Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Ούτε ώρα δεν χρειάζεται ο Φέντερερ!!

Ούτε ώρα δεν χρειάζεται ο Φέντερερ
Μόλις 58’ ήταν αρκετά για τον Ρότζερ Φέντερερ να επικρατήσει του Ζουλιάν Μπενετό (No 32) με 2-0 σετ και να συνεχίσει χωρίς προβλήματα και άγχος στον τρίτο γύρο του ολυμπιακού τουρνουά τένις. Επόμενος αντίπαλος του Ελβετού είναι ο Ουζμπέκος Ντένις Ιστόμιν (No 35).

Μπορεί στο πρόσφατο Wimbledon, όπου ο «King Roger» κατέκτησε το τρόπαιο, ο Γάλλος να του είχε βάλει δύσκολα, οδηγώντας το μεταξύ τους παιχνίδι στα πέντε σετ, ενώ είχε προηγηθεί και 2-0, ωστόσο αυτό ανήκει στο παρελθόν. Με 24 «winners» και 7 άσους, ο νούμερο ένα τενίστας της παγκόσμιας κατάταξης πήρε… σβηστά την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου:

Νταρσίς - Χιράλντο 2-1 (6-7, 6-4, 6-4)
Φέντερερ - Μπενετό 2-0 (6-2, 6-2)
Μπογκομόλοφ - Αλμάγκρο 0-2 (2-6, 2-6)
Πέτζνερ - Τιπσάρεβιτς 1-2 (6-3, 3-6, 6-4)
Μίλερ - Ιστόμιν 1-2 (7-6, 6-7, 5-7)
Σέπι - Ντελ Πότρο 0-2 (3-6, 6-7)
Ίσνερ - Τζαζίρι 2-0 (7-6, 6-2)
Ζιλ - Ντιμιτρόφ 2-0 (6-3, 6-3)


πηγή: sport-fm.gr

Τα μαζεύει και γυρίζει ο Καζναφέρης!!

Το πρόβλημα που προέκυψε στις σχέσεις Κατσαβάκη-Καζναφέρη μετά το επεισόδιο στο χθεσινό φιλικό με την Παλέρμο παραμένει, καθώς ο παίκτης απουσίασε και από την απογευματινή προπόνηση.
Τα μαζεύει και γυρίζει ο Καζναφέρης
Χωρίς τον Κώστα Καζναφέρη έγινε και η απογευματινή προπόνηση του Αρη. Ο ποδοσφαιριστής δεν έκανε καμία κίνηση να προσεγγίσει τον Μάκη Κατσαβάκη και να ζητήσει συγνώμη για τη συμπεριφορά του στο χθεσινό φιλικό με την Παλέρμο, κάτι που τον κρατάει εκτός ομάδας.
Μεταξύ των δύο ανδρών δεν υπάρχει μέχρι τώρα κανένα σημείο επαφής και αν δεν ζητήσει συγνώμη ο «Κάζνα» μέχρι το βράδυ, τότε θα ετοιμάσει βαλίτσες για τη Θεσσαλονίκη. Τη δεδομένη στιγμή αυτό είναι το πιθανότερο σενάριο και σε αυτή την περίπτωση θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες για τη λύση του συμβολαίου του.
Πηγή: allaboutaris.com

Φύγαμε για πρόκριση!!

Τσιαρτσιάνη και Αρβανίτη κατάφεραν να γυρίσουν το ματς κόντρας στις Ρωσίδες Βασίνα και Βοζάκοβα, κάνοντας την πρώτη νίκη στον όμιλο και αναπτέρωσαν τις ελπίδες πρόκρισης με την εμφάνισή τους!
Φύγαμε για πρόκριση!
Μετά από την ήττα με 2-0 από τις Ελβετίδες Κουν και Ζούμκερ, η Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη πήραν την πρώτη τους νίκη στη φάση των ομίλων. Τα κορίτσια μας αν και βρέθηκαν πίσω με 1-0 σετ κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και να γυρίσουν το ματς, κάνοντας επίδειξη δύναμης στο δεύτερο σετ μπλοκάροντας τις Ρωσίδες.
Πλέον στον όμιλο Κίνα, Ελβετία, Ρωσία και Ελλάδα έχουν από τρεις βαθμούς και επόμενο ματς για τις Τσιαρτσιάνη και Αρβανίτη είναι την Τετάρτη στις 18:30 απέναντι στις Κινέζες Χούε και Ζανγκ.
Τα σετ: 18-21, 21-13, 15-12

πηγή: sportdog.gr   

Και επίσημα «Γερμανός» ο Μαλεζάς!!

Παίκτης της Φορτούνα Ντίζελντορφ είναι και επίσημα ο Στέλιος Μαλεζάς ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο με τους Γερμανούς και δήλωσε χαρούμενος για την μεταγραφή του.
Στην Φορτούνα Ντίζελντορφ θα αγωνίζεται ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ Στέλιος Μαλεζάς ο οποίος βρέθηκε στην Γερμανία και υπέγραψε συμβόλαιο με διάρκεια δύο χρόνων.
Ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός μίλησε για την μεταγραφή του στο επίσημο σάιτ της νεοφώτιστης ομάδας δηλώνοντας χαρούμενος για την μετακίνησή του, υποσχέθηκε να δουλέψει σκληρά για την ομάδα ενώ αποκάλυψε πως ανυπομονεί να αγωνιστεί με την φανέλα της νέας του ομάδας.
Από την μεριά του ο τεχνικός της Γερμανικής ομάδας, Νόρμπερτ Μέιερ δήλωσε πως ο στον Μαλεζά η ομάδα βρήκε ακριβός τον αμυντικό που έψαχνε, καθώς είναι 1,92 μ. Με εμπειρία από την πολυετή παρουσία του σε υψηλό επίπεδο.
Στην συνέχεια, ο Μαλεζάς παραχώρησε και μίνι συνέντευξη στην οποία παρουσίασε ουσιαστικά τον εαυτό του.
-Ήξερες την Φορτούνα πριν υπογράψεις;
«Είχαμε παίξει με τον ΠΑΟΚ πέρυσι ένα φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Φορτούνα. Είχα παίξει στο δεύτερο ημίχρονο και το θυμάμαι καλά το παιχνίδι γιατί είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Εκεί ήταν εξάλλου και πάρα πολλοί Έλληνες οπαδοί μια και στην πόλη υπάρχει ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οπαδών από αυτούς που βρίσκονται εκτός Ελλάδας».
- Πήρε πληροφορίες για το πρωτάθλημα, για παράδειγμα από τον Φάνη Γκέκα;
«Έχω μιλήσει με πολλούς και όχι μόνο με τον Γκέκα. Έχω ακούσει μόνο θετικά σχόλια. Ανυπομονώ να ζήσω και εγώ αυτή την εμπειρία. Για το κάθε ποδοσφαιριστή είναι κάτι σπέσιαλ να παίξει στην Μπουντεσλίγκα».
- Αφήνεις την Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια παρουσίας εκεί; Θα είναι πρόβλημα για εσένα αυτό;
«Δεν νομίζω ότι θα είναι δύσκολο για εμένα να προσαρμοστώ εδώ. Η πόλη εξάλλου έχει τόσους Έλληνες που θα με κάνουν να νιώσω άνετα εδώ».
- Τι παίκτης είσαι;
«Νομίζω ότι στο γήπεδο μπορώ να παίρνω τις δύσκολες αποφάσεις. Ακόμη και στο παιχνίδι ένας εναντίον ενός. Πήρα πολλές εμπειρίες και από την παρουσία μου στο Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά και από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».
-Ποιοι είναι οι στόχοι σου με την Φορτούνα;
«Πρώτος στόχος να δημιουργήσουμε και να πετύχουμε στο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα ανυπομονώ να βρω τον ρόλο μου στην ομάδα».


πηγή: gazzetta.gr

O μαυριδερός σεκιουριτάς και το efxaristo!!

O Δήμος Μπουλούκος γράφει από το Λονδίνο για τον καυγά που είχε με την αστυνομία και παραλίγο να τον οδηγήσει στο τμήμα, αλλά το μόνο που συνέβη, ήταν να χάσει κάθε ιδέα για τους Βρετανούς.
O μαυριδερός σεκιουριτάς και το efxaristo
Πριν μπω στο αεροπλάνο με ενθουσίαζε η ιδέα ότι θα παρακολουθήσω Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο, σε μια χώρα με τεράστια παράδοση στον αθλητισμό, με φίλαθλο κοινό και με σπουδαία οργανωτική ικανότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι κάποτε οι Βρετανοί δημιούργησαν μια αυτοκρατορία, τα απομεινάρια της οποίας υπάρχουν ακόμα και στις μέρες μας…
Ωστόσο από την στιγμή που πάτησα το Λονδίνο, νόμιζα ότι τελικά έφτασα κάπου αλλού και όχι στην πόλη που γνώριζα καλά στο παρελθόν. Και σα να μην φτάνει αυτό, από τότε που άρχισαν και οι Ολυμπιακοί, μέρα με τη μέρα, χάνω όλο και περισσότερο την εκτίμηση και τον σεβασμό που είχα για τους Βρετανούς.
Για τα προβλήματα στην διοργάνωση των Αγώνων, σίγουρα έχετε άποψη με τα τόσα που έχουν γραφεί και ακουστεί τις τελευταίες ημέρες, τα οποία τονίζω, ότι δεν είναι καθόλου υπερβολικά! Εχοντας την εμπειρία των τριών προηγούμενων Ολυμπιακών Αγώνων, δηλώνω κατηγορηματικά ότι οι Αγώνες του Λονδίνου είναι οι χειρότεροι του 21ου αιώνα!
Από εκεί και πέρα ήρθε και το σημερινό περιστατικό για να δέσει το γλυκό. Περιμένοντας την Ιουλιέτα Μπουκουβάλα μαζί με τον εικονολήπτη του MEGAKώστα Δελδήμο έξω από το Ολυμπιακό Χωριό και δίπλα στο τεράστιο εμπορικό κέντρο που συνορεύει με το Ολυμπιακό Πάρκο, ήρθε κοντά μας ένας μαυριδερός υπάλληλος ασφαλείας του εμπορικού κέντρου και μας ζήτησε – όχι με ευγενικό τρόπο – να απομακρυνθούμε.
Τον ρώτησα για ποιο λόγο αφού είμαι σε δημόσιο χώρο και δεν ενοχλώ κανέναν, με τις συνεντεύξεις που κάνω. Μου απάντησε ότι είμαι… εισβολέας (trespasser) και πρέπει να αποχωρήσουμε εκείνη την στιγμή. Nα σημειώσω ότι ήμουν σε μέρος εκτός Ολυμπιακού Πάρκου που μπορεί να πάει ο καθένας!
Αρχισα να εκνευρίζομαι με την συμπεριφορά του και του είπα ότι δεν φεύγω καθώς  δεν έχει κανένα δικαίωμα να με απομακρύνει. Τότε ανταπάντησε ότι θα ειδοποιήσει κάποιους κυρίους που θα με… διώξουν αμέσως.
Αντιλαμβανόμενος ότι με απειλούσε, του είπα – πιστεύοντας ότι έτσι θα βρω το δίκιο μου – να πάμε να μιλήσουμε στους αστυνομικούς που ήταν στο απέναντι πεζοδρόμιο. Εχοντας ακούσει πολλά για την βρετανική αστυνομία, πίστευα ότι θα κάνουν το δίκαιο και το σωστό και ήμουν σίγουρος ότι θα δικαιωθώ.
Ο μαυριδερός λοιπόν κύριος τους φώναξε, κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και άρχισε να τους εξιστορεί τα όσα προηγήθηκαν. Όταν τελείωσε τους άκουσα έκπληκτος να συνεχίζουν το τροπάριο του μαυριδερού κυρίου και μου λένε ότι πρέπει να φύγω αμέσως από εκεί.
Οσο και να τους ζητούσα να ακούσουν και τη δική μου άποψη ήταν αμετάπειστοι και απλώνοντας τα χέρια μου επέμεναν να οπισθοχωρήσω. Εγώ δεν άλλαζα γνώμη και τους φώναζα ότι δεν είναι δυνατόν να παίρνουν εντολές από έναν σεκιουριτά.
Μάταια, όμως, καθώς αυτοί με επικεφαλής μια σχετικά νεαρή κοπέλα, συνέχιζαν το τροπάριο τους περί ιδιωτικής ζώνης, κάτι που φυσικά δεν ίσχυε αφού ήταν ένα απλό πεζοδρόμιο από το οποίο περνούσε ο καθένας. Οση ώρα τους μιλούσα, τους έδειχνα και την δημοσιογραφική διαπίστευση για την κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων, χωρίς όμως, αποτέλεσμα καθώς επανελάμβαναν ότι δεν έχω δικαίωμα να είμαι εκεί με κάμερα και υπάρχουν συγκεκριμένοι χώροι γα δημοσιογράφους, όπως το Κέντρο Τύπου.
Λέγοντας τους ότι είμαι εδώ για να κάνω ρεπορτάζ και όχι για να κάθομαι στο Κέντρο Τύπου, αποφάσισα ότι δεν πρέπει να τραβήξω άλλο το σκοινί και φρόνιμο θα ήταν να φύγω. Ωστόσο λογάριαζα χωρίς την ένδοξη Βρετανική Αστυνομία. Όταν πήγα να φύγω από εκεί που ήρθα, με επιτακτικό ύφος μου το απαγόρεψαν, λέγοντας ότι δεν μπορώ. Την ίδια στιγμή από το ίδιο μέρος περνούσαν δεκάδες άσχετοι, ακόμα και μη διαπιστευμένα άτομα που έκαναν βόλτες…
Ηταν φανερό ότι όλα ήταν μάταια. ‘Η έπρεπε να τα βάλω με ανόητους αστυνομικούς, που έπαιρναν εντολές από έναν απλό σεκιουριτά και ήθελαν να κάνουν επίδειξη δύναμης υπηρετώντας παράλληλα τα συμφέροντα του μεγάλου αφεντικού, της αυστραλιανής εταιρείας που κατασκεύασε το εμπορικό κέντρο, ή έπρεπε να τους υπακούσω και να φύγω από το μέρος που αυτοί μου υπέδειξαν.
Από την στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές καταλαβαίνετε ότι επέλεξα τον δρόμο της αποχώρησης, στενοχωρημένος για την κατάντια ενός λαού που είναι φανερό ότι έχει χάσει τον προσανατολισμό του.
Σημειώνοντας τα στοιχεία καθώς τους φάνηκα και ύποπτος, μόνο ως ειρωνεία ήχησε στα αυτιά μου το efxaristoπου μου είπε η γυναίκα αστυνομικός! Μάλλον θα έχει κάνει διακοπές στην Ιο…
Υ. Γ. Τουλάχιστον στην ταλαίπωρη Ελλάδα, ο αστυνομικός δεν θα δεχόταν ποτέ εντολές από έναν σεκιουριτά...

πηγή: Gazzetta.gr

Στην 11η θέση Παπαθανασίου/Τσότρας!

Τον 7ο καλύτερο χρόνο έφεραν στην 3η ιστιοδρομία της κατηγορίας Star, οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας και βρίσκονται στην 11η θέση της γενικής κατάταξης με 26 βαθμούς ποινής
Στην 11η θέση Παπαθανασίου/Τσότρας
Οι Έλληνες ιστιοπλόοι τερμάτισαν 57΄΄ μετά τους πρώτους Νεοζηλανδούς Χάμις Πέπερ και Τζιμ Τέρνερ (1:11:19). Δεύτεροι ήταν οι Νορβηγοί Εϊβιντ Μέλεμπι, Πέτερ Μόρλαντ Πέντερσεν(+13΄΄) που είναι 2οι και στην γενική κατάταξη με 14 βαθμούς ποινή.
Τρίτοι στην 3η ιστιοδρομία και στη γενικοί κατάταξη οι Βρετανοί Άιεϊν Πέρσι, Άντριου Σίμπσον (+14΄΄) με 16 βαθμούς ποινής.
 

Λονδίνο 2012: Φιάσκο! Έμειναν εκτός γηπέδων οι συγγενείς των αθλητών!!

Μπορεί η εικόνα που παρουσιάζουν τα γήπεδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες να είναι απογοητευτική, ωστόσο, οι διοργανωτές υπέπεσαν σε νέο φιάσκο, καθώς αρνήθηκαν την είσοδο στους συγγενείς των αθλητών!Μεγάλο χάος προκλήθηκε το πρωί της Δευτέρας (30/7) στα γήπεδα του Wimbledon και του Ολυμπιακού σταδίου της κολύμβησης, όταν οι συγγενείς των αθλητών προσπάθησαν να μπουν στις θέσεις των VIP που δικαιούνταν, ωστόσο, οι διοργανωτές δεν τους επέτρεψαν την είσοδο, καθώς ήδη είχαν εισέλθει φίλαθλοι με άλλα εισιτήρια στις συγκεκριμένες θέσεις.
Όπως είναι εύκολα αντιληπτό ακολούθησε χάος, αφού ουδείς μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση, με τους συγγενείς να τηλεφωνούν στους αθλητές λίγο πριν ξεκινήσουν τις προσπάθειές τους, με αποτέλεσμα να τους… βγάζουν εκτός προγράμματος!
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, η εταιρία που έχει αναλάβει την διάθεση των εισιτηρίων, στην προσπάθειά της να αλλάξει την άσχημη εικόνα των άδειων καθισμάτων, διέθεσε τα εισιτήρια σε μαθητές Πανεπιστημίων και σχολείων του Λονδίνου, χωρίς να υπολογίσουν τις θέσεις που είχαν διατεθεί στις ομοσπονδίες για τις ανάγκες των αθλητών.
Κάτι ανάλογο έγινε και στο κέντρο κωπηλασίας, ωστόσο, έπειτα από πολύωρες διαβουλεύσεις, οι συγγενείς και οι φίλοι των αθλητών εισήλθαν στις εξέδρες, αλλά σε διαφορετική θέση.


πηγή: onsports.gr


"Πυροσβέστης" η διοίκηση!!

Ανοιχτή γραμμή με Πράτο διατηρούν οι διοικούντες την ΠΑΕ προσπαθώντας να ενημερωθούν και να τοποθετήσουν στην πλήρη διάσταση το θέμα που προέκυψε με Κατσαβάκη και Καζναφέρη αλλά παράλληλα να λειτουργήσουν με σκοπό να πέσουν οι τόνοι.
"Πυροσβέστης" η διοίκηση
Στα “κόκκινα” δουλεύουν παίκτες και τεχνική ηγεσία καθώς η προσπάθεια στη Βόρεια Ιταλία κορυφώνεται ώστε να μπούνε οι βάσεις για την επόμενη χρονιά. Αυτή ήταν και η αιτία για να δοθεί αφορμή και να δημιουργηθεί ένταση που με αφετηρία μία φάση στο παιχνίδι με το Παλέρμο η οποία πήρε διαστάσεις εκτός γηπέδου.
Ο ρόλος του Κατσαβάκη, ο οποίος είναι ανένδοτος χαρακτηρίζοντας υπερβολική την αντίδραση και απαιτώντας τη συγνώμη του ποδοσφαιριστή, είναι αυτός που θα καθορίσει την εξέλιξη στο ζήτημα. Από την πλευρά του ο Κώστας Καζναφέρης, ο οποίος στην ένταση του παιχνιδιού αντέδρασε αλλά με τη γενικότερη συμπεριφορά του και τον πρότερο βίο στην ομάδα, δείχνει πως δεν αποτελούν πράξη ασέβειας τα όσα έγιναν και είναι πράγματα που μένουν εντός των τεσσάρων γραμμών και δεν μεταφέρονται προς τα έξω.
Οι στάση των δύο αντρών οδηγεί σε αδιέξοδο. Ο Αλέκος Κατσιαούνης έχει ενημερωθεί για την κατάσταση και τις λεπτομέρειες προσπαθεί να γεφυρώσει το χάσμα που δημιουργήθηκε. Οι επαφές και με τους δύο έχουν ως στόχο να ρίξουν “νερό στο κρασί” τους καθώς ούτε ο χρόνος, ούτε η δυνατότητα υπάρχει για τέτοιες περιττές λεπτομέρειες.
Η απουσία του Αρτινού από την πρωινή προπόνηση ήταν το πρώτο δείγμα της στάσης που θέλει να κρατήσει ο τεχνικός του Αρη και κάτι αντίστοιχο αναμένεται να επαναληφθεί το απόγευμα. Η προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι συνεχίζεται από όλες τις πλευρές και κυρίως από τη διοίκηση ενώ η κατάσταση αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέχρι το βράδυ.
Πηγή: allaboutaris.com

«Εξεταστική Επιτροπή για Παπανδρέου»

Εξεταστική Επιτροπή προκειμένου να ερευνηθούν οι χειρισμοί κυβέρνησης Παπανδρέου και οι λόγοι που οδήγησαν την χώρα στο ΔΝΤ θα ζητήσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων με αφορμή και τις δηλώσεις του κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη.
>
Συγκεκριμένα, μετά από σχετική απόφαση της διοικούσας επιτροπής των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» οι 20 βουλευτές του κόμματος θα υπογράψουν την πρόταση και θα την αποστείλουν στα υπόλοιπα κόμματα ώστε «να διερευνηθεί η καταγγελία που έγινε από τον πρώην μόνιμο αντιπρόσωπο της Ελλάδος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που επιβεβαιώνει τις καταγγελίες τις οποίες κάναμε, ότι η ένταξη της Ελλάδος στο ΔΝΤ, σε ένα πρόγραμμα που δεν βγαίνει, ήταν γνωστή στον κ. Παπανδρέου και την κυβέρνηση του».
Επιπροσθέτως, εξηγούν πως «Ήλθε η ώρα πλέον οι Έλληνες βουλευτές να αποφασίσουν αν θα μείνουν πιστοί σε αυτά που έλεγαν στον ελληνικό λαό για την σύσταση μιας και μόνης εξεταστικής επιτροπής ή θα συνεχίσουν την συγκάλυψη στον συμμαθητή τέως πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνηση του. Ζητούμε να υπογραφεί από τον αριθμό των βουλευτών που προβλέπεται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής».
Πηγή: protothema.gr

Μίλτος ιζ μπακ, αλλά είναι κι άλλοι (πολύ) πίσω...!!

Γύρισα. Αλλά δεν ξέρω από πού, γιατί δεν είχα πάει πουθενά. Ήταν και τα οικονομικά, αλλά δεν ήταν μόνο αυτά. Η ουσία είναι πως η στήλη επιστρέφει εν μέσω Ολυμπιακών Αγώνων. Με γκρίνια... Γράφει ο Μίλτος +.
Όχι επειδή δεν πήγα πουθενά, ούτε επειδή δεν πήγα για τους λόγους που δεν πήγα. Αλλά γιατί περίμενα με μεγαλύτερες προσδοκίες την κορυφαία διοργάνωση. Θα πείτε «αρχή είναι ακόμα», αλλά ξέρετε τι λένε για τις αρχές, τις καλές μέρες και τα πρωινά που τις «δείχνουν».
Αν τα πάρω με τη σειρά, πρέπει να ξεκινήσω από την Τελετή Έναρξης, αλλά επειδή είμαι ανάποδος εκ φύσεως (σκεφτείτε ότι έκαψα το τελευταίο μου τσιγάρο στο στρατό - εκεί που οι περισσότεροι το αρχίζουν), θα αρχίσω από τη μεγαλύτερη -κατά τη γνώμη μου- μέχρι τώρα αναποδιά. Κοίταξα το πρόγραμμα της 2ης μέρας των αγώνων, είδα ότι έπαιζε η ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ (με τη Γαλλία του Πάρκερ) ενδιαφέρον ματσάκι μου φάνηκε και ...οργανώθηκα. Στις τέσσερις και μισή ώρα Ελλάδας άρχιζε το ματς, στις τέσσερις και είκοσι έψησα καφεδάκι, στις τέσσερις και εικοσιεφτά είχα στηθεί μπροστά στην τηλεόραση για να δω μια εκ των -λίγων- ατραξιόν της διοργάνωσης σε δράση. Αμ δε...
Γύρναγα τα κανάλια. Από το πρώτο κρατικό στη Νετ κι από τη Νετ στο τρίτο κρατικό κι από εκεί στο Ερτ χάι ντεφινίσιον (θέλουμε και έιτς ντι, τρομάρα μας), αλλά Ήπα - Γαλλία δεν έδειχνε πουθενά. Λες και υπήρχαν άλλα, σημαντικότερα γεγονότα ευρύτερου ενδιαφέροντος για να καλυφθούν από τα κρατικά κανάλια. Το πρώτο και το έιτς ντι (ξανά τρομάρα μας) δείχνανε ...μια θάλασσα πλατιά, άσπρα, κόκκινα, κίτρινα μπλε, καραβάκια στο Αιγαίο δεν με παίρνετε καλέ. Καμιά δεκαριά ιστιοδρομίες ακόμα έχει η ιστιοπλοΐα για να παιχτούν τα μετάλλια, αλλά -προφανώς- κρίθηκε σημαντικότερη ως γεγονός. Όπως και η ποδηλασία σε κάτι κορφοβούνια της Αγγλίας, η οποία εναλλασσόταν με την ιστιοπλοΐα. Στο τρίτο κρατικό έδειχνε κάποιο πόλο (Ιταλία - Αυστραλία, αν θυμάμαι καλά), ενώ η Νετ προτίμησε να μας κάνει επανάληψη, μπας και κάνει απόσβεση στις εκπομπές της Έλενας Κατρίτση. Ο Λεμπρόν, ο Ντουράντ, ο Κόμπι και η παρέα τους μπορούσαν να περιμένουν. Πόσο;

Δεν ξέρω πόσο, γιατί «φόρτωσα». Κι άνοιξα τον ανθυπολογιστή μου, βρήκα λινκάκι, τον σύνδεσα με την τηλεόραση και είδα το ματσάκι μια χαρούλα από το Μπι Μπι Σι, το οποίο -όλως τυχαίως- δεν πληρώνω! Και το είδα όλο. Όταν λέμε όλο, εννοούμε όλο. Κι ας μην άξιζε τόσο, κι ας μην ήταν αυτό που περίμενα. Το είδα για να μη βλέπω κρατική τηλεόραση, η οποία -όπως έμαθα αργότερα- κάτι έδειξε στο τέλος. Ε, να χάναμε την Έλενα;
Από εκεί και πέρα, ούτε οι διοργανωτές (που κατάφεραν να σβήσουν μέχρι και τη Φλόγα!!!) ούτε η διοργάνωση, αλλά ούτε και η ελληνική εκπροσώπηση με «ψήνουν» για την ώρα ότι πρέπει να παθιαστώ με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ασφαλώς και δεν ενθουσιάστηκα με την Τελετή Έναρξης (τζούφια ήταν, χωρίς να βγάζει συναίσθημα), ενώ ήδη είχα ξενερώσει με τα κωμικοτραγικά της Παπαχρήστου και του Χονδροκούκη.
Είμαστε πολύ πίσω, και στη σκέψη και στο ντόπινγκ...
Τι με «έφτιαξε» ως τώρα; Τίποτα ιδιαίτερο, αν εξαιρέσουμε τα χαμόγελα από την κωπηλασία. Ωστόσο, αν δεν ήμασταν καλοί ούτε κι εκεί, με τόσο κουπί που τραβάμε οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια, πού θα ήμασταν; Μόνο στο άλμα εις ...βάθος θα μπορούσαμε να διακριθούμε περισσότερο!

Μέχρι να ξαναψήσω καφέ για να δω ...Έλενα Κατρίτση, εγώ, ο Μίλτος, να ΄μαι καλά...


πηγή: gazzetta.gr