Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Όγιος: «Με την ανδρεία των παικτών μου…»

Αναλυτικός, συναισθηματικός και… απολαυστικός. Ο Γκιγιέρμο Όγιος μίλησε επί παντός επιστητού στο Αθλητικό Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο, χαρακτηρίζοντας επιτυχία την είσοδο στα play off βάσει των καταστάσεων στην καθημερινότητα του Ηρακλή.
Τόνισε πως αφήνει πίσω του τους «υποκριτές και Φαρισαίους» και ως προς το σχόλιο Τσαλίκη για τη μη ενίσχυση του Γενάρη υπογράμμισε πως δεν ήθελε να προσθέσει χρέη και νέα προβλήματα στην ομάδα, μένοντας στο ότι με την ανδρεία των παικτών του θα στοχεύσει ο Ημίθεος στην επάνοδο.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

- Για το αν αποτελεί επιτυχία η είσοδος στα Play off ή αυτονόητο, είπε:

«Όσον αφορά στην ιστορία, στο μεγαλείο και στη δυναμική που έχει ο Ηρακλής σαν ποδοσφαιρική ομάδα και σαν σύλλογος, θεωρώ πως έπρεπε να είναι δεδομένο ότι θα βρίσκεται στα play off και είναι το αυτονόητο αυτό που κατάφερε, γιατί δεν του αξίζει να βρίσκεται σ? αυτή την κατηγορία.
Αν το δούμε από την άλλη σκοπιά, από αυτή της χρονιάς που διανύσαμε, με τα πάρα πολλά προβλήματα και πολλές δύσκολες καταστάσεις που αποτέλεσαν τροχοπέδη στην όλη προσπάθειά μας, πρέπει να το αξιολογήσουμε κι αυτό και να πούμε ότι ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Για να το εξηγήσω αυτό, όταν ένας άνθρωπος δεν ζει την καθημερινότητα μιας ομάδας, δεν μπορεί να καταλάβει την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν οι ποδοσφαιριστές για να υλοποιήσουν τον πρώτο στόχο που ήταν η είσοδος στα play off.
Σ? έναν δρόμο ανηφορικό και πολύ δύσκολο οι ποδοσφαιριστές μου κατάφεραν να αντεπεξέλθουν και να φέρουν την ομάδα στη θέση στα play off».

- Για το αν η καθημερινότητα στον Ηρακλή ήταν ότι πιο δύσκολο έχει ζήσει, σχολίασε:

«Πάρα πολύ δύσκολες καταστάσεις. Φυσικά θα μου μείνουν χαραγμένα όλα αυτά που έγιναν. Αυτή τη στιγμή για να καταφέρουμε να είμαστε στα Play off και να διεκδικούμε την άνοδό μας, πρέπει να δώσουμε εύσημα σε πολύ κόσμο, που ήταν πολύ υπομονετικός σ? αυτές τις οριακές καταστάσεις.
Αξίζουν συγχαρητήρια όχι μόνο στους ποδοσφαιριστές για την προσπάθεια που έχουν κάνει, αλλά και στο προσωπικό που είναι μαζί μας και βοηθάει και παλεύει μαζί μας. Οι άνθρωποι που είναι στα γραφεία, που παλεύουν κι αυτοί με την ίδια ένταση.
Έχουμε αφιερώσει πολλές ώρες, πολλές ημέρες με σκληρή δουλειά, με ανθρώπους που μας πλησίασαν για να βοηθήσουν την προσπάθειά μας».

- Για το αν η πρόσφατη αναταραχή, του αφήνει ανοικτή πληγή ή το ξεπερνά για να τα δώσει όλα για την άνοδο, δήλωσε:


«Είναι κάτι που έχω μάθει να το αντιμετωπίζω στη ζωή μου. Στη ζωή πρέπει να κοιτάς μπροστά και να συνεχίζεις. Να προχωράς. Για εμένα όλο αυτό είναι πια παρελθόν. Το έχω διαγράψει από τη μνήμη μου κι αυτό γιατί πρέπει να αφοσιωθώ στη δική μου τη δουλειά, στο μεγάλο έργο που έχουμε να προσφέρουμε εμείς μέσα από τιμιότητα.
Έτσι έχω μάθει να πορεύομαι. Με το καλό. Αν κάποιοι άλλοι άνθρωποι έχουν μάθει διαφορετικά, είναι δικό τους πρόβλημα. Δεν μπορώ όμως να καταναλώσω την ενέργεια και τη σκέψη μου σε τέτοιους ανθρώπους. Μιλάω για ανθρώπους που έλεγαν συνεχώς ψέματα, που απέδειξαν ότι είναι υποκριτές και φαρισαίοι και το μόνο που δεν ήθελαν ήταν να υπερισχύσει το καλό.
Εγώ λοιπόν έχω μάθει έτσι. Να κάνω καλές πράξεις, όχι μόνο για την ομάδα μου, για τους ανθρώπους που έχω κοντά μου, που τους αγαπάω, την οικογένειά μου, τα ζώα, πράγματα που μου γεννούν καλά συναισθήματα. Πρέπει να αφοσιωθώ στο κομμάτι μου, στη δουλειά για να πετύχουμε το στόχο μας και όλα αυτά να τα αφήσω στο παρελθόν».

- Για το αν συμφωνεί στην άποψη του Κώστα Τσαλίκη πως η ομάδα δεν ενισχύθηκε όπως έπρεπε τον Ιανουάριο και αποδυναμώθηκε, εξήγησε:

«Έχει πολλούς παράγοντες για να το αναλύσεις. Το σημαντικότερο είναι ότι η ομάδα δεν είχε την κατάλληλη οικονομική δυνατότητα για να κάνει την οποιαδήποτε ενίσχυση. Είχε ήδη πολλά χρέη, είχε ποδοσφαιριστές που είχαν μεγάλα οικονομικά προβλήματα στην καθημερινότητά τους, με καθυστερήσεις. Επομένως εγώ δεν έβρισκα τον τρόπο που θα κάναμε μεταγραφές.
Σε μια ομάδα που είχε ήδη χρέη και προβλήματα, να προσθέταμε κι άλλα χρέη και προβλήματα; Θα ήταν χρέη που θα αφήναμε στην ομάδα και θα δημιουργούσαμε προβλήματα σε ανθρώπους που θα φέρναμε εδώ με υποσχέσεις που δεν θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε. Εγώ έναν τέτοιο τρόπο σκέψης δεν τον συμμερίζομαι και δεν μπορώ να συμμετέχω σ? αυτό.
Έπρεπε να εστιάσω σ? αυτό που θα κάναμε με το δυναμικό που υπήρχε κι έπειτα να βλέπαμε αν θα υπήρχε δυνατότητα να κάναμε οποιαδήποτε μεταγραφική ενίσχυση. Το να προσθέτω εγώ κι άλλο κόσμο στην ομάδα που θα έμενε απλήρωτος, μαζί με το τους ήδη υπάρχοντες απλήρωτους ποδοσφαιριστές, είναι κάτι που δεν το συμμερίζομαι και δεν θα το έκανα επ ουδενί.
Όσο για το ότι έχει αποδυναμωθεί η ομάδα; Υπάρχουν κάποιοι τραυματισμοί, κάποια προβλήματα, όμως θα πρέπει να δούμε πως θα δυναμώσουμε τα παιδιά που υπάρχουν στην ομάδα, πως θα βγάλουμε το επιπλέον κίνητρο από τον κάθε ποδοσφαιριστή, εστιάζοντας στον στόχο που έχουμε μπροστά μας. Ότι έγινε το αφήνουμε πίσω, δεν υπάρχει χρόνος για δάκρυα.
Κοιτάμε αυτοί που είμαστε να δυναμώσουμε περισσότερο και να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση για να υλοποιήσουμε το στόχο με άλλους παράγοντες. Με την ανδρεία των ποδοσφαιριστών μου, τη γενναιότητά τους, τη δύναμή τους και το συναίσθημα, πράγμα που είναι πολύ σημαντικό γι? αυτόν το σύλλογο».

- Τέλος, για το αν η διαφορά των 6 βαθμών είναι μεγάλη ή μπορεί να τη διαχειριστεί η ομάδα, υποστήριξε:

«Σίγουρα είναι σημαντικός παράγοντας. Έχουν ένα πλεονέκτημα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι ξεκινάει ένα εντελώς καινούριο πρωτάθλημα 14 αγώνων, στο οποίο υπάρχει η διεκδίκηση 42 βαθμών, επομένως κι αυτοί θα πρέπει να κοιτάξουν να διατηρήσουν το προβάδισμά τους κι εμείς να το προσπεράσουμε.
Θα κοιτάξουμε με τις δυνάμεις μας να ψαλιδίσουμε τη διαφορά αυτή, γιατί έχουμε την αισιοδοξία και την πίστη να φέρουμε την ομάδα στην κατηγορία που αξίζει να βρίσκεται». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: