Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Για... πλάκα το 2-0 η ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Με συνοπτικές διαδικασίες η ΤΣΣΚΑ «καθάρισε» για δεύτερη φορά στη Μόσχα την Κάχα Λαμποράλ με 83-63 και θέλει ακόμη μία νίκη για να περάσει στο Final Four της φετινής Ευρωλίγκα.Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς ήταν κοντά στο σκορ για σχεδόν ένα ημίχρονο, αλλά, μόλις η διαφορά «έπιασε» για πρώτη φορά το +10 στο 18' (35-25), δεν υπήρχε γυρισμός (47-32 στο 24', 57-36 στο 29').

Η σειρά μεταφέρεται πλέον στη Βιτόρια για τουλάχιστον ακόμη μία αναμέτρηση στις 30/3, ενώ στην περίπτωση που οι Βάσκοι μειώσουν το νέο ραντεβού των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένο για την 1/4 επίσης στη Fernando Buesa Arena. Αν χρειαστεί, η σειρά θα επιστρέψει στη Μόσχα στις 7/4 για μία πέμπτη και τελευταία φορά.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 35-30, 59-41, 83-63
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Πασούτιν): Κουρμπάνοφ, Σισκάουσκας 14 (2/3τρίπ., 4ασ., 3κλ.), Χόλντεν 10 (2/9τρίπ., 3κλ.), Μενσά-Μπονσού 10, Ζαμπέλιν, Πονκράσοφ 2, Βοροντσέβιτς (5ρ.), Λάνγκτον 12 (2/5τρίπ., 4κλ.), Κάουν 9 (8ρ.), Σοκόλοφ, Κριάπα 14 (2/3τρίπ., 6ρ., 3ασ., 2κλ., 2κοψ.), Πλάνινιτς 12 (1τρίπ., 4ασ.)
Κάχα Λαμποράλ (Ιβάνοβιτς): Ρίμπας 9 (1/3ρίπ., 4ρ.), Σίνγκλτερι 4 (1τρίπ. 4ασ.), Χουέρτας 3 (1τρίπ., 4λ.), Ελιγιάχου 10, Τελέτοβιτς 11 (3/7τρίπ., 5ρ.), Σαν Εμετέριο 8 (0/3τρίπ., 5ρ., 4ασ., 2κλ.), Σπλίτερ 11 (4ρ., 2κοψ.), Ίνγκλις 2 (0/4τρίπ.), Όλεσον, Χέρμαν 3 (1), Μπάρατς

Ντε Μος: «Όλα κρίθηκαν στο "Βικελίδης"»

Ο Αάντ Ντε Μος τόνισε πως η πρόκριση για την Καβάλα χάθηκε ουσιαστικά στο πρώτο παιχνίδι ενώ στάθηκε και στην νέα σεζόν, υπογραμμίζοντας ότι είναι έτοιμος για τον σχεδιασμό που πρέπει να γίνει.«Θεωρώ ότι ο Άρης κέρδισε την πρόκρισή στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Σήμερα ήμασταν καλύτεροι και προσπαθήσαμε να πιέσουμε ψηλά. Τα καταφέραμε και δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες ενώ θεωρώ ότι δεν μας δόθηκε κάποιο πέναλτι. Ο σκοπός μας ήταν να πετύχουμε κάποιο γρήγορο γκολ για να πιέσουμε τον Άρη αλλά δεν τα καταφέραμε. Ο Iωάννου είναι εκπληκτικός φορ» είπε αρχικά και συνέχισε: « Το καλύτερο φορ που έχω χρησιμοποιήσει με απίστευτες κινήσεις στον κενό χώρο και το λέω εγώ που έχω βάλει τον Φαν Μπάστεν στον Άγιαξ ενώ πολύ καλός ήταν και ο Θεοδωρέλλης. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Έχω πολύ καλούς παίκτες και είναι ενδιαφέρον το πρωτάθλημα. Απομένουν τρεις αγώνες και μετά το τέλος τους θα ξεκινήσουμε να προγραμματίζουμε την νέα χρονιά. Εγώ είμαι έτοιμος».

Κούπερ: Χαρούμενοι για την πρόκριση

Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ είχε πολλούς λόγους για να νιώθει περήφανος μετά το παιχνίδι. Τα γενέθλια του Αρη, η δικαίωση των προσπαθειών, η στήριξη από τους οπαδούς ήταν μερικοί από τους λόγους για τους οποίους ο Αργεντίνος ήθελε από την ομάδα του να εξασφαλίσει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

"Είμαστε χαρούμενοι που πήραμε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Ξεπεράσαμε έναν περίπλοκο αντίπαλο και γνωρίζαμε ότι θα είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Κάναμε ένα λάθος στο δεύτερο ημίχρονο που γυρίσαμε πίσω, γιατί μόνο εκεί δημιούργησε φάσεις ο αντίπαλος. Συν τοις άλλοις δεν εκμεταλλευτήκαμε 2-3 αντεπιθέσεις όπου θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάποιο γκολ. Τα πράγματα εξελίχθηκαν έτσι όπως θέλαμε. Είχαμε πάθος και ενθουσιασμό. Είμαι χαρούμενος για την πρόκριση, αλλά και γιατί σήμερα ο σύλλογος έχει τα γενέθλιά του, καθώς επίσης και για τους οπαδούς για τη στήριξη που μας παρέχουν. Μακάρι να τελειώσουμε τη χρονιά με την κατάκτηση ενός κυπέλλου και θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να κατακτήσουμε", είπε αρχικά ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ.

Σε ερώτηση για το αν είναι δίκαιο το αποτέλεσμα, ο Κούπερ απάντησε ότι "η ομάδα της Καβάλας πίεσε ψηλά στο δεύτερο ημίχρονο και είχε ευκαιρίες για κάποιο γκολ. Η δική μου ομάδα είχε όμως ένα δοκάρι και 2-3 ξεκάθαρες ευκαιρίες. Θεωρώ ότι ήμασταν ανώτεροι στα 180 λεπτά", απάντησε και συμπλήρωσε.

"Είμαι ικανοποιημένος διότι μετά το γκολ που δεχθήκαμε που ήταν ένα ψυχολογικό χτύπημα, δείξαμε εξυπνάδα και είχαμε τα ψυχικά αποθέματα για να αντιδράσουμε. Θα ήθελα βέβαια παραπάνω ψυχραιμία στιες αντεπιθέσεις. Θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι από τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Αυτά τα παιχνίδια περιλαμβάνουν μεγάλη πίεση, γι' αυτό μας έλειψε ηρεμία. Ηταν πολύ σημαντικό βέβαια το γκολ που πετύχαμε, καθώς άλλαξε την εξέλιξη του αγώνα".

Σε ερώτηση σχετική με το πέναλτι που ζήτησε η Καβάλα, ο Κούπερ απάντησε ότι "από την απόσταση που βλέπω εγώ το παιχνίδι, δεν έχω άποψη. Παρόλο αυτά, έχω την αίσθηση ότι δεν υπήρχε αντικανονικό μαρκάρισμα".

Γενέθλια με πρόκριση!

ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΩΝ 96ων ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΤΟΥ Ο ΑΡΗΣ ΗΡΘΕ ΙΣΟΠΑΛΟΣ 1-1 ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ, ΑΛΛΑ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ.
Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασαν στον Αρη τα 96α γενέθλια του συλλόγου, παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου για 4η φορά τα τελευταία 8 χρόνια. Η ομάδα του Κούπερ ήρθε ισόπαλη 1-1 (Κόκε, Ντιέ τα γκολ) στην Καβάλα, αλλά χάρη στο 3-1 του πρώτου αγώνα πήρε το εισιτήριο. Οι κίτρινοι θα έχουν λοιπόν την ευκαιρία στις 24/4 στο ΟΑΚΑ να διεκδικήσουν το δεύτερο Κύπελλο της ιστορίας τους.

Δυστυχώς, το ματς επισκιάστηκε από τα σοβαρά επεισόδια στην πόλη της Καβάλας μεταξύ οπαδών του Αρη και του ΠΑΟΚ –σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν οι άνθρωποι των κιτρίνων - πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, ενώ τα έκτροπα συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια του αγώνα με καρεκλοπόλεμο, μάχες σώμα με σώμα και ρίψη αντικειμένων…

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Καβάλα είχε την πρωτοβουλία, έκανε ευκαιρίες, αλλά το-τυχερό- γκολ του Κόκε στο 44` ουσιαστικά είχε κάνει πολύ δύσκολη την υπόθεση πρόκριση. Πάντως οι γηπεδούχοι δεν κατέθεσαν τα όπλα, ισοφάρισαν με το καταπληκτικό γκολ του Ντιέ, το πάλεψαν, αλλά μέχρι εκεί. Ο Αρης, στο μεταξύ. είχε και δοκάρι στο 87` με τον Κόκε.

Ηρεμία εντός γηπέδου

Σε αντίθεση με τα όσα προηγήθηκαν του αγώνα, το ματς ξεκίνησε ήρεμα και η μοναδική αξιόλογη φάση στα πρώτα 20` ήταν ένα μακρινό σουτ του Μεριέμ που μπλόκαρε εύκολα ο Ιτάνζ.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία, προσπαθούσαν να πιέσουν ψάχνοντας το γκολ που θα τους έβαζε στο παιχνίδι της πρόκρισης, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Ορούμα, Ονουάτσι και…Κόκε

Ολες οι προσπάθειες της Καβάλας περνούσαν από τα πόδια των Ονουάτσι και Ορούμα ενώ στο μεταξύ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στο 26` σε σπρώξιμο του Ναφτί στον Γιάννου εντός περιοχής. Ο Αρης έπαιζε πιο συντηρητικά, θέλοντας περισσότερο να κρατήσει το μηδέν και ψάχνοντας κάποια καλή φάση στην κόντρα.

Ετσι κύλησε το πρώτο μέρος, με τους Καβαλιώτες να έχουν την πρωτοβουλία και κάποιες μικροευκαιρίες, αλλά κόντρα στη ροή του ματς, ο Κόκε είχε τον τελευταίο λόγο, καθώς στο 44` με… μπόλικη δόση τύχης έκανε το 1-0, τελειώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση.
Ιδιο το σκηνικό και… 1-1

Η Καβάλα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στις αρχές του δευτέρου μέρους, ενώ Ιωάννου και Παβίσεβιτς είχαν μπει αντί των Ορούμα και Μουρ. Εν τέλει, η πίεση των γηπεδούχων απέφερε καρπούς στο 57`, όταν ο Ντιέ με καταπληκτικό μακρινό σουτ έκανε το 1-1!

Όλα για όλα

Παρά το γκολ, ο αγώνας δεν είχε ρυθμό, απόρροια και των πολλών φάουλ, ενώ ο Ντε Μος έπαιξε και το τελευταίο του χαρτί, περνώντας τον Ντομπρασίνοβιτς και αλλάζοντας τη διάταξη σε καθαρό 4-4-2.

Μ` αυτά και μ` αυτά, στο 70` η Καβάλα έφτασε μια ανάσα από το 2-1 με τη διπλή ευκαιρία των Ντουγκλάο και Ρινκόν, ενώ ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του τελευταίου λίγα λεπτά μετά.

Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία «αναλαμπή» των γηπεδούχων, αφού στη συνέχεια η Καβάλα έπαιζε ουσιαστικά με το χρόνο, μην μπορώντας τελικά να αναστρέψει την εις βάρος της κατάσταση. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι έχοντας βγει όλοι μπροστά απειλήθηκε δις με ένα δεύτερο γκολ με τον Κόκε να έχει δοκάρι στο 87`.

ΚΑΒΑΛΑ: Ιτάνζ, Μουρ (46' Πετκάκης), Ντουγκλάο, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Θεοδωρέλλης, Ορούμα (46' Ιωάννου), Ρινκόν, Ονουάτσι, Γιάννου (Ντομπρασίνοβιτς), Ντιέ.

ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο, Ναφτί, Κάλβο, Κόκε (90` Γκαρσία), Νασούτι, Κάμπορα (83` Τζόνσον), Πρίττας, Μεριέμ (58' Χαβίτο).

Διαιτητής: Δαλούκας (Θεσσαλίας). Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας).

Στήριξη Πλατινί για το EURO 2012

Την ανάγκη να επιταχύνουν η Ουκρανία και η Πολωνία τις διαδικασίες προετοιμασίας σχετικά με την διοργάνωση του Euro 2012 τόνισε ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί, ενώ έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στις διοργανώτριες χώρες. Ο Πλατινί μίλησε στο συνέδριο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στο Τελ Αβίβ, όπου τόνισε τα εξής:

«Σας πιστεύω. Σας πιστεύουμε όλοι. Θυμηθείτε πως σε 27 μήνες τα βλέμματα όλου του κόσμου θα είναι πάνω σας, γι΄αυτό μην βγάζετε το πόδι σας από το γκάζι, αλλά επιταχύνετε περισσότερο», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος της UEFA στον πρόεδρο της ρωσικής ομοσπονδίας Γκριγκόρι Σούρκις και τον Πολωνό ομόλογό του Γκρεγκόρζ Λάτο.

Παράλληλα, ο Πλατινί αποκάλυψε πως προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα για επανεκλογή στην προεδρία της UEFA όταν λήξει η πρώτη του θητεία τον επόμενο χρόνο.
Μάλιστα, ο 54χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής δεν αναμένεται να έχει αντίπαλο στις αρχαιρεσίες του Μαΐου του 2011.

Ο Βίγια στο νοσοκομείο

Ξινό βγήκε στον Νταβίντ Βίγια το γκολ που σημείωσε απέναντι στη Μάλαγα. Ο επιθετικός της Βαλένθια, τραυματίστηκε στο κεφάλι στη διάρκεια του αγώνα και μετά το τέλος του αγώνα αισθάνθηκε αδιαθεσία με συνέπεια να ζαλίζεται και να έχει τάσεις για εμετό όταν επέστρεψε στο σπίτι του, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε δεν έδειξαν κάποιο πρόβλημα κι έτσι το πρωί της Πέμπτης πήρε εξιτήριο, ωστόσο οι γιατροί του συνέστησαν ξεκούραση και αποχή από τις αγωνιστικές δραστηριότητες για 3-4 ημέρες.

Αυτό σημαίνει ότι η Βαλένθια δεν θα έχει τον πρώτο της σκόρερ διαθέσιμο για το παιχνίδι με την Σαραγόσα. Ο Βίγια τη φετινή χρονιά έχει πετύχει 18 γκολ σε 26 συμμετοχές φέτος στην Primera Division.

«Απάντησε» ο Ρονάλντο στους οπαδούς

Η ήττα με 1-0 από την Παουλίστα έφερε γκρίνια στην Κορίνθιανς με τους οπαδούς της ομάδας να τα βάζουν με το μεγάλο τους αστέρι τον Ρονάλντο. Το «φαινόμενο» τη φετινή σεζόν δε τα πάει τόσο καλά έχοντας μόλις ένα γκολ σε έξι συμμετοχές. Μετά την ήττα από την Παουλίστα με 1-0 περίπου 20 αγανακτισμένοι οπαδοί αποδοκίμασαν τον 33χρονο επιθετικό κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο κι εκείνος «απάντησε» με το μεσαίο δάκτυλο παρατεταμένο.

Καταγγελία για το Γήπεδο Λάρισας ΑΕ

Ανακοίνωση-καταγγελία κατά της εταιρείας Γήπεδο Λάρισας ΑΕ εξέδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Τένις (ΕΦΟΑ). Σύμφωνα με την καταγγελία, «η εταιρεία πετάει στο δρόμο 500 παιδιά ηλικίας 5-18 ετών, τα οποία χρησιμοποιούσαν τα γήπεδα τένις, δίπλα στο υπό κατασκευή νέο γήπεδο της Λάρισας».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΦΟΑ :

«Ανάστατη είναι η οικογένεια του τένις, από την απόφαση του Κώστα Πηλαδάκη και της εταιρείας ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑΣ Α.Ε. να πετάξουν στο δρόμο 500 παιδιά ηλικίας 5 έως 18 χρονών, τα οποία χρησιμοποιούσαν τα γήπεδα τένις, δίπλα στο υπό κατασκευή νέο γήπεδο της Λάρισας. Κι αυτό κόντρα σε όλες τις υποσχέσεις του Δημάρχου Κωνσταντίνου Τζανακούλη προς τον Πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Α. κ. Σπύρο Ζαννιά και προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αλλά και σε όσα έχει υποστηρίξει ο ίδιος στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι τα γήπεδα του τένις θα ανήκουν στο Δήμο Λάρισας. Αντίθετα τώρα η εταιρεία ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΕ ζητεί από τα 5 τοπικά Σωματεία να υπογράψουν συμβόλαια προκειμένου να χρησιμοποιούν τα γήπεδα.

Το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. αναρωτιέται γιατί καταστράφηκαν επενδύσεις 1.000.000€ (καινούργια γήπεδα με τον ιδρώτα του Ελληνικού Λαού) για να δημιουργηθούν άλλα γήπεδα, δίπλα στο γήπεδο της επιχείρησης Π.Α.Ε. Λάρισα; Η Ε.Φ.Ο.Α. ετοιμάζει κινητοποιήσεις. Μάλιστα ο Πρόεδρος κ. Σπύρος Ζαννιάς και τα μέλη του Δ.Σ. προγραμματίζουν συνέντευξη τύπου την Μεγάλη Τετάρτη στην Λάρισα για να καταγγείλουν τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν γύρω από το τένις στην πόλη και συνδέονται άμεσα με τους Μεσογειακούς Αγώνες.

Ο Δήμαρχος έδωσε εντολή στα Σωματεία να σπάσουν τις κλειδαριές για να μπουν τα παιδιά στα γήπεδα. Η Ε.Φ.Ο.Α. τον καλεί να σπάσει ο ίδιος τις κλειδαριές, όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί».

Ιταλικό πρωτάθλημα

Η Μίλαν έχασε με 0-1 από την Πάρμα στο "Ένιο Ταρντίνι" και έτσι η Ίντερ απέκτησε πλέον διαφορά 4 βαθμών, καθώς κέρδισε με 3-0 την Λιβόρνο.
Οι "ροσονέρι" έχασαν με γκολ του Βαλερί Μποζίνοφ στο 90', ενώ η Ρόμα τους έπιασε στην 2η θέση νικώντας με 2-0 την Μπολόνια μέσα στο "Ρενάτο Νταλ'Άρα" χάρη στα τέρματα των Ρίισε και Ζούλιο Μπαπτίστα.

Όσον αφορά στην Ίντερ, "καθάρισε" το ματς με δύο γκολ του Ετο'ο στο πρώτο ημίχρονο και στην επανάληψη διαμόρφωσε το τελικό 3-0 ο Μάικον.

O Σαμουέλ Ετο'ο ήταν σε εξαιρετικό βράδυ, ανοίγοντας το σκορ με όμορφο πλασέ και κάνοντας το 2-0 με φανταστικό ανάποδο "ψαλίδι".

Με πέναλτι του Καρζά στο 98' η Τζένοα ισοφάρισε την Παλέρμο σε 2-2, ενώ η Σαμπντόρια ηττήθηκε με 1-2 από την Μπάρι, αν και προηγήθηκε με τον Κασάνο.





Oι συνθέσεις

ΙΝΤΕΡ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Κόρντομπα, Ματεράτσι, Κίβου (77' Σάμουελ), Ζανέτι, Καμπιάσο (64' Μαριγκά), Τιάγκο Μότα (69' Μουντάρι), Ρικάρντο Κουαρέσμα, Πάντεβ, Ετο'ο.
ΛΙΒΟΡΝΟ: Ρουμπίνιο, Περτικόνε, Ρίβας, Κνέζεβιτς (64' Ντινίζ), Ραϊμόντι, Αντόνιο Φιλιπίνι (46' Βιτάλε), Πουλτζέτι, Προυτς, Πιέρι, Ντι Τζενάρο (51' Ταβάνο), Ντανιλεβίτσιους.

ΠΑΡΜΑ: Μιράντε, Τζενόνι, Πάτσι, Τζακάρντο, Λουκαρέλι, Βαλιάνι, Μορόνε, Γκαλόπα, Χιμένες (85' Αντονέλι), Μπιαμπιανί, Κρέσπο (74' Μποζίνοφ).
ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Τζαμπρότα (59' Αμπάτε), Τιάγκο Σίλβα, Φαβάλι, Αντονίνι, Γκατούζο (74' Χούντελααρ), Πίρλο, Φλαμινί, Ζέεντορφ, Ροναλντίνιο, Μποριέλο (65' Ιντζάγκι).
*κόκκινη 91' Πίρλο

ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Βιβιάνο, Ράγκι, Πορτανόβα, Μόρας, Λάνα, Μπουσκέ, Μουντιγκάγι, Μινγκατσίνι, Μοντέστο (75' Καζαρίνι), Χιμένες (60' Ανταΐλτον), Σαλαγέτα (60' Ντι Βάιο).
ΡΟΜΑ: Ζούλιο Σέρζιο, Κασέτι, Μεξές, Μπουρντίσο, Ρίισε, Πισάρο, Ντε Ρόσι, Ταντέι, Μενέζ (71' Τσέρτσι), Βούτσινιτς (65' Ζούλιο Μπαπτίστα), Τόνι.

ΜΠΑΡΙ: Ζιλέ, Μπελμόντε, Αντρέα Μαζιέλο, Μπονούτσι, Σαλβατόρε Μαζιέλο, Άλβαρες, Γκάτσι, Αλμιρόν, Ρίβας (56' Καμάτα), Μετζορίνι (73' Καστίγιο), Μπαρέτο (87' Ντονάτι).
ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ: Στοράρι, Τζάουρι, Γκασταλντέλο, Μάουρο Ρόσι (32' Ακάρντι), Τζίγκλερ, Μανίνι, Παλόμπο, Τισόνε (71' Πόλι), Γκουρμπέτι (76' Πανταλίνο), Κασάνο, Πατσίνι.

ΚΑΤΑΝΙΑ: Αντούχαρ, Αγκουτστίν, Σιλβέστρε, Τερλίτσι, Καπουάνο (44' Μπελούστσι), Ίτζκο, Μπιαγκιάντι (77' Ντελβέκιο), Ρικιούτι (64' Καρμπόνι), Μαρτίνες, Μάξι Λόπες, Μασκάρα.
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Φρε, Ντε Σιλβέστρι, Κρόλντρουπ, Νατάλι (56' Μπαμπακάρ), Φελίπε, Ντοναντέλ (61' Μπολάτι), Μοντολίβο, Σαντάνα, Γκόμπι, Γιόβετιτς, Τζιλαρντίνο (89' Λιάγιτς).

ΤΖΕΝΟΑ: Αμέλια, Τόμοβιτς (66' Καρζά), Μορέτι, Μποκέτι, Μέστο (55' Μάρκο Ρόσι), Μιλανέτο, Θαπατέρ (55' Νταβίντ Σουάσο), Κρίσιτο, Παλάσιο, Σκούλι, Παλαντίνο.
ΠΑΛΕΡΜΟ: Σιρίγκου, Κασάνι, Κζάερ, Γκοϊάν, Μπαλτζαρέτι, Μιλιάτσιο, Νοτσερίνο (86' Μπλάζι), Μπερτόλο (81' Τεντέσκο), Παστόρε, Καβάνι, Ερνάντες (67' Μίκολι).
*κόκκινη 88' Κζάερ

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Κονσίλι, Γκάρικς, Μπιάνκο, Μανφρεντίνι, Πελούζο, Φερέιρα Πίντο (57' Ντε Ασέντις), Παντοΐν, Γκουαρέντε, Βαλντές (75' Τσεράβολο), Αμορούζο, Σεβαντόν (35' Τιριμπόκι).
ΚΑΛΙΑΡΙ: Μαρκέτι, Κανίνι, Αστόρι, Αριάουντο, Αγκοστίνι, Μπιοντίνι, Κόντι, Ντεσένα, Κόσου, Μάτρι (71' Νενέ), Λαριβέι (61' Ζέντα) (77' Ραγκάτσου).
*κόκκινη 17' Ντεσένα
**χαμένο πέναλτι 80' Κόσου

ΛΑΤΣΙΟ: Μουσλέρα, Ντίας, Στεντάρντο, Ράντου, Λιχτστάινερ, Μπρόκι, Λεντέσμα (91' Μπαρόνιο), Μάουρι, Κολάροβ, Ρόκι (84' Φότζα), Σάρατε (72' Χούλιο Κρους).
ΣΙΕΝΑ: Κούρτσι, Οντιμπέ, Κριμπάρι, Πρατάλι (46' Ρετζινάλντο), Ρόζι, Τζιόλης, Βεργκάσολα, Ντελ Γκρόσο (54' Καλαϊό), Γκεζάλ, Μακαρόνε, Λαρόντο (80' Φίνι).

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Χαντάνοβιτς, Ίζλα, Σαπάτα, Κόντα (7' Φερονέτι), Λούκοβιτς, Σαμάρκο, Ινλέρ, Κουάντουο Ασαμόα, Πέπε (46' Αλέξις Σάντσες), Ντι Νατάλε, Φλόρο Φλόρες (85' Κοράντι).
ΚΙΕΒΟ: Σορεντίνο, Φρέι, Μορέρο, Γέπες, Μαντοβάνι, Λουτσιάνο, Ριγκόνι, Αριάτι (65' Μπερτιβόλιο), Πίντζι, Πελισιέρ (92' Σάρντο), Ντε Πάουλα (75' Γκρανότσε).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 30ής αγωνιστικής:

Τετάρτη
Αταλάντα - Κάλιαρι 3-1 (53' Τιριμπόκι, 64' πέν. και 73' Βαλντές / 91' Κόντι)
Ουντινέζε - Κιέβο 0-0
Κατάνια - Φιορεντίνα 1-0 (2' Μασκάρα)
Ίντερ - Λιβόρνο 3-0 (36' και 41' Ετο'ο, 61' Μάικον)
Πάρμα - Μίλαν 1-0 (90' Μποζίνοφ)
Τζένοα - Παλέρμο 2-2 (75' Μποκέτι, 98' πέν. Καρζά / 34' Ερνάντες, 78' Παστόρε)
Μπολόνια - Ρόμα 0-2 (48' Ρίισε, 82' Ζούλιο Μπαπτίστα)
Μπάρι - Σαμπντόρια 2-1 (58' Μετζορίνι, 86' Μπαρέτο / 20' Κασάνο)
Λάτσιο - Σιένα 2-0 (6' Λιχτστάινερ, 72' Χούλιο Κρους)

Πέμπτη
Νάπολι - Γιουβέντους (21:45)

H βαθμολογία

1. Ίντερ 63
2. Ρόμα 59
3. Μίλαν 59
4. Παλέρμο 48
5. Σαμπντόρια 47
6. Γιουβέντους 45
7. Τζένοα 43
8. Νάπολι 42
9. Μπάρι 42
10. Φιορεντίνα 41
11. Πάρμα 41
12. Κάλιαρι 39
13. Κιέβο 37
14. Κατάνια 35
15. Μπολόνια 35
16. Λάτσιο 32
17. Ουντινέζε 32
18. Αταλάντα 28
19. Σιένα 25
20. Λιβόρνο 24

Ο πίνακας των σκόρερς

21 γκολ
Αντόνιο Ντι Νατάλε (Ουντινέζε)

17 γκολ
Ντιέγκο Μιλίτο (Ίντερ)

14 γκολ
Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο (Φιορεντίνα)

13 γκολ
Τζαμπάολο Πατσίνι (Σαμπντόρια)

12 γκολ
Μπαρέτο (Μπάρι)
Αλεχάντρε Πάτο (Μίλαν)
Αλεσάντρο Μάτρι (Κάλιαρι)

11 γκολ
Μάσιμο Μακαρόνε (Σιένα)

10 γκολ
Σαμουέλ Ετο'ο (Ίντερ)
Φραντσέσκο Τότι (Ρόμα)
Έντινσον Καβάνι (Παλέρμο)
Φαμπρίτσιο Μίκολι (Παλέρμο)

9 γκολ
Ροναλντίνιο (Μίλαν)
Μάρκο Μποριέλο (Μίλαν)
Μάρεκ Χάμσικ (Νάπολι)
Ανταΐλτον (Μπολόνια)
Mάρκο Ντι Βάιο (Μπολόνια)
Χόρχε Αντρές Μαρτίνες (Κατάνια)
Αντόνιο Φλόρο Φλόρες (Ουντινέζε)
Μίρκο Βούτσινιτς (Ρόμα)
Σέρτζιο Φλόκαρι (Τζένοα / Λάτσιο)

8 γκολ
Σιμόνε Τιριμπόκι (Αταλάντα)
Σέρτζιο Πελισιέρ (Κιέβο)
Τζουζέπε Μασκάρα (Κατάνια)
Κριστιάνο Λουκαρέλι (Λιβόρνο)

7 γκολ
Νταβίντ Τρεζεγκέ (Γιουβέντους)
Φάμπιο Κουαλιαρέλα (Νάπολι)
Νενέ (Κάλιαρι)
Βαλερί Μποζίνοφ (Πάρμα)
Μάριο Μπαλοτέλι (Ίντερ)

6 γκολ
Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο (Γιουβέντους)
Κλάας-Γιαν Χούντελααρ (Μίλαν)
Ζέντα (Κάλιαρι)
Εμανουέλε Καλαϊό (Σιένα)
Χάιμε Βαλντές (Αταλάντα)

Περίπατο η Τσέλσι, σούπερ νίκη η Εβερτον

Στον ένα βαθμό πλησίασε η Τσέλσι τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού επικράτησε 5-0 της ουραγού Πόρτσμουθ στο Φράτον Παρκ.
Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Αντσελότι δεν ήταν αποτελεσματική, αλλά στάθηκε τυχερή στο 32'. Ο διαιτητής Μέισον δνε έδωσε φάουλ υπέρ της Πόρτσμουθ και στην εξέλιξη της φάσης ο Ντέκο με κεφαλιά προσπάθησε να βρει τον Ντρογκμπά.
Ο Τζέιμς βγήκε να διώξει τη μπάλα με το πόδι, αυτή όμως χτύπησε σε λακούβα και αναπήδησε, για να την ακολουθήσει ο Ντιντιέ Ντρογκμπά και να τη στείλει στα δίχτυα. Στο 44' ο Ρικάρντο Ρότσα υπέστη κάταγμα ζυγωματικού από αγκωνία του Μαλουντά, που σωστά είδε κίτρινη, ενώ στο 45' ο Τόμι Σμιθ έσπασε τη μύτη του από αγκωνιά του Ντιν Στάριτζ!
Στο δεύτερο ημίχρονο η Τσέλσι κυριάρχησε πλήρως και πέτυχε το 2-0 στο 50' με σουτ του Μαλουντά από πλάγια. Ο ίδος στο 60' τελείωσε το παιχνίδι, για να έλθουν δύο ακόμα γκολ, από τον Ντρογκμπά στο 77' και τον Λάμπαρντ στο 90'.

Η Εβερτον έδειξε ότι είναι σε σπουδαία φόρμα και επικράτησε της Μάντσεστερ Σίτι με 2-0 εκτός έδρας! Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι εκνευρισμένος είχε λογομαχία με τον Ντέιβιντ Μόγιες, για να αποβληθούν και οι δύο.
Ο Τιμ Κέιχιλ με κεφαλιά στο 33' και ο Μίκελ Αρτέτα στο 85' πέτυχαν τα γκολ της Εβερτον, που αν συνεχίσει έτσι, μπορεί να ονειρεύεται ακόμα και την τέταρτη θέση.

Μια θέση, που η Αστον Βίλα φαίνεται να χάνει, καθώς μετά την ισοπαλία με τη Γουλβς το Σάββατο, έφερε κι άλλη ισοπαλία στην έδρα της, 1-1 αυτή τη φορά με τη Σάντερλαντ.
Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 22' με σουτ του Φρέιζερ Κάμπελ. Ο Τζον Κάριου ισοφάρισε σύντομα, στο 30' από σέντρα του Γιάνγκ, αλλά οι γηπεδούχοι δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα.

Η Μπλάκμπερν δεν θα κινδυνέψει, καθώς πήρε άλλους τρεις πολύτιμους βαθμούς επικρατώντας 2-1 της Μπέρμιγχαμ, και σκαρφάλωσε στους 38.
Ο Ντέιβιντ Νταν σκόραρε δύο φορές, στο 5' και το 67' σε βάρος της παλιάς του ομάδας, ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 55' με φάουλ ο Τζέιμς ΜακΦάντεν.

Ισπανικό πρωτάθλημα

Μετά κόπων και βασάνων η Μπαρτσελόνα επικράτησε 2-0 της Οσασούνα στο «Καμπ Νου», στο πλαίσιο της 28ης ημέρας του ισπανικού πρωταθλήματος, και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, τρεις βαθμούς μπροστά από τη Ρεάλ που παίζει αύριο με την Χετάφε.

Ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς στο 72ο λύτρωσε τους «μπλαουγκράνα», που ήταν υποτονικοί στο πρώτο ημίχρονο (κινδύνεψαν μάλιστα να δεχθούν γκολ μόλις στο 4ο λεπτό, όταν ο Βαλντές απέκρουσε με υπεράνταση σουτ του Βάντος), αλλά ανέβασαν... στροφές στο δεύτερο μέρος και «σφράγισαν» τη νίκη τους στο 88ο με τον Μπόγιαν.

Στο μεταξύ, η Μαγιόρκα απέσπασε «λευκή» ισοπαλία από τη Ρασίνγκ Σανταντέρ και παραμένει στην τέταρτη θέση, χωρίς όμως να καταφέρει να αποσπαστεί από τη Σεβίλη, που χθες έμεινε στο 1-1 με την ουραγό Χετάφε.

Τα αποτελέσματα

Σπόρτινγκ Χιχόν-Λα Κορούνια 2-1
(30ο Μπίλιτς, 90οπεν. Ντιέγκο Κάστρο - 65ο Αντριάν)

Σεβίλλη-Χερέθ 1-1
(63οπεν. Κανουτέ - 90ο+ Γκιόντα)

Αλμερία-Σαραγόσα 1-0
(61ο Ούτσε)

Τενερίφη-Βιγιαρεάλ 2-2
(60ο Νίνο, 76ο Κουλέμπρας - 45ο+ Νίλμαρ, 88ο Ρόσι)

Βαγιαδολίδ-Εσπανιόλ 0-0

Σανταντέρ-Μαγιόρκα 0-0

Μπαρτσελόνα-Οσασούνα 2-0
(72ο Ιμπραϊμοβιτς, 88ο Μπόγιαν)

Βαλένθια-Μάλαγα 1-0
(13ο Βίγια)

Επιστολή διαμαρτυρίας για την διαιτησία ο Άρης

Αυτοί που αγαπάνε τις θεωρίες συνομωσίας, έχουν ξεκινήσει από χθες το βραδύ να αναπτύσσουν ορισμένες μετά την διαιτησία των Γιόβτσιτς (Σερβία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία) και Τσερεμπουτς (Ιταλία), οι οποίοι όχι μόνο δεν σφύριξαν έδρα αλλά προστάτευσαν την ομάδα της Βαλένθια, αφήνοντας την να παίξει το σκληρό μπάσκετ της στην άμυνα και να μπορέσει να εγκλωβίσει τους γηπεδούχους. Και όταν μιλάμε για… συνομωσίες αναφερόμαστε στο FINAL FOUR της Βιτόριας, το γεγονός ότι η ULEB… ισπανοκρατείται και σίγουρα θα ήθελαν τρεις ομάδες από την συγκεκριμένη χώρα.
Οι τρεις διαιτητές δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις συνθήκες και τις απαιτήσεις του αγώνα, μάλιστα από νωρίς έχασαν τον έλεγχο και αυτό φάνηκε στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν χρέωσαν με ανύπαρκτο αμυντικό φάουλ τον Κακιούζη αντί για επιθετικό και ταυτόχρονο έδωσαν τεχνική ποινή στον πάγκο του Άρη. Τα αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα συνεχίστηκαν και στο υπόλοιπο του αγώνα, από τα πλέον χαρακτηριστικά ήταν το επιθετικό που έκανε ο Μαρίνοβιτς στον Μπάρλο, 1΄και 26΄΄ πριν το τέλος του αγώνα, με τον Σέρβο να ευστοχεί σε τρίποντο και να κάνει το 58-65. Επίσης σε κάποιο σημείο του αγώνα, η Βαλένθια ήταν στο παρκέ με έξι παίκτες και αντί να χρεωθούν οι Ισπανοί με τεχνική ποινή, οι διαιτητές διέκοψαν τον αγώνα για να γίνει η αλλαγή. Οι αποδοκιμασίες ήταν έντονες από τους φιλάθλους σε όλη την διάρκεια του αγώνα, ο Μπλατ φώναζε συνέχεια.
Όμως και μετά το τέλος του αγώνα, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Γιάννης Δαμιανίδης ήταν έξω φρενών και μάλιστα διαμαρτυρήθηκε στον κ. κομισάριο του αγώνα, κ. Μπακάλη. Αλλά οι αντιδράσεις των «κιτρίνων» δεν σταμάτησαν μόνο στις προφορικές διαμαρτυρίες αλλά χθες το βράδυ έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην Uleb μέσα στην οποία αναλύουν τα σφυρίγματα των τριών διαιτητών, τονίζουν ότι επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα και ζητάνε την παραδειγματική τους τιμωρία. Οι άνθρωποι του Άρη θέλουν με αυτή τους την κίνηση να προφυλάξουν την ομάδα και ενόψει του επαναληπτικού, αν και οι ελπίδες είναι λίγες μετά το χθεσινό αποτέλεσμα. Παραμένει άγνωστο ποια θα είναι σήμερα η απάντηση της διοργανώτριας αρχής αλλά είναι αλήθεια ότι όποια και να είναι, δεν μπορεί να αλλάξει το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο δίνει στην Βαλένθια τον τίτλο του φαβορί στην υπόθεση πρόκριση.

Ώρα πρόκρισης για Άρη

Το μεγάλο «ραντεβού»-μέχρι το επόμενο- της φετινής χρονιάς έφθασε. Ο Άρης φιλοξενείται σήμερα το απόγευμα στις 17:00 στο «Ανθή Καραγιάννη» από την Καβάλα, με στόχο να υπερασπιστεί το 3-1 του πρώτου αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Στο μυαλό του Έκτορ Ραούλ Κούπερ και των παικτών του, δεν υπάρχει τίποτα άλλα εκτός από την πρόκριση. Την θέλουν σαν «τρελοί» και δεν μπορούν να φανταστούν, ότι δεν θα βρίσκονται στο τελικό της 24ης Απριλίου στο ΟΑΚΑ. Για αυτό το λόγο είναι αποφασισμένοι να δώσουν και την «ψύχη» τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να πετύχουν τον στόχο τους.

Σε αυτή την μεγάλη «μάχη», ο Άρης έχει την τύχη να είναι πάνοπλος. Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα τραυματισμού και θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του. Μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης ανακοίνωσε την αποστολή, μέσα από την οποία θα επιλέξει τους ένδεκα που θα ξεκινήσουν στο σημερινό παιχνίδι. Η μοναδική θέση που παραμένει «ανοιχτή» είναι αυτή του δεξιού χαφ, με τον Χαβίτο να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες από τον Μεριέμ. Από εκεί και πέρα, ο Σηφάκης θα κάτσει κάτω από τα δοκάρια, έχοντας μπροστά στη τετράδα της άμυνας, τους Νασούτι και Ρονάλντο στα στόπερ και τον Νέτο(δεξιά) με τον Αράνο(αριστερά) στα μπακ. Στα χαφ, θα βρεθούν Ναφτί και Πρίττας, ο Κάλβο θα αγωνιστεί στα αριστερά, με τον Χαβίτο πιθανότατα να συμπληρώνει το «καρέ» της μεσαίας γραμμής. Τέλος οι δύο που θα βρεθούν στην επίθεση και θα προσπαθήσουν να βρουν…στόχο, δεν θα είναι άλλοι από τους Κόκε και Κάμπορα

Καβαλίερς και Λέικερς τα αφεντικά

Τον τίτλο του φαβορί επιβεβαίωσαν οι Καβαλίερς και οι Λέικερς. Η ομάδα του Κλίβελαντ επιβλήθηκε 105-92 των Χόρνετς και η αντίστοιχη του Λος Άντζελες των Σπερς με 92-83. Με τον Λεμπρόν Τζέιμς για μια ακόμα φορά σε μεγάλη ομάδα οι «Καβς» πέρασαν από τη Νέα Ορλεάνη με τον ηγέτη τους να σημειώνει 38 πόντους, με 9 ασίστ και 6 ριμπάουντ και να τους οδηγεί στην όγδοη σερί νίκη τους.

Από την άλλη πλευρά οι Λέικερς έφτασε τις επτά συνεχόμενες νίκης με τον Κόμπε Μπράιαντ να πετυχαίνει 24 πόντους και να περνά στη δωδέκατη θέση των σκόρερ όλων των εποχών του ΝΒΑ με 25.636 ξεπερνώντας τον Άλεξ Ίνγκλις (25.613).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Νιου Ορλίνς Χόρνετς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 92-105
(Θόρντον 20, Κόλισον 17, Γουέστ 16-Τζέιμς 38π., 9 ασίστ, 6 ριμπ., Χίκσον 20, Γουέστ 15, Τζέιμισον 11π., 11 ριμπ.)

Σαν Αντόνιο Σπερς-Λος Άντζελες Λέικερς 83-92
(Τζινόμπιλι 24, Χιλ 21, Ντάνκαν 6π., 12 ριμπ.-Μπράιαντ 24, Όντομ 19π., 13 ριμπ., Αρτέστ 16, Φάρμαρ 11, Γκασόλ 10π., 12 ριμπ.)

Μπόστον Σέλτικς-Ντένβερ Νάγκετς 113-99
(Πιρς 27, Γκαρνέτ 20π., 10 ριμπ., Ρόντο 11π., 15 ασίστ, 11 ριμπ., Ρ. Άλεν 16, Τ. Άλεν 13-Άντονι 32, Σμιθ 21, Αφλάλο 13, Μπίλαπς 12)

Σάρλοτ Μπόμπκατς-Μινεσότα Τίμπεργουλφς 108-95
(Τζάκσον 37, Ουάλας 23, Φέλτον 16-Τζέφερσον 21, Σέσιονς 14, Γκόμες 12)

Ιντιάνα Πέισερς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 99-82
( Γκρέιντζερ 31, ΜακΡόμπερτς 14π., 12 ριμπ., Μέρφι 12π., 19 ριμπ.-Μπλάτσε 21, Σίνγκλετον 19, Γιανγκ 12)

Ατλάντα Χοκς-Ορλάντο Μάτζικ 86-84
(Τζόνσον 17, Σμιθ 15, Μπίμπι 14, Χόρφορντ 12π., 11 ριμπ.-Νέλσον 20, Χάουαρντ 19π., 24 ριμπ., 4 τάπες, Κάρτερ 16, Μπαρνς 12)

Τορόντο Ράπτορς-Γιούτα Τζαζ 87-113
(Μπος 20, Ράιτ 15, Μπαρνιάνι 12-Μπούζερ 18π., 11 ριμπ., Ουίλιαμς 18π., 16 ριμπ., Μάθιους 16, Οκούρ 16)

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Μέμφις Γκρίζλις 128-110
(Κάρι 30π., 11 ασίστ, Ουίλιαμς 23, Έλις 21, Τόλιβερ 12, Μαγκέτι 12-Γκέι 25π., 10 ριμπ., Κόνλεϊ 21, Μέιο 21, Ράντολφ 16, Γιανγκ 14)

Νιου Τζέρσεϊ Νετς-Σακραμέντο Κινγκς 93-79
(Λόπεζ 26π., 13 ριμπ., Χάρις 24, Λι 12-Ούντριχ 19, Γκριν 14π., 10 ριμπ., Χόουζ 12)

Μιλγουόκι Μπακς-Φιλαδέλφεια 76ερς 86-101
(Στάκχαουζ 15, Τζένινγκς 12, Ρίντναουρ 11-Γκριν 16, Χόλιντεϊ 15, Ιγκουοντάλα 14, Ντάλεμπερτ 12π., 10 ριμπ.)

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Χιούστον Ρόκετς 122-104
(Ντουράντ 25, Χάρντεν 23, Γκριν 19, Κρστιτς 13-Σκόλα 25, Αρίζα 20, Λόουρι 15, Μπρουκς 11)

Δεν πάει Χιλή ο Κοντρέρας


Ο Πάμπλο Κοντρέρας θα είναι αφοσιωμένος μόνο στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ καθώς δεν θα ενσωματωθεί στην αποστολή της Χιλή για για το φιλικό με τη Βενεζουέλα στις 31 Μαρτίου.Ο κεντρικός αμυντικός του «δικεφάλου» αποφασίστηκε να μην κάνει το ταξίδι ώστε να μην επιβαρυνθεί παραπάνω για ένα φιλικό ματς. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Χιλής θεώρησε προτιμότερο να αφήσει τον παίκτη να αγωνιστεί με τα συλλογικά του χρώματα.

Γερμανοί για Τζαβέλλα

Ο Γιώργος Τζαβέλλας είναι πρώτος στόχος του Παναθηναϊκού από την εγχώρια αγορά αλλά στις ομάδες που ενδιαφέρονται για τον αριστερό μπακ του Πανιωνίου προστέθηκε και η Κολωνία.

Η γερμανική ομάδα θα στείλει άνθρωπο της να τον παρακολουθήσει από κοντά. Συγκεκριμένα, στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης θα βρεθεί άνθρωπος της Κολωνίας στην αναμέτρηση των «κυανέρυθρων» με τη Λάρισα στις 11 Απριλίου.

Ο 23χρονος άσος πραγματοποιεί εντυπωσιακή σεζόν και είναι με διαφορά πρώτος πασέρ στην Σούπερ Λιγκ με 11 ασίστ. Ο Τζαβέλλας έχει προταθεί από μάνατζερ σε ομάδες της Μπουντεσλίγκα, όπως είναι η Βέρντερ, η Χοφενχάιμ, η Στουτγάρδη και η Κολωνία.

Πρώτο βήμα για Δώνη

Για την επόμενη εβδομάδα μετατέθηκε το τελευταίο ραντεβού ανάμεσα στη διοίκηση του Ατρομήτου και τον Γιώργο Σπανό για την ανανέωση της συνεργασίας τους, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.Ο 41χρονος προπονητής και ο Γιάννης Αγγελόπουλος μετά τις εξελίξεις που υπήρξαν στην συνάντηση της Τετάρτης, έδειξαν αμοιβαία θέληση να δώσουν τα χέρια, χωρίς ωστόσο να γίνει κάτι τέτοιο και να ανανεώνουν το τελικό ραντεβού τους για την επόμενη εβδομάδα.

Μεγάλο «αγκάθι» για την οριστικοποίηση της συμφωνίας των δύο πλευρών είναι το οικονομικό όπου υπάρχει σημαντική διαφορά. Ο Δώνης κατά την διάρκεια της χθεσινής συνάντησης έριξε στο τραπέζι πρόταση για σημαντική αύξηση των μπόνους, τα οποία θα προβλέπονται στο διετές συμβόλαιο. Αυτά πάντως, δεν είναι λίγα καθώς αφορούν διάκριση στο Κύπελλο, συμμετοχή στα πλέι οφ και έξοδο στην Ευρώπη.

Επίσης το δεύτερο «αγκάθι», έχει να κάνει με τη ρήτρα αποδέσμευσης του Έλληνα προπονητή σε περίπτωση πρότασης από σύλλογο του εξωτερικού. Ο Δώνης έχει εκφράσει την επιθυμία του να δοκιμάσει την τύχη του κάποια στιγμή εκτός συνόρων και γι αυτό θέλει να έχει τη δυνατότητα οποιαδήποτε χρονική στιγμή να σπάσει το συμβόλαιο του. Κάτι τέτοιο όπως είναι λογικό είναι δύσκολο να το αποδεχθούν οι άνθρωποι του Ατρομήτου.

«Ματιασμένος» ο Πιλότο

O Νούνο Πιλότο απέχει περίπου ένα χρόνο από τους αγωνιστικούς χώρους, λόγω ενός πολύ σοβαρού τραυματισμού που είχε στην αρχή της σεζόν, όταν και ήρθε στον Ηρακλή. Ο Πορτογάλος επέστρεψε στις προπονήσεις πριν μερικές βδομάδες, ένα νέο πρόβλημα στο γόνατο όμως τον αφήνει στα «πιτς». Ήρθε στον Ηρακλή με πολλές προοπτικές, καθώς οι συστάσεις έκαναν λόγο για έναν ιδιαίτερα τεχνίτη ποδοσφαιριστή που είναι τέλειος χειριστής της μπάλας, ενώ βοηθάει πολύ στην ανάπτυξη της ομάδας.
Ο λόγος για τον Πορτογάλο μέσοεπιθετικός Νούνο Πιλότο, ο οποίος ήρθε το περασμένο καλοκαίρι στον «Γηραιό», αλλά τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια προετοιμασίας των «κυανόλευκων», κάτι που του κόστισε την εμφάνιση του στους αγωνιστικούς χώρους περίπου 7 μήνες.

Πάνω λοιπόν που ο Πορτογάλος ήταν έτοιμος να πάρει χρόνο συμμετοχής στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος, ένα νέο πρόβλημα που προέκυψε με το γόνατό του λογικά μεταθέτει το ντεμπούτο του με την «κυανόλευκη» φανέλα για την επόμενη περίοδο.
Συγκεκριμένα, ο Πιλότο έχει μια οστική θλάση στο γόνατο που θα τον αφήσει εκτός αγωνιστικής δράσης για δύο περίπου εβδομάδες, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε ήδη θεραπεία.

Προλαβαίνει ΠΑΣ ο Μιλάνο

Στο μεταξύ από τραυματισμούς ταλαιπωρείται και ο Μάουρο Μιλάνο, ο οποίος συνεχίζει να ακολουθεί ελαφρύ πρόγραμμα, όμως από το ιατρικό τιμ εκφράζεται η αισιοδοξία ότι την Κυριακή στον αγώνα με τον ΠΑΣ θα είναι "ετοιμοπόλεμος".
Τέλος, ο Κατσαμπής ταλαιπωρείται από ίωση που δεν θέτει σε κίνδυνο τη συμμετοχή του στην επικείμενη αναμέτρηση, ενώ ο Βουτσιάς επέστρεψε χθες στους κανονικούς ρυθμούς των προπονήσεων.

Στα χέρια Μαντσίνι Μόγιες



Στα χέρια πήγαν να πιαστούν ο Ρομπέρτο Μαντσίνι με τον Ντέιβιντ Μόγιες στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης της Μάντσεστερ Σίτι με την Έβερτον για την Premiership. Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, βλέποντας τον ομόλογό του να κρατά την μπάλα καθυστερώντας το παιχνίδι, κι ενώ η Έβερτον ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0, προσπάθησε να του πάρει την μπάλα από τα χέρια. Ο Μόγες αντέδρασε και ο Μαντσίνι απάντησε με τον διαιτητή να τους αποβάλει.

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, αντιλήφθηκε το λάθος του και ζήτησε συγγνώμη. «Μίλησα με το συνάδελφό μου και αν έκανα λάθος ζητώ συγγνώμη από τον ίδιο και το διαιτητή. Απέμεναν πέντε λεπτά και απλώς ήθελα την μπάλα για να συνεχιστεί το παιχνίδι. Ήμουν εκνευρισμένος γιατί πιστεύω πως δεν αξίζαμε την ήττα», είπε ο Ιταλός τεχνικός.

Ο τεχνικός της Έβερτον, θεωρεί πως δεν έκανε κάτι κακό. «Έπιασα την μπάλα για να γίνει η αλλαγή της ομάδας μου και ουσιαστικά βοήθησα να συνεχιστεί πιο γρήγορα το παιχνίδι. Ίσως την άλλη φορά θα πρέπει να αφήσω την μπάλα να κυλήσει και να περάσει ο χρόνος. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αποβλήθηκα κι εγώ. Δεν ήμουν εγώ αυτός που ζητούσα κάρτες σε όλο το παιχνίδι», τόνισε ο Ντέιβιντ Μόγες.

O Κούδας για το θέμα Σαλπιγγίδη

Για το θέμα της πιθανής επιστροφής του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον ΠΑΟΚ μίλησε σε γνωστό site ο Γιώργος Κούδας, ένας άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με τον ‘δικέφαλο του Βορρά’ και γνωρίζει πολύ καλά τον Έλληνα στράικερ από 12 ετών.

Ο παλαίμαχος άσος σχολιάζει ότι 28χρονος επιθετικός έχει έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και λειτουργίας, αφού ‘μετράει’ όπως νομίζει εκείνος γεγονότα και καταστάσεις.

Ο Γ. Κούδας σχολιάζει το γεγονός ότι μπορεί να επιστρέψει με λιγότερα χρήματα στο σύλλογο της Θεσσαλονίκης, ενώ αναφέρεται και στην αντιμετώπιση που μπορεί να έχει από τον φιλάθλους της ομάδας, συγκρίνοντας με τη δική του περίπτωση!

Τέλος, αναφέρει ότι η -πιθανή- παρουσία του Δ. Σαλπιγγίδη στην 11άδα του ΠΑΟΚ θα δώσει άλλη ποιότητα στην ομάδα, ενώ του εύχεται να κάνει ό, τι του λέει η καρδιά του.

«Από μικρός με ρωτούσε για τον ΠΑΟΚ»

Κύριε Κούδα, ποιο είναι το σχόλιό σας για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την επιστροφή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον ΠΑΟΚ;

«Αυτό το παιδί έχει μία άλλη λογική, έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και λειτουργίας. Τον ξέρω καλά γιατί είναι ‘δικό μου’ παιδί. Μάλλον θέλει να κλείσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ, αν ισχύουν τα δημοσιεύματα».
Οι πληροφορίες από το ρεπορτάζ αναφέρουν ότι θα επιστρέψει στην ομάδα με λιγότερα χρήματα από αυτά που του προσφέρει ο Παναθηναϊκός.

«Αν ισχύει αυτό, βγαίνουν διάφορα χρήσιμα συμπεράσματα για τον Δημήτρη, όπως ότι αγαπάει με πάθος την ομάδα. Όπως είπα και προηγουμένως, είναι ‘δικό μου’ παιδί, τον ξέρω από 12 ετών όταν είχε έρθει στην ακαδημία μου και άρχισε να παίζει μπάλα. Στα 15 του πήγε στον ΠΑΟΚ, αλλά τον θυμάμαι όταν είχαμε αγώνες στην ακαδημία και έπαιζε παράλληλα ο ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα, που ερχόταν και με ρωτούσε τι κάνει η ομάδα».
Έχετε μιλήσει σχετικά μαζί του;

«Όχι δεν έχουμε μιλήσει για αυτό το θέμα, αλλά ξέρω πολύ καλά τη λογική του. Πώς μετράει τα πράγματα, τι σημαίνουν διάφορα γεγονότα για αυτόν».
«Θα δικαιωθεί»

Αν επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ, πώς περιμένετε να τον υποδεχτεί ο κόσμος του ΠΑΟΚ;

«Ο κόσμος θα κάνει τη σύγκριση που χρειάζεται να κάνει και, από εκεί και πέρα, είναι στο χέρι του Δημήτρη. Πιστεύω ότι θέλει να δικαιωθεί για κάποια γεγονότα και συμπεριφορές οι οποίες δεν του άξιζαν. Κι αν θέλεις τη γνώμη μου, θα τα καταφέρει. Ξέρεις γιατί; Γιατί κι εγώ δικαιώθηκα (σ.σ. αναφέρεται την ιστορία με τον Ολυμπιακό), παρότι δεν έπαιξα ποτέ με τη φανέλα άλλης ομάδας σε επίσημο ματς. Οι ιστορίες μας μοιάζουν».
Η παρουσία του θα δώσει άλλη ποιότητα στην επιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ;

«Αυτό είναι δεδομένο, ο Δημήτρης είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης. Θα μπορούσε να παίζει σε μεγάλη ομάδα του εξωτερικού. Θα κάνω και μία σύγκριση, μάλιστα, αν υπολογίσουμε βέβαια τις αναλογίες: τι διαφορά έχει από τον Ρούνεϊ (σωματότυπος, ταχύτητα, αίσθηση του γκολ); Ξαναλέω ότι μιλάω αναλογικά, δεν συγκρίνω τους δύο παίκτες».

Ταιριάζει και στο αγωνιστικό στιλ του ΠΑΟΚ, που από τη μέση και μπροστά έχει γρήγορους παίκτες.

«Έτσι το κρίνω και εγώ, αλλά για αυτά υπάρχουν άλλοι να τα κρίνουν μέσα στην ομάδα».

«Να κάνει ό,τι λέει η καρδιά του»

Τέλος, θα ήθελα να μου πείτε αν η πιθανή παρουσία του στην 11άδα του ΠΑΟΚ μπορεί να δώσει άλλη ώθηση στον ΠΑΟΚ για μεγαλύτερες επιτυχίες.

«Κάθε νέο κομμάτι που προστίθεται βοηθάει σε αυτή τη λογική, πόσω μάλλον όταν είναι τόσο καλό όσο ο Δημήτρης. Αν και εφόσον επιστρέψει βέβαια, αφού η κουβέντα μας δεν γίνεται στη βάση μία δεδομένης εξέλιξης. Εγώ το μόνο που έχω να του πω, είναι να δει τι πραγματικά έχει μέσα στην καρδιά του και να πράξει ανάλογα».

96 χρόνια Άρης

Ενόψει της επετείου για τη συμπλήρωση των 96 χρόνων από την ίδρυση του ΑΡΗ ο Α.Σ. ΑΡΗΣ έχει να τονίσει τα εξής: «Στις 25 Μαρτίου 1914 στη Θεσσαλονίκη 22 νέοι είχαν ως στόχο να αφήσουν παρακαταθήκες επιλέγοντας την ίδρυση του Συλλόγου με το όνομα ΑΡΗΣ. Στο καφενείο του Βότση μια ομάδα ανήσυχων νέων της εποχής ήθελαν να συνδυάσουν άρωμα Αρχαίας Ελλάδας, χρώματα Βυζαντίου, μνήμες της Επανάστασης του 1821. Η πόλη είχε πρόσφατα απελευθερωθεί από τον Τουρκικό ζυγό και βρισκόταν σε φάση αναδημιουργίας σε όλα τα επίπεδα. Με το πέρασμα των χρόνων ο Σύλλογος μεγάλωνε καθημερινά δημιουργώντας νέα τμήματα αθλημάτων , ομαδικά και ατομικά και κατακτώντας πολλές διακρίσεις και τίτλους.

Σήμερα ο Σύλλογος κατέχει 44 πανελλήνιους τίτλους σε ομαδικά αθλήματα και πολλές τεράστιες ατομικές διακρίσεις σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις. Καλλιεργεί 20 αθλητικά τμήματα και έχει στις τάξεις του 2800 αθλητές και αθλήτριες.
Διαχρονικά και με συνέπεια σε όλους τους αγώνες και σε όλα τα αθλήματα ο ΑΡΗΣ έχει πάντα το στόχο της νίκης πέρα από σκοπιμότητες ή άλλες επιρροές. Η δυναμική αυτή του Συλλόγου είναι βέβαιο ότι δεν θα υπήρχε, αν δεν υπήρχε η υπερβολική και ανιδιοτελής αγάπη του κόσμου του ΑΡΗ, η στήριξη του οποίου αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο, όταν το ποδοσφαιρικό τμήμα έχει να κατακτήσει τίτλο 40 χρόνια και οι φίλαθλοι του ΑΡΗ κατακλύζουν τα γήπεδα και σπάνε κάθε ρεκόρ συμμετοχής.
Άλλωστε η εκλογή της Διοίκησης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ από τα μέλη της Λέσχης αποτελεί στοιχείο πρωτοπορίας για τα ελληνικά δεδομένα, γιατί ο ΑΡΗΣ πάντα πρωτοπορούσε. Ευχόμενοι ότι η φετινή χρονιά θα φέρει τίτλους στο ποδοσφαιρικό και στο καλαθοσφαιρικό τμήμα και διακρίσεις σε όλα τα αθλήματα, πρέπει να έχουμε όλοι στο μυαλό μας ότι δεν υπάρχει τέλος στη προσπάθεια που γίνεται για να δημιουργήσουμε το μεγάλο ΑΡΗ που ονειρευόμαστε.
Η αντικειμενική πλέον απαίτηση για το νέο γήπεδο θα καλύψει το όραμα και τις ανάγκες της ερχόμενης πεντηκονταετίας.
Υ.Γ. Η εκδήλωση της επετείου των ενενηκοστών έκτων γενεθλίων του Α.Σ. ΑΡΗΣ θα πραγματοποιηθεί μετά τις εορτές του Πάσχα λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων που έχουν αυτές τις ημέρες οι ομάδες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ.

Α.Σ. ΑΡΗΣ

Μπλατ: «Ότι και να πω για την διαιτησία θα εκτεθώ»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ αρνήθηκε τον πειρασμό να μιλήσει για τη διαιτησία μετά το τέλος του αγώνα με τη Βαλένθια, μένοντας στα εξής: «Θα ήθελα να μιλήσω αλλά δε θα το κάνω. Ό,τι και να πω θα εκτεθώ». Ο τεχνικός του Άρη στάθηκε στα πολλά λάθη των παικτών του και ξεκαθάρισε ότι ενόψει του επαναληπτικού προημιτελικού, η ομάδα του πρέπει να βελτιωθεί στην επίθεση. Για το παιχνίδι τόνισε: «Είναι το πρώτο ημίχρονο και όχι το καλύτερο για μας. Κάναμε πολλά απλά λάθη, καθώς επίσης είχαμε και μερικές καταρρεύσεις στην άμυνα που δεν εντάσσονται στα χαρακτηριστικά μας. Η Βαλένθια είναι δυνατή ομάδα και το εκμεταλλεύτηκε. Είχαμε πολλές κακές αποφάσεις στην επίθεση για αυτό και θα πάμε με -7 στο δεύτερο παιχνίδι». Επιπλέον, ο τεχνικός του Αρη υπογράμμισε: «Είναι προφανές ότι έχουμε πρόβλημα στην επίθεση, όταν παίκτες κλειδιά απουσιάζουν. Μπορούσαμε να το ανατρέψουμε με τρεις τρόπους. Καταρχήν, θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε τις κατευθύνσεις, αλλά δεν το κάναμε. Δεύτερον, θα πρέπει οι υπόλοιποι παίκτες να είναι σε πραγματικά καλή βραδιά. Κι αυτό δεν συνέβη. Τρίτον, πρέπει να βρούμε τρόπους να βάλουμε την μπάλα πιο εύκολα στο καλάθι. Μας υποχρέωσαν να κάνουμε πολλά δύσκολα σουτ. Από την άλλη πλευρά, χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ».