Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

«Χαβαλές» με τα γκρουπ: ο Κόντε στον δρόμο του Ολυμπιακού!

Καλοκαίρι, Τσάμπιονς Λιγκ, σενάρια, κλήρωση την επόμενη Παρασκευή: η συνήθεια που… έγινε λατρεία. Μια συνοπτική ματιά στα υπό διαμόρφωση γκρουπ και στις «ανατροπές» από τον Γιάννη Σερέτη. «Ρυθμιστές» όλης της κλήρωσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ είναι από χθες ο ΠΑΟΚ και η Αϊντχόφεν! Αν τα καταφέρουν εναντίον των ανώτερων και με υψηλότερη βαθμολογία Σάλκε και Μίλαν αντίστοιχα, αλλάζει ο χάρτης για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πλέον θα έχει υποψήφιους αντιπάλους και την Ζενίτ και την Μάντσεστερ Σίτι από το 2ο γκρουπ, τις οποίες μέχρι τώρα αποφεύγει, όντας «μαζί» τους στο 3ο γκρουπ. Το δεδομένο είναι ότι από… προχθές, η Ρεάλ Σοσιεδάδ με τις δύο απίστευτες γκολάρες στο Λιόν «έστειλε» την Γιουβέντους του Κόντε στο 2ο γκρουπ, καθιστώντας την αυτομάτως υποψήφια αντίπαλο των Ερυθρόλευκων, που επίσης την «απέφευγαν». Ο ΟΣΦΠ «αποφεύγει» πλέον την Λεβερκούζεν από το 4ο γκρουπ, η οποία πλέον θα «συγκατοικήσει» μαζί του. Ισως αποφύγει και την Κοπεγχάγη, όχι όμως και τη Νάπολι, η οποία όπως φαίνεται παραμένει στο 4ο!
 Ας… χαβαλεδιάσουμε λοιπόν, με μια συνοπτική ματιά στα γκρουπ, κρατώντας στο μυαλό δύο δεδομένα: α) οι αντίπαλοι παίζουν τόσο ρόλο (ή και μικρότερο!) από το πρόγραμμα των αγωνιστικών. β) Δεδομένης της πρόκρισης της Βασιλείας και της πιθανής της Αούστρια, ενδεχόμενη πρόκριση του ΠΑΟΚ θα αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητες διατήρησης της 12ης θέσης της Ελλάδας στην κατάταξη της UEFA. Μόνο αν συμβεί αυτό, ο πρωταθλητής Ελλάδας θα παίζει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2015 - 2016.
Από τα ματς του διημέρου, θεωρούμε σίγουρη την πρόκριση των ομάδων με κεφαλαία γράμματα…
1.Λιόν – ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ 0-2
2.Πάσος Φερέιρα – ΖΕΝΙΤ 1-4
3.ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ – Μάριμπορ 3-1
4.Ντινάμο Ζάγκρεμπ – ΑΟΥΣΤΡΙΑ Β. 0-2   
5.Λουντογκόρετς – ΒΑΣΙΛΕΙΑ 2-4
6.Φενέρμπαχτσε – ΑΡΣΕΝΑΛ 0-3

«Ανοιχτή» είναι η πρόκριση σε τέσσερα ζεύγη
1.    Σάλκε – ΠΑΟΚ 1-1
2.    Στεάουα – Λέγκια Β. 1-1
3.    Αϊντχόφεν – Μίλαν 1-1
4.    Σαχτόρ Καραγκάντα – Σέλτικ 2-0
ΓΚΡΟΥΠ 1
1.    Μπάγερν
2.    Μπαρτσελόνα
3.    Τσέλσι
4.    Ρεάλ Μαδρίτης
5.    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
6.    Αρσεναλ*
7.    Πόρτο
8.    Μπενφίκα
ΑΡΑ: Η Αρσεναλ καθάρισε στην Κωνσταντινούπολη και το γκρουπ μένει αναλλοίωτο.
ΓΚΡΟΥΠ 2
1.Ατλέτικο Μαδρίτης
2.Λιόν* (Σοσιεδάδ στο 4ο)
3.Σαχτάρ Ντόνετσκ
4.Μίλαν;* (Αϊντχόφεν στο 3ο)
5.Σάλκε;* (ΠΑΟΚ στο 4ο)
6.Μαρσέιγ
7.ΤΣΣΚΑ Μόσχας
8.Παρί Σεν Ζερμέν
ΑΡΑ: Λογικά προκρίθηκε η Ρεάλ Σοσιεδάδ με το 0-2 επί της Λιόν, συνεπώς «έρχεται» η Γιουβέντους σ’ αυτό το γκρουπ. Από τις εκπλήξεις του ΠΑΟΚ και της PSV εξαρτάται και ο «προβιβασμός» της Ζενίτ και της Μάντσεστερ Σίτι. 
ΓΚΡΟΥΠ 3
1.    Γιουβέντους
2.    Ζενίτ*
3.    Μάντσεστερ Σίτι
4.    Αγιαξ
5.    Ντόρτμουντ
6.    Βασιλεία*
7.    Ολυμπιακός
8.    Γαλατάσαραϊ
ΑΡΑ: Ζενίτ και Βασιλεία προκρίθηκαν, η Γιούβε «ανεβαίνει» γκρουπ, Ζενίτ και Σίτι «περιμένουν» ΠΑΟΚ καιPSV. O OΣΦΠ μένει σταθερός στο γκρουπ ό,τι και να γίνει. Μπαίνει στο γκρουπ σίγουρα η Λεβερκούζεν. Η Κοπεγχάγη περιμένει μόνο τον ΠΑΟΚ για τον «προβιβασμό» της από το 4ο γκρουπ, εφόσον η PSV λόγω υψηλής βαθμολογίας (64.945 ) πάει στο 3ο.
ΓΚΡΟΥΠ 4
1.    Λεβερκούζεν
2.    Κοπεγχάγη
3.    Νάπολι
4.    Αντερλεχτ
5.    Σέλτικ;* (Σαχτόρ Καραγκάντα στο 4ο)
6.    Στεάουα;* (Λέγκια Βαρσοβίας στο 4ο)
7.    Βικτόρια Πλζεν*
8.    Ντινάμο Ζάγκρεμπ* (Αούστρια Βιέννης στο 4ο)
ΑΡΑ: Η Λεβερκούζεν είναι ήδη στο 3ο αν δεν κάνει την τεράστια ανατροπή η Λιόν στην Ισπανία επί της Σοσιεδάδ. Η Κοπεγχάγη περιμένει τον αποκλεισμό της Σάλκε από τον ΠΑΟΚ για να πάει στο 3ο γκρουπ. Ο «Δικέφαλος» είναι στο 4ο σίγουρα, αν προκριθεί, με 28.800 βαθμούς.
·         Στην κλήρωση δεν είναι δυνατή η σύμπτωση ομάδων από την ίδια χώρα στον ίδιο όμιλο.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: