Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Παπαδόπουλος: «Σε οποιαδήποτε άλλη έδρα θα δινόταν πέναλτι»

Έξαλλος με τη φάση όπου ο διαιτητής Μήτσιος δεν καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Άρη εμφανίστηκε ο Σούλης Παπαδόπουλος μετά την ισοπαλία απέναντι στη Βέροια.

Παπαδόπουλος: «Σε οποιαδήποτε άλλη έδρα θα δινόταν πέναλτι»
«Πικρή» γεύση άφησε στον Σούλη Παπαδόπουλο η εντός έδρας ισοπαλία του Άρη απέναντι στη Βέροια. Ο τεχνικός των «κίτρινων», στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, στάθηκε στη φάση του πρώτου ημιχρόνου, όπου η ομάδα του ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή, τονίζοντας πως ο ματς κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό από την απόφαση του διαιτητή.

Παράλληλα, τόνισε πως ο Άρης παραμένει ζωντανός στη μάχη της παραμονής και πλέον θα προσπαθήσει να καλύψει το χαμένο έδαφος από τα εκτός έδρας παιχνίδια, αρχής γενομένης από το ματς στα Χανιά απέναντι στον Πλατανιά.

Αναλυτικά:
«Ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε και έπρεπε να το κερδίσουμε, για να ξεπεράσουμε τη Βέροια και να πλησιάσουμε τους άλλους σε απόσταση αναπνοής. Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι, αγωνιστικά όμως χάσαμε ένα ημίχρονο. Στο πρώτο ήμασταν τελείως νωθροί, δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Στο δεύτερο προσπαθήσαμε πάρα πολύ, ήμασταν καλύτεροι αλλά κάποια παιχνίδια πρέπει να τα καθαρίζεις από την αρχή. Χάσαμε ένα σημαντικό 45λεπτο. Στο δεύτερο, παρόλο που ξέραμε ότι η Βέροια παίζει καλά τις αντεπιθέσεις δεν είχαμε πρόβλημα εκεί και ψάχναμε τρόπο για να βάλουμε το γκολ. Είχαμε δύο-τρεις περιπτώσεις αλλά δεν τα καταφέραμε.

Αμυντικά η συμπεριφορά μας βελτιώθηκε πολύ, για τρίτο ματς δεν δεχτήκαμε γκολ αλλά πρέπει να βρούμε τρόπο να πετύχουμε το εύκολο γκολ. Αν ο διαιτητής έδινε το πέναλτι, που σε οποιαδήποτε άλλη έδρα θα το έδινε όλα θα ήταν διαφορετικά. Δεν μας φτάνει η συγγνώμη του διαιτητή, χωρίς αυτό να είναι δικαιολογία για το πρώτο ημίχρονο.

Ο πρώτος γύρος με τον δεύτερο είναι πάντα διαφορετικός. Στον πρώτο οι ομάδες παίζουν πιο ελεύθερα. Όταν στον δεύτερο γύρο λιγοστεύουν οι βαθμοί, όλες οι ομάδες δίνουν περισσότερο βάρος στην άμυνά τους. Εμείς θέλαμε να βελτιώσουμε την άμυνα, γιατί χωρίς αυτήν δεν μπορείς να κάνεις τίποτα και ρίξαμε μεγάλο βάρος εκεί. Στην επίθεση πάντα ψάχνουμε τον καλύτερο τρόπο να σκοράρουμε. Για να βρεις εύκολα γκολ, πρέπει να τα βρεις από τις στημένες φάσεις. Σίγουρα αν δεν σκοράρεις δεν κερδίζεις κι εμείς χρειαζόμαστε τις νίκες».

Για τη συνέχεια: «Σίγουρα δεν είναι δύσκολα τα πράγματα. Είχαμε βάλει στόχο τους 21-22 βαθμούς. Δεν τους πιάσαμε. Θα κοιτάξουμε να πάρουμε αυτούς τους βαθμούς σε άλλα παιχνίδια. Πιστεύω ότι αν κερδίζαμε σήμερα θα ήταν εφικτή η σωτηρία. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε την έδρα μας και να πάρουμε βαθμούς εκτός».

Για την εικόνα της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο: «Δεν θέλω να κατηγορήσω τα παιδιά. Ο Κουσίδης για παράδειγμα παίζει για πρώτη φορά στη Σούπερ Λιγκ. Δεν έχω παράπονα από τους παίκτες μου. Σίγουρα ήθελα να μπούνε με μεγαλύτερη ορμή. Στο δεύτερο έπαιξαν έτσι όπως θέλαμε. Αν μπαίναμε έτσι από την αρχή θα ήταν καλύτερα τα πράγματα. Τώρα να πω ότι ήταν αγχωμένοι… Με αυτό ζούμε. Καλό είναι να έχουμε άγχος, γιατί σημαίνει ότι έχουμε ζωή ακόμα. Αν μας φύγει το άγχος…».
Για το όριο της παραμονής: «Εγώ πιστεύω ότι αν μπορέσουμε και πάρουμε τους βαθμούς που χάσαμε σήμερα εκτός έδρας, μπορούμε να σωθούμε και απευθείας. Πιστεύω ότι στους 35 βαθμούς θα είναι η σωτηρία χωρίς το μπαράζ».
Γιατί δεν έκανε τρίτη αλλαγή: «Μπήκαμε πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο, παίζαμε από τα άκρα, με την μπάλα κάτω, είχαμε ρυθμό, παίζαμε με δύο σέντερ φορ και δεν ήθελα να σπάσω ξανά το ρυθμό. Αν έκανα αλλαγή θα ήταν ο Αγγελούδης αντί του Αγκάνθο αλλά λόγω της εμπειρίας του Αγκάνθο δεν τον άλλαξα. Αν μας έδινε το πέναλτι όμως όλα θα ήταν διαφορετικά. Γιατί ήταν πέναλτι. Το να πουν το βράδυ στην τηλεόραση ότι ήταν πέναλτι δεν μου λέει κάτι».

Για το τι τον κάνει να πιστεύει στη σωτηρία: «Πρέπει να πιστεύουμε ότι μπορούμε να σωθούμε, γιατί υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες. Δείχνουμε ότι είναι δύσκολο να μας κερδίσουν εκτός έδρας, οπότε γιατί να μην κερδίσουμε βαθμούς εκτός; Με τη διαιτησία όλοι βλέπουμε τη γίνεται. Ήρθε η Βέροια και μας είπε ‘ευχαριστώ για τη φιλοξενία’. Δεν ξέρω αν την κερδίζαμε τι θα έλεγε. Της έδωσε ο διαιτητής στο πρώτο ημίχρονο δέκα φάουλ έξω από την περιοχή, άλλα ήταν και άλλα όχι. Μακάρι να μας παίζουν κι εμάς έτσι εκτός έδρας. Θα βρεθεί κανένας να μας παίξει έτσι εκτός έδρας; Δεν νομίζω».
Για το τι χρειάζεται από εδώ και πέρα: <em>«Αν κερδίζαμε σήμερα θα σας έλεγα ότι τελικός είναι για τον Πλατανιά, όχι για τον Άρη. Για μας τελικοί θα ήταν τα τέσσερα εντός έδρας. Τώρα πρέπει να κερδίσουμε. Ξέρω ότι ο κόσμος δεν θέλει να ακούει λόγια. Στεναχωριέμαι ειλικρινά γι’ αυτό τον κόσμο. Κανένας δεν μπορεί να κοροϊδέψει αυτό τον κόσμο. Χάσαμε ένα ημίχρονο αλλά δυστυχώς ο ΑΡΗΣ έχασε έναν γύρο. Θα πάμε στον Πλατανιά για να τους κερδίσουμε. Με όλο το σεβασμό προς τον Πλατανιά. Δεν τους προκαλούμε, θα πάμε να παίξουμε για την ιστορία του Άρη».

Για τους διαιτητές: «Εγώ σέβομαι όλους τους διαιτητές. Καταλαβαίνω ότι κι εκείνοι είναι άνθρωποι. Τους ασκούμε μεγάλη πίεση. Όλοι κάνουμε λάθη, έτσι κάνουν και οι διαιτητές. Δεν μου αρέσει όμως να με κοροϊδεύουν και να λένε ψέματα. Όλοι ξέρουν ποιος είναι ο Σούλης Παπαδόπουλος. Δεν μου αρέσει να έρχεται ο διαιτητής και να μου λέει ‘ναι έκανα λάθος’ στη φάση του Αγκάνθο. Δεν νομίζω ότι ο άνθρωπος της Βέροιας που έπεσε κάτω είχε κάτι. Νομίζω ότι μας κοροϊδεύει. Καλά έκανε. Μακάρι να το κάναμε κι εμείς στη Λιβαδειά. Εμείς κερδίσαμε ένα παιχνίδι και πήγαν να μας βγάλουν τους χειρότερους ανθρώπους στον κόσμο. Μόνο για τον κόσμο μας θέλω να τα καταφέρω και μέχρι το τελευταίο παιχνίδι θα το παλεύουμε. Θα μας κάτσει η μπίλια σε εκτός έδρας παιχνίδι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: