Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Κλειστον

Τo blog θα μεινει κλειστο εως το Σαββατο 29/10

Γκρέταρσον: "Σε ποιον να μιλήσω;"

Να... μαζέψουν τον Νίκο Κωστένογλου πριν διαλύσει την ΑΕΚ προέτρεψαν τον Άρναρ Γκρέταρσον, αλλά ο Ισλανδός σήκωσε τα χέρια ψηλά: "Σε ποιον να μιλήσω και τι να πω; Δεν υπάρχει τίποτα πλέον όρθιο", λέει ο τεχνικός διευθυντής των κιτρινόμαυρων.
Γκρέταρσον: "Σε ποιον να μιλήσω;"
Διοίκηση... παραιτημένη, παίκτες απλήρωτοι, προπονητής με προπονητικά συστήματα για... λούστρους, κόσμος πικραμένος και απελπισμένος. Τι να σου κάνει και ο Άρναρ Γκρέταρσον; Κάποιοι δεν τον άκουσαν το καλοκαίρι σε αρκετά θέματα και τώρα το πληρώνουν.
Όταν έλεγε από το τέλος του προηγούμενου πρωταθλήματος να τελειώσει η συνεργασία με τον Μανόλο Χιμένεθ γιατί είναι πολύ ακριβός για την ΑΕΚ, ο Σταύρος Αδαμίδης του έβαζε... χέρι. Όταν έλεγε να φέρει κάποιους παίκτες που τους ξέρει και μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα, ο Σταύρος Αδαμίδης άκουγε τον Μανόλο Χιμένεθ και τους δικούς του μανατζαραίους.
Τώρα, δικαιώνεται σε όλα ο Άρναρ Γκρέταρσον αλλά πλέον είναι αργά. Όπως φωνάζει και ο ίδιος με απελπισία: "Δεν υπάρχει κανένας να μιλήσω για να αλλάξει κάτι. Είναι πλέον αργά".


πηγή: sportdog.gr  

Συμφώνησαν Τζίγγερ – Βγενόπουλος!!

Αυτή είναι η μεγάλη είδηση από το σημερινό ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η σύμπνοια μεταξύ του Γιάννη Βαρδινογιάννη και του Ανδρέα Βγενόπουλο...
Συμφώνησαν Τζίγγερ – Βγενόπουλος!
Ο Τζίγγερ με επιστολή του, που διαβάστηκε στο ΔΣ, τόνισε ότι «συμφωνώ με ότι πουν τα μέλη Βγενόπουλου», ενώ ο Mr. Mig με δική του επιστολή ανέφερε ότι «συμφωνώ με ότι πουν τα μέλη Βαρδινογιάννη».

Μάλιστα, ο Βγενόπουλος με άλλη επιστολή ξεκαθάρισε πως οι Λομβάρδου και Λιβέρης εκπροσωπούν τον εαυτό τους και όχι τις θέσεις του ίδιου.

πηγή: sportdog.gr   

"Ροπαλιά" στη Βουλγαρία!!

Με εντυπωσιακή εμφάνιση ο Ηρακλής κέρδισε εκτός έδρας την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ.
"Ροπαλιά" στη Βουλγαρία!
Τα σετ: 19-25 (26'), 21-25 (26'), 21-25 (26').

Πάει στο CAS η Παναχαϊκή!!

Στο CAS ανακοίνωσε πως θα προσφύγει η Παναχαϊκή προκειμένου να ανατραπεί η αφαίρεση των πέντε βαθμών που αποφάσισε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για την υπόθεση με τον Ολυμπιακό Χερσονήσου.
Πάει στο CAS η Παναχαϊκή
Ο πρόεδρος της πελοποννησιακής ΠΑΕ, Αλέξης Κούγιας έλαβε τη σχετική απόφαση με την ελπίδα ότι η ομάδα του θα δικαιωθεί.
Παράλληλα, τονίζεται ότι ο αγώνας με τον Πλατανιά θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Αγυιάς.
Η ανακοίνωση αναλυτικά:
1) Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοινώνει ότι το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ομάδας μας για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής Κατηγορίας θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Αγυιάς την Κυριακή 30/10/2011 και ώρα 15.00.
Οι τιμές των εισιτηρίων θα είναι 10 ευρώ στις θύρες 1,3, σκεπαστή, ενώ στην θύρα των επισήμων (θύρα 2) η τιμή θα είναι 20 ευρώ.
Τα εισιτήρια θα διατίθενται στους φιλάθλους το Σάββατο το πρωί (10.00 -14.00), το Σάββατο το απόγευμα (18.00-20.00), την Κυριακή το πρωί (9.00-12.00), από τα γραφεία της ΠΑΕ στο γήπεδο της Παναχαϊκής, και από τις 13.30 και μετά από τα εκδοτήρια του γηπέδου.
Η ΠΑΕ Παναχαϊκή, λόγω της αναμενόμενης κοσμοσυρροής στον συγκεκριμένο αγώνα, θα τυπώσει 8.000 εισιτήρια.
Ο αγώνας δεν θα είναι τελικά νυχτερινός, διότι η Football League δεν έχει υπογράψει ακόμα την σύμβαση για απ' ευθείας μεταδόσεις αγώνων με την ΕΤ3 και την Conn-x TV

2) Σήμερα στις 18.00 μ.μ. θα γίνει η συνάντηση του προέδρου της ΠΑΕ Παναχαϊκή κ. Αλέξη Κούγια με το Δ.Σ. της ερασιτεχνικής Παναχαϊκής για την υπογραφή της συμφωνίας που αφορά το γήπεδο της Αγυιάς και τους λοιπούς χώρους.
Από την πλευρά της ΠΑΕ Παναχαϊκή η διάθεση είναι απολύτως συναινετική και είναι βέβαιο ότι εφόσον υπάρξει η ίδια διάθεση και από πλευράς ερασιτεχνικής Παναχαϊκής, θα υπάρξουν λύσεις για όλα τα θέματα.

3) Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή και οι συνεργάτες του αποφάσισαν ότι θα προσβληθεί στο CAS η εκδοθείσα απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία παρότι αθώωσε την ΠΑΕ Παναχαϊκή, τον κ. Αλέξη Κούγια, την ΠΑΕ Χερσόνησο, τον κ. Κουβαρά και τους ποδοσφαιριστές της Χερσονήσου, δεχόμενη ότι ο Πέτρος Σταθάκης και οι συνεργάτες του κατασκεύασαν μια ψεύτική και συκοφαντική ιστορία, αφαίρεσε 5 βαθμούς από την ΠΑΕ Παναχαϊκή.
4) Οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας εφόσον εξοφλήσουν και το υπόλοιπο του τιμήματος του εισιτηρίου, θα εισέρχονται κανονικά στο γήπεδο, διότι τα εισιτήρια θα ισχύσουν.
Αλλιώς θα πρέπει να περάσουν από τα γραφεία της ΠΑΕ στο γήπεδο και να παραλάβουν κανονικά εισιτήρια, ανάλογα με την θύρα της επιλογής τους, γεγονός το οποίο θα επαναλαμβάνεται σε κάθε εντός έδρας αγώνα μέχρι να συμπληρωθούν τα χρήματα τα οποία έχουν καταβάλει».

Έμπλεξε ο Τέρι... (ΒΙΝΤΕΟ)

Η αστυνομία της Αγγλία έχει ξεκινήσει έρευνα εναντίον του Τζον Τέρι μετά τις κατηγορίες πως επιτέθηκε ρατσιστικά στον αμυντικό της ΚΠΡ, Άντον Φέρντιναντ, καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο αρχηγός της Τσέλσι αποκάλεσε τον Φέρντιναντ «γ... μαύρο μ...ι»
Έμπλεξε ο Τέρι... (ΒΙΝΤΕΟ)
Στο μεταξύ, η Τσέλσι κατηγορείται από την αγγλική ομοσπονδία για την συμπεριφορά των παικτών της μετά την ήττα στο παιχνίδι του ανατολικού Λονδίνου με τη ΚΠΡ στο οποίο έπαιζε με εννιά παίκτες.
Η FA, επίσης, έχει ζητήσει από τον προπονητή της Τσέλσι, Άντρε Βίλας-Μπόας να εξηγήσει την συμπεριφορά του όπου είχε έντονα παράπονα από τον διαιτητή Κρις Φόι και κατά των βοηθών του.
Ο Βίλας-Μπόας είπε για τις κατηγορίες στον Τέρι: «Ο Τέρι μου είπε πως το περιστατικό ήταν μία μεγάλη παρεξήγηση. Για αυτό εξέδωσε ανακοίνωση αμέσως. Το βρίσκω παράξενο όταν οι άνθρωποι δεν εμπιστεύονται τα λόγια του εκπροσώπου αυτής της χώρας».


πηγή: sportdog.gr   (κλικ πάνω στη εικόνα)

Μην βιάζεστε, θα σκοντάψετε...!!

Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι είναι αισιόδοξος για την βελτίωση της Άρσεναλ, ωστόσο όπως διευκρίνισε, αυτό δεν θα γίνει και πολύ γρήγορα...
Μην βιάζεστε, θα σκοντάψετε...
«Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό έχω πραγματοποιήσει καλές εμφανίσεις και έχω σκοράρει πέντε φορές, όμως πιστεύω ότι οι νεαροί ποδοσφαιριστές μπορούν να βοηθήσουν την Άρσεναλ. Ο Γουίλσιρ, ο Ράμσεϊ και ο Γουόλκοτ έχουν προσφέρει αρκετά στην ομάδα, ενώ με βοηθούν με το παιχνίδι τους να γίνομαι καλύτερος.

Εφόσον συνεχίσουν έτσι μπορώ να ελπίζω ότι σιγά-σιγά θα βρούμε τον δρόμο μας»,
δήλωσε ο Ολλανδός άσος.

Νάτο και το πρόγραμμα της Football League...!!

Η Ένωση Β` και Γ` Εθνικής ανακοίνωσε το "κουτσουρεμένο" πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής, όπου θα γίνουν ως γνωστό μόνο 5 ματς. Οι αγώνες θα διεθαχθούν Παρασκευή (28/10), Κυριακή (30/10) και Δευτέρα (31/10), ενώ οι δύο από αυτούς θα είναι τηλεοπτικοί.
Νάτο και το πρόγραμμα της Football League...
Αναλυτικά:
Καλλιθέα - Διαγόρας (28/10, 19:00 Conn-X)
Θρασύβουλος - Αναγέννηση Γιαννιτσών (30/10, 15:00)
Βέροια - Βύζας Μεγάρων (30/10, 15:00)
Παναχαϊκή - Πλατανιάς (30/10, 15:00)
Πανθρακικός - Καλλονή (31/10, 19:00 Conn-X)

Φωτιά στο γήπεδο της Άντερλεχτ!!

Φωτιά ξέσπασε στο γήπεδο της Άντερλεχτ, χωρίς, ωστόσο, να υπάρξουν απώλειες, πέραν των γραμμάτων στην πινακίδα.
Φωτιά στο γήπεδο της Άντερλεχτ!
Όπως αναφέρουν οι Βέλγοι, η πυρκαγιά στο Constant Vanden Stock Stadium, γηπέδου της αντιπάλου της ΑΕΚ στο Europa League, ξέσπασε μπροστά στον τομέα 4 και οφείλεται σε ατύχημα και όχι σε βανδαλισμό.

Η φωτιά θα μπορούσε να είναι πολύ επικίνδυνη, καθώς στο συγκεκριμένο μέρος του γηπέδου βρίσκεται η μπουτίκ της ομάδας.

Ωστόσο, αφού έκαψε έναν... τοίχο και μερικά γράμματα από την πινακίδα του γηπέδου, οι πυροσβεστικές δυνάμεις την έσβησαν χωρίς άλλες απώλειες.

«Όχι απώλειες με ομάδες που παλεύουν να σωθούν»

Με ανακοίνωση της η Θύρα 4 σχολίασε στην ιστοσελίδα της τόσο την ισοπαλία 1-1 με τον Άρη όσο και την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό στο μπάσκετ.
«Όχι απώλειες με ομάδες που παλεύουν να σωθούν»
«Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 1-1 απέναντι σε έναν πολύ κατώτερο αντίπαλο. Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς καθώς σε μία στιγμή αδράνειας δεχτήκαμε ένα γρήγορο γκολ αλλά από κει και πέρα και κυρίως μετά το 30ο λεπτό η ομάδα ανέβασε ρυθμούς και περιόρισε τον αντίπαλο σε παθητικό ρόλο. Η υπεροχή μας καρποφόρησε στις αρχές του 2ου ημιχρόνου και με σκόρερ τον Θανάση Παπάζογλου φέραμε το παιχνίδι στα ίσια. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η ομάδα μας μπορούσε να φύγει με ένα άνετο διπλό από το ησυχαστήριο της οδού Παπαναστασίου περιορίστηκε αδικαιολόγητα σε έναν ανούσιο τρόπο ανάπτυξης και ως εκ τούτου έμεινε στην ισοπαλία.
Σε κάθε περίπτωση είμαστε δυσαρεστημένοι από το αποτέλεσμα καθώς έχουμε την απαίτηση η ομάδα μας να μην πετάει βαθμούς σε αγώνες απέναντι σε ομάδες που θα παλέψουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό στη football league.
Επόμενος αντίπαλος ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα σε ένα ματς που η νίκη είναι μονόδρομος προκειμένου να πλησιάσουμε την κορυφή του πρωταθλήματος.
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Στην πρεμιέρα της Α1 μπάσκετ, σε ένα ματς που διεξήχθη κεκλεισμένων τον θυρών η ομάδα μας γνώρισε την ήττα από τον ΟΣΦΠ με σκορ 52 - 65. Η ομάδα μπήκε δυνατά στην 1η περίοδο αλλά από κει και πέρα ο αντίπαλος ανέβασε την απόδοσή του με αποτέλεσμα η τελική έκβαση του αγώνα να μην είναι η επιθυμητή. Από κει και πέρα εμείς ως Θύρα 4 πιστεύουμε ότι η ομάδα θα βρει τον δρόμο της και καλούμε τον κόσμο να στηρίξει το τμήμα του Μπάσκετ που έχει χαρίσει πολλές ευχάριστες στιγμές στον σύλλογο».

"Είστε όλοι αθώοι!" Κλασικά...!!

Για μια ακόμη φορά ομάδες που εμπλέκονται στα στημένα αθωώνονται! Η πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Football League έβγαλε ...λάδι τους Εθνικό Αστέρα, Εθνικό Φιλιππιάδας, Αετό Σκύδρας, Αναγέννηση Επανομής, Πιερικό και Δόξα Κρανούλας.
"Είστε όλοι αθώοι!" Κλασικά...
Πλέον όλες οι ομάδες έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα που αρχίζει αυτό το Σαββατοκύριακο.
Αναλυτικά οι αποφάσεις που ανακοινώθηκαν από τη Football League:
Αριθμ. απόφ. 314/25-10-2011
ΠΡΟΣ Β. ΑΔΑΜΑΚΗ (Πρόεδρο)
Α. ΜΑΝΙΚΑ (Προπ/τη)
ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ
Ι. ΝΤΟΥΜΟ (Πρόεδρο)
Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ (Προπ/τη)
Απορρίπτει την πειθαρχική δίωξη ως προς τις ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ και ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ λόγω τυπικού και ουσιαστικού δεδικασμένου. Απαλλάσσει τους Β. ΑΔΑΜΑΚΗ, Α. ΜΑΝΙΚΑ, Ι. ΝΤΟΥΜΟ και Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ διότι δεν προέκυψε ανάμειξή τους (πειθαρχική δίωξη ποδοσφαιρικού εισαγγελέα της ΕΠΟ)
Αριθμ. απόφ. 315/25-10-2011
ΠΡΟΣ Δ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ (Πρόεδρο)
Π.ΔΗΜΟΥ(Ποδ/στη)
Ι. ΤΣΙΓΙΑΝΝΗ (Ποδ/στη)
ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ
Απαλλάσσει τους Δ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ, Π.ΔΗΜΟΥ, Ι. ΤΣΙΓΙΑΝΝΗ και
ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ από την αποδιδόμενη σε αυτούς πειθαρχική παράβαση (πειθαρχική δίωξη ποδοσφαιρικού εισαγγελέα της ΕΠΟ)
Αριθμ. απόφ. 316/25-10-2011
ΠΡΟΣ Μ. ΚΑΣΣΗ (Πρόεδρο)
Α. ΖΩΗ(Προπ/τη)
Α. ΜΠΑΛΑΣΑ (Πρόεδρο)
Α. ΒΟΣΝΙΑΔΗ (Προπ/τη)
ΤΑΠ ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ
ΤΑΠ ΑΝΑΓ. ΕΠΑΝΩΜΗΣ
Απαλλάσσει τους Μ. ΚΑΣΣΗ, Α. ΖΩΗ, Α. ΜΠΑΛΑΣΑ, Α. ΒΟΣΝΙΑΔΗ, ΤΑΠ ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ και ΤΑΠ ΑΝΑΓ. ΕΠΑΝΩΜΗΣ από την αποδιδόμενη σε αυτούς πειθαρχική παράβαση (πειθαρχική δίωξη ποδοσφαιρικού εισαγγελέα της ΕΠΟ)
Αριθμ. απόφ. 317/25-10-2011
ΠΡΟΣ Α. ΛΙΟΝΤΟΥ (Πρόεδρο )
ΤΑΠ ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ
Ι. ΝΑΥΡΙΝΙΑΔΗ (Πρόεδρο)
ΤΑΠ ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ
Απαλλάσσει τους Α. ΛΙΟΝΤΟΥ, ΤΑΠ ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ, Ι. ΝΑΥΡΙΝΙΑΔΗ και ΤΑΠ ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ από την αποδιδόμενη σε αυτούς πειθαρχική παράβαση (πειθαρχική δίωξη ποδοσφαιρικού εισαγγελέα της ΕΠΟ).

Απόλυση Θωμαΐδη με ερωτηματικά!!

Τη Δευτέρα (24/10) υπάλληλος του λογιστηρίου του FM 100 ανακοίνωσε προφορικά στον Κυριάκο Θωμαΐδη την απόλυσή του.
Απόλυση Θωμαΐδη με ερωτηματικά
Η ανακοίνωση έγινε λίγο πριν από την έναρξη της εκπομπής του, την ώρα που περίμεναν οι καλεσμένοι του. Αυτόν τον τρόπο επέλεξε η ΔΕΠΘΕ που διοικεί τον δημοτικό σταθμό FM 100 για να απολύσει έναν εργαζόμενό της και να διακόψει την πιο εμπορική εκπομπή της, τη «Δίκη στον FM100».
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημο από τον FM 100, ο οποίος περιορίζεται στη διαρροή των ειδήσεων, μέσω των ΜΜΕ. Υπενθυμίζεται ότι ο FM 100 ξαφνικά κατηγόρησε την προηγούμενη εβδομάδα τον Κ. Θωμαΐδη για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, λόγω της συνεργασίας του με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, λίγο πριν από το νέο κύμα αποκαλύψεων του δημοσιογράφου.
Οι φήμες οργιάζουν... Το μόνο σίγουρο είναι ότι η συμπεριφορά της διοίκησης του FM100 είναι περίεργη και γεννά πολλά ερωτηματικά. Ο Κυριάκος Θωμαΐδης θεωρεί την απόλυση παράνομη και καταχρηστική, ενώ καταγγέλλει και τον απαράδεκτο τρόπο που έλαβε χώρα. Η συνέχεια προφανώς θα μεταφερθεί σε μια άλλη «ΔΙΚΗ», μέσα στις αίθουσες πλέον.
Πηγή: gazzetta.gr

Βρήκε "στέγη" στην Κέρκυρα ο Μαρτίν!!

Στην απογευματινή προπόνηση της Κέρκυρας αναμένεται να δώσει το "παρών" ο Χουάν Μαρτίν, ο οποίος συμφώνησε για συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν.
Βρήκε "στέγη" στην Κέρκυρα ο Μαρτίν
Ο Αργεντίνος επιθετικός, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος μετά τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου, μετέβη το πρωί της Τρίτης στο νησί των Φαιάκων και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του έδωσε τα χέρια με τους ανθρώπους της νησιωτικής ομάδας. Μέχρι όμως να ξεκαθαρίσει από την ΕΠΟ πότε μπορεί να αγωνιστεί, η μεταγραφή δεν πρόκειται να ανακοινωθεί επισήμως.
Ο πανύψηλος σέντερ φορ μετά την ενσωμάτωσή του στις προπονήσεις, αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής στο φιλικό της Παρασκευής με τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Υπενθυμίζουμε πως ανάλογη περίπτωση είναι και αυτή του Στέλιου Ηλιάδη, ο οποίος υπέγραψε για ένα χρόνο στην Κέρκυρα, χωρίς ακόμα να έχει ανακοινωθεί και φυσικά να έχει δικαίωμα συμμετοχής.
Πηγή: contra.gr

Super 3: "Στο ΟΑΚΑ ξύπνησαν εφιάλτες χούντας"

Ο Super 3 εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τα τελευταία περιστατικά στα γήπεδα, με αποκορύφωμα τα όσα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο, εντός και εκτός του ΟΑΚΑ.
Super 3: "Στο ΟΑΚΑ ξύπνησαν εφιάλτες χούντας"
Ο σύνδεσμος φίλων Άρη στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για εποχές χούντας και απολυταρχικών καθεστώτων στην Ελλάδα και για... τσεπάτους πολιτικούς, οι οποίοι φοβούνται την συνάθροιση το κόσμου στα γήπεδα και τρέμουν την γενικευμένη διαμαρτυρία που μπορεί να ξεκινήσει από τις κερκίδες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Super 3:

«Το πρώτο θύμα ενός πολέμου είναι η αθωότητα. Παραφράζοντας τη γνωστή ρήση, επισημαίνουμε και υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο θύμα μιας στρατιωτικού καθεστώτος πολιτικής διακυβέρνησης μιας χώρας είναι η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης των πολιτών.
Αυτήν την απίστευτη λογοκρισία βίωσε το Ελληνικό ποδόσφαιρο το περασμένο Σάββατο σε μια κατρακύλα δίχως τέλος, με πρωταγωνιστές την αστυνομία και την πολιτεία αυτή τη φορά. Ένα πανό με πολιτικό περιεχόμενο στο ΟΑΚΑ έγινε αιτία και αφορμή να ξυπνήσουν εφιάλτες χούντας και απολυταρχικών καθεστώτων στην Ελλάδα του 2011. Στην Ελλάδα που η οικονομική χρεοκοπία συναγωνίζεται την πολιτική και την κοινοβουλευτική χρεοκοπία.
Παράνομες σωματικές έρευνες, παράνομες έρευνες σε αυτοκίνητα, ποινικές διώξεις για ένα πανό που εξέφραζε ό,τι αισθάνεται ο μέσος Έλληνας. Στην επταετία έψαχναν τι εφημερίδα είχε ο καθένας μέσα στο σακάκι του. Σήμερα ψάχνουν και διώκουν τα πανό που αναρτώνται στα γήπεδα με μηνύματα που δεν περιγράφουν τίποτα διαφορετικό από την αλήθεια.
Και φυσικά η επικαλούμενη άγνοια και… αθωότητα των πολιτικών προϊσταμένων, οι οποίοι βέβαια «δεν ήξεραν τίποτα» και σίγουρα «δεν έδωσαν τέτοια εντολή», δεν πείθει κανέναν καθώς η εξόφθαλμη αδράνεια και απροθυμία τους να ενεργήσουν πάνω σ' ένα θέμα που αποτελεί καθαρή υπέρβαση καθήκοντος, συνιστά σιωπηρή συναίνεση. Το μόνο που δεν ξέρουμε είναι αν υπάρχει και παρασκηνιακή επιβράβευση!
Σκληρή η αλήθεια και θέλει παντελονάτους πολιτικούς για να την αποδεχθούν. Δυστυχώς στην Ελλάδα αντί για παντελονάτους πολιτικούς έχουμε πάμπολλους τσεπάτους πολιτικούς. Που δεν αντέχουν και καταφεύγουν με την πρώτη ευκαιρία, με τη συνεργασία της αστυνομίας, σε χουντικές σκέψεις και πρακτικές. Δεν απομένει λοιπόν παρά να δούμε και λογοκριμένα έντυπα.
Και κάτι ακόμη που προκύπτει από την χουντική αυτή συμπεριφορά. Η πολιτική και οι πολιτικοί φοβούνται το ποδόσφαιρο. Φοβούνται την αυθόρμητη αντίδραση του οπαδού, φοβούνται τη συγκέντρωση και συνάθροιση στα γήπεδα. Τρέμουν στην ιδέα ότι κάτι που ενώνει τους οπαδούς, και είναι τα χρώματα μιας ομάδας, μπορεί να διευρυνθεί. Τρέμουν στην ιδέα μιας αυθόρμητης και γενικευμένης διαμαρτυρίας και κατακραυγής που θα ξεπηδήσει από τις κερκίδες.
Τρέμουν και επιστρατεύουν ό,τι και οι χούντες. Αντί για τα τανκς, τα ΜΑΤ, τις δυνάμεις καταστολής. Το εκτελεστικό όργανο του κράτους δηλαδή. Την αστυνομία που μπορεί πανεύκολα να μετατρέψει μια ειρηνική διαδήλωση σε γενικευμένα επεισόδια, να προβοκάρει, να τορπιλίσει, να φοβίσει, να τρομοκρατήσει.
Μόνο που σιγά-σιγά η κατάσταση ξεφεύγει καθώς βυθίζουν ολοένα και περισσότερο τον κόσμο στην απόγνωση και την ανέχεια. Η κατάσταση ξεφεύγει και σύντομα μπορεί να είναι ανεξέλεγκτη. Και τότε ούτε τα ΜΑΤ, ούτε τα δακρυγόνα, ούτε τα κλομπ θα είναι αρκετά για να «συμμαζέψουν» την οργή, τη διαμαρτυρία και την κατακραυγή…».

"Δεν διαχωρίζεις τους παίκτες"

Λάθος θεωρεί την τακτική του Νίκου Κωστένογλου ο Γιάτσεκ Γκμοχ, που έχει καθίσει και στον πάγκο της ΑΕΚ. "Ποτέ δε διαχωρίζεις τους παίκτες", εξηγεί ο έμπειρος προπονητής.
"Δεν διαχωρίζεις τους παίκτες"
O72χρονος προπονητής έχει περάσει από πολλούς… πάγκους. Έχει φάει τα γήπεδα με το κουτάλι. Την περίοδο 1985-86 ήταν στο τιμόνι της ΑΕΚ. Η άποψή του λοιπόν για το θέμα που προέκυψε με το γυάλισμα των παπουτσιών με τους νέους να προτρέπονται από τον Νίκο Κωστένογλου να γυαλίσουν τα παπούτσια των παλιών, έχει ιδιαίτερη σημασία.
"Είναι σαν να διαχωρίζεις σε δύο γκρουπ τους ποδοσφαιριστές σου. Εγώ ποτέ δεν το έκανα στην πολυετή καριέρα μου. Ξέρω ότι μπορεί να υπήρχαν παλιοί προπονητές που ακολουθούσαν τέτοιες μεθόδους, αλλά εγώ ποτέ δεν το έκανα αυτό. Ειδικά μετά ήττα, όπως αυτή από τον ΟΦΗ".
Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο gazzetta.gr

Πού να πάει;

Δεν υπάρχει θέμα αποχώρησης του Νίκου Καραγεωργίου από τον Εργοτέλη, παρά τα άσχημα αποτελέσματα που έχει η ομάδα στα πρώτα παιχνίδια της περίοδου.
Πού να πάει;
Αναλυτικά όσα είπε για το θέμα ο αντιπρόεδρος του Εργοτέλη, Γιάννης Δασκαλάκης, στον Athletic Radio 104,2:
Για τις φημολογίες περί θέματος με Καραγεωργίου: «Έχουμε αποδείξει ότι όταν λέμε πως στηρίζουμε τον προπονητή, το εννοούμε και το κάνουμε. Δεν έχει τεθεί κάτι διαφορετικό και δεν τέθηκε ποτέ. Είμαστε συνειδητοποιημένη ως διοίκηση ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής προπονητή. Δεν υπήρχε, ούτε υπάρχει θέμα προπονητή. Διοίκηση, παίκτες και τεχνική ηγεσία είναι ένα».
Για τις τελευταίες εμφανίσεις του Εργοτέλη:«Στα τρία τελευταία παιχνίδια κόντρα σε Άρη, ΟΦΗ, Παναθηναϊκό οι δύο εμφανίσεις ήταν τραγικές. Για αυτόν τον λόγο επιβλήθηκε το χρηματικό πρόστιμο αλλά και η τιμωρία για τα πειθαρχικά παραπτώματα. Όπως είμαστε αυστηροί στις πληρωμές, το ίδιο αυστηροί είμαστε και στα θέματα πειθαρχίας».
Για την συνεδρίαση του ΔΣ: «Αναλύθηκε η κακή εικόνα της ομάδας με τον Παναθηναϊκό. Και πέρυσι δεχτήκαμε 4 γκολ όμως όλη η Ελλάδα έλεγε ότι εμείς έπρεπε να κερδίσουμε. Η βαθμολογική συγκομιδή δεν είναι κακή σε σχέση με την περσινή σαιζόν. Είναι ακριβώς η ίδια».
Για την συνέχεια του πρωταθλήματος: «Ο Εργοτέλης δικαιώθηκε ηθικά γιατί βρεθήκαμε ψηλότερα στην βαθμολογία όπως αποδείχθηκε και με την υπόθεση των στημένων αγώνων. Ξεχνάμε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και κάνουμε νέα αρχή την ερχόμενη Κυριακή και αφού ακολουθεί ένα βατό πρόγραμμα».
Για τα κρούσματα απειθαρχίας: «Τα αποδυτήρια θέλουν σκληρή πειθαρχία. Οι δύο από τους τρεις είναι οι αρχηγοί της ομάδας. Αν ο ένας αρχηγός συμπεριφέρεται έτσι κατ’ αυτόν τον τρόπο πετώντας μπουκάλια μπροστά από τον πάγκο, τότε τι θα κάνουν οι υπόλοιποι; Όλοι έχουν υπογράψει τα συμβόλαια τους που αναφέρουν ότι στις 15 κάθε μήνα πρέπει να πληρώνονται. Όπως ο κύριος Παπουτσάκης θέλει να είναι εντάξει απέναντι στους παίκτες, έτσι και εκείνοι πρέπει να είναι σωστοί απέναντι στις υποχρεώσεις της ομάδας».
Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας: «Δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε ότι οι 22 παίκτες της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου θα έμεναν ελεύθεροι και μάλιστα μισοτιμής. Κάναμε τον σχεδιασμό μας δίχως αυτά τα δεδομένα. Ο στόχος της ομάδας δεν αλλάζει και παραμένει ίδιος. Τον Ιανουάριο θα δούμε τι θα γίνει όμως είναι νωρίς για να συζητήσουμε για μεταγραφές».
Για την παρουσία νεαρών ποδοσφαιριστών: «Μακάρι ο Καβουσάκης να αξιοποιήσει την ευκαιρία του όπως την πήρε και ο ποδοσφαιριστής Καπίνος του Παναθηναϊκού. Τις ευκαιρίες δεν τις παίρνει κάποιος μέσα από τα δικά μας λόγια. Ένας παίκτης αρπάζει την ευκαιρία μέσα από τις προπονήσεις. Επειδή δεν μπορεί να γίνει επαγγελματίας ο Δερμιτζάκης, ο Πίρσον θα είναι στον πάγκο της ομάδας».
Για την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης: «Έχουμε μια πολύ κακή παράδοση με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης όμως ένας καλός Εργοτέλης δεν μπορεί να φοβάται κάτι. Παίζουμε μια ομάδα που θα έρθει για τη νίκη και τα παίζει όλα για όλα».
 

Οι ...λιγόψυχοι δεν χωράνε άλλο!!

Ο Σάκης Τσιώλης έχει ευθύνες για τα άσχημα αποτελέσματα μέχρι τώρα, αλλά είναι άδικο να του τα φορτώνουν όλα...
Οι ...λιγόψυχοι δεν χωράνε άλλο
Τους κραδασμούς του άσχημου ξεκινήματος στο πρωτάθλημα τους απορροφά μέχρι τώρα ο Σάκης Τσιώλης. Προς αυτόν εκτοξεύονται τα περισσότερα «πυρά», δικαιολογημένα θα πει κανείς αφού αυτός είναι ο «καπετάνιος». Μέχρι ενός σημείου όμως. Γιατί, από ‘κει και πέρα είναι άδικο να χρεώνονται όλα στον 53χρονο τεχνικό.
Διαβάστε περισσότερα στο allaboutaris.com