Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Αρετάκης στο Metropolis: «Μια νίκη και τίποτα παραπάνω»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο πρόεδρος του Αγροτικού Αστέρα Χρόνης Αρετάκης για τη μεγάλη νίκη των «σταχυοφόρων» επί του Πανσερραϊκού.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Ήταν μια σπουδαία νίκη επί ενός μεγάλου αντιπάλου με κόσμο και παραστάσεις Α? Εθνικής. Σε τέτοια παιχνίδια υπάρχει ένα επιπλέον κίνητρο για να κερδίσεις. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και τελειώσαμε το ματς νικητές. Με τη νίκη αυτή αποκτούμε ένα μικρό προβάδισμα επί του μεγάλου μας αντιπάλου και τίποτα παραπάνω. Πιο πολύ είναι σημαντικό για την ψυχολογία των παικτών και κόσμου καθώς ο μεγάλος μας στόχος έρχεται ακόμη πιο κοντά παρά κάτι άλλο. Αν αυτή η νίκη δεν συνοδευτεί από ανάλογα αποτελέσματα δεν σημαίνει τίποτα. Στόχος μας είναι μόνο η άνοδος και θέλουμε τον Μάιο να έχουμε κερδίσει το εισιτήριο για τη Β? Εθνική».

Για την οικονομική κατάσταση στην ομάδα: «Έστω και με κάποιες δυσκολίες τα φέρνουμε βόλτα, αφού έχουμε την τύχη να έχουμε μια νοικοκυρεμένη εταιρεία, την εταιρεία «Mercury» των αδελφών Θεοδωρίδη στο πλευρό μας που έχει αναλάβει σε μεγάλο βαθμό το οικονομικό κομμάτι της πρώτης ομάδας».

Για την βοήθεια του κόσμου: «Ο κόσμος πέρσι και φέτος στην αρχή της χρονιάς ήταν διστακτικός με αυτό το καινούργιο που γίνεται στον Αγροτικό Αστέρα. Ήταν δικαιολογημένος σε μεγάλο βαθμό, αλλά από τον Δεκέμβριο και μετά την πρόκριση επί της ΑΕΚ αγκαλιάζει σιγά σιγά την προσπάθειά μας και χθες η εικόνα του γηπέδου εξέπεμψε πολύ αισιόδοξα μηνύματα. Στα τόσα χρόνια που ασχολούμαι με την ομάδα έχω πάνω από 6-7 χρόνια για να δω τόσο κόσμο στο γήπεδο. Αυτό είναι πολύ καλό τόσο για τους παίκτες όσο και για εμάς, καθώς νιώθουμε όλοι ότι τίποτα δεν πάει χαμένο». Πηγή: metrosport.gr

Επέτειος από την... πεντάρα στο «Μπερναμπέου» (video)

Ιστορική μέρα η σημερινή για τους φίλους της Μπαρτσελόνα, καθώς πριν ακριβώς σαράντα χρόνια η ομάδα τους, του Γιόχαν Κρόιφ, είχε νικήσει εκτός έδρας με 5-0 τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Επέτειος από την... πεντάρα στο «Μπερναμπέου» (video)
Στις 17 Φεβρουαρίου του 1974 η Μπαρτσελόνα είχε διασύρει τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, νικώντας τη με 5-0 με τον Ασένσι να πετυχαίνει δύο γκολ (30’,53’) και το «αστέρι» των Καταλανών, Γιόχαν Κρόιφ ένα(38’), όπως και οι Χουάν Κάρλος (63’), Σοτίλ(69’).

Ρεάλ Μαδρίτης: Γκαρθία Ρεμόν, Μοργκάδο, Μπενίτο, Ζόκο, Ρουμπινάν, Πίρι, Νέτζερ, Βελάσκεθ, Αγκιλάρ (46’ Σαντιάνα), Αμάνκιο, Μακάνας.

Μπαρτσελόνα: Μόρα, Ρίφε, Κόστας, Ντε Λα Κρουθ, Τόρες, Χουάν Κάρλος, Ρέσακ, Ασένσι, Κρόιφ, Σοτίλ, Μάρσιαλ (70’ Τόμε).

Αυτή ήταν η 22η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, από τις 34 συνολικά, ενώ εκείνη τη χρονιά η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το πρωτάθλημα, συγκεντρώνοντας 50 πόντους (η νίκη έδινε δύο)έναντι 40 της Ατλέτικο Μαδρίτης, που την ακολούθησε στη βαθμολογία. Οι «μερένχες» τερμάτισαν στην όγδοη θέση με 34 βαθμούς.


Πηγή: sport-fm.gr

«Άλωσε» το «Μπομπονέρα» η Μπελγράνο!

Με ανατροπή στο δεύτερο μέρος η Μπελγράνο επικράτησε με 3-2 επί της Μπόκα Τζούνιορς

«Άλωσε» το «Μπομπονέρα» η Μπελγράνο
Μπορεί να προηγήθηκαν μόλις στο 7ο λεπτό με τον Φορλίν, ωστόσο οι «χεϊνέσες» δεν μπόρεσαν να πάρουν καν τον βαθμό της ισοπαλίας, στο άδειο λόγω τιμωρίας «Μπομπονέρα». Ο Ριγκόνι στο 47ο λεπτό έδωσε το έναυσμα για την ανατροπή, μιας και ισοφάρισε σε 1-1. Ο Λόλο με πέναλτι στο 65ο έκανε το 1-2, ενώ η Μπελγράνο στο 90ο λεπτό «κλείδωσε» το ματς με τον Περέιρα. Ο Ακόστα μείωσε στις καθυστερήσεις σε 2-3 με την Μπόκα. Πηγή: sport-fm.gr

«Σφαλιάρες» για Λανούς και Νιούελς!

Με τριάρες φιλοδώρησαν οι Ατλέτικο Ραφαέλα και η Χιμνάσια Λα Πλάτα, την «γκρανάτα» και τους «λεπρούς» αντίστοιχα. Ισοπαλία απέσπασε η Ρίβερ από τη Ροζάριο

«Σφαλιάρες» για Λανούς και Νιούελς
Οι δύο ομάδες είναι σαφές πως πλήρωσαν το μεγάλο ροτέισον εξαιτίας της συμμετοχής τους στο Κόπα Λιμπερταδόρες με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν αγνώριστες στην 2η αγωνιστική του Torneo Final. Στο «Φορταλέσα», η Λανούς βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο πρώτο μέρος από δύο γκολ του Βέρα, στο 28ο και στο 42ο λεπτό για να ολοκληρώσει τον θρίαμβο για την Ατλέτικο Ραφαέλα ο Κανουέ στο 71ο. Από την άλλη μεριά η Νιούελς Ολντ Μπόις, βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ από ένα γκολ του Γκαστόν Ντιάζ, για να έρθει στο 60’ ο Μπλένχιο και στο 80’ ο Περέιρα για να σφραγίσουν την επικράτηση της ομάδας του Πέδρο Τρόλιο στο «Χουάν Σερίγιο».

Η Ρίβερ προηγήθηκε με τον Λανζίνι νωρίς στο 4ο λεπτό, για να ισοφαρίσει για τη Ροζάριο Σεντράλ ο Κάρλος Λούνα στο 29ο λεπτό. Το σκορ έμεινε στο 1-1 ως το τέλος, με τους γηπεδούχους να τελειώνουν με 10 λόγω αποβολής του Φεράρι, στον αγώνα του "Χιχάντε ντε Αρογίτο". Πηγή: sport-fm.gr

Ζαμπαλέτα: «Ανυπομονώ για την Μπαρτσελόνα»

Δεν βλέπει την ώρα ο Πάμπλο Ζαμπαλέτα για την αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Μπαρτσελόνα, στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Champions League.

Ζαμπαλέτα: «Ανυπομονώ για την Μπαρτσελόνα»
Τη στιγμή που η Μάντσεστερ Σίτι θα τεθεί αντιμέτωπη με την Μπαρτσελόνα ανυπομονεί ο Πάμπλο Ζαμπαλέτα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον βρετανικό Τύπο εν όψει της αναμέτρησης για τη φάση των «16» του Champions League.

Επιθυμία του Αργεντινού μπακ είναι να παρουσιάσει τον καλύτερό του εαυτό για να κερδίσουν οι «πολίτες» τους Καταλανούς, τους οποίους θα αντιμετωπίσουν ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου, Φεράν Σοριάνο, και τον διευθυντή ποδοσφαίρου, Τσίκι Μπεγκιριστάιν, όπως και τον Γιάγια Τουρέ μια από τις μεγάλες δυνάμεις στη μεσαία γραμμή.

«Όταν κερδίζεις αυτούς τους αγώνες (του Champion League) πάντα πιστεύεις ότι είσαι μια καλή ομάδα, κάνεις τα πράγματα σωστά και για αυτό χρειαζόμαστε πίστη, πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας ότι έχουμε μια καλή ομάδα και κάλους ποδοσφαιριστές που μπορούν να κερδίσουν τους αγώνες» δήλωσε ο διεθνής άσος και συνέχισε:

«Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να κερδίσουμε τα μεγάλα παιχνίδια και φυσικά είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς, γιατί όταν παίζουμε ενάντια στο καλύτερο μπορούμε να δούμε πού βρισκόμαστε». Πηγή: sport-fm.gr

Τέλος τα εισιτήρια με Μπενφίκα!!

Εξαντλήθηκαν και τα τελευταία 3.000 εισιτήρια τα οποία διέθεσε στην κυκλοφορία η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το ματς της Πέμπτης 20/2 κόντρα στην Μπενφίκα, στο πλαίσιο της φάσης των 32 του Europa League.

Τέλος τα εισιτήρια με Μπενφίκα!
Παρά τον προβληματισμό που υπάρχει στις τάξεις του κόσμου του ΠΑΟΚ μετά τις δύο σερί ήττες από Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης, οι φίλαθλοι του «Δικέφαλου» του Βορρά δεν άφησαν εισιτήριο… ούτε για δείγμα για το ματς κόντρα στην Μπενφίκα για τη φάση των 32 του Europa League.

«Καζάνι» που βράζει αναμένεται να είναι την Πέμπτη 20/2 η Τούμπα αφού και τα τελευταία 3.000 «μαγικά χαρτάκια» που διέθεσε η ΠΑΕ εξαντλήθηκαν μέσα σε ελάχιστες ώρες με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να αναφέρει στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook: «Sold out! Εξαντλήθηκαν όλα τα εισιτήρια για το ΠΑΟΚ - Μπενφίκα (Πέμπτη 20/02, 20.00)! Η Τούμπα πάλι, θα είναι καζάνι...»Πηγή: sport-fm.gr

Μεταγραφή… μάρκετινγκ στην ΑΕΚ!!

Τον Νίκο Καραούζα, που έχει περάσει από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, προσέλαβε για το τμήμα μάρκετινγκ η ΑΕΚ.

Μεταγραφή… μάρκετινγκ στην ΑΕΚ
Τη θέση του εμπορικού διευθυντή στην ΑΕΚ ανέλαβε ο Νίκος Καραούζας. Θεωρείται από κορυφαίους στον τομέα του στην Ελλάδα, μέχρι το 2009 εργαζόταν στον Παναθηναϊκό, ενώ μέχρι πρότινος είχε αντίστοιχη θέση στον Ολυμπιακό.

Το νέο στέλεχος της «Ένωσης», που φέρεται να είναι και φίλαθλος της ομάδας, ήταν χθες στις κερκίδες του ΟΑΚΑ και έπιασε ήδη δουλειά.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης δίνει ιδιαίτερα έμφαση στον τομέα του μάρκετινγκ, καθώς μπορεί να αποφέρει στην ΑΕΚ σημαντικά έσοδα, ειδικά από τη στιγμή που επίκειται η κατασκευή του νέου γηπέδου.Πηγή: sport-fm.gr

Περνά και μόνη της καλά!!

Χαμόγελα στην ΑΕΚ για τη νέα «οκτάρα» χωρίς… κόσμο στο ΟΑΚΑ και τον αγωνιστικό ρυθμό που έχει βρει η ομάδα. Απίθανες επιδόσεις στα τελευταία ματς από την «Ένωση». Επιβράβευσε τους παίκτες ο Δέλλας.

Περνά και μόνη της καλά
Ο κόσμος της ΑΕΚ με το βροντερό του «παρών» εντός αλλά κι εκτός έδρας έχει φροντίσει ώστε η παρουσία της ομάδας στη Γ’ Εθνική να είναι λιγότερο… άχαρη. Όμως κι εν τη απουσία του η «Ένωση» οργιάζει.

Στα δύο παιχνίδια που οι «κιτρινόμαυροι» υποχρεώθηκαν να παίξουν σε άδειο ΟΑΚΑ «κέρασαν» από οκτώ γκολ τους αντιπάλους τους και μοναδικό… παράπονο ήταν ότι δεν υπήρχαν φίλαθλοι στις κερκίδες για να το απολαύσουν.

Η ΑΕΚ έχει σημειώσει 21 γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια της (0-5 τον Πανναξιακό, 8-0 τον Μανδραϊκό και 8-1 το Περιστέρι). Παράλληλα με 54 γκολ σε 16 αγώνες διαθέτει τον υψηλότερο μέσο όρο τερμάτων σε όλη τη Γ’ Εθνική με 3,3 ανά αγώνα. Περισσότερα γκολ έχει η Λάρισα, 59, αλλά με δύο παιχνίδια περισσότερα (18) και ο μέσος όρος της είναι 3,2.

Η «Ένωση» σκοράρει 4,5 φορές ανά αγώνα στο ΟΑΚΑ μετρώντας 41 γκολ σε 9 ματς στο πρωτάθλημα, ενώ μακριά από την έδρα της έχει 7 γκολ σε 13 ματς, ήτοι 1,8 κατά μέσο όρο.

Με το χθεσινό χατ-τρικ του ο Πλατέλλας πέρασε στη δεύτερη θέση των σκόρερ της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα με 11, τέσσερα πίσω από τον Ιβάν Μπρέσεβιτς, ενώ τα 10 έφτασε ο Άλεξ Ντακόλ.

«Πριμ» εν όψει Θύελλας Ραφήνας

Ο Τραϊανός Δέλλας επιβράβευσε τους παίκτες του για την εμφάνιση δίνοντας ρεπό τη Δευτέρα. Από αύριο αρχίζει η προετοιμασία εν όψει του εξ αναβολής αγώνα της 17ης αγωνιστικής με τη Θύελλα Ραφήνας, που θα γίνει το Σάββατο στις 14:00 στο γήπεδο του Αχαρναϊκού στο Μενίδι.

Έρχεται και «τρέχει» το γήπεδο

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης επιστρέφει τις επόμενες μέρες, πιθανώς και αύριο, από το Λονδίνο. Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ θα έχει συνάντηση με τους συνεργάτες του για το θέμα του γηπέδου, καθώς μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται η έγκριση του φακέλου από τη ΓΓΑ για να μπει στην τελική ευθεία το ζήτημα της έκδοσης άδειας οικοδομικών εργασιών στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Πηγή: sport-fm.gr

Εκτός και ο Βερόν!

Αποκλείστηκε απ' την αποστολή του ΟΦΗ ο Ματίας Βερόν για το κρητικό ντέρμπι με τον Εργοτέλη, όπως ανακοίνωσε ο Ρικάρντο Σα Πίντο.

Εκτός και ο Βερόν
Τον Ματίας Βερόν άφησε τελικά εκτός 18άδας ο Ρικάρντο Σα Πίντο για το κρητικό ντέρμπι κόντρα στον Εργοτέλη.

Ο Πορτογάλος τεχνικός συμπεριέλαβε στην αποστολή της ομάδας όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές, όμως λίγες ώρες πριν το ματς αποκλείστηκε απ' την αποστολή ο Ματίας Βερόν.

Εκτός αποστολής έμειναν επίσης ο πρόσφατα εγχειρισμένος Λαμπρόπουλο, ο ανέτοιμος Νούνιες και οι Φραγκουλάκης, Δασκαλάκης.

Αναλυτικά η αποστολή: Φερνάντες, Αγριμάκης, Σίσιτς, Κουτσιανικούλης, Περογαμβράκης, Παπάζογλου, Κάλαιτζιτς, Μπούρμπος, Μακρής, Ζόρο, Ντουντού, Τριποτσέρης, Δαμιανάκης, Ζε Εντουάρντο, Μιλιάζες, Στάθης, Μπανούσης, Ροβίθης.Πηγή: sport-fm.gr

«Επίθεση» ΠΑΟΚ σε Αστυνομία!!

Για αδικαιολόγητη άσκηση βίας κατά των οπαδών της στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη κατηγορεί την αστυνομία η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

«Επίθεση» ΠΑΟΚ σε Αστυνομία!
Τις αστυνομικές Αρχές για αδικαιολόγητη χρήση βίας κατά των οπαδών της στο πλαίσιο του αγώνα Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Σμύρνης κατηγορεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο «Δικέφαλος του Βορρά», αφού πρώτα επισημαίνει ότι οι Αρχές θα πρέπει να προστατεύουν τους πολίτες, απειλεί με «δυναμικές αντιδράσεις» σε περίπτωση που επαναληφθεί ανάλογη ενέργεια.

Αναλυτικά αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

Έχοντας συλλέξει και αναλύσει τις πληροφορίες από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές αναφορικά με τα γεγονότα που συνέβησαν μετά τη λήξη του αγώνα Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Σμύρνης και την αποχώρηση των φίλων του ΠΑΟΚ από το γήπεδο της Ριζούπολης, η διοίκηση της ΠΑΕ καταδικάζει απερίφραστα τα φαινόμενα αδικαιολόγητης χρήσης βίας που παρατηρήθηκαν από πλευράς αστυνομίας τόσο εκτός γηπέδου, όσο και στον σιδηροδρομικό σταθμό Λαρίσης.

Οι αρχές θα έπρεπε να προστατεύουν τους πολίτες και όχι να τους περιορίζουν με απαγορεύσεις μετακινήσεων, που εφαρμόζονται κατά το δοκούν και με διαφορετικά κριτήρια ανάλογα με την ομάδα που υποστηρίζει ο κάθε φίλαθλος.

Πάγια θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι ότι ποδόσφαιρο δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς κοινό και ως εκ τούτου θεωρούμε αδικαιολόγητη την απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων και απαιτούμε ίση και δίκαιη μεταχείριση από τις αρχές και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Οι φίλοι του Δικέφαλου είχαν άψογη συμπεριφορά τόσο στις εξέδρες του γηπέδου της Ριζούπολης, όπου παρακολούθησαν τον πρόσφατο αγώνα Κυπέλλου, όσο και στα υπόλοιπα γήπεδα της χώρας όπου έχουν εκδράμει κατά την εφετινή περίοδο.

Ανάλογες άδικες επιθέσεις θα προκαλούν την άμεση και ανάλογης δυναμικής αντίδραση σύσσωμης της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία είναι κάθετα αντίθετη απέναντι σε κάθε μορφής βίας.

Πειθαρχική δίωξη στον Άρη!

Πειθαρχική δίωξη στον ΆρηΣτην άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά της ΠΑΕ Άρη προχώρησε ο ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας.

Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες οι «κίτρινοι» μετά το τέλος του αγώνα με τη Βέροια.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση αυτή προκαλεί το αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής από το ποδόσφαιρο κάτι που τιμωρείται.

Βάσει των κανονισμών στον Άρη μπορεί να επιβληθεί επίπληξη ή στη χειρότερη περίπτωση πρόστιμο.

Αναλυτικά αναφέρει η σχετική ενημέρωση…

«Ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Καρράς άσκησε πειθαρχική δίωξη εις βάρος της ΠΑΕ Άρης νομίμως εκπροσωπούμενης, διότι την 16η Φεβρουαρίου 2014, προέβη σε ανακοίνωση, η οποία την επόμενη ημέρα (17/02/2014), δημοσιεύτηκε σε πολλές εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας (αθλητικές και πολιτικές).

Με την ανακοίνωση αυτή προβαίνει δημοσίως σε δυσμενείς κρίσεις και σαφή υπονοούμενα σε βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου (Διαιτητών, Διαιτησίας, διοργανώτριας των αγώνων), προκαλώντας έτσι στο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση, εκ μέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα. Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 (παρ. 2 και 3) και 25 (παρ. 1 και 4) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ .»

Μιλέφσκι: «ΠΑΟΚ; Αμφίβολο…»

Ο Αρτέμ Μιλέφσκι ρωτήθηκε μέσω Instagram αν ισχύει ότι είναι πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ.

Μιλέφσκι: «ΠΑΟΚ; Αμφίβολο…»
Ουκρανικά δημοσιεύματα ανέφεραν πως ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Αρτέμ Μιλέφσκι. Ο Ουκρανός φορ, που έφτιαξε το όνομά του στη Ντιναμό Κιέβου, έμεινε ελεύθερος από τη Γκαζιαντέπ και ψάχνει ομάδα.

Κάποιος φίλαθλος τον ρώτησε μέσω Instagram αν ευσταθούν οι φήμες περί του «Δικεφάλου του Βορρά». «ΠΑΟΚ; Αμφίβολο», απάντησε λακωνικά ο 29χρονος άσος, που μετρά 50 συμμετοχές και 8 γκολ με την εθνική Ουκρανίας.Πηγή: sport-fm.gr

Ντοκιμαντέρ για τον ΠΑΟΚ!

Αφιερωμένο στον ΠΑΟΚ θα είναι αυτή τη φορά το ντοκιμαντέρ «Μια πόλη, μια ομάδα. Η ομάδα μου», που προβάλλεται κάθε εβδομάδα.

Ντοκιμαντέρ για τον ΠΑΟΚ
Τον ΠΑΟΚ θα έχει σήμερα θέμα το εβδομαδιαίο ντοκιμαντέρ της Nova «Μια πόλη, μια ομάδα. Η ομάδα μου».

Παλιοί ποδοσφαιριστές, παράγοντες του «Δικεφάλου του Βορρά», αλλά και οι φίλοι της ομάδας μιλούν για τον σύλλογο, την πόλη τους και τη φιλοξενία που οφείλει να παρέχει στον αντίπαλο.

Η προβολή θα γίνει στην εκπομπή «Η Ώρα των Πρωταθλητών» στις 21:30 από το Novasports 1 και σκοπός είναι η ενίσχυση του «συλλογικού» συναισθήματος σε τοπικό επίπεδο.

Δείτε το trailer


Πηγή: sport-fm.gr

Σηκώνει τα... μανίκια ο Αναστόπουλος!

Την πρώτη του γνωριμία με τους ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου θα έχει σήμερα –εκτός απροόπτου- ο Νίκος Αναστόπουλος, ο οποίος σύντομα θα ανακοινωθεί από τους «κυανέρυθρους».

Σηκώνει τα... μανίκια ο Αναστόπουλος
Τα τυπικά απομένουν για να ολοκληρωθεί η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Πανιωνίου από τον Νίκο Αναστόπουλο. Ο 56χρονος τεχνικός έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τη διοίκηση του συλλόγου και είναι θέμα ωρών να ανακοινωθεί η έναρξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Μάλιστα, ο πρώην προπονητής του Πλατανιά θα γνωριστεί σήμερα με τους ποδοσφαιριστές των «κυανέρυθρων».

Ο Αναστόπουλος θα είναι ο τρίτος τεχνικός –εξαιρώντας τον υπηρεσιακό Δημήτρη Τερεζόπουλο- που κάθεται φέτος στον πάγκο του Πανιωνίου, μετά τους Παντελή και Παναγόπουλο, που απομακρύνθηκε την Παρασκευή. Πηγή: sport-fm.gr

Περιμένοντας τον Ιβάν!

Έντονα προβληματισμένος από τη νέα ήττα του ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης. Έξαλλο το αφεντικό της ΠΑΕ, έρχεται με… άγριες διαθέσεις μέχρι την Τετάρτη. Δύσκολα θα υπάρξουν εξελίξεις πριν το ματς με την Μπενφίκα

Περιμένοντας τον Ιβάν
Η τέταρτη συνεχής εκτός έδρας ήττα του ΠΑΟΚ πιθανώς να επιφέρει εξελίξεις στην ομάδα. Ο Ιβάν Σαββίδης ενημερώθηκε από το εξωτερικό, όπου βρίσκεται, για το νέο στραβοπάτημα της ομάδας του και στις τηλεφωνικές επαφές που είχε με τους συνεργάτες του πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν έξω φρενών. Το αφεντικό της ΠΑΕ θεωρεί πως οι ευθύνες που βαραίνουν όλους στην ομάδα για την κατρακύλα των τελευταίων αγωνιστικών είναι πολλές και με την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη, που αναμένεται μέχρι την Τετάρτη, θα υπάρξουν εξελίξεις.

Πάντως οι όποιες αποφάσεις φαίνεται πως δεν θα ληφθούν πριν τον πρώτο αγώνα των «32» του Europa League απέναντι στην Μπενφίκα την προσεχή Πέμπτη στην Τούμπα. Ο λόγος είναι πως κάτι τέτοιο μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα. Οι εξελίξεις αναμένονται μετά το παιχνίδι με τους «αετούς», ειδικά-δε-αν το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό.

Πάει η διαφορά

Ο ΠΑΟΚ είδε μέσα σε λίγες εβδομάδες τη διαφορά που είχε από τους διώκτες του να εξανεμίζεται. Οι τέσσερις σερί εκτός έδρας ήττες του «Δικεφάλου του Βορρά» είχαν σαν αποτέλεσμα να πλησιάσουν Ατρόμητος, Παναθηναϊκός και Αστέρας Τρίπολης. Έτσι αν άρχιζαν τώρα τα play offs οι Θεσσαλονικείς και ο Ατρόμητος θα είχαν από έναν πόντο στην ειδική βαθμολογία και οι «πράσινοι» με τους Αρκάδες κανέναν.

Απουσίες και επιστροφές

Από σήμερα στον ΠΑΟΚ μαζεύουν τα κομμάτια τους και στρέφουν την προσοχή στο ματς της Πέμπτης με την Μπενφίκα στην Τούμπα (20:00). Ο Χουμπ Στέφενς δεν υπολογίζει στους Νάτχο, Χούσεν και Μάρτενς, που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής έχοντας παίξει ήδη φέτος στο Europa League με Ρούμπιν, Άγιαξ και Άλκμααρ. Αντίθετα, υπολογίζονται οι άλλοι τρεις νεοαποκτηθέντες, Μαντούρο, Γκσπούρνινγκ και Ινσαουράλδε, όχι όμως και ο Βίτορ που θα προσπαθήσει να προλάβει τη ρεβάνς στις 27 Φεβρουαρίου. Πηγή: sport-fm.gr

Οι… άνετοι Ηρακλειώτες!

Με το ντέρμπι του Ηρακλείου ανάμεσα στον Εργοτέλη και τον ΟΦΗ κλείνει η αυλαία της 25ης αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι… άνετοι Ηρακλειώτες
Συγκάτοικοι, εκτός από συμπολίτες, στην 9η θέση της Σούπερ Λίγκας είναι ο Εργοτέλης και ο ΟΦΗ, στο παιχνίδι που ολοκληρώνει την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι Ηρακλειώτες είναι φορμαρισμένοι το τελευταίο διάστημα και θεωρούνται άνετοι, αφού με τους 30 βαθμούς που έχουν μέχρι στιγμής και τη διαφορά από την τρίτη θέση από το τέλος να είναι στο +8, δεν έχουν λόγο να ανησυχούν.

Παρόλα αυτά, η σημερινή αναμέτρηση (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) έχει τον χαρακτήρα ντέρμπι, αφού και οι δύο θέλουν να αποδείξουν ποιο είναι το αφεντικό της πόλης.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι «κιτρινόμαυροι» θα αγωνιστούν με τρεις απουσίες, αφού θα απουσιάσει ο τραυματίας Δημήτρης Διαμαντάκος, καθώς κι οι τιμωρημένοι Γιώργος Σαρρής και Οράσιο Καρντόσο.

Αναλυτικά οι 18 «εκλεκτοί» του Μαρίνου Ουζουνίδη: Αθανασίου, Στοΐκοβιτς, Τζανακάκης, Αντελέγιε, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Μεχία, Κοντέ, Ιμπραΐμ, Πίτσος, Ρομάνο, Κοζορώνης, Μπουχαλάκης, Χαντί, Μπαντιμπανγκά, Κούμπικ, Λεονάρντο, Μονακέλο.

Στο απέναντι στρατόπεδο, η ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο δεν είναι από τους προπονητές που αρέσκονται να αλλάζουν πρόσωπα στην ενδεκάδα, κάτι που αναμένεται να συμβεί και στο σημερινό ματς του Παγκρητίου.

Ο Πορτογάλος προπονητής δεν υπολογίζει μόνο τον νεοαποκτηθέντα, Λιονέλ Νούνιες, ενώ εκτός αποστολής είναι και οι τραυματίες Δασκαλάκης, ΦραγκουλάκηςΠηγή: sport-fm.gr

Βλέπει… αστεράκια!

Όνειρα…Champions League κάνουν στον Παναθηναϊκό, καθώς μετά τη νίκη επί του Πανθρακικού «μάζεψαν» τη διαφορά από ΠΑΟΚ και Ατρόμητο. Πολύ καλές επιδόσεις εκτός έδρας οι «πράσινοι».

Βλέπει… αστεράκια
Όχι, δεν είναι ζαλισμένος. Όμως ο Παναθηναϊκός μετά και τη νίκη του επί του Πανθρακικού (0-2) σε συνδυασμό με τις ήττες που γνώρισαν ΠΑΟΚ και Ατρόμητος δικαιούται να κάνει όνειρα για το Champions League. Οι «πράσινοι» ψαλίδισαν κι άλλο τη διαφορά από τους δύο προπορευόμενους. Αν, δε, άρχιζαν τώρα τα play offs, στην ειδική βαθμολογία ΠΑΟΚ και Ατρόμητος θα ξεκινούσαν με έναν βαθμό, ενώ Παναθηναϊκός και Αστέρας Τρίπολης κανέναν.

Στόχος του «τριφυλλιού» είναι στις εναπομείνασες εννιά αγωνιστικές είναι να μειώσουν κι άλλο την ψαλίδα, ει δυνατόν και να περάσουν μπροστά, ελπίζοντας παράλληλα πως δεν θα προκύψει πρόβλημα στη διαδικασία αδειοδότησης, προκειμένου να αγωνιστούν κανονικά στα play offs και να λάβουν μέρος στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης περιόδου.

Ήδη καλύτερος από πέρσι

Με τη χθεσινή νίκη στην Κομοτηνή ο Παναθηναϊκός έφτασε τις έξι μακριά από τη Λεωφόρο στο τρέχον πρωτάθλημα και ξεπέρασε την περσινή επίδοση των πέντε «διπλών» και έχει να δώσει ακόμη τέσσερα παιχνίδια εκτός έδρας: με Ολυμπιακό, ΠΑΣ Γιάννινα, Ατρόμητο και Skoda Ξάνθη.

Σημειώνεται πως ο Παναθηναϊκός έχει τη δεύτερη καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή εκτός έδρας με 21 βαθμούς, πίσω μόνο από τον Ολυμπιακό που έχει 32. Ο Ατρόμητος έχει 18, ο ΠΑΟΚ 17 και ο Αστέρας Τρίπολης 16.

Επόμενη αποστολή… Εργοτέλης

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το προσεχές Σάββατο τον Εργοτέλη (15:00). Ο Γιάννης Αναστασίου υπολογίζει ξανά στους Μπεργκ και Τριανταφυλλόπουλο που επιστρέφουν από τιμωρία, με τον δεύτερο να «χρωστά» μια ακόμη αγωνιστική, στο ματς με τον Άρη, ενώ αναμένεται να επιστρέψουν από τους τραυματισμούς τους οι Μέντες, Ρισβάνης και Μπαϊράμι. Οι ενοχλήσεις που παρουσίασε χθες ο Ζέκα στο δικέφαλο δεν εμπνέουν ανησυχία.

Ο Γιώργος Κουτρουμπής συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες με αυτή που δέχτηκε χθες και έτσι θα πρέπει να απουσιάσει σε δύο από τα τέσσερα ματς πρωταθλήματος που ακολουθούν. Αυτά είναι με Εργοτέλη εντός, Ολυμπιακό εκτός, Άρη εντός και ΠΑΣ Γιάννινα εκτός.Πηγή: sport-fm.gr

«Λάθος υποδείξεις στα πέναλτι»

Αρκετά λάθη στις υποδείξεις πέναλτι παρατήρησε ο Παναγιώτης Βαρούχας στην 25η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, σύμφωνα με την ανάλυση που έκανε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Λάθος υποδείξεις στα πέναλτι»
Τα διαιτητικά λάθη που υπήρξαν στην 25η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας ανέλυσε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Συγκεκριμένα, στάθηκε στις λανθασμένες υποδείξεις πέναλτι που δόθηκε ή διαμαρτύρονται κάποιες ομάδες πως έπρεπε να δοθούν, κάτι που επισήμανε και ο ίδιος στην πρώτη αθλητική συχνότητα της χώρας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Αθήνας στην εκπομπή «Πνίξτε τον Φουνταριστό» με τους Γιώργο Θαναηλάκη και Δημήτρη Μαχαίρα

Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014

SKODA ΞΑΝΘΗ - ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ 1-0
Διαιτητές: Γεώργιος Κομίνης, Χρήστος Ακρίβος, Αλέξανδρος Γρέβενης
4ος Διαιτητής: Γεώργιος Δασκαλόπουλος

«Ο Κομίνης έκανε καλές διαιτησίες όλο αυτό το διάστημα, όμως προχθές έκανε ένα λάθος στο συγκεκριμένο ματς, καθώς δεν έδωσε το πέναλτι που διαμαρτύρεται η Ξάνθη»

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-0
Διαιτητές: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Κυριάκος Μερκενίδης, Βασίλειος Καμπούρης
4ος Διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης

«Υπάρχει μία διεκδίκηση της μπάλας του Γιαννούλη με τον Ορτέγκα, ο πρώτος είχε βάλει το κορμί του και ο δεύτερος έρχεται με φόρα και δεν είναι τίποτα. Υπάρχει, επίσης ένα πέναλτι πάνω στον Ναπολεόνι. Όσον αφορά την καθυστέρηση, είχε δίκιο ο Δημητρόπουλος, λόγω των γεγονότων με τις μπάλες που έμπαιναν διαρκώς στο γήπεδο».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 4-2
Διαιτητές: Ιωάννης Καμπαξής, Ηλίας Αλεξέας, Χρυσούλα Κουρομπύλια
4ος Διαιτητής: Αθανάσιος Γιάχος

«Στο 16’ ο Καμπαξής έπρεπε να δώσει ένα πέναλτι στον Πέρες και κίτρινη στον Γεωργαλίδη».

Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - Π.Α.Ο.Κ. 2-1
Διαιτητές: Δημήτριος Θάνος, Μιχαήλ Καρσιώτης, Δημήτριος Βερρής
4ος Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος

«Υπάρχει ένα χέρι στον Γκοϊάν, το οποίο είναι εξ επαφής και δεν υπάρχει σκοπιμότητα. Στο 61’ υπάρχει ένα τράβηγμα στον Αθανασιάδη, όμως η μπάλα δεν έχει φύγει από το φάουλ και έπρεπε να πάρει κίτρινη ο παίκτης που τον τραβάει. Ο Θάνος, όμως, είχε λάθος θέση και δεν το είδε. Θα έπρεπε να πάρει καλύτερη θέση στο γήπεδο για να δει τη φάση».

ΑΡΗΣ – ΒΕΡΟΙΑ 0-0
Διαιτητές: Χρήστος Μήτσιος, Δημήτριος Τάτσης, Ιορδάνης Δημητριάδης
4ος Διαιτητής: Αναστάσιος Κάκος

«Στο 90’ υπάρχει μία περίεργη φάση, όπου ο Άρης διαμαρτύρεται για διπλό πέναλτι. Υπάρχει ένα τράβηγμα και η παράβαση είναι πέναλτι. Μετά το χέρι είναι ακούσιο και δεν υπάρχει κάτι μεμπτό. Είναι μία δύσκολη φάση, αφού υπάρχουν αρκετά κορμιά και δεν είναι δύσκολο να φανεί»

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ 2-1
Διαιτητές: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, Δημήτριος Γκάγκας, Κοσμάς Χαρίσης
4ος Διαιτητής: Αλεξάνδρος Αρετόπουλος

«Καλή η διαιτησία του Ιωαννίδη, αν και δεν έπρεπε να δώσει δεύτερη κίτρινη κόκκινη στον Μπικέι. Στο πρώτο γκολ του Παναιτωλικού – θέλω να κάνω μία διευκρίνιση – διεκδικεί την μπάλα ο Καμαρά, όμως δεν την ακουμπάει και δεν υπάρχει οφσάιντ. Αν την ακουμπούσε θα ήταν οφσάιντ»

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-0
Διαιτητές: Γεώργιος Λιαχούδης, Αθανάσιος Θανασακούδης, Νικόλαος Καραϊσαρίδης
4ος Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς

«Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Λιαχούδη, αν και στον πειθαρχικό δεν τα πήγε καλά. Σωστή η δεύτερη κίτρινη - κόκκινη στον Τζημόπουλο».

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-2
Διαιτητές: Σταύρος Τριτσώνης, Ιωάννης Τουμπακάρης, Ιορδάνης Απτόσογλου
4ος Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος

«Θα ήταν άψογος ο Τριτσώνης, αν έδινε ένα πέναλτι στην ανατροπή του Αμπέντ».

Τα παίζουν όλα με Άρη!

Ιδιαίτερα κρίσιμο είναι για τον Πλατανιά το προσεχές παιχνίδι με τον Άρη.

Τα παίζουν όλα με Άρη
Την προσοχή τους στο παιχνίδι με τον Άρη έχουν στρέψει ήδη στον Πλατανιά.

Οι Χανιώτες βρίσκονται στην τρίτη θέση από το τέλος, με δύο βαθμούς περισσότερους από την προτελευταία Βέροια και τέσσερις από τον Άρη.

Στο «κόκκινο» στρατόπεδο εκτιμούν ότι αυτό το ματς είναι καθοριστικό, αφού δεν θέλουν να μπλέξουν σε περιπέτειες.

Οι Κρητικοί έμειναν ικανοποιημένοι από την παρουσία της ομάδας μέσα στο «Καραϊσκάκη», παρά την ήττα με 4-2 από τον Ολυμπιακό.

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Κώστας Μενδρινός δεν προλαβαίνει την αναμέτρηση κόντρα με τους Θεσσαλονικείς.

Στον αντίποδα, ο Σιαλμάς κατά πάσα πιθανότητα θα βρίσκεται στη διάθεση του προπονητή του Άγγελου Αναστασιάδη. Επίσης, επιστρέφουν οι τιμωρημένοι Αγκιλέρα και Καζναφέρης που εξέτισαν τις ποινές τους. Πηγή: sport-fm.gr

Οι δύο όροι για Ιγκλέσιας!

Δύο είναι οι προϋποθέσεις για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Ματίας Ιγκλέσιας στην κινεζική Τσάνγκτσουν Γιατάι, με τον Αργεντινό να βρίσκεται ήδη στην Κύπρο.

Οι δύο όροι για Ιγκλέσιας
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η μεταγραφή του Ματίας Ιγκλέσιας στην Τσάνγκτσουν Γιατάι, αν και υπάρχουν δύο «αλλά» στην υπόθεση του Αργεντινού μέσου.

Πέρα από τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων που θα υποβληθεί ο 28χρονος χαφ, στον Ατρόμητο περιμένουν όλα τα χρήματα «μπροστά» για να στείλουν υπογεγραμμένα όλα τα έγγραφα από μέρους τους.

Ο Ιγκλέσιας βρίσκεται ήδη στην Κύπρο με άδεια της «κυανόλευκης» ΠΑΕ, όμως για να τελειώσει το «deal» χρειάζεται οι Κινέζοι να δώσουν άμεσα τις 350.000 ευρώ (όσα δηλαδή προβλέπει η ρήτρα αποδέσμευσής του) και όχι σε δόσεις ή επιταγές.

Από την πλευρά τους, οι διοικούντες τον κινεζικό σύλλογο έχουν ενημερώσει τον παίκτη ότι δεν συντρέχει ανησυχίας και όλα θα κυλήσουν ομάδα.

Καλώς εχόντων το πραγμάτων σήμερα ή το αργότερο αύριο, ο Ιγκλέσιας θα «μετακομίσει» στην Κίνα. Πηγή: sport-fm.gr

Συνάντηση με… νόημα!

Ολιγόλεπτο τετ-α-τετ με τον Βαγγέλη Μαρινάκη είχε ο Αριέλ Ιμπαγάσα, ύστερα από την ποδοσφαιρική παράσταση που προσέφερε στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Πλατανιά.

Συνάντηση με… νόημα
Είναι γνωστό ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι δηλωμένος θαυμαστής του Αριέλ Ιμπαγάσα.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ήταν εκείνος που αποφάσισε να κρατήσει το περασμένο καλοκαίρι τον Αργεντινό χαφ στο Λιμάνι, αν και εκείνη τη στιγμή το πιθανότερο σενάριο ήταν να συνεχίσει αλλού την καριέρα του.

Μετά την νέα ποδοσφαιρική παράσταση που προσέφερε ο «Κάνιο» στη νίκη (4-2) επί του Πλατανιά, οι δύο άνδρες μίλησαν στη σουίτα του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ για περίπου δέκα λεπτά, με το πούλμαν της «ερυθρόλευκης» αποστολής να έχει ήδη αναχωρήσει για του Ρέντη.

Δεν έγινε γνωστό τι ακριβώς συζητήθηκε ανάμεσα στον Μαρινάκη και τον Ιμπαγάσα, όμως οι σχέσεις τους παραμένουν άριστες και ίσως ο τελευταίος να του μετέφερε την επιθυμία – όπως δήλωσε και στις κάμερες – να παραμείνει για άλλον έναν χρόνο στους Πειραιώτες.

Αυτό θα ξεκαθαρίσει στο τέλος της σεζόν, εκτός και αν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει… αντίθετη άποψη και τελειώσει άμεσα τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Πρέπει να τονιστεί, όμως, ότι ο Αργεντινός είναι χαρούμενος που παίρνει χρόνο συμμετοχής στα τελευταία ματς της ομάδας και περιμένει την απόφαση του ισχυρού άνδρα του συλλόγου για το μέλλον του.

Τη φετινή σεζόν ο 37χρονος άσος μετράει 9 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας πετύχει 1 γκολ και μοιράσει 6 ασίστ στους συμπαίκτες του σε 233 λεπτά. Πηγή: sport-fm.gr

Ντούνης: «Είχαμε πάθος»

Ο σκόρερ του 2ου τέρματος του Πανιωνίου, απέναντι στον ΠΑΣ, υπογράμμισε πως το ματς αυτό ήταν τελικός και στάθηκε στο πάθος που έδειξε η ομάδα

Ντούνης: «Είχαμε πάθος»
Μιλώντας στην κάμερα της Nova, o σκόρερ του 2ου τέρματος του Πανιωνίου, απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννενα, υποστήριξε πως η αλλαγή προπονητή, δεν επηρέασε τους παίκτες, αλλά σημαντικό ρόλο έπαιξε η αλλαγή αντιμετώπισης από την πλευρά της διοίκησης.

«Ήτανε ένα πάρα πολύ καλό κρίσιμο ματς, ήτανε ένας τελικός όπως είχαμε πει, θέλαμε οπωσδήποτε να το κερδίσουμε και τα καταφέραμε, ήθελε πάρα πολύ προσπάθεια και κυριάρχησε το πάθος, αυτό δείξαμε στο παιχνίδι και πήραμε τη νίκη» είπε ο 22χρονος μέσος του Πανιωνίου που σε ερώτηση για το αν έπαιξε ρόλο η αλλαγή προπονητή, απάντησε: «Όχι, σίγουρα δε μας επηρέασε η αλλαγή προπονητή, μας επηρέασε η βοήθεια του κόσμου που είχαμε σήμερα και αυτή η πανιώνια κίνηση που μας βοήθησε, ήρθανε να μας μιλήσουνε οι άνθρωποι και αυτή η αλλαγή συμπεριφοράς του τρόπου της διοίκησης επηρέασε θετικά στην ψυχολογία μας».

Αναφορικά με το γκολ που σημείωσε ο Ντούνης είπε: «Ναι, είμαι σίγουρα πάρα πολύ ευχαριστημένος και ο Αλέξανδρος μου' κανε μια πάρα πολύ δύσκολη μπαλιά, ευτυχώς έκανα καλό κοντρόλ και σκόραρα, αλλά πιο σημαντικό είναι που κέρδισε σήμερα η ομάδα και θέλω να αφιερώσω και τη νίκη στον προηγούμενο προπονητή μας, τον κύριο Παναγόπουλο που σίγουρα βοήθησε πάρα πολύ ώστε να έρθει αυτή η νίκη. Αν και είναι μακριά»

Γκοϊάν: «Συνοχή και τύχη στην επανάληψη»

Ο υπηλόσωμος στόπερ υπογράμμισε πως η ομάδα του είχε μεγαλύτερη συνοχή στην επανάληψη και κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ στις δηλώσεις του στη ΝΟVA

Γκοϊάν: «Συνοχή και τύχη στην επανάληψη»
O Ρουμάνος διεθνής στόπερ του Αστέρα, παραδέχτηκε μιλώντας στο συνδρομητικό κανάλι, πως η ομάδα του στάθηκε και τυχερή για να πάρει τη νίκη απέναντι στον Δικέφαλο του Βορρά, ενώ εξέφρασε τη χαρά του για το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα της ομάδας της Τρίπολης.

«Ξέραμε πως θα είναι δύσκολα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Βάλαμε τα δυνατά μας και φτάσαμε τελικά στη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί, αλλά στο δεύτερο είχαμε μεγαλύτερη συνοχή, σκοράραμε δύο φορές και μπορούμε να πούμε πως είχαμε την τύχη με το μέρος μας.Είμαι χαρούμενος για το πρώτο μου γκολ αλλά επειδή είμαι αμυντικός με ενδιαφέρει κυρίως να μη δέχεται γκολ η ομάδα μου.Επιδιώκουμε το καλύτερο θα δούμε πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος».

Πέτριτς: «Χαρούμενος για το ντεμπούτο»

Ο Κροάτης εμφανίστηκε πανευτυχής που επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους, στην αναμέτρηση με τον Πανθρακικό

Πέτριτς: «Χαρούμενος για το ντεμπούτο»
Το χειμερινό απόκτημα των «πρασίνων» πέρα από τη δική του επανεμφάνιση στους αγωνιστικούς χώρους, υπογράμμισε πως δεν γνωρίζει ακόμα πότε θα είναι απόλυτα έτοιμος: «Ήταν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που έλειπα, είμαι χαρούμενος που έκανα την επανεμφάνιση μου. Νιώθω καλά, κάθε μέρα προσπαθώ περισσότερο, δεν θέλω να υποσχεθώ πότε θα είμαι απόλυτα έτοιμος. Αλλά κάθε μέρα προσπαθώ πολύ και σύντομα θα παρουσιάσω το πραγματικό μου πρόσωπο».

Σχολιάζοντας τον αγώνα ο Κροάτης στράικερ επισήμανε: Παίξαμε ένα καλό και έξυπνο παιχνίδι σήμερα, για κάποια λεπτά χάσαμε τον προσανατολισμό μας, όμως ο Καρέλης σκόραρε, η οργάνωση μας έγινε καλύτερη και μετά παίξαμε σωστά τακτικά και φτάσαμε στη νίκη. Σήμερα ήμασταν καλοί και θα δούμε στη συνέχεια πόσο καλοί θα είμαστε».

Όσο για το αν σκέφτεται την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, απάντησε: «Εγώ κοιτάω πάντα το επόμενο ματς, σκέφτομαι μεν το ματς με τον Ολυμπιακό όμως θέλω να επανέλθω σταδιακά».

OΚροάτης επιθετικός ανέβασε μια φωτογραφία από το παιχνίδι με τον Πανθρακικό, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter γράφοντας από πάνω «Χαρούμενος για το ντεμπούτο μου με τον Παναθηναϊκό! Ευχαριστώ όλους τους φιλάθλους μας για σήμερα. Πάμε ΠΑΟ!»

Γοδόι: «Να τελειώσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται»

Ανακουφισμένος με την κατάκτηση των τριών βαθμών απέναντι στον Απόλλωνα, ήταν μετά το τέλος του αγώνα, ο Αργεντινός μέσος του Παναιτωλικού

Γοδόι: «Να τελειώσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται»
Ο 24χρονος χαφ, μετά το τέλος του ματς, παραδέχτηκε πως στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του Παναιτωλικού έδωσε δικαιώματα στον Απόλλωνα, που στο τέλος θα μπορούσε να είχε πάρει και την ισοπαλία, όπως παραδέχτηκε μιλώντας στην κάμερα της Nova.

«Οι τρεις βαθμοί είναι πολύ σημαντικοί για μας. Στο δεύτερο ημίχρονο αδικαιολόγητα τους δώσαμε χώρους χάσαμε την κατοχή και δεχτήκαμε πίεση όταν μείναμε με δέκα παίκτες στο τέλος. Αυτό που κρατάμε είναι οι τρεις βαθμοί.Εμείς προσπαθούμε να τελειώσουμε όσο ψηλότερα γίνεται στο βαθμολογικά πίνακα. Ξέρουμε τα ελαττώματα μας και δουλεύουμε πάνω σε αυτά για να βελτιωθούμε ώστε να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται.Ξέρουμε ότι θα μπορούσαν να έχουν ισοφαρίσει οι αντίπαλοι μας. Ξέρουμε τα ελαττώματα που έχουμε και θα κοιτάξουμε να βελτιωθούμε».

Mε την σειρά του ο Μίλαν Μπόγιοβιτς που άνοιξε το σκορ για τους Αγρινιώτες, τόνισε: «Ήταν πολύ σημαντικό και δύσκολο παιχνίδι για μας. Στο πρώτο ήμασταν πολύ καλύτεροι βάλαμε και τα δύο γκολ. Στο δεύτερο μετά το γκολ που δεχθήκαμε παίξαμε πολύ νευρικά και με άγχος όμως όλα καλά στο τέλος. Πήραμε τη νίκη και είμαστε χαρούμενοι για αυτό».

«Δεν υπήρχε κανένα ποινικό αδίκημα κατά το ατύχημα του Σουμάχερ»

Το αποτέλεσμα της έρευνας των γαλλικών αρχών για το ατύχημα του Μίχαελ Σουμάχερ στις γαλλικές Άλπεις έδειξε πως δεν υπήρξε κάποιο ποινικό αδίκημα.

«Δεν υπήρχε κανένα ποινικό αδίκημα κατά το ατύχημα του Σουμάχερ»
Ανακοίνωση εξέδωσαν οι γαλλικές αρχές οι οποίες έχουν αναλάβει την έρευνα του ατυχήματος του Μίχαελ Σουμάχερ στις 29 Δεκεμβρίου στις γαλλικές Άλπεις.

Ο Γάλλος εισαγγελέας, Πατρίκ Κουινσί, έκανε ξεκάθαρο πως από την έρευνα που έκαναν δεν προέκυψε κάποιο ποινικό αδίκημα.

«Δεν υπήρχε κάποιο ποινικό αδίκημα. Οι μπαριέρες στον διάδρομο και οι πληροφορίες της πλαγιάς ήταν σύμφωνα με τα γαλλικά πρότυπα», ανέφερε η ανακοίνωση της αρμόδιας αρχής.

Ωστόσο, απορίες έχουν δημιουργηθεί για το πόσο η κάμερα που υπήρχε στο κράνος του Γερμανού πρώην πιλότου έπαιξε ρόλο στον τραυματισμό του που τον έχει οδηγήσει σε τεχνητό κώμα από τα τέλη Δεκεμβρίου.

«Το κράνος έσπασε ολοκληρωτικά, έγινε δύο κομμάτια. Το αρμόδιο όργανο που πήρε ένα κομμάτι από το κράνος για να ελέγξει το υλικό και όλα ήταν όπως έπρεπε. Ωστόσο, η κάμερα είναι ένα ακόμη στοιχείο μεταξύ του βράχου και του κεφαλιού που θα μπορούσε να επηρεάσει το κράνος και τον τρόπο που αυτό έσπασε».Πηγή: sport-fm.gr

Ρατσιστικό παραλήρημα για Αντετοκούνμπο!!

Η… αμφίεση του Θανάση Αντετοκούνμπο στο NBDL προκάλεσε αντιδράσεις χωρίς βάση από ρατσιστές.

Ρατσιστικό παραλήρημα για Αντετοκούνμπο
Η άγνοια είναι κακό πράγμα. Ρατσιστές μέσω ιστοσελίδων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν εξαπολύσει επιθέσεις στον Θανάση Αντετοκούνμπο και την οικογένειά του φτάνοντας στο σημείο να ζητήσουν ακόμη και την αφαίρεση της ελληνικής υπηκοότητας που μόλις πέρσι και μετά από πολύ κόπο απέκτησαν.

Ο λόγος; Μια φανέλα που φορούσε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στο All Star Game του NBDL και έγραφε «Greek Freak Nation», κάτι που από τους ρατσιστές μεταφράστηκε σαν… ύβρη προς το ελληνικό έθνος.

Κάτι όμως που σε καμία περίπτωση δεν ισχύει. Το «Greek Freak» είναι το προσωνύμιο που έχουν κολλήσει οι Αμερικανοί στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και μεταφράζεται ως… κάτι σαν «θαύμα της φύσης» λόγω των αθλητικών του προσόντων και της σπάνιας σωματοδομής του.

Ο 19χρονος άσος των Μπακς βοήθησε τον αδερφό του λειτουργώντας ως φυσικό εμπόδιο στο διαγωνισμό καρφωμάτων του NBDL και ο Θανάσης θέλοντας να ευχαριστήσει τον Γιάννη φόρεσε τη φανέλα που ανέφερε «Greek Freak Nation».

Η λέξη «nation» μπορεί σε πιστή μετάφραση να σημαίνει «Έθνος», αλλά στην προκειμένη περίπτωση μεταφράζεται ως «ομάδα φιλάθλων». Συχνά μεγάλοι σταρ του ΝΒΑ, όπως ο Κόμπι Μπράιαντ ή ο Λεμπρόν Τζέιμς απευθύνονται στους φίλους των ομάδων τους ως «Lakers Nation» ή «Heat Nation».

Συνεπώς δεν πρόκειται για καμία προσβολή από πλευράς του Θανάση Αντετοκούνμπο. Τα δύο αδέρφια έχουν γεννηθεί κι έχουν μεγαλώσει στην Ελλάδα, αισθάνονται Έλληνες και το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία. Όπως στη βραδιά του ντραφτ, όταν πανηγύρισαν την επιλογή του Γιάννη από τους Μπακς κρατώντας μια ελληνική σημαία.


Πηγή: sport-fm.gr

Χορταστικό All Star Game!

Η Ανατολή με 10-0 σερί στο τέλος επικράτησε της Δύσης στο All Star Game της Νέας Ορλεάνης, όπου καταγράφηκαν μια σειρά από ρεκόρ. MVP ο Κάιρι Ίρβινγκ των Καβαλίερς.

Χορταστικό All Star Game
Μετά από τρεις σερί ήττες, η Ανατολή κατέκτησε το All Star Game νικώντας με 163-155 στη Νέα Ορλεάνη τη Δύση. Οι νικητές ολοκλήρωσαν το ματς με ένα σερί 10-0 και είχαν κορυφαίο τον Κάιρι Ίρβινγκ, ο οποίος αναδείχθηκε MVP έχοντας 15 από τους 31 πόντους του στην τελευταία περίοδο. Ο Καρμέλο Άντονι έκανε ρεκόρ με οκτώ τρίποντα, ενώ από τους ηττημένους ο Κέβιν Ντουράντ και ο Μπλέικ Γκρίφιν πέτυχαν από 38 πόντους.

Συνολικά έντεκα ρεκόρ καταρρίφθηκαν στο All Star Game. Οι 318 πόντοι των δύο ομάδων κατέρριψαν την επίδοση των 303 από το 1987, ενώ οι 163 των νικητών είναι επίσης ρεκόρ ξεπερνώντας τους 155 του 2003. Επίσης σημειώθηκε ρεκόρ σε εύστοχα σουτ με 135 (έναντι 128 του 2007) και από τους νικητές με 70 (έναντι 69 το 2007), όπως και σε εύστοχα τρίποντα με 30 (έναντι 26 σε δύο περιπτώσεις στο παρελθόν) από τις δύο ομάδες και 16 από τους νικητές (έναντι 14 δις στο παρελθόν). Οι δύο ομάδες επιχείρησαν 100 τρίποντα, 29 περισσότερα από το ρεκόρ του 2013, ενώ η Δύση είχε 56 εξ αυτών ξεπερνώντας τα 39 του 2013. Επίσης καταγράφηκε ρεκόρ σε ασίστ με 88 από τις δύο ομάδες (έναντι 85 του 1984). Τέλος, σε ατομικό επίπεδο ο Μπλέικ Γκρίφιν έκανε ρεκόρ εύστοχων σουτ με 19 (17 είχαν σημειωθεί τρις στο παρελθόν) και ο Καρμέλο Άντονι σε τρίποντα με 8 (το προηγούμενο ήταν 6, δις στο παρελθόν).

Δωδεκάλεπτα: 44-42, 89-76, 126-123, 155-163.

Δύση: Ντουράντ 38 (10 ριμπ.), Γκρίφιν 38, Λοβ 13, Κάρι 12 (11 ασίστ), Πολ 11 (13 ασίστ), Ντέιβις 10, Λίλαρντ 9, Χάρντεν 8, Χάουαρντ 8, Πάρκερ 4, Όλντριτζ 4, Νοβίτσκι.

Ανατολή: Ίρβινγκ 31 (14 ασίστ), Άντονι 30, Τζέιμς 22, Τζορτζ 18, Γουόλ 12, Ουέιντ 10, Χίμπερτ 8, Νοά 8, ΝτεΡόζαν 8, Μίλσαπ 6, Μπος 5, Τζόνσον 5.

inner

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Τελειώνει με Ράιτ!

Λεπτομέρειες φαίνεται πως έχουν απομείνει για την ολοκλήρωση της μετακίνησης του Ζακ Ράιτ στον Παναθηναϊκό. Αγωνία για Γκιστ εν όψει Ολυμπιακού.

Τελειώνει με Ράιτ
Το ντέρμπι της Πέμπτης με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για το Top 16 μονοπωλεί το ενδιαφέρον στην εβδομάδα που ξεκίνησε για τον Παναθηναϊκό. Όμως άμεσα θα υπάρχουν εξελίξεις και στο θέμα της απόκτησης γκαρντ με τον Ζακ Ράιτ να βρίσκεται προ των πυλών.

Οι επαφές με την Μπάμπεργκ είναι προχωρημένες και απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Με τον Αμερικανό, που είναι κάτοχος βοσνιακού διαβατηρίου, υπάρχει συμφωνία και αναμένεται η συγκατάθεση της γερμανικής ομάδας, που χθες τον χρησιμοποίησε… λιγότερο από ό,τι συνηθίζεται στη νίκη επί της Τούμπινγκεν.

Υπενθυμίζεται πως οι «πράσινοι» έχουν προθεσμία να πάρουν παίκτη μέχρι την έναρξη του δευτέρου γύρου του Top 16 της Ευρωλίγκας (την επόμενη Τετάρτη), αν θέλουν αυτός που θα αποκτηθεί να έχει δικαίωμα συμμετοχής στο υπόλοιπο της διοργάνωσης.

Σε ό,τι αφορά στην προετοιμασία για το κρίσιμο ματς με τον Ολυμπιακό, όλοι αγωνιούν για τον Τζέιμς Γκιστ. Ο Αμερικανός εξακολουθεί να έχει ενοχλήσεις στον προσαγωγό (συμπληρώνει δέκα μέρες σήμερα εκτός κανονικού προγράμματος) και συνεχίζει θεραπεία με την ελπίδα να τεθεί στη διάθεση του Αργύρη Πεδουλάκη έστω και την τελευταία στιγμή.Πηγή: sport-fm.gr

Η Κέρκυρα... επέστρεψε!!

Δεύτερη σερί ήττα για την Κέρκυρα; Ούτε για πλάκα! Οι «Φαίακες» επικράτησαν εντός έδρας 2-0 του Απόλλωνα Καλαμαριάς και έδειξαν ότι το αποτέλεσμα της προηγούμενης αγωνιστικής ήταν μια κακιά παρένθεση.

Η Κέρκυρα... επέστρεψε!
Στις νίκες επέστρεψε η Κέρκυρα, μετά την ήττα από την Αναγέννηση, απέναντι στον Απόλλωνα Καλαμαριάς επικρατώντας εντός έδρας2-0, στο παιχνίδι που έκλεισε την αυλαία της 20ης αγωνιστικής του Βορείου ομίλου της Football League.

Πρωταγωνιστής για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου ήταν ο Μπαλντοβαλίεφ. Ο Σκοπιανός επιθετικός πέτυχε δύο τέρμα στο 9΄και το 35΄.

Με το τρίποντο αυτό η γηπεδούχος ομάδα παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας φτάνοντας τους 47 βαθμούς, οχτώ περισσότερους από τον δεύτερο Ηρακλή.

Αντίθετα, ο Απόλλων Καλαμαριάς -μετά από δύο θετικά αποτελέσματα- γνώρισε την ένατη ήττα στο πρωτάθλημα και έχασε έδαφος στην μάχη που κάνει για να μπει στα πλέι-οφ.


Τα αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής

Βόρειος Όμιλος

Παρασκευή, 14/2

Καβάλα-Βατανιακός 0-0

Κυριακή 16/2

Πιερικός-Αναγέννηση Καρδίτσας 0-2
(52’ Οικονόμου, 80’ Χλωρός)

Εθνικός Γαζώρου-Αναγέννηση Γιαννιτσών 3-0
(25’ Μπουντίνοφ, 62’ Γαΐδαρτζής, 85’ Κωνσταντινίδης)

Τύρναβος-Αιγινιακός 1-2
(10’ Χατζής, 21’ Κουτσοσπύρος, 47’ Γεωργίου)

Δόξα Δράμας-Ηρακλής 0-2
(6’ Ζαχόρα, 53’ Τάιναν)

Ζάκυνθος-Νίκη Βόλου 2-0
(4’ Μπίρης, 50’ Σκαθαρούδης)

Δευτέρα 17/2

Κέρκυρα-Απόλλων Καλαμαριάς 2-0
(9’,35΄Μπαλντοβαλίεφ)

Νότιος Όμιλος

Σάββατο 15/2

Επισκοπή-Καλλιθέα 0-1
(25’ Ρόχας)

Κυριακή 16/2

Βύζας Μεγάρων-Γλυφάδα 1-3
(11’ Παπαδημητρίου, 30 Αμπντέλ Ραχίμ, 41’ Δοροβίνης, 64’ Ταμπάκης)

Αχαρναϊκός-Αστέρας Μαγούλας 1-0
(39’ Ντος Σάντος)

Φωκικός-Παναιγιάλειος 0-1
(66’ Χρυσοφάκης)

Χανιά-Φωστήρας 0-1
(71’ Σεχολάρι)

Παναχαϊκή-Πανηλειακός 2-1
(45' Κοντογουλίδης, 62' Βιγιαφάνε - 43' Βοσκόπουλος)

Δευτέρα 17/2

Ολυμπιακός Βόλου-Ηρακλής Ψαχνών (18.00)

Η επόμενη αγωνιστική (21η):

Βόρειος όμιλος


Παρασκευή 21/2

Βατανιακός – Εθνικός Γαζώρου (16.00)

Κυριακή 23/2

Αναγέννηση Γιαννιτσών – Πιερικός (15.00)
Ηρακλής – Τύρναβος (15.00)
Αναγέννηση Καρδίτσας – Απόλλων Καλαμαριάς (15.00)
Νίκη Βόλου – Καβάλα (15.00)
Ζάκυνθος – Δόξα Δράμας (15.00)

Δευτέρα 24/10

Αιγινιακός – Κέρκυρα (16.00)

Νότιος Όμιλος

Κυριακή 23/2

Πανηλιακός – Ολυμπιακός Βόλου (15.00)
Φωστήρας – Φωκικός (15.00)
Καλλιθέα – Αχαρναϊκός (15.00)
Αστέρας Μαγούλας – Βύζας Μεγάρων (15.00)
Ηρακλής Ψαχνών – Γλυφάδα (15.00)

Δευτέρα 24/2
Παναιγιάλειος – Παναχαϊκή (18.00)

Τετάρτη 26/2
Χανιά – Επισκοπή Πηγή: sport-fm.gr

Μια ομάδα έρχεται, μια ομάδα... φεύγει!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για την διαφορετική εικόνα που δείχνουν αυτή την εποχή Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ.

Μια ομάδα έρχεται, μια ομάδα... φεύγει
O Παναθηναϊκός αρχίζει να δείχνει ότι γίνεται ομάδα. Εχει πλάνο και το ακολουθεί. Mαθαίνει κι ανεβαίνει. Ολα αυτά με βάση τα φετινά του δεδομένα. Δεν είναι ο παλιός ΠΑΟ. Ολοι ξέρουν ότι είναι σε φάση ανασυγκρότησης. Προσπαθεί να γίνει καλύτερος και γίνεται. Δουλεύει πολύ και αυτό είναι κάτι που φαίνεται. Δεν επιχειρεί περισσότερα από αυτά που μπορεί.

Οποτε το έκανε στο τέλος έχασε. Αποκτά αυτογνωσία. Αυτό είναι και το σημαντικότερο. Οσο κυλά ο καιρός βγάζει χαρακτήρα. Εχει ταυτότητα. Είναι μια ομάδα που έρχεται. Αντίθετα, ομάδα που φεύγει (για φέτος στο πρωτάθλημα προς αποφυγή παρεξηγήσεων) είναι ο ΠΑΟΚ. Τα παράτησε όλα.

Δεν είπε κανείς ότι πάει για πρωτάθλημα, αλλά όταν χάνεις τέταρτο σερί εκτός έδρας ματς και η διαφορά πάει στους 20 πόντους από την κορυφή αυτό δεν είναι κάτι το τιμητικό. Τι 20, τι 120 θα πεις κάποιος. Ναι, στο τέλος δεν έχει σημασία η διαφορά. Δεν δείχνει όμως και ομάδα με συνέπεια.

Από την άλλη χάνει και τη διαφορά που είχε ενόψει πλεϊ οφ. Απομένουν άλλες εννιά αγωνιστικές και ο ΠΑΟΚ έτσι όπως πάει θα καταλήξει ισόβαθμος με τους υπόλοιπους πριν την έναρξη των πλεϊ οφ. Ισως το μυαλό να ήταν στην Ευρώπη και τη Μπενφίκα. Καλή δικαιολογία.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που βλέπουμε κάτι τέτοιο. Το εύκολο είναι να τα βάλει κανείς με τον Στέφενς. Η αλήθεια είναι όλοι τα παράτησαν. Να δούμε τι θα γίνει με τη Μπενφίκα και το κύπελλο. Εκεί δεν θα υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία... Πηγή: sport-fm.gr

Καλύτερος από τον Μαραντόνα; (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

«Σκυλίσια Μέρα» με τον παίκτη που χάζευε κόσμο με την μπάλα στα πόδια. Ήταν καλύτερος από τον Ντιέγκο Μαραντόνα, όμως; Δείτε το βίντεο της σύγκρισης και βγάλτε συμπέρασμα.
Σαν σήμερα το 2005 ο κόσμος του ποδοσφαίρου θρήνησε τον χαμό του 70χρονου Ιταλοαργεντινού Ομάρ Σιβόρι, που έχασε την μάχη με τον καρκίνο.
Ο Σιβόρι ξεκίνησε την καριέρα του στην Ρίβερ Πλέιτ το 1954 και μετά από λίγα χρόνια πήρε μεταγραφή στην Γιουβέντους, με την οποία κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και δυο κύπελλα.
Σε 215 ματς με τα χρώματα της Μεγάλης Κυρίας είχε βάλει 135 γκολ!
Ο παικταράς αναδείχθηκε κορυφαίος στην Ευρώπη το 1961, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα πήρε μεταγραφή στη Νάπολι. Όπως είχε κάνει και ο Μαραντόνα πολλά χρόνια μετά!
Ο Σιβόρι μπορεί να ξεκίνησε να παίζει με την εθνική Αργεντινής με την οποία έκανε 19 συμμετοχές, όμως μετά το 1961 αγωνίστηκε και με την εθνική Ιταλίας σε 9 ματς (σκόραρε 9 φορές).
Σαν προπονητής, πάντως, ανέλαβε την εθνική της Αργεντινής, πριν από το μουντιάλ το 1974.
Η τεχνική του απίστευτη. Ένας αρτίστας με την μπάλα. Κατά αρκετούς ίσης αξίας ή ακόμα και καλύτερος από τον Ντιέγκο. Οι συγκρίσεις αναπόφευκτες, τα συμπεράσματα δικά σας…



Πηγή: sportdog.gr

Βραζιλία: Σκύλος πήγε να βάλει γκολ! (video)

Από… μακριά μύρισε το γκολ ένας σκύλος που βρέθηκε σε ποδοσφαιρικό αγώνα στη Βραζιλία και θέλησε να μπει μέσα στον αγωνιστικό χώρο!
Σε μια μεγάλη φάση της αναμέτρησης ανάμεσα σε Παϊσάντου και Ρέμο ο σκύλος έκανε… ντου και διεκδίκησε την μπάλα! Οι επιτιθέμενοι εκνευρίστηκαν μαζί του γιατί τους χάλασε την ευκαιρία, ενώ οι αμυνόμενοι μάλλον ανακουφίστηκαν.
Το παιχνίδι διεκόπη για λίγο προκειμένου να βγει το συμπαθέστατο ζωάκι εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Μετά τον σκύλο που εισέβαλε σε ποδοσφαιρικό ματς στην Αργεντινή για να κάνει την… ανάγκη του στο χορτάρι, κάτι ανάλογο έγινε και στη Βραζιλία, αλλά αυτή τη φορά ο σκύλος είχε άλλες… προθέσεις!

Δείτε το βίντεο με το καινούριο ντου σκύλου στα γήπεδα:



Πηγή: onsports.gr

Η κλεψύδρα αδειάζει!!

Ο Σταύρος Κόλκας μέσα από το blog του στο gazzetta αναλύει την παρουσία του ΠΑΟΚ στο ματς της Τρίπολης όπου αν και κέρδιζε, ηττήθηκε!
Παρότι δεν ήμασταν κακοί σήμερα, χάσαμε. Ήταν …τάνα η μπάλα αυτή τη φορά, αφού φάγαμε δυο γκολ από το πουθενά. Είχαμε και μία κακή εμφάνιση του Γλύκου, που ουσιαστικά τη… χρωστούσε. Δεν μπορούμε να συντονιστούμε ούτε σε αυτό, να κάνει μία κακή εμφάνιση η ομάδα μαζί με τον Γλύκο.
Ο ΠΑΟΚ ήταν καλός γιατί στην άμυνα κρατούσε εύκολα, ο Νάτχο στη μεσαία γραμμή ήταν σα το μύγα μες στο γάλα και ήταν πιο απειλητικός. Υπήρχε κίνηση, υπήρχε πρέσινγκ, ακυρώθηκαν τα ατού της Τρίπολης. Προηγήθηκε. Όμως δεν κράτησε.
Ήταν μια εμφάνιση πρώτων αγωνιστικών, όταν μία ομάδα προσπαθεί να βρεθεί και απλά της στραβώνει ένα παιχνίδι. Λες πως είναι όμως σε καλό δρόμο.
Σήμερα, μέσα προς τέλη Φλεβάρη, μάλλον λες πως είναι σε κακό δρόμο. Και την Πέμπτη έρχεται η Μπενφίκα στη Τούμπα. Η εκπληκτική Μπενφίκα.
Είμαστε σε κακό δρόμο γιατί δεν υπάρχουν ξεκάθαρες ιδέες. Είμαστε σε κακό δρόμο γιατί προσπαθούμε να αλλάξουμε την ομάδα σε εποχή που παίζονται τα πάντα. Είμαστε σε κακό δρόμο γιατί πλέον είναι σαφές πως δεν υπάρχει εμπιστοσύνη εντός ομάδας. Οι διοικητικοί έχουν ενστάσεις με τον τρόπο που δουλεύει ο Στέφενς αλλά δεν έχουν εμπιστοσύνη και στο κριτήριο των παικτών που μονίμως ψάχνουν άλλοθι, ο Στέφενς εκθέτει τους παίκτες που ξεκίνησαν τη σεζόν όποτε σχεδόν του δίνεται η ευκαιρία και οι παίκτες – όχι οι νέοι – τον ξεφωνίζουν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν.
Για σήμερα, δε νομίζω να φταίει πάντως ο Στέφενς. Ουσιαστικά ο Γλύκος μέχρι το 65΄είχε δεχτεί ένα σουτ μακρινό που πήγε πάνω του, η ομάδα έλεγχε τη μεσαία γραμμή, ήταν πιο επικίνδυνη και αν οι ακραίοι της ήταν σοβαροί θα το είχε καθαρίσει το παιχνίδι.
Αν μπορώ να βρω ένα λάθος, αυτό μάλλον έχει να κάνει με την αλλαγή του Λάζαρ που ουδέποτε κατάλαβα γιατί μπήκε στο παιχνίδι. Όμως δεν είναι ο λόγος που χάσαμε σήμερα αυτός.
Ο λόγος αν θέλουμε να το απλουστεύσουμε, είναι πως κάνουμε μίνι προετοιμασία στη διάρκεια των επίσημων αγώνων. Τέσσερις καινούργιοι στον άξονα – Μαντούρο, Ινσαουράλδε, Νάτχο, Χούσεν – βάλε και τον Κάτσε που ήταν ανενεργός, πέντε.
Κάνω μεγάλη προσπάθεια να μη ξενερώσω, κυρίως από το κλίμα που βλέπω στην ομάδα. Μάλλον το χάσαμε το παιχνίδι σε αυτό το κομμάτι και να δούμε πως θα βρεθεί η συνοχή για τις δυσκολίες που έρχονται.
Ο Νάτχο είναι μεγάλη υπόθεση, όμως θα πρέπει να τον βοηθήσει και η ομάδα. Πάλι σήμερα έχει ασίστ που έγινε γκολ και έχει τρεις κάθετες που είναι τετ α τετ. Είναι ο μοναδικός που μπορεί να σπάσει το πρέσινγκ του αντιπάλου με το απλό παιχνίδι του, είναι ο μοναδικός παίκτης ελίτ που παίζει στον ΠΑΟΚ.
Και ο Ινσαουράλδε είναι κανονικός αμυντικός, περιμένω πως και πώς να γυρίσει ο Μιγκέλ Βίτορ, για τον οποίο παρατήρησα πως έλειπε σε όλες τις κρίσεις της ομάδας.
Για τον στόπερ Μαντούρο, καλύτερα να μη σχολιάσω ειδικά σε μία περίοδο που το παιδί είναι αρκετά πιεσμένο μετά από αποχή. Για το γκολ πάντως θεωρώ πως περισσότερο φταίει ο Γλύκος που δεν του δίνει την επιλογή της επιστροφής.  
Τέσσερις σερί εκτός έδρας ήττες, όλες με δύο γκολ παθητικό, πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι του Κλάους που σκοράρει και φτάνει τα 13 γκολ σε επίσημους αγώνες χωρίς πέναλτι. Ο ΠΑΟΚ δεν εκμεταλλεύεται το εξαιρετικό του μομέντουμ.
Η κλεψύδρα αδειάζει, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ο αγώνας της Πέμπτης είναι σημαντικός για τον ΠΑΟΚ και για συγκεκριμένα στελέχη του. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον προπονητή.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν αρκεί το μηδέν...!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την βελτίωση του ΑΡΗ στο αμυντικό κομμάτι, αλλά παράλληλα την επιθετική του ανυπαρξία σε συνδυασμό με το πέναλτι, που δεν έδωσε ο Μήτσιος διαμορφώνοντας το αποτέλεσμα.
Ο ΑΡΗΣ κόντρα στην Βέροια έχασε μία τεράστια ευκαιρία να πάρει τους τρεις βαθμούς, να βάλει την ομάδα της Ημαθίας από κάτω και να πάει στα Χανιά στον τελικό των τελικών με τελείως διαφορετική ψυχολογία, αλλά και...βαθμολογική αναζήτηση.
Ο ΑΡΗΣ έμεινε τελευταίος, έχει δυο βαθμούς λιγότερους από την Βέροια και 4 από τον Πλατανιά,. Ο Απόλλωνας έχει 25, ενώ ξέφυγαν στους 27 οι Πανιώνιος, Λεβαδειακός καθώς έκαναν στην έδρα τους, ότι δεν έκανε ο ΑΡΗΣ με την Βέροια.
Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι στα Χανιά θα μάθουμε σε μεγάλο βαθμό πόσοες ελπίδες παραμονής θα έχει ο ΑΡΗΣ το βράδυ της Κυριακής. Με νίκη φυσικά και θα μπει για τα καλά στο παιχνίδι, με ήττα θα διατηρήσει τον τίτλο του φαβορί για τον υποβιβασμό και θα ψάχνει βαθμούς με καλύτερες από αυτόν ομάδες (ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, Αστερας) με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει. Αν δεν χάσει, θα παραταθεί η αγωνία και η ψυχοβγαλτική διαδικασία-προσπάθεια παραμονής.
Για αυτά βέβαια θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε και μέσα στην εβδομάδα. Σήμερα ο ΑΡΗΣ έχασε δυο βαθμούς, γιατί αγωνίστηκε με μια φιλοσοφία που του εξασφάλιζε το μηδέν, αλλά σε καμία των περιπτώσεων τη νίκη.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο Παπαδόπουλος πρώτιστα θέλει να κρατήσει το μηδέν. Ο ΑΡΗΣ στα 4 τελευταία παιχνίδια έχει δεχτεί ένα γκολ και αυτό από ένα προσωπικό λάθος του Πουλίδο. Την ίδια στιγμή όμως έχει σκοράρει μόλις δυο φορές. Αν το σύστημα εφαρμόζονταν από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος ενδεχομένως ο ΑΡΗΣ να είχε περισσότερους βαθμούς. Την δεδομένη όμως χρονική στιγμή δεν αρκεί το μηδέν. Με τον Πανιώνιο η μία από τις 2-3 ευκαιρίες έγινε γκολ. Σήμερα στις 2-3 καλές φάσεις του ΑΡΗ (Τάτος, Μπουγαίδης, Αγκάνθο) η μπάλα δεν μπήκε στα δίχτυα.
Ο ΑΡΗΣ πέταξε ένα ολόκληρο ημίχρονο που ήταν ανύπαρκτος, ενώ για να πιέσει την Βέροια έπρεπε να περάσουν περίπου 75 λεπτά. Καμινιώτης και Τσιάρας ήταν μετριότατοι ως κακοί και σε καμία των περιπτώσεων δεν δικαιολογείται η παρουσία τους για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα στο παιχνίδι. Όπως δεν δικαολογείται (για εμάς που είμαστε απέξω και δεν βλέπουμε προπονήσεις) να είναι και πάλι εκτός αποστολής ο Ηρακλής, αλλά και ο Σουνάς. Ειδικά ο πρώτος που ήταν από τους καλύτερους του ΑΡΗ, μετά την Λιβαδειά που μπήκε αλλαγή, έχει στην κυριολεξία εξαφανιστεί
Για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα από το ξεκίνημα της χρονιάς είναι στα χαφ και δυστυχώς ο κακός χειρισμός στην περίπτωση Παπαστεριανού, οδήγησε σε μη ενίσχυση στην συγκεκριμενη θέση πρώτης γραμμής. Γιατί τα παιδιά που ήρθαν μπορούν να βοηθήσουν, αλλά ως τώρα δεν κάνουν την διαφορά όταν θέλεις να αναπτυχθείς, να δημιουργήσεις, να βάλεις γκολ και να κερδίσεις.
Άφησα τελευταίο τον Μήτσιο και τους... τραυματισμούς των παικτών της Βέροιας. Καταρχήν ξεκινώντας από το δεύτερο μέχρι και ο Γιώργος Λαναρής μπερδεύτηκε και έπεσε εκτός γηπέδου. Δεν ξέρω την ποιότητα της κάμερας του συνδρομητικού, αλλά φαίνεται ξεκάθαρα ότι κανένα αντικείμενο δεν τον βρίσκει. Οι παίκτες της Βέροιας πολύ καλά έκαναν και προσπάθησαν να πα΄ρουν τον βαθμό και τον πήραν. Δεν είναι δυνατον ότι η δική μας ομάδα θέλει τη νίκη, να το θεωρούμε φυσιολογικό και όταν το κάνει ο αντίπαλος να μιλάμε για το καλό του...ποδοσφαίρου.
Μάχη είναι διαρκείας και προσπαθεί ο καθένας με όλα τα μέσα να κερδίσει. Όπως φυσικά στο συγκεκριμένο παιχνίδι ανταμοίφθηκε η ομάδα της ένωσης του κ. Καραμελίδη. Το πέναλτι στο 90 είναι πεντακάθαρο (μάλιστα υπάρχει τράβηγμα και στον Οικονομόπουλο), αφού η μπάλα μετά από την κεφαλιά του Αγκάνθο, όχι απλά βρίσκει το χέρι του Τραπ, αλλά όπως φαίνεται και από την φωτογραφία την έχει σχεδόν...μπλοκάρει.
Ο Μήτσιος δεν έδωσε το πεντακάθαρο πέναλντι και αλλοίωσε το αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις. Το έχω ξαναγράψει. Το ότι είσαι κακός, δεν σημαίνει ότι πρέπει να σε αδικήσει και ο διαιτητής.
Ο ΑΡΗΣ για μία ακόμα φορά παρουσιάστηκε αδύναμος να προασπίσει τα συμφέροντά του και φυσικά η ανακοίνωση, που εξέδωσε πριν λίγο η ΠΑΕ πιστοποιεί την αδυναμία του, αφού φωνάζει μετά την... σφαγή. Όπως κάνει εδώ και χρόνια δηλαδή και φαίνεται ξεκάθαρα ότι κανένας διοικούντας δεν είναι ικανός να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Ο θόρυβος μέσα στην εβδομάδα έπιασε τόπο. Όχι όμως μόνο λόγω του...λάθους του Μήτσιου, αλλά και λόγω του ξεκάθαρου λάθους τρόπου παιχνιδιού του ΑΡΗ απέναντι στην χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος με 44 γκολ παθητικό!
Η επισήμανση για τα 11500 εισιτήρια είναι πέρα για πέρα αληθινή, αλλά το “ας ψάχνουν του χρόνου για θεατές” από την μια μοιάζει με παραδοχή υποβιβασμού και από την άλλη σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να καλύψει τα λάθη του ΑΡΗ από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα για φέτος και φυσικά των προηγούμενων ετών. Γιατί ο ΑΡΗΣ έχει πάνω από 100.000 κομμένα εισιτήρια φέτος στο πρωτάθλημα, όταν ο... επόμενος ΟΦΗ έχει τα μισά και από εκεί και πέρα ομάδες όπως ο Ατρόμητος ή ο Αστέρας δεν κόβουν ούτε το ένα πέμπτο, αλλά σήμερα το πρώτο σουτ ο ΑΡΗΣ το έκανε στο 43 και συνολικά στο ματς είχε 3 καλές ευκαιρίες για γκολ.
Στην τελική όμως πάλι αυτοί που έκοψαν (και) σήμερα εισιτήριο την πληρώνουν. Και λόγω της διαιτησίας, αλλά και λόγω της ανυπαρξίας (αγωνιστικής και διοικητικής) του ΑΡΗ σε όλα τα επίπεδα.
ΥΓ1 Τεράστια νίκη και με περίσσιο τσαμπουκά από την ομάδα μπάσκετ μέσα στη Νέα Σμύρνη. Το DNA δεν αλλάζει όσα προβλήματα, όσες δυσκολίες και αν προκύψουν...
ΥΓ2 Καραμελίδη θα βγεις να κάνεις δήλωση για το πέναλτι του Μήτσιου; Υπάρχει και η φωτό αν δυσκολεύεστε εσύ και οι συν αυτώ...
Πηγή: gazzetta.gr

Δυο πρόσωπα σούπερ κέρδη για την ΑΕΚ…!!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τους Πεταυράκη – Γροντή, την ΑΕΚ του Δέλλα που του αρέσει, αλλά και γιατί… διαφωνεί! Είναι τελικά κρίμα κι άδικο… Να σκοράρει κατά βούληση η ΑΕΚ σε δυο συνεχόμενα ματς χωρίς να έχει ο κόσμος της τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα σε μία τόσο υπέροχη μέρα (σ.σ.: καιρικές συνθήκες) και να περάσει ευχάριστα το απόγευμά του. Διότι όλα τα καλά ανήκουν στον κόσμο της Ενωσης για όσα υποχρεώθηκε να βιώσει!

Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά παραγωγική και απέναντι σε μία ομάδα που της στέρησε τη δυνατότητα να κάνει νίκη στον πρώτο γύρο κατάφερε να φτάσει σε οκτώ τέρματα και να χάσει άλλα τόσα (δίχως υπερβολή) για να κάνει ένα σκορ απίθανο…

Ολο αυτό είναι αναμενόμενο. Η διαφορά αγωνιστικής δυναμικότητας και επιπέδου – ποιότητας συλλόγου της ΑΕΚ με οποιονδήποτε σύλλογο έως και την επιστροφή της στη Σούπερ Λίγκα και από κει στο Champions League ήταν, είναι και θα παραμείνει χαώδης.

Γι’ αυτό κι από Νοέμβριο μήνα είχε αρχίσει να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται το αγωνιστικό κομμάτι της επόμενης περιόδου… Το θέμα που τίθεται πλέον είναι ποιοι κερδίζουν το στοίχημα της παραμονής και ποιοι είναι εκείνα τα πρόσωπα που έχουν να δώσουν.

Επιπρόσθετα αξία θα ‘χει πλέον να διαπιστώσουμε τι ισχύει για κάθε πιτσιρικά που βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας. Την αγωνιστική του αξία και το γεγονός αν τα… credits τους μπορούν να τύχουν εξέλιξης προς τα πάνω φυσικά.

Δυο πρόσωπα φέτος που δείχνουν να έχουν μέλλον και να διαθέτουν στοιχεία τέτοια που θα μπορούν να εξελιχθούν (εκείνα μαζί με τις προσωπικότητες των παικτών) είναι ο Πεταυράκης και ο Γροντής με τον πρώτο να αποτελεί για μένα το μεγαλύτερο κέρδος για την ΑΕΚ και χωρίς να αναφέρομαι στον πλέον MVP της σεζόν (έως τώρα) που είναι ο Πλατέλλας αλλά είναι και μεγάλος συγκριτικά (δεν αναφέρω ποτέ παίκτες όπως ο Κορδέρο λόγω δεδομένης αγωνιστικής αξίας).

Ο 21χρονος αριστερός μπακ της ΑΕΚ έχει παρουσιάσει μία ιδιαίτερα σταθερή απόδοση και συνεχόμενη εξέλιξη και… αναβάθμιση που πραγματικά αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την ομάδα. Διότι η Ενωση αναζητεί αριστερό μπακ, ωστόσο με τους Πεταυράκη και Τσουμάγκα στη συγκεκριμένη θέση θα μπορεί να έχει έναν ιδιαίτερα ισάξιο ανταγωνισμό για τη θέση του βασικού.

Για τον Τσουμάγκα μετά τον τραυματισμό δεν έχουμε άποψη ακόμη. Αλλά θαρρώ πως είναι δυνατό παιδί και αρκετά ποδοσφαιρικά εγωιστής για να μη διεκδικήσει και πάλι τη φανέλα του βασικού αριστερού μπακ.

Όμως η περίπτωση του Πεταυράκη αξίζει να σημειωθεί διότι και στο ματς με αντίπαλο το Περιστέρι απέδειξε ότι μπορεί να εξελιχθεί σε παίκτη που δεν θα σου επιτρέπει να τον βγάλεις από την θέση του ανεξαρτήτως ονόματος και βιογραφικού.

Για τον Γροντή που αποτελεί και σπλάχνο της ΑΕΚ είναι νομίζω η μεγάλη χαρά και ταυτόχρονα προσδοκία για να «βγει» όπως λέμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο. Πάλι μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να φανεί και να ξεχωρίσει, ενώ η ηλικία του σε συνδυασμό με όσα δίνει στον αγωνιστικό χώρο είναι ένας σούπερ συνδυασμός για να καταλήξουμε στο αποτέλεσμα ότι έχει μόνο περιθώρια εξέλιξης και αναβάθμισης.

Γι’ αυτό και διαφωνώ με τον κόουτς Τραϊανό Δέλλα. Ολοι θαρρώ αρχίζουν να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο «Κολοσσός» του ελληνικού ποδοσφαίρου και της ΑΕΚ έχει όλο το πακέτο για να γίνει ένας πολύ καλός προπονητής. Ακόμη και οι «βιαστικοί» επικριτές του τον έχουν καταλάβει. Όμως επαναλαμβάνω διαφωνώ σε ό,τι αφορά στη σκέψη του για τη χρησιμοποίηση των πιτσιρικάδων.
Βέβαια εκείνος (ευτυχώς για όλους μας) ξέρει σίγουρα καλύτερα από μένα, ωστόσο, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν πρέπει από το 60’ και ενώ έχει κριθεί το παιχνίδι να χρησιμοποιήσει τους πιτσιρικάδες για να διαπιστώσει πρώτα εκείνος και οι συνυπεύθυνοι του αγωνιστικού σχεδιασμού –κι έπειτα ο κόσμος της ομάδας- ποιοι μπορούν και ποιοι όχι από τους μικρούς της ΑΕΚ.

Υγ: Με εξαίρεση το αντρικό βόλεϊ –που όμως μας έχει δώσει ήδη μεγάλη χαρά– όλα τα τμήματα είχαν μόνο νίκες. Μπάσκετ, γυναίκες βόλεϊ και φυσικά το… τρένο με τα σούπερ παιδιά και παντοκράτορες στη χώρα χαντμπολίστες… Η ΑΕΚ πρέπει να συνεχίσει με νίκες παντού γιατί έτσι οφείλει και μπορεί.Πηγή: gazzetta.gr

Οι επίμαχες φάσεις της 25ης αγωνιστικής!

Από ένα πέναλτι δεν δόθηκε υπέρ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, Ατρομήτου, αλλά και Ξάνθης, σύμφωνα με τον καθηγητή διαιτησίας Ναούμ Μιντιούρη, ενώ κακώς διαμαρτύρεται ο Άρης.
Ο παλαίμαχος ρέφερι και τηλεκριτικός διαιτησίας τονίζει ότι η προβολή που γίνεται από τον τερματοφύλακα του Πλατανιά επάνω στον Πέρεζ στην αναμέτρηση του «Γ.Καραϊσκάκης», θα έπρεπε να τιμωρηθεί με την εσχάτη των ποινών.
Το ίδιο παράλληλα έπρεπε να συμβεί και στην αναμέτρηση του Τριφυλλιού με τον Πανθρακικό, όταν ο Αμπέιντ ανατρέπεται από πίσω,  ενώ σωστά διαμαρτύρεται τόσο η Ξάνθη -που εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση- όσο κι ο Ατρόμητος για μία περίπτωση πέναλτι στον καθένα.
Από εκεί και πέρα σε ό,τι αφορά τα παράπονα του Άρη για τη διαιτησία του αγώνα με τη Βέροια, σημειώνεται ότι στη φάση όπου η μπάλα χτυπάει στο χέρι παίκτη των φιλοξενούμενων μέσα στη μικρή περιοχή, ήταν σωστή η μη υπόδειξη πέναλτι από τον διαιτητή, βάσει των κανονισμών.
Δείτε αναλυτικά τις επίμαχες φάσεις της 25ης αγωνιστικής: 


Πηγή: gazzetta.gr

«Βλέπει» ανοιχτά το Tσάμπιονς Λιγκ!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη σοβαρή εμφάνιση του Παναθηναϊκού στην Κομοτηνή και τις ελπίδες που έχει να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Πιο πολύ και από τη νίκη στην Κομοτηνή επί του Πανθρακικού μου άρεσε η σοβαρότητα που έδειξε η ομάδα, η τακτική της πειθαρχία στο σχέδιο του Γιάννη Αναστασίου και το γεγονός, ότι πήρε εύκολα ένα παιχνίδι που δεν «έβγαλε» μάτια με την απόδοσή του και ότι ήταν αποτελεσματικός. Το λέω από την αρχή της σεζόν. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να μάθει και να κερδίζει ακόμα και όταν δεν έχει πολύ καλή απόδοση. Το ματς της Κομοτηνής ήταν δύσκολο , αφού ο Πανθρακικός είχε κάνει 8  νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες πριν φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό.
Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου το έκανε εύκολο όμως και αυτό είναι ένα ακόμα βήμα προόδου. Ο Παναθηναϊκός μαθαίνει να κερδίζει χωρίς τον Μπέργκ και παίρνει γκολ σε κάθε ματς και από διαφορετικούς παίκτες.  Κόντρα στον ΠΑΟΚ σκόραραν ο Τριανταφυλλόπουλος και ο Νάνο και στην Κομοτηνή ο Καρέλης (εκπληκτικό σουτ στη κίνηση) και ο Ατζαγκούν. Ο Αναστασίου βρίσκει λύσεις στο γκολ και αυτό δείχνει ότι η ομάδα δουλεύει και βελτιώνεται. Φυσικά στο δεύτερο γκολ ο Σερεμέτ έχει κάνει μεγάλη γκάφα, αλλά θα μπορούσε να δεχθεί άλλο γκολ, είτε στο δοκάρι του Καρέλη είτε σε τρεις-τέσσερις ευκαιρίες, που είχε ακόμα η ομάδα. Και κάτι άλλο. Με αποτελεσματικότητα σαν και αυτή, που είχε στην Κομοτηνή ο Παναθηναϊκός, μπορεί στα play off  να ελπίζει ακόμα και στην θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. H ομάδα του Αναστασίου έχει χάσει βαθμούς φέτος σε παιχνίδια, που είχε ευκαιρίες, δεν έβαλε το γκολ και είτε ισοφαρίστηκε, είτε ηττήθηκε. Αν αυτό βελτιωθεί , τότε η ομάδα θα αποκτήσει γρήγορα τον χαρακτήρα του νικητή. Κόντρα στον Πανθρακικό έκανε ένα σημαντικό βήμα και με βάση την εικόνα, που δείχνει ο Παναθηναϊκός , αλλά και ο ΠΑΟΚ, ελπίζει βάσιμα ότι μπορεί να τον προσπεράσει.
ΥΓ: Άλλο ένα πέναλτι δεν δόθηκε στον Παναθηναϊκό στην Κομοτηνή αυτή την φορά από τον Τριτσώνη. Στο τέλος θα χάσουμε το μέτρημα
Πηγή: gazzetta.gr

Ασίστ αλλά και δοκάρι ο Βάις!! (vid)

Ο Βλάντιμιρ Βάις συνεχίζει τις καλές του εμφανίσεις στο Κατάρ και το ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ.




Στο εντός έδρας 4-1 της Λεκβίγια επί της Αλ Κουβέιτ ο Βάις είχε ασίστ στο πρώτο γκολ (σ.σ. του Σορία στο 29'). Επιπλέον ο Σλοβάκος διεθνής χαφ και πρώην παίκτης του Ολυμπιακού είχε και δοκάρι σε σουτ του στο περιθώριο της αναμέτρησης που ήταν για το ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ. Τα άλλα τέρματα έβαλαν οι Μκσανί στο 72', Μπουντιάφ στο 78' και Σεαρά στο 93'.
Πηγή: gazzetta.gr

«Αφιερωμένη στην Μαριλένα» (vid)

ogios_drama
Ο Γκιγιέρμο  Όγιος στην συνέντευξη τύπου μετά την νίκη του Ηρακλή στην Δράμα μίλησε για την επιστροφή της ομάδας του στις νίκες, τις μεταγραφές και αφιέρωσε την νίκη στην μικρή φίλαθλο του Ηρακλή, Μαριλένα, που δίνει μάχη για την ζωή της. Για το θέμα με τα χαρτιά του που δεν τον άφησε να κάτσει ούτε σήμερα στον πάγκο…προτίμησε να απαντήσει με την σιωπή του.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα υπήρχε και καλή ανάπτυξη και ωραίο ποδόσφαιρο και καλά τελειώματα. Γνωρίζαμε ότι ο αντίπαλος θα πιέσει και ότι εμείς θα έπρεπε να είμαστε έτοιμοι για να μπορέσουμε να φύγουμε με το αποτέλεσμα που εξ αρχής ήρθαμε να πάρουμε. Θα επαναλάβω κάτι που είπε και στην προηγούμενη αγωνιστική ο προπονητής της Νίκης Βόλου. Ότι ήρθαν από μία μεγάλη λύπη σε μία μεγάλη χαρά. Έτσι και εμείς. Ήρθαμε από μία μεγάλη λύπη και τώρα πήραμε μία μεγάλη χαρά. Τώρα οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς».
Για τις μεταγραφές: «Βλέπουμε τι πρέπει να διορθωθεί με τα δελτία για να μπορούμε να τους υπολογίσουμε. Σήμερα είχαν ατομική προπόνηση και δούλεψαν σκληρά. Θα δούμε πως θα κυλήσει η εβδομάδα»
Για την Μαριλένα: «Θέλαμε να εμψυχώσουμε όσο μπορούμε την μικρή Μαριλένα. Να ξέρει η οικογένεια της ότι ο Θεός και η Παναγίας τους συντροφεύουν και το ίδιο και όλος ο Ηρακλής. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας. Στέλνουμε μία μεγάλη αγκαλιά, και τους ευχόμαστε πάρα πολύ δύναμη.
Για το θέμα με τα χαρτιά του: «Έμαθα από έναν μεγάλο φίλο μου ότι η σιωπή είναι πολύ καλύτερη από τα λόγια» είπε για να προσθέσει: «Από εκεί και πέρα το ποδόσφαιρο είναι ένα δύσκολο και σκληρό παιχνίδι με πολλές μονομαχίες. Η ομάδα μου πήρε μία πολύ σπουδαία νίκη μπροστά σε έναν αντίπαλο που πάλεψε πάρα πολύ, και αυτό είναι που κρατάμε»





Πηγή: arenafm.gr

Κανείς δεν είδε χέρι-πέναλτι!!

aris
Οι τηλεκριτικοί διαιτησίας ανέλυσαν την επίμαχη φάση του “Κλ. Βικελίδης” και αποφάνθηκαν ότι δεν υπήρχε χέρι-πέναλτι στην φάση του Τραπ, ενώ ένας εξ αυτών έκρινε ότι στην ίδια φάση ο παίκτης της Βέροιας κάνει πέναλτι, ρίχνοντας κάτω τον Οικονομόπουλο!
Αναλυτικά, όσα ειπώθηκαν στις αποψινές (16/02) αθλητικές εκπομπές από τους πρώην ρέφερι που αναλύουν τις επίμαχες φάσεις:
ΝΑΟΥΜ ΜΗΝΤΙΟΥΡΗΣ (“ΣΚΑΪ goal”, ΣΚΑΪ): “Η φάση γίνεται σε μικρή απόσταση. Προσπαθεί ο παίκτης να τραβήξει το χέρι του. Δεν κινείται το χέρι προς την μπάλα. Το χέρι είναι σε φυσιολογική θέση. Μ’ αυτά τα κριτήρια, ο διαιτητής σωστά αποφάσισε να μην δώσει πέναλτι. Θεωρώ ότι δεν ήταν πέναλτι”.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΝΑΦΕΡΗΣ (“Sports Sunday”, Action 24): “Ο Τραπ στην αρχή τραβάει τον Οικονομόπουλο και μετά η μπάλα πάει στο χέρι. Για μένα η παράβαση-πέναλτι είναι το τράβηγμα και όχι το χέρι. Για μένα το χέρι είναι σε πολύ κοντινή απόσταση. Αλλά υπάρχει πέναλτι στο τράβηγμα”.
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ: (“Αθλητικη Κυριακή”, ΔΤ): “Υπάρχει χέρι, αλλά κρατάω μια επιφύλαξη. Αν το σφύριζε και έδινε πέναλτι, δεν θα έλεγα ότι κακώς το έκανε. Τράβηγμα δεν υπάρχει”.
Πηγή: arenafm.gr

Ο κορμός ποιος είναι;

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το μπέρδεμα και την αρρώστια στον ΠΑΟΚ, αναρωτιέται πόσα καλά έπαιξε μία ομάδα με 57 λάθη και περιμένει μπαλάρα με Μπενφίκα!Εκτός έδρας έπαιζε ο ΠΑΟΚ και όπως αναμένονταν έχασε… Αυτή την φορά πλήρωσε λάθη στην άμυνα… Ο τρόπος αλλάζει σε αυτά τα ματς, το αποτέλεσμα όμως είναι πάντα ίδιο. Όχι βέβαια ότι πέρα από αυτά τα λάθη η απόδοση ήταν καλή και έφθανε ώστε ο ΠΑΟΚ να κερδίσει μέσα στην Τρίπολη.

Ο ΠΑΟΚ έχει πλέον χαοτική απόσταση από τον πρώτο και ανίκητο, αλλά το κακό γι’ αυτόν είναι ότι πέρα από το ότι μειώθηκε η διαφορά του από όλες τις ομάδες των πλέι οφ, έχει χάσει και την αίσθηση υπεροχής. Ατρόμητος, Παναθηναϊκός και Αστέρας βλέπουν το χάλι αυτού του συνόλου με τα ασπρόμαυρα που προσπαθεί ακόμη να γίνει ομάδα και κάθε εβδομάδα πιστεύουν -όλο και περισσότερο- ότι είναι του χεριού τους και στα πλέι οφ.

Μεγάλο μπέρδεμα υπάρχει στην ομάδα του Δικεφάλου και αυτό είναι το χειρότερο. Μήνα Φεβρουάριο και δεν υπάρχει σταθερά. Δεν υπάρχει κορμός παικτών. Όποιος παίζει καλά σε εύκολο εντός έδρας παιχνίδι (ή με τον Απόλλωνα σε ματς με τελειωμένη πρόκριση) μπορεί την άλλη εβδομάδα να είναι και πάλι βασικός. Αφού εκτεθεί, μπορεί και πάλι να αλλάξουν τα πάντα. Κεντρικό δίδυμο στην άμυνα, χαφ, σχηματισμός, επίθεση, φιλοσοφία… Όλα αλλάζουν από εβδομάδα σε εβδομάδα και πάλι από την αρχή.
«Είδαμε σήμερα πως με τους νέους παίκτες μπορούμε να παίξουμε καλύτερα…» είπε αρχικά ο Στέφενς και σκέφτεσαι: Πόσο καλά παίζει μία ομάδα με 57 λάθη και πέντε μόνο τελικές; (Μετά βέβαια το μάζεψε γιατί κατάλαβε τι μούτρα θα συναντούσε στα αποδυτήρια…).

Είναι φανερό ότι ο προπονητής συνεχίζει ακόμη και τώρα να ψάχνει για να βρει τι φταίει. Αλλάζει πρόσωπα και σχήματα κάθε εβδομάδα, αλλάζει παίκτες, προσπαθεί να αξιοποιήσει τα νέα πρόσωπα, μιλάει, δείχνει βίντεο με λάθη, θεωρεί ότι η παρουσία οπαδών στην προπόνηση θα βοηθήσει την ομάδα του! Το αποτέλεσμα (σε εικόνα και σκορ) είναι προβληματικό, ενώ η αρρώστια εντός ομάδας με την συνήθεια στην ήττα ανησυχεί πλέον και τους πιο αισιόδοξους αναφορικά με τους στόχους του ΠΑΟΚ.

Μέσα σε αυτή την προσπάθεια αναζήτησης ευθυνών έμειναν εκτός αποστολής τρεις ποδοσφαιριστές όπως Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης και Στοχ. Τα τρία μεγαλύτερα ονόματα που δεν πείθουν και ίσως ο προπονητής εκτιμάει ότι δεν προσπαθούν πλέον να ανταπεξέλθουν σε αυτό που παίζει(;) η ομάδα του.

Από την πλευρά τους οι παίκτες που γκρινιάζουν για την έλλειψη πλάνου, μάλλον δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι το όνομα του προπονητή τους είναι τόσο μεγάλο που ότι και να γίνει, όσο ανοργάνωτη κι’ αν είναι η ομάδα τους, ακόμη και τις διπλάσιες ήττες να κάνουν σε σχέση με πέρυσι, όσους στόχους κι’ αν χάσουν η κοινή γνώμη θα κατηγορεί αυτούς, ο κόσμος θα «κυνηγάει» αυτούς και όχι τον προπονητή τους όπως  άλλες χρονιές…


* Σημειώστε κάτι για την Πέμπτη: Η κατάσταση είναι τόσο άρρωστη στον ΠΑΟΚ, υπάρχει τόση ανισορροπία, που κόντρα στην Μπενφίκα θα τρίβετε τα μάτια σας από την «μπαλάρα» που θα παίξουν κάποιοι άλλοι έντεκα παίκτες, σε κάποιον άλλο σχηματισμό, με κάποια άλλη φιλοσοφία… Άλλο ματς αυτό!Πηγή: sportdog.gr

Κινδυνεύει από το κυνήγι ο ΠΑΟΚ!!

«Ντου από Παντού» μετά την ήττα του ΠΑΟΚ στον Αστέρα και το διπλό του Παναθηναϊκού κόντρα στον Πανθρακικό. Ποια είναι η επόμενη μέρα; Βλέπεις την βαθμολογία στα πλέι οφ και ήδη ο ΠΑΟΚ το έχει χάσει το αβαντάζ. Αν, δηλαδή, ξεκίναγαν σήμερα, τότε θα είχαν ο δικέφαλος και ο Ατρόμητος από έναν πόντο, με τον Παναθηναϊκό και τον Αστέρα να είναι στο μηδέν. Καμία διαφορά ουσιαστικά, δηλαδή. Τι είναι ένας βαθμός; Τίποτα δεν είναι.
Κινδυνεύει
Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, φαινόταν κάποια στιγμή ότι θα μπει με μεγάλο αέρα στα πλέι οφ. Ότι θα έχει το σαφές προβάδισμα. Αυτή τη στιγμή όχι μόνο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, αλλά έτσι όπως το πάει κινδυνεύει να χάσει και την 2η στην κανονική σεζόν.
Τον κυνηγάει
Ο Παναθηναϊκός έκανε το διπλό με τον Πανθρακικό και τον κυνηγάει πλέον περισσότερο από ποτέ μέσα στην σεζόν τον ΠΑΟΚ. Στους 5 β. είναι η διαφορά στην βαθμολογία. Και ο Ατρόμητος είναι ακόμα πιο κοντά στον δικέφαλο. Κι ας έχασε στην Λιβαδειά.
Αυξάνονται
Εδώ, λοιπόν, όλα είναι ανοιχτά. Με τον ΠΑΟΚ να μην πείθει στο πρωτάθλημα, οι αντίπαλοί του θεωρούν ότι αυξάνονται καθημερινά οι ελπίδες τους για την 2η θέση στην κανονική περίοδο, αλλά και για το εισιτήριο για τα προκριματικά τσάμπιονς λιγκ στα πλέι οφ.
Χωρίς αρχή και τέλος
Κι όταν βλέπεις τον ΠΑΟΚ σε τέτοια κατάσταση όπως με τον Παναθηναϊκό και τον Αστέρα Τρίπολης, τότε τι να πεις; Μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος παρουσιάζει ο Στέφενς. Κανείς, δηλαδή, μέχρι τώρα δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς ποδόσφαιρο θέλει να παίξει ο Ολλανδός.
Σοβαρός
Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός ήταν σοβαρός και πήρε το τρίποντο απέναντι σε μια ομάδα, όπως ο Πανθρακικός, που φέτος τα πάει πολύ καλά. Ο Ατζαγκούν ήταν σούπερ, ο Καρέλης είχε δοκάρι κι έβαλε γκολάρα, ενώ έκανε το ντεμπούτο του και ο Πέτριτς. Το κλίμα, δηλαδή, στους πράσινους είναι πολύ καλό.
Θα φρεσκαριστεί
Ο Ατρόμητος ήταν κουρασμένος κι έχασε στην Λιβαδειά, αλλά θα ξαναφρεσκαριστεί από εδώ και πέρα. Του πέσανε αυτή την περίοδο μαζεμένα ματς, είχε κι απουσίες, γι’ αυτό το Σάββατο δεν ήταν καλός. Θα συνέλθει, όμως. Δυνατά στο παιχνίδι έχει μπει πλέον και ο Αστέρας που, μάλιστα, κέρδισε στην Τρίπολη, τόσο τον Παναθηναϊκό, όσο και τον ΠΑΟΚ. Ουσιαστικά, δηλαδή, ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει για την 2η θέση κι από τις τρείς ομάδες, αφού τον κυνηγάνε Ατρόμητος, Παναθηναϊκός κι Αστέρας από πολύ κοντινή απόσταση μάξιμουμ έξι βαθμών.
Πηγή: sportdog.gr

Νο Μπέργκ αλλά... Yes πάρτι!

Ο Κώστας Γκόντζος αναλύει τη νίκη του Παναθηναϊκού στην Κομοτηνή, γράφει για το... δικαίωμα που έχουν κατοχυρώσει οι πράσινοι φέτος αλλά και για το ποιο είναι τελικά το βασικό πρόβλημα της ομάδας
Όσο το 2-1 επί του ΠΑΟΚ δεν αντανακλούσε την ευκολία με την οποία ο Παναθηναϊκός ισοπέδωσε τον αντίπαλό του, έτσι και το "οπτικά" άνετο σαν σκορ 0-2, δεν αντανακλά την δυσκολία της έδρας αλλά και του αντιπάλου που ξεπέρασε ο Παναθηναϊκός με τον Πανθρακικό.
Ξέρω ότι αυτό δεν είναι ότι κολακευτικότερο για τον... ΠΑΟΚ, αλλά νομίζω πως οι Θεσσαλονικείς έχουν πολύ περισσότερες σκοτούρες σήμερα, από το αν θα τους πω εγώ λιγότερο ανταγωνιστικούς και επικίνδυνους από τον Πανθρακικό.
Δύσκολη έδρα λοιπόν ο Πανθρακικός και δύσκολη και η νίκη για τον Παναθηναϊκό, που παρά το ότι μπήκε στο γήπεδο κερδίζοντας τις εντυπώσεις με το δοκάρι του Καρέλλη, στην συνέχεια είδε για κανα δεκαπεντάλεπτο τον Πανθρακικό να δημιουργεί ευκαιρίες, ορισμένες από τις οποίες μάλιστα εντελώς "ελεύθερες" μέσα στην περιοχή του.
Εκείνο όμως που έκρινε το παιχνίδι και επί της ουσίας το γύρισε νωρίς υπέρ του, ήταν το ότι εξακολούθησε να κρατάει σε ψηλό βαθμό την αποτελεσματικότητά του σε σχέση με τις ευκαιρίες που δημιουργεί. Γεγονός που για μια ακόμα φορά αποδεικνύει, ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει το βασικό του πρόβλημα στο εύκολο γκολ, αλλά στην δημιουργία του και ορισμένες φορές στην αμυντική του λειτουργία.
Κι επειδή είμαι σίγουρος πως οι... εύκολοι τίτλοι και συμπεράσματα, θα ήταν ήδη έτοιμα αν στράβωνε το παιχνίδι, θα πω με μια δόση... ψιλοκακιούλας, ότι... Νο Μπεργκ αλλά...Yes πάρτι παιδιά και δεν είναι όλα στο ποδόσφαιρο μια ευθεία γραμμή και τελειώσαμε.
Είναι πολύ απλό σαν άθλημα και γι' αυτό ακριβώς είναι και πολύ δύσκολο σαν ανάλυση και θεώρηση.
Το πανέμορφο και με την μία γκολ του Καρέλη λοιπόν, έλυσε σχετικά γρήγορα το όποιο πρόβλημα αντιμετώπιζε ο Παναθηναϊκός από τον πολύ καλό σαν ομάδα Πανθρακικό. Και μετά, όντως η ομάδα του Αναστασίου διαχειρίσθηκε με πολύ καλό τρόπο και το προβάδισμα στο σκορ, αλλά και τον αέρα με τον οποίο πήγε στην Κομοτηνή σαν ομάδα μετά την εντυπωσιακή νίκη επί του ΠΑΟΚ.
Κι αν μάλιστα υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία για την τελική έκβαση του παιχνιδιού, ή έστω για το αν θα μπορέσει να αντιδράσει ο Πανθρακικός, ήρθε το δώρο του Σέρεμετ και ο Ατζαγκούν κάνοντας -πάλι νωρίς χρονικά- το 0-2, επί της ουσίας τελείωσε και το παιχνίδι.
Από κει και πέρα δάφνες ποιότητας και θεάματος δεν διεκδίκησε σήμερα ο Παναθηναϊκός, που δικαιούται όμως να λέει ότι έχει κατοχυρώσει πια το δικαίωμα να περνάει από τέτοια παιχνίδια, ακόμα και χωρίς να χρειάζεται πλέον να... δώσουν τα ρέστα και τα αποθέματα ψυχής τους οι παίκτες μέσα στο γήπεδο.
Αν κάτι δεν πήγε τόσο καλά όσο στο προηγούμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, το οποίο έχει γίνει πια... σημείο αναφοράς σαν απόδοση για τον Παναθηναϊκό φέτος, ήταν ένα γενικότερο μπέρδεμα που υπήρχε στο κέντρο. Εκεί όπου ο Ζέκα χάνοντας λόγω θέσης τον ρόλο που είχε στα προηγούμενα παιχνίδια, δεν ήταν τόσο καλός, ενώ συχνά-πυκνά "ξεχνιόταν" και προσπαθούσε να κάνει την ίδια δουλειά μέσα στο γήπεδο με τον Ατζαγκούν, αλλά και τον Πράνιτς.
Το χρονικό σημείο όμως που πέτυχε ο Παναθηναϊκός τα δύο γκολ, δεν άφησαν να φανεί ιδιαίτερα αυτό το κενό αλλά ούτε και να δημιουργήσει αισθητό πρόβλημα από πλευράς ανάπτυξης και ρυθμού.
Πέρασε λοιπόν και από την Κομοτηνή ο Παναθηναϊκός.
Φυσικά εδώ -ακριβώς λόγω σεβασμού στο όνομα και το ΜΕΓΕΘΟΣ του Παναθηναϊκού- δεν πρόκειται να δείτε πανηγυρικές αναφορές και συμπεράσματα του στιλ... πέρασε στη βαθμολογία τον Αστέρα Τρίπολης και πλησίασε τον Ατρόμητο.
Αλλά από κει και πέρα δεν παύει η συγκομιδή βαθμών και οι νίκες να λειτουργούν καταλυτικά και κυρίως ενισχυτικά στην προσπάθεια που κάνουν ο Αναστασίου και οι παίκτες του να στήσουν μια ομάδα με συγκεκριμένα γνωρίσματα στο παιχνίδι της και όσο πιο ανταγωνιστική γίνεται με βάση τα δεδομένα της.
Πηγή: sportdog.gr