Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Οταν πλακώθηκαν Μαρτίνο και Σιμεόνε!!

Μαρτίνο και Σιμεόνε κοντράρονται απόψε στη μάχη των πάγκων και το gazzetta.gr θυμάται μία... αντιαθλητική συνάντηση τους το 1988.
Ηταν 29 Ιανουαρίου του 1988. Η Βέλες Σάρσφιλντ υποδεχόταν τη Νιούελς Ολντ Μπόις. Με τους γηπεδούχους είχε μόλις αρχίζει να κάνει το ξεπέταγμα του ένας 17χρονος με περισσό τσαμπουκά. Με το καλημέρα της καριέρας του ο Ντιέγο Σιμεόνε ξεκίνησε να μαζεύει και κάρτες εξαιτίας του δυνατού τρόπου παιχνιδιού του. Ο μικρός δεν φοβόταν να τα βάλει με κάθε αντίπαλο. Οπότε δεν... μάσησε ακόμα και όταν κοντραρίστηκε με τον ηγέτη εκείνης της Νιούελς, Τάτα Μαρτίνο.
Σε κάποιο σημείο του αγώνα ο πιτσιρικάς Τσόλο έπεσε με δύναμη στα πόδια του μπαρουτοκαπνισμένου αντίπαλου του. Ο Τάτα σηκώθηκε αγριεμένος και του έριξε αγκωνιά στο πρόσωπο, με τον Σιμεόνε να κάνει σβούρες και να πέφτει χτυπημένος στο χορτάρι. Αμέσως ο διαιτητής έδειξε κόκκινη στο Μαρτίνο, αλλά λίγα λεπτά ήρθε και η ώρα του Σιμεόνε που με τη σειρά του αποβλήθηκε για ακόμα ένα αντιαθλητικό μαρκάρισμα.
Τώρα, 26 χρόνια από εκείνο το περιστατικό, καθισμένοι στους πάγκους δύο εκπληκτικών ομάδων, το μόνο που κάνουν όποτε συναντιούνται, είναι το να αγκαλιάζονται θερμά. Μαρτίνο και Σιμεόνε κοντράρονται απόψε για κάτι πολύ πιο σημαντικό από εκείνη την αναμέτρηση του 1988 και θα αφήσουν τους ποδοσφαιριστές τους να παίξουν αγκωνιές και κλωτσιές. Ειδικά εάν παίξει ο Ντιέγκο Κόστα, είναι σίγουρο πως τούτο θα συμβεί.

Πηγή: gazzetta.gr

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το κλάμα του Κουφούρ; (vids)

Με αφορμή το αποψινό Μάντσεστερ-Μπάγερν, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται το ξέσπασμα του Σάμουελ Κουφούρ, αμέσως μετά την επική ανατροπή της Γιουνάιτεντ στον τελικό του ‘99.
Με δύο γκολ στο 91’ και στο 93’, Σέριγχαμ και Σόλσκιερ έβαλαν το όνομά τους στην πιο τρελό σενάριο της ιστορίας του ποδοσφαίρου. Ακόμη και ο πιο σχιζοφρενής σεναριογράφος δε θα μπορούσε να σκαρφιστεί αυτό που διαδραματίστηκε στις 26 Μαϊου του 1999, στο Καμπ Νου. Κανείς δε θα ήταν ικανός να φανταστεί σε τελικό τέτοιο... end, που μόνο “happy’’ δεν ήταν για τους παίκτες της Μπάγερν Μονάχου.
Ποιο είναι όμως αυτό που θυμάται κανείς περισσότερο από εκείνο το παιχνίδι; Να με συγχωρέσετε, αλλά τίποτα δεν είναι στη μνήμη μου πιο έντονο από το κλάμα του Σάμουελ Κουφούρ, αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης. Ούτε οι... τούμπες του Σμάιχελ, ούτε τα τρελά πανηγύρια σε αγωνιστικό χώρο και εξέδρες από τους «μπέμπηδες», ούτε το αποσβολωμένο βλέμμα του Λόταρ Ματέους.
Αυτό το κλάμα ενός παιδιού (τότε) από την Γκάνα, που στα 23 του χρόνια έζησε τον απόλυτο ποδοσφαιρικό εφιάλτη, έμεινε στην ιστορία και στη μνήμη όσων - βλέποντας τον τελικό - προσπαθούσαν να συνειδητοποιήσουν τι είχε συμβεί. Ήταν το απόλυτο ξέσπασμα. Ο Κουφούρ δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, χτυπώντας με μανία το γρασίδι στον αγωνιστικό χώρο, μην μπορώντας να πιστέψει τι είχε συμβεί νωρίτερα.
Ο ίδιος είχε δώσει ότι είχε και δεν είχε για 93 λεπτά στο Καμπ Νου. Μάλιστα αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης. Πιστεύει όμως κανείς πως αυτό το βραβείο το στόλισε αμέσως στο ράφι του; Μάλλον θα έκανε πολύ καιρό για να μπορέσει, έστω και να το αντικρίσει. Το πιο πιθανό είναι να έβαλε μια φωτογραφία του Ότμαρ Χίτζφελντ στον τοίχο και να τη σημάδευε με βελάκια για μήνες.
Γιατί τα... βέλη του για πολλά χρόνια ο Κουφούρ τα έριχνε στον – τότε – προπονητή του. Η αντικατάσταση του Ματέους στο 80ο λεπτό ήταν καθοριστική για την εξέλιξη του ματς, σύμφωνα με τον γκανέζο, καθώς χωρίς τον ηγέτη, έμεινε «γυμνό» το κέντρο της άμυνας. Κι εκεί χτύπησε σαν... κόμπρα η Γιουνάιτεντ στις καθυστερήσεις, φτάνοντας στην επική ανατροπή.
Τα συναισθήματα του Κουφούρ εκείνο το βράδυ μάλλον είναι αδύνατο να τα προσδιορίσει και κυρίως να τα νιώσει κανείς. Μέσα σε δύο λεπτά έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του. Εδώ τη χάσαμε εμείς, που στο 1-1 πανηγυρίζαμε γιατί πιστεύαμε πως θα βλέπαμε ακόμη 30 λεπτά ποδοσφαιρικής πανδαισίας στην παράταση και στο 2-1 «απογοητευτήκαμε» γιατί αυτή η ποδοσφαιρική παράσταση τέλειωνε στο 93. Γι’αυτό όμως λέγεται ποδόσφαιρο, γι’αυτό είναι ο βασιλιάς των σπορ.
Υ.Γ. Στο πρώτο βίντεο από το 0:22 έως το 0:48 είναι οι αντιδράσεις του Κουφούρ και του Γιάνκερ μετά τον τελικό. Στο δεύτερο βίντεο θυμηθείτε ξανά το τελευταίο «τρελό» δίλεπτο εκείνης της αναμέτρησης.






Πηγή: gazzetta.gr

Ντόμπρος, μάγκας, ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑ, φίλος!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης δεν γράφει για τον παίκτη και προπονητή Κυράστα! Γράφει για τον φίλο του Γιάννη που... έχασε πριν 10 χρόνια!  Από το 2004 και μετά η πρωταπριλιά είναι μία μαύρη μέρα για μένα. Ο Γιάννης Κυράστας έφυγε από κοντά μας από ιατρικά λάθη, που ΠΟΤΕ δεν βγήκαν στην επιφάνεια , το ποδόσφαιρο έγινε φτωχότερο και εγώ έχασα έναν από τους λίγους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ φίλους, που έκανα σε αυτό τον χώρο. Μου ζήτησαν να γράψω κάτι για τον Γιάννη. Μία ιστορία, που δεν είναι γνωστή.
Όλα αυτά τα χρόνια εχω γράψει πολλά πράγματα για τον Γιάννη. Πολλές ιστορίες ανέκδοτες. Σήμερα αυτό, που θέλω να πω είναι ότι ο Γιάννης μετά από τόσα χρόνια νοιώθω ότι είναι δίπλα μου , όποτε τον χρειαστώ. Οι ατέλειωτες συζητήσεις, που κάναμε για το ποδόσφαιρο, ήταν για μένα όχι ένα, η δύο, αλλά πολλά σεμινάρια. Η κάθε του λέξη είναι σφηνωμένη ακόμα στο μυαλό μου και με βοηθάει να βλέπω κάποια πράγματα στο ποδόσφαιρο, με το μάτι ….ενός προπονητή, άρα να μπορώ να κρίνω τους προπονητές από μία διαφορετική σκοπιά.
Μου εξηγούσε κάθε του σκέψη κάθε του κίνηση . Με τον Γιάννη σπάνια είχαμε την σχέση δημοσιογράφου, προπονητή. Δεν ήθελε να δημοσιοποιούνται οι σκέψεις του εγώ το σεβάστηκα, αλλά αυτό με βοήθησε στην πάροδο του χρόνου να διαβάζω τις σκέψεις των προπονητών, να μπαίνω στο μυαλό τους χωρίς απαραίτητα να μιλάω μαζί τους. Εχω γνωρίσει πολλούς προπονητές στην ζωή μου. Δεν θυμάμαι προπονητή να έχει τόσες πολλές συμπάθειες στα αποδυτήρια ακόμα και από παίκτες, που δεν έπαιζαν.
Είναι ο προπονητής, που έπαιξε ζώνη στην άμυνα στον Παναθηναϊκό αφήνοντας στην άκρη το μαν-του-μαν που τότε ήταν της μόδας…..Αν δεν έφευγε τόσο άδοξα από την ζωή είμαι σίγουρος , ότι θα επέστρεφε για τρίτη φορά στον Παναθηναϊκό, για να πάρει αυτό που εδικαιούτο(και του είχε στερήσει η παράγκα) , δηλαδή ένα πρωτάθλημα. Είχε αποσυρθεί από την προπονητική μετά από κείνη την ήττα από τον ΠΑΟΚ, αλλά αν ο Παναθηναϊκός του έκανε-αργότερα- πρόταση να επιστρέψει είμαι βέβαιος ότι θα επέστρεφε αρκεί να υπήρχε ένα σωστό πλάνο. Πχ σαν το σημερινό , που μοιάζει λίγο με την ομάδα του Κυράστα την περίοδο 1999-2000.
Λέω λίγο διότι τότε ο Γιάννης είχε και κάποιους πιο έμπειρους Ελληνες παίκτες. Του το έλεγα και τότε ότι «εισαι προπονηταράς» και μου απαντούσε γελώντας «σοβαρέψου». Το λέω και τώρα και θα το λέω. Ο Κυράστας ήταν είναι και θα είναι ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑ. Ας είναι καλά αυτοί οι …φωστήρες που τον «έφαγαν» από την ομάδα το 2001. Διότι ναι μεν ο Γιάννης έθεσε θέμα να φύγει, αλλά το έκανε διότι έβλεπε ότι του πριόνιζαν την καρέκλα οι τότε διοικούντες και το περιβάλλον τους. Και δικαιώθηκε με την απόφαση να φύγει μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ (εχοντας πετύχει πρόκριση στο τσάμπιονς λιγκ ξεπερνώντας και την Αρσεναλ στον όμιλο και εξασφαλίζοντας σαν πρώτος την πρόκριση στους «16» από την προτελευταία αγωνιστική κάτι που δεν έχει κάνει άλλη ελληνική ομάδα), όταν δεν προσπάθησε να τον κρατήσει κανένας από την τότε διοίκηση.
Για τον ποδοσφαιριστή Γιάννη Κυράστα που επίσης έζησα από κοντά, ένα έχω να πω. Δίδαξε από την δεκαετία του '80 πως παίζεται η θέση του λίμπερο στην άμυνα, εκεί που αγωνίστηκε στα τελευταία χρόνια της καριέρας του. Για αυτό και δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι και σαν προπονητής στον Παναθηναϊκό βρήκε(μαζί με τον τότε συνεργάτη του Στράτο Αποστολάκη) για την άμυνα τον ….Δανό Κυράστα. Ο Ρενέ Χένρικσεν είναι ακόμα και σήμερα σημείο αναφοράς για τους σπουδαίους αμυντικούς που έχουν φορέσει την φανέλα του Παναθηναϊκού. Για τον άνθρωπο Γιάννη Κυράστα τι να πρωτοπώ.
Ντόμπρος, μάγκας, ειλικρινής, ασυμβίβαστος πάντα δίπλα στους λίγους αλλά πραγματικούς του φίλους, οικογενειάρχης με όλη την σημασία της λέξης. Όσα και χρόνια αν περάσουν δεν πρόκειται να τον ξεχάσω. Και από εκεί ψηλά που είναι είμαι βέβαιος, ότι θα θαυμάζει τον σημερινό Παναθηναϊκό του Γιάννη Αναστασίου.
Πηγή: gazzetta.gr

"Αυτή η κούπα θα φτάσει στ΄ άστρα..."

Ήταν 1 Απριλίου 2004 όταν ο Γιάννης Κυράστας έφευγε από τη ζωή. Μια μέρα που όλοι στο χώρο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού θα ήθελαν να ξεχάσουν. Να είναι ένα ψέμα, σαν κι αυτά που συνηθίζονται την Πρωταπριλιά.

Η περιπέτεια υγείας του Γιάννη Κυράστα τις τελευταίες εβδομάδες πριν χάσει τη μάχη είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ήταν παλικάρι μέχρι την τελευταία στιγμή. Πάλεψε, όπως είχε μάθει να κάνει πάντα.
Ο Γιάννης Κυράστας ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού, με τα χρώματα του οποίου αγωνίστηκε από το 1972 σε 223 ματς, κατακτώντας 5 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα.
Από τον Παναθηναϊκό αποκτήθηκε το 1981 για να παίξει σε 145 ματς, συμμετέχοντας και στην πορεία προς τους "4" του Κυπέλλου Κρωταθλητριών το 1985. Με τους Πράσινους πήρε 2 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα.
Με το εθνόσημο στο στήθος αγωνίστηκε σε 46 ματς, λαμβάνοντας μέρος και στο Euro 1980.
Και σαν προπονητής, όμως, είχε μια εξαιρετική πορεία, αφού μεταξύ άλλων δούλεψε σε ομάδες όπως ο Πανιώνιος, ο Ηρακλής και, βέβαια, ο Παναθηναϊκός.
Στους Πράσινους είχε δυο θητείες, φτάνοντας στην πρώτη πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου, με τους Πράσινους να παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού, μάλιστα, ακόμα και σήμερα μνημονεύουν εκείνη την εποχή, ενώ στο πρωτάθλημα του 2004 τραγουδούσαν ..."αυτή η κούπα θα φτάσει στ΄ άστρα, για τον Γιάννη τον Κυράστα". Βραβεύτηκε ως ο "Καλύτερος Προπονητής 1999-2000" από τον ΠΣΑΠ.
Από τις 5 Μαρτίου 2004 ο Κυράστας διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με συμπτώματα σηψαιμίας. Μετά από σκληρή μάχη "έφυγε", σαν σήμερα, σε ηλικία 52 ετών, με το ελληνικό ποδόσφαιρο να θρηνεί. Μια μαύρη μέρα…

 
Πηγή: sportdog.gr

«Πάτησε» Αθήνα ο ΠΑΟΚ!

Συγκεντρωμένοι στο ματς με τον Ολυμπιακό φάνηκαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ κατά την άφιξή τους στην Αθήνα για τον ημιτελικό Κυπέλλου. «Ντόπες» απ’ τον κόσμο πριν, αλλά και μετά την άφιξή τους.

«Πάτησε» Αθήνα ο ΠΑΟΚ
Μετά τις «ντόπες» από 300 περίπου φιλάθλους ταξίδεψε ο ΠΑΟΚ στην Αθήνα, για τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι Θεσσαλονικείς έφτασαν το απόγευμα της Τρίτης (1/4) στο αεροδρόμιο της Αθήνας, απόλυτα συγκεντρωμένοι στο ματς της Τετάρτης (2/4) και έφυγαν κατευθείαν για το ξενοδοχείο όπου θα καταλύσουν.

Μάλιστα, μεμονωμένοι φίλαθλοι που αντιλήφθηκαν την άφιξη του «δικέφαλου» στο «Ελ. Βενιζέλος» πλησίασαν τους παίκτες για να τους εμψυχώσουν ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης.

Όσον αφορά την αναχώρησή τους απ’ τη Θεσσαλονίκη, έγινε σε πανηγυρικό κλίμα, αφού 300 περίπου φίλοι της ομάδας αποθέωσαν την αποστολή μετά το τέλος της τελευταίας της προπόνησης και πριν φύγει για το αεροδρόμιο.
View image on Twitter
Κόσμος μαζεύτηκε να...ξεπροβοδίσει με συνθήματα τους παίκτες

View image on Twitter
Πραγματική εμψχωση από 300 οπαδούς έξω από την Τούμπα!

Πηγή: sport-fm.gr

Παίζει με Μπαρτσελόνα ο Ντιέγκο Κόστα!!

Διέψευσε όλα τα προγνωστικά! Ο Ντιέγκο Κόστα ξεπέρασε το πρόβλημα στο γόνατο και συμπεριελήφθη στην αποστολή της Ατλέτικο Μαδρίτης για την αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα.

Παίζει με Μπαρτσελόνα ο Ντιέγκο Κόστα!
Μέχρι το απόγευμα της Τρίτης ήταν σχεδόν αδύνατο να προλάβει να είναι έτοιμος. Όμως εκείνος διέψευσε όλα τα προγνωστικά και θα δώσει κανονικά το «παρών».

Ο Ντιέγκο Κόστα ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε στο γόνατο και συμπεριελήφθη στην αποστολή της Ατλέτικο Μαδρίτης για την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα για τη φάση των «8» του Champions League.

Δεν είναι σίγουρο ωστόσο αν θα βρίσκεται στη βασική ενδεκάδα των «ροχιμπλάνκος», ή αν ο Ντιέγκο Σιμεόνε θα προτιμήσει να τον έχει στον πάγκο και ανάλογα με την εξέλιξη του παιχνιδιού να κρίνει αν πρέπει να τον ρίξει στη μάχη του «Καμπ Νόου». Πηγή: sport-fm.gr

«Να μπουν στο Καραϊσκάκη με τον κόσμο του ΠΑΟΚ στο μυαλό»

Με… σφηνωμένη στο κεφάλι τη στήριξη του κόσμου του ΠΑΟΚ στα εύκολα και τα δύσκολα πρέπει να μπουν οι παίκτες του στο «Καραϊσκάκη», όπως τόνισε ο Ντάριο Κρέσιτς. «ΠΑΟΚάρα για πάντα», δήλωσε ο Κροάτης.

«Να μπουν στο Καραϊσκάκη με τον κόσμο του ΠΑΟΚ στο μυαλό»
Μπορεί να έχει φύγει από τον ΠΑΟΚ, ωστόσο ο Ντάριο Κρέσιτς δεν μιλά απλά ως παίκτης του. Μιλά ως οπαδός του!

Σε συνέντευξή του στον «Arena FM 89,4», ο Κροάτης τερματοφύλακας τόνισε ότι μονάχα ευχάριστες αναμνήσεις έχει απ’ τα χρόνια που πέρασε στον «δικέφαλο του Βορρά».

Πριν τονίσει λοιπόν ότι θα ήταν τιμή να του ζητηθεί κάποια στιγμή να γυρίσει, θυμήθηκε μεγάλα παιχνίδια, όπως ο αυριανός ημιτελικός Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Και σημείωσε ότι το μόνο που πρέπει να κάνουν οι παίκτες είναι να μπουν στο «Καραϊσκάκη» έχοντας στο μυαλό την απίστευτη στήριξη του κόσμου.


Αναλυτικά όσα είπε ο Κρέσιτς

Για το πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ: «Ήμουν τρία χρόνια στην ομάδα και πέρασα μια πάρα πολύ ωραία περίοδο. Ήταν όμορφα αυτά τα τρία χρόνια και έχω μόνο καλές αναμνήσεις».

Για το τι θυμάται από την τριετία εκείνη: «Η πιο δυνατή ανάμνηση μου είναι να πατάω στο γήπεδο της Τούμπας και η ατμόσφαιρα που υπήρχε σε σημαντικά παιχνίδια, με τον Ολυμπιακό ή στο Europa League. Ήταν μοναδικό συναίσθημα».

Για τα παιχνίδια ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: «Είναι πολύ ιδιαίτερα και δυνατά. Όλοι ξέρουν πως τα βλέμματα είναι στραμμένα σ’ αυτό το ματς και έτσι θα γίνει και τώρα στον αγώνα κυπέλλου. Είναι πολύ δυνατά παιχνίδια κορυφαίου επιπέδου».

Για το αν παρακολουθεί τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ: «Τα δύο χρόνια που λείπω από την Ελλάδα παρακολουθώ τα παιχνίδια και ξέρω πως είναι πολύ δυνατός ο ΠΑΟΚ. Έχει αλλάξει πολύ, διαθέτει πολλούς νέους παίκτες. Βλέπω τα παιχνίδια διαδικτυακά ή από την τηλεόραση. Είδα και χάρηκα τη νίκη του ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα επί του Ολυμπιακού».

Για τους παίκτες του ΠΑΟΚ που ξεχώρισε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στη Τούμπα: «Μου έκανε εντύπωση ο Στοχ. Ο Σαλπιγγίδης ξεχώριζε από την εποχή που έπαιζα κι εγώ, ενώ διέκρινα και τον Τζαβέλλα με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες στον Πανιώνιο. Επιπλέον, μου άρεσε ο Κάτσε και γενικότερα υπάρχουν παίκτες που βοηθούν στην ανάπτυξη».

Για το αν έχει επαφές με παλιούς συμπαίκτες του: «Με τον Έτο αλλά κι αυτός έχει φύγει από τον ΠΑΟΚ. Με τον Μουσλίμοβιτς, επίσης, μιλάω συνέχεια τηλεφωνικά».

Για το τι σημαίνει ΠΑΟΚ στο μυαλό του: «Σημαίνει πάρα πολλά για την καριέρα μου, γιατί έπαιξα με συναίσθημα και πιστεύω ότι πέτυχα στον ΠΑΟΚ. Έχω μόνο καλές αναμνήσεις. Το πιο σημαντικό και μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα μου ήταν ο ΠΑΟΚ. Μου άλλαξε την ζωή και την καριέρα η απόφαση να πάω στον ΠΑΟΚ».

Για τη διαιτησία στην Ελλάδα: «Όταν έπαιζα στον ΠΑΟΚ υπήρχαν στιγμές που έλεγα ‘δεν μπορεί να σφυρίζει κάτι τέτοιο ο διαιτητής’. Συμβαίνει και τώρα και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, πρέπει να ζήσουμε μ’ αυτό. Υπάρχουν παιχνίδια και στην Μπουντεσλίγκα, που ευνοείται πολύ ο αντίπαλος, αλλά εκεί αποδίδουν τα σφυρίγματα σε ανθρώπινα λάθη».

Για το τι θυμάται από τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και πως τα ζούσε: «Μιας και μιλάμε για διαιτησία, θυμάμαι ότι τότε υπήρχε περισσότερη βοήθεια στους παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά είχαμε μάθει να ζούμε μ’ αυτό. Ήταν παιχνίδια υψηλού επιπέδου, είχαν ιδιαίτερη σημασία. Δυστυχώς εμείς σε αντίστοιχους αγώνες ημιτελικών με τον Ολυμπιακό δεν τα καταφέραμε να πάμε στον τελικό».

Για τη στήριξη που είχε από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: «Δεν πρόκειται όσο ζω να ξεχάσω την στήριξη των φιλάθλων. Εδικά στις εποχές που δεν έπαιζα, μου έκανε τεράστια εντύπωση η στήριξη που είχα από τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ κι αυτό ήταν που έκανε διαφορετικό τον ΠΑΟΚ για μένα».

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στους οπαδούς του ΠΑΟΚ: «Να συνεχίσουν να υποστηρίζουν, όπως κάνουν πάντα, την ομάδα ακόμα και αν δεν παίζει καλά. Όσοι παίξαμε στον ΠΑΟΚ ξέρουμε πόσο μεγάλη δύναμη μπορεί να δώσουν στις δύσκολες στιγμές στους παίκτες. Στο Καραϊσκάκη να μπουν οι παίκτες και να έχουν στο μυαλό τους πώς κουβαλούν μαζί τους όλο αυτόν τον λαό που τους στηρίζει στα εύκολα και τα δύσκολα. Πρέπει να τα δώσουν όλα, γι’ αυτό τον κόσμο».

Για το πώς θα έβλεπε το ενδεχόμενο της επιστροφής του στον ΠΑΟΚ: «Θα ήταν μεγάλη τιμή για μένα αν μπορούσα κάποια στιγμή να επιστρέψω. Θα ήταν αναγνώριση και θα σήμαινε πάρα πολλά για μένα. Θα ήμουν ευτυχής και χαρούμενος, είμαι πάντα θετικός σε μια τέτοια προοπτική».

Για τις συμμετοχές του στην Εθνική Κροατίας: «Έκανα πέρυσι το πρώτο μου παιχνίδι με την εθνική ανδρών της Κροατίας, ήμουν πολύ χαρούμενος, γιατί έγινε ένα όνειρό μου πραγματικότητα. Έρχεται το Μουντιάλ και πρέπει να προετοιμαστούμε όλοι, να είμαστε σε εγρήγορση και να πετύχουμε εκεί κάτι καλό. Είμαι από τις μικρές ομάδες στην εθνική και πιστεύω πως θα μετέχω στην αποστολή της εθνικής Κροατίας».

Για το αν θέλει να πει κάτι στα ελληνικά: «Έχω ακόμα μέσα στο μυαλό μου την φράση «ΠΑΟΚάρα, σ’ αγαπώ».

Έτσι κατεβαίνει στο Καραϊσκάκη!!

Έτσι κατεβαίνει στο Καραϊσκάκη!Με αρκετές απουσίες θα ταξιδέψει ο ΠΑΟΚ για την προσεχή αναμέτρηση (02/04) με τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Γεωργιάδης δεν υπολογίζει τους τραυματίες Γκσπούρνινγκ, Λάζαρ και Χούσεν. Μάλιστα, ο Ολλανδός διαπιστώθηκε πως έχει υποστεί θλάση α’ βαθμού στη γάμπα και θα μείνει εκτός δράσης δεκαπέντε μέρες. Εκτός, επίσης, έμειναν οι Κατσικάς, Γεωργιάδης, Μαντούρο, Μάρτενς, Πόζογλου και Ολίσε.

Όλοι οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά και υπολογίζονται από τον Έλληνα τεχνικό για τον αγώνα στο Καραϊσκάκη, ενώ στη συνέχεια ανακοίνωσε την «ασπρόμαυρη» αποστολή που αποτελείται από τους:

Γλύκο, Γιακουμή, Λίνο, Τζαβέλλα, Σπυρόπουλο, Κατσουράνη, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Σκόνδρα, Κίτσιου, Κάτσε, Νάτχο, Νίνη, Λούκας, Στοχ, Βούκιτς, Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη, Κουλούρη.

Στα της προπόνησης, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ επιδόθηκαν σε ασκήσεις φυσικής τόνωσης, τεχνικής και δούλεψαν στις στημένες φάσεις. Πηγή: sport-fm.gr

«Εσείς τη δουλειά σας…»

Να παρουσιαστούν ψύχραιμοι και να μην αντιδράσουν σε τυχόν αντίθετες από πλευράς διαιτησίας αποφάσεις είναι το μήνυμα της διοίκησης του ΠΑΟΚ για τον επικείμενο πρώτο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό.

«Εσείς τη δουλειά σας…»
Αντίστροφα μετρούν στον ΠΑΟΚ για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο στον Ολυμπιακό και στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο έκαναν… μαθήματα για την αναμέτρηση στο Καραϊσκάκη.

Συγκεκριμένα, πριν από την έναρξη της προπόνησης της Τρίπολης άνθρωποι από τη διοίκηση του «Δικεφάλου του Βορρά» έδωσαν τις δικές τους συμβουλές για το παιχνίδι με τους Πειραιώτες.

Στα αποδυτήρια έδωσαν το «παρών» ο Ζήσης Βρύζας και ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ μαζί με τον σύμβουλο του συλλόγου για θέματα διαιτησίας, Μάλαμα Τεβεκέλη.

Το «μήνυμα» που πέρασαν οι ιθύνοντες της ΠΑΕ στους παίκτες να βγάλουν όλο το πάθος που απαιτείται σε έναν τέτοιο αγώνα, αλλά παράλληλα να είναι προσεκτικοί και να μην προκαλέσουν την διαιτησία.

Εκείνο που τονίζεται είναι ότι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να παραμείνουν ψύχραιμοι καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιτελικού, να μην παρασυρθούν από φάσεις που έχουν αντιρρήσεις και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό εντός του αγωνιστικού χώρου.Πηγή: sport-fm.gr

Φοβερό σκηνικό στο «Καμπ Νου»!

Οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα έχουν ήδη φροντίσει για να δημιουργηθεί φανταστική ατμόσφαιρα στις κερκίδες του «Καμπ Νου» απόψε κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Δείτε πώς…

Φοβερό σκηνικό στο «Καμπ Νου»
Για μεγάλες πιένες ετοιμάζεται απόψε το «Καμπ Νου», καθώς η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Ατλέτικο στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τα προημιτελικά του Champions League.

Οι άνθρωποι των «μπλαουγκράνα» έχουν φροντίσει ώστε να δημιουργηθεί εξαιρετική ατμόσφαιρα, αφού ήδη έχουν τοποθετηθεί στις κερκίδες 80.000 σημαίες της «Μπάρτσα» (με λεπτομέρειες από την καταλανική σημαία στις άκρες).
View image on Twitter
Picture: There will be 80.000 flags at the Camp Nou tonight pic.twitter.com/fEyiAY7Udn [via @fcbarcelona_cat]


Πηγή: sport-fm.gr

Πρόβλημα (;) εν όψει πλέι οφ για Φωστήρα!

Πλαστή ενημερότητα φέρονται να έχουν τρεις ομάδες της Football League, με τον Φωστήρα να κινδυνεύει να μείνει εκτός από τα πλέι οφ και τον Παναιγιάλειο να «γλυκοκοιτάζει» το ενδεχόμενο ένστασης.

Πρόβλημα (;) εν όψει πλέι οφ για Φωστήρα
Φωστήρας, Απόλλων 1926 και Αναγέννηση Γιαννιτσών φέρονται να έχουν πλαστές ενημερότητες, με την ομάδα του Ταύρου να κινδυνεύει να μείνει εκτός πλέι οφ της Football League μετά τα όσα υποστήριξε ο αθλητικός Εισαγγελέας, Χάρης Λακαφώσης, στην εκπομπή «Δίκη» του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα στη χθεσινοβραδινή εκπομπή ειπώθηκαν

«Μετά από έρευνα του αθλητικού εισαγγελέα, Χάρη Λακαφώση και τη συνδρομή της οικονομικής αστυνομίας, του ταξίαρχου Βασίλη Κοντογιάννη και του τμηματάρχη Κυριάκου Μπραΐμη, αποκαλύφθηκαν οι 47 πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες, ανάμεσα στις οποίες είναι και τρεις που αφορούν στην εν εξελίξει αγωνιστική σεζόν 2013-14.

Οι ομάδες που είχαν πλαστές ενημερότητες από τον Ιούλιο του 2013 είναι οι:

Φωστήρας: φορολογική

Απόλλων 1926: ασφαλιστική

Αναγέννηση Γιαννιτσών: φορολογική».

Από την πλευρά τους, στο Παναιγιάλειο φέρονται να εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταθέσουν ένσταση, αφού έχουν έννομο συμφέρον και μπορούν να διεκδικήσουν εκείνοι τη συμμετοχή στη διαδικασία κατάταξης του πρωταθλήματος.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι πριν από λίγο καιρό στην ίδια εκπομπή είχε γίνει αναφορά σε ανάλογη ιστορία με τον Πλατανιά και τον Πανιώνιο, όμως στη συνέχεια αποδείχθηκε πως δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Χάνει Ολυμπιακό ο Χούσεν!!

Εκτός δράσης για δύο εβδομάδες με θλάση στη γάμπα θα μείνει ο Χούσεν, που χάνει τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, ίσως και τη ρεβάνς.

Χάνει Ολυμπιακό ο Χούσεν
Άσχημα τα νέα για τον Ντάνι Χούσεν στον ΠΑΟΚ. Ο Ολλανδός επιθετικός υποβλήθηκε σε εξετάσεις που έδειξαν πως έχει υποστεί θλάση πρώτου βαθμού στη γάμπα.

Έτσι θα μείνει εκτός δράσης για περίπου δύο εβδομάδες, πράγμα που σημαίνει πως χάνει σίγουρα τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό την Τετάρτη, καθώς και τα παιχνίδια πρωταθλήματος με Ατρόμητο (εντός) και Λεβαδειακό (εκτός), ενώ θα κάνει αγώνα δρόμου για τη ρεβάνς της Τούμπας απέναντι στους «ερυθρόλευκους».

Το παρήγορο για τον Γιώργο Γεωργιάδη είναι πως πέραν του βασικού Αθανασιάδη πλέον υπάρχει και η λύση του νεαρού Κουλούρη για τη γραμμή της επίθεσης, μιας και ο νεαρός έχει ανταποκριθεί εξαιρετικά στις ευκαιρίες που έχει πάρει.Πηγή: sport-fm.gr

Το… ξέκοψαν για Μπεργκ!

Τέλος στα σενάρια περί ενδεχόμενης πώλησης του Μάρκους Μπεργκ έβαλαν από τον Παναθηναϊκό. «Δεν είμαστε απελπισμένοι να πουλήσουμε», αναφέρουν.

Το… ξέκοψαν για Μπεργκ
Καμία πρόθεση να πουλήσουν τον Μάρκους Μπεργκ δεν έχουν στον Παναθηναϊκό. Το θέμα ανέκυψε μετά από δημοσίευμα ιταλικής ιστοσελίδας περί ενδιαφέροντος της Βέρντερ Βρέμης για τον Σουηδό φορ, ωστόσο δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Ακόμη κι αν υπήρχε, ωστόσο, δύσκολα θα πωλείτο ο ποδοσφαιριστής, από τη στιγμή που και οι δύο πλευρές είναι απόλυτα ικανοποιημένες από τη συνεργασία, ενώ το Αμβούργο διατηρεί το 45% σε περίπτωση μεταπώλησης και θα έμεναν λίγα χρήματα στο «τριφύλλι».

Οι «πράσινοι» διαψεύδουν πως έχουν μπει σε οποιαδήποτε συζήτηση (παρότι εκπρόσωποι ομάδων προσέγγισαν τον Νίκο Νταμπίζα) και καθιστούν σαφές πως «… δεν είμαστε απελπισμένοι, ούτε ψάχνουμε πάση θυσία να πουλήσουμε για να βρούμε πόρους καθώς έχουμε μπει πλέον ξεκάθαρα σε υγιή δρόμο».

Ο Μάρκους Μπεργκ περνά υπέροχα στην Ελλάδα με την οικογένειά του, έχει προσαρμοστεί πλήρως και θέλει την επόμενη σεζόν να αγωνιστεί στην Ευρώπη με τον Παναθηναϊκό. Θα χρειαζόταν μία πολύ μεγάλη πρόταση για να το σκεφτούν οι «πράσινοι» και επί της παρούσης τουλάχιστον δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.Πηγή: sport-fm.gr

Ευχές στον πράσινο… Batman!!

Ο Αντώνης Φώτσης κλείνει σήμερα τα 33 και ο Παναθηναϊκός του εύχεται τα δέοντα με ένα ξεχωριστό βίντεο.

Ευχές στον πράσινο… Batman
Τα 33 του κλείνει σήμερα ο Αντώνης Φώτσης κι έχοντας περάσει τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του στον Παναθηναϊκό, οι «πράσινοι» δεν θα μπορούσαν να τον ξεχάσουν.

Έτσι του εύχονται τα δέοντα μέσα από ένα βίντεο, στο οποίο παρουσιάζεται η πορεία του στο «τριφύλλι», από τα 16 του όταν εντάχθηκε στο δυναμικό της ομάδας μέχρι και τώρα που έχει πανηγυρίσει μαζί του οκτώ πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα και τρεις Ευρωλίγκες.



Πηγή: sport-fm.gr

«Βαθιά απώλεια ο χαμός του Κυράστα»

Με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη μέρα που έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Κυράστας ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε δήλωση στο επίσημο σάιτ του Παναθηναϊκού.

«Βαθιά απώλεια ο χαμός του Κυράστα»
Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Κυράστας, «μια βαθιά απώλεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο γιατί είχε να προσφέρει ακόμα πολλά», όπως δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού ο Γιάννης Αλαφούζος.

Η ανακοίνωση

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και ο κόσμος του Συλλόγου, τιμάμε τη μνήμη ενός μαχητή και σπουδαίου ανθρώπου που οδήγησε ως παίκτης και ως προπονητής το Τριφύλλι σε κατακτήσεις τίτλων και σε σημαντικές ευρωπαϊκές πορείες.

Η δήλωση του Γιάννη Αλαφούζου με αφορμή τη συμπλήρωση των δέκα χρόνων από τον θάνατο του Γιάννη Κυράστα

«Ο Γιάννης Κυράστας ήταν ένας αυθεντικός άνθρωπος και σημαντικός αθλητής, σαν εκείνους που κάνουν τον Παναθηναϊκό Σύλλογο Μεγάλο. O πρόωρος χαμός του παραμένει μια βαθιά απώλεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο γιατί είχε να προσφέρει ακόμα πολλά». Πηγή: sport-fm.gr

Έδωσε το σύνθημα ο Γεωργιάδης!!

Την επιθυμία που έχουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ να κατακτήσουν το Κύπελλο μετέφερε ο Γιώργος Γεωργιάδης στο επίσημο κανάλι του συλλόγου, με τον οποίο κατέκτησε το συγκεκριμένο τρόπαιο το 2001 και το 2003.

Έδωσε το σύνθημα ο Γεωργιάδης
Μία ημέρα πριν από τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό, ο Γιώργος Γεωργιάδης μίλησε στο επίσημο κανάλι του ΠΑΟΚ για την επιθυμία που έχουν όλοι στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο να φτάσουν στον τελικό της διοργάνωσης και να κατακτήσουν το τρόπαιο μετά το 2003.

Τότε ο νυν προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά» είχε αναδειχθεί Κυπελλούχος, όπως είχε γίνει και το 2001, και τώρα από διαφορετικό πόστο έχει ως στόχο να διεκδικήσει τον συγκεκριμένο τίτλο.

Ο παλαίμαχος εξτρέμ υποστήριξε πως η ομάδα του αυτή τη στιγμή είναι σε καλή κατάσταση, την οποία καλείται να εκμεταλλευτεί για να προκριθεί στον τελικό του θεσμού.

Άλλωστε, είναι από τους λίγους που βρίσκονται στην ομάδα που μπορούν να μεταφέρουν στους παίκτες του ΠΑΟΚ τη σημασία που έχουν οι τίτλοι και οι διακρίσεις για έναν σύλλογο.

Δείτε το σχετικό βίντεο



Πηγή: sport-fm.gr

Λες και ήταν… πέρσι!!

Σε μια άτυπη ρεβάνς του περσινού ημιτελικού, η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται με… άγριες διαθέσεις τη Ντόρτμουντ το βράδυ της Τετάρτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Λες και ήταν… πέρσι
Ανοιχτούς λογαριασμούς από πέρσι, όταν και είχαν συγκρουστεί στα ημιτελικά, έχουν Ρεάλ και Ντόρτμουντ, που φέτος η μοίρα έφερε να μονομαχούν έναν γύρο νωρίτερα. Για τους Μαδριλένους η κατάκτηση του δέκατου τίτλου στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση έχει γίνει κάτι σαν… ψύχωση, αλλά οι Βεστφαλοί αν και αουτσάιντερ δεν θα παραδοθούν αμαχητί.

Η «βασίλισσα» ζητεί… εξιλέωση μετά τις πρόσφατες αποτυχίες στο πρωτάθλημα. Το 5-0 επί της Ράγιο Βαγεκάνο δεν αρκεί στο απαιτητικό κοινό της ομάδας, που τα θέλει… όλα. Ο Κάρλο Αντσελότι δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Αρμπελόα, Κεντίρα και Χεσέ, ενώ πρόβλημα προέκυψε και με τον Μαρσέλο. Η Μπορούσια έχοντας χάσει ήδη και μαθηματικά τον τίτλο στη Γερμανία, έχει στραφεί σε Champions League και Κύπελλο. Ο Γιούργκεν Κλοπ, που είδε την ομάδα του το Σάββατο να νικά με 3-2 τη Στουτγκάρδη εκτός έδρας, αντιμετωπίζει πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Εκτός μάχης είναι ο τιμωρημένος Λεβαντόφσκι και οι τραυματίες Σούμποτιτς, Γκουντογκάν, Σμέλτσερ, Μπλαστσικόφσκι και Μπέντερ.

Η προϊστορία

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν πέρσι στα ημιτελικά με την Μπορούσια να επικρατεί 4-1 στη Γερμανία και να περνά παρά την ήττα της με 2-0 στον επαναληπτικό. Είχαν συναντηθεί και στη φάση των ομίλων, όπου η Μπορούσια είχε επικρατήσει 2-1 στην έδρα της και είχε πάρει 2-2 στο «Μπερναμπέου». Το 1998 είχαν επίσης συναντηθεί στα ημιτελικά, όταν η «βασίλισσα» είχε προκριθεί στον τελικό με το 2-0 στην έδρα της και «λευκή» ισοπαλία στη Βεστφαλία. Τη σεζόν 2002/03 οι ομάδες είχαν βρεθεί στη δεύτερη φάση των ομίλων, με νίκη της Ρεάλ στην Ισπανία (2-1) και ισοπαλία (1-1) στη Γερμανία. Η Ρεάλ μετρά 19 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες ως γηπεδούχος απέναντι σε γερμανικές ομάδες, ενώ η Ντόρτμουντ επί ισπανικού εδάφους έχει 1 νίκη, 4 ισοπαλίες και 6 ήττες.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Άγγλος Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Φέτος είχε διευθύνει τον αγώνα της «βασίλισσας» με τη Γαλατάσαραϊ στην Πόλη (1-6) και το 2011 τη νίκη της επί του Άγιαξ στη Μαδρίτη (3-0). Ουδέποτε έχει «σφυρίξει» αγώνα της Ντόρτμουντ. Πηγή: sport-fm.gr

Κι άλλοι μνηστήρες για Κάμπελ!!

Η Νιούκαστλ και η Σουόνσι φέρονται να έχουν κάνει κρούση στην Άρσεναλ για τον Τζόελ Κάμπελ, σύμφωνα με αγγλικό περιοδικό.

Κι άλλοι μνηστήρες για Κάμπελ
Ανταγωνισμό και μάλιστα ισχυρό από την Αγγλία απέκτησε ο Ολυμπιακός για τον Τζόελ Κάμπελ. Σύμφωνα με το περιοδικό «The Mag», η Νιούκαστλ και η Σουόνσι έχουν κάνει κρούση στην Άρσεναλ, που έχει τα δικαιώματα του Κοσταρικανού μεσοεπιθετικού, για να τον αποκτήσουν το καλοκαίρι.

«Ο Ολυμπιακός θέλει να αγοράσει τα δικαιώματα του 21χρονου παίκτη, αλλά ακόμη και με το κίνητρο του Champions League θα είναι δύσκολο για τους πρωταθλητές Ευρώπης να ανταγωνιστούν τις ομάδες της Premiership από οικονομικής άποψης», αναφέρει το δημοσίευμα.Πηγή: sport-fm.gr

Θα μείνει και άλλο στην Ιταλία ο Μήτρογλου!!

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτεί κατά την αποθεραπεία ο τραυματισμός που εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος χρειάζεται να παραμείνει κι άλλο στο ιατρικό κέντρο της Μπολόνια.

Θα μείνει και άλλο στην Ιταλία ο Μήτρογλου
«Ύπουλος» είναι ο τραυματισμός που ταλαιπωρεί τον Κώστα Μήτρογλου εδώ και αρκετό καιρό.

Ο διεθνής επιθετικός της Φούλαμ αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στο γόνατο, το οποίο απαιτεί ιδιαίτερα προσεκτική αποθεραπεία.

Ο «πιστολέρο» βρίσκεται εδώ και δέκα μέρες σε γνωστό θεραπευτικό κέντρο της Ιταλίας, όπου προσπαθεί να βρει τον παλιό καλό εαυτό του.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της SportDay, ο 26χρονος παίκτης θα χρειαστεί να μείνει άλλες δύο εβδομάδες στην Μπολόνια να ξεπεράσει μια και καλή το συγκεκριμένο πρόβλημα. Πηγή: sport-fm.gr

Κουζμίνσκας: «Πάμε για μάχη στο ΟΑΚΑ»

Αποφασισμένοι να παλέψουν για τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό είναι οι παίκτες της Μάλαγα, όπως δήλωσε ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας.

Κουζμίνσκας: «Πάμε για μάχη στο ΟΑΚΑ»
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία για την Ουνικάχα, που μπορεί πλέον να βρίσκεται σε δυσχερή θέση, αλλά δεν χάνει το… θάρρος της. Η ομάδα του Ζοάν Πλάθα χρειάζεται νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη για να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας και θα δώσει τη μάχη της.

«Έχουμε να παίξουμε ένα παιχνίδι και θέλουμε να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε για την πρόκριση. Θα δώσουμε τη μάχη μας στο ΟΑΚΑ και θα δούμε τι θα καταφέρουμε. Είναι για όλους μας όνειρο να φτάσουμε στα προημιτελικά κι έχουμε μία ευκαιρία να το πετύχουμε», δήλωσε σε εφημερίδα της Μάλαγα ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας.

«Χρειαζόμασταν μία νίκη και μια εμφάνιση σαν αυτή απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα, γιατί προερχόμασταν από πέντε σερί ήττες», πρόσθεσε ο Λιθουανός φόργουορντ.

Η Ουνικάχα είχε χθες ρεπό μετά από 17 μέρες (!) και από σήμερα προετοιμάζεται για τον αγώνα της Πέμπτης. Ο Ζοάν Πλάθα θα έχει στη διάθεσή του τους Σέρχι Βιδάλ και Νικ Κέινερ-Μέντλεϊ, που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους, όχι όμως και τον Ράφαελ Χετσχάιμερ, που παραμένει λαβωμένος. Πηγή: sport-fm.gr

Μακάρι να’ ταν ψέμα…!!

Δυστυχώς δεν ήταν ψέμα... Σαν σήμερα πριν από δέκα χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Κυράστας. Το www.sport-fm.gr αποτίει φόρο τιμής σε έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, προπονητή και άνθρωπο.

Μακάρι να’ ταν ψέμα…
Πρώτη του Απρίλη ήταν που τα δυσάρεστα νέα ανακοινώθηκαν και έμοιαζαν με ψέμα, καθώς ουδείς ήθελε να πιστέψει πως «χάθηκε» πρόωρα ένας άλλοτε σπουδαίος ποδοσφαιριστής, τότε ελπιδοφόρος προπονητής με ήδη αρκετές επιτυχίες στο ενεργητικό του, αλλά πάνω από όλα ανέκαθεν εξαιρετικός άνθρωπος, ο Γιάννης Κυράστας.

Και στους μεν, και στους δε

Ο Γιάννης Κυράστας γεννήθηκε στις 25 Νοεμβρίου του 1952 και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα σε ηλικία 8 ετών, στις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Το πασιφανές ταλέντο του αρκούσε για να του δώσει διαδοχικές… προαγωγές και το 1972 άρχισε προπονήσεις με την επαγγελματική ομάδα των Πειρατών, του Λάκη Πετρόπουλου. Στις 10 Δεκεμβρίου έκανε την πρώτη εμφάνιση στην ενδεκάδα των «ερυθρολεύκων», κόντρα στην Καβάλα (0-0). Και δεν ξαναβγήκε… σχεδόν ποτέ.

Αγωνίστηκε με τους «ερυθρόλευκους» μέχρι το 1981 κατακτώντας 5 πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα, προτού αλλάξει στρατόπεδο και μετακομίσει στον Παναθηναϊκό ακολουθώντας επίσης λαμπρή καριέρα. Μέχρι το 1986 πανηγύρισε με το «τριφύλλι» ένα πρωτάθλημα, δυο Κύπελλα και μια εκπληκτική πορεία στην Ευρώπη, την περίοδο 1984/85, όταν έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Πρωταθλητριών αλλά αποκλείστηκε από τη Λίβερπουλ.

Ο εκλιπών ήταν υπηρέτης και της Εθνικής. Συνολικά φόρεσε 46 φορές την φανέλα με το εθνόσημο κάνοντας ντεμπούτο στις 15 Νοεμβρίου του 1975, σε φιλικό κόντρα στην Κύπρο, ενώ το «κύκνειο άσμα» του με την Εθνική, έγινε σε ματς απέναντι στην Πολωνία, στο ΟΑΚΑ, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986. Με τη γαλανόλευκη έλαβε μέρος και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1980.

Ικανός και από τον πάγκο

Μία ποδοσφαιρική προκατάληψη αναφέρει πως οι μεγάλοι παίκτες δεν μπορούν να κάνουν ανάλογη προπονητική καριέρα. Αν κάτι τέτοιο ισχύει, ο Γιάννης Κυράστας αποτέλεσε μία από τις εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Μόλις κρέμασε τα παπούτσια του το 1986 στράφηκε στην προπονητική για να γεμίσει το ποδοσφαιρικό κενό που ένιωθε ήδη μέσα του. Ξεκίνησε την καριέρα του από χαμηλά, την σεζόν 1987-88 στον Εθνικό Ελληνορώσων, και στη συνεχεία άρχισε να κάνει διαρκώς βήματα, σε Μεσολόγγι, Προοδευτική και Εθνικό. Παράλληλα, περνά από τους Παναργειακό, Πανιώνιο και Πανηλειακό, ενώ την σεζόν 1999-00 έφτασε η στιγμή να υπηρετήσει τον Παναθηναϊκό και από τον πάγκο. Μαζί του αγγίζει τον τίτλο το 2000, αλλά η ομάδα του ισοφαρίζεται σε 2-2 από τον γηπεδούχο τότε Ολυμπιακό με τον Αλεξανδρή στο 81’ και η ήττα στην Πάτρα από την Παναχαϊκή από γκολ του… Κατσουράνη στερεί κάθε ελπίδα για τον τίτλο. Την επόμενη χρόνια κάθεται στον πάγκο του Ηρακλή και έπειτα επιστρέφει στην Παιανία, αλλά για λίγο. Την περίοδο 2001/02 οδηγεί τον Παναθηναϊκό στην πρόκριση στους 16, αλλά μετά από δύο αγώνες στη δεύτερη φάση των ομίλων του Champions League λύνεται η συνεργασία και τον αντικαθιστά ο Σέρχιο Μαρκαριάν. Μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ, στις 9 Δεκεμβρίου του 2001, αποχωρεί δηλώνοντας: «Ήρθε ο καιρός να ασχοληθώ με την οικογένεια μου και το ψάρεμα».

Χτυπήθηκε από τη μοίρα

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελά… Ο Γιάννης Κυράστας δεν πρόλαβε να «χορτάσει» την οικογένειά του. Στις 5 Μαρτίου του 2004, μεταφέρθηκε στην Ευρωκλινική Αθηνών με πόνους στην καρδιά και διαπιστώνεται πως έχει «χτυπηθεί» από μια σπάνια ασθένεια (νόσος του Φουρνιέ). Δίνει τη μάχη του και παρά τα αρχικά ενθαρρυντικά μηνύματα, η σηψαιμία τον καταβάλλει. Η αναγγελία θανάτου του την 1η Απριλίου του 2004 δυστυχώς δεν ήταν ψέμα και η Ελλάδα θρηνεί έναν άνθρωπο που στιγμάτισε το ποδόσφαιρό της.

Θα μείνει, ωστόσο, για πάντα ζωντανός στις μνήμες εκείνων που τον γνώρισαν, σαν ποδοσφαιριστή, σαν προπονητή αλλά προπαντός σαν άνθρωπο. Πηγή: sport-fm.gr

Σοκ με Ρομέου!!

Άσχημα είναι τα νέα για τον Ρομέου Ντος Σάντος, ο οποίος υπέστη ρήξη μηνίσκου στο γόνατο και αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Σοκ με Ρομέου
Ραντεβού με την ατυχία είχε ο Ρομέου Ντος Σάντος.

Λίγο πριν από το φινάλε της σεζόν ο Βραζιλιάνος μέσος του Πανθρακικού έχει υποστεί ρήξη μηνίσκου στο γόνατο!

Μάλιστα, αναμένεται άμεσα να υποβληθεί σε επέμβαση, ώστε να επανέλθει σύντομα στην αγωνιστική δράση.

Ο 29χρονος παίκτης αποκτήθηκε το καλοκαίρι και πριν από λίγο καιρό είχε γίνει γνωστό πως οι Ακρίτες προτίθεται να του προσφέρουν νέο συμβόλαιο, αφού είχαν συμφωνήσει για έναν χρόνο. Πηγή: sport-fm.gr

Δοκιμάζει ο Περπέρογλου!

Να προπονηθεί κανονικά θα δοκιμάσει σήμερα ο Στράτος Περπέρογλου, αν και οι πιθανότητες να προλάβει το ματς του Ολυμπιακού με την Αναντολού Εφές δεν είναι πολλές.

Δοκιμάζει ο Περπέρογλου
Μετά το χθεσινό ρεπό, οι παίκτες του Ολυμπιακού επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις κι αρχίζουν την προετοιμασία για το κρίσιμο ματς της Παρασκευής με την Αναντολού Εφές.

Στη σημερινή προπόνηση θα δοκιμάσει να μπει ο Στράτος Περπέρογλου. Ο διεθνής φόργουορντ είχε υποστεί προ δύο εβδομάδων θλάση στους προσαγωγούς, αισθάνεται αρκετά καλύτερα, αλλά οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του για να προλάβει το προσεχές παιχνίδι. Άλλωστε αφενός μεν υπάρχει ο κίνδυνος υποτροπής, αφετέρου δε οι «ερυθρόλευκοι» τα έχουν βγάλει πέρα στο διάστημα που λείπει μετά και τις ευκαιρίες που έχει αρπάξει από τα… μαλλιά ο Ιωάννης Παπαπέτρου προσφέροντας λύσεις στη θέση «3».

Σίγουρα παρών θα είναι ο Βασίλης Σπανούλης, που ξεκούρασε το ταλαιπωρημένο του γόνατο μένοντας στην Αθήνα για τον αγώνα με τα Τρίκαλα, ενώ θα λείψει και πάλι ο Γιώργος Πρίντεζης, που λογικά από τη Δευτέρα θα δοκιμάσει να μπει στις προπονήσεις μήπως και παίξει στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής του Top 16 με τον Παναθηναϊκό την επόμενη Πέμπτη.

Η Αναντολού Εφές έχει ήδη ρίξει το βάρος στο τουρκικό πρωτάθλημα, για την 24η αγωνιστική του οποίου υποδέχεται σήμερα τη Γκαζιαντέπ.

Πηγή: sport-fm.gr

Φτιάχνει νέο προπονητικό!!

Έτοιμοι να ξεκινήσουν τις εργασίες για την ανέγερση νέου προπονητικού κέντρου παρουσιάζονται στον Λεβαδειακό, ύστερα από αγορά συγκεκριμένης έκτασης.

Φτιάχνει νέο προπονητικό
Το νέο τους προπονητικό κέντρο έχουν στα «σκαριά» στον Λεβαδειακό.

Πριν από λίγο καιρό οι Βοιωτοί αγόρασαν μία έκταση 20 στρεμμάτων στην περιοχή Αγιος Σπυρίδωνας και άμεσα θα εγκριθούν οι σχετικές μελέτες.

Στην ομάδα εκτιμούν πως θα είναι έτοιμο μόλις το ερχόμενο καλοκαίρι και θα μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές να ολοκληρώσουν εκεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους. Πηγή: sport-fm.gr

Λάμψη Σπερς και Αντετοκούνμπο!!

Ασταμάτητοι οι Σπερς, έφτασαν τις 18 σερί νίκες συντρίβοντας τους Πέισερς με 103-77 εκτός έδρας. Πρώτο στην Ανατολή το Μαϊάμι. Εξαιρετική παρουσία από Αντετοκούνμπο, καλοί και οι Καλάθης-Κουφός.

Λάμψη Σπερς και Αντετοκούνμπο
Ρεκόρ συνεχών νικών έκαναν οι Σπερς, που έφτασαν τα 18 ματς δίχως ήττα συντρίβοντας τους Πέισερς με 103-77 στην Ιντιανάπολις. Ο Τόνι Πάρκερ με 22 πόντους ηγήθηκε της ομάδας με το κορυφαίο ρεκόρ στο ΝΒΑ (58-16).

Το Μαϊάμι νίκησε 93-83 τους Ράπτορς και εκμεταλλευόμενο την απώλεια των Πέισερς πέρασε στην κορυφή της Ανατολής. Ο Λεμπρόν Τζέιμς είχε 32 πόντους, 8 ασίστ και 7 ριμπάουντ για τους πρωταθλητές.

Η μάχη για την όγδοη θέση της Ανατολής μαίνεται, με τους Χοκς να παραμένουν σε αυτή μετά το 103-95 επί των Σίξερς, αλλά και τους Νικς να απέχουν έναν αγώνα πίσω τους καθώς πέρασαν με 92-83 από την έδρα των Τζαζ με 34 πόντους του Καρμέλο Άντονι.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε εξαιρετική εμφάνιση, αλλά οι Μπακς έχασαν με 116-111 από τους Πίστονς στο Ντιτρόιτ. Ο 19χρονος φόργουορντ είχε 14 πόντους (4/5 βολές, 2/4 δίποντα, 2/2 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα σε 30:28.

Οι Γκρίζλις πέρασαν με 94-92 από το Ντένβερ και παραμένουν σε τροχιά play offs ισοβαθμώντας με Μάβερικς και Σανς στην έβδομη θέση της Δύσης. Ο Νικ Καλάθης είχε καλή παρουσία με 9 πόντους (3/6 δίποντα, 1/1 τρίποντο), 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 17:37, ενώ ο Κώστας Κουφός είχε 6 πόντους (2/3 βολές, 2/7 δίποντα), 6 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα σε 19:00.

Αναλυτικά:

Σάρλοτ Μπόμπκατς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 100-94 Γουόκερ 21 (10 ασίστ), Τζέφερσον 19 (11 ριμπ.), Ντάγκλας-Ρόμπερτς 18, Ζέλερ 15-Μπιλ 20, Ουέμπστερ 14, Γκούντεν 12, Αρίζα 11, Χάρινγκτον 11.

Ιντιάνα Πέισερς-Σαν Αντόνιο Σπερς 77-103 Τζορτζ 16, Χίμπερτ 15, Στίβενσον 15, Γουέστ 7, Μπάτλερ 7, Χιλ 7-Πάρκερ 22, Ντιαό 14, Λέοναρντ 13, Μιλς 10, Ντάνκαν 9, Σπλίτερ 9.

Ατλάντα Χοκς-Φιλαδέλφεια 76ερς 103-95 Μίλσαπ 28 (17 ριμπ.), Ουίλιαμς 22, Τιγκ 12, Κόρβερ 11-Γιανγκ 23, Άντερσον 19, Κάρτερ-Ουίλιαμς 16, Ουίλιαμς 10.

Ντιτρόιτ Πίστονς-Μιλγουόκι Μπακς 116-111 Μονρό 28 (14 ριμπ.), Σμιθ 26, Τζένινγκς 20 (13 ασίστ), Σίνγκλερ 14, Μπάινουμ 12, Ντράμοντ 10 (16 ριμπ.)-Νάιτ 25, Σέσιονς 20 (11 ασίστ), Άντριεν 16, Αντετοκούνμπο 14, Μίντλετον 14, Πατσούλια 12 (13 ριμπ.).

Μαϊάμι Χιτ-Τορόντο Ράπτορς 93-83 Τζέιμς 32, Μπος 18, Άντερσεν 13, Τσάλμερς 12-Βάσκες 17, ΝτεΡόζαν 16, Βαλαντσιούνας 14 (10 ριμπ.), Νόβακ 13, Λάουρι 11.

Σικάγο Μπουλς-Μπόστον Σέλτικς 94-80 Ντανλίβι 22, Νοά 19 (11 ριμπ.), Μπάτλερ 18, Μπούζερ 16, Γκίμπσον 14 (11 ριμπ.), Όγκουστιν 4 (11 ασίστ)-Μπέιλες 18, Μπας 18, Χάμφρις 11.

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Λος Άντζελες Κλίπερς 104-114 Λοβ 20 (13 ριμπ.), Ντιένγκ 14, Μπάντιντζερ 12, Μάρτιν 12, Χάμελ 11, Μουχάμαντ 11-Κόλισον 28, Πολ 22, Μπαρνς 19, Ντάντλεϊ 16, Τζόρνταν 11 (24 ριμπ.).

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Σακραμέντο Κινγκς 97-102 Μόροου 23, Ντέιβις 22, Έβανς 15-Κάζινς 35 (14 ριμπ.), ΜακΚόλουμ 22 (10 ασίστ), Γκέι 22, Μάκλεμορ 14, Έβανς 3 (12 ριμπ.).

Ντένβερ Νάγκετς-Μέμφις Γκρίζλις 92-94 Μοζγκόφ 23 (10 ριμπ.), Φαρίντ 17, Φόι 13, Μπρουκς 10-Ράντολφ 20 (11 ριμπ.), Λι 19, Κόνλεϊ 19, Γκασόλ 13.

Γιούτα Τζαζ-Νιου Γιορκ Νικς 83-92 Χέιγουορντ 18, Μπερκς 17, Φέιβορς 13 (13 ριμπ.), Καντέρ 12, Τζέφερσον 11-Άντονι 34, Τσάντλερ 15, Σμιθ 13, Φέλτον 12, Χάρνταγουεϊ 10.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

«Ετοίμασε» την ομάδα για Φάληρο!!

Τις σκέψεις του για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό φανέρωσε ο Γιώργος Γεωργιάδης με το ροτέισον που έκανε στο πρόσφατο ματς του ΠΑΟΚ με την Καλλονή.

«Ετοίμασε» την ομάδα για Φάληρο
Με αρκετά νέα πρόσωπα αγωνίστηκε ο ΠΑΟΚ στο κυριακάτικο παιχνίδι με την Καλλονή στην Τούμπα, αφού ο Γιώργος Γεωργιάδης προχώρησε σε εκτεταμένο ροτέισον με την προσοχή του να είναι στραμμένη στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Μετά τη νίκη του «Δικεφάλου του Βορρά» ο Έλληνας τεχνικός ρωτήθηκε για το αν μετάνιωσε για τη συγκεκριμένη επιλογή που έκανε και απάντησε αρνητικά, λέγοντας πως «έπρεπε να κερδίσουμε, αλλά έπρεπε και να κάνουμε έναν προγραμματισμό για τα επόμενα παιχνίδια».

Οι πολλές αλλαγές που έκανε στο πρόσφατο ματς φανερώνουν τις σκέψεις του για το επικείμενο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Γλύκος, ο οποίος θα πάρει τη θέση του Γιακουμή που θα είναι στον πάγκο.

Στα πλάγια της άμυνας οι Σκόνδρας και Τζαβέλλας (ή Λίνο) θα πάρουν τις θέσεις των Κίτσιου και Σπυρόπουλου, ενώ στα στόπερ θα παίξουν ο Βίτορ που ανεβάζει ρυθμό μαζί με τον ξεκούραστο Ινσαουράλδε.

Ως αμυντικός χαφ θα αγωνιστεί ο Κάτσε (εξέτισε την τελευταία αγωνιστική της ποινής του), έχοντας ως εσωτερικούς μέσους τον Κατσουράνη και τον Νάτχο που πήραν τις απαραίτητες «ανάσες».

Την τριπλέτα στην επίθεση θα αποτελέσουν ο Αθανασιάδης στην κορυφή, με τους Λούκας και Στοχ στα άκρα.

*** Ο Λούκας Πέρεθ θα βραβευτεί για το καλύτερο γκολ της 31ης αγωνιστικής στις 13:00 στη Μεικτή Ζώνη του γηπέδου της Τούμπας. Πηγή: sport-fm.gr

«Κολλάει» του Καμάτσο, προτάθηκε ο Τζακερόνι!!

Οι υψηλές απαιτήσεις του Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο κάνουν δύσκολη την περίπτωση του Ισπανού τεχνικού για τον πάγκο της Εθνικής. Προτάθηκε ο Αλμπέρτο Τζακερόνι.

«Κολλάει» του Καμάτσο, προτάθηκε ο Τζακερόνι
Δύο ονόματα προπονητών που βρίσκονται ψηλά στη λίστα της «γαλανόλευκης» είναι του Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο και του Μαρσέλο Μπιέλσα. Στην προ ημερών επαφή με τον Ισπανό παρουσιάστηκε μεγάλη απόκλιση στο οικονομικό μέρος καθώς ο πρώην τεχνικός της Κίνας αξίωσε 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως για τον ίδιο χωρίς τους συνεργάτες του.

Η ομοσπονδία έχει αποφασίσει ότι θα διαθέσει περίπου 700.000 ευρώ για τον νέο ομοσπονδιακό προπονητή και κάπου εκεί, οι συζητήσεις με τον 58χρονο Ισπανό σταμάτησαν χωρίς όμως να αποκλείεται να ξεκινήσει δεύτερος κύκλος επαφών.

Επόμενος στόχος ο Μπιέλσα

Όσον αφορά τον Μαρσέλο Μπιέλσα, τα στελέχη της ΕΠΟ θα βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις του 58χρονου Αργεντινού το προσεχές διάστημα για να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα. Σύμφωνα με πληροφορίες και σε αυτή την περίπτωση, το κασέ του πρώην προπονητή της Αθλέτικ Μπιλμπάο ξεπερνάει το 1 εκατ. ευρώ.

Ιταλική και γερμανική αγορά

Στο μεταξύ, εκτός από τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έχουν προταθεί ακόμα δύο Ιταλοί τεχνικοί τα τελευταία 24ωρα. Στη λίστα προστέθηκαν ο Αλμπέρτο Τζακερόνι, ο οποίος εργάζεται από το 2010 στην Εθνική Ιαπωνίας και ο Νταβίντε Μπαλαρντίνι, προπονητής του Παναγιώτη Κονέ και του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στην Μπολόνια. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το όνομα του Αλμπέρτο Τζακερόνι είχε «παίξει» και για την τεχνική ηγεσία της Ιταλίας μέχρι να ανανεώσει ο Τσέζαρε Πραντέλι.

Σχετικά με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν υπάρχει εξέλιξη και πιθανότατα το θέμα να έχει «παγώσει» λόγω των μεγάλων οικονομικών απαιτήσεών του. Μετά τον Τόμας Σάαφ προτάθηκε στην ομοσπονδία μέσω μάνατζερ ακόμα ένας Γερμανός προπονητής. Ο λόγος για τον Άρμιν Φε της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η περίπτωση του οποίου δεν συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.

Στην Ελλάδα ο Σάντος

Η ελληνική αντιπροσωπεία της ΕΠΟ επέστρεψε από την Αστάνα του Καζακστάν και σύντομα θα δρομολογήσει τις εξελίξεις για τον αντικαταστάτη του Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος βρίσκεται στην Ελλάδα από την Κυριακή για να ολοκληρώσει μαζί με τους συνεργάτες του, τις τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με την προετοιμασία της Εθνικής, ενώ την Τετάρτη θα βρεθεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» προκειμένου να παρακολουθήσει τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ.

Τώρα, εάν του γίνει κουβέντα σε νέα βάση για συμβόλαιο και μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας θα δείξει… Πάντως, πολύ δύσκολα θα υπάρξει θετική ανταπόκριση από τον Φερνάντο Σάντος διότι η απόφασή του είναι να εργαστεί την επόμενη σεζόν σε πάγκο ενός συλλόγου με πλάνο και προοπτική. Πηγή: sport-fm.gr

Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα!

Συνεχίζονται οι επαφές από ανθρώπους της οικογένειας του Άρη, ώστε η ομάδα να έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στη Football League. Ποιο είναι το πλάνο, ποιες οι προϋποθέσεις και πότε θα εφαρμοστεί.

Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα
Σε δεύτερη μοίρα έχει περάσει το αγωνιστικό στον Άρη, ύστερα από τον υποβιβασμό της ομάδας στη Football League. Πλέον όλοι στην «κίτρινη» οικογένεια ασχολούνται με το σχέδιο που αφορά τη συμμετοχή της ομάδας στη δεύτερη κατηγορία την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Το τελευταίο διάστημα άνθρωποι της ομάδας, οι οποίοι δεν έχουν ασχοληθεί ξανά με τα κοινά του συλλόγου, έχουν ξεκινήσει τις διεργασίες για την επόμενη μέρα.

Ήδη έχουν έρθει σε επαφή με διάφορους επιφανείς οικονομικά παράγοντες, με στόχο να χρηματοδοτηθεί η νέα προσπάθεια, με τους κ.κ. Γράντα, Δασυγένη και Παπαϊωάννου να μην παρουσιάζονται αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Από τη διάθεσή τους και το ποσό που θα συμφωνήσουν να βάλουν (σε αυτούς υπάρχει πρόθεση να προστεθούν κι άλλοι μικρότερου οικονομικού βεληνεκούς) θα φανεί, αν υπάρχει δυνατότητα να υποστηριχτεί πλάνο της συμμετοχής του Άρη Football League, που προϋποθέτει τη συναίνεση των πρώην ποδοσφαιριστών και μια νέα ρύθμιση με το Δημόσιο ή αν ο δρόμος της εκκαθάρισης μέσω της Γ' Εθνικής θα είναι μονόδρομος.

Όπως γράφει η SportDay, πρόθεση της συγκεκριμένης «ομάδας» δεν είναι να διοικήσει, αλλά να έχει ένα εποπτικό ρόλο, στα πρότυπα των γερμανικών συλλόγων. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως από τη στιγμή που χρηματοδοτούν ετησίως με ένα συγκεκριμένο ποσό την ΠΑΕ θα είναι αυτοί που θα ορίζουν και το εκάστοτε Δ.Σ. στην ΠΑΕ και θα το ελέγχουν.

Όλα δείχνουν ότι το πλάνο θα έχει τεθεί σε εφαρμογή το αργότερο σε δύο εβδομάδα, αν μέχρι τότε δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του Ειρηνοδικείου για αντικατάσταση του Λάμπρου Σκόρδα ή αν είναι απορριπτική, τότε το πιθανότερο είναι να συγκληθεί νέα έκτακτη Γ.Σ. της «ΚΜΑ» αφού απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αποχωρήσει ο νυν πρόεδρος που για πολλούς αποτελεί το μεγάλο «εμπόδιο» για να προχωρήσουν οι διεργασίες. Πηγή: sport-fm.gr

Λίγες πιθανότητες για Δέλλα!!

Περισσότερες πιθανότητες να αποχωρήσει από το να μείνει στην ΑΕΚ και τη νέα σεζόν έχει ο Τραϊανός Δέλλας. Η θέση της διοίκησης και τα σενάρια για την επόμενη μέρα. Εξελίξεις για εκκαθάριση και γήπεδο.

Λίγες πιθανότητες για Δέλλα
Δεν είναι με το μέρος του Τραϊανού Δέλλα οι πιθανότητες παραμονής στην ΑΕΚ για την επόμενη σεζόν. Η διοίκηση της ομάδας εξακολουθεί να καθιστά σαφές πως οποιαδήποτε απόφαση για τον προπονητή θα ληφθεί μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, αλλά η αλήθεια είναι πως τουλάχιστον στην παρούσα φάση όλα δείχνουν πως δεν θα είναι στο τιμόνι της «Ένωσης» και την επόμενη σεζόν.

Μπορεί ο στόχος της εύκολης ανόδου να έχει ουσιαστικά ήδη επιτευχθεί, ωστόσο στον 38χρονο τεχνικό «χρεώνεται» το γεγονός ότι η ΑΕΚ μετρά ήδη πέντε στραβοπατήματα (τρεις ισοπαλίες και μία ήττα στο πρωτάθλημα, καθώς και ο αποκλεισμός στο Κύπελλο από τον Αγροτικό Αστέρα), ότι δεν έχει προσφέρει γκολ και θέαμα με διάρκεια στη σεζόν, αλλά και ότι δεν κατάφερε να δημιουργήσει έναν μεγάλο κορμό για την ομάδα της επόμενης σεζόν, αφού ζήτημα είναι από το υπάρχον ρόστερ λογίζονται σαν βασικοί για την ΑΕΚ της Football League 3-4 παίκτες.

Ήδη έχουν κυκλοφορήσει πολλά ονόματα, όπως του Σάκη Τσιώλη (που πάντως δεν συγκεντρώνει πιθανότητες) και του Γιάννη Χριστόπουλου (που ήταν στην ομάδα Νέων της ΑΕΚ), αλλά η διοίκηση έχει βάλει φρένο στην ονοματολογία και θα πάρει τις αποφάσεις της όταν πρέπει.

Εξελίξεις για εκκαθάριση και γήπεδο

Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται οι υπογραφές στην Εφορία Αθηνών (ΦΑΕΕ) στη σύμβαση εκχώρησης του χρέος Ψωμιάδη στο Δημόσιο, αλλά για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης της ΠΑΕ ΑΕΚ θα πρέπει να διευθετηθεί το ζήτημα του χαρτοσήμου των 3 εκατ. ευρώ. Τυπικά μετά τις υπογραφές στη σύμβαση θα πρέπει να καταβληθεί το ποσό αυτό εντός πέντε ημερών, αλλά οι άνθρωποι της «Ένωσης» προσπαθούν να βρουν μία φόρμουλα για να το αποφύγουν.

Στο «μέτωπο» του γηπέδου, η νομοθετική ρύθμιση έχει ήδη υπογραφεί από τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Οικονομικών, ενώ εκκρεμούν οι υπογραφές των υπουργών Πολιτισμού (Πάνος Παναγιωτόπουλος) και Εσωτερικών (Γιάννης Μιχελάκης). Στην ΑΕΚ εκτιμούν πως η ψήφιση από τη Βουλή θα γίνει πριν το Πάσχα κι έτσι τα έργα θα αρχίσουν μάλλον μέσα στο Μάιο. Πηγή: sport-fm.gr

Και πάλι Ευρωπαίος ο Παναθηναϊκός!!

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς ο φάκελος για την αδειοδότηση είναι πλήρης. Στόχος πλέον το Champions League. Το ακραίο σενάριο να μείνει εκτός Ευρώπης.

Και πάλι Ευρωπαίος ο Παναθηναϊκός
Μετά την περσινή απουσία του λόγω μη αδειοδότησης, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο φάκελος που θα κατατεθεί σήμερα ή αύριο στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ είναι πλήρης και όπως προκύπτει από την ομοσπονδία εμπεριέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για να πάρει το πράσινο φως, αρχικά για τη συμμετοχή στα play offs κι εν συνεχεία για να παίξει ξανά στην Ευρώπη.

Οι «πράσινοι» έχουν συμπεριλάβει στο φάκελο υπογεγραμμένο έλεγχο από γνωστή εταιρεία που αναφέρει πως υπάρχει πλάνο βιωσιμότητας για την επόμενη περίοδο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται εγγυητική επιστολή με ένα ποσό που θα έφτανε τα 7-8 εκατ. ευρώ. Το ομολογιακό δάνεια που πήρε ο Γιάννης Αλαφούζος, η μείωση του μπάτζετ, οι διακανονισμοί με παίκτες και ομάδες που τους οφείλονται χρήματα και τα έσοδα για τη νέα περίοδο είναι στοιχεία που επίσης θεωρούνται σημαντικά.

Μέχρι τις 15 Απριλίου και σε κάθε περίπτωση πριν την έναρξη των play offs (αφού όποια ομάδα δεν αδειοδοτηθεί δεν θα λάβει μέρος στα play offs) αναμένεται η ανακοίνωση της ΕΠΟ κι εφόσον δεν υπάρχουν εκπλήξεις ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει την επόμενη σεζόν στα Κύπελλα Ευρώπης με μεγάλο στόχο να παίξει στα προκριματικά του Champions League τερματίζοντας πρώτος στα play offs. Μοναδική περίπτωση να μην παίξει στην Ευρώπη, εφόσον αδειοδοτηθεί, είναι να κατακτήσει ο ΟΦΗ το Κύπελλο και να τερματίσουν οι «πράσινοι» τελευταίοι στα play offs.

Τεστ για Πέτριτς

Φιλικό με τον Αχαρναϊκό θα δώσει σήμερα ο Παναθηναϊκός στο Κορωπί με τον Γιάννη Αναστασίου να δοκιμάζει τον προερχόμενο από μυϊκό τραυματισμό Μλάντεν Πέτριτς και άλλους παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής. Στόχος είναι ο Κροάτης φορ να είναι έτοιμος για τη ρεβάνς ημιτελικών Κυπέλλου με τον ΟΦΗ.Πηγή: sport-fm.gr

Μήνυμα ελήφθη;

Το σύνθημα για τους αγώνες του Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ, με το βλέμμα να είναι στον τελικό της διοργάνωσης, έδωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στους παίκτες του Ολυμπιακού. Τι αλλαγές ετοιμάζει ο Μίτσελ.

Μήνυμα ελήφθη;
Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με νίκη επί του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, ζήτησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης να κάνουν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.

«Η ιστορία κάθε συλλόγου γράφεται με τους τίτλους που κατακτά και όχι με σποραδικές ή συγκυριακές μεμονωμένες νίκες», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ και πρόσθεσε:

«Τα παιχνίδια που έρχονται είναι όλα στο χέρι σας. Έχετε και ένα χρέος. Αυτό που έγινε με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη δεν το δεχόμαστε εμείς οι Ολυμπιακοί».

Κλείνοντας την ομιλία του προς τους παίκτες, ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου τόνισε πως «αυτή η χρονιά είναι επιτυχημένη. Και αυτό δεν θα το αλλάξει καμιά Τούμπα και κανένας τελικός Κυπέλλου. Αλλά εσείς οφείλετε να δώσετε χαρά στον κόσμο μας!».

Ο Μαρινάκης έστειλε το… μήνυμά του στην ομάδα και οι ποδοσφαιριστές καλούνται να κάνουν πράξη τα όσα τους ζήτησε, κλείνοντας ιδανικά τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Από την πλευρά του, ο Μίτσελ θεωρείται δεδομένο ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές εν όψει του αυριανού πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, είχε ξεκουράσει κάποιους παίκτες και ταυτόχρονα επιστρέφουν άλλοι στη διάθεσή του από τραυματισμούς. Συγκεκριμένα, είχε δώσει «ανάσες» στους Μανωλά, Μαρκάνο και στον παιχνίδι με τον Άρη δεν έπαιξαν από την αρχή οι Μανιάτης, Κάμπελ.

Παράλληλα, ο Ισπανός τεχνικός είναι στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει ξανά τον Σαβιόλα και τον Φουστέρ, οι οποίοι ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών τους. Ο μόνος που παραμένει εκτός – και κάνει ατομικό πρόγραμμα – είναι ο Ιμπαγάσα. Πηγή: sport-fm.gr

Πάει Φιλιππίνες ο Πάουελ!

Στις Φιλιππίνες θα συνεχίσει την καριέρα του ο Τζος Πάουελ μέχρι τη λήξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Πάει Φιλιππίνες ο Πάουελ
Ο Αμερικανός σέντερ, που αγωνίστηκε στα μισά της περυσινής σεζόν στον Ολυμπιακό, αποχωρεί από την Κίνα και την Γκουαντόνγκ και θα φορέσει τη φανέλα της Γκινέμπρα, ώστε να την κρατήσει στην κατηγορία, αντικαθιστώντας τον Λίον Ρόντζερς.

Ο δυο φορές πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Λέικερς είχε μέσο όρο στο κινέζικο πρωτάθλημα 15 πόντους και 9.9 ριμπάουντ. Πηγή: sport-fm.gr

Απεβίωσε ο Γιώργος Χατζηιωάννου!

Φτωχότερη έγινε από σήμερα η οικογένεια του ΠΑΟΚ, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών, ο παλιός παράγοντας του Δικεφάλου, Γιώργος Χατζηιωάννου.

Ο εκλιπών είχε διατελέσει διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στις διοικήσεις Παντελάκη, Σαββίδη, Δεδέογλου και Μπατατούδη, ενώ δεν βρισκόταν στην διοίκηση στα χρόνια του Θωμά Βουλινού.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα (1/4) στις 3 μ.μ. στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών στην Αρετσού.Πηγή: metrosport.gr

«Καταδίκη» για Μπέτις!!

Δύσκολα θα καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία η Μπέτις, που έχασε με 1-2 από τη Μάλαγα στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» και βρίσκεται στο -9 από τις θέσεις που οδηγούν στη σωτηρία, επτά αγωνιστικές πριν τη λήξη της φετινής περιόδου. Αντίθετα, οι Ανδαλουσιάνοι βρέθηκαν στο +5 από τις τρεις τελευταίες θέσεις και αρχίζει να «ανασαίνει» στην προσπάθεια για παραμονή.



Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν:


Σάββατο, 29/03
Εσπανιόλ – Μπαρτσελόνα 0-1
(77' πεν. Μέσι)

Θέλτα – Σεβίλλη 1-0

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2
(6' Μουνιαΐν - 22' Ντιέγκο Κόστα, 55' Κόκε)

Ρεάλ Μαδρίτης – Ράγιο Βαγεκάνο 5-0
((15’ Ρονάλντο, 55’ Καρβαχάλ, 68’, 70’ Μπέιλ, 78’ Μοράτα)

Κυριακή, 30/03
Βαγιαδολίδ – Αλμερία 1-0
(6’ Μανούτσο)

Οσασούνα – Σοσιεδάδ 1-1
(59' Ριέρα - 8' Κάστρο)

Βιγιαρεάλ – Έλτσε 1-1
(44' Περέιρα - 31' Σουάρεζ)

Βαλένθια – Χετάφε 1-3
(6' Βάργκας - 25' Λαφίτα, 27' Μαρικά, 88' Πέδρο Λεόν)

Δευτέρα, 31/03

Γρανάδα – Λεβάντε 0-2
(48' Ναβάρο, 89' Λόπεθ)

Μπέτις – Μάλαγα 1-2
(30' Ρέγες-83' Χουάνμι, 87' Νταρντέρ)


Η επόμενη (32η) αγωνιστική:

Αλμερία – Οσασούνα
Ατλέτικο Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ
Μπαρτσελόνα – Μπέτις
Σοσιεδάδ – Ρέαλ Μαδρίτης
Ράγιο Βαγιεκάνο – Θέλτα
Μάλαγα – Γρανάδα
Έλτσε – Χετάφε
Σεβίλλη – Εσπανιόλ
Βαγιαδολίδ – Βαλένθια
Λεβάντε – Αθλέτικ Μπιλμπάο

Πηγή: sport-fm.gr

«Τέλος» ο Πέτροβιτς!!

Παρελθόν από τον πάγκο της Λιέτουβος Ρίτας αποτελεί από τα Δευτέρα ο Ατσο Πέτροβιτς

«Τέλος» ο Πέτροβιτς
Η λιθουανική ομάδα ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Κροάτη τεχνικό, μετά την ήττα της ομάδας από την Πριενάι στον τελικό του Κυπέλου της Βαλτικής χώρας. Πηγή: sport-fm.gr

Παιχνίδι του Ολυμπιακού στα νέα «ύποπτα»!

Φάκελος για τρία νέα «ύποπτα» παιχνίδια έφτασε στα γραφεία της ΕΠΟ, το ένα εκ των οποίων αφορά το Ολυμπιακός-Πανθρακικός.  
Ακόμα τρία παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος κρίνονται ύποπτα από την ΟΥΕΦΑ, τα δύο εκ των οποίων αφορούν τη Σούπερ Λιγκ και το τρίτο την Football League. Όλες μάλιστα οι αναμετρήσεις έγιναν τον Μάρτιο και σύμφωνα με τη «Δίκη» του ΣΚΑΪ πρόκειται για τα εξής:
Ολυμπιακός-Πανθρακικός 1-0 (15/3/14) – 29η αγωνιστική
Καλλονή-ΟΦΗ 1-0 (23/3/14) – 30 αγωνιστική
Πιερικός-Δόξα Δράμας 2-1 (17/3/14) – 24η αγωνιστική
Οι συγκεκριμένοι αγώνες έρχονται να προστεθούν στους υπόλοιπους εννιά που έχουν ήδη γίνει γνωστοί και πρόκειται για τους Καλλονή Παναθηναϊκός (0-4), Καλλονή-Αστέρας Τρίπολης (0-2), Βέροια-Ολυμπιακός (0-5), Βέροια-ΠΑΣ (2-2), Παναθηναϊκός-ΠΑΣ (3-1), ΠΑΣ-ΠΑΟΚ (0-2), Ολυμπιακός-Εργοτέλης (3-0), Καλλονή-ΠΑΟΚ (2-5) και ΟΦΗ-Καλλονή (0-1).
Οι ενδείξεις της ΟΥΕΦΑ προκύπτουν από τη σχετική μελέτη ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης της εταιρείας «Sports Radar» με την οποία και συνεργάζεται, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε αρκετές περιπτώσεις έχει αποδειχθεί αναξιόπιστος ο συγκεκριμένος τρόπος με τον οποίο χαρακτηρίζονται «ύποπτα» τα παιχνίδια.
Πηγή: gazzetta.gr

Ευκαιρία να γίνουν ήρωες του ΠΑΟΚ!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την ευκαιρία που έχουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ να γίνουν ήρωες στους ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό και το... παράδειγμα που πρέπει να πάρουν από τον Γιώργο Γεωργιάδη. 
Εννοείται πως δεν έχω καμία διάθεση να πάρω στα σοβαρά την ΕΠΟ η οποία ασελγεί πάνω από το ποδόσφαιρο. Το να αναλύσω τι είναι Καλογερόπουλος, οι βοηθοί και ο Γιάχος, είναι μία στατιστική που δεν αγγίζει κανέναν πλέον. Είναι κάτι γνωστό σε όλους. Πρωταγωνιστές στο ποδόσφαιρο, είναι αυτό που παίζουν το άθλημα και σε αυτούς σκοπεύω να επικεντρώσω από εδώ και στο εξής, γνωρίζοντας τις παραμέτρους της προσπάθειας που καλούνται να κάνουν.
Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ καλούνται να στερήσουν έναν τίτλο από συναδέλφους τους που βολεύονται από τη σαπίλα, την χρησιμοποιούν για να καλύπτουν τα νότα τους και βέβαια επιβραβεύονται χάρις σε αυτή. Οι δικοί μας, έχουν την ευκαιρία να γίνουν οι ήρωες του ΠΑΟΚ, κάτι που έχει ανάγκη ο σύλλογος και το παράδειγμα που πρέπει να πάρουν – ένα από αυτά για την ακρίβεια – βρίσκεται στον πάγκο τους.
Ο Γιώργος Γεωργιάδης είναι ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής της σύγχρονης ιστορίας του ΠΑΟΚ παρότι δεν ήταν το μεγαλύτερο όνομα που φόρεσε τη φανέλα. Και ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους μεγάλους που είχε ο ΠΑΟΚ γιατί το κοντέρ του έγραψε δύο τίτλους. Οι τίτλοι συνήθως είναι ομαδική υπόθεση, όμως στη προκειμένη περίπτωση ο ΓΧ ήταν αυτός που σκότωσε τον Ολυμπιακό στον τελικό του 2001 με το γκολ στο 46΄και χωρίς να κάνει επαφή από τη σέντρα έναρξης του δευτέρου ημιχρόνου αντίπαλος ποδοσφαιριστής.
Ήταν αυτός που τελείωσε τον Ολυμπιακό στη Ριζούπολη στον ημιτελικό του 2003, ήταν αυτός που σε ένα παιχνίδι υψηλής πίεσης όπως ο τελικός εναντίον του Άρη, έβαλε ένα γκολ που μόνο αθλητής με μεγάλη στόφα, προσωπικότητα και κρύο αίμα μπορεί να πετύχει σε αυτές τις συνθήκες.
Σε εκείνο το παιχνίδι υπήρχαν παίκτες του ΠΑΟΚ που από την πίεση δεν τους αναγνώριζες και αυτός κόλλησε τη μπάλα στο πόδι, ξάπλωσε τρεις – τέσσερις αντιπάλους στο χορτάρι λες και ήταν σε κανά μπιτσόμπαρο της Χαλκιδικής και πέτυχε ένα γκολ που έδωσε τίτλο και σίγουρα ηρεμία σε καμιά δεκαριά γενιές ΠΑΟΚτσήδων που δεν ξέρω και γω τι θα άκουγαν αν τον χάναμε από τον Άρη μέσα στη Τούμπα. Ο Γεωργιάδης είναι το κοντινό παράδειγμα στην ομάδα, είναι το πρόσωπο που συνδέει επιτυχίες με την ομάδα που τώρα υπάρχει.
Και άλλη μία ομάδα έδειξε μέταλλο και αποτελεί παράδειγμα για παιχνίδια σαν και αυτό. Ο ΠΑΟΚ στα δύο διπλά του Σάντος που πήρε στο Καραϊσκάκη, μόνο φιλική προς αυτόν διαιτησία δεν είχε από τον Δαλούκα. Κιτρινισμένο τον Βιτόλο με τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου για να μη μπορεί να πρεσάρει όπως πρέπει, καμία σχεδόν κάρτα όταν οι κλωτσιές έπεφταν σύννεφο από Αβραάμ και Ραούλ Μπράβο κι όμως η ομάδα τα πήρε εύκολα τα παιχνίδια. Δεν έχασε σε καμία των περιπτώσεων την αυτοσυγκέντρωσή της.
Κάτι αντίστοιχο έγινε και στην ισοπαλία του κυπέλλου με το γκολ του Βιεϊρίνια και διαιτητή τον Τριτσώνη ο οποίος είδε τον βοηθό του πεσμένο στο έδαφος από αντικείμενο της κερκίδας και τον παρακαλούσε να σηκωθεί αντί να διακόψει το παιχνίδι. Η παρέα του Γκαρσία, του Βιεϊρίνια, τους Ίβιτς και του Λίνο, μια χαρά είχε τον τρόπο και αυτό γιατί πρώτα έπαθε και μετά έμαθε.
Στο ποδόσφαιρο, υπάρχει ο τρόπος να εκθέσεις οποιοδήποτε σύστημα. Μυαλό θέλει και να διαβάζεις καλά τον αντίπαλο. Να δεις πχ πως τα στόπερ του αντιπάλου δεν μπορούν να συγχρονιστούν με τίποτα, να δεις πως τα τρεξίματά τους έχουν μειωθεί αισθητά για αδιευκρίνιστο λόγο μετά τον αγώνα με τη Μάντσεστερ στο Φάληρο. Να ξεκινήσεις ρε αδερφέ την κίνηση στον χώρο μισό μέτρο – άντε ένα – πριν το ύψος της ζώνης τους έτσι ώστε να σε κόψει μια – δυο φορές και μετά να ξέρει πως ξεφτιλίζεται. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ, πρέπει να παίξουν και για τον συμπαίκτη τους Γιώργο Τζαβέλλα, ο οποίος διαβάζει απειλές κάθε τρεις και λίγο για την επιχείρησή του που έχει βάση την Αθήνα.
Και μία εικόνα που θα ήθελα πραγματικά να δω, είναι να μην υπάρξει καμία χειραψία μεταξύ των αντιπάλων. Νομίζω πως οι παίκτες όλων των ομάδων και όχι μόνο του ΠΑΟΚ, δεν έχουν τίποτα κοινό με αυτούς του Ολυμπιακού. Όπως βέβαια, δεν μπορούν να έχουν κανέναν σεβασμό στους διαιτητές.
Πηγή: gazzetta.gr

Η... σημασία του Τιάγκο στην Μπάγερν!!

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για τον τραυματισμό του Τιάγκο και τη σημασία του Ισπανού στο παιχνίδι της Μπάγερν.
Η περίπτωση του Τόνι Κρόος μονοπωλούσε το ενδιαφέρον στο Μόναχο στις τελευταίες ημέρες του περασμένου Γενάρη. «Ουδείς αναντικατάστατος» ήταν η φράση που συναντούσες πιο συχνά, όχι μόνο στα σχόλια των οπαδών της Μπάγερν, αλλά και σε εκείνα των «ειδικών» και των δημοσιογράφων.
Λίγο καιρό αργότερα αυτή η φράση είναι και πάλι στο προσκήνιο, για να τεστάρει τις αντοχές των Βαυαρών. Φυσικά, η διαπίστωση δε θα μπορούσε να είναι «απόλυτη» σε μία ομάδα όπως Μπάγερν. Δε θα μπορούσε, όμως, και να έχει μεγαλύτερη εφαρμογή τη δεδομένη στιγμή. Η Μπουντεσλίγκα έχει τελειώσει και όσο να ναι πάμε χαλαρά, το Κύπελλο είναι σε λίγες ημέρες, όμως σε έναν ημιτελικό στο Μόναχο με αντίπαλο την Καϊζερσλάουτερν τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους και μένει μόνο το Champions League.
Εκεί, δύσκολα θα υπάρξει έκπληξη με την Γιουνάιτεντ. Μετά, όμως; Ο Γκουαρδιόλα έκανε rotation στο ματς με την Χόφενχαϊμ, όμως στο τέλος και πάλι δεν ήταν αρκετό. Ο Τιάγκο αποχώρησε από νωρίς τραυματίας (25’) και ενώ τα πράγματα δεν έδειχναν τόσο άσχημα (4-6 εβδομάδες εκτός), τα χειρότερα ήρθαν στη συνέχεια. Η διάγνωση φέρνει τον Ισπανό λογικά εκτός μέχρι το τέλος της σεζόν. Σε δύο εβδομάδες θα αποσαφηνιστεί επακριβώς πότε θα είναι έτοιμος, όμως φαίνεται ότι πάμε για το απαισιόδοξο σενάριο. Ο Τιάγκο χάνει σίγουρα και τα ημιτελικά και αν η Μπάγερν φτάσει μέχρι τον τελικό, δύσκολα θα είναι έτοιμος ακόμη και στα τέλη Μαΐου…
«Χωρίς αυτόν είμαστε πιο αδύναμοι. Θα μας λείψει, καθώς είναι από τους σημαντικότερους παίκτες μας», σχολίασε ο Γκουαρδιόλα. Υπερβάλει; Μπα… «Ή τον Τιάγκο ή κανέναν» είχε πει το περασμένο καλοκαίρι ο τεχνικός των Βαυαρών στην Ιταλία και όλοι (μεταξύ των οποίων και εγώ) δεν καταλάβαιναν το γιατί. Χρειάστηκε να περάσει ένα μικρό διάστημα, για να γίνει σαφές. Όμως έγινε με τον πιο… απλό τρόπο.
Δεν υπάρχουν αρκετά γραφήματα και βίντεο, για να καταλάβει κάποιος που δεν βλέπει πολύ συχνά την Μπάγερν τη διαφορά που κάνει ο Τιάγκο. Δεν είναι Ριμπερί, δεν είναι Σβάινσταϊγκερ, δεν είναι Λαμ, δεν έχει φτάσει καν σε τέτοιο επίπεδο που να θεωρείται από τους καλύτερους στην Ευρώπη στη θέση του. Έτσι, θα πρέπει να αρκεστεί στον λόγο όσων τον βλέπουν να παίζει…
*Στο γράφημα οι πάσες του Κρόος στην επίθεση στη νίκη 5-1 επί της Σάλκε (πηγή FourFourTwo)

*Στο γράφημα οι πάσες του Τιάγκο στην επίθεση στη νίκη 5-1 επί της Σάλκε (πηγή FourFourTwo)

Από τον τελικό του Σούπερ Καπ και την ήττα από την Ντόρτμουντ, όπου η φιλοσοφία του Γκουαρδιόλα έμοιαζε τόσο «ξενική» στους παίκτες του, στις αλλαγές του Καταλανού και την προσαρμογή στο σύστημα το νερό κύλησε στο αυλάκι. Στο πρώτο ματς της σεζόν ο Τιάγκο έπαιξε. Στον ρόλο που αργότερα ανέλαβε ο Λαμ δεν φάνηκε.
Σιγά-σιγά, όμως, όλοι κατάλαβαν γιατί ο Γκουαρδιόλα επέμεινε με τρόπο «αυταρχικό» και ενώ η Μπάγερν είχε ήδη ξοδέψει 37 εκατ. ευρώ για τον Γκέτσε, αυξάνοντας τον συναγωνισμό στη μεσαία γραμμή. Ήθελε έναν παίκτη που να μπορεί να παίξει κάθετα.
Όχι ότι οι άλλοι δεν μπορούσαν να το κάνουν, αλλά δεν ήταν συνηθισμένοι στον βαθμό που ο προπονητής τους ήθελε. Στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, οι Βαυαροί έμοιαζαν να… στριφογυρνούν γύρω από την αντίπαλη περιοχή. Ο μοναδικός που ήταν «εκπαιδευμένος» να βγάζει κάθετες σε κλειστές άμυνες ήταν ο Τιάγκο, όμως ήταν τραυματίας. Μαθημένος τόσα χρόνια στη σχολή της Μασία, το έκανε να μοιάζει εύκολο, όταν επέστρεψε. Είναι ένα παιχνίδι «φυσικό» για αυτόν.
Από τότε, βέβαια, δεν έχει αλλάξει μόνο εκείνος την εικόνα της Μπάγερν, αλλά και η διαφορετική προσέγγιση του Γκουαρδιόλα. Ο δεύτερος σοβαρός τραυματισμός του αυτή τη φορά έρχεται στο χειρότερο σημείο της σεζόν. «Ο τραυματισμός του έρχεται σε καταστροφικό σημείο. Λίγο πριν τα μεγαλύτερα παιχνίδια», σχολίασε ο Μίλερ. Στο 5-0 επί της Άιντραχτ (02/02) έκανε ρεκόρ στην Μπουντεσλίγκα, έχοντας 185 επαφές με την μπάλα. Από τότε που υπάρχουν στατιστικά δεδομένα για την συγκεκριμένη κατηγορία, το ρεκόρ στα 5 μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανήκει στον Μπουσκέτς με 190. Λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε αλλάξει την εικόνα της Μπάγερν στο εκτός έδρας ματς με την Στουτγκάρδη και στο τέλος σκόραρε, για να δώσει τη νίκη με 2-1.
Με τον Τιάγκο στη βασική 11άδα στην Μπουντεσλίγκα η Μπάγερν σκοράρει κατά μέσο όρο 3,4 γκολ, ενώ χωρίς αυτόν 2,6 μέχρι τώρα. Φυσικά, λύσεις υπάρχουν, καθώς την τριπλέτα Λαμ, Σβάινσταϊγκερ και Κρόος θα την ζήλευαν πολλές ομάδες, όμως η συνεργασία του τελευταίου με τον Τιάγκο είχε εξελιχθεί και τις τελευταίες εβδομάδες ήταν εξαιρετική. Στο απόγειό της, η Μπάγερν διέλυσε με 5-1 την Σάλκε, με τους δυο τους να συνδυάζονται 29 φορές! «Κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή», σχολίασε ο Λαμ και ο Γκουαρδιόλα θα πρέπει να βρει ξανά την καλύτερη λύση. Το τάιμινγκ, όμως, δεν τον βοηθάει...

Πηγή: gazzetta.gr

Κριστιάνο σε... κρίση!!

Ο Κριστιάνο κάνει τα πάντα στη Ρεάλ, σκοράρει, σπάει ρεκόρ, αλλά μάλλον δεν είναι... αρκετά για τους οπαδούς της που τον αποδοκίμασαν ξανά!

Τι και αν είναι ο πρώτος της σκόρερ σε πρωτάθλημα, Τσάμπιονς Λιγκ, τι και αν έσπασε το ρεκόρ του Μέσι σκοράροντας δέκα διαδοχικά ματς, οπαδοί της Ρεάλ τον... καθιστούν υπεύθυνο για το γεγονός πως η ομάδα έπεσε από την κορυφή... Δεν μπορεί να υπάρχει άλλος λόγος για να φτάσουν στο σημείο να τον αποδοκιμάζουν κόντρα στη Βαγιεκάνο. Τα σφυρίγματα δυσαρέσκειας... τρέλαναν τον Πορτογάλο που αποχώρησε εκνευρισμένος, ενώ στα αποδυτήρια εξέφρασε τον θυμό του...«Το να αποδοκιμάζουν τον Κριστιάνο δεν είναι κατανοητό» τόνισε ο Κάρλο Αντσελότι. Η διοίκηση της Ρεάλ προσπαθεί να υποβαθμίσει ενόψει του αγώνα με τη Ντόρτμουντ, ενώ υπάρχουν και μεγάλοι σύνδεσμοι που στηρίζουν τον Πορτογάλο άσο.
Πηγή: gazzetta.gr

Τριπλή κόντρα μέχρι το τέλος!!

Ο Τάσος Κολλίντζας αναλύει τη μάχη του τίτλου στην Ισπανία. Το σθένος της Ατλέτικο, η αποτελεσματικότητα της Μπαρτσελόνα και οι αυτοκαταστροφικές τάσεις της Ρεάλ
Από βδομάδα σε εβδομάδα, ή ακόμη και από μέρα σε μέρα όταν το πρόγραμμα περιλαμβάνει εμβόλιμες αγωνιστικές αλλά και Τσάμπιονς Λιγκ, οι εντυπώσεις αλλάζουν σε ότι αφορά τη μάχη για την κατάκτηση της φετινής Πριμέρα Ντιβισιόν. Εννοείται πως δεν είναι φρόνιμο να πατάμε restart κάθε φορά και να κάνουμε νέες εκτιμήσεις κάθε εβδομάδα ανάλογα με το ποιός κέρδισε την τελευταία αγωνιστική και ποιός προχωράει πρώτος όμως καλό είναι που και που να κάνουμε έναν απολογισμό της κατάστασης γιατί τα δεδομένα αλλάζουν θεαματικά από μέρα σε μέρα.

Που βρισκόμαστε λοιπόν μετά την αγωνιστική που πέρασε; (για την ακρίβεια μιλάμε για δύο αγωνιστικές γιατί είχαμε και εμβόλιμη δράση την εβδομάδα που πέρασε.) Η Ατλέτικο παραμένει πρώτη και τα κατάφερε περνώντας με άριστα ένα από τα πιο δύσκολα τεστ που της απέμεναν στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος. Σε αντίθεση με τη Ρεάλ που λίγες μέρες νωρίτερα είχε μείνει μετεξεταστέα στο ντέρμπι με τη Σεβίλλη, η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε πέρασε νικηφόρα από το Μπιλμπάο με μία εμφάνιση που έπεισε και τον πλέον δύσπιστο ότι οι ροχιμπλάνκος έχουν το απαραίτητο μέταλλο για να κυνηγήσουν τον τίτλο μέχρι τέλους.

Αν κι έχει να πάρει πρωτάθλημα από το 1996 έπαιξε με καρδιά πρωταθλήτριας, γυρίζοντας ένα παιχνίδι που της στράβωσε από το ξεκίνημα με ένα γκολ από το πουθενά. Το τελικό 1-2 κόντρα στην Αθλέτικ αποτελεί μαγική εικόνα αφού η Ατλέτικο ήταν καλύτερη σε όλο το παιχνίδι, έβγαλε τη δύναμη, το πάθος και τον τσαμπουκά που έχει επιδείξει καθόλη τη διάρκεια της σεζόν και είχε τις ευκαιρίες για να φύγει από το “Σαν Μαμές” με πραγματικό θρίαμβο. Στην τέταρτη απόπειρά της, και ίσως στο πιο καθοριστικό σημείο της χρονιάς, κατάφερε να υπερασπιστεί με επιτυχία τη θέση της στην κορυφή της βαθμολογίας, διατηρώντας το +1 από την Μπαρτσελόνα και το +3.5 από τη Ρεάλ Μαδρίτης (θυμίζω η Ατλέτικο υπερτερεί σε πιθανή ισοβαθμία με τη Ρεάλ). Με αυτή την εμφάνιση έδωσε την αίσθηση στους οπαδούς της (αλλά και στους ουδέτερους ή μη, που έχουν γοητευτεί από το στόρι της και θέλουν να τη δουν πρωταθλήτρια) ότι μπορεί να έχει την ίδια τύχη και στον επόμενο “τελικό” που έχει να δώσει μακριά από τη Μαδρίτη, στο “Μεστάγια” κόντρα στη Βαλένθια. Η δική μου αίσθηση είναι ότι η απειρία της στον πρωταθλητισμό κάνει πιο επίφοβα τα - θεωρητικά εύκολα - παιχνίδια που έχει να παίξει στο “Καλντερόν”, είτε είναι με τη Βιγιαρεάλ είτε με την Έλτσε ή τη Μάλαγα.

Ο στόχος για τους μαδριλένους είναι να παραμένουν ζωντανοί στη μάχη για τον τίτλο όταν επισκεφθούν το “Καμπ Νόου” την τελευταία αγωνιστική για το ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα. Αν με Χ2 παίρνουν το πρωτάθλημα τα λεφτά μου θα είναι πάνω τους. Το σατανικό σενάριο που θέλει το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα να βγάζει τρεις διαφορετικούς πρωταθλητές δε μοιάζει καθόλου απίθανο. Όποιος κερδίσει παίρνει τον τίτλο και με ισοπαλία το σηκώνει η Ρεάλ! Το φαντάζεστε; Κάνοντας πλάκα χθες με το Μιχάλη Τσόχο στον ΟΤΕ TV, αποφασίσαμε ότι πριν τη σέντρα θα πρέπει να στρίψουν κέρμα: αν στο 90' είναι “Χ” κάποιος θα πρέπει να κάτσει να φάει γκολ!

Η εκτίμησή μου σε ότι αφορά τις (καλές) ελπίδες της Ατλέτικο απέναντι στην Μπαρτσελόνα προκύπτει από τη δυσκολία με την οποία οι “μπλαουγκράνα” πήραν το Σάββατο το ντέρμπι της Βαρκελώνης. Ο Μαρτίνο είχε προειδοποιήσει ότι η Εσπανιόλ θυμίζει...Ατλέτικο στο στυλ παιχνιδιού και όντως η μικρή ομάδα της πόλης έκανε δύσκολη τη ζωή της Μπάρτσα χάνοντας με το ζόρι 1-0. Η Ατλέτικο αποδεδειγμένα έχει βρει το κουμπί της φέτος και γι' αυτό της δίνω μεγάλη τύχη και στη διπλή αναμέτρηση που ακολουθεί στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η αδυναμία της άμυνας της Μπαρτσελόνα στο ψηλό παιχνίδι σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα της Ατλέτικο στις στημένες φάσεις κάνει την πρόκριση να είναι τουλάχιστον 50-50%

Επιστρέφοντας στο πρωτάθλημα, η λογική λέει ότι η Μπαρτσελόνα παραμένει το πρώτο φαβορί. Όπως και η Ατλέτικο, κρατάει την τύχη στα χέρια της μόνο που έχει απείρως ισχυρότερα όπλα και παράλληλα πολύ πιο βατό πρόγραμμα. Μπορεί να μη θαμπώνει με την απόδοσή της όμως παρουσιάζεται εξαιρετικά αποτελεσματική και φαίνεται να έχει αφήσει πίσω της τη μίνι κρίση που την ταλαιπώρησε τους προηγούμενους μήνες.

Και αυτός είναι ο βασικός παράγοντας που της δίνει τον πρώτο λόγο σε σχέση και με τη Ρεάλ. Η εσωστρέφεια και οι αυτοκαταστροφικές τάσεις αποτελούν πια παράδοση για τους μαδριλένους. Δεν μπορώ να φανταστώ άλλη ομάδα στον κόσμο που μπορεί να πάει από την ευφορία στην κατάθλιψη μέσα σε μόλις τρεις μέρες. Οι δύο κολλητές ήττες από Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη ήταν αρκετές για να κλονίσουν ένα οικοδόμημα που έδειχνε πολύ γερό βάσει της εικόνας και τον αποτελεσμάτων της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι μέσα στο 2014. Ούτε η πεντάρα κόντρα στη Ράγιο στάθηκε ικανή να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αφού συνοδεύτηκε από αποδοκιμασίες του κόσμου προς όλους τους σταρ της ομάδας. Τα πρώτα σημάδια είχαν γίνει ορατά από την έλλειψη ψυχραιμίας που είχαν επιδείξει μετά την ήττα στο ελ κλάσικο. Η κατάσταση πάντως δεν είναι μη αναστρέψιμη. Αρκεί η Ρεάλ να φροντίσει να ξαναβρεί την ηρεμία της μέσα στις επόμενες μέρες. Γιατί στο “Ανοέτα” την ερχόμενη Κυριακή ο τίτλος όντως μπορεί να χαθεί οριστικά.

Για το τέλος, μία αναφορά στη διαιτησία. Προφανώς σε μία τριπλή μάχη τίτλου που θα κριθεί πιθανόν στον ένα βαθμό, κάθε σφύριγμα, κάθε λάθος μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό. Χωρίς να νιώθω αφελής, η πεποίθησή μου είναι ότι στην Ισπανία δεν υπάρχει ούτε παράγκα, ούτε σκοτεινό σχέδιο, ούτε σύστημα ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε. Οι μεγάλοι, όπως συμβαίνει παντού, θα πάρουν τα σφυρίσματά τους. Οι μικροί καλούνται να συμβιβαστούν με αυτή τη πραγματικότητα. Όποιος παρακολούθησε το ματς της Ατλέτικο με την Αθλέτικ και τα κραυγαλέα λάθη που έγιναν εις βάρος των ροχιμπλάνκος κατάλαβε ότι είναι αστείο να τσακώνονται οι φίλοι της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα για τη διαιτησία και για το ποιος ευνοείται περισσότερο.

Κρίνοντας από τα σχόλια στο προηγούμενο άρθρο μου, αλλά και σε κάθε θέμα του gazzetta που αφορά την Μπαρτσελόνα ή τη Ρεάλ, διαπιστώνω με λύπη ότι όλο και περισσότεροι αντιμετωπίζουν τις μεγάλες ομάδες του εξωτερικού με έναν τυφλό οπαδισμό που θυμίζει κόντρα Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού. Και το χειρότερο, βλέπουν πια το ποδόσφαιρο με την ίδια αρρωστημένη ματιά όπως το δικό μας έκτρωμα που λέγεται Superleague. Δεν έχω την απαίτηση να καταλάβουν ότι δεν τραβάω κανένα ζόρι ούτε με την Μπαρτσελόνα ούτε με τη Ρεάλ ούτε με την Ατλέτικο (κι ας είναι η συμπάθειά μου) και ότι απλώς εκφράζω την άποψή μου, προσπαθώντας να είμαι όσο πιο αντικειμενικός γίνεται. Απλώς να ξέρουν ότι τα ειρωνικά και απαξιωτικά σχόλια, πολλές φορές γεμάτα...μίσος, δεν με πείθουν ούτε για την ψυχραιμία τους ούτε για την αντικειμενικότητά τους ώστε να μπορέσω να λάβω σοβαρά υπόψη και να σεβαστώ τις όποιες αντιρρήσεις ή διαφωνίες.

Κλείνοντας, παραθέτω ένα πολύ ενδιαφέρον λινκ από τη σελίδα της Marca. Καλοί οι υπολογισμοί στο κεφάλι αλλά με αυτό το εργαλείο μπορείτε να κάνετε τις εκτιμήσεις σας και να δείτε προς τα που πάει ο τίτλος (Για την ιστορία: οι δικοί μου υπολογισμοί έβγαλαν Ρεάλ!)

Πηγή: gazzetta.gr