Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Τα βρήκαν ΕΟΚ και ΠΣΑΚ για τους νέους!

Τα βρήκαν ΕΟΚ και ΠΣΑΚ για τους νέους
Κατόπιν συζητήσεων και συνεργασίας ανάμεσα στην Ελληνική Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών η ΕΟΚ ανακοίνωσε την απόφασή της να είναι υποχρεωτική στην 12άδα των ομάδων της Α2 η παρουσία τριών παικτών κάτω των 22 ετών.

Αυτό θα ισχύσει για την προσεχή αγωνιστική σεζόν 2012-13, ενώ για το 2013-14 ο αριθμός των νέων στην 12άδα θα αυξηθεί σε τέσσερις.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ

Σας γνωρίζουμε ότι η ΕΟΚ στο πλαίσιο της αρμονικής και εποικοδομητικής συνεργασίας που έχει αναπτύξει με τον ΠΣΑΚ, συνεργασία που θα έχει οπωσδήποτε θετικά αποτελέσματα για το Πρωτάθλημα, αλλά και για τα ίδια τα σωματεία, αποδέχθηκε σχετική πρόταση της διοίκησης του Συνδέσμου και αποφάσισε όπως την αγωνιστική περίοδο 2012-13 στη δωδεκάδα κάθε ομάδας συμμετέχουν υποχρεωτικά τρεις καλαθοσφαιριστές κάτω των 22 ετών, αντί των τεσσάρων που ορίζεται στην Ειδική Προκήρυξη του Πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών. Από την αγωνιστική περίοδο 2013-14 θα ισχύει η ρύθμιση της Ειδικής Προκήρυξης περί υποχρεωτικής συμμετοχής των τεσσάρων καλαθοσφαιριστών κάτω των 22 ετών στη δωδεκάδα κάθε ομάδας.

Τους διέψευσε ο Ρουμενίγκε!!

Τους διέψευσε ο Ρουμενίγκε
Το ενδιαφέρον της Μπάγερν Μονάχου για τον Λαρς Μπέντερ αποκάλυψε ο Καρλ Χάινς Ρουμενίγκε.

Ο γενικός διευθυντής της Μπάγερ Λεβερκούζεν διέψευσε τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που ανέφεραν ότι ο νεαρός δεν είναι στο στόχαστρο των Βαυαρών, υποστηρίζοντας ότι εξετάζουν την περίπτωση του 23χρονου μέσου, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι επίσημο.

«Είμαστε ενήμεροι ότι ο παίκτης ενδιαφέρεται έντονα να ενταχθεί στην ομάδα της Μπάγερν. Εάν πρόκειται να υπάρξει μεταγραφή στο μέλλον, είναι κάτι που δεν μπορώ να προβλέψω. Επίσης, είναι ένα ερωτηματικό εάν θα μπορέσουν οι δύο ομάδες να συμφωνήσουν στο ποσό της μεταγραφής. Στο ποδόσφαιρο, αυτόν τον καιρό, γενικά χρειάζονται υπομονή τέτοιες υποθέσεις», είπε ο γενικός διευθυντής της Μπάγερ.

Μετά το διαφαινόμενο «ναυάγιο» με την υπόθεση του Χάβι Μαρτίνεθ, η Μπάγερν φαίνεται πως στράφηκε προς τον νεαρό διεθνή Γερμανό για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής της και δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να καταθέσει επίσημη πρόταση.


πηγή: sport-fm.gr

«Τελικό Champions League κόντρα στον Μέσι»

«Τελικό Champions League κόντρα στον Μέσι»
Όχι μόνο θέλει να βρίσκεται στον φετινό τελικό του Champions League, φορώντας τη φανέλα της Γιουβέντους, αλλά έχει διαλέξει ήδη και τον αντίπαλο με τον οποίο θέλει να αναμετρηθεί!

Ο λόγος για τον Τζόρτζιο Κιελίνι, ο οποίος όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του, ονειρεύεται πως οι «μπιανκονέρι» θα φτάσουν στην τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και εκεί θα ήθελε να βρεθούν αντιμέτωποι με την Μπαρτσελόνα για να έχει την ευκαιρία να μαρκάρει τον Λιονέλ Μέσι.

«Όνειρό μου είναι να βρεθώ σε τελικό Champions League και εκεί να έχω αντίπαλο τον Μέσι», ήταν τα λόγια του αμυντικού της «Γηραιάς Κυρίας».

Ο τραυματισμός του 27χρονου ποδοσφαιριστή θα του στερήσει την παρουσία του στο ιταλικό Super Cup κόντρα στη Νάπολι που θα διεξαχθεί στην Κίνα στις 11 Αυγούστου και ο ίδιος παραδέχεται πως είναι πολύ απογοητευμένος που θα χάσει την ευκαιρία να παίξει μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό στο Πεκίνο.

«Είναι κρίμα που θα λείπω. Είναι ωραίο να ακούς πως το ιταλικό ποδόσφαιρο έχει πολλούς υποστηρικτές στην Ασία. Φυσικά υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον, αφού και στην Κίνα παίζουν μεγάλα ονόματα όπως ο Μαρτσέλο Λίπι», δήλωσε ο Κιελίνι.


πηγή: sport-fm.gr

Στην Ρέιντζερς και τσάμπα!!

Στην Ρέιντζερς και τσάμπα
Την πρόθεση του να αγωνιστεί στην Ρέιντζερς γνωστοποίησε ο Ρόμπι Σάβατζ, μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο twitter.

Παρ’ ότι έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ο Ουαλός μέσος έθεσε τον εαυτό του στην διάθεση της σκοτσέζικης ομάδας, η οποία θα αγωνίζεται στην τέταρτη εθνική κατηγορία.

Μάλιστα, ο 38χρονος παλαίμαχος άσος υποστήριξε ότι θα φορέσει την φανέλα των «διαμαρτυρόμενων», χωρίς χρηματικό αντίτιμο.

«Εάν η Ρέιντζερς δυσκολεύεται να βρει παίκτες, θα ανακαλούσα την απόσυρσή μου και θα έπαιζα τσάμπα. Πιστεύω θα μπορούσα να βοηθήσω στην scottish division 3», ανάρτησε σε ανύποπτο χρόνο ο Σάβατζ, συμπληρώνοντας στην συνέχεια:

«Θα είναι προνόμιο να παίξω για έναν σπουδαίο σύλλογο. Έχω αποσυρθεί μόλις ένα χρόνο, είμαι σε καλή κατάσταση και θα έπαιζα τσάμπα».

Τέλος, ο πρώην μέσος, μεταξύ άλλων, των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπλάκμπερν, επιβεβαίωσε τις αμφιβολίες ορισμένων δύσπιστων αποκαλύπτοντας ότι έστειλε μήνυμα στον ιδιοκτήτη των Ρέιντζερς, λέγοντας ότι «η πρόταση ισχύει και θα δούμε τι θα γίνει».



πηγή: sport-fm.gr

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες… πάνε πασαρέλα!!

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες… πάνε πασαρέλα! Η.Π.Α.ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΡΩΣΙΑΚΙΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚΓΑΛΛΙΑ
Η πρώτη εικόνα είναι αυτή που κλέβει την παράσταση και οι χώρες που θα στείλουν εκπροσώπους στου Ολυμπιακούς Αγώνες το γνωρίζουν καλά.

Τόσο καλά που δεν αφήνουν τους αθλητές τους να εμφανιστούν με ό,τι και ό,τι στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου στην τελετή έναρξης την Παρασκευή, 27 Ιουλίου.

Γνωστοί σχεδιαστές επιμελήθηκαν αρκετές από τις στολές των αποστολών με κάποιες επιλογές να είναι καλόγουστες και μετρημένες και κάποιες άλλες να αγγίζουν τα όρια του… κιτς.


Μεγάλη Βρετανία

Απλοί, λιτοί και απέριττοι οι διοργανωτές δεν υπερέβαλαν προκειμένου να μην υποπέσουν σε στιλιστικό ατόπημα. Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι τα ρούχα με τα οποία θα αγωνιστούν οι αθλητές σχεδίασε η Στέλα ΜακΚάρτνι.

Η.Π.Α.

Για αυτές τις εμφανίσεις προκλήθηκε χαμός. Αντικειμενικά δεν τις λες και κακόγουστες, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Τα ρούχα με τα οποία θα κάνουν την είσοδό τους οι Αμερικανοί σχεδίασε ο παγκοσμίου φήμης σχεδιαστής Ράλφ Λόρεν και κόστισαν κατά κεφαλή περίπου στα 1.000 δολάρια. Μέχρι εδώ καλά. Έλα όμως που οι ενδυμασίες δεν ήταν made in USA αλλά made in China με αποτέλεσμα να προκληθεί σάλος στις Ηνωμένες Πολιτείες λίγες ημέρες μάλιστα πριν την έναρξη των Αγώνων.

Αυστραλία

Θυμίζουν λίγο υπάλληλο ξενοδοχείου. Λευκά παντελονάκια για τους άνδρες, και αντίστοιχα λευκές φούστες για τις γυναίκες με σκούρο πράσινο μπλέιζερ. Ο ορισμός του αδιάφορου…

Ρωσία

Γιατί τόσο λαχούρι; Γιατί; Και γιατί επίσης το όνομα της χώρας με τεράστια γράμματα; Οι Ρώσοι μπορεί να έχουν το χρήμα, αλλά από ότι φαίνεται σε γούστο υστερούν!

Κίνα

Λευκό, κόκκινο, κίτρινο= Χρωματική πανδαισία. Οι Κινέζοι φαίνεται πως επικεντρώνονται μόνο στα μετάλλια που θα κατακτήσουν και έχουν παραμερίσει το στιλιστικό κομμάτι.

Ισπανία

Όχι, όχι, όχι! Χειρότερα ΔΕΝ γίνεται! Κυρίως όσον αφορά την γυναικεία ενδυμασία. Τα χρώματα να τα καταλάβουμε καθώς το κόκκινο και το κίτρινο δεσπόζει στην ισπανική σημαία, αλλά τι σχέδια είναι αυτά στη φούστα, και τι άκυρη ζώνη;

Χονγκ Κονγκ

Οι εμφανίσεις τους θυμίζουν βέβαια ολίγον τι από στολές αεροσυνοδών. Ελπίζουμε να μην μπερδευτούν και μπουν πετώντας στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου.

Γαλλία

Επιτέλους και μία σικ στολή. Χωρίς υπερβολές, άνετη και απλή. Μοναδικό… φάλτσο το παλτό που επέλεξαν να φορέσουν οι Γάλλοι. Βέβαια Λονδίνο είναι αυτό ποτέ δεν ξέρεις πότε θα ξεσπάσει η μπόρα. Μπορεί τελικά να αποδειχθούν απλά προνοητικοί!

Νότιος Κορέα

Μας αρέσει. Navy look από τους Νοτιοκορεάτες με ωραιότατο καπελάκι και τσάντα που έρχεται να ολοκληρώσει το συνολάκι.

Τζαμάικα

Σούπερ. Παρά τον συνδυασμό πράσινου, κίτρινου και μαύρου (χρώματα της σημαίΑς της Τζαμάικα) που κλήθηκε να χρησιμοποιήσει ο σχεδιαστής τα κατάφερε πολύ καλά όπως μαρτυρά και το αποτέλεσμα.

Νέα Ζηλανδία

Σε αντίθεση με τους… γείτονες Αυστραλούς οι Νεοζηλανδοί τα κατάφεραν μια χαρά. Κομψοί και απλοί χωρίς υπερβολές.

Ιταλία

Όταν βάζει το χεράκι του Τζόρτζιο Αρμάνι δεν περιμένεις κάτι λιγότερο. Ο Ιταλός σχεδιαστής δεν χρησιμοποίησε καθόλου χρώμα, στάθηκε στο λευκό και το μαύρο και σε απλές γραμμές με το αποτέλεσμα να τον δικαιώνει.

Γερμανία

Δεν είμαστε εμπαθείς, αλλά δεν μας αρέσει. Όχι γιατί δεν πάμε την… μάνταμ Μέρκελ αλλά γιατί οι στολές είναι πολύ «boy and girl thing» με το μπλε και το ροζ. Οι Γερμανοί είναι καλόγουστοι (μην κοιτάτε την Γερμανίδα Καγκελάριο) για αυτό και περιμέναμε κάτι καλύτερο.


πηγή: sport-fm.gr

Απέφυγε το «κάζο» η Ουρουγουάη!!

Απέφυγε το «κάζο» η Ουρουγουάη
Τα χειρότερα απέφυγε η ολυμπιακή ομάδα της Ουρουγουάης στην πρεμιέρα της στο τουρνουά ποδοσφαίρου, όπου επικράτησε με σκορ 2-1 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ισόπαλοι 1-1 Γκαμπόν και Ελβετία.

Οι Άραβες έκαναν αρχικά την έκπληξη και πήραν προβάδισμα με το τέρμα του Ματάρ στο 23΄. Ωστόσο πριν «κλείσει» το ημίχρονο οι Λατινοαμερικάνοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσα, με το γκολ του Ραμίρεζ που σίγουρα έδωσε άλλη… αύρα στην ομάδα του.

Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους οι Ουρουγουανοί έκαναν την ανατροπή, με τον Λοδέιρο, αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, που τους «χάρισε» τους τρεις βαθμούς. Βασικοί ξεκίνησαν τα δύο «αστέρια» της ομάδας, Καβάνι και Σουάρες.

Στο άλλο παιχνίδι της ίδιας ώρας, Ελβετία και Γκαμπόν έμειναν στο 1-1. Οι Ελβετοί «άνοιξαν» το σκορ με τον Μεχμέντι μόλις στο 5΄ με εκτέλεση πέναλτι, ωστόσο στη συνέχεια έχασε κλασική ευκαιρία από το μισό μέτρο, που με βάση την εξέλιξη του ματς κόστισε. Πριν «κλείσει» το ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 45΄ η Γκαμπόν ισοφάρισε σε 1-1 με τον Αουμπαμέγιανγκ και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.


πηγή: sport-fm.gr