Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα στην Παιανία!!

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα στην Παιανία!
Την ατάκα πως τα γεγονότα είναι αυτά που κάνουν τις εξελίξεις επειδή είναι «ξεροκέφαλα» πολλοί την αποδίδουν στον αείμνηστο Σαρλ Ντε Γκολ. Ωστόσο επί της ουσίας δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία αν ήταν ο Γάλλος αρχιστράτηγος και μετέπειτα πρόεδρος της Δημοκρατίας, που το είπε πρώτος αλλά αν τα λόγια του έχουν νόημα. Και φυσικά, από οποιοδήποτε πρίσμα και αν το δει κάποιος, τα γεγονότα είναι επίμονα και «ξεροκέφαλα» και μόνο αυτά πάντα και παντού δρομολογούν εξελίξεις.

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Όσο και αν ο Γιάννης Αλαφούζος διαρρηγνύει τα ιμάτια του πως μέχρι το 2014 θα είναι ο Φερέιρα στον πάγκο του τριφυλλιού, όπως αποκαλύπτει η σημερινή SPORTDAY, κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος πως αυτό θα συμβεί. Και αυτό όχι γιατί ο πρόεδρος του ΠΑΟ δεν θα ήθελε να τηρήσει τις δεσμεύσεις του, αλλά επειδή είναι πολύ νέος στο χώρο του ποδοσφαίρου, για να μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει σε μία ομάδα να στηρίζεις έναν άνθρωπο που τα αποτελέσματα δεν τον βοηθάνε. Ο Πορτογάλος τεχνικός μπορεί να αισθάνεται καλύτερα, κάθε φορά που ακούει τις ειλικρινέστατες δηλώσεις συμπαράστασης από τη διοίκηση, ωστόσο μόνο τα αποτελέσματα και κανείς άλλος δεν σου «αγοράζει» χρόνο στο ποδόσφαιρο. Αν τα αποτελέσματα δεν αρχίσουν να βελτιώνονται, τότε αργά ή γρήγορα, καμία σημασία δεν έχει, η στήριξη δεν θα έχει νόημα.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι άλλο: μπορεί ο ΠΑΟ να βελτιωθεί δραματικά αν το πρωί της Δευτέρας για παράδειγμα άλλαζε προπονητή; Η απάντηση ξεκάθαρα είναι «όχι». Και αυτό έχει να κάνει και με τις όποιες ευθύνες του Φερέιρα, που αποψίλωσε σιγά σιγά το ρόστερ αλλά και με τη δεδομένη ανεπάρκεια κάποιων παικτών που δεν αποτελούν επιλογές πρώτης γραμμής. Για αυτούς μπορεί να φταίει ο Πορτογάλος τεχνικός ή μπορεί και όχι, ωστόσο δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος για το χάλι που παρουσιάζεται στο γήπεδο. Και το πιθανότερο είναι ο Φερέιρα -που δεν βλέπει το λόγο να παραιτηθεί της όποιας αποζημίωσης δικαιούται (και καλά κάνει)- επειδή δεν υπάρχουν περισσευούμενα χρήματα για απόλυση να μείνει έως τον Μάη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας με κίνδυνο ο ΠΑΟ να τερματίσει στη χειρότερη θέση της ιστορίας του. Απλά ο θυμόσοφος λαός το αποκαλεί αυτό «μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα».



πηγή: sport-fm.gr
 

Άρης: Με Τσιάρα, Χαντ!

Με τους δύο νεοαποκτηθέντες, Γιώργο Τσιάρα και Τζέρεμι Χαντ, θα παραταχθεί αύριο (03/11) ο Άρης κόντρα στον Πανελευσινιακό, στο «Ανδρέας Παπανδρέου».
Αμφότεροι συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή και, εφόσον κριθεί απαραίτητο από το Βαγγέλη Αγγέλου, θα χρησιμοποιηθούν κόντρα στους νεοφώτιστους. Το δελτίο του Αμερικανού είχε εκδοθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά δεν αγωνίστηκε κόντρα στον Ηλυσιακό, αφού ήταν εκτός 12άδας. Κανονικά υπολογίζεται για αύριο (03/11) και ο 30χρονος φόργουορντ, ο οποίος μάλιστα αναγκάστηκε να αλλάξει νούμερο φανέλας για πρώτη φορά στην καριέρα του, αφού το 9 το οποίο χρησιμοποιούσε τα προηγούμενα χρόνια ανήκει στο Νίκο Μποχωρίδη. Έτσι, διάλεξε το «ελεύθερο» 14.
Στο πλευρό της ομάδας, στο «Ανδρέας Παπανδρέου», θα βρεθεί και ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, ο οποίος θα ακολουθήσει την αποστολή στην πρωτεύουσα.



πηγή: onsports.gr
 


Super League: Περιθώριο δύο εβδομάδων για τις αδειοδοτήσεις!

Περιθώριο δύο εβδομάδων έδωσε η Σούπερ Λίγκα στα μέλη της προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους σχετικά με τις αδειοδοτήσεις πριν από την τελική εισήγηση στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.
Τα μέλη της Λίγκας συνεδρίασαν για περίπου... τέσσερις ώρες, ενώ όπως ήταν… αναμενόμενο, δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις, χωρίς ωστόσο η κατάσταση αυτή τη φορά να ξεφύγει!
Από εκεί και πέρα όσον αφορά στη... μάχη των τηλεοπτικών που αφορούσε και τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζο ως ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ, η Λίγκα αποφάσισε να στηρίξει τη συμφωνία της με την Νova!
Αναλυτικά οι αποφάσεις της Super League:
«Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
1/ Μέχρι τις 15/11/2012 θα υποβληθούν συγκεκριμένες προτάσεις από τις ΠΑΕ-Μέλη για τις αδειοδοτήσεις, προκειμένου να διατυπωθεί η τελική εισήγηση της Super League προς την ΕΠΟ.
2/ Η Super League επιθυμεί την απαρέγκλιτη τήρηση της συμφωνίας με την FORTHNET/NOVA, περιλαμβανομένου του αποκλειστικού χαρακτήρα των στιγμιοτύπων των αγώνων της Super League.
3/ Αποφασίστηκε η οικονομική ενίσχυση των ΠΑΕ που υποβιβάστηκαν κατά την αγωνιστική περίοδο 2011-2012 (ΠΑΕ Εργοτέλης, ΠΑΕ Παναιτωλικός, ΠΑΕ Δόξα Δράμας) με 150.000 ευρώ ανά ΠΑΕ».

Άρης: Πρώτη «καμπάνα»

Το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι διοικούντες την ΚΑΕ Άρης για πρώτη φορά φέτος, πληρώνοντας για τη συμπεριφορά των οπαδών τους.
Συγκεκριμένα, όπως αποφάσισε κατά τη σημερινή (02/11) συνεδρίασή του ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ οι Θεσσαλονικείς τιμωρήθηκαν με πρόστιμο συνολικού ύψους 1.100 ευρώ για τα υβριστικά συνθήματα και τα αντικείμενα που έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο στον εντός έδρας αγώνα τους με τον Ηλυσιακό, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ.
Η απόφαση του αθλητικού δικαστή: «Επιβάλλει στην Άρης ΚΑΕ: α) για το υβριστικό σύνθημα περιορισμένης έντασης, πρόστιμο 600,00 ευρώ και β) για παράπτωμα που δεν χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης βαρύτητας (ρίψη αντικειμένου) πρόστιμο 500,00 ευρώ, κατά τον αγώνα πρωταθλήματος με τoν Ηλυσιακό της 27/10/2012».

Χακόμπο: «Συνειδητοποίησα πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ»

Άλλον ΠΑΟΚ έβλεπε απ΄ έξω, άλλον… συνάντησε ο Σανθ Χακόμπο, όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος on… camera, τονίζοντας πως πλέον έχει καταλάβει πόσο μεγάλος σύλλογος είναι ο «Δικέφαλος».
Παράλληλα, ο Ισπανός τερματοφύλακας που προστέθηκε… καθυστερημένα στους Θεσσαλονικείς και κλήθηκε απρόσμενα να υπερασπιστεί την εστία του ΠΑΟΚ στην Κρήτη μετά την αποβολή του Παναγιώτη Γλύκου - ενώ αφού έπιασε πέναλτι, έκτοτε έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του - μιλώντας στη Nova, αναφέρθηκε στην απόφασή του να μετακομίσει στην Τούμπα, στο παρόν, αλλά και στο μέλλον της ομάδας.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χακόμπο:
«Έχω έρθει στον ΠΑΟΚ για να παίζω, απουσίασα από τις προπονήσεις για ένα μήνα, τώρα πήρα την ευκαιρία και προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου», τόνισε αρχικά, ο Χακόμπο, για να συνεχίσει με αναφορά σε συλλογικό επίπεδο: «Η ομάδα βελτιώνεται, βεβαίως είναι λογικό να έχει σκαμπανεβάσματα, απέχουμε χρονικά από το τέλος της σεζόν, ωστόσο τώρα πλέον αυτοί οι αγώνες που έρχονται θα κρίνουν τη θέση μας στην τελική κατάταξη».
Σ' ότι έχει να κάνει με την άποψη που είχε για την ομάδα προτού να τη γνωρίσει εκ των έσω σε σχέση μ' αυτήν που έχει πλέον: «Η άποψη που είχα διαμορφώσει στο παρελθόν, είναι διαφορετική από αυτή που έχω τώρα. Προτού έρθω στο σύλλογο, όλοι μου μιλούσαν για τα οικονομικά προβλήματα που είχε, τώρα που ζω μέσα στο σύλλογο, αντιλαμβάνομαι πως είναι η ίδια κατάσταση που υφίσταται και στην Ισπανία, εξάλλου βλέποντας πως λειτουργεί ο ΠΑΟΚ, καταλαβαίνει κάποιος πόσο μεγάλος σύλλογος είναι...».
Αναφορικά με τον πρόσφατο αγώνα στην Κέρκυρα και το τι δεν πήγε καλά, σημείωσε: «Ο πρώτος λόγος είναι πως δεν καταφέραμε να σκοράρουμε, είχαμε την κατοχή, μάλιστα σε πολύ μεγάλο ποσοστό, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, είναι σίγουρο πως εξαιτίας της έντασης του ανέμου, οι ομάδες δεν μπορούσαν να παίξουν μπάλα. Βεβαίως αυτό το γνωρίζαμε. Το μοναδικό που μας έλειψε ήταν το γκολ, αυτά τα ματς κρίνονται στο ένα γκολ. Εάν το είχαμε πετύχει, τότε ο απολογισμός θα ήταν διαφορετικός». Και κατέληξε παραθέτοντας την άποψή του για το πώς πρέπει να δράσει ο ίδιος κι οι συμπαίκτες του στην επικείμενη, εκτός έδρας, αναμέτρηση με τον Πανιώνιο: «Κατά πρώτον, εφόσον παρουσιάσουμε την εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής στα τελευταία εντός έδρας ματς, τότε δεν έχουμε αντίπαλο. Δεν μπορεί να μας κοντράρει ούτε ο Πανιώνιος, ούτε καμία άλλη ομάδα της Superleague. Ωστόσο κάθε ματς έχει την ιδιαιτερότητά του, ο Πανιώνιος μπορεί να μας προκαλέσει προβλήματα, αμύνεται αποτελεσματικά. Επίσης έχει το εύκολο γκολ, αυτό είναι σημαντικό στο φετινό πρωτάθλημα, με την οικονομική κατάσταση που υπάρχει σε όλες τις ομάδες...».


πηγή: onsports.gr
 


Πατέρας ο Μέσι!!

Είναι και πλέον επίσημο! Η σύντροφος του Λιονέλ Μέσι, Αντονέλα, έφερε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, χαρίζοντάς στον Αργεντινό το καλύτερο... δώρο που θα μπορούσε κανείς να του προσφέρει.
Ο 25χρονος φορ της Μπαρτσελόνα πήρε άδεια από το τεχνικό επιτελείο των Καταλανών σήμερα το πρωί (02/11) προκειμένου να βρεθεί κοντά στην αγαπημένη του η οποία οδηγήθηκε στο μαιευτήριο.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μέσι ανέφερε και το όνομα του Μέσι Τζούνιορ, το οποίο είναι Τιάγκο. Η Αντονέλα έφερε τον πρωτότοκο γιο του καλύτερου ποδοσφαιριστή στον κόσμο λίγο μετά τις 17:00 και όπως ήταν λογικό η κλινική γέμισε από φίλους και συγγενείς του Αργεντινού και της συντρόφους του.
Κατά τ' άλλα, ο Μέσι θα βρίσκεται κανονικά στην αποστολή της Μπαρτσελόνα για το αυριανό (03/11) παιχνίδι με τη Θέλτα.



πηγή: onsports.gr
 


MLS: Με ανατροπή οι Γκάλαξι!!

Πέρασαν στα προημιτελικά των playoffs οι Λος Άντζελες Γκάλαξι καταβάλλοντας με 2-1 τους Βανκούβερ Ουάιτκαπς στον προκριματικό της δυτικής περιφέρειας του MLS.
Οι εκπρόσωποι της «πόλης των αγγέλων» έμειναν πίσω στο σκορ στο πέμπτο λεπτό, όταν ο Ντάρεν Μάτοκς ολοκλήρωσε ψύχραιμα αντεπίθεση του καναδικού συλλόγου. Στη συνέχεια, όμως, οι Ουάιτκαπς «έκατσαν» προσπαθώντας να διατηρήσουν το θετικό αποτέλεσμα με παθητικό παιχνίδι.
Τη μεγαλύτερη ευκαιρία απώλεσε ο Ρόμπι Κιν, αλλά ο Ντέιβιντ Μπέκαμ βρήκε τον Μάικ Μαγκί με εκτέλεση κόρνερ και ο 28χρονος επιθετικός εκτέλεσε τον Μπραντ Νάιτον με πανέμορφο τέρμα στο 69ο λεπτό. Τρία λεπτά αργότερα ολοκληρώθηκε η ανατροπή, όταν ο Ζουνίνιο κέρδισε πέναλτι, που μετέτρεψε σε γκολ ο Λάντον Ντόνοβαν, που μίλησε για αποχώρηση από το ποδόσφαιρο πριν τον αγώνα, αν και είναι 30 ετών.
Ο ολιγόλεπτος πανικός στην άμυνα των φιλοξενούμενων αποδείχθηκε αρκετός για τον αποκλεισμό. Αντίθετα, οι κάτοχοι του τίτλου θα συνεχίσουν με διπλή αναμέτρηση εναντίον των Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς.
Παρακάτω ο «χάρτης» των playoffs του MLS:
Α/Α
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ
Α’
Β’
1
Σικάγο Φάιρ-ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΝΤΑΙΝΑΜΟ
1-2

2
ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΓΚΑΛΑΞΙ-Βανκούβερ Ουάιτκαπς
2-1


ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ


3
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς-Ντι Σι Γιουάιτεντ
04/11, 02:00
08/11, 03:00
4
Σιάτλ Σάουντερς-Ρέαλ Σολτ Λέικ
03/11, 04:00
09/11, 04:30
5
Χιούστον Ντάιναμο-Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
04/11, 21:30
08/11, 04:00
6
Λος Άντζελες Γκάλαξι-Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
05/11
08/11

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ


7
Νικητής 3-Νικητής 5
10-11/11
17-18/11
8
Νικητής 4-Νικητής 6
10-11/11
17-18/11

ΤΕΛΙΚΟΣ


9
Νικητής 7-Νικητής 8
01/12, 23.30





πηγή: onsports.gr