Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Οι Ρωμαίοι... επιτίθενται!

Η Ρόμα επικράτησε της Κάλιαρι με 3-0 και ανέβηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Νίκες για Παλέρμο (1-0 την Μπρέσια) και Πάρμα (2-0 την Κατάνια).«Βλέπει» κορυφή η Ρόμα

Η Κάλιαρι έπαιξε ανοιχτά στο «Ολίμπικο», δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, όμως οι παίκτες της δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάποιο τέρμα. Οι Ρωμαίοι από την άλλη αποδείχθηκαν πιο αποτελεσματικοί και άνοιξαν το σκορ 21' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τότι, ενώ ο Περότα στο 70' εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Αγάτσι, ο οποίος έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, για να σκοράρει. Το σκορ έκλεισε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Μενέζ, έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια και ασίστ του Βούτσινιτς. Η Ρόμα με τη νίκη της ανέβηκε στη δεύτερη θέση, έστω και αν αυτό αποδειχθεί προσωρινό, 3 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μίλαν.

Ζωντανή στο 87'


Αν και δυσκολεύτηκε πολύ από την Μπρέσια του Μάριο Μπερέτα, η Παλέρμο με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του κεντρικού αμυντικού, Τσέζαρε Μπόβο στο 87', πήρε τη νίκη που την επαναφέρει σε ένα γκρουπ ομάδων που μάχονται για την έξοδο στο Champions League. Οι Ροζανέρι δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα των νεοφώτιστων που είχαν στο αρχικό σχήμα τον Παναγιώτη Κονέ και τελικά λυτρώθηκαν λίγα λεπτά πριν το τέλος από μία στημένη φάση. Από την άλλη, η Μπρέσια, που είναι η ομάδα με τις περισσότερες παρουσίες στην Serie B, βρίσκεται σε πολύ δύσκολη βαθμολογική θέση και πρέπει να παλέψει πολύ σκληρά για να αποφύγει έναν ακόμα υποβιβασμό.

Χρυσό τρίποντο για Πάρμα

Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε η Πάρμα, η οποία χάρη σε γκολ των Καντρέβα (57') και Τζοβίνκο (62') μέσα σε πέντε λεπτά επικράτησε της Κατάνια 2-0 στο «Ταρντίνι». Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να είχαν για πρώτη φορά στον πάγκο τους τον Ντιέγκο Σιμεόνε, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό έστω για να αποφύγουν την ήττα και πλέον μπαίνουν σε περιπέτειες. Οι Σικελοί έμειναν για τέταρτο σερί ματς μακριά από τους τρεις βαθμούς και υποχώρησαν στην 16η θέση της Serie A με τρεις πόντους απόσταση από τις ομάδες που θα υποβιβαστούν.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Σάββατο (22/01)

Παλέρμο-Μπρέσια 1-0
(87' Μπόβο)

Πάρμα-Κατάνια 2-0
(57' Καντρέβα, 62' Τζοβίνκο)

Ρόμα-Κάλιαρι 3-0
(21' πεν. Τότι, 70' Περότα, 90+2' Μενέζ)

Κυριακή (23/01)

Ουντινέζε-Ιντερ (13:30)
Μπάρι-Νάπολι (16:00)
Μπολόνια-Λάτσιο (16:00)
Κιέβο-Τζένοα (16:00)
Φιορεντίνα-Λέτσε (16:00)
Σαμπντόρια-Γιουβέντους (16:00)
Μίλαν-Τσεζένα (21:45)

Η βαθμολογία
(20 αγώνες)

1. Μίλαν 41
2. Ρόμα 38 (21)
3. Νάπολι 37
4. Λάτσιο 37
5. Ιντερ 35 (19)
6. Παλέρμο 34 (21)
7. Γιουβέντους 34
8. Ουντινέζε 30
9. Σαμπντόρια 26 (19)
10. Κάλιαρι 26 (21)
11. Πάρμα 25 (21)
12. Φιορεντίνα 24 (19)
13. Τζένοα 23 (19)
14. Κιέβο 23
15. Μπολόνια 22
16. Κατάνια 22 (21)
17. Λέτσε 19
18. Τσεζένα 19
19. Μπρέσια 18 (21)
20. Μπάρι 14

Σολάκης: «Γιατί όχι και Ευρώπη»

Η προσπάθεια των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ, να κρατήσουν χαμηλούς τόνους ήταν εμφανής, ωστόσο ο Ηλίας Σολάκης στις δηλώσεις του δεν κρύφτηκε και έθεσε ως στόχο την έξοδο στην Ευρώπη, εφόσον φυσικά το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Ο επιθετικός της ομάδας του Βόλου, δήλωσε: «Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι. Η ΑΕΚ ήταν κουρασμένη, εμείς το πιστέψαμε και καταφέραμε να πάρουμε το παιχνίδι. Εκμεταλλευτήκαμε τα λάθη του αντιπάλου μας, πιέσαμε και πήραμε τη νίκη».

Σε ότι αφορά τους στόχους του Ολυμπιακού Βόλου, είπε: «Αυτό που θέλουμε πρωτίστως είναι η παραμονή, ωστόσο εφόσον μας το επιτρέψουν οι συνθήκες θα διεκδικήσουμε την έξοδο στην Ευρώπη. Στόχος μας βέβαια είναι και το Κύπελλο».

Ο Μόνχε αναδείχθηκε MPV της αναμέτρησης, ωστόσο αρκέστηκε να αφιερώσει τη νίκη στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου και τον κόσμο της.

Ποια Μόνα Λίζα; Η Τζίνα Λίζα!!

Η 25χρονη Γερμανίδα Τζίνα-Λίζα Λόφινκ είναι μοντέλο, τραγουδίστρια και γνωστή για πολλά άλλα… ταλέντα.

Υπάρχει θέμα με Χιμένεθ!

Ανησυχητικές για τον κόσμο της ΑΕΚ είναι οι πληροφορίες που έμαθε ο σκύλος, καθώς οι σχέσεις του Μανόλο Χιμένεθ με την διοίκηση δεν είναι και στα καλύτερά τους και δεν αποκλείεται η βαριά ήττα από τον Βόλο να φέρει εξελίξεις.

Υπάρχει θέμα με Χιμένεθ!
Συγκεκριμένα, πριν από το σημερινό ματς ο Ισπανός τεχνικός ήταν έξαλλος από το γεγονός πως είναι απλήρωτος, ενώ παράλληλα είναι και φανερά ενοχλημένος επειδή δεν του κάνουν τις μεταγραφές που θέλει!

Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε πως θα εξελιχθεί η σημερινή βραδιά, καθώς στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Χιμένεθ ήταν απλός θεατής στο ματς με τον ΟλυμπιακόΠαρακολουθουσε αφωνος...Πηγη sportdog.gr

Εχει ξεφύγει η κατάσταση σε ορισμένα γήπεδα. Μέχρι και κοπέλα κτυπήθηκε στη Λεωφόρο.

Εχει ξεφύγει η κατάσταση σε ορισμένα γήπεδα. Μέχρι και κοπέλα κτυπήθηκε στη Λεωφόρο.
Τραυματίστηκε κοπέλα
Πριν από την έναρξη του αγώνα Παναθηναϊκός - ΦΕΑ, κάποιος που βρισκόταν στην λίστα του Παναθηναϊκού - το ματς έγινε κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας των πράσινων - επιτέθηκε σε νεαρή φίλαθλο που ήταν στην λίστα της ΦΕΑ.
Η νεαρή κοπέλα τραυματίστηκε ελαφρά και μάλιστα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, που της δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ έγινε και καταγραφή του γεγονότος.
 

Μπέος: «Δεν μιλάω μετά από τσόντες»!

Στα... σύννεφα πετούσε ο Αχιλλέας Μπέος μετά τον θρίαμβο επί της AEK «Δεν κάνω δηλώσεις μετά από... τσόντες», έλεγε χαρακτηριστικά! Πριν τον αγώνα, είχε προκληθεί ένταση όταν βρέθηκε στα αποδυτήρια. «Ήμουν νόμιμα εκεί», δήλωσε.Μετά το εκπληκτικό 4-0 επί της AEK, ο Αχιλλέας Μπέος δεν έκανε δηλώσεις, λέγοντας σε σχετικά πηγαδάκια πως «δεν θέλω να μιλάω μετά από τσόντες»!

Νωρίτερα, βρέθηκε με συνοδεία στα αποδυτήρια του Σταδίου, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΠΑΕ AEK. Υπήρξε μεγάλη ένταση, με τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού Βόλου να τονίζει αργότερα στο Nova ΣΠΟΡ Fm πως η παρουσία του εκεί ήταν νόμιμη, καθώς έχει δηλωθεί ως μέλος της αποστολής της ομάδας. Παράλληλα καταφέρθηκε εναντίον μελών της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ!

«Η παρουσία μου ήταν νόμιμη, αφού είμαι δηλωμένος στο φύλλο αγώνα, σε αντίθεση με τους άλλους που βρίσκονταν εκεί από την AEK. Οι υπάλληλοι που έχουν καταντήσει την AEK σε αυτή την κατάσταση, καλύπτουν τα δικά τους εγκλήματα με αυτά που λένε. Εκεί ήταν ο παρατηρητής και ο διαιτητής και ας βγουν να με διαψεύσουν. Εγώ είμαι κανονικά εκεί, όχι σαν τους φουσκωτούς που έχουν βάλει από την AEK. Αλλά θα μου πεις, αυτοί τους πληρώνουν; Αυτοί που έφτασαν μια τόσο ιστορική ομάδα στην κατάσταση που βρίσκεται;», ήταν τα λόγια του Αχιλλέα Μπέου.

Η ένταση μεταφέρθηκε και στα επίσημα, υπήρξε μάλιστα μερίδα φίλων της AEK που κατευθύνθηκε προς τη συγκεκριμένη θύρα, αλλά τα χειρότερα αποφεύχθηκαν και η κατάσταση ηρέμησε.

Ένταση με Μπέο στο ΟΑΚΑ

Κατά την άφιξη του Ολυμπιακού Βόλου στο "Σπύρος Λούης" μαζί με την αποστολή προσπάθησε να μπει στα αποδυτήρια και ο Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος συνοδευόταν από αρκετούς μπράβους. Ωστόσο αρχικά δεν του επετράπη η είσοδος από τους ανθρώπους ασφαλείας της ΠΑΕ, διότι πρώτα θέλησαν να διαπιστώσουν ποιός από όλους αυτούς τους συνοδούς ήταν δηλωμένος στο φύλλο αγώνα.
Το γεγονός αυτό εξόργισε τον ισχυρό άνδρα της θεσσαλικής ΠΑΕ, ο οποίος άρχιζε να φωνάζει έντονα και να μιλάει άσχημα για τη φιλοξενία αλλά και για τους ανθρώπους της "Ένωσης"...

Ένταση υπήρξε και κατά την είσοδό του στην εξέδρα των επισήμων, πριν καθίσει τελικά στο μπουθ των φιλοξενούμενων...

Σοκ και… Μπέος

Μετά από μια από τις πλέον ντροπιαστικές εμφανίσεις στην ιστορία της, η ΑΕΚ γνώρισε ήττα-σοκ με σκορ 4-0 από τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ. Δίχως αρχή και τέλος οι παίκτες της «Ένωσης» έγιναν έρμαιο στις διαθέσεις της ομάδας του Σάκη Τσιώλη, που με την επιβλητική παρουσία του Αχιλλέα Μπέου -πριν καν αρχίσει το ματς- έδειξαν πολύ νωρίς τις προθέσεις τους. Από τις 26/11/72, όταν έχασε 5-1 από τον Ολυμπιακό, έχει να γνωρίσει τέτοιο διασυρμό ο «Δικέφαλος»...

Οι Θεσσαλοί απέδειξαν πως δεν ήταν τυχαία η νίκη τους στον πρώτο γύρο αλλά και η επικράτηση επί του Παναθηναϊκού στο ίδιο γήπεδο. Αριστοτεχνικά στημένη η ομάδα του Βόλου μπορεί να πανηγυρίζει για την τεράστια και πέρα ως πέρα δίκαιη επιτυχία.

Αποδοκιμάστηκαν εν χορώ από τον κόσμο οι παίκτες της ΑΕΚ, με εξαίρεση τον Γρηγόρη Μάκο, ο οποίος ήταν ο μόνος που έδειξε να παίζει με ψυχή. Γρήγορα άδειασε το ΟΑΚΑ με τους οπαδούς να αποχωρούν απογοητευμένοι. Μεγάλη ένταση πριν τη σέντρα, με τη διοίκηση της ΑΕΚ να καταγγέλει προκλητική άφιξη του Αχιλλέα Μπέου με μπράβους, τον μεγαλομέτοχο των φιλοξενούμενων να δηλώνει ότι η παρουσία του ήταν νόμιμη, να ανταποδίδει τις κατηγορίες και οπαδούς να κάνουν "ντου" έπειτα στα επίσημα για να τον βρουν! Ούτε το πάθημα (βλέπε ήττα 3-1 στο Πανθεσσαλικό) έγινε μάθημα, ούτε η ανεβασμένη ψυχολογία από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού (2-0 για το Κύπελλο) βοήθησε την ΑΕΚ στο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου. Ο «Δικέφαλος» -σε αντίθεση με το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ- έπρεπε να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και εκεί πήρε βαθμό πολύ κάτω από τη βάση.

Αιτία για το αγωνιστικό βατερλό της «Ένωσης» υπάρχει και βρισκόταν στα πλάνα του Σάκη Τσιώλη, ο οποίος είδε τους παίκτες του να ακολουθούν μεθοδικά και με υπομονή το σχέδιο εγκλωβισμού του αντιπάλου. Η τετράδα του κέντρου αποτελούμενη από τους Μόνχε, Καπετάνο, Ούμπιντες (όσο έπαιξε, αφού αποχώρησε τραυματίας) και Μπρέσκα, έτρεχαν ασταμάτητα, καλύπτοντας χώρους στην άμυνα και βγάζοντας την ομάδα ταχύτατα στην αντεπίθεση.

Ο «Δικέφαλος» δεν μπορούσε να φτιάξει παιχνίδι από τον άξονα και μοιραία η μπάλα πήγαινε στα (αδύναμα) άκρα, όπου οι παίκτες της ΑΕΚ βρίσκονταν σχεδόν «ντουμπλαρισμένοι» από δύο αντιπάλους, αφού τα πλάγια μπακ των Θεσσαλών κρατούσαν τη θέση τους και ο Αλβάρες παίζοντας ως λίμπερο, κάλυπτε ότι ξέφευγε από τους συμπαίκτες του.

Πίσω στην άμυνα, η ΑΕΚ κατάφερε να δεχτεί γκολ σχεδόν με κάθε τρόπο. Το πρώτο αποτέλεσε μια ευγενική χορηγία του Σάχα στον Σανκαρέ, το δεύτερο μετά από ωραίο ξεδίπλωμα των φιλοξενούμενων που παρακολουθούσαν με περίσσια διακριτικότητα τον Ούμπιντες να σκοράρει και το τρίτο από ταχύτατη αντεπίθεση που κανένας «κιτρινόμαυρος» δεν μπορούσε να ακολουθήσει, επιτρέποντας στον Μόνχε να προσθέσει και το δικό του όνομα στον πίνακα των σκόρερ.
Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 80’ με τον Καπετάνο, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 4-0 και έγραψε και επίσημα μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της ΑΕΚ. ΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Νασούτι, Δέλλας (20' λ.τ. Αργυρίου), Γιάχιτς, Μάκος (74’ Γκερέιρο), Ντιόπ, Λαγός (38' Λεονάρντο), Λυμπερόπουλος, Σκόκο, Μπλάνκο

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Νταντόμο, Έντερ, Κλωναρίδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Τόμας, Ούμπιντες (51’ Μητρόπουλος), Μπρέσκα, Καπετάνος, Άλβαρες, Σανκαρέ, Ρόκας, Ζέλεσι, Μόνχε, Σολάκης

Στον πάγκο: Ρόκα, Ζέρης, Μαρτίν, Αναστασίου, Ακόστα, Γκοτοβός

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπαλτάς (Αχαΐας), Μαγιάννης (Άρτας)

Go to… Μπεντ!


Βραδιά αποφάσεων για Μπαλάφα…

Ο Σωτήρης Μπαλάφας είναι αυτός που θα επιλέξει αν θα μείνει στον ΠΑΟΚ ή αν θα αποδεχθεί την πρόταση του Πανιωνίου. Οι διοικούντες του «Δικεφάλου» δεν τον πιέζουν και απλά περιμένουν την απόφασή του.

Βραδιά αποφάσεων για Μπαλάφα…
Το παιχνίδι με την Ξάνθη ήταν το τελευταίο του Σωτήρη Μπαλάφα, με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ή μήπως όχι; Για την ακρίβεια, μετά και το σημερινό παιχνίδι, ο 24χρονος μέσος, κέρδισε το δικαίωμα να αποφασίσει ο ίδιος, αν θα μείνει στον ΠΑΟΚ ή θα αλλάξει φανέλα.

Αυτό το μήνυμα, πήρε μετά και το παιχνίδι, που τελείωσε πριν από λίγη ώρα. Ο Μπαλάφας είναι αυτός, ο οποίος θα αποφασίσει, σταθμίζοντας δεδομένα, αν και συνεχίσει τη σεζόν στην Τούμπα ή θα μετακομίσει από τη Δευτέρα στη Νέα Σμύρνη. Από τον ΠΑΟΚ δεν του ασκείται καμία απολύτως πίεση…
Ο Μπαλάφας έχει στα χέρια του μία πολύ καλή πρόταση από τον Πανιώνιο, ο οποίος του προσφέρει πάνω κάτω, το συμβόλαιο, που έχει με τον ΠΑΟΚ και την ευκαιρία να έχει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Η πρόταση της ομάδας της Νέας Σμύρνης είναι πραγματικά πολύ καλή με την υποσημείωση, ότι πρέπει να αποφασίσει άμεσα αν θα τη δεχτεί ή όχι.
Από την άλλη, στη μέση είναι και το συναίσθημα. Ο Μπαλάφας, που έχει συμπληρώσει 90 συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ στην μεγάλη κατηγορία, μεγάλωσε ποδοσφαιρικά στην Τούμπα και το ερώτημα είναι αν θα προτιμούσε να μείνει, έστω κι αν γνωρίζει ότι δεν θα έχει πολλές συμμετοχές, ειδικά μετά και την απόκτηση του Αρίας.
Η απόφαση είναι δύσκολη για τον Μπαλάφα και ίσως την πάρει μέχρι και σήμερα το βράδυ…
Αν η σημερινή ήταν όντως η τελευταία του εμφάνιση με τον ΠΑΟΚ, ο 24χρονος μέσος θα φύγει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Πριν το παιχνίδι, όταν έγινε μία συζήτηση, είπε και στον Χάβο, ότι αν τον χρησιμοποιήσει, θα δώσει ότι έχει και δεν έχει. Ο Μπαλάφας το έκανε στα λίγα λεπτά, που έπαιξε και από δική του προσπάθεια, προήλθε και το γκολ της νίκης…
Πηγή: Paok24.com

Σώθηκε στο 87` η Παλέρμο, σώζεται η Πάρμα

Με γκολ του Τσέζαρε Μπόβο στο 87` η Παλέρμο… ίδρωσε να νικήσει 1-0 την Μπρέσια στη Σικελία.
Σώθηκε στο 87` η Παλέρμο, σώζεται η Πάρμα
Κατά τα άλλα, η Πάρμα πήρε βαθμολογική ανάσα με τη νίκη της με 2-0 επί της Κατάνια. Ο Καντρέβα άνοιξε το σκορ στο 56` και στο 62` ο Τζιοβίνκο έγραψε το τελικό 2-0.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής:
Σάββατο 22/01
Παλέρμο - Μπρέσια: 1-0 (86` Μπόβο)
Πάρμα - Κατάνια: 2-0 (56` Καντρέβα, 62` Τζιοβίνκο)

Ήττα για ΠΑΟΚ στο ντέρμπι, «καθάρισαν» ΑΕΚ, Διομήδης

Μόνο δυο ομάδες έμειναν στην κορυφή της Α1 χάντμπολ των ανδρών, ύστερα από όσα συνέβησαν στη 14η αγωνιστική. Η ΑΕΚ νίκησε με τα χίλια ζόρια τον Κύδωνα με 29-27 στα Χάνια και έδειξε πως μπορεί να μείνει «αλώβητη» μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, παραμένοντας στην πρώτη θέση. Δύσκολη, αλλά σημαντική νίκη για τον Διομήδη Άργους με 32-27 επί του Πανελληνίου στην Κυψέλη, τον κράτησε «ζωντανό» για την πρωτιά και παρέα με την «Ένωση». Αμφότεροι, εκμεταλλεύτηκαν την ήττα του ΠΑΟΚ με 25-22 από τον Δούκα στη Θεσσαλονίκη στο ντέρμπι της αγωνιστικής, που έφερε τους πρωταθλητές δυο βαθμούς πίσω από την κορυφή, ισόβαθμο με τους πρωταθλητές του 2008, που έβαλαν «φωτιά» στο πρωτάθλημα. Ισόβαθμος των προηγούμενων είναι ο Φίλιππος Βέροιας, που δε δυσκολεύτηκε να «περάσει» από τη Νάουσα με 35-27 επί του Ζαφειράκη, που βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Δύσκολα θα κινδυνεύσουν στη συνέχεια τα Βριλήσσια, που πήραν σημαντική νίκη στην έδρα τους με 31-26 επί του Ιωνικού Ν. Φ. Νίκη ελπίδας για τη ΧΑΝθ, που επικράτησε με 33-32 στη Θεσσαλονίκη του Αερωπού Έδεσσας και έφυγε από την επικίνδυνη ζώνη.



Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:



Κύδων Χανίων-ΑΕΚ 27-29

Πανελλήνιος-Διομήδης Αργους 27-32

Βριλήσσια-Ιωνικός Ν.Φ. 31-26

ΧΑΝΘ-Αερωπός Εδεσσας 33-32

ΠΑΟΚ-ΑΣΕ Δούκα 22-25

Ζαφειράκης Νάουσας-Φίλιππος Βερ. 27-35


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 14 αγώνες) :

Διομήδης Άργους 22

ΑΕΚ 22

ΠΑΟΚ 20

ΑΣΕ Δούκα 20

Φίλιππος Βέροιας 20

Αερωπός Έδεσσας 14

Βριλήσσια 12

Κύδων Χανίων 10 -13αγ.

Πανελλήνιος 7

ΧΑΝΘ 7 -13αγ.

Ιωνικός Ν.Φ. 6

Ζαφειράκης Νάουσας 6

Χάβος: «Δείξαμε χαρακτήρα»

Ευτυχής που ο ΠΑΟΚ δεν επηρεάστηκε από την κούραση αλλά και το χαρακτήρα που έδειξε μετά το γκολ της ισοφάρισης, δήλωσε ο Μάκης Χάβος, μετά το 2-1 επί της SKODA Ξάνθης στην Τούμπα.

«Νομίζω ήταν μια δίκαιη νίκη. Επιβάλαμε το ρυθμό μας, είχαμε την κατοχή του αγώνα, και βγήκαμε καλά στην επίθεση. Δεχθήκαμε ένα γκολ που μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει», είπε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του «Δικέφαλου του Βορρά», ενώ στο ξεκίνημα των δηλώσεών του στην συνέντευξη Τύπου, ανέφερε:

«Θα ήθελα να σταθώ σε δύο βασικά σημεία: Το πρώτο ότι μετά την ισοφάριση της Ξάνθης δείξαμε χαρακτήρα και το δεύτερο ότι μετά την κόπωση από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, η ομάδα αντεπεξήλθε και της αξίζουν συγχαρητήρια».

Ο τραυματισμός του Φωτάκη στον ώμο, έφερε τον Κουτσιανικούλη στον αγωνιστικό χώρο, ο οποίος έγινε αλλαγή στην... αλλαγή τελικά στο 77’ από τον Μουσλίμοβιτς: «Πρέπει να πω για την αλλαγή του Κουτσιανικούλη, ότι δεν έγινε για την απόδοσή του, αλλά για λόγους τακτικής. Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοσή του, δεν του βγήκαν μόνο κάποιες τελικές προσπάθειες».

Ο Μπαλάφας ήταν ο παίκτης που έβγαλε την πάσα στο νικητήριο γκολ του Σαλπιγγίδη: «Για τον Μπαλάφα έχω να πω ότι έχει αποδείξει ότι αγαπά την ομάδα και προσπαθεί. Όλοι οι παίκτες που βρίσκονται στην ομάδα υπολογίζονται από τον προπονητή. Και φυσικά όλοι κρινόμαστε σε κάθε αγώνα, σε κάθε προπόνηση».

Καλοδεχούμενο το… δώρο

Τέτοιο «δώρο», δεν γινόταν… να μην το δεχτεί.

Η Σέλτικ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ήττα της Ρέιντζερς από τη Χαρτς, επικράτησε (δύσκολα) 1-0 της Χιμπέρνιαν και ξέφυγε από τους «προτεστάντες» πέντε βαθμούς στην κορυφή της βαθμολογίας στη Σκωτία.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 23η αγωνιστική

Σάββατο, 22/01

Χαρτς-Ρέιντζερς 1-0
Σεντ Τζόνστον-Σεντ Μίρεν 0-0
Μάδεργουελ-Χιμπέρνιαν 2-0
Κιλμάρνοκ-Νταντί Γιουν. 1-1
Ινβερνές-Χάμιλτον 1-1
Σέλτικ-Χιμπέρνιαν 1-0

Παπαδόπουλος: «Μας νίκησε ο κόσμος του ΠΑΟΚ»

Τον κόσμο του ΠΑΟΚ εκθείασε ο Νίκος Παπαδόπουλος στην συνέντευξη Τύπου. Ο τεχνικός της Ξάνθης επισήμανε πως το νικητήριο γκολ για τον «Δικέφαλο του Βορρά» το πέτυχαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ που έδωσαν το βροντερό παρών στο γήπεδο της Τούμπας ενώ στάθηκε στο γεγονός του πρώτου γκολ όπου η ομάδα του έπαιζε με δέκα παίκτες.

Αναλυτικά όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου ο προπονητής των Ακριτών:

«Πολύ καλό παιχνίδι έγινε από δύο πολύ καλές ομάδες. Εμείς μπήκαμε πολύ καλά, αλλά σε μία στιγμή που μείναμε με δέκα παίκτες, δεχθήκαμε το γκολ. Θα σταθώ λίγο σ' αυτό, δεν θέλω να προσβάλω καμία ομάδα, αλλά η δική μου εντολή είναι να μην παίζουμε ποτέ fair play από 'δω και πέρα. Με τις αλλαγές που κάναμε, ισοφαρίσαμε και αν είχαμε πιο καθαρό μυαλό και κυκλοφορούσαμε τη μπάλα, πιο πιθανό θα ήταν να βάζαμε γκολ, παρά να δεχόμασταν. Το δεύτερο γκολ το πέτυχε περισσότερο ο κόσμος του ΠΑΟΚ, παρά η ομάδα.

Επί πέντε λεπτά παίζαμε με παίκτη λιγότερο και ο ΠΑΟΚ δεν έβγαλε τη μπάλα εκτός. Και δεν την έβγαλε όσο ο παίκτης ήταν εντός αγωνιστικού χώρου».

Ήρθε και φέρνει την παραμονή

Δεν πρόλαβε καλά καλά να γνωρίσει τους συμπαίκτες του και ήδη άρχισε να κάνει απόσβεση της μεταγραφής του. Ο λόγος για τον Γκόραν Μαζνόφ που χρειάστηκε μόλις δέκα λεπτά μετά την είσοδο του στο παιχνίδι για να σκοράρει και να χαρίσει ένα πολύτιμο τρίποντο στην Κέρκυρα, που νίκησε την Λάρισα 1-0 και την βύθισε ακόμα περισσότερο στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Πλέον οι «Φαίακες» έφτασαν τους 23 βαθμούς και πλησίασαν πιο κοντά στον στόχο της παραμονήΚέρκυρα(Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής (71΄ Ιωάννου Ηλίας), Τσίγκας (63΄Μαζνόφ), Μαϊστόροβιτς, Χαμπλ (84' Δημήτρης Ιωάννου), Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Επστάιν, Μακρής

Στον πάγκο: Αποστολίδης, Μίχος, Φλαβίνιο, Λαμπρόπουλος,

Λάρισα(Νίκος Κωστένογλου): Τσοντοφάλσκι, Βενετίδης (78' Τσιμπάμπα), Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Ταλ, Σίμιτς, Κουζέν, Μετίν (71' Μπλάζεκ), Βελάσκο(20΄Ρομέου), Ιγκλέσιας, Κατσιαρός

Στον πάγκο: Αμπάρης, Αμπουμπακάρι, Κολοβέτσιος, Πούρι

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Βασιλειάδης (Μακεδονίας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΕΑΚ Κέρκυρας

Χωρις Λογια..............

"Μίλησε" ο Σαλπιγγίδης

Ο ΠΑΟΚ είδε τον χάρο με τα μάτια αλλά τον προσπέρασε και με γκολ του Σαλπιγγίδη στο 81', πήρε την 6η εντός έδρας νίκη με 2-1 κόντρα στην σκληρή και μαχητική Ξάνθη. Το σκορ είχε ανοίξει ο Αθανασιάδης (37'), ενώ είχε ισοφαρίσει στο 66' ο Πόι.
Οι παίκτες του Μάκη Χάβου, παρά την κούραση από την υπερπροσπάθεια στο "Καραϊσκάκη" κατάφερε να δείξουν τον καλό τους εαυτό και αποδίδοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο, πήραν το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο στο πρωτάθλημα.

Οι "ασπρόμαυροι" χρειάστηκαν ένα 15λεπτο και στην συνέχεια επέβαλλαν τον ρυθμό τους και ήταν το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης. Η ανωτερότητά τους, εξαργυρώθηκε στο 37΄με γκολ του Αθανασιάδη, όμως στο δεύτερο μέρος, έριξαν άνευ λόγου και αιτία στροφές.
Κάπως έτσι ήρθε η ισοφάριση από τον Πόι, όμως οι Θεσσαλονικείς αντέδρασαν άμεσα, δημιούργησαν ευκαιρίες και τελικά πέτυχαν το πολυπόθητο γκολ με τον Σαλπιγγίδη, που έδωσε το τρίποντο και ξεσήκωσε την Τούμπα. Μ' αυτή τη νίκη, οι παίκτες του Μάκη Χάβου παρέμειναν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και μείωσαν την διαφορά τους από την κορυφή στους 12 βαθμούς.

Από την άλλη πλευρά, οι Ακρίτες το πάλεψαν, δεν... μάσησαν παρά το γεγονός πως έπαιζαν στην καυτή Τούμπα, αλλά δεν κατάφεραν καθώς λύγισαν στο τέλος. Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου πάντως φαίνεται σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με τις αρχές της χρονιάς και φυσικά δεν μοιάζει να κινδυνεύει.

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Μ. Βοσκάκης

Βοηθοί: Δ. Γκάγκας, Α. Καρατζίκας

Κίτρινες: 85' Σνάουτσνερ / 3' Κιντάνα, 70' Αντεφέμι

Γκολ: 37' Αθανασιάδης, 81' Σαλπιγγίδης / 66' Πόι

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Ίβιτς (77' Μπαλάφας), Τσουκαλάς, Βιεϊρίνια, Φωτάκης (25' Κουτσιανικούλης, (77' Μουσλίμοβιτς)), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Skoda Ξάνθη (Νικος Παπαδόπουλος): Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος, Κατόγκο (85' Μπούγκα), Σουάνης, Κιντάνα (62' Πόι), Μαρσελίνιο, Αντεφέμι, Τζάγκι, Φλίσκας (38' Βασιλακάκης), Βάλλας, Κωστούλας.

Κονέ με Φιορεντίνα

Κονέ με Φιορεντίνα κάνει ο Παναγιώτης Κονέ. Ο 23χρονος μέσος έχει δείξει το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο με την φανέλα της Μπρέσια και σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα έχει κινήσει το ενδιαφέρον των «βιόλα».

Η Φιορεντίνα διατηρεί άριστες σχέσεις με την διοίκηση της Μπρέσια και υπάρχει έντονη φημολογία πως ο Σίνισα Μιχαήλοβιτς έχει ζητήσει την απόκτηση του Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Ο ίδιος ο Παναγιώτης Κονέ τόνισε σε ιταλική εφημερίδα πως το μόνο που σκέφτεται αυτή την στιγμή είναι μόνο η Μπρέσια. «Δεν με ενδιαφέρουν όσα γράφονται. Βρίσκομαι εδώ μόνο έξι μήνες και είμαι ικανοποιημένος μέχρι στιγμής. Το μόνο πράγμα που είναι στο μυαλό μου είναι η Μπρέσια» ήταν τα λόγια του πρώην άσου της ΑΕΚ και του Ηρακλή στην εφημερίδα «Bresia Oggi».

Στην Μάλαγα ο Μπουονανότε

Στην Ισπανία, με την φανέλα της Μάλαγα, θα πανηγυρίζει από εδώ και πέρα ο Ντιέγκο Μπουονανότε. Ο Αργεντινός άσος, για τον οποίο είχε ακουστεί το όνομα του και για τον Ολυμπιακό, συμφώνησε με την ισπανική ομάδα για πέντε χρόνια ενώ το κόστος της μεταγραφής του από την Ρίβερ Πλέιτ έφτασε τα 4 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις στην Ισπανία, υπέγραψε το συμβόλαιο και πήρε αμέσως το αεροπλάνο της επιστροφής στην Αργεντινή. Η Μάλαγα συμφώνησε να αφήσει τον παίκτη στην Ρίβερ και να την ενισχύσει ως δανεικός μέχρι τον Ιούνιο όταν και τελειώνει το πρωτάθλημα Κλαουσούρα.

Η ρήτρα αποδέσμευσης του ποδοσφαιριστή ορίστηκε στα 25 εκατομμύρια ευρώ ενώ ο Μπουονανότε κάνει προσπάθειες έτσι ώστε να πάρει την ιταλική υπηκοότητα και να αγωνιστεί ως κοινοτικός.

Πανελλήνιος-Ηρακλής: 86-77

Οι «Ολυμπιονίκες» δυσκολεύτηκαν μόνο στη δεύτερη περίοδο, αλλά στη συνέχεια ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα και τελικά κατέκτησαν στο ροζ φύλλο αγώνα, απέναντι στον Ηρακλή, οι παίκτες του οποίου έκαναν σωρεία λαθών και υπέπεσαν σε ήττα.
Κορυφαίος από πλευράς νικητών ήταν ο Φράνσις με 18 πόντους και 5 ριμπάουντ, ακολούθησε ο Ούντριχ με 21 πόντους (αλλά και 8 λάθη), ενώ ο Σμιθ είχε 17 και 8 ριμπάουντ. Πρώτος σκόρερ του Ηρακλή ήταν ο Τζάζβιν με 18 πόντους. Οι Μπόουλντιν και Πέτροβιτς είχαν από 14.
Τα δεκάλεπτα: 23-19, 43-35, 67-55, 86-77

Πανελλήνιος (Σκουρτόπουλος): Ξανθόπουλος 3 (1), Μπέιλι 9, Κράμπενχοφτ 4, Σμιθ 17 (1), Καραθανάσης, Σκλάβος 6, Ούντριχ 21 (2), Φράνσις 18, Όστοϊτς 2, Κομποδιέτας 6 (2)

Ηρακλής (Καλαφατάκης): Πίτερς 4, Μπόουλντιν 14 (1), Δεμερτζής, Παπανικολόπουλος 2, Τζάζβιν 18, Πέτροβιτς 14 (3), Δέσπος, Κόλεμαν 5 (1), Ηλιάδης 11 (3), Εϊτουταβίτσιους 9 (1), Λαμπρόπουλος

Στη Θεσσαλονίκη ο Μπομπαντίγια

Στη Θεσσαλονίκη  έφτασε το μεσημέρι του Σαββάτου το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη, Ραούλ Μπομπαντίγια.
Ο 23χρονος επιθετικός έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής των "κιτρίνων":
"Είμαι χαρούμενος που ήρθα στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη. Αυτό που με κέρδισε και είπα το ναι ήταν η επιμονή των ανθρώπων της διοίκησης να με πείσουν να φορέσω την κίτρινη φανέλα. Είναι αλήθεια ότι είχα και άλλες προτάσεις αλλά θεωρώ τον Άρη ως την καλύτερη επιλογή για μένα. Γνωρίζω ότι την επόμενη βδομάδα έχει ένα μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και αν μου πει ο προπονητής να αγωνιστώ θα το κάνω".
Τον Αργεντίνο άσο υποδέχθηκαν οπαδοί του Άρη, οι οποίοι του φόρεσαν το κασκόλ της ομάδας αλλά και ο Αντώνης Ζαμπέτας(μέλος της διοίκησης του Άρη). Ο Μπομπαντίγια μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο για να ξεκουραστεί και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τους διοικούντες.

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 61-84

Το αήττητο της έδρας του ΠΑΟΚ έσπασε το απόγευμα του Σαββάτου ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας 84-61 του «Δικεφάλου» στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 14ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας των Ανδρών.
Πορθητής της Πυλαίας και αήττητος εκτός έδρας!
Το ματς διεξήχθη κεκλεισμένων των θύρων λόγω της τιμωρίας των γηπεδούχων κάτι που σίγουρα ευνόησε τους «πράσινους», οι οποίοι πήραν εξ αρχής κεφάλι στο σκορ. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο στο +11 και το ημίχρονο στο +13, ενώ διατήρησαν τα κεκτημένα και στην επανάληψη με αποτέλεσμα να φτάσουν στο τελικό 84-61.
Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι οι Πρωταθλητές Ελλάδας διατήρησαν το εκτός έδρας αήττητό τους.
Ο αγώνας:

Στο άδειο κλειστό της Πυλαίας, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ καλά και προηγήθηκε με 2-9 στο 4', ενώ με τον Διαμαντίδη να ευστοχεί στο δεύτερο τρίποντο του μέσα σε λίγα λεπτά ξέφυγε με 8 πόντους διαφορά από νωρίς (4-12). Οι "πράσινοι" είχαν καλά ποσοστά από τα 6.75μ. (3/4) και με σερί 7-0 βρέθηκαν στο +12 (7-19), πριν κάνει ο Περπέρογλου το 9-23.

Η συνέχεια βρήκε τον ΠΑΟΚ να μειώνει σε 12-23 και το α' δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με τον ΠΑΟΚ να μην βρίσκει λύσεις από τα 6.75μ. (0/4). Οι φιλοξενούμενοι είχαν διπλάσια ριμπάουντ από τους Θεσσαλονικείς (6-12), κάτι που είχε βοηθήσει στο χτίσιμο της διαφοράς.

Τα αμυντικά προβλήματα των γηπεδούχων είχαν και συνέχεια και ο Νίκολας βρήκε την ευκαιρία με τρίποντο να κάνει νταμπλ σκορ (18-36). Ο Γκετσέφσκι μείωσε σε 18-30, όμως ένα σερί 8-0 που ακολούθησε για τον Παναθηναϊκό έφερε τους φιλοξενούμενους στο +20 (18-38) και υποχρέωσε τον Σούλη Μαρκόπουλο να καλέσει σε τάιμ άουτ. Η μέγιστη τιμή της διαφοράς άγγιξε το +22 (22-44).

Πάντως, ο ΠΑΟΚ έδειξε σημάδια ανάκαμψης και τελικά μείωσε με σερί 8-0 στο τέλος του ημιχρόνου, μαζεύοντας κάπως τη διαφορά και φεύγοντας για τα αποδυτήρια στο -13 (33-46).

Δεν μπορούσε ο ΠΑΟΚ

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός μπήκε το ίδιο δυνατά στο παρκέ όπως και στο α' ημίχρονο. Ένα σερί 8-0 του επέτρεψε να εκτοξεύσει και πάλι τη διαφορά στο +20 (33-53). Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση καθώς με καλάθια των Αποστολίδη και Γκετσέφσκι μείωσε σε 39-53.

Ο Ομπράντοβιτς κάλεσε τάιμ άουτ για να ανακόψει το ρυθμό των αντιπάλων και τα κατάφερε, καθώς η ομάδα του έδειξε να χάνει τη συγκέντρωσή της και τελικά ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την γ' περίοδο προηγούμενος 44-58, καθώς το επιμέρους 11-12 του δεκαλέπτου ήταν πολύ φτωχό.

Στο δ' δεκάλεπτο, ο Ομπράντοβιτς έδωσε χρόνο συμμετοχής και στους αναπληρωματικούς του, χρησιμοποιώντας και τους 12 παίκτες που είχε στη διάθεσή του. Αντί να πέσει πάντως η διαφορά, συνέχισε να αυξάνεται καθώς οι "πράσινοι" έδειξαν ιδιαίτερη όρεξη.

Ο Καλάθης στο 36' επανέφερε τη διαφορά στους 20 (53-73) και με δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε πια να αντιδράσει, ο Σάτο με τρίποντο έγραψε το τελικό 61-84, με το +23 να είναι και η μέγιστη τιμή της διαφοράς.

Τα δεκάλεπτα: 12-23, 33-46, 44-58, 61-84

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 5, Αράπης 3(1), Αποστολίδης 2, Δέδας 10(2), Ντόζιερ 4, Γκρέι 6, Παπαδόπουλος 11, Γιαννακίδης 5, Καλές, Γκετσέφσκι 12, Καλαμπάκας 3.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Περπέρογλου 8, Μπατίστ 11, Φώτσης 2, Σάτο 12(2), Νίκολας 14(4), Τσαρτσαρής 7, Διαμαντίδης 14(3), Βουγιούκας 11, Καλάθης 3, Μπόγρης, Καϊμακόγλους 2, Ζούμπος.
 

ΚΑΙ όνομα ΚΑΙ… χάρη!

«Όνομα και πράμα» συνεχίζει να αποδεικνύεται η Αναγέννηση!

Τι κι αν παρέμενε κολλημένη στην προτελευταία θέση.

Τι κι αν έμεινε πίσω στο σκορ.

Η… αναγεννημένη (μετά την έλευση του Βάιου Καραγιάννη) ομάδα της Καρδίτσας λύγισε και τον ΟΦΗ (2-1), σημείωσε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της και έβγαλε από πάνω της την ταμπέλα της «ξεγραμμένης»!

Το γκολ του Αγρίτη στο 23’ έδειξε να φέρνει το παιχνίδι στα μέτρα των παικτών του Αναστόπουλου, αλλά οι τελευταίοι δεν πρόλαβαν να το χαρούν ούτε δέκα λεπτά. Η ισοφάριση, δε, του Ντοριβάλ (33’) αποδείχθηκε το λιγότερο… κακό που θα τους έβρισκε, αφού ο Αθανασιάδης στο 70’ τους οδήγησε στην πέμπτη συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα τους!

Κάπως έτσι, οι Κρητικοί δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τον Διαγόρα στην τρίτη θέση -ενώ αντίθετα η ομάδα του Καραγιάννη, πλησίασε πλέον σε απόσταση βολής εκείνη που οδηγεί στα play-out.


Αναλυτικά η 19η αγωνιστική

Σάββατο 22/1

Αναγέννηση Καρδίτσας-ΟΦΗ 2-1
(33’ Ντοριβάλ, 71’ Αθανασιάδης - 23’ Αγρίτης)

Κυριακή 23/1 (15:00)

Παναιτωλικός-Αγροτικός Αστέρας
Λεβαδειακός-Τρίκαλα
Πιερικός-Ηλιούπολη
ΠΑΣ Γιάννινα-Εθνικός
Βέροια-Πανθρακικός
Δόξα Δράμας-Ιωνικός

Δευτέρα 24/1

Εθνικός Αστέρας-Καλλιθέα (18:00, ΕΤ3)
Θρασύβουλος-Διαγόρας (19:00, Conn-X)

Η «πρώτη» του Νταλγκλίς

Την πρώτη της νίκη υπό τις οδηγίες του Κένι Νταλγκλίς πέτυχε η Λίβερπουλ, επικρατώντας της Γουλβς στο «Μολινό» με σκορ 3-0. Ο Τόρες με δύο προσωπικά του γκολ (36’, 91’) άνοιξε και έκλεισε το σκορ για τους «κόκκινους», με τον Μεϊρέλες ενδιάμεσα να πετυχαίνει ένα όμορφο γκολ με μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ στο 50’.

Ο αγώνας

Δυνατά ξεκίνησε τον αγώνα η Λίβερπουλ με τον Τόρες να δείχνει κεφάτος και να κερδίζει κόρνερ μόλις στο 3’ από κούρσα που επιχείρησε. Λίγο αργότερα ο Λούκας έκανε το σουτ στο 8΄με τον Μπέρα να κοντράρει και τους γηπεδούχους να αρχίζουν να σφίγγουν την άμυνά τους βλέποντας τους «κόκκινους» ιδιαίτερα ορεξάτους.

Η Γουλβς προσπάθησε σταδιακά να απειλήσει τον Ρέινα χωρίς όμως επιτυχία και στο 22΄ οι φιλοξενούμενοι ξαναέβαλαν μπροστά τις μηχανές. Αρχικά ο Τόρες ξέφυγε όμορφα με κλειστή ντρίμπλα όμως το σουτ που επιχείρησε αποκρούστηκε από το Χένεσι.

Στο 30’ οι ίδιοι παίκτες πρωταγωνίστησαν με την ίδια και πάλι κατάληξη, ενώ στο 32’ ο Μεϊρέλες λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ όταν το σουτ του πέρασε ξυστά από το δοκάρι. Στο διάστημα αυτό η Γουλβς προσπαθούσε να ρίξει το ρυθμό και να κυκλοφορήσει την μπάλα, όμως οι παίκτες του Κένι Νταλγκλίς έμοιαζαν αποφασισμένοι για τη νίκη.

Το γκολ τελικά ήρθε στο 36’ όταν ο Μεϊρέλες τροφοδότησε όμορφα τον Τόρες με τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το 1-0, σκορ που παρέμεινε μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου όμως την ώρα που πίεζαν δέχτηκαν ένα πανέμορφο γκολ από τον Μεϊρέλες. Ο μέσος συνδύασε την καλή του απόδοση με ένα τέρμα όταν σούταρε από απόσταση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του εμβρόντητου Χένεσι.

Η Γουλβς θέλησε να απαντήσει και άρχισε να εντείνει τις επιθετικές της προσπάθειες με τους «κόκκινους» να χάνουν σιγά σιγά έδαφος κρατώντας πάντως και τον έλεγχο του αγώνα, αφού είχαν να διαχειριστούν προβάδισμα δύο γκολ.

Έτσι οπισθοχώρησαν και προσπάθησαν να παίξουν κυρίως με αντεπιθέσεις με τους γηπεδούχους παράλληλα να ανεβάζουν ρυθμούς με την είσοδο του Χαμίλ.

Τελικά όμως οι παίκτες του Νταλγκλίς ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος με τον Κάουτ να ανακόπτεται με τάκλιν σε μία αντεπίθεση και τον Τόρες να παίρνει το ριμπάουντ και να μην αστοχεί από κοντά διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 στο 91’.


Συνθέσεις Ομάδων:

Γουλβς (4-4-2): Χένεσι – Ζούμπαρ, Στίρμαν, Μπέρα, Γουόρντ – Τζάρβις, Μιλίγιας, Χένρι, Χαντ (72’ Χαμίλ)– Ντόιλ, Φλέτσερ

Λίβερπουλ (4-2-3-1): Ρέινα – Κέλι, Σκρτελ, Αγκερ, Τζόνσον – Πόουλσεν (73’ Σέλβεϊ), Λούκας – Κάουτ, Μεϊρέλες, Ροντρίγκεζ (81’Αουρέλιο) - Τόρες

Με τους νέους στην Καβάλα

Στην αποστολή του Ηρακλή για το ματς με την Καβάλα συμπεριλήφθηκαν οι Ζερκά, Μαχόπ και Ρόμπλες. Οι τρεις παίκτες τέθηκαν στη διάθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη για την εκτός έδρας αναμέτρηση της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Αντιθέτως, εκτός "μάχης" έχουν τεθεί οι Ηλιάδης, Σζοτ, Μέλκας και Παπαστεριανός. Οι τέσσερις παίκτες έμειναν εκτός αποστολής, καθώς δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν.
Η προετοιμασία του "γηραιού" ολοκληρώθηκε το Σάββατο με μια τελευταία προπόνηση, στην οποία ο Στέλιος Ηλιάδης προπονήθηκε μόνος, όπως και οι Ρόμπερτ Σζοτ και Ηλίας Μέλκας, ενώ ο Μανώλης Παπαστεριανός ακολούθησε θεραπευτικό πρόγραμμα.
Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Ουζουνίδης ανακοίνωσε την αποστολή για την Καβάλα. Αυτή αποτελείται από τους: Ελευθερόπουλο, Μπαντή, Κατσαμπή, Κυριαζή, Κατσικά, Χοσέμι, Λίμα, Κανακούδη, Αραμπατζή, Ντάνι, Καρλίνιος, Μάρα, Μαχόπ, Ρόμπλες, Βουτσιά, Βέλλιο, Γιάκομπ, Σολτάνι και Ζερκά.

Φαβορί για Μουντάρι η Σάντερλαντ

Στην πολ-ποζίσιον της κούρσας για τον Σουλέι Μουντάρι βρίσκεται η Σάντερλαντ σύμφωνα με τον ατζέντη του μέσου της Ίντερ.

Ο Γκανέζος άσος ζήτησε από τη διοίκηση των «νερατζούρι» να μπει στη μεταγραφική λίστα αφού δεν είχε αγωνιστεί τον χρόνο που επιθυμούσε τη φετινή σεζόν. Η Ίντερ άναψε το πράσινο φως για την αποχώρησή του αρκεί να αποζημιωθεί οικονομικά και οι προτάσεις δεν άργησαν.

Ο μάνατζερ του Μουντάρι τονίζει ότι η Σάντερλαντ έχει τον πρώτο λόγο για την απόκτησή του μιας και έχει καταθέσει την καλύτερη προσφορά, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και από τη Γουέστ Χαμ.

Ζιντάν: «Ελπίδα της Γαλλίας ο Νασρί»

Ως την ελπίδα της εθνικής Γαλλίας χαρακτήρισε τον Σαμίρ Νασρί ο παλαίμαχος άσος της ομάδας, Ζινεντίν Ζιντάν. Τι είπε ο Γάλλος παλαίμαχος άσος για τον ποδοσφαιριστή της Άρσεναλ.
Ο «Ζιζού» ορμώμενος από τις εξαιρετικές εμφανίσεις του 23χρονου μεσοεπιθετικού με τη φανέλα της Άρσεναλ μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον άσο των «Γκάνερς» τονίζοντας:


«Πραγματικά πιστεύω ότι ο Σαμίρ έχει μία τεράστια καριέρα μπροστά του. Για μένα, αντιπροσωπεύει το μέλλον της εθνικής Γαλλίας, την σπουδαιότερη για την ακρίβεια ελπίδα για το μέλλον», δήλωσε ο βετεράνος σταρ, ο οποίος ήταν για πολλά χρόνια ο ηγέτης των «πετεινών», οδηγώντας τους σε μεγάλες επιτυχίες.

Με τρεις τερματοφύλακες στην αποστολή

Με τρεις τερματοφύλακες στην αποστολή του θα ταξιδέψει στις Σέρρες ο Ατρόμητος, για την αυριανή αναμέτρηση εναντίον του Πανσερραϊκού.
Πώς να φάει γκολ;
Ο Μιχαηλίδης ταλαιπωρείται από ίωση και ο Γιώργος Δώνης δεν ήθελε να ρισκάρει το ενδεχόμενο να μην μπορέσει τελικά να αγωνιστεί ο πεπειραμένος πορτιέρο.
Για αυτόν τον λόγο πήρε μαζί του και τους Ιτάνζ και Καραγκιολίδη.
Η αποστολή: Μιχαηλίδης, Ιτάνζ, Καραγκιολίδης, Νάστος, Σκόνδρας, Δάρλας, Σαμπού, Ολιβέιρα, Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Σαρμιέντο, Σφακιανάκης, Φαβάλι, Τάτος, Καραλής, Μπρίτο, Αναστασάκος, Καμαρά, Σαγκανόφσκι, Περόνε.

Φωτο ημερας

Φωτια στα ασπρα........................

Ο Φορλάν ήταν ο φταίχτης

Ο Ντιέγκο Φορλάν ήταν ο λόγος του ταξιδιού του Χάρι Ρέντναπ στη Μαδρίτη, όπου ο Άγγλος τεχνικός είχε ένα ατυχές περιστατικό πέφτοντας θύμα ληστείας.

Ο προπονητής της Τότεναμ ήταν με τον βοηθό του έξω από το γήπεδο όταν τον λήστεψαν και όπως αποκάλυψε το Σάββατο σε δηλώσεις του στην Αγγλία ο Ντιέγκο Φορλάν ήταν ο σκοπός του ταξιδιού του.

Ο Ουρουγουανός επιθετικός αποτελεί έναν από τους στόχους της Τότεναμ και ο Ρέντναπ επέλεξε να τον δει στα δύσκολα, στην αναμέτρηση Κυπέλλου της Ατλέτικο με την Ρεάλ στο «Βιθέντε Καλντερόν»:

«Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Πήγα να τον παρακολουθήσω από κοντά, όμως δεν είχα περαιτέρω συζητήσεις με κάποιον από την ομάδα. Ενδιαφερόμαστε όμως αν δεν ρίξει και ο ίδιος τις οικονομικές του απαιτήσεις τότε δεν θα προχωρήσει η περίπτωση».

Αρης-Χωρίς... παλιούς και νέους στην Κρήτη

Με πολλά προβλήματα, χωρίς κανένα από τα τρία τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα και με υπηρεσιακό προπονητή τον Γιάννη Μιχαλήτσο αντιμετωπίζει ο Άρης τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο την Κυριακή (17:15).

Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Κόκε, Μενδρινός, Πρίττας, Οριόλ και Αγτζίδης, όπως επίσης και οι Νέρι Καστίγιο, Ντανίλο Περέιρα και Νταϊσούκε Σακάτα. Στη Θεσσαλονίκη θα παραμείνουν επίσης οι Ναφτί, Χουάνμα, Μπουγαίδης και Οικονομόπουλος.

Οι 18 παίκτες που επελέγησαν είναι οι ακόλουθοι: Σηφάκης, Βελλίδης, Μίσελ, Ρονάλντο, Νέτο, Λαζαρίδης, Πορτίγια, Βανγκέλι, Παπαζαχαρίας, Καζναφέρης, Χαβίτο, Τσεζνάουσκις, Αραβίδης, Τόχα, Κουλουχέρης, Φατί, Τσέζαρεκ, και Κατίδης.

Εκτιμήσεις για το βασικό σχήμα ή τη διάταξη στη μετα-Κούπερ εποχή δεν μπορούν να γίνουν και ο Γιάννης Μιχαλήτσος δεν φανέρωσε τα πλάνα του κάνοντας πολλές δοκιμές. Το μόνο βέβαιο είναι πως δεν υπάρχει περιθώριο για νέα ήττα, αφού όχι απλώς θα απομακρυνθεί ο στόχος της κατάκτησης της πέμπτης θέσης, αλλά ο Άρης θα μπλέξει με τα χαμηλά κλιμάκια της βαθμολογίας.

Μουρίνιο: «Είμαι ευγνώμων στη Ρεάλ»

Διέψευσε ο Ζοσέ Μουρίνιο τη φημολογία πως πιέζει τη διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης να προσφέρει όσο-όσο για να αποκτήσει έναν επιθετικό κλάσης μετά τον τραυματισμό του Γκονσάλο Ιγκουαΐν.

«Μισώ τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, όμως κάποιες φορές σού δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσεις κάποιες δύσκολες καταστάσεις. Εμείς χάσαμε έναν επιθετικό για αρκετούς μήνες και τώρα έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε το κενό. Όμως υπάρχουν δύο ήδη προπονητών: αυτοί που ξεχνούν το χειμώνα ό,τι έχει κάνει η διοίκηση της ομάδας τους το καλοκαίρι και ζητούν 40-50 εκατ. ευρώ για νέες μεταγραφές, και αυτοί που είναι ευγνώμονες για ό,τι του πρόσφερε η διοίκηση το καλοκαίρι και αν χρειαστεί ζητούν να λύσουν κάποια προβλήματα με μία μεταγραφή είτε μηδενικού είτε πολύ μικρού κόστους. Είμαι ευγνώμων και ξέρω τι έχει φέρει ο σύλλογος στην ομάδα τα δύο τελευταία χρόνια. Έτσι ζητώ απλώς έναν επιθετικό ή ελεύθερο ή με κόστος 250-500 χιλ. ευρώ», δήλωσε.

Πλησιάζει στη Ρεάλ ο Φαν Νίστελροϊ

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της Ρεάλ Μαδρίτης με το Αμβούργο για την απόκτηση του Ρουντ Φαν Νίστελροϊ. Η διοίκηση της γερμανικής ομάδας προσπαθεί να αποκομίσει το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος από την παραχώρηση του Ολλανδού επιθετικού.

Η «βασίλισσα» φέρεται να προσφέρει δύο εκατ. ευρώ στο Αμβούργο ή είναι διατεθειμένη να αγοράσει τα δικαιώματα του Άνταμ Ζαλάι από τη Μάιντς και να τον παραχωρήσει αμέσως στη «HSV». Ο Ούγγρος επιθετικός έχει αναδειχθεί από τις ακαδημίες της Ρεάλ και το περασμένο καλοκαίρι είχε πωληθεί στη Μάιντς έναντι 500.000 ευρώ, ωστόσο η ισπανική ομάδα διατηρεί δικαίωμα να τον κάνει πάλι δικό της έναντι 1,5 εκατ. ευρώ.

Ο ισπανικός Τύπος εκτιμά πως η υπόθεση Φαν Νίστελροϊ θα κλείσει μέσα στο σαββατοκύριακο, αφού ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει ζητήσει επιτακτικά την απόκτηση επιθετικού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στη μέση ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν.

Ετοιμος για Αρη ο Εργοτέλης

Η προετοιμασία του Εργοτέλη για την αναμέτρηση με τον Αρη, ολοκληρώθηκε το Σάββατο.

Ο προπονητής της ομάδας του Ηρακλείου, Νίκος Καραγεωργίου, ανακοίνωσε την αποστολή στην οποία δεν βρίσκονται οι Σιάκκας, Σαρρής, Μπερτόσα, Κανδηλάκης, Χαντί, Καβουσάκης.
Οι παίκτες που την απαρτίζουν είναι οι: Δασκαλάκης, Αθανασίου, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Γιαλούσης, Κυριακίδης, Ορφανός, Βίσιο, Τζούνιορ, Φραγκουλάκης, Αλεξόπουλος, Χρυσοφάκης, Ρουμπάκης, Ολίσε, Λεάλ, Μπέτο, Βερπακόφσκις, Καρέλης, Ρομάνο και Μπούντιμιρ.

Στόχος του Εργοτέλη είναι φυσικά να προσθέσει ακόμα τρεις βαθμούς στο ενεργητικό του και να συνεχίσει την εξαιρετική πορεία που έχει κάνει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Βέβαια άπαντες αναγνωρίζουν τις δυσκολίες του αγώνα, ενώ ο Καραγεωργίου τονίζει στους παίκτες του πως δεν πρέπει να σταθούν στο γεγονός πως ο Αρης προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από τον Πανιώνιο.
 

Κοντά σε Λουίς η Τσέλσι

Στο Λονδίνο για διαπραγματεύσεις με την Τσέλσι για τον Νταβίντ Λουίς φέρονται να βρίσκονται άνθρωποι της Μπενφίκα σύμφωνα με το «Sky Sports».

Οι διαπραγματεύσεις μοιάζουν να βρίσκονται στο τελικό στάδιο αφού για Αγγλία αναχώρησε πλέον και ο πρόεδρος της Μπενφίκα πιθανότατα για τις τελικές διαπραγματεύσεις και την επισφράγιση της συμφωνίας.

Ο Κάρλο Αντσελότι έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον αμυντικό των «αετών της Λισαβόνας» και οι «μπλε» προσφέρουν κοντά στα 25 εκ ευρώ συν έμψυχα ανταλλάγματα για να τον αποκτήσουν.

Σε περίπτωση που η μεταγραφή του Λουίς ναυαγήσει τότε ο Ιταλός τεχνικός έχει καταλήξει ήδη στην εναλλακτική του επιλογή. Τον Σίμον Κιάερ της Βόλφσμπουργκ.

«Ετοιμος για την πρόκληση του ΠΑΟΚ»

Ο Ντιέγκο Αρίας μίλησε για την έλευση του στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι αποτελεί πρόκληση ο ΠΑΟΚγια τον ίδιο. Αναφέρθηκε και στον κόσμο της ομάδας και ανυπομονεί να πάει στην Τούμπα για το ματς με την Ξάνθη (NS1, 17:15) Οπως γράφουν τα «Σπορ του Βοορά» ο Αρίας καλείται στα 25 του χρόνια  να αποδείξει την αξία του, παρόλο που έρχεται στον ΠΑΟΚως πρωταθλητής! «Για κάθε ποδοσφαιριστή από την λατινική Αμερική είναι στόχος του να παίξει στην Ευρώπη και σε κάποιο μεγάλο πρωτάθλημα. Με αυτόν τον τρόπο, αν δηλαδή καταφέρει να παίξει στην Ευρώπη και να σταθεί με τους καλύτερους, έρχεται και η καταξίωσή του. Εγώ αισθάνομαι έτοιμος για αυτήν την πρόκληση και πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και συμφώνησα με τον ΠΑΟΚ», δήλωσε ο Ντιέγκο Αρίας στα ΣΠΟΡ ενώ για τις διαφορές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, με αυτού στη Λατινική Αμερική, ο πρώην πλέον παίκτης της Όνσε Κάλντας τόνισε: «Σίγουρα υπάρχουν αρκετές διαφορές στον τρόπο ποδοσφαίρου. Ωστόσο, αν δεν παίξεις ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, δεν μπορείς να κρίνεις τις τεχνικές διαφορές. Άλλο είναι να παρακολουθείς και άλλο να παίζεις. Όλα μέσα στο γήπεδο φαίνονται». Ο Αρίας ξεκίνησε λοιπόν αμέσως τις προπονήσεις και μπορεί σήμερα να μην βρίσκεται στην αποστολή, κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό, όμως σύμφωνα με όσα έδειξε στη χθεσινή προπόνηση θα είναι πανέτοιμος για τις επόμενες κρίσιμες αναμετρήσεις του Δικεφάλου.

-Τι γνωρίζεις για τον ΠΑΟΚκαι ποιο το βασικό κίνητρο για να έρθεις στην ομάδα;


«Πριν έρθω εδώ, ενημερώθηκα αρκετά για τον ΠΑΟΚαλλά και τη Θεσσαλονίκη. Ξέρω ότι είναι μία μεγάλη ομάδα που διαθέτει πολλούς φιλάθλους. Φιλάθλους που αγαπάνε την ομάδα «παθολογικά» και είναι πάρα πολύ φανατικοί. Είδα αρκετά βίντεο στο διαδίκτυο, από αγώνες του ΠΑΟΚ αλλά και από το κλίμα που δημιουργείται στο γήπεδο από τους οπαδούς της ομάδας. Eίναι πραγματικά εντυπωσιακοί και ανυπομονώ να παίξω στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚείναι μία ομάδα που παίζει για τις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Ένα από τα μεγαλύτερα κίνητρα ήταν το γεγονός ότι η νέα μου ομάδα συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και μάλιστα με επιτυχία».

-Είδες και το ματς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό;

«Ναι, πράγματι το είδα. Η ομάδα έπαιξε με πολύ μεγάλο πάθος και μπόρεσε να πετύχει τον σκοπό της που ήταν να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο Βιεϊρίνια πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ και πολύ σημαντικό»

-Σε τι φυσική κατάσταση βρίσκεσαι και πότε θα είσαι έτοιμος να αγωνιστείς;
«Τον αυριανό (σσ. σημερινό) αγώνα δεν θα τον προλάβω αλλά με μία εβδομάδα προπονήσεων θα είμαι 100% έτοιμος. Νομίζω πως αν το κρίνει ο προπονητής μου ότι μπορώ, θα είμαι έτοιμος να προσφέρω σε όλους τους επόμενους αγώνες του ΠΑΟΚ και φυσικά τα ντέρμπι που ακολουθούν.

-Γνώριζες πριν έρθεις στον ΠΑΟΚ τους άλλους Λατίνους παίκτες που παίζουν στην ομάδα;


«Φυσικά και γνώριζα κάποιους από αυτούς. Όχι προσωπικά αλλά από το ποδόσφαιρο. Ο Γκαρσία είναι ένας σπουδαίος παίκτης με μεγάλη ποδοσφαιρική καριέρα. Έχει παίξει στη Μίλαν και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Και τον Πάμπλο Κοντρέρας ήξερα κυρίως από την Χιλή. Από την εθνική ομάδα. Είναι ένας πολύ καλός και δυνατός αμυντικός με μεγάλη εμπειρία.

«Πρέπει να ωριμάσει ο Πάτο»

Το παράπονό του για τη συμπεριφορά του Αλεξάντρε Πάτο εξέφρασε ο Μάσιμο Όντο. Ο Ιταλός αμυντικός της Μίλαν, τόνισε ραδιοφωνικό σταθμό της γειτονικής χώρας ότι ο συμπαίκτης του πρέπει να ωριμάσει. «Ο Πάτο είναι ένα αγόρι που πρέπει να ωριμάσει. Πρέπει να ακούει τις συμβουλές που του δίνουν οι μεγαλύτεροι επειδή είναι ένα άπειρο παιδί και όχι να τα βάζει μαζί τους», ήταν τα λόγια του Όντο

21/1/1910 Τζιμπούρ-«Ο Ολυμπιακος είναι ομάδα της εξουσίας και δε μου ταιριάζει»

Ένα χρόνο πριν ο Τζιμπούρ είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΠΟΡ στην οποία έλεγε για τη νέα του ομάδα. «Ο Ολυμπιακος είναι ομάδα της εξουσίας και δε μου ταιριάζει». Φαίνεται όμως πως οι κωλοτούμπες είναι της μόδας και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις ο Γαλλοαλγερινός μετακόμισε στο Πειραιά. Από την στιγμή που ήταν ελεύθερος καλά έκανε, αλλά το αναφέρουμε το παράδειγμα για να καταλάβουν ορισμένα πράγματα οι οπαδοί της Ένωσης.

Να μην ταυτίζονται με τους παίκτες και να μην νομίζουν ότι παίζουν για την φανέλα. Απλά ειναι τα πράγματα.

Βέλλιος: «Γκολ και συμμετοχές»

Αυτό θέλει τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Απόστολος Βέλλιος, ο οποίος μίλησε και για τους μελλοντικούς του στόχους. Ο νεαρός επιθετικός του Ηρακλή τόνισε πως θα ήθελε να αγωνιστεί στο εξωτερικό, καθώς αυτό είναι το μεγάλο του όνειρο, ενώ αναφέρθηκε και στα μετεγγραφικά σενάρια των τελευταίων ημερών. Ο Βέλλιος μίλησε στην εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή». Αναλυτικά η συνέντευξή του:
Απόστολε, ποια είναι τα όνειρά σου στο ποδόσφαιρο; «'Όπως κάθε νέος ποδοσφαιριστής, θέλω να παίζω. Είμαι επιθετικός κι έτσι θέλω και να σκοράρω. Προσπαθώ καθημερινά στις προπονήσεις και περιμένω ευκαιρίες. Το μέλλον μου κρίνεται από τις προπονήσεις. Από εμένα τον ίδιο».
Θα ήθελες να παίξεις στο εξωτερικό; «Αυτό είναι το όνειρό μου. Μου αρέσουν πολύ το ιταλικό και το αγγλικό πρωτάθλημα».
Είχες κάποιες προτάσεις από την Αγγλία, οι οποίες δεν προχώρησαν. «Πριν από λίγες εβδομάδες με ειδοποίησαν από την ΠΑΕ Ηρακλής ότι η Φούλαμ ήθελε να πάω στο Λονδίνο και να δοκιμαστώ για τρεις ημέρες. Δεν το έκανα. Ήθελα να έχω μια καθαρή πρόταση στα χέρια μου».
Ανάμεσα σε μια μεγάλη ομάδα στην οποία δεν θα είσαι βασικός και σε μια μικρότερη στην οποία θα παίζεις τις προτιμάς; «Θέλω να παίζω. Στον Ηρακλή είμαι από πέντε χρονών. Έχω επαγγελματικό συμβόλαιο εδώ και τρία χρόνια. Έχω 21 συμμετοχές και μόλις την περασμένη Κυριακή ξεκίνησα βασικός. Αν δεν παίζεις, δεν μπορείς και να ανέβεις ούτε ψυχολογικά, ούτε αγωνιστικά, ούτε οικονομικά».
Στην Εθνική Νέων, πάντως, παίζεις. «Ευτυχώς, ο κ. Βόκολος με εμπιστεύεται. Η συμμετοχή στην Εθνική με έχει βοηθήσει πολύ. Πήρα ευκαιρίες. Για την ακρίβεια, ό,τι έγινε φέτος για μένα έγινε από την Εθνική. Και οι προτάσεις και τα πάντα».
Είσαι αισιόδοξος για το μέλλον; «Είμαι έτοιμος να κάνω τα επόμενα βήματα. Και είμαι πολύ αισιόδοξος».
Τι σε στεναχωρεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο; «Είμαι απογοητευμένος. Την περασμένη Κυριακή στη Λάρισα έπαιξα για πρώτη φορά στην ενδεκάδα του Ηρακλή και ο πατέρας μου ήρθε να με δει. Στο γκολ που έβαλα πανηγύρισε και ως πατέρας για τον γιο του και ως φίλαθλος του Ηρακλή. Έπεσαν επάνω του καμιά δεκαριά και τον χτύπησαν, έχασε το κινητό του, τα γυαλιά του. Αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα»

Ψάχνει για μπακ

Στην απόκτηση ενός δεξιού μπακ έχει στρέψει την προσοχή του ο ΠΑΟΚ. Ο Παντελής Κωνσταντινίδης εξετάζει διάφορες περιπτώσεις παικτών που έχουν προταθεί στον «Δικέφαλο» του Βορρά και σε συνεργασία με τον Μάκη Χάβο θα αποφασίσει για το ποιος θα είναι ο παίκτης που θα αποτελέσει τη δεύτερη χειμερινή μετεγγραφή των «ασπρόμαυρων».
Ο ΠΑΟΚ έχει μείνει μόνο με τον Μίροσλαβ Σνάουτσνερ για το δεξί άκρο της άμυνας, μετά τις αποχωρήσεις των Μπουσαΐντι και Ζουέλα και ο Έλληνας τεχνικός έχει εισηγηθεί την άμεση απόκτηση ενός παίκτη για την συγκεκριμένη θέση. Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες για τη λύση της συνεργασίας με παίκτες, που δεν υπολογίζονται για το υπόλοιπο της σεζόν, με τους Ελ Ζαρ και Κριστιάνο να βρίσκονται στην κορυφή της σχετικής λίστας.
Από εκεί και πέρα, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι έτοιμος ο Ντιέγκο Αρίας, για να μπει σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς. Ο νεοαποκτηθείς μέσος του «Δικέφαλου» του Βορρά αναμένεται να παρακολουθήσει την αναμέτρηση της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, με αντίπαλο την Ξάνθη στο γήπεδο της Τούμπας και θα πάρει μια πρώτη γεύση από την έδρα της νέας του ομάδας.
Τέλος, με τον Ίβιτς στο βασικό σχήμα θα παραχθεί στην συγκεκριμένη αναμέτρηση ο ΠΑΟΚ. Ο Σέρβος μέσος αναμένεται να αντικαταστήσει τον Γκαρσία στη βασική ενδεκάδα. Ο Χάβος αναμένεται να παρατάξει τους «ασπρόμαυρους» με 4-4-2 στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, με τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια και τους Τσιρίλο, Κοντρέρας, Σνάουτσνερ και Λίνο στην άμυνα. Οι Ίβιτς, Τσουκαλάς, Βιεϊρίνια και Φωτάκης θα είναι οι τέσσερις της μεσαίας γραμμής, ενώ στην επίθεση θα αγωνιστούν οι Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης.

Για πάντα αρχηγός στη Γιουβέντους

Διαπραγματεύσεις για την επέκταση της συνεργασίας του ξεκίνησαν Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο και Γιουβέντους, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο.

Όπως αναφέρουν “Telelombardia” και “Qsvs.it”, ο αρχηγός των «μπιανκονέρι» συναντήθηκε με τον Αντρέα Ανιέλι στα γραφεία της ομάδας του Τορίνου, χωρίς την παρουσία μάνατζερ ή άλλων διοικούντων την «Γηραιά Κυρία».

Ο Ιταλός επιθετικός, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το προσεχές καλοκαίρι, ζητάει 3 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, με τη Γιουβέντους να του προσφέρει τα μισά περίπου. Παρά το γεγονός ότι επιθυμία και των δύο πλευρών είναι να επέλθει συμφωνία, αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής.

Η "hot" σύντροφος του Τζιμπούρ

Χαράς ευαγγέλια για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που μαζί με την έλευση του Ράφικ Τζιμπούρ θα έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν την παρουσία της σέξι συντρόφου του, Βαλεντίνα Τσεπάνου, στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Έτοιμος για Σάο Πάολο ο Ριβάλντο

Το ενδιαφέρον της Σάο Πάολο για τον Ριβάλντο είναι δεδομένο γεγονός που ενισχύουν και τα σημερινά δημοσιεύματα των ΜΜΕ της Βραζιλίας.Ο 38χρονος Βραζιλιάνος έχει στα χέρια του πρόταση με εβδομαδιαίες αποδοχές που ανέρχονται κοντά στο ποσό των 40.000 ευρώ για συμβόλαιο χρονικής διάρκειας έως το τέλος της σεζόν. Η περίπτωση του είναι ιδιαίτερη για την ομάδα της Λατινικής Αμερικής με τις δύο πλευρές να είναι πολύ κοντά πλέον στο πολυπόθητο Happy End.

Μέσα στους στόχους τους οι «κανονιέρηδες»

Το να θέλει μια ομάδα να διεκδικήσει ένα τρόπαιο δεν αποτελεί είδηση, ωστόσο για την Άρσεναλ ο παραπάνω στόχος πλέον έχει γίνει εμμονή, ύστερα από την πενταετή αποχή της από τους τίτλους. Αυτό έχει στο μυαλό του και ο Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος βλέπει με ικανοποίηση την ομάδα του να βρίσκεται μέσα σε όλες τις διοργανώσεις (Champions League, Premier League, Κύπελλο Αγγλίας και League Cup)

«Έχουμε το κίνητρο να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε όλες τις διοργανώσεις, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Δεν είμαστε σε θέση να πούμε τι θα κερδίσουμε, εμείς θα προσπαθήσουμε και θα δούμε στο τέλος πού θα είμαστε. Το θετικό είναι ότι βρισκόμαστε στα μέσα Ιανουαρίου και είμαστε μέσα στις τέσσερις διοργανώσεις», ήταν τα λόγια του τεχνικού των «κανονιέρηδων», ο οποίος συμπλήρωσε,

«Έχουμε δείξει από την αρχή της σεζόν ότι μπορούμε να ανταγωνιστούμε κάθε αντίπαλο. Αισθανόμαστε πως γινόμαστε όλο και πιο δυνατοί», τόνισε ο Αλσατός.

Οι «κανονιέρηδες» βρίσκονται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, απέχοντας μόλις δύο βαθμούς από τις πρωτοπόρους του Μάντσεστερ, οι οποίες ισοβαθμούν στην κορυφή.

Ρατσιστή αποκάλεσε τον Μπρους ο Ουγιέ

Μπαράζ φραστικών επιθέσεων έχει δεχθεί τις τελευταίες ημέρες ο Ζεράρ Ουγιέ από τον Στιβ Μπρους, με αφορμή την κίνηση του πρώτου για την απόκτηση του Ντάρεν Μπεντ από την Σάντερλαντ, έναντι του ποσού των 23 εκατομμυρίων λιρών (28.2 εκατ. ευρώ). Ο τεχνικός της Άστον Βίλα από πλευρά του τόνισε πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι Γάλλος.

«Όταν άκουσα για πρώτη φορά αυτά που είπε ο Μπρους, λέω δεν είναι ευγενικό από μέρους του, αλλά μετά που το καλοσκέφτηκα και αναρωτήθηκα γιατί μου επιτίθεται, βρήκα την απάντηση. Επειδή είμαι Γάλλος. Είμαι εύκολος στόχος» υποστήριξε μιλώντας στη “Sun” ο Ουγιέ.

Ερωτηθείς για το αν αποκαλεί τον Μπρους ρατσιστή, ο τεχνικός των «χωριατών» εξήγησε: «Αν στη θέση μου ήταν ένας άλλος προπονητής, είμαι σίγουρος πως τα πράγματα θα εξελίσσονταν εντελώς διαφορετικά».

Ζερβίνιο: «Ούτε συζήτηση να φύγω τώρα»

Τέλος στις φήμες που τον ήθελαν να φεύγει από τη Λιλ τον Ιανουάριο έβαλε ο Ζερβίνιο. Ο Ιβοριανός επιθετικός έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις με την ομάδα του στο Championnat, με αποτέλεσμα να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών γαλλικών και ευρωπαϊκών συλλόγων.

«Να αφήσω τη Λιλ τώρα; Ούτε συζήτηση» ξεκαθάρισε αμέσως ο 23χρονος φορ, πριν συμπληρώσει: «Μου αρέσει να παίζω στη Λιλ αυτή τη χρονική περίοδο περισσότερο από ποτέ. Θέλω να κερδίσω το πρωτάθλημα εδώ, το οποίο θα μου δώσει την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για να πετύχω αργότερα κάπου αλλού, κάτι που είναι μέσα στις φιλοδοξίες μου».

Ερωτηθείς για τον μεγάλο του στόχο στην καριέρα: «Ευχή μου είναι να κατακτήσω το Champions League κάποια μέρα και ίσως για να το πετύχω αυτό θα πρέπει να πάω σε άλλη ομάδα, αλλά προς το παρόν δεν βιάζομαι να φύγω».

Παίκτης από καμπιονάτο στον Βόλο

Η προσπάθεια της διοίκησης του Ολυμπιακού Βόλου για την ενίσχυση του ρόστερ της συνεχίζεται. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ήδη συμφωνία με τον 23χρονο επιθετικό Μπρούνο Φορναρόλι ο οποίος αγωνίζονταν στην Σαμπντόρια, αλλά έμεινε ελεύθερος.

Ο Ουρουγουανός αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να έχει τις τελικές επαφές με την ομάδα της Μαγνησίας κι αν όλα πάνε καλά, τότε να βάλει και την υπογραφή του στο συμβόλαιο που του έχει προταθεί και να ανακοινωθεί η απόκτησή του.

Μαρτσέλο και Παπουλής για Αστέρα

Η έλευση του Παύλου Δερμιτζάκη στην Τρίπολη "πυροδότησε" και μεταγραφικά σενάρια. Ο Ελληνας τεχνικός φέρεται να έχει ζητήσει από την διοίκηση να γίνει κίνηση για την απόκτηση του Μαρτσέλο, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Πανθρακικό, ενώ έχει καλή άποψη και για τον Παπουλή, ο οποίος επίσης έλυσε την συνεργασία του με την ομάδα της Κομοτηνής.

Αλλωστε και τους δύο τους γνωρίζει από την κοινή τους θητεία στον Πανθρακικό και είναι σίγουρος πως πρόκειται για παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν άμεσα την ομάδα της Αρκαδίας. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται και οι εξελίξεις στο θέμα των δύο παικτών.

Τον πεθύμησαν κιόλας;

Όλη του την… τέχνη έβαλε ο Κώστας Αντωνίου λίγο πριν φύγει από τον Παναθηναϊκό και κατάφερε να πετύχει μία «χρυσή» συμφωνία με τον Γκοβου. Κέρδος κοντά στα 4,5 εκ. ευρώ για το «τριφύλλι».
Τον πεθύμησαν κιόλας;
Ο πρώην διευθυντής ποδοσφαίρου κατάφερε στις συζητήσεις που είχε με τον Γάλλο και τους ατζέντηδές του και αφού είχε στα χέρια του ένα πολύ καλό «χαρτί» (τα ξενύχτια του Γκοβού), να τους δέσει… κόμπο.
Το συμβόλαιο του παίκτη μειώθηκε κατά έναν χρόνο και τα χρήματα που θα εισπράττει θα είναι 55 χιλ. ευρώ μεικτά για κάθε συμμετοχή. Τέλος, η αποζημίωσή του σε περίπτωση που λυθεί το συμβόλαιό του θα είναι 190 χιλ. ευρώ και όχι οχτώ εκ. που ήταν πριν!