Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Τελικά δεν γίνεται Μπολονέζος...

«Κρύο ντους» για τους ανθρώπους της Βίρτους Μπολόνια και τους θαυμαστές του που ήθελαν να θαυμάζουν τον Κόμπε Μπράιαντ στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Η Βίρτους ανακοίνωσε ότι αδυνατεί να  προχωρήσει to deal  γιατί η συμφωνία των μόλις 10 αγώνων προκάλεσε αντιδράσεις από τις υπόλοιπες ομάδες του ιταλικού πρωταθλήματος. 


«Με μεγάλη έκπληξη ανακοινώνουμε ότι, λαμβάνοντας υπόψη τις αρνητικές αντιδράσεις κάποιων ομάδων της πρώτης κατηγορίας του ιταλικού πρωταθλήματος (Lega Basket), δεν μπορούμε να προχωρήσουμε τη συμφωνία  των 10 παιχνιδιών καθιστώντας έτσι εξαιρετικά  αβέβαιο το οικονομικό  μέρος πάνω στο οποίο θα βασιζόταν το σχέδιο απόκτησης του Κόμπε Μπράιαντ.»

Αυτή ήταν η επίσημη  ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο η Βίρτους Μπολόνια με την οποία μπήκε και επίσημα τέλος σε ένα φιλόδοξο μεν, «προκλητικό» δε σχέδιο ειδικά για τέτοιες δύσκολες εποχές που βιώνουμε άπαντες...      









Με δηλώσεις του στο SkySports ο πρόεδρος της Βίρτους, Κλαούντιο Σαμπατίνι ,
εξήγησε: 

«Αν δεν καταφέρουμε να πετύχουμε τα  10 εντός έδρας, παιχνίδια με τον Κόμπε στην ομάδα, δεν θα κάνουμε ποτέ απόσβεση των χρημάτων μας.  Η υπόθεση έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Ηδη δύο ομάδες της λίγκας δήλωσαν αντίθετες με αυτό που προπσπαθούμε να κάνουμε. Βέβαια οι υπεύθυνοι πρέπει να καταλάβουν ότι μεγαλώνοντας τις επενδύσεις, τα χρήματα που θα μπαίνουν μελλοντικά στα ταμεία μας θα αυξάνονται για όλους.
 Δεν έχω κοιμηθεί τις τελευταίες 15 ημέρες γι αυτή την ιστορία. Δεν είναι εκατομμυριούχος. Τι θα αλλάξει αν η Βίρτους παίξει 2 παιχνίδια στην έδρα της στην αρχή της  σεζόν;» 


Για να καταλήξει ο Σαμπατίνι:

  «Ακόμη δεν κλείσαμε το συμβόλαιο. Η λεπτότητα και η ευγένεια που χειρίζονται το θέμα ο Κόμπε και ο μάνατζέρ του, μας δίνουνλίγο χρόνο.Ωστόσο έχουμε περιθώριο μέχρι τις 8 Οκτώβρη  για να καταθέσουμε τα συμβόλαια στη Λίγκα...»  The Player

Αυτό δεν είναι Λίγκα. Η αλφαβήτα είναι!

O Miltos, ο νταλικέρης αρθρογραφεί για την απόφαση τη Πειθαρχικής Επιτροπής να υποβιβάσει τον Αστέρα Τρίπολης στη Football League και την κατάσταση που δημιουργείται στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Αυτό δεν είναι Λίγκα. Η αλφαβήτα είναι!
Έτσι όπως πάμε, τα παιδιά δεν θα τα στέλνουμε στην Πρώτη Δημοτικού για να μάθουν την αλφαβήτα. Το πρόγραμμα της Σούπερ Λίμπας θα τους δείχνουμε και θα κάνουμε φωνούλες σαν την κυρά δασκάλα:
«Ομάδα Άλφααααα, Ομάδα Βήτααααα, Ομάδα Γάμααααα...», για να επαναλαμβάνουν τα παιδάκια και να μαθαίνουν τα γράμματα. Αρκεί να μην είναι μεταξύ των μαθητών ο Μπόμπος (ή ο Τοτός, όποιος προτιμάτε), να προσθέτει συλλαβές. Να, έτσι: «Ομάδα Άλφααααα, Ομάδα Βήτααααα, Ομάδα Γάμααααα...», «...τα»!!!
Αν και ο Μπόμπος (ή ο Τοτός, είπαμε), δίκιο θα έχει σε αυτή την περίπτωση, γιατί έτσι το έχουν καταντήσει το πρωτάθλημα οι παράγοντές μας. «Ομάδα Γάμα», «τα», με κεφαλαία γράμματα! Άλλωστε, με κεφαλαία εμφανίζονται αυτές οι ομάδες Άλφα, Βήτα, Γάμα στο πρόγραμμα!
Πάει, λοιπόν, κι ο Αστέρας. Έπεσε μια στο γήπεδο (παρότι, όπως φαίνεται, αγόραζε ματς για να σωθεί), αλλά σώθηκε από την ενημερότητα του Ηρακλή και -κυρίως- από τα παπατζιλίκια που πουλάγανε οι φίλοι του πρόεδρά του στη Λίμπα. Έτσι, ξαναγύρισε για μερικά ματσάκια, αλλά μόλις βγήκανε στη φόρα οι ...«πιασμάν» και ο «δωσμάν» (να που τα παιδάκια μπορούν να μάθουν και …γκρικλέζικα - από τα γκρίκλις), πάρ΄τον πάλι κάτω τον Αστέρα.
Χαμός γινότανε τόσα χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και μπορεί να γίνεται χαμός και τώρα και να το μάθουμε μετά από καιρό ή από χρόνια. Στήνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα στα τέσσερα.
Ρίαλ εστέιτ. Αγοράζουμε, πουλάμε, ποντάρουμε, βάλτε να πάνε.
Εστία μόλυνσης και τώρα που μας μπήκε το μικρόβιο, άντε να μας βγει. Έγινε το ποδόσφαιρο ίωση που δεν παίρνει αντιβίωση. Θα γίνεται ανατροπή σε ένα ματς, άσο ημίχρονο, δύο τελικό και θα λέμε «το στήσανε», είτε το στήσανε είτε όχι. Άσε που δεν θα το μαθαίνουμε καν το αποτέλεσμα, γιατί πολύς κόσμος έχει ξενερώσει τόσο, που να κι αν χάσουν, να κι αν κερδίσουν στο φινάλε.
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο gazzetta.gr

Τα Εμιράτα αγοράζουν τον ΠΑΟ;

Η επενδυτική εταιρία Arboris Capital με έδρα το Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, φαίνεται πως είναι ο κομιστής του ενδιαφέροντος ξένου επενδυτή για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Τα Εμιράτα αγοράζουν τον ΠΑΟ;
Σιγά-σιγά αρχίζει και ξετυλίγεται το κουβάρι αναφορικά με τον τρίτο υποψήφιο για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός... Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.prasinanea.gr, η επενδυτική εταιρία Arboris Capital με έδρα το Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανέλαβε να μεταφέρει στην πράσινη ΠΑΕ την πρόταση του μυστηριώδη ενδιαφερόμενου...
 
Ο Κύπριος Γιώργος Γεωργίου, ο οποίος μετέβη το πρωί της Παρασκευής στα γραφεία του Τριφυλλιού στο Μαρούσι και συναντήθηκε με τον Δημήτρη Γόντικα, ενεργεί ως εκπρόσωπος της. Η Arboris Capital λειτουργεί ως σύμβουλος στον τομέα των επενδύσεων και εμπλέκεται σε ένα ευρύ φάσμα επενδύσεων. Από τα μίντια, την ενέργεια, τους φυσικούς πόρους κ.α. και έχει πελάτες από όλο τον κόσμο.
Είναι δεδομένο πως η πρόταση μίας τόσο μεγάλης και σοβαρής εταιρίας, που εκπροσωπεί επενδυτές και επιχειρήσεις-κολοσσούς, κάθε άλλο παρά απαρατήρητη μπορεί να περάσει από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Ο φάκελος που κατατέθηκε περιέχει μία ολοκληρωμένη επενδυτική πρόταση για τον Παναθηναϊκό και μένει πλέον να αποκαλυφτεί ποιος επιθυμεί να γίνει μεγαλομέτοχος του Τριφυλλιού...
Πηγή: Prasinanea.gr

Πήρε... φωτιά ο Γκέκας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται ο Φάνης Γκέκας, καθώς για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική και τέταρτη συνολικά στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας, βρήκε και πάλι δίχτυα!
Πήρε... φωτιά ο Γκέκας! (ΒΙΝΤΕΟ)
Αυτή τη φορά ο Έλληνας επιθετικός άνοιξε το σκορ για την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης στο νικηφόρο 3-1 επί της Ουνιόν Βερολίνου, ενώ αντικαταστάθηκε στο 87΄ από τον Χόφερ. Ο Γιώργος Τζαβέλλας ήταν εκτός αποστολής.

Πάτερ Νικόλαε, Αγγελος είναι μόνο ΕΝΑΣ!

Ο Βασίλης Βέργης γράφει για τον σπουδαίο προπονητή των «ειδικών» αποστολών Αγγελο Αναστασιάδη που θα ήταν ιδανικός τώρα για την ΑΕΚ.
Πάτερ Νικόλαε, Αγγελος είναι μόνο ΕΝΑΣ!
Από τη μια πλευρά η τσεκαρισμένη πληροφορία για τις προχωρημένες επαφές της ΑΕΚ (Αδαμίδη) με τον Αγγελο Αναστασιάδη. Από την άλλη η επίσης τσεκαρισμένη πληροφορία για τα τρία ραντεβού του προέδρου της ΑΕΚ (Αδαμίδη) με τον Νίκο Κωστένογλου.
Και στη μέση από το... γύρω γύρω όλοι ο Χιμένεθ με τη θηλιά της αποζημίωσής του. Αντε να βγάλεις άκρη με αυτό το σκορποχώρι, έτσι όπως το κατάντησαν οι α-μέτοχοι και οι άσχετοι. Αυτοί που φέρνουν Ουρουγουανορωσοσερβοελβετούς «επενδυτές» δήθεν να σώσουν την ΑΕΚ!
Το πρόβλημα δεν ήταν η πρόσληψη του Χιμένεθ. Καλά έπραξε τότε ο Αδαμίδης και πήρε έναν προπονητή από το ισπανικό πρωτάθλημα. Το πρόβλημα, επίσης, δεν ήταν ότι τον στήριξε μετά την 6άρα από τον Ολυμπιακό. Κι εκεί ορθά ενήργησαν, καθώς για να κριθεί ένας κόουτς θα πρέπει τουλάχιστον να έχει δουλέψει τη «δική» του ομάδα στην προετοιμασία.
Το πραγματικό πρόβλημα είναι το γεγονός της αποψίλωσης του ρόστερ (η απόκτηση του Γκουντγιόνσεν δεν το έσωσε) που ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ο Χιμένεθ (αλλιώς ας είχε παραιτηθεί) και της αδυναμίας του -όπως αποδείχθηκε- να φτιάξει με τους υπάρχοντες ένα σύνολο το οποίο να λειτουργεί με αγωνιστική αξιοπρέπεια.
Όχι να διασύρεται από κάποια Στουρμ. Το πρόβλημα είναι ότι αυτός ο άνθρωπος ούτε κατάλαβε ποτέ τι σύστημα ήθελε να δουλέψει ούτε σε ποιους θα το στήριζε ούτε (κυρίως) πως η δουλειά του είναι ΜΕΣΑ στο γήπεδο και όχι μπροστά από τα μικρόφωνα να λέει αμπελοφιλοσοφίες και διαρκώς να αποδεικνύεται αποτυχημένος πολιτικάντης.
Ορθά, λοιπόν, η ΑΕΚ έχει αποφασίσει να διώξει ΤΩΡΑ τον Χιμένεθ, αρκεί να βρει να του δώσει την αποζημίωση. Το ζήτημα είναι, όμως, ότι ξανά θα αποφασίσουν για τον επόμενο προπονητή άνθρωποι που έχουν δώσει αποτυχημένες εξετάσεις.
Ο Αδαμίδης έχει πάρει σβάρνα τα τηλέφωνα και τις ρούγες, μιλώντας με δύο τεχνικούς οι οποίοι έχουν εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά και μόνο κοινό ότι είναι βαθιά θρησκευόμενοι. Πώς είναι δυνατόν να μπαίνουν στη ζυγαριά ο Αγγελος Αναστασιάδης με τον Νίκο Κωστένογλου; Πώς «δένει» η ποδοσφαιρική τους φιλοσοφία; Από πού προέκυψε κάτι τέτοιο στο μυαλό του Αδαμίδη;
Κάθε σώφρων άνθρωπος που ασχολείται με το ποδόσφαιρο θα εκτιμούσε πως ΑΥΤΗΝ την ώρα η επιλογή Αναστασιάδη θα ήταν για την Ενωση η πλέον κατάλληλη. Προπονητής «ειδικών αποστολών», που δεν κωλώνει πουθενά, έχει προσωπικότητα, κερδίζει τα αποδυτήρια, τα κλείνει με στεγανά και ΔΟΥΛΕΥΕΙ με ευλαβική προσήλωση.
Μπορεί να πάρει το 101% των παικτών που θα παίζουν ΚΑΙ γι' αυτόν. Μπορεί να συσπειρώσει και να δώσει «ελληνικό εγωισμό» στα αποδυτήρια που καιρό τώρα (και πριν από τον Χιμένεθ) ήταν παιδική χαρά διαφόρων... εθνικοτήτων.
Ο Αναστασιάδης εμπνέει τους παίκτες και μπαίνει πάντα πρώτος μπροστά στα δύσκολα. Δεν γουστάρει και δεν κάνει δημόσιες σχέσεις και προτιμά να αδικεί τον εαυτό του παρά να παραβεί τις αρχές του. Εχει όμως δύο... ελαττώματα η περίπτωσή του. Ο Αγγελος μιλάει και συνεννοείται ποδοσφαιρικά. Στην ΑΕΚ με ποιον θα το κάνει; Με τον Αδαμίδη; Χλωμό. Καλά που είναι ακόμη στην ομάδα ο Βασίλης Δημητριάδης.
Το δεύτερο; Δεν είναι... κομμάτι από το σώμα του συλλόγου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η εξέδρα στην (ακέφαλη) ΑΕΚ κάνει κουμάντο όποτε γουστάρει. Κι όταν... δεν γουστάρει κάποιον, τα τινάζει όλα στον αέρα. Ο Αγγελος δεν είναι Χιμένεθ να εμφανίζεται με μπλούζα της Original. Ολη η Ελλάδα γνωρίζει ποια είναι η ομάδα της καρδιάς του, αλλά ΟΛΗ η Ελλάδα ξέρει επίσης πως όπου κι αν δούλεψε (Παναθηναϊκό, Ηρακλή), έδωσε την ψυχή του ως προπονητής.
Ο Νίκος Κωστένογλου είναι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου που επίσης έχει κερδίσει τον σεβασμό για τον χαρακτήρα του, μόνο που άποψή μου είναι ότι προπονητικά απέχει πολύ από τον Αναστασιάδη.
Ο Κωστένογλου μπορεί να αποτελέσει τον «συμβιβασμό» του Αδαμίδη με την εξέδρα, η οποία νιώθει τον κόουτς δικό της άνθρωπο. Στην αρχή θα συμμαζέψει το σκορποχώρι, αλλά αυτό που η ΑΕΚ έχει ανάγκη -να δημιουργήσει δηλαδή σε βάθος χρόνου, μέσα από ένα άδειο πουγκί- δεν νομίζω ότι μπορεί να το πετύχει ο πράος Νικόλαος.
Η ΑΕΚ δεν έχει λεφτά ούτε περιμένει κάποιον Αραβα. Χρειάζεται ηλεκτροσόκ μέσα από έναν ισχυρό προπονητικό χαρακτήρα, που δεν λογαριάζει τίποτα. Τέτοιος προπονητής είναι ο Αγγελος Αναστασιάδης.
ΠΗΓΗ: sentragoal.gr

Με τη δεύτερη υποβιβάστηκε ο Αστέρας Τρίπολης.

Με τη δεύτερη υποβιβάστηκε ο Αστέρας Τρίπολης. Έπεσε στο γήπεδο, σώθηκε λόγω Ηρακλή, αλλά ξανάπεσε λόγω δωροδοκιών. Η Πειθαρχική της Λίγκας αποφάσισε τον υποβιβασμό του. Αθώοι ΟΦΗ και ΠΑΣ.
Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις ...δεν έχει!
Με ανακοίνωση της το βράδυ της Παρασκευής, μετά την απολογία των τριών ομάδων και  η Πειθαρχική Επιτροπή αποφάσισε τον υποβιβασμό των Αρκάδων στην δεύτερη κατηγορία και πρόστιμο 300.000 ευρώ για δωροδοκία! Μάλιστα, υπάρχει και αποκλεισμός από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα στον Γιώργο Μποροβήλο για τρία χρόνια και επίσης πρόστιμο 30.000 ευρώ. Η απόφαση πάντως είναι εφέσιμη!

Όσο αφορά τις άλλες δύο ομάδες που είχαν κληθεί σε απολογία, η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ έκρινε πως δεν συντρέχει λόγος τιμωρίας ούτε για τον ΟΦΗ ούτε για τον ΠΑΣ Γιάννινα και για αυτό θα παραμείνουν στην Σούπερ Λιγκ.

Αναλυτική η ανακοίνωση:


Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις :
Α) Γ.Μποροβήλο (Πρόεδρο), ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης:  «Βάσει των αναφερομένων στην από 22/9/2011 πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ, η οποία σας συγκοινοποιείται, καλείσθε ενώπιον μας την Παρασκευή, 30-9-2011 και ώρα 13:00, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη». «Δέχεται ότι ο 1ος εγκαλούμενος τέλεσε (σε απόπειρα) την αποδιδόμενη σ΄ αυτήν πράξη (δωροδοκία) και επιβάλλει σ΄ αυτόν τις εξής πειθαρχικές ποινές α) απαγόρευση εκτέλεσης απ΄ αυτόν οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για τρία (3) χρόνια, β) χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ και γ) απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τρία (3) χρόνια.
Δέχεται ότι η 2η εγκαλουμένη τέλεσε την αποδιδόμενη σ΄ αυτήν πράξη και επιβάλλει την ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία και χρηματική ποινή τριακοσίων χιλιάδων (300.000,00) ευρώ.» 
Β) ΠΑΕ ΟΦΗ, Η.Νυχτάρη (Μεγαλομέτοχο και αφανή ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΟΦΗ), Ν.Μαχλά (Πρόεδρο) : «Βάσει των αναφερομένων στην από 22/9/2011 πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ, η οποία σας συγκοινοποιείται, καλείσθε ενώπιον μας την Παρασκευή, 30-9-2011 και ώρα 13:00, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη». «Κρίνει ατιμώρητο τον 1ο εγκαλούμενο ελλείψει δικαιοδοσίας λόγω του ότι δεν απεδείχθη η ιδιότητα του ως αφανούς εταίρου της 3ης εγκαλουμένης.  Απαλλάσσει τον 2ο εγκαλούμενο διότι δεν απεδείχθη η συμμετοχή του στις αποδιδόμενες σ΄ αυτόν πράξεις. Απαλλάσσει την 3η εγκαλουμένη διότι δεν απεδείχθη συμμετοχή της στις αποδιδόμενες σ΄ αυτήν πράξεις».
Γ) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Γ.Χριστοβασίλη (Πρόεδρο) : «Βάσει των αναφερομένων στην από 22/9/2011 πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ, η οποία σας συγκοινοποιείται, καλείσθε ενώπιον μας την Παρασκευή, 30-9-2011 και ώρα 13:00, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη».
«Κρίνει εαυτήν αναρμόδια προς εκδίκαση της υπόθεσης ως προς τους 1ο (Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη), 2ο (Χρήστο Κανελλάκη) και 5η (ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ) και παραπέμπει την υπόθεση ως προς αυτούς στον αρμόδιο Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα για την εισαγωγή της υπόθεσης στην αρμόδια Πειθαρχική Επιτροπή της κατηγορίας στην οποία αγωνίζεται η 5η εγκαλουμένη ΠΑΕ.          Απαλλάσσει τον 3ο εγκαλούμενο διότι δεν απεδείχθη συμμετοχή του στις αποδιδόμενες σ΄ αυτόν πράξεις. Απαλλάσσει την 4η εγκαλουμένη λόγω του ότι δεν απεδείχθη συμμετοχή της στην αποδιδόμενη σ΄ αυτήν πράξη»

«Πάμε στην Αθήνα να νικήσουμε τον Ολυμπιακό»

Αισιόδοξος πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να φύγει με το «διπλό» από το «Γ. Καραϊσκάκης» στην αναμέτρηση της Κυριακής με τον Ολυμπιακό, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Έτο.
Αναλυτικά μίλησε στο Αθλητικό Μετρόπολις:
Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάει για να κερδίσει τον Ολυμπιακό, αλλά αυτή τη νοοτροπία πρέπει να την έχει σε κάθε παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται παίκτες σαν τον Γκαρσία, τον Σαλπιγγίδη, τον Αρίας για να πάρει το παιχνίδι».
Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο: «Δουλεύουμε γι αυτό το πράγμα. Θέλουμε να δούνε τους εαυτούς μας πρωταθλητές».
Για την κούραση, ενόψει Ολυμπιακού: «Είχαμε ένα δυνατό παιχνίδι μετά από ένα εξίσου δυνατό παιχνίδι με την ΑΕΚ, ενώ υπήρχε και ένα μεγάλο ταξίδι. Αυτή η κούραση μπορεί να πιστεύουν κάποιοι πως αποτελεί πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό, αλλά δεν είναι έτσι γιατί εμείς θα πάμε στην Αθήνα για να πάρουμε την νίκη».

Ρεζίλι για ένα ντόνατ;

Μπορεί ο τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νταβίντ Ντε Χέα να αμείβεται με 70 χιλιάδες ευρώ την εβδομάδα, ωστόσο ένα ντόνατ... τσιγκουνεύτηκε να το πληρώσει και τον έπιασε η ασφάλεια του καταστήματος!
Ρεζίλι για ένα ντόνατ;
Ο τερματοφύλακας των πρωταθλητών Αγγλίας βρέθηκε στο κατάστημα της Tesco στο «εμπορικό» Άλτρινχαμ και όταν πείνασε, αποφάσισε να φάει ένα ντόνατ. Μόνο που δεν το πλήρωσε και έτσι όταν πήγε να φύγει, συνελήφθη στην πόρτα από τους ανθρώπους ασφαλείας, οι οποίοι και τον... πέρασαν από ανάκριση σε ειδικό χώρο.

Σύμφωνα πάντως με όσα αναφέρουν τα αγγλικά Μέσα, ο Ισπανός τερματοφύλακας ισχυρίστηκε ότι ξέχασε να περάσει από το ταμείο και ότι δεν είχε καμία πρόθεση να «κλέψει»!

«Όνειρό μου το καθαρό ποδόσφαιρο...»

Ο Αλέξης Κούγιας εξήγησε τους λόγους για τους οποίους καλείται ως μάρτυρας για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων, τόνισε πως πρέπει να ακολουθήσουν και άλλοι για να... καθαρίσει το ποδόσφαιρο, ενώ υποστήριξε πως το κατηγορητήριο για τον ΟΦΗ δεν σημαίνει τίποτα...
«Όνειρό μου το καθαρό ποδόσφαιρο...»
Αναλυτικά, ο γνωστός δικηγόρος μίλησε στον Athletic Radio 104,2:
Για την δίωξη που έχει ασκηθεί εις βάρος του ΟΦΗ: «Η δίωξη είναι νομικά ορθή, από την στιγμή που αναφέρονται στις συνομιλίες της ΕΥΠ ότι δόθηκαν χρήματα από τον Ηρακλή Νύκταρη στον Τσακογιάννη για να στηθεί το παιχνίδι. Όμως το κατηγορητήριο δεν σημαίνει τίποτα για την υπόθεση. Η δίωξη στοιχειοθετείται, όμως δεν αποδεικνύεται».
Για την δική του παρουσία: «Εξέφρασα τις απόψεις μου για τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση και αρμόδιο για να απαντήσει τι θα συμβεί είναι το δικαστήριο. Αυτό θα αξιολογήσει τα στοιχεία που έχει φέρει η διοίκηση του ΟΦΗ και εφόσον αποδείξει ότι δεν έχει καμία σχέση με το Νύκταρη, τότε τα πράγματα είναι ξεκαθαρισμένα για την έκβαση της υπόθεσης».
Για την σχέση του Ηρακλή Νύκταρη: «Είναι λίγο ευφάνταστος ο κύριος Νύκταρης όμως δεν το είπα μόνο εγώ, αλλά και το περιβάλλον του ΟΦΗ. Είναι Ομιλήτης ο Νύκταρης, όμως από εκεί και πέρα τι είναι το ξέρετε εσείς».
Για την υπερασπιστική γραμμή του ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ είχε εκλεκτούς συναδέλφους, έκαναν το καλύτερο για την ομάδα, όμως το τι δέχεται το δικαστήριο θα κριθεί από το δικαστήριο».
Για τον ΟΦΗ: «Έχω πει κατ' επανάληψη ότι αν υπήρχε κλειστό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου θα ήταν αδιανόητο να υπάρχουν ομάδες όπως η Παναχαϊκή, η Λάρισα και ο ΟΦΗ. Δεν υπάρχει μεγαλομέτοχος στην ομάδα και ο δήμαρχος είναι πολύ σημαντικός παράγοντας που ο ΟΦΗ δικαιώθηκε από μια επίπονη διαδικασία, όπως είναι η αδειοδότηση. Εκείνο που μένει είναι να γίνει σωστή επιλογή παικτών και σωστή οικονομική διαχείριση ώστε να υπάρξει και μια αξιόμαχη ομάδα. Από εκεί και πέρα, ο ΟΦΗ σαν ποδοσφαιρική δύναμη δεν είναι αυτό που επιβάλει το όνομα και η ιστορία του. Ίσως γίνει στο μέλλον, με καλές επιλογές και σωστό νοικοκυριό».
Για την υπόθεση των στημένων αγώνων: «Οι αθλητικοί εισαγγελείς πιστεύουν ότι γνωρίζω το παρασκήνιο από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και από την στιγμή που πίστευαν ότι υπάρχουν στημένοι αγώνες, κάλεσαν εμένα και κάποιους άλλους ανθρώπους. Το όνειρό μου ήταν να υπάρχει πάντα καθαρό ποδόσφαιρο και η πεποίθησή μου είναι ότι πρώτη φορά γίνεται μια σοβαρή δουλειά, ώστε να το ποδόσφαιρο να «καθαρίσει». Εκείνο που με στενοχωρεί εμένα είναι ότι δεν έρχεται κανένας ως μάρτυρας για να βοηθήσει τους δικαστές. Αυτό σημαίνει πως είτε φοβούνται, είτε θέλουν να τα έχουν καλά με όλους».
Για την δίωξη εις βάρος του Νίκου Μαχλά: «Είναι εντελώς διαφορετικό να λες κάτι σαν Μαχλάς και Κουράκης και διαφορετικό να το λες σαν Τσακογιάννης και Μπέος. Η δίωξη του Μαχλά συνεπάγεται με αυτήν του ΟΦΗ. Κανένας δεν καταλόγισε ευθύνες στο Νίκο Μαχλά. Εγώ προσωπικά εξάντλησα το καθήκον μου ως μάρτυρας και είπα αυτά που πίστευα».

«Ο Αστέρας δεν έχει καμία συμμετοχή»

Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος, τόνισε σε δηλώσεις του ότι ελπίζει σε αθωωτική απόφαση για τον ίδιο και τους Αρκάδες και σημείωσε πως η ομάδα δεν έχει καμία εμπλοκή με τα στημένα.
«Ο Αστέρας δεν έχει καμία συμμετοχή»
Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης επισήμανε αρχικά ότι «αποδείχθηκε ότι ο Αστέρας Τρίπολης δεν έχει καμία συμμετοχή για τα πράγματα που κατηγορείται. Στο τέλος ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει αθωωτική απόφαση».

Στην συνέχεια δήλωσε πως «σέβομαι την δικαιοσύνη και δεν θέλω να την προκαταβάλλω. Στην αίθουσα ουδείς μπόρεσε να πει κάτι για τον Αστέρα Τρίπολης και αυτό με χαροποιεί. Όσο για αυτά που είπε ο κύριος Κούγιας, δεν θα ήθελα να τα σχολιάσω».

πηγή: sportdog.gr   

Ποιος πλήρωσε το μπάρμπεκιου του Μουρίνιο; (ΦΩΤΟ)

Μπάρμπεκιου οργάνωσε ο Ζοσέ Μουρίνιο στην προπόνηση της Ρεάλ για σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των παικτών και του προπονητικού τιμ.
Ποιος πλήρωσε το μπάρμπεκιου του Μουρίνιο; (ΦΩΤΟ)
Πριν από λίγες ημέρες εμφανίστηκαν δημοσιεύματα περί κακών σχέσεων κάποιων παικτών με τον Μουρίνιο. Έτσι ο... τρελό Πορτογάλος βρήκε τον κατάλληλο τρόπο για να βουλώσει μερικά στόματα, δείχνοντας προς τα έξω ότι επικρατεί θετικό κλίμα στις τάξεις της “Βασίλισσας”.
Διοργάνωσε μπάρμπεκιου με ψητούρες μεταξύ πρωινής και απογευματινής προπόνησης.
Μην ρωτάτε ποιος το πλήρωσε. Στη Ρεάλ έχουνε λεφτά και καλοπληρώνονται όλοι. Δεν ζητάνε ρεφενέ από τους ποδοσφαιριστές για ένα μπάρμπεκιου. Παραδείγματα δεν δίνουμε υπολήψεις δεν θίγουμε...

«Μόνο ο Κόκκαλης και οι Καϋμενάκης, Μπάκος... »

Στην προσπάθεια του ο Αλέξης Κούγιας να υποστηρίξει πως ο Γιώργος Μποροβήλος δεν δωροδόκησε τον Αχιλλέα Μπέο και ότι τα χρήματα των ιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπολης δεν προέρχονται από τα στοιχήματα, μνημόνευσε τον πρώην πρόεδρο του Ολυμπιακού, Σωκράτη Κοκκάλη.
«Μόνο ο Κόκκαλης και οι Καϋμενάκης, Μπάκος... »
«Για μένα δεν υπάρχει αυτή η υπόθεση. Τα έσοδα του Αστέρα δεν είναι από τα στοιχήματα. Για μένα δεν υπάρχει αυτή η υπόθεση. Πιστεύω ότι όλα προέκυψαν από την κουτσομπολίστικη νοοτροπία του Ψωμιάδη. Το ποσό των 500.000 ευρώ που ακούγεται είναι υπερβολικό ποσό. Δεν υπάρχει αυτό για μένα.
Οι ιδιοκτήτες του Αστέρα έχουν ρίξει χρήματα στο ποδόσφαιρο. Κανείς άλλος εκτός από τον Κόκκαλη δεν το έχει κάνει αυτό. τα έκαναν και χωρίς να έχει έσοδα ο Αστέρας. Είναι το μεράκι του Αρσένη, του Καϋμενάκη, του Μπάκου. Ο Μπάκος είναι από τις Κολλίνες. Ξεχωρίζω τις προσωπικότητες Μπάκου-Καϋμενάκη. Τον Μπάκο χαίρεσαι να τον έχεις φίλο, τον Καϋμενάκη όταν έρχεται στην πόλη, είναι να φεύγεις από τη χώρα», ανέφερε ο γνωστός δικηγόρος.

Όταν γίναμε «επαγγελματίες»

Ναι, είναι σημαντική ημερομηνία η 30ή Σεπτεμβρίου. Διότι σαν σήμερα το 1979 το επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου έδωσε την πρώτη παράστασή του!
Όταν γίναμε «επαγγελματίες»
Επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Σήμερα, 32 χρόνια μετά, ο θεσμός έχει φτάσει στην απόλυτη απαξίωση και αμφισβήτηση. Τότε, όμως, ήταν ημέρα χαράς για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ύστερα από σκληρές συνδικαλιστικές μάχες, είχαν κατοχυρώσει το δικαίωμα να λογίζονται ως κανονικοί επαγγελματίες από τους εργοδότες τους προέδρους.

Στη ζωή των φιλάθλων μπήκε σιγά-σιγά το αρκτικόλεξο ΠΑΕ, αλλά η 1η αγωνιστική, η οποία διεξήχθη σαν σήμερα το 1979, δεν διέφερε σε τίποτα από αυτές των προηγούμενων ετών. Οι ποδοσφαιριστές ήταν δυνάμει επαγγελματίες από πριν και φυσικά τα δικαιώματά τους ήταν πολύ λιγότερα από αυτά που απολαμβάνουν οι σημερινοί συνάδελφοί τους. Όσο για το ποδόσφαιρο, σε οργανωτικό επίπεδο; Αφήστε το καλύτερα. Αρκετές ομάδες, όπως η Ρόδος και η Καστοριά, έπαιζαν ακόμα σε ξερά γήπεδα! Κάτι που φυσικά δεν πτοούσε ουδόλως τους φιλάθλους, οι οποίοι διψούσαν για μπάλα και γέμισαν τις κερκίδες. Συνολικά κόπηκαν 113.725 εισιτήρια, με τις εξέδρες να γεμίζουν ακόμα και σε θεωρητικά αντιεμπορικά -με βάση τα σημερινά δεδομένα- παιχνίδια, όπως το Δόξα – Εθνικός (7.305)!

Στο ξερό γήπεδο της Ρόδου δοκιμάστηκε εκείνη τη μέρα η πρωταθλήτρια ΑΕΚ, φτάνοντας άνετα στη νίκη με 2-0. Με το ίδιο σκορ νίκησε και ο Ολυμπιακός τον ΟΦΗ στο Φάληρο, παίρνοντας άτυπη ρεβάνς του προ τετραμήνου 3-3 στο Ηράκλειο, το οποίο του είχε στερήσει τον τίτλο, στην τελευταία αγωνιστική. Πιο εντυπωσιακός και από τους δύο, όμως, ήταν ο ΠΑΟΚ, ο οποίος συνέτριψε με 6-2 την Καβάλα, χάρη σε χατ τρικ του 21χρονου Γιώργου Κωστίκου.

Το ματς της ημέρας έγινε στη Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός και ο Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 3-3, ύστερα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που βρήκε τους γηπεδούχους να έχουν παράπονα από τη διαιτησία του Πετράκη. Οι «πράσινοι» υποστήριζαν ότι δεν δόθηκαν δύο καταφανή πέναλτι υπέρ τους, ενώ αμφισβητούσαν και την ορθότητα της απόφασης του διαιτητή να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών εις βάρος τους στο 22’, δίνοντας την ευκαιρία στον Άρη να ισοφαρίσει σε 1-1. Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο σημείο να ζητήσει επανάληψη του αγώνα καταθέτοντας ένσταση, η οποία όμως δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η έκπληξη της πρεμιέρας σημειώθηκε στη Νέα Σμύρνη, όπου η Λάρισα νίκησε 1-0 τον Κυπελλούχο Πανιώνιο, με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα Μπουντόλο, ο οποίος έπιασε δύο πέναλτι! Ένα του Λιόλιου (50’) και ένα του Αναστόπουλου (90’). Παραμονές της ρεβάνς με την Τβέντε στην Ολλανδία, για το Κύπελλο Κυπελλούχων (4-0 το πρώτο ματς στη Νέα Σμύρνη) το αποτέλεσμα αυτό ήταν ένα σοκ για τους «κυανέρυθρους», την ίδια ώρα που οι παίκτες της Λάρισας αφιέρωναν τη μεγάλη νίκη στους αδικοχαμένους άσους της ομάδας, Δημήτρη Μουσιάρη και Δημήτρη Κουκουλίτσιο.

Στα άλλα παιχνίδια, ο Ηρακλής χωρίς να εντυπωσιάσει νίκησε 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αντίθετα, εξαιρετική ήταν η Παναχαϊκή, η οποία με πρωταγωνιστές τους Δαβουρλή και Σπεντζόπουλο σάρωσε με 4-1 την Κόρινθο. Στη Δράμα, η σπουδαία εμφάνιση του τερματοφύλακα, Γιώργου Μουκέα, χάρισε στον Εθνικό έναν πολύτιμο βαθμό κόντρα στη Δόξα. Ισόπαλο 0-0 έληξε και το παιχνίδι του Απόλλωνα με την Καστοριά. Όμως, λίγες μέρες αργότερα οι «κυανόλευκοι» κέρδισαν στα χαρτιά το παιχνίδι με 2-0, επειδή ο Μπαρέιρο της Καστοριάς είχε αγωνιστεί χωρίς δελτίο υγείας.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Ρόδος - ΑΕΚ 0-2
(48’ Μαύρος, 55’ Νικολούδης)
Ολυμπιακός - ΟΦΗ 2-0
(19’ πέν. Καραβίτης, 66’ Κρητικόπουλος)
Παναθηναϊκός - Άρης 3-3
(18’ Υφαντίδης, 61’, 68’ Όρε - 22’ πέν. Πάλλας, 52’ Σεμερτζίδης, 75’ Ζήνδρος)
ΠΑΟΚ - Καβάλα 6-2
(6’, 8’, 52’ Κωστίκος, 19’, 56’ Ορφανός, 66’ Αλεξανδρίδης - 77’, 79’ Γ. Φιλιππίδης)
Ηρακλής - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1
(7’ Χατζηελευθερίου, 83’ Γκέσιος - 85’ Δ. Σεϊταρίδης)
Πανιώνιος - Λάρισα 0-1
(38’ Σπασόφσκι)
Δόξα Δράμας - Εθνικός 0-0
Απόλλων Αθηνών - Καστοριά 0-0
(Ο αγώνας κατακυρώθηκε αργότερα υπέρ του Απόλλωνα με 2-0 α.α.)
Παναχαϊκή - Κόρινθος 4-1
(8’, 48’ Δαβουρλής, 35’, 72’ Σπεντζόπουλος - 84’ Κουλουμάσης)
ΠΗΓΗ: sday.gr

Ειρηνοδικείο διέγραψε τα χρέη άνεργης!!

Απόφαση που δίνει ελπίδα σε χιλιάδες δανειολήπτες πήρε το Ειρηνοδικείο Λάρισας. Διέγραψε το 100% των χρεών άνεργης γυναίκας. Τι ισχυρίστηκαν οι τράπεζες, χωρίς να πείσουν.

Ειρηνοδικείο διέγραψε τα χρέη άνεργης
Το 100% των χρεών άνεργης δανειολήπτριας προς τράπεζα (26.179,65 ευρώ), διέγραψε το Ειρηνοδικείο Λάρισας, με μια "ιστορική" απόφασή του, η οποία δημιουργεί νέα δεδομένα.
Είναι η πρώτη φορά που λαμβάνεται τέτοια απόφαση από ελληνικό δικαστήριο ανοίγοντας τον δρόμο για ανάλογες περιπτώσεις.
Η απόφαση κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική καθώς απέρριψε τους ισχυρισμούς των τραπεζών ότι η δανειολήπτρια δεν προσδιορίζει από "πού" βρίσκει το ποσό για το κόστος διαβίωσης αυτής και της οικογένειάς της, αν και εμπεριέχονται στο δικόγραφο της αίτησης τα στοιχεία της μόνιμης αδυναμίας πληρωμής και τα απαραίτητα έγγραφα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο και πληθαίνουν οι αποφάσεις που εκδίδονται από Ειρηνοδικεία για πολίτες που ζητούν την δικαστική συνδρομή μετά την αποτυχία εξωδικαστικού συμβιβασμού.
Στην συντριπτική τους πλειονότητα θετικές και πετυχαίνουν την διαγραφή του χρέους από 50-60%.
Για πρώτη φορά όμως δικαστική απόφαση προβλέπει την συνολική διαγραφή του χρέους.
Την υπεράσπιση της δανειολήπτριας είχε αναλάβει η Κίνηση Πολιτών Δανειοληπτών Λάρισας μαζί με το ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας.

Το ερυθρόλευκο Στρουμφοχωριό (BINTEO)

Ο Στουντούφλης Μαρκάνο, ο Μελένιος Κοστάνσο, ο Χαχανούλης Τζιμπούρ και ο Αρσέν Βενγκέρ σε ρόλο Δρακουμέλ.
Το ερυθρόλευκο Στρουμφοχωριό (BINTEO)
Ο Ψαλιδοχέρης έφτιαξε ένα ξεκαρδιστικότατο βίντεο στο contra.gr για τον αγώνα του Ολυμπιακού στο Emirates.
Απολαύστε το:

(κλικ πάνω στη φώτο)

Θα λειτουργήσει από Δευτέρα ο πάτερ;

Ο Νίκος Κωστένογλου είναι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο εκλεκτός για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, αφού ο Μανόλο Χιμένεθ θεωρείται ανεπιθύμητος στο “κιτρινόμαυρο” στρατόπεδο μετά την ήττα από την Στουρμ Γκρατς.

Θα λειτουργήσει από Δευτέρα ο πάτερ;
Πηγές αναφέρουν ότι ο Έλληνας τεχνικός, έχει λάβει υπόσχεση από τον Σταύρο Αδαμίδη ότι τη Δευτέρα αναλαμβάνει την ΑΕΚ, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του σκύλου πως ο Χιμένεθ θα παραμείνει μέχρι το παιχνίδι με τον Πανιώνιο και από εκείνη την ημέρα όλα είναι ρευστά για το μέλλον του.
Μάλιστα ο... πάτερ δεν ταξίδεψε στην Κύπρο για την Ανόρθωση κάτι που επιβεβαιώνουν και τα κυπριακά ΜΜΕ. Συν τοις άλλοις ο πρόεδρος της “Κυρίας”, Κίκης Κωνσταντίνου έκλεισε οριστικά την πόρτα της ομάδας του στον Κωστένογλου.
Βέβαια το ερώτημα που προκύπτει επί της παρούσης είναι τι γίνεται με τον Χιμένεθ; Ψήθηκε να παραιτηθεί ή βρήκανε λεφτά στην ΑΕΚ για την βαριά αποζημίωση;
Για να δούμε, θα χτυπήσει η καμπάνια για τον Όρθρο τη Δευτέρα;

πηγή: sportdog.gr