα είναι μια δύσκολη κατηγορία και πρέπει να παλέψουμε σκληρά για να μείνουμε, ώστε να μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω».

Για την διαφορετική εικόνα που υπάρχει συγκριτικά με την περσινή χρονιά: «Η εικόνα όντως δεν ήταν καλή. Όμως η πρώτη ουσιαστική ήττα ήταν με Ηρακλή, αν εξαιρέσεις τα δύσκολα ματς με Παναθηναϊκό και Αστέρα. Δεν είχε βγει μέχρι τώρα καθόλου η δουλειά που είχαμε κάνει στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, βγήκε όλη μαζεμένη χθες. Ο Θαλής Θεοδωρίδης είναι ένας νέος και φιλόδοξος προπονητής, γνωρίζει την ομάδα και χρειάζεται υπομονή και στήριξη. Σιγά-σιγά θα καταφέρουμε πράγματα, χωρίς μεγάλα λόγια».

Για την αλλαγή στην ψυχολογία: «Είχαμε παρουσιάσει κακή αγωνιστική εικόνα, ειδικά στα δύο πρώτα παιχνίδια. Μας έδωσε τεράστια ώθηση η ισοπαλία με τον Αστέρα, δείξαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είναι εύκολο να βρούμε δικαιολογίες, όμως η ρεαλιστική είναι ότι είχαμε πρόβλημα στην προετοιμασία. Δεν δώσαμε πολλά φιλικά –λόγω και του ότι μένουμε σε νησί- και δεν είχαμε ρυθμό στην πορεία. Υπάρχουν δικαιολογίες, αλλά δεν είναι του παρόντος. Η χθεσινή νίκη μας δίνει ώθηση και αυτοπεποίθηση. Είχαμε προβληματιστεί με την μγιατί δεν αρμόζει στην εμπειρία των παικτών αυτή η εικόνα. Απ’ ότι φάνηκε το διορθώσαμε, αλλά σκοπός είναι να συνεχίσουμε έτσι».

Για το πώς εκλαμβάνει ένας ποδοσφαιριστής την αλλαγή του προπονητή σε μια ομάδα: «Μας έχει γίνει συνήθεια η προσαρμογή. Οι μεγάλες διαφορές υπάρχουν όταν υπάρχει τεράστια διαφορά στη φιλοσοφία και πρέπει να αλλάξουν όλα. Εκεί υπάρχουν προβλήματα και χρειάζεται χρόνος. Ιδιαίτερα μέσα στην διάρκεια του πρωταθλήματος είναι δύσκολο. Θα το έχετε παρατηρήσει, η αλλαγή προπονητή αποδίδει τις πρώτες αγωνιστικές που υπάρχει αλλαγή στην ψυχολογία. Μετά οι ομάδες εμφανίζουν την ίδια εικόνα».

Για την καθημερινότητα ενός αθλητή στην επαρχεία: «Νιώθεις πολύ περισσότερο ποδοσφαιριστής. Είναι μικρή κοινωνία και έρχεσαι σε μεγαλύτερη επαφή με τον κόσμο. Υπάρχει διαφορετική ποιότητα ζωής, ειδικά για ανθρώπους με οικογένεια. Η Αθήνα έχει άλλες ανέσεις, όμως ένας ποδοσφαιριστής που δεν αγωνίζεται στις μεγάλες ομάδες περνάει απαρατήρητος. Στην επαρχεία νιώθεις σημαντικός».

Για την ζωή στην Μυτιλήνη, λόγω του προσφυγικού ζητήματος: «Συνεχίζει να είναι διαφορετικό το καλοκαίρι. Δεν νομίζω πως λύνεται εύκολα ένα τέτοιο θέμα. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τους βοηθήσουμε. Οι έλληνες έχουμε την προσφυγιά μέσα μας. Στην καθημερινότητα πρέπει να τους βοηθήσουμε, γιατί το μόνο που θέλουν είναι να φύγουν. Είναι δύσκολο να βλέπεις οικογένειες και παιδάκια να ψάχνουν την τύχη τους. Το περίεργο είναι ότι τους βλέπεις και νιώθεις λύπηση, ενώ οι άνθρωποι είναι χαρούμενοι γιατί ζούνε. Είναι ευτυχισμένοι που κατάφεραν να γλιτώσουν. Έριξε έναν κεραυνό και οι μισοί έπεσαν κάτω νομίζοντας πως είναι βόμβα. Είναι πολύ περίεργο και για εμάς. Χρειάζεται αλληλεγγύη».