Τρίτη 1 Απριλίου 2014

«Μετράει η ψυχή»

giasemakis
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιασεμής Γιασεμάκης. Μίλησε για τον Ευθύμη Κουλούρη, τον Μιγκέλ Βίτορ, τον φετινό ΠΑΟΚ και τα παιχνίδια κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιασεμής Γιασεμάκης:
Για τον Ευθύμη Κουλούρη:
“Μπράβο στον μικρό για το γκολ που έβαλε και χάρισε την νίκη στον ΠΑΟΚ. Είναι όμως νωρίς να τον κρίνουμε. Στο παρελθόν προσπαθήσαμε να κάνουμε πολλούς μικρούς παικταράδες και τους κάψαμε. Πρέπει να μείνει προσγειωμένος, όλο το μέλλον είναι μπροστά του, αλλά δεν πρέπει να τον κάνουμε Θεό. Είναι σε μια μεγάλη ομάδα και απ’ αυτόν εξαρτάται εάν θα δουλέψει για να καθιερωθεί. Το γκολ ήταν καθοριστικό αλλά από ένα γκολ δεν γίνεσαι παικταράς. Το ταλέντο το έχει, γι’ αυτό είναι στην πρώτη ομάδα. Έχει καλές τοποθετήσεις, έβαλε γκολ και στο κύπελλο και χθες. Είναι μικρός, έχει πολλά να μάθει, έχει έμφυτα τις καλές τοποθετήσεις μέσα του και ελπίζω να το δουλέψει κι άλλο αυτό και να γίνει μεγάλος παίκτης. Δεν μπορείς να κρίνεις τις κινήσεις του σε ένα παιχνίδι μόνο. Μπορεί να μην είναι θεαματικός, αλλά ο επιθετικός πρέπει να βάζει την μπάλα στα δίχτυα. Ακόμα και μάγος να είναι αν δεν σκοράρει τι να το κάνεις; Το παιδί το είδα 15 λεπτά χθες. Δεν έχω ακριβή εικόνα και δεν μπορώ να τον κρίνω. Δεν έχω στοιχεία για να τον συγκρίνω με τον Αθανασιάδη που έχει μια πολύ καλή πορεία στον ΠΑΟΚ με τα γκολ του, με τα πάνω του και τα κάτω του”.
Για την εικόνα του ΠΑΟΚ με την Καλλονή:
“Από τον Σεπτέμβριο είχα να έρθω στην Τούμπα. Δεν είχαμε συγκέντρωση και καλά τρεξίματα. Δεν κάναμε καλό παιχνίδι και ευτυχώς καταφέραμε να νικήσουμε. Οι πολλές απουσίες είναι δικαιολογίες για τον κόσμο. Όταν είναι κάποιος στον ΠΑΟΚ είναι καλός παίκτης. Όλοι είναι εξίσου καλοί, την δεδομένη στιγμή ίσως απλά να μην έχουν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους”.
Για τους παίκτες που ξεχώρισε:
“Ο καλύτερος για εμένα ήταν ο Βίτορ. Ο Βούκιτς επίσης άλλαξε το παιχνίδι με την εμπειρία του μόλις μπήκε. Οι υπόλοιποι δεν ήταν η μέρα τους και έκαναν πολλά λάθη”.
Για την σύγκριση του ΠΑΟΚ της εποχής του με τον σημερινό:
“Δεν μπορείς να συγκρίνεις το ποδόσφαιρο σήμερα με το παρελθόν. Αλλάζουν τα συστήματα, οι προπονητές ζητούν πιο πολλά πράγματα από τους ποδοσφαιριστές, πλέον, η τακτική και το “πασινγκ γκέιμ” είναι πιο σημαντικά. Έχει δοθεί περισσότερο βάρος στους προπονητές”.
Για τα ματς του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό:
“Σ’ αυτά τα παιχνίδια πάνω απ’ όλα μετράει η ψυχή και η καρδιά. Πρέπει να θέλεις περισσότερο το παιχνίδι, να έχεις πολλά τρεξίματα και να κερδίζεις τις μονομαχίες. Αν ο ΠΑΟΚ τα κάνει αυτά, μπορεί να τα καταφέρει. Φέτος η ομάδα έχει δείξει σε παιχνίδια ψυχή, αλλά και σε άλλα παιχνίδια την ακριβώς αντίθετη εικόνα. Η τακτική σε τέτοια ματς όπως με τον Ολυμπιακό περνάει σε δεύτερη μοίρα. Με πάθος και με δύναμη μπορεί να πάει καλά ο ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός φάνηκε στο πρωτάθλημα πως έχει καλύτερο ρόστερ, ενώ εμείς γινόμαστε ομάδα, αλλά στο κύπελλο είναι όλα διαφορετικά. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Ελπίζω ο ΠΑΟΚ να έχει έτοιμους τους παίκτες – κλειδιά και ιδιαίτερα για εμένα μου κάνει εντύπωση ο Λάζαρ στο κέντρο. Είναι πολύ σημαντικός. Δεν ξέρω εάν προλάβει να παίξει στο Καραϊσκάκη. Ελπίζω όσοι παίξουν να είναι αυτοί που πρέπει για να οδηγήσουν τον ΠΑΟΚ στον τελικό”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: