Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Λύγισε ο «σκληρός» του ΝΒΑ!!

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Άντονι Μέισον, καθώς ο παλαίμαχος σταρ του ΝΒΑ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το πρόβλημα στην καρδιά που εμφανίστηκε τον τελευταίο μήνα.

Λύγισε ο «σκληρός» του ΝΒΑ
Τη μάχη με το θάνατο έχασε ο Άντονι Μέισον.

Ο 48χρονος Αμερικάνος πρώην άσος του ΝΒΑ είχε διαγνωσθεί με συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια στις αρχές του Φεβρουαρίου. Παρότι ένας από τους γιούς του είχε δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες πως η υγεία του Μέισον παρουσιάζει βελτίωση τελικά η καρδιά του τον «πρόδωσε».

Ο απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Τενεσί ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1988 στην Τουρκία, όπου φόρεσε τη φανέλα της Εφές Πίλσεν και από την επόμενη χρονιά έκανε το μεγάλο βήμα για το ΝΒΑ. Πρώτος του σταθμός ήταν οι Νιου Τζέρσεϊ Νετς και ακολούθησαν οι Ντένβερ Νάγκετς, το στίγμα του όμως το άφησε στη Νέα Υόρκη.

Εκεί αγωνίστηκε με τους Νικς του Πάτρικ Γιούιν για πέντε χρόνια (1991-96) και κορυφαία του στιγμή ήταν η συμμετοχή του στον τελικό των πλέι οφ το 1994, αν και γνώρισαν την ήττα από τους Χιούστον Ρόκετς του Χακίμ Ολάζουον με 4-3. Το 1995 πήρε το βραβείο του καλύτερου Έκτου Παίκτη, ενώ ως μέλος των Σάρλοτ Χόρνετς συμπεριλήφθηκε στην τρίτη καλύτερη πεντάδα του ΝΒΑ. Ακόμα την επόμενη χρονιά εκπροσώπησε τους Μαϊάμι Χιτ στο μοναδικό All Star Game της καριέρας του, την οποία ολοκλήρωσε το 2003 στους Μιλγουόκι Μπακς.

Έμεινε γνωστός στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου για το δυναμικό-αντιαθλητικό για τους αντιπάλους του- παιχνίδι και διακρίθηκε για τις ικανότητές του στα ριμπάουντ και στην άμυνα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: