Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Στοχ… και δέος!!

Είναι άλλο πράγμα! Βάζοντας πέναλτι-Πανένκα, μια γκολάρα και φτιάχνοντας άλλο ένα, ο Στοχ οδήγησε τον ΠΑΟΚ στο 4-1 επί του Πανιωνίου. Ωραία μπάλα, από ένα «δικέφαλο» πειστικό διεκδικητή του τίτλου.

Στοχ… και δέος!
Τις πρώτες πειστικές απαντήσεις στο ερώτημα αν μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα άρχισε να δίνει ο ΠΑΟΚ!

Με πρωταγωνιστή τον εκπληκτικό Στοχ που σκόραρε δυο φορές (γκολάρα στο 54’ και πέναλτι αλά Πανένκα στο 85’) και μοίρασε μια ασίστ στον Κίτσιου (76’), ο «δικέφαλος» έφτασε στο εντυπωσιακό 4-1 επί του Πανιωνίου.

Το γκολ του Σαλπιγγίδη (31’) ξεμπλόκαρε την ομάδα του Στέφενς και της επέτρεψε (ακόμη κι αφότου ο Αραβίδης μείωσε το σκορ στο 81’) να προσφέρει ωραίο θέαμα στον κόσμο που πήγε στην Τούμπα.

Πώς έπαιξε

Χωρίς εκπλήξεις, αλλά και το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τον Σωτήρη Νίνη (το πιστοποιητικό μεταγραφής του οποίου δεν ήρθε ακόμα) παρέταξε την ομάδα του ο Χουμπ Στέφενς. Ο Ολλανδός διατήρησε τον Σκόνδρα σε θέση αριστερού μπακ, ξεκίνησε τον Κάτσε και πάλι -αντί του τραυματία Λάζαρ- κι έβαλε κανονικά τον Αθανασιάδη (που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν).

Έτσι, το 4-4-2 του ΠΑΟΚ διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Χακόμπο και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσουράνης και Κίτσιου. Στα χαφ βρέθηκαν οι Κάτσε-Τζιόλης, στα άκρα οι Στοχ (αριστερά), Λούκας (δεξιά) και δίδυμο στην επίθεση ήταν οι Αθανασιάδης-Σαλπιγγίδης.

Το ματς

Η αλλαγή του… τσιπακίου -απ’ αυτό της Ευρώπης σε αυτό της Ελλάδας- δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ προερχόταν από μπλακ άουτ σαν αυτό με τη Σάλκε. Για περίπου μισή ώρα λοιπόν ο «δικέφαλος» παιδευόταν με τη σφιχτή άμυνα του Πανιωνίου. Έψαχνε μάταια ένα άνοιγμα στο τείχος που είχε στήσει ο Παντέλης. Κι αφού δεν το κατάφερε νωρίς (με το βολέ του Αθανασιάδη) αυτό έμοιαζε να ψηλώνει όλο και περισσότερο.

Όχι αρκετά όμως για να μην περάσει η ζυγισμένη σέντρα του (ποιοτικού) Λούκας. Αυτή που βρήκε «καρφί» τον Αθανασιάδη στο 31’. Και του επέτρεψε -με παλικαρίσια κεφαλιά- να δώσει στον Σαλπιγγίδη το «κλειδί» της… κερκόπορτας. Ε, μετά απ’ αυτό, όλα έμοιαζαν ευκολότερα για τον ΠΑΟΚ. Και θα γίνονταν και νωρίτερα, αν το διαγώνιο σουτ του εξαιρετικού Στοχ δεν πήγαινε λίγο πιο δίπλα από ‘κει που είχε υπολογίσει.

Το επόμενο που επιχείρησε όμως -μετά την επιστροφή από την ανάπαυλα- πήγε ΑΚΡΙΒΩΣ εκεί που είχε υπολογίσει. Τόσο ξαφνικά (αν και τόσο πλάγια) ώστε ο Γιαννακόπουλος να χάσει την μπάλα. Και την επόμενη φορά που την είδε να βρίσκεται στα δίχτυα του -έχοντας τελειώσει ουσιαστικά τη σεμνή τελετή. Αν κι ο ΠΑΟΚ δεν έχασε το κέφι του να τη συνεχίσει. Με ωραίο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα. Και διάθεση να ξεχειλώσει όσο μπορεί το σκορ…

Πρώτα λοιπόν ο Στοχ απέδειξε ότι φτιάχνει κιόλας γκολ -εκτός από το να τα πετυχαίνει. Και αφού το «κέρασε» (με ωραία πάσα) στον Κίτσιου, είδε τον Αραβίδη να πηγαίνει στη βούλα. Να μειώνει για τον Πανιώνιο. Επειδή όμως είναι ποδοσφαιρικός «αλήτης», δεν του έφτανε να τον μιμηθεί -όταν του δόθηκε η ίδια ευκαιρία λίγο μετά. Αλλά έπρεπε να σκάψει… αλά Πανένκα το πέναλτι, για να υπογράψει με ακόμα περισσότερο στιλ την επιβλητική νίκη του ΠΑΟΚ.



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσουράνης, Κίτσιου (89’ Κωνσταντινίδης), Κάτσε, Τζιόλης, Στοχ, Λούκας, Αθανασιάδης (79’ Νέτσιντ), Σαλπιγγίδης (87’ Βούκιτς)

Στον πάγκο έμειναν οι: Γλύκος, Κατσικάς, Τζανδάρης, Ολίσε

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκος Παντέλης): Γιαννακόπουλος, Κούρος, Παντίδος, Λαμπρόπουλος, Κούρντι, Μητρόπουλος (84’ Ριβέρο), Καλτσάς (72’ Λάζνικ), Κολοβός, Μενδρινός, Ντούνης (58’ Καμπάνταης), Αραβίδης

Στον πάγκο έμειναν οι: Παπαδόπουλος, Μαρουκάκης, Ζαχαράκης, Πάνος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δελφάκης (Αρκαδίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Πετρόπουλος (Αρκαδίας)

ΓΗΠΕΔΟ: Τούμπα
Πηγή: sport-fm.gr

Οριστικό: Στη Ρεαλ Μαδρίτης ο Γκάρεθ Μπέιλ!!

Είναι επίσημο! Ο Γκάρεθ Μπέιλ είναι παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, όπως ανακοίνωσαν οι «μερένχες» χωρίς να γνωστοποιούν το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας. Για 100 εκατ. ευρώ κάνει λόγο το SkySports!

Οριστικό: Στη Ρεαλ Μαδρίτης ο Γκάρεθ Μπέιλ
Στη Ρεάλ Μαδρίτης ανήκει από το απόγευμα της Κυριακής και για τα επόμενα έξι χρόνια, ο Γκάρεθ Μπέιλ, με την παρουσιάσή του να έρχεται την Δευτέρα στις 13:00! Ο Ουαλός σούπερ σταρ ανακοινώθηκε από τη «βασίλισσα», η οποία διέθεσε 100 εκατομμύρια ευρώ (σύμφωνα με Μέσα στη Βρετανία) ευρώ για να τον κάνει δικό της από την Τότεναμ, ολοκληρώνοντας ένα από τα μεγαλύτερα μεταγραφικά σήριαλ του καλοκαιριού!

Κάποια στιγμή, το πήρε απόφαση. Ήθελε να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του και ασφαλώς, να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που δεν θα μπορούσε να κάνει ούτε φέτος με την Τότεναμ.

Η δική του συμφωνία με τη «βασίλισσα» αποδείχθηκε κάτι πολύ εύκολο, όμως δεν ίσχυσε το ίδιο για το «deal» ανάμεσα στη Ρεάλ και την Τότεναμ. Ο σκληρός διαπραγματευτής, Ντάνιελ Λέβι, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη διάθεση των «μερένχες» στον απόλυτο βαθμό, ώστε να έχει εξασφαλίσει πως η ομάδα του θα έχει ενισχυθεί όσο πρέπει μέχρι τη μέρα της αποχώρησης του Γκάρεθ Μπέιλ.

Έτσι, με ένα μεταγραφικό ντεμαράζ, μετακόμισαν στο Λονδίνο οι Παουλίνιο, Τσαντλί, Σολδάδο, Καπού, Λαμέλα, Έρικσεν και Κίρικες. Το ποσό για αυτές τις προσθήκες έφτασε στα 100 εκατομμύρια, όσα δηλαδή – περίπου – έλαβαν τα «σπιρούνια» από την πώληση του Γκάρεθ Μπέιλ!

Ο τελευταίος, ανοίγει πλέον ένα νέο, τεράστιο κεφάλαιο στην καριέρα του με την υπογραφή συμβολαίου στη Ρεάλ Μαδρίτης.



Πηγή: sport-fm.gr

Στο νήμα η... τυχερή Ζενίτ! (video)

Έστω και στο φινάλε (85'), η Ζενίτ πήρε μεγάλη νίκη με σκορ 2-1 κόντρα στην Λοκομοτίβ Μόσχας. Με δέκα παίκτες αγωνίζονταν οι Μοσχοβίτες για 45’, είχαν και δύο δοκάρια. Βασικός ο Λοντίγκιν.

Στο νήμα η... τυχερή Ζενίτ (video)
Είχε την τύχη με το μέρος της σε όλο το παιχνίδι! Η Ζενίτ επικράτησε πολύ δύσκολα 2-1 της Λοκομοτίβ Μόσχας, με γκολ στο 85’ και μείωσε την διαφορά τους στους τρεις βαθμούς από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Βίτσελ έχασε νωρίς-νωρίς τετ-α-τετ για την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης, όμως η συνέχεια άνηκε στους Μοσχοβίτες που είχαν δύο δοκάρια(!) με τον Μπουσουφά. Αφού λοιπόν, ο Λοντίγκιν δεν δεν «έφαγε» γκολ, τελικά η ομάδα του το έβαλε με πέναλτι του Σιρόκοφ στο 43’, με τον Λασανά Ντιαρά να αποβάλλεται στο ντεμπούτο του!

Αν και με αριθμητικό μειονέκτημα, οι φιλοξενούμενοι δεν το παράτησαν. Και στο 70’ ήρθε η δικαίωσή τους, όσο και του Μποσουφά, που από την άσπρη βούλα ισοφάρισε σε 1-1. Εν τέλει, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο, με τον Ζιριανόφ στο 85’ να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του, με ωραίο πλασέ μέσα στην περιοχή.

Άνετο διπλό για την Ρούμπιν Καζάν μέσα στην έδρα της Ούραλ. Κορυφαίος παίκτης ο Ρόντον, που σημείωσε χατ-τρικ! «Χτύπησε» κατά σειρά στο 17’, στο 55’ και στο 75’ χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του με σκορ 3-0!




Πηγή: sport-fm.gr

Μήπως έχει μαγικό ραβδάκι ο Σνάιντερ;

Είπαμε να λειτουργεί ευεργετικά μια αλλαγή προπονητή, αλλά η Στουτγκάρδη το παράκανε και στην πρεμιέρα του Σνάιντερ στον πάγκο της συνέτριψε 6-2 τη Χόφενχαϊμ.

Μήπως έχει μαγικό ραβδάκι ο Σνάιντερ;
Μετά από τρεις σερί ήττες που κόστισαν στον Μπρούνο Λαμπαντία τη… δουλειά του, έφτασε και η ώρα για χαμόγελα στους Σουηβούς.

Η πρόσληψη του Τόμας Σνάιντερ στην τεχνική ηγεσία απέδωσε –σε πρώτη φάση- καρπούς κι έτσι ήρθε η εντυπωσιακή νίκη στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ο Ιμπίσεβιτς ο οποίος σκόραρε τρεις φορές (19’, 47’, 63’). Ο Ρούντιγκερ είχε ανοίξει ήδη λογαριασμό από το 12’, ενώ για τους φιλοξενούμκενους είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1 ο Φόλαντ στο 26’.
Δύο γκολ σημείωσε ο Μαξίμ (28’, 55’) ενώ στο 87’ ο Φιρμίνο απλώς διαμόρφωσε το τελικό 6-2.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:

Τρίτη 27/8

Φράιμπουργκ-Μπάγερν 1-1
(86’ Χέφλερ-33’ Σακίρι)

Σάββατο 31/8

Γκλάντμπαχ-Βέρντερ Βρέμης 4-1
(36’ Αράγνκο, 53’ Ράφαελ, 74’ Κρούσε, 85’ Χέρμαν – 69’ Νόρντβιντ αυτ.)

Ανόβερο-Μάιντς 4-1
(31’ Ντιούφ, 37’ Σόβιετς, 80’ Κονάν, 82’ Πριμπ – 12’ Μίλερ)

Βόλφσμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου 2-0
(42’ Όλιτς, 45+1’ Ντιέγκο πεν.)

Νυρεμβέργη-Άουγκσμπουργκ 0-1
(84΄Βόγκτ)

Αμβούργο-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ 4-0
(7’ Φαν ντερ Φάαρτ, 17’ Ζουά, 80’, 90’ Καλχάνογλου)

Σάλκε-Λεβερκούζεν 2-0
(30' Χέγκερ, 83' Φαρφάν πεν.)

Κυριακή 1/9

Στουτγκάρδη-Χόφενχαϊμ 6-2
(12’ Ρούντιγκερ, 19’, 47’, 63’ Ιμπίσεβιτς, 28’ 55’ Μαξιμ – 26’ Φόλαντ, 87’ Φιρμίνο)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Ντόρτμουντ 18:30 Πηγή: sport-fm.gr

Δεν παίζει ο Νίνης!

Τελικά θα αργήσει το ντεμπούτο του Σωτήρη Νίνη με τον ΠΑΟΚ. Το πιστοποιητικό μεταγραφής του Έλληνα μεσοεπιθετικού δεν έφτασε από την Πάρμα και έμεινε εκτός αποστολής για το ματς με τον Πανιώνιο.

Δεν παίζει ο Νίνης
Δεν θα πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο ο Σωτήρης Νίνης.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή του «δικέφαλου του Βορρά» για την αναμέτρηση απέναντι στους «κυανέρυθρους», ωστόσο, η εκκρεμότητα για να έχει δικαίωμα συμμετοχής δεν ξεπεράστηκε.

Οι Θεσσαλονικείς περίμεναν μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής το πιστοποιητικό της μεταγραφής του 23χρονου από την Πάρμα, αλλά οι Ιταλοί δεν κατάφεραν να φανούν συνεπείς με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αποστολής.Πηγή: sport-fm.gr

«Ο Άρης θα βρει το δρόμο του»

Σίγουρος ότι ο Άρης θα ανεβάσει σύντομα στροφές φάνηκε σε δηλώσεις του ο Ανδρέας Τάτος.

«Ο Άρης θα βρει το δρόμο του»
Την βεβαιότητα ότι ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και δεν θα αργήσει να βρει τον δρόμο του διατύπωσε ο Ανδρέας Τάτος στο επίσημο σάιτ των «κιτρινόμαρων».

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον κόσμο για την στήριξή του, παρά τα αρνητικά αποτελέσματα των δύο πρώτων αγωνιστικών, τονίζοντας πως το μόνο που λείπει απ’ τον Άρη είναι το θετικό αποτέλεσμα, που όπως δήλωσε, ελπίζει πως θα έρθει στο ματς της Δευτέρας.

Αναλυτικά, η δήλωσή του Ανδρέα Τάτου:

«Μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, μια ομάδα από τις πιο ανταγωνιστικές του πρωταθλήματος. Ξέρουμε τις δυσκολίες που έχει ο αγώνας, όμως εμείς κοιτάμε μόνο την δική μας ομάδα.

Η αλήθεια είναι ότι κανείς μας δεν περίμενε ότι θα κάναμε αυτό το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Έχουμε καλή και ποιοτική ομάδα, υπάρχει καλό κλίμα και πιστεύω ότι αυτό που λείπει είναι ένα καλό αποτέλεσμα, το οποίο πέρα από το βαθμολογικό κέρδος θα αλλάξει και την ψυχολογία μας.

Εύχομαι και ελπίζω η αρχή να γίνει από το παιχνίδι της Δευτέρας. Το θέλουμε πολύ, το θέλει και ο κόσμος μας, τον οποίο πικράναμε τις δύο πρώτες αγωνιστικές, ενώ από την άλλη οφείλουμε να τον ευχαριστούμε για την στήριξή του.

Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και θα βρει τον δρόμο του. Όμως θα πρέπει ο καθένας από εμάς να κάνει πρώτα την αυτοκριτική του, να δει τα λάθη του και να προσπαθήσει να τα διορθώσει προς όφελος της ομάδας.

Στην παρούσα φάση δεν χρειάζονται πολλά λόγια, αλλά πράξεις μέσα στο γήπεδο για να έρθουν οι νίκες, που τόσο πολύ τις χρειαζόμαστε
».

Στον Ολυμπιακό και ο Γιαταμπαρέ!

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι και επίσημα από το απόγευμα της Κυριακής ο Σαμπού Γιαταμπαρέ. «Σπουδαία εξέλιξη στην καριέρα μου», δήλωσε 24χρονος μέσος.

Στον Ολυμπιακό και ο Γιαταμπαρέ
Τη φανέλα του Ολυμπιακού θα φοράει και επίσημα ο Σαμπού Γιαταμπαρέ. Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακή την απόκτηση και το 24χρονου μέσου από το Μάλι.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης των Πειραιωτών δήλωσε ενθουσιασμένος από την ολοκλήρωση της μεταγραφής του από τη Μπαστιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του 24χρονου ποδοσφαιριστή από το Μάλι, Σαμπού Γιαταμπαρέ.

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Γιαταμπαρέ σημείωσε: «Η έλευση μου σε ένα τόσο μεγάλο κλαμπ, όπως ο Ολυμπιακός, είναι μία σπουδαία εξέλιξη για την καριέρα μου και για αυτό είμαι χαρούμενος».

Συλλήψεις για τα επεισόδια οπαδών ΠΑΟ-ΑΕΚ!

Ενώπιον του Εισαγγελέα βρέθηκαν σήμερα οι πέντε συλληφθέντες από τα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ το βράδυ του Σαββάτου

Συλλήψεις για τα επεισόδια οπαδών ΠΑΟ-ΑΕΚ
Συνέπειες για κάποιους από τους εμπλεκόμενους είχαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο το βράδυ ανάμεσα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.

Συνολικά πέντε άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία κατά τη διάρκεια της συμπλοκής που σημειώθηκε στα Κάτω Πατήσια, με φίλους των «πράσινων» (που κατευθύνονταν στη Λεωφόρο) και της «Ένωσης» (που κινούνταν προς την Καλλιθέα) να ανταλλάσουν πέτρες, καρέκλες και άλλα αντικείμενα.

Οι συγκεκριμένοι λοιπόν οδηγήθηκαν την Κυριακή στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, με τις κατηγορίες (κατά περίπτωση) της διατάραξης κοινής ειρήνης, της απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών, των διακεκριμένων φθορών, της αντίστασης και της παράβασης των νόμων «περί όπλων» και «περί εξωσχολικού αθλητισμού».Πηγή: sport-fm.gr

Καταδικάζει την επίθεση στον Νταμπίζα!

Με ανακοίνωσή του ο Παναθηναϊκός καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε ο Νίκος Νταμπίζας έξω από την Λεωφόρο, επισημαίνοντας πως είναι ένας άνθρωπος που προσπαθεί για την «αναγέννηση» του συλλόγου.

Καταδικάζει την επίθεση στον Νταμπίζα
Λίγη ώρα μετά το παιχνίδι νέων του Παναθηναϊκού με την Βέροια, οπαδοί του τριφυλλιού την... έπεσαν στον Νίκο Νταμπίζα. Ναι μεν ο τεχνικός διευθυντής των «πράσινων» δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο συμβάν -παρά το γεγονός πως δεν δέχθηκε μόνο φραστική βία, αλλά και χειροδίκησαν εναντίον του- ωστόσο η ΠΑΕ πήρε θέση.

Έτσι, με ανακοίνωσή της καταδίκασε την επίθεση και ξεκαθάρισε πως τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι «ικανότατο και άξιο στέλεχος» και πάνω από όλα προσπαθεί σκληρά για το καλό του συλλόγου «μέσα σε ένα δεδομένα εχθρικό περιβάλλον».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ καταδικάζει συμπεριφορές όπως αυτή μεμονωμένων οπαδών εις βάρος του τεχνικού Διευθυντή της ομάδας, Νίκου Νταμπίζα. Ο Νίκος Νταμπίζας είναι ένα ικανότατο και άξιο στέλεχος και εργάζεται σκληρά για το καλό του Παναθηναϊκού που αγωνίζεται να ανταποκριθεί και να αναγεννηθεί σαν ομάδα μέσα σε ένα δεδομένα εχθρικό περιβάλλον».

«Πέσιμο» σε Νταμπίζα!!

Οπαδοί εξύβρισαν και χειροδίκησαν εναντίον του Νίκου Νταμπίζα, το πρωί της Κυριακής στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας!

«Πέσιμο» σε Νταμπίζα!
Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, βρέθηκε το πρωί της Κυριακής στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση της ομάδας Νέων του «τριφυλλιού» κόντρα στην αντίστοιχη ομάδα της Βέροιας.

Λίγο μετά τη νίκη (1-0) των «πράσινων» και εξερχόμενος από το «Απόστολος Νικολαΐδης», ο Νίκος Νταμπίζας δέχθηκε φραστική επίθεση από μερίδα οπαδών που μάλιστα, χειροδίκησαν εναντίον του.

Ο Νταμπίζας παρέμεινε ψύχραιμος, κατευθύνθηκε στο αυτοκίνητό του και αποχώρησε χωρίς να δοθεί συνέχεια… Μάλιστα, στο συμβάν έφτασε και η αστυνομία, όμως ο παλαίμαχος άσος δεν θέλησε να κάνει μήνυση.Πηγή: sport-fm.gr

Δύσκολα μεν, αλλά…!

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε προσθήκη άλλου ποδοσφαιριστή ο Ολυμπιακός. Εγκαταλείπεται του Τραορέ. Πιθανή η επιστροφή Τζένοα για «Φέτφα» και Μπεσίκτας για Χολέμπας.

Δύσκολα μεν, αλλά…
Μία μέρα και κάτι απέμεινε για την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου και όλα δείχνουν πως ο Ολυμπιακός θα… μείνει στις 17 μεταγραφές που έχει κάνει μέχρι τώρα. Το ενδεχόμενο απόκτησης του Μπακαγέ Τραορέ απομακρύνεται, αφού το θέμα δεν προχώρησε ακόμη κι όταν η Τζένοα επιχείρησε να τον πάρει από τη Μίλαν για να τον δώσει στους Πειραιώτες μαζί με χρήματα για να πάρει τον Γιάννη Φετφατζίδη.

Όλα δείχνουν, λοιπόν, πως ο Τραορέ δεν θα αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό και πως οι μεταγραφές έχουν ολοκληρωθεί (εκτός κι αν κάποια από τις προτάσεις μάνατζερ που κατακλύζουν τα φαξ της ΠΑΕ έχει ενδιαφέρον).

Αντίθετα, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο η ομάδα της Γένοβας να επιστρέψει για την απόκτηση του «Φέτφα». Η πρόταση 4 εκατ. ευρώ (συν ποσοστό μεταπώλησης) που έκανε στους Πειραιώτες για τον νεαρό μεσοεπιθετικό δεν καλύπτει τους πρωταθλητές που αξιώνουν μεγαλύτερο ποσό για να τον παραχωρήσουν. Μένει να φανεί αν η Τζένοα θα επανέλθει ή όχι.

Στο μεταξύ, μία ακόμη απόφαση που εκκρεμεί είναι αυτή το Χοσέ Χολέμπας. Η Μπεσίκτας λέγεται πως δεν έχει κάνει την τελική της κίνηση για τον ομογενή αριστερό μπακ-χαφ, αλλά δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί τη Δευτέρα.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν αφήνει το «7» ο Νίνης!

Με το «77» θα αγωνίζεται ο Σωτήρης Νίνης στον ΠΑΟΚ.

Δεν αφήνει το «7» ο Νίνης
Τη φανέλα με το νούμερο «77» θα φοράει ο Σωτήρης Νίνης στον ΠΑΟΚ, όπως ανακοίνωσε ο «δικέφαλος του βορρά».

Το εφτά φαίνεται πως είναι ο αγαπημένος αριθμός του 23χρονου αφού στον Παναθηναϊκό φορούσε το «7», στην Πάρμα το «77», όπως και στον ΠΑΟΚ, καθώς το εφτά το έχει… καπαρώσει ο Γιώργος Γεωργιάδης.
Πηγή: sport-fm.gr

Ο κλαρινογαμπρός Γλύκος και ο ανάποδος Γεωργιάδης! (video)

Το backstage της φωτογράφησης του ΠΑΟΚ είχε πολύ «ζουμί».

Στον ΠΑΟΚ δεν έχασαν τη διάθεσή τους από τη μη πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Το κλίμα στη διάρκεια της επίσημης φωτογράφησης της ομάδας ήταν ευχάριστο, με τον Κλάους να αποκαλεί… κλαρινογαμπρό τον Γλύκο και τον Γεωργιάδη να φορά ανάποδα τη φανέλα του.

Δείτε τα παρασκήνια της φωτογράφησης.Πηγή: sport-fm.gr

It’s complicated…!

Μπερδεμένη είναι η σχέση που έχει ο Νίκος Σπυρόπουλος με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Τόσο πολύ που πολλοί είναι εκείνοι που σκέφτονται και αναρωτιούνται πόσο θα κρατήσει αυτή η σχέση…

It’s complicated…
Την ημέρα που ανακοινώθηκε η μεταγραφή του Νίκου Σπυρόπουλου στον ΠΑΟΚ, αρκετοί φίλοι της ομάδας είχαν αντιδράσει. Πέρασε χρόνο μέχρι να προσαρμοστεί και να μπει σε αγωνιστικούς ρυθμούς ο διεθνής μπακ αλλά κατά την διάρκεια αυτή είχε φραστικό επεισόδιο με τον Χουμπ Στέφενς.

Από τότε και ειδικά από την στιγμή που ακούστηκε το όνομα του Γιώργου Τζαβέλλα, ο Σπυρόπουλος ήταν σε… καραντίνα αλλά τις τελευταίες ημέρες ο Ολλανδός τεχνικός τον δοκίμαζε για βασικό στο ματς με τον Πανιώνιο. Όμως στην χθεσινή προπόνηση, ο «Σπυρό» δεν πήγε στην προπόνηση και ο… προβληματισμός επανήλθε.

Η σχέση ΠΑΟΚ και Σπυρόπουλου είναι σίγουρα περίεργη και το θέμα είναι πόσο και αν θα κρατήσει. Πηγή: sport-fm.gr

Άντε και καλό μας μήνα…!

Μπήκε ο Σεπτέμβρης, η τρίτη αγωνιστική στην Σούπερ Λίγκα έχει ήδη ξεκινήσει και ακόμα τέσσερα ματς σήμερα μας βάζουν σε ρυθμό.

Άντε και καλό μας μήνα…
Θεωρητικά και ημερομηνιακά το καλοκαίρι τελείωσε αφού μπήκε ο Σεπτέμβρης αλλά η τρίτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας έχει συνέχεια. Μέχρι στιγμής, το πρωτάθλημα μας έχει προσφέρει αρκετά γκολ, ορισμένα εκ των οποίων εξαιρετικής ομορφιάς και ελπίζουμε στις 4 σημερινές αναμετρήσεις να δούμε και πολλά και ωραία γκολ.

Στην Τρίπολη, ο Αστέρας φιλοξενεί τον Απόλλωνα φιλοδοξώντας να κάνει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και να… ξεκομπλάρει. Από την άλλη, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έχει αποδείξει πως είναι σκληρό καρύδι και για να την νικήσει κάποιος πρέπει να… φτύσει αίμα.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Πανιώνιο, με τους μεν «ασπρόμαυρους» να έρχονται από τον άδοξο αποκλεισμό από την Σάλκε και τους «κυανέρυθρους» να προέρχονται από την εντυπωσιακή νίκη επί του Παναθηναϊκού με 3-0, την περασμένη αγωνιστική.

Ο Παναιτωλικός μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ ταξιδεύει στην Κομοτηνή για να αντιμετωπίσει τον Πανθρακικό, ο οποίος θέλει να κάνει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Τέλος, ο Λεβαδειακός υποδέχεται τον Ολυμπιακό, με τον Τάκη Λεμονή να αντιμετωπίζει τους «ερυθρόλευκους» για ακόμα μία φορά ως προπονητής της αντίπαλης ομάδας. Τώρα αν θα «κόψει» βαθμούς από την πρώην ομάδα του, θα το δούμε στο γήπεδο.

Σάββατο, 31 Αυγούστου

SKODA Ξάνθη – Εργοτέλης 0-0

Η Ξάνθη έχασε τα… άχαστα (είχε και δοκάρι). Ο Εργοτέλης μπορούσε να «κλέψει» το τρίποντο, αλλά τον σταμάτησε το δοκάρι. Ε, μοιραία οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0...

ΑΕΛ Καλλονής – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Μετά τη νίκη επί του Άρη στην Θεσσαλονίκη, η Καλλονή πανηγύρισε ένα ακόμα τρίποντο, αυτή τη φορά στην πρωτεύουσα, επικρατώντας 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα.

Παναθηναϊκός – Βέροια 1-1

Για δεύτερο σερί παιχνίδι ο Παναθηναϊκός παρουσίασε προβληματική εικόνα και έμεινε στο 1-1 με την Βέροια στη Λεωφόρο για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Αμπεΐντ και Μοχάμεντ τα γκολ του αγώνα.

Κυριακή, 01 Σεπτεμβρίου
Αστέρας Τρίπολης – Απόλλων (19:15)
ΠΑΟΚ – Πανιώνιος (19:15)
Πανθρακικός – Παναιτωλικός (19:15)
Λεβαδειακός – Ολυμπιακός (21:30)

Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου
Ατρόμητος – Άρης (19:15)
ΟΦΗ – Πλατανιάς (21:30)Πηγή: sport-fm.gr

Της την... χάλασε η Ουτρέχτη!!

Την πρώτη απώλεια βαθμών και μάλιστα στην έδρα της γνώρισε η Τσβόλε, μετά το 1-1 με την Ουτρέχτη, χωρίς όμως να εγκαταλείψει την κορυφή της βαθμολογίας.

Της την... χάλασε η Ουτρέχτη!
Ξεκίνησε σαν... σίφουνας, όμως σταμάτησε στο εμπόδιο της Ουτρέχτης.

Η Τσβόλε δεν κατάφερε να συνεχίσει το νικηφόρο σερί που διαμόρφωσε στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, μένοντας στο 1-1 με την Ουτρέχτη, η οποία κατέκτησε τον πρώτο της εκτός έδρας βαθμό.

Ο Γιάνσεν έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους στο 50’, ενώ ο Νίλαντ, o οποίος πέρασε ως αλλαγή στο 59’ για τους πρωτοπόρους του ολλανδικού πρωταθλήματος, διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Πρόγραμμα-αποτελέσματα 5ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 30/08
Μπρέντα-Ναϊμέγκεν 1-1
(4’ Πεοπόν - 43’ Πάλσον)

Σάββατο 31/08
Τβέντε-Χέρενφεν 1-1
(89’ Κασταΐνος - 64’ Φαν ντερ Μπεργκ)

Χέρακλες-Ντεν Χάαγκ 1-0
(32’ Ντέιβιντσον)

Βάαλβαϊκ-Γκοου Αχέντ Ίγκλις 1-4
(87’ Σλάγκερ - 10’, 19’, 64’ Φάλκενμπουργκ, 71’ πεν. Κόλντερ)

Αϊντχόφεν-Καμπούρ 0-0

Κυριακή 01/09

Γκρόνιγκεν-Άγιαξ 1-1
(76’ Ζεφούικ-18’ Σένε)

Τσβόλε-Ουτρέχτη
(71' Νίλαντ - 50' Γιάνσεν)

17:30 Φέγενορντ-Ρόντα
17:30 Αλκμάαρ-Φίτεσε

Η επόμενη αγωνιστική

Σάββατο 14/09
Άγιαξ-Τσβόλε
Ντεν Χάαγκ-Φίτεσε
Καμπούρ-Χέρακλες
Ρόντα-Μπρέντα
Τβέντε-Αϊντχόφεν

Κυριακή 15/09
Ναϊμέγκεν-Φέγενορντ
Αλκμάαρ-Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Χέρενφεν-Γκρόνιγκεν
Ουτρέχτη-Βααλβάικ Πηγή: sport-fm.gr

«Απόλυτη» ομάδα!

Συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία στη φετινή Jupiler League η Σταντάρ.

«Απόλυτη» ομάδα
Η ομάδα της Λιέγης νίκησε με 2-0 την Κορτράικ στην έδρα της, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής και έφτασε στο «6 στα 6» στη φετινή διοργάνωση, κάνοντας ένα μοναδικό απόλυτο στην ιστορία του βελγικού πρωταθλήματος.

Έτσι, παρέμεινε με άνεση στην κορυφή της βαθμολογίας, περιμένοντας τι θα κάνουν αργότερα οι Αντερλεχτ και Μπριζ, ουσιαστικά οι κυριότεροι αντίπαλοί της, στο «κυνήγι» του φετινού τίτλου, όμως το καλύτερο που μπορούν οι «αντερλεχτουά» είναι να την πλησιάσουν στο -3 και οι «μπριζουά» στο -4.

Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι έμειναν στη μέση της βαθμολογίας, όμως στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ του Europa League.
Οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς ανώτεροι αι επικράτησαν δίκαια, χάρη στα γκολ των Μποκού στο 52’ με πέναλτι και Σιμάν στο 57’.



Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της έκτης αγωνιστικής:


Σάββατο (31/08)
Γάνδη – Μονς 1-0
(31' Πέντερσεν)

Λόκερεν – Οστάνδη 1-0
(55' Χαρμπούι)

Σερκλ Μπριζ – Λέουβεν 1-1
(70' Ετόκ - 60' Νγκολόκ)

Κυριακή (01/09)

Σταντάρ Λιέγης – Κορτράικ 2-0

Ζούλτε Βάρεγκεμ – Άντερλεχτ (19.00)

Σαρλερουά – Γκενκ (21.30)

Μπέβερεν – Κλαμπ Μπριζ (21.30) Πηγή: sport-fm.gr

Πάλι γκέλα ο Άγιαξ!

Νέα απώλεια μακριά από την έδρα του είχε ο Άγιαξ, που για την πέμπτη αγωνιστική έμεινε στο 1-1 με την Γκρόνινγκεν εκτός έδρας.

Πάλι γκέλα ο Άγιαξ
Τρία ματς μακριά από το «Άμστερνταμ Αρένα» έχει δώσει ο Άγιαξ στο τρέχον πρωτάθλημα και ακόμη νίκη δεν έχει πανηγυρίσει. Μετά την ήττα από την Άλκμααρ (3-2) και την ισοπαλία με τη Χέρενφεϊν (3-3) ο «Αίαντας» πέταξε δύο ακόμη βαθμούς μένοντας στο 1-1 με την Γκρόνινγκεν.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 18’ με τον Σένε, αλλά στο 76’ ο Ζεφούικ ισοφάρισε σε 1-1 στο 76’.

Πρόγραμμα-αποτελέσματα 5ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 30/08
Μπρέντα-Ναϊμέγκεν 1-1
(4’ Πεοπόν - 43’ Πάλσον)

Σάββατο 31/08
Τβέντε-Χέρενφεν 1-1
(89’ Κασταΐνος - 64’ Φαν ντερ Μπεργκ)

Χέρακλες-Ντεν Χάαγκ 1-0
(32’ Ντέιβιντσον)

Βάαλβαϊκ-Γκοου Αχέντ Ίγκλις 1-4
(87’ Σλάγκερ - 10’, 19’, 64’ Φάλκενμπουργκ, 71’ πεν. Κόλντερ)

Αϊντχόφεν-Καμπούρ 0-0

Κυριακή 01/09

Γκρόνιγκεν-Άγιαξ 1-1
(76’ Ζεφούικ-18’ Σένε) Πηγή: sport-fm.gr

Έπιασε κορυφή η Σεντ Ετιέν!

Έστω και προσωρινά, η Σεντ Ετιέν ανέβηκε στην κορυφή του γαλλικού πρωταθλήματος, επικρατώντας 2-1 της Μπορντό.

Έπιασε κορυφή η Σεντ Ετιέν
Συνεχίζει εξαιρετικά η Σεντ Ετιέν στο φετινό πρωτάθλημα. Οι «στεφανουά» επικράτησαν της Μπορντό 2-1 και με το τρίποντο που πήραν ανέβηκαν –έστω και προσωρινά- στην κορυφή της Ligue 1.

Μόλις στο 8’ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τέρμα του Αμουνά, ενώ πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Περίν έδωσε… αέρα δύο γκολ στην ομάδα του. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο τελικό 2-1, με «βολίδα» του Ομπρανιάκ στην εκπνοή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 31/8
Εβιάν-Λιόν 2-1
(8’, 34’ Μπεριγκό – 49’ Φερί)
Παρί Σεν Ζερμέν-Γκινγκάμπ 2-0
(90+1' Ραμπιό, 90+2' Ιμπραΐμοβιτς)
Μπαστιά-Τουλούζ 2-1
(43’ Κεσέρου, 67’ Ρομαρίκ – 57’ Μπρεθουάιτ)
Λοριάν-Βαλανσιέν 1-0
(14’ Αμπουμπακάρ)
Ρεμς-Ναντ 0-0
Ρεν-Λιλ 0-0
Σοσό-Αζαξιό 0-0

Κυριακή, 1/9
Σεντ Ετιέν-Μπορντό 2-1
(8’ Αμουνά, 50’ Περίν – 90’ Ομπρανιάκ)
Νις-Μονπελιά (18:00)
Μαρσέιγ-Μονακό (22:00)
Πηγή: sport-fm.gr

Ύστατη προσπάθεια για Κακά!!

Την ύστατη προσπάθειά της για την απόκτηση του Κακά θα κάνει η Μίλαν, με τον Αντριάνο Γκαλιάνι να βρίσκεται στη Μαδρίτη, όπου θα έχει συνάντηση με τους ανθρώπους της Ρεάλ.

Ύστατη προσπάθεια για Κακά
Λίγες ώρες απομένουν από την τελευταία ημέρα των μεταγραφών και η Μίλαν θέλει να κάνει την ύστατη προσπάθεια, ώστε να φέρει πίσω στο Μιλάνο τον Κακά.

Ο Αντριάνο Γκαλιάνι βρίσκεται από το πρωί της Κυριακής στη Μαδρίτη, όπου θα έχει συνάντηση με τους ανθρώπους της Ρεάλ. Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα ιταλικά Μέσα, από το… στρατόπεδο των «ροσονέρι» προκύπτει ότι μόνο εύκολη υπόθεση δεν θα είναι η μεταγραφή του Βραζιλιάνου, καθώς υπάρχουν πάρα πολλά θέματα που θα πρέπει να διευθετηθούν.

Επιπλέον για την απόκτηση του Κακά από τη Ρεάλ, ενδιαφέρον έχουν εκφράσει και οι Λος Άντζελες Γκάλαξι, αλλά η επιθυμία του παίκτη είναι να παραμείνει στην Ευρώπη. Όπως και να έχει μέχρι την Δευτέρα θα ξέρουμε αν ο Κακά θα επιστρέψει στη Μίλαν ή θα καταλήξει κάπου αλλού τελικά. Πηγή: sport-fm.gr

Τρία η Ρεάλ, δύο ο Ίσκο, ένα ο Ρονάλντο!!

Τρίτωσε τις νίκες της στην Primera Division η Ρεάλ Μαδρίτης επικρατώντας εύκολα 3-1 της Μπιλμπάο στο «Μπερναμπέου».

Τρία η Ρεάλ, δύο ο Ίσκο, ένα ο Ρονάλντο
Μόνη στην κορυφή της ισπανικής λίγκας, έστω και μέχρι… νεωτέρας, πέρασε η Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έκανε το 3/3 στο πρωτάθλημα νικώντας με 3-1 την Μπιλμπάο στο «Μπερναμπέου».

Ο Ίσκο στο 26’ και το 73’, σε αμφότερες τις περιπτώσεις από ασίστ του Μπενζεμά, πέτυχε τα γκολ της «βασίλισσας» φτάνοντας τα τρία προσωπικά στο πρωτάθλημα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου άνοιξε λογαριασμό στη φετινή σεζόν σκοράροντας με κεφαλιά.

Οι Βάσκοι του Ερνέστο Βαλβέρδε απλώς μείωσαν με τον Ιμπάι Γκόμεθ στο 79’ και μετά από δύο νίκες υπέστησαν την πρώτη τους βαθμολογική απώλεια.




Συνοπτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο, 31/8

Αλμερία-Έλτσε 2-2
(10’ Σοριάνο, 45’+1’ Βέρσα – 32’ πεν. Αλμπακάρ, 90’+5’ Μποακέ)
Ράγιο Βαγιεκάνο-Λεβάντε 1-2
(79’ Λαριβέι – 26’ Γκαρσία, 90’+4’ Ίβανσιτς)
Θέλτα-Γρανάδα 1-1
(29’ Ραφίνια – 62’ Πίτι)
Βαγιαδολίδ-Χετάφε 1-0
(47’ Βαλιέντε)
Οσασούνα-Βιγιαρεάλ 0-3
(22’ Περμπέτ, 30’ Ακίνο, 75’ Ούτσε)

Κυριακή, 1/9

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπιλμπάο 3-1
(26’, 73’ Ίσκο, 45+1 Ρονάλντο-79’ Γκόμεθ)

Εσπανιόλ-Μπέτις (18.00)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ατλέτικο Μαδρίτης (20.00)
Σεβίλλη-Μάλαγα (22.00)
Βαλένθια-Μπαρτσελόνα (22.00) 
Πηγή: sport-fm.gr

Ολοκληρώνεται σήμερα του Μπέιλ στη Ρεάλ!!

Εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία για τη μεταγραφή του Γκάρεθ Μπέιλ στην Τότεναμ, όπως αναφέρει το Sky Sports.

Ολοκληρώνεται σήμερα του Μπέιλ στη Ρεάλ
Μέχρι τις τελευταίες ώρες της μεταγραφικής περιόδου μάς κρατά σε αγωνία το σίριαλ της μετακίνησης του Γκάρεθ Μπέιλ από την Τότεναμ στη Ρεάλ Μαδρίτης. Σύμφωνα με τη βρετανικό δίκτυο Sky Sports, η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην ημέρα, δηλαδή παραμονή της ολοκλήρωσης της μεταγραφικής περιόδου.

Ο Ουαλός μεσοεπιθετικός φέρεται αισιόδοξος πως το θέμα του θα κλείσει θετικά και ετοιμάζει ήδη βαλίτσες για την ισπανική πρωτεύουσα.

Όσο για το ποσό της μεταγραφής, δεν υπάρχει ακόμη ενημέρωση για συγκεκριμένο ποσό, αλλά υπολογίζεται να αγγίξει το… φάσμα των 100 εκατ. ευρώ αποτελώντας την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Πηγή: sport-fm.gr

Τρινκιέρι: «Μην κάνουμε αυτό το λάθος»

Να μην βιαστεί να σκεφτεί διακρίσεις και μετάλλια, παρά μόνο το επόμενο παιχνίδι, είναι η συμβουλή του Αντρέα Τρινκιέρι για την Εθνική που πέταξε για το… Ευρωμπάσκετ. Τι είπε για Κουφό.

Τρινκιέρι: «Μην κάνουμε αυτό το λάθος»
Η Εθνική δεν πρέπει να κοιτάζει πιο μπροστά από το αμέσως επόμενο παιχνίδι της, όπως δήλωσε ο Αντρέα Τρινκιέρι κατά την αναχώρηση της αποστολής για το Ευρωμπάσκετ. Η αποστολή πέταξε για τη Βενετία, απόψε θα προπονηθεί και θα μείνει στο Τρεβίζο, ενώ το πρωί της Δευτέρας θα μεταβεί οδικώς στο κοντινό Κόπερ.

Οι δηλώσεις κατά την αναχώρηση της αποστολής:

Αντρέα Τρινκιέρι: «Δεν είμαστε έτοιμοι για το μετάλλιο. Είμαστε έτοιμοι για το ταξίδι στη Σλοβενία. Κοιτάζουμε ένα παιχνίδι τη φορά, βήμα με βήμα. Δεν πρέπει να κάνουμε αυτό το τεράστιο λάθος. Έχουμε ακόμη τέσσερις μέρες. Κάναμε καλή προετοιμασία. Και οι 17 παίκτες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Δεν πρέπει να πιστεύουμε πως θα ξεκινήσουμε τις προσπάθειες μας πιάνοντας την καλύτερη απόδοση που μπορούμε. Πρέπει να ανεβάσουμε τον πήχη κατά τη διάρκεια της συμμετοχής μας στο τουρνουά. Αυτός είναι ο στόχος μου. Να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι σε κάθε ματς».

Ερωτηθείς για μία ανάρτηση του Κώστα Κουφού στο Facebook από τις διακοπές του, απάντησε: «Έχω 12 σπουδαίους παίκτες και άφησα πίσω 5 επίσης σπουδαίους παίκτες. Το τι κάνει ο Κουφός αυτή τη στιγμή δεν είναι κάτι που θα πρέπει να με απασχολεί».

Όσο για το αν τώρα που επέλεξε τη δωδεκάδα κοιμάται καλύτερα, απάντησε: « Όντως... Τώρα κοιμάμαι πολύ πιο εύκολα. Τώρα τα πράγματα είναι πιο εύκολα».

Βασίλης Σπανούλης: «Θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ. Είδαμε και στο τουρνουά στη Γερμανία ότι η Ελλάδα δεν είναι φαβορί για το Ευρωμπάσκετ. Υπάρχουν κι άλλες πολύ δυνατές ομάδες. Είναι ένα τουρνουά πολύ ανοιχτό, πολύ ισορροπημένο, κάθε ομάδα μπορεί να κερδίσει την άλλη ή και να χάσει. Υπάρχουν τουλάχιστον έξι ή επτά ομάδες που μπορούν να βρεθούν ψηλά».

Όσο για το κίνητρο που έχει, είπε: «Αυτό και μόνο είναι κίνητρο: Η παρουσία στην Εθνική Ομάδα. Αν δεν είχαμε αυτό το κίνητρο θα ήταν άλλοι εδώ τώρα. Δεν χρειάζεται καν να μιλάμε για κίνητρο. Όσοι παίζουμε μπάσκετ και κάνουμε με περηφάνια αυτό που κάνουμε το αγαπάμε θα έχουμε πάντα κίνητρο όσο παίζουμε μπάσκετ. Το να παίζουμε για την Εθνική Ομάδα είναι κάτι που κάνουμε με αγάπη και τιμή».

Κώστας Παπανικολάου: «Μπαίνουμε σε φουλ ρυθμούς Ευρωμπάσκετ. Πάμε να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο γίνεται. Δεν θα μας χαριστεί τίποτα και τίποτα δεν θα είναι εύκολο. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Υπάρχει αυτοπεποίθηση, θέληση και καλή σκέψη, αλλά αυτά πρέπει να βγουν στο παρκέ».

Μιλώντας για τη συζήτηση περί φαβορί, είπε: «Αυτά είναι για τον κόσμο έξω από το άθλημα και το χώρο. Όποιος ασχολείται και ξέρει, γνωρίζει ότι αυτά δεν μετράνε. Έχουμε πει τα φαβορί είναι μόνο στα χαρτιά. Το μπάσκετ είναι ανοιχτό άθλημα. Ο καλύτερος θα κερδίσει τις περισσότερες φορές, αλλά έχουμε δει πόσες φορές έχουν γίνει ανατροπές και εκπλήξεις. Δεν θέλουμε να είμαστε μία από αυτές. Όλοι πρέπει να έχουμε σκυμμένο το κεφάλι και να δουλεύουμε ως το τελευταίο λεπτό».

Κώστας Σλούκας: «Υπάρχει αισιοδοξία, θέλουμε μια επιτυχία, αλλά κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Εμείς πρέπει να πάμε να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε και να μην κοιτάζουμε πολύ μπροστά, παρά μόνο κάθε φορά το ματς που έχουμε μπροστά μας».

Βασίλης Καββαδάς: «Δουλέψαμε σκληρά στην προετοιμασία έχουμε μπει στο τελικό στάδιο και τώρα όλοι θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Είμαστε μαζί παραπάνω από ένα μήνα Δεν θα πω μεγάλα λόγια. Θα πω μόνο ότι θα δώσουμε και την ψυχή μας σε κάθε αγώνα ξεχωριστά».

Ζήσης: «Δεν φοβόμαστε κανέναν»

Σίγουρος για μία πετυχημένη πορεία της Εθνικής δήλωσε ο Νίκος Ζήσης. «Δεν φοβόμαστε κανέναν. Εδώ είμαστε για να διακριθούμε», δήλωσε ο 30χρονος γκαρντ.

Ζήσης: «Δεν φοβόμαστε κανέναν»
Ο Νίκος Ζήσης δεν αμφιβάλλει για τη δυνατότητα της Εθνικής να έχει μια καλή πορεία στο Ευρωμπάσκετ, αλλά αποφεύγει τα μεγάλα λόγια μιλώντας στη «Real News».

Αναλυτικά, ο Νίκος Ζήσης μίλησε για:

-τις ήττες από ΠΓΔΜ και Βοσνία στο Ουλμ: «Πρόκειται απλά για παιχνίδια προετοιμασίας, για δυνατές προπονήσεις και τίποτε περισσότερο. Δεν έχουν σχέση με την πίεση του Ευρωμπάσκετ, το υψηλό του επίπεδο, τον έντονο ανταγωνισμό. Συνεπώς, ούτε απαισιόδοξο με κάνει μια ήττα, ούτε υπεραισιόδοξο μια νίκη. Σημασία έχει να εντοπίσουμε τις αδυναμίες μας, να βελτιωθούμε και να παρουσιαστούμε έτοιμοι στη διοργάνωση».

-τα φαβορί για το Ευρωμπάσκετ: «Σίγουρα η Ισπανία, παρά τις απουσίες της, είναι το νούμερο ένα φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Από εκεί και μετά υπάρχουν 7-8 ομάδες που θεωρώ ότι έχουν πιθανότητες για ένα καλό πλασάρισμα. Σαφώς θέλει και τύχη για να φτάσεις ψηλά».

-τον όμιλο της Εθνικής: «Τα πρώτα παιχνίδια θα είναι δύσκολα και δεν πρόκειται να υποτιμήσουμε τους αντιπάλους μας. Σεβόμαστε, εννοείται, και τους Σουηδούς και τους Φινλανδούς, Οι άλλες ομάδες είναι γνωστές. Δεν φοβόμαστε κανέναν. Εδώ είμαστε για να διακριθούμε, ωστόσο περιμένουμε ένα δύσκολο τουρνουά, του οποίου το σύστημα διεξαγωγής το κάνει ακόμη δυσκολότερο».

-το αν υπάρχει άγχος στην Εθνική: «Όχι. Νιώθουμε όλα τα παιδιά μεγάλη τιμή που παίζουμε γι' αυτήν την ομάδα και θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό. Πρώτος στόχος είναι να μπούμε στην οκτάδα και στη συνέχεια όσο ψηλότερα γίνεται. Μπροστά μας προβάλλει μια νέα, μεγάλη ευκαιρία για να τους κάνουμε υπερήφανους και θα δώσουμε το 100% του εαυτού μας γι’ αυτό».

-τον Αντρέα Τρινκιέρι: «Πρόκειται για γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας, με τη δική του φιλοσοφία, που δίνει έμφαση στη σκληρή άμυνα. Επιθετικά όπλα έχουμε αρκετά, παίκτης πρωταγωνιστής που κάθε βράδυ θα τραβάει την προσοχή των αντιπάλων υπάρχει -μιλάω για τον Σπανούλη- αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε απολύτως συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι».

-το αν θα επιστρέψει να παίξει στην Α1: «Δεν το αποκλείω. Αρκεί να υπάρξει κάτι αξιόλογο, που να μου τραβήξει το ενδιαφέρον».

Σπανούλης: «Λάθος να πάμε σαν φαβορί»

Ο εφησυχασμός και η αλαζονεία είναι ο εχθρός της Εθνικής εν όψει Ευρωμπάσκετ, όπως δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης. «Αν είμαστε σοβαροί και παίξουμε άμυνα, είμαστε ικανοί για το καλύτερο», τόνισε.

Σπανούλης: «Λάθος να πάμε σαν φαβορί»
Ο κακός εαυτός της Εθνικής είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ίδια, όπως δηλώνει στο «Βήμα» ο Βασίλης Σπανούλης.

Ο ηγέτης της ελληνικής ομάδας θεωρεί πως είναι ικανή για το καλύτερο στο επερχόμενο Ευρωμπάσκετ, εφόσον παρουσιαστεί σοβαρή και αποτελεσματική στην άμυνα, ενώ μιλά για τη φιλοσοφία και τις επιλογές του Αντρέα Τρινκιέρι, όπως και για την «πίστη» του στο εθνόσημο.

Αναλυτικά, ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για:

-το κλίμα εν όψει Ευρωμπάσκετ: «Δεν πρέπει να ενθουσιαζόμαστε, αλλά ούτε και να απογοητευόμαστε εύκολα. Ανέκαθεν υπήρχε τρομερός ενθουσιασμός κατά την περίοδο των φιλικών αγώνων, που συνήθως έχουν θετική έκβαση για την ομάδα μας, και υπέρμετρη απογοήτευση όταν κάτι πηγαίνει στραβά στα επίσημα παιχνίδια. Επειδή ξέρουμε ότι για να φτάσεις ψηλά πρέπει να υπερπηδήσεις σημαντικές δυσκολίες, χρειάζεται την κατάλληλη στιγμή, στους κρίσιμους αγώνες, να δείξουμε ότι είμαστε πραγματική ομάδα για να κερδίσουμε τα παιχνίδια που πρέπει».

-τους στόχους στο Ευρωμπάσκετ: «Θα πάμε με σταθερά βήματα και χαμηλά το κεφάλι. Ακούγονται πολλά για την ομάδα μας, αλλά πρέπει να πάμε ως αουτσάιντερ και συνειδητοποιημένοι. Δεν είναι σωστό να πάμε ως φαβορί. Οι δύο ήττες στη Γερμανία μάς έκαναν καλό. Μας προσγείωσαν ανώμαλα. Φανέρωσαν όλες τις αδυναμίες μας, απέδειξαν ότι δεν είμαστε άτρωτοι, κατέδειξαν ότι δεν είμαστε φαβορί και επιβεβαίωσαν ότι αν κάθε βράδυ δεν δώσουμε το 100% τότε η αποτυχία θα είναι δεδομένη».

-τη σημασία της άμυνας: «Καλώς ή κακώς η ομάδα διαθέτει επιθετικό ταλέντο, αλλά την υψηλή διάκριση στο Ευρωμπάσκετ θα τη φέρει η άμυνα. Γι' αυτό πρέπει όλοι να θυσιάσουμε το "εγώ " στον βωμό της ομάδας, από τον πρώτο ως τον τελευταίο παίκτη. Πιστεύω ότι αν αυτή η ομάδα καταφέρει να παίξει σπουδαία άμυνα, τότε και μόνο τότε θα μιλάμε για μια ομάδα ικανή για το καλύτερο».

-τους αντιπάλους της Εθνικής: «Όλες οι ομάδες είναι δυνατές. Στο ευρωπαϊκό μπάσκετ πλέον, αν δεν παίξεις στα όριά σου, δεν μπορείς να κερδίσεις κανέναν. Συγκεκριμένα στον όμιλό μας όλες οι ομάδες χρειάζονται προσοχή, από τη Σουηδία ως την Τουρκία. Χρειάζεται προσήλωση στον στόχο, όχι μεγάλες κουβέντες και ο καθένας να κάνει αυτό που χρειάζεται η ομάδα. Δεν χρειαζόμαστε ούτε το κάτι παραπάνω ούτε το παρακάτω. Η ομάδα χρειάζεται τον κάθε παίκτη για έναν συγκεκριμένο ρόλο. Δεν ξέρω τι κάνει ο κάθε παίκτης στον σύλλογο του. Ο καθένας πρέπει να φέρει εις πέρας την αποστολή που θα του αναθέσει ο προπονητής. Αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε καλύτερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Τα μικρά πράγματα είναι πολύ σημαντικά και ψάχνουμε παίκτες για να κάνουν αυτά τα μικρά πράγματα. Δέκα ριμπάουντ, δέκα καλές άμυνες, δύο κλεψίματα, τρία κοψίματα, τρεις βουτιές στο παρκέ. Αυτά τα μικρά πράγματα ξεχωρίζουν μια μεγάλη από μια απλώς καλή ομάδα».

-τη φιλοσοφία του Τρινκιέρι: «Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι δεν προσπαθεί να φτιάξει ένα ρόστερ με τους καλύτερους παίκτες, αλλά μια ομάδα με καλή χημεία. Τα παιδιά που κόπηκαν είναι εξαιρετικοί παίκτες και θα μπορούσαν κάλλιστα να βρίσκονται στην τελική δωδεκάδα, αλλά ο κόουτς λειτούργησε με το δικό του το μυαλό, δική του είναι η επιλογή, δική του και η ομάδα, αυτός κάνει ό, τι θέλει και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα σύνολο με σωστή χημεία και όχι απλώς να πάρει μαζί του τους καλύτερους παίκτες. Ο κόουτς Τρινκιέρι ζητεί πρώτα απ' όλα από εμάς να είμαστε μια αμυντική ομάδα, η οποία θα αντλεί την ενέργειά της μέσα από την αμυντική προσήλωση και αποτελεσματικότητα. Πρέπει να είμαστε μια πολύ σκληρή ομάδα και δίνει τεράστια έμφαση στους παίκτες που μπορούν να κάνουν καλά τα πολύ μικρά πράγματα. Διότι γνωρίζει ότι όλα τα άλλα αυτή η ομάδα τα έχει. Κι αν κάτι με κάνει αισιόδοξο γι' αυτή την Εθνική είναι η δίψα, το κίνητρο και το καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Όλα τα παιδιά αγαπούν πάνω απ' όλα την ομάδα, νιώθουν υπερήφανοι ως μέλη της και όταν ξεκινάς από αυτή τη βάση όλα τα άλλα έρχονται από μόνα τους».

-την παρουσία του στην Εθνική: «Η παρουσία στην Εθνική αποτελεί πρώτα τιμή και υπερηφάνεια και μετά δίψα για διάκριση. Πραγματικά αισθάνομαι ευλογημένος που μπορώ να εκπροσωπώ την πατρίδα μου μέσα από ένα άθλημα που λατρεύω και αγαπώ».

Έσπασε ο… διάολος το ποδάρι του!! (video)

Οι εμφανίσεις της Σουόνσι έδειχναν πως μόνο σε τέτοιο… ενδεχόμενο θα νικούσε. Έτσι, την ώρα που ο (κόκκινοι) διάβολοι έσπαγαν τα πόδια τους στο «Άνφιλντ», εκείνη πανηγύριζε το 2-0 με τη Γουέστ Μπρομ.

Έσπασε ο… διάολος το ποδάρι του (video)
Την κακοδαιμονία των δυο πρώτων αγωνιστικών έσπασε… με θόρυβο η Σουόνσι.

Πηγαίνοντας στην έδρα της Γουέστ Μπρομ με ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό δίπλα στη βαθμολογική της συγκομιδή (με ως τώρα αντιπάλους ωστόσο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Τότεναμ) η ομάδα του Μίκαελ Λάουντρουπ πήρε τα πάνω της.

Και με δυο γκολ από τους Ντέιβις (22’) και Ερνάντες (84’) έφτασε στο 2-0, που της έδωσε τους πρώτους πόντους κι άφησε την αντίπαλο της τελευταία -και χωρίς να έχει ματώσει ακόμα τα δίχτυα μετά από τρεις αγωνιστικές.




Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

Σάββατο 31/8

Μάντσεστερ Σίτι-Χαλ 2-0
(65’ Νεγκρέδο, 90’ Τουρέ)

Κάρντιφ-Έβερτον 0-0

Νιούκαστλ-Φούλαμ 1-0
(86’ Μπεν Αρφά)

Νόριτς-Σαουθάμπτον 1-0
(68’ Ρέντμοντ)

Γουέστ Χαμ-Στόουκ 0-1
(82’ Πέναντ)

Κρίσταλ Πάλας-Σάντερλαντ 3-1
(9’ Γκάμπιντον, 79’ πεν. Γκέιλ, 90’+2’ Ο’ Κίφι - 64’ Φλέτσερ)

Κυριακή 1/9

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0
(4’ Στάριτζ)

Γουέστ Μπρομ-Σουόνσι 0-2
(22’ Ντέιβις, 84’ Ερνάντες)

Άρσεναλ-Τότεναμ (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική (4η)

Σάββατο 14/9 (17:00)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κρίσταλ Πάλας (14:45)
Άστον Βίλα-Νιούκαστλ
Φούλαμ-Γουέστ Μπρομ
Χαλ-Κάρντιφ
Στόουκ-Μάντσεστερ Σίτι
Σάντερλαντ-Άρσεναλ
Τότεναμ-Νόριτς
Έβερτον-Τσέλσι (19:30)

Κυριακή 15/9

Σαουθάμπτον-Γουέστ Χαμ (18:00)

Δευτέρα 16/9

Σουόνσι-Λίβερπουλ (22:00)
Πηγή: sport-fm.gr

Total… Liverpool!!

Αυτή η Λίβερπουλ δεν χαρίζει τίποτα! Οι «κόκκινοι» έδειξαν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πως πρέπει να… ξεχάσει αυτά που ήξερε (1-0) και κάνοντας το «3 στα 3», πέρασαν μόνοι πρώτοι στην Premier League!

Total… Liverpool!
Τη θυμάστε τη Λίβερπουλ που ξέραμε (τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον); Ε, μάλλον πρέπει να την ξεχάσουμε!

Με τον σεσημασμένο Ντάνιελ Στάριτζ να πυροβολεί και πάλι, οι «κόκκινοι» συνέχισαν να σκοτώνουν τον loser εαυτό τους και με το 1-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανέβηκαν μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία.

Λίγοι οι «κόκκινοι διάβολοι», δεν εκμεταλλεύτηκαν τον (πολύ) χώρο που τους δόθηκε και απέτυχαν να σταματήσουν το πρώτο ξεκίνημα της Λίβερπουλ με τρεις σερί νίκες έπειτα από 19 ολόκληρα χρόνια!

Αποτυγχάνοντας λοιπόν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που έφτιαξαν (και σταμάτησε σωτήρια σε δυο περιπτώσεις ο Τζόνσον) και αδυνατώντας να νικήσουν τον -σταθερότατο και πάλι- Μινιολέ, έμειναν ήδη πέντε πόντους πίσω από την κορυφή.

Κάτι που λίγο ενδιαφέρει φυσικά τη Λίβερπουλ, που οπισθοχώρησε μεν για να κρατήσει την τρίτη σερί νίκη της με το ίδιο σκορ, επιβεβαίωσε ωστόσο ότι κανείς δεν μπορεί να τη διαγράψει φέτος ακόμα και για τον τίτλο.



Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

Σάββατο 31/8

Μάντσεστερ Σίτι-Χαλ 2-0
(65’ Νεγκρέδο, 90’ Τουρέ)

Κάρντιφ-Έβερτον 0-0

Νιούκαστλ-Φούλαμ 1-0
(86’ Μπεν Αρφά)

Νόριτς-Σαουθάμπτον 1-0
(68’ Ρέντμοντ)

Γουέστ Χαμ-Στόουκ 0-1
(82’ Πέναντ)

Κρίσταλ Πάλας-Σάντερλαντ 3-1
(9’ Γκάμπιντον, 79’ πεν. Γκέιλ, 90’+2’ Ο’ Κίφι - 64’ Φλέτσερ)

Κυριακή 1/9

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0
(4’ Στάριτζ)

Γουέστ Μπρομ-Σουόνσι 0-2
(22’ Ντέιβις, 84’ Ερνάντες)

Άρσεναλ-Τότεναμ (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική (4η)

Σάββατο 14/9 (17:00)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κρίσταλ Πάλας (14:45)
Άστον Βίλα-Νιούκαστλ
Φούλαμ-Γουέστ Μπρομ
Χαλ-Κάρντιφ
Στόουκ-Μάντσεστερ Σίτι
Σάντερλαντ-Άρσεναλ
Τότεναμ-Νόριτς
Έβερτον-Τσέλσι (19:30)

Κυριακή 15/9

Σαουθάμπτον-Γουέστ Χαμ (18:00)

Δευτέρα 16/9

Σουόνσι-Λίβερπουλ (22:00) Πηγή: sport-fm.gr

Όταν η Ελλάδα υπέταξε το θηρίο!!

Σήμερα η Εθνική «πετά» για το Ευρωμπάσκετ. Πριν από επτά χρόνια, σαν σήμερα, πετούσε πάνω από τη Dream Team, στη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της. Το www.sport-fm.gr θυμάται και σας θυμίζει…

Όταν η Ελλάδα υπέταξε το θηρίο
Μπορεί η ελληνική τροπαιοθήκη να κοσμείται από δύο τίτλους Ευρωμπάσκετ, αλλά μάλλον η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του αθλήματος στη χώρα δεν ήταν ούτε αυτή απέναντι στη μεγάλη Σοβιετική Ένωση το 1987, ούτε εκείνη κόντρα στη Γερμανία του Ντιρκ Νοβίτσκι το 2005. Σαν σήμερα, πριν από ακριβώς επτά χρόνια, η Ελλάδα έριχνε στο καναβάτσο την αποκαλούμενη Dream Team. Το www.sport-fm.gr σάς θυμίζει το μαγικό εκείνο… μεσημέρι.

Ο ημιτελικός απέναντι στους Αμερικανούς ήταν εκ προοιμίου χαμένος για τους «ειδικούς». Ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο Ντουέιν Ουέιντ, ο Κρις Πολ, ο Ντουάιτ Χάουαρντ, ο Καρμέλο Άντονι, ο Κρις Μπος, ο Τζο Τζόνσον, ο Κερκ Χάινριχ, ο Αντουάν Τζέιμισον, ο Σέιν Μπατιέ, ο Μπραντ Μίλερ και ο Έλτον Μπραντ έμοιαζαν ανίκητοι και είχαν φτάσει με επιβλητικό τρόπο ως τα ημιτελικά του Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας.

Όμως η Εθνική του Παναγιώτη Γιαννάκη δεν «μάσησε». Οι πρωταθλητές Ευρώπης, με φόρα από τον άθλο του Βελιγραδίου, κατάφεραν όχι απλώς να κοιτάξουν στα μάτια τους μεγάλους αντιπάλους τους, αλλά και να τους κερδίσουν στο… δικό τους παιχνίδι. Παραδίδοντας μαθήματα πικ εν ρολ, απέναντι στο οποίο η άμυνα των φαβορί έγινε έρμαιο, αλλά και με ρεσιτάλ ευστοχίας, η «επίσημη αγαπημένη» σκάρωσε ένα ακόμη-το μεγαλύτερό της για την ακρίβεια-θαύμα. Το τελικό 101-95 σηματοδότησε τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ και την πιο… πρόσφατη ήττα των Αμερικανών, που έκτοτε έχουν «σοβαρευτεί» και σαρώνουν τίτλους και μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες. Χιλιάδες κόσμου ξεχύθηκαν καταμεσήμερο στους δρόμους της Αθήνας και άλλων μεγάλων ελληνικών πόλεων για να πανηγυρίσουν τον ανεπανάληπτο άθλο.

Τι κι αν ο τελικός απέναντι στην Ισπανία εξελίχθηκε σε εφιάλτη (συντριβή με 70-47); Ουδείς δεν θέλει να τον θυμάται σε αντίθεση με εκείνο το αλησμόνητο μεσημέρι της 1ης Σεπτεμβρίου του 2006, όταν η παρέα των Θοδωρή Παπαλουκά, Σοφοκλή Σχορτσανίτη, Βασίλη Σπανούλη, Παναγιώτη Βασιλόπουλου, Αντώνη Φώτση, Νίκου Χατζηβρέττα, Δήμου Ντικούδη, Κώστα Τσαρτσαρή, Δημήτρη Διαμαντίδη, Λάζαρου Παπαδόπουλου, Μιχάλη Κακιούζη και του τραυματία (ας όψεται ο Βαρεζάο) Νίκου Ζήση απέδειξε πως οι Έλληνες είναι ικανοί για όλα.

Δεκάλεπτα: 14-20, 45-41, 77-65, 101-65.

Ελλάδα: Παπαλουκάς 8 (12 ασίστ, 5 ριμπ.), Σχορτσανίτης 14, Σπανούλης 22, Φώτσης 9, Χατζηβρέττας 2, Ντικούδης 8, Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 12 (5 ασίστ), Παπαδόπουλος 8, Κακιούζης 15 (6 ριμπ.), Βασιλόπουλος.

ΗΠΑ: Τζόνσον 3, Χάινριχ 12, Τζέιμς 17 (5 ριμπ. 5 ασίστ), Μπατιέ 1, Ουέιντ 19, Πολ 3 (6 ασίστ), Μπος 3, Χάουαρντ 10 (7 ριμπ.), Άντονι 27, Μπραντ, Μίλερ, Τζέιμισον.

Θυμηθείτε όλους τους ελληνικούς πόντους



… ή δείτε ολόκληρο το ματς


Πηγή: sport-fm.gr

Μην τον φοβάστε τον Μήτρογλου!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει δύο πράγματα για τον Μήτρογλου στο sport-fm.gr…

Μην τον φοβάστε τον Μήτρογλου
• Η αλήθεια είναι ότι δεν βρίσκεται και στα…πάνω του ο Μήτρογλου σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν.

• Το ψωμί για τον σέντερ φορ είναι το γκολ κι ο ψηλός όχι απλά δεν έχει σκοράρει στις δύο πρώτες αγωνιστικές, αλλά γενικά έχει να βάλει γκολ στον Ολυμπιακό από το πρώτο φιλικό, εκείνο στην Αυστρία με ένα αντίπαλο από το Αζερμπαϊτζάν.

• Όμως, εγώ νομίζω ότι δεν πρέπει να τον φοβόμαστε το Μήτρογλου. Όταν ο σέντερ φορ είναι μέσα στη φάση, θα του κάτσει και το γκολ. Το έβαλε με τον Ατρόμητο και του ακυρώθηκε κακώς ως οφσάϊντ. Ε, το επόμενο θα μετρήσει.

• Στον Ολυμπιακό τον πιστεύουν τον Μήτρογλου. Το ίδιο κι ο προπονητής. Άλλωστε, σε όλα τα φιλικά και τα επίσημα παιχνίδια τον είχε βασικό! Σε όλα με εξαίρεση εκείνο με την Άντερλεχτ. Αυτό και μόνο δείχνει πολλά.

• Νομίζω πως ένα-δύο γκολ να βάλει ο Μήτρογλου και μετά θα αρχίσει να «γράφει» κανονικά.

• Κα ποιος ξέρει, ίσως ένα έρθει απόψε κόντρα στον προπονητή, που είχε επιμείνει να τον φέρει στην Ελλάδα, τον Τάκη Λεμονή… Πηγή: sport-fm.gr

«Δύσκολη φάση, αλλά οφσάιντ»

Ο καθηγητής διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας αναλύει στο gazzetta.gr την επίμαχη φάση στο Παναθηναϊκός-Βέροια, τονίζοντας ότι το γκολ των φιλοξενούμενων ήταν οφσάιντ.
Η Βέροια ισοφάρισε με τον Μπεν τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και οι «πράσινοι» έκαναν λόγο για αλλοίωση αποτελέσματος, τονίζοντας ότι το γκολ που σημειώθηκε είναι από καθαρή θέση οφσάιντ. Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον καθηγητή διαιτησίας, Παναγιώτη Βαρούχα, ο οποίος ανέλυσε τη φάση και τόνισε ότι το τέρμα δεν έπρεπε να μετρήσει, λόγω του ότι ήταν οφσάιντ ο Μρντάκοβιτς, ο οποίος στην εκτέλεση του φάουλ είναι σε θέση οφσάιντ και εμποδίζει τον Κουτρουμπή να πάει ελεύθερα στην μπάλα.
«Ο κανονισμός λέει ότι όταν κάποιος παίκτης είναι εκτεθειμένος και έχει συμμετοχή στη φάση, είτε κάνει προσπάθεια να πάει προς την μπάλα είτε παρεμποδίζει τον αμυντικό, τότε είναι οφσάιντ. Φυσικά, εδώ υπάρχει το εξής. Η γραμμή μπορεί να δείχνει ότι ίσως είναι στην ίδια ευθεία, αλλά φαίνεται ότι το κορμί του επιθετικού είναι από την πίσω πλευρά του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού. Άρα είναι οφσάιντ.
Έρχεται η μπάλα και ο Κουτρουμπής δεν πηγαίνει στην μπάλα ελεύθερα, προσπαθεί να απαγκιστρωθεί από τον επιθετικό της Βέροιας που είναι σε θέση οφσάιντ. Με τη συμμετοχή του στη φάση τον παρενοχλεί να κάνει ελεύθερα την κίνηση για να πάει στη μπάλα. Αυτό είναι ευθύνη του βοηθού, αλλά είναι μια δύσκολη φάση. Ο διαιτητής δεν έκανε το μεγάλο λάθος στο ματς», τόνισε ο Βαρούχας στο gazzetta.gr.
Πηγή: gazzetta.gr

MLS: Επιβίωσαν οι Ρεντ Μπουλς!! (videos)

Οι Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς του Τιερί Ανρί έμειναν με δέκα παίκτες στο 72ο λεπτό, αλλά κατέβαλαν την Ντι Σι Γιουνάιτεντ με 2-1 στο πλαίσιο του MLS.
Τα προγενέστερα γκολ των Λόιντ Σαμ και Τιμ Κέιχιλ αποδείχθηκαν αρκετά, ενώ στη φάση της αποβολής του Ιμπραήμ Σεκάγια, ο Ντουέιν Ντε Ροζάριο των «πρωτευουσιάνων» αστόχησε σε πέναλτι. Παράλληλα, η Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι επανήλθε στα θετικά αποτελέσματα με 2-1 επί των φορμαρισμένων Κολοράντο Ράπιντς, καθώς γκολ του Μπένι Φαϊλχάμπερ συνδυάστηκε με τέρμα του Γκρέιχαμ Ζούσι στο 88ο λεπτό.
Όπως οι δύο παραπάνω νικητές, οι Μόντρεαλ Ίμπακτ συμπλήρωσαν 42 βαθμούς ύστερα από 0-0 στο «PPL Park» των Φιλαδέλφεια Γιούνιον. Από την πλευρά τους, οι Λος Άντζελες Γκάλαξι συνέχισαν την ανοδική πορεία τους με 3-0 σε βάρος των Σαν Χοσέ Έρθκουεικς χάρη σε γκολ του Λάντον Ντόνοβαν στο 26ο λεπτό και δύο τέρματα του Ρόμπι Κιν.
Τέλος, οι Σιάτλ Σάουντερς κέρδισαν τους Κολόμπους Κρου με 1-0 σε ματς που ξεκίνησε με δίωρη καθυστέρηση εξαιτίας βροχόπτωσης. Ο πρώην στράικερ του Άρη, Έντι Τζόνσον, πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα στο 14ο λεπτό, αν και στο 7ο λεπτό αποβλήθηκε ο Λεονάρντο Γκονζάλεζ.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Κολόμπους Κρου-Σιάτλ Σάουντερς 0-1
Φιλαδέλφεια Γιούνιον-Μόντρεαλ Ίμπακτ 0-0
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς-Ντι Σι Γιουνάιτεντ 2-1
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι-Κολοράντο Ράπιντς 2-1
Λος Άντζελες Γκάλαξι-Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς 3-0
Και οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Μόντρεαλ Ίμπακτ
25
42
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
27
42
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
27
42
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
27
39
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
26
37
Χιούστον Ντάιναμο
24
36
Σικάγο Φάιρ
24
34
Κολόμπους Κρου
26
29
Τορόντο
26
22
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
26
14
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρέαλ Σολτ Λέικ
28
48
Λος Άντζελες Γκάλαξι
26
43
Σιάτλ Σάουντερς
24
40
Κολοράντο Ράπιντς
27
39
Πόρτλαντ Τίμπερς
26
39
Ντάλας
26
37
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
25
36
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
27
34
Σίβας ΗΠΑ
25
21
Σημείωση: Οι πρώτοι πέντε από κάθε γκρουπ προκρίνονται στα playoffs.



















Πηγή: onsports.gr

Brasileiro: Προχωρούν Γκρέμιο και Παραναένσε!! (videos)

Οι φορμαρισμένες Γκρέμιο και Ατλέτικο Παραναένσε συνέχισαν με νίκες στο ξεκίνημα της 17ης αγωνιστικής του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος.
Οι μεν κατέβαλαν την Πόντε Πρέτα με 1-0 χάρη σε γκολ του 30άχρονου Κλέμπερ, που έχει παίξει στην Ντιναμό Κιέβου. Παράλληλα, η Ατλέτικο Παρανάνεσε διέσυρε τη Ναούτικο με 2-0 χάρη σε δύο γκολ του πρώτου σκόρερ του Brasileiro, Έντερσον. Οι Λέο και Έβερτον πέτυχαν τα άλλα γκολ των νικητών, ενώ ο Ουρουγουανός Χουάν Μανουέλ Ολιβέρα μείωσε προσωρινά σε 2-1 για λογαριασμό της Ναούτικο.
Σε άλλο παιχνίδι, η Πορτουγκέζα κέρδισε την Μπαΐα με 4-2, καθώς ο Ζιλμπέρτο σημείωσε δύο γκολ, αλλά το τέρμα του Ουάλισον στο 72ο λεπτό υπέρ των φιλοξενούμενων ξεχώρισε, αφού καταγράφηκε με τρομερό σουτ αρκετά μέτρα μακριά από τη μεγάλη περιοχή. Ακόμα, η Σάντος κέρδισε τη Φλουμινένσε με 2-0 χάρη σε γκολ των Τιάγκο στο 13ο λεπτό και Σισέρο στο στο 28ο. Τέλος, η Ατλέτικο Μινέιρο έμεινε στο 0-0 με την Γκοΐας παρά την αποβολή του Βιτόρ στο 72ο λεπτό.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Γκοΐας-Ατλέτικο Μινέιρο 0-0
Γκρέμιο-Πόντε Πρέτα 1-0
Ναούτικο-Ατλέτικο Παραναένσε 1-4
Πορτουγκέζα-Μπαΐα 4-2
Φλουμινένσε-Σάντος 0-2
Και η βαθμολογία του Brasileiro:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
16
31
Γκρέμιο
17
31
Ατλέτικο Παραναένσε
17
30
Μποταφόγκο
16
29
Κορίνθιανς
16
26
Κοριτίμπα
16
24
Μπαΐα
17
23
Ιντερνασιονάλ
15
23
Γκοΐας
17
23
Βιτόρια
16
22
Βάσκο Ντα Γκάμα
16
20
Ατλέτικο Μινέιρο
16
20
Σάντος
14
19
Φλαμένγκο
16
19
Φλουμινένσε
16
18
Κρισιούμα
16
17
Πορτουγκέζα
17
16
Πόντε Πρέτα
16
15
Σάο Πάολο
15
14
Ναούτικο
15
8
Σημείωση: Οι τέσσερις πρώτοι προκρίνονται στο Κόπα Λιμπερταδόρες και οι τέσσερις τελευταίοι υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.












Πηγή: onsports.gr