Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Δεν «κωλώνει» ο Δώνης!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος μέσω του blog του στο gazzetta.gr γράφει για τον τεχνικό του ΠΑΟΚ, Γιώργο Δώνη που δεν... κολλάει πουθενά.
Δεν «κωλώνει» ο Δώνης!
Δεν – επιτρέψτε μου την έκφραση- «κωλώνει» πουθενά ο Γιώργος Δώνης. Αυτό τουλάχιστον συμπεραίνω από την συμπεριφορά του τις τελευταίες ημέρες με δυο τρία πολύ σοβαρά θέματα που προέκυψαν στον ΠΑΟΚ.
Με αυτοπεποίθηση και δυναμισμό –και παρά την ελάχιστη εμπειρία του σε σχέση με τις ιδιαιτερότητες του ΠΑΟΚ- παίρνει θέση σε όλα τα καυτά θέματα προσπαθώντας να προσφέρει λύσεις στα θέματα που αντιμετωπίζουν ο Ζήσης Βρύζας και ο Γιώργος Γεωργιάδης.
Έχει άποψη την καταθέτει και την υποστηρίζει. Δεν φοβάται να βγει μπροστά και να πάρει πρωτοβουλίες που οι προηγούμενοι τουλάχιστον προπονητές του Δικεφάλου- με εξαίρεση του Σάντος- δεν έπαιρναν.
Θα σας εξηγήσω αμέσως τι εννοώ. Ο Δώνης στις επαφές που είχε με τον πρόεδρο και τον τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ ξεκαθάρισε ότι επιθυμεί την παραμονή του Σαλπιγγίδη στην ομάδα. Ζήτησε από τους δυο να βρούνε φόρμουλα προκειμένου ο διεθνής επιθετικός να μείνει στην Τούμπα.
Ετσι ξεκίνησε ένας κύκλος διαπραγματεύσεων που προχώρησε αρκετά αλλά στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας έδειξε να «κολλάει». Τότε ο Έλληνας τεχνικός του Δικεφάλου ανέλαβε την πρωτοβουλία να χειριστεί το θέμα σε προσωπικό επίπεδο με τον Σαλπιγγίδη χωρίς να επέμβει στα οικονομικά δεδομένα της συμφωνίας που τα χειρίστηκαν ο Βρύζας και ο Γεωργιάδης.
Ο Δώνης με πολύ συζήτηση, επιχειρήματα και μεγάλες δόσεις εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του προσπαθεί να πείσει τον Σαλπιγγίδη ότι η καλύτερη απόφαση για την καριέρα του είναι να δεχθεί την πρόταση της ΠΑΕ και να μείνει στην Τούμπα για τα επόμενα τρία χρόνια.
Ο προπονητής του Δικεφάλου πιστεύει ότι αν ο Σαλπιγγίδης αντιληφθεί πόσο χρήσιμος είναι για την ομάδα και ποιος είναι οι δυνατότητες του –που δεν έδειξε τα προηγούμενα χρόνια- θα ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του, θα προσφέρει τεράστια βοήθεια στην ομάδα και παράλληλα θα αυξήσει τις μετοχές του στις συνειδήσεις των φιλάθλων του ΠΑΟΚ.
Δεν ξέρω αν θα καταφέρει να πείσει τον Σαλπιγγίδη να μείνει στην ομάδα με τους όρους που του έθεσε η διοίκηση. Ξέρω ότι δεν διστάζει να πάρει πρωτοβουλίες που ως συνήθως οι προπονητές για λόγους πολιτικής και αυτοπροστασίας διστάζουν να πάρουν. Ρισκάρει χωρίς να φοβάται τις συνέπειες. Θέλει να έχει ενεργό ρόλο στην ομάδα και αναλαμβάνει ευθύνες που ενδεχομένως να μην του αναλογούν.
Η δεύτερη υπόθεση στην οποία πήρε ξεκάθαρη θέση οδηγώντας τους επιτελείς του ΠΑΟΚ στην τελική απόφαση ήταν η υπόθεση Κρέσιτς. Όταν ο Δώνης ενημερώθηκε από τον Γιώργο Γεωργιάδη για την επιθυμία του Κρέσιτς να εγκαταλείψει την Τούμπα σε περίπτωση που δεν πάρει άμεσα το χρίσμα του βασικού γκολκίπερ δεν προβληματίστηκε ούτε λεπτό…
«Αφήστε τον να φύγει. Δεν θέλω τέτοιες καταστάσεις στην ομάδα. Θα βρούμε άλλο γκολκίπερ» ήταν η τοποθέτηση του που ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο (καμία αντίρρηση δεν είχαν Βρύζας-Γεωργιάδης) για την αποχώρηση του Κροάτη γκολκίπερ από τον ΠΑΟΚ.
Ο Δώνης ξέρει ότι για τις πρωτοβουλίες του θα κριθεί. Δεν είναι αφελής. Ξέρει ότι στον ΠΑΟΚ κάθε απόφαση, κάθε κίνηση, κάθε εισήγηση μπαίνει στο μικροσκόπιο των φιλάθλων και του Τύπου. Δεν τον φοβίζει η κριτική. Έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και θεωρεί ότι το σύνολο των κινήσεων που θα γίνουν μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου θα δημιουργήσουν ένα σύνολο που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.


πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: