Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Τη θλίψη του εξέφρασε ο Καπράλος!!

Για "θλίψη" έκανε λόγο αναφερόμενος στην είδηση περί του κρούσματος ντόπινγκ με τον Δημήτρη Χονδροκούκη ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος μιλώντας στους απεσταλμένους του ελληνικού Τύπου στο Λονδίνο.
Τη θλίψη του εξέφρασε ο Καπράλος
«Θέλουμε «καθαρά» μετάλλια και αυτό εκφράζει τον ελληνικό λαό. Όχι κλέβοντας και κυρίως σε βάρος της υγείας των αθλητών και τα ολυμπιακά ιδεώδη», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ για να σπεύσει στη συνέχεια να αναφερθεί στη συμπεριφορά του Ελληνα αθλητή.
«Ξέρετε όλα φαίνονται από τα αποτελέσματα. Η Πολιτεία θα πρέπει να τιμωρήσει παραδειγματικά όλους όσοι εμπλέκονται και δεν είναι μόνο οι αθλητές, αλλά και οι προπονητές, οι γιατροί και αυτοί που διακινούν τα σκευάσματα», επεσήμανε ο Καπράλος, ο οποίος εν συνεχεία αναφέρθηκε στο αν έχει επιβεβαιωθεί το 2ο δείγμα, αλλά και στο ποιες ενέργειες θα γίνουν από δω και πέρα.
«Είναι συνήθως μία τυπική διαδικασία», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Έγινε ένα τεστ out of competition και το πρώτο δείγμα βρέθηκε θετικό. Ενημερώνεται αρχικά η Ομοσπονδία. Απ' ότι ακούω ο πατέρας του αθλητή έκανε δήλωση και ανέφερε ότι βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ».
Από κει και πέρα, ο Σπύρος Καρπάλος τόνισε πως ακόμα δεν έχει λάβει κάποια επίσημη ενημέρωση από τον ΣΕΓΑΣ: «Δεν έχουμε λάβει κάποια ενημέρωση. Όταν βγήκε το θέμα, μίλησα με τον αρχηγό της αποστολής και του ζήτησα να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, ο οποίος δήλωνε άγνοια».
Οσο για το άσχημο… ξεκίνημα της ελληνικής συμμετοχής, δεν απέφυγε να απαντήσει: «Εγώ θλίβομαι πολύ για την υπόθεση της Βούλας Παπαχρήστου, έχω περάσει από αυτό το στάδιο και ξέρω πόσο πολύ έχει προσπαθήσει για να λάβει μέρος στους αγώνες. Πρόκειται για ένα μεγάλο ταλέντο και είχε ελπίδες για μεγάλη διάκριση. Τέτοιες δηλώσεις αμαυρώνουν τον αθλητισμό και είναι εκτός του Ολυμπιακού ιδεώδους. Σκεφτείτε τι θα γινόταν και τι θα έλεγαν οι ξένοι. Θα γιουχάιζαν την αθλήτρια και την Ελλάδα».
Οσο για το τέλος, αναφέρθηκε στα συνεχόμενα κρούσματα και είπε: «Δυστυχώς δεν σκέφτονται τις συνέπειες, αλλά και τη ζωή τους και από είδωλα χάνονται στην αφάνεια. Κρίμα! Όλοι πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να παταχθεί το κακό από τη ρίζα του. Σαν Ολυμπιακή Επιτροπή δεν δεχόμαστε το ντόπινγκ. Έχω την αισιοδοξία και βλέπω πως υπάρχουν παιδιά που θέλουν τη διάκριση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: