Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ευθυμιάδης: «Στόχος μας το νοικοκύρεμα»

Νοικοκύρεμα στην ΠΑΕ Άρης υποσχέθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» ο αντιπρόεδρος του νέου διοικητικού συμβουλίου, Κώστας Ευθυμιάδης, ο οποίος θα είναι και ο συνδετικός κρίκος της διοίκησης με το αγωνιστικό τμήμα.
Δεν θέλησε να αποκαλύψει κάτι για το θέμα προπονητή, αφήνοντας να εννοηθεί μόνο ότι θα κλείσει οριστικά και θα ανακοινωθεί το όνομα μέχρι την Παρασκευή.

«Το μότο μας σαν διοίκηση από την αρχή ήταν: έργα και νοικοκύρεμα, όχι λόγια», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Το όραμα του απλού Αρειανού είναι να νοικοκυρευτεί ο σύλλογος. Καθημερινά αφουγκράζομαι το τι θέλει ο κόσμος της ομάδας. Θέλει, λοιπόν, καθημερινή προσπάθεια απ? όλες τις συντεταγμένες πλευρές του Άρη για να κερδηθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου με όλα τα θεσμοθετημένα όργανα. Αυτό βέβαια δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη».

Για τους στόχους και τις προτεραιότητες, είπε: «το νοικοκύρεμα της ΠΑΕ και η υπαγωγή στο άρθρο 99, για να μπορέσει να ανοίξει και η πόρτα για έναν επενδυτή. Χωρίς να νοικοκυρέψουμε το σπίτι μας, ποιος θα μπει μέσα;».

Για το αγωνιστικό κομμάτι και το θέμα του προπονητή, απάντησε: «Δεν είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε κάτι. Όλα τα επεξεργαζόμαστε και σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε επίσημα τις συμφωνίες μας. Εντός της εβδομάδας το θέμα προπονητή, πάντως, θα έχει λήξη και έπειτα του τεχνικού διευθυντή. Άλλωστε, αυτοί θα είναι που θα κάνουν τις επιλογές και αυτοί που θα έχουν την ευθύνη».

Για την συνάντηση της ΠΑΕ με την ΚΜΑ, τόνισε: «Αυτό που έγινε συμβαίνει για πρώτη φορά. Είναι κοινή σύσκεψη δύο εκλεγμένων διοικήσεων. Βάλαμε κάτω κάποια δεδομένα που θα αφορούν την συνεργασία μας σε όλα τα επίπεδα. Ο Άρης δεν πάσχει από θεσμοθετημένα όργανα, πάσχει από ανθρώπους που καλούνται να πράξουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς», ενώ για το πόρισμα του ελέγχου από την ΝΕΧΙΑ, απάντησε: «το πόρισμα θα το έχουμε στα χέρια μας μέχρι τις 15 Ιουνίου». πηγή: metrosport.gr

Καλαϊτζίδης: «Με τιμάει και μόνο η σκέψη του Άρη»

Τιμητικό χαρακτήρισε το γεγονός και μόνο ότι το όνομά του «παίζει» για τον Άρη ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης. Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στο Αθλητικό Metropolis για την φημολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από το όνομά του και τον Άρη, ξεκαθαρίζοντας ότι ναι μεν θα ήθελε να εργαστεί στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει δεχτεί κάποια πρόταση…

-Που θα σας βρει η νέα χρονιά;
«Ο χρόνος θα το δείξει. Δεν μπορώ με βεβαιότητα να πω πια θα είναι η νέα επαγγελματική μου στέγη».

-Το όνομα σας, πάντως, ακούγεται για τον Άρη..
« Είναι τιμή για εμάς τους προπονητές ακόμη και ως σκέψη οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει την αναδόμηση μιας ομάδας να σκάφτονται να μας αναθέσουν το πιο σημαντικό από πλευράς παράγωγης, από πλευράς έργου για την υλοποίηση του στόχου. Το αν είμαι όντως στην σκέψη των ανθρώπων του Άρη η τιμή είναι πολλαπλάσια και γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν προέρχεται από μία ομάδα που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την ιστορία και την δυναμική της».

-Επαφή υπήρξε με κάποιον άνθρωπο από τη διοίκηση;
« Δεν είχα επαφή, απλά ενημερώνομαι και εγώ από τα Μέσα. Δεν έχω να σας καταθέσω κάτι ξεχωριστώ».

-Θα θέλατε όμως να δουλέψετε στον Άρη…
«Ο Άρης έχει μπει σε μια διαδικασία που τον απομακρύνει από τον βασικό του στόχο. Ο Άρης βρίσκεται σε άλλη περίοδο, αυτή της επανεκκίνησης. Κατά γεγονός, και μονό που στη σκέψη να με επιλέξουν για να προσφέρω είναι απόλυτα τιμητικό. Ο Άρης ξεκινάει από άλλη αφετηρία. Έχουνε προσδιοριστεί σε ένα δεδομένα και όταν γνωρίζεις το πρόβλημα, το μόνο που υπάρχει είναι ένα: να βρεις τη λύση. Όταν ξεκινάς από την αρχή το χτίσιμο μιας ομάδας, ξεκινάς από καλύτερη βάση, διότι έχεις άποψη για όλο το υλικό».

-Στη Βέροια γιατί δεν συνεχίσατε;
«Ένα καλό ερώτημα. Όσο έψαξα δεν μπόρεσα να του βρω απάντηση.
Υποθέσεις έκανα, αλλά μέχρι εκεί. Και δεν είμαι βέβαιος ότι είναι έτσι όπως τα σκέφτομαι. Το πιο σημαντικό εκτιμώ ότι είναι το να ολοκληρώνεται το έργο σου και να λένε όλοι ότι ήσουνα ωφέλιμος με την συμμετοχή σου. Εμένα με καλύπτει το γεγονός ότι είμαι ικανοποιημένος με τον εαυτό του, το αν είναι και οι άλλοι τότε, είμαι χαρούμενος δύο φορές».

-Η ικανοποιητική πορεία με τη Βέροια ανοίγει τις πόρτες για κάτι καλύτερο;
«Η αύρα που υπάρχει είναι ότι τα πράγματα πήγανε καλά, εκ του αποτελέσματος ήταν μια πετυχημένη χρονιά για τη Βέροια.. Γι αυτό νιώθω και εγώ καλά με την συνείδηση μου και αυτό με καλύπτει. Το επόμενο βήμα είναι να υπάρξει νέα επαγγελματική στέγη, για να συνεχίσω να νιώθω έτσι. Οι πόρτες έχουνε ανοίξει, είδα εκτίμηση στο πρόσωπο μου και αυτό είναι μια καλή αφετηρία». πηγή: metrosport.gr

Επιβεβαίωση για Γκαρσία!!

Με σχετική ανακοίνωση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για συνάντηση Σαββίδη – Γκαρσία και διευκρινίζει ότι τις επόμενες ημέρες θα καθοριστεί το είδος της νέας συνεργασίας τους.

Επιβεβαίωση για Γκαρσία
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει συνάντηση μεταξύ της διοίκησης με τον Πάμπλο Γκαρσία για να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της νέας συνεργασίας όπως κάνει γνωστό η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με σχετική ανακοίνωση.

Σε αυτή διευκρινίζεται ότι μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας ο Ιβάν Σαββίδης συναντήθηκε με τον Πάμπλο Γκαρσία, στην οποία οι δύο πλευρές άφησαν πίσω το παρελθόν.

Το σημαντικό όμως από αυτή είναι πως η ΠΑΕ ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις πληροφορίες περί συνάντησης του Ιβάν Σαββίδη με τον πρώην άσο του «Δικεφάλου του Βορρά».

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:


«Έπειτα από το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, ο μεγαλομέτοχος κ. Ιβάν Σαββίδης συναντήθηκε με τον Pablo Garcia όπου οι δύο πλευρές άφησαν πίσω τους το παρελθόν και αναζητώντας μια νέα αρχή συζήτησαν το ενδεχόμενο συνεργασίας από μηδενική βάση.

Είναι πάγια θέση της ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. ο σεβασμός στην ιστορία του συλλόγου και ως εκ τούτου η πόρτα της παραμένει ανοιχτή στον Pablo Garcia.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει συνάντηση εκπροσώπων της διοίκησης με τον Pablo Garcia, όπου και αναμένεται να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της νέας συνεργασίας».

Είπε το «ναι» ο Αστέρας!!

Η θετική απάντηση του Αστέρα Τρίπολης στην πρόταση της Μακάμπι Χάιφα είναι γεγονός. Οι Αρκάδες είπαν το «ναι» και πλέον, απομένει η συγκατάθεση του Ρούμπεν Ράγιος για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Είπε το «ναι» ο Αστέρας
Ο Αστέρας Τρίπολης απάντησε θετικά στην πρόταση της Μακάμπι Χάιφα για τον Ρούμπεν Ράγιος και πλέον απομένει η συγκατάθεση του παίκτη του Αστέρα Τρίπολης για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Οι Ισραηλινοί «βολιδοσκοπούσαν» εδώ και καιρό τον Ισπανό μέσο, ο οποίος με τις εμφανίσεις του «μαγνήτισε» τα βλέμματα αρκετών συλλόγων, και κατέθεσαν πρόταση ύψους 800.000 ευρώ. Οι Αρκάδες την αποδέχτηκαν και ήρθαν σε συμφωνία με την Μακάμπι.

Αυτό που απομένει είναι το «οκ» του παίκτη, ο οποίος σύντομα θα είναι στο Ισραήλ προκειμένου να περάσει από ιατρικά και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Αυτό θα προβλέπει ετήσιες απολαβές 300.000 ευρώ.Πηγή: sport-fm.gr

Ανακοινώθηκε ο Παράσχος!!

Για ένα χρόνο ακόμα θα κάθεται στον πάγκο του Ατρομήτου ο Γιώργος Παράσχος, καθώς όπως αναμενόταν οι δύο πλευρές ανανέωσαν τη συνεργασία τους.

Ανακοινώθηκε ο Παράσχος
Ο Έλληνας τεχνικός συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης με τον Γιώργο Σπανό, συμφώνησαν σε όλα κι έδωσαν τα χέρια για νέο μονοετές συμβόλαιο.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοινώνει την ανανέωση του συμβολαίου του προπονητή Γιώργου Παράσχου για την αγωνιστική περίοδο 2013-14.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος κ. Γιώργος Σπανός συναντήθηκε σήμερα με τον προπονητή, παρουσία του τεχνικού διευθυντή Γιάννη Αγγελόπουλου κι επήλθε πλήρης ταύτιση απόψεων σε όλους τους άξονες της συνεργασίας τους για τη νέα χρονιά».

Αποκαλυπτικός Σίλντενφελντ!!

Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ επιβεβαίωσε πως ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρθηκε για την πρόσληψη του Ρόμπερτ Προσινέτσκι και εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει ο ίδιος στην ομάδα.

Αποκαλυπτικός Σίλντενφελντ
Ο κροατικός Τύπος είχε αποκαλύψει προ ημερών πως ο ΠΑΟΚ είχε προσεγγίσει τον Ρόμπερτ Προσινέτσκι για τη θέση του προπονητή. Αυτό επιβεβαίωσε μιλώντας στους συμπατριώτες του ο Γκόρντον Σίλντενφελντ, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία να παραμείνει στο «Δικέφαλο του Βορρά».

«Μίλησα με τον ιδιοκτήτη του συλλόγου, Ιβάν Σαββίδη, και μου είπε πως οι διαπραγματεύσεις έχουν κολλήσει κάπου. Δεν ξέρω ακριβώς τις λεπτομέρειες. Πιστεύω πως είναι δύσκολο να γίνει αυτή η πρόσληψη. Πάντως θα ήθελα πολύ να έρθει στην ομάδα ο Ρόμπερτ Προσινέτσκι», τόνισε ο Κροάτης αμυντικός.

Παράλληλα μίλησε για το μέλλον του. «Ο ιδιοκτήτης έχει υποσχεθεί να δυναμώσει την ομάδα και με περιλαμβάνει στα πλάνα του. Πρέπει να καθίσουμε και να δούμε τι θα κάνουμε. Εγώ δεν θέλω με τίποτα να επιστρέψω στη Μόσχα. Θέλω να μείνω στη Θεσσαλονίκη και ελπίζω να συμφωνήσουμε», ανέφερε.

Για την κατάκτηση της πρωτιάς στα play offs είπε: «Το χαρήκαμε πολύ και το γιορτάσαμε, ειδικά οι οπαδοί μας πανηγύρισαν πολύ. Δυστυχώς εγώ δεν μπόρεσα να το χαρώ όσο θα ήθελα, γιατί έπρεπε να ενσωματωθώ στην αποστολή της εθνικής ομάδας», αλλά αναγνώρισε το δύσκολο έργο της ομάδας του στα προκριματικά. «Καλύτερα να μην το σκέφτομαι. Πιθανοί αντίπαλοί μας στον τρίτο προκριματικό είναι η Λιόν, η Ζενίτ, η Αϊντχόφεν, η Μέταλιστ και η Φενέρμπαχτσε. Προσωπικά θα προτιμούσα την τελευταία γιατί ο ΠΑΟΚ την είχε αποκλείσει στο παρελθόν. Οπότε γιατί όχι και τώρα;».Πηγή: sport-fm.gr

Στον ΠΑΟΚ... περνάνε καλά!!

Από βόλτες με το φορείο, μέχρι παιχνίδια με σκύλους και… χασμουρητά! Στιγμές απ’ τις προπονήσεις του ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια της σεζόν προβάλλουν τα… πειραχτήρια της ομάδας!

Στον ΠΑΟΚ... περνάνε καλά!
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ο Κώστας Κατσουράνης καβαλάνε τους συμπαίκτες τους. Ο Λίαμ Λόρενς πάχυνε και… νύσταξε και ο Κλάους Αθανασιάδης κάνει τα πάντα!

Στιγμές απ’ τις προπονήσεις του ΠΑΟΚ που αποτύπωσε η επίσημη ιστοσελίδα τις ομάδας, δείχνουν την ευχάριστη πλευρά της καθημερινότητας των προπονήσεων.

MVP σκανδαλιάς πάντως αναδεικνύεται ο Κλάους, ο οποίος τριπλάρει ένα σκύλο, «πετάει» και… «πνίγει» τον Πόποβιτς, ενώ ο πιο τρυφερός φαίνεται ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο οποίος συνδυάζει τις διατάσεις, με χάδια σε τετράποδο φίλο του.
Πηγή: sport-fm.gr

Στο δρόμο της επιστροφής ο Γκαρσία!!

Τα ασπρόμαυρα ετοιμάζεται να φορέσει ξανά ο Πάμπλο Γκαρσία, ύστερα από τη συνάντηση που είχε με τον Ιβάν Σαββίδη στο «Μακεδονία Παλλάς».

Στο δρόμο της επιστροφής ο Γκαρσία
Με τον Πάμπλο Γκαρσία συναντήθηκε ο Ιβάν Σαββδίης, παρουσία του Θοδωρή Ζαγοράκη, στο «Μακεδονία Παλλάς» και όλα δείχνουν ότι ο Ουρουγουανός χαφ επιστρέφει στον ΠΑΟΚ!

Μετά από την αποχώρηση του 36χρονου παίκτη δεν είχε υπάρξει σχετική συνάντηση ανάμεσα στους δύο άνδρες, όμως ο μεγαλομέτοχος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ ήθελε να μιλήσει μαζί του και οι δυο τους τα είπαν σε πολύ καλό κλίμα.

Ο πάγος που υπήρξε μετά το «διαζύγιο» με τον Γκαρσία δείχνει να σπάει και τις επόμενες μέρες θα υπάρξει νέα συνάντηση, στην οποία θα ξεκαθαρίσει αν θα επιστρέψει ο αγαπημένος ποδοσφαιριστής των οπαδών στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Η κίνηση του Σαββίδη ερμηνεύεται ως μία προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα με τον κόσμο της ομάδας, αφού οι αντιδράσεις μετά αποχώρηση του Δώνη συνεχίστηκαν κατά της διοίκησης του συλλόγου. Πηγή: sport-fm.gr

Συλλυπητήρια Παναθηναϊκού σε Γκαλίνοβιτς!!

Τη θλίψη της για το θάνατο της κόρης του Μάριο Γκαλίνοβιτς εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Συλλυπητήρια Παναθηναϊκού σε Γκαλίνοβιτς
Σε μία πολύ δύσκολη στιγμή του Μάριο Γκαλίνοβιτς ο Παναθηναϊκός δεν τον ξέχασε. Η πράσινη ΠΑΕ με ανακοίνωσή της εκφράζει τα συλλυπητήριά της για το θάνατο της κόρης του Κροάτη γκολκίπερ μετά από πολυετή μάχη με σοβαρή ασθένεια.

Ο 36χρονος τερματοφύλακας αγωνίστηκε στο «τριφύλλι» από το 2004 μέχρι το 2010 κατακτώντας μαζί του το νταμπλ στην τελευταία του χρονιά και πραγματοποιώντας συνολικά 155 εμφανίσεις.

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στον πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας, Μάριο Γκαλίνοβιτς και την οικογένειά του για την τόσο πρόωρη και άδικη απώλειά τους. Το ήθος και η αξιοπρέπεια που διέκριναν πάντα το Μάριο σαν αθλητή και σαν άνθρωπο ελπίζουμε να τον βοηθήσουν να αντιμετωπίσει αυτήν την τραγική εξέλιξη», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Πασιένσια: Δεν έχω κλείσει στον ΠΑΟΚ»

Στην αποκάλυψη πως δεν υπάρχει συμφωνία με τον ΠΑΟΚ, αλλά μόνο συζητήσεις προέβη ο Ντομίνγκος Πασιένσια, ο οποίος τόνισε πως υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες προς το πρόσωπό του.

«Πασιένσια: Δεν έχω κλείσει στον ΠΑΟΚ»
Ο Πορτογάλος προπονητής μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει για την ώρα συμφωνία, ούτε έχει πάρει ακόμη οριστικές αποφάσεις για το μέλλον του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντομίνγκος Πασιένσια στο «Αθλητικό Metropolis»:

«Βρίσκομαι στο σπίτι μου. Αυτή την στιγμή δεν είμαι προπονητής του ΠΑΟΚ, υπάρχουν κι άλλες ομάδες που ενδιαφέρονται για μένα. Συζητάω με διάφορες ομάδες. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, μου αρέσει. Μίλησα με Βρύζα και Τσιστιακόφ, δεν μπορώ να πω, όμως, κάτι. Δεν ξέρω πάρα πολλά για τον νέο ΠΑΟΚ που θέλουν να χτίσουν οι υπεύθυνοι. Δεν είναι αλήθεια ότι έχω κλείσει, απλά συζητάω. Έτσι κι αλλιώς, έχουν μιλήσει πολλοί Πορτογάλοι προπονητές που έχουν δουλέψει στην Ελλάδα για μένα και τους ευχαριστώ. Προς στιγμήν δεν ξέρω πότε θα πάρω την απόφασή μου. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο», ξεκαθάρισε ο Πορτογάλος τεχνικός. Πηγή: sport-fm.gr

«Τέλος στον εμπαιγμό με τη Διπλή Ανάπλαση»

Επίθεση στον δήμαρχο Αθηναίων για το ζήτημα της Διπλής Ανάπλασης εξαπολύει με ανακοίνωσή του το «Παναθηναϊκό Κίνημα» κάνοντας λόγο για εμπαιγμό του κόσμου του «τριφυλλιού».

«Τέλος στον εμπαιγμό με τη Διπλή Ανάπλαση»
Για εμπαιγμό του κόσμου του Παναθηναϊκού κάνει λόγο το «Παναθηναϊκό Κίνημα» σε ανακοίνωσή του, με την οποία επιτίθεται στον δήμαρχο, κ. Καμίνη, αποκαλώντας τον… αόρατο.

Η ανακοίνωση του κόμματος:

«Λόγω των ευχάριστων ειδήσεων της περασμένης εβδομάδας (προπονητικό & αδειοδότηση) καθυστερήσαμε για λίγες μέρες την κατάθεση της άποψής μας σχετικά με τις εξελίξεις στο έργο της Διπλής Ανάπλασης, όπως έχουμε υποχρέωση απέναντι στον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Άλλο ένα επεισόδιο στη φαρσοκωμωδία της Διπλής Ανάπλασης έλαβε χώρα πριν λίγες ημέρες. Η έγκριση της στρατηγικής μελέτης από το ΥΠΕΚΑ, την ώρα που το σύνολο των έργων είναι βαλτωμένο και χωρίς καμιά προοπτική χρηματοδότησης, μόνο εντυπώσεις δημιουργεί. Εντυπώσεις που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κάποιοι συνεχίζοντας να προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν και σκορπίζοντας φρούδες ελπίδες στον κόσμο του Παναθηναϊκού, ο οποίος όμως δυστυχώς γι αυτούς έχει καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει. Για όσους διατηρούσαν έστω και την παραμικρή αμφιβολία, η γνώμη του κόσμου αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στην ηλεκτρονική ψηφοφορία στη σελίδα της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, με την συντριπτική πλειοψηφία να τάσσεται υπέρ του γηπέδου στη Λεωφόρο.

Με μια απλή ανάγνωση της απόφασης ακόμα και ο πιο αδαής μπορεί να καταλάβει τη σκοπιμότητα που δεν είναι άλλη από τη συντήρηση στη συνείδηση της κοινής γνώμης μιας καταδικασμένης υπόθεσης μόνο και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους του κ. Καμίνη προκειμένου να συγκαλύψει τις ευθύνες για το ανύπαρκτο έργο του στο Δήμο της Αθήνας.

Ο αόρατος κ. Καμίνης ως εκ της θέσεώς του έχει την ευθύνη της επίσπευσης και της επίβλεψης των έργων, λες και είναι δυνατόν να χρηματοδοτήσει ένα τέτοιο επιχειρηματικό σχέδιο ο Δήμος Αθηναίων.
Ο αόρατος κ. Καμίνης που στην ουσία το μόνο που έχει κάνει μέχρι σήμερα, είναι να αμφισβητεί εγγράφως την κυριότητα της Λεωφόρου και να απειλεί με το γκρέμισμα του μοναδικού περιουσιακού στοιχείου της Παναθηναϊκής οικογένειας. Να υπογραμμίσουμε σε αυτό το σημείο, ότι ο κ. Καμίνης είναι ο πρώτος Δήμαρχος στην ιστορία του Δήμου Αθηναίων που αμφισβητεί την κυριότητα του γηπέδου της Λεωφόρου.
Ο κόσμος του Παναθηναϊκού περιμένει με μεγάλο ενδιαφέρον τις δηλώσεις αλλά κυρίως τις πράξεις του αόρατου Δημάρχου για το μέλλον της Διπλής Ανάπλασης.

Το Παναθηναϊκό Κίνημα θα συνεχίσει να παρακολουθεί και να ενημερώνει τον κόσμο του Παναθηναϊκού για τις εξελίξεις στο κορυφαίο αυτό ζήτημα που απασχολεί την Παναθηναϊκή και ευρύτερη Αθηναϊκή κοινωνία.

Η πρότασή μας ξεκάθαρη:

ΤΕΛΟΣ στη φαρσοκωμωδία της Διπλής Ανάπλασης και των συμφερόντων.

ΤΕΛΟΣ στην αναμονή και τον εμπαιγμό του κόσμου του Παναθηναϊκού.

ΤΕΛΟΣ στον μαρασμό που προκαλεί η έλλειψη γηπέδου αντάξιου της ιστορίας και του ονόματος του μεγαλύτερου Ελληνικού Συλλόγου.

Σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο στην φυσική μας έδρα, με ταυτόχρονη ανάπλαση όλης της περιοχής προς όφελος των Αθηναίων, έργο που θα διασφαλίζει το παρόν και το μέλλον του Συλλόγου.

Όσο για τον κ. Καμίνη οι δημοτικές εκλογές είναι κοντά και να είναι σίγουρος ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού και οι δημότες της Αθήνας στο σύνολό τους θα του δώσουν την απάντησή τους με την ψήφο τους
».

«Χρυσάφι» από Ράγιος, έρχεται ενίσχυση!!

Γεμίζει τα ταμεία του ο Αστέρας με την πώληση του Ρούμπεν Ράγιος στη Μακάμπι Χάιφα. Σημαντικές κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ ετοιμάζουν οι Αρκάδες.

«Χρυσάφι» από Ράγιος, έρχεται ενίσχυση
Μπορεί με την αποχώρηση του Ρούμπεν Ράγιος ο Αστέρας να χάνει τον ιθύνοντα νου του, αλλά θα βγει οικονομικά κερδισμένος. Οι Αρκάδες θα εισπράξουν άμεσα 800.000 ευρώ από τη Μακάμπι Χάιφα, ενώ θα διατηρήσουν και 10% ως ποσοστό μεταπώλησης του Ισπανού χαφ. Κερδισμένος θα είναι και ο ποδοσφαιριστής, καθώς θα δει τις ετήσιες απολαβές του από 150.000 ευρώ να διπλασιάζονται και με μπόνους να φτάνουν ακόμη και στις 400.000 ευρώ. Η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί μέχρι αύριο και τυπικά.

Η απόφαση των ιδιοκτητών, κ.κ. Μπάκου και Καϋμενάκη, για ενίσχυση της ομάδας με σημαντικές μεταγραφές είναι ειλημμένη. Σε πρώτη φάση προτεραιότητα είναι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα για το υπάρχον ρόστερ. Επιθυμία της ομάδας είναι να ανανεώσουν οι Περόνε, Σανκαρέ. Άλβαρες και Πιπίνης, που μένουν ελεύθεροι, ενώ κάποιες πιθανότητες να μείνει έχει και ο Καλαντζής.

Ο σχεδιασμός θα γίνει με γοργούς ρυθμούς γιατί η προετοιμασία θα αρχίσει πιθανότατα στα τέλη Ιουνίου και το ρόστερ θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί μέχρι τότε, προκειμένου να έχει ο Σάκης Τσιώλης όλους τους παίκτες διαθέσιμους όσο θα προετοιμάζει την ομάδα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.Πηγή: sport-fm.gr

Παίρνει Γουόρντεν ο Λεβαδειακός!!

Κοντά σε συμφωνία με τον επιθετικό του Φωκικού, Έρικ Γουόρντεν, βρίσκεται ο Λεβαδειακός.

Παίρνει Γουόρντεν ο Λεβαδειακός
Σε προφορική συμφωνία με τον Έρικ Γουόρντεν ήρθε ο Λεβαδειακός. Για να ολοκληρωθεί, ωστόσο, η μεταγραφή θα πρέπει να επέλθει συμφωνία και με τον Φωκικό, καθώς ο Γκανέζος επιθετικός δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το Δεκέμβριο.

Πάντως οι Βοιωτοί αισιοδοξούν πως θα τα βρουν με την ομάδα του και δεν θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2014 για να τον κάνουν δικό τους.

Ο 21χρονος άσος είχε φέτος 8 γκολ σε 23 εμφανίσεις στη Football League.Πηγή: sport-fm.gr

Προσεχώς οι αποφάσεις…!!

Το απόλυτο κουμάντο στον Άρη έχει ο Δημήτρης Ηλιάδης για το θέμα του προπονητή και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα αποφασίσει ποιον θα επιλέξει να τοποθετήσει στον «κίτρινο» πάγκο.

Προσεχώς οι αποφάσεις…
Μέχρι την Πέμπτη θα έχει αποφασίσει ο Δημήτρης Ηλιάδης για το θέμα του προπονητή στον Άρη.

Ο πρόεδρος της «κίτρινης» ΠΑΕ δεν έχει αποκαλύψει τις προθέσεις του γύρω από την συγκεκριμένη υπόθεση, παρότι έχουν διαρρεύσει τα ονόματα των Σούλη Παπαδόπουλου, Γιάννη Χατζηνικολάου, Δημήτρη Καλαϊτζίδη, Νίκου Αναστόπουλου, Γκιγέρμο Όγιος και Έβαλντ Λίνεν.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί συμφωνία με κάποιον εξ αυτών και ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου κρατά κλειστά τα χαρτιά του.

Παράλληλα, ο κ. Ηλιάδης θα συνεχίσει και σήμερα τις συζητήσεις για τις ανανεώσεις των συμβολαίων και θα συναντηθεί με τον μάνατζερ του Αγκάνθο και του Κοέλιο.

Με τον Ισπανό φορ υπάρχει προσύμφωνο με τη διοίκηση Ψηφίδη με απολαβές 200.000 ευρώ, ενώ για τον Πορτογάλο χαφ υπάρχει ρήτρα για να παραμείνει στο «κίτρινο» ρόστερ.Πηγή: sport-fm.gr

Εσπάρθα: «Άλλος κόσμος Ελλάδα και Παναθηναϊκός»

Θετική εμπειρία χαρακτηρίζει την παρουσία του στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό ο Γιοκίν Εσπάρθα κάνοντας λόγο για έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο από εκείνον που είχε συνηθίσει.

Εσπάρθα: «Άλλος κόσμος Ελλάδα και Παναθηναϊκός»
Η αλήθεια είναι πως ο ίδιος δεν εντυπωσίασε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Όμως τουλάχιστον ο Γιοκίν Εσπάρθα δήλωσε ο ίδιος εντυπωσιασμένος από όσα βίωσε στο διάστημα των περίπου πέντε μηνών που αγωνίστηκε στα μέρη μας. Μιλώντας στον Τύπο της πατρίδας του έκανε λόγο για έναν τελείως διαφορετικό κόσμο από αυτόν που είχε συνηθίσει και έβαλε θετικό πρόσημο στη θητεία του στην Ελλάδα.

Αναλυτικά, ο Γιοκίν Εσπάρθα μίλησε για:

-τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό: «Δεν ήξερα τίποτα. Η μεταγραφή έγινε μέσα σε δύο ώρες και μπορεί κανείς να πει πως ήταν μια περιπέτεια».

-τις διαφορές με την Παμπλόνα: «Όλα με εντυπωσίασαν. Η Ελλάδα είναι η Αφρική της Ευρώπης. Είναι εντυπωσιακό πόσο διαφορετικά είναι τα πάντα: τα αυτοκίνητα, η κίνηση, η κουλτούρα, το φαγητό, όλα είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με τη βόρεια Ισπανία. Όμως πάνω από όλα οι άνθρωποι. Οι Έλληνες είναι πιο ανοικτοί από μας, ζουν πιο χαλαρά. Στην Παμπλόνα ο κόσμος είναι πιο νορμάλ, κυκλοφορεί με τζιν και μπλουζάκια. Στην Ελλάδα όλοι δίνουν μεγάλη σημασία στις μάρκες και ο κόσμος ντύνεται σαν μοντέλα. Προτιμώ το δικό μας τρόπο».

-τα θετικά και τα αρνητικά της Ελλάδας: «Υπάρχουν θετικά και αρνητικά σημεία. Με το αυτοκίνητο, για παράδειγμα, κινδύνευα γιατί δεν σέβονται τις πινακίδες και ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Όμως η φιλοξενία των ανθρώπων είναι κάτι φοβερό».

-το αν διέκρινε κρίση στη χώρα: «Στην περιοχή που εγώ κινούμουν δεν υπήρχε κρίση. Είδα τόσα πολυτελή αυτοκίνητα όσα δεν είχα δει σε όλη μου τη ζωή, αλλά όσο πλησίαζες προς το κέντρο υπήρχε και περισσότερη φτώχεια».

-το πώς περνούσε τη μέρα του: «Το προπονητικό κέντρο μάς παρείχε τα πάντα και περνούσαμε πολλές ώρες εκεί. Είχαμε μάγειρα που μας ετοίμαζε πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, ενώ ο καθένας είχε το δικό του δωμάτιο με τηλεόραση, ίντερνετ και όλες τις ανέσεις. Μετά πήγαινα για κανένα ποτό με ένα συμπαίκτη μου και στη συνέχεια επέστρεφα σπίτι».

-τον Σεϊταρίδη: «Με εξέπληξε ευχάριστα ο Σεϊταρίδης. Τον γνώρισα όταν ήρθα στην Ελλάδα και είχα την εντύπωση πως θα βρω έναν τύπο που είναι σε άλλο επίπεδο με αυτοκίνητα και χρήματα, αλλά είναι ο πιο φυσιολογικός άνθρωπος, πολύ απλός και καλός».

-την επίσκεψή του σε αγώνα μπάσκετ: «Ήθελα πολύ να δω αγώνα του Παναθηναϊκού, γιατί είναι μεγάλη ομάδα στο μπάσκετ σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πήγα να παρακολουθήσω τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα και δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω αυτό που είδα. Υπήρχαν χιλιάδες φίλαθλοι στις κερκίδες, πολλές φωτοβολίες και η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική, κάτι που δεν μπορεί να διανοηθεί κανείς στην Ισπανία».

-την ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα: «Είναι ένας διαφορετικός κόσμος. Είχα συνηθίσει να παίζω μπροστά σε πολύ λίγους φιλάθλους και είδα ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον. Θυμάμαι μια φορά σε έναν αγώνα απέναντι στον Άρη μία κροτίδα έσκασε λίγα μέτρα μακριά μου και με ξεκούφανε. Βίωσα πολλές εμπειρίες που θα μου μείνουν για πάντα».

-τον τουρισμό: «Πήγαμε στον Παρθενώνα, την Πλάκα… όλα ήταν φανταστικά. Ήρθαν να με επισκεφτούν στην Αθήνα οι παππούδες μου, η μητέρα μου, η θεία μου και ο μικρός μου ξάδερφος, σχεδόν όλοι εκτός από τον αδερφό μου γιατί είχε υποχρεώσεις με την Οσασούνα».

-την ελληνική γλώσσα: «Τα ελληνικά είναι δύσκολη γλώσσα κι έμαθα τα απολύτως βασικά. Η ομάδα όμως είχε ισπανόφωνους και μπορούσα να μιλήσω μαζί τους. Χρησιμοποιούσα και τα αγγλικά για να επικοινωνώ».

-το ελληνικό φαγητό: «Έτρωγα κυρίως στο προπονητικό κέντρο, αλλά δοκίμασα τον μουσακά. Επίσης έχουν υπέροχους καφέδες».

Αναστασίου: «Θέλει δουλειά το Απήλιον»

Τις προδιαγραφές για να γίνει ένα εξαιρετικό προπονητικό κέντρο έχει το Απήλιον, σύμφωνα για τον Γιάννη Αναστασίου, ωστόσο χρειάζονται κάποιες εργασίες. Σκέψεις για προσωρινή χρήση άλλου κέντρου.

Αναστασίου: «Θέλει δουλειά το Απήλιον»
Ορατό είναι το ενδεχόμενο ο Παναθηναϊκός να χρησιμοποιήσει προσωρινά κάποιο άλλο προπονητικό κέντρο, καθώς το Απήλιον χρειάζεται κάποια βελτιωτικά έργα στα γήπεδά του και κυρίως στις εγκαταστάσεις του.

Ο Γιάννης Αναστασίου επιθεώρησε χθες το χώρο και παρότι θεωρεί πως σύντομα με τις απαραίτητες εργασίες θα μετατραπεί σε ένα ιδανικό προπονητικό κέντρο, το Απήλιον δεν είναι στην παρούσα φάση στην επιθυμητή κατάσταση.

«Είναι ένας τεράστιος χώρος, ο οποίος θέλει δουλειά. Στην Παιανία οι προπονητές και τα παιδιά είχαν συνηθίσει σε κάτι διαφορετικό. Εδώ υπάρχουν οι συνθήκες και οι προοπτικές να γίνει κάτι πολύ καλό. Αλλά χρειάζεται δουλειά τουλάχιστον ως προς τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τη διαμόρφωση χώρων», δήλωσε στην «Πράσινη» και πρόσθεσε:

«Σταδιακά θα φτάσει σίγουρα στο επιθυμητό επίπεδο, αφού καθετί καινούριο θέλει χρόνο. Αλλά θα γίνει έτσι όπως ακριβώς το θέλουμε. Το σημαντικό είναι ότι έχουμε τις βάσεις και την υποδομή για να μπορέσουμε να μπούμε μέσα, να ξεκινήσουμε και στην πορεία θα γίνουν κι άλλες διορθώσεις, ενώ σε βάθος χρόνου θα προστεθούν όλα όσα χρειαζόμαστε. Έχουν έρθει εδώ οι υπεύθυνοι για να κάνουν μια εκτίμηση των εγκαταστάσεων και του κόστους των εργασιών. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να δούμε πού θα στεγαστεί η πρώτη ομάδα, πού θα στεγαστούν οι ακαδημίες και γενικότερα να λύσουμε τα λειτουργικά θέματα. Σίγουρα χρειάζεται ένα γήπεδο ακόμα. Δεν θέλουμε να γίνει δουλειά στο πόδι, αλλά όπως πρέπει για το μέγεθος του Παναθηναϊκού». Πηγή: sport-fm.gr

«Πολύ προχωρημένο σενάριο... »

Η Έβερτον αντέδρασε στα δημοσιεύματα που την ήθελαν να έχει καταβάλει στη Γουίγκαν το ποσό που απαιτείται για να αποδεσμευεί ο Ρομπέρτο Μαρτίνες και να τον προσλάβει.

«Πολύ προχωρημένο σενάριο... »
Το απόγευμα της Δευτέρας, σύμφωνα με πληροφορίες του «SkySports», η διοίκηση της Έβερτον κατέβαλε τα 2 εκατ. λίρες που αξίωνε ο πρόεδρος της Γουίγκαν, Ντέιβ Γουίλαν, για την αποδέσμευση του Μαρτίνες και όλα φαίνονταν να έχουν μπει στην τελική ευθεία για την πρόσληψή του.

Αργά το βράδυ η Έβερτον εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία δεν διέψευσε απόλυτα τη συγκεκριμένη εξέλιξη, αλλά έκανε λόγο για «πολύ προχωρημένο σενάριο, τη στιγμή που η αναζήτηση του νέου τεχνικού συνεχίζεται... ».

Οι άνθρωποι των «ζαχαρωτών», παρά το γεγονός πως δεν μπορούν να κρύψουν ότι ο Ρομπέρτο Μαρτίνες είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη διαδοχή του Ντέιβιντ Μόγιες στην τεχνική ηγεσία, έχουν ακόμα επαφές, τόσο με τον Ραλφ Ράνγκνικ, όσο και με τον Βίτορ Περέιρα.

Πηγή: England365.gr

Ανακοινώθηκε από τη… Σεβίλλη!!

Η Σεβίλλη ...πρόλαβε να ανακοινώσει τη συμφωνία με την Μάντσεστερ Σίτι για την πώληση του Χέσους Νάβας.

Ανακοινώθηκε από τη… Σεβίλλη
Ήταν γνωστό ότι η Μάντσεστερ Σίτι είχε «κλείσει» τον Χεσούς Νάβας, αλλά ήρθε και η Σεβίλλη με επίσημη ανακοίνωση το βράδυ της Δευτέρας να επιβεβαιώσει την μετακίνηση του 27χρονου εξτρέμ στην Αγγλία.

Το μόνο που απομένει λοιπόν, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση είναι «να περάσει ο παίκτης από τα απαραίτητα ιατρικά τεστ και να υπογράψει το συμβόλαιό του, αφού επήλθε συμφωνία».

Η απόκτηση του Νάβας θα κοστίσει στους «πολίτες» 26 εκατομμύρια λίρες, με τον ποδοσφαιριστή να βάζει την υπογραφή του σε τετραετές συμβόλαιο.Πηγή: sport-fm.gr

Η παλιοπαρέα του «Ζιζού» (video)

Ο Ζινεντίν Ζιντάν συγκέντρωσε για ένα φιλικό μέλη της Γαλλίας του 1998 για να ενισχύσει οικονομικά την ομάδα της γενέτειρας της συζύγου του.

Η παλιοπαρέα του «Ζιζού» (video)
Έναν πολύ καλό τρόπο για να ενισχύσει οικονομικά την ομάδα της γενέτειρας της συζύγου του, Ροντέζ, βρήκε ο Ζινεντίν Ζιντάν. Ο θρύλος του γαλλικού ποδοσφαίρου συγκέντρωσε για ένα φιλικό ματς μέλη της ομάδας των «τρικολόρ» που το 1998 κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η ομάδα που δεν συγκεντρώνει πάνω από 1.000 θεατές στους αγώνες της, γέμισε τις κερκίδες με 8.000 κόσμου που είδαν αγωνιζόμενους πέρα από τον «Ζιζού» και τους Μπαρτέζ, Πιρές, Λιζαραζού, Μπλαν, Ντουγκαρί, Καντελά αλλά και τον προπονητή Εμέ Ζακέ.

Το φιλικό με την τοπική ομάδα, που αγωνίζεται στην τέταρτη κατηγορία, έληξε ισόπαλο 5-5, αλλά αυτό ήταν το τελευταίο που είχε σημασία. Τα έσοδα διατέθηκαν για την οικονομική ενίσχυση της ομάδας, αλλά και φιλανθρωπικούς σκοπούς.



Πηγή: sport-fm.gr

Και τρίτο ύποπτο ματς στη Football League!!

Μέσα σε λίγες ημέρες η UEFA έστειλε και τρίτο φάκελο για ύποπτο παιχνίδι. Αυτή την φορά πρόκειται για το ματς Αναγέννηση Γιαννιτσών – Καλλονή.

Και τρίτο ύποπτο ματς στη Football League!
Και τρίτο φάκελο με ύποπτο για χειραγώγηση παιχνίδι έστειλε η UEFA μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Αυτή την φορά πρόκειται για την αναμέτρηση Αναγέννηση Γιαννιτσών – Καλλονής η οποία διεξήχθη στις 22 Μαϊου στο πλαίσιο της 41ης αγωνιστικής.

Η ΕΠΟ διαβίβασε άμεσα, σήμερα το πρωί, τον φάκελο στην Εισαγγελία Αθηνών, υπουργείο Αθλητισμού, την Ένωση Β – Γ Εθνικής και η τελευταία –με τη σειρά της- διαβίβασε τα έγγραφα στην Πειθαρχική Επιτροπή της Football League για να καλέσει τις δύο ομάδες σε απολογία.

Από τους τρεις φακέλους που έχουν σταλεί τον τελευταίο μήνα είναι η δεύτερη φορά που εμφανίζεται η Αναγέννηση Γιαννιτσών (το προηγούμενο που είχε έρθει ως ύποπτο ήταν το ματς Αναγέννηση Γιαννιτσών – Πιερικός 3-1),ενώ θυμίζουμε ότι ως φάκελος για ύποπτο στοιχηματισμό είχε έρθει και για το παιχνίδι ανάμεσα στον Ηρακλή Ψαχνών με την Αναγέννηση Επανονής.

Να σημειωθεί ότι καμία από τις υποθέσεις αυτές δεν έχει εκδικασθεί από την αθλητική δικαιοσύνη όπως και το γεγονός ότι η Καλλονή, η οποία εμφανίζεται στο τελευταίο παιχνίδι έχει ήδη ανέβει κατηγορία (στη Σούπερ Λίγκα), με την βαθμολογία –μάλιστα- να έχει επικυρωθεί. Πηγή: sport-fm.gr

Σε συνθήκες… Βίλνιους!!

Προπόνηση σε συνθετικό τερέν πραγματοποίησε για πρώτη φορά η Εθνική προκειμένου οι διεθνείς να προσαρμοστούν στις ανάγκες του αγώνα της Παρασκευής με τη Λιθουανία.

Σε συνθήκες… Βίλνιους
Το πρωινό πρόγραμμα της «γαλανόλευκης», διάρκειας 40΄ πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Τερψιθέας στην Άνω Γλυφάδα, το οποίο διαθέτει συνθετικό χλοοτάπητα με τον Βασίλη Τοροσίδη να ακολουθεί εκ νέου ατομικό πρόγραμμα επανένταξης.

Ο δεξιός μπακ χαφ της Ρόμα ξεπέρασε τον τραυματισμό του στην αριστερή ποδοκνημική και είναι πιθανό να μπει με την υπόλοιπη ομάδα στην απογευματινή προπόνηση στον Άγιο Κοσμά (18:00). Επίσης, ο Κώστας Κατσουράνης και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης συνέχισαν το πρόγραμμα αποφόρτισης, όμως το απόγευμα θα προπονηθούν σε κανονικούς ρυθμούς.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά πλάνα, ο Φερνάντο Σάντος δεν αποκλείεται να δοκιμάσει σχήμα για το παιχνίδι στο Βίλνιους, μιας και θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του. Πηγή: sport-fm.gr

Ιαπωνία η πρώτη!!

Η εθνική Ιαπωνίας είναι η ομάδα που πήρε το πρώτο εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, μετά το ισόπαλο 1-1 κόντρα στην Αυστραλία.

Ιαπωνία η πρώτη
Μόλις έναν βαθμό χρειαζόταν η εθνική Ιαπωνίας για να πάρει και μαθηματικά την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία το καλοκαίρι του 2014, και τα κατάφερε.

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ απέναντι στα «καγκουρό» με το γκολ του Τόμι Όαρ στο 82ο λεπτό της μεταξύ τους αναμέτρησης, ο Κεϊσούκε Χόντα χάρισε την πρόκριση στους Ιάπωνες με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι με τη συμπλήρωση του 90λεπτου.

Έτσι η Ιαπωνία, εκτός της Βραζιλίας η οποία θα συμμετέχει απευθείας στην τελική φάση ως διοργανώτρια, έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκρισή της στη μεγάλη γιορτή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Πλέον, οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες του Β ομίλου της Ασίας παλέψουν για την δεύτερη θέση στις δύο αγωνιστικές που απομένουν, αλλά και την τρίτη, η οποία δεν δίνει την απευθείας πρόκριση, αλλά το δικαίωμα συμμετοχής στον πέμπτο προκριματικό γύρο.

Το πρόγραμμα:
4/6 16:00 Ομάν – Ιράκ
11/6 Αυστραλία – Ιορδανία, Ιράκ – Ιαπωνία
18/6 Αυστραλία – Ιράκ, Ιορδανία - Ομάν

Η βαθμολογία στον όμιλο:
Ιαπωνία 14 (προκρίθηκε)
Αυστραλία 7
Ιορδανία 7
Ομάν 6
Ιράκ 5 Πηγή: sport-fm.gr

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τους δανειολήπτες!!

Στη Βουλή έφθασε το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης που αφορά τους δανειολήπτες. Θεσπίζεται περίοδος χάριτος έως 48 μηνών, και μείωση του ποσού της μηνιαίας δόσης.

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τους δανειολήπτες
Ευνοϊκές ρυθμίσεις, όπως περίοδος χάριτος και μείωση της μηνιαίας δόσης, προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για τους δανειολήπτες, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή.

Πιο αναλυτικά:

* Θεσπίζεται πρόγραμμα διευκόλυνσης δανειοληπτών, βάσει συγκεκριμένων εισοδηματικών, περιουσιακών και κοινωνικών κριτηρίων για τα ενυπόθηκα δάνειά τους.
* Τα συγκεκριμένα δάνεια μπορούν να εξοφληθούν σε περίοδο χάριτος μέγιστης διάρκειας 48 μηνών, κατά τη διάρκεια της οποίας ισχύουν ειδικές ρυθμίσεις.
* Μειώνεται άμεσα το ύψος της μηνιαίας καταβολής στο 30% του καθαρού εισοδήματός του νοικοκυριού εκάστου μηνός, προσαρμοζόμενη σε όλη την διάρκεια της περιόδου χάριτος.
* Μόλις εκπνεύσει η περίοδος χάριτος (έως 4 έτη) η αποπληρωμή του δανείου συνεχίζεται με τους όρους της αρχικής σύμβασης, χωρίς καμία επιβάρυνση για το δανειολήπτη.

Ποιοι δικαιούνται;

Δυνατότητα να υπαχθούν στο πρόγραμμα έχουν οι:

* Μισθωτοί και συνταξιούχοι ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.
* Όσοι έχουν τεκμαιρόμενη σχέση εξαρτημένης εργασίας (η δραστηριότητά τους παρέχεται αποκλειστικά σε ένα νομικό πρόσωπο)
* Άνεργοι με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ και εφόσον αυτό έχει μειωθεί περισσότερο από 20% από 1/1/2010 έως σήμερα.
* Πάσχοντες από βαριά ασθένεια ή και μόνιμη αναπηρία, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

Ποια δάνεια υπάγονται;

Υπάγονται απαιτήσεις από πιστωτικά ιδρύματα που δεν έχουν καταγγελθεί και για τις οποίες έχει εγγραφεί προσημείωση ή υποθήκη στην κύρια κατοικία του οφειλέτη, η αντικειμενική αξία της οποίας δεν ξεπερνά τις 180.000 ευρώ.

Προϋποθέσεις υπαγωγής:

* Πρέπει το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού να μην υπερβαίνει σε αντικειμενική αξία τις 250.000 ευρώ (300.000 ευρώ για τρίτεκνους, πολύτεκνους και πάσχοντες από βαριά ασθένεια)
* Πρέπει το σύνολο των καταθέσεων που βρίσκονται στην κατοχή του νοικοκυριού να μην ξεπερνά τις 10.000 ευρώ (15.000 ευρώ για τρίτεκνους, πολύτεκνους και πάσχοντες από βαριά ασθένεια)
* Πρέπει το ανεξόφλητο υπόλοιπο των συνολικών δανειακών υποχρεώσεων του νοικοκυριού (κεφάλαιο) να μην είναι πάνω από 150.000 ευρώ.

Πώς διαμορφώνονται τα επιτόκια;

* Για «καθαρά» ετήσια εισοδήματα έως 15.000 ευρώ, το επιτόκιο μειώνεται στο 1,25% (0,75% + βασικό επιτόκιο ΕΚΤ) και με βάση αυτό υπολογίζεται η μηνιαία δόση κατά την περίοδο χάριτος.
* Για τους ανέργους με μοναδικό εισόδημα το επίδομα ανεργίας, παρέχεται, επιπλέον, η δυνατότητα μηδενικών καταβολών με πλήρη απαλλαγή τόκων για συνολικό διάστημα 6 μηνών, όσο διαρκεί η περίοδος χάριτος.
Οι νέες ρυθμίσεις αφορούν και δανειολήπτες που έχουν εμπλακεί σε δικαστικές περιπέτειες, ευρισκόμενοι κατά κάποιον τρόπο, σε κατάσταση «χρόνιας ομηρίας».

Ύποπτο κρούσμα του νέου κορονοϊού και στην Ελλάδα!!

Ύποπτο κρούσμα του νέου κορονοϊού εντοπίστηκε και στην Ελλάδα.

Ύποπτο κρούσμα του νέου κορονοϊού και στην Ελλάδα
Σύμφωνα με πληροφορίες, που έχει το protothema.gr, πρόκειται για ασθενή που νοσηλεύεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και η οποία εισήχθη με συμπτώματα αναπνευστικού συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (Middle East respiratory syndrome coronavirus, MERS-CoV).

Εκτός από τα συμπτώματα της αναπνευστικής λοίμωξης, η ασθενής ανέφερε και ιστορικό ταξιδιού στην επίμαχη περιοχή της αραβικής χερσονήσου, συγγενικού της προσώπου. Η ασθενής έχει υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται το επόμενο 48ωρο.

Πηγές του νοσοκομείου πάντως υποστηρίζουν ότι το πρόσωπο που πιθανολογείται ότι μετέφερε τον ιό δεν έχει συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης, γεγονός που μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για την ασθενή.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που επισημαίνεται από τους ειδικούς του υπουργείου Υγείας είναι ότι το σύστημα επιδημιολογικής επιτήρησης για τον κορονοϊό λειτούργησε ικανοποιητικά, καθώς οι γιατροί έλαβαν το αναγκαίο ιστορικό της ασθενούς κατά την προσέλευσή της στο νοσοκομείο και προχώρησαν στην απομόνωσή της, όπως ορίζει το σχέδιο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Εξαπλώνεται ο κορονοϊός

Συνολικά, από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά 53 κρούσματα MERS-CoV, που σχετίστηκαν με σοβαρή νόσο του κατωτέρω αναπνευστικού. Περισσότερα από τα μισά ήταν θανατηφόρα. Το 4/5 των κρουσμάτων καταγράφηκαν στη Σαουδική Αραβία.

Υπάρχουν ωστόσο και 11 μέχρι στιγμής περιστατικά, που δείχνουν ότι ο ιός «ταξίδεψε» εκτός αραβικής χερσονήσου. Τέσσερα περιστατικά διαγνώσθηκαν στη Βρετανία, δύο περιστατικά διαγνώσθηκαν στη Γερμανία και άλλα δύο στη Γαλλία.

Στο στόχαστρο των ειδικών του ΠΟΥ, αλλά και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων, μπαίνει τώρα και η Ιταλία, όπου διαγνώστηκε περιστατικό με το νέο κορονοϊό σε ταξιδιώτη από την Ιορδανία, με μετάδοση σε συγγενή, αλλά και σε συνάδελφο.

Το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) καλεί τους επαγγελματίες υγείας να βρίσκονται σε εγρήγορση για την πιθανότητα ανίχνευσης της λοίμωξης με το νέο ιό, ειδικότερα σε όσους εργάζονται σε εταιρείες διεθνούς μεταφοράς ασθενών, καθώς και σε όσους αντιμετωπίζουν ασθενείς με αναπνευστικά συμπτώματα και έχουν ταξιδέψει στην αραβική χερσόνησο μέσα στις προηγούμενες δέκα ημέρες.

Πηγή: Protothema.gr

Δεύτερος νεκρός από σφαίρα στην Τουρκία!!

Ήταν μέλος της νεολαίας του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος

Δεύτερος νεκρός από σφαίρα στην Τουρκία
Ένας 22χρονος άνδρας εξέπνευσε την Δευτέρα στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί όταν δέχτηκε σφαίρα στην διάρκεια διαδήλωσης στα νότια της Τουρκίας, μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

«Ο Αμπντουλάχ Κομέρτ τραυματίστηκε σοβαρά (...) από τα πυρά ατόμου που δεν έχει αναγνωριστεί», μετέδωσε το δίκτυο επικαλούμενο ανακοίνωση της τοπικής διοίκησης της επαρχίας Χατάι, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Στη συνέχεια η ανακοίνωση πρόσθεσε ότι ο 22χρονος εξέπνευσε αργότερα στο νοσοκομείο.

Πρόκειται για το δεύτερο νεκρό από τις ογκώδεις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που σημειώνονται τις τελευταίες μέρες στην Τουρκία κατά του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης Χασάν Ακγκόλ, τον οποίο επικαλείται το NTV, ο Κομέρτ ήταν μέλος της νεολαίας του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν την ζωή τους οι δύο διαδηλωτές, πρόσθεσε το τηλεοπτικό δίκτυο.

Πηγή: newsbeast.gr

Νάνος ο Μπέκαμ μπροστά στον Λεμπρόν!!

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ βρέθηκε στον έβδομο τελικό της Ανατολικής Περιφέρειας του ΝΒΑ ανάμεσα σε Μαϊάμι Χιτ και Ιντιάνα Πέισερς και είδε τους πρωταθλητές να νικούν και να παίρνουν το «εισιτήριο» για τους τελικούς, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σαν Αντόνιο Σπερς.
Μάλιστα, κάποια στιγμή ο Λεμπρόν Τζέιμς πήγε προς το μέρος που καθόταν ο παλαίμαχος Άγγλος σταρ και τον χαιρέτησε. Ο «βασιλιάς» έδωσε το χέρι του στον Μπέκαμ, ο οποίος πήγε να σηκωθεί αλλά σκεφτόμενος τη διαφορά ύψους δεν το έκανε. Είκοσι πόντοι διαφορά δεν είναι και λίγοι. 1.83 ο Μπέκαμ, 2.03 ο Λεμπρόν. Ο Μπέκαμ προτίμησε να μην μπει σε αυτή τη σύγκριση και χαλάσει το… ίματζ του.
Δείτε το βίντεο:



Πηγή: onsports.gr

Ρίσκαρε 5,9 εκατ. δολάρια στο στοίχημα και... κέρδισε!!

Έχοντας βάλει την υπογραφή σε συμφωνία για αγώνα πυγμαχίας που θα του αποφέρει 40 εκατομμύρια δολάρια, ο Floyd Mayweather Jr. Είπε να το ρίξει στο στοίχημα και να ποντάρει κάτι παραπάνω στο Μαϊάμι.

Ρίσκαρε 5,9 εκατ. δολάρια στο στοίχημα και... κέρδισε!
Κι όταν λέμε κάτι παραπάνω, στην πραγματικότητα εννοούμε πολλά -πάρα πολλά- παραπάνω και για την ακρίβεια 5,9 εκατομμύρια δολάρια σε νίκη πάνω από 7 πόντους της Χιτ επί των Πέισερς.

Τελικά το αποτέλεσμα τον δικαίωσε καθώς με μια επιβλητική εμφάνιση το Μαϊάμι επικράτησε 99-76, πήρε την πρόκριση για τους τελικούς του NBA κι έκανε το «κακό παιδί» της πυγμαχίας πλουσιότερο κατά 6,5 εκατ. ευρώ, όσο δηλαδή ήταν το κέρδος του.

Στο twitter μάλιστα, κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες όχι μόνο είδηση, αλλά και φωτογραφία του τυχερού δελτίου.Πηγή: sport-fm.gr

Εύκολα στους τελικούς το Μαϊάμι!!

Για τρίτη συνεχή χρονιά το Μαϊάμι θα είναι στους τελικούς του ΝΒΑ. Οι πρωταθλητές επικράτησαν εύκολα των Πέισερς (99-76) στο έβδομο τους ματς και θα υπερασπιστούν τον τίτλο τους απέναντι στους Σπερς.

Εύκολα στους τελικούς το Μαϊάμι
Η καρδιά του πρωταθλητή «μίλησε» την κατάλληλη στιγμή. Με αφετηρία την εξαιρετική του άμυνα και τον εκπληκτικό Λεμπρόν Τζέιμς να έχει αυτή τη φορά συμπαραστάτες στην επίθεση, το Μαϊάμι επικράτησε εύκολα 99-76 των Πέισερς, έκανε το 4-3 και έκλεισε για τρίτη διαδοχική χρονιά θέση στους τελικούς του ΝΒΑ, όπου θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τους Σπερς.

Ο «βασιλιάς» είχε 32 πόντους (16/17 βολές, 7/15 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ ο Ντουέιν Ουέιντ πρόσθεσε 21 πόντους (7/7 βολές, 7/16 δίποντα) και 9 ριμπάουντ. Ο Ρόι Χίμπερτ με 18 πόντους και 8 ριμπάουντ ξεχώρισε από τους ηττημένους, ενώ στα χαμηλά έμειναν Πολ Τζορτζ (7π. με 2/9 σουτ) και Ντέιβιντ Γουέστ (14π. με 6/15 σουτ).

Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο δωδεκάλεπτο, στο δεύτερο οι γηπεδούχοι ξέφυγαν στο σκορ χάρη σε τρία τρίποντα του Ρέι Άλεν και με επί μέρους σκορ 33-16 πήγαν στα αποδυτήρια με +15 (52-37). Οι παίκτες του Έρικ Σπόελστρα δεν απώλεσαν τον έλεγχο ούτε στην τρίτη περίοδο διατηρώντας διαφορά ασφαλείας, ενώ μετά τα πέμπτα φάουλ από Χίμπερτ και Τζορτζ τα πράγματα απλοποιήθηκαν και έσπασε το φράγμα του +20 (91-63 η μέγιστη διαφορά). Λίγο πριν το τέλος αποβλήθηκαν μετά από… κοκορομαχία οι Νόρις Κόουλ και Τζεφ Πέντεργκραφ.

Η σειρά των τελικών αρχίζει τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Μαϊάμι, εκεί που θα γίνει και το δεύτερο παιχνίδι, τα ξημερώματα της Δευτέρας. Στη συνέχεια η σειρά θα μεταφερθεί στο Σαν Αντόνιο.

Δωδεκάλεπτα: 19-21, 52-37, 76-55, 99-76.

Χιτ: Λεμπρόν 32 (8 ριμπ., 4 ασίστ), Ουέιντ 21 (9 ριμπ.), Μπος 9 (8 ριμπ.), Άλεν 10, Κόουλ 8, Άντερσεν 7 (5 ριμπ.), Τσάλμερς 7, Χάσλεμ 3, Λιούις 2, Μίλερ, Άντονι, Τζόουνς.

Πέισερς: Χίμπερτ 18 (8 ριμπ.), Γουέστ 14 (6 ριμπ.), Χιλ 13, Στίβενσον 10 (6 ριμπ., 5 ασίστ), Τζορτζ 7 (7 ριμπ.), Τ. Χάνσμπρο 6, Γκριν 2, Όγκουστιν 2, Τζόνσον 2, Πέντεργκραφ 2, Μαϊνμί, Γιανγκ. Μπ. Χάνσμπρο. Πηγή: sport-fm.gr

Αργεντινή: «Μπλόκο» για Σκόκο!! (videos)

Οι Νιούελς Ολντ Μπόις δεν μπόρεσαν να «αγκαλιάσουν» τον πρώτο τίτλο τους από το 2004, αφού ηττήθηκαν με 2-1 στην έδρα των Ολ Μπόις.
Ολοκληρώθηκε η 16η αγωνιστική του Final, οπότε απομένουν τρεις μέχρι τη λήξη της αργεντίνικης σεζόν, αλλά οι «λεπροί» διατηρούν πλεονέκτημα τριών βαθμών στη σχετική κατάταξη, αν και είχαν την ευκαιρία να ξεφύγουν με έξι! Άλλωστε, ο 26χρονος Τζόναθαν Φεράρι διαμόρφωσε το 1-0 στο 36ο λεπτό με ανάποδο ψαλιδάκι και ο Μαξιμιλιάνο Κορονέλ πέτυχε το 2-0 στο 60ό χάρη σε κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Το μόνο που κατέφεραν οι Νιούελς ήταν να μειώσουν με τον Μίλτον Κάσκο στο 78ο λεπτό ύστερα από φάση διαρκείας εντός της περιοχής του Νικολάς Καμπιάσο.
Νωρίτερα, η Σαν Μαρτίν πήρε μεγάλη «ανάσα» και διατήρησε ελπίδες για σωτηρία, αφού κατέγραψε εκτός έδρας νίκη με 3-1 επί της Τίγκρε. Δύο γκολ πέτυχε ο 24χρονος στράικερ, Κλαούντιο Ριάνιο, ενώ ο Γκαστόν Καπράρι διαμόρφωσε το 2-0 στο 23ο λεπτό. Στο 44ο, ο Λούκας Ζάνσον μείωσε σε 2-1, αλλά οι «ματαντόρ», που δεν έχουν άμεσο βαθμολογικό στόχο, έμειναν στις χαμένες ευκαιρίες του δεύτερου 45λεπτου.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Τίγκρε-Σαν Μαρτίν 1-3
Ολ Μπόις-Νιούελς Ολντ Μπόις 2-1
Η βαθμολογία του Final:
Ομάδα
Αγώνες
Βαθμοί
Νιούελς Ολντ Μπόις
16
32
Λανούς
16
29
Ρίβερ Πλέιτ
16
29
Σαν Λορένζο
16
27
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
16
27
Άρσεναλ Σαραντί
16
26
Κίλμες
16
24
Ατλέτικο Ραφαέλα
16
22
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
16
21
Ιντεπεντιέντε
16
21
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
16
20
Ρασίνγκ Κλουμπ
16
20
Ολ Μπόις
16
19
Κολόν Σάντα Φε
16
18
Τίγκρε
16
17
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
16
16
Ουνιόν Σάντα Φε
16
16
Βελέζ Σάρσφιλντ
16
15
Μπόκα Τζούνιορς
16
14
Αρχεντίνος Τζούνιορς
16
11
Σημείωση: Η πρωταθλήτρια της Inicial (Βελέζ Σάρσφιλντ) θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια του Final στις 30 Ιουνίου του 2013 σε μονό αγώνα, ο οποίος θα καθορίσει τον πρωταθλητή της σεζόν.
Η βαθμολογία για το Κόπα Σουνταμερικάνα:
Ομάδα
Αγώνες
Βαθμοί
Λανούς
35
63
Ρίβερ Πλέιτ
35
58
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
35
57
Ρασίνγκ Κλουμπ
35
53
Σαν Λορένζο
35
53
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
35
47
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
35
44
Κολόν Σάντα Φε
35
44
Κίλμες
35
43
Ατλέτικο Ραφαέλα
35
42
Ολ Μπόις
35
40
Ιντεπεντιέντε
35
38
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
35
37
Αρχεντίνος Τζούνιορς
35
30
Ουνιόν Σάντα Φε
35
23
Σημείωση: Στο επόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα θα πάρουν μέρος οι πέντε ή έξι ομάδες (ανάλογα με το νικητή της σεζόν) της παραπάνω βαθμολογίας.
Και η τριετής κατάταξη:
Ομάδα
Μέσος όρος
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.82
Ρίβερ Πλέιτ
1.66
Λανούς
1.63
Άρσεναλ Σαραντί
1.59
Μπόκα Τζούνιορς
1.59
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
1.53
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.47
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.42
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.40
Κολόν Σάντα Φε
1.36
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
1.33
Ολ Μπόις
1.31
Σαν Λορένζο
1.30
Τίγκρε
1.29
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.26
Κίλμες
1.23
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.20
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
1.16
Ιντεπεντιέντε
1.15
Ουνιόν Σάντα Φε
1.00
Σημείωση: Οι τελευταίοι τρεις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία, στο τέλος του Final.










Πηγή: onsports.gr