Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

To show του Λισάντρο Λόπεζ

anderlecht-lyon.jpgΤα φαβορί επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα να τσεκάρουν το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Λιόν με ένα ακπληκτικό Λισάντρο Λόπεζ ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ διπλασίασε τις νίκες επί της Άντερλεχτ. Το ίδιο έκανε και η Ντεμπρετσένι απέναντι στη Λέφσκι Σόφιας. Νίκη-πρόκριση για Μακάμπι Χάιφα.

Η Λιόν φέτος είναι αποφασισμένη να πάρει ξανά τα πρωτεία και έχει κάνει σπουδαίες μεταγραφές. Μία από αυτές είναι και ο Λισάντρο Λόπεζ. Ο Αργεντινός επιθετικός ήταν όλα τα λεφτά για την ομάδα του Κλοντ Πιέλ, αφού με τρία προσωπικά τέρματα, οδήγησε την ομάδα του σε δεύτερη νίκη με 3-1 επί της Άντερλεχτ.

Στους ομίλους θα βρεθεί και η Ντεμπρετσένι η οποία επίσης με τη σειρά της έκανε το 2 στα 2 επί της Λέφσκι Σόφιας με τους Βάργκα και Ρούντολφ να πετυχαίνουν τα δύο γκολ.

Τη μεγάλη έκπληξη ολοκλήρωσε η Μακάμπι Χάιφα, η οποία μετά την Αυστρία, κέρδισε και στο Ισραήλ τη Σάλτσμπουργκ και προκρίθηκε στους ομίλους με τους Ντβαλισβίλι, Γκολάσα, και Γκαντίρ σκόρερ. Τέλος, η Ζυρίχη με τη σειρά της κέρδισε για δεύτερη φορά τη Βέντσπιλς με 2-1 και πήρε και αυτή το εισιτήριο.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τρίτη (25/8)
Άντερλεχτ-Λιόν 1-3 (51' Σουάρεζ-26', 32' 41' Λόπεζ)
Ντεμπρετσένι-Λέφσκι Σόφιας 2-0 (13' Βάργκα, 35' Ρούντολφ)
Ζυρίχη-Βέντσπιλς 2-1 (6' Βονλάντεν, 90' Αμπντί-8' Τιγκίρλας)
Μακάμπι Χάιφα-Σάλτσμπουργκ 3-0 (31' Ντβαλισβίλι, 57' Γκολάσα, 90' Γκαντίρ)

Επιστρέφει στα γήπεδα ο 67χρονος Μποράνγκα!


Σε ηλικία 67 ετών επιστρέφει στους αγωνιστικούς χώρους ο λαμπέρτο Μποράνγκα Η επιστροφή στα γήπεδα σε ηλικία 67 ετών σίγουρα αποτελεί ρεκόρ για το βιβλίο Γκίνες! Ενας εκπληκτικός Ιταλός αθλητής, ο Λαμπέρτο Μποράνγκα, θα ενισχύσει για ένα ματς την Λ΄Αμέτο στις 20 Σεπτεμβρίου, στην πρεμιέρα των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, επειδή η ομάδα... ξέμεινε από τερματοφύλακες!

Με 166 συμμετοχές στην Περούτζια τη δεκαετία του 1960, ο Μποράνγκα υπήρξε εξαιρετικός γκολκίπερ, γι' αυτό και η Φιορεντίνα τού έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Serie Α, όπου έπαιξε σε έξι αγώνες την περίοδο 1966/67.

Στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα αρκετών ομάδων, μεταξύ των οποίων η Μπρέσια και η Πάρμα, για να εγκαταλείψει σε ηλικία 40 ετών (1982) το ποδόσφαιρο. Οχι όμως και τον αθλητισμό, αφού υπήρξε σπουδαίος και στον στίβο και συνέχισε να συμμετέχει σε πρωταθλήματα βετεράνων. Μάλιστα, στα 65 χρόνια του είχε επιδόσεις 5.22 στο μήκος και 11.26 στο τριπλούν!

"Θα το κάνω, γιατί μου το ζήτησε ένας φίλος. Για το πρώτο ματς της σεζόν, οι δύο τερματοφύλακες της Λ' Αμέτο είναι τιμωρημένοι κι εγώ δεν μπορούσα να αντισταθώ στην πρόσκληση» είπε ο Μποράνγκα, που επιστρέφει για δεύτερη φορά στα γήπεδα. Η πρώτη ήταν το 1992, όταν συνεργαζόταν ως ιατρός (έχει μάστερ στη Βιολογία και την Ιατρική) με μία ομάδα μικρής πόλης κοντά στην Περούτζια.

Και σ' εκείνη την περίπτωση, όλοι οι τερματοφύλακες είχαν τεθεί «νοκ άουτ» λόγω τιμωριών και ο 50χρονος (τότε) Μποράνγκα κλήθηκε να υπερασπιστεί τα δοκάρια και η απόδοσή του ήταν πολύ καλή, παρότι η ομάδα του ηττήθηκε 1-0.

Στους ομίλους η Σαχτάρ

menonve
Ο Ζάντσον πανηγυρίζει... Η πρώτη ομάδα (χρονικά) που προκρίθηκε στη φάση των ομίλων του νεοσύστατου Europa League είναι η κάτοχος του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ Σαχτάρ Ντόνετσκ. Η ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου νίκησε και στο δεύτερο παιχνίδι τη Σίβασπορ της Τουρκίας, αυτή τη φορά με 2-0 και με συνολικό σκορ 5-0 πέρασε...

Ο αγώνας έγινε στο «Ολιμπίσκι» του Ντόνετσκ, με τους γηπεδούχους να παίζουν με κάποιες αλλαγές, κρατώντας δυνάμεις για το Σούπερ Καπ Ευρώπης με την Μπαρτσελόνα την Παρασκευή στο Μονακό. Και τα δυο γκολ των Ουκρανών σημειώθηκαν με εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι. Το 1-0 έκανε ο Ζάντσον στο 21ο και το 2-0 ο Λουίς Αντριάνο στο 59ο.

Το όνειρο έσβησε νωρίς...


Η Ατλέτικο προκρίθηκε με δύο νίκες... Οι ελπίδες για το μεγάλο θαύμα έσβησαν νωρίς με το αυτογκόλ του Βύντρα μόλις στο 5ο λεπτό της συνάντησης και τελικά ο υποτονικός Παναθηναϊκός ηττήθηκε για δεύτερη φορά από την Ατλέτικο Μαδρίτης, αυτή τη φορά με 2-0. Κάποιες ευκαιρίες υπήρξαν στο μεσοδιάστημα ωστόσο στο 83 ο Αγκουέρο διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Σισέ (70).

Η εξέλιξη του αγώνα
1 To μεγάλο παιχνίδι ξεκίνησε
3 Πρώτο σουτ στον αγώνα έξω από την περιοχή, το έκανε ο Νίνης έξω από την περιοχή με το αριστερό με την μπάλα να βρίσκει την εξωτερική πλευρά των διχτύων
4 1-0 ΓΚΟΟΟΛΣέντρα του Ροντρίγκες από δεξιά, ο Μουν δεν μπόρεσε να διώξει με κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Φορλάν που γύρισε από αριστερά μέσα στην περιοχή, έγινε η κόντρα στον Βύντρα, που άθελα του άνοιξε το σκορ για την Ατλέτικο
7 Aτομική προσπάθεια του Λέτο, που μπήκε στην περιοχή από αριστερά, επιχείρησε παράλληλη σέντρα όμως ο Χέιτινγκα σωτήρια παραχώρησε κόρνερ
13 Σουτ του Λέτο έξω από την περιοχή η μπάλα στα χέρια του Ασένχιο
17 Ο Αντόνιο Λόπες πέρασε ανάμεσα από τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού, μπήκε μέσα στην περιοχή από αριστερά όμως ο Γκαλίνοβιτς με τα πόδια παραχώρησε κόρνερ
20 Ο Σισε βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Ατλέτικο από κανονική θέση, όμως ο Ουιφαλούσι τον πίεσε την ώρα του σουτ με αποτέλεσμα ο Ασένχιο να μπλοκάρει εύκολα
30 Ο Παναθηναϊκός δείχνει να έχει ισορροπήσει το παιχνίδι, όμως δυσκολεύεται να γίνει επιθετικός και απειλήσει από τα άκρα
33 Επικίνδυνη σέντρα του Σιμάο από δεξιά, απομάκρυνε με δυσκολία πριν υπάρξουν κίνδυνοι ο Γκαλίνοβιτς
43 Ο ρυθμός του αγώνα έχει πέσει και η μπάλα παίζεται κυρίως στο χώρο του κέντρου
45 Φάουλ του Λέτο από αριστερά, ο Βύντρα έπιασε την κεφαλιά ψαράκι εξ επαφής όμως έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια
46 Ξεκίνησε χωρίς αλλαγές το δεύτερο ημίχρονο
47 Μπαλιά του Αγκουέρο, ο Μάξι Ροντρίγκες δεν πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα και ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό, η ευκαιρία χάθηκε
52 Σουτ του Γκαρσία έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκαλίνοβιτς
53 ΑΛΛΑΓΗΟ Σαλπιγγίδης στη θέση του Μουν
54 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΠρώτη κάρτα στον Κατσουράνη για μαρκάρισμα στον Αγκουέρο, που όμως φάνηκε να του παίρνει την μπάλα
60 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Ζιλμπέρτο Σίλβα για μαρκάρισμα στον Αγκουέρο
61 Φάουλ του Λόπεθ, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γκαλίνοβιτς
61 ΑΛΛΑΓΗΟ Κλέμπερ Σαντάνα στη θέση του Ραούλ Γκαρσία
63 ΑΛΛΑΓΗΟ Χριστοδουλόπουλος στη θέση του Νίνη
67 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Σαλπιγγίδη για διαμαρτυρία
69 Σέντρα του Λόπεθ από αριστερά, κεφαλιά του Φορλάν, η μπάλα στα χέρια του Γκαλίνοβιτς
70 κόκκινη κάρταΑπευθείας κόκκινη στον Σισέ για μαρκάρισμα και με τα δύο πόδια στον Ασουνσάο
75 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Χριστοδουλόπουλο για μαρκάρισμα στον Ασουνσάο
76 Ατομική προσπάθεια του Λέτο, που σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, με τον Ασένχιο να διώχνει με τις γροθιές. Καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό
79 Σουτ του Φορλάν έξω από την περιοχή, άουτ
81� Φάουλ του Λέτο από αριστερά, κεφαλιά του Σαριεγκι, δίπλα από το αριστερό δοκάρι η μπάλα
82 ΑΛΛΑΓΗΟ Χουράδο στη θέση του Φορλάν
83 2-0 ΑΛΛΑΓΗΟ Αγκουέρο μπήκε μέσα στην περιοχή από αριστερά, πρόλαβε το τάκλιν του Βύντρα και σούταρε δυνατά, η μπάλα πέρασε μέσα από τα χέρια του Γκαλίνοβιτς και κατέληξε στα δίχτυα
85 Μπαλιά του Γκάμπριελ από δεξιά, ο Χριστοδουλόπουλος κοντρόλαρε ωραία την μπάλα όμως σούταρε πάνω στον Ασένχιο, σε μια μεγάλη ευκαιρία για την ελληνική ομάδα
86 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Σαριέγκι
87 ΑΛΛΑΓΗΟ Ρέγιες στη θέση του Σιμάο
87 ΑΛΛΑΓΗΟ Σιμάο στη θέση του Κατσουράνη

Γήπεδο: "Βιθέντε Καλντερόν"
Διαιτητής: Πέτερ Φινκ (Ολλανδία)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Αμπελ Ρεσίνο): Ασένχιο, Χειτινγκα, Ουιφαλούσι, Χουανίτο, Αντόνιο Λόπεθ, Ραούλ Γκαρσία (61' Κλέμπερ Σαντάνα), Ασουνσάο, Μάξι Ροντρίγκες, Σιμάο (87' Ρέγιες), Αγκουέρο, Φορλάν (82' Χουράδο)
Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Μουν (53' Σαλπιγγίδης), Σαριέγκι, Βύντρα, Δάρλας, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης (87' Σιμάο), Γκάμπριελ, Νίνης (63' Χριστοδουλόπουλος), Λέτο, Σισέ

Εκτός ο Κονσεϊσάο

Μόνο ευχάριστα δεν ήταν τα μαντάτα σχετικά με την κατάσταση του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, καθώς οι ενοχλήσεις που νιώθει στους προσαγωγούς δεν επιτρέπουν την συμμετοχή του στο παιχνίδι της Πέμπτης (27/8) με την Χέρενφεν. Ετσι, ο Φερνάντο Σάντος θα στερηθεί τις υπηρεσίες τόσο του Ολιβιέ Σορλέν όσο και του έμπειρου αρχηγού.

Ο πορτογάλος, που δεν προπονήθηκε ούτε την Τρίτη (25/8), υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, από την οποία διαπιστώθηκε ότι δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί στη ρεβάνς με την Χέρενφεν. Ως εκ τούτω δεν θα ταξιδέψει μαζί με την αποστολή στην Ολλανδία και θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να ακολουθήσει πρόγραμμα αποθεραπείας.

Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν 19 ποδοσφαιριστές και πρόκειται για τους Χαλκιά, Κρέσιτς, Αναστασάκο, Κουτσιανικούλη, Μαλεζά, Παπάζογλου, Φωτάκη, Αμπουμπακάρι, Μπιζέρα, Τσιρίλο, Φιλομένο, Γκαρσία, Ιβιτς, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι, Βερόν, Βιεϊρίνια, Βιτόλο.

Στη διάρκεια της προπόνησης της Τρίτης (25/8), ο Φερνάντο Σάντος δεν προχώρησε σε δοκιμές αναφορικά με το σχήμα που θα χρησιμοποιήσει στην δεύτερη αναμέτρηση με την Χέρενφεϊν. Αυτό που διαπιστώνεται, είναι η πρόθεση του πορτογάλου να χρησιμοποιήσει "ρόμβο", όπου ο Βίκτορ Βιτόλο θα αγωνιστεί στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ενώ οι Πάμπλο Γκαρσία και Φωτάκης θα είναι στα άκρα.

Ο Βλάνταν Ιβιτς θα τοποθετηθεί στην κορυφή της επίθεσης, πίσω από τους Μουσλίμοβιτς, Βιειρίνια που θα αγωνιστούν στην επίθεση. Σε ότι αφορά την άμυνα, τα προβλήματα τραυματισμών, ουσιαστικά δεν δίνουν πολλές επιλογές στον προπονητή του ΠΑΟΚ. Τσιρίλο και Μαλεζάς θα είναι στο κέντρο της άμυνας, ενώ στα άκρα θα αγωνιστούν οι Λίνο, Σαβίνι.

O Σνάιντερ είπε όχι στην Ίντερ

Καθόλου δεν πτοήθηκε από το ενδιαφέρον του Ζοζέ Μουρίνιο και της Ιντερ ο Γουέσλι Σνάιντερ. Παρόλο που ο Μανουέλ Πελεγκρίνι δεν τον υπολογίζει στη Ρεάλ Μαδρίτης, εκείνος απέρριψε την πρόταση των "νερατζούρι", όπως υποστηρίζει η Marca.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ισπανικής εφημερίδας, ο ολλανδός αποφάσισε να απαντήσει αρνητικά και να παραμείνει στη "βασίλισσα" με απώτερο σκοπό να διεκδικήσει μία θέση στο βασικό ρόστερ. Ωστόσο κάτι τέτοιο μοιάζει αδύνατο, καθώς η Ρεάλ έδωσε το νούμερο που φορούσε ο Σνάιντερ στον Ντιαρά.

Η διοίκηση των "μερένχες" είχε συμφωνήσει με την Ιντερ για την παραχώρηση του παίκτη, σε μία προσπάθεια να μειώσει τους παίκτες που υπάρχουν στο δυναμικό της ομάδας. Δεν ήταν το ίδιο "ζεστός" όμως και ο ολλανδός μέσος και η διαφαινόμενη μεταγραφή κατέληξε, όπως όλα δείχνουν, σε "ναυάγιο".

ύμφωνα με την ιστοσελίδα της ισπανικής εφημερίδας, ο ολλανδός αποφάσισε να απαντή

Πήρε Βέλα Τζούνιορ και Κομβολίδη η Καρδίτσα


Ο Αγγελος Κομβολίδης στα γραφεία της Αναγέννησης Καρδίτσας Δυο σημαντικές μεταγραφές ανακοίνωσε η Αναγέννηση Καρδίτσας. Συγκεκριμένα, η θεσσαλική ΠΑΕ απέκτησε τον Βέλα Τζούνιορ Τζουζέπε για ένα χρόνο, καθώς και τον 21χρονο Αγγελο Κομβολίδη, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για δυο χρόνια.

Με τον Βραζιλιάνο η καρδιτσιώτικη ομάδα καλύπτει το κενό στα χαφ, που άφησε ο Μαρσέλο Παλάου, ο οποίος επέστρεψε στην Ουρουγουάη, ενώ με τον δεύτερο κάνει πράξη την επιθυμία του προπονητή, Περικλή Αμανατίδη, ο οποίος ζητούσε έναν επιθετικό περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αναγέννηση θα προχωρήσει σε δυο ακόμα προσθήκες με τα ονόματα των Κώστα Παπουτσή και Αλέξανδρου Βεργώνη να βρίσκονται ψηλά στη λίστα των κιτρινόμαυρων.

«Άναψαν» τα αίματα στη Βόλφσμπουργκ

dzeko.jpgΦαίνεται πως η πρώτη ήττα έφερε γκρίνια στη Βόλφσμπουργκ. Έτσι, στην προπόνηση της Τρίτης, ήρθαν στα χέρια οι Έντιν Ντζέκο και Καρίμ Ζιανί, με αφορμή σκληρό μαρκάρισμα του Αλγερινού μέσου στον Βόσνιο επιθετικό.

Το επεισόδιο ξεκίνησε, όταν μετά από ένα σκληρό μαρκάρισμα του Ζιανί, ο Τζέκο έπιασε από το πρόσωπο τον συμπαίκτη του. Ο 27χρονος χαφ προσπάθησε να γρονθοκοπήσει τον Ντζέκο, αλλά η αψιμαχία τους έλαβε γρήγορα τέλος, χάρη στην επέμβαση των Ζβέζνταν Μισίμοβιτς και Αλεξάντερ Μάντλουνγκ.

Υπέγραψε ο Ντε Νίγκρις!

Επιτέλους φοράει τα... βυσσινί. Ο Αντόνιο Ντε Νίγκρις συναντήθηκε -και- σήμερα το μεσημέρι με τους ανθρώπους της Λάρισας και τα βρήκε σε όλα για συμβόλαιο δύο ετών, λύνοντας τα χέρια του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο οποίος αναζητούσε εναγωνίως έναν στράικερ για την γραμμή «πυρός» της ΑΕΛ.

Ο διεθνής Μεξικανός με ιταλικό διαβατήριο υπέγραψε ήδη το νέο του συμβόλαιο με τη Λάρισα και από αύριο θα τεθεί στη διάθεση του Ουζουνίδη, προκειμένου να ξεκινήσει ειδικό πρόγραμμα, για να καλύψει το χαμένο έδαφος από πλευράς φυσικής κατάστασης. Το μόνο που απομένει πλέον για να ανακοινωθεί ο διεθνής στράικερ είναι κάποια έγγραφα από την πρώην ομάδα του στην Τουρκία, τα οποία αναμένεται να φτάσουν ίσως κι αργά απόψε.


Παρουσίαση στον Πηνειό

Από εκεί και πέρα, η θεσσαλική ΠΑΕ σε ανακοίνωσή της, κάλεσε τον κόσμο της ΑΕΛ να δώσει το «παρών» την Παρασκευή στις... όχθες του Πηνειού, όπου θα γίνει η επίσημη προυσίαση της νέας φανέλας και της ομάδας της περιόδου 2009-10.

Πριν τον πρώτο εντός έδρας αγώνα του νέου πρωταθλήματος, η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 καλεί τον φίλαθλο κόσμο της να καλωσορίσουν μαζί την τελευταία σεζόν της στο στάδιο Αλκαζάρ, με μια ξεχωριστή εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή 28/08 (9 μ.μ.) στις όχθες του Πηνειού, κάτω από την γέφυρα που επί δεκαετίες οδηγεί τα βήματά μας προς την ιστορική έδρα της ομάδας.

Η παρουσίαση των νέων εμφανίσεων, καθώς και των μεταγραφικών αποκτημάτων αυτού του καλοκαιριού, θα αποτελέσουν μέρος μιας βραδιάς με ιδιαίτερες ιστορικές αναφορές, αναμνήσεις, εκπλήξεις και πολλή συγκίνηση για όλους όσους υπηρετούμε την ιδέα της αγαπημένης μας ΑΕΛ

Δύσκολες ώρες για Μπενίτεθ

benitez2.jpgΜπορεί ο Ράφα Μπενίτεθ να ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιο του με την Λίβερπουλ ως το 2014, όμως τα πράγματα για τον Ισπανό προπονητή δεν είναι καθόλου εύκολα μετά τη νέα ήττα της ομάδας του από την Άστον Βίλα. Ήδη, μάλιστα, κάποιοι μπουκ στην Μεγάλη Βρετανία έχουν βγάλει αποδόσεις για το ενδεχόμενο απόλυσής του, η οποία δεν φαντάζει μακρινή ούτε στα ισπανικά ΜΜΕ αλλά ούτε και στα αγγλικά...

Η Λίβερπουλ βρίσκεται ήδη έξι βαθμούς πίσω από την κορυφή, καθώς εκτός της ήττας της από τους “χωριάτες”, έχει χάσει και στο Λονδίνο από την Τότεναμ στην πρεμιέρα. Το Σάββατο ταξιδεύει στο γειτονικό “Ρίμποκ” για την αναμέτρηση με την Μπόλτον και σε περίπτωση νέας απώλειας τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο για τον 49χρονο τεχνικό.

Ο Μπενίτεθ, πάντως, προσπάθησε να υπερασπιστεί τον εαυτό του από την ολοένα αυξανόμενη κριτική που του ασκούν τα βρετανικά ΜΜΕ, ρίχνοντας την ευθύνη για το 1-3 από την Άστον Βίλα στους παίκτες του: “Κάναμε τόσα πολλά λάθη σε κρίσιμες στιγμές. Το 0-1 ήταν αυτογκόλ του Λούκας, ενώ ο Ζέραρντ υπέπεσε σε καθαρό πέναλτι. Αν κάτσουμε να αναλύσουμε τα προσωπικά λάθη, τότε θα μιλάμε πολύ ώρα για το ματς. Η ομάδα πρέπει να βελτιωθεί και οι έμπειροι παίκτες οφείλουν να δείξουν μεγαλύτερη ευθύνη”, ήταν τα λόγια του Μπενίτεθ ο οποίος στα πέντε χρόνια παρουσίας του στο “Άνφιλντ” έχει μεν κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο δεν έχει βγάλει την ομάδα του λιμανιού από την... ξηρασία των 19 χρόνων χωρίς πρωτάθλημα.

«Κίτρινος» ο Κάλβο μέχρι το 2012

Παίκτης του Άρη μέχρι το καλοκαίρι του 2012 θα είναι ο Τόνι Κάλβο ο οποίος συμφώνησε στην επέκταση της συνεργασίας του με τους «κίτρινους». Στην ανακοίνωση της η ΠΑΕ τονίζει: «Η ΠΑΕ Άρης ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Αντόνιο Αράντες Τόνι Κάλβο για τα επόμενα τρία συνολικά χρόνια. Ο Ισπανός μέσος υπέγραψε το νέο τριετές συμβόλαιο του, παρουσία του Προέδρου της ΠΑΕ Θανάση Αθανασιάδη και του εκτελεστικού διευθυντή Γιάννη Κόντη. Στις πρώτες του δηλώσεις μετά τις υπογραφές των συμβολαίων επεσήμανε στο arisfc.gr: « Είμαι πολύ ευχαριστημένος που επέκτεινα το συμβόλαιό μου με τον Άρη. Ήταν κάτι που το ήθελα πάρα πολύ. Είχα ένα ακόμα χρόνο συμβόλαιο, αλλά μετά την πρόταση του Άρη δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ πολύ και να προσθέσω ακόμα δύο χρόνια στην συνεργασία μας. Η χρονιά ξεκίνησε με ένα θετικό αποτέλεσμα για εμάς και πιστεύω ότι θα έχουμε ανάλογη συνέχεια. Είχα σημειώσει εδώ και καιρό ότι ήθελα να παραμείνω στην ομάδα και για αυτό συμφώνησα για την επέκταση της συνεργασίας μας. Θα προσπαθήσω, λοιπόν, όλους αυτούς τους ανθρώπους να τους δικαιώσω και στην διάρκεια αυτού του νέου συμβολαίου που υπογράψαμε, ώστε ο Άρης να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Έχουμε μπροστά μας δύσκολα παιχνίδια και πρέπει να επικεντρωθούμε απόλυτα σε αυτά για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

*Αύριο κατά την διάρκεια της MEDIA DAY ο ποδοσφαιριστής θα είναι διαθέσιμος και στους εκπροσώπους των ΜΜΕ για δηλώσεις.

Πλήρες όνομα: Antonio Arandes Toni Calvo
Ημ. Γέννησης: 28/03/1987
Αρ. Φανέλας: 7
Ύψος: 1.70
Βάρος: 65
Θέση: Μέσος
Χώρα: Ισπανία Πηγη Μετροσπορ

Στο "Ανθή Καραγιάννη" το Καβάλα-Αστέρας Τρίπολης


Το γήπεδο της Καβάλας Κανονικά στην έδρα της το στάδιο "Ανθή Καραγιάννη" θα αγωνιστεί στην πρεμιέρα της ως γηπεδούχος η Καβάλα. Οι εργασίες στο γήπεδο έχουν ολοκληρωθεί και πλέον η αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης, που είναι και η πρώτη της ομάδας στην έδρα της θα γίνει κανονικά στο γήπεδο της.

Η διοίκηση της Καβάλας, είχε δηλώσει ως δεύτερη έδρα το ΔΑΚ Κομοτηνής, όμως πλέον δεν θα χρειαστεί να "ξεσπιτωθεί" για να παίξει το παιχνίδι με τους Αρκάδες, το οποίο θα γίνει το Σάββατο.

Οριστικά η Ρόδος στη Β' Εθνική


Οι φίλαθλοι της Ρόδου Η Ρόδος μπορεί να ηττήθηκε στο μπαράζ από τον Παναιτωλικό, ωστόσο θα μετέχει την επόμενη σεζόν στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Η επιτροπή της Β' και Γ΄εθνικής απέρριψε το αίτημα του Απόλλωνα Καλαμαριάς και έτσι οι Πόντιοι την επόμενη χρονιά θα αγωνίζονται στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη μιας και η αίτηση του Απόλλωνα για συμμετοχή στο Πρωτάθλημα κρίθηκε εκπρόθεσμη.

Ζωντανή μετάδοση του αγώνα Heerenveen – ΠΑΟΚ στο «Παλατάκι».


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι σε συνεργασία με το CONN-X TV, προσφέρει σε όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ζωντανή μετάδοση του αγώνα Heerenveen – ΠΑΟΚ, στο «Παλατάκι». Με τη βοήθεια γιγαντοοθόνης που θα τοποθετηθεί μέσα στο κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ, θα παρακολουθήσουμε όλοι μαζί την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009, την προσπάθεια της αγαπημένης μας ομάδας στην Ολλανδία, για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.
Ο αγώνας Heerenveen – ΠΑΟΚ ξεκινά στις 7.45μ.μ, και οι πόρτες του γηπέδου θα είναι ανοικτές από νωρίς το μεσημέρι.
Εξυπακούεται ότι είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ η είσοδος για όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ: Η αποστολή για τον αγώνα με τη SC Heerenveen


Επιμέλεια: Δ.Μ.


Ολοκληρώθηκε η τελευταία προπόνηση της ομάδας πριν την αυριανή αναχώρηση για την Ολλανδία. Εκτός αποστολής έμεινε ο ανέτοιμος Sorlin. Ο Abubakari ξεπέρασε σε μεγάλο βαθμό τις ενοχλήσεις στον αστράγαλο, ενώ ο Sergio Conceicao θα υποβληθεί το απόγευμα σε μαγνητική, από το αποτέλεσμα της οποίας θα κριθεί αν θα ακολουθήσει την αποστολή στην Ολλανδία. Οι υπόλοιποι της αποστολής είναι οι εξής:

Χαλκιάς, Kresic, Αναστασάκος, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Φωτάκης, Abubakari, Bizera, Cirillo, Filomeno, Garcia, Ivic, Lino, Muslimovic, Savini, Veron, Vieirinha, Vitolo.

Ηρακλής: Ενοχλήσεις ο Ηλιάδης


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Με τον Στέλιο Ηλιάδη να μην προπονείται ξεκίνησε η προετοιμασία του Ηρακλή για το τοπικό ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής με τον Άρη στο Καυτανζόγλειο.

Ο Έλληνας μέσος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην μέση και έτσι κρίθηκε προτιμότερο να μην προπονηθεί την Τρίτη μαζί με την υπόλοιπη ομάδα και να ακολουθήσει πρόγραμμα φυσιοθεραπείας.

Η κατάσταση του Ηλιάδη δεν εμπνέει ανησυχία και δεν αποκλείεται να επιστρέψει την Τετάρτη σε ρυθμούς προπονήσεων.

Σ' ότι αφορά στην υπόλοιπη ομάδα, ξεκίνησε την προετοιμασία της για το εντός έδρας ντέρμπι του Σαββάτου με τον Άρη (19:00 Nova).

Άπαντες στο "κυανόλευκο" στρατόπεδο είναι αποφασισμένοι να αποδείξουν πως η νίκη στην πρεμιέρα κόντρα στον Πανθρακικό δεν ήταν μια ευχάριστη παρένθεση αλλά ένα νέο ξεκίνημα. Το ντέρμπι με τον Άρη είναι η μεγάλη ευκαιρία για τους παίκτες του Όλεγκ Προτάσοφ.

Η προετοιμασία των "κυανολεύκων" θα συνεχιστεί την Τετάρτη με προπόνηση στις 18:00, στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στην Μίκρα.

Επιστρέφει κάτω από τα γκολπόστ στα 67 του!!!!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Είναι σχεδόν 67 ετών όμως το πάθος για το ποδόσφαιρο και η φιλία ωθούν τον Λαμπέρτο Μποράνγκα να βρεθεί και πάλι κάτω από τα γκολπόστ...

Ο λόγος για τον άλλοτε γκολκίπερ των Περούτζα, Φιορεντίνα, Ρετζιάνα, Τσεζένα και Πάρμα, ο οποίος θα επιστρέψει στο χορτάρι στις 20 Σεπτεμβρίου για να πάρει μέρος στην δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος της Ούμπρια (γεωγραφικό διαμέρισμα της κεντρικής Ιταλίας) με τη φανέλα της Αμέτο.

"Θα το κάνω επειδή ένας φίλος μου ζήτησε βοήθεια, έχοντας για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος τους δύο τερματοφύλακές του τιμωρημένους.

Δεν μπορούσα να αντισταθώ στην επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους, αν και θα το κάνω με τον μέγιστο επαγγελματισμό", τόνισε ο Μποράνγκα, ο οποίος εργάζεται αυτή την περίοδο στο νοσοκομείο της Περούτζα, για να προσθέσει:

"Δεν είμαι άνθρωπος που του αρέσει να αυτοσχεδιάζει και έτσι από αύριο θα ξεκινήσω προπονήσεις με έναν γυμναστή, με τον οποίο θα ακολουθήσω πρόγραμμα τεσσάρων εβδομάδων για να μπορέσω να ανταποκριθώ σε εκείνο το ραντεβού.

Δεν το κρύβω ότι για μένα θα είναι τεράστια η συγκίνηση, σχεδόν σαν να δίνω το πρώτο μου παιχνίδι".

Όσοι πάντως νομίζουν ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Μποράνγκα επιστρέφει σε έναν αγωνιστικό χώρο μετά από από τον τερματισμό της ποδοσφαιρικής καριέρας του, "πλανώνται πλάνη οικτρά"...

Το 1992, σε ηλικία 50 ετών τότε, άφησε για λίγο το ρόλο του γιατρού (έχει στην κατοχή του δύο πτυχία, ένα ιατρικής και ένα βιολογίας) στη Μπαστάντο, ερασιτεχνική ομάδα της Ούμπρια, και κάθησε κάτω από την εστία αφού όλοι οι τερματοφύλακες της ομάδας είχαν τεθεί νοκ-άουτ λόγω τραυματισμού!

Δεν τα πήγε μάλιστα καθόλου άσχημα, αν αναλογιστεί κανείς πως η ομάδα του ηττήθηκε με τη μικρότερη δυνατή διαφορά (1-0).

Η αγάπη του όμως για τον αθλητισμό δεν περιορίζεται μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά επεκτείνεται και στο στίβο, καθώς από τον περασμένο Αύγουστο κατέχει το ρεκόρ στο άλμα εις μήκος για ανθρώπους που είναι πάνω από 60 ετών, με άλμα στα 5,03 που έγινε στο Λάτι της Φινλανδίας.

"Χάρη σε αυτό το πάθος για τον αθλητισμό και τη θέληση να διατηρούμαι σε φόρμα, μπορώ τώρα να επιστρέψω για να δώσω ένα πραγματικό παιχνίδι σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Αν θα είναι το τελευταίο;

Δεν το ξέρω, θα δούμε...", ήταν η τελευταία ατάκα του στις δηλώσεις που παραχώρησε στα ιταλικά ΜΜΕ.

Ελπίδες: Η αποστολή για το ματς με Αγγλία


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Νίκος Νιόπλιας ανακοίνωσε σήμερα τα ονόματα των 21 ποδοσφαιριστών που θα συνθέσουν την αποστολή της εθνικής ελπίδων, ενόψει της αναμέτρησης με την αντίστοιχη της Αγγλίας στην Τρίπολη (8/9), για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2011. Αναλυτικά:

Τερματοφύλακες: Κώστας Λάμπρου (Φέγενορντ), Κυριάκος Στρατηλάτης (Λεβαδειακός)

Αμυντικοί: Λεωνίδας Αργυρόπουλος (Αστέρας Τρίπολης), Ανέστης Αργυρίου (Πανθρακικός), Μιχάλης Μπουκουβάλας (Λάρισα), Κυριάκος Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Τάσος Παπάζογλου (Πανσερραϊκός), Δημήτρης Σιόβας (Πανιώνιος)

Μέσοι: Ελίνι Δημούτσος (Παναθηναϊκός), Γιώργος Ιωαννίδης (Ηρακλής), Γιώργος Κατσικογιάννης (Ολυμπιακός), Γιώργος Μαχλελής (Παναθηναϊκός), Σωτήρης Νίνης (Παναθηναϊκός), Βασίλης Πλιάτσικας (Σάλκε), Παντελής Ριζογιάννης (Ξάνθη), Γιώργος Σιάκκας (Εργοτέλης), Αρης Σοϊλέδης (Ολυμπιακός)

Επιθετικοί: Δημήτρης Γιάντσης (Ηρακλής), Βασίλης Κουτσιανικούλης (ΠΑΟΚ), Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός), Μιχάλης Παυλής (ΑΕΚ)

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ, ο ομοσπονδιακός τεχνικός επισήμανε: «Παίζουμε με το φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η Αγγλία διαθέτει παραδοσιακά δυνατές ομάδες σε αυτές τις ηλικίες, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η προηγούμενη εθνική κάτω των 21 έφτασε μέχρι τον τελικό του θεσμού. Αυτά τα ματς είναι σημαντικά για όλους μας. Για τους παίκτες, για τους προπονητές και για τους φιλάθλους, κυρίως για να διαπιστώσουμε το επίπεδό μας. Τα εύκολα παιχνίδια πέρασαν για την ομάδα μας χωρίς βαθμολογικές απώλειες.

Ο στόχος μας είναι πάντα η νίκη. Περιμένω ένα συναρπαστικό ματς, καθώς διαθέτουμε κι εμείς πολύ καλό σύνολο. Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι παίκτες μας δεν αγωνίζονται με τις ομάδες τους και δεν γνωρίζουμε το επίπεδο της φυσικής κατάστασής τους. Αντιθέτως, το ταλέντο, η ποιότητα και ο τομέας της ομοιογένειας κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα. Θεωρώ ότι ο αγώνας αυτός αποτελεί σημαντικό κίνητρο για τους παίκτες».

Ελπίδες για Καλαμαριά...


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Δεν αποκλείεται τελικά, ο Απόλλων Καλαμαριάς να αποφύγει τον υποβιβασαμό στο Περιφερειακό πρωτάθλημα και να αγωνιστεί κανονικά σε εκείνο της Β' Εθνικής. Σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις σε λίγη ώρα συνεδριάζει η επιτροπή της Β' και Γ΄εθνικής καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατέθεσε αίτημα να της επιτραπεί να συμμετάσχει στη Β' Εθνική.

Τα χρήματα που αντιστοιχούν στο παράβολο συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής (9.400 ευρώ) καταβλήθηκαν, τελικά, από τους κ.κ Τσομίδη και Ρόμπο, με συνέπεια να μπορούν πλέον, οι «Πόντιοι» να συμμετάσχουν κανονικά στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.
Αρκεί να διακανονιστούν τα χρέη της ΠΑΕ, δηλαδή ένα σημαντικό ποσό της τάξης των 350.000 ευρώ, περίπου...

Πλέον, ξεκινάει νέος αγώνας δρόμου στην Καλαμαριά για την συγκέντρωση του ποσού που απαιτείται μέχρι τις 11 Σεπτέμβρη (στις 13 Σεπτεμβρίου ξεκινάει το πρωτάθλημα). Εξελίξεις αναμένονται μετά τη λήξη του σημερινού συμβουλίου της επιτροπής της Ένωσης Πρωταθλημάτων Β’- Γ’ Εθνικής

Παίρνει Γκρόσο η Γιουβέντους


Κοντά στην Γιουβέντους ο Γκρόσο Θέμα ημερών θεωρεί ο ιταλικός Τύπος τη μεταγραφή του Φάμπιο Γκρόσο στη Γιουβέντους. Ο διεθνής Ιταλός αμυντικός βρίσκεται εκτός πλάνων στη Λιόν, μετά και την απόκτηση του Αλί Σισόκο από την Πόρτο, ενώ κι ο ίδιος επιθυμεί να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Ο τεχνικός της "Γηραιάς Κυρίας", Τσίρο Φεράρα, έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον άλλοτε παίκτη της Παλέρμο και της Ίντερ και την Πέμπτη, στο περιθώριο της κλήρωσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ στο Μονακό, αναμένεται να γίνει η τελική συζήτηση μεταξύ των υπευθύνων των δύο συλλόγων.

Ο Γκρόσο, που το 2006 στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου με την εθνική Ιταλίας, αποκλείστηκε -επισήμως λόγω ασθενείας- από την αποστολή της Λιόν για το αποψινό παιχνίδι με την Αντερλεχτ για τα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ δεν είχε χρησιμοποιηθεί ούτε στο πρώτο. Ετσι, εφόσον η μετακίνησή του στη Γιουβέντους πραγματοποιηθεί, θα έχει δικαίωμα συμμετοχής με τη νέα του ομάδα στην Ευρώπη.

Ανακοίνωσε τον δανεισμό Νέμεθ η Λίβερπουλ

nemeth.jpg
Παίκτης της ΑΕΚ και με την...βούλα είναι πλέον ο Νέμεθ όπως ανακοίνωσε και επίσημα η Λίβερπουλ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αγγλικής ομάδας «Η Λίβερπουλ επιβεβαιώνει σήμερα την παραχώρηση των δύο Ούγγρων παικτών της, Νέμεθ και Αντρας Σίμον με τη μορφή δανεισμού για τη σεζόν 2009-10. Ο Νέμεθ θα αγωνιστεί στην ΑΕΚ μέχρι το τέλος της σεζόν ενώ ο Σίμον στην ισπανική Κόρδοβα».

Ο Ντε Σιλβέστρι οδεύει προς Φιορεντίνα


Ντε Σιλβέστρι Σε συμφωνία με την Φιορεντίνα για την πώληση του αμυντικού Λορέντσο Ντε Σιλβέστρι ήρθε η Λάτσιο, έναντι του ποσού των 6 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, ο 21χρονος άσος βρέθηκε στην Φλωρεντία, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου θα έχει επανέλθει σε φουλ δράση, μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο στις 13 Αυγούστου. Πρόκειται να υπογράψει στους "βιόλα" για 4 χρόνια, με ετήσιες αποδοχές περίπου 600.000 ευρώ.

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009 ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ




19:00 NET ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ: ΣΕΡΒΙΑ - ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
21:45 NET ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ: EΛΛΑΔΑ - ΡΩΣΙΑ
21:45 NOVASPORTS 2 ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ: ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ - ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ
21:45 NOVASPORTS 3 ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ: ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ - ΛΙΟΝ
21:45 NOVASPORTS 4 ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ: ΝΤΕΜΠΡΕΤΣΕΝΙ - ΛΕΦΣΚΙ ΣΟΦΙΑΣ
21:45 NOVASPORTS 7 ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ: ΖΥΡΙΧΗ - ΒΕΝΤΣΠΙΛΣ
21:45 MEGA ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ: ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

«Καίγεται» η Ελλάδα!

fotieees.jpgΦωτιές σε όλη την χώρα με τους εμπρηστές να είναι οι μοναδικοί που φαίνεται που έχουν...σχέδιο και προχωράνε ακάθεκτοι στο έργο τους. Σε Πορτο Γερμενό και Προσύλι η φωτιά «κατεβάζει» κάτοικους και παραθεριστές στην θάλασσα ενώ μαίνονται οι πυρκαγιές στις περιοχές Μετόχι και Αετός στην Κάρυστο. Παράλληλα μπαράζ πυρκαγιών στην Θεσπρωτία όπου άναψαν έξι φωτιές ταυτόχρονα ενώ «φλέγονται» περιοχές σε Ζάκυνθο, Αχαϊα, Χίο και Σκύρο. Δεκατρία άτομα σε νοσοκομεία.



Εφιάλτης δίχως τέλος είναι οι πυρκαγιές που ξεσπούν η μια μετά την άλλη τόσο στις γύρω περιοχές της Αττικής όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια ενώ ένας ηλικιωμένος άνδρας έπαθε έμφραγμα όταν είδε το σπίτι του να καίγεται στην Ανθούσα και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Σισμανόγλειο. Ακόμα δύο άτομα βρίσκονται στο ΚΑΤ με ελαφρά εγκαύματα και δέκα άτομα νοσηλεύονται στο Σισμανόγλειο με αναπνευστικά προβλήματα.

Σε ότι αφορά το μέτωπο των πυρκαγιών η κατάσταση δείχνει ανεξέλεγκτη στο Πόρτο Γερμενό με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και να κατευθύνονται προς την ...θάλασσα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το πρωί χτυπάνε οι καμπάνες στην περιοχή για να εγκαταλειφθεί το μέρος.

Παράλληλα αναζωπυρώσεις υπάρχουν σε Νέα Μάκρη και Πικέρμι με τις καιρικές συνθήκες να κάνουν το έργο της κατάσβεσης ακόμα δυσκολότερο.

Στο μεταξύ μαίνεται η φωτιά στην Κάρυστο με τις περιοχές Αετός και Μετόχι να έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Θεσπρωτία κάτοικοι και τοπικές αρχές βρέθηκαν αντιμέτωποι σε ένα οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού καθώς ξέσπασαν μέσα σε λίγες ώρες έξι πυρκαγιές, χτες και δίνουν «μάχη».

Σήμερα ξέσπασε φωτιά στην Χίο με τους ανέμους να πνέουν στα 6 μποφώρ και να υπάρχει έντονη ανησυχία.

Στην Ζάκυνθο έχουν ξεσπάσει φωτιές στις περιοχές Μαριές και Στρογγυλό. Στην Αχαϊα υπό μερικό έλεγχο είναι οι φωτιές στην περιοχή Άνω Καλλιθέας ενώ σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στο Ελαιοχώρι.

Πρόβλημα υπάρχει και στην Σκύρο με τις φωτιές που ξέσπασαν από χτες στις περιοχές Ασπούς και Αχερούνες.

Τέλος, κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να αναζητηθούν τα αίτια των καταστροφικών πυρκαγιών που «καίνε» την Αττική διέταξε από το Σάββατο ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ιω. Σακελλάκος.

Σε «περιπέτειες» ο Μπίσλι

beasley_hit1.jpgΟ... απρόβλεπτος χαρακτήρας του Μάικλ Μπίσλι συνεχίζει να «ταλαιπωρεί» τους Μαϊάμι Χιτ, καθώς ο 20χρονος φόργουορντ φέρεται να νοσηλεύεται σε κλινική του Χιούστον, με άγνωστη μέχρι στιγμής αιτιολογία. Παράλληλα λίγο πριν, είχε ανεβάσει στο twitter, μία φωτογραφία με ένα τεράστιο τατουάζ που έκανε στην πλάτη, στην οποία διακρίνονται επίσης και δύο... «ύποπτες» σακούλες.


Σύμφωνα με το «Associated Press» ο ταλαντούχος φόργουορντ βρίσκεται σε κλινική επανένταξης του Χιούστον, με τις φήμες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού να «οργιάζουν», αναφορικά με την ενδεχόμενη χρήση ναρκωτικών. Νωρίτερα έδειχνε με... καμάρι στους χρήστες του twitter, το τεράστιο τατουάζ στην πλάτη του, το οποίο γράφει «SuperCoolBeas», σε μία φωτογραφία που φαίνονται δίπλα του δύο σακούλες, οι οποίες προκάλεσαν τα... σχόλια των χρηστών.

Λίγο πριν καταργηθεί ο λογαριασμός του είχε προλάβει να γράψει: «Νιώθω πως όλος ο κόσμος είναι εναντίον μου. Πως δεν αξίζει να ζεις. Τελείωσα... Δεν νιώθω τίποτα». Τα γραφόμενά του προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Αλόνζο Μούρνινγκ, ο οποίος δήλωσε: «Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο Μάικλ είναι ότι έχει τεράστιες ικανότητες και πρέπει να τις αξιοποιήσει. Εμείς είμαστε πάντα κοντά του να τον βοηθήσουμε όσο μπορούμε».

Τσακίρης: "Δεν υπάρχει θέμα Δημούτσου"


Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης Κατηγοριματικά διέψευσε ο μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου, Κωνσταντίνος Τσακίρης, τα σενάρια που θέλουν τον Ελίνι Δημούτσο να αποτελεί στόχο της ομάδας. Μάλιστα όπως τόνισε δεν πρόκειται να γίνει άλλη μεταγραφή, καθώς θεωρεί ότι το ρόστερ είναι πλήρες.

Ο πρόεδρος του συλλόγου της Νέας Σμύρνης, σε συνέντευξή του στοι "Athletic Radio", μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν τους "κυανέρυθρους", τόσο για την προηγούμενη χρονιά, όσο και για την νέα.
Usain Bolt 100m WORLD RECORD

Έπεσε η αυλαία στο Βερολίνο…….

Τελευταία μέρα ήταν η χθεσινή για το παγκόσμιο πρωταθλήματα στίβου που έλαβε χώρα στο Βερολίνο. Κατά την διάρκεια των 9 ημερών που διεξήχθη το πρωτάθλημα αγωνίστηκαν 2.101 αθλητές από 202 χώρες ενώ σημειώθηκαν αρκετές, πολύ σπουδαίες επιδόσεις και τρία παγκόσμια ρεκόρ. Συγκεκριμένα, στα 100 και 200 μέτρα ο Γιουσέιν Μπόλτ με 9.58 και 19.19 δευτερόλεπτα αντίστοιχα τρέλανε τα χρονόμετρα ενώ στη σφυροβολία η Πολωνή Βλόνταρτσικ έριξε την σφύρα στα 77.96 μέτρα κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο!

Όσον αφορά την χώρα μας που συμμετείχε με 22 συνολικά αθλητές, θα λέγαμε πως δεν κατάφερε να επιτύχει πολλές διακρίσεις. Συγκεκριμένα, ο απολογισμός ήταν μόλις μία πέμπτη θέση-αυτή του Περικλή Ιακωβάκη στα 400 μέτρα μετ’εμποδίων, η όγδοη θέση της Λίκα με 60.29 στον ακοντισμό και η ενδέκατη θέση του Λούη Τσάτουμα με 7.59 στον τελικό του μήκους. Η χώρα μας δεν κατάφερε να κερδίσει κανένα μετάλλιο η παρουσία αυτή όμως, ήταν κάτι το πολύ αναμενόμενο καθώς όπως δήλωναν οι ειδικοί και οι υπεύθυνοι της αποστολής: η ελληνική ομάδα βρίσκεται σε στάδιο ανανέωσης και στόχος είναι μια αξιοπρεπής εμφάνιση. Αξίζει να σημειωθεί πως μεγάλη απούσα της διοργάνωσης και μεγάλη μας ελπίδα για ένα μετάλλιο ήταν η Πηγή Δεβετζή, η οποία δεν κατάφερε να ταξιδέψει στο Βερολίνο λόγω τραυματισμού.

Συνοψίζοντας, να πούμε πως μεγάλος πρωταγωνιστής της διοργάνωσης αυτής ήταν φυσικά ο Μπόλτ που σάρωσε με 2 παγκόσμια ρεκόρ και 3 χρυσά μετάλλια (στα 100, 200, και 4 επί 100) ενώ αρνητική πρωταγωνίστρια ήταν η Ισιμπάγιεβα, η βασίλισσα του ύψους που αν και πολλοί περίμεναν από την Ρωσίδα ακόμα και παγκόσμιο ρεκόρ, εκείνη βρέθηκε σε άσχημη μέρα και αποκλείστηκε με τρεις άκυρες στο τελικό! Στο πίνακα των μεταλλίων συναντάμε στην πρώτη θέση τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με 10 χρυσά και 22 συνολικά ενώ έπονται στην δεύτερη θέση η Τζαμάικα με 7 χρυσά και 13 συνολικά και στην τρίτη η Κένυα με 11 συνολικά, εκ των οποίων τα 4 χρυσά. Όπως αναφέραμε παραπάνω η χώρα μας δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιο μετάλλιο ενώ η Κύπρος βρίσκεται στην 24η θέση με ένα ασημένιο μετάλλιο, αυτό του Κυριάκου Ιωάννου στο ύψος.

Τέλος, για τους λάτρεις του κλασικού αθλητισμού να θυμίσουμε πως το ραντεβού ανανεώνεται για το διήμερο 12-13 Σεπτεμβρίου στο Καυτατζόγλειο στάδιο, όπου θα διεξαχθεί ο παγκόσμιος τελικού Στίβου με την συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών όλου του κόσμου! Να είστε όλοι εκεί!

Από:

«Ούτε Ευρώ παρακάτω» η απάντηση σε Θανόπουλο για Γιάχιτς

«Ούτε Ευρώ παρακάτω» η απάντηση σε Θανόπουλο για Γιάχιτς

Από την πρώτη στιγμή που ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ανέλαβε εκ νέου τον πάγκο της ΑΕΚ, τα αθηναϊκά ΜΜΕ «έπαιζαν» σε περίοπτη θέση, το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Ένωσης για τον Σάνελ Γιάχιτς. «Σενάρια» τα οποία «καλλιεργούνταν» και είχαν ως βάση, την «αδυναμία» που έχει ο Ντούσκο στον 27χρονο μέσο, δεδομένου μάλιστα ότι αυτός τον είχε φέρει στον Άρη στα μέσα της περιόδου 2007-2008. Την μεταγραφική περίοδο του περασμένου Γενάρη μάλιστα, το θέμα Γιάχιτς-ΑΕΚ, βρισκόταν καθημερινά σχεδόν στα πρωτοσέλιδα του Τύπου της πρωτεύουσας. Δημοσιεύματα που εκ τους αποτελέσματος, αποδείχθηκαν ανακριβή και αναληθή.
Τις τελευταίες μέρες και μετά την πώληση του Κυριάκου στην Λίβερπουλ και το κενό που δημιουργήθηκε στο κέντρο της άμυνας, το θέμα Γιάχιτς-ΑΕΚ αναθερμάνθηκε , με τον αθηναϊκό Τύπο να παρουσιάζει τελειωμένη την μεταγραφή του Βόσνιου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ΑΕΚ και Άρης τα βρήκανε στο ποσό των 600.000 ευρώ. Δημοσιεύματα που για ακόμη μια φορά, απέχουν κατά πολύ από την πραγματικότητα.
Η διαφορά ωστόσο, στα νέα αυτά «σενάρια» για Γιάχιτς και ΑΕΚ, είναι ότι όντως υπήρξε κρούση του «δικέφαλου» του νότου στη διοίκηση των «κίτρινων». Ανεπίσημη μεν, αλλά κρούση δε. Για την ακρίβεια, στο περιθώριο της συνεδρίασης της superleague πριν λίγες ημέρες, ο πρόεδρος της ΑΕΚ Νίκος Θανόπουλος είπε στον Γιάννη Κόντη, ότι ενδιαφέρεται για τον Γιάχιτς και οι δύο πλευρές να καθίσουν στο «τραπέζι» για να τα βρουν στο οικονομικό.
Η απάντηση που έδωσε ο εκτελεστικός διευθυντής των «κίτρινων» στον «ισχυρό» άνδρα της Ένωσης ήταν, ότι ο Άρης δεν παραχωρεί τον παίκτη ούτε με ευρώ παρακάτω από τις 900.000 ευρώ της ρήτρας. Με αυτή του την στάση ο Γιάννης Κόντης επιβεβαίωσε την εξ αρχής θέση της ΠΑΕ Άρης, ότι ο Γιάχιτς αν πουληθεί, θα πουληθεί μόνο με το παραπάνω ποσό.
Την δεδομένη χρονική στιγμή παραμένει άγνωστο πως θα κινηθεί από εδώ και στο εξής η ΑΕΚ. Αν προτίθεται να καταβάλει τα συγκεκριμένα χρήματα, τότε αποκτά αυτομάτως τον ποδοσφαιριστή, δίχως να δώσει λόγο στον Άρη. Πάντως ότι είναι να κάνει θα το κάνει άμεσα, μιας και στις 31 του μήνα, ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος του Αυγούστου. Πηγη Μετροσπορ

Ειπε..........................

"Tα πεύκα επιβαρύνουν και επιβραδύνουν τις προσπάθειες για την κατάσβεση των πυρκαγιών"!!!

Ευάγγελος Αντώναρος

(το ακούσαμε κι αυτό από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο)

Ψιθυροι......................

  • Η γαλλική εφημερίδα "Figarο" σε σχόλιό της αναφέρει πως ο Τζιμπρίλ Σισέ έκανε λάθος που διάλεξε τον Παναθηναϊκό για να συνεχίσει την καριέρα του, καθώς όπως αναφέρει "...δεν πρόκειται ούτε με θαύμα να περάσει στους ομίλους του Champions League".
  • Δεν ξέρουμε για τους υπόλοιπους, αλλά η παρέα της Σαρωνίδας, που άκουσε τον Σταύρο, τα… κονόμησε για τα καλά με την "μπόμπα" της πρεμιέρας!
  • Ποιος πρόεδρος ομάδας της Σούπερ Λίγκα… φημίζεται για το καλό… μασάζ που κάνει τόσο στην παραλία όσο και σε μαγαζιά με αρκετό κόσμο; www.sport.gr

"Σφήνα στους αιώνιους!"



Ο Αρης δίχως αμφιβολία κατόρθωσε να κλέψει -έπειτα από αρκετά χρόνια- λίγη από την λάμψη των δύο "αιώνιων" στο μεταγραφικό παζάρι και να "τραβήξει" τα βλέμματα πάνω του. Ο Δήμος Ντικούδης είναι ένας από τους σπουδαίους σε αξία και εμπειρία παίκτες που ντύθηκε στα κιτρινόμαυρα αναβαθμίζοντας αισθητά τη φροντ λάιν της ομάδας του Αντρέα Μάτσον. Ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο sport.gr εμφανίστηκε ενθουσιασμένος με το νέο σταθμό της καριέρας του, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως ο Αρης είναι ικανός να σπάσει το "κατεστημένο" του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, παρά τη χαώδη απόσταση που χωρίζει τον προϋπολογισμό του από αυτόν των δύο "αιώνιων".





Η είσοδος επιχειρηματιών στον Αρη ως "αντί-Γένεσις" λειτούργησε ευεργετικά για την ομάδα και της έδωσε τη δυνατότητα να ξεφύγει από την περίοδο λιτότητας και να προχωρήσει σε σημαντικές προσθήκες. Ο έλληνας φόργουορντ ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο πάλαι ποτέ αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ ανέκτησε κάτι από την παλιά του λάμψη υπογράμμισε ότι: " Σίγουρα υπάρχει ενθουσιασμός στις τάξεις της ομάδας και στους φιλάθλους της, αλλά από την άλλη μεριά κατά τη γνώμη μου μόνο μέσα στο γήπεδο μπορείς να κριθείς και να κερδίσεις τον σεβασμό των αντιπάλων σου. Πρέπει να δέσουμε ως ομάδα και να βρούμε την χημεία μας".

"Τα πάντα γίνονται"

Η απόλυτη κυριαρχία του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια με μοναδικό ανταγωνιστή τον Ολυμπιακό μπορεί να ανατραπεί φέτος παρά τη δυσκολία του εγχειρήματος σύμφωνα με τον νεοαποκτηθέντα άσο του Αρη:" Θεωρητικά όλα γίνονται. Οι αποστάσεις είναι μεγάλες και τα οικονομικά μεγέθη είναι διαφορετικά, αλλά θα πρέπει να προσπαθήσουμε να δέσουμε και να κάνουμε ένα δυνατό πρωτάθλημα".

Αυτό το οποίο ώθησε τον άλλοτε άσο του τριφυλλιού να συμφωνήσει με την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν: "H δυναμική του συλλόγου. Είναι γεγονός επίσης ότι πίστευα πώς θα δημιουργηθεί ένα δυνατό ρόστερ, ενώ δεν ήθελα να αγωνιστώ σε κάποια ομάδα του εξωτερικού", σημαντικό ρόλο πάντως στην απόφαση του έπαιξε και ο... Νίκος Χατζηβρέττας: "Tα συζητούσαμε και μου είχε πει ότι του άρεσε η προοπτική να αγωνιστούμε στον Αρη. Επειτα με τον Νίκο έχουμε αγωνιστεί μαζί πολλά χρόνια στην Εθνική και λίγο και στον Παναθηναϊκό και όπως και να έχει συνέβαλλε στην απόφαση μου η γνώμη του".

"Να μιλήσουμε στο γήπεδο"

Δεν θέλησε πάντως να αναφερθεί λεπτομερώς στους στόχους που έχει με την νέα του ομάδα: "Δεν θέλω να μιλήσω για στόχους διότι και πέρυσι ο Αρης θεωρούταν το φαβορί για την τρίτη θέση, αλλά αποκλείστηκε από το Μαρούσι. Χαίρομαι που βρίσκομαι στην ομάδα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο".

Η ομάδα του Αντρέα Ματσόν διαθέτει εκτός των άλλων και δύο πρωταθλητές Ευρώπης. Τους Σπύρο Μούρτο και Κώστα Παπανικολάου. Ο δεύτερος είναι πλέον ενεργό μέλος της Εθνικής Ανδρών και σύμφωνα με τον Δήμο Ντικούδη έχει όλα τα φόντα να διαπρέψει: "Θέλω να πιστεύω πως θα χρησιμοποιηθεί. Είναι αναγκαία η χρησιμοποίηση του και μάλιστα άμεσα. Βρίσκεται σε μία ηλικία πολύ καλή και δεν πιστεύω ότι οι παίκτες που υπάρχουν στη θέση του θα τον υποβαθμίσουν. Οσοι πιστεύουν στον εαυτός τους μπορούν να τα καταφέρουν. Είναι στο χέρι του να πάει ψηλά, άλλωστε όλοι είχαμε στην αρχή καλούς παίκτες μπροστά μας σε αυτή την ηλικία".

"Απαράδεκτο το 3+3"

Επειτα από εισήγηση των εκπροσώπων των συμμετεχόντων ομάδων στο πρωτάθλημα της Α1 εγκρίθηκε η πρόταση για δυνατότητα χρησιμοποίησης από το εκάστοτε σωματείο τριών αμερικάνων και τριών κοινοτικών, εν αντιθέσει με το παρελθόν που μπορούσαν να αγωνιστούν από τις Η.Π.Α μόνο δύο. Η αντίδραση πολλών ελλήνων καλαθοσφαιριστών ήταν άμεση, ενώ καυστικός για τη συγκεκριμένη απόφαση ήταν και ο 32άχρονος άσος: "Και μόνο που μπαίνουμε σε διαδικασία να συζητάμε αν είναι σωστή ή όχι αυτή η απόφαση, διαπράττουμε ένα μεγάλο σφάλμα. Οι ελληνικές εθνικές ομάδες βγάζουν συνεχώς ταλέντα και πηγαίνουν εξαιρετικά στις διοργανώσεις, αλλά οι ελληνικές ομάδες συνεχίζουν να προτιμούν ξένους παίκτες. Ο χρόνος συμμετοχής των ξένων θα είναι περισσότερος για τους ξένους και αυτό είναι πολύ άσχημο".

"Εχει κλείσει το κεφάλαιο Εθνική"

Οι 114 συμμετοχές του με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μόνο λίγες δεν μπορούν να θεωρηθούν ενώ στο παλμαρέ του ξεχωρίζουν ένα πρωτάθλημα Ευρώπης το 2005 και η δεύτερη θέση στο Μουντομπάσκετ του 2006. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι νιώθει γεμάτος από την παρουσία του και η απόφαση να αποχωρήσει από την "επίσημη αγαπημένη" το 2007 μετά το Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας, ήταν αποκλειστικά δική του. Επίσης αναφέρεται με ιδιαίτερη μνεία στην "νέα" εθνική ομάδα την οποία και θεωρεί ικανή για την πρόκριση στην τετράδα του Ευρωμπάσκετ στην Πολωνία, αλλά δεν φαίνεται διατεθειμένος να επιστρέψει σε αυτή:

"Θεωρώ ότι αυτή η Εθνική ομάδα έχει πολύ ταλέντο, το μόνο διαφορετικό είναι η φιλοσοφία και οι μονάδες. Θα πρέπει να δέσουν γρήγορα και πιστεύω ότι εφόσον το καταφέρουν μπορούν να προκριθούν στην τετράδα. Για μένα ο κύκλος ου στην Εθνική νομίζω ότι έχει κλείσει. Η εθνική δεν έχει ανάγκη από κανένα παίκτη. Υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες που μας διαδέχονται και μπορούν να προσφέρουν. Μετά από 8 χρόνια αποφάσισα να σταματήσω η απόφαση ήταν δική μου καθαρά. Τα πρώτα χρόνια ήταν δύσκολα, ωστόσο στη συνέχει τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα. Εζησα πολλές μεγάλες εμπειρίες και ότι ήθελα να πετύχω το κατάφερα.

Αναφέρθηκε ακόμα στις κλήσεις του από τη Εθνική ομάδα το χειμώνα κάτι που ωστόσο δεν συνέβη το καλοκαίρι και στην προετοιμασία για το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας: "Είχα κληθεί κάποιες φορές το χειμώνα από την Εθνική, το καλοκαίρι όμως δεν κλήθηκα. Δεν με πίκρανε πάντως κάτι ή κάποιος. Η απόφαση να φύγω ήταν δική μου".

Προς «πλατεία» ο Δημούτσος

dimoutsosssss.jpgΠολύ κοντά στην απόκτηση του Ελίνι Δημούτσου φέρεται ότι βρίσκεται ο Πανιώνιος καθώς οι «κυανέρυθροι» επιθυμούν διακαώς την απόκτηση του. Ο εν λόγω παίκτης δεν φαίνεται να υπολογίζεται από τον Παναθηναϊκό και κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει ελεύθερος.



Στον Πανιώνιος είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του ο Ελίνι Δημούτσος σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Goal news. Ο μέσος του «τριφυλλιού» δεν φαίνεται να υπολογίζεται στους «πράσινους» και φαίνεται να τα βρίσκει σε όλα με την ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Παράλληλα οι «κυανέρυθροι» αναζητούν έναν παίκτη ώστε να καλύψουν το κενό του Φαμπιάν Εστογιανόφ στην μεσαία γραμμή και ο Δημούτσος φαντάζει ως μια καλή λύση την δεδομένη χρονική στιγμή.

Έχει ΗΡΑ στην καρδιά του...

dica_goal.jpgΟ μεγάλος πρωταγωνιστής του Ηρακλή στο ματς της πρεμιέρας με τον Πανθρακικό Νικολάε Ντίκα δήλωσε ενθουσιασμένος με την παρουσία και την συμπαράσταση των «κυανόλευκων» οπαδών. Παράλληλα ο Ρουμάνος ευχαρίστησε τον Όλεγκ Προτάσοφ για την εμπιστοσύνη που του έδειξε.



Αναλυτικά η συνέντευξη του Νικολάε Ντίκα στην εφημερίδα ΕΞΕΔΡΑ
Ηδη ο κόσμος φωνάζει το όνομά σου.

«Εντυπωσιάστηκα τόσο από το πλήθος που ήταν στο γήπεδο όσο και από το πάθος με το οποίο στήριζαν την ομάδα».

- Τι έχεις να πεις για τα δύο γκολ που πέτυχες;


«Είναι καλό αυτό, το σημαντικό είναι ότι κέρδισε η ομάδα. Θέλαμε να ξεκινήσουμε με νίκη στο πρωτάθλημα. Σήμερα θα τα βάλω εγώ τα γκολ, αύριο κάποιος άλλος. Είμαι σίγουρα πολύ ευχαριστημένος για τα δύο γκολ και νιώθω επίσης πολύ χαρούμενος για το νικηφόρο ξεκίνημα της ομάδας».

- Στο δεύτερο μέρος η απόδοση δεν ήταν όπως στο πρώτο.

«Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Γι' αυτό, άλλωστε, δουλεύουμε. Στα αποδυτήρια, στο ημίχρονο, ήμασταν όλοι ευχαριστημένοι και περιμέναμε ότι θα κερδίζαμε τον αγώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο, μετά την ισοφάριση, ζητήσαμε πάλι το γκολ».

- Από την πρώτη στιγμή που ήρθες στον Ηρακλή είπες ότι ένας από τους στόχους σου είναι να γυρίσεις στην Εθνική.

«Πάντα το σκέφτομαι αυτό. Περιμένω την ώρα που θα γυρίσω στην Εθνική. Πριν από τρεις εβδομάδες κάποιος με πήρε από την Εθνική, όχι πάντως ο Ρατζβάν Λουτσέσκου (σ.σ.: ο ομοσπονδιακός τεχνικός), και αυτό μου έδωσε αυτοπεποίθηση».

- Πώς είναι η συνεργασία με τον Προτάσοφ;

«Εχει σημαντικό ρόλο στην επιστροφή μου. Μου έδωσε την ευκαιρία σε μια περίοδο που κανείς δεν πίστευε σε εμένα. Ελπίζω να μην τον απογοητεύσω και να κάνω τη δουλειά μου καλύτερα. Νιώθω πολύ ωραία στον Ηρακλή».

- Η ομάδα μπορεί να παίξει καλύτερα; Εσύ;

«Και εγώ και η ομάδα μπορούμε. Τώρα, στην αρχή του πρωταθλήματος, είναι δύσκολο για όλες τις ομάδες να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο. Καμία ομάδα δεν είναι στο 100%. Ετσι, αυτή την εποχή χρειάζεται κάποιοι παίκτες να αναλάβουν ηγετικό ρόλο και να βοηθήσουν με ατομικές ενέργειες την ομάδα τους να κερδίσει τους αγώνες».

- Τι έχεις να πεις για το παιχνίδι με τον Αρη;

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, στο οποίο όμως θέλουμε τη νίκη. Θα προετοιμαστούμε σκληρά. Ξέρουμε τι σημαίνει το παιχνίδι για τον κόσμο μας και θα δουλέψουμε πάρα πολύ για να έχουμε καλή απόδοση στον αγώνα και να πάρουμε τελικά τους τρεις βαθμούς».

Πήρε Βακουφτσή η Σκόντα Ξάνθη


Ο Γιώργος Βακουφτσής Παίκτης της Σκόντα Ξάνθης είναι ουσιαστικά από την Δευτέρα το βράδυ ο Γιώργος Βακουφτσής. Ο έμπειρος επιθετικός ήρθε σε συμφωνία με την διοίκηση της ομάδας της Θράκης και πλέον θα φοράει την φανέλλα της για τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς αυτή είναι η χρονική διάρκεια του συμβολαίου του.

Ο Βακουφτσής είναι 29 ετών, έχει γεννηθεί στις 30 Ιανουαρίου 1980 στην Καλαμπάκα. Εχει ύψος 1,91 μ. και βάρος 83 κ. Ξεκίνησε ουσιαστικά την καριέρα του από τον Ηρακλή, όμως η πρώτη ομάδα στην οποία αγωνίστηκε ήταν η Φιορεντίνα. Στην Ιταλική ομάδα έμεινε το διάστημα από το 1999 έως και το πρώτο εξάμηνο του 2001.

Στην συνέχεια επέστρεψε στον Ηρακλή, πριν μετακομίσει στην Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ, αλλά και στην Ομόνοια Λευκωσίας. Στην Ελλάδα επέστρεψε το 2007 για τον Εργοτέλη, από τον οποίο έμεινε ελεύθερος φέτος. Αρχικά υπήρξε η πληροφορία ότι θα αγωνιστεί στην Κέρκυρα, όμως φαίνεται ότι τον "κερδίζει" η Σκόντα Ξάνθη και η Σούπερ Λιγκ.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Βόλφανγκ Βολφ, έδωσε ρεπό στους παίκτες του για την Δευτέρα και πλέον τους περιμένει στις προπονήσεις την Τρίτη για να ξεκινήσει η προετοιμασία για το ματς με τους πράσινους.

Την Τρίτη ο Θανάσης Κωστούλας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το ματς της Κυριακής, που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας. Ο έμπειρος αμυντικός θα αναφερθεί και στους στόχους της ομάδας για την νέα περίοδο.

Θέλει την πρόκριση ο ΑΠΟΕΛ


Η ώρα της αλήθειας φτάνει Η ήττα μόλις με 1-0 του ΑΠΟΕΛ στη Δανία έχει ανοίξει την όρεξη της κυπριακής ομάδας, η οποία πιστεύει ότι μπορεί να ανατρέψει το σκορ στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Κοπεγχάγη και να προκριθεί. Αρκετές ομάδες έχουν καταφέρει να πάρουν σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης.

Ο ΑΠΟΕΛ θα αντιμετωπίσει την Κοπεγχάγη που θα πάει στην Κύπρο για να υπερασπισθεί το 1-0. Σημαντικό παιχνίδι και στη Φλωρεντία όπου Φιορεντίνα και Σπόρτινγκ Λισαβόνας θα λύσουν τις διαφορές τους μετά το 2-2 του προηγούμενου αγώνα.

Τέλος, με το «ένα πόδι» στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης, είναι η Ζυρίχη, η Αρσεναλ, η Στουτγκάρδη και η Λιόν, ενώ ασφαλές προβάδισμα έχουν η Ντεμπρετσεν και η Μάκάμπι Χάιφα.

Το πρόγραμμα
Τρίτη 25 Αυγούστου

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (3-2)
Ντεμπρετσεν (Ουγγαρία)-Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία) (2-1) novasports4 21:45
Αντερλεχτ (Βέλγιο)-Λιόν (Γαλλία) (1-5) novasports3 21:45
Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) (2-1) novasports2 21:45
Ζυρίχη (Ελβετία)-Βέντσπιλς (Λετονία) (3-0) novasports7 21:45

Τετάρτη 26 Αυγούστου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Σερίφ Τιράσπολ (Μολδαβία) (2-0)
Αρσεναλ (Αγγλία)-Σέλτικ (Σκοτία) (2-0) novasports4 21:45
Στουτγκάρδη (Γερμανία)-Τιμισοάρα (Ρουμανία) (2-0) novasports7 21:45
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)-Κοπεγχάγη (Δανία) (0-1) novasports2 21:45
Φιορεντίνα (Ιταλία)-Σπόρτινγκ Λισ.(Πορτογαλία) (2-2) novasports3 21:45

Η Αστον Βίλα 3-1 στο Ανφιλντ!


Οι παίκτες της Αστον Βίλα πανηγυρίζουν στο Ανφιλντ Η Λίβερπουλ γνώρισε την δεύτερη ήττα της στο τρίτο παιχνίδι της Πρέμιερ Λιγκ και μάλιστα στην έδρα της από την Αστον Βίλα με 3-1.
Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ είχε όλες κι όλες δύο ήττες στο περσινό πρωτάθλημα, ενώ γνώρισε την πρώτη ήττα στην έδρα της μετά από 31 αγώνες πρωταθλήματος. Η προηγούμενη ήττα ήταν από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Δεκέμβριο του 2007.

Με τον Σωτήρη Κυργιάκο στην εξέδρα, η Λίβερπουλ ξεκίνησε επιθετικά, αλλά η Αστον Βίλα με τρία αμυντικά χαφ κατάφερε να κρατήσει μακριά τους γηπεδούχους.
Και στο 34' με ένα τυχερό γκολ προηγήθηκε. Ο Γιάνγκ εκτέλεσε φάουλ, ο Λούκας έβαλε το κεφάλι του και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Κέρτις Ντέιβις με κεφαλιά από κόρνερ του Σόρεϊ, πέτυχε και το 0-2.

Η Αστον Βίλα συνέχισε να είναι καλά οργανωμένη στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η Λίβερπουλ στο 72' με σουτ του Φερνάντο Τόρες από γύρισμα του Ινσούα μείωσε.
Ωστόσο τρία λεπτά αργότερα ο Τζέραρντ ανέτρεψε τον Ρίο- Κόκερ στην περιοχή και ο Ασλεϊ Γιάνγκ με πέναλτι σφράγισε τη νίκη της Αστον Βίλα, πρώτη μετά από οκτώ χρόνια στο Ανφιλντ και μόλις τρίτη στα τελευταία 42 παιχνίδια απέναντι στις τέσσερις μεγάλες της Αγγλίας.

Εφτιαξε ρόστερ σε δύο ημέρες ο Θερμαϊκός!


Το σήμα του Θερμαϊκού H νέα διοίκηση του Θερμαϊκού με επικεφαλής τον Δημήτρη Τσούφη κατάφερε μέσα σε δύο μέρες να φτιάξει ρόστερ με πολλούς αξιόλογους και εγνωσμένης αξίας παίκτες δείχνοντας έτσι την σοβαρή προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα της Θέρμης.

Οπως αναφέρει το σάιτ metrosport.gr, τη φανέλα του Θερμαϊκού τη νέα χρονιά θα φοράνε οι Κάλφας, Παντελιάδης, Μίτσικας, Κερμενίδης, Κουτσουρές, Γιαννίδης, Νάκος Νάκου, Αρζουμανίδης, Δεριαδές, Μπαλαμούτης, Καζαντζίδης, Δασκαλάκης, Καρυωτάκης, Ρηγάκης, Πλατάκης, Σαχινίδης, Κατερίνης, Μπάτσιος, Σάρρης, Κοσμίδης, Κοταρέλλας.

Στο μεταξύ, στις 5 το απόγευμα της Τρίτης ορίσθηκε από τον τεχνικό του Θερμαϊκού Νίκο Παπαδόπουλο η πρώτη προπόνηση.

Παράλληλα, την παραίτησή του από το Δ.Σ του Θερμαϊκού ανακοίνωσε ο Φώτης Δασκαλάκης: "Κάνω γνωστή την παραίτησή μου από το νέο Δ.Σ του Θερμαϊκού Θέρμης. Ευχαριστώ τον κ. Δημήτρη Τσούφη για την τιμή που μου έκανε να με συμπεριλάβει στο Δ.Σ της Π.Α.Ε. Προσωπικοί λόγοι δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω στην ομάδα.

Ευχαριστώ επίσης την οικογένεια της Θέρμης που τα δύο τελευταία χρόνια με δέχτηκε. Από την μεριά μου έκανα ότι καλύτερο περνούσε από το χέρι μου για να βοηθήσω τον Θερμαϊκό και δηλώνω 'πιστός στρατιώτης' του. Εύχομαι καλή χρονιά και καλή πορεία σε αυτή τη νέα προσπάθεια που ξεκινάει στην ομάδα.
Με τιμή Δασκαλάκης Φώτης".

"Τεσσάρα" η Ρεάλ


Ολα τα αστέρια της Ρεάλ Χωρίς να δυσκολευθεί ιδιαίτερα, η Ρεάλ Μαδρίτης συνέτριψε την Ρόζενμποργκ με 4-0, σε αγώνα που έγινε στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για το ομώνυμο τουρνουά. Τα τέρματα των «μερένχες» πέτυχαν οι Μπενζεμά (12', 27'), Ντιαρά (26') και Ραούλ (55').

Η Εβερτον απέκτησε τον Μπιλιαλέντινοφ


Ο Μπιλιαλέντινοφ σε προσπάθειά του... Στην απόκτηση του Ντίνιαρ Μπιλιαλέντινοφ προχώρησε η διοίκηση της Εβερτον, χωρίς να γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες της μεταγραφής. Ο 24χρονος διεθνής Ρώσος μέσος αγωνιζόταν στην Λοκομοτίβ Μόσχας και αποτελούσε προσωπική επιλογή του Ντέιβιντ Μόγιες.

Αναφερόμενος στην απόκτηση του Μπιλιαλέντινοφ, ο εκτελεστικός διευθυντής της Εβερτον, Ρόμπερτ Ελστοουν, δήλωσε: «Ξέρω ότι ο Ντέιβιντ Μόγιες τον ήθελε πολύ. Πλέον είμαστε ευτυχείς που τον εντάξαμε στο δυναμικό μας».

Ο Ρώσος άσος αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στην Πρέμιερ Λιγκ στην αναμέτρηση με την Φούλαμ, που θα διεξαχθεί την μεθεπόμενη εβδομάδα.

"Να τελειώσουμε την δουλειά"


Ο Κετσπάγια στον πάγκο του Ολυμπιακού Η ρεβάνς με την Σερίφ είναι στο μυαλό των "ερυθρολεύκων" που μετά την αναβολή του ντέρμπι με την ΑΕΚ, πιο ξεκούραστοι πια ετοιμάζονται να σφραγίσουν το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Για αυτό ακριβώς μίλησε στους παίκτες του ο Τιμούρ Κετσπάγια ζητώντας να τελειώσουν την δουλειά που ξεκίνησαν στο Τίρασπολ, να είναι σοβαροί και να πάρουν την πρόκριση με μια ακόμη νίκη σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Όσον αφορά τώρα την ενδεκάδα όλα δείχνουν πως θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή με τους Νικοπολίδη, Ζεβλάκοφ, Αβραάμ, Μέλμπεργκ, Μπράβο, Λεντέσμα, Ντουντού, Μαρέσκα, Γκαλέτι, Ζαιρί και Μήτρογλου.

Οι Τοροσίδης, Ντάρμπισιρ και Γ. Παπαδόπουλος συνέχισαν τα προγράμματα αποκατάστασης που ακολουθούν. Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Τιμούρ Κετσπάγια ανακοίνωσε τα ονόματα των 20 ποδοσφαιριστών που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή και οι οποίοι είναι:

Νικοπολίδης, Πάρντο, Ντιόγκο, Ντομί, Ντουντού, Γκαλίτσιος, Γκαλέτι, Όσκαρ, Λεντέσμα, Λεονάρντο, Μαρέσκα, Μέλμπεργκ, Μήτρογλου, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Ρ. Μπράβο, Σοϊλέδης, Ζαϊρί και Ζεβλάκοφ.

Οι "ερυθρόλευκοι" θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους την τρίτη, με την προπόνηση που θα γίνει στις 19:30 στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη.

Νίκησε αλλά θέλει δουλειά...


Κορυφαίος για την Εθνική ο Σχορτσιανίτης Η Ελλάδα νίκησε τη Σερβία με 66-65 στο δεύτερο χρονικά παιχνίδι του τουρνουά "Ακρόπολις". Η επίσημη αγαπημένη ήταν χειρότερη από ό,τι στο προηγούμενο φιλικό με τη Σερβία και το γεγονός πως έφτασε στη νίκη δεν σημαίνει κάτι. Χρειάζεται πολλή δουλειά στο μέλλον.

Ο Μίλος Τεόντοσιτς χρίστηκε μοιραίος για τη Σερβία καθώς με το σκορ στο 66-65 κι εννιά δευτερόλεπτα να μένουν δεν κατάφερε να κάνει απολύτως τίποτα. Ο Νίκος Ζήσης έπαιξε εκπληκτική άμυνα στην τελευταία φάση και "κλείδωσε" τον πλέι μέικερ του Ολυμπιακού. Η Ελλάδα είχε προβλήματα στο παιχνίδι και τη λειτουργία της. Αυτή τη φορά ήταν καλύτερη στον τομέα των ριμπάουντ, αλλά έχασε τα τελευταία και κρίσιμα, ενώ δεν μπόρεσε να τρέξει όσο θα έπρεπε. Στο σετ παιχνίδι παρουσιάζονται αρκετά προβλήματα και υπάρχει στατικότητα, ενώ πολύ κακές είναι οι επιστροφές των παικτών. Παρ' όλα αυτά, και σε αυτό το ματς η Εθνική θα μπορούσε να είχε νικήσει εύκολα αν ο Γιόνας Καζλάουσκας δεν χρησιμοποιούσε διαφορετικά σχήματα και κρατούσε τις καλές πεντάδες στο παρκέ. Ο Γιάννης Μπουρούσης αν και είχε από την αρχή του αγώνα πρόβλημα με τα φάουλ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 13 πόντους, 12 ριμπάουντ και πέτυχε το τελευταίο και πιο κρίσιμο καλάθι του αγώνα. Οι Νίκος Ζήσης και Βασίλης Σπανούλης πέτυχαν από 15 πόντους και ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης πρόσθεσε ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση στο ενεργητικό του.

Δεκάλεπτα: 22-15, 34-27, 47-47, 66-65
Διαιτητές: Χριστοδούλου-Σχινάς-Αναστόπουλος

Ελλάδα (Καζλάουσκας) : Καλάθης 2, Μπουρούσης 13, Ζήσης 15, Σπανούλης 15, Τσαλδάρης, Φώτσης 2, Πρίντεζης, Καϊμακόγλου, Παπανικολάου, Κουφός 3, Περπέρογλου 5, Σχορτσανίτης 11
Σερβία (Ίβκοβιτς) : Πόποβιτς 3, Τέπιτς 3, Ραντούλιτσα 9, Έρτσεγκ 7, Κέτσμαν, Μπιέλιτσα, Τρίπκοβιτς 4, Τεόντοσιτς 10, Κρίστιτς 8, Πέροβιτς 5, Πάουνιτς 11, Μάτσβαν 5