Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Καληνύχτα Μανόλο και καλή τύχη

Λογιστικά δεν βγαίνει με τίποτα. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή. Γράφει ο Σπύρος Νταγιάκος.
Καληνύχτα Μανόλο και καλή τύχη
Το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί, αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης αδιαφορίας των α-μετόχων, την έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο. Ακόμη και το… deal με τους επίδοξους επενδυτές να είχε προχωρήσει, ο στόχος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από το να κλειστούν τρύπες.
Ποδοσφαιρικά όμως αυτό που γίνεται δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ειδικά μετά και τη χθεσινή παρωδία. Ο Ισπανός με τις επιλογές του έβαλε από το πουθενά τους Αυστριακούς στο παιχνίδι και τους έδωσε την δυνατότητα όχι μόνο να ισοφαρίσουν αλλά να πάρουν και ένα ανέλπιστο διπλό. Βγάζοντας τον καλύτερο και τον μοναδικό παίκτη που θα μπορούσε ουσιαστικά να κρατήσει την μπάλα και να φανεί λίγο απειλητικός απέναντι σε μια αστεία άμυνα, έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα για μια νίκη-βάλσαμο για τον πληγωμένο Δικέφαλο.
Δεν ξέρω αν είναι τελικά εμμονή αυτό που κάνει με τον Λεονάρντο. Ομως ειδικά χθες η απόφασή του να τον αντικαταστήσει ήταν πέρα από κάθε λογική. Μετά την ανόητη αποβολή του Δέλλα μπορεί ο κόσμος να έδωσε τα πάντα για να στηρίξει, αλλά δυστυχώς ο Χιμένεθ θόλωσε και τα έκανε όλα μαντάρα. Εδωσε θάρρος με τις αλχημείες του σε μια ανύπαρκτη μέχρι το 85’ ομάδα, που βγήκε από το καβούκι της όχι επειδή συνέχισε με παίκτη περισσότερο, αλλά επειδή εκμεταλλεύτηκε το μπλακ άουτ του «κιτρινόμαυρου» πάγκου. Μέχρι και ο Φόντα ξεφώνισε τον Ανδαλουσιανό λέγοντας στη συνέντευξη Τύπου: «Μας βοήθησε πολύ η αλλαγή του Λεονάρντο.»
Καταστροφική ήταν και η κίνησή του να ρίξει στον αγωνιστικό χώρο ένα παιδί που δεν έχει αγωνιστεί ούτε σε ένα φιλικό παιχνίδι. Ακόμη και ο Κοντοές θα ήταν προτιμότερο να αγωνιστεί ως στόπερ από το να πέσει στη μάχη ο Μπουγαΐδης. Υπάρχει και ένας τρόπος διαχείρισης και σωστής ανάδειξης που δεν τον ασπάζεται όπως φαίνεται ο προπονητής. Προσοχή, δεν κρεμάμε έναν παίκτη που έχει να αγωνιστεί έξι μήνες, αλλά δεν γίνεται να τον βάλεις σε ένα ματς καθοριστικό για την ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας.
Δεν ασπάζομαι όσους παρομοιάζουν τον Χιμένεθ ήδη με τον Φερέρ. Προσωπικά πιστεύω ότι έχει και ευθιξία. Επειδή έχει κάνει και πολλές δηλώσεις σχετικά με την ιστορία, τον κόσμο της ομάδας και όσα μπόρεσε τελικά να μάθει από το σύντομο πέρασμά του καλό θα είναι να ακούσει τις αποδοκιμασίες και να μην κλείσει τα αυτιά του. Το να «πατήσει» στο συμβόλαιό του θα είναι μια πολύ λανθασμένη απόφαση η οποία θα χαλάσει τελείως την εικόνα του. Το γεγονός ότι ανέλαβε την ευθύνη έπειτα από μπαράζ ερωτήσεων όπως και το ότι τα έβαλε ακόμη με τους δημοσιογράφους που τόλμησαν να του κάνουν ερωτήσεις για το… σκεπτικό της αλλαγής του Λεονάρντο χαλάνε την εικόνα του.
Για τον Δέλλα δεν θέλω σε καμία περίπτωση να τον υπερασπιστώ. Εκανε έγκλημα, δεν το συζητάμε. Ομως αν κάποιος σκεφτεί ότι η ΑΕΚ περιμένει από έναν 36άρη να παίζει Κυριακή και Πέμπτη και να είναι σταθερά ο καλύτερος, τότε δεν γίνεται να μην του δώσει ένα ελαφρυντικό. Τα μυαλά όμως που έκαναν τις μεταγραφές το καλοκαίρι έπρεπε να προβλέψουν αν μη τι άλλο πως το περυσινό θαύμα δεν μπορούσε να γίνει και φέτος, αλλά πού...
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: