Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Σεφτές για Κρίσταλ Πάλας!

ην πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η Κρίσταλ Πάλας με σκορ 3-1 επί της Σάντερλαντ, που (και όμως) ήταν ανώτερη. Ντεμπούτο στην Πρέμιερ ο Μαυρίας, με θετική παρουσία.


Σεφτές για Κρίσταλ Πάλας
Μετά τις ήττες από Τότεναμ και Στόουκ, η Κρίσταλ Πάλας πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στην επιστροφή της στην Πρέμιερ Λιγκ με 3-1, σκορ που αδικεί τη Σάντερλαντ, που άξιζε κάτι περισσότερο.

Οι «bluebirds» ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι και ευτύχησαν να πάρουν «κεφάλι στο σκορ με τον Γκάμπιντον στο 9΄ωστόσο στη συνέχεια αναγκάστηκαν να… κλειστούν στην άμυνά τους, με τους παίκτες του Πάολο Ντι Κάνιο να πιέζουν για την ισοφάριση, κάτι που ήρθε στο δεύτερο μέρος.

Αν και χρειάστηκε να περάσουν 20 λεπτά στην επανάληψη, ο Φλέτσερ έκανε το 1-1 με τον Χάρη Μαυρία, που είχε μόλις περάσει στον αγώνα, να είναι αυτός που ξεκίνησε τη φάση για τις «μαυρόγατες». Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν για την ανατροπή, αλλά ο Ο’Σέι υπέπεσε σε πέναλτι, αποβλήθηκε και ο Γκέιλ, που κέρδισε την παράβαση, έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Πάλας.

Ο θρίαμβος για τους νεοφώτιστους ολοκληρώθηκε στο 92’ με τον Ο’Κίιφε.

Το ματς:

Στο ένατο λεπτό της συνάντησης, ο Γκάμπιντον πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από κόρνερ του Καμπάνια, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Τσελούσκα και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0. Μέχρι εκείνο το σημείο, η Κρίσταλ Πάλας έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο. Στο 17’, οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Μόξεϊ, ωστόσο ο διαιτητής έδειξε «παίζετε». Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι «μαυρόγατες» είχαν το πάνω χέρι με τον Τζιακερίνι να είναι άπιαστος στην αριστερή πτέρυγα, αλλά δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν και το ημίχρονο βρήκε την Πάλας προηγούμενη με 1-0.

Το δεύτερο μισό άρχισε όπως τελείωσε και το πρώτο, με τη Σάντερλαντ δηλαδή να είναι αυτή που πίεζε ασφυκτικά, με την πίεση να αποδίδει καρπούς στο 61’. Ο Χάρης Μαυρίας –που είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του Τζιακερίνι πριν από τρία λεπτά- ελευθέρωσε τον Κόλμπακ εκείνος σέντραρε στον Φλέτσερ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να ισοφαρίσει σε 1-1. Έξι λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι απάντησαν με τον Μόξεϊ, όταν Γουόρντ και Γκέιλ συνδυάστηκαν ιδανικά, αλλά ο αριστερός οπισθοφύλακας των «αετών» σούταρε ψηλά. Ωστόσο η Πάλας βρήκε το δρόμο για τη νίκη με τον Γκέιλ, ο οποίος κέρδισε το πέναλτι και την αποβολή του Ο’Σέι στο 78’, εκτέλεσε το πέναλτι και δεν αστόχησε από τα 11 βήματα για το 2-1. Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις με τον Ο’Κίιφε.

Αναλυτικά η 3η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ:

Σάββατο 31/8 (17:00)

Μάντσεστερ Σίτι-Χαλ 2-0
(65’ Νεγκρέδο, 90’ Τουρέ)

Κάρντιφ-Έβερτον 0-0
Νιούκαστλ-Φούλαμ 1-0
(86΄Μπεν Αρφά)
Νόριτς-Σαουθάμπτον 1-0
(68΄Ρέντμοντ)
Γουέστ Χαμ-Στόουκ 0-1
(82΄Πέναντ)
Κρίσταλ Πάλας-Σάντερλαντ (3-1)
(Γκάμπιντον 9', Γκέιλ πεν. 79', Ο'Κίιφε 90+2' / Φλέτσερ 64')

Κυριακή 1/9

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (15:30)
Γουέστ Μπρομ-Σουόνσι (15:30)
Άρσεναλ-Τότεναμ (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική (4η)

Σάββατο 14/9 (17:00)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κρίσταλ Πάλας (14:45)
Άστον Βίλα-Νιούκαστλ
Φούλαμ-Γουέστ Μπρομ
Χαλ-Κάρντιφ
Στόουκ-Μάντσεστερ Σίτι
Σάντερλαντ-Άρσεναλ
Τότεναμ-Νόριτς
Έβερτον-Τσέλσι (19:30)

Κυριακή 15/9

Σαουθάμπτον-Γουέστ Χαμ (18:00)

Δευτέρα 16/9

Σουόνσι-Λίβερπουλ (22:00)

Πηγή: www.england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: