Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Show time απ’ την Τότεναμ!!

Βόλτα στην Γεωργία πήγε η Τότεναμ! Οι «Spurs» διέλυσαν 5-0 την Ντιναμό Τιφλίδας και είναι… ήδη στους ομίλους του Europa League. Νίκη χωρίς Σισέ για την Κουμπάν, διπλό η Μπέτις.

Show time απ’ την Τότεναμ! (video)
Με τον Ρομπέρτο Σολδάδο να είναι «καυτός» και να σημειώνει δύο τέρματα, η Τότεναμ διέλυσε την Ντιναμό Τιφλίδας με σκορ 5-0. Ουσιαστικά, οι Spurs μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία την ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης και βρίσκονται… ήδη στους ομίλους του Europa League.

Το.. πάρτι ξεκίνησε νωρίς με τον Τάουνσεντ, ενώ πριν το ημίχρονο, ο Παουλίνιο (παρθενικό του) διπλασίασε τα τέρματα των Λονδρέζων. Στη συνέχεια, με δύο γκολ του Ισπανού νεοαποκτηθέντα (58’, 68’) και ένα από τον Ρόουζ (65’), διαμορφώθηκε το τελικό σκορ.



Με τον Σισέ να μπαίνει στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, η Κουμπάν πήρε τη νίκη με το... φτωχό πλην τίμιο 1-0 απέναντι στην Φέγενορντ και πήρε προβάδισμα πρόκρισης. Σκόρερ ο Μπαλντέ.

Διπλό που βάζει τις βάσεις για τους ομίλους πέτυχε η Μπέτις, που επικράτησε 2-1 μέσα στο «σπίτι» της Γιάμπλονετς. Ακόμα πιο ήσυχη θα πρέπει να είναι η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, που επιστρέφει στη Γερμανία με το υπέρ της 2-0 κόντρα στην Καραμπάγκ.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα:

Ακτόμπε-Ντιναμό Κιέβου 2-3
(37' αυτ. Τρεμουλινάς, 66' Καϊρούλιν - 12' Γιαρμολένκο, 52' Ιντέγιε, 57' Μπελχαντά)
Ντιναμό Τιφλίδας-Τότεναμ 0-5
(12’ Τάουνσεντ, 44’ Παουλίνιο, 58’, 68’ Σολδάδο, 65’ Ρόουζ)
Γιάμπλονετς-Μπέτις 1-2
(43’ Κόπιτς – 21’ Μολίνα, 86’ Κέντριτς)
Κουμπάν-Φέγενορντ 1-0
(60’ Μπαλντέ)
Καραμπάγκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-2
(6’, 75’ Μέιερ) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν χάνει την πρόκριση…!!

Τη νίκη με σκορ 3-2 πήρε η Ντιναμό Κιέβου μέσα στο «σπίτι» της Ακτόμπε και πήρε μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Europa League, ενόψει και της ρεβάνς στην Ουκρανία.

Δεν χάνει την πρόκριση… (video)
Πήγε, πήρε το διπλό και όλα καλά! Η Ντιναμό Κιέβου επιβεβαίωσε το ρόλο του φαβορί και με το υπέρ της 3-2 μέσα στην έδρα της Ακτόμπε, βλέπει πλέον τους ομίλους του Europa League να είναι προ των πυλών.

Οι Ουκρανοί προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ με κοντινό σουτ του Γιαρμολένκο. Ωστόσο, πριν κλείσει το πρώτο μέρος, οι Καζάκοι επωφελήθηκαν το αυτογκόλ του Τρεμουλινάς στο 37’ και έκαναν το 1-1. Μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών (52’-57’), οι παίκτες του Μπλαχίν πέτυχαν δύο τέρματα με τους Ιντέγιε και Μπελχαντά, με αποτέλεσμα να πάρουν… αέρα.

Οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν, μείωσαν σε 3-2 με τον Καϊρούλιν στο 66’, ενώ πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα είχαν και δοκάρι.

Ο επαναληπτικός, στο Κίεβο θα διεξαχθεί την επόμενη Πέμπτη. Πηγή: sport-fm.gr

Ίσως φταίνε τα… φεγγάρια!!

Η ατυχία και οι… κόντρες «χτύπησαν» την πόρτα του Ατρόμητου, ο οποίος ηττήθηκε 3-1 από την Άλκμααρ και βλέπει την είσοδό του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, να δυσκολεύει για τα καλά.

Ίσως φταίνε τα… φεγγάρια!
Η Άλκμααρ έκανε τη ζημιά στον Ατρόμητο, έφυγε με το 3-1 από το Περιστέρι και «πάγωσε» για τα καλά τα όνειρα των Περιστεριωτών για πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Σε μια εβδομάδα ο επαναληπτικός στην Ολλανδία.

Καλύτεροι οι «κυανόλευκοι» στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα βρέθηκαν πίσω 2-0 με τέρματα των Γκούντμουντσον (51’) και Γιόχανσον (74’), όμως μείωσαν με πέναλτι του Παπαδόπουλου στο 76’ και έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για να σκοράρουν, είτε νωρίτερα, είτε αργότερα από την στιγμή που ο σκόρερ του πρώτου τέρματος σκόραρε και πάλι για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις.

Το ματς:


Με τον ενθουσιασμό στο πλευρό του και την πίεση από τα πρώτα λεπτά, ο Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά από την Άλκμααρ στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Περιστερίου. Οι «κυανόλευκοι» με πίεση ψηλά, με καλά κλεισμένες τις αμυντικές τους τρύπες και προσεκτικές μεταβιβάσεις της μπάλας από Ούμπιντες και Πίτου Γκαρσία, κατάφεραν και ήλεγξαν το παιχνίδι από τα πρώτα του λεπτά. Οι Μπάλλας και Δημούτσος λειτουργούσαν πολύ καλά τόσο στο δημιουργικό όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι, με τις αλληλοκαλύψεις, την στιγμή που δεν άφηναν κανέναν κενό χώρο στους Ολλανδούς.

Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να μην έχουν λύσεις τόσο στην πίεση, όσο και στην γενικότερη αμυντική λειτουργία του Ατρόμητου και προσπαθούσαν να πλησιάσουν στην εστία του Σηφάκη με μεγάλες μπάλες, οι οποίες προέρχονταν από τα ακραία μπακ τους. Η ομάδα του Παράσχου θα μπορούσε να έχει ανοίξει και το σκορ σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, όπου μίλησαν η ποιότητα και η ευφυΐα του Παπαδόπουλου και του Καραγκούνη, όμως η τύχη (με την βοήθεια του Εστέμπαν για να γράψουμε την αλήθεια) τους γύρισε την πλάτη. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα, με τον Παράσχο να είναι σαφώς ευχαριστημένος από όσα είδε.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Άλκμααρ να μπαίνει πιο επιθετικά και αυτήν της την υπεροχή να την κάνει και γκολ, μόλις πέντε λεπτά αργότερα με τον Γκούντμουντσον «κόβοντας» τα πόδια των παικτών του Ατρόμητου. Για να συνέλθουν οι «κυανόλευκοι» χρειάστηκαν κάποια λεπτά, όμως στη συνέχεια πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και άρχισαν να γίνονται πιεστικοί προς την εστία των Ολλανδών. Σε μια κόντρα, όμως οι παίκτες του Βέρμπεεκ με τον Γιόχανσον διπλασίασαν τα τέρματά τους, πιάνοντας στον ύπνο την άμυνα των Περιστεριωτών.

Η… απάντηση του Ατρόμητου ήταν άμεση και ο Παπαδόπουλος, μετά από ωραία ενέργεια του Μπρίτο, κέρδισε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ και έβαλε την ομάδα των Δυτικών Προαστίων και πάλι στα παιχνίδι. Στα λεπτά που κύλισαν, ο Παράσχος άλλαξε την φιλοσοφία της ομάδας του, την έκανε άκρως επιθετική, οι ευκαιρίες δημιουργήθηκαν αλλά δεν έφερναν γκολ. Αντίθετα, ο σκόρερ του πρώτου τέρματος, Γκούντμουντσον πέτυχε και δεύτερο τέρμα και έβαλε πολύ δύσκολα στον Ατρόμητο για τον επαναληπτικό της Ολλανδίας.

Οι συνθέσεις:


Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Νάστος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Μπάλλας (83’ Καραμάνος), Δημούτσος (70’ Μπρίτο), Καραγκούνης (61’ Ναπολεόνι), Πίτου Γκαρσία, Ούμπιντες, Παπαδόπουλος.

Στον πάγκο: Τσενάμο, Παπουτσογιαννόπουλος, Ταυλαρίδης, Καλλέργης.

Άλκμααρ (Γκέρταν Βέρμπεεκ): Εστέμπαν, Γιόχανσον, Βάουτενς, Χουβελέου, Φίερχέφερ, Χένρικσεν, Ελμ (70’ Όβερτουμ), Γκουντέλι, Μπίρενς (86’ Μάρτενς), Γκούντμουντσον, Γιόχανσον.

Στον πάγκο: Ντε Βίντερ, Γκόρτερ, Ρέινεν, Ορτίθ, Μπεργκίς.

Διαιτητής: Μπορμπαλάν (Ισπανία)
Βοηθοί: Χιμένεθ, Πριέτο (Ισπανία)
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου Πηγή: sport-fm.gr

Πρόταση της Μπενφίκα για Φέισα!

Επίσημη πρόταση για την αγορά του Λιούμπομιρ Φέισα κατάθεσε η Μπενφίκα στον Ολυμπιακό, με τις δύο πλευρές να βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία.

Πρόταση της Μπενφίκα για Φέισα
Το ενδιαφέρον της Μπενφίκα για τον Λιούμπομιρ Φέισα τις τελευταίες ημέρες, μετατράπηκε τελικά σε προσφορά για την αγορά του. Όπως προκύπτει από την πλευρά του Ολυμπιακού, οι «αετοί της Λισαβόνας» κατέθεσαν επίσημη πρόταση για τον Σέρβο αμυντικό μέσο.

Το ποσό δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο, όπως αναφέρεται από τους «ερυθρόλευκους» είναι μία αρκετά καλή προσφορά και όλα δείχνουν ότι ο Φέισα θα γίνει κάτοικος Λισαβόνας, καθώς οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι προχωρημένες και αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του παίκτη. Πηγή: sport-fm.gr

Βόμβα Μεχία στον Εργοτέλη!!

Έτοιμος να κάνει μια σπουδαία μεταγραφή είναι ο Εργοτέλης, αφού έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τον Αλβάρο Μεχία, ο οποίος έχει αγωνιστεί στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Βόμβα Μεχία στον Εργοτέλη!
Στο Ηράκλειο για λογαριασμό του Εργοτέλη αναμένεται να φτάσει ο Αλβάρο Μεχία, ο οποίος έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με την ομάδα της Κρήτης.

Πρόκειται για τον 31χρονο κεντρικό αμυντικό, ο οποίος έχει αγωνιστεί και στην Ρεάλ Μαδρίτης για αρκετά χρόνια, μετρώντας 40 συμμετοχές, ενώ έχει παίξει και σε Μούρθια, Αρλ, Κόνιασπορ και πέρσι στην Αλμερία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται σύντομα στο Ηράκλειο, για να έχει τις τελικές συζητήσεις και αν όλα πάνε καλά, την Παρασκευή να υπογράψει στον Εργοτέλη.
Πηγή: sport-fm.gr

Μαρινάκης: «Σας εμπιστεύομαι απόλυτα»

Μαρινάκης: «Σας εμπιστεύομαι απόλυτα» Την απεριόριστη εμπιστοσύνη του εξέφρασε ο Βαγγέλης Μαρινάκης μιλώντας στους παίκτες του Ολυμπιακού στην προπόνηση. «Είμαι βέβαιος όταν δέσει η ομάδα θα αποδώσετε το ποδόσφαιρο που θέλουμε», τόνισε.


Ο πρόεδρος των ερυθρολεύκων αναφέρθηκε στην εμφάνισή της ομάδας στο πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος κόντρα στην Καλλονή επισημαίνοντάς τους ότι δεν ήταν καλή.

Ωστόσο δήλωσε σίγουρος πως η ομάδα θα αποδώσει το ποδόσφαιρο που όλοι επιθυμούν στον Πειραιά όταν δέσουν μεταξύ τους οι παίκτες.

«Όλοι θα παίξουν την στιγμή που πρέπει και είναι καλό να είναι πανέτοιμοι», τόνισε –μεταξύ άλλων- ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στην παρουσία του Πιέρ Ισά και του Κριστιάν Καρεμπέ στην ομάδα.

Ακολουθούν αποσπάσματα από την ομιλία του Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Θέλω να καλωσορίσω τους νέους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας, οι οποίοι είναι πολλοί και με μεγάλη ποιότητα και είμαι βέβαιος ότι θα προσφέρουν πολλά στον Σύλλογο. Και σε αυτούς αλλά και στους παίκτες που ήταν ήδη εδώ με τους οποίους έχουμε ήδη ζήσει μεγάλες στιγμές, θέλω να ευχηθώ κάθε επιτυχία για τη σεζόν που έρχεται».

«Θέλω επίσης να τονίσω την παρουσία δυο ανθρώπων του ποδοσφαίρου που θα δυναμώσουν πολύ την ομάδα μας αυτή την σεζόν από σημαντικές θέσεις της ομάδας. Ο ένας είναι ο Αθλητικός Διευθυντής της ομάδας μας, ο Πιέρ Ισά, ένας άνθρωπος τον οποίο γνωρίζουμε εδώ και χρόνια και τον εμπιστευόμαστε απόλυτα. Ένας άνθρωπος που ξέρει καλά το ευρωπαϊκό αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επίσης τον Κριστιάν Καρεμπέ, έναν άνθρωπο με διεθνή ακτινοβολία, με τεράστια ποδοσφαιρική καριέρα σε κλαμπ όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και τεράστιες επιτυχίες όπως η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Εθνική ομάδα της Γαλλίας. Ο Κριστιάν όπως γνωρίζετε είναι πρεσβευτής της FIFA και κυρίως ένας άνθρωπος που λατρεύτηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού, αλλά και ο ίδιος αγαπάει πραγματικά τον σύλλογο. Είναι όλοι εδώ, όπως είναι και όλοι στην ομάδα, δίπλα σας για να σας στηρίξουν και να γίνεστε κάθε μέρα καλύτεροι».

«Πιστεύω πολύ σε όλους σας και είμαι βέβαιος ότι όταν δέσει η ομάδα και όταν παίξετε τακτικά όπως πρέπει και με τα συστήματα που σας ταιριάζουν, θα αποδώσετε το ποδόσφαιρο που θέλουμε».

«Δε μένουμε στο πρώτο παιχνίδι που δεν ήμασταν καλοί. Όλοι περιμέναμε καλύτερη εικόνα μιας και παίζαμε μπροστά σε πολλούς φιλάθλους μας. Αλλά δε μένουμε εκεί. Ξέρουμε ότι είναι θέμα χρόνου να δείξετε τη μεγάλη αξία σας και σας εμπιστεύομαι απόλυτα».

«Οι παίκτες που είναι εδώ αλλά και αυτοί που θα παίξουν δανεικοί σε ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού, πρέπει να καταλάβουν ότι είναι μέλη της οικογένειας του Ολυμπιακού που τους τα παρέχει όλα και πρέπει καθημερινά να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Αυτοί που θα δοθούν δανεικοί να μην απογοητευτούν. Το ρόστερ είναι πολύ μεγάλο και θα είναι καλό και για αυτούς να πάρουν παιχνίδια. Να πολεμήσουν, να γίνουν καλύτεροι και να ξαναφορέσουν την ερυθρόλευκη. Και όσοι μείνουν εδώ να μην απογοητεύονται αν μένουν εκτός ενδεκάδας και εκτός δεκαοκτάδας. Όλοι θα παίξουν την στιγμή που πρέπει και είναι καλό να είναι πανέτοιμοι».

«Εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε ανοικτές τις πόρτες, για να σας δώσουν ότι χρειάζεστε. Να έχετε τα πάντα. Και εσείς από την άλλη πρέπει να ματώνετε στο γήπεδο για το μεγαλείο του Ολυμπιακού μας και για τον κόσμο μας που σε αυτή τη δύσκολη για την Ελλάδα οικονομική συγκυρία δίνει το υστέρημα του για να βρεθεί δίπλα σας».

«Για τους καινούριους θέλω να πω ότι οι περισσότεροι έχετε αντιληφθεί ότι βρίσκεστε σε έναν τεράστιο σύλλογο που είναι πολλά περισσότερα από μια ομάδα για την Ελλάδα. Δώστε τα πάντα γι αυτήν παρά την πίεση που είναι τεράστια και από τον κόσμο και από τα ΜΜΕ. Καλό θα είναι να κλείσετε τα αυτιά σας και τα μάτια σας. Μην ασχολείστε με ότι γράφεται και λέγεται. Να έχετε καθαρό μυαλό και να παίζετε για την ομάδα και τον εαυτό σας».

«Αυτό που ζητάω είναι να είστε αγαπημένοι, να είστε μια γροθιά, μια οικογένεια και να μας κάνετε όλους χαρούμενους. Να ξαναπάρουμε το Πρωτάθλημα, το Κύπελλο και να πάτε μακριά στην Ευρώπη. Και να παίξετε καλό ποδόσφαιρο, όπως επιβάλλει η ποιότητα σας. Να έχουμε καλή χρονιά και σας εύχομαι ότι καλύτερο».

Ούτε ο Τσιρίλο, ούτε ο Κώτσιος!

Στην αγορά του εξωτερικού ψάχνει για στόπερ ο Εργοτέλης, στον οποίο δεν προχώρησαν οι περιπτώσεις του Μπρούνο Τσιρίλο και του Ηλία Κώτσιου.

Ούτε ο Τσιρίλο, ούτε ο Κώτσιος
Δύο έμπειροι κεντρικοί αμυντικοί προτάθηκαν στον Εργοτέλη, όμως οι περιπτώσεις τους δεν προχώρησαν.

Αρχικά στους Ηρακλειώτες προτάθηκε ο Μπρούνο Τσιρίλο.

Ο Ιταλός στόπερ ψάχνει προσπαθεί να μείνει στην Ελλάδα, λόγω και της οικογένειάς του, και μάνατζερ που τον εκπροσωπούν απευθύνθηκαν στους Κρητικούς και εκείνοι απάντησαν αρνητικά.

Επίσης, ο Εργοτέλης δέχθηκε πρόταση για τον Ηλία Κώτσιο.

Υπήρξαν κάποιες συζητήσεις, αλλά τελικά δεν προέκυψε συμφωνία κι έτσι οι δύο πλευρές έχουν στρέψει αλλού το βλέμμα τους. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν «πέφτει» ο Ταμούδο!

Καλύτερη προσφορά κατέθεσε η διοίκηση στον Ραούλ Ταμούδο, όμως ο Ισπανός φορ παρουσιάζεται ανυποχώρητος στις αξιώσεις του.

Δεν «πέφτει» ο Ταμούδο
Νέα βελτιωμένη πρόταση κατέθεσε ο ΟΦΗ στην πλευρά του Ραούλ Ταμούδι.

Όπως γράφει η SportDay, η αρχική πρόταση των Κρητικών ξεπερνούσε τα 100.000 ευρώ και τώρα έφτασαν στις 120.000 ευρώ.

Παρά την συγκρατημένη αισιοδοξία που επικρατεί στις τάξεις του συλλόγου του Ηρακλείου, ο Ισπανός επιθετικός φαίνεται αμετακίνητος στο ποσό των 150.000 ευρώ.

Οπότε αν δεν υπάρξει άμεσα υποχώρηση και από την άλλη πλευρά και βάση για νέο γύρο συζητήσεων, η απόκτηση του πρώην παίκτη της Εσπανιόλ θα μείνει όνειρο θερινής νυκτός.

Την ίδια ώρα, στάσιμο παραμένει και το θέμα με τον Ανδρέα Λαμπρόπουλο. Ο παίκτης έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αγγλικής ομάδας, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι η Κρίσταλ Πάλας.
Πηγή: sport-fm.gr

«Τρελαμένος ΠΑΟΚτσής ο Σαββίδης»

Ο στρατηγός, Φράγκος Φραγκούλης, μίλησε στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 και αναφέρθηκε στην μεγάλη επιτυχία του ΠΑΟΚ. Μετέφερε  τις αντιδράσεις  του Ιβάν Σαββίδη και στάθηκε στην άδεια Τούμπα του επαναληπτικού αγωνα, εξαιτίας της περσινης τιμωριας.
Συγκεκριμένα  τόνισε :«Θα ήθελα να πω ότι δεν χρειάζεται υπερμετρος ενθουσιασμός. Θα μείνω στην δήλωση του προπονητή ότι παίξαμε  μόνο το πρώτο ημίχρονο. Θέλει μεγάλη συγκέντρωση μέσα στην Τούμπα για να έρθει η πρόκριση. Δεν θα έλεγα ότι τους φοβόμαστε αλλά αυτό που διαπιστώνει κανείς για την Σάλκε είναι, ότι είναι πολύ γυμνασμένη ομάδα» και συνέχισε:
«Για τον ΠΑΟΚ δεν έχω ποτέ καμία αμφιβολία.  Τα τελευταία χρόνια έχουμε δώσει 18 παιχνίδια εκτός έδρας και έχουμε χάσει μόνο δύο. Ο μόνος εχθρός μας είναι ο κακός μας εαυτός και ας το σκεφτούν αυτό τα παιδιά που κάνουν φασαρίες. Είναι ΠΑΟΚτσής αυτός που πετάει κροτίδα και κάνει φασαρίες; Αν έχεις τέτοιους φίλους τι να τους κάνεις του εχθρούς»
Για τον επαναληπτικό: «Για να περάσει πρέπει να υπερβάλουν εαυτό τους  .Η Σάλκε θα επιμείνει και θα είναι πολύ καλύτερη μέσα στην Τούμπα» ενώ για τον Σαββίδη με τον οποίο παρακολούθησε την αναμέτρηση:
«Είναι τρελαμένος ΠΑΟΚτσής και θέλει να κερδίζει η ομάδα. Αν δεν  πανηγύριζε έξαλλα το γκολ θα ήταν είδηση. Ζει όπως όλοι μας το κάθε δευτερόλεπτο. Ένας που είναι φίλαθλος και ειδικά αυτός που βάζει τα λεφτά του αντιλαμβάνεστε το πόσο πολύ θέλει να κερδίσει»
Οι πιθανότητες για πρόκριση:
«Η πρόκριση είναι ρεαλιστικότατη αρκεί οι παίκτες να δώσουν τα πάντα. Να ματώσουν και να μην έχουμε τραυματισμούς με τον Παναιτωλικό» και συνέχισε αναφορικά με το ενδεχόμενο να «κόψει» λεφτά από τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ σε περίπτωση πρόκρισης:
«Το μεγαλύτερο δώρο για τους φιλάθλους είναι να μην υπάρχουν τιμωρίες. Δεν θέλω να αναφέρω την άλλη ομάδα γιατί ευνοείται σκανδαλωδώς τα τελευταία χρόνια. Γι αυτό θέλουμε πιο καθαρό πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ είναι γεννημένος για μεγάλα πράγματα» ενώ αναφορικά με το γήπεδο της Σάλκε και τις υπηρεσίες που προσφέρει:
«Κανείς δεν αναφέρθηκε στο επίπεδο που υπάρχει και στις υπηρεσίες που προσφέρονται στον κόσμο. Είναι ένα υπέροχο γήπεδο. Δεν αντιμετωπίζεις κανένα πρόβλημα στον χώρο στάθμευσης και αν δεν υπήρχαν οι «βόρειοι φίλοι» μας για να αναρτήσουν τις σημαίες τους όλα θα ήταν καλύτερα»
Για τις σημαίες που αναρτήθηκαν:«Το να καπηλεύεσαι την ιστορία ενός λαού είναι ότι χειρότερο. Είναι θέμα νοοτροπίας που καλλιεργείται και ντε και καλά να πείσουν όλο τον κόσμο ότι είναι απόγονοι του Μέγα Αλεξάνδρου. Πληθυσμιακά σε 20 χρόνια δεν θα υφίστανται και καλό είναι να βάλουν μυαλό και να έρθουν κοντά στην Ελλάδα. Το 60% των επιχειρήσεων είναι δικές μας. Προσωπικά δεν έδωσα σημασία γιατί έβλεπα τον αγώνα αλλά η επέμβαση έγινε μετά από ένσταση δικιά μας. Το θέμα είναι να έχεις αποτελεσματικούς ανθρώπους γιατί ένας αγώνας δεν παίζεται μόνο στο γήπεδο .Είναι μεγάλη ανοησία από τους οργανωμένους της Σάλκε να αφήσουν τους Σκοπιανούς να ανεβάσουν  τέτοιος σημαίες»
Για την επίθεση που δέχθηκε ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ:«Ένα παλικάρι δικό μας δέχθηκε άνανδρη επίθεση από Σκοπιανούς. Δυστυχώς ήταν μόνος του και πήγαινε στο σπίτι του στην Στουτγάρδη. Καταλαβαίνω ότι έχουμε να κάνουμε με καραγκιόζηδες. Πάντως το παιδί δεν έχει κάτι σοβαρό»
Και αναφέρθηκε ξανά στον αγώνα της Τούμπας:«Όλα πλέον είναι στα χέρια του προπονητή και στα πόδια των ποδοσφαιριστών. Αυτές τις εντολές που θα δώσει ο Στέφενς να τις εφαρμόσουν με συγκέντρωση γιατί και μόνο η διαφορά των μπάτζετ είναι τεράστια. Ο Έλληνας αν το πιστέψει είναι ικανός να κάνει θαύματα. Αλλά μπορεί να είναι αυτοκαταστροφικός»
Για τον Στέφενς:«Επειδή και ο Στέφενς είναι και αυτός άνθρωπος θέλει στήριξη. Θα έρθουν και δύσκολες στιγμές και εκεί θα χρειαστεί στήριξη. Μία ομάδα δεν χτίζεται από την μία μέρα στην άλλη» για να καταλήξει: «Θέλω σε δύο τρία χρόνια που θα παίρνουμε τίτλους οι 8 στους 11 να είναι Έλληνες»
Πηγή:arenafm.gr

«Δεν είναι ομαδάρα η Καλλονή»

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος φιλοξενήθηκε στον Arena 89,4 και αναφέρθηκε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος αλλά και την αναμέτρηση του Άρη με την Καλλονή:
Αρχικά είπε:
«Επειδή η ομάδα έδειξε καλύτερο πρόσωπο στα φιλικά υπήρχε μία αισιοδοξία για κάτι καλύτερο. Όπως είναι φυσικό η ήττα προκάλεσε λύπη στον κόσμο αλλά κακώς έγινε αυτό. Όλα μπορούν να γίνουν στη πρεμιέρα» και συνέχισε αναφορικά με τον σχεδιασμό της ομάδας: «Ο σχεδιασμός φέτος ήταν πολύ καλύτερος από πέρσι γιατί είναι πολύ σημαντικό να έχει ένας προπονητής στην διάθεση του όλους τους ποδοσφαιριστές από την αρχή. Όταν πήγα πέρσι ήταν πέντε ντέρμπι συνεχόμενα και παρόλα αυτά τα αποτελέσματα  δεν ήταν άσχημα. Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα όλα γίνονται κατά-λάθος. Αν αλλάζουν προπονητές ανά πέντε αγωνιστικές και υπάρχουν σαράντα γνώμες στο στήσιμο της ομάδας τότε δεν γίνεται δουλειά. Και γι αυτό λέω ότι είναι πολύ σημαντικό που την φετινή χρονιά στήσανε την ομάδα ορισμένα άτομα. Ειδικά στον Άρη αυτό το προνόμιο δεν το είχαν ακόμη και μεγάλοι προπονητές που πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια»
Για τα φιλικά και τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί:
«Πότε κανείς δεν μπορεί να λαμβάνει σοβαρά τα φιλικά. Πολλές φορές οι παίκτες τα δίνουν όλα και δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα . Είναι μόνο για τους προπονητές γιατί οι παίκτες συνήθως αγωνίζονται μόνο από 45’»
Στην συνέχεια είπε:
«Ο κάθε προπονητής έχει άλλο τρόπο και άλλο σκεπτικό. Μετά από κάθε ήττα όπως αυτή δεν πρέπει να τους πάρει από κάτω γιατί είναι πρώτη αγωνιστική. Στη κακή εμφάνιση προσπαθείς να τους ανεβάσεις την ψυχολογία. Τα λάθη τα λες στις καλές εμφανίσεις. Σε κάθε περίπτωση δεν χάλασε ο κόσμος με μία ήττα και πρέπει από την Κυριακή να επιστρέψει στις νίκες. Οι ομάδες αυτές που παίζει προέρχονται από την Φουτμπολ Λιγκ. Ο Απόλλωνας έχει ιστορία αλλά η Καλλονή υπάρχει στον χαρτί τα τελευταία 3 χρόνια. Δεν είναι ομαδάρα επειδή έφερε ισοπαλία με τον Ολυμπιακό»
Για την πίεση των παικτών:
«Όταν παίζεις επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρέπει να μάθεις στην πίεση.  Θα πρέπει όμως να μην τους καταβάλει.  Καμία φορά όταν έχεις πίεση υπερβάλεις και σου βγαίνει σε καλό. Να υπάρχει άγχος είναι φυσιολογικό αλλά με μέτρο»
Για το επίπεδο του πρωταθλήματος:
«Από τους 400 ποδοσφαιριστές που παίζουν στην Σουπερλιγκ, αν σκεφτώ την φουρνιά την δική μου στις προπονήσεις δεν θα συμμετείχαν ούτε οι 300. Οι αντίπαλοι δεν είναι τίποτα σπουδαίο. Είναι κάτι αντίστοιχο ίσως και χειρότερο από τον Άρη»
Για την αναμέτρηση με την Καλλονή:
«Πρέπει να υπάρχει υπομονή. Δεν σου λέει κανείς ότι από το πρώτο λεπτό θα βάλεις γκολ. Να έχουν υπομονή  να βγάλουν όσα τους πει ο προπονητής και τότε θα καταφέρουν να νικήσουν»
Για την αντιμετώπιση που έχουν οι προπονητές στον Άρη:
«Καταρχάς ο Άρης είναι μία ομάδα πάρα πολύ δύσκολη. Και μάλιστα το έχω γνωρίσει χωρίς να είναι δική μου δουλειά. Δυστυχώς στην Ελλάδα, κρίνονται κάποια πράγματα λάθος. Στην 5η αγωνιστική είναι άλλος προπονητής στην 10η άλλος. Θα πρέπει να έχει μία βάση κάποιες αρχές δεδομένου του ότι υπάρχει πίεση» για να προσθέσει: «Από την αρχή να βάλεις στόχο ότι πάω να σωθώ δεν είναι σωστό. Πιστεύω ότι σε σχέση με πολλές ομάδες έχει καλύτερο υλικό. Σε πολλά παιχνίδια θα είναι σαν να παίζει στην έδρα του και αν λειτουργήσει με σύνεση όπως πέρσι ο ΠΑΣ γιατί όχι να μην πάει και Ευρώπη»
Για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος:
«Ήρθαν κάποια αποτελέσματα με πολλά γκολ. Αυτό δεν μου λέει τίποτα. Μερικοί παίκτες θα πρέπει να ευχαριστούν τον θεό που παίζουν και στην Α εθνική λόγω των γεγονότων των τελευταίων χρόνων, αλλά το επίπεδο είναι χαμηλό»
Για τις δικές του ακαδημίες:
«Προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πάει από το κακό στο χειρότερο και γι ‘αυτό κάναμε μία ακαδημία ουδέτερη χωρίς χρώματα. Στο παρελθόν βγάλαμε κάποιους παίκτες που έφτασαν και στην Εθνική και θέλουμε να βοηθήσουμε. Είμαστε κάθε μέρα από τις 6-9 εκεί και θα συμμετέχουμε στα πρωτάθλημα της ΕΠΣΜ. Έχουμε βγάλει παίκτες όπως ο Αβράαμ Παπαδόπουλος ο Βαγγέλι ο Χαριστέας που παίζουν στην Εθνική και έφεραν λεφτά στον Άρη»
Τέλος είπε σχετικά με το αν νιώθει πικρία για την αντιμετώπιση που είχε από τον Άρη:
«Από μέσα νιώθεις μία πικρία γιατί κρίνεσαι λάθος. Δηλαδή αν πάρεις μία ομάδα από την 15η αγωνιστική μέχρι την 20η και βάλλεσαι από την πρώτη στιγμή. Είχα το προνόμιο να αναλάβω ομάδες από την αρχή και φάνηκε το έργο. Όταν πήγα πέρσι ήταν πέντε ντέρμπι συνεχόμενα και παρόλα αυτά τα αποτελέσματα δεν ήταν άσχημα»
Πηγή:arenafm.gr

«Ο Ιβάν στην Θέρμη!»

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, μίλησε στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 και αναφέρθηκε στην χθεσινή ισοπαλία του ΠΑΟΚ, αλλά και την απόφαση πλέον του Ιβάν Σαββίδη για την κατασκευή προπονητικού κέντρου στην Θέρμη και την προοπτική αξιοποίησης  της ευρύτερης περιοχής.
«Ήταν μία νίκη που την χρειάζονταν η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη και θα πρέπει να προσέξουμε την Τούμπα, για να μην έχουμε ξανά φαινόμενα με τιμωρίες» για να προσθέσει:
«Όλοι ο παράγοντες αγωνίζονται να αρπάξουν μεγάλες εκδηλώσεις για τις πολεις τους. Είναι φυσικά πολύ καλό να περάσει ο ΠΑΟΚ και να υπάρχουν μεγάλες εκδηλώσεις όπως με  το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπασκετ βετεράνων, που έγινε πριν από λίγο καιρό. Τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις δίνουν ταυτότητα στην πόλη και την κάνουν εξωστρεφή. Οι κλειστές πόλεις μόνο κακό κάνουν» και στην συνέχεια είπε:
«ΠΑΟΚτσής ήμουν, είμαι και θα είμαι. Δεν έχω στενές σχέσεις με τον Σαββίδη αλλά ο Βρύζας και ο Ζαγοράκης είναι γνωστοί μου» ενώ για τις ακαδημίες του Βιεϊρίνια στην περιοχή της Νεάπολης: «Στις αρχές του καλοκαιριού, μιας και η πλευρά της γυναίκας του είναι από την περιοχή είχαμε μία καλή συνεργασία. Ενώ τον πείσαμε ότι η πόρτα του ΠΑΟΚ είναι πάντα ανοιχτή»
Για το Αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ:«Έχω πληροφόρηση με λεπτομέρειες αλλά είναι καλύτερο να τα πει ο δήμαρχος Θέρμης. Δεν θα ήταν ευγενικό και κομψό να τα πω εγώ αλλά έχει προχωρήσει πάρα πολύ το θέμα. Ευτυχώς υπάρχει ένας δήμαρχος που έχει την γνώση και τηρεί την νομιμότητα έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα ο τόπος και η ομάδα. Δεν έχει δικαίωμα κανένας δήμαρχος να μην τηρήσει τις διαδικασίες όσο και αν φαίνεται σε κάποιους ότι είναι τυπικά, γιατί είναι θέμα διαφάνειας»
«Ο Δήμος Θέρμης πρέπει να ασχοληθεί και να αναδείξει και τον ιαματικό τουρισμό για να μπορεί να προσελκύει εκατοντάδες τουρίστες. Φανταστείτε να γίνει ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο με μία καλή ξενοδοχειακή μονάδα, και να πάρει μία ταυτότητα ιαματικών και αθλητικών εγκαταστάσεων. Αυτό θέλει να αναδείξει ο Ιβάν Σαββίδης. Το πλάνο έχει να κάνει για 10 προπονητήρια με υψηλές προδιαγραφές και αν συνδυάσουμε όλα αυτά με χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, μιλάμε για μία πολύ μεγάλη ανάσα και για νέες θέσεις δουλειάς.  Γι’ αυτό θα πρέπει να συμβάλουμε και εμείς ώστε να ολοκληρωθεί αυτή η επένδυση»
Για τα πλάνα του Σαββίδη:«Εάν όντως προχωρήσουν όλα αυτά που έχουμε συζητήσει και σε συνδυασμό και με το ενδιαφέρον για μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες  της Χαλκιδικής τότε θα δούμε μεγάλα πράγματα. Έχω την εντύπωση ότι έχει καταθέσει πρόταση για πάνω από ένα ξενοδοχείο στην Χαλκιδική. Εφόσον επέλεξε να ασχοληθεί με τον ΠΑΟΚ δεν θέλει να είναι ένας απλός  πρόεδρος, θέλει να συμμετέχει και να ακολουθεί παρότι ξέρουμε ότι έχει και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες»
Τέλος είπε:«Να ευχηθούμε στον ΠΑΟΚ να ξεπεράσει την Σάλκε και επιμένω για το καλό αθλητικό πνεύμα. Να ξαναγεμίσει η Τούμπα με οικογένειες και παιδιά απομακρύνοντας μια και καλή αυτούς τους επικίνδυνους που κάνουν τις φασαρίες»
Πηγή:arenafm.gr

Οι ανησυχίες του Ηλιάδη!

Την δυνατότητα να επικεντρωθεί περισσότερο στο αγωνιστικό κομμάτι, έχει πλέον ο Δημήτρης Ηλιάδης. Μετά την ολοκλήρωση του βασικότερου σταδίου της προσπάθειας για την υπαγωγή της ΠΑΕ Άρης στο άρθρο 99, ο πρόεδρος των κιτρίνων ρίχνει πλέον το βάρος του στην ομάδα και τα αγωνιστικά θέματα, εκτιμώντας εξαιρετικά σημαντική την πορεία της για να μην παρεκτραπεί το πλάνο εξυγίανσης που έχει εκπονηθεί. 
Θορυβημένος από την απόδοση της ομάδας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αλλά και έχοντας εισπράξει ένα κλίμα προβληματισμού για διάφορα θέματα που αφορούν την λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος, ο Ηλιάδης συναντήθηκε χθες με τον Γιάννη Χατζηνικολάου και συζήτησαν μεταξύ τους για αρκετή ώρα. Την δεδομένη στιγμή βέβαια, δεν τίθεται κάποιο θέμα στήριξης στο προπονητικό τημ ή τους παίκτες, καθώς ο Ηλιάδης πιστεύει στις επιλογές που έγιναν και τις δυνατότητες προπονητή και παικτών. Ωστόσο, ο ίδιος θέλησε να βαρέσει το «καμπανάκι» για μεγαλύτερη συνέπεια και μεγαλύτερη προσπάθεια από όλους.
Μέσα στην εβδομάδα μάλιστα, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και κάποια προεδρική επίσκεψη στα αποδυτήρια της ομάδας από τον Δημήτρη Ηλιάδη, ώστε και να τονώσει ηθικά τους παίκτες αλλά και να τους ζητήσει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Το παιχνίδι με την Καλλονή θεωρείται από την διοίκηση εξόχως σημαντικό και φυσικά, το ζητούμενο είναι η κατάκτηση των τριών βαθμών και τίποτα λιγότερο.
Πηγή:arenafm.gr

«Διψάμε για την πρόκριση»

Για το μεγάλο ευρωπαϊκό αγώνα που έχει να δώσει απέναντι στην Άλκμααρ ο Ατρόμητος, μίλησε ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Σπανός.
Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος της ομάδας του Περιστερίου στον Sentra 103.3
Για το τι περιμένει από τον σημερινό αγώνα: «Αυτό που θέλουμε είναι ένα αποτέλεσμα που θα μας δίνει πιθανότητες να διεκδικήσουμε την πρόκριση την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολλανδία»
Για το αν ο Ατρόμητος είναι πιο ώριμος: «Έχουμε ένα έμπειρο ρόστερ με παίκτες που έχουν ευρωπαϊκές συμμετοχές, αλλά και νέα παιδιά με υψηλά κίνητρα, που ξέρουν ότι μέσα από τέτοια ματς χτίζουν την καριέρα τους. Κάτω από αυτό το πρίσμα βλέπουμε το παιχνίδι, σαν μια τεράστια πρόκληση και η ομάδα είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι».
Για το τι παραπάνω έχει ο Ατρόμητος από τα προηγούμενα χρόνια: «Είναι μόλις η 3η ευρωπαϊκή μας συμμετοχή και είναι φυσικό να μην έχουμε ανάλογη εμπειρία. Όμως τα περσινά ματς με τη Νιούκαστλ, όπου όλοι μας είχαν ξεγραμμένους και εάν είχαμε ίση διαιτητική μεταχείριση, θα μπορούσαμε να είχαμε περάσει, θα αποτελέσουν οδηγό για τα παιχνίδια με την Αλκμααρ. Έχουμε δίψα να προκριθούμε στους ομίλους και να μεγαλώσουμε σαν ομάδα»
Για τον κόσμο του Ατρόμητου: «Τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε ζήτηση, πιστεύω ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο, χρειαζόμαστε δίπλα μας τους φιλάθλους μας για να κάνουμε το πρώτο βήμα».

Καρδίτσα κατά Δράμπη!!

Η διοίκηση της θεσσαλικής ομάδας έστειλε επιστολή με αφορμή τις δηλώσεις του γενικού αρχηγού του Άρη, Κώστα Δράμπη, ο οποίος για να διαμαρτυρηθεί για τη διαιτησία της πρεμιέρας της Super League κόντρα στον Απόλλωνα δήλωσε ότι «ο Άρης δεν είναι Τρίκαλα ή Καρδίτσα για να αντιμετωπίζεται έτσι από τη διαιτησία». Οι διοικούντες την Αναγέννηση χαρακτήρισαν απαράδεκτες τις δηλώσεις του κ. Δράμπη και μέσω της επιστολής διαμαρτύρονται και ζητούν από τη διοίκηση της ομάδας της Θεσσαλονίκης να τον επαναφέρει στην τάξη.
Πηγή:arenafm.gr

Στoχ: «Είναι φοβερό ότι είμαστε ένα παιχνίδι μακριά από τους ομίλους»

Δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA και τον απεσταλμένο της ομοσπονδίας στο Veltins Arena Άντι Τζέιμς, πραγματοποίησε ο Μίροσλαβ Στόχ, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως είναι φοβερό πως ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μόλις ένα παιχνίδι από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σλοβάκος άσσος:

«Είναι ένα καλό αποτέλεσμα για μας αλλά είμαστε ακόμα στα μισά του δρόμου. Παίξαμε άσχημα στο πρώτο ημίχρονο, ήμασταν εντελώς εκτός ρυθμού αγώνα. Στο ημίχρονο ο κόουτς εξήγησε σε όλους μας τι πρέπει να κάνουμε και είδατε όλοι τη διαφορά στο δεύτερο 45λεπτο» είπε αρχικά ο Στοχ και πρόσθεσε για το γκολ που πέτυχε: «Ένιωσα ότι είχα το πλεονέκτημα στο ένας-με-έναν, έτσι έκοψα προς τα μέσα και προσπάθησα να σουτάρω. Την τελευταία στιγμή είδα τον τερματοφύλακα να είναι λίγο πιο κοντά στην αριστερή γωνία και προσπάθησα να σημαδέψω στην άλλη πλευρά. Τελικά αποδείχθηκε καλή απόφαση…»

«Είναι φοβερό ότι είμαστε μόλις ένα παιχνίδι μακριά από τα φάση των ομίλων, ακόμα κι αν ήμασταν λίγο τυχεροί που η Μέταλιστ αποκλείστηκε με τιμωρία. Έτσι είναι το ποδόσφαιρό, όλα μπορούν να γίνουν και τώρα έχουμε την ευκαιρία μας. Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα είναι καλό. Η Σάλκε τώρα έχει την πίεση γιατί πρέπει να σκοράρει, οπότε ας περιμένουμε και θα δούμε τι θα γίνει» Πηγή: metrosport.gr

«Κατηγορώ» της Σάλκε στον επίσημο ΠΑΟΚ!!

O Πήτερ Πέτερς, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Σάλκε «επιτέθηκε» στη διοίκηση του Δικεφάλου χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη τη συμπεριφορά τους με αφορμή το ότι έκαναν παρέμβαση στην ΟΥΕΦΑ ζητώντας να κατέβει η σημαία των Σκοπίων από την κερκίδα των οργανωμένων οπαδών της Σάλκε. Η παρέμβαση της αστυνομίας που προχώρησε μάλιστα και σε χρήση σπρέι πιπεριού εξόργισε τους ανθρώπους της Σάλκε με τον Πέτερς να δηλώνει:

«Έχουμε τεράστιο πρόβλημα με τη συμπεριφορά τους. Έκαναν άμεσα παρέμβαση για τους δικούς μας οπαδούς και δεν ασχολήθηκαν με τη συμπεριφορά των δικών τους. Είναι γνωστό ότι η συμπεριφορά των οπαδών του ΠΑΟΚ είναι προβληματική. Αλλά προτίμησαν να ασχοληθούν με τους δικούς μας οπαδούς. Αυτό είναι και αντιαθλητικό αλλά και εντελώς απαράδεκτο!»

Ο Πέτερς συνέχισε: «Χρειάστηκε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε οπαδούς μας γιατί αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα από τη χρήση σπρέι πιπεριού από την αστυνομία. Η Σάλκε έχει δώσει εκατό ευρωπαϊκούς αγώνες και ποτέ μα ποτέ δεν έχω βιώσει κάτι τέτοιο στο γήπεδο μας. Ελπίζω και ο Έλληνας αστυνομικός να δείξει τον ίδιο ζήλο και με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ» θα υποστηρίξει ξεχνώντας φυσικά ότι το ματς της Τρίτης θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Για το ότι αναρτήθηκε η συγκεκριμένη σημαία ο Πέτερς δήλωσε: «Θα έπρεπε να ενημερώσουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ότι υπήρχε το ενδεχόμενο να αναρτηθεί αυτή η σημαία, στη σύσκεψη πριν το ματς. Πώς έπρεπε να το γνωρίζουμε; Το να κινούνται οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι απαράδεκτο».

Μάλιστα όπως τονίζεται σε επίσημη ανακοίνωση της Σάλκε, σε ένδειξη διαμαρτυρίας η Σάλκε αποφάσισε να μην δεχθεί την πρόσκληση της διοίκησης για επίσημο γεύμα την Δευτέρα ενώ θα προχωρήσει σε έγγραφη καταγγελία προς την ΟΥΕΦΑ για την συμπεριφορά των ανθρώπων του ΠΑΟΚ. Πηγή: metrosport.gr

Τοπαλίδης στο Metropolis: «Με γεμάτη Τούμπα ο ΠΑΟΚ θα περνούσε 100%»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο προπονητής της Καβάλας, Γιάννης Τοπαλίδης για τον χθεσινό αγώνα του ΠΑΟΚ στην «Veltins Arena» και τις πιθανότητές του να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναλυτικά τα όσα επισήμανε:

Για την εμφάνιση του ΠΑΟΚ: «Η παρουσία του ΠΑΟΚ χθες χαρακτηρίστηκε από μεγάλο θράσος. Μετά το χθεσινό αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ έχει βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στους ομίλους και πιστεύω πως αν ήταν γεμάτη η Τούμπα στη ρεβάνς θα ήταν σίγουρη την πρόκριση. Οι Γερμανοί είναι επικίνδυνοι αφού μπορούν να σκοράρουν εκτός έδρας , αλλά πέραν όλων των άλλων η χθεσινή εμφάνιση του ΠΑΟΚ δίνει υποσχέσεις για το μέλλον. Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ προσεκτικά χθες στο ματς. Ήταν εμφανές πως δεν ήθελε δεχθεί γκολ, κάτι που είναι πολύ λογικό, αφού οι περισσότερες ομάδες θα έπαιζαν έτσι».

Για το ενδεχόμενο η Σάλκε να υποτίμησε τον ΠΑΟΚ: «Η Σάλκε δεν πάει καλά, και σίγουρα περίμενε τον ΠΑΟΚ πιο αδύναμο. Πάντα οι Γερμανοί όταν παίζουν με ελληνικές ομάδες τις υποτιμούν. Πάντα όταν κάτι δεν πάει καλά βρίσκουν τα λάθη στον εαυτό τους και όχι στην ικανότητα του αντιπάλου».

Για το μεγάλο όπλο του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν: «Το κλειδί στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι να έχεις δυνατούς πλάγιους και ο ΠΑΟΚ το έχει καταλάβει φέτος με την απόκτηση του Στοχ, ο οποίος είναι από τους κορυφαίους, όπως και του Λούκας που ήταν πολύ καλός και χθες και στο ματς με την Ξάνθη».

Για τον Χουμπ Στέφενς: «Είναι μεγάλο ατού για τον ΠΑΟΚ. Όπως σε όλους τους Ολλανδούς, έτσι και σε αυτόν αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, και αυτό εξηγεί και την επιθετική νοοτροπία με την οποία μπήκε ο ΠΑΟΚ στο χθεσινό ματς».

Για τις απουσίες της Σάλκε στη ρεβάνς: «Είναι οι δύο καλύτεροι της Σάλκε, αλλά οι γερμανικές ομάδες όταν παίζουν εκτός έδρας και με όποιες απουσίες ναι μεν θα μπουν επιφυλακτικά, αλλά από ένα σημείο και μετά θα πιέσουν για να σκοράρουν. Για αυτό το λόγο δεν πρέπει να πάει ο ΠΑΟΚ με τη λογική του 0-0. Όταν κυλάει το ματς χωρίς σκορ σίγουρα μπορεί να το σκέφτεσαι, αλλά ποτέ δεν πρέπει να το σχεδιάζεις από πριν». Πηγή: metrosport.gr

Πρόστιμο για την κροτίδα!!

Σε κάποια στιγμή του πρώτου ημιχρόνου, από την κερκίδα των οπαδών του ΠΑΟΚ έπεσε μια κροτίδα και μάλιστα οι ψυχραιμότεροι αντέδρασαν γιατί ο ΠΑΟΚ είναι υπότροπος.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ πάντων εκτιμούν ότι η UEFA θα τους επιβάλλει κάποιο χρηματικό πρόστιμο για αυτήν την απερίσκεπτη ενέργεια. Πηγή: metrosport.gr

«Χαβαλές» με τα γκρουπ: ο Κόντε στον δρόμο του Ολυμπιακού!

Καλοκαίρι, Τσάμπιονς Λιγκ, σενάρια, κλήρωση την επόμενη Παρασκευή: η συνήθεια που… έγινε λατρεία. Μια συνοπτική ματιά στα υπό διαμόρφωση γκρουπ και στις «ανατροπές» από τον Γιάννη Σερέτη. «Ρυθμιστές» όλης της κλήρωσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ είναι από χθες ο ΠΑΟΚ και η Αϊντχόφεν! Αν τα καταφέρουν εναντίον των ανώτερων και με υψηλότερη βαθμολογία Σάλκε και Μίλαν αντίστοιχα, αλλάζει ο χάρτης για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πλέον θα έχει υποψήφιους αντιπάλους και την Ζενίτ και την Μάντσεστερ Σίτι από το 2ο γκρουπ, τις οποίες μέχρι τώρα αποφεύγει, όντας «μαζί» τους στο 3ο γκρουπ. Το δεδομένο είναι ότι από… προχθές, η Ρεάλ Σοσιεδάδ με τις δύο απίστευτες γκολάρες στο Λιόν «έστειλε» την Γιουβέντους του Κόντε στο 2ο γκρουπ, καθιστώντας την αυτομάτως υποψήφια αντίπαλο των Ερυθρόλευκων, που επίσης την «απέφευγαν». Ο ΟΣΦΠ «αποφεύγει» πλέον την Λεβερκούζεν από το 4ο γκρουπ, η οποία πλέον θα «συγκατοικήσει» μαζί του. Ισως αποφύγει και την Κοπεγχάγη, όχι όμως και τη Νάπολι, η οποία όπως φαίνεται παραμένει στο 4ο!
 Ας… χαβαλεδιάσουμε λοιπόν, με μια συνοπτική ματιά στα γκρουπ, κρατώντας στο μυαλό δύο δεδομένα: α) οι αντίπαλοι παίζουν τόσο ρόλο (ή και μικρότερο!) από το πρόγραμμα των αγωνιστικών. β) Δεδομένης της πρόκρισης της Βασιλείας και της πιθανής της Αούστρια, ενδεχόμενη πρόκριση του ΠΑΟΚ θα αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητες διατήρησης της 12ης θέσης της Ελλάδας στην κατάταξη της UEFA. Μόνο αν συμβεί αυτό, ο πρωταθλητής Ελλάδας θα παίζει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2015 - 2016.
Από τα ματς του διημέρου, θεωρούμε σίγουρη την πρόκριση των ομάδων με κεφαλαία γράμματα…
1.Λιόν – ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ 0-2
2.Πάσος Φερέιρα – ΖΕΝΙΤ 1-4
3.ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ – Μάριμπορ 3-1
4.Ντινάμο Ζάγκρεμπ – ΑΟΥΣΤΡΙΑ Β. 0-2   
5.Λουντογκόρετς – ΒΑΣΙΛΕΙΑ 2-4
6.Φενέρμπαχτσε – ΑΡΣΕΝΑΛ 0-3

«Ανοιχτή» είναι η πρόκριση σε τέσσερα ζεύγη
1.    Σάλκε – ΠΑΟΚ 1-1
2.    Στεάουα – Λέγκια Β. 1-1
3.    Αϊντχόφεν – Μίλαν 1-1
4.    Σαχτόρ Καραγκάντα – Σέλτικ 2-0
ΓΚΡΟΥΠ 1
1.    Μπάγερν
2.    Μπαρτσελόνα
3.    Τσέλσι
4.    Ρεάλ Μαδρίτης
5.    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
6.    Αρσεναλ*
7.    Πόρτο
8.    Μπενφίκα
ΑΡΑ: Η Αρσεναλ καθάρισε στην Κωνσταντινούπολη και το γκρουπ μένει αναλλοίωτο.
ΓΚΡΟΥΠ 2
1.Ατλέτικο Μαδρίτης
2.Λιόν* (Σοσιεδάδ στο 4ο)
3.Σαχτάρ Ντόνετσκ
4.Μίλαν;* (Αϊντχόφεν στο 3ο)
5.Σάλκε;* (ΠΑΟΚ στο 4ο)
6.Μαρσέιγ
7.ΤΣΣΚΑ Μόσχας
8.Παρί Σεν Ζερμέν
ΑΡΑ: Λογικά προκρίθηκε η Ρεάλ Σοσιεδάδ με το 0-2 επί της Λιόν, συνεπώς «έρχεται» η Γιουβέντους σ’ αυτό το γκρουπ. Από τις εκπλήξεις του ΠΑΟΚ και της PSV εξαρτάται και ο «προβιβασμός» της Ζενίτ και της Μάντσεστερ Σίτι. 
ΓΚΡΟΥΠ 3
1.    Γιουβέντους
2.    Ζενίτ*
3.    Μάντσεστερ Σίτι
4.    Αγιαξ
5.    Ντόρτμουντ
6.    Βασιλεία*
7.    Ολυμπιακός
8.    Γαλατάσαραϊ
ΑΡΑ: Ζενίτ και Βασιλεία προκρίθηκαν, η Γιούβε «ανεβαίνει» γκρουπ, Ζενίτ και Σίτι «περιμένουν» ΠΑΟΚ καιPSV. O OΣΦΠ μένει σταθερός στο γκρουπ ό,τι και να γίνει. Μπαίνει στο γκρουπ σίγουρα η Λεβερκούζεν. Η Κοπεγχάγη περιμένει μόνο τον ΠΑΟΚ για τον «προβιβασμό» της από το 4ο γκρουπ, εφόσον η PSV λόγω υψηλής βαθμολογίας (64.945 ) πάει στο 3ο.
ΓΚΡΟΥΠ 4
1.    Λεβερκούζεν
2.    Κοπεγχάγη
3.    Νάπολι
4.    Αντερλεχτ
5.    Σέλτικ;* (Σαχτόρ Καραγκάντα στο 4ο)
6.    Στεάουα;* (Λέγκια Βαρσοβίας στο 4ο)
7.    Βικτόρια Πλζεν*
8.    Ντινάμο Ζάγκρεμπ* (Αούστρια Βιέννης στο 4ο)
ΑΡΑ: Η Λεβερκούζεν είναι ήδη στο 3ο αν δεν κάνει την τεράστια ανατροπή η Λιόν στην Ισπανία επί της Σοσιεδάδ. Η Κοπεγχάγη περιμένει τον αποκλεισμό της Σάλκε από τον ΠΑΟΚ για να πάει στο 3ο γκρουπ. Ο «Δικέφαλος» είναι στο 4ο σίγουρα, αν προκριθεί, με 28.800 βαθμούς.
·         Στην κλήρωση δεν είναι δυνατή η σύμπτωση ομάδων από την ίδια χώρα στον ίδιο όμιλο.
Πηγή: gazzetta.gr

Ενοχλημένοι οι Σκοπιανοί!!

Θυμηδία τουλάχιστον προκαλεί το γεγονός πως  η πρέσβης της ΠΓΔΜ στη Γερμανία, Kornelija Utevska-Gligorovska, σύμφωνα με ρεπορτάζ της "Frankfurter Allgemeiner", δήλωσε σήμερα ενοχλημένη για την αντίδραση της αστυνομίας κατά αυτών που σήκωσαν σημαία των Σκοπίων μέσα στo γήπεδο! Όπως ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης η αστυνομία έκανε χρήση σπρέι με πιπέρι κατά αυτών που σήκωσαν μία σημαία της Βαρντάρ με τον ήλιο των Σκοπίων.
Γι’ άλλη μία φορά λοιπόν οι Σκοπιανοί προσπαθούν να αποδείξουν πόσο καλοί είναι στην προπαγάνδα, αφού για επεισόδια που ξεκίνησαν –άσχετοι με το χθεσινό ματς- και εκτός αγωνιστικού χώρου, προκαλούν πολιτική διαμαρτυρία για να ακουστεί και η δική τους φωνή.
Πηγή: paok24.com

Αυτή είναι η διαφορά του Στοχ από τον Βάις!!

Δεν ξέρουμε ποιος Σλοβάκος διεθνής είναι καλύτερος, ο Στοχ του ΠΑΟΚ ή ο Βάις του Ολυμπιακού, αλλά ξέρουμε ποια είναι η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους δύο παίκτες. Τουλάχιστον, με αυτά που μας έχουν δείξει έως τώρα. Ο Στοχ, λοιπόν, του ΠΑΟΚ δείχνει να είναι παίκτης με μεγάλο φιλότιμο. Εκτός από ποδοσφαιριστής που ξέρει μπάλα είναι και τρεχαλατζής.
Δεν βαριέται, δηλαδή, στο γήπεδο. Μαρκάρει και μοχθεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Σκυλιάζει, όπως λέμε. Το έδειξε και στο παιχνίδι με τη Σάλκε, όταν γύρισε πολλές φορές πίσω για να παίξει άμυνα ως μπακ.
Ρίχνοντας, μάλιστα, μια ματιά στα στατιστικά του αγώνα, διαπιστώσαμε ότι ο Στοχ έτρεξε 11,4 χλμ και ήταν μέσα στην πρώτη τριάδα με τους παίκτες του ΠΑΟΚ που "κατάπιαν" τα περισσότερα χιλιόμετρα. Πρώτος ήταν ο Τζιόλης με 12,1 χλμ και δεύτερος ο Λάζαρ με 12 χλμ.
Δεν είναι, δηλαδή, μόνο ένας παίκτης που διαθέτει τεχνική, γρηγοράδα, σουτ και τα ρέστα. Είναι φιλότιμος και μαχητικός. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν παίκτη που ήρθε δανεικός στον ΠΑΟΚ και όχι με κανονική μεταγραφή.
Αντίθετα, ο Βάις που αγοράσθηκε από τον Ολυμπιακό και υπέγραψε ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, δεν δείχνει μέχρι στιγμής να τα δίνει όλα στο γήπεδο. Μοιάζει να είναι λίγο ...τεμπέλης, όπως είπε και ο μεγάλος Νίκος Αλέφαντος εδώ στον σκύλο.
Κι αυτό φάνηκε και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την Καλλονή στο ΟΑΚΑ, όπου ο Σλοβάκος άσος ήταν σχεδόν αόρατος μέσα στο γήπεδο και δικαίως έγινε αλλαγή από τον Μίτσελ στο ημίχρονο.
Βεβαίως, είναι ακόμα πολύ νωρίς για βγάζουμε τελικά συμπεράσματα για τους δύο ποδοσφαιριστές. Αυτά που λέμε είναι αυτά που έχουμε δει έως τώρα. Στη συνέχεια, πάντως, θα μπορούμε να διαπιστώσουμε περισσότερα για τους δύο ποδοσφαιριστές. 
Πηγή: sportdog.gr

Τους έπιασε κρύος ιδρώτας στον Ολυμπιακό με ΠΑΟΚ!!

Γιατί αγχώθηκαν στον Ολυμπιακό μετά τη σπουδαία ισοπαλία που πήρε ο ΠΑΟΚ μέσα στην έδρα της Σάλκε; Ο σκύλος πήγε μία βόλτα στου Ρέντη και έμαθε τι "καίει" τους Πειραιώτες! Υπάρχει λόγος και μάλιστα πολύ σοβαρός που το "Χ" που πήρε ο ΠΑΟΚ στη Γερμανία στεναχώρησε ή καλύτερα "άγχωσε" πολύ τον Ολυμπιακό.
Όχι μόνο επειδή ο Δικέφαλος απέδειξε μέσα σε μία δύσκολη ευρωπαϊκή έδρα ότι έχει "δυναμώσει" και ότι μπορεί φέτος να διεκδικήσει με αξιώσεις το πρωτάθλημα.
Το ότι ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει σοβαρό αντίπαλο για τον φετινό τίτλο είναι γνωστό και το έχουν συνειδητοποιήσει στον Πειραιά.
Αυτό που ανησύχησε τους "ερυθρόλευκους" περισσότερο απ΄ όλα είναι τα 5 μύρια που θα χάσουν αν ο ΠΑΟΚ αποκλείσει τη Σάλκε και περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Μιλάμε για πολλά λεφτά αφού, αν ο Δικέφαλος αποκλειστεί, τότε όλο το ελληνικό market pool θα το εισπράξει ο Ολυμπιακός. 
Για να έχετε έναν μπούσουλα το περυσινό market pool ήταν 11.646.000 ευρώ. Ο πρωταθλητής παίρνει το 55%, δηλαδή 6.405.000 ευρώ, και η δεύτερη ομάδα (ΠΑΟΚ) το 45%, δηλαδή 5.241.000 ευρώ. Αυτό το ποσό θα "κλέψει", λοιπόν, ο Δικέφαλος από τους Πειραιώτες, αν αποκλείσει τη Σάλκε.
Πώς, λοιπόν, να μην τους έχει πιάσει ...κρύος ιδρώτας στο Λιμάνι μετά το σκορ πρόκρισης που πήρε ο ΠΑΟΚ στη Γερμανία; 
Πηγή: sportdog.gr

Περνάει, παίρνει τα λεφτά και πάει για πρωτάθλημα!!

Τρομερός ο Νίκος Αλέφαντος στον sportdog για ΠΑΟΚ! Πώς ο Δικέφαλος θα απειλήσει τον Ολυμπιακό, γιατί αποθεώνει τον Στέφενς, τι λέει για Στοχ, Κάτσε και ...Σιμεόνε, Μουρίνιο!Εγώ πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα περάσει. Παρ΄ ότι δεν θα έχει κόσμο στη ρεβάνς. Είναι μεγάλη απώλεια για τη Σάλκε ο Χούντελααρ, καθώς και ο Φαρφάν δεν ξέρω αν θα παίξει. Θα περάσει ο ΠΑΟΚ, γκολ θα βάλει, βέβαια και η Σάλκε βλέπω ότι είναι πιθανό να βάλει γκολ. Εγώ πιστεύω όμως ότι ο ΠΑΟΚ θα περάσει, θα κόψει τα 5 εκατ. ευρώ από το μάρκετ πουλ του Ολυμπιακού, θα πάρει τα 15 εκ. ευρώ από το Τσάμπιονς Λιγκ και θα γίνει επικίνδυνος για το πρωτάθλημα, καθώς θα ψάξει να ενισχυθεί με παίκτες.

Για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να απειλήσει τον Ολυμπιακό, πρέπει να πάρει σέντερ φορ γκολτζή, να τελειώνει με αυτούς τους φορ που έχει τώρα τους μέτριους, καθώς και ένα χάφαρο κουμανταδόρο γρήγορο παίκτη. Αν τα κάνει αυτά, ο Ολυμπιακός πρέπει να προσέξει πολύ. Πήρανε 15 παίκτες στον Ολυμπιακό, αλλά με αυτόν τον προπονητή και με ορισμένους παίκτες που διάλεξαν και στους οποίους πόνταραν, εγώ δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα… Δεν είναι εύκολο να φτιαχτεί ομάδα…

Έχει αποκτήσει οντότητα και προσωπικότητα ο ΠΑΟΚ με τον Στέφενς, είναι σοβαρός προπονητής και δίνει αυτοπεποίθηση στον ΠΑΟΚ. Καλό στήσιμο, δεμένος, κοντά οι γραμμές, έχει όμως προβλήματα ακόμα η ομάδα αυτή, δεν είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα, της λείπουν πολλά.

Άλλος προπονητής θα έβγαινε στο β΄ ημίχρονο και θα κοιτούσε εναγώνια να βάλει γκολ, θα έλεγε στους παίκτες "πιέστε ψηλά" και άλλες τέτοιες τρίχες. Όμως αυτό δεν μπορεί να το κάνει ο ΠΑΟΚ με τα βαριά κορμιά που έχει, ο Στέφενς το γνωρίζει και έπραξε σοφά στην τακτική. Κοίταξε να κρατήσει το 1-0, να φέρει το ματς σιγά- σιγά στα σημεία, να το πάει προσεκτικά και τελικά το ισοφάρισε με μια σπουδαία ενέργεια της ακριβότερης μεταγραφής του.

Μα γι΄ αυτό ακριβοπληρώνεις έναν παίκτη, για να σου κάνει τη διαφορά! Όχι για τη φιγούρα! Έναν παίκτη ακριβό τον παίρνεις για να σου καθαρίσει τέτοια ματς. Κι έναν προπονητή τον ακριβοπληρώνεις για να σου φέρει τέτοιες επιτυχίες. Ο ΠΑΟΚ αν περάσει στον όμιλο και βάλει 15 εκατ. ευρώ στο ταμείο του θα το οφείλει στον Στέφενς και στη φοβερή ενέργεια του Στοχ που έβαλε το πολύτιμο γκολ εκτός έδρας.

Στο 1ο ημίχρονο ήταν πολύ καλύτερη η Σάλκε από τον ΠΑΟΚ, είχαν την υπεροχή, βέβαια δεν έβγαιναν εύκολα στο γκολ, δυσκολεύονται αυτοί στο γκολ μετά τον τραυματισμό του Χούντελααρ. Είναι όμως καλογυμνασμένη ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ είχε αργό κέντρο με τον Λόρενς που είναι βαρύς, τον Τζιόλη που δεν υπήρχε στο γήπεδο και τον Λούκας που είναι καλός παίκτης αλλά αργός. Μόνος του ο Σαλπιγγίδης μπροστά, δεν φτουρούσε. Όμως είχε καλό στήσιμο πίσω ο ΠΑΟΚ. Είχε σε μεγάλη μέρα το δίδυμο Κατσουράνη- Βίτορ.

Στο β΄ ημίχρονο συνήλθε ο Λίνο που στο πρώτο μέρος είχε προβλήματα, γενικώς ανέβηκε ο ΠΑΟΚ, ισορρόπησε, και εκτός της γκολάρας που έβαλε ο Στοχ, ήταν εκπληκτικός. Σας είχα πει από το πρώτο ματς που τον είδα ότι αυτός θα βοηθήσει πραγματικά τον ΠΑΟΚ. Βγαίνει στο γκολ κατευθείαν, ψάχνει το γκολ, απεγκλωβίζεται με την ταχύτητά του και πάει να οπλίσει να το καρφώσει.

Πήγε πολύ καλά και η αλλαγή ο Κάτσε που είναι νέο παιδί και γρήγορος, τρεχαλατζής, μαρκάρει. Ανέβηκε ο Τζιόλης, ο Λούκας, ο δε Χακόμπο έσωσε την κρίσιμη στιγμή. Δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα ο ΠΑΟΚ. Ήταν κοντά οι γραμμές του, σφικτός πίσω, όπως έπρεπε.

Έχω αναφερθεί και πέρσι σε έναν ανερχόμενο προπονητή που τον παρακολουθώ και μου αρέσει στην Ευρώπη, είναι ο Σιμεόνε της Ατλέτικο Μαδρίτης. Σπουδαία δουλειά κάνει, πολύ πονηρός. Είδα την Ατλέτικο χθες βράδυ στο πρώτο ματς του Σούπερ Καπ με την Μπαρτσελόνα, τη δυσκόλεψε πολύ, δεν έχασε, εκπληκτικά στησίματα κάνει ο Σιμεόνε, σφίγγει τους χώρους, βλέπεις γρήγορες αλλαγές της μπάλας και δαγκώματα στις κόντρες.

Τον Μουρίνιο δεν βλέπω καλά φέτος… Με τους παίκτες που διαλέξανε στην Τσέλσι και με αυτούς που χρησιμοποιεί εκεί, δεν τον βλέπω καθόλου καλά…Πηγή: sportdog.gr

Βραζιλία: Δημοσιογράφοι του ESPN φιλήθηκαν live στο στόμα!! (video)

Δύο άνδρες δημοσιογράφοι του ESPN στη Βραζιλία φιλήθηκαν στο στόμα την ώρα της εκπομπής τους!
Οι Βραζιλιάνοι ρεπόρτερ το έκαναν σε ένδειξη συμπαράστασης στον ποδοσφαιριστή της Κορίνθιανς, Έμερσον Σέικ, για τον οποίο είχε κυκλοφορήσει φωτογραφία να φιλά έναν άνδρα και είχαν προκληθεί μεγάλες αντιδράσεις ομοφοβίας στο ποδόσφαιρο της χώρας.
Δείτε το βίντεο:






Πηγή: onsports.gr

Βενεζουέλα: Παίκτης επιχείρησε να καταστρέψει τη βέρα του για να παίξει!! (video)

Είναι γνωστό ότι οι ποδοσφαιριστές δεν επιτρέπεται να φορούν κοσμήματα στους αγώνες, ακόμη και στη Βενεζουέλα.
Ένας παίκτης της Ντεπορτίβο Ανζοατέγκουι, ο Παναμέζος μέσος, Ρολάντο Εσκομπάρ, πήγε να μπει μέσα στον αγωνιστικό χώρο με τη βέρα του στην ήττα με 3-0 από την Ντεπορτίβο Λάρα για το εγχώριο πρωτάθλημα. Ωστόσο, οι διαιτητές δεν του επέτρεπαν την είσοδο αν δεν έβγαζε το δακτυλίδι.
Ο Εσκομπάρ προσπάθησε να το βγάλει αλλά δεν έβγαινε, με αποτέλεσμα να επιχειρήσει να το καταστρέψει με μια πένσα προκειμένου να αγωνιστεί στο ματς! Τελικά, δεν τα κατάφερε και παρακολούθησε το παιχνίδι από τον πάγκο!
Δείτε το βίντεο:




Πηγή: onsports.gr

Έναν μήνα εκτός ο Λόρενς!!

Στον ΠΑΟΚ τα χαμόγελα της ισοπαλίας στη Γερμανία με την Σάλκε, χάθηκαν στο άκουσμα του προβλήματος τραυματισμού του Λόρενς αλλά και του διαστήματος της απουσίας του.

Έναν μήνα εκτός ο Λόρενς
Στον ΠΑΟΚ τα χαμόγελα της ισοπαλίας στη Γερμανία με την Σάλκε, χάθηκαν στο άκουσμα του προβλήματος τραυματισμού του Λόρενς αλλά και του διαστήματος της απουσίας του.

Όπως ενημέρωσε ο «Δικεφάλος του Βορρά» ο Ιρλανδός υπέστη θλάση στη γάμπα και θα μείνει εκτός προπονήσεων για περίπου έναν μήνα.

Φυσικά κάτι τέτοιο σημαίνει ότι θα απουσιάζει από τον επαναληπτικό στην Τούμπα με την γερμανική ομάδα για τα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Λόρενς χτύπησε στο χθεσινό ματς στο 60ο λεπτό και αποχώρησε. Πηγή: sport-fm.gr

«Δίνει 2,5 εκατ. για τον Γιαταμπαρέ»

Δημοσίευμα της γαλλικής, "L' Equipe" αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός κατέθεσε πρόταση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στη Μπαστιά για την απόκτηση του Γιαταμπαρέ.

«Δίνει 2,5 εκατ. για τον Γιαταμπαρέ»
Τα δημοσιεύματα στη Γαλλία σχετικά με το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Γιαταμπαρέ συνεχίζονται. Μάλιστα, η “L’ Equipe” πηγαίνει ένα βήμα πιο μπροστά την… υπόθεση και κάνει λόγο για πρόταση που έχουν καταθέσει οι ερυθρόλευκοι για την απόκτηση του παίκτη.

Αυτή ανέρχεται στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της γαλλικής ιστοσελίδας, αλλά δεν διευκρινίζεται εάν αυτή ικανοποιεί ή όχι τους διοικούντες την Μπαστιά.

Απλώς επισημαίνει ότι επιθυμούν να διατηρήσουν τον Γιαταμπαρέ στην ομάδα και είναι αποφασισμένοι να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για αυτό. Πηγή: sport-fm.gr

Υπογράφει ο ένας, υπομονή για τον άλλο!!

Τα τυπικά έχουν απομείνει για την απόκτηση του Αμπντούλ Ατζαγκούν στον Παναθηναϊκό, στον οποίο είναι διατεθειμένοι να περιμένουν μέχρι το τέλος των μεταγραφών για τον Πράνιτς.

Υπογράφει ο ένας, υπομονή για τον άλλο
Ανυπόμονος να υπογράψει (τετραετές συμβόλαιο) στον Παναθηναϊκό και να ξεκινήσει προπονήσεις είναι ο Αμπντούλ Ατζαγκούν, ο οποίος την Τρίτη υποβλήθηκε στις απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις.

Οι «πράσινοι» έχουν συμφωνήσει με την Ντόλφινς, η οποία θα εισπράξει το ποσό των 150.000 ευρώ, και σήμερα θα τελειώσει το διαδικαστικό κομμάτι της υπόθεσης.

Μάλιστα, ο 20χρονος μεσοεπιθετικός συναντήθηκε με τον Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος τον ρώτησε για την αγωνιστική του κατάσταση και εκείνος τον ενημέρωση πως είπε ότι έκανε προπονήσεις τον τελευταίο ενάμιση μήνα και αισθάνεται έτοιμος να προσφέρει άμεσα τις υπηρεσίες του.

Αυτό φάνηκε και στις εργομετρικές εξετάσεις του Νιγηριανού άσου, ο οποίος είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο φυσικής κατάστασης και χρειάζεται να δουλέψει περισσότερο στην εκρηκτικότητα.

Αισιοδοξία για Πράνιτς, αλλά υπομονή…

Σε ανοιχτή επικοινωνία με την πλευρά του Ντάνιελ Πράνιτς είναι η διοίκηση του Παναθηναϊκού, η οποία παρουσιάζεται αισιόδοξη ότι ο Κροάτης χαφ θα μπορέσει να μείνει ελεύθερος από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και θα ντυθεί στα πράσινα.

Στο «τριφύλλι» δείχνουν διατεθειμένοι να περιμένουν μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου τον 32χρονο παίκτη, υπολογίζοντας ότι θα καταφέρουν να προχωρήσουν για απόκτηση ελεύθερου παίκτη τον Σεπτέμβρη.

Οι Πορτογάλοι, από την πλευρά τους, το έχουν σίγουρο κι εκτιμούν ότι η μεταγραφή θα γίνει μέχρι την άλλη εβδομάδα.

Πάει για νεαρό φορ

Προσπάθειες για την απόκτηση ενός επιθετικού, ο οποίος θα αποτελέσει μπακ-απ του Μάρκους Μπεργκ, καταβάλει ο Παναθηναϊκός. Σύμφωνα με την SportDay, ο συγκεκριμένος παίκτης έχει τη δυνατότητα να αγωνίζεται και στα άκρα της επίθεσης.

Μόλις ολοκληρωθεί η μετακίνηση του Χάρη Μαυρία στη Σάντερλαντ και το «τριφύλλι» έχει μια καλύτερη άνεση στα οικονομικά, οι εξελίξεις γι' αυτό το θέμα θα προχωρήσουν, αφού είναι προχωρημένες οι συζητήσεις με τον παίκτη.
Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν έχει συμφωνήσει ο Ολυμπιακός…»

Την θετική απάντηση του Ολυμπιακού περιμένει η Μπενφίκα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «A BOLA».

«Δεν έχει συμφωνήσει ο Ολυμπιακός…»
Πρώτο θέμα για ακόμη μία μέρα στον πορτογαλικό Τύπο είναι η προσπάθεια της Μπενφίκα να αποκτήσει τον Λιούμπομιρ Φέισα.

Σήμερα η «A BOLA», η οποία μαζί με την «O Jogo» αποκάλυψαν το παρασκήνιο που υπάρχει πίσω από την υπόθεση του Σέρβου χαφ, φιλοξενεί δηλώσεις του Πάουλο Μασάδο.

Ο Πορτογάλος μέσος του Ολυμπιακού και ο Λιούμπινκο Ντούλιβιτς (Σέρβος εξτρέμ που είχε αγωνιστεί τη σεζόν 2001/03 στην ομάδα) συμβουλεύουν τους «αετούς» να προχωρήσουν την συγκεκριμένη υπόθεση.

Από εκεί και πέρα, το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει πως υπάρχει ήδη συμφωνία με τον παίκτη, κάτι που δεν ισχύει ακόμα με τους Πειραιώτες.

«Η ενίσχυση της μεσαίας γραμμής ήταν αναμενόμενη και μετά την αποχώρηση του Μάτιτς θα είναι σε θέση να αποκτήσει περισσότερους από έναν αμυντικούς χαφ», καταλήγει το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται από πλευράς Ολυμπιακού αναφέρουν ότι δεν είχαν καμία πρόταση στα χέρια τους, αφού επίσημα τουλάχιστον δεν είχαν μία οριστική προσφορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, στις πρώτες επαφές που έγιναν το ποσό που προσφέρει η Μπενφίκα δεν φτάνει τα 5 εκατ. ευρώ, όμως αν είναι ικανοποιητικό, τότε η μεταγραφή θα προχωρήσει και θα τελειώσει ακόμη και σήμερα.
Πηγή: sport-fm.gr

Χατζηνικολάου: «Ψηλά το κεφάλι»

Προσπάθεια να ανεβάσει το ηθικό των παικτών του στον Άρη από τον Γιάννη Χατζηνικολάου στη χθεσινή προπόνηση.

Χατζηνικολάου: «Ψηλά το κεφάλι»
Προσπάθεια να ανεβάσει το ηθικό των παικτών του στον Άρη από τον Γιάννη Χατζηνικολάου στη χθεσινή προπόνηση.

Σε ομιλία που έκανε επεσήμανε τα λάθη που έγιναν και κόστισαν στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα.

«Το πρώτο γκολ έδειξε ότι δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Το δεύτερο προήλθε από ατομικό λάθος», τόνισε –αρχικά- ο Έλληνας τεχνικός και συνέχισε:

«Γνωρίζω ότι είστε και σεις στενοχωρημένοι, όπως κι εμείς. Αλλά πρέπει να αφήσουμε πίσω το παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Ψηλά το κεφάλι, προχωράμε. Έχουμε υποχρέωση να κερδίσουμε την Καλλονή και να συνεχίσουμε την αποστολή μας», κατέληξε.

Στη Σάντερλαντ κι επίσημα ο Μαυρίας!

Παίκτης της Σάντερλαντ για τα επόμενα τρία χρόνια είναι ο Χάρης Μαυρίας! Οι «μαυρόγατες» ανακοίνωσαν με κάθε επισημότητα την απόκτησή του, με το κόστος της μεταγραφής να φτάνει στα τρία εκατ. ευρώ.

Στη Σάντερλαντ κι επίσημα ο Μαυρίας
Το μεγαλύτερο - μέχρι το επόμενο - βήμα της ποδοσφαιρικής του καριέρας έκανε ο Χάρης Μαυρίας.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός, ανήκει από το μεσημέρι της Πέμπτης και για τα επόμενα τρία χρόνια, στη Σάντερλαντ, όντας έτοιμος πλέον να αποκομίσει εμπειρίες από την Πρέμιερ Λιγκ!

Ο νεαρός άσος είχε βρεθεί στην Αγγλία από το βράδυ της περασμένης Τρίτης, προκειμένου να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του στις «μαυρόγατες».

Έπειτα από το deal των τριών εκατ. ευρώ ανάμεσα στον αγγλικό σύλλογο και τον Παναθηναϊκό, ο Χάρης Μαυρίας βρέθηκε στο Νησί, ώστε να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιο που του είχε προσφέρει η Σάντερλαντ.

Η τελευταία, νωρίτερα μέσα στην ημέρα, είχε ενημερώσει τους «πράσινους» για την επιτυχία με την οποία πέρασε ο παίκτης τα απαραίτητα ιατρικά τεστ και από το μεσημέρι, ο Μαυρίας ανήκει κι επίσημα στην αγγλική ομάδα.

Όσον αφορά το «τριφύλλι», θα λάβει άμεσα τα μισά χρήματα από τη μετακίνηση του ποδοσφαιριστή και το υπόλοιπο 1,5 εκατ. ευρώ σε βάθος χρόνου, με δόσεις. Πηγή: sport-fm.gr

Παραμένει πρώτο φαβορί για Ευρωμπάσκετ η Εθνική!

Η επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωμπάσκετ εξακολουθεί να έχει την Ελλάδα στην πρώτη θέση των φαβορί, βασιζόμενη σε απόψεις ειδικών.

Παραμένει πρώτο φαβορί για Ευρωμπάσκετ η Εθνική
Τη θέση του πρώτου φαβορί για το επερχόμενο Ευρωμπάσκετ διατηρεί η Ελλάδα, καθώς παραμένει στην κορυφαία θέση των power rankings στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης. Η κατάταξη αυτή στηρίζεται σε απόψεις ειδικών, αλλά και τα αποτελέσματα των φιλικών προετοιμασίας, όπου η Εθνική μέχρι στιγμής μετρά πέντε νίκες σε ισάριθμα «τεστ».

«Αν και στο πρώτο φιλικό με την Κροατία έφτασαν στα όριά τους για να κερδίσουν, οι Έλληνες έκαναν ό,τι χρειάζεται για να μας πείσουν ότι αξίζουν να βρίσκονται στην πρώτη θέση με τρεις επιβλητικές νίκες έκτοτε, ανάμεσα στις οποίες και μία με διαφορά 12 πόντων επί της Γαλλίας», αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Ευρωμπάσκετ.

Σταθερά στη δεύτερη θέση είναι η Λιθουανία, ενώ τρίτη ανέβηκε η Ισπανία αφήνοντας τέταρτη τη Γαλλία. Πέμπτη παραμένει η οικοδέσποινα Σλοβενία και έκτο το Μαυροβούνιο. Ακολουθούν Σερβία, Τουρκία, Ρωσία, Κροατία, Ιταλία, ΠΓΔΜ, Ισραήλ, Πολωνία, Γερμανία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Φινλανδία, Βέλγιο, Σουηδία, Μ. Βρετανία, Λετονία, Τσεχία, Ουκρανία και Γεωργία.
Πηγή: sport-fm.gr

Τα πρώτα…χιλιόμετρα!! (video)

Άρχισε το «χτίσιμο» του Παναθηναϊκού στο Καρπενήσι, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να είναι από σήμερα στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει και τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς. Έρχεται σήμερα και ο Κάρι.

Τα πρώτα…χιλιόμετρα (video)
Ο 23χρονος διεθνής φόργουορντ, «κόπηκε» όπως αναμενόταν από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Αντρέα Τρινκιέρι μετά από ένα μήνα προετοιμασίας με την Εθνική ομάδα ενόψει του Ευρωμπάσκετ, όμως αποφάσισε να μην κάνει χρήση της άδειας μίας εβδομάδας που δικαιούταν. Ενημέρωσε το προπονητικό τιμ πως θέλει να μεταβεί άμεσα στο Καρπενήσι για να μην χάσει έδαφος στη προετοιμασία των νταμπλούχων Ελλάδας, που είδαν με πολύ θετικό μάτι αυτή την απόφαση του Γιάνκοβιτς.

Από αύριο μάλιστα, μοναδικός –πλην διεθνών- απών θα είναι ο τραυματίας Λάσμε, καθώς στο Καρπενήσι αναμένεται και ο Ραμέλ Κάρι. Ο Αμερικανός γκαρντ, έρχεται σήμερα στην Αθήνα, θα περάσει από ιατρικά τεστ και εν συνεχεία θα αναχωρήσει για την πρωτεύουσα της Ευρυτανίας ώστε να ενσωματωθεί στην προετοιμασία.

Εν τω μεταξύ, η ΚΑΕ, δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα της στο Facebook τα πλάνα από την πρώτη προπόνηση χθες το απόγευμα στο Καρπενήσι.



Πηγή: sport-fm.gr

Η πρώτη των «πρώτων» της Ευρώπης!

Την πρώτη τους προπόνηση πραγματοποίησαν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Οι πρωταθλητές Ευρώπης συγκεντρώθηκαν χωρίς τους επτά διεθνείς αλλά με τα 5 νέα μεταγραφικά αποκτήματα.

Η πρώτη των «πρώτων» της Ευρώπης
Την πρώτη τους προπόνηση πραγματοποίησαν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Οι πρωταθλητές Ευρώπης συγκεντρώθηκαν χωρίς τους επτά διεθνείς αλλά με τα 5 νέα μεταγραφικά αποκτήματα.

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού ξεκίνησε την Πέμπτη το πρωί και στην πρώτη προπόνηση της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο, βρέθηκε και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Από την πρώτη έλειπαν οι 7 διεθνείς (Σλούκας, Περπέρογλου, Σπανούλης, Πρίντεζης, Κατσίβελης, Λοτζέσκι, Μπέγκιτς), αλλά και ο Λο που έρχεται την Παρασκευή στην Ελλάδα.

Από εκεί και πέρα, το παρών έδωσαν οι Αγραβάνης, Παπαπέτρου, Μάντζαρης, Σίμονς, Ντάνστον, Πέτγουεϊ, Μαυροειδής και Γεωργάκης.Πηγή: sport-fm.gr

Τελειώνει άμεσα του Μπέιλ!

Τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης προβάρει ο Γκάρεθ Μπέιλ, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες του «SkySports», το θέμα της μετακίνησής του από την Τότεναμ στη «βασίλισσα» έχει μπει στην τελική ευθεία.

Τελειώνει άμεσα του Μπέιλ
Στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης θα αγωνίζεται ο Γκάρεθ Μπέιλ από την φετινή αγωνιστική περίοδο.

Το σήριαλ του ποδοσφαιρικού του μέλλοντος φαίνεται ότι φτάνει στο τέλος του, αφού το «SkySports» μετέδωσε πως όλα έχουν μπει σε μια σειρά και ο παίκτης αναμένεται πολύ σύντομα να υπογράψει στους «μερένχες».

Ο Αντρέ Βίλας - Μπόας μπορεί να δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία, αλλά η πραγματικότητα φαίνεται τελικά πως είναι πολύ διαφορετική...

Το κόστος της μεταγραφής θα φτάσει στα 94 εκατ. λίρες, με την Τότεναμ να προετοιμάζει και τις επόμενες κινήσεις της, έπειτα από την απόκτηση των Παουλίνιο, Τσαντλί, Σολδάδο και Γουίλιαν. Επόμενος στόχος φαίνεται πως είναι ο Έρικ Λαμέλα της Ρόμα…

Υπενθυμίζεται πως μετά την απουσία του από την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Πρέμιερ Λιγκ απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, ο Γκάρεθ Μπέιλ δεν θα προσφέρει τις υπηρεσίες του ούτε στο εκτός έδρας ματς των «σπιρουνιών» κόντρα στη Δυναμό Τιφλίδας, γα την πρώτη αγωνιστική των πλέι-οφ των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ.

πηγή: england365.gr

Χωρίς θριαμβολογίες για να ολοκληρωθεί η δουλειά…!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το 1-1 του ΠΑΟΚ με τη Σάλκε στη Γερμανία και τη ρεβανς της Τούμπας.

Χωρίς θριαμβολογίες για να ολοκληρωθεί η δουλειά…
Για πολλά χρόνια οι φίλοι του ΠΑΟΚ είχαν το γκολ του Ζήση Βρύζα, στο Χάιμπουρι το 1997 με το οποίο ο Δικέφαλος του Βορρά πέταξε την Αρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ εκτός Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ σαν το άγιο δισκοπότηρο! Εκείνο το γκολ ηχούσε ακόμη και σαν …ringtone σε αρκετά κινητά τηλέφωνα, ωστόσο το γκολ του Μίροσλαβ Στοχ στην Veltins Arena που μπορεί να είναι το κλειδί το οποίο θα ανοίξει την πόρτα του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν αποκλείεται να γίνει η νέα μόδα!

Σε απλά μαθηματικά, αν ο ΠΑΟΚ κρατήσει το εισιτήριο της πρόκρισης στα χέρια του, την Τρίτη το βράδυ, αυτό θα σημαίνει εκτός από κάποια αρκετά εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία και την αίσθηση πως η ομάδα αλλάζει επίπεδο. Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα θα σημαίνει πως μπορεί να κοιτάξει στα μάτια αυτή η ομάδα και όποιον άλλο της τύχει αντίπαλος στην κλήρωση του Μονακό και ταυτόχρονα θα μπαίνουν οι βάσεις για ακόμη μεγαλύτερες βραδιές.

Πριν όμως αρχίσουν οι θριαμβολογίες, ας θυμηθούμε πως απλά έγινε ο πρώτος γύρος μίας πυγμαχικής κόντρας στην οποία ο ΠΑΟΚ προηγείται στα σημεία αλλά ο αντίπαλος είναι μόνιμα το φαβορί. Στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα του Στέφενς σεβάστηκε έχω την αίσθηση υπερβολικά την αντίπαλο της και αφού δώρισε ένα γκολ πήγε να πετάξει στα σκουπίδια αυτό το θεόσταλτο δώρο.

Το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους ακούστηκε ως μελωδία της ευτυχίας και αφού εκεί δεν έγινε η ζημιά να βρεθεί με 2-0 πίσω στο σκορ , είχες την εντύπωση πως κάποια στιγμή θα εκμεταλλευόταν την ασταθή εικόνα της γερμανικής άμυνας.

Συνέβη με τον Στοχ και από εκείνο το σημείο και ύστερα, το 1-1 έμοιαζε σαν πιο πιθανή εξέλιξη. Οι Θεσσαλονικείς, με καλύτερη ψυχολογία και ιδιαίτερα με κανονικό αγωνιστικό προσανατολισμό, έφεραν πια το ματς στα μέτρα τους και πια έχει περισσότερες πιθανότητες για να περάσει από αυτές που υπήρχαν τη μέρα που έμαθε ότι θα παίξει με τη Σάλκε.

Μην σας φαίνεται αμελητέο αυτό.. Και το 0-0 του κάνει πια στη ρεβάνς, αλλά μην πέσει κανείς στην παγίδα και πιστέψει πως επειδή το ματς είναι εντός έδρας αυτόματα τα πράγματα έγιναν και ευκολότερα. Πρώτον δεν υπάρχει κόσμος στην εξέδρα και δεύτερον η Σάλκε έχει καλή ομάδα και κυρίως επικίνδυνη σε ανοιχτούς χώρους.

Σαφώς οι φωνές των φίλων του θα του λείψουν, ειδικά αν αναλογιστούμε την καταπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν στο Γκεζελκίρχεν, πλην όμως μερικές φορές ίσως αυτό να αφαιρεί και το όποιο επιπρόσθετο άγχος θα είχαν οι ποδοσφαιριστές του Δικέφαλου, αν ήταν γεμάτο το γήπεδο.

Και πάντα μία γεμάτη εξέδρα, «τσιτώνει» και τον αντίπαλο ενώ το ψυχρό και άδειο γήπεδο καμία φορά απορρυθμίζει. Ότι και να γίνει πάντως στη ρεβάνς, ο ΠΑΟΚ πήρε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα που δείχνει πόσο σοβαρή δουλειά γίνεται. Και στη ρεβάνς πρέπει να έχει 100% την προσοχή του προσηλωμένη στο στόχο: στο να κουνηθεί και επίσημα στους ομίλους το σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά! Χωρίς θριαμβολογίες μέχρι να ολοκληρωθεί η δουλειά!Πηγή: sport-fm.gr

Σπάθας στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο κλήθηκε να διαιτητεύσει ο Ηλίας Σπάθας.

Σπάθας στο «Γ. Καραϊσκάκης»
Τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο κλήθηκε να διαιτητεύσει ο Ηλίας Σπάθας.

Επίσης, ο Βοσκάκης θα σφυρίξει στο Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ και ο Στυλιάρας στο Πανιώνιος-Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά:

Σάββατο 24-8-13:

Βέροια-ΟΦΗ

Παππάς (Αθηνών) Βοηθοί: Γεωργαράκος (Αθηνών), Μερκενίδης (Μακεδονίας) 4ος: Βρακας (Ευβοίας)

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός
Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας) Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας), Αναστόπουλος (Αρκαδίας) 4ος: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ
Βοσκάκης (Ρεθύμνου) Βοηθοί: Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου), Δημητριάδης (Καστοριάς) 4ος: Σελίμος (Λακωνίας)

Kυριακή 25-8-13
Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης
Μάνταλος (Αθηνών) Βοηθοί: Θανασακούδης (Μακεδόνιας), Δημόπουλος (Μακεδονίας) 4ος: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)

ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων Σμύρνης
Αρετόπουλος (Τρικάλων) Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Κουρομπίλια (Δυτικής Αττικής) 4ος: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)

Άρης-Καλλονή
Θάνος (Γρεβενών) Βοηθοί: Κούλα (Ξάνθης), Πασχάλης (Ηπείρου) 4ος: Τοπούζης (Θράκης)

Ολυμπιακός-Ατρόμητος
Σπάθας (Πειραιά) Βοηθοί: Καρατζίκας (Αθηνών), Γρεβενης (Χαλκιδικής) 4ος: Ντίτσιος (Πρέβεζας)

Skoda Ξάνθη-Πανθρακικός
Κουκουλάκης (Ηρακλείου) Βοηθοί: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Γεωργιάδης (Κοζάνης) 4ος: Μήτσιος (Ηπείρου)

Δευτέρα 26-8-13

Εργοτέλης-Λεβαδειακός
Παπαπέτρου (Αθηνών) Βοηθοί: Τσολάκης (Αθηνών), Ελευθερίου (Αθηνών) Δημητρόπουλος (Φθιώτιδος) Πηγή: sport-fm.gr

Η Nova στις ρεβάνς πλέι-οφ Τσάμπιονς Λιγκ!!

Με κυρίαρχη τη ρεβάνς ΠΑΟΚ-Σάλκε, η Nova έκανε γνωστές τις μεταδόσεις των ρεβάνς των πλέι-οφ Τσάμπιονς Λιγκ (27-28/8).

Η Nova στις ρεβάνς πλέι-οφ Τσάμπιονς Λιγκ!
Η ανακοίνωση της Nova: «H πιο μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά του ΠΑΟΚ είναι μόνο στα κανάλια Novasports! Τα αθλητικά κανάλια της Nova, πιστά στην υπόσχεση τους «Όλα για την ομάδα σου» στέκονται στο πλευρό του «Δικέφαλου» του Βορρά και θα καλύψουν απευθείας την Τρίτη 27 Αυγούστου στις 21:45, μέσω των καναλιών Novasports 2 & Novasports 2 HD τον αγώνα ρεβάνς με την γερμανική ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Champions League, καθώς μετά 1-1 στο «Veltins Arena» κόντρα στην Σάλκε, η ομάδα του Χουμπ Στέφενς έχει πάρει το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση. Έτσι ο αγώνας ρεβάνς αποκτάει τεράστια σημασία για την ελληνική ομάδα, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς θα έχει την ευκαιρία να εκπροσωπηθεί από δύο ομάδες μας στην φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.


Στην περιγραφή του παιχνιδιού από το κεκλεισμένων των θυρών γήπεδο της Τούμπας θα είναι ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, ενώ το ρεπορτάζ από τον αγωνιστικό χώρο θα μεταφέρουν οι Κωστής Μπότσαρης και Γιώργος Βασιλείου.

Πριν την έναρξη του μεγάλου αγώνα θα προηγηθεί στις 20:30 Pre game show με παρουσιαστή τον Γιάννη Πάγκο, το οποίο θα μας βάλει στο κλίμα του μεγάλου αγώνα, με όλα τα τελευταία νέα των δύο ομάδων, αλλά και δηλώσεις των πρωταγωνιστών.

Μεγάλες ρεβάνς στα κανάλια Novasports


Εκτός όμως από τον αγώνα ΠΑΟΚ – Σάλκε, τα κανάλια Novasports το διήμερο Τρίτη 27 και Τετάρτη 28 Αυγούστου θα μεταδώσουν και τους υπόλοιπους σπουδαίους αγώνες.

Την Τρίτη 27 Αυγούστου η Άρσεναλ υποδέχεται στο «Emirates» την Φενερμπαχτσέ, έχοντας το μεγάλο πλεονέκτημα από το 3-0 στο πρώτο ματς στην Τουρκία. Στα υπόλοιπα ματς η Βασιλεία με όπλο τη νίκη 4-2 υποδέχεται την Λουντογκόρετς, ενώ ανοιχτούς λογαριασμούς έχουν αφήσει Λέγκια και Στεάουα μετά το 1-1 της Ρουμανίας. Τέλος η Αούστρια Βιέννης καλείται να ανατρέψει την ήττα με σκορ 2-0 από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Κροατία.

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου η Σέλτικ του Γιώργου Σαμαρά έχει δύσκολο έργο μετά την ήττα με 2-0 από την Σαχτάρ, ενώ στην Ισπανία, η Ρεάλ Σοσιεδάδ υποδέχεται την Λιόν, έχοντας αβαντάζ το 2-0 από την νίκη της στο «Gerland». Η Μάριμπορ θα υποδεχτεί την Βικτόρια Πλζεν, με τους φιλοξενούμενους να έχουν το αβαντάζ του 3-1 από το πρώτο παιχνίδι, ενώ η Ζενίτ κάνει πρόβα για τους ομίλους του Champions League, έπειτα από το εμφατικό 4-1 στην έδρα της Πάσος Φερέιρα.


Αναλυτικά το πρόγραμμα των καναλιών Novasports περιλαμβάνει τις εξής μεταδόσεις:

Τρίτη 27 Αυγούστου:

21:45 Άρσεναλ – Φενερμπαχτσέ, Novasports 1 & Novasports 1 HD σε περιγραφή του Ηλία Βλάχου
21:45 ΠΑΟΚ – Σάλκε, Novasports 2 & Novasports 2 HD σε περιγραφή του Χρήστου Σωτηρακόπουλου
21:45 Λέγκια – Στεάουα, Novasports 3 σε περιγραφή του Χρήστου Καούρη
21:45 Αούστρια Βιέννης – Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Novasports 7 σε περιγραφή του Μιχάλη Κατσαφάδου
23:45 (rec) Βασιλεία – Λουντογκόρετς, Novasports 2 & Novasports 2 HD σε περιγραφή του Άγγελου Στυλιάδη


Τετάρτη 28 Αυγούστου

19:00 Ζενίτ – Πάσος Φερέιρα, Novasports 2 & Novasports 2 HD σε περιγραφή του Ηλία Βλάχου
21:45 Ρεάλ Σοσιεδάδ – Λιόν, Novasports 1 & Novasports 1 HD σε περιγραφή του Χρήστου Καούρη
21:45 Σέλτικ – Σαχτάρ, Novasports 2 & Novasports 2 HD σε περιγραφή του Τάσου Μπαϊρακτάρη
21:45 Μάριμπορ – Βικτόρια Πλζεν, Novasports 3 σε περιγραφή του Γιαννίκου Δούσκα

Ο αγώνας Μίλαν – Αϊντχόφεν θα μεταδοθεί μόνο σε μαγνητοσκόπηση την Παρασκευή 30 Αυγούστου από τα Novasports 1 & Novasports 1 HD σε περιγραφή του Άγγελου Στυλιάδη.

Η εκπομπή «Champions Live! Λεπτό προς Λεπτό» με την Λίλα Κουντουριώτη προβάλλεται και τις δύο ημέρες από το Novasports 4 στις 21:35 έως και το τέλος των αγώνων. Αμέσως μετά το τέλος των αναμετρήσεων, την Τρίτη 27/08 και την Τετάρτη 28/08, οι συνδρομητές των καναλιών Novasports θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν άμεσα και έγκαιρα όλα τα στιγμιότυπα στην εκπομπή «Champions Live» από τα Novasports 1 & Novasports 1 HD με τον Γιώργο Λιώρη και τον Αντώνη Καρπετόπουλο, αλλά και το σχόλιο για τους αγώνες από την έμπειρη δημοσιογραφική ομάδα των αθλητικών καναλιών της Nova.

Η κλήρωση του Champions League και του Europa League στα κανάλια Novasports

Την Πέμπτη 29 Αυγούστου το ενδιαφέρον των φίλων του ποδοσφαίρου στρέφεται στο Μονακό, εκεί όπου θα διεξαχθεί η κλήρωση της φάσης των ομίλων του Champions League και τα κανάλια Novasports υποδέχονται τις μεγαλύτερες ομάδες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η αρχή γίνεται στις 18:15 στα κανάλια Novasports 1 & Novasports 1 HD με την εκπομπή «Pre Draw Show» η οποία θα μας βάλει στο κλίμα της κλήρωσης. Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 18:45 και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η εκπομπή «Post Draw Show».

Παρουσιαστής των εκπομπών θα είναι ο Γιώργος Λιώρης και τον σχολιασμό της κλήρωσης θα κάνει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος. Την διαδικασία της κλήρωσης θα περιγράψει από το Μονακό ο απεσταλμένος των αθλητικών καναλιών της Nova, Ισίδωρος Πρίντεζης.

Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 30 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της φάσης των ομίλων του Europa League. Στις 13:45 θα προβληθεί η εκπομπή «Pre Draw Show» με παρουσιαστή τον Γιώργο Λυκουρόπουλο, ενώ στις 14:00 οι συνδρομητές των αθλητικών καναλιών της Nova, μέσω των Novasports 1 & Novasports 1 HD θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την διαδικασία της κλήρωσης σε περιγραφή του Ισίδωρου Πρίντεζη. Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει η εκπομπή «Post Draw Show» με το σχολιασμό των αποτελεσμάτων.

Οι κληρώσεις καθώς και οι εκπομπές θα είναι διαθέσιμες και μέσω του WEB TV του www.Novasports.gr»

«Στάζει χολή» για Ατρόμητο ο Τεν Κατε!

Μπορεί ο τεχνικός της Άλκμααρ, Γκέρτιαν Φερμπέικ, να μίλησε με καλά λόγια για τον Ατρόμητο, ωστόσο ένας πρώην γνώριμος, ο Χεν Τεν Κάτε, δεν φαίνεται να έχει σε μεγάλη εκτίμηση τους «κυανόλευκους».

«Στάζει χολή» για Ατρόμητο ο Τεν Κατε
Μπορεί ο τεχνικός της Άλκμααρ, Γκέρτιαν Φερμπέικ, να μίλησε με καλά λόγια για τον Ατρόμητο, ωστόσο ένας πρώην γνώριμος, ο Χεν Τεν Κάτε, δεν φαίνεται να έχει σε μεγάλη εκτίμηση τους «κυανόλευκους».

Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού, μίλησε στην εφημερίδα «Volkskrant» για τον αντίπαλο της Άλκμααρ στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ, δίνοντας τη… δική του εκδοχή για το «αστέρι».

«Είναι ένα από τις μικρότερα σωματεία στην Αθήνα, θα έλεγα σχεδόν ερασιτεχνικό», ήταν η απάντηση του Ολλανδού ερωτηθείς για την άποψή του για τον Ατρόμητο και το κλίμα στο γήπεδό του.

«Ο Ατρόμητος βγήκε τέταρτος στην Ελλάδα. Τα πήγε καλύτερα απ’ ότι περίμενε», δήλωσε στη συνέχεια.

«Άφηνε τους αντιπάλους του να κάνουν εκείνοι το παιχνίδι. Είτε παίζουν εντός έδρας, είτε παίζουν εκτός δεν έχει σημασία γι' αυτούς. Δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να αφήσουν τον αντίπαλο να παίξει όπως εκείνος θέλει», ανέφερε καταλήγοντας ο πρώην προπονητής του τριφυλλιού. Πηγή: sport-fm.gr

Ό,τι δεν έκανε πέρσι…!!

Την πρώτη του νίκη στην Ευρώπη που θα τον φέρει κοντά στους ομίλους του Europa League θα κυνηγήσει ο Ατρόμητος απέναντι στην Άλκμααρ (19:30, Novasports 2).

Ό,τι δεν έκανε πέρσι…
Την περσινή σεζόν κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη Νιούκαστλ, όμως ο Ατρόμητος – όνομα και πράγμα – έδειξε πως δεν είχε τίποτα να φοβηθεί.

Αν δεν ήταν τα διαιτητικά λάθη, οι Περιστεριώτες θα μπορούσαν να είχαν κάνει πραγματικότητα το όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους του Europa League.

Φέτος η ομάδα του Γιώργου Παράσχου έχει νέα ευκαιρία απέναντι στην Άλκμααρ να πετύχει τον στόχο της.

Απόψε οι «κυανόλευκοι» καλούνται να φτάσουν στην πρώτη τους ευρωπαϊκή νίκη για να μπορέσουν να έχουν ελπίδες πρόκρισης στους ομίλους της δεύτερη τη τάξει διοργάνωσης της UEFA (19:30, Novasports 2).

Το έργο του Ατρομήτου είναι δύσκολο, όμως οι ποδοσφαιριστές έχουν τις δικές τους πιθανότητες και παρουσιάζονται αποφασισμένοι να τις εξαντλήσουν.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Σηφάκης. Μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα είναι οι Νάστος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης και Γιαννούλης.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Μπάλλας και Δημούτσος, ενώ την τριπλέτα στα χαφ θα αποτελέσουν οι Μπρίτο, Γκαρσία και Ούμπιντες. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Παπαδόπουλος.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Τζενάμο, Παπουτσογιαννόπουλος, Ταυλαρίδης, Καλλέργης, Καραμάνος, Ναπολεόνι, Καραγκούνης και Φάμπιο.

Στο απέναντι στρατόπεδο, ο Γκέρτιαν Φερμπέεκ θα χρησιμοποιήσει τους Εστεμπάν (τερματοφύλακας), Μ. Γιόχανσον, Βούιτενς, Γκουβελέεου, Φίργκεφερ (άμυνα), Γκούντελι - Χένρικσεν – Ελμ (στα χαφ), Μπέερενς, Ααρον Γιόχανσον και Γκούντμουντσον (η τριάδα της επίθεσης).

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ντε Βίντερ, Γκόρτερ, Ρέινεν, Χέιμανς, Φοερτόομ, Μάρτενς, Ορτίς, Φαν Οφερέεμ και Μπέργκχους.

Διαιτητής της αποψινής αναμέτρησης είναι ο Νταβίντ Φερνάντεζ Μπορμπαλάν από την Ισπανία, ενώ βοηθοί του είναι οι συμπατριώτες του Κάρλος Χιμένεθ και Χόρχε Πριέτο.Πηγή: sport-fm.gr

Αλλάζει την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου!!

Την Τρίτη ο ΠΑΟΚ δεν παίζει απλά μια πρόκριση. Αλλά το μέλλον του. Αυτή η ρεβάνς ίσως αλλάξει την ιστορία ολόκληρη. Γράφει ο Βασίλης Παπαθεοδώρου. 
Υπάρχουν αγώνες και αγώνες στην ιστορία μιας ομάδας. Ο ΠΑΟΚ, για παράδειγμα, επί δεκαετίες έδινε (αδικαιολόγητη για τους περισσότερους) βαρύτητα στα «ντέρμπι» με τον Άρη ή τον Ολυμπιακό. Παιχνίδια που εννιά φορές στις δέκα, δεν έκριναν απολύτως τίποτα παρά ένα αποτέλεσμα γοήτρου. Αν ρωτήσεις ας πούμε έναν φίλαθλο εκτός Θεσσαλονίκης, γιατί... πλακώνονται ΠΑΟΚ και Άρης κάθε φορά που παίζουν μεταξύ τους, μια πιθανή απάντηση είναι για το «ποιος θα αυτοαναγορευθεί αφεντικό της πόλης». Εννοείται πως όσο δεν έχεις στόχο τίτλους, η ζωή σου αποκτά νόημα μέσα από τέτοιες μάχες.
Μόνο που για τον ΠΑΟΚ έφτασε η ώρα που δεν διακυβεύει ένα αποτέλεσμα. Ούτε καν μια πρόκριση. Την Τρίτη στην άδεια Τούμπα ο ΠΑΟΚ παίζει το μέλλον του. Κι όχι μόνο το δικό του, αλλά ίσως και ολόκληρου του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο δικέφαλος παίζει σε 90 λεπτά τα πάντα. Κανένα άλλο παιχνίδι τις τελευταίες δεκαετίες δεν είχε τόση σημασία όσο έχει αυτό. Γιατί; Επειδή θα τον αλλάξει επίπεδο. Όχι απλά για να πάρει την (αμέτρητη) χαρά τη συμμετοχής. Αυτό είναι δευτερεύων.
Ο ΠΑΟΚ έχει βάλει... μεσομακροπρόθεσμο στόχο το πρωτάθλημα και ο τρόπος για να φτάσει εκεί είναι μέσω Σάλκε. Ο Σαββίδης τον νοικοκύρεψε, ωστόσο δεν φτάνει. Με 20 μύρια στο ταμείο όμως, αλλάζει η ιστορία. Και γιατί στερεί πέντε εκατομμύρια από τον άμεσο ανταγωνιστή του, που ούτως ή άλλως, άνευ συναγωνισμού κατεβάζει αντί να ανεβάζει τον μεταγραφικό πήχη, αλλά και γιατί αξιοποιώντας τα έσοδα του Champions League θα κάνει αυτό που δε μπορεί τώρα: Να κοιτάζει στα μάτια τον Ολυμπιακό.
Αν η Τούμπα ήταν γεμάτη, η Σάλκε θα είχε λίγες ελπίδες ανατροπής. Στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων κατέστη σαφές ότι η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα τους είναι μικρή. Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να βρει τους Γερμανούς χωρίς τους δύο παίκτες που κάνουν τη διαφορά σε άμυνα (Κυριάκος Παπαδόπουλος) και επίθεση (Χούντελαρ). Κι οι ευκαιρίες στη ζωή δεν παρουσιάζονται συνέχεια.
Για αυτό και δεν έχει την παραμικρή σημασία το πώς πήρε το 1-1, αν ο Χακόμπο έβλεπε για άουτ το σουτ του Φαρφάν ή ο Χίλντεμπραντ ακόμα περιμένει το σουτ του Στοχ. Άσχετα αν το κατέκτησε απόλυτα δίκαια. Είτε δίκαια είτε άδικα, με τύχη ή χωρίς, με όλους τους Θεούς μαζί τους ή τους δαίμονες απέναντί του, την Τρίτη έχει ραντεβού με κάτι μοναδικό κι ανεπανάληπτο. Να παίξει στο Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία του. Και να μπει στο επόμενο πρωτάθλημα με ρεαλιστικές πιθανότητες (κι όχι ουτοπικές όπως τώρα...) να εκθρονίσει τον Ολυμπιακό.
Πηγή: gazzetta.gr

Σχέδιο + Στοχ = ναι ρε ΠΑΟΚ!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος υποκλίνεται στον διαβασμένο Στέφενς και αναρωτιέται αν ο Σαββίδης κατάλαβε ότι έκανε λάθος που άργησε να ψωνίσει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές.  
Δεν περιμέναμε αυτό το ματς για να διαπιστώσουμε ή να επιβεβαιώσουμε ότι ο ΠΑΟΚ προσέλαβε κανονικό προπονητή. Το είχαμε επιβεβαιώσει και στα παιχνίδια του με την Μέταλιστ ότι ο Χουμπ Στέφενς έχει τον τρόπο του για να γίνει αποτελεσματικός και στη διεύθυνση μιας ελληνικής ομάδας. Ηταν, όμως, για τον ΠΑΟΚ ευεργετικό που έπεσε πάνω στην Σάλκε, την προηγούμενη ομάδα του νυν προπονητή του. Ο Στέφενς, που μας είχε ήδη δείξει ότι είναι ικανότατος στην ανάγνωση του αντιπάλου και την προσέγγιση μιας διπλής παρτίδας αγώνων, στα ματς με την Μέταλιστ, στη σύγκρουση με την Σάλκε είχε το πλεονέκτημα της εσωτερικής ενημέρωσης και της βαθιάς γνώσης των σημερινών δυνατοτήτων της προηγούμενης ομάδας του.
Πήρε ρίσκο ο Στέφενς που έδωσε τόσα μέτρα στη Σάλκε μετά το πρώτο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου. Συνέβη και από σχέδιο και από ανάγκη. Του συνέβη δηλαδή αφενός επειδή ώθησε την Σάλκε στην επιλογή να ξοδέψει τη μπαταρία της την ώρα που της είχε κλείσει τον άξονα και είχε εξουδετερώσει τους επικίνδυνους εκτελεστές της, αλλά του συνέβη και επειδή στο ρόστερ του δεν κυκλοφορούσε ένας μέσος με προσωπικότητα, εμπειρία και ποιότητα για να ρυθμίσει το παιχνίδι, να κρατήσει τη μπάλα, να κερδίσει μέτρα και φάουλ, να βγάλει τον ΠΑΟΚ από το δικό του μισό, να ανακόψει την γερμανική κατοχή της μπάλας. Του συνέβη δηλαδή και επειδή του λείπει αυτό το “οκταροδεκάρι” κλάσης που θέλει ο προπονητής του.
Το ίδιο καλά τα είχε κάνει, και εκεί με κάποια ρίσκα, ο Στέφενς και στα ματς με την Μέταλιστ. Εκεί όμως δεν είχε κανέναν νέο παίκτη της “κάνω τη διαφορά” κατηγορίας. Είχε μισό, τον Νέσιντ, όσο είχε προλάβει να προσαρμοστεί και να ετοιμαστεί. Στη Γερμανία όμως είχε και έναν ολόκληρο. Τον Στοχ, που πέτυχε μια χρυσή γκολάρα, την οποία έφτιαξε μόνος. Σε μια προσπάθεια από αυτές όπου ο παίκτης σέρνει τα ποδοσφαιρικά καρύδια του στον χλοοτάπητα. Ο Στοχ έκανε αυτό που δεν είχαν κάνει στο πρώτο ματς με τη Μέταλιστ ο Γεωργιάδης και ο Αθανασιάδης σε “πάρε - βάλε” ευκαιρίες. Επειδή ο Στοχ είναι αποδεδειγμένα γεννημένος για το υψηλό επίπεδο. Και το ξέρει. Το νιώθει. Και το βγάζει.
Λάθεψε ο ΠΑΟΚ που δεν ψώνισε ακόμη έναν - δύο τέτοιους, για το κέντρο της άμυνας και - ειδικά εκεί - την μεσοεπιθετική γραμμή. Παρ’ όλα αυτά η τύχη του χαμογέλασε ξανά: βρήκε σε μέτρια κατάσταση και χτυπημένη από την απουσία του Χούντελαρ τη Σάλκε. Τι δώρο... Αυτά που διδάχθηκε στα τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια του όμως, εφόσον τα διδάχθηκε, δεν πρέπει να τα ξεχάσει. Αυτό το επίπεδο του ποδοσφαίρου, των αστέρων, με τη μπάλα ραμμένη στο μανίκι, ζητάει αστέρια. Θέλει αστέρια για να σταθείς ανταγωνιστικά. Και ο ΠΑΟΚ, που είχε την οικονομική δυνατότητα, έπρεπε να το έχει κάνει, διότι διεκδικεί μια πρόκριση που θα του φέρει ένα σωρό εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο και ένα πλήθος από επιμέρους οφέλη, τα οποία θα κουραστεί να μετρά στο μέλλον εφόσον προκριθεί.
Με την είσοδο του Κάτσε, ο μεταμορφωμένος ΠΑΟΚ του β’ ημιχρόνου, που είχε παραπάνω ενέργεια στον άξονά του συγκριτικά με αυτή που δεν του έδιναν ο Λόρενς και ο Λάζαρ, έκανε πολύ καλό, πολύ έξυπνο παιχνίδι, και έφτασε τελικώς με άνεση σε ένα αποτέλεσμα που θα τον έκανε φαβορί αν οι βλάκες του δεν του είχαν στερήσει το δικαίωμα να υποδεχθεί την Σάλκε σε γεμάτη Τούμπα.
Θα ‘θελα να ‘μαι από μια πλευρά να κοιτάζω τα πρόσωπα αυτών των ηλιθίων την ώρα που ο Στοχ ισοφάρισε. Να δω στη φάτσα τους πόσο καμαρώνουν που τιμωρούν τόσο σκληρά την αγαπημένη τους ομάδα.
Ακόμη και αν δεν προκριθεί, ο ΠΑΟΚ κέρδισε ήδη πολλά: Μεγάλη εμπιστοσύνη προς τον ικανότατο προπονητή του, εμπειρία και αυτοπεποίθηση, ατομική και ομαδική, εμπιστοσύνη των οπαδών προς την ομάδα και το σχέδιό της. Και φυσικά ευρωπαϊκή διαφήμιση του ονόματος “ΠΑΟΚ” ανά τον πλανήτη.
Εχει πλάκα ότι ο Στέφενς αναρωτιόταν δυο μήνες πίσω, όταν η Σάλκε του πρότεινε διοικητικό πόστο, αν παραμένει ή όχι “ακμαίος” για να συνεχίζει ενεργός σε πάγκο. Για καλή τύχη του ΠΑΟΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Στέφενς πίστεψε ότι το ‘χει ακόμη.

Πηγή: gazzetta.gr