Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

ΚΑΕ Άρης

Η «επόμενη μέρα» στον Άρη ξεκίνησε με την ανανέωση της συνεργασίας του Άντριου Μπετς. Ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Άρη στα πλέιοφς, για όσους κοιτούν πίσω από τους αριθμούς, αν και οι 11.5 πόντοι και τα 6.8 ριμπάουντ ανά αγώνα δεν είναι και μικρά στοιχεία. Ο Άρης όμως προχωρά και για να γίνει αυτό, πέραν από ανανεώσεις παικτών που όλοι παραδέχονται ότι πρέπει να μείνουν, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει και το θέμα προπονητή.

Κανονικά δε θα έπρεπε να υπάρχει τέτοιο πράγμα σε μια ομάδα που έχει προγραμματισμό και όραμα μακρόπνοο. Ο Άρης είναι τέτοια, αλλά ο τρόπος που χάθηκε η νίκη, άρα και η Ευρωλίγκα, στον τελευταίο αγώνα με το Μαρούσι είναι κάτι που δεν μπορεί να μην το «ακουμπήσει» ο καθένας, πόσο μάλλον μια διοίκηση που είναι υπεύθυνη και σέβεται και την τρέλα του κόσμου, και τα λεφτά που η ίδια βάζει ή φέρνει στον σύλλογο. Ο Άρης από χθες μπαίνει σε μια νέα σελίδα του προγραμματισμού που φέρει τον τίτλο «η επόμενη μέρα». Για πρώτη φορά μετά την ήττα απ’ το Μαρούσι, ο Γιάννης Δαμιανίδης μίλησε για πολλές ώρες με τον Αντρέα Ματσόν. Ήταν η πρώτη φορά που οι δύο άνδρες κάθισαν να τα πουν, σε μια τρόπιν τινά απολογιστική συζήτηση. Τι έφταιξε, τι συνέβη, τι δεν πήγε καλά στον αγώνα, αν συνέβη κάτι πριν. Πράγματα που απασχολούν κάθε φίλο της ομάδας, πόσο μάλλον την ίδια τη διοίκηση του Άρη, που παρενθετικά, με την ανανέωση του Μπετς δείχνει ότι δεν θα το βάλει κάτω εύκολα.
Ο Ματσόν μίλησε με τον Δαμιανίδη και αυτό έγινε σε πλαίσιο κατανόησης και της καλής σχέσης που έχουν οι δύο άνδρες. Ο Ιταλός δε θέλησε να δημοσιοποιήσει, φυσικά, στα Μ.Μ.Ε. το τι συζητήθηκε. Η θέση του δεν είναι εύκολη, αυτό το καταλαβαίνει και ο ίδιος. Χάθηκε μια διοργάνωση, χάθηκαν 800 χιλιάρικα για την ομάδα, χάθηκε η ευκαιρία του Άρη να επιστρέψει εκεί που ανήκει, σε ένα «μπλακ άουτ» των 3.30 λεπτών, για το οποίο ευθύνη αποκλειστικά αυτός. Σαφώς και οι παίκτες που ως έμπειροι και επαγγελματίες έπρεπε να αντιδράσουν κι ας μην είχαν εντολές ή ας μην μπόρεσαν να τις «εκτελέσουν». Δεν μπορεί, για παράδειγμα, να είναι η ομάδα μπροστά με 11 πόντους, να αρχίζει το Μαρούσι μια αντεπίθεση και να μην είναι μέσα στο παρκέ ο Σάββας Ηλιάδης. Ο μόνος που έχει, τόσα χρόνια, καταθέσει ψυχή γι’ αυτή την ομάδα και το στιλ του ήταν κατάλληλο για να κρατηθεί η μπάλα και να κερδιθούν φάουλ που θα έστελναν την ομάδα σε βολές, όπου ο Ηλιάδης όπως όλοι ξέρουν έχει πάνω από 80% επιτυχίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο Ματσόν αρχίζει να μην νιώθει και τόσο ασφαλής στον πάγκο του Άρη, παρά το ότι έχει έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα. Είναι προφανές ότι όλα, ή τέλος πάντων πολλά, θα ξεκαθαρίσουν στη συνάντηση που θα έχει ο Ιταλός με τον πρόεδρο της ΚΑΕ Άρης, Θανάση Τζεβελέκη, ο οποίος θα «πάρει θέση» στις εξελίξεις από αύριο. Μετά, φυσικά, την παλικαρίσια του στάση μετά την ήττα όπου «βγήκε» δημόσια, στη συνέντευξη Τύπου και είπε ότι «στον αθλητισμό υπάρχουν και οι ήττες, υπάρχουν και τα άσχημα αποτελέσματα, ο Άρης συνεχίζει και θα συνεχίσει». «Ετοίμασε μια έκθεση, ετοίμασε την εξήγηση σου για τη συνάντηση με τον πρόεδρο» φέρεται να είπε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Δαμιανίδης, χωρίς διάθεση «κριτικής» ή «τιμωρίας» στον Ιταλό. Σε μια οργανωμένη ομάδα ο προπονητής δίνει εξηγήσεις στη διοίκηση και μαζί όλοι αποφασίζουν για την «επόμενη μέρα».

Άρχισαν οι φήμες για Μαρκόπουλο

Σε όλα αυτά, και μια και στην Ελλάδα ο προπονητής «πληρώνει το μάρμαρο» (στην περίπτωση, δίκαια!), στη θέση του Ματσόν ήδη τα «σενάρια» έχουν φέρει τον… Σούλη Μαρκόπουλο! Βεβαίως αυτό δεν προέρχεται από καμία επίσημη πληροφόρηση της ΚΑΕ Άρης (άλλωστε επικοινωνιακά, αν δεν μιλήσει ο πρόεδρος ή ο εντεταλμένος σύμβουλος, δεν κινείται τίποτα άλλο στον Άρη, είναι γνωστό αυτό), όμως η «σεναριολογία» αυτή δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη απ’ το «Μ», γι’ αυτό ακριβώς τη «μεταφέρουμε» στο αναγνωστικό μας κοινό – για την ενημέρωσή του για το τι λέγεται στα μπασκετικά «στέκια». Άλλωστε η ΚΑΕ Άρης δεν μπορεί να πάρει θέση σε «προπονητολογίες» απ’ τη στιγμή που έχει συμβόλαιο με τον Ιταλό κόουτς και αυτό δεν έχει «λυθεί» ακόμη…

Δηλώσεις Μπουφόν

Την άποψη ότι η Γιουβέντους κάνει τις σωστές μεταγραφές εξέφρασε ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν σε δηλώσεις του. Για τον γκολκίπερ της "μεγάλης κυρίας" οι Καναβάρο και Ντιέγκο, μπορούν να ενισχύσουν την ομάδα και να την βοηθήσουν να ανέβει και πάλι στην κορυφή του πρωταθλήματος.
Ο Μπουφόν μίλησε γενικά για την πεποίθησή του ότι το επόμενο πρωτάθλημα αναμένεται να είναι εξίσου ενδιαφέρον με το φετινό και πως οι νεοαποκτηθέντες παίκτες αποτελούν τις σωστές επιλογές:

"Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι την επόμενη σεζόν το πρωτάθλημα θα είναι και πάλι όμορφο. Η Γιουβέντους έχει κάνει πολύ καλές μεταγραφές και νομίζω ότι έχουμε πάρει τις σωστές αποφάσεις, σχετικά με τις θέσεις που χρειάζονται ενίσχυση".

Oπως, όλα δείχνουν, οι μεγάλοι ανταγωνιστές των "μπιανκονέρι", Μίλαν και Ιντερ, θα χάσουν από ένα μεγάλο παίκτη τους. Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα διεκδικούν και πιθανόν να έχουν ήδη κλείσει, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τους Κακά και Ιμπραΐμοβιτς αντίστοιχα, γεγονός που αναμφίβολα θα τους στοιχίσει και στον αγωνιστικό τομέα.

Ο Μπουφόν αστειεύθηκε με το αν οι αντίπαλοι της Γιουβέντους αποδυναμωθούν από αυτές τις απουσίες: "Κακά και Ιμπρα; Δεν ξέρω αν οι άλλες ομάδες θα είναι πιο αδύναμες την επόμενη σεζόν. Αν ναι, τότε η ομάδα που είναι περισσότερο δυνατή ίσως κερδίσει και τον τίτλο".

Βarcelona μεταγραφές

Σε τρεις-τέσσερις μεταγραφές “πρώτης γραμμής” στοχεύει η Μπαρτσελόνα, προκειμένου να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ισπανικής ομάδας, Ζουάν Λαπόρτα, στο σάιτ των “μπλαουγκράνα”. Εκτός των όποιων μεταγραφικών κινήσεων, πάντως, ένα επίκαιρο θέμα που ήδη απασχολεί τη διοίκηση της πρωταθλήτριας Ευρώπης είναι η περίπτωση του Ετό.
Όπως είπε ο Λαπόρτα, υπάρχουν πολλές προτάσεις για τον ποδοσφαιριστή, γι΄ αυτό και οι διευθυντές του καταλανικού συλλόγου θα συζητήσουν προσεχώς με τον μάνατζερ του Καμερουνέζου σταρ, προκειμένου να ληφθεί μια απόφαση για το μέλλον του παίκτη. Πάντως, πολλές ισπανικές εφημερίδες αναφέρουν ως πιθανό σενάριο την ανταλλαγή του Ετό με τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, της Ιντερ.

Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς

Η παρέλαση των ονομάτων που φέρονται ως μεταγραφικοί στόχοι του Ολυμπιακού συνεχίζεται με τη σκυτάλη να δίνεται αυτή τη φορά στον Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς. Η περίπτωση του 32άχρονου άσου της Νέας Ορλεάνης μπορεί να φαντάζει ως ακατόρθωτη και μη προσιτή, ωστόσο υπάρχουν κάποιες ειδικές παράμετροι που ίσως αποδειχτούν καταλυτικοί στην επιστροφή του στην Ελλάδα.Ας τα πάρουμε όμως από τη αρχή. Ο Ολυμπιακός δεν έχει εκφράσει κάποιο επίσημο ενδιαφέρον προς την πλευρά του παίκτη, όμως κάτι η μεταγραφή του Τζος Τσίλντρες πέρυσι κάτι οι υποσχέσεις των αδερφών Αγγελόπουλων για "βαρύ" όνομα από το ΝΒΑ έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται κάθε λογής σενάρια τα οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα από την πατρίδα του Στογιάκοβιτς εμπλέκουν τους ερυθρόλευκους στην υπόθεση.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί πως ο σέρβος άσος έχει ταλαιπωρηθεί από σοβαρούς τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια με πλέον ενδεικτική περίπτωση την εγχείρηση που έκανε στην μέση και τον κράτησε εκτός παρκέ για το μεγαλύτερο μέρος της περιόδου 2006-07. Η ευπάθεια λοιπόν του άλλοτε ηγέτη του ΠΑΟΚ σε προβλήματα υγείας είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει και το κύκνειο άσμα της καριέρας του στο ΝΒΑ.

Αυτό θα συμβεί διότι η Νέα Ορλεάνη ναι μεν τον πληρώνει αδρά και περισσότερο από κάθε άλλο παίκτη της -δείγμα της αξίας του- ωστόσο υπάρχει η προθεση από τους διοικούντες το μπάτζετ της επόμενης περιόδου να μειωθεί αισθητά και να μην τηρηθεί το συμβολαίου που έχει συμφωνήσει με τον Στογιάκοβιτς για ακόμα δύο χρόνια (29,5 εκτομμύρια δολάρια). Οι ιθύνοντες της αμερικάνικης θα προσπαθήσουν προκειμένου να επιτύχουν το σκοπό τους να τον εξωθήσουν στην απόσυρση του από την ενεργό δράση και ενδεχομένως την ανάληψη κάποιου άλλου πόστου στο σύλλογο.

Η πιθανότητα όμως να αποχωριστεί ο "Πετζα" από τα 32 του την πορτοκαλί μπάλα δεν είναι κάτι που τον ενθουσιάζει. Σε αυτό το σημείο αναμειγνύεται ο Ολυμπιακός. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έχουν αποδείξει πολλάκις πως δεν λυπούνται τα χρήματα τους και ειναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν αρκετά χρήματα προκειμένου να δουν έναν ακόμη αστέρα του ΝΒΑ να ντύνεται στο κόκκινα.

Who is who

Tα λόγια περί της αξίας του Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς είναι περιττά. Πολλοί μάλιστα μπορεί να τον θυμούνται από την πρότερη θητεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα με τα χρώματα του ΠΑΟΚ. Οι φίλαθλοι του "δικέφαλου του Βορρά" και του Ολυμπιακού ίσως λιγάκι περισσότερο λόγω του τρίποντου που "σκότωσε" τους ερυθρόλευκους στην ημιτελική σειρά των πλέι οφ για την περίοδο 1997-1998 διαμορφώνοντας στο τελευταίο δευτερόλεπτο το τελικό αποτέλεσμα (58-55). Η σταδιοδρομία του πάντως στο χώρο του μπάσκετ ξεκίνησε από τον Ερυθρό Αστέρα, αγωνίστηκε στην ανδρική ομάδα για ένα χρόνο όπου και έθελξε με την απόδοση του την παντοδύναμη τότε ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του σέρβου σούπερ σταρ στην Ελλάδα τράβηξαν τα βλέμματα των ανθρώπων του μαγικού κόσμου του ΝΒΑ και η μεταγραφή του στους Σακραμέντο Κινγκς δεν προκάλεσε έκπληξη. Οπως έκπληξη δεν προκάλεσε και η αξιόλογη παρουσία του στο κατά τεκμήριο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του πλανήτη. Ο "Πέτζα" παρέμεινε στην πόλη του Σακαραμέντο για οκτώ χρόνια. Κορυφαία για τον ίδιο χρονιά ήταν η σεζόν 2003-04 όπου σκόραρε 24.2 πόντους ανά αγών σε σύνολο 81 συμμετοχών.

Το 2006 έγινε ανταλλαγή με τον Ρον Αρτεστ και μεταπήδησε στους Ιντιάνα Πέισερς όπου αγωνίστηκε για ένα μόλις χρόνο και 40 παιχνίδια λόγω του σοβαρού του προβλήματος στην μέση. Η περιορισμένη χρονικά συμβολή του στους Πέισερς δεν καταπόντισε τα στατιστικά του καθώς είχε 19.2 πόντους μέσο όρο.

Το 2007 έγινε και πάλι ανταλλαγή με τη Νέα Ορλεάνη για τα δικαιώματα του Αντριου Μπετς. Η παρουσία του δεν ήταν ανάλογη με αυτή των προηγούμενων ετών και τη χρονιά που μας πέρασε είχε 13.3 πόντους μέσο όρο στην κανονική περίοδο. Οσον αφορά τα πλέι οφ σε πέντε αγώνες είχε 11.2 πόντους ανά αναμέτρηση.

Φυσικά δεν μπορούσε να λείψει από τις υποχρεώσεις του με την εθνική ομάδα της Σερβίας. Ο "Πέτζα" διέπρεψε και με τη φανέλα στο εθνόσημο, κατακτώντας δύο χρυσσά μεττάλια- ένα ευρωπαϊκό (Κωνσταντινούπολη) και ένα παγκόσμιο (Ιντιανάπολις) - αλλά και ένα χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ της Γαλλίας.

Ο Λαμπαντία ανέλαβε το Αμβούργο


Μπρούνο Λαμπαντία Ο Μπρούνο Λαμπαντία είναι ο νέος προπονητής του Αμβούργου, παίρνοντας τη θέση του Μάρτιν Γιολ, ο οποίος έφυγε από το γερμανικό λιμάνι για να επιστρέψει στην Ολλανδία και ν' αναλάβει τη τεχνική ηγεσία του Αγιαξ. Ο 43χρονος τεχνικός ανέλαβε τα ηνία της ομάδας, μετά το πέρασμά του από τον πάγκο της Μπάγερ Λεβερκούζεν, η οποία ήταν η πρώτη του ομάδα στη μπουντεσλίγκα.

Ο Λαμπαντία, ως παίκτης, έκανε μεγάλη καριέρα στα γερμανικά γήπεδα. Αγωνίστηκε στις Μπάγερν Μονάχου, Βέρντερ Βρέμης, Καϊζερσλάουτερν και Κολωνία. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από την ερασιτεχνική Ντάρμσταντ, ενώ το 2006 ανέλαβε την Γκρόιτερ Φιρτ και πέρσι την τεχνική ηγεσία της Λεβερκούζεν.

Ρολαν Γκαρος Κατέκτησε και το Παρίσι ο Φέντερερ


Ο Ρότζερ Φέντερερ πανηγυρίζει την κατάκτηση του Ρολάντ Γκαρός Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι ο νικητής του φετινού Ρολάν Γκαρός κατακτώντας το μοναδικό γκραν σλαμ που έλειπε από τη συλλογή του. Ο Ελβετός επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και επικράτησε στον τελικό του Σόντερλιγκ με 6-1, 7-6 (7-1), 6-4 ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Πιτ Σάμπρας με 14 κατακτήσεις τουρνουά γκραν σλαμ.

Στο πρώτο σετ ο Ρότζερ Φεντερερ ήταν ανίκητος και το κατέκτησε εύκολα με 6-1 μέσα σε 23 λεπτά. Ο Ελβετός εκμεταλλεύτηκε το άγχος του αντιπάλου του που βρισκόταν για πρώτη φορά σε τελικό γκραν σλαμ και έδειξε αγχωμένος και έξω από τα νερά του

Ο Σόντερλινγκ όμως προσαρμόστηκε γρήγορα στις ανάγκες του τελικού και στα γκέιμς που σέρβιρε στο δεύτερο σετ είχε καταφέρει να επιβάλλει το ρυθμό του. Ο Σουηδός με το δυνατό σερβίς του δυσκόλευε τον Φέντερερ, ενώ ξεκίνησε να ανεβαίνει στο φιλέ κερδίζοντας εύκολους πόντους. Η βροχή που έπεσε ευνόησε τον Ελβετό, ο οποίος πραγματοποίησε πολλά ντροπ σοτς, δυσκολεύοντας τον αντίπαλο του. Κανένας από τους δύο τενίστες δεν κατάφερε να κάνει μπρέικ στο σερβίς του αντιπάλου και έτσι έλυσαν τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Φέντερερ έδειξε την πραγματική κλάση του με τέσσερις άσους και δύο μπρέικ.

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με μπρέικ του Φέντερερ, ο οποίος βρήκε απαντήσεις στα σερβίς του αντιπάλου του, βάζοντας έτσι τα θεμέλια για τη μεγάλη του νίκη. Στο τέταρτο γκέιμ ο Σόντερλινγκ είχε την ευκαιρία να απαντήσει στο μπρέικ του αντιπάλου του, όταν και προηγήθηκε με 40-30, ωστόσο ο Ελβετός γύρισε την εις βάρος του κατάσταση και διατήρησε το πλεονέκτημα που κατέκτησε στην αρχή του σετ. Το ίδιο συνέβη και στο τελευταίο γκέιμ του αγώνα, όμως ο Ελβετός ήταν αποφασισμένος να σηκώσει το τρόπαιο στον ουρανό του Παρισιού και να γίνει ο έκτος τενίστας που καταφέρνει να κατακτήσει και τα τέσσερα γκραν σλαμ. Μόλις ο Σόντερλινγκ έριξε το μπαλάκι στο φιλέ, ο Φέντερερ γονάτισε και άφησε κάποια δάκρυα να φύγουν από τα μάτια του. Ο Ελβετός βρέθηκε για τέταρτη διαδοχική χρονιά στον τελικό του Ρολάντ Γκαρός, αλλά τις τρεις προηγούμενες ο Ραφαέλ Ναδάλ του είχε στερήσει τον τίτλο, κάτι που δεν κατάφερε ο Σόντερλινγκ.

Ο Σουηδός στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα τόνισε ότι ο Φέντερερ άξιζε τον τίτλο και χαρακτήρισε τον Ελβετό ως τον κορυφαίο τενίστα στην ιστορία του αθλήματος.

Οι προηγούμενοι πέντε που έχουν πετύχει κάτι ανάλογο με τον Ρότζερ Φέντερερ, δηλαδή να κατακτήσουν και τα τέσσερα Γκραντ Σλαμ, είναι οι Αντρε Αγκάσι (1999), Φρεντ Πέρι (1935), Ντον Μπατζ (1938), Ροντ Λάβερ (1962) και Ρόι Εμερσον (1964).

Μπασκετ Εθνικη Γυναικων


Κορυφαία η Καλτσίδου για την Εθνική Η Εθνική Γυναικών μπήκε με το δεξί στο Ευρωμπάσκετ της Λετονίας, καθώς νίκησε πολύ εύκολα την Ουγγαρία (59-43) έπειτα από εξαιρετική εμφάνιση. Τα κορίτσια του Κώστα Μίσσα δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα, έχοντας τις Καλτσίδου και Μάλτση να σκοράρουν από 19 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 16-4, 34-12, 44-32, 59-43

ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας): Καλέντζου 9 (3), Δημητράκου, Χατζηνικολάου 2, Καλτσίδου 19 (2), Μάλτση 19 (1), Παπαμιχαήλ 8, Λύμουρα, Σωτηρίου 2, Βλάχου.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Ράτγκεμπερ): Φεγκιβερνέγκι 11 (1), Ενγλερτ 1, Νέμεθ, Ούγελι 4, Ορτι 2, Χόρβατ, Χόντι 2, Βίντα 7 (1), Βάιντα 9 (1), Κρίβασεβιτς, Μπουϊντόσο 7 (1).

Κώστας Μίσσας. "Η άμυνά μας λειτούργησε εξαιρετικά στο σημερινό παιχνίδι και όλα πήγαν όπως ακριβώς τα είχαμε σχεδιάσει. Ξέρουμε πολύ καλά ότι υστερούμε στα μεγάλα σώματα και καταφέραμε να βρούμε λύσεις από το πάθος και την άμυνα. Ελπίζω να έχουμε ανάλογη φλόγα στην καρδιά και στα υπόλοιπα παιχνίδια", δήλωσε.

Τούλα Καλέντζου: "Τα φαβορί φαίνονται στο γήπεδο και όχι στις δηλώσεις". Απο την πλευρά του, ο Ούγγρος τεχνικός Λάζλο Ράτγκεμπερ τόνισε πως "το πρόβλημά μας δεν ήταν οι 59 πόντοι που δεχθήκαμε αλλά η πολύ κακή επιθετική απόδοση της ομάδας μου. Με 43 πόντους σε καμία περίπτωση δε μπορείς να κερδίσεις".

Φορμουλα1 Ακάθεκτος ο Μπάτον!



Πάλι πρώτος ο Μπάτον Την έκτη νίκη σε επτά αγώνες σημείωσε ο Τζένσον Μπάτον καθώς τερμάτισε πρώτος και στο γκραν πρι της φόρμουλα 1 στην Κωνσταντινούπολη. Ο Βρετανός οδηγός της Μπρον τερμάτισε πρώτος και έκανε ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση του φετινού τίτλου, αφήνοντας πίσω του τους δύο οδηγούς της Ρεντ Μπουλ, Μαρκ Γουέμπερ και Σεμπαστιάν Φέτελ.

Ο Μπάτον οδήγησε άψογα και στην πίστα της Κωνσταντινούπολης και κατάφερε να αφήσει πίσω του τις δύο Ρεντ Μπουλ. Αντίθετα συναισθήματα για τον άλλο πιλότο της Μπρον, Ρούμπενς Μπαρικέλο, ο οποίος εγκατέλειψε με αποτέλεσμα να μείνει 26 βαθμούς πίσω από τον Μπάτον στη μάχη του τίτλου.

Ο Βρετανός πιλότος μοιάζει να μην έχει αντίπαλο φέτος, καθώς είτε ξεκινάει από την «pole position» είτε όχι, καταφέρνει να φτάσει στη νίκη. Ετσι έγινε ο πρώτος οδηγός που κερδίζει, μη έχοντας ξεκινήσει από την pole position στην Τουρκία. Το επόμενο ραντεβού της F1 είναι στο Σίλβερστοουν της Μ. Βρετανίας για τον 8ο γύρο του φετινού πρωταθλήματος, σε δύο εβδομάδες (19-21 Ιουνίου).


Συνοπτικά η πρώτη δεκάδα στη Κωνσταντινούπολη

1. Τζένσον Μπάτον (Βρετανία/Μπρον GP) 1 ώρα 26:24.848
2. Μαρκ Γουέμπερ (Αυστραλία/Ρεντ Μπουλ) +6.714
3. Σεμπαστιάν Φέτελ (Γερμανία/Ρεντ Μπουλ) +7.461
4. Γιάρνο Τρούλι (Ιταλία/Toγιότα) +27.843
5. Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανία/Γουίλιαμς) +31.539
6. Φελίπε Μάσα (Βραζιλία/Φεράρι) +39.996
7. Ρόμπερτ Κούμπιτσα (Πολωνία/BMW-Ζάουμπερ) +46.246
8. Τίμο Γκλοκ (Γερμανία/Toγιότα) +46.959
9. Κίμι Ραϊκόνεν (Φινλανδία/Φεράρι) +50.246
10.Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Ρενό) +1:02.420

ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!

Καλησπέρα φίλοι και φίλες...7 Ιουνίου σήμερα ημέρα ευροεκλογών(πανάθεμά μας).Ειδικά για το λαό του ΑΡΗ αυτή η χρονιά είναι γεμάτη από εκλογές.Πριν από μέρες εκλογές για την ανάδειξη διοίκησης στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ.Σήμερα κάποιοι από αυτούς για να αναδείξουν εκπροσώπους στο ευρωκοινοβούλιο και έπεται συνέχεια.Πότε? Μα στις 15 του Ιούνη φυσικά,δεν πρέπει ο Αρειανός να εκλέξει και διοίκηση και στην ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΑΡΗ?.Ούφ πολλύ το ψηφοδέλτιο παιδιά.Πάντως κακά τα ψέματα όσοι οπαδοί του ΑΡΗ ψηφίσανε Αθανασιάδη για διοίκηση δεν το μετανοιώνουνε..Γκρατσιάν,Ναφτί και άλλοι να ακολουθούν από βδομάδα..Συμπέρασμα??? Ζ Η Τ Ω η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α......

Υ.Γ. Φ Ι Λ Α Ρ Ε Σ Επιμελεια Κωστας Ταταρης

Καστίγιο: Έρχομαι στον ΠΑΟΚ








Με δηλώσεις του στη σημερινή έκδοση της REAL NEWS ο Νέρι Καστίγιο επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ και τονίζει: "Εγώ θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα και να φορέσω τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Εάν ο ΠΑΟΚ τα βρει με τη Σαχτάρ, εγώ είμαι σύμφωνος"

ΤΟ ΓΑΛΛΑΚΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΜΑΔΡΕΛΕΝΟΙ


Η Ρεάλ Μαδρίτης δείχνει αποφασισμένη να κάνει κάτοικο Μαδρίτης τον Φρανκ Ριμπερί και σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, ετοιμάζει δελεαστική πρόταση στην Μπάγερν Μονάχου για την απόκτηση του.
Η "Βασίλισσα" μετά και από την προτροπή του Ζινεντίν Ζιντάν ο οποίος τόνισε ότι θα πρέπει να εντάξει στο δυναμικό της τον συμπατριώτη του, ετοιμάζει πρόταση με τον γερμανικό σύλλογο, συμπεριλαμβάνοντας τους Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ και Γουέσλεϊ Σνάιντερ σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο. Ο νέος προπονητής της Μπάγερν, Λουίς Φαν Γκάαλ πάντως δεν είναι θετικός για τον Φαν Ντερ Φάαρτ αλλά αντίθετα εκτός από τον Σνάιντερ επιθυμεί και την απόκτηση του Άριεν Ρόμπεν ως αντάλλαγμα για την παραχώρηση του Ριμπερί. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

KYNHΓΑΕΙ ΤΟΝ ΟΥΜΙΤ ΚΑΡΑΝ Η ΛΑΡΙΣΑ


Το OK από την Γαλατάσαραϊ πήρε ο πρόεδρος της ΑΕΛ Κώτσας Πηλαδάκης, με σκοπό να διαπραγματευτεί την μεταγραφή του Ουμίτ Καράν.
Πολύ κοντά σε μια σπουδαία μεταγραφή είναι η ομάδα της Λάρισας, αφού βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση του Ουμίτ Καράν της Γαλατάσαραϊ. Ο 32χρονος επιθετικός δεν είναι στα πλάνα του τουρκικού συλλόγου ενόψει την νέας σεζόν, με αποτέλεσμα στο ταξίδι του στην γειτονική χώρα ο πρόεδρος της ΑΕΛ, να έχει πάρει το OK από την διοίκηση της Γαλατά για να διαπραγματευτεί με τον ποδοσφαιριστή. Το συμβόλαιο του Καράν αγγίζει τις 600.000 ευρώ, ποσό που μπορεί να του προσφέρει η ΑΕΛ, καθώς πρόκειται για εξαιρετική λύση στην επιθετική γραμμή της ομάδας. Δικός της ο Ντίκα Ένα πολυεργαλείο είναι έτοιμη να εντάξει στο δυναμικό της η ομάδα της Λάρισας. Ο σύλλογος του κάμπου ήρθε σε προφορική συμφωνία με τον Ρουμάνο μέσο Εμίλ Ντίκα, που μόλις ολοκληρώσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με την Ραπίντ τότε θα υπογράψει και το συμβόλαιο του.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δεύτερο μεταγραφικό "χτύπημα" με Ναφτί

"Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνή Τυνήσιου μεσοαμυντικού Mehdi Nafti. Ο ποδοσφαιριστής απέστειλε υπογεγραμμένο συμβόλαιο συνεργασίας για τα δύο επόμενα χρόνια. Ο Mehdi Nafti έχει γεννηθεί στις 28-11-1978 και είναι κάτοχος γαλλικού διαβατηρίου.

Ξεκίνησε την καριέρα του στα τμήματα υποδομής της Toulouse το 1997 από όπου στην συνέχεια προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα με την οποία είχε 28 συμμετοχές και 1 γκολ προκαλώντας το ενδιαφέρον της Racing Santander που τον απέκτησε το 2000. Στην ισπανική ομάδα συνολικά ο Τυνήσιος μέσος πραγματοποίησε 79 συμμετοχές και σκόραρε 3 φορές. Τον Ιανουάριο του 2005 πήγε ως δανεικός στην Birmingham City και αγωνίστηκε σε 11 παιχνίδια που οδήγησαν τους Άγγλους στην απόφαση να αγοράσουν τα δικαιώματά του. Συνολικά με την φανέλα της Birmingham City αγωνίστηκε σε 84 επίσημα παιχνίδια και πέτυχε ένα γκολ. Είναι 41 φορές διεθνής ( έχει κι ένα γκολ) με την εθνική ομάδα της Τυνησίας με την οποία μάλιστα το 2004 κατέκτησε το African Cup of Nations( νίκησε με 2-1 το Μαρόκο στον τελικό), ενώ αγωνίστηκε και στους τρεις αγώνες της χώρας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στην Γερμανία το 2006", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η κίτρινη ΠΑΕ μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της.

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης
Ο προπονητής του Ηρακλή Ολεγκ Προτάσοφ έκανε δηώσεις σε ρουμάνικη ιστοσελίδα(Evz.ro) και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις των δημοσιογράφων μια απ'αυτές ηταν για τον Ντίκα και η απάντηση ηταν:Τον γνωρίζω προσωπικά, θέλει πολύ να παίξει στον Ηρακλή και γενικότερα να αποδείξει την αξία του, ειδικά μετά από τον ένα χρόνο στην Κατάνια, όπου δεν τα πήγε καλά. Θέλουμε μαζί με τον Ντίκα να πετύχουμε τον στόχο της Ευρώπης”, δηλώνει κατηγορηματικά ο Ουκρανός τεχνικός του Ηρακλή.Η επόμενη ερώτηση είχε να κάνει εαν ο Προτάσοφ ενδιαφέρθηκε και για άλλον ρουμάνο παίκτη εκτός του Ντίκα και η απάντηση ηταν:Φυσικά… έχω μπει στον πειρασμό να φέρω στον Ηρακλή και άλλους παίκτες από τη Ρουμανία. Με ενδιαφέρει η συγκεκριμένη αγορά. Δυστυχώς, μερικοί απ’ αυτούς ωστόσο είναι πολύ ακριβοί για τον σύλλογο”, ήταν η απάντηση του Προτάσοφ.Η τελευταία ερώτηση των ρουμάνων δημοσιογράφων είχε να κάνει με το υποτιθέμενο ενδιαφέρον της Στεάουα για τον προπονητή του Ηρακλη:Ο κ. Μπεκάλι μιλάει χωρίς λογική, βγήκε το όνομα μου, ενώ εγώ είχα υπογράψει στον Ηρακλή”, υποστήριξε χαρακτηριστικά ο προπονητής του “ΓηραιούΔεν ηταν μόνο ο Προτάσοφ που έδωσε συνέντευξη αλλά και το νέο αστέρι του Γηραιού Νικολάε Ντίκα σε ρουμάνικα ΜΜΕ.Ρωτήθηκε για τον πρώην προπονητή του κ.Τζενγκα και η απάντηση του ρουμάνου σούπερ σταρ ηταν:Όταν ήρθα στην Κατάνια, το ευχαριστήθηκα πολύ. Ήρθα σε ένα δυνατό πρωτάθλημα, ήμουν πολύ χαρούμενος και περίμενα να παίζω πολύ, κάτι που θα ήταν καλό και για εμένα Ο Ζένγκα κάνει λάθος, που λέει ότι είμαι κακός παίκτης για το επίπεδο της Κατάνια. Μου έλεγε ψέματα αρκετές φορές για να με κρατήσει σε εγρήγορση, αλλά θα το εκτιμούσα να το έλεγε μπροστά μου”.Μέτα την ερώτηση για τον Τζένγκα ο Ντίκα απάντησε και για την νέα σελίδα στην καριέρα του και τον Ηρακλή:Τώρα ξεκινά μια νέα φάση στη ζωή μου” Αρχίζω από το μηδέν και σ’ αυτόν τον χρόνο θα επιδιώξω να βελτιωθώ σε όλα” είπε χαρακτηριστικά αφήνοντας υποσχέσεις, για να καταλήξει: “Όταν δεν αγωνίζεσαι ο κόσμος ξεχνά όλα όσα έχεις πετύχει ως τώρα”, καταλήγει ο 29χρονος μέσος.
Νούνο Πίλότο
Ακόμα ένα όνομα προστέθηκε στην μεταγραφική λίστα του Γηραιού,πρόκειται για τον Νούνο Πιλότο της πορτογαλικής Ακαντέμικα.Ο Ηρακλής φένεται να ενδιαφέρεται για τον ''Νούνο''σύμφωνα με πορτογαλικά δημοσιεύματα και της εφημερίδας ''Εl jogo''.Για τον πορτογάλο μέσο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ομάδες απο την Secunda Division(Vallecano,Celta) και από την Ρουμανία η Εκομάξ Κλούζ.Η απάντηση του Νούνο θα έρθει μέσα στην εβδομάδα,για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
Ονοματεπώνυμο: Νούνο Τόρες Πιλότο
2002-03 Ακαδέμικα 1 -
2003-04 Ακαδέμικα - -
2004-05 Ακαδέμικα 6 -
2005-06 Ακαδέμικα 25 -
2006-07 Ακαδέμικα 9 -
2007-08 Ακαδέμικα 22 -
2008-09 Ακαδέμικα 27 2
Γκαρσία
Μετά από δυο χρόνια παρουσίας του στον Ηρακλή ο Πίτου Γκαρσία φένεται να απομακρύνεται μέρα με την ημέρα από το ρόστερ του Ηρακλή του 2010.Η Ούνιον είναι αμετακίνιτη στις οικονομικές της απαιτήσεις,ζητάει το ποσό των 250.000 για την μεταγραφή του Πίτου.Ο Ηρακλής δεν θέλει να εγκαταλήψει την προσπάθεια απόκτησης του και ετοιμάζει την τρίτη και τελευταία προσπάθεια του σύμφωνα με πληροφορίες.
Μεταγραφές
Ηρακλής είναι έτοιμος να ανακοινώσει και άλλες μεταγραφές. Οι επαφές του τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ, Ηλία Πουρσανίδη, με ποδοσφαιριστές που ενδιαφέρουν τους «κυανόλευκους» έχουν καταλήξει σε οριστικές συμφωνίες και κάποιες από αυτές θα ανακοινωθούν στα μέσα της εβδομάδας.Ο κόσμος ανυσηχεί καθώς δεν βλέπει παίκτες να έρχονται,κοντός ψαλμός αληλούηα...
Μάρκες
Ο ιδιόρυθμος ισπανός ποδοσφαιριστής Φερνάντο Μάρκες θα αποτελέσει παρελθόν αλλά με κάποια οικονομικά αξιόλογη πρόταση.Ο μανατζέρ του Μανέλ Φερέρ τον ψάχνει ομάδα για να φύγει από τον Ηρακλή.Σύμφωνα με τα λεγόμετα του Φερέρ υπάρχουν πολλές προτάσεις και από Ελλάδα και απο εξωτερικό.Αναμένονται εξελίξεις μέσα στην εβδομάδα και για το θέμα του ισπανού...
Ψίθυροι-Ψίθυροι
*Ο Νεκάτι Ατες έχει να λαμβάνει 1εκ ευρώ από την Γαλατά.Ο κ.Ρέμος θα έχει συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Ατές για να μάθει τις απαιτήσεις του πελάτη του καθώς μένει ελεύθερος στις 30 Ιουνίου.
*Ο Βούκοβιτς περιμένει τα δεδουλευμένα για να παρεί τον δρόμο για άλλες πολιτείες...
*Αυτην την εβδομάδα αναμένονται ανακοινώσεις.Για να δουμε τι θα δούμε....
*Ο κόσμος ανυσηχεί γιατί οι ημέρες περνανέ χωρίς να αποκτήθηκε άλλος ποδοσφαιριστής.
*Μην κάνεται το λάθος κ.Ρέμο και αφήσεται ελεύθερο τον Μάρκες χωρίς να ικανοποιηθεί η ομάδα οικονομικά,γιατί μετά δικαιολογημένα θα φωνάζει ο κόσμος...
*Ο Ιωαννίδης φέτος θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του κ.Προτάσοφ,γρήγορος με καλές τοποθετήσεις και μακρινές μπαλιές και πολύ βοήθειοα στον ανασταλτικό τομέα.
*Οι επιχηριματίες όσο πλησιάζει η κατασκευή του γηπέδου όλλο και θα πλησιάζουν θυμηθήτετο....

Επιλογες ΤΕΝΟRIO !....Στοιχημα.....

Επιμελεια-ΤΕΝΟRIO !


Δυο διπλα οι σημερινες μου επιλογες.

Ξεκινημα με τη ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ, απο το πρωταθλημα βραζιλιας.

Η γηπεδουχος Σπορτ Ρεσιφε δεν εχει ακομη νικη στα τεσσερα ματς που εχει
δωσει στο πρωταθλημα.

Απο την αλλη η ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ ειναι αηττη σε τρια ματς με απολoγισμο δυο σερι νικες, σε καλη κατασταση και με καλη παραδοση αφου σε 6 ματς ανεξαρτητου εδρας δεν εχει ηττα απο την αντιπαλο της. Με τον Αντριανο στην επιθεση της παμε με το ΔΙΠΛΟ !!

Και κλεινω με το ΔΙΠΛΟ του ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΥ στα ΠΠΚ, αφου το ματς ειναι μονοδρομος για τους φιλοξενουμενους μετα και την χθεσινη ηττα της Ουρουγουαης θελουν να πλησιασουν της θεσεις που οδηγουν στα τελικα του μουντιαλ της Αφρικης.

Σε κακη κατασταση η γηπεδουχοι με μια νικη στα τελευταια 9 ματς
.
Το υψομετρο του Περου δεν τρομαζει την ομαδα του ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΥ μιας και ειναι συνηθησμενοι σε τετοιες καταστασεις οι παικτες του.

Και η παραδοση πολυ καλη υπερ του ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΥ που πιστευω οτι μπορει
να μας χαρισει το ΔΙΠΛΟ!!

Αυτα τα ολιγα καλα να περνατε τα σεβη μου ΤΕΝΟRIO !!

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κυριακή, 7 Ιουνίου 2009
ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ


13:30 Sport + ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ Μπαρτσελόνα - Μάλαγα
14:15 ANT1 FORMULA 1 Κωνσταντινούπολη
15:30 EUROSPORT ΡΟΛΑΝ ΓΚΑΡΟΣ: ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΓΚΡΑΝ ΣΛΑΜ (ΤΕΛΙΚΟΣ)
16:00 ΕΤ1 ΡΟΛΑΝ ΓΚΑΡΟΣ: ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΓΚΡΑΝ ΣΛΑΜ (ΤΕΛΙΚΟΣ)
22:00 NOVASPORTS 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ: ΑΒΑΪ - ΣΑΟ ΠΑΟΥΛΟ

Ειπε..........................

"Χουάν, αυτοί εδώ είναι τρελοί..."

Λεάντρο Γκρασιάν

Ο μέσος του Αρη μεταφέρει τις... εντυπώσεις του από την υποδοχή των οπαδών στον "κολλητό" του, Χουάν Ρικέλμε.

Ψιθυροι..........................

Ο αρσιβαρίστας Τάσος Τριανταφύλου είχε βρεθεί καθαρός στον έλεγχο ντόπινγκ του ΕΣΚΑΝ στο πρωτάθλημα επιλέκτων. Στο πρωτάθλημα της Ευρωπαϊκής Ενωσης πιάστηκε ντοπαρισμένος, ενώ πριν από λίγες μέρες σε επανέλεγχο του ΕΣΚΑΝ βρέθηκε θετικό το (αρχικά αρνητικό) δείγμα του από το πρωτάθλημα των επιλέκτων. Επίσης σε επανέλεγχο βρέθηκαν θετικά τα δείγματα των 4 αθλητών που ανακοίνωσε την Παρασκευή (5/6) η ΕΟΑΒ.
* Στις αρχές Ιουλίου εν Αθήναις και σε στενό κύκλο θα πραγματοποιηθεί ο γάμος του Βασίλη Σπανούλη με την Ολυμπία Χοψονίδου. Ο λαρισαίος μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού και το μοντέλο αποφάσισαν να επισημοποιήσουν τη σχέση τους, ύστερα από ένα χρόνο που είναι μαζί (σ.σ. είχαν γνωριστεί τον περασμένο Ιούνιο στην Μύκονο).
* Απίστευτη πρόταση φέρεται να έκανε ο εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννης Καϋμενάκης στον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέα Μπέο για τα... μάτια του Σάκη Τσιώλη! Συγκεκριμένα πρόσφερε πληρωμένο τον Γιάννη Μαντζουράκη συν τέσσερις παίκτες στο αφεντικό των "ερυθρόλευκων" του Βόλου, προκειμένου να αποδεσμεύσει τον καρδιτσιώτη τεχνικό για να αναλάβει τους αρκάδες. Ομως ο Μπέος αποδείχθηκε "βράχος"!

Ολυμπιακος Από Τρίτη τα σπουδαία

bobo7.jpgΕυκαιρία για διακοπές και χαλάρωμα είναι το τριήμερο για τους ανθρώπους του Ολυμπιακού οι οποίοι γεμίζουν μπαταρίες ενόψει της επόμενης εβδομάδας στην οποία θα αρχίσουν να τρέξουν όλα τα θέματα που απασχολούν την ομάδα και ειδικότερα τα μεταγραφικά. Από την Τρίτη θα μπουν στην τελική ευθεία τα θέματα που αφορούν τους Μπομπό, Ντραγκουτίνοβιτς και Ντάρμπισιρ με θετική ή αρνητική κατάληξη. Το έχουν πάρει απόφαση και στην Τουρκία για τον Μπομπό, δημοσιεύματα για Κάλστρομ.


Ξεκούραση και επιστροφή για τα καλά


Το τριήμερο των ευρωεκλογών και του Αγ. Πνεύματος ήταν μία καλή ευκαιρία για τους ανθρώπους της ομάδας να αποδράσουν ώστε να γεμίσουν τις μπαταρίες τους ενόψει της επόμενης εβδομάδας η οποία αναμένεται δύσκολη. Και αυτό γιατί από την Τρίτη (9/6) θα μπουν επί τάπητος όλα τα θέματα που αφορούν τα μεταγραφικά της ομάδας και συγκεκριμένα τους Μπομπό, Ντραγκουτίνοβιτς και Ντάρμπισαϊρ.

Το θέμα του Μπομπό είναι το πιο εύκολο σε σχέση με τα υπόλοιπα, αφού κάποιες λεπτομέρειες απομένουν για να ολοκληρωθεί η απόκτηση του Βραζιλιάνου επιθετικού από την Μπεσίκτας. Ένας Μπομπό για τον οποίο πλέον οι γείτονες το παραδέχονται και οι ίδιοι ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα η Χουριέτ έχει άρθρο που λέει ότι ο Μπομπό θα φοράει τα «ερυθρόλευκα» του Ολυμπιακού, ενώ για την παραχώρησή του έδωσε το «πράσινο» φως και ο τεχνικός της Μπεσίκτας, Μουσταφά Ντενιζλί. Μάλιστα, φιλοξενούνται δηλώσεις του μέλους της διοίκησης του τουρκικού συλλόγου, Μάριο Μπερκ, ο οποίος τόνισε ότι «Ο Μπομπό μας ρώτησε αν του δίνουμε την άδεια για να γίνει η μεταγραφή. Εμείς περιμένουμε την έκθεση του προπονητή»

Στην τελική ευθεία γι Ντραγκουτίνοβιτς και Ντάρμπισαϊρ


Εκτός από τον Μπομπό τα άλλα θέματα που θα απασχολήσουν την ομάδα είναι αυτό του κεντρικού αμυντικού με τον Σέρβο διεθνή της Σεβίλλης να είναι το Νο1 φαβορί για τη θέση αυτή. Ο Νταγκουτίνοβιτς είναι ο εκλεκτός των Πειραιωτών για να καλύψει το κενό του Άντζα και φαίνεται πως αυτή τη φορά θα είναι και η τυχερή για τον Ολυμπιακό. Στην ομάδα έχουν αποφασίσει να καταθέσουν πρόταση για τον Σέρβο αμυντικό και ελπίζουν ότι τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί
η απόκτησή του από τη Σεβίλλη.

Ένα άλλο θέμα που απασχολεί την ομάδα είναι και αυτό του Ντάρμπισαϊρ. Ο Άγγλος επιθετικός μαζί με τον μάνατζέρ του πιέζουν την Μπλάκμπερν να ρίξει τις απαιτήσεις της για να μπορεί να γίνει η μεταγραφή, και υπάρχει αισιοδοξία ότι τελικά αυτό θα γίνει, αφού ο παίκτης δεν υπολογίζεται από τον Σαμ Άλαρνταϊς. Από τον Ολυμπιακό θα υπάρξει νέα πρόταση για τον ποδοσφαιριστή, και υπάρχει η πίστη ότι και αυτό το θέμα θα ολοκληρωθεί θετικά.

Α.Ε.Κ Υπογράφει ο Ιορντάκε

iordache.jpgΤελειωμένη θεωρείται η μεταγραφή του 24χρονου Ρουμάνου αριστερού χαφ Ιορντάκε ο οποίος έρχεται μέσα στην εβδομάδα για να τελειώσει το θέμα. Παραμένει το ενδιαφέρον για τον Μάκο ενώ οι «κιτρινόμαυροι» φέρεται να εισέπραξαν αρνητική απάνηση από τον Πανιώνιο για τον Γιάννη Μανιάτη. Στην ΑΕΚ θέλουν να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για τον Εστογιανόφ και αναμένεται η πρώτη κίνηση για Λεονάρντο.

Τα «κιτυρινόμαυρα» προβάρει ήδη ο Ρουμάνος μέσος Ιορτντάκε ο οποίος πήρε το πράσινο φως από τους ιθύνοντες της ΑΕΚ και μαζέυει τα πράγματα του ώστε μέσα στην εβδομάδα να
βρίσκεται στην Αθήνα και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του μάνατζερ του παίκτη Φλορίν Μανέα όπου τόνισε «Ο παίκτης είναι
ενθουσιασμένος με την εξέλιξη αυτή και δεν βλέπει την ώρα να ανέβουμε στο αεροπλάνο και να έρθουμε στην Αθήνα για τις υπογραφές». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μάνατζερ του παίκτη
αποκάλυψε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα SportDay ότι ο Ιορντάκε είχε ακόμα προτάσεις από την πρωταθλήτρια Ρουμανίας Ουνιρέα, την Ιταλική Κιέβο, την Γερμανική Κότμπους ακόμα και από τον Πανθρακικό.
Οι τρεις της «πλατείας»
Σε ότι αφορά τους παίκτες για τους οποίους ενδιαφέρεται η ΑΕΚ από τον Πανιώνιο συνεχίζονται οι σκληρές διαπραγματεύσεις. Συγκεκριμένα δημοσίευμα αναφέρει ότι η ΑΕΚ έκανε κρούση για τον Γιάννη Μανιάτη ωστόσο η απάντηση που πήρε από τον Κωνσταντίνο Τσακίρη ήταν αρνητική και αδιαπραγμάτευτη. Σε ότι αφορά το θέμα του Γρηγόρη Μάκου αναμένονται εξελίξεις μέσα στην εβδομάδα με την πρόταση της ΑΕΚ να είναι κοντά σε αυτή της Μόναχο 1860 και με δεδομένη την επιθυμία του 22χρονου να ενταχθεί στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ , οι άνθρωποι της «Ένωσης» βλέπουν ότι βρίσκονται κοντά στην απόκτηση του.
Στο θέμα του Φαμπιάν Εστογιανόφ οι «κιτρινόμαυροι» είναι διατεθειμένοι να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους και δίνουν τα ...ρέστα τους προκειμένου να αποκτήσουν τον Ουρουγουανό. Από κει και πέρα καθοριστική είναι η εβδομάδα που έρχεται και στο θέμα του Βραζιλιάνου του Λεβαδειακού Λεονάρντο καθώς στον «δικέφαλο» θέλουν να προχωρήσουν το συγκεκριμένο φλερτ και αναμένεται να κάνουν συγκεκριμένη πρόταση στον Γιάννη Κομπότη για την απόκτηση του.

Π.Α.Ο Ψάχνεται για Γκραφίτε

grafite.jpgΕντείνονται καθημερινά οι προσπάθειες των ανθρώπων του Παναθηναϊκού για την απόκτηση του επιθετικού που θα κάνει την διαφορά. Τρεις είναι αυτοί την στιγμή οι στόχοι του «τριφυλλιού». Πρόκειται για τους Χούλιο Κρουζ της Ίντερ, τον Ρικάρντο Ολιβέιρα της Μπέτις, καθώς και τον Γκραφίτε της Βόλφσμπουργκ. Η επιστροφή του Κώστα Αντωνίου αναμένεται να δρομολογήσει και τις εξελίξεις για το συγκεκριμένο θέμα. Το gazzetta.gr παρουσιάζει σε βίντεο τα τρία «κανόνια» σε σπέσιαλ δράση. Καντέ: «Ερχομαι να υπογράψω».

Μετά την θετική κατάληξη που φέρεται να παίρνει η υπόθεση του Σεμπαστιάν Πουιγκρενιέ για το κέντρο της «πράσινης» άμυνας, στον Παναθηναϊκό ρίχνουν το βάρος στην απόκτηση του επιθετικού. Εκεί δηλαδή που θα δοθούν και τα περισσότερα χρήματα αφού είναι δεδομένη η επιθυμία να βρεθεί ένας παίκτης που θα κάνει την διαφορά.

Αυτός που βρίσκεται ψηλά στην λίστα του Παναθηναϊκού είναι ο Χούλιο Κρουζ της Ίντερ. Επιπλέον τις τελευταίες ώρες προέκυψε και πάλι θέμα Ρικάρντο Ολιβέιρα, έναν παίκτη που το «τριφύλλι» κυνήγησε κατά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Τα 8 εκατ. ευρώ που ζητά η ομάδα του δεν είναι λίγα χρήματα, αλλά στον Παναθηναϊκό τον θέλουν πολύ. Μάλιστα ακούστηκε ότι ο Κώστας Αντωνίου κατά το ταξίδι του στην Ισπανία θα έχει κουβέντα για τον Βραζιλιάνο επιθετικό.

Στο μεταξύ ο Ολιβέιρα με δηλώσεις του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» τόνισε ότι δεν θα είχε πρόβλημα να έρθει στον Παναθηναϊκό. «Αυτή την περίοδο κάνω διακοπές και το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι η ξεκούραση. Θα ήταν ασέβεια για την Μπέτις να μιλήσω για το ενδιαφέρον οποιασδήποτε ομάδας από την στιγμή που έχω συμβόλαιο. Ο Παναθηναϊκός πάντως είναι μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα που παίζει συχνά στο Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δεν έχω πρόβλημα να έρθω αν τα βρουν οι δύο ομάδες».

Τέλος στο τραπέζι έπεσε και ένα πολύ δυνατό όνομα, αυτό του Γκραφίτε. Το «κανόνι» της Βόλσφμπουργκ προέρχεται από μια εκπληκτική χρονιά στη Μπουντεσλίγκα και δεν θα είναι εύκολο να έρθει στην Ελλάδα, όμως ο μάνατζερ που τον πρότεινε ανέφερε ότι ο παίκτης μπορεί να εξαγοράσει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Είναι μάλιστα, πολύ πιθανό ο Αντωνίου που βρέθηκε στη Γερμανία το Σάββατο να είχε επαφές με την πρωταθλήτρια της χώρας για τον Γκραφίτε.

Τενις Η Κουζνέτσοβα κατέκτησε το Ρολάν Γκαρός


Η Σβετλάνα Κουζνέτσοβα με το τρόπαιο του Ρολάν Γκαρός Η Σβλετάνα Κουζνέτσοβα ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ρωσικό εμφύλιο του τελικού του Ρολάν Γκαρός. Η Κουζνέτσοβα επικράτησε της Ντινάρα Σάφινα (Νο 1) με 6-4, 6-2 και κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του δεύτερου γκραντ σλαμ της καριέρα της, καθώς είχε νικήσει και στο US Open το 2004.

Η Κουζνέτσοβα έφτασε και το 2006 στον τελικό του γαλλικού όπεν, αλλά τότε είχε ηττηθεί από τη Ζαστίν Ενάν με 6-4, 6-4.

Στο πρώτο σετ οι δύο τενίστριες πήγαιναν... αγκαζέ μέχρι και το 3-3, αλλά η Κουζνέτσοβα κατέκτησε τα επόμενα δύο γκέιμς και έκανε το 5-3. Η Σάφινα με μπρέικ πήρε παράταση... ζωής και είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 5-5, έχοντας το σερβίς, αλλά η Κουζνέτσοβα δεν άφησε αυτή τη φορά την ευκαιρία να πάει χαμένη και απάντησε με τον ίδιο τρόπο στο μπρέικ της συμπατριώτισσας κάνοντας το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τροπαίου.

Στο δεύτερο σετ τα πράγματα ήταν πιο απλά για την Κουζνέτσοβα. Η Σάφινα που βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης κατέκτησε μόλις δύο γκέιμς, ενώ η συμπατριώτισσα της με δύο μπρέικ έφτασε στην κατάκτηση τεσσάρων διαδοχικών γκέιμς, μετατρέποντας έτσι το 2-2 σε 6-2. Μάλιστα το νικητήριο πόντο τον χάρισε στην Κουζνέτσοβα η Σάφινα με διπλό λάθος στο σερβίς.

Ακόμα να συνέλθει ο Γκρασιάν Φήμες για τον Ιγνάσιο Γκαρσία.



Ο Αρης παρουσίασε τον Λεάντρο Γκρασιάν Ακόμη δεν έχει συνέλθει από την χθεσινή φαντασμαγορική υποδοχή στο αεροδρόμιο Μακεδονία. Ο Λεάντρο Γκρασιάν είναι κι επίσημα παίκτης του Αρη, σήμερα το μεσημέρι παρουσιάστηκε από τη διοίκηση των "κιτρίνων" και δήλωσε για μια ακόμη φορά ενθουσιασμένος. Νωρίτερα, το μεσημέρι του Σαββάτου, πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Στη συνέχεια υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο (μονοετές με οψιόν αγοράς) και παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Αρης Θανάση Αθανασιάδη, στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου "Κλεάνθης Βικελίδης".

"Έμεινα έκπληκτος από την υποδοχή που είχα χθες. Θα προσπαθήσω να ανταποδώσω την αγάπη του κόσμου μέσα στο γήπεδο. Τηλεφώνησα στην γυναίκα μου και τους συγγενείς μου, που είδαν την υποδοχή μέσω βίντεο στο ίντερνετ. Μίλησα με τον Ρικέλμε που μου ευχήθηκε καλή επιτυχία", είπε μεταξύ άλλων ο Γκρασιάν.

Για να συμπληρώσει: "Είναι μεγάλη τιμή που θα συνεργαστώ με τον Μαζίνιο και πιστεύω ότι έχω να πάρω πολλά από αυτόν. Γνωρίζω κάποιους συμπατριώτες παίκτες της ομάδας και κάποιους άλλους ονομαστικά. Η θέση μου είναι πίσω από τον επιθετικό, ενώ είμαι καλός τεχνίτης. Είμαι ένας μεσοεπιθετικός παίκτης που μου αρέσει κυρίως να δημιουργώ αλλά και να εκτελώ. Αυτό που αρέσκομαι περισσότερο να κάνω όμως είναι να μοιράζω γκολ στους συμπαίκτες μου. Το ίδιο θα επιδιώξω να κάνω και στον Αρη", είπε ο Γκρασιάν και κατέληξε:

"Γνωρίζω κάποιους συμπατριώτες παίκτες της ομάδας και κάποιους άλλους ονομαστικά. Ξέρω αρκετά πράγματα για την ομάδα αλλά ανυπομονώ να μάθω πολλά περισσότερα με το που θα μαζευτούμε για να ξεκινήσει η προετοιμασία".

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Αρης Γιάννης Κόντης μετά τις δηλώσεις του Λεάντρο Γκρασιάν πήρε το λόγο και τόνισε: "Θέλω να ευχαριστήσω πάνω απ' όλα την διοίκηση του ’ρη που με τις κινήσεις της και στην υπόθεση του Γκρασιάν έδειξαν πως έχουν όραμα για την ομάδα. Η μεταγραφή του Γκρασιάν πραγματικά είναι πολύ μεγάλη. Αυτός είναι και στόχος μας, να φέρνουμε δηλαδή όσο το δυνατόν περισσότερους σπουδαίους παίκτες ώστε ο Αρης να ανέβει ακόμη ένα επίπεδο παραπάνω. Ο Αρης δεν πρέπει να αρκείτε σε 4η ή 5η θέση. Πρέπει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και αυτός είναι ο στόχος μας".

Οι φίλοι του Αρη περίμεναν τον Γκρασιάν στο ARIS MEGASTORE όπου υπέγραψε αυτόγραφα στις φανέλες που έχουν τυπωθεί με το όνομα του και το νούμερο 11.

Τα δημοσιεύματα πάντως για τον Aρη δεν σταματούν εδώ. Ένα ακόμη ήρθε να προστεθεί στη μακρά λίστα με προέλευση από την Βολιβία. Συγκεκριμένα ρεπορτάζ της εφημερίδας "La Prensa" από τη Βολιβία εμπλέκει τους «κίτρινους» στην απόκτηση του αδερφού του Νάτσο Γκαρσία, Ιγνάσιο.

Ο 22χρονος διεθνής Βολιβιανός αριστερος μπακ χαφ, θα αποχωρήσει από τη Μπολιβάρ στην οποία αγωνίζεται, καταβάλλοντας ένα ποσό περίπου 150.000 ευρώ και φιλοδοξία του είναι να αγωνιστεί στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Παλιότερα, ο αδερφός του τον έχει προτείνει στον Αρη, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται το ενδεχόμενο της απόκτησης του

Παγκόσμιο Κύπελλο 9ος όμιλος: Προκρίθηκαν οι Ολλανδοί!


Μιτρέσκι και Κάριου διεκδικούν τη μπάλα Η Ολλανδία έγινε η πρώτη ομάδα από την Ευρώπη που εξασφαλίζει και μαθηματικά τη συμμετοχή της στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου. Οι "οράνιε" νίκησαν 2-1 την Ισλανδία στο Ρέικιαβικ φθάνοντας τις έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες (ο όμιλος έχει πέντε ομάδες), ούσα στο +11 από τη Σκωτία.

ΠΓΔΜ και Νορβηγία ήξεραν ότι για να μείνουν ζωντανές στο κυνήγι της δεύτερης θέσης στον όμιλο θα έπρεπε να πάρουν τους τρεις βαθμούς στο μεταξύ τους παιχνίδια (μια εκ των δυο φυσικά). Κι όμως, πάτησαν το... κουμπί της αυτοκαταστροφής και αναδείχθηκαν ισόπαλες (0-0), μένοντας στις δυο τελευταίες θέσεις.

Τα αποτελέσματα
  • ΠΓΔΜ - Νορβηγία 0-0

  • Ισλανδία - Ολλανδία 1-2
    (88ο Κρίστιαν Σίγκουρντσον - 8ο Ντε Γιονγκ, 15ο Φαν Μπόμελ)
  • Παγκόσμιο Κύπελλο 8ος όμιλος: Αλλη μία χαμένη ευκαιρία



    Ο Χαραλάμπους μονομαχεί με τον Βούτσινιτς Η Κύπρος μπορεί να προηγήθηκε με 2-0 του Μαυροβουνίου, αλλά τελικά δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης καθώς ο Νταμιάνοβιτς σκόραρε δις στο β' μέρος (65' και 78') και χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας στους φιλοξενούμενους. Κωνσταντίνου (13') και Μιχαήλ (45' πεν.) οι σκόρερ της Κύπρου.

    Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο 88' αποβλήθηκε ο Αγγελος Αναστασιάδης για διαμαρτυρία, ενώ στο 75' ο Μορφής απέκρουσε πέναλτι του Βούτσινιτς.

    ΚΥΠΡΟΣ: Γιωργαλλίδης (34' Μορφής), Χαραλάμπους, Χρίστου, Γαρπόζης (68' Σατσιάς), Ηλία, Μιχαήλ, Νικολάου (78' Χαραλαμπίδης), Μακρίδης, Οκκάς, Κωνσταντίνου, Αλωνεύτης.
    ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Πόλεξιτς, Τζούντοβιτς, Παβίσεβιτς, Μπάτακ, Τανασίγεβιτς, Βούγιοβιτς, Κασκελάν, Βούτσινιτς, Νοβάκοβιτς (18' Σβέτοβιτς), Πέγιοβιτς (86' Φάτιτς), Ντρίντσιτς (44' Νταμιάνοβιτς).

  • Τα 28 γκολ με τη φανέλα της Εθνικής Κύπρου έφτασε με το γκολ που πέτυχε εναντίον του Μαυροβουνίου ο Μιχάλης Κωνσταντίνου, ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών.

  • Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου η Βουλγαρία αναδείχθηκε ισόπαλη εντός έδρας με την Ιρλανδία με 1-1. Ο Νταν άνοιξε το σκορ στο 24' αλλά ο Τελκίσκι στο 29' ισοφάρισε για λογαριασμό των γηπεδούχων.
  • Παγκόσμιο Κύπελλο 7ος όμιλος: Νέα νίκη για τη Σερβία

    7ος όμιλος: Νέα νίκη για τη Σερβία Οι παίκτες της Εθνικής Ρουμανίας πανηγυρίζουν... Δύσκολη, αλλά σημαντική νίκη πέτυχε η Σερβία, με 1-0 επί της Αυστρίας στο Βελιγράδι και συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου, ούσα στο +5 από τη Γαλλία (έχει ένα παιχνίδι λιγότερο). Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης το πέτυχε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Μίλιγιας στο 7ο (το έκανε ο Γκσπούρνινγκ στον Λάζοβιτς). Οι Σέρβοι είχαν δοκάρι με τον Γιάνκοβιτς στο 59ο και οι Αυστριακοί στο 77ο με τον Γιάνολ (είχε μπει αλλαγή).
    Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, υιός του Μισρτσέα Λουτσέσκου της Σαχτάρ ξεκίνησε με νίκη την καριέρα του ως ομοσπονδιακός τεχνικός της Ρουμανίας. Ο 40χρονος προπονητής και οι παίκτες του νίκησαν 1-0 τη Λιθουανία εκτός έδρας και είναι στο -3 από τη δεύτερη Γαλλία και στο -2 από τη σημερινή τους αντίπαλο. Η Λιθουανία έχασε μεγάλη ευκαιρία να περάσει έστω και προσωρινά τους "τρικολόρ".

    Το αποτέλεσμα
    Λιθουανία - Ρουμανία 0-1
    0-1 Μαρικά (38)

    Σερβία - Αυστρία 1-0
    1-0 (7) πέναλτι Μίλιγιας

    Παγκόσμιο Κύπελλο 6ος όμιλος: Εύκολη νίκη για Αγγλία, "Χ" το ντέρμπι

    Ο Γκάρεθ Μπάρι έδειξε το δρόμο της νίκης στην Αγγλία Το απόλυτο για την Αγγλία διατηρήθηκε. Η παρέα του Φάμπιο Καπέλο νίκησε με το ευρύ 4-0 στο Αλμάτι το Καζακστάν και συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου. Αυτή ήταν η 6η νίκη για τα «λιοντάρια», με τα οποία σκόραραν τέσσερις διαφορετικοί παίκτες (Μπάρι, Ρούνεϊ, Χέσκεϊ, Λάμπαρντ).

    Στο ντέρμπι του ομίλου ανάμεσα στην Κροατία και την Ουκρανία, η ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς προηγήθηκε 1-0, βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά ένα γκολ του Μόντριτς έφερε το ματς στο 2-2 (ήταν τελικό αποτέλεσμα) διατηρώντας τους γηπεδούχους στη δεύτερη θέση και τους φιλοξενούμενους στην τρίτη και στο -3 από τη σημερινή τους αντίπαλο.

    Σε άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Λευκορωσία συνεχίζει να ελπίζει στο θαύμα. Η ομάδα του Μπερντ Στάνγκε συνέτριψε 5-1 την Ανδόρρα και έφθασε τις τρεις νίκες στα πέντε ματς που έχει δώσει στην προκριματική φάση. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι παραμένουν χωρίς βαθμό και με τέρματα 2-19!

    Τα αποτελέσματα
  • Καζακστάν - Αγγλία 0-4
    0-1 Μπάρι (39)
    0-2 Χέσκι (45)
    0-3 Ρούνεϊ (72)
    0-4 Λάμπαρντ πέναλτι (77)

  • Λευκορωσία - Ανδόρρα 5-1
    1-0 (3) Μπλίζνιουκ
    2-0 (44) Καλάτσεφ
    3-0 (50) Κορνιλένκο
    4-0 (65) Κορνιλένκο
    5-0 (75) Μπλίζνιουκ
    5-1 Λίμα πέναλτι (90)

  • Κροατία - Ουκρανία 2-2
    1-0 (2) Πέτριτς
    1-1 Σεβτσένκο (13)
    1-2 Γκάι (54)
    2-2 (68) Μόντριτς
  • Παγκόσμιο Κύπελλο 4ος όμιλος: Δύσκολο τρίποντο για Φινλανδία


    Ο Έντουαρντς πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε με τη φανέλα της Ουαλίας Τα... χρειάστηκε η Φινλανδία για να κάμψει την αντίσταση του Λιχτενστάιν. Κατά την προσφιλή της συνήθεια δέχθηκε γκολ, βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά τελικά με αντεπίθεση διαρκείας νίκησε 2-1 και πλέον βρίσκεται δυο βαθμούς πίσω από τη Ρωσία, διατηρώντας τις ελπίδες της για πρόκριση.

    Την τρίτη της νίκη σε αυτή την προκριματική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου πέτυχε η Ουαλία. Η ομάδα του Τζον Τόσακ, νίκησε 1-0 στο Μπακού το Αζερμπαϊτζάν του Μπέρτι Φογκτς και έφθασε τους εννέα βαθμούς, τρεις λιγότερους από τη δεύτερη Ρωσία, αλλά και με δυο παιχνίδια περισσότερα.

    Τα αποτελέσματα:
    Αζερμπαϊτζάν - Ουαλία 0-1
    0-1 (41) Εντουαρντς

    Φινλανδία - Λιχτενστάιν 2-1
    0-1 Φρικ (14)
    1-1 (33) Φόρσελ
    2-1 (71) Γιόχνασον

    Παγκόσμιο Κύπελλο 3ος όμιλος: "Πλάκα" και κορυφή για Σλοβακία


    Εφτά φορές πανηγύρισαν οι Σλοβάκοι Η χαρά κάθε εθνικής είναι το Σαν Μαρίνο, πόσο μάλλον όταν βρίσκει απέναντί της μια σοβαρή ομάδα, όπως είναι η Σλοβακία. Ο Βλάντιμιρ Βάις είδε τους παίκτες του να σταματούν στα επτά (7-0) στη Μπρατισλάβα και να πετυχαίνουν την 5η τους νίκη σε έξι ματς (!), περνώντας στην κορυφή της βαθμολογίας, πάνω από τη Β. Ιρλανδία.

    Η εξέλιξη του σκορ
    Σλοβακία - Σαν Μαρίνο 7-0
    1-0 (3) Τσεχ
    2-0 (12) Πέκαρικ
    3-0 (32) Τσεχ
    4-0 (35) Στοχ
    5-0 (42) Κόζακ
    6-0 (63) Γιακούμπκο
    7-0 (68) Χάντσελ

    Παγκόσμιο Κύπελλο 1ος όμιλος: Σημαντικές νίκες για Δανία, Πορτογαλία


    O Μπρούνο Αλβες πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Αλβανία Η εκπληκτική πορεία της Δανίας στον 1ο όμιλο συνεχίστηκε με ένα ακόμη φοβερό διπλό. Την πρώτη φορά θύμα της ήταν η Πορτογαλία (3-2), τη δεύτερη η Μάλτα (3-0) και σήμερα η Σουηδία (1-0). Δύσκολα πλέον τα πράγματα για την παρέα του Ιμπραΐμοβιτς που έχασε πέναλτι (Κάλστρομ) στο 0-0!

    Με αυτή τη νίκη η Δανία έφθασε τους 16 βαθμούς σε έξι αγώνες (!) είναι στην πρώτη θέση και στη δεύτερη είναι η Ουγγαρία (!) που έχει τρεις βαθμούς λιγότερους με τον ίδιο αριθμό αγώνων. Η Σουηδία που έχει πέντε αγώνες έμεινε στους 4 βαθμούς!

    Στο άλλο παιχνίδι για τον ίδιο όμιλο ο Μπρούνο ΑΛβες απέδειξε ότι είναι από τους λίγους Πορτογάλους που διαθέτουν ψυχή και τσαγανό. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ και νυν ηγέτης της Πόρτο έδωσε τους τρεις βαθμούς στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Αλβανία.

    Και τα τρία γκολ σημειώθηκαν με κεφαλιά. Το πρώτο από τον Αλμέιντα στο 27ο, δυο λεπτά αργότερα με τον Μπογκντάνι και στις καθυστερήσεις με τον Μπρούνο Αλβες που είχε προηγηθεί διαμορφώνοντας το τελικό 1-2. Ο Κεϊρόζ για μια ακόμη φορά δεν κατάφερε να βοηθήσει από τον πάγκο τις... άψυχες βεντέτες του, αλλά παρέμεινε στο παιχνίδι της πρόκρισης, έστω και ως αουστάιντερ. Ο Εντίνιο μπήκε στο 70ό στη θέση του Αλμέιντα.

    Το αποτέλεσμα
  • Σουηδία - Δανία 0-1
    0-1 Κάλενμπεργκ (22)

  • Αλβανία - Πορτογαλία 1-2
    0-1 Αλμέιντα (27)
    1-1 (29) Μπογκντάνι
    1-2 Αλβες (90)