Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Μπάρτσα είναι και... γυρίζει!! (video)

Στον πρώτο γύρο της είχε βάλει έξι. Αυτή τη φορά αρκέστηκε στα μισά. Η Μπαρτσελόνα επικράτησε 3-1 της Γρανάδα κι έδειξε πως ξεπέρασε την ήττα-σοκ της περασμένης αγωνιστικής. Σταθερά «αφεντικό» η Ρεάλ.

Μπάρτσα είναι και... γυρίζει (video)
Η ήττα της περασμένης αγωνιστικής μέσα στο «Καμπ Νου» από την Μάλαγα πόνεσε, αλλά η Μπαρτσελόνα κοιτάζει μπροστά. Και στο πρώτο της παιχνίδι μετά απ' το εν λόγω σοκ, έδειξε αντανακλαστικά... Μπαρτσελόνα, παίρνοντας τη νίκη με σκορ 3-1 απέναντι στη Γρανάδα και μειώνοντας εκ νέου τη διαφορά της απ' τον πρωτοπόρο Ρεάλ (που έχει ματς λιγότερο).

Δεν ήταν ο Μέσι, δεν ήταν ο Νεϊμάρ, δεν ήταν ο Σουάρες. Ήταν ο Ράκιτιτς που στο 25' άνοιξε το δρόμο για τους μπλαουγκράνα μετά το τραγικό λάθος του Κάλα (του πρώην άσου της ΑΕΚ). Με αυτό το τέρμα όλα έγιναν πιο εύκολα για τους Καταλανούς, με το όμορφο τελείωμα του Ουρουγουανού επιθετικού με το... καλημέρα της επανάληψης να δείχνει πως το τρίποντο... δεν χάνεται.

Προς στιγμήν οι γηπεδούχοι έδειξαν να παραμένουν στο… κόλπο, όταν ο Ρίκο μείωσε με πέναλτι στο 53’, αλλά οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε δεν ήταν διατεθειμένοι να αφήσουν την κατάσταση να τους ξεφύγει. Κι ο Μέσι στο 70’ (από οριακά θέση οφσάιντ) τέλειωσε μια και καλή την υπόθεση νίκη, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1, που δεν άλλαξε στο φινάλε παρά τις αρκετές χαμένες ευκαιρίες της Μπάρτσα.



Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 27/2

Εσπανιόλ - Κόρδοβα 1-0
(43' Άμπραχαμ)

Σάββατο, 28/2

Γρανάδα - Μπαρτσελόνα 1-3
(53' πεν. Ρίκο - 25' Ράκιτιτς, 48' Σουάρες, 70' Μέσι)

Βαγιεκάνο - Λεβάντε (19.00)
Αλμερία - Λα Κορούνια (21.00)
Μάλαγα - Χετάφε (23.00)

Κυριακή, 29/2

Βαλένθια - Σοσιεδάδ (13.00)
Εϊμάρ - Αθλέτικ Μπιλμπάο (18.00)
Σεβίλλη - Ατλέτικο Μαδρίτης (20.00)
Ρεάλ - Βιγιαρεάλ (22.00)

Δευτέρα, 30/2
Θέλτα - Έλτσε (21.45)

Η επόμενη (26η) αγωνιστική

Παρασκευή 6 Μαρτίου

Λεβάντε-Εϊμπαρ (21:45)

Σάββατο 7 Μαρτίου

Λα Κορούνια-Σεβίλλη (17:00)
Μπιλμπάο-Ρεάλ Μαδρίτης (19:00)
Έλτσε-Αλμερία (21:00)
Γρανάδα-Μάλαγα (23:00)

Κυριακή 8 Μαρτίου

Μπαρτσελόνα-Ράγιο Βαγεκάνο (13:00)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Εσπανιόλ (18:00)
Βιγιαρεάλ-Θέλτα (20:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Βαλένθια (22:00)



Κόρντοβα-Χετάφε (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

One Way(ne) or another!!

Μα έτσι, μα αλλιώς, η Μαν. Γιουνάιτεντ παραμένει αποτελεσματική στο «Ολντ Τράφορντ»! Με δυο γκολ του Γουέιν Ρούνεϊ, οι «διάβολοι» λύγισαν 2-0 τη Σάντερλαντ και πέρασαν στην 3η θέση της Premier League.

One Way(ne) or another!
Εκτός έδρας κάνει νερά, αλλά τουλάχιστον το «Ολντ Τράφορντ» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το ‘χει (ξανα)κάνει «φρούριο»!

Παρόλο που δυσκολεύτηκε απ’ τη μαχητική Σάντερλαντ, η ομάδα του Φαν Χάαλ έφτασε στην 11η νίκη στο «θέατρο των ονείρων» (2-0) και πέρασε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Το πέναλτι που κέρδισε ο Φαλκάο από τον πρώην «διάβολο» Ο’ Σέι και η αποβολή του (επίσης πρώην παίκτη της Γιουνάιτεντ) Μπράουν ξεκλείδωσαν το παιχνίδι για τη Γιουνάιτεντ.

Κι επέτρεψαν στον Γουέιν Ρούνεϊ να υπογράψει -με δυο γκολ- το τρίποντο που αφήνει ελπίδες ακόμα και για τη δεύτερη θέση (σ.σ. η Σίτι απέχει πέντε πόντους και παίζει την Κυριακή στο «Άνφιλντ»).



Την ίδια ώρα όμως που η Γιουνάιτεντ παρέμενε δυνατά στη μάχη για το Champions League, η Σαουθάμπτον έχανε ακόμα περισσότερο έδαφος σ’ αυτή. Πέφτοντας κι εκείνοι θύματα του εκπληκτικού Μπεραχίνο (11ο γκολ φέτος), οι «άγιοι» ηττήθηκαν 1-0 από τη Γουέστ Μπρομ κι έχοντας μια μόλις νίκη σε πέντε ματς, κινδυνεύουν να μείνουν έπειτα από καιρό εκτός της πρώτης πεντάδας.



Κατά τ’ άλλα, η κυνική Σουόνσι έκανε μια ακόμα «κηδεία», περνώντας απ’ την έδρα της Μπέρνλι. Μετά τη νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (και λίγο καιρό μετά το διπλό στο Σαουθάμπτον), οι «κύκνοι» φαρμάκωσαν και την εκ των ουραγών του πρωταθλήματος και χάρη σ’ ένα αυτογκόλ του Τρίπιερ, προσέθεσαν τρεις ακόμα βαθμούς στο σακούλι (1-0).



Το ίδιο κατάφερε όμως και η φορμαρισμένη Στόουκ. Με ήρωα τον Κράουτς, οι «potters» καθάρισαν και τη Χαλ του Ντάμε Εντόι (σ.σ πέρασε αλλαγή στο 56’) και έφτασαν στην τέταρτη νίκη τους στα έξι τελευταία ματς (1-0). Με το ίδιο σκορ δε -και πρωταγωνιστή ξανά τον Παπί Σισέ- η Νιούκαστλ επέστρεψε στις επιτυχίες κι έδωσε ένα ακόμα σπρώξιμο στην Άστον Βίλα προς τον γκρεμό.



Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία στην Premier League


Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

Σάββατο, 28/2

Γουέστ Χαμ-Κρίσταλ Πάλας 1-3
(76’ Βαλέντσια - 41’ αυτ. Κρέσγουελ, 51’ Νταν, 63’ Μάρεϊ)

Μπέρνλι-Σουόνσι 0-1
(64’ αυτ. Τρίπιερ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σάντερλαντ 2-0
(66’, 85’ πεν. Ρούνεϊ)

Νιούκαστλ-Άστον Βίλα 1-0
(37’ Σισέ)

Στόουκ-Χαλ 1-0
(71’ Κράουτς)

Γουέστ Μπρομ-Σαουθάμπτον 1-0
(2’ Μπεραχίνο)

Κυριακή, 1/3

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι (14:00)
Άρσεναλ-Έβερτον (16:05)

*Λόγω του τελικού του Λιγκ Καπ, ο αγώνας ΚΠΡ-Τότεναμ μεταφέρεται για τις 7/3 ενώ η αναμέτρηση ανάμεσα σε Λέστερ και Τσέλσι θα γίνει στις 29/4.


Η επόμενη αγωνιστική (28η)

Τρίτη 3/3 (21:45)

Άστον Βίλα-Γουέστ Μπρόμιτς
Χαλ-Σάντερλαντ
Σαουθάμπτον-Κρίσταλ Πάλας

Τετάρτη 4/3 (21:45)

ΚΠΡ-Άρσεναλ
Γουέστ Χαμ-Τσέλσι
Μάντσεστερ Σίτι-Λέστερ
Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Στόουκ-Έβερτον
Τότεναμ-Σουόνσι
Λίβερπουλ-Μπέρνλι (22:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Λευκή πετσέτα» η Λιόν!!

Όλα ξεκίνησαν ιδανικά, όμως το «Γκραντ Σταντ» ήταν και πάλι γρουσούζικο για τη Λιόν. Η Λιλ, είδε τους «λιονέ» να παραδίνονται, έκανε τσακ-μπαμ την ανατροπή 2-1 και θέτει σε κίνδυνο την πρωτιά τους.

«Λευκή πετσέτα» η Λιόν
Πλήρωσε την σιγουριά της η Λιόν στο «Γκραντ Σταντ». Για ακόμη ένα παιχνίδι η έδρα της Λιλ αποδείχτηκε… βουνό και οι παίκτες του Φουρνιέ έφυγαν με άδεια χέρια, 2-1, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Ligue 1.

Μόλις στο 3ο λεπτό ο Τολισό έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους στο σκορ όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η Λιόν οπισθοχώρησε αδικαιολόγητα στο γήπεδο και έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να πιέσουν. Αυτό που δεν πέτυχαν μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, οι παίκτες του Ζιράρ το κατάφεραν και με το παραπάνω με την συμπλήρωση μιας ώρας. Ένα τραγικό τετράλεπτο κόστισε στη Λιόν, που δέχτηκε δύο τέρματα, πρώτα με τον Γκεγιέ (56’) κι εν συνεχεία με τον Λόπες (60). Οι «λιονέ» αν και άργησαν κατάφεραν να συνέλθουν στο φινάλε, όπου κυνήγησαν την ισοφάριση. Ο Ενιάμα και οι αμυντικοί του άντεξαν την πίεση και κράτησαν μια μεγάλη νίκη.

Έτσι, η Λιόν έμεινε στους 54 βαθμούς και πλέον δίνεται η ευκαιρία στην 2η Παρί (52) να πιάσει κορυφή αν περάσει από την έδρα της Μονακό την Κυριακή.


Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 27/2

Μαρσέιγ-Καέν 2-3
(45’+2’ Αγιού, 63’ Ζινιάκ - 67’ Σεμπ, 70’ Σάλα, 87’ Μπενεζέ)

Σάββατο, 28/2 (21:00)

Λιλ-Λιόν 2-1
(56' Γκεγιέ, 60' Λόπες - 3' Τολισό)

Μπορντό-Ρεμς
Λανς-Ρεν
Λοριάν-Μπαστιά
Μετς-Εβιάν
Τουλούζ-Σεντ Ετιέν

Κυριακή, 1/3

Ναντ-Γκινγκάμπ (15:00)
Μονπελιέ-Νις (18:00)
Μονακό-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)


Η επόμενη αγωνιστική (28η)

Παρασκευή, 6/3

Τουλούζ-Μαρσέιγ (21:30)

Σάββατο, 7/3 (21:00)

Παρί Σεν Ζερμέν-Λανς (18:00)
Μπαστιά-Νις
Καέν-Μπορντό
Εβιάν-Μονακό
Ρεμς-Ναντ
Ρεν-Μετς

Κυριακή, 8/3

Σεντ Ετιέν-Λοριάν (15:00)
Γκινγκάμπ-Λιλ (18:00)
Μονπελιέ-Λιόν (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Παίρνει διαστάσεις η ρατσιστική επίθεση σε Καρεμπέ!!

Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, το επεισόδιο με τον Κριστιάν Καρεμπέ στη Λεωφόρο έχει ήδη φτάσει στην UEFA, προκαλώντας προβληματισμό.
Το επεισόδιο με τον Κριστιάν Καρεμπέ στη Λεωφόρο είναι ξεχωριστό από τις υπόλοιπες περιπτώσεις ρατσιστικών κρουσμάτων στα ελληνικά γήπεδα για για δύο λόγους. Αφενός, διότι υπάρχει οπτικό υλικό, video, το οποίο δείχνει τον οπαδό να κάνει τις κινήσεις και δεν βασίζεται σε μαρτυρίες ή αναφορές. Και αφετέρου, διότι εμπλεκόμενος είναι ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος είναι πρεσβευτής της UEFA και έχει πάρει μέρος σε αρκετές καμπάνιες της.
Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έχει ήδη ενημερωθεί μέσω της FARE για το περιστατικό, με στελέχη της μάλιστα να το συζητούν προβληματισμένα, ενώ έχει γίνει ενημέρωση και στους δύο συλλόγους για την καταγραφή του. Τόσο στον Παναθηναϊκό, γηπεδούχο του ντέρμπι, όσο και στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι», μάλιστα, φέρονται διατεθειμένοι να κυνηγήσουν μέχρι τέλους την υπόθεση.
Η UEFA είναι πολύ ευαίσθητη σε θέματα ρατσισμού και στο καταστατικό της, στο άρθρο 14 προβλέπει συγκεκριμένες ποινές, οι οποίες ξεκινούν από τιμωρία μέρους της κερκίδας, μέχρι πρόστιμα και τιμωρία έδρας, διατηρώντας παράλληλα την δυνατότητα να επιβάλει επιπλέον ποινές σε περίπτωση που κρίνει η πειθαρχική της επιτροπή.
Για τι περιστατικό θα συνταχθεί επιπλέον αναλυτική αναφορά, η οποία θα βασίζεται στο στοιχείο του video και από εκεί και πέρα θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, ενώ θα φτάσει και στην ΕΠΟ. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η UEFA δεν επιβάλλει απευθείας ποινές για ρατσισμό στα πρωταθλήματα των χωρών, αλλά λειτουργεί ως μοχλός πίεσης προκειμένου να τηρηθούν τα όσα προβλέπονται. Το αν θα υπάρξει δηλαδή κάποια ποινή, έχει να κάνει περισσότερο με τις ελληνικές ποδοσφαιρικές αρχές και φυσικά με το πως θα χειριστούν από εκεί και πέρα οι εμπλεκόμενοι το επεισόδιο. Επειδή, όπως προείπαμε, θύμα είναι ο Καρεμπέ, ο λόγος του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.
Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό πέρυσι για το Κύπελλο, όταν υπήρξε καταγγελία για μπανάνα στον Σαλίνο, ο δικέφαλος δεν είχε τιμωρηθεί ξεχωριστά για το κρούσμα ρατσισμού. Του είχε επιβληθεί μια ποινή συνολικά για τα όσα είχαν γίνει σε εκείνη την επεισοδιακή αναμέτρηση της Τούμπας, στα οποία είχε συμπεριληφθεί και η μπανάνα, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζεται το πως είχε αξιολογηθεί.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Κοντρέρας στη «Μ»: «Σαφώς και θα με ενδιέφερε να έρθω στον ΠΑΟΚ»

Ο Πάμπλο Κοντρέρας μίλησε στη «Μ» με αφορμή την φημολογία που τον θέλει να έχει αυτοπροταθεί στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή.

Ο Χιλιανός που αυτές τις μέρες βρίσκεται στο Περού, δήλωσε ενημερωμένος για την παραίτηση του Ζήση Βρύζα, τόνισε πώς δεν έχει δεχθεί καμιά πρόταση από τον ΠΑΟΚ αλλά θα τον ενδιέφερε να επιστρέψει στην Τούμπα από άλλο πόστο.

«Γνωρίζω ότι ο Ζήσης Βρύζας έχει παραιτηθεί και έκανα προσπάθειες να μιλήσω μαζί του στο τηλέφωνο αλλά δεν τα έχω καταφέρει γιατί είναι κλειστό», σημείωσε για να συνεχίσει: «δεν έχω μιλήσει με κανέναν από τον ΠΑΟΚ ούτε έχω δεχθεί πρόταση».

Η ουσία είναι αν ο ίδιος θα ήθελε να επιστρέψει από άλλο πόστο στον Δικέφαλο: «Σαφώς και θα με ενδιέφερε. Έχω στενούς δεσμούς με την ομάδα, την αγαπώ και η οικογένεια μου έζησε στην Θεσσαλονίκη. Θα ήθελα να δεχθώ την πρόταση και φυσικά θα την αποδεχόμουν». Σημείωσε ότι συζητά με την Κόλο Κόλο το ενδεχόμενο να εργαστεί εκεί αλλά ξεκαθάρισε πως «αν δεχθώ πρόταση από τον ΠΑΟΚ θα επιλέξω την ομάδα της Θεσσαλονίκης χωρίς δεύτερη κουβέντα»
*Πηγή: metrosport.gr*

Καταρτίζεται το πρόγραμμα των συναντήσεων Παπαθανασάκη!!

Όλο αυτό το διάστημα ήταν προς το... ναι, αλλά οριστικά και τυπικά ο Σπύρος Παπαθανασάκης, την Πέμπτη, αποφάσισε να κάνει το ταξίδι από το Τορόντο για την Αθήνα.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έρχεται με τους συνεργάτες και συνεργάτιδές του στην Ελλάδα αρχικά για να παρακολουθήσει το δεύτερο προημιτελικό παιχνίδι με τον Πανιώνιο και να έχει σειρά επαφών για πολλά ζητήματα που αφορούν την ομάδα. Το ακριβές πρόγραμμά του καταρτίζεται αυτές τις ημέρες και θεωρείται αρκετά πιθανό, να παραμείνει μια μέρα παραπάνω από την ομάδα στην Πρωτεύουσα για συγκεκριμένα ραντεβού.

Θα βρίσκεται σίγουρα μια εβδομάδα (ίσως λίγο παραπάνω) στη Θεσσαλονίκη και σ' αυτό το διάστημα θα έχει σειρά επαφών σε θέματα οργάνωσης της εταιρίας, αύξησης εσόδων, μπουτίκ, εξέλιξη της διαδικασίας αδειοδότησης κι άλλα επί μέρους εξίσου σημαντικά.
*Πηγή: metrosport.gr*

Αλληλεγγύη από όλους στην Πάρμα!!

Οι ομάδες της Σέριε Α πήραν την απόφαση να ξεκινήσουν οι αγώνες τους για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος με 15 λεπτά καθυστέρηση, σε ένδειξη συμπαράστασης στους παίκτες της Πάρμα.
Οι «παρμένζι» περνάνε τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας τους, καθώς οι ποδοσφαιριστές της ομάδας δεν θα ταξιδέψουν στη Γένοβα για το ματς με την Τζένοα, καθώς δεν βρέθηκαν χρήματα για το ταξίδι.
Έτσι λοιπόν, οι υπόλοιπες ομάδες πήραν την απόφαση να καθυστερήσουν την έναρξη των αναμετρήσεών τους σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους παίκτες της Πάρμα.
*Πηγή: arenafm.gr*

Διέσχισε όλο το γήπεδο και σκόραρε ο «’κούνμπο» (vid)

Οι Μπακς ηττήθηκαν στο Staples Center από τους Λέικερς λόγω της κακής αμυντικής απόδοσης τους στο 4ο δωδεκάλεπτο.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όμως είχε ένα θεαματικό coast to coast, όπου διασχίζοντας όλο το γήπεδο με την μπάλα σκόραρε με λέι απ στο καλάθι των «Λιμναίων».





*Πηγή: superbasket.gr*

Αργεντινή: Δεν έφτασε μυθικό γκολ του Καρέρα για την Άρσεναλ!! (videos)

Το πρώτο βαθμό της στη νέα σεζόν της Αργεντινής εξασφάλισε η Άρσεναλ Σαραντί με εντός έδρας 1-1 κόντρα στη Νουέβα Σικάγο.
Δεν εκμεταλλεύτηκε αριθμητικό πλεονέκτημα από το 59ο λεπτό, αλλά πρόλαβε να ισοφαρίσει με εντυπωσιακό γκολ του Ραμίρο Καρέρα στις καθυστερήσεις του πρώτου 45άλεπτου. Στο άλλο αποψινό ματς του αργεντίνικου πρωταθλήματος, η Γοδόι Κρουζ κέρδισε την Ουρακάν με 2-1 χάρη σε τέρμα του 22άχρονου Χουάν Φερνάντο Γκάρο στο 88ο λεπτό.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Άρσεναλ Σαραντί – Νουέβα Σικάγο 1-1
Γοδόι Κρουζ – Ουρακάν 2-1
Και οι βαθμολογίες:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Μπόκα Τζούνιορς
2
6
Σαν Λορένζο
2
6
Βελέζ Σάρσφιλντ
2
6
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
2
6
Ροζάριο Σεντράλ
2
6
Ρίβερ Πλέιτ
2
4
Αρχεντίνος Τζούνιορς
2
4
Μπελγκράνο
2
4
Ιντεπεντιέντε
2
4
Ουνιόν
2
4
Λανούς
2
4
Γοδόι Κρουζ
3
4
Μπάνφιλντ
2
3
Νιούελς Ολντ Μπόις
2
3
Ντεφένσα Χουστίσια
2
3
Ουρακάν
3
3
Τεμπέρλι
2
3
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
2
2
Νουέβα Σικάγο
3
2
Κίλμες
2
1
Κρουσέρο Ντελ Νόρτε
2
1
Χιμνάσια Λα Πλάτα
2
1
Τίγκρε
2
1
Ρασίνγκ Κλουμπ
2
1
Άρσεναλ Σαραντί
3
1
Κολόν Σάντα Φε
2
1
Ολίμπο
2
1
Σαρμιέντο
2
1
Αλδοσίβι
2
0
Ατλέτικο Ραφαέλα
2
0
-Οι δύο πρώτοι προκρίνονται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2016.
-Οι ομάδες από την τρίτη μέχρι την έκτη θέση θα πάρουν μέρος σε τουρνουά για θέση στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2016.
-Οι ομάδες από την έβδομη μέχρι τη δέκατη όγδοη θέση θα πάρουν μέρος σε τουρνουά για θέση στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2016.
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Αρχεντίνος Τζούνιορς
2,000
Ουνιόν
2,000
Ιντεπεντιέντε
1,761
Λανούς
1,701
Ρίβερ Πλέιτ
1,701
Νιούελς Ολντ Μπόις
1,628
Βελέζ Σάρσφιλντ
1,577
Σαν Λορένζο
1,546
Μπόκα Τζούνιορς
1,536
Τεμπέρλι
1,500
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.484
Μπελγκράνο
1,412
Ρασίνγκ Κλουμπ
1,412
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1,389
Άρσεναλ Σαραντί
1,377
Ροζάριο Σεντράλ
1,372
Γοδόι Κρουζ
1,326
Ατλέτικο Ραφαέλα
1,206
Ολίμπο
1,186
Τίγκρε
1,134
Κίλμες
1,113
Μπάνφιλντ
1,095
Ντεφένσα Χουστίσια
1,095
Ουρακαν
1,000
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
1,000
Νουέβα Σικάγο
0,666
Κολόν Σάντα Φε
0,500
Κρουσέρο Ντελ Νόρτε
0,500
Σαρμιέντο
0,500
Αλδοσίβι
0,000
-Οι δύο τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.





*Πηγή: onsports.gr*

Batman begins!! (again)

Αυτή η Ντόρτμουντ είναι υπερπαραγωγή! Με τον Ομπαμεγιάνγκ να πανηγυρίζει σαν Μπάτμαν, οι Βεστφαλοί διέλυσαν στο ντέρμπι τη Σάλκε (3-0) κι επιβεβαίωσαν την… επανεκκίνησή τους στην Bundesliga!

Batman begins (again)
Η Ντόρτμουντ ήταν κυρίαρχη στο πρώτο ημίχρονο και λόγω ατυχίας, αλλά και του 19χρονου τερματοφύλακα της Σάλκε, Βέλενροϊτερ δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ. Ομπαμεγιάνγκ (4’, 26’), Καγκάβα (16’), Μιχταριάν (18’) και Ρόις (27’, 36’) δεν μπόρεσαν να σημαδέψουν σωστά. Ο τελευταίος είχε την κορυφαία στιγμή της Μπορούσια στο 34’, καθώς έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και αφού πρώτα η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Νοϊστέντερ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ημίχρονο η κατοχή ήταν 61%-39% υπέρ των Βεστφαλών και οι τελικές 15-2! Έτσι, ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να έχει γίνει over με το… καλημέρα, δεν είχε ούτε ένα γκολ.

Ίδιο ήταν το σκηνικό και στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τον Ρόις να είναι πρωταγωνιστής στις δύο πρώτες καλές στιγμές της Μπορούσια στο 52’ και στο 56’. Η Σάλκε περνούσε πολύ δύσκολες στιγμές στην άμυνα, ενώ επιθετικά ήταν ανύπαρκτη, αφού δεν μπορούσε καν να κρατήσει τη μπάλα. Στο 65’ ο Βέλενροϊτερ σταμάτησε τον Μιχταριάν, με τις τελικές της Ντόρτμουντ να έχουν φτάσει τις 25(!) και παρ’ όλα αυτά, γκολ να μην βάζει.

Τελικά, τον γόρδιο δεσμό έλυσε ο Ομπαμεγιάνγκ στο 78’ με πλασέ μέσα από την περιοχή. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μιχταριάν με κοντινή προβολή έκανε το 2-0 για τη Μπορούσια και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 86’ ο Ρόις, που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του τερματοφύλακα Βέλενροϊτερ και έγραψε το τελικό 3-0. Η Μπορούσια έφτασε τις τέσσερις σερί νίκες και πλέον μπορεί να ξανακάνει όνειρα Ευρώπης. Η Σάλκε έμεινε για τρίτο ματς χωρίς τρίποντο και έπεσε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Πρόγραμμα-Αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής

Παρασκευή 27/2

Μπάγερν Μονάχου-Κολωνία 4-1
(3’ Σβάινσταϊγκερ, 10’ Ριμπερί, 67’ Ρόμπεν, 75’ Λεβαντόφσκι - 45+1’ Ούτζα)

Σάββατο 28/2

Ντόρτμουντ-Σάλκε 3-0
(78’ Ομπαμεγιάνγκ, 80’ Μιχταριάν, 86’ Ρόις)

Λεβερκούζεν-Φράιμπουργκ 1-0
(33’ Ρόλφες)

Χόφενχαϊμ-Μάιντς 2-0
(55’ Βολάντ, 76’ Πολάνσκι)

Χέρτα Βερολίνου-Άουγκσμπουργκ 1-0
(88’ Καλού)

Ανόβερο-Στουτγκάρδη 1-1
(70’ Στιντλ - 52’ Γκέντερ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Αμβούργο (19:30)

Κυριακή 1/3
Γκλάντμπαχ-Πάντερμπορν (16:30)
Βέρντερ Βρέμης-Βόλφσμπουργκ (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (24η)

Παρασκευή 6/3 (21:30)
Στουτγκάρδη-Χέρτα Βερολίνου

Σάββατο 7/3 (16:30)
Σάλκε-Χόφενχαϊμ
Άουγκσμπουργκ-Βόλφσμπουργκ
Ανόβερο-Μπάγερν Μονάχου
Φράιμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης
Αμβούργο-Ντόρτμουντ
Μάιντς-Γκλάντμπαχ (19:30)

Κυριακή 8/3
Κολωνία-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (16:30)
Πάντερμπορν-Λεβερκούζεν (18:30) *Πηγή: sport-fm.gr*

Τεράστια γκάφα στο Μαν.Γιουνάιτεντ – Σάντερλαντ!!

Τραγικό λάθος από τον Ρότζερ Ιστ στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Σάντερλαντ στο «Ολντ Τράφορντ», αφού απέβαλε τον Γουές Μπράουν αντί του Τζον Ο'Σέι στη φάση που ο Φαλκάο κέρδισε πέναλτι στο 64ο λεπτό. 
Ο Ο'Σέι ανέτρεψε πεντακάθαρα τον Κολομβιανό επιθετικό των «κόκκινων διαβόλων» γκρεμίζοντάς τον μέσα στην περιοχή, στη φάση μπαίνει και ο Μπράουν δίχως να κάνει το παραμικρό και κάπου εκεί, ο ρέφερι του αγώνα, Ρότζερ Ιστ, τα κάνει μαντάρα...
Αποβάλλει τον Μπράουν, ο Ο'Σέι του λέει ότι έχει κάνει λάθος, όμως ο διαιτητής παραμένει αμετάπειστος.
Εν συνεχεία μιλάει λίγο στην ενδοεπικοινωνία με τους βοηθούς του, μιλάει και με τους δύο ποδοσφαιριστές, αλλά δεν αλλάζει άποψη! Ο Ο'Σέι βγάζει το περιβραχιόνιο και δείχνει αποφασισμένος να αποχωρήσει μόνος του ώστε να κάνει τον Ιστ να καταλάβει πως ήταν εκείνος που ανέτρεψε τον Φαλκάο, όμως και πάλι ο διαιτητής δείχνει στον Μπράουν να πάει στα αποδυτήρια!
Ακόμα μια απόφαση που κάνει κακό στην Πρέμιερ Λιγκ και αποδεικνύει την αδυναμία των διαιτητών του κορυφαίου πρωταθλήματος τη φετινή σεζόν...
*Πηγή: England365.gr*

Στον πάγκο ο Γκουτιέρεζ!!

Στον πάγκο της Νιούκαστλ, για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα, βρίσκεται ο Γιόνας Γκουτιέρεζ!
Ο 31χρονος άσος, αφού βγήκε νικητής στη «μάχη» με τον καρκίνο των όρχεων, επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων πριν δύο μήνες και το τελευταίο διάστημα πήρε μέρος σε κάποια ματς της ομάδας Νέων.
Πλέον κατάφερε να μπει και στην αποστολή της πρώτης ομάδας, αφού ο Τζον Κάρβερ έκρινε πως είναι απόλυτα έτοιμος να αγωνιστεί και πάλι σε ματς της Πρέμιερ Λιγκ.
Ο Γκουτιέρεζ, τελευταία φορά βρέθηκε σε αποστολή για παιχνίδι πρωταθλήματος, στην ήττα (4-0) της Νόριτς (έπαιζε δανεικός) από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ», στις 26/4/2014.
Η σύνθεση της Νιούκαστλ:
Κρουλ, Γιάνμαατ, Γουίλιαμσον, Κολοτσίνι, Αϊνταρά, Αμπέιντ, Σισοκό, Ομπερτάν, Σάμι Αμεόμπι, Ριβιέρ, Σισέ
Στον πάγκο: Γούντμαν, Ρ. Τέιλορ, Ανίτα, Γκουτιέρεζ, Άρμστρονγκ, Γκουφράν, Αγιόθε
*Πηγή: England365.gr*

«Δεν έχω βιώσει τον ρατσισμό στο Νιούκαστλ»

Την ώρα που η οργάνωση Pegida έχει προγραμματίσει διαδήλωση στο κέντρο της πόλης του Νιούκαστλ, ο Μούσα Σισοκό έστειλε το δικό του μήνυμα, σημειώνοντας πως τα δύο χρόνια που βρίσκεται εκεί, δεν έχει βιώσει τον ρατσισμό.
Τέσσερις ώρες πριν το ματς της Νιούκαστλ κόντρα στην Άστον Βίλα, σχεδόν ένα μίλι από το «St. Jame's Park», η οργάνωση Pegida, ήτοι «Πατριώτες Ευρωπαίοι κατά της Ισλαμοποίησης της Δύσης», πραγματοποίησε διαδήλωση στο κέντρο της πόλης.
Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, ο άσος των «καρακαξών», Μούσα Σισοκό, μίλησε για την ισότητα και της πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός, ενώ επεσήμανε πως δεν έχει υπάρξει θύμα ρατσιστικής επίθεσης για όσο βρίσκεται στο «Νησί».
«Προσπαθώ να προσεύχομαι κάθε μέρα και να προσπαθώ να είμαι σαν ένα με όλους τους ανθρώπους. Με όλους. Και να σεβόμαστε όλο τον κόσμο είτε είναι μαύροι ή άσπροι», σημείωσε σε πρώτο βαθμό.
«Μπορείτε να είστε Γάλλοι, Άγγλοι, Κινέζοι, μαύροι ή άσπροι, είμαστε το ίδιο. Ίσως να έχουμε διαφορετικό χρώμα ή διαφορετική θρησκεία, αλλά εμείς είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι», προσέθεσε.
Ερωτηθείς για το αν έχει βιώσει το θρησκευτικό μίσος ή τον ρατσισμό κατά τη διάρκεια των δύο χρόνων που βρίσκεται στο Νιούκαστλ, ο Γάλλος απάντησε«Όχι. Πάντα ήμουν χαρούμενος εδώ και δεν είχα ποτέ ένα τέτοιο πρόβλημα. Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους παίκτες. Και για τον Αμπέντ και για τον Τιοτέ».
*Πηγή: England365.gr*

Πογιέτ: «Καλύτερη η Γιουνάιτεντ απ' ότι πιστεύει ο κόσμος»

Πεπεισμένος ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι καλύτερη ομάδα από αυτό που πιστεύει η πλειοψηφία του κόσμου, κάτι που δείχνουν και τα αποτελέσματά της στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, εμφανίστηκε ο προπονητής της επερχόμενης αντιπάλου των «κόκκινων διαβόλων», Γκας Πογιέτ.
Πετυχημένη θα μπορέσει να θεωρηθεί η τρέχουσα σεζόν για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε περίπτωση που καταφέρει να κερδίσει μία θέση στην πρώτη τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ, σύμφωνα με τον Γκας Πογιέτ.
Η Σάντερλαντ αντιμετωπίζει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 17:00 και ο Ουρουγουανός κόουτς φρόντισε να επισημάνει πως οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι περισσότερο επικίνδυνη από αυτό που νομίζει η κοινή γνώμη/
«Ξέρω ότι είναι ευκολότερο να δεις την αρνητική πλευρά και δεν λέω πως πραγματοποιεί τις εμφανίσεις που περιμένει ο προπονητής ή παίζει ακριβώς όπως θέλει ο Φαν Χάαλ, αλλά κοιτάξτε τα αποτελέσματα», ήταν τα πρώτα λόγια του Πογιέτ.
«Εάν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπει στην τετράδα με όλες αυτές τις αλλαγές που έχουν συμβεί μετά τον Φέργκιουσον, θα είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. Κοιτάξτε την Άρσεναλ. Είναι ευχαριστημένοι όταν μπαίνουν στην τετράδα, επομένως γιατί η Γιουνάιτεντ να μην είναι, μετά από αυτά που έχουν συμβεί τα δύο τελευταία χρόνια. Πιστεύω πως θα είναι μία αξιοπρεπή σεζόν γι' αυτούς. Υπάρχει μεγάλη αρνητικότητα και είναι αλήθεια ότι ξόδεψαν χρήματα, αλλά τα πάνε καλύτερα απ' ότι μερικοί άνθρωποι νόμιζαν», υπογράμμισε.
*Πηγή: England365.gr*

Λύγισε ο «σκληρός» του ΝΒΑ!!

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Άντονι Μέισον, καθώς ο παλαίμαχος σταρ του ΝΒΑ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το πρόβλημα στην καρδιά που εμφανίστηκε τον τελευταίο μήνα.

Λύγισε ο «σκληρός» του ΝΒΑ
Τη μάχη με το θάνατο έχασε ο Άντονι Μέισον.

Ο 48χρονος Αμερικάνος πρώην άσος του ΝΒΑ είχε διαγνωσθεί με συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια στις αρχές του Φεβρουαρίου. Παρότι ένας από τους γιούς του είχε δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες πως η υγεία του Μέισον παρουσιάζει βελτίωση τελικά η καρδιά του τον «πρόδωσε».

Ο απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Τενεσί ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1988 στην Τουρκία, όπου φόρεσε τη φανέλα της Εφές Πίλσεν και από την επόμενη χρονιά έκανε το μεγάλο βήμα για το ΝΒΑ. Πρώτος του σταθμός ήταν οι Νιου Τζέρσεϊ Νετς και ακολούθησαν οι Ντένβερ Νάγκετς, το στίγμα του όμως το άφησε στη Νέα Υόρκη.

Εκεί αγωνίστηκε με τους Νικς του Πάτρικ Γιούιν για πέντε χρόνια (1991-96) και κορυφαία του στιγμή ήταν η συμμετοχή του στον τελικό των πλέι οφ το 1994, αν και γνώρισαν την ήττα από τους Χιούστον Ρόκετς του Χακίμ Ολάζουον με 4-3. Το 1995 πήρε το βραβείο του καλύτερου Έκτου Παίκτη, ενώ ως μέλος των Σάρλοτ Χόρνετς συμπεριλήφθηκε στην τρίτη καλύτερη πεντάδα του ΝΒΑ. Ακόμα την επόμενη χρονιά εκπροσώπησε τους Μαϊάμι Χιτ στο μοναδικό All Star Game της καριέρας του, την οποία ολοκλήρωσε το 2003 στους Μιλγουόκι Μπακς.

Έμεινε γνωστός στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου για το δυναμικό-αντιαθλητικό για τους αντιπάλους του- παιχνίδι και διακρίθηκε για τις ικανότητές του στα ριμπάουντ και στην άμυνα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πάλας… στην άμμο!!

Φρούδες αποδείχθηκαν οι ελπίδες της Γουέστ Χαμ ότι θ’ ανακάμψει! Συνεχίζοντας τις εκπληκτικές εμφανίσεις μακριά απ’ την έδρα της, η Κρίσταλ Πάλας ξεχαρβάλωσε τα «σφυριά» στο λονδρέζικο ντέρμπι (3-1).

Πάλας… στην άμμο Πολύ σκληρό καρύδι για τα δόντια της Γουέστ Χαμ αποδείχθηκε η Κρίσταλ Πάλας.

Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου παγίδεψε τα «σφυριά» μέσα στο σπίτι τους κι έφυγε από ‘κει μ’ ένα εμφατικό -όσο και σημαντικό- διπλό (3-1).

Παρόλο που είχαν χάσει τη φόρα των πρώτων αγωνιστικών από τότε που άλλαξαν προπονητή -παίρνοντας έναν μόλις πόντο σε δυο ματς στην έδρα τους- οι φιλοξενούμενοι επιβεβαίωσαν ότι είναι… κίνδυνος-θάνατος μακριά απ’ αυτή.

Πρώτα λοιπόν πήραν προβάδισμα (χάρη σε μια στραβοκλωτσιά του Κρέσγουελ πριν το ημίχρονο) κι έπειτα πάγωσαν ακόμα περισσότερο την εξέδρα (με γκολ του Νταν). Όταν, δε, ο Μάρεϊ έβαλε κι εκείνος τ’ όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, ακόμα κι αποβολή του -λίγο μετά- δεν θα μπορούσε ν’ αλλάξει κάτι.

Διότι η Γουέστ Χαμ μείωσε με τον Βαλέντσια, ωστόσο δεν μπόρεσε ν’ αμφισβητήσει το τρίτο σερί διπλό της Πάλας, που έμεινε αήττητη για πέντε παιχνίδια μακριά απ’ το «Σέλχαστ Παρκ» και μακριά από την επικίνδυνη ζώνη της Premier League.


Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία στην Premier League


Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

Σάββατο, 28/2 (17:00)

Γουέστ Χαμ-Κρίσταλ Πάλας 1-3
(76’ Βαλέντσια - 41’ αυτ. Κρέσγουελ, 51’ Νταν, 63’ Μάρεϊ)

Μπέρνλι-Σουόνσι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σάντερλαντ
Νιούκαστλ-Άστον Βίλα
Στόουκ-Χαλ
Γουέστ Μπρομ-Σαουθάμπτον

Κυριακή, 1/3

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι (14:00)
Άρσεναλ-Έβερτον (16:05)

*Λόγω του τελικού του Λιγκ Καπ, ο αγώνας ΚΠΡ-Τότεναμ μεταφέρεται για τις 7/3 ενώ η αναμέτρηση ανάμεσα σε Λέστερ και Τσέλσι θα γίνει στις 29/4.


Η επόμενη αγωνιστική (28η)

Τρίτη 3/3 (21:45)

Άστον Βίλα-Γουέστ Μπρόμιτς
Χαλ-Σάντερλαντ
Σαουθάμπτον-Κρίσταλ Πάλας

Τετάρτη 4/3 (21:45)

ΚΠΡ-Άρσεναλ
Γουέστ Χαμ-Τσέλσι
Μάντσεστερ Σίτι-Λέστερ
Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Στόουκ-Έβερτον
Τότεναμ-Σουόνσι
Λίβερπουλ-Μπέρνλι (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Παρανοϊκό ανθρωπάκι ο Αλαφούζος»

Με μήνυση απαντά η ΠΑΕ Ολυμπιακός στον Γ.Αλαφούζο για όσα είπε στη συν.Τύπου που παραχώρησε χαρακτηρίζοντάς τον παρανοϊκό ανθρωπάκι και υπεύθυνο για«προσχεδιασμένες δολοφονικές απόπειρες» στο ντέρμπι.

ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Παρανοϊκό ανθρωπάκι ο Αλαφούζος»

«Το παρανοϊκό ανθρωπάκι που είναι υπεύθυνο για τα προσχεδιασμένα έκτροπα και τις προσχεδιασμένες δολοφονικές απόπειρες στη Λεωφόρο, αντί να ζητήσει συγγνώμη μετέφερε απλώς τη γελοιότητα και τα ψέματα της Δίκης της Δευτέρας σε σαββατιάτικη εκπομπή», αναφέρει η θέση των Πειραιωτών.

Ματαιώθηκε το Αστέρας-Λεβαδειακός!

Δεν θα γίνει τελικά το φιλικό ανάμεσα στον Αστέρα και τον Λεβαδειακό, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Τρίπολη.

Ματαιώθηκε το Αστέρας-Λεβαδειακός
Ακυρώθηκε το φιλικό Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για σήμερα στις 16:00 στο «Θ. Κολοκοτρώνης».

Ο λόγος της απόφασης είναι οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Χθες, μάλιστα έριξε χαλάζι στην πόλη της Αρκαδίας.

Το συγκεκριμένο φιλικό κλείστηκε λόγω της απόφασης να αναβληθεί η δράση στη Super League, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των κρουσμάτων βίας στον χώρο του ποδοσφαίρου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν αποχωρεί και δεν υποχωρεί!!

Καμία πρόθεση να φύγει από το πρωτάθλημα δεν έχει ο Παναθηναϊκός, όπως δήλωσε ο Γ.Αλαφούζος μιλώντας ξανά για «σύστημα» και αποκαλύπτοντας μέχρι και σκέψεις να γίνει ξεχωριστό πρωτάθλημα με ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.

Δεν αποχωρεί και δεν υποχωρεί
Ο ανένδοτος συνεχίζεται από πλευράς Παναθηναϊκού. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Γιάννης Αλαφούζος, απέκλεισε μεν το ενδεχόμενο αποχώρησης του Παναθηναϊκού από το πρωτάθλημα, αλλά ανέφερε πως η αγανάκτησή του για την ανομία και την προστασία που όπως αναφέρει απολαμβάνει ο Ολυμπιακός έχουν ωθήσει σε σκέψεις ακόμη και για ξεχωριστό πρωτάθλημα με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και άλλους.

Παράλληλα επανέλαβε πως θα συνεχίσει να καταγγέλλει το σύστημα ελπίζοντας πως η νέα κυβέρνηση θα κάνει πράξεις για την πάταξη της βίας και της διαφθοράς, ενώ υποστήριξε πως ο Παναθηναϊκός είναι η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα και αν δεν πάρει το πρωτάθλημα θα αποτελεί αυτό αποτέλεσμα αλλοίωσης.

Όχι αποχώρηση, αλλά έφεση

Από την πρώτη στιγμή ο Γιάννης Αλαφούζος ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα αποχώρησης από το πρωτάθλημα και προανήγγειλε την κατάθεση έφεσης για την τιμωρία που επιβλήθηκε στην ΠΑΕ.

«Να αποχωρήσει ο Παναθηναϊκός από το πρωτάθλημα δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Άλλοι πρέπει να αποχωρήσουν και με τη... βούλα. Ήμασταν πάρα πολύ ενοχλημένοι, αλλά δεν σκεφτήκαμε να φύγουμε από το πρωτάθλημα. Μην ακούω αστειότητες. Μια ομάδα που θέλει να βοηθήσει στην κάθαρση να αποχωρήσει; Θα μείνει μόνο η μαφία μόνο. Επίσης να σας πω πως θα προχωρήσουμε σε έφεση γιατί θεωρούμε άδικη την απόφαση της τιμωρίας, καθώς δεν ξέρω τι άλλο μπορούσαμε να είχαμε κάνει».

inner

Τα χρονικό της έντασης στη Λεωφόρο

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Αλαφούζος ανέφερε το χρονικό των επεισοδίων στη Λεωφόρο μιλώντας για προκλήσεις από πλευράς Ολυμπιακού και αρνητική στάση της αστυνομίας. Μάλιστα αποκάλυψε πως ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε μηνύσεις κατά του ταξίαρχου κ. Αρκουμάνη.

«Την Τετάρτη μετά τη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας βγήκε το χαρτί με τα μέτρα τάξης και περιγράφει ακριβώς πού θα πάει ο καθένας. Αν τα παραβιάσεις, επισύρονται αυστηρές ποινές, ειδικά αν υπάρξουν τραυματισμοί ή θάνατοι. Έχουμε ήδη κάνει αναφορά στον ταξίαρχο κ. Αρκουμάνη και θα κάνουμε και μια μήνυση.

Τα μέτρα τάξης ανέφεραν πως ο κ. Μαρινάκης θα πήγαινε σε μπουθ, που θα είχαν καλυμμένα τα τζάμια τους, για να μην αναγνωρίσει ο κόσμος τον κ. Μαρινάκη επειδή του κρύβει… βαθιά συμπάθεια. Την Κυριακή, στις 10-11 το πρωί, έγινε μια νέα σύσκεψη και με πήραν οι συνεργάτες μου και μου είπαν πως ο κ. Μαρινάκης θέλει να μπει στο γήπεδο. Εμείς είχαμε έρθει σε επαφή με τους οπαδούς μας επειδή υπάρχει ένταση. Κι εγώ την ίδια ένταση έχω, αλλά υπάρχουν κανόνες και πρέπει να φιλοξενούμε τους αντιπάλους, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι.

Είπαμε ότι είναι αδύνατο να κάτσει στον πάγκο ο κ. Μαρινάκης. Όλα αυτά που σας είπα τα έχω καταθέσει στον εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου και τα είπα και στον κ. Κοντονή. Είπα και στους δύο πως θεωρώ πολύ επικίνδυνο να γίνει το παιχνίδι με τον κ. Μαρινάκη στον πάγκο και πως θα ήταν πολύ δύσκολο να μη γίνουν επεισόδια. Σκεφτήκαμε να στείλουμε και μια επιστολή. Θα ήταν καλύτερο να εκκενωθεί το γήπεδο, παρά να γίνει το ματς με τον κύριο Μαρινάκη παρόντα. Αυτό το γράμμα το στείλαμε και καταλήγαμε πως δεν συντρέχει ουδείς λόγος ασφάλειας με την παρουσία του κ. Μαρινάκη στον πάγκο. Ζητήσαμε σε περίπτωση που σκοπεύουν να επιτρέψουν στον κ. Μαρινάκη να δει τον αγώνα στον πάγκο, κι όχι να σουλατσάρει, να εκκενώσουν το γήπεδο. Δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλο περιμένουν οι αρχές για να προστατέψει τους οπαδούς της και τους αντιπάλους. Έγιναν όλα αυτά τα χαριτωμένα, ο κ. Μαρινάκης, ο κ. Περέιρα και ο κ. Νικοπολίδης έκαναν βόλτες. Δεν είδα καμία αστυνομία να παρεμβαίνει επειδή δεν τηρήθηκαν τα μέτρα τάξης. Σκέφτηκα να μη βγάλουμε την ομάδα να παίξει, αλλά οι αντιδράσεις θα ήταν μεγαλύτερες από τους οπαδούς μας και οι βαθμολογικές συνέπειες θα ήταν οι χειρότερες. Το είπαμε στον κ. Αρκουμάνη και μας αγνόησε. Οι αποφάσεις του δεν ήταν τυχαίες. Θα κάνουμε και μήνυση στην αστυνομία για ψευδή αναφορά πως έσκασαν δύο μολότοφ
».

Το ξύλο στο ΔΣ

Στη συνέχεια ο κ. Αλαφούζος αναφέρθηκε στα όσα έγιναν στο επεισοδιακό ΔΣ της Super League και κατηγόρησε ανοιχτά τη διοίκηση του συνεταιρισμού γιατί δεν καταδίκασε καν τη συμπεριφορά της πλευράς του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ άφησε αιχμές για «συνεργασία» Ολυμπιακού και ΟΦΗ.

«Στη Super League αρχίσαμε μια συζήτηση για θέματα ΟΠΑΠ και εκφράστηκαν ανησυχίες κατά πόσο ένας παράγοντας να είναι και μέτοχος στον οργανισμό. Μετά την εισήγηση του κ. Μαρινάκη δεχτήκαμε τη συνηθισμένη επίθεση από τον ΟΦΗ, γιατί ζητάμε να μην είμαστε εμείς οι βλάκες και άλλες ομάδες να εξαπατούν τον κόσμο, τους ποδοσφαιριστές τους και να παίζουν το ρόλο τους στο ποδόσφαιρο με δορυφορικές προτιμήσεις. Δεχτήκαμε μια ασυνάρτητη επίθεση από τον κ. Μαχλά και ακολούθησε μια αγαστή συνεργασία με τον κ. Μαρινάκη. Είχαν κατέβει και οι δύο μαζί στο γήπεδο. Ζήτησαν να τους επιστραφούν οι βαθμοί κι εμείς δεν το δεχτήκαμε».

inner

«Φτάσαμε στα της Λεωφόρου, όπου ο κ. Μαρινάκης είπε ότι εγώ προκάλεσα όλα τα επεισόδια κι ότι το κάναμε επειδή έχουμε κόμπλεξ για όσα έγιναν στη Ριζούπολη. Λες και έγιναν τα ίδια πράγματα. Η πρόκληση είναι σταθερή και βλακώδης. Οι τόνοι ανέβαιναν. Ο κ. Μαρινάκης μονολογούσε και μας κατηγορούσε. Μου λέει ‘θες να σε πλακώσω στο ξύλο ή να σε μπουγελώσω’. Του λέω πως τα λέει όλα αυτά επειδή έχασε. Τα νερά τα έφαγε δυστυχώς ο κ. Κωστούλας. Τον έπιασαν εκεί, άρχισε ένας απίστευτος οχετός ύβρεων. Θα κοινοποιηθούν τα πρακτικά των συζητήσεων».

«Παρενέβη ο Βασίλης (Κωνσταντίνου) και του απάντησε. Υπάρχουν και όρια στο πόσο μπορεί να συγκρατηθεί κάποιος. Εκεί εμφανίστηκε ένας τύπος και με ένα κροσέ ξάπλωσε τον Βασίλη στο πάτωμα. Η Σούπερ Λίγκα δεν έχει κάνει ακόμη τίποτα γι’ αυτό. Ούτε έρευνα, ούτε μια ανακοίνωση. Άλλοι φοβούνται και άλλοι είναι συνεργοί της αλητείας. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί σοβαροί άνθρωποι στη Super League και αυτά τα πράγματα έχουν καταγραφεί. Αυτά τα πράγματα αρμόζουν σε εγκληματικές οργανώσεις. Έτσι ολοκληρώθηκε αυτό το επεισόδιο και μαζί η συνεδρίαση της Super League».

«Έχουμε ήδη κάνει μηνύσεις, έγινε η αυτόφωρη διαδικασία, αλλά υποθέτω πως δεν βρήκαν κανέναν γιατί αλλιώς θα έπρεπε να είχαν συλληφθεί. Ο κ. Κωνσταντίνου έκανε εξετάσεις και επιβεβαιώθηκαν τα τραύματα, που ακόμη και τώρα κάποιοι αμφισβητούν. Πόσο βλάκες πρέπει να είναι; Και η προπαγάνδα έχει τα όριά της. Η Σούπερ Λιγκ… κουβέντα για τα επεισόδια».

«Ο κ. Κοντονής είπε πως διακόπτεται το πρωτάθλημα και πρέπει να ληφθούν μέτρα. Δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο. Κυκλοφορούσαν μπράβοι έξω από τη Super League. Ανάμεσά τους κι ένας μπράβος που έχει σχέση με την εγκληματική οργάνωση. Υπάρχει σχέση του κ. Μαρινάκη με παράνομες ενέργειες και με αυτόν τον μπράβο που χτύπησε τον Βασίλη».

«Η Super League δεν έκανε καμία αναφορά στο κείμενο για το νέο ΔΣ. Αυτό το χαρτί είναι αστείο. Όταν η πολιτεία λέει ότι απαιτείται αυτό το μέτρο της διακοπής, δεν μπορεί να έχει η Super League αυτό το πράγμα και να λέει ότι ‘θα συζητήσουμε ανάμεσα και στα άλλα αυτό το θέμα’. Εμείς στείλαμε επιστολή αναφέροντας πώς μπορούμε να συνεχίσουμε τη συνεδρίαση από εκεί που την αφήσαμε και πώς μπορούμε να αγνοήσουμε τη βία μέσα στο ΔΣ;».

«Κάναμε τα πάντα και μας τιμώρησαν»

Άδικη και υπερβολική χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός την τιμωρία από τη λίγκα για τα επεισόδια στη Λεωφόρο, ενώ μίλησε για «προστασία» στον Ολυμπιακό σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

inner

«Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε. Η τιμωρία είναι άδικη και ακραία λαμβάνοντας υπόψη τις ενέργειες που κάναμε και την άρνηση των αρχών να λάβουν τα μέτρα που έπρεπε. Αν μας είχε επιβληθεί από τη Super League ή τις άλλες αμερόληπτες αρχές του ελληνικού ποδοσφαίρου να έρθει ο κ. Μαρινάκης και να σουλατσάρει πάνω-κάτω, θα είχαμε πάρει περισσότερα μέτρα. Δεν μας δόθηκε ούτε αυτή η δυνατότητα και παρ’ όλα αυτά τιμωρηθήκαμε. Η βία είναι καταδικαστέα, βέβαια. Καταλαβαίνω την αγανάκτηση για την ανομία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά όποιος έχει βία, την πληρώνει, εκτός κι αν είναι ο Ολυμπιακός. Η μόνη ομάδα από την οποία δεν έχουν αφαιρεθεί βαθμοί είναι ο Ολυμπιακός. Η ιερή αγελάδα του ελληνικού ποδοσφαίρου, που κάθε χρόνο παίρνει 50-60 εκατ. ευρώ από το Champions League και πληρώνει μπράβους. Ας μας κάνουν μήνυση».

Περιμένει… πράξεις από την κυβέρνηση

Ο Γιάννης Αλαφούζος πέταξε το μπαλάκι στην κυβέρνηση περιμένοντας να κάνει πράξη όσα έχει υποσχεθεί για την αντιμετώπιση της βίας και της διαφθοράς, αν και κατηγόρησε τον Σταύρο Κοντονή πως με τις τοποθετήσεις του μετά τα επεισόδια στη Λεωφόρο πίεσε εμμέσως για βαριά τιμωρία στον Παναθηναϊκό.

«Υπάρχουν δύο ποινικές υποθέσεις σε εξέλιξη και οι επιπτώσεις στους εμπλεκόμενους μπορεί να είναι μεγάλες. Δεν θέλω να πω περισσότερα σε αυτή τη φάση. Η κυβέρνηση έχει ευθύνη. Η αδικία απέναντι στον Παναθηναϊκό είναι πως παρότι είναι μια από τις ομάδες που στηρίζουν την εντιμότητα και τους κανόνες του fair play, ο κ. Κοντονής έστρεψε όλα τα φώτα δημοσιότητας για να τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός. Επηρέασε για να ληφθεί αυτή η άδικη απόφαση. Ελπίζω αυτό να έγινε απλώς από σύμπτωση. Εμείς δεν είμαστε μπαμπέσηδες και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπάρχει αθλητικό πνεύμα που είναι η πεμπτουσία του πρωταθλήματος».

«Διάβασα με ενδιαφέρον ότι ο κ. Κοντονής ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την πάταξη της διαφθοράς. Τι έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση για τη βία; Μόνο λόγια. Κατατέθηκε ένα αξιόλογο νομοσχέδιο από τον κ. Ανδριανό, αλλά δεν πρόλαβε. Αντιλαμβάνομαι πως ο κ. Κοντονής θα εφαρμόσει πολλά από αυτά. Αν ο κ. Κοντονής προχωρήσει σε αυτά που λέει, χαλάλι η ταλαιπωρία που υφιστάμεθα. Θα δώσουμε μάχη για να μπορέσουμε να κερδίσουμε την έφεση και να πάρουμε πίσω τους βαθμούς μας».

inner

Πάντως θεωρεί πως η αναβολή του πρωταθλήματος από μόνη της δεν βοηθά σε κάτι. «Το θέμα της αναβολής για μια εβδομάδα είναι ημίμετρο. Δεν μπορώ να καταλάβω τι θα έχει αλλάξει. Εμείς θα ζητήσουμε την απόλυτη εφαρμογή των νόμων προτού δεχτούμε να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα. Ανοίξαμε αυτό το κουτί της Πανδώρας, να δούμε τι θα βγει».

Όσο για το αν ο Παναθηναϊκός θα φτάσει μέχρι τον πρωθυπουργό, είπε: «Ο κ. Κοντονής είναι ο αρμόδιος που ασχολείται με το θέμα. Αν πηγαίναμε στον πρωθυπουργό θα ήταν περισσότερο κίνηση εντυπωσιασμού».

«Αν η κυβέρνηση θα είναι συνεπής με τις υποσχέσεις της, θα το δούμε. Μπορεί ο κ. Κοντονής και η σημερινή κυβέρνηση να είναι σαν τους προηγούμενες. Ελπίζω να είναι διαφορετικά τα πράγματα. Αν αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να ολοκληρώσει την κάθαρση στο ποδόσφαιρο, θα είναι πολύ άσχημα τα πράγματα. Αισιοδοξώ, αλλά έχω υπάρξει αισιόδοξος κι άλλες φορές και την έχω πατήσει».

«Αδιαφάνεια…»

Φυσικά δεν παρέλειψε να μιλήσει για τη διαιτησία και τα άλλα ποδοσφαιρικά όργανα που κατ’ επανάληψη έχει επικρίνει για τη λειτουργία τους η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

«Τις διαιτησίες τις βλέπετε όλοι. Συγκεκριμένοι διαιτητές, σφυρίζουν συγκεκριμένα παιχνίδια με συγκεκριμένα αποτελέσματα. Θυμίζω τον τελικό Κυπέλλου που χάρισε τον τίτλο στον Ολυμπιακό και τον στέρησε από μια επαρχιακή ομάδα. Ο κ. Σπάθας σφύριξε πάλι φέτος τον Αστέρα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν αντιδρά περισσότερο η συγκεκριμένη ομάδα. Υπάρχει απόλυτη αδιαφάνεια στη διαιτησία. Οι παρατηρητές δεν ξέρουμε τι γράφουν στις εκθέσεις τους και δεν μας τις δίνουν. Οι πειθαρχικές διαδικασίες κινούνται κυρίως, σχεδόν αποκλειστικά, από αυτές τις εκθέσεις. Εδώ υπάρχει θέμα λειτουργίας στο χώρο του ποδοσφαίρου. Το ίδιο ισχύει για τους διαιτητές. Είναι απόλυτα αδιαφανής η διαδικασία εκλογής και βαθμολόγησης των διαιτητών. Το παράδειγμα είναι ο τραυματισμός του Γλύκου στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ κι εμείς… Και να πω και για τον ΟΦΗ, πριν δέκα μέρες; Εκεί μας προστάτευσε η αστυνομία, τραυματίστηκε ο κ. Παπαβασιλείου και είχαμε 20.000 πρόστιμο και μια αγωνιστική. Συγκρίνετε πράγματα και καταστάσεις».

«Είμαστε η καλύτερη ομάδα»

Ο Γιάννης Αλαφούζος ανέφερε πως ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα και πως αν δεν πάρει το πρωτάθλημα θα πρόκειται για αλλοίωση.

«Όλα τα σκεφτόμαστε. Εδώ που έχουμε φτάσει, κανείς πρέπει να σκέφτεται τα πάντα. Ήδη αντιδράμε. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, τηρώντας τους νόμους της πολιτείας, να κυνηγάμε τη διαφθορά και να την αποκαλύπτουμε. Αναλαμβάνουμε το κόστος γι’ αυτό. Ο Παναθηναϊκός έχει την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα κι αν δεν ήταν η συμπάθεια των διαιτητών στον Ολυμπιακό και η αντιπάθειά τους προς τον Παναθηναϊκό, θα ήμασταν πρώτοι στη βαθμολογία. Με τη δική μας φιλοσοφία συνεχίζουμε στο δρόμο μας. Βγάζουμε παιδιά από τις ακαδημίες μας και αποκτούμε καλούς ξένους παίκτες και του χρόνου θα το κάνουμε σε μεγαλύτερο βαθμό. Αν ο Παναθηναϊκός δεν πάρει φέτος το πρωτάθλημα, θα οφείλεται σε αλλοίωση».

«Η απογοήτευση κάνει τους παίκτες κι εμένα πιο δυνατούς. Είμαι σε επαφή με τους ποδοσφαιριστές. Δεν θεωρώ πως χρειάζεται να τους κάνω ομιλία. Μιλάω μαζί τους, αλλά σαν φυσιολογικοί άνθρωποι. Είμαστε ενωμένοι, δυνατοί και-επαναλαμβάνω-η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα».

Ξεχωριστό πρωτάθλημα;

Η αποκάλυψη ήταν πως υπάρχει σκέψη ακόμη και για δημιουργία ξεχωριστής λίγκας.

«Υπάρχει μια συνεργασία μεταξύ ομάδων που έχουν θιγεί. Συγκεκριμένα με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Αλλά είναι μια συνεργασία ευκαιριακή, σε συγκεκριμένα θέματα, γιατί δεν παύουμε να είμαστε ανταγωνιστές. Αυτό δεν παύει να σημαίνει πως έχουμε κοινά συμφέροντα, όπως την αντιμετώπιση αυτού του συστήματος που υπάρχει στο ποδόσφαιρο».

«Ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και άλλες ομάδες θα μπορούσαν να φύγουν από το πρωτάθλημα. Έχουν συζητηθεί, αλλά δεν είναι αποφάσεις. Υπάρχουν και κάποια όρια. Θα μπορούσαμε να φύγουμε, να φτιάξουμε ένα πρωτάθλημα, εκτός UEFA. Ούτως ή άλλως το πρωτάθλημα το παίρνει ο Ολυμπιακός και βγαίνει στο Champions League. Να τους αφήσουμε να παίζουν μόνοι τους, με τον Πλατανιά, τον Εργοτέλη και τον Τύρναβο, με τους οποίους μιλάνε στα πακιστανικά τηλέφωνα».

Τέλος, για την πρόσφατη κατάθεσή του ως μάρτυρας για την εγκληματική οργάνωση, είπε: «Αφού με είδατε και κλήθηκα σαν μάρτυρας, προφανώς και υπάρχει εξέλιξη». *Πηγή: sport-fm.gr*

Καταγγελία ΟΦΗ κατά Παναθηναϊκού!!

Για παραβάσεις της αθλητικής και φορολογικής νομοθεσίας κατήγγειλε τον Παναθηναϊκό στο ΣΔΟΕ και τη Super League ο ΟΦΗ, συνεχίζοντας τη μεγάλη κόντρα των δύο ΠΑΕ.

Καταγγελία ΟΦΗ κατά Παναθηναϊκού

Όπως αναφέρουν στην καταγγελία τους, που υπογράφεται από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Νίκο Μαχλά, οι «πράσινοι» ελέγχονται για φοροδιαφυγή, μη καταβολή ΦΠΑ και απιστία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ στην επιστολή προς το ΣΔΟΕ οι Ηρακλειώτες κατηγορούν τη νομική υπηρεσία της Super League «… η οποία για λόγους προσωπικής ‘πολιτικής’ δεν ήλεγξε επί σειρά ετών τον τρόπο διάθεσης εισιτηρίων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός». Καταλήγουν, δε, πως προχώρησαν στην καταγγελία αυτή «… ως έχοντες έννομο συμφέρον και για λόγους υγιούς ανταγωνισμού».

Μάλιστα η ΠΑΕ ΟΦΗ με επιστολή στη Super League ζητεί να συζητηθεί το θέμα των εισιτηρίων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο ΔΣ του συνεταιρισμού την προσεχή Δευτέρα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Νομπόα: «Χαρούμενος στον ΠΑΟΚ, αλλά αν έρθει πρόταση…»

Ευτυχής στον ΠΑΟΚ και την Ελλάδα δηλώνει ο Κριστιάν Νομπόα, αλλά δεν κλείνει την πόρτα σε μια καλή πρόταση από το εξωτερικό.

Νομπόα: «Χαρούμενος στον ΠΑΟΚ, αλλά αν έρθει πρόταση…»

«Η οικογένειά μου είναι χαρούμενη εδώ. Ο κόσμος μάς έχει υποδεχτεί πολύ καλά. Νιώθω ότι έχω έρθει σε μια οικογένεια και χαίρομαι που βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ. Έχω συμβόλαιο για δυόμισι χρόνια κι αν είναι να εξαντλήσω αυτό το χρονικό διάστημα, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αν όμως έρθει κάποια πρόταση από άλλη χώρα το καλοκαίρι και υπάρξει συμφωνία, θα δούμε…», τόνισε ο μέσος από τον Ισημερινό.

«Το καλό είναι πως εδώ υπάρχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον στον κόσμο από ό,τι στη Ρωσία. Ένιωσα και πάλι ποδοσφαιριστής. Ο κόσμος στηρίζει πολύ την ομάδα, φωνάζει συνέχεια. Θυμίζει Λατινική Αμερική από τη φασαρία, τις κροτίδες και τα καπνογόνα», πρόσθεσε ο 30χρονος άσος.

Όσο για τις ελπίδες της ομάδας του για το Champions League είπε: «Είναι δύσκολο. Χάσαμε πολύ έδαφος στα τελευταία παιχνίδια, αλλά το επόμενο ματς είναι με τον Παναθηναϊκό και όλα μπορούν να συμβούν».

Έφτασε και υπέγραψε ο Δώνης!! (pics)

Ο Γιώργος Δώνης είναι κι επίσημα προπονητής της Αλ Χιλάλ. Έφτασε στο Ριάντ με τους συνεργάτες του και υπέγραψε για ένα χρόνο με οψιόν ανανέωσης.

Έφτασε και υπέγραψε ο Δώνης (pics)
Η… αραβική περιπέτεια άρχισε για τον Γιώργο Δώνη. Ο 45χρονος προπονητής έφτασε στο Ριάντ μαζί με τους συνεργάτες του, τον υποδέχτηκαν εκπρόσωποι της διοίκησης της Αλ Χιλάλ και λίγη ώρα μετά υπέγραψε το συμβόλαιό του.

Αυτό έχει διάρκεια μέχρι το τέλος της σεζόν και θα του αποφέρει περίπου 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχει οψιόν ανανέωσης έναντι περίπου 3 εκατ. ευρώ.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Τεστ» για τους νέους!

Ως ευκαιρία για να τσεκάρει μεταξύ άλλων τους Μουζακίτη, Ποζατζίδη που δεν έχουν αγωνισθεί σε επίσημο ματς αντιμετωπίζει το σημερινό φιλικό του Πανιωνίου με τον Παναθηναϊκό ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

«Τεστ» για τους νέους
Μπορεί η αναβολή κάθε δράσης που αποφασίστηκε για αυτό το Σαββατοκύριακο στη Super League να πηγαίνει πίσω τις ομάδες.

Τουλάχιστον οι προπονητές τους θα έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν κάποια συμπεράσματα. Όπως, ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος αναμένεται να χρησιμοποιήσει στο σημερινό φιλικό του Πανιωνίου με τον Παναθηναϊκό (15:00) τους Μουζακίτη και Ποζατζίδη, που αποκτήθηκαν στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αλλά δεν έχουν αγωνισθεί σε επίσημο ματς.

Έτσι, ο 46χρονος τεχνικός θα δει σε τι κατάσταση είναι οι συγκεκριμένοι παίκτες και αν μπορεί να τους υπολογίζει άμεσα, ενώ την Τετάρτη θα διεξαχθεί η ρεβάνς για τα προημιτελικά του Κυπέλλου κόντρα στον Ηρακλή. Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο παιχνίδι ο «Γηραιός» επικράτησε 2-0 στο γήπεδο του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Επιστροφή με ήττα για Θανάση!

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο επέστρεψε από τον τραυματισμό του, αλλά η ομάδα του στο NBDL έχασε εύκολα και ο ίδιος βρέθηκε σε κακή μέρα.

Επιστροφή με ήττα για Θανάση
Εμφανώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό του που τον κράτησε εκτός δράσης για λίγες μέρες εμφανίστηκε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στην ήττα των Γουέστσεστερ Νικς από τους Σάντα Κρουζ Ουόριορς με 117-91 για το NBDL.

Ο 22χρονος άσος έπαιξε μεν για 34 λεπτά, αλλά είχε 4 πόντους (2/3 δίποντα, 0/3 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 τάπες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Άρεσαν, αλλά… έχασαν!

Αντετοκούνμπο και Κουφός είχαν καλή παρουσία, αλλά Μπακς και Γκρίζλις δεν τα κατάφεραν. Φρένο στους Καβαλίερς από τους Πέισερς, «βόλτα» των Ουόριορς στο Τορόντο, επιτέλους νίκη για Σπερς.

Άρεσαν, αλλά… έχασαν
Αν και μέχρι την τέταρτη περίοδο είχαν το προβάδισμα, οι Μπακς έχασαν με 101-93 από τους Λέικερς στο Staples Center. Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είχε καλή παρουσία με 13 πόντους (5/8 βολές, 4/12 δίποντα), 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 τάπα, 1 κλέψιμο και 3 λάθη σε 36:02.

Από ομάδα του LA την πάτησαν και οι Γκρίζλις, που ηττήθηκαν από τους Κλίπερς με 97-79. Ο Κώστας Κουφός σε 15:40 είχε 9 πόντους (4/6 δίποντα, 1/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 λάθη, ενώ ο Νικ Καλάθης σε 16:14 είχε 3 πόντους (1/2 βολές, 1/5 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 2 ασίστ και 2 κλεψίματα. Ο Κώστας Παπανικολάου απουσίασε με διάστρεμμα από τη νίκη των Ρόκετς επί των Νετς με 102-98.

Οι Πέισερς έβαλαν φρένο με 93-86 στους πολύ φορμαρισμένους Καβαλίερς, που πάντως έπαιξαν χωρίς τους τραυματίες Λεμπρόν Τζέιμς και Κάιρι Ίρβινγκ. Οι Ουόριορς σάρωσαν με 113-89 τους Ράπτορς στο Τορόντο με 25 πόντους του Κλέι Τόμπσον και 22 του Στεφ Κάρι. Οι Σπερς έβαλαν τέλος σε ένα σερί τεσσάρων ηττών με 107-96 στο Σακραμέντο, ενώ η Θάντερ παρά το τρίτο σερί τριπλ νταμπλ του Ράσελ Γουέστμπρουκ (40π., 13 ριμπ., 11 ασίστ) ηττήθηκε με 105-102 από τους Μπλέιζερς.

Αναλυτικά:

Ιντιάνα Πέισερς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 93-86 Στάκεϊ 19, Σ. Χιλ 15 (10 ριμπ., 12 ασίστ), Μάιλς 13, Γουέστ 12-Σμιθ 21, Λοβ 17 (10 ριμπ.), Ντελαβεντόβα 14 (10 ριμπ.), Σάμπερτ 14 (10 ριμπ.).

Φιλαδέλφεια 76ερς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 89-81 Νόελ 14 (13 ριμπ.), Κόβινγκτον 13, Ρίτσαρντσον 12, Εμπά α Μουτ 10-Γουόλ 21 (11 ασίστ), Πόρτερ 19, Σέσιονς 14, Γκορτάτ 8 (14 ριμπ.).

Ατλάντα Χοκς-Ορλάντο Μάτζικ 95-88 Μίλσαπ 20, Χόρφορντ 17 (13 ριμπ.), Τιγκ 17, Κάρολ 15-Βούτσεβιτς 21 (15 ριμπ.), Ολαντίπο 19, Χάρις 15, Φράι 10.

Μπόστον Σέλτικς-Σάρλοτ Χόρνετς 106-98 Τόμας 28, Μπράντλεϊ 19, Γερέμπκο 16 (10 ριμπ.), Κράουντερ 14, Σμαρτ 10-Ουίλιαμς 31, Τζέφερσον 14, Χέντερσον 14, Κιντ-Τζίλκριστ 12, Ζέλερ 11.

Ντιτρόιτ Πίστονς-Νιου Γιορκ Νικς 115-121 (κ.α. 105-105) Μονρό 28 (13 ριμπ.), Ντράμοντ 21 (15 ριμπ.), Κάλντγουελ-Πόουπ 19, Τζάκσον 16, Μικς 16-Μπαρνιάνι 25 (12 ριμπ.), Χάρνταγουεϊ 18, Άμουντσον 17 (14 ριμπ.), Λάρκιν 16, Γκάλογουεϊ 12, Σβεντ 11.

Τορόντο Ράπτορς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 89-113 Ρος 18, ΝτεΡόζαν 14, Ουίλιαμς 12, Βαλαντσιούνας 7 (12 ριμπ.)-Τόμπσον 25, Κάρι 22, Γκριν 17, Μπαρμπόσα 11, Λίβινγκστον 11.

Σικάγο Μπουλς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 96-89 Μπάτλερ 28 (12 ριμπ.), Ντανλίβι 21, Σνελ 12, Νοά 11 (12 ριμπ.)-Μάρτιν 18, Ρούμπιο 15 (10 ασίστ), Γουίγκινς 14, Πέκοβιτς 12 (11 ριμπ.).

Χιούστον Ρόκετς-Μπρούκλιν Νετς 102-98 Τζόουνς 26 (12 ριμπ.), Αρίζα 20, Χάρντεν 15 (12 ασίστ), Μοτιεγιούνας 11, Σμιθ 10-Ουίλιαμς 15, Πλάμλι 15, Μπράουν 14, Τζόνσον 13, Άντερσον 13, Λόπεζ 12 (12 ριμπ.).

Μέμφις Γκρίζλις-Λος Άντζελες Κλίπερς 79-97 Ράντολφ 20 (10 ριμπ.), Λι 12, Γκασόλ 11, Κουφός 9-Πολ 19 (13 ασίστ), Κρόφορντ 19, Ρέντικ 18, Τζόρνταν 15 (22 ριμπ.), Μπαρνς 13.

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Μαϊάμι Χιτ 104-102 Αζανσά 24, Γκόρντον 20, Έβανς 19 (11 ασίστ), Ποντέξτερ 18, Κάνιγχαμ 10 (10 ριμπ.), Ασίκ 5 (10 ριμπ.)-Ντενγκ 22, Ντράγκιτς 20, Γουάιτσαϊντ 16, Γουόκερ 16, Γουέιντ 11.

Ντένβερ Νάγκετς-Γιούτα Τζαζ 82-104 Μπάρτον 22, Γκαλινάρι 13, Φαρίντ 12-Φέιβορς 21 (10 ριμπ.), Μπερκ 19, Χέιγουορντ 15, Χουντ 14, Γκομπέρ 10.

Σακραμέντο Κινγκς-Σαν Αντόνιο Σπερς 96-107 ΜάκΛεμορ 21, ΜακΚόλουμ 20, Γκέι 16, Τόμπσον 12 (11 ριμπ.), Έβανς 3 (11 ριμπ.)-Πάρκερ 19, Λέοναρντ 17, Τζινόμπιλι 16, Ντάνκαν 12.

Λος Άντζελες Λέικερς-Μιλγουόκι Μπακς 101-93 Κλάρκσον 16, Έλινγκτον 14, Λιν 14, Χιλ 14, Σάκρε 12, Μπούζερ 10-Ιλιασόβα 17 (12 ριμπ.), Αντετοκούνμπο 13, Μπέιλες 12, Μίντλετον 10.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 115-112 Όλντριτζ 29 (16 ριμπ.), Λίλαρντ 29, Αφλάλο 18, Μπατούμ 9-Γουέστμπρουκ 40 (13 ριμπ., 11 ασίστ), ΜακΓκάρι 20, Ιμπάκα 14, Μόροου 13.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μποροβήλος: «Δεν είναι λύση να αφαιρούνται βαθμοί»


Ο Γιώργος Μποροβήλος, εξέφρασε λίγα 24ωρα μετά το -3 στον Παναθηναϊκό την άποψη ότι δεν μπορεί να δοθεί λύση στο θέμα της βίας μόνο με αφαίρεση βαθμών. «Θα υπάρχει αλλοίωση πρωταθλήματος», σχολίασε.

Μποροβήλος: «Δεν είναι λύση να αφαιρούνται βαθμοί»
Τη δική του θέση για το θέμα των επεισοδίων και τις κυρώσεις που τις συνοδεύουν εξέφρασε ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος, μιλώντας στην εφημερίδα «Αγορά», ενώ την Πέμπτη επιβλήθηκε -3 στον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα. Τόνισε ότι πρέπει να γίνει αυστηροποίηση των ποινών και πως οι φυσικοί αυτουργοί πρέπει να οδηγούνται σε δίκη, σχολιάζοντας ότι η αφαίρεση βαθμών δεν μπορεί απαραίτητα να δώσει τη λύση.

Αναλυτικά μίλησε για:

- την συνεδρίαση της Δευτέρας στη Super League: «Θα κοιταχτούμε όλοι στα μάτια. Θα πούμε τι πρέπει να γίνει για να βρεθούν ουσιώδεις λύσεις που θα βοηθήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή απομένουν 9 αγωνιστικές για να τελειώσει το πρωτάθλημα και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δρομολογήσουμε τις αποφάσεις για τη νέα χρονιά. Τη Δευτέρα θα συγκαλέσω το Δ.Σ. της Superleague και θα ενημερώσω τους προέδρους για όλα όσα είπε ο υπουργός. Να δούμε σε ποιους τομείς μπορούμε να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες. Να δούμε σε ποια κομμάτια μπορούμε να παρέμβουμε. Να βάλουμε κανόνες για τη νέα χρονιά».

-το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις κάμερες: «Θα πρέπει να δούμε τι προβλήματα υπάρχουν για να λυθούν και να ξεκινήσει η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, να μπουν κάμερες σε όλα τα γήπεδα. Είναι ξεχωριστές περιπτώσεις από γήπεδο σε γήπεδο. Υπάρχουν γήπεδα που είναι δημοτικά, αλλά για τα οποία πρέπει να γίνει συνεννόηση με την ΓΓΑ. Θα δούμε όλα τα προβλήματα, ώστε να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες».
- τις Λέσχες φιλάθλων που θέλει να δημιουργηθεί από το Υφυπουργείο Αθλητισμού: «Πρέπει επίσης να ξεκινήσουν οι διαδικασίες. Να αναφέρουν οι ομάδες το προβλήματα υπάρχουν, για να δρομολογηθούν οι αποφάσεις».

-τα μέτρα που πρέπει να παρθούν: «Δεν διαφωνούμε σε πιο αυστηρά μέτρα. Να γίνει αυστηροποίηση των ποινών, αλλά κυρίως η εφαρμογή τους. Να βάλουμε κανόνες και, το κυριότερο, να εφαρμόζονται. Να τιμωρούνται αυστηρά οι φυσικοί αυτουργοί που δημιουργούν τα επεισόδια. Να πηγαίνουν σε δίκη, να τους επιβάλλονται αυστηρές ποινές. Μόνον έτσι θα παραδειγματιστούν. Δεν είναι λύση, όταν γίνονται επεισόδια, να αφαιρούνται βαθμοί.

Μπορεί, για παράδειγμα, σε μια περίπτωση σοβαρών επεισοδίων να αφαιρεθούν βαθμοί και σε μία άλλη περίπτωση να επιβληθεί πρόστιμο. Θα υπάρχει αλλοίωση του πρωταθλήματος. Έχει ευθύνη το φυσικό πρόσωπο που προκαλεί τα επεισόδια και πρέπει να τιμωρείται. Έχουμε κανόνες, αλλά πρέπει να εφαρμόζονται. Μόνο έτσι θα φτιάξουμε το προϊόν. Θέλουμε όλοι, και η πολιτεία και το ποδόσφαιρο, να βρεθούν λύσεις για παθογένειες δεκαετιών».

Επαφή για Λούκα!

Κάλεσμα στην ΑΕΚ για επαφές έκανε η πλευρά του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού, Λούκα. Προχωρά για αριστερό μπακ και στόπερ η «Ένωση». Θέλει να έρθει… νωρίτερα ο Σιμόες.

Επαφή για Λούκα

Από εκεί και πέρα, ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς φέρεται να έχει προχωρήσει αρκετά δύο περιπτώσεις αριστεροπόδαρων παικτών, στόπερ και μπακ. Στην ΑΕΚ προτάθηκε και ο Σισίνιο, ο 26χρονος άσος της Σάντος, που αγωνίζεται σαν μπακ και αμυντικό χαφ. Εμπόδιο για τη μεταγραφή είναι το ύψος του (1,68μ.), το κασέ του (1 εκατ. ευρώ) αλλά και το γεγονός ότι η «Ένωση» δεν αναζητεί παίκτη ενδεκάδας για τις δύο αυτές θέσεις, αφού προορίζει για βασικούς τους Μπακάκη και Γιόχανσον.

Θέλει να έρθει ο Σιμόες

Η μεταγραφή του Αντρές Σιμόες στην ΑΕΚ είναι δεδομένη και άλλωστε έχει ανακοινωθεί. Ο Πορτογάλος μέσος θα ανήκει κι επίσημα στην «Ένωση» από την 1η Ιουλίου, ωστόσο ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία να έρθει στην Αθήνα νωρίτερα για να γνωρίσει το νέο εργασιακό του περιβάλλον. Αυτό θα συμβεί όμως μόνο αν του το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις του στην Πορτογαλία, αλλά και η ομάδα του, Μορεϊρένσε.

Παίζεται μια θέση

Μια θέση, αυτή του παρτενέρ του Κολοβέτσιου στο κέντρο άμυνας, φαίνεται πως είναι «ανοιχτή» για την ενδεκάδα της ΑΕΚ στον αγώνα της Κυριακής με την Επισκοπή στο Ρέθυμνο (15:00). Λαμπρόπουλος και Τζανετόπουλος διεκδικούν το χρίσμα, ενώ οι υπόλοιποι κατά πάσα πιθανότητα θα είναι όσοι έπαιξαν και την Τρίτη απέναντι στην Παναχαϊκή, δηλαδή οι Ανέστης, Μπακάκης, Σοϊλέδης, Κολοβέτσιος, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα, Μάνταλος και Αραβίδης.

*Στην ΑΕΚ αναμένουν τον ορισμό του επαναληπτικού Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Όλα δείχνουν πως πηγαίνει για την Τετάρτη, 11 Μαρτίου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν τον αφήνει να φύγει ο Ιβάν!!

Ο Ζήσης Βρύζας παραμένει αμετάπειστος, δεν παίρνει πίσω την παραίτηση του, ενώ ο Ιβάν Σαββίδης θέλει πολύ να τον κρατήσει. Πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να μείνει κοντά στην ΠΑΕ.

Δεν τον αφήνει να φύγει ο Ιβάν
Τα είπαν Ζήσης Βρύζας και Ιβάν Σαββίδης. Ο υπό παραίτηση τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ είχε επικοινωνία με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, με τον οποίο έχει πολύ καλές σχέσεις και ο δεύτερος του έδειξε ότι δεν συμφωνεί με το να αποχωρήσει από την ομάδα και ότι θέλει πολύ να τον έχει δίπλα του.

Ο παλαίμαχος επιθετικός του «Δικεφάλου του Βορρά» δεν άλλαξε γνώμη, δεν σκέφτεται καν το ενδεχόμενο να παραμείνει στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης. Πάντως, η κουβέντα που έγινε μεταξύ των δύο πλευρών φαίνεται πως ήταν σε καλό κλίμα. Ο Ζήσης Βρύζας ανέφερε τη γνώμη του για το που θεωρεί ότι δεν λειτουργεί καλά η ομάδα. Εξέφρασε την άποψη ότι δεν υπάρχει καλή συνεννόηση ανάμεσα στη διοίκηση και στο ποδοσφαιρικό τμήμα και πως πρέπει να γίνουν πιο ξεκάθαροι οι ρόλοι των ανθρώπων που δουλεύουν στον ΠΑΟΚ. Δεν είναι ένας ο λόγος της αποχώρησης του. Λίγο η κατάσταση που επικράτησε μετά τις τελευταίες αποτυχίες, λίγο ο παραπάνω λόγος, αλλά και το γεγονός ότι δεν είχε καλή χημεία με τον Άγγελο Αναστασιάδη.

Εκτιμάται πάντως, ότι ο Ζήσης Βρύζας θα παραμείνει κοντά στην ομάδα και ότι θα τη βοηθάει με έμμεσο τρόπο. Αυτό το σενάριο συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, αλλά πρέπει να βρεθεί η φόρμουλα για να υλοποιηθεί αυτή η σκέψη. Ίσως γίνει κατά κάποιο τρόπο σύμβουλος της ΠΑΕ, αλλά φαίνεται πως δεν επιθυμεί να υπάρχει εξάρτηση ανάμεσα σε αυτόν και τον σύλλογο. Δηλαδή, να πληρώνεται από αυτήν. *Πηγή: sport-fm.gr*

Απόδοση ευθυνών… όταν πρέπει!

Καμία εν θερμώ απόφαση στον Ολυμπιακό μετά τα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα, ωστόσο όλοι αξιολογούνται και θα ληφθούν αποφάσεις όταν θα κριθεί αναγκαίο. Τις λιγότερες ευθύνες αποδίδουν στον Περέιρα.

Απόδοση ευθυνών… όταν πρέπει
Ο προβληματισμός είναι έκδηλος στις τάξεις του Ολυμπιακού μετά τον εφιαλτικό μήνα που φτάνει στο τέλος του, ωστόσο δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις εν θερμώ για το μέλλον της ομάδας. Η διοίκηση έχει σαφή εικόνα της κατάστασης, αλλά δεν πρόκειται να βιαστεί σε κρίσεις και θα ολοκληρώσει την αξιολόγηση όλων στο τέλος της σεζόν.

Υπό… εξέταση βρίσκονται όλοι. Από τους Λορένθο και Ισά που «χρεώνονται» πολλές από τις μεταγραφικές επιλογές που δεν έχουν αποδειχτεί σωστές, μέχρι από ποδοσφαιριστές που δεν έχουν προσφέρει τα προσδοκώμενα και δεν δείχνουν πάντα την ίδια διάθεση, αλλά και το τεχνικό τιμ.

Πάντως αυτό που αφήνουν να εννοηθεί από πλευράς διοίκησης, είναι πως ο τελευταίος στον οποίο αποδίδονται ευθύνες για τα αρνητικά αποτελέσματα του τελευταίου μήνα είναι ο Βίτορ Περέιρα. Ο Πορτογάλος προπονητής έχει το ελαφρυντικό πως παρέλαβε μια ομάδα που δεν είναι «δική» του, σε μια πολύ δύσκολη καμπή με ένα πρόγραμμα «βουνό» και την ανάγκη για άμεσα αποτελέσματα, αλλά χωρίς την πολυτέλεια του χρόνου για να περάσει τα πράγματα που θέλει στο παιχνίδι της.

Πολλά και κυρίως… πολλοί θα κριθούν από το φινάλε της σεζόν. Μπορεί ο τίτλος να δείχνει εξασφαλισμένος μετά την ποινή του Παναθηναϊκού που διατηρεί τη διαφορά στο +6, ωστόσο οι άνθρωποι των «ερυθρολεύκων» περιμένουν στις τελευταίες αγωνιστικές όχι απλώς νίκες, αλλά και πειστικές εμφανίσεις, καθώς επίσης και πρόκριση επί της ΑΕΚ και κατάκτηση του Κυπέλλου.

Ξεκούραση και… βλέπουμε

Ο Βίτορ Περέιρα αντιλήφθηκε την κόπωση, σωματική και ψυχολογική, των παικτών του και τους έδωσε διήμερο ρεπό με την επιστροφή στις προπονήσεις να προγραμματίζεται πλέον για τη Δευτέρα. Ο Πορτογάλος προπονητής είπε στους ποδοσφαιριστές του πως δεν έχει παράπονο από την προσπάθεια που κατέβαλαν απέναντι στη Ντνίπρο, αλλά τόνισε την ανάγκη να βελτιωθεί η ομάδα του και να βγάλει περισσότερη προσωπικότητα στο γήπεδο, ατομικά και ομαδικά.

Όσο για το πρόγραμμα, εφόσον την Τετάρτη αποφασιστεί να σταματήσει η απραξία, η σειρά των αμέσως προσεχών αγώνων του Ολυμπιακού θα είναι με Πανθρακικό στην Κομοτηνή (8/3), με ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (11/3) κι εν συνεχεία στο «Γ. Καραϊσκάκης» με Ξάνθη (15/3) και Αστέρα (18/3). *Πηγή: sport-fm.gr*

Επιστρέφει ο Κυριάκος!!

Η μεγάλη επιστροφή πλησιάζει. Οι Γιώργος Καραγκούνης, Σέρχιο Μαρκαριάν έχουν παρακολουθήσει τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και πιθανότατα θα κληθεί (ύστερα από 2,5 χρόνια) για το ματς με την Ουγγαρία.

Επιστρέφει ο Κυριάκος
Κοντά στην επιστροφή του στη γαλανόλευκη βρίσκεται ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Ο Γιώργος Καραγκούνης, αλλά και ο νέος τεχνικός της Εθνικής, Σέρχιο Μαρκαριάν, είδαν μέσω dvd αρκετά παιχνίδια του 23χρονου μεσοαμυντικού και θεωρείται ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση ο ποδοσφαιριστής της Λεβερκούζεν. Ένα από αυτά ήταν το εντός έδρας παιχνίδι της γερμανικής ομάδας κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης (1-0) για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου τα πήγε καλά κόντρα στον Μάριο Μάντζουκιτς.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, που έχει παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού από τη Σάλκε στις «ασπιρίνες» έχει να αγωνιστεί με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από τις 14 Νοεμβρίου του 2012, όταν και είχε πάρει μέρος σε ένα φιλικό κόντρα στην Βόρεια Ιρλανδία (1-0, Χολέμπας).

inner

Επιπλέον, η τελευταία του συμμετοχή σε επίσημο ματς ήταν στις 19 Σεπτεμβρίου του 2012 για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας κόντρα στη Λιθουανία (2-0, Νίνης, Μήτρογλου).

Υπενθυμίζεται ότι ήταν μέλος της αποστολής της Εθνικής που έδωσε το «παρών» στο Euro 2012.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έμεινε όλο αυτό το χρονικό διάστημα εκτός ομάδας, κυρίως λόγω των σοβαρών τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν. Εφόσον είναι υγιής τη χρονική περίοδο που ο Ουρουγουανός τεχνικός θα πάρει τις οριστικές αποφάσεις για τους «λεγεωνάριους» που θα καλέσει για το ματς με την Ουγγαρία (29/3) για τα προκριματικά του Euro 2016, τότε εκτός απροόπτου το όνομα του θα συμπεριληφθεί στη σχετική λίστα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ρατσιστική επίθεση στον Καρεμπέ στη Λεωφόρο!! (vid)

Βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο δείχνει οπαδό να κάνει ρατσιστικές χειρονομίες προς το μπουθ του Ολυμπιακού, στο οποίο ήταν ο Κριστιάν Καρεμπέ.
Video που ανέβηκε στην ιστοσελίδα «spysports» δείχνει οπαδό να κάνει ρατσιστικές χειρονομίες προς το μπουθ του Ολυμπιακού.
Μέσα σ' αυτό ήταν μαζί με τα μέλη της ερυθρόλευκης αποστολής ήταν κι ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος ήταν δέκτης των απαράδεκτων κινήσεων του εν λόγω «κυρίου».
Στο video, που είναι προφανές ότι έχει... διαρρεύσει από ανθρώπους που ήταν μέσα στο μπουθ, άρα μέλη της αποστολής του Ολυμπιακού, φαίνεται ξεκάθαρα ποιος είναι ο δράστης και πλέον αναμένεται να αναλάβει δράση η Αστυνομία - αν ήδη δεν το έχει κάνει. 



*Πηγή: gazzetta.gr*