Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Dominique Wilkins vs Michael Jordan!!

Η ελληνική έκδοση του ΝΒΑ θυμάται την ημέρα που ο Dominique Wilkins πέτυχε ρεκόρ καριέρας με 57 πόντους κόντρα στους Bulls του Michael Jordan.
Dominique Wilkins vs Michael Jordan
Atlanta, 10 Δεκεμβρίου 1986. Οι Hawks έχουν το καλύτερο ρεκόρ σε ολόκληρο του ΝΒΑ με 15-4 και είναι αήττητοι στην έδρα τους. Η αποστολή τους όμως δεν έμοιαζε καθόλου εύκολη τώρα. Αντίπαλός τους σε αυτό τον αγώνα ήταν οι Bulls. Μπορεί το Chicago να είχε ρεκόρ μόλις 9-9, ωστόσο ήταν η παρουσία του Michael Jordan που το έκανε απειλητικό.
Ο “Air” είχε ξεπεράσει τους 40 πόντους στα επτά τελευταία παιχνίδια της ομάδας του, ενώ εκτός αυτού ήταν και υπεύθυνος για μία από τις τέσσερις ήττες της Atlanta, ένα μήνα νωρίτερα. Τότε, στις 11 Νοεμβρίου ο Jordan είχε 37 πόντους στη νίκη της ομάδας του με 112-110. Τώρα οι Hawks όμως είχαν βρει ρυθμό. Και είχαν και την καλύτερη άμυνα σε ολόκληρο το ΝΒΑ.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους Hawks, που σημείωσαν τους πρώτους 14 πόντους του παιχνιδιού, με τον Wilkins να έχει σημειώσει τους 8 από αυτούς. Όταν τελείωσε η πρώτη περίοδος ο Dominique είχε 14 πόντους. Στο τέλος του ημιχρόνου είχε ήδη 30 πόντους, με την ομάδα του να προηγείται με 65-48!
Και ο Jordan όμως δεν πήγαινε πίσω, σκοράροντας με κάθε δυνατό τρόπο. «Έτσι ακριβώς πήγε το πράγμα. Θα ερχόταν στη μία πλευρά του γηπέδου και θα έκανε κάτι εκπληκτικό και θα του έκανα κομπλιμέντο. Μετά θα πήγαινα και θα έκανα το ίδιο στην άλλη πλευρά του παρκέ και θα μου έκανε αυτός κομπλιμέντο» δήλωσε μετά τον αγώνα ο “Nique” συμπληρώνοντας: «Οταν παίζεις κόντρα στον Michael Jordan τα βάζεις με τον καλύτερο. Είναι ο πιο σκληρός αθλητής με τον οποίο έχω παίξει αντίπαλος».
Κάποια στιγμή οι δύο θρύλοι του ΝΒΑ ήταν τόσο καλοί που νόμιζες ότι έπαιζαν μόνοι τους. Το παραδέχτηκε και ο νυν τεχνικός των Celtics, Doc Rivers, που τότε ήταν συμπαίκτης του Wilkins στους Hawks: «Εύχομαι να ήμουν μαζί με τον κόσμο στις εξέδρες και να παρακολουθούσα το παιχνίδι. Σε ένα σημείο του αγώνα τα έβαζαν ο ένας με τον άλλο σε κάθε φάση. Ήταν εκπληκτικό. Έμοιαζε σαν να ήρθε ο Michael στη φωλιά του Dominique, αλλά τα πήγε μία χαρά. Ο Michael είναι εκπληκτικός».
Για τον Wilkins βέβαια ήταν και θέμα εγωισμού. Οντας ο πρώτος σκόρερ του ΝΒΑ την σεζόν 1985/86 με 30.3 πόντους μέσο όρο, είδε τον Jordan να έρχεται με τις 40αρες του να τον προσβάλει. Για αυτό σταμάτησε στους 57 πόντους με 19/28 σουτ και 19/21 βολές για να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη με 123-95, στέλνοντας το μήνυμά του. Όχι βέβαια πως ο «Αέρινος» τα πήγε άσχημα, αφού είχε 41 πόντους με 15/25 δίποντα και 11/12 βολές.
Στο τέλος της σεζόν ο Jordan θα κέρδιζε τον πρώτο από τους συνολικά δέκα τίτλους πρώτου σκόρερ του ΝΒΑ που θα κατακτούσε στην καριέρα του. Ο μέσος όρος πόντων του την σεζόν 1986/87 προκαλούσε ίλιγγο: 37.1 πόντοι, ήτοι 3041 πόντοι συνολικά σε μία σεζόν! Το σύνολο πόντων του Jordan σε μία σεζόν είναι το τρίτο υψηλότερο όλων των εποχών στο ΝΒΑ, πίσω μόνο από τους 4.029 και 3.586 πόντους που είχε σημειώσει ο Wilt Chamberlain τις σεζόν 1961/62 και 1962/63. ΄
Εκείνο το βράδυ όμως η νύχτα ανήκε στον Dominique Wilkins, ο οποίος ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του, στέλνοντας εκείνη τη βραδιά το μήνυμά του. Οι 57 πόντοι που σημείωσε μάλιστα παραμένουν μέχρι και σήμερα οι περισσότεροι που έχει σημειώσει ποτέ παίκτης στην ιστορία των Atlanta Hawks.
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: