Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Στο "ψυγείο" ο Παμπορίδης


Εκτός πινάκων για τις επόμενες αγωνιστικές της Super League θα μείνει ο Βασίλης Παμπορίδης, λόγω της διαιτησίας του στην αναμέτρηση του "Κλ. Βικελίδης" ανάμεσα στον Άρη και τον Ολυμπιακό.

Η έκθεση του παρατηρητή, Γιάννη Σπυρόπουλου, είναι άσχημη για τον ρέφερι από τον Κιλκίς, ο οποίος "πληρώνει" το μη καταλογισμό πέναλτι στο χέρι του Ντουντού καθώς και τη μη αποβολή του Γκαλίτσιου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.Ο Βασίλης Παμπορίδης τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την ΚΕΔ ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τον πρώτο βοηθό της συγκεκριμένης αναμέτρησης, Χρήστο Γενναίο, που ανέκοψε λανθασμένα με οφσάιντ τον Κόκε στην αρχή του αγώνα Στο μεταξύ, την ίδια τύχη έχουν και οι δύο επόπτες Δημήτρης Μπιτσίδης και Θόδωρος Κώτσιρος. Στον πρώτο καταλογίζεται η λανθασμένη ακύρωση του γκολ του Μπλάνκο ως οφσάιντ και στον δεύτερο η μη υπόδειξη οφσάιντ στο νικητήριο γκολ του Ονουάτσι στο Πανιώνιος-Καβάλα.

Ειρωνική ανακοίνωση κατά Πατέρα


Ανακοίνωση με ειρωνικό ύφος προς το πρόσωπο του προέδρου του Παναθηναϊκού και της Superleague, Νικόλα Πατέρα, για τις δηλώσεις που έκανε, περί αγνών παιδιών, μετά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στις εξέδρες του ΟΑΚΑ στο ημίχρονο του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα, εξέδωσαν μέλη του φόρουμ των φιλάθλων του ΠΑΣ.

"Θέλουμε να συγχαρούμε τον πρόεδρο της Super League για την προσωπική του παρέμβαση με σκοπό να αποκλιμακώσει την επίθεση που εξαπέλυσαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού εναντίον των οπαδών του ΠΑΣ Γιάννινα, στο ημίχρονο του Σαββατιάτικου αγώνα. Παράλληλα δεν μας εκπλήσσει καθόλου η κάλυψη που παρείχε ο προέδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Α.Ο., με τη δήλωσή του περί αγνών παιδιών που προκλήθηκαν απ τους «κακούς» αντίπαλους οπαδούς... Είναι προφανές πως θέλει και σε επόμενα παιχνίδια να εισπράξει τα εύσημα του πυροσβέστη... Ο χαρακτηρισμός αγνά παιδιά μας θυμίζει και πρότερους, παρόμοιας "ευφυΐας" τέτοιους και συγκεκριμένα μια εξίσου ατυχή δήλωση του ομόλογού του στην ΠΑΕ Ολυμπιακός ΣΦΠ περί «επιστημόνων». Τα αγνά παιδιά ήταν αυτά τα οποία, έσπασαν τις πόρτες του ΟΑΚΑ με τον εξοπλισμό που κουβάλησαν μαζί τους (λοστούς, αλυσίδες και άλλα), εισέβαλλαν μαζικώς στο επάνω διάζωμα του σταδίου, κινήθηκαν απειλητικά προς τους απομονωμένους στη γωνία οπαδούς του ΠΑΣ Γιάννινα, χωρίς να υπάρχει προηγουμένως κάποια αφορμή, και εκτόξευσαν 9 φωτοβολίδες εκ των οποίων οι 3 με πιστόλι σε απόσταση λιγότερη των 30 μέτρων. Ενώ νωρίτερα έκαναν 2 άνανδρες επιθέσεις σε πούλμαν των εκδρομέων φιλάθλων του ΠΑΣ, έξω από το Αγρίνιο και μετά τα διόδια του Ρίο. Όπως ίσως καταλαβαίνετε κύριε Πατέρα, από καθαρή τύχη δε θρηνήσαμε κάποιο θύμα, ή κάποιο σοβαρό τραυματισμό. Το να δικαιολογείτε και να καλύπτετε τέτοιου είδους συμπεριφορές δε σας τιμά ούτε ως πρόεδρο του ΠΑΟ, ούτε ως πρόεδρο της Super League, αλλά κυρίως ούτε ως άνθρωπο! Να θυμήσουμε ότι τα ίδια αγνά παιδιά που εκτρέφετε με την ανοχή σας ήταν η αφορμή να διακοπεί ο αγώνας Παναθηναϊκού - Ατρομήτου την 13η αγωνιστική! Να τα χαίρεστε ! Το ποδόσφαιρο που διαφεντεύεται από επιστήμονες και αγνά παιδιά, σας το χαρίζουμε, δεν είναι αυτό το παιχνίδι που αγαπάμε... Φυσικά, όταν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, είναι περιττό να αναφερθούμε σε ποδοσφαιρικά ζητήματα, διαιτησία και φανέλες γιʼαυτό και τα προσπερνάμε. Ο κόσμος του ΠΑΣ έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά του εφέτος σε Τούμπα, Χαριλάου, Περιστέρι, Νέα Σμύρνη, Αλκαζάρ αλλά το πιο σημαντικό, στις προηγούμενες σεζόν όταν εμείς ήμασταν η πλειονότητα και οι «ισχυροί» της κατηγορίας και των γηπέδων. Οι πιστοί οπαδοί μιας από τις εμπορικότερες και συμπαθέστερες, ομάδας της χώρας, την ακολουθούν παντού με σκοπό να την υποστηρίξουν και να δουν ποδόσφαιρο, και όχι να συμμετάσχουν σε μάχες ή άλλες εκδηλώσεις βίας! Μακριά από εμάς αυτά! Οποιοιδήποτε μιμητές τέτοιων συμπεριφορών προσπαθήσουν να παρεισφρήσουν στη δική μας κερκίδα, θα μας βρουν απέναντί τους. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, Σεβασμός στους οπαδούς, κουλτούρα στο ποδόσφαιρο ! Η παντελής έλλειψη επίσημης αντίδρασης από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966, πολύ θα θέλαμε να μας προξενούσε έκπληξη. Δυστυχώς δεν μας προκάλεσε καμία! Κρίμα...

Κορυφαίος και… επίσημα ο Μέσι


Κορυφαίος παίκτης της χρονιάς από την FIFA αναδείχθηκε, όπως αναμενόταν, ο Λιονέλ Μέσι το βράδυ της Δευτέρας σε μια λαμπρή τελετή στην Ζυρίχη.

Το μεγάλο αστέρι της Μπαρτσελόνα, που λίγους μήνες νωρίτερα είχε κατακτήσει την "Χρυσή Μπάλα", δεν είχε αντίπαλο και για την ανάδειξη ως κορυφαίου παίκτη της χρονιάς από την FIFA.Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μέσι έγινε ο πρώτος Αργεντινός παίκτης στην ιστορία που παραλαμβάνει το συγκεκριμένο βραβείο, από την θέσπιση του το 1991. Μετά από ψηφοφορία προπονητών και αρχηγών των εθνικών ομάδων, ο 22χρονος μεσοεπιθετικός αναδείχθηκε θριαμβευτής, αφήνοντας πίσω του τον περσινό νικητή, Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Κακά, καθώς και τους συμπαίκτες του Τσάβι και Ινιέστα.Με αυτόν τον τρόπο, ο μικρός "μάγος" ολοκλήρωσε μια ονειρεμένη χρονιά με αμέτρητες διακρίσεις και τίτλους. Συγκεκριμένα, έφτασε στην κατάκτηση έξι τροπαίων με τους "μπλαουγκράνα" ενώ πήρε στα χέρια του και την "Χρυσή Μπάλα".Όσον αφορά στην καλύτερη ενδεκάδα του 2009, ψηφίστηκαν οι Κασίγιας (Ισπανία-Ρεάλ Μαδρίτης), Βίντιτς (Σερβία-Μαν. Γιουνάιτεντ), Εβρά (Γαλλία-Μαν. Γιουνάιτεντ), Τζον Τέρι (Αγγλία-Τσέλσι), Ντάνιελ Άλβες (Βραζιλία-Μπαρτσελόνα), Τσάβι, Ινιέστα (Ισπανία-Μπαρτσελόνα), Τζέραρντ (Αγγλία-Λίβερπουλ), Μέσι (Αργεντινή-Μπαρτσελόνα), Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία-Μαν. Γιουνάιτεντ/Ρεάλ Μαδρίτης) και Τόρες (Λίβερπουλ).

ΟΦΗ Θέλει Λαγό και Μπαλάφα


Μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων για το 2009, ο ΟΦΗ ρίχνει το βάρος του στην μεταγραφική ενίσχυση.

Ο Γιάννης Κουράκης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Ζήση Βρύζα, από τον οποίο ζήτησε δανεικούς παίκτες τον Ιανουάριο. Το νέο όνομα που έπεσε στο «τραπέζι» είναι αυτό του Σωτήρη Μπαλάφα. Ο 23χρονος αμυντικός μέσος αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στα Γιάννενα, χωρίς να έχει όμως μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Η περίπτωση του είναι πιο προσιτή από αυτές των Βερόν και Μπιζέρα, το κασέ των οποίων είναι υψηλό, ενώ οι ίδιοι προτιμούν αν είναι να φύγουν από τον ΠΑΟΚ να αγωνιστούν σε ομάδες Σουπερ Λιγκ. Επίσης, στην μεταγραφική λίστα του συλλόγου βρίσκεται και ο Παναγιώτης Λαγός. Ο 24χρονος παίκτης είναι εκτός πλάνων από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ και φαίνεται να βρίσκεται κοντά στην έξοδο.

Κόντης: «Ο Κούπερ ότι καλύτερο έχει έρθει στον Άρη»

Κόντης: «Ο Κούπερ ότι καλύτερο έχει έρθει στον Άρη»

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και υπογράμμισε αρχικά για την νίκη επί του Ολυμπιακού: «Κλείνει η χρονιά με μία μεγάλη νίκη και την επιβεβαίωση ότι έρχεται η βελτίωση που όλοι περιμένουμε. Ήταν μία εκπληκτική ατμόσφαιρα, ακόμα κι εμείς που ξέρουμε το Χαριλάου δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο. Σε συνδυασμό με την εξαιρετική εμφάνιση της ομάδας μας και την εκπληκτική τακτική από τον προπονητή μας, ήρθε η εύκολη νίκη που θα ήταν ευκολότερη αν δίνονταν το πέναλτι και αποβάλλονταν ο Γκαλίτσιος.
Το… ψυγείο δεν σημαίνει τίποτα, δεν ισχύει αυτό που ίσχυε πέρσι μετά από δύο παραπομπές να έρχεται η διαγραφή για τους διαιτητές. Πάλι σε 15 ημέρες δίπλα μας θα είναι» και συνέχισε για τα μεταγραφικά και τις δικές του επιλογές: «Η προσπάθεια είναι συνολική, όλη της διοίκησης. Είπαμε πέντε επιλογές αλλά η διοίκηση υλοποίησε τις προτάσεις, με γνώμονα το οικονομικό, ώστε να μην χρεωθεί η ομάδα».
Ο Γιάννης Κόντης πρόσθεσε: «Οι παίκτες έδειξαν ότι αδικούν τον εαυτό τους. Όταν αγωνίζονταν με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναικό και έχουν δείξει ότι μπορούν να… εξαφανίζουν τον αντίπαλο, δεν επιτρέπεται εμφανίσεις όπως με τον Αστέρα. Οι παίκτες αφομοιώνουν την τακτική του προπονητή. Είδαμε κοντά τις γραμμές, είδαμε παίκτες όπως ο Πρίττας που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής να κάνουν εξαιρετικό παιχνίδι. Είδαμε τον Ναφτί να κόβει αλλά και να κάνει παιχνίδι, οι πλάγιοι λειτούργησαν όπως έπρεπε» και συμπλήρωσε για τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ: «Διαπίστωσε ότι υπάρχει άλλος τρόπος φιλοσοφίας και ανάπτυξης παιχνιδιού και προσπαθεί να περάσει τον δικό του. Εφόσον τα καταφέρει τότε να είναι όλοι σίγουροι ότι η ομάδα θα φτάσει σε υψηλότερα επίπεδα απόδοσης».
Για τα μεταγραφικά είπε: «Οι παίκτες φεύγουν σε διακοπές για πέντε ημέρες, αλλά θα δούμε τα μεταγραφικά από την νέα χρονιά, υπάρχουν στόχοι και θα αναλύσουμε τα δεδομένα. Δεν υπάρχει κάτι συζητήσιμο με την ΑΕΚ, ο κ. Θανόπουλος παραιτήθηκε και δεν υπάρχει κανένας για να μιλήσουμε. Δεν θέλω να μιλήσω για τις αξιολογήσεις του κ. Κούπερ όσον αφορά τα μεταγραφικά, γιατί έτσι θέλει, να μην ακούγεται τίποτα».
Για τον προπονητή του Άρη αναφερόμενος για το πώς ένιωθε μετά το τέλος του αγώνα είπε: «Ήταν συγκινημένος γιατί μπόρεσε να δώσει η ομάδα κάτι από αυτά που πιστεύει και ο ίδιος ότι μπορεί, μπροστά σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο. Βρισκόμαστε στην χώρα της εύκολης άποψης, παίκτες που το καλοκαίρι ήταν κορυφαίοι, μετά από έναν μήνα έγιναν άχρηστοι» ενώ χαρακτήρισε τον Κούπερ ως την καλύτερη μεταγραφή που έχει κάνει: «Από αυτά που βλέπω, θεωρώντας ότι η βάση είναι ο προπονητής και έχω γνωρίσει αρκετούς, ο κ. Κούπερ είναι ότι καλύτερο έχει έρθει στον Άρη».
Όσον αφορά το θέμα Κούπερ είπε: «Δεν θέλω να πω τίποτα για το θέμα Αμπρέου, απλά θέλω να ευχηθώ καλές γιορτές και υγεία σε όλους».

Νόρντιν Βόουτερ

Δυο παλιόφιλοι από τον Αγιαξ, οι Κίκι Μουσάμπα και Νόρντιν Βόουτερ, το ‘ριξαν εσχάτως στα… διοικητικά. Οι δύο Ολλανδοί, που έχουν μείνει στα αζήτητα εδώ και καιρό, έχουν ένα όνειρο. Να ανεβάσουν στην Eredivisie μια ομάδα και ανέλαβαν την ερασιτεχνική SC Nieuwendam.

Το εν λόγω σωματείο ιδρύθηκε μόλις το 2004 από συγχώνευση των Oriënt και NEC’75 και οι δύο Ολλανδοί έχουν βγει στη γύρα να βρουν αξιόλογους παίκτες. Και δεν είναι μόνο αυτό: από τη νέα χρονιά θα παίζουν και οι ίδιοι!

Ενημερωτικά, ο ζαϊρινής καταγωγής Μουσάμπα είναι 32 ετών και ο γνωστός μας σουριναμέζικης καταγωγής Βόουτερ 33.

Γεννημένος στις 24 Αυγούστου 1974 στο Παραμαρίμπο του Σουρινάμ ο Βόουτερ ξεκίνησε την καριέρα του το 1994 από τον Αγιαξ. Εμεινε στο Αμστερνταμ ως το ’97 και κατόπιν πήγε για δύο σεζόν στη Σαραγόσα, χωρίς ωστόσο να πιάσει.

Ακολούθησαν τρεις σεζόν στο Νησί για λογαριασμό της Γουότφορντ, όπου ήταν βασικός συνήθως, και το 2002-03 έπαιξε στην ολλανδική Ρόζενταλ και στο… καπάκι, πέρασε κι από την Πορτογαλία με τη Σπόρτινγκ Μπράγκα (2003-04).

Ακολούθησε η Ανόρθωση για μισή σεζόν και ο Παναθηναϊκός για μιάμιση. Με το τριφύλλι στο στήθος έπαιξε συνολικά σε 21 ματς Α’ Εθνικής, 3 Κυπέλλου και 6 Champions League. Το μόνο γκολ στην εν Ελλάδι καριέρα του ήρθε το σωτήριον έτος 2005, την πρώτη μέρα του δεκάτου μήνα, στο Ελ Πάσο, όπου η ομάδα του Αλμπέρτο Μαλεζάνι είχε επιβληθεί 4-2 της Καλλιθέας.

Τα άλλα γκολ τότε είχαν πετύχει οι Γκέκας (δύο) και Κώτσιος, με τον allenatore Αλμπέρτο (για να θυμόμαστε τα παλιά) να κατεβάζει τους

Γκαλίνοβιτς, Κώτσιος, Γκούμα, Σέριτς, Βύντρα, Δάρλα, Κονσεϊσάο, Γκονζάλες (73’ Τζιόλης), Χαραλαμπίδη (41’ Βόουτερ), Γκέκα και Μάντζιο (58’ Τόργκελε).

Μετά τον Παναθηναϊκό ακολούθησαν η τουρκική Σίβασπορ (2006-07), όπου σημείωσε τρία γκολ εκ των οποίων δύο με φάουλ (!) και η κυπριακή ΑΕΚ Λάρνακας.

Κατόπιν δεν έβρισκε ομάδα, προπονήθηκε με την Απελντορν (όμάδα ν’ κατηγορίας) ευελπιστώντας σε κάποιο συμβόλαιο αλλά φευ… Σημειώνεται ότι ο Βόουτερ αγωνίστηκε τελευταία φορά σε επίσημο αγώνα τον Ιανουάριο του 2008 (Ανόρθωση-ΑΕΚ Λάρνακας 2-1).Επιμελεια Koubanezos

Ξαναγίνεται γήπεδο


Ξεκίνησε η αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο "Σπύρος Λούης"... Η εικόνα του αγωνιστικού χώρου του "Σπύρος Λούης" ειδικά το τελευταίο διάστημα ήταν επιεικώς άθλια. Για αυτό το λόγο την Κυριακή (μετά τις ενέργειες της ΠΑΕ Παναθηναϊκός) ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης του χλοοτάπητα. Αυτές αναμένεται να ολοκληρωθούν γύρω στις 5 Ιανουαρίου του 2010.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι "πράσινοι" θα καλύψουν άμεσα το ποσό που απαιτείται για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα και το οποίο ανέρχεται στις 80.000 ευρώ, το οποίο όμως θα αφαιρεθεί από το ενοίκιο που πληρώνουν για τη χρήση του σταδίου.

Από την εξέλιξη αυτή κερδισμένη βγαίνει και η ΑΕΚ που χρησιμοποιεί το "Σπύρος Λούης", ως έδρα.

"Ερυθρόλευκο" πάρτι στη Γλυφάδα


Οι παίκτριες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν τη νίκη επί του Παναθηναϊκού Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε και δεύτερη φορά φέτος κόντρα στον Παναθηναϊκό και αγκάλιασε την πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας αν και βρισκόμαστε ακόμα στην πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου. Οι "ερυθρόλευκες" αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 1-0 σετ κατάφεραν να φύγουν από τη Γλυφάδα με τη νίκη (3-1 σετ).

Ο Παναθηναϊκός καλύτερος στο πρώτο σετ το κατέκτησε με 25-21 και έδειξε ότι είναι έτοιμος για να πάρει εκδίκηση για την ήττα στον πρώτο γύρο και παράλληλα να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή. Ωστόσο η απόδοση των παικτριών του Γιάννη Νικολάκη ανέβασαν την απόδοση τους και κατάφεραν να ισοφαρίσουν δύσκολα σε 1-1 (24-26). Στο τρίτο σετ ξεκίνησε καλύτερα ο Ολυμπιακός με 6-3, αλλά οι πράσινες αντέδρασαν και βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 16-14. Προς το τέλος οι φιλοξενούμενες πιο ψύχραιμες και πιο ουσιαστικές έκαναν το 2-1 σετ (23-25) που τις έφερνε ανεξάρτητα από το τελικό σκορ, αγκαλιά με την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια. Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού ήταν μονοδιάστατο με τις κεντρικές μόνο να απειλούν, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που είχε όλες τις παίκτριες σε καλή βραδιά και έπαιρνε πόντους από όλες τις θέσεις. Ετσι δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-1 σετ (20-25) και να ξεφύγει στο βαθμολογικό πίνακα με οκτώ βαθμούς.

Οι ερυθρόλευκες σε 12 παιχνίδια μετρούν ισάριθμες νίκες, ενώ μόνο σε μία αναμέτρηση είχαν απώλεια βαθμού. Σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος γνώρισε τη δεύτερη σερί ήττα και την τρίτη του στο πρωτάθλημα.

Ο Κόλεβα ήταν η πρώτη σκόρερ του παιχνιδιού με 24 πόντους και την ακολούθησε η συμπατριώτισσα της, Τένεβα. Για τον Παναθηναϊκό η Χατζηνικολάου με 14 πόντους ήταν η κορυφαία για την ομάδα της.

Τα σετ: 25-21, 24-26, 23-25, 20-25.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τομάσεβιτς 6 (1 άσος, 3/11 επ., 2 μπλ.), Κουτουξίδου (1 άσος, 2/3 επ.), Τζανακάκη 12 (1 άσος, 10/20 επ., 1 μπλ.), Χατζηνικολάου 12 (3 άσοι, 4/10 επ., 5 μπλ.), Ντουμιτρέσκου 10 (8/24 επ., 2 μπλ.), Μόλναρ 12 (2 άσοι, 10/27 επ.), Μυλωνά (λίμπερο, 62%), Χατζηνίκου, Παπαγεωργίου 7 (1 άσος, 6/15 επ.).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικούλη 6 (2 άσοι, 2/6 επ., 2 μπλ.), Μουλστεΐνοβα 2 (1 άσος, 0/4 επ., 1 μπλ.), Χαντάβα 13 (3 άσοι, 9/27 επ., 1 μπλ.), Νικολαΐδου 8 (1 άσος, 5/10 επ., 2 μπλ.), Κόλεβα 24 (3 άσοι, 19/45 επ., 2 μπλ.), Τένεβα 16 (1 άσος, 14/32 επ., 1 μπλ.), Βλάχου (λίμπερο, 67%), Μαρκοπούλου.

Ανακοίνωσε Ελινγκτον η Σκόντα Ξάνθη


Ο Νάθαν Ελινγκτον με τη φανέλα της Ξάνθης Την απόκτηση του Αγγλου επιθετικού Νάθαν Ελινγκτον ανακοίνωσε την Δευτέρα η Σκόντα Ξάνθη. Ο παίκτης που είναι από την Παρασκευή στην πόλη, συναντήθηκε με τους παράγοντες της ομάδας και από την στιγμή που επήλθε η μεταξύ τους συμφωνία, έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει: "Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ανακοινώνει την υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου με τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή Nathan Ellington.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο Nathan Ellington έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στο Skodaxanthifc.gr: "Πραγματικά είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ και επιθυμώ πάρα πολύ να βοηθήσω την ομάδα να ανέβει πιο ψηλά στην βαθμολογία ακόμα και να διεκδικήσει την έξοδο της στην Ευρώπη. Είναι η πρώτη φορά που παίζω σε ομάδα εκτός της Αγγλίας και είναι για μένα μια νέα εμπειρία από αυτή την άποψη.

Μου έχουν κάνει μεγάλη εντύπωση οι υποδομές της ομάδας και ο τρόπος που με πλησίασαν οι άνθρωποι της Σκόντα Ξάνθης. Το κλίμα που συνάντησα εδώ και η υπομονή των ανθρώπων με έπεισαν να δεχθώ την πρόταση".

Ο Ελινγκτον έχει γεννηθεί στις 2 Ιουλίου 1981 και έχει ύψος 1,78 μ. Κατά το παρελθόν έχει φορέσει τις φανέλες των Ντέρμπι, Γουέστ Μπρομ, Γουίγκαν, Μπρίστολ Ρόβερς και Γουόλτον και Χέρσαμ.

Στο μεταξύ, το καθιερωμένο φιλικό με τον Ορφέα Ξάνθης έγινε την Δευτέρα με την Σκόντα να επικρατεί με 4-0. Ο Σουάνης πέτυχε δύο γκολ και από ένα Φαμπαινέζι, Οντάι. Φυσικά αγωνίστηκε και ο Ισπανός Αντρέου ο οποίος δοκιμάζεται από τον Ματζουράκη.

Στα αγωνιστικά, τραυματίες είναι οι Σταθάκης, Παπαδημητρίου, Φλίσκας και Στρμπα οι οποίοι ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα κάτω από τις οδηγίες του ιατρικού επιτελείου.

Δεν θέλει Ολυμπιακό ο Μπεν Αρφά


Ο Μπεν Αρφά της Μαρσέιγ... Στον Ολυμπιακό λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Μπορεί οι "ερυθρόλευκοι" να τα βρήκαν σε όλα με τη Μαρσέιγκ για την απόκτηση του Μπεν Αρφά, ωστόσο ο ίδιος ο παίκτης δεν επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του στους πρωταθλητές Ελλάδος, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του παίκτη, Μισέλ Ουαζίν.

"Ο Χατέμ δεν είπε ποτέ ότι θέλει να φύγει από τη Μαρσέιγ, ούτε η ομάδα ότι τον παραχωρεί. Αν ο σύλλογος αποδεχθεί την πρόταση κάποιας ομάδας θα την εξετάσουμε, αλλά αυτό ακόμα απέχει από την πραγματικότητα. Ο Μπεν Αρφά δεν θέλει να πάει στον Ολυμπιακό για να τριπλασιάσει τις απολαβές του. Θέλει να αγωνίζεται σε έναν μεγάλο σύλλογο που έχει συγκεκριμένο πλάνο, γι' αυτό θεωρούμε τη Μαρσέιγ καλύτερη δυνατή επιλογή. Ο Χατέμ δεν είναι ευχαριστημένος που δεν αγωνίζεται, αλλά έχει δρόμο η σεζόν και ίσως έχει την ευκαιρία να δείξει την αξία του. Αυτό μπορεί να τον βοηθήσει αργότερα στην καριέρα του. Για την ώρα πάντως, ο Χατέμ δεν λέει τίποτα, συνεχίζει να δουλεύει και περιμένει την ευκαιρία του. Αυτή είναι η κατάλληλη νοοτροπία και πιστεύω πως θα ανταμειφθεί για αυτό", είπε συγκεκριμένα ο Ουαζίν στο γαλλικό Τύπο.

Τρελό σενάριο για Γιουνάιτεντ-Ρεάλ


Ακόμη μια "τρελή" είδηση είδε το φως της δημοσιότητας και σχετίζεται με την Ρεάλ και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Όπως υποστηρίζει η People, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει εστιάσει την προσοχή της στον Τζόνι Έβανς της Γιουνάιτεντ. Ως εδώ καλά θα μου πείτε αλλά το θέμα μπλέκεται περισσότερο αφού οι "κόκκινοι" θέλουν ως αντάλλαγμα τον Μπενζεμά.Ο Γάλλος στράικερ μετακόμισε το καλοκαίρι στην Ρεάλ και φαντάζει αδύνατο να φύγει έξι μήνες αργότερα. Από την άλλη, δημοσίευμα της Sunday Express αναφέρει πως ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μαζεύει το ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ για να αποκτήσει τον νεαρό επιθετικό, ο οποίος είναι στα βασικά σχέδια του Πελεγκρίνι.Για το αν ισχύουν όλα αυτά, θα αποδειχτεί τις επόμενες ημέρες...

Στόχοι της Μ.Σίτι οι Κιελίνι, Μάικον και Κόρδομπα!


Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι αναμένεται να δώσει αρκετές απαντήσεις το απόγευμα της Δευτέρας (21/12), όπου και θα παρουσιαστεί επίσημα ως ο νέος τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, όμως τα πρώτα μεταγραφικά σενάρια που αφορούν τους "πολίτες" έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους.

Οι διοικούντες τον σύλλογο διαθέτουν ένα αρκετά σεβαστό ποσό προκειμένου να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η ομάδα τον Ιανουάριο (αναδείχτηκε με χαρακτηριστική άνεση πρωταθλήτρια των μεταγραφών το περασμένο καλοκαίρι με την απόκτηση μεταξύ άλλων των Αντεμπαγιόρ, Τέβες, Τουρέ και Λέσκοτ) και σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της "Independent" έχουν εντοπιστεί οι στόχοι, όλοι τους από Ιταλία. Το συγκεκριμένο μέσο υποστηρίζει πως ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει βάλει ήδη στο στόχαστρο τον κεντρικό αμυντικό της Γιουβέντους και της Εθνικής Ιταλίας, Τζόρτζιο Κιελίνι, ενώ ψηλά στη λίστα του είναι δύο παίκτες με τους οποίους έχει συνεργαστεί από την εποχή που καθοδηγούσε την Ίντερ, τους Ντάγκλας Μάικον και Ιβάν Κόρδομπα. Την ίδια ώρα πάντως, ο Μαρκ Χιουζ δεν έκρυψε την έκπληξή του για το γεγονός ότι απομακρύνθηκε από τον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι, ειδικά μετά την νίκη με 4-3 επί της Σάντερλαντ. "Ενημερώθηκα μετά τον αγώνα ότι τερματίστηκε το συμβόλαιό μου με τη Μάντσεστερ Σίτι. Παρά το γεγονός ότι τα μίντια ισχυρίζονται το αντίθετο, δεν πήρα καμία ειδοποίηση για την απόφαση του συλλόγου. Με δεδομένη την ταχύτητα με την οποία επιλέχτηκε ο διάδοχός μου, φαίνεται πως ο σύλλογος είχε πάρει την απόφασή του πολύ καιρό πριν". Τα λόγια αυτά του Ουαλού τεχνικού είναι μάλιστα σε απόλυτη αρμονία με το σημερινό ρεπορτάζ της "Daily Mail", όπου αποκαλύπτεται ότι υπήρχε προφορική συμφωνία με τον πρώην τεχνικό της Ίντερ για να αναλάβει την ομάδα από τις 2 Δεκεμβρίου και ότι προτιμήθηκε να καθυστερήσει η ανακοίνωση της πρόσληψής του για να αποφύγει να πέσει κατευθείαν στα... βαθιά, αντιμετωπίζοντας κατά σειρά Τσέλσι, Μπόλτον και Τότεναμ.

Αναβλήθηκε το ματς Γουίγκαν - Μπόλτον


Το γήπεδο της Γουίγκαν Δεν θα διεξαχθεί το παιχνίδι της Πρέμιερ Λιγκ της Γουίγκαν με την Μπόλτον το βράδι της Δευτέρας, καθώς τόσο η αστυνομία της πόλης όσο και οι δημοτικές αρχές δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν τις συνθήκες γύρω από το γήπεδο "DW" της Γουίγκαν, ώστε να μετακινηθεί ο κόσμος προς αυτό.

Μπορεί ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου και οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις να μην έχουν πρόβλημα, ωστόσο είναι αδύνατο να μετακινηθούν άνθρωποι με ειδκές ανάγκες.

Η Γουίγκαν επιχείρησε, σε συνεργασία με τις αρχές, με χρήση αντιπαγωτικών να καθαρίσει τους γύρω δρόμους, ωστόσο ήταν αδύνατο, γιατί τη νύχτα της Κυριακής η κατάσταση χειροτέρεψε. Και με την πρόβλεψη ότι η θερμοκρασία θα πέσει στους -6 βαθμούς Κελσίου το βράδι της Δευτέρας, πάρθηκε η απόφαση οριστικής αναβολής.

ΠΑΟΚ Βιτόλο: "Νίκη για χαρούμενες γιορτές"


Ο Ισπανός μέσος του ΠΑΟΚ, Βίκτορ Βιτόλο, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sport103 FM" τόσο για την Σαββατιάτικη νίκη της ομάδας της Θεσσαλονίκης επί του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο και την συνέχεια της φετινής πορείας όσο το φιλανθρωπικό φιλικό παιχνίδι που διοργανώνει και θα διεξαχθεί στις 26 του μήνα στην Τενερίφη.

Για τη νίκη επί του Εργοτέλη τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορέσαμε και καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Παίξαμε πολύ καλά σε ένα παιχνίδι όπου θέλαμε πολύ τη νίκη για να κάνουμε χαρούμενες γιορτές κι εμείς και ο κόσμος της ομάδας μας». Για τη δική του απόδοση είπε: «Αυτό που προσπαθώ σε κάθε παιχνίδι είναι να αποδώσω όπως πρέπει και να μην λειτουργήσω ως μία μονάδα αλλά μέσα από ομαδικότητα. Δεν μου αρέσει να ξεχωρίζω. Αυτή είναι η δουλειά μου και προσπαθώ να το κάνω σε κάθε παιχνίδι και όλοι μαζί δουλεύουμε στις προπονήσεις για να αποδίδουμε ως ομάδα». Για τις εμφανίσεις και τους στόχους του ΠΑΟΚ στην συνέχεια της χρονιάς δήλωσε: «Το βλέπω και το αισθάνομαι ότι κάθε μέρα και εβδομάδα που περνάει η ομάδα θα είναι καλύτερη ώστε να φτάσει ο ΠΑΟΚ εκεί που θέλουμε. Δουλεύουμε εξάλλου σκληρά με αυτό που έχουμε στο μυαλό μας να είναι να πάμε στα πλέι οφ του πρωταθλήματος της Super League κι από και πέρα να προσπαθήσουμε να βρεθούμε στα προκριματικά του Champions League και να μπορέσουμε να είμαστε παρόντες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το κύπελλο επίσης είναι κάτι το σημαντικό για μας και πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε ακόμα και στον τελικό. Για αυτά θα προσπαθήσουμε και προσδοκούμε όλοι στην ομάδα και είμαι 100% σίγουρος ότι ο ΠΑΟΚ θα δείξει ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια και θα είμαστε ακόμα καλύτεροι γιατί έχουμε ακόμη μεγάλα περιθώρια βελτίωσης». Για το δίδυμο του με τον Πάμπλο Γκαρσία και την συνεργασία τους στο χώρο του κέντρου του ΠΑΟΚ τόνισε: «Είναι πολύ καλή η συνεργασία μου με τον Γκαρσία, έχουμε κάνει ένα πολύ δυνατό κέντρο με ελάχιστες προσπάθειες περνάνε από μας και μας δημιουργούν κίνδυνο. Επίσης κάθε μέρα θεωρώ ότι θα είμαστε όλο και καλύτερο δίδυμο». Για το παιχνίδι φιλανθρωπικού χαρακτήρα που διοργανώνει στην Τενερίφη στις 26 του Δεκέμβρη υπογράμμισε: «Το διοργανώνω τα τελευταία τρία χρόνια και είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά. Είναι πολύ καλό που θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά και δεν μένουμε μόνο στο παιχνίδι αλλά πηγαίνουμε και γνωρίζουμε τις οικογένειες των παιδιών με πολύ κόσμο να βοηθάει σχετικά. Θα ήθελα ωστόσο να ευχαριστήσω τον ΠΑΟΚ που με βοήθησε από πλευράς εξοπλισμού αλλά και σε πολύ κόσμο στην Θεσσαλονίκη που με έχει βοηθήσει στη φιλανθρωπική μου προσπάθεια κάτι που εκτιμώ και μου αρέσει που βρίσκομαι σε μια θέση να μπορώ να δίνω πίσω κάτι από όσα έχω κερδίσει από το ποδόσφαιρο». Κι όσο για το σημερινό που θα βρεθεί αντιμέτωπος στο γήπεδο της Τενερίφης με τον τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Σέρτζιο Κονσεϊσάο, τόνισε: «Και αυτό το παιχνίδι είναι μια καλή προσπάθεια για παιδιά που υποφέρουνε. Γίνεται όμως στην Ισπανία και θα προσπαθήσω με την ομάδα να κερδίσουμε».

Στράντζαλης: «Σε φοβερή μέρα ο Άρης, μπορούσε κι άλλα γκολ»

Στράντζαλης: «Σε φοβερή μέρα ο Άρης, μπορούσε κι άλλα γκολ»

Ο Γιώργος Στράντζαλης μίλησε στο Αθλητικό Metropolis για τη σπουδαία νίκη του Άρη με 1-0 επί του Ολυμπιακού, τονίζοντας πως ήδη ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ έχει περάσει κάποια στοιχεία στο παιχνίδι των «κιτρίνων». «Πραγματικά ο Άρης ήταν σε φοβερή μέρα, καθήλωσε τον Ολυμπιακό σε όλο το παχνίδι, ήταν πολύ αγωνιστικός. Κέρδισε άξια και δίκαια έναν αντίπαλο, που ίσως βρέθηκε προ εκπλήξεως από την παρουσία του Άρη. Ο Άρης δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να αναπτυχθεί και να γίνει απειλητικός στην εστία του Σηφάκη» δήλωσε αρχικά ο βετεράνος άσος τυο Άρη και συνέχισε: «Ο Ολυμπιακός δεν έχει δείξει μια σταθερή παρουσία στο πρωτάθλημα σε απόδοση, αλλά έπαιρνε τα αποτελέσματα. Κάποια στιγμή θα έχανε, βεβαίως έχει και πολλά αγωνιστικά προβλήματα με τραυματισμούς και τιμωρίες. Αλλά ο Άρης ήταν εξαιρετικός, έκανε πολλές ευκαιρίες, το 1-0 είναι πλασματικό. Με τον κ. Κούπερ βλέπουμε έναν Άρη πιο αγωνιστικό και πιο ανταγωνιστικό. Η κατοχή της μπάλας είναι ένα στοιχείο που περνάει στην ομάδα ο κ. Κούπερ. Μέσα από την κατοχή ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, έτρεχε συνέχεια για να προλάβει τον Άρη. Η πίεση επίσης προς τον αντίπαλο είναι ένα ακόμη στοιχείο των «κιτρίνων», που είχαν και διάρκεια σε όλο το ματς, κάτι που τους έλειπε στα προηγούμενα παιχνίδια. Μια επιπλέον ώθηση στην ομάδα του Άρη έδωσε φυσικά και ο κόσμος, που δημιούργησε καταπληκτική ατμόσφαιρα».

Φωτο Ημέρας

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/14bf7f28780c3db4493d7b2c86e5df64_L.jpg?1261393016?1261393016?1261393016Η πρώην Μις Ουγγαρία, Εύα Χένγκερ είναι φανατική οπαδός της Τορίνο και ευελπιστεί η «γκρανάτα» να ανέβει στη Serie A.

Τα πήρε όλα ο Μέσι!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/d682a0eb83b0408ec932ffd264abb212_L.jpg?1261390756?1261390756?1261390756

Το ένα βραβείο πίσω από το άλλο κατακτά ο Λιονέλ Μέσι. Σύμφωνα με την «Marca», ο Αργεντινός θα αναδειχτεί και από την FIFA ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής για το 2009.

Για την ανάδειξη του κορυφαίου παίκτη, ψηφίζουν προπονητές και αρχηγοί εθνικών ομάδων με τον Μέσι να είναι το απόλυτο φαβορί, έχοντας κατακτήσει τα πάντα με την Μπαρτσελόνα, συνολικά έξι τρόπαια, σηκώνοντας ότι κύπελλο μπορούσε να διεκδικήσει η ομάδα του.

Τα δύο τελευταία χρόνια ο Αργεντινός τερμάτιζε δεύτερος, αφού το 2007 καλύτερος ποδοσφαιριστής είχε ανακηρυχτεί ο Κακά ενώ για το 2008 ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Μέσι πριν από λίγες μέρες πήρε και τη «Χρυσή Μπάλα» για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή στην Ευρώπη.

Κώστας Χαλκιάς-«Μόνο ο ΠΑΟΚ με απασχολεί»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/fd8a43e29041e2f36ae18a52b4a3a8e7_L.jpg?1261392283?1261392283?1261392283

Για την ανανέωση του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ αλλά και για τους στόχους της ομάδας, μίλησε ο Κώστας Χαλκιάς, ο οποίος τόνισε ότι θέλει να μείνει στην Τούμπα.

Ο διεθνής γκολκίπερ μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero», εκφράζοντας την επιθυμία του να μείνει στέλεχος του ΠΑΟΚ, ενώ αναφέρθηκε και στους στόχους του «Δικεφάλου» του Βορρά, τονίζοντας ότι διακαής πόθος όλων στον ΠΑΟΚ είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Χαλκιάς:

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ:

«Σίγουρα υπάρχει ικανοποίηση καθώς ολοκληρώσαμε τον πρώτο γύρο με θετικό αποτέλεσμα, η ομάδα είναι στην 3η θέση αλλά βέβαια όλοι μας ζητάμε κάτι καλύτερο για την συνέχεια. Θα μπορούσαμε να έχουμε μερικούς βαθμούς παραπάνω αλλά το πιο θετικό είναι ότι η ομάδα δείχνει μεγάλη αγωνιστική άνοδο το τελευταίο διάστημα. Στον 2ο γύρο θέλουμε να έχουμε μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών και να πλησιάσουμε όσο περισσότερο γίνεται στην κορυφή ενώ φυσικά μας ενδιαφέρει πολύ και το Κύπελλο. Σίγουρα θέλουμε το κύπελλο και θα προσπαθήσουμε να το κατακτήσουμε, πέρα από αυτό όμως όλοι θα δώσουμε τα πάντα για την ομάδα και στα play-off. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια αλλά τα τελευταία χρόνια όλοι στον ΠΑΟΚ, σε κάθε επίπεδο, έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά και προσπαθούν να φέρουν την ομάδα σε υψηλό επίπεδο, θα κάνουμε λοιπόν την προσπάθεια για την έξοδο στο Champions League, δεν λέω πως θα το πετύχουμε αλλά θα το παλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας στα play-off».

Για την εικόνα της ομάδας:

«Αυτό που χαρακτηρίζει την ομάδα μας είναι σίγουρα η σταθερότητα που έχουμε στην απόδοση μας. Αυτό είναι πολύ θετικό, μπορεί να έχουμε μια μικρή διαφορά σε σχέση με την περσινή συγκομιδή στο ίδιο διάστημα αλλά έχουμε μπροστά μας έναν ολόκληρο γύρο για να καλύψουμε την διαφορά. Θα προσπαθήσουμε όλοι οι παίκτες της ομάδας να πλησιάσουμε όσο γίνεται περισσότερο στην κορυφή. Αυτός είναι ο στόχος μας τώρα, να συνεχίσουμε να δείχνουμε καλό πρόσωπο ως ομάδα και στην συνέχεια, να τα δίνουμε όλα σε κάθε παιχνίδι και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο. Πιστεύω πάντως στην ομάδα και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για τους προσωπικούς του στόχους:

«Προσωπικά δεν εξαιρώ ποτέ τον εαυτό μου από την ομάδα, είμαι ικανοποιημένος όταν κερδίζει η ομάδα και έχω καλή απόδοση. Το επόμενο εξάμηνο είναι σίγουρα πολύ σημαντικό και για μένα και για την ομάδα, σίγουρα τελειώνει το συμβόλαιο μου το καλοκαίρι και είναι σαφές πως ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο για την ανανέωση του. Με ενδιαφέρει φυσικά και η Εθνική καθώς είμαστε στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής αλλά αυτό αργεί ακόμη, έχουμε καιρό να το σκεφτούμε. Προέχει λοιπόν ο ΠΑΟΚ, αυτό με απασχολεί μόνο, να είμαστε όλοι όπως πρέπει και να πετύχουμε περισσότερα για την ομάδα».

Ηρακλής-Στο χείλος του γκρεμού...



Ο Αντώνης Ρέμος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου Πολύ κοντά στην αποσύνθεση που επιφέρει η διοικητική αβεβαιότητα και η αγωνιστική ανυποληψία. Δηλαδή, ο Ηρακλής που δεν έκανε βήματα εμπρός, αλλά, βήματα προς τα πίσω για να βιώσει ενδεχομένως τις πιο δύσκολες μέρες της ιστορίας του, παίζοντας κορώνα- γράμματα ακόμη και την παραμονή του στην Α' Εθνική.

Οι οπαδοί ξέσπασαν στους παίκτες... Οι πιο θαρραλέοι από τους εκδρομείς στην Ξάνθη, συγκεντρώθηκαν έξω από τα αποδυτήρια στα Πηγάδια τη στιγμή που η θερμοκρασία ήταν μια - δύο μονάδες πάνω από το μηδέν. Ο Ηρακλής είχε χάσει 4-3 αν και προηγήθηκε δύο φορές, αλλά, η απόδοσή του ήταν και πάλι προβληματική.

"Πονάνε τα μυαλά μας. Παίξτε επιτέλους μπάλα", φώναζαν σε ορισμένους από τους ποδοσφαιριστές και βρήκαν τον Επστάιν για να αναπτύξουν διάλογο χωρίς... αντίκρυσμα. Ο Ηρακλής προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του και είναι άγνωστο πως θα πορευθεί μέχρι την ημέρα της γενικής συνέλευσης των μετόχων, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ο Αντώνης Ρέμος, όπως διαχέεται βρίσκεται στο τελικό στάδιο μιας συμφωνίας με Βελγο-Εβραίο, αλλά, κανείς ακόμη δεν διαθέτει τις λεπτομέρειες. Το μόνο που έχει διαρρεύσει είναι η παραμονή του Ρέμου μέχρι το τέλος της περιόδου, με τη συνδρομή στα διοικητικά -ως συνιδιοκτήτης- του Ελιάχου που θα πληρώσει για το 40% ή 50% των μετοχών.

Κατά τα άλλα, ο Κωφίδης με τον Πουρσανίδη, υποτίθεται ότι κινούνται μεταγραφικά. Πέρα από τους δύο Βραζιλιάνους που έχει προκρίνει ο πρώτος, υπάρχουν κι άλλοι μεταγραφικοί στόχοι...

Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι η χρονιά ξεκίνησε ελπιδοφόρα, ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο Ηρακλής είχε τέσσερις παίκτες, από τις μεταγραφές στη σύνθεση του. Οι υπόλοιποι πέντε ήταν εκτός.

Δυστυχώς, ούτε η φετινή χρονιά δεν έφερε την αλλαγή. Μία ακόμη ρονιά ο Ηρακλής μένει στάσιμος στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας. Σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο τα προβλήματα παραμένουν και η ομάδα έχει ως στόχο τη σωτηρία. Ο Ρέμος, με τον Προτάσοφ, στο ξεκίνημα της περιόδου, μιλούσαν για Ευρώπη, πεντάδα και μεγαλεπίβολα πλάνα.

«Να καθίσουμε να δούμε τι φταίει»


«Να καθίσουμε να δούμε τι φταίει»

Σκυθρωπός και προβληματισμένος ήταν και ο Ντένις Επστάιν μετά το τέλος της χθεσινής αναμέτρησης. Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός είχε καλές στιγμές στο παιχνίδι, όμως στη συνέχεια περιορίστηκε από τους αντιπάλους του. Ο Επστάιν φάνηκε πικραμένος για το ότι η ομάδα προηγήθηκε δύο φορές και δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα αυτό: «Πετύχαμε δύο γκολ και καταφέραμε να προηγηθούμε δύο φορές μ’ αυτά. Όταν σκοράρεις στα πρώτα λεπτά του αγώνα πρέπει να είσαι προσεκτικός και να υπερασπιστείς το γκολ που πέτυχες» είπε αρχικά ο Επστάιν για να συνεχίσει: «Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Δεν ήμασταν προσεκτικοί όπως μας είπε ο προπονητής μας. Στο δεύτερο μέρος επιχειρήσαμε να μπούμε ξανά στο ματς, αλλά δεχθήκαμε και τέταρτο γκολ με πέναλτι που δεν ξέρω αν ήταν ή όχι».

«Όλα κρίθηκαν στο πρώτο ημίχρονο»

Συνεχίζοντας ο Γερμανός μεσοεπιθετικός του Ηρακλή υπογράμμισε: «Όλα κρίθηκαν στο πρώτο ημίχρονο. Δεν ήμασταν δυνατοί για να πάρουμε αυτό το αποτέλεσμα που θέλαμε και για να πάμε ψηλότερα στη βαθμολογία». Όσον αφορά στη συνέχεια; «Πρέπει να καθίσουμε όλοι μαζί να συζητήσουμε και να δούμε τι φταίει στην ομάδα. Έπρεπε να πάρουμε κάτι από αυτό το ματς, αλλά δεν το καταφέραμε. Έχει τελειώσει ο πρώτος γύρος και μας μένει ένας ακόμη. Πρέπει να πάρουμε τους βαθμούς που θέλουμε και να δείξουμε ότι έχουμε καλύτερη τύχη στο πρωτάθλημα. Πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας» ήταν τα λόγια του Ντένις Επστάιν.

Σύνθημα για ανασύνταξη από Σαμαρά

http://www.sport24.gr/ast/cov/sa/samaras_2008_5_3_17_28_42_b.jpgTo σύνθημα για ανασύνταξη μετά την ήττα από την Χαρτς, έδωσε ο Γιώργος Σαμαράς στη Σέλτικ ενόψει του ντέρμπι με την Ρεϊντζερς στις 3 Ιανουαρίου. "Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τη βαθμολογία, υπάρχουν ακόμη πολλά παιχνίδια",είπε αρχικά ο Έλληνας επιθετικός και πρόσθεσε:"Το Ολντ Φιρμ είναι σε δύο εβδομάδες, δεν είναι σωστό να μιλάμε γι΄αυτό.

Όμως πρέπει να μείνουμε κοντά τους και με μία νίκη όλα μπορούν να αλλάξουν. Είμαστε απογοητευμένοι που χάσαμε από τη Χαρτς αλλά δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά από το παιχνίδια.

Βρήκαμε τη φόρμα μας τις τελευταίες έξι-επτά εβδομάδες, κάναμε πολλές ευκαιρίες και πετύχαμε πολλά γκολ. Ευελπιστώ ότι θα συνεχίσουμε τις επόμενες εβδομάδες και μήνες και νομίζω ότι έχουμε τη δύναμη να τα καταφέρουμε στο τέλος.

Η Σέλτικ και η Ρεϊντζερς είναι πάντα στο κυνήγι του τίτλου και είμαι χαρούμενος που αυτή τη σεζόν, υπάρχουν και άλλες ομάδες που πιέζουν, όπως η Χιμπέρνιαν, η Χαρτς και η Νταντί Γιουνάιτεντ. Να δούμε ποιός έχει την ποιότητα να αντέξει έως το τέλος".

Αθλητικός Τύπος 21/12/2009

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Metrosport
Σπορ του Βορρά

Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα
The Match

Πατρίς Sport

Α.Ε.Κ.-«Θέλουν ξύλο για να στρώσουν;»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/2e5f325391a95f956f80be456e415b78_L.jpg?1261336669?1261336669?1261336669

Οι οπαδοί της ΑΕΚ που ανέβηκαν στους Θρακομακεδόνες δεν ήταν πολλοί αλλά τα έχωσαν στους παίκτες και στη συνέχεια μίλησαν με τον Βασίλη Δημητριάδη.

Η νέα ήττα, αυτή τη φορά από τον Αστέρα Τρίπολης, προκάλεσε φόβο στις τάξεις της Ενωσης για το ποια θα είναι η αντίδραση του κόσμου μετά και τις έντονες αποδοκιμασίες στο γήπεδο. Ετσι, αστυνομικές δυνάμεις είχαν πάρει θέση στους Θρακομακεδόνες για καλό και για κακό, καθώς κυκλοφόρησαν φήμες περί... επίσκεψης από την πλευρά του κόσμου. Φήμες που επιβεβαιώθηκαν, αν και ο κόσμος δεν ήταν πολύς.

Περίπου 20 άτομα βρέθηκαν εκεί, αποδοκίμασαν ποδοσφαιριστές και προπονητή και στη συνέχεια τα είπαν για λίγο με τον Δημητριάδη, εκφράζοντας του τα παράπονα τους για τους ποδοσφαιριστές και για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ενώ κάποια στιγμή στη συζήτηση αναρωτήθηκαν: «Ό,τι κι αν κάνουμε δεν λένε να συνέλθουν με τίποτα. Πρέπει να φάνε ξύλο, δηλαδή, για να καταλάβουν πού βρίσκονται όλοι τους;».

Καλο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Την... πλάτη του Παναθηναϊκού βλέπουν όλοι πλέον στην βαθμολογία

Ειπε...............

"Οχι, δεν σκέφτομαι να παραιτηθώ. Εξάλλου, δεν υπάρχει κανείς να μου πει να φύγω"

Ντούσαν Μπάγεβιτς

(Ούτε να παραιτηθεί μπορεί κανείς σ' αυτή την ΑΕΚ...)

Ψιθυροι......................

Σε "πηγαδάκι" με δημοσιογράφους ο ατζέντης του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, Βαγγέλης Αγγελής τόνισε ότι προτεραιότητά του πελάτη του είναι να πάει σε ομάδα του εξωτερικού και ότι υπάρχει ενδιαφέρον από Αγγλία. Παράλληλα, διέψευσε τις φήμες περί επιστροφής του στον ΠΑΟΚ, λέγοντας "πως θα τον πληρώσουν;" και κατέληξε επισημαίνοντας ότι ο παίκτης δεν βιάζεται να πάρει την απόφασή του και ίσως να περιμένει και το Μουντιάλ. Είναι δεδομένο ωστόσο ότι ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να περιμένει για πολύ την απάντησή του.

Τι ευτυχία να είσαι Μπαρτσελόνα! Οι καταλανοί κατέκτησαν και τους 6 τίτλους που διεκδίκησαν μέσα στο 2009!

Ο Νίκος Νιόπλιας "έκοψε" λίγα λεπτά πριν τον αγώνα τον Σίλβα Κλέιτον από την 18άδα και ο βραζιλιάνος προτίμησε να επιβιβαστεί σε ταξί και να πάει σπίτι του να δει τον αγώνα!

Έντονες αποδοκιμασίες στους «κυανόλευκους»

Έντονες αποδοκιμασίες στους «κυανόλευκους»

Το παιχνίδι στην Ξάνθη είχε τελειώσει και έξω από τα αποδυτήρια της ακριτικής ομάδας είχαν συγκεντρωθεί ορισμένοι οπαδοί του Ηρακλή. Σκοπός τους ήταν να αποδοκιμάσουν τους παίκτες για την εικόνα της ομάδας και την ήττα με 4-3 από την ακριτική ομάδα, που φέρνει και πάλι τον Ηρακλή σε περιπέτειες. Ο Ηρακλής εδώ και καιρό παίζει άλλωστε και πάλι με τη φωτιά και δεν μπορεί να ξεφύγει από τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας. Η κατάσταση μόνο εύκολη δεν είναι για τους «κυανόλευκους», που γνώρισαν ακόμη μία ήττα, δεύτερη σερί μετά από αυτήν από τον Παναθηναϊκό στο Καυτανζόγλειο. Έτσι, ορισμένοι οπαδοί της ομάδας θέλησαν να εκφράσουν την πικρία τους και τις έντονες αποδοκιμασίες τους προς τους παίκτες της ομάδας. Γι’ αυτό μάλιστα βγήκαν όλοι μαζί οι παίκτες από τα αποδυτήρια, ενώ ο Επστάιν ήταν ο μόνος παίκτης που μίλησε με τον κόσμο. Ο Γερμανός ακραίος μέσος προσπάθησε να δώσει τις δικές του εξηγήσεις σε κάποιους οπαδούς. «Δεν καταλαβαίνω, τι μου λες. Μίλα μου αγγλικά να καταλάβω…», είπε κάποια στιγμή μάλιστα ο Επστάιν σ’ έναν οπαδό. «Δεν παίζετε μπάλα», του είπε χαρακτηριστικά από την πλευρά του ο οπαδός του Ηρακλή. Επίσης, αυτός που τα… άκουσε περισσότερο ήταν ο Κώστας Γιαννούλης. «Παίξτε επιτέλους, μπάλα. Διασύρετε την ομάδα, είμαστε στις τελευταίες θέσεις», ήταν μεταξύ των άλλων ορισμένες από τις κουβέντες των οπαδών προς τους παίκτες, με αφορμή την ήττα.

Μία από τα ίδια…

Δυστυχώς, ούτε η φετινή χρονιά δεν έφερε την αλλαγή. Μία ακόμη ρονιά ο Ηρακλής χαροπαλεύει αγωνιστικά. Μένει στάσιμος. Εκεί. Στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας. Τα προβλήματα παραμένουν. Σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο, με την ομάδα να «βολοδέρνει» έχοντας στόχο τη σωτηρία. Ντροπή. Ο κόσμος είναι οργισμένος και με δίκαιο του. Πίστεψε στις εξαγγελίες και τις δηλώσεις περί πεντάδας. Η χρονιά ξεκίνησε καλά, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο Ηρακλής είχε τέσσερις παίκτες χθες μόνο από τις μεταγραφές στη σύνθεση του. Οι πέντε ήταν εκτός. Το ρίσκο δεν βγήκε και η ομάδα εξακολουθεί να έχει πρόβλημα. Που θα πάει πλέον αυτή η κατάσταση; Που θα οδηγηθεί η ομάδα; Δεν πρέπει να γίνει κάτι; Δεν πρέπει να ασχοληθεί κάποιος; Δεν πάει άλλο. Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει…

Κανώτας: «Κάποιοι θέλουν το μπάσκετ για λίγους»

Κανώτας: «Κάποιοι θέλουν το μπάσκετ για λίγους»

Στο Αθλητικό Metropolis μίλησε ο Μιλτιάδης Κανώτας με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στα Τρίκαλα, στον αγώνα μπάσκετ του Δικεφάλου με αντίπαλο την τοπική ομάδα, που βρήκε νικητές τους Θεσσαλονικείς με 80-78. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στα επεισόδια που έγιναν και τα δακρυγόνα που έπεσαν, αλλά και στον πρόεδρο της θεσσαλικής ΚΑΕ, που έκανε προσβλητικές δηλώσεις για τον ΠΑΟΚ, υπογραμμίζοντας πως ο Δικέφαλος κοιτάει μπροστά και προς τα… πάνω, και όχι προς τα… κάτω.
«Κάποιοι θέλουν το μπάσκετ να είναι για λίγους. Χθες οι άνθρωποι των Τρικάλων είπαν στην τηλεόραση πως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ χτύπησαν τους αστυνομικούς με δακρυγόνα! Ο πρόεδρός τους είπε χθες πολλά και έκανε πολλά. Όλα ξεκίνησαν από τον μεταξύ μας αγώνα κυπέλλου, όταν δημιουργήθηκε ένταση στη φισούνα, γιατί ο Πάουελ των Τρικάλων είχε πετάξει μπουκάλι στις κερκίδες. Η ένταση δημιουργήθηκε μετά τη λήξη του αγώνα και οι ίδιοι ήταν πρωτεργάτες. Αυτήν την ένταση ήθελαν να τη μεταφέρουν και στα Τρίκαλα» δήλωσε αρχικά ο κ. Κανώτας και συνέχισε: «Είχαμε πληροφορηθεί πως ο κ. Αγγέλου ζήτησε να μην έρθει κανένας οπαδός του ΠΑΟΚ. Αυτό είναι πολύ λογικό, γιατί δεν ήθελαν να έχει συμπαράσταση η ομάδα. Πίστευαν πως έτσι θα μπορούσαν να κερδίσουν. Άλλο τι κάνει κανείς για την ομάδα του και άλλο το τι πρέπει να γίνεται για να προάγεται το άθλημα. Δεν μπορεί να λέει ο πρόεδρος των Τρικάλων ότι έτσι πήγε το μπάσκετ πίσω. Όλοι ξέρουν ποιοι ήταν αυτοί που ταρακούνησαν το μπάσκετ στη Βόρεια Ελλάδα και το φέρανε ξανά μπροστά. Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που έφερε τους ευρωπαϊκούς τίτλους και έδωσε την ώθηση με αυτόν τον τρόπο και στις άλλες ομάδες να επιζητήσουν την ευρωπαϊκή διάκριση».

«Άφηναν μόνο τους γνωστούς τους να περνάνε»

Για τη μετακίνηση των φιλάθλων, ο πρόεδρος του Δικεφάλου επισήμανε: «Γνωρίζουμε πως απαγορεύεται η ομαδική μετακίνηση οπαδών. Πολλοί όμως είχαν τη διάθεση να δουν τον αγώνα και πήγαν μεμονωμένα από τις γύρω περιοχές, από τη Λάρισα, την Καλαμπάκα και από Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Οι άνθρωποι των Τρικάλων έστησαν μπλόκα έξω από το γήπεδο και άφηναν να περνούν μόνο οι γνωστοί τους. Κοιτούσαν στα μπλόκα ποιος έχει ήδη εισιτήριο και από αυτούς που δεν είχαν, άφηναν να περνούν μόνο οι γνωστοί, λέγοντάς τους πως τα εκδοτήρια είναι μέσα. Ο πρόεδρος των Τρικάλων απαγόρευσε σε υπάλληλο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ να μπει στο γήπεδο γιατί φορούσε μπλουζάκι που έγραφε πάνω ΠΑΟΚ! Κάναμε προσπάθεια για να τον βάλουμε στο γήπεδο, δεν ήταν δυνατό να μην μπει. Έπρεπε να πετάξουν δακρυγόνα για 50 ΠΑΟΚτσήδες που ήθελαν να μπουν στο γήπεδο; Τα αέρια μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και τα παιδιά δεν μπορούσαν να παίξουν».

«Να έρθει ο κόσμος στο Παλατάκι»

Σε ερώτηση για το αν η ΚΑΕ ΠΑΟΚ προτίθεται να προβεί σε κάποια άλλη ενέργεια για τα συμβάντα, μετά την ανακοίνωση, ο κ. Κανώτας υπογράμμισε: «Τελείωσε. Εμείς πρέπει να ασχολούμαστε προς τα πάνω, όχι προς τα κάτω. Πρέπει να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα. Καλούμε τους οπαδούς μας την Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου στις 19:00 σε έναν πολύ δυνατό αγώνα που θα έχουμε με τον Πανιώνιο, να έρθουν να βοηθήσουν την ομάδα να πάρει ακόμη μία νίκη».

Τόμας όπως λέμε... Νοβίτσκι


Ο Τιμ Τόμας σκοράρει μπροστά στον Σακίλ Ο Νιλ Μεγάλη νίκη για τους Μάβερικς στο Ντάλας με 102-95 κόντρα στους Καβαλίερς. Η γηπεδούχος ομάδα αγωνίστηκε χωρίς το μεγάλο της αστέρι, τον Ντιρκ Νοβίτσκι, όμως ο Τιμ Τόμας που τον αντικατέστησε στην πεντάδα πέτυχε 22 πόντους και βοήθησε σημαντικά στην επίθεση. Όμως η πολύ καλή άμυνα των Μάβερικς ήταν εκείνη που έκανε τη διαφορά στη νίκη.

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς έμεινε στους 25 πόντους, πετυχαίνοντας μόλις δύο στην 4η και τελευταία περίοδο, ο Μο Ουίλιαμς έμεινε στους οκτώ, ενώ ο Σακίλ Ο' Νιλ τελείωσε το ματς μόλις μ' ένα καλάθι!

Από τους γηπεδούχους ο Τζέισον Κιντ είχε δέκα πόντους και 11 ασίστ, ο Τέρι είχε 19 πόντoυς, Μάριον και Γκούντεν από 12 και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Τζος Χάουαρντ σημείωσε 14 πόντους και ο Ντάπιερ 8 και 10 ριμπάουντ.

Συνοπτικά σε αγώνες για το πρωτάθλημα μπάσκετ του ΝΒΑ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Τορόντο-Νέα Ορλεάνη 98-92
Τορόντο: Τούρκογλου 14, Μπος 25, Μπαρνιάνι 13, Τζακ 15, ΝτεΡοζάν 10, Μπανκς 6, Τζόνσον 6, Μπελινέλι 2, Ουίμς 7.
Νέα Ορλεάνη: Στογιάκοβιτς 12, Ουέστ 21, Οκαφόρ 16, Μπράουν 10, Πολ 10, Πόσεϊ 3, Σονγκάιλα 8, Κόλισον 2, Θόρτον 10.

Μέμφις-Ντένβερ 102-96
Μέμφις: Γκέι 19, Ράντολφ 32, Γκασόλ 14, Μέιο 11, Κόνλεϊ 11, Θαμπίτ 8, Τίνσλεϊ, Γιανγκ 7.
Ντένβερ: Μάρτιν 12, ’ντονι 41, Νένε 19, Κάρτερ 8, Αφλάλο 3, ’ντερσεν 6, Σμιθ 7.

Βοστόνη-Μινεσότα 122-104
Βοστόνη: Γκαρνέτ 10, Πιρς 29, Πέρκινς 14, Ρ. ’λεν 20, Ρόντο 13, Ουάλας 10, Χάους 7, Τ. ’λεν 15, Χάντσον 4.
Μινεσότα: Ουίλκινς 18, Λοβ 15, Τζέφερσον 20, Μπρούερ 8, Φλιν 21, Χόινς 8, Πάβλοβιτς, Σέσιονς 11, Πετσέροφ, Έλινγκτον 3.

Ντιτρόιτ-Λέικερς 81-93
Ντιτρόιτ: Μαξίελ 8, Γιερέμπκο 15, Ουάλας 1, Ατκινς 7, Στάκεϊ 16, Μπράουν 7, Μπάινουμ 6, Βιλανουέβα 6, Σάμερς 5, Ντέι 10.
Λέικερς: Αρτέστ 14, Γκασόλ 13, Μπάινουμ 16, Μπράιαντ 28, Φίσερ 7, Όντομ 7, Μπράουν 3, Μόρισον 2, Φάρμαρ 3.

Μαϊάμι-Πόρτλαντ 95-102
Μαϊάμι: Ρίτσαρντσον 22, Μπίσλι 17, Ο'Νιλ 12, Αρόγιο, Ουέιντ 28, Τζόουνς 3, Χάσλεμ 4, Ράιτ 4, ’ντονι 2, Τσάλμερς 3.
Πόρτλαντ: ’λριτζ 23, Ουέμπστερ 15, Πρζιμπίλα 8, Μίλερ 17, Ρόι 28, Χάουαρντ 2, Μπλέικ 3, Μπέιλες 6.

Ντάλας-Κλίβελαντ 102-95
Ντάλας: Τόμας 22, Μάριον 12, Νταμπίερ 8, Κιντ 10, Μπαρέα 5, Τέρι 19, Χάουαρντ 14, Γκούντεν 12.
Κλίβελαντ: Τζέιμς 25, Χίκσον 4, Ο'Νιλ 5, Ουίλιαμς 8, Πάρκερ 12, Ιλγκάουσκας 5, Ουέστ 18, Βαρεχάο 13, Γκίμπσον 5.

Νέα Υόρκη-Σάρλοτ 98-94
Νέα Υόρκη: Τζέφρις, Γκαλινάρι 21, Λι 15, Ντουχόν 13, Τσάντλερ 26, Χάρινγκτον 10, Μπέντερ 11, Ντάγκλας 2.
Σάρλοτ: Τζάκσον 10, Ντιό 4, Τσάντλερ 13, Γκράχαμ 2, Φέλτον 27, Μοχάμεντ 8, Μάρεϊ 12, Μπράουν 10, Χέντερσον 2, Όγκαστιν 6.

Τέλος ο Σάντσες από την Αλμερία


Ο Ούγκο Σάντσες Τη πόρτα της εξόδου έδειξε η διοίκηση της Αλμερία στον Ούγκο Σάντσεθ. Ο Μεξικανός τεχνικός απολύθηκε μετά την ήττα από την Εσπανιόλ με 2-0 για τη 15η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Ηταν το πέμπτο ματς της Αλμερία χωρίς νίκη και πλέον βρίσκεται στη 17η θέση της βαθμολογίας με μόλις 13 βαθμούς.

Χρέη υπηρεσιακού τεχνικού ανέλαβε ο προπονητής της δεύτερης ομάδας, Κονσταντίν Γκάλκα.

Πρωταθλήτρια η Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν


Οι παίκτες της Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τίτλου Η Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν κατέκτησε το πρωτάθλημα κλαουσούρα της Κολομβίας. Στον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Ατλέτικο Ουίγια και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια, καθώς είχε νικήσει στον πρώτο τελικό με 1-0 μέσα στην έδρα της.

Σηφάκης: "Ώθηση για τη συνέχεια"


Ο Μιχάλης Σηφάκης κράτησε το μηδέν κόντρα στον Ολυμπιακό... Ο Μιχάλης Σηφάκης μιλώντας στον "NovaΣΠΟΡ FM 94,6", τόνισε ότι η νίκη του Αρη επί του Ολυμπιακού θα δώσει ώθηση στους "κίτρινους" ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Ο 25χρονος τερματοφύλακας, εξήγησε ότι η εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του είναι αυτό που ζητάει ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ...

Αναλυτικά:
"Η νίκη αυτή θα δώσει ώθηση για τη δύσκολη συνέχεια. Δουλέψαμε πολύ καλά όλη την εβδομάδα και πέρασε αυτό στο γήπεδο. Παρότι δεν είχαμε και την καλύτερη δυνατή θέση βαθμολογικά πριν από το ματς, καταφέραμε και βγάλαμε την πίεση από επάνω μας και αποδώσαμε βάσει των δυνατοτήτων μας. Αν ο Αρης είναι καλά, δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα", τόνισε αρχικά, για να συμπληρώσει στη συνέχεια, αναφερόμενος στο ποιός "φταίει" για το γκολ του Κάμπορα:"Αυτός που έφταιγε ήταν ο... Πρίττας. Κυνήγησε τη φάση μέχρι το τέλος και δεν την παράτησε. Η επιμονή του και το πείσμα του μας έδωσε το γκολ".

Ερωτούμενος για το αν πλέον ο Αρης φέρει τη "σφραγίδα" του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, απάντησε: "Στα τελευταία ματς, ο τρόπος που παίζουμε έχει τη σφραγίδα του Κούπερ. Ο προπονητής μας ζητάει αυτό ακριβώς που κάναμε χθες. Ο τρόπος που παίξαμε κόντρα στον Ολυμπιακό είναι "φωτογραφία" των όσων μας ζητάει ο προπονητής στις προπονήσεις. Όλα τα παιδιά έδωσαν το 110% των δυνατοτήτων τους, ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδ

ΜΠΑΣΚΕΤ-Α1: Όλη η 8η αγωνιστική


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Αξεπέραστο αποδείχθηκε τελικά το εμπόδιο του Πανιωνίου για τον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη. Οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στη φετινή Α1 μπάσκετ με σκορ 96-94 στην παράταση (κανονικός αγώνας 89-89) και πλέον απέκτησαν «συγκάτοικο» στην κορυφή της βαθμολογίας τον Παναθηναϊκό, αλλά διατηρούν το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία λόγω της νίκης τους στο μεταξύ τους ντέρμπι στο ΣΕΦ. Στις άλλες δύο κυριακάτικες αναμετρήσεις της 8ης αγωνιστικής, «ανάσες» πήραν ΠΑΟΚ και ΓΣ Ολύμπια, στη προσπάθειά τους ν' απομακρυνθούν απ' την επικίνδυνη ζώνη. Ο «Δικέφαλος» έκανε τα εύκολα... δύσκολα στα Τρίκαλα, αλλά τελικά επιβλήθηκε 80-78 της ομώνυμης ομάδας, για την οποία (που βρέθηκε και στο -18) αστόχησε στο φινάλε ο Κασίμπ Πάουελ σε τρίποντο. Λίγα χιλιόμετρα πιο δυτικά, στη Λάρισα, η τοπική ΓΣ Ολύμπια «έκαμψε» την αντίσταση της Καβάλας με σκορ 82-71 αποδίδοντας κατά διαστήματα πολύ καλό μπάσκετ.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ

Περιστέρι-Μαρούσι 80-81
Ηλυσιακός-Παναθηναϊκός 62-94
ΑΕΚ-Άρης 77-76
Κολοσσός-Πανελλήνιος 72-80

ΚΥΡΙΑΚΗ

Τρίκαλα-ΠΑΟΚ 78-80
ΓΣ Ολύμπια-Καβάλα 82-71
Πανιώνιος-Ολυμπιακός 96-94 στην παρ. (κ.α. 89-89)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 8 αγωνιστικές)

1. Ολυμπιακός 15
2. Παναθηναϊκός 15
3. Πανελλήνιος 14
4. Μαρούσι 14
5. Κολοσσός 13
6. Περιστέρι 12
7. Πανιώνιος 12
8. ΑΕΚ 11
9. ΠΑΟΚ 11
10. Άρης 11
11. ΓΣ Ολύμπια 11
12. Τρίκαλα 10
13. Καβάλα 10
14. Ηλυσιακός 9

ΜΟΥΡΙΝΙΟ: «Δεν φοβάται η Τσέλσι»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Για όλους και για όλα μίλησε ο προπονητής της Ίντερ Ζοσέ Μουρίνιο, μετά τη νίκη κόντρα στη Λάτσιο. Ο Πορτογάλος που είδε την ομάδα του να ξεφεύγει εννέα πόντους από τη Γιουβέντους και οκτώ από τη Μίλαν που έχει και ματς λιγότερο, ανέφερε πως η Ίντερ έχει αποκτήσει προβάδισμα, όχι όμως τέτοιο για να είναι απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

«Δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο ευχαριστημένος από τους παίκτες. Σκόραραν, έλεγξαν το παιχνίδι και στα 90 λεπτά και είχαν ευκαιρίες να πετύχουν περισσότερα τέρματα. Δεν απειληθήκαμε ουσιαστικά από τη Λάτσιο.Αυτοί ήταν τρεις σημαντικοί πόντοι σε μία αγωνιστική που η Γιουβέντους δεν πήρε κανέναν και η Μίλαν θα πρέπει να επισκεφτεί την έδρα της Φιορεντίνα. Αυτή τη στιγμή η Ίντερ είναι σε θέση ισχύος».

«Η Μίλαν, η Γιουβέντους και η Ρόμα μπορούν να ξαναμπούν στη μάχη για τον τίτλο. Οι «τζαλορόσι» είχαν μία εκπληκτική αντεπίθεση μερικά χρόνια πριν και για μισή ώρα ήταν πρωταθλητές, οπότε δεν μπορείς ποτέ να τους μην τους υπολογίζεις».
Ο Μουρίνιο μίλησε και για τις επικείμενες αναμετρήσεις με την Τσέλσι, αλλά και για μεταγραφές που αναμένεται να γίνουν στο παζάρι του Ιανουαρίου.

«Η Τσέλσι δεν φοβάται την Ίντερ. Δεν είναι στην κουλτούρα τους. Είναι μαζί για πέντε χρόνια και έχουν νοοτροπία νικητή απέναντι σε οποιοδήποτε αντίπαλο Ίσως να θεωρούν τους ευατούς τους άτυχους καθώς θα μπορούσαν να κληρωθούν με ευκολότερη ομάδα παρά την Ίντερ. Όμως δεν φοβούνται ποτέ».

«Το αγγλικό ποδόσφαιρο είναι τελείως διαφορετικό σε σύγκριση με αυτό που ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει συναντήσει σε όλη του τη ζωή. Θα είναι μία αξέχαστη εμπειρία για εκείνον. Ο Μαντσίνι είναι ένας άξιος τεχνικός και έχει έναν πρόεδρο που ξοδεύει πάρα πολλά. Δεν βλέπω το λόγο για να μην είναι ευτυχισμένος στην Αγγλία»

«Όσον αφορά στις μεταγραφές δεν έχω ζητήσει επιθετικό. Έχω πει ότι, εάν είναι πιθανό έχει καλώς, διαφορετικά όχι. Η διοίκηση έκανε μεγάλη προσπάθεια το καλοκαίρι και πήρε επίσης σημαντικά χρήματα από την παραχώρηση του Ίμπρα. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε κάποιες δυσκολίες, γιατί θα έχουμε εκτός τον Ετό για έναν μήνα, με το Κόπα Άφρικα, μετά έχουμε τον Μιλίτο, τον Σουάζο και τον Μπαλοτέλι, ο οποίος μπορεί από στιγμή σε στιγμή να πάρει κίτρινη κάρτα στο ματς».

ΙΣΠΑΝΙΑ: Τέλος ο Σάντσεθ από την Αλμερία


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την πόρτα της εξόδου έδειξε η διοίκηση της Αλμερία στον Ούγκο Σάντσεθ. Ο Μεξικανός τεχνικός απολύθηκε μετά την ήττα από την Εσπανιόλ με 2-0 για τη 15η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ήταν το πέμπτο ματς της Αλμερία χωρίς νίκη και πλέον βρίσκεται στη 17η θέση της βαθμολογίας με μόλις 13 βαθμούς. Χρέη υπηρεσιακού τεχνικού ανέλαβε ο προπονητής της δεύτερης ομάδας, Κονσταντίν Γκάλκα.

ΓΑΛΛΙΑ: Όχι για Σισέ στην Εθνική


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την πλάτη στον Τζιμπρίλ Σισέ, γυρίζουν οι συμπατριώτες του, που απαντούν όχι σε ποσοστό 88% στο ενδεχόμενο επιστροφής του στην Εθνική Γαλλίας.

Ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος με 11 γκολ σε 15 αγωνιστικές, σε γκάλοπ που διενήργησε η εφημερίδα «L'Equipe» και πήραν μέρος 18.000 αναγνώστες, είχε τη στήριξη του 11%, ενώ ένα μόλις τοις εκατό, ήταν παγερά αδιάφορο για το ζητούμενο.

Η αναφορά της L'Equipe
«Ακόμα και αν ο Ραϊμόν Ντομενέκ μερικές φορές μπορεί να εκπλήσσει τον κόσμο, η επιστροφή του Τζιμπρίλ Σισέ στα 28 του χρόνια μοιάζει απίθανη. Βέβαια τα 13 γκολ με τον Παναθηναϊκό, εκ των οποίων τα δύο τα έβαλε το Σάββατο, μιλάνε για αυτόν. Φτάνοντας στην Αθήνα με τον τίτλο της μεγαλύτερης μεταγραφής της ιστορίας του ελληνικού πρωταθλήματος (8.000.000 ευρώ), ο πρώην επιθετικός της Οσέρ, της Λίβερπουλ, της Μαρσέιγ και της Σάντερλαντ στην αρχή είχε προβλήματα, όμως στη συνέχεια βρήκε την αποτελεσματικότητά του.
Αλλά το σημείο-κλειδί είναι ότι είναι πρώτος σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα, το οποίο είναι δεύτερης κλάσης, επομένως η Νότια Αφρική εξακολουθεί να είναι πολύ μακριά».