Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Τέσσερις προτάσεις για τη Ρέιντζερς!!

Τέσσερις προτάσεις για τη Ρέιντζερς
Όσες ακριβώς αναμένονταν ήταν τελικά οι επίσημες προτάσεις που έφτασαν στα γραφεία της Ρέιντζερς για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του συλλόγου! Οι διαχειριστές της ομάδας μέτρησαν τέσσερις προσφορές μέχρι τη λήξη της διορίας που είχαν θέσει και πλέον, αρχίζει η εξέτασή τους.

Οι Blue Knights συνέταξαν και κατέθεσαν την πρότασή τους, φυσικά με την άποψη ότι έχουν κάνει την καλύτερη – σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια – προσφορά. Οι άλλες τρεις προτάσεις ενδιαφερόμενων αγοραστών του συλλόγου, προήλθαν από γκρουπ με χώρα προέλευσης τη Σιγκαπούρη, την Αμερική και ένα από τη Γερμανία.

Οι διαχειριστές των «διαμαρτυρόμενων» περίμεναν τουλάχιστον πέντε προσφορές μέχρι το απόγευμα, αλλά αυτός που δεν έκανε ποτέ κίνηση, ήταν ο Μπράιαν Κένεντι, ιδιοκτήτης της ομάδας ράγκμπι, Sale Sharks.

Στην περίπτωσή του, επιβεβαιώθηκε η φημολογία που τον ήθελε να μην καταθέτει τη δική του πρόταση μέσα στη διορία που έχει δοθεί, αλλά πως θα το κάνει μόλις αντιληφθεί ότι το χειρότερο σενάριο, που είναι αυτό της διάλυσης, είναι πολύ κοντά στην επαλήθευσή του.

πηγή: england365.gr

Χάνει Σαραγόσα ο Πικέ!!

Χάνει Σαραγόσα ο Πικέ
Απών από την εκτός έδρας αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τη Σαραγόσα το ερχόμενο Σάββατο θα είναι ο Ζεράρ Πικέ. Ο Καταλανός αμυντικός αποχώρησε με ένα τράβηγμα στον μηρό από τη χθεσινή αναμέτρηση με τη Μίλαν.

Η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία, ωστόσο θα απουσιάσει από το παιχνίδι με την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ. Πάντως αναμένεται να επιστρέψει την ερχόμενη Τρίτη για το παιχνίδι με τη Χετάφε στο «Καμπ Νου».

πηγή: sportfm.gr

Μόνο... Μάλαγα για τον Ρουντ!!

Μόνο... Μάλαγα για τον Ρουντ
Απόλυτα συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις της Μάλαγα είναι ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ που δηλώνει ότι δεν τον απασχολεί σε καμία περίπτωση το ποδοσφαιρικό του μέλλον.

Ο Ολλανδός επιθετικός «μετακόμισε» στην Ανδαλουσία και την Μάλαγα το καλοκαίρι του 2011, ωστόσο το συμβόλαιο του εκπνέει φέτος. Στην ισπανική λίγκα έχει πετύχει 3 γκολ σε 19 συμμετοχές και φαίνεται πως υπολογίζεται αρκετά από τον Μάνουελ Πελεγκρίνι ενώ και ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι την δεδομένη χρονική στιγμή δεν σκέφτεται καν την... επόμενη μέρα της καριέρας του.

«Η ομάδα και εγώ θέλαμε να συζητήσουμε για ανανέωση τον Μάρτιο αλλά είμαι τόσο κοντά με την Μάλαγα, που σχεδόν ξέχασα να σκεφτώ το μέλλον μου. Δεν είναι και τόσο σημαντικό βέβαια. Το πιο σπουδαίο είναι να τελειώσει η ομάδα μου όσο το δυνατό υψηλότερα», ήταν τα λόγια του 35χρονου στην «Daily Leeuwarder Courant».

«Ελπίζουμε να υπογράψει»

«Ελπίζουμε να υπογράψει»
Το ενδιαφέρον που έχει προκύψει από μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους για τον Σίντζι Καγκάβα μόνο αδιάφορη δεν έχει αφήσει την διοίκηση της Ντόρτμουντ που έχει ήδη αρχίσει τις επαφές για την ανανέωση του συμβολαίου του 23χρονου επιθετικού.

Ο Ιάπωνας μεταγράφηκε στο γερμανικό σύλλογο το 2010, μετρώντας φέτος 12 γκολ σε 25 συμμετοχές στο πρωτάθλημα ενώ την περσινή σεζόν είχε 8 γκολ σε 18 συμμετοχές και φαίνεται να κοστολογείται περίπου στα 12 εκατ. ευρώ. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις έχουν "αναγκάσει" Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, να ασχολούνται σοβαρά με την περίπτωσή του και αυτός είναι ο λόγος που ο τεχνικός διευθυντής των Γερμανών, Μίκαελ Ζορκ, έκανε γνωστή την επιθυμία της διοίκησης να ανανεώσει το συμβόλαιο του παίκτη.

«Θα έχουμε μια απόφαση αρκετά σύντομα. Θα ήμασταν πολύ χαρούμενοι αν υπογράφαμε νέο συμβόλαιο μαζί του. Ο Καγκάβα είναι βασικό κομμάτι των πλάνων μας. Όλα είναι ανοικτά ακόμα, ο Σίντζι το μόνο που έχει να κάνει είναι να συνεχίσει να σκοράρει. Φυσικά γνωρίζουμε ότι θα του άρεσε να αγωνιστεί κάποια στιγμή στην Αγγλία ή την Ισπανία. Το μεγάλο ερώτημα είναι πότε θα γίνει αυτό», δήλωσε σχετικά στην εφημερίδα «Bild».

Με… αέρα πρωταθλητή!!

Με… αέρα πρωταθλητή
… πάει να γίνει και Κυπελλούχος! Ο Ολυμπιακός δεν πέρασε σαν άνεμος από το «Γεντί Κουλέ» αλλά σημασία έχει ότι πέρασε στον τελικό. Σε ένα παιχνίδι όπου ο αέρας έπαιξε περισσότερο από τις δύο ομάδες, οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν το 0-0 απέναντι στον ΟΦΗ και έστω και με λίγο άγχος στο τέλος, πάνε ολοταχώς για το νταμπλ με αντίπαλο τον Ατρόμητο.

Μετρημένες… οι καλές φάσεις στο ματς, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν περισσότερες στο πρώτο ημίχρονο και τον ΟΦΗ να γίνεται επικίνδυνος μετά το 70ο λεπτό. Δυνατές μονομαχίες, πάθος και καλό κλίμα στις κερκίδες ήταν τα θετικά στοιχεία ενός αγώνα που ποιοτικά, δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερος εξαιτίας του δυνατού αέρα.

Με πρόβλημα στον τετρακέφαλο αποχώρησε ο Ιμπαγάσα στο 646ο λεπτό του αγώνα.



Το 4-3-3 με το οποίο παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός, άλλαξε σε ότι αφορά την θέση των παικτών μέσα στο γήπεδο αρκετές φορές. Οι «ερυθρόλευκοι» με κινητήριο μοχλό τον Ιμπαγάσα που έψαχνε τις κάθετες πάσες, δεν άσκησαν την πίεση που συνηθίζουν, ωστόσο είχαν την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα. Ο Μιραλάς με τον Αμπντούν άλλαζαν θέσεις στα άκρα ενώ στην συνέχεια ο Βέλγος πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης της ομάδας του.

Οι τακτικές αλλαγές του Βαλβέρδε δεν είχαν αποτέλεσμα, καθώς η άμυνα του ΟΦΗ ήταν καλά στημένη. Με εξαίρεση την φάση του 3ου λεπτού όπου η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Σαχσανίδη λόγω αέρα και λίγο έλειψε να μπει στα δίχτυα…

Από εκείνο το σημείο και μετά, κλασική ευκαιρία η ομάδα του Βαλβέρδε δεν είχε… Ωστόσο, τόσο στο 18΄όταν ο Μαρκάνο έπιασε την κεφαλιά και ανάγκασε τον Σαχσανίδη σε εντυπωσιακή επέμβαση όσο και στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ιμπαγάσα στο 35΄, όπου η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του ΟΦΗ, ο Ολυμπιακός έδειχνε ότι με αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού, είχε συχνή παρουσία στην περιοχή του Σαχσανίδη.

Όσο για την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και έριξε μεγάλο βάρος στην αμυντική του λειτουργία. Λόπεθ και Παπουλής άλλαζαν θέση στα άκρα της επίθεσης (4-3-3) αλλά ήταν… αποκομμένοι από την μεσαία γραμμή και τον Βερόν και έμειναν στο πρώτο 45λεπτο χωρίς φάσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός είχε κόντρα τον αέρα και ο ΟΦΗ κακές επιλογές με αποτέλεσμα το παιχνίδι να μην έχει ρυθμό και φάσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν χώρο στους Κρητικούς που όταν ανέβασαν πλέον την απόδοσή τους, πήραν την κατοχή, κερδίζοντας και την μάχη του κέντρου.

Στο 64ο λεπτό ο Ιμπαγάσα ένιωσε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και αποχώρησε από το παιχνίδι δίνοντας την θέση του στον Μακούν. Ο Καμερουνέζος δεν κατάφερε να κάνει πιο ουσιαστικό το παιχνίδι της ομάδας του, έχοντας τον Τζεμπούρ να είναι εμφανώς κουρασμένος στην «πτέρυγα» και τον Μιραλάς μακριά από τον καλό του εαυτό.

Ο Αναστόπουλος στο τελευταίο 20λεπτο πήγε να «χτυπήσει» το παιχνίδι. Έβαλε και τον Ζορμπά προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του και παραλίγο να κάνει την «ζημιά» στον Ολυμπιακό στο 79΄με καλό σουτ έξω από την περιοχή και την μπάλα να περνάει άουτ. Ο ΟΦΗ προσπάθησε, πλησίασε την εστία του Κάρολ αλλά δεν κατάφερε κάτι περισσότερο ενώ στις καθυστερήσεις ο Μιραλάς αστόχησε απέναντι από τον Σαχσανίδη και έτσι έμεινε το 0-0 μέχρι το τέλος.





ΟΦΗ (Αναστόπουλος) : Σαχσανίδης, Μπούρμπος, Πίτσος, Γεωργίου, Ταυλαρίδης, Βερόν, Κάλαϊτζιτς (82΄Ουκάρ), Ζόρντι Λόπες, Χόρχε Λόπεθ (73΄Ζορμπάς), Παπουλής, Μάντζιος.

Ολυμπιακός (Βαλβέρδε) : Κάρολ, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα (64΄Μακούν), Τζεμπούρ (90+1΄Φουστέρ), Μιραλάς, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ορμπάϊθ, Τοροσίδης, Αμπντούν (85΄Χολέμπας).

πηγή: sportfm.gr

Ποτέ ξανά στο ποδόσφαιρο ο Μότζι!!

Ποτέ ξανά στο ποδόσφαιρο ο Μότζι

Δεν είχε τύχη η έφεση του Λουτσιάνο Μότζι κατά πρωτόδικης απόφασης που του είχε επιβάλει ισόβιο αποκλεισμό από το χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο πρώην γενικός διευθυντής της Γιουβέντους θεωρήθηκε εγκέφαλος του «Calciopoli», σκανδάλου που είχε συγκλονίσει την Ιταλία, η οποία τώρα βρίσκεται στη δίνη νέας υπόθεσης στημένων αγώνων μετά την αποκάλυψη πως ο Αντρέα Μασιέλο έναντι 50.000 ευρώ είχε σκοράρει σε βάρος της ομάδας του την εποχή που αγωνιζόταν στην Μπάρι.

Ο πρώην παράγοντας είχε προχωρήσει σε έφεση, με την Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή (CONI) να την απορρίπτει.

Παράλληλα ο Μότζι έχει καταδικαστεί από ποινικό δικαστήριο σε φυλάκιση 5 ετών και 4 μηνών για σχετική υπόθεση, αν και θεωρείται μάλλον απίθανο να εκτίσει ποινή, γεγονός που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο δαιδαλώδες πολλές φορές δικαστικό σύστημα της γειτονικής χώρας.

πηγή: sportfm.gr

Το (ξανά) παίρνει η Γιουνάιτεντ λόγω...!!

Το (ξανά) παίρνει η Γιουνάιτεντ λόγω...

Σπανίως... ανοίγεται στις μεταγραφικές περιόδους. Οχι ότι δεν ακουμπάει χρήματα, αλλά οι επιλογές της είναι ψαγμένες.  
 Βασίζεται περισσότερο στη δημιουργία, μέσω της φιλοσοφία της, της διάρκειάς που έχει σαν σύλλογος, στο κεφάλαιο «Φέργκιουσον», στις «παλιοσειρές» Γκιγκς, Σκόουλς που μεταδίδουν την μενταλιτέ στους νέους.

Ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον καταφέρνει και να παίρνει καλούς παίκτες από τις μικρομεσαίες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ και τους μετατρέπει σαν «εργαλεία» τίτλου, σε ποδοσφαιριστές με μέταλλο πρωταθλητή. Με τους τερματοφύλακες όμως είχε πρόβλημα. Πραγματικά αξιόπιστες περιπτώσεις στα 26 του χρόνια που είναι στον πάγκο ήταν οι Πέτερ Σμάιχελ και Εντβιν Φαν Ντερ Σααρ. Με τα καλά του και τα κακά του ο Μπαρτέζ, σίγουρα προβληματικές οι περιπτώσεις των Μπέιλι, Σίλι, Χάουαρντ, Ταΐμπι, Μπόσνιτς, Φόστερ και Ρικάρντο. Ο Νταβίδ Ντε Χέα αποτέλεσε την επιλογή για τη μετά Φαν Ντερ Σααρ εποχή.
Στα πρώτα του παιχνίδια ήταν απογοητευτικός. Δεχόταν εύκολα το γκολ, είχε κακές εξόδους, πρόβλημα στα μακρινά σουτ, αλλά και έλλειψη επικοινωνίας με τους αμυντικούς του. Κι αν οι συμπαίκτες του έδειχναν κατανόηση τους πρώτους μήνες, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Βασιλεία «έχασε» τους αμυντικούς του. Ο Σκωτσέζος τεχνικός έχασε την υπομονή του μετά τα «δώρα» που έκανε ο Ισπανός τερματοφύλακας στο ματς του «Ολντ Τράφορντ» απέναντι στη Μπλάκμπερν, τα οποία κόστισαν και την ήττα (3-2).

Ο τραυματισμός του Λίντεργκαρντ, του άνοιξαν εκ νέου την πόρτα της ενδεκάδας και η επιστροφή του ήταν στην αναμέτρηση με την Τσέλσι. Εκεί, ήταν που η εξαιρετική του επέμβαση στο σουτ του Μάτα, κράτησαν το 3-3 για την ομάδα του. Ακολούθησε ο εντός έδρας αγώνας με τη Λίβερπουλ. Στο 91ο λεπτό, κάνει μια παρόμοια (εξίσου εντυπωσιακή) επέμβαση σε σουτ του Τζόνσον, διατηρώντας το 2-1. Το αποκορύφωμα όμως, ήρθε τη Δευτέρα. Αντίπαλος η Μπλάκμπερν. Η ομάδα δηλαδή, η οποία τον... πέταξε εκτός ενδεκάδας. Τα τέσσερα «όχι» στις προσπάθειες των Ολσον, Χάνλεί, Χόιλετ και Πέντερσεν, επέστρεψαν στη Γιουνάιτεντ να πάρει τους τρεις βαθμούς στο φινάλε και να βρεθεί στο +5 από τη Μάντσετσερ Σίτι. Ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον στο τέλος της αναμέτρησης έσταζε μέλι για τον τερματοφύλακα, ο οποίος από εκεί που ήταν η αιτία που οι πρωταθλητές Αγγλίας δεν θα υπερασπίζονταν τον τίτλο τους, είναι ο λόγος που θα το κάνουν τελικά.
πηγή: sday.gr

«Μας φοβούνται στην Σίτι»

«Μας φοβούνται στην Σίτι»
Την πιθανή εκδίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, λόγω της ήττας με 6-1 στον πρώτο αγώνα, φοβούνται στην συμπολίτισσα Σίτι, όπως υποστηρίζει ο Άγγλος διεθνής των «κόκκινων διαβόλων», Άσλεϊ Γιανγκ. Επίσης, αναφέρθηκε στο άγχος που υπάρχει στην αντίπαλη πλευρά και δεν επηρεάζει καθόλου την ομάδα του.

Οι «μπέμπηδες» βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας διαφορά πέντε βαθμών από τους «πολίτες» με το ντέρμπι στο «Έτιχαντ» να πλησιάζει (30/4).

«Νομίζω ότι στην Σίτι φοβούνται ήδη την αντίδραση μας. Πολλοί μας ξέγραψαν νωρίς στη σεζόν, όταν βρεθήκαμε επτά βαθμούς μακριά από την κορυφή. Εμείς συνεχίσαμε να κάνουμε τη δουλεία μας ήρεμα και τώρα έχουμε ανακτήσει το προβάδισμα. Η πίεση ήταν πάντα στην πλευρά της Σίτι, εμείς δεν είχαμε ποτέ νεύρα. Δεν παίζουμε με φόβο και δεν βγάζουμε νεύρα ούτε στη διάρκεια των παιχνιδιών. Έχουμε το μομέντουμ μπαίνοντας στο τέλος της σεζόν», σχολίασε στην «Match of the Day».

πηγή: sportfm.gr

«Κλείνει» η τετράδα!!

«Κλείνει» η τετράδα
Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξουν τρεις ομάδες από την Ισπανία στην ημιτελική φάση του Europa League. Η Αθλέτικ Μπιλμπάο και η Ατλέτικο Μαδρίτης θέλουν να εκμεταλλευτούν τις νίκες που πήραν στους πρώτους αγώνες απέναντι στη Σάλκε και το Ανόβερο, ενώ η Βαλένθια θέλει να διαχειριστεί κατάλληλα το εκτός έδρας γκολ που πέτυχε στην έδρα της Άλκμααρ. Τον πρώτο λόγο έχει η Σπόρτινγκ κόντρα στη Μέταλιστ.

Βαλένθια-Άλκμααρ

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η Βαλένθια, ύστερα από την ήττα (2-1) που γνώρισε στον πρώτο αγώνα στην έδρα της Άλκμααρ. Οι «νυχτερίδες» προέρχονται από την εντός έδρας ισοπαλία (1-1) με τη Λεβάντε, ενώ οι Ολλανδοί δεν κατάφεραν να νικήσουν (2-2) τη Φίτεσε. Οι Μπαραγάν, Μίγκελ, Κανάλες και Μπανέγκα δεν μπορούν να παίξουν για την ομάδα του Ουνάι Έμερι, ενώ οι φιλοξενούμενοι καταστρώνουν τα πλάνα τους χωρίς τους Ορτίθ, Ρέινεν και ο Μπέρενς είναι αμφίβολος.

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Σάλκε

Τη σεζόν 1976/77 ήταν η τελευταία φορά που η Μπιλμπάο συμμετείχε στους «4» κάποιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Οι Βάσκοι κατάφεραν να κερδίσουν με σκορ 4-2 στην έδρα της Σάλκε και κρατούν στα χέρια τους το «εισιτήριο» για την προημιτελική φάση του Europa League. Η ομάδα του Μαρτσέλο Μπιέλσα προέρχονται από την ήττα (2-0) στην έδρα της Μπαρτσελόνα, ενώ οι Γερμανοί ήρθαν ισόπαλοι (1-1) στην έδρα της Χόφενχαϊμ. Οι γηπεδούχοι δεν υπολογίζουν τον τιμωρημένο Ιτουράσπε, ενώ τραυματίες είναι οι Όσιο, Καστίγιο και Γκουρπέγκι, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα αγωνιστούν χωρίς τους Χέβεντες και Μέτσελντερ.

Μέταλιστ-Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Θα πέσουν… κορμιά στην Ουκρανία για μία θέση στην ημιτελική φάση του Europa League. Η Σπόρτινγκ κατάφερε να κερδίσει (2-1) τη Μέταλιστ και θα προσπαθήσει να πετύχει ένα γκολ με το οποίο θα κρατήσει σφιχτά το «εισιτήριο» που θα την φέρει στους «4» της διοργάνωσης. Από την πλευρά τους, οι Ουκρανοί βολεύονται με το 1-0, όμως δεν είναι ομάδα που βάζει γκολ και μετά βασίζεται στην άμυνά της και αναμένεται να μπουν πολλά γκολ σε αυτό το ματς. Οι Πορτογάλοι προέρχονται από τη νίκη (1-0) στην έδρα της Λεϊρία, ενώ η ουκρανική ομάδα ήρθε ισόπαλη (1-1) με την Κρίβμπας.

Ανόβερο-Ατλέτικο Μαδρίτης

Την πορεία της σεζόν 2009/10, όταν και κατέκτησε το τρόπαιο, θέλει να επαναλάβει η Ατλέτικο, η οποία επικράτησε με σκορ 2-1 του Ανόβερου στη Μαδρίτη. Οι «ροχιμπλάνκος» προέρχονται από την εντός έδρας νίκη (3-0) επί της Χετάφε, ενώ οι Γερμανοί πήραν τους τρεις βαθμούς (2-1) απέναντι στην Γκλάντμπαχ. Οι γηπεδούχοι αναμένεται να παραταχθούν χωρίς τον Αντρεάσεν, ενώ η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε έχει τιμωρημένους τους Τουράν και Χουανφράν.

πηγή: sportfm.gr

Παπαδόπουλος: «Στόχος μας τα προημιτελικά»

Παπαδόπουλος: «Στόχος μας τα προημιτελικά»
Στόχος της Εθνικής Ελλάδας είναι να φτάσει στα προημιτελικά του Euro 2012, όπως δήλωσε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA. «Μπορούμε να τα πάμε καλά στους ομίλους, αφού βρισκόμαστε σε έναν πολύ ισορροπημένο όμιλο», τόνισε ο διεθνής αμυντικός της Σάλκε. «Είμαι περήφανος για την πρόοδο μου. Νομίζω πως είναι ένα μείγμα από ταλέντο και σκληρή δουλειά, το οποίο με βοήθησε να φτάσω μέχρι εδώ», πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA για

- την πρόκριση της Εθνικής Ελλάδας στο Euro 2012

«Η αλλαγή στην γενιά έχει γίνει πολύ καλά, κάτι που φάνηκε και στα προκριματικά. Έχουμε πολλούς νεαρούς παίκτες και είμαι πεπεισμένος πως μπορούμε να πάμε μπροστά. Θα πάμε στο Euro με στόχο τα προημιτελικά. Μπορούμε να τα πάμε καλά στους ομίλους, αφού βρισκόμαστε σε έναν πολύ ισορροπημένο όμιλο».

- τον εαυτό του

«Το γεγονός πως είμαι ο νεότερος παίκτης που έχει παίξει στην ελληνική Super League είναι φανταστικό. Είμαι περήφανος για την πρόοδο μου. Νομίζω πως είναι ένα μείγμα από ταλέντο και σκληρή δουλειά, το οποίο με βοήθησε να φτάσω μέχρι εδώ. Οι γονείς μου είναι πολύ αθλητικοί και αυτό έχει περάσει και σε εμένα. Ωστόσο, όλα αποτελούν ένα μείγμα σκληρής δουλειάς».

την αυριανή αναμέτρηση της Σάλκε με την Μπιλμπάο

«Προφανώς μετά από μια ήττα, δεν είμαστε το φαβορί. Ωστόσο θα παλέψουμε. Ήδη έχουμε δείξει αρκετές φορές πως μπορούμε να σκοράρουμε αρκετά γκολ».

Αισιόδοξα μηνύματα για Σάντος!!

Αισιόδοξα μηνύματα για Σάντος
Θετική έκβαση θα έχει η υπόθεση της παραμονής του Φερνάντο Σάντος στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας, σύμφωνα με όσα γράφει η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής παρουσιάζεται διαφορετικός σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, αφού δείχνει κεφάτος και κάνει σχέδια για το «αύριο» του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Πριν από λίγες μέρες ο Πορτογάλος είχε δηλώσει «το Euro 2012 είναι μια μεταβατική φάση και αυτό που επιζητώ είναι η δημιουργία της βάσης της μελλοντικής Εθνικής Ελλάδος».

Μετά πήγε στον τελικό της ΕΠΣΠ, όπου ήθελε να «τσεκάρει» κάποιους πιτσιρικάδες, κάτι που δείχνει μακρινό ορίζοντα. Όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει αίσιο τέλος στο συγκεκριμένο ζήτημα και ο Σάντος θα προσπαθήσει να οδηγήσει την Εθνική στην τελική φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας σε δύο χρόνια.

«Θέλω ένα τρελό ματς»

«Θέλω ένα τρελό ματς»
Ανοικτό παιχνίδι που να μην στηριχθεί στην τακτική είναι η επιθυμία του Όσκαρ Καρντόζο ενόψει του σημερινού επαναληπτικού Τσέλσι – Μπενφίκα για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Έτοιμος για «μάχη» είναι ο Παραγουανός στο Λονδίνο και δεν απογοητεύεται από το πλεονέκτημα των «μπλε».

Στο πρώτο παιχνίδι, οι Πορτογάλοι είχαν γνωρίσει την ήττα με 1-0 και θα χρειαστεί, αν μη τι άλλο, μια μίνι υπέρβαση για να προκριθούν στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου αναμένεται να περιμένει η Ρεάλ Μαδρίτης.

«Προφανώς η πρόκριση είναι υπέρ της Τσέλσι με 60-40, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι είναι χαμένο. Είναι αρκετά πιθανό να ξεπεράσεις ένα γκολ στην Ευρώπη. Η επιθετική γραμμή της Τσέλσι είναι πολύ καλή και φαίνεται από τα ονόματα που διαθέτει αλλά δεν είναι πάντα αρκετό να κερδίσεις τα παιχνίδια. Θέλουμε ένα ανοικτό και «τρελό» ματς. Αν ο αγώνας πάει στην τακτική, η Αγγλική ομάδα θα έχει σαφές προβάδισμα. Είμαστε προετοιμασμένοι για δύσκολη αναμέτρηση. Να σκοράρουμε, να νικήσουμε και να προκριθούμε στα ημιτελικά είναι το όνειρο μας»,
σχολίασε για το ματς στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

πηγή: sportfm.gr

Γκουαρντιόλα: «Ο κύριος Ιμπραΐμοβιτς μπορεί να λέει ό,τι θέλει»

Γκουαρντιόλα: «Ο κύριος Ιμπραΐμοβιτς μπορεί να λέει ό,τι θέλει»
Στα παράπονα που εξέφρασε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς για το δεύτερο πέναλτι, που δόθηκε στη Μπαρτσελόνα στον αγώνα με τη Μίλαν, απάντησε ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε πως παρά τα όσα λέγονται, οι «μπλαουγκράνα» δικαίως προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Champions League.

Μετά το τέλος του αγώνα ο παίκτης των «ροσονέρι» δήλωσε πως δε μπορεί να καταλάβει την απόφαση του διαιτητή, αλλά τώρα καταλαβαίνει τι εννοεί ο Μουρίνιο για το τι συμβαίνει στα παιχνίδια μέσα στο «Καμπ Νου».

«Ο κύριος Ιμπραΐμοβιτς μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Τώρα κάνει “συμμαχία” με τον Μουρίνιο. Αλλά στο γήπεδο, στη στιγμή της αλήθειας, εκεί είναι που πρέπει ο Ζλάταν να πει ό,τι έχει να πει. Και τα δύο πέναλτι μας δόθηκαν σωστά», δήλωσε ο προπονητής των Καταλανών και πρόσθεσε:

«Αν ο Ιμπραΐμοβιτς ή ο Μουρίνιο πιστεύουν πως δεν αξίζουμε την πρόκριση και πως κερδίζουμε επειδή οι διαιτητές σφυρίζουν υπέρ μας, θέλω απλά να τους υπενθυμίσω πως είναι η πέμπτη συνεχόμενη φορά που προκρινόμαστε στους “4” του Champions League.Αυτό κάτι πρέπει να σημαίνει».

πηγή: sportfm.gr

Μέσι: «Εκμεταλλευτήκαμε τις δυνάμεις μας»

Μέσι: «Εκμεταλλευτήκαμε τις δυνάμεις μας»
Την ικανοποίηση του για τη νίκη (3-1) που πέτυχε η Μπαρτσελόνα κόντρα στη Μίλαν στον επαναληπτικό αγώνα για τα προημιτελικά του Champions League εξέφρασε ο Λιονέλ Μέσι και παραδέχτηκε πως η ιταλική ομάδα δυσκόλεψε τους «μπλαουγκράνα».

«Γνωρίζαμε πως θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Άλλωστε και στον πρώτο αγώνα δυσκολευτήκαμε αρκετά. Αυτή τη φορά τα δώσαμε όλα προκειμένου να κερδίσουμε», δήλωσε ο 24χρονος επιθετικός.

Ο Αργεντινός αναγνώρισε πως οι παίκτες του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι «πάλεψαν» πολύ σκληρά, αλλά θεωρεί πως η ομάδα του έκανε «τέλεια χρήση των δυνάμεων της», ώστε να περιορίσει τις ευκαιρίες των «ροσονέρι».

«Η Μίλαν έχει σπουδαίους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αποδεικνύουν την ποιότητα τους τόσο στο ιταλικό πρωτάθλημα όσο και στην πορεία τους στο φετινό Champions League. Εμείς γνωρίζαμε πως έπρεπε να εκμεταλλευτούμε τα δυνατά μας σημεία και γι’ αυτό κερδίσαμε και πήραμε το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης», είπε ο Μέσι.

Η Μπαρτσελόνα περνάει για πέμπτη συνεχόμενη φορά στα ημιτελικά του Champions League και στην φάση των «4» θα αντιμετωπίσει είτε τη Τσέλσι είτε την Μπενφίκα, οι οποίες αγωνίζονται σήμερα στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Ικανοποιημένος ο διαιτητής του Μπαρτσελόνα-Μίλαν!!

Ικανοποιημένος ο διαιτητής του Μπαρτσελόνα-Μίλαν
Βέβαιος πως είχε καλή απόδοση και απέφυγε τα σοβαρά λάθη δήλωσε ο Μπιόρν Κάιπερς, διαιτητής του χθεσινού προημιτελικού του Champions League ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Μίλαν, που προκάλεσε πολλές διαμαρτυρίες για το δεύτερο πέναλτι που καταλόγισε υπέρ των γηπεδούχων.

«Όλα πήγαν καλά. Έλαβα πολλά τηλεφωνήματα μετά το τέλος του αγώνα και όλοι μου έλεγαν καλά λόγια. Θεωρώ ότι τα πήγαμε πολύ καλά. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου», ανέφερε ο Ολλανδός ρέφερι, ενώ για τις αιχμηρές δηλώσεις του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς αρκέστηκε να πει πως «… δεν ήταν σωστό αυτό που είπε».

πηγή: sportfm.gr

Κι εκείνοι το βιολί τους…!!

Κι εκείνοι το βιολί τους…
Την ώρα που ο Παναθηναϊκός βουλιάζει, η ιστορία του πηγαίνει από τους κύκλους στο περιβάλλον των μετόχων και τούμπαλιν!

Αφού μετά την απάντηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη για το μνημόνιο, ήρθε αυτή του Ανδρέα Βγενόπουλου για τα δημοσιεύματα εκείνου του καιρού των «φιλικών» εφημερίδων του Τζίγκερ, για να απαντήσει εκ νέου ο μεγαλομέτοχος, λέγοντας «γιατί περίμενε εφτά μήνες μετά το Πεντελικό για να τα δώσει στη δημοσιότητα».

Και η νύχτα προβλέπεται μεγάλη…

Αφού ο κόσμος του Παναθηναϊκού διαβάζει για αντιδικίες, για διαφωνίες και για ένα σωρό άλλα, αλλά όχι για λύσεις… Κάθε τρεις και λίγο, ανακαλύπτεται ένα πρόβλημα. Το πρώτο της Τετάρτης είχε να κάνει με την ανακοίνωση του Βγενόπουλου. Ακολούθως, ο Τζίγκερ απάντησε.

Στην συνέχεια, το τρίτο επεισόδιο της ημέρας ήταν όταν ο Mr MIG πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας πως ουδέποτε συνεργάτες του Βγενόπουλου αντέκρουσαν την άποψη του Τζίγκερ ότι δεν υπήρξε η σύμφωνη γνώμη του, υποστηρίζοντας ότι εκείνο το διάστημα διαψεύστηκε από τον μεγαλομέτοχο η επίτευξη συμφωνίας. Αντίθετα, παραπέμπουν στα δημοσιεύματα των εφημερίδων τις ημέρες που ακολούθησαν τη συνάντηση και τα οποία έκαναν λόγο για «συμφωνία κυρίων» ανάμεσα σε Βαρδινογιάννη και Βγενόπουλο.

Η θέση τους είναι πως αν εξαρχής δεν συμφωνούσε ο μεγαλομέτοχος με τους όρους του μνημονίου, που είχε δημοσιευτεί σε όλα τα ΜΜΕ, τότε θα είχε διαψεύσει άμεσα ότι η συμφωνία του με τους Πατέρα και Βγενόπουλου κινείται πάνω στο συγκεκριμένο έγγραφο.

Και τέλος (μέχρι στιγμής), ο Τζίγκερ επανέρχεται εκφράζοντας την απορία του για το τάιμινγκ που επέλεξε ο Ανδρέας Βγενόπουλος να χρησιμοποιήσει το επιχείρημα της «συμφωνίας κυρίων». «Αφού έχει στα χέρια του αυτό το έγγραφο και αφού έχει και μάρτυρα (τον Πατέρα) να υποστηρίξει τα λεγόμενα του, γιατί δεν χρησιμοποίησε το επιχείρημα του στη συνέντευξη που είχε δώσει τον Σεπτέμβριο του 2011 στο Πεντελικό, ώστε να εκθέσει τα κακώς κείμενα; Γιατί περίμενε να περάσουν εφτά μήνες;», ανέφερε το περιβάλλον του Τζίγκερ.

πηγή: sportfm.gr

«Κάστρο το Έμιρεϊτς»

«Κάστρο το Έμιρεϊτς»
Φόβο και τρόμο προκαλεί στις φιλοξενούμενες ομάδες το γήπεδο της Άρσεναλ, «Έμιρεϊτς» σύμφωνα με τον ποδοσφαιριστή της ομάδας, Τίο Γουόλκοτ και μερίδιο επιτυχίας σε αυτό το γεγονός έχουν και οι φίλαθλοι των «κανονιέρηδων».

«Οι οπαδοί μας περιμένουν από εμάς να νικάμε κάθε παιχνίδι και εμείς από την μεριά μας βγαίνουμε στο γήπεδο, δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και νιώθουμε πως μπορούμε να νικήσουμε όλα τα ματς. Το «Έμιρεϊτς» αρχίζει να γίνεται κάστρο και αυτό θέλουμε να είναι. Mε την βοήθεια των οπαδών μας επιτυγχάνεται αυτό. Οι φίλαθλοι των φιλοξενούμενων ομάδων, καθώς και οι παίκτες τους δεν θέλουν να έρχονται στο γήπεδο μας, ειδικά τους τελευταίους μήνες. Είναι σαν να έχουμε έξτρα παίκτη μαζί μας εντός αγωνιστικού χώρου», ήταν τα λόγια του 23χρονου επιθετικού στο επίσημο σάιτ της Άρσεναλ.

πηγή: sportfm.gr

«Για τον κόσμο μας…»

«Για τον κόσμο μας…»
Να μην απογοητεύσουν τον κόσμο του Παναθηναϊκού που «εξαφάνισε» τα εισιτήρια του πέμπτου προημιτελικού με τη Μακάμπι κάλεσε την ομάδα του ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς εν όψει της αυριανής μεγάλης αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ. Παράλληλα τόνισε πως το προσεχές ματς θα είναι τελείως διαφορετικό από όσα έχουν προηγηθεί και θα πρέπει η ομάδα του να είναι προετοιμασμένη για τα πάντα.

«Είναι το πέμπτο παιχνίδι στα πλέι οφ, ένα ματς χωρίς αύριο. Η μοναδική διαφορά είναι πως έχουμε παίξει τέσσερα ματς με το πρώτο παιχνίδι να είναι διαφορετικό σε σχέση με τα άλλα τρία. Και παρότι παίζουμε στο ΟΑΚΑ εκείνο που θα προσπαθήσω να μεταδώσω στους παίκτες είναι πως είναι μεγάλο προνόμιο να παίζεις μπροστά σε τόσο κόσμο και πρέπει να κάνουν τα πάντα προκειμένου να νικήσουν μπροστά σε τόσο κόσμο. Και κάτι που πιστεύω θα είναι σημαντικό είναι να αγωνιστούμε με συγκέντρωση και να μην κάνουμε πολλά λάθη και παρακολουθώντας τα προηγούμενα παιχνίδια, καλό θα είναι να κερδίσουμε στα ριμπάουντ. Αυτό το παιχνίδι είναι διαφορετικό γιατί έχουν μεσολαβήσει επτά ημέρες. Κι από ψυχολογικής απόψεως είναι διαφορετικό για τους παίκτες», τόνισε ο Σέρβος προπονητής.

Αναφορικά με τη σημασία της τακτικής και τις τροποποιήσεις που περιμένει στο παιχνίδι των αντιπάλων, ο «Ζοτς» είπε: «Στην τακτική βλέποντας τα προηγούμενα παιχνίδια προσπάθησαν να προσθέσουν κάποια καινούρια στοιχεία. Το ίδιο θα κάνουν και αύριο. Αυτό σημαίνει ότι τόσο εγώ όσο και το προπονητικό τιμ θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ό,τι καινούριο προσπαθήσουν να κάνουν. Αυτή είναι η δουλειά μας, αλλά θέλω να επαναλάβω ότι το κλειδί είναι να παίξουμε με ηρεμία και συγκέντρωση και να μην κάνουμε λάθη. Το καλό είναι ότι όλοι είναι εντάξει στην υγεία τους και αυτά είναι καλά νέα».

Πέραν της τακτικής, ιδιαίτερη σημασία έχει και η ψυχολογική προετοιμασία της ομάδας, όπως αποδείχτηκε και μεταξύ τρίτου και τέταρτου ματς. «Υπήρχαν συζητήσεις πριν τον τέταρτο αγώνα, είδαμε και τα 40 λεπτά του περασμένου ματς. Μιλήσαμε με όλους τους παίκτες και κάποιοι μίλησαν με άλλους χωριστά. Αυτό που είπα στο ξεκίνημα ήταν να μην υπάρχει νευρικότητα για τον αγώνα. Αυτό θα γίνει και σήμερα κατά την προπόνηση. Μία διευκρίνηση μόνο: δεν ήρθε κανένας στο δωμάτιο του κόουτς στις 4 το πρωί».

Για το γεγονός ότι η Μακάμπι αναδεικνύει σε κάθε ματς διαφορετικό πρωταγωνιστή, είπε: «Είναι απλό, αναλύεις το παιχνίδι και βλέπεις κάποια στατιστικά πράγματα. Είναι τόσο εύκολο να καταλάβεις σε ποιους παίκτες πιστεύει περισσότερο ο προπονητής τους, από το χρόνο συμμετοχής που έχουν. Ίσως η μόνη έκπληξη ήταν ο τρόπος που έπαιξε ο Οχαγιόν. Όλα τα υπόλοιπα είχαν να κάνουν με τον τρόπο που έπαιξε καθ' όλη τη διάρκεια η Μακάμπι. Όλα αυτά είναι θέματα τακτικής κατά τη διάρκεια του αγώνα. Όπως για παράδειγμα πως αγωνίστηκε στο τελευταίο τρίλεπτο του δ' αγώνα. Είναι θέμα του προπονητή. Είναι εύκολο να πούμε που βασίζεται το επιθετικό παιχνίδι της Μακάμπι, αλλά το ίδιο εύκολο είναι να μιλήσουν αυτοί για εμάς».

Ερωτηθείς αν περιμένει κάτι ξεχωριστό από ορισμένους παίκτες στο ματς της Πέμπτης, απάντησε: «Είναι ένα μεγάλο το αυριανό. Πάντα στα μεγάλα ματς είναι ένας παίκτης που αποφασίζει να κάνει πολλά πράγματα. Θυμάστε τον αγώνα της περασμένης σεζόν στα πλέι οφ με τον κ. Αντώνη Φώτση; Ήταν σε μεγάλη βραδιά, ήταν καθοριστικός για την έκβαση του αγώνα με 6/6 σουτ τριών πόντων. Αυτό το καταλαβαίνουν όλοι... Όμως στο παιχνίδι συμβαίνουν πολλά πράγματα. Άμυνα, ριμπάουντ, κλεψίματα, τάπες… Οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι ένας παίκτης τα κάνει όλα μόνος του. Πρόσφατα παρακολούθησα τον τελικό του NCAA ανάμεσα στο Κάνσας και το Κεντάκι. Προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, το σχόλιο από τον κόσμο ήταν ότι ένας παίκτης που δεν είχε σκοράρει, έκανε τα πάντα στο γήπεδο. Ήταν ο Άντονι Ντέιβις. Χωρίς να σκοράρει είχε κάνει τα πάντα για την ομάδα του. Οπότε μπορούμε να ψάξουμε κάποιον σαν αυτόν».

Για την έφεση της Μακάμπι να επιδιώκει το ένας εναντίον ενός, είπε: «Είναι πολύ σημαντικό για το παιχνίδι αυτό. Σε πολλές φάσεις απομονώνουν έναν παίκτη και παίζουν ένας εναντίον ενός. Σε πολλά σημεία το κάνουν. Καθένας και όλοι οι παίκτες θα πρέπει να είναι έτοιμοι να παίξουν άμυνα ένας εναντίον ενός. Είναι το όνειρο όλων των προπονητών σε όλο τον κόσμο. Όπως είπαμε, αν σταματήσεις κάποιον στο ένας εναντίον ενός θα έχεις μεγάλο πλεονέκτημα. Είναι απλά τα πράγματα».

Όσο για τις δηλώσεις παικτών της ομάδας πως είναι έτοιμοι να… πεθάνουν για τον προπονητή τους, είπε: «Τους έχω εδώ όλη τη μέρα, αν θέλω να τους πω κάτι. Είναι η αληθινή ζωή, όταν μιλάς με τον άλλο διά ζώσης, να τον κοιτάς στα μάτια. Δεν είναι κάτι το καινούριο αυτό που είπα εγώ γι' αυτούς και αυτοί για εμένα».

Τέλος, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ζήτησε ειρηνική ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ. «Ένα τελευταίο πράγμα που θέλω να παρακαλέσω τον κόσμο, είναι να παρακολουθήσουν, όπως έκαναν και στα προηγούμενα ματς, χωρίς κάποιο επεισόδιο. Κι αυτό γιατί υπήρχε εξαιρετική ατμόσφαιρα και στο Τελ Αβίβ».

Μένει στο «Ολίμπικο» η Ρόμα!!

Μένει στο «Ολίμπικο» η Ρόμα
Το «Ολίμπικο» θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί η Ρόμα μέχρι το 2015. Η διοίκηση των «τζιαλορόσι» ήρθε σε συμφωνία με την Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιταλίας για τη χρήση του σταδίου, που χρησιμοποιεί ως έδρα από το 1953, για τρία επιπλέον χρόνια.

Μάλιστα η Ολυμπιακή Επιτροπή δεσμεύτηκε πως θα προχωρήσει σε κάποια βελτιωτικά έργα στις εγκαταστάσεις. Σημειώνεται πως η διοίκηση της Ρόμα έχει εκφράσει την επιθυμία να προχωρήσει στην κατασκευή ιδιόκτητου γηπέδου, ωστόσο η υλοποίηση αυτού του σχεδίου φαίνεται πως θα καθυστερήσει.

πηγή: sportfm.gr

Αγωνία για Ρεμί!!

Αγωνία για Ρεμί
Σε εξετάσεις αναμένεται να υποβληθεί ο Λοΐκ Ρεμί, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί.

Ο επιθετικός της Μαρσέιγ έγινε αναγκαστική αλλαγή στην αναμέτρηση των Μασσαλών κόντρα στην Μπάγερν, για τη φάση των «8» του Champions League, με πρόβλημα στο μηρό, το οποίο τον είχε αφήσει εκτός για αρκετό καιρό.

Ούτε να ακούει, δεν θέλει ο Ντιντιέ Ντεσάν, για μία ενδεχόμενη απώλεια του Λοΐκ Ρεμί, καθώς η Μαρσέιγ θα επιδιώξει το πρώτο «τρίποντο», ύστερα από οκτώ αγωνιστικές στη Ligue 1, κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν (8/4).

πηγή: sportfm.gr

Θα ζήσουμε ρε, για να σας τη σπάσουμε…!

Θα ζήσουμε ρε, για να σας τη σπάσουμε…
Ένα πλάκωμα από το πρωί, μια μαυρίλα…
Δεν ξέρω τους λόγους για τους οποίους ο 77χρονος έβαλε τέρμα στη ζωή του. Σίγουρα, όμως, ο τρόπος και ο τόπος στέλνουν ένα σαφές μήνυμα.
Ακούω, από την ώρα που δημοσιοποιήθηκε αυτή η θλιβερή είδηση, δεκάδες διαφορετικές απόψεις, αναλύσεις, ανακρίβειες…
Δεν ξέρω αν είχε οικονομικά προβλήματα, αν ήταν οργανωμένος σε κάποιο κόμμα και δεν με αφορά.

άρθρο της Σοφίας Δήμτσα


Όταν ένας άνθρωπος, σε αυτή την ηλικία, παίρνει ένα πιστόλι και τινάζει τα μυαλά του στον αέρα μπροστά στη Βουλή, δεν μπορώ να αδιαφορήσω.
Γιατί με αυτή την κίνηση απλά έφερε εικόνες που θα μπορούσαν να εκτυλιχθούν οπουδήποτε στην Ελλάδα.
Σ’ αυτή την κατάσταση μας έχουν φέρει. Η μάνα μου ζει με μια σύνταξη των 700 ευρώ, σε μια πόλη της Βορείου Ελλάδος, όπου πληρώνει κάθε μήνα για πετρέλαιο 500 ευρώ. Από τον Οκτώβριο, που θα διπλασιαστεί η τιμή του πετρελαίου, η σύνταξη δεν θα φτάνει.
Πολλές φίλες της ζουν με ακόμη χαμηλότερη σύνταξη … και 400 ευρώ…
Και όχι μόνο οι συνταξιούχοι. Κι εμείς που έχουμε ακόμη το “προνόμιο” να εργαζόμαστε… Κάθε μέρα η ίδια αγωνία, πώς θα πληρωθούν οι λογαριασμοί; Ξυπνάς και φοβάσαι να ανοίξεις το γραμματοκιβώτιο, φοβάσαι να σηκώσεις το τηλέφωνο: τράπεζες, εισπρακτικές, χρωστάτε -δεν έχω-πληρώστε -θα κινηθούμε δικαστικά… εφορίες, εισφορές-έκτακτες, τακτικές, τέλη κυκλοφορίας, χαράτσια της ΔΕΗ…
Πού θα πάει η κατάσταση;
Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει καμία απάντηση για το πού θα μας βγάλει αυτός ο δρόμος.

Δουλειές δεν υπάρχουν ή και να υπάρχουν δεν πληρώνουν. Και οικονομίες να έχεις, τελειώνουν…
Πόση ακόμη λιτότητα αντέχουμε;
Πόση ακόμη κατάθλιψη αντέχουμε;
Πού θέλουν να μας φθάσουν;
Δεν έχω καμία απάντηση στα ερωτήματα.
Αυτό που ξέρω, όμως, είναι ότι ο φόβος και η αβεβαιότητα σα να μαλακώνουν λίγο όταν μιλάω με τους φίλους μου, όταν τους βλέπω, έστω για λίγο και λέμε κάτι διαφορετικό από τα μίζερα της καθημερινότητας.
Αυτό που ξέρω είναι ότι η μάνα μου, σα να παίρνει τα πάνω της κάθε φορά που της τηλεφωνώ, έστω κι αν είμαι μακρυά.
Το ίδιο και η θεία μου, το ίδιο και κάθε ηλικιωμένος συνάνθρωπός μας, που αισθάνεται ότι κάποιοι τον σκέφτονται.
Γιατί η ανθρώπινη επαφή μπορεί να πάρει τις σκέψεις σου από το οικονομικό σου πρόβλημα. Να νιώσεις ότι δεν είσαι μόνος…
Μήπως αυτή είναι η απάντηση; Να δώσουμε ο ένας στον άλλο να καταλάβει ότι κανείς δεν είναι μόνος; Μήπως αυτή, τελικά, είναι η δύναμή μας απέναντί τους;
Έτσι, μας θέλουν, καταβεβλημένους, σιωπηλούς, ανενεργούς … Γιατί να τους κάνουμε το χατήρι;
Θα ζήσουμε ρε, για να σας τη σπάσουμε…

πηγή: www.aixmi.gr

Καλά, δεν έχουν τσίπα κάποιοι βουλευτές;

Καλά, δεν έχουν τσίπα κάποιοι βουλευτές;
Το χούι βγαίνει τελευταίο, έλεγε η γιαγιά μου. Δεν έχουν καμμία τσίπα; Στους εθνοπατέρες αναφέρομαι και το πάρτι των ρουσφετολογικών ν-τροπολογιών, που έχουν στήσει λίγα 24ωρα πριν τη διάλυση της Βουλής. Με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες και τα ψηφουλάκια, έστειλαν για μια φορά ακόμη το μήνυμα πόσο κατώτεροι των περιστάσεων είναι.

άρθρο της Χριστίνας Κοραή

Πάνω από 100 τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, που αντιστοιχούν σε πάνω από 1.800 σελίδες, πέρασαν ή επιχειρήθηκε να περάσουν σε άσχετα νομοσχέδια, αποκαλύπτοντας σε όλο του το μεγαλείο το σαθρό πολιτικό σύστημα.
Ιδού ένα απάνθισμα:
*Ο Βορίδης, νεο-απόκτημα της γαλάζιας παράταξης, αποδείχθηκε πρωταθλητής. Στις προσλήψεις των ΕΛΤΑ του τράβηξε το αυτί η Συγγρού και τις πήρε πίσω. Σε όλες τις άλλες, όμως, με πιο πρόφατη εκείνη που αφορούσε το επάγγελμα των φορτηγατζήδων, το οποίο επιχείρησε να το κρατήσει κλειστό μέχρι το 2020, η ΝΔ έκανε ότι δεν ήξερε, δεν είδε, δεν άκουσε τίποτε… Το πήραν μυρουδιά οι άλλοι και αναγκάστηκε να πάρει κάποιες πίσω.
*Ο βουλευτής- ηθοποιός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βούρος, μπορεί να μην είχε κάποια ιδιαίτερη επίδοση κατά την κοινοβουλευτική του θητεία, έσπευσε, όμως, να ζητήσει να μην πληρώνουν το χαράτσι της ΔΕΗ τα θέατρα και οι κινηματογράφοι δυναμικότητας 200 θέσεων…
*Οι βουλευτές, Μουσουρούλης και Κασαπίδης από τη ΝΔ και η Σούλα Μερεντίνη από το ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν τροπολογία για να παραχωρούνται ακίνητα που έχουν περιέλθει στην κατοχή της Αγροτικής Τράπεζας για χρήση με χαμηλό τίμημα, κλείνοντας το μάτι στον αγροτικό πληθυσμό. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ε. Αμανατίδου Πασχαλίδου ζήτησε την επαναδιαπραγμάτευση των όρων αποπληρωμής των άτοκων δανείων σε κτηνοτρόφους.
* Οι Παπαδόπουλος και Ταλιαδούρος (ΝΔ) και Κεγκέρογλου (ΠΑΣΟΚ) ζήτησαν να τακτοποιείται το επιστημονικό προσωπικό του πρώην Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, που έχει καταργηθεί σαν οργανισμός, σε θέσεις σχολικών συμβούλων. Ο Γιάννης Πλακιωτάκης (ΝΔ) ζήτησε να προσλαμβάνονται ως σύμβουλοι και οι πρώην πρόεδροι, διατελέσατες διευθύνοντες σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ. του Ναυτικού Επιμελητηρίου Αθήνας.
* Ο Νάσος Αλευράς (ΠΑΣΟΚ) πρότεινε να εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης από το ενιαίο μισθολόγιο.
*Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Φαρμάκη εξέφρασε τη στήριξη της στα μικρά καζίνα. Ζήτησε τη μείωση της τιμής του εισιτηρίου από 15 σε 12 ευρώ στα επαρχιακά καζίνα και να αυξηθεί η τιμή από τα 6 στα 12 ευρώ στα μεγάλα…
*Οι Βρεττός και Ασπραδάκης από το ΠΑΣΟΚ και ο Καντερές από τη ΝΔ κατέθεσαν τροπολογία για τη διευθέτηση ενός αγροτεμαχίου στη Νέα Μάκρη προς όφελος του τοπικού αγροτικού συνεταιρισμού.
*Και, βεβαίως, το αίσχος κορυφώθηκε με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να περνάνε νύχτα την Ν-τροπολογία των ν-τροπολογιών με την οποία αποδεσμεύονται  τα κονδύλια της τελευταίας δόσης του 2011 και των δύο πρώτων του 2012 που αφορούν τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Το επιχείρημα που επικαλέστηκαν ήταν ότι τα ποσά αυτά είναι απαραίτητα για την ομαλή διενέργεια των εκλογών. Η ουσία είναι, όμως, ότι με την τροπολογία απαγοτεύονται οι κατασχέσεις καθότι έχουν γεμίσει φέσια στην αγορά.
Πάνε καλά οι άνθρωποι; Εχουν καταλάβει τι γίνεται στην κοινωνία και στη χώρα; Είναι δυνατόν ακόμη και αυτή τη στιγμή να κυνηγάνε το μικρό που εξυπηρετεί προσωπικές και κομματικές σκοπιμότητες και να αδιαφορούν για το μεγάλο που είναι η σωτηρία της χώρας; Οταν δίνουν μάχη για τα ρουσφέτια που απευθύνονται σε στοχευμένες κοινωνικές ομάδες και γυρνούν την πλάτη στον εξορθολογισμό και στο συμμάζεμα αυτού του άρρωστου κράτους, δεν αντιλαμβάνονται ότι καταδικάζουν απροκάληπτα τους αδύναμους που πληρώνουν το μάρμαρο; Αυτούς τιμωρούν πάντα. Το ρουσφετολογικό αλαλούμ, γίνεται άγριο τσεκούρι σε μισθούς και συντάξεις. Και όλα αυτά τα απίθανα συμβαίνουν μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Δοξάστε τους!

πηγή: aixmi.gr

Τσιώλης: «Στήριξη στον Πουλίδο»

Τσιώλης: «Στήριξη στον Πουλίδο»
Μπορεί να φέρει ευθύνη και στα δύο γκολ που δέχτηκε ο Αστέρας, όμως ο Σάκης Τσιώλης ζήτησε, άπαντες να στηρίξουν τον Ρούμπεν Πουλίδο. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός αναφέρθηκε στην εικόνα της αναμέτρησης και την υπερπροσπάθεια που έκανε η ομάδα του, ενώ τόνισε πως ο πόνος για τον αποκλεισμό είναι μεγάλος.

Για τον αποκλεισμό: «Συγχαρητήρια στον Ατρόμητο. Του εύχομαι καλή επιτυχία στον τελικό. Εμείς φτάσαμε στο τέλος στο κύπελλο. Περιμέναμε αλλιώς αυτό το ματς. Βρεθήκαμε πολύ νωρίς με μειονέκτημα. Εκεί προσπάθησαν πολύ τα παιδιά για να πάρουν την πρόκριση. Αυτό όμως δεν έγινε… Μείναμε έξω από τον τελικό. Λυπάμαι πολύ που δεν μπορέσαμε να κάνουμε αυτό το δώρο στους ιδιοκτήτες. Στεναχωριέμαι και για τον κόσμο… Ήθελα πάρα πολύ να προκριθούμε γιατί σήμερα ήταν καταπληκτικοί. Ήθελα να έχει μια σφραγίδα αυτή η συνεργασία, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει με μένα στην ομάδα».

Για την επόμενη μέρα στην ομάδα: «Ο Αστέρας πρέπει να δει την επόμενη μέρα. Πρέπει να επικεντρωθούμε στα τρία ματς στο πρωτάθλημα και να πάρουμε όσους πιο πολλούς βαθμούς μπορούμε».

Για τη διαιτησία: «Δεν θα ήθελα σε ένα τέτοιο ματς να μιλήσω και να κρίνω τη διαιτησία».

Για τον τρόπο που θα συνέλθει η ομάδα από τον αποκλεισμό: «Ο τρόπος που έγινε ο αποκλεισμός είναι πολύ σκληρός. Αν ο Περόνε και ο Ράγιος είχαν κάνει γκολ στις ευκαιρίες μετά το 2-1 θα ήμασταν στο 3-1. Οι παίκτες υπερέβαλαν εαυτό. Κάνανε μεγάλη προσπάθεια. Είναι μεγάλη η πίκρα. Ήταν εφικτό. Η ομάδα έγραφε ιστορία σήμερα. Ανεξάρτητα με το τι θα γίνει. Θα ήθελα αυτή η μέρα να μείνει στην ιστορία».

Για τον Πουλίδο που έκανε το τραγικό λάθος: «Μίλησα με τον Πουλίδο και του είπα ότι οι μεγαλύτεροι παίκτες του κόσμου, στα μεγαλύτερα ματς έχουν κάνει τέτοια λάθη. Πιο σημαντικό ήταν ότι παίζαμε με δέκα παίκτες από το ξεκίνημα. Όταν τελειώνει ένα ματς δεν είναι σωστό να κάνουμε έναν απολογισμό. Πρέπει να είμαστε κοντά στο παιδί, παρότι πονέσαμε. Ήταν ένα ατομικό λάθος. Όσο υπάρχει ανθρώπινος παράγοντας, θα υπάρχει λάθος. Σε παιχνίδια με τέτοια πίεση δεν πρέπει να παίζεις με την φωτιά…».

Για την τακτική που ακολούθησε και προηγήθηκε με 2-1: «Υπερβάλλαμε και για αυτό και κάναμε την ανατροπή. Είχαμε μεγάλη προσπάθεια και μεγάλη συγκέντρωση. Θα μπορούσαμε σε ακόμα δυο περιπτώσεις να κάνουμε ένα τρίτο γκολ… Όσο πέρναγε ο χρόνος ο αντίπαλος πίεζε. Διαχειριστήκαμε πολύ καλά τον αγώνα. Πολύ δύσκολα αν δεν γινόταν αυτή η φάση θα χάναμε την πρόκριση… Είχα ετοιμάσει τον Άλβαρες για το 73 αλλά δεν πρόλαβα…

Αφαιρέσαμε τον δεύτερο αμυντικό χαφ αλλά κλείσανε οι γραμμές. Στην επίθεση βγαίναμε με τρεις παίκτες. Έπρεπε να έχουμε ελπίδα για ένα δεύτερο γκολ. Και τα καταφέραμε. Θα αναλύσουμε τα πράγματα. Θα είναι δύσκολη η βραδιά. Σίγουρα. Μαζεύομε εμπειρία. Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό».

Mε την... πρώην του Ρούνεϊ ο Μπαλοτέλι!!

Ο Μάριο Μπαλοτέλι έχει... νέα τραβήγματα, μετά την δημοσιοποίηση της σχέσης του με την Τζένιφερ Τόμπσον, η οποία στο παρελθόν είχε απασχολήσει τα τάμπλοϊντ για τη σχέση της με τον Ρούνεϊ, όταν η γυναίκα του ήταν έγκυος!
Mε την... πρώην του Ρούνεϊ ο Μπαλοτέλι!

Τα μπλεξίματα για τον Μάριο Μπαλοτέλι δεν έχουν τελειωμό! Η συγκεκριμένη... αιθέρια ύπαρξη εργάζεται ως... «συνοδός» και σύμφωνα με τον ατζέντη του παίκτη, Μίνο Ραϊόλα, είχε πρόθεση να πάρει χρήματα από τον πελάτη του, πουλώντας στις σκανδαλοθηρικές εφημερίδες ιστορίες για αυτόν!

«Ο Μάριο είναι ένας νέος και αυθόρμητος ποδοσφαιριστής και έτσι είναι ένας εύκολος στόχος για τα τάμπλοϊντ, που ψάχνουν ιστορίες, καθώς και για τον κόσμο που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το να έχει σχέσεις μαζί του. Τελευταία, νιώθω ότι τον κυνηγούν περισσότερο και με περισσότερες προθέσεις και γυναίκες, συγκεκριμένα, στοχεύουν στον Μάριο, ψάχνοντας τρόπο να βγάλουν χρήματα από αυτόν είτε άμεσα, είτε πουλώντας ρεπορτάζ σε εφημερίδες που σχετίζονται με καταστάσεις που σκοπίμως επιδιώκουν», τόνισε ο Ραϊόλα για να προσθέσει:

«Τώρα, φαίνεται ότι μία από αυτές τις γυναίκες τα κατάφερε και οι εφημερίδες δημοσίευσαν την ιστορία της. Υπό αυτό το πρίσμα, επιβεβαιώνουμε ότι ο Μάριο είχε μία σύντομη ανάμιξη με την δεσποινίδα Τζένιφερ Τόμπσον, η οποία είναι γνωστή στους αναγνώστες των τάμπλοϊντ στην Αγγλία. Ο Μάριο προτιμά να παραδεχτεί ό,τι έχει συμβεί και αρνήθηκε να σιωπήσει, ενώ θα αντιμετωπίσει κάθε συνέπεια των πράξεών του. Ωστόσο, προτιμά να αντιμετωπίσει την προσωπική του ζωή μόνος του και έχει μιλήσει για αυτό στα κοντινά του πρόσωπα, πριν η υπόθεση πάρει διαστάσεις».

Ο  Μαξ Κλίφορντ, εκπρόσωπος της Τόμπσον, τόνισε ότι η πελάτης του πλησίασε την εταιρία Δημοσίων Σχέσεων που έχει, αφού τα σκανδαλοθηρικά Μέσα την πολιορκούσαν: «Τα τάμπλοϊντ την κυνηγούν για την φημολογούμενη φιλία της με τον Μπαλοτέλι και μας ζήτησε να την εκπροσωπήσουμε. Το κάναμε και πριν από λίγο καιρό, όταν το όνομά της ακουγόταν για τον Γουέιν Ρούνεϊ».

πηγή: gazzetta.gr

Aρέσει και... κοιτάει τον Βιγιαφάνιες!!

Aρέσει και... κοιτάει τον Βιγιαφάνιες!
Ο 20χρονος επιθετικός μέσος, Λούκας Βιγιαφάνιες, είναι ένας εκ των ποδοσφαιριστών στους οποίους ρίχνει «ματιές» ο Ολυμπιακός βάσει των όσων προκύπτουν από πληροφόρηση από την Αργεντινή. Πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να αγωνιστεί και στο κέντρο αλλά και στα άκρα.
Μάλιστα είχε αγωνιστεί στο βασικό σχήμα της Ιντεπεντιέντε στο παιχνίδι της 1ης Απριλίου με την Ατλέτικο Ραφαέλα, που είχε λήξει με 2-0 υπέρ της ομάδας του. Ο Βιγιαφάνιες είχε μείνει στο γήπεδο για 82 λεπτά. Φέτος πάντως έχει λίγες παρουσίες με την Ιντεπεντιέντε (3) ενώ την περασμένη περίοδο είχε 8 συμμετοχές.
Έχει ύψος μόλις 1.69 μ. και βάρος 62 κιλά και τον συνοδεύουν αρκετά καλές κριτικές για την τεχνική του κατάρτιση και το πόδι του. Έχει χριστεί επίσης διεθνής με την Εθνική U-20 της Αργεντινής.
Όπως αναφέρουν αργεντίνικες πηγές είναι στα υπ' όψιν του Ολυμπιακό. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως οι Πειραιώτες θα κάνουν κίνηση για τον ποδοσφαιριστή.


 




πηγή: gazzetta.gr

Δώνης: «Θα δούμε τι θα γίνει με Τάτο, Μήτρογλου»

Δώνης: «Θα δούμε τι θα γίνει με Τάτο, Μήτρογλου»
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην παίξουν οι Μήτρογλου και Τάτος στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας σε περίπτωση που ο Ατρόμητος αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, άφησε ο Γιώργος Δώνης λίγο μετά την πρόκριση επί του Αστέρα. Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στο παιχνίδι κόντρα στους Αρκάδες, αλλά και στον τελικό του θεσμού.

Για την πρόκριση: «Είναι μεγάλη στιγμή για τον Ατρόμητο και όλους όσοι εκπροσωπούν την ομάδα. Για παίκτες, προπονητές, διοίκηση και κόσμο. Πάμε σε δεύτερο σερί τελικό και είμαστε τρίτη στο πρωτάθλημα. Ξέραμε ότι θα έχουμε εμπόδια. Τα καταφέραμε κόντρα σε μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες. Συγχαρητήρια σε όλους. Πρέπει να το ευχαριστηθούμε και να το γιορτάσουμε. Αυτή τη φορά ας μας αφήσουν να το ευχαριστηθούμε. Ο τελικός είναι μια γιορτή».

Για τον αγώνα: «Αυτό που κυριάρχησε ήταν το άγχος. Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά, πήραμε το προβάδισμα και παίζαμε με παίκτη παραπάνω. Αυτό μας δημιούργησε πίεση. Κάναμε δύο δώρα στους αντιπάλους. Στη συνέχεια πιέσαμε αρκετά και μας πρόσφερε ένα δώρο ο αντίπαλος. Συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες».

Για την αποβολή του Μπαρτολίνι: «Δεν την είδα, ότι και να σας πως θα είναι ψέματα».

Για τον Τάσο Κάκο: «Δεν θέλω να σχολιάσω το διαιτητή. Αυτό που έγινε στο ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού και σταμάτησε το ματς, έπρεπε να γίνει και πέρυσι στον τελικό με την ΑΕΚ. Πρέπει να πάμε ένα βήμα μπροστά».

Για το αν θα παίξουν Μήτρογλου και Τάτος στον τελικό: «Είναι θέμα διοίκησης. Στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο υπάρχουν πολλοί δανεικοί παίκτες. Τις περισσότερες φορές δεν παίζουν. Είναι θέμα της συμφωνίας που υπάρχει. Θα δούμε τι θα γίνει».

Για το αν ήταν τυχερός ο Ατρόμητος: «Σήμερα ήμασταν ικανοί και όχι τυχεροί. Τα παιχνίδια του κυπέλλου έχουν μια ιδιαιτερότητα. Το άγχος είναι μεγάλο. Κάναμε πολλά λάθη αλλά μετά το 60 ήμασταν ικανοί. Αυτή η ικανότητα μας οδήγησε τον τελικό».

Για τις βρισιές: «Σε κάθε γήπεδο που πηγαίνω λένε το ξέσπασμα του Δώνη. Έχω βαρεθεί να με βρίζουν. Πόσες φορές έχω ακούσει να βρίζουν τη μάνα μου… Λες και παίζει ποδόσφαιρο. Όταν δεν αποφασίσουν όσοι έχουν εξουσία και αρμοδιότητα να αρπάξουν κάποιον να τον χώσουν μέσα τότε δεν θα αλλάξει τίποτα και ποτέ. Και φυσικά αυτά τα πράγματα δεν είναι πολιτισμός.

Όλοι με λαμπάδα Δόξα Δράμας!!

Στην κυκλοφορία θα τεθούν από την Πέμπτη λαμπάδες με σήμα της Δόξας και τα έσοδα από την πώλησή τους θα διατεθούν για την ολοκλήρωση των έργων για τους προβολείς στο γήπεδο της ομάδας. Αν μη τι άλλο είναι μια πρωτότυπη κίνηση...
Όλοι με λαμπάδα Δόξα Δράμας!
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Συνοδοιπόρος στη μεγάλη προσπάθεια του κόσμου της Δράμας για την ανακατασκευή του γηπέδου της ΔΟΞΑΣ και η δραμινή αλυσίδα SUPERMARKET ΓΟΥΝΤΣΙΔΗΣ.
Τα SUPERMARKET ΓΟΥΝΤΣΙΔΗΣ κυκλοφορούν πασχαλινή λαμπάδα στη συμβολική τιμή των €5, τα έσοδα από την πώληση της οποίας θα διατεθούν για την ολοκλήρωση των έργων ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου μας».

"Μερικές φορές ο Μπαλοτέλι είναι ηλίθιος!"

Ο Νάιτζελ Ντε Γιόνγκ δεν... άντεξε τον συμπαίκτη του Μάριο Μπαλοτέλι και σε δηλώσεις του σε ολλανδική εφημερίδα ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι τόνισε πως "μερικές φορές ο Μάριο συμπεριφέρεται σαν ηλίθιος, άλλες πάλι σαν ιδιοφυΐα"!
"Μερικές φορές ο Μπαλοτέλι  είναι ηλίθιος!"
Μια ωραία... ατμόσφαιρα είναι στη Σίτι!

πηγή: sportdog.gr

Πιάστε τους!!

Η Βέροια διέλυσε 3-0 την Αναγέννηση Γιαννιτσών, ο Πανθρακικός επιβλήθηκε δύσκολα 1-0 του Φωκικού και οι δυο τους ξέφυγαν στην κορυφή. Έκπληξη στην Κατερίνη, νίκες για ΑΕΛ, Καλλιθέα και Παναχαϊκή.
Πιάστε τους!
Εκπληκτική η «βασίλισσα»
Η Βέροια υποδέχθηκε την Αναγέννηση Γιαννιτσών, συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις, έφτασε πολύ εύκολα στη νίκη 3-0 και συνεχίζει να απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής! Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο παιχνίδι με αμυντική διάθεση, όμως η «βασίλισσα» ευτύχισε να προηγηθεί μόλις στην πρώτη καλή ευκαιρία που δημιούργησε! Στο 20' Ολαϊτάν και Κάντι συνδυάστηκαν άψογα και ο πρώτος νίκησε τον Αποστόλου για το 1-0. Από εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και έψαξαν και άλλα γκολ, έχασαν ευκαιρίες και τελικά έφτασαν στο 2-0 στο 40'.
Ο Κάντι μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Χατζόγλου, που αντίκρισε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε, και ο επιθετικός της Βέροιας δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα, για να τελειώσει στην ουσία το παιχνίδι. Λίγο νωρίτερα ο Καλογέρης είχε χάσει τεράστια ευκαιρία, όταν στο 34' προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Αποστόλου! Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Μπαργκάν στο 69' με κεφαλιά, με την Βέροια να φτάνει τις 3 σερί νίκες και μάλιστα με τέρματα 10-0 και την Αναγέννηση να συνεχίζει τη μάχη για την αποφυγή των πλέι άουτ.
Δύσκολα ο Πανθρακικός
Η Κομοτηνή συνεχίζει να αποδεικνύεται.. φρούριο, έστω και αν ο Πανθρακικός για ακόμη μία φορά στα τελευταία παιχνίδια κατάφερε να φτάσει δύσκολα στη νίκη 1-0 επί του Φωκικού. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο παιχνίδι με διάθεση να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα, οι γηπεδούχοι δεν ικανοποίησαν με την απόδοσή τους και με το τέλος του πρώτου μέρους το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα, με την σημαντικότερη ευκαιρία να έχει χαθεί για τον Φωκικό, όταν ο Κωστόπουλος στο 35' έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Κουτσόπουλου! Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος, με τους παίκτες του Σάββα Παντελίδη να έχουν την κατοχή, όμως να μην μπορούν με τίποτα να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Τελικά, στο 65' ο Πανθρακικός έφτασε το γκολ στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε στην επανάληψη, όταν ο Χρήστου έβγαλε την σέντρα και ο Κοντογουλίδης άνοιξε το σκορ για το 1-0. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στη νίκη και να μένουν στο -2 από την Βέροια στην κορυφή.
Έκπληξη στην Κατερίνη!
Ο Πιερικός ήθελε να συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στην κορυφή και υποδέχθηκε την Αναγέννηση Επανομής με μοναδικό στόχο τη νίκη. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Ναλμπάντης έκανε το σουτ στο 3', η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Καρακούτση, και ο Τράκις με κεφαλιά άνοιξε το σκορ! Η απάντηση του Πιερικού ήταν άμεση, με τον Πουλόπουλο να σκοράρει από κοντά για το 1-1 στο 8'! Οι παίκτες του Γιώργου Χατζάρα είχαν την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως ο Φιρινίδης ήταν εξαιρετικός και κατάφερε να βγάλει όλες τις προσπάθειες των γηπεδούχων. Οι παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη έπαιξαν με αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με τον Γκέσιο στο 44' για το 2-1. Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τους Κατερινιώτες να πιέζουν όλο και περισσότερο όσο περνούσε ο χρόνος, να χάνουν ευκαιρίες και τον Φιρινίδη να κρατάει το 2-1. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και η Αναγέννηση έκανε την μεγάλη έκπληξη!
Ούτε τώρα ο Πλατανιάς
Ο Πλατανιάς ήθελε επιτέλους να φτάσει στην πρώτη του νίκη στο 2012 υποδεχόμενος τον Ηρακλή Ψαχνών, όμως όσοι βρέθηκαν στο Μάλεμε είδαν να παίζεται το ίδιο σενάριο για ακόμη μία φορά. Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά, με τους γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή και να μην μπορούν να φτάσουν μέχρι την αντίπαλη περιοχή. Οι παίκτες του Γιάννη Χατζηνικολάου αναλώθηκαν σε μακρινά σουτ, με τον Μιρτσέτα να χάνει την καλύτερη ευκαιρία για τον Πλατανιά στο 35' και την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ και τους φιλοξενούμενους να κρατούν με σχετική άνεση το μηδέν. Στο 60', μάλιστα, ο Ηρακλής έφτασε μία ανάσα από το γκολ, όταν η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου με το δυνατό σουτ του Λιόση. Μετά το 70' οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεσή τους για το γκολ της νίκης, όμως δεν βρήκαν κενούς διαδρόμους προς την εστία του Τόλιου με το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος. Έτσι, ο Πλατανιάς έμεινε για 7ο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη (4η ισοπαλία στη σειρά), ενώ ο Ηρακλής Ψαχνών πήρε ακόμη ένα πολύτιμο βαθμό στη μάχη που δίνει για σωτηρία.
Επιτέλους νίκη για ΑΕΛ!
Έπρεπε να περάσουν 9 ολόκληρες αγωνιστικές για να επιστρέψει στις νίκες η ΑΕΛ, που υποδέχθηκε στην Λάρισα τον γεμάτο προβλήματα Εθνικό Αστέρα. Οι φιλοξενούμενοι για ακόμη μία φορά κατέβηκαν να παίξουν με 12 παίκτες, καθώς δεν πήραν στα χέρια τους τα δελτία των νεοαποκτηθέντων. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 2' ο Ζεκίνια με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 1-0, ενώ δεν έριξαν ρυθμό στη συνέχεια και άρχισαν να χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Το γκολ μπορεί να μην ερχόταν, όμως οι παίκτες του Μιχάλη Ζιώγα δεν έριξαν ρυθμό, δεν αγχώθηκαν και τελείωσαν το παιχνίδι στο 62', όταν ο Γκονσάλες έστρωσε ωραία στον Μπλέντι και ο τελευταίος έκανε το 2-0.
Καλλιθέα vs... Γιακουμής
Καλλιθέα και Αγροτικός Αστέρας αναμετρήθηκαν στο «Ελ Πάσο» με στόχο τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, όμως βρήκαν απέναντί τους έναν εκπληκτικό Γιακουμή, που κατέβασε ρολά. Οι παίκτες του Νίκου Παντέλη ανέβασαν ρυθμό μετά το 25', είχαν δοκάρι στο 30' με τον Κατσίκη, ενώ έχασαν και άλλες ευκαιρίες μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους για το 1-0, χωρίς να καταφέρουν να ανοίξουν το σκορ. Στην επανάληψη, όμως, ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων δεν μπορούσε να κάνει τίποτα με τις επιθέσεις της Καλλιθέας να καταλήγουν σε γκολ η μία μετά την άλλη. Στο 50' ο Κατσίκης μπήκε στην περιοχή, ο Γιακουμής τον ανέτρεψε, ο Κορδολαίμης υπέδειξε το πέναλτι και ο αρχηγός των γηπεδούχων άνοιξε το σκορ λίγο αργότερα. Μετά τον Κατσίκη ήταν η σειρά του Φαρινόλα να αναλάβει δράση και με χατ τρικ (57, 63', 81') σφράγισε την σπουδαία νίκη με 4-0 και επιβεβαίωσε την εκπληκτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Καλλιθέα!
Η αγωνιστική (24η)

Τετάρτη, 4/4 (17:00)

Καλλονή-Πανσερραϊκός 1-0
(43’ Λεοζίνιο)

Πλατανιάς-Ηρακλής Ψαχνών 0-0

Θρασύβουλος-Παναχαϊκή 1-3
Λάρισα-Εθνικός Αστέρας 2-0
Καλλιθέα-Αγροτικός Αστέρας 4-0
Πιερικός-Αναγέννηση Επανομής
Πανθρακικός-Φωκικός 1-0
Βέροια-Αναγέννηση Γιαννιτσών 3-0

Η επόμενη αγωνιστική (25η):

Παναχαϊκή – Εθνικός Αστέρας
Αγροτικός Αστέρας – Θρασύβουλος
Αναγέννηση Επανομής – Λάρισα
Φωκικός – Καλλιθέα
Αναγέννηση Γιαννιτσών – Πιερικός
Ηρακλής Ψαχνών – Πανθρακικός
Διαγόρας – Βέροια
Πανσερραϊκός – Πλατανιάς
Καλλονή – Βύζας Μεγάρων

Πηγή: Gazzetta.gr

"Χωρίζουν" Γιουβέντους και Ντελ Πιέρο;

Μόνο ένα... θαύμα θα κρατήσει πλέον τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο στην Γιουβέντους, όπως όλα δείχνουν...
"Χωρίζουν" Γιουβέντους και Ντελ Πιέρο;
Το συμβόλαιο του «Πιντουρίκιο» με την «βέκια σινιόρα» λήγει στο τέλος της σεζόν και οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του τις τελευταίες εβδομάδες έχουν οδηγήσει τους οπαδούς να δημιουργήσουν γκρουπ στο Facebook προκειμένου να πείσουν τον πρόεδρο της ομάδας Αντρέα Ανιέλι να τον «δέσει» για έναν χρονο ακόμα.
Η τοποθέτηση του 37χρονου ωστόσο μάλλον δεν αφήνει ελπίδες στους τιφόζι της Γιούβε καθώς έγραψε στην ίδια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης... «Ησασταν όλοι φανταστικοί στα τελευταία μου παιχνίδια με την ομάδα. Για μας, αυτές οι νύχτες θα μείνουν αξέχαστες και μας δίνουν τη δύναμη για την τελική ευθεία της σεζόν». 

πηγή: sportdog.gr

"Δεν είχα τις καλύτερες σχέσεις με Ίβκοβιτς"

Στο Σπουδαστήριο αθλητικής δημοσιογραφίας φιλοξενήθηκε για πάνω από μία ώρα ο Νάσος Γαλακτερός. Ο παλαίμαχος διεθνής άσος μίλησε στους σπουδαστές για την πλούσια –σε τίτλους- καριέρα του, την άρνησή του να πάει στο κολέγιο των ΗΠΑ, «Ντιουκ», τις προτάσεις που είχε για να αγωνιστεί στο NBA, από τους Ιντιάνα Πέισερς, αλλά και την κόντρα του με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς.
"Δεν είχα τις καλύτερες σχέσεις με Ίβκοβιτς"
Ο Νάσος Γαλακτερός κατάγεται από μουσική οικογένεια και όλοι περίμεναν πως η καριέρα του θα ήταν σε κάποιο Μέγαρο μουσικής, όπου θα έδινε κονσέρτα παίζοντας πιάνο. Όμως, στα 14 του αποφάσισε πως οι παραστάσεις του θα ήταν στο… παρκέ. Και αυτό χάρη στον συμμαθητή του Νώντα, καθώς ήταν εκείνος που τον πήγε στον Αμύντα.
Μέχρι εκείνη την ημέρα ο παλαίμαχος διεθνής άσος, παρά το ύψος του, δεν είχε το μπάσκετ ως προτεραιότητα: «Δεν είχα καμία επαφή με το μπάσκετ. Όμως είχα ένα σημαντικό προτέρημα και αυτό ήταν το καλό επιτόπιο άλμα. Πηδούσα ψηλά. Επίσης, είχα και αρκετό πείσμα, καθώς την ώρα που οι φίλοι μου έβγαιναν, εγώ ξεκουραζόμουν για να πάω στο γήπεδο, την επόμενη μέρα, προκειμένου να γίνω καλύτερος».
Ο Νάσος Γαλακτερός, μόλις στα 26 του, ένιωθε πως είχε εκπληρώσει τους στόχους του και γι’ αυτό ήταν πολύ κοντά στο να αποσυρθεί από την ενεργό δράση: «Ήθελα να σταματήσω το μπάσκετ από τα 26 μου, όπου μέχρι τότε είχα μεράκι για το μπάσκετ. Πίστευα πως είχα εκπληρώσει όλους μου τους στόχους και πως δεν υπήρχε το κίνητρο για να συνεχίσω. Είχα κατακτήσει τίτλους σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκα, αλλά το πιο σημαντικό ήταν η συμμετοχή μου στην πεντάδα της Εθνικής ομάδας, που ήταν ο πρωταρχικός μου στόχος. Τελικά σταμάτησα όταν έγινα 30 ετών».
Η προπονητική δεν τον ενδιαφέρει, αλλά θα ήθελε να έχει έναν πόστο, το οποίο θα του δίνει την ευκαιρία να βρίσκεται κοντά στην ομάδα: «Δεν θέλω να γίνω προπονητής, αλλά ούτε μάνατζερ παικτών. Θα ήθελα να είμαι έφορος, προκειμένου να έχω επαφή με την ομάδα. Μου δόθηκε η ευκαιρία για αυτό το πόστο και το κάνω στην Εθνική ομάδα των Παμπαίδων. Για μένα δεν υπάρχει κάτι πιο ωραίο από αυτό».
Ένας σύλλογος μπορεί να σου δώσει χρήματα και δόξα, όμως η καταξίωση έρχεται μόνο μέσα από την Εθνική ομάδα: «Επιβάλλεται να είναι ένας παίκτης στην Εθνική ομάδα. Και το λέω εγώ που κάποτε είχα αρνηθεί να συμμετάσχω, λόγω ενός τραυματισμού. Η Εθνική ομάδα καταξιώνει τους αθλητές αλλά και το άθλημα της χώρας. Ας έχεις το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο, αλλά αυτό που μετράει είναι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Δεν πιστεύω πως κάποιος μπορεί να επικαλεστεί κούραση και να μην πάει. Έτσι όπως γίνονται οι προετοιμασίες των ομάδων, τα τελευταία χρόνια, δεν πιστεύω πως “καίγεται” ένας παίκτης».
Οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ελλάδας δεν πέρασαν απαρατήρητες από ομάδα του NBA: «Δύο φορές με είχε προσεγγίσει ομάδα από το NBA. Ήταν οι Ιντιάνα Πέισερς. Η πρώτη φορά ήταν το 1991, ήμουν έτοιμος να πω το “ναι”, αλλά τραυματίστηκα στον χιαστό μου και δεν μπορούσα να πάω. Τη δεύτερη ήταν το 1993, όπου τότε είπε “όχι”».
Όπως όλοι οι αθλητές, έτσι και ο Γαλακτερός, έχει μετανιώσει για κάτι που δεν έκανε: «Κάτι για το οποίο έχω μετανιώσει που δεν έκανα, ήταν να πάω στο κολέγιο του “Ντιουκ”. Ο προπονητής Μάικ Σιζέφσκι μου έστελνε γράμματα για τρία χρόνια, αλλά οι απαντήσεις μου ήταν αρνητικές. Ίσως σε αυτό να έπαιξε ρόλο και η μητέρα μου, η οποία δεν ήθελε να ξαναπάω στις ΗΠΑ».
Στην καριέρα του, του δόθηκε η ευκαιρία να έχει μεγάλα ονόματα της προπονητικής, όπως οι Γιάννης Ιωαννίδης και Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Ανάμεσα στον Γιάννη Ιωαννίδη και τον Ντούσαν Ίβκοβιτς πιστεύω πως καλύτερος είναι ο Ίβκοβιτς, αναφορικά με το πώς βλέπει και “διαβάζει” το παιχνίδι. Όταν πρωτοπήγα στον Ολυμπιακό ήταν ο Ιωαννίδης, αλλά ήταν μία πολύ άσχημη χρονιά για μένα, καθώς είχα ένα σοβαρό τραυματισμό και έχασα όλη τη σεζόν. Στη συνέχεια ήρθε ο Ίβκοβιτς, με τον οποίο δεν είχα και τις καλύτερες σχέσεις από τον ΠΑΟΚ. Με άφηνε συνεχώς εκτός 12άδας και δεν με υπολόγιζε. Όμως κάποια στιγμή είχαν τραυματιστεί όλα τα 3άρια στην ομάδα και με χρησιμοποίησε σε ένα ματς στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη, όπου έκανα πολύ καλή εμφάνιση και σχεδόν το πήρα μόνος μου το ματς. Αυτό το αναγνώρισε ο Ίβκοβιτς, αλλά μου είχε πει πως όταν θα επέστρεφαν οι τραυματίες, τότε θα ήμουν και πάλι εκτός».
Τέλος, όλοι οι αθλητές έχουν καλές και κακές στιγμές στην καριέρα τους: «Όλες οι αθλητικές στιγμές πιστεύω πως συνδέονται με εκείνες της ζωής. Η καλύτερή μου στιγμή ήταν μία νίκη του Άρη επί του ΠΑΟΚ, την ημέρα που γεννήθηκε ο γιος μου. Η χειρότερη ήταν η πρώτη μου χρονιά στον Ολυμπιακό, όπου εκτός από τον τραυματισμό που με άφησε εκτός, έχασα τη μητέρα μου».
ΠΗΓΗ: Sport-fm.gr

Στον τελικό οι ...Ολυμπιακοί, περιμένουν τον Ολυμπιακό!!

Τάτος και Μήτρογλου πήγαν τον Ατρόμητο στον τελικό του Κυπέλλου. Τα εκτός έδρας γκολ στο 2-2 της Τρίπολης, έδωσαν την πρόκριση για 2η σερί χρονιά. Με 10 από το 6ο λεπτό ο Αστέρας! Στις 19:00 παίζουν ΟΦΗ - Ολυμπιακός για το 2ο εισιτήριο.
Στον τελικό οι ...Ολυμπιακοί, περιμένουν τον Ολυμπιακό!
Οι οπαδοί του Αστέρα έδωσαν βροντερό «παρών» μετά από αρκετό καιρό στο γήπεδο, ενώ πολλοί ήταν και εκείνοι του Ατρομήτου που βρέθηκαν στην Τρίπολη για τη ρεβάνς του 0-0 στο Περιστέρι και το εισιτήριο που θα οδηγούσε στο τελικό του κυπέλλου.
Το ματς ωστόσο ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Αστέρα, καθώς ο Μπαρτολίνι έκανε το λάθος και για να μη σκοράρει ο Τάτος του πήρε τα πόδια και είδε την κόκκινη κάρτα από τον Κάκο. Ο Ατρόμητος εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και στο 15΄ μετά την ασίστ του Μήτρογλου, ο Τάτος πλάσαρε σωστά τον Μπαντή για το 0-1!
Η ομάδα του Τσιώλη όμως δεν μπορούσε να τα παρατήσει και στο 20΄ ο Ναβάρο μπήκε στην περιοχή και ο Γιαννούλης τον ανέτρεψε, με τον Κάκο να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ροτζέριο και έκανε το 1-1!
Αν και οι γηπεδούχοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, ήταν εκείνοι που είχαν τα ηνία του αγώνα μετά την ισοφάριση με τον Ατρόμητο να βγαίνει μπροστά κυρίως στη κόντρα. Τελικά μέχρι το τέλος των πρώτων 45 λεπτών δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες πήγαν με την ισοπαλία στα αποδυτήρια, σκορ που έδινε την πρόκριση στην ομάδα του Γιώργου Δώνη.
Από την αρχή φάνηκε πως θα ήταν ματσάρα στη Τρίπολη και αυτό επιβεβαιώθηκε και στην επανάληψη. Μόλις ένα λεπτό μετά τη σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου και ο Αστέρας κατάφερε να κάνει την ανατροπή! Ο Ράγιος από τα αριστερά έκανε τη σέντρα, ο Σκόνδρας δεν μπόρεσε να διώξει και μετά από γύρισμα του Περόνε, ο Ναβάρο με κεφαλιά έκανε το 2-1!
Οι γηπεδούχοι με αυτό το γκολ κρατούσαν τη τύχη στα χέρια τους, αλλά ο Ατρόμητος έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα πίεζε για το γκολ που θα του έδινε την πρόκριση. Ο Τάτος και ο Μήτρογλου έχασαν κάποιες ευκαιρίες, όμως από το πουθενά ο Πουλίδο έκανε το δώρο!
Ο αμυντικός του Αστέρα γύρισε στον... Μήτρογλου και ο επιθετικός του Ατρομήτου βρέθηκε απέναντι από τον Μπαντή και δεν γινόταν να το χάσει! Έτσι, λοιπόν, με το 2-2 19΄ λεπτά πριν από το τέλος οι Περιστεριώτες δεν θα άφηναν τον Αστέρα να τους πάρει το εισιτήριο για τον τελικό!
Μετά από επτά λεπτά καθυστερήσεων λόγω μιας μικρής διακοπής, ο Σκόνδρας είδε την δεύτερη κίτρινη αλλά δεν γινόταν να αλλάξει κάτι στη ροή του αγώνα. Ο Ατρόμητος βρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο τελικό του κυπέλλου και εξασφάλισε την συμμετοχή του στο Europa League της νέας περιόδου.
Το φιλμ του αγώνα
90'+7΄ Λήξη ο Ατρόμητος περνάει στο τελικό του κυπέλλου!

90΄+6΄ Δεύτερη κίτρινη στον Σκόνδρα.

90΄+4΄ Ο Ατρόμητος χάνει μεγάλη ευκαιρία να φύγει και με το διπλό. Ο Τάτος πέρασε τον Μπαντή, που βγήκε από την περιοχή του, στη συνέχεια πρόλαβε να αποκρούσει, η μπάλα πήρε τροχιά προς τα δίχτυα, με τον Χουανίτο να παραχωρεί κόρνερ πάνω στη γραμμή.
89΄ Κίτρινη στον Δημούτσο
85΄ Ο Σολάκης περνάει στη θέση του Πουλίδο
82΄ Τα μπουκάλια σταμάτησαν να πέφτουν και έτσι το ματς ξεκίνησε και πάλι.
80΄ Διακοπή στο ματς, καθώς ο Ιτάνζε δέχεται μπουκάλια!
77΄ Ο Φρανκού στη θέση του Ροτζέριο
71΄ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Τραγικό λάθος του Πουλίδο, ο οποίος δίνει ασίστ στον Μήτρογλου και ο επιθετικός του Ατρομήτου βρέθηκε απέναντι στον Μπαντή και το 2-2 ήταν εύκολη υπόθεση!
63΄ Ο  Μπρέσκα στη θέση του Περόνε
62΄ Ο Μήτρογλου βρέθηκε απέναντι από τον Μπαντή, αλλά δεν πλάσαρε σωστά και έχασε την ευκαιρία για τον Ατρόμητο.
59΄ Ο Ιγκλέσιας αφήνει τη θέση του στον Πίτου Γκαρσία
53' Πρώτη αλλαγή για τον Ατρόμητο. Ο Επστάιν αντί του Γιαννούλη.
47΄ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ! Ο Αστέρας κάνει την ανατροπή! Ο Ράγιος κάνει τη σέντρα από τα αριστερά, ο Σκόνδρας δεν μπορεί να διώξει, ο Περόνε γυρίζει και ο Ναβάρο με κεφαλιά κάνει το 2-1!!
46΄ Έναρξη στο δεύτερο μέρος
45΄+2΄ Λήξη στο πρώτο ημίχρονο
39΄ Ωραιο σουτ του Ράγιος έξω από την περιοχή του Ατρομήτου, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ιτάνζ
20΄ Κίτρινη σε Γιαννούλη και Πιπίνη
20΄ Πέναλτι κέρδισε ο Αστέρας! Ο Γιαννούλης ανέτρεψε τον Nαβάρο, την εκτέλεση ενέλαβε ο Ροτζέριο και ισοφάρισε σε 1-1!
18΄ Κίτρινη στον Τάτο
15΄ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ! Ο Ατρόμητος ανοίγει το σκορ! Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στη κόντρα, ο Μήτρογλου από τα αριστερά έδωσε στον Τάτο, ο οποίος πλάσαρε σωστά απέναντι από τον Μπαντή για το 0-1!
11΄ Κίτρινη ο Περόνε
6΄ Με 10 παίκτες ο Αστέρας! Ο Μπαρτολίνι έκανε λάθος, ο Τάτος πήρε την μπάλα και βγήκε τετ α τετ με τον Μπαντή, με τον αμυντικό του Αστέρα να του παίρνει τα πόδια.
1` Έναρξη του αγώνα
Οι συνθέσεις:
Αστ. Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Πουλίδο, Πιπίνης, Ουσέρο, Χουανίτο, Ναβάρο, Ράγιος, Ροτζέριο, Περόνε

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Τόμας, Γιαννούλης, Σφακιανάκης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Μπρίτο, Τάτος, Μήτρογλου.

πηγή: sportdog.gr

Στη Γιουβέντους ο Άλμπερτ Ρούσσος!

Κορυφαίοι σύλλογοι σε Ελλάδα και Ευρώπη ,μάχονται για να αποσπάσουν την υπογραφή του 16χρονου Άλμπερτ Ρούσσου του Διαγόρα Ρόδου, με τελευταία υποψήφια την ιταλική Γιουβέντους η οποία απέστειλε επίσημη πρόταση για δοκιμή του νεαρού άσου.
Στη Γιουβέντους ο Άλμπερτ Ρούσσος!
Πολλοί οι μνηστήρες για την περίπτωση του 16χρονου Άλμπερτ Ρούσσου ο οποίος με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί με την ομάδα του Διαγόρα Ρόδου έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα επάνω του και θεωρείται ως το μεγαλύτερο ταλέντο αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα .
Μετά τις Μίλαν και Ολυμπιακό, σειρά παίρνει η ''Μεγάλη κυριά του Ιταλικού ποδοσφαίρου Γιουβέντους'' η οποία έστειλε αίτημα στην ΠΑΕ Διαγόρας και έτσι ο Ρούσσος στις 6 Απριλίου θα αναχωρήσει για το Τορίνο, προκειμένου να δοκιμαστεί από τη Γιουβέντους.
Σημειώνεται ότι η Μίλαν θα απαντήσει αν ενδιαφέρεται να τον εντάξει στο δυναμικό της το καλοκαίρι,ενώ απο κοντά βρίσκεται και ο Ολυμπιακός ο οποίος λόγω της αναβάθμισης που θα πραγματοποιήσει απο την νέα χρόνιά στις Ακαδημίες του θέλει να συγκεντρώσει οτι καλύτερο υπάρχει στην Ελληνική αγορά..
ΠΗΓΗ: sports-academies.gr

Της έσκισαν τον... Πάτο! (ΦΩΤΟ)

Το "Κουρκούτι" σατιρίζει τη νίκη της Μπαρτσελόνα στη ρεβάνς των "8" του Champions League κόντρα στη Μίλαν και την πρόκριση στα ημιτελικά.
Της έσκισαν τον... Πάτο! (ΦΩΤΟ)
Η Barcelona ήταν καλύτερη και καθάρισε την πρόκριση στο Camp Nou, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι παίκτες της Milan είχαν άδικο να διαμαρτύρονται για τις αποφάσεις του Ολλανδού διαιτητή. Ο Messi σκόραρε 2 φορές με πέναλτι, για να κάνει 3 τα γκολ των Καταλανών ο Iniesta. Για τους Ιταλούς, ο Nocerino είχε ισοφαρίσει προσωρινά…
ΠΗΓΗ: Sport24.gr

ΠΑΟ... ολοταχώς Πρωτοδικείο!!

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε οτι το ενδεχόμενο να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός διοίκηση Πρωτοδικείου είναι πιο κοντά από ποτέ...
ΠΑΟ... ολοταχώς Πρωτοδικείο
"Μόνο αν γίνει η συντέλεια του κόσμου ο Παναθηναϊκός θα αποφύγει τη διοίκηση Πρωτοδικείου", είπε χαρακτηριστικά.

Υποψήφιος για τους κορυφαίους της Ευρώπης!!

Ανάμεσα στους υποψήφιους για την κορυφή των αθλητών της Ευρώπης, είναι ο Δημήτρης Χονδροκούκης. Ο Έλληνας άλτης του ύψους, που αναδείχτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στην Κωνσταντινούπολη, έχει συμπεριληφθεί στην ψηφοφορία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.
Υποψήφιος για τους κορυφαίους της Ευρώπης!
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:
«Υποψήφιος για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή στην Ευρώπη, για τον Μάρτιο είναι ο Δημήτρης Χονδροκούκης. Το όνομα του αθλητή βρίσκεται στη λίστα που ανακοίνωσε η EAA στην σελίδα της στο διαδίκτυο. Ο Χονδροκούκης τον περασμένο μήνα αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου στο ύψος με άλμα στα 2,33 μέτρα.
Τον τίτλο του κορυφαίου διεκδικούν ακόμη οι : Σβάτζερ(Ιταλία- βάδην), Λαλί (Ιταλία- ημιμαραθώνιος), Καράγιελ (Τουρκία- ανώμαλος δρόμος), Στορλ (Γερμανία - Σφαιροβολία), Σζοστ (Πολωνία - μαραθώνιος),Ούζμπιλεν (Τουρκία - 1.500 μ.), Χολούσα (Τσεχία - 1.500 μ.), Χανάνι (Γαλλία -ύψος), Κασιάνοφ (Ουκρανία - σύνθετα), Πασκάλ (Γαλλία - 60 μ. εμπ.), Λαβιλενί(Γαλλία - επί κοντώ).
Οι φίλοι του στίβου μπορούν να ψηφίσουν στην σελίδαwww.european-athletics.org».

Οι Τούρκοι διεκδικούν το... κουλούρι Θεσσαλονίκης!!

Οι Τούρκοι διεκδικούν το... κουλούρι Θεσσαλονίκης!Να αναλάβει δράση και να προστατέψει το εθνικό τους έδεσμα, το κουλούρι, κατέθεσε με αίτημά του ο επικεφαλής του συνδέσμου κουλουράδων της Κωνσταντινούπολης, στο αρμόδιο Επιμελητήριο.
Αφορμή στάθηκε μια δήλωση του Μπαράκ Ομπάμα, κατά την εκδήλωση στο Λευκό Οίκο για την 25η Μαρτίου, ο οποίος εξήρε τη γεύση του «ελληνικού μπακλαβά», γλυκό κοινό στην παράδοση και των δύο χωρών.

«Δεν θα επιτρέψουμε στους Έλληνες να μας αρπάξουν και το κουλούρι», δήλωσε ο επικεφαλής του İSTESOB στην τουρκική εφημερίδα Ζαμάν, προσθέτοντας ότι οι Έλληνες παρουσιάζουν τουρκικά φαγητά σαν ελληνικά.


πηγή: thestival.gr