Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Γεωργιάδης: «Χρειάζεται χρόνος»

Ρίχνει τους τόνους στον ΠΑΟΚ ο Γιώργος Γεωργιάδης. Με δηλώσεις του στη Nova υποστήριξε ότι το χρήμα βοηθά, αλλά για να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό χρειάζεται χρόνος.

Γεωργιάδης: «Χρειάζεται χρόνος»
Ρίχνει τους τόνους ενόψει της νέας σεζόν στον ΠΑΟΚ ο Γιώργος Γεωργιάδης. Με δηλώσεις του στη Nova υποστήριξε ότι το χρήμα βοηθά, αλλά για να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό χρειάζεται χρόνος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Γεωργιάδη στη Nova:

Για τους χαμηλούς τόνους που κρατήθηκαν μετά τη νίκη στα Γιάννενα:
«Τα πλέι οφ είναι δύσκολη διαδικασία. Είναι τέλος της χρονιά και υπάρχει μεγάλη κούραση. Ο ΠΑΟΚ στη διάρκεια του πρωταθλήματος είχε μεγάλη διαφορά βαθμών αν και έπρεπε να κατοχυρώσει ξανά τη θέση στα πλέι οφ. Χάσαμε δύο παιχνίδια στα τελευταία λεπτά, ακολούθησαν τα δύο ματς με την Τρίπολη που κερδίσαμε παίζοντας καλά και μετά από συγκλονιστικά παιχνίδια με Ατρόμητο και Γιάννενα, πήραμε την πρώτη θέση».

Για τον τίτλο του φαβορί που έφερε ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ:
«Είχαμε τον τίτλο του φαβορί με το προβάδισμα των τεσσάρων βαθμών. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι στην ομάδα έχουμε τέσσερις δανεικούς, πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές που έληγαν τα συμβόλαια και έπρεπε να τους πείσουμε να τα δώσουν όλα. Αυτό ήταν και το πιο δύσκολο και το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχε η ομάδα. Αν και ξεκινήσαμε άσχημα, οι παίκτες βρήκαν κουράγιο και κατάφεραν αυτό που κατάφεραν».

Για τις μεταπτώσεις του ΠΑΟΚ, αγωνιστικά, στο έκτο ματς των πλέι οφ με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα:
«Είχαμε ένα άσχημο πρώτο ημίχρονο. Βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο. Στο δεύτερο οι παίκτες κατέθεσαν και τις τελευταίες δυνάμεις στο γήπεδο. Γενικά η διαδικασία των πλέι οφ δεν έχει φαβορί. Πέρυσι ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην τελευταία θέση, άλλη μία χρονιά τερμάτισε ο Ολυμπιακός τελευταίος. Είδαμε τον Ατρόμητο, να έχει μέτρια χρονιά και στα πλέι οφ ήταν η πιο φρέσκια ομάδα. Είναι μία δύσκολη διαδικασία χωρίς ξεκάθαρο φαβορί».

Για το δικό του μέλλον:
«Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζω. Ξεκίνησα το καλοκαίρι ως τεχνικός διευθυντής, σε μία πολύ δύσκολη περίοδο. Η ομάδα είχε πάρα πολλά προβλήματα και χρέη. Χάσαμε πάρα πολλούς και έμπειρους παίκτες και φαινόταν ότι η χρονιά θα ήταν πολύ δύσκολη. Ήρθε ο κ. Σαββίδης τα πράγματα διορθώθηκαν στον οικονομικό τομέα και η ομάδα απέκτησε ένα κύρος. Ελπίζω να έρθουν στον ΠΑΟΚ καλύτερες μέρες. Δεν έχει σημασία τι θα κάνω εγώ, σημασία να έχουν καθαρό μυαλό όσοι δουλεύουν στην ομάδα. Θα δούμε με ηρεμία τι θα κάνω, αν θα γυρίσω στη θέση μου. Θα συζητήσω με τους ανθρώπους που είναι στο αγωνιστικό τμήμα και θα αποφασίσω».

Για τις δηλώσεις του Σαλπιγγίδη και του Κατσουράνη:
«Πράγματι τα παιδιά είναι από τους πιο έμπειρους. Πέρασαν και αυτοί δύσκολα. Με πάρα πολλές φορές ακραίες αντιδράσεις από τον κόσμο. Οι μεγάλες ομάδες χρειάζονται, ηρεμία, καθαρό μυαλό, υπομονή και χρόνο για να προχωρήσουν».

Για τη συνολική εικόνα του ΠΑΟΚ στο δρόμο για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ:
«Σε κάποια παιχνίδια είχαμε καλή παρουσία. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το είδαμε με ισχυρούς αντιπάλους. Αν δούμε ότι παίξαμε τέσσερα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με την Τρίπολη κι ο Αστέρας έδειξε ανώτερος. Με τον Ατρόμητο πήραμε μόνο μία ισοπαλία. Εκτός έδρας δεν μπορέσαμε να κάνουμε ένα μεγάλο διπλό. Όλα αυτά μας ακολούθησαν και στα πλέι οφ. Γενικά, υπάρχει προβληματισμός, αλλά η θέση που βγάζει την ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ, με καθαρό μυαλό και με ενίσχυση να μπορέσουμε να κάνουμε μια ισχυρή ομάδα του χρόνου».

Για τη διαφορά από τον Ολυμπιακό:
«Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, η διαφορά ήταν μεγάλη. Δεν φτάσαμε κοντά φέτος να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Στα πλέι οφ, πέρα από τα άσχημα παιχνίδια που κάναμε, δίκαια βγήκαμε στην πρώτη θέση. Χάσαμε τρία παιχνίδια στο τέλος και αυτό μας στοίχισε. Στα δύο παιχνίδια με τον Αστέρα παίξαμε καλά, αλλά νομίζω στο τέλος δίκαια πήραμε την πρώτη θέση».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου του ΠΑΟΚ στα άσχημα αποτελέσματα
«Πέρασαν δύσκολα οι παίκτες μας. Μετά από κακό αποτέλεσμα εκτός έδρας, περίμενε κόσμος στο αεροδρόμιο, μετά από ήττες στην Τούμπα, περίμεναν να τους αποδοκιμάσουν έξω από το γήπεδο μας. Νομίζω όλο αυτό είναι υπερβολικό. Γνωρίζουμε το πάθος που έχει ο κόσμος για την ομάδα, αλλά όλο αυτό που τράβηξαν οι παίκτες, μετά από κάθε ήττα στην Τούμπα που σχεδιάζαμε πως θα διαφύγουν, δεν βοηθάει κανέναν. Ούτε τους παίκτες, ούτε τον πρόεδρο, ούτε το μεγαλομέτοχο. Πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη ηρεμία και στον κόσμο και στον οργανισμό του ΠΑΟΚ».

Για την αυξημένη πίεση μετά την έλευση του Ιβάν Σαββίδη:
«Έπαιξε το ρόλο του. Γνωρίζουμε όλοι μας ότι οι ομάδες δεν φτιάχνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Καλό είναι το χρήμα, σου δίνει την άνεση να φτιάξεις πράγματα, αλλά χρειάζεται χρόνος. Αλλιώς όλες οι ομάδες της Ευρώπης με τα πολλά χρήματα, θα έφτασαν σε επιτυχίες σε μικρό χρόνο. Υπάρχουν οι περιπτώσεις της Μάντσεστερ Σίτι, της Παρί σεν Ζερμέν, που ξόδεψαν πολλά χρήματα στην αρχή. Όταν ήρθε η υπομονή και προπονητής με σχέδιο, ήρθαν και οι επιτυχίες».

Για την επιλογή του Γιώργου Δώνη:
«Εγώ ήρθα λίγο μετά την άφιξη του κ. Δώνη στον ΠΑΟΚ, από τη στιγμή που έφυγε ο Παντελής Κωνσταντινίδης. Τον Γιώργο Δώνη τον γνωρίζω χρόνια. Προσπάθησα όλη τη χρονιά να τον στηρίξω. Έκανε καλά πράγματα στην ομάδα μας. Έπαιξαν πολύ νεαροί από την ακαδημία μας. Ήταν δύσκολοι οι πρώτοι μήνες με εντελώς καινούργια ομάδα. Υπήρξαν και λάθη και διαφωνίες. Εγώ ήμουν ο πρώτος άνθρωπος, όπως πρέπει να κάνει ο τεχνικός διευθυντής, να στηρίξει δηλαδή τον προπονητή ως το τέλος. Ο Δώνης είναι έμπειρος προπονητής. Στο τέλος με τον αποκλεισμό από τον Αστέρα, φτάσαμε στο διαζύγιο. Του εύχομαι τα καλύτερα».

Για τις υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ, το καλοκαίρι, στο Τσάμπιονς Λιγκ
«Πρέπει να κάνουμε μία ισχυρή ομάδα. Θα είναι δύσκολο το καλοκαίρι. Πρέπει να έχουμε την αυτοπεποίθηση ότι έχουμε μία πολύ καλή ομάδα, όπως πριν τρία χρόνια με τον Άγιαξ που τον αντιμετώπισε στα ίσια. Εκείνη η ομάδα είχε και καλούς παίκτες και μεγάλες προσωπικότητες. Όσοι ήταν γύρω από την ομάδα καταλάβαιναν. Ελπίζω να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, οι παίκτες να βοηθήσουν άμεσα την ομάδα και ο προπονητής να εγκλιματιστεί γρήγορα. Οι ομάδες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι δύσκολες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: