Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

«Ολοι κρίνεστε ως και τις 31 Ιανουαρίου»

Εναν –όχι και τόσο- παλιό τους γνώριμο συνάντησαν πριν την έναρξη της χθεσινής προπόνησης οι ποδοσφαιριστές του Αρη. Ο λόγος για τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, ο οποίος αμέσως μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Κάμπος, μετέβη στις εγκαταστάσεις του Ρυσίου για να μιλήσει στους παίκτες και να επιβλέψει την προπόνηση, που πραγματοποιήθηκε υπό τις οδηγίες του γυμναστή Κώστα Λιάπη.

Ο άλλοτε προπονητής των περισσότερων εκ των ποδοσφαιριστών που βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις και νυν τεχνικός διευθυντής της ομάδας, συγκέντρωσε τους παίκτες στα αποδυτήρια και αφού αρχικά προέβη σε ενημέρωση για το τι ακριβώς συνέβη με τον Πάουλο Κάμπος («καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να τον κρατήσουμε στην ομάδα, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό»), μίλησε σε πιο προσωπικό τόνο στους ποδοσφαιριστές, ξεκαθαρίζοντας πως θα γνωρίσουν τον νέο τους προπονητή, μέχρι την Κυριακή.

«Αυτές τις ημέρες θα προπονείστε υπό τις οδηγίες του κυρίου Λιάπη, μέχρι να βρεθεί ο επόμενος προπονητής σας. Αυτός αναμένεται να είναι στη Θεσσαλονίκη μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας. Θέλω να σας επιστήσω την προσοχή στην προπόνηση, να δίνετε τον καλύτερο σας εαυτό και να φροντίζετε καθημερινά να βελτιώνεστε. Στην Καβάλα η ομάδα δεν ήταν συνολικά καλή. Θέλω να γνωρίζετε πως όλοι σας κρίνεστε μέχρι και τα τέλη του τρέχοντος μήνα. Κανείς δεν έχει σίγουρη θέση στον Αρη» ανέφερε πιο συγκεκριμένα.
*Πηγή: metrosport.gr*

Άσχημη… ανάμνηση για τη Γιουνάιτεντ! (pics)

Μια φοβερή φυσιογνωμία που έχει φορέσει τη φανέλα της συναντά η Μαν. Γιουνάιτεντ. Στην αντίπαλό της στο Κύπελλο, Κέμπριτζ, ανήκει ο (κατά τον Φέργκιουσον) «άσχημος αλλά καλός παίκτης» Λιουκ Τσάντγουϊκ

Άσχημη… ανάμνηση για τη Γιουνάιτεντ (pics)
Έναν τύπο που δεν έδωσε ποτέ λόγο για αντιπάθειες, αλλά πρέπει να παραδεχθεί κανείς ότι είναι απ’ τους λιγότερο… εμφανίσιμους παίκτες που έχουν εμφανιστεί ποτέ στην Premier League συναντά απόψε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αγωνιζόμενοι στο Κέμπριτζ με την τοπική ομάδα για το Κύπελλο, οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι πολύ πιθανόν να τεθούν αντιμέτωποι με τη φοβερή μορφή που ονομάζεται Λιουκ Τσάντγουϊκ.

Τον 34χρονο (πλέον) μέσο που φόρεσε τη φανέλα της την πενταετία 1999-2004 κι έμεινε στην ιστορία -όχι για κάποια απ’ τις 25 εμφανίσεις του, αλλά για τη φοβερή ατάκα-εξήγηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ότι «είναι άσχημος, αλλά καλός παίκτης».

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ζεσταίνεται» για το All Star Game ο Αντετοκούνμπο!! (vid)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όπως είναι γνωστό θα συμμετέχει στο All Star Game και στο χθεσινό παιχνίδι με τους Τζαζ ο Έλληνας φόργουορντ πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό καλάθι.
Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε!







*Πηγή: arenafm.gr*

Στη δωδεκάδα ο Πέτγουεϊ!

Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ συμπεριλαμβάνεται στη δωδεκάδα του Ολυμπιακού για τον αγώνα με τη Λαμποράλ Κούτσα (21:30) παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισε στη μέση.

Στη δωδεκάδα ο Πέτγουεϊ
Ενισχυμένος με τον Μπρεντ Πέτγουεϊ θα υποδεχτεί ο Ολυμπιακός τη Λαμποράλ Κούτσα στο ΣΕΦ (21:30).

Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ ταλαιπωρήθηκε από ενοχλήσεις στη μέση όλη την εβδομάδα και δεν είχε καταφέρει να προπονηθεί κανονικά, αλλά για μια ακόμη φορά θα σφίξει τα δόντια και θα υπομείνει τους πόνους από το χρόνιο πρόβλημά του.

Αντίθετα, εκτός δωδεκάδας του Ολυμπιακού είναι οι Λαφαγέτ, Αγραβάνης και Παπαπέτρου.*Πηγή: sport-fm.gr*

Φήμες που... δεν διαψεύδονται για Λάτσιο και Μπαλοτέλι!!

Ο ισχυρός άνδρας της Λάτσιο, Κλαούντιο Λοτίτο, απάντησε με αρκετή διπλωματία σε ερώτηση που του έγινε περί των σεναρίων που θέλουν την ομάδα του να εξετάζει το ενδεχόμενο κρούσης στη Λίβερπουλ για τον Μάριο Μπαλοτέλι.  
Ο Ιταλός επιθετικός μπορεί να απέρριψε την προοπτική του επαναπατρισμού για λογαριασμό της Πάρμα, όμως, φαίνεται πως εμφανίζεται πλέον ακόμα ένας «μνηστήρας».
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Λάτσιο είναι τώρα η ομάδα που έχει το όνομα του «super Mario» στη λίστα της, με τον πρόεδρο του συλλόγου, Κλαούντιο Λοτίτο, να μην διαψεύδει τα όσα έχουν γραφτεί.
«Πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν φήμες στις μεταγραφικές περιόδους. Αυτό που έχω να πω είναι πως οι παίκτες που επιλέγονται να έρθουν στην ομάδα μας, πρέπει να πληρούν τα στάνταρ και τις προϋποθέσεις μας». 
*Πηγή: england365.gr*

Ανανεώνει και ο Κουτίνιο!

Μετά την διαφαινόμενη ανανέωση με τον Στέρλινγκ, ο Φελίπε Κουτίνιο παίρνει σειρά για να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ!  
Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός που έχει αποδείξει πολλάκις ότι μπορεί να αλλάξει την εικόνα ενός παιχνιδιού, δίνοντας ταχύτητα, τεχνική και κάτι απρόσμενο στο παιχνίδι της ομάδας του, είναι αυτός στον οποίο ετοιμάζουν νέο συμφωνητικό οι άνθρωποι του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ.
Παρά το γεγονός πως δεσμεύεται μέχρι το 2018, θα του γίνει πρόταση ανανέωσης τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2019 (4,5 χρόνια δηλαδή), με τον Μπρένταν Ρότζερς να έχει αντιληφθεί πως μπορεί να χτίσει γύρω του το μέλλον της Λίβερπουλ, έπειτα και από τις εμπειρίες των δύο τελευταίων χρόνων.
*Πηγή: england365.gr*

«Χτυπάει» Πάτο η ΚΠΡ!

Τρόπο να πάρει τον Αλεξάντρε Πάτο, έστω και με τη μορφή δανεισμού, αναζητά ο Χάρι Ρέντναπ στην ΚΠΡ. Σενάριο πώλησης του Τααράμπ για εξοικονόμηση χρημάτων ώστε να αποκτηθεί ο Βραζιλιάνος. 
Ο 25χρονος επιθετικός που αγωνίζεται στη Σάο Πάουλο με τη μορφή δανεισμού από την Κορίνθιανς, φέρεται να είναι ο παίκτης που θέλει να πάρει στο «Λόφτους Ρόουντ» ο Χάρι Ρέντναπ, επισπεύδοντας τις διαδικασίες στις εναπομείνασες μέρες της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.
Βέβαια, περιμένει τις εξελίξεις από την πιθανή μετακίνηση του Αντέλ Τααράμπ στην Αλ Αχλί προκειμένου να εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία των Ρέιντζερς, ώστε να διατεθούν για την απόκτηση του Πάτο.
*Πηγή: england365.gr*

«Φιτιλιές» ο μάνατζερ του Ντε Χέα!!

Σε εκ νέου αμφιβολία τέθηκε το μέλλον του Νταβίντ Ντε Χέα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά τις δηλώσεις του ατζέντη του, Χόρχε Μέντες, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μεταγραφής του πελάτη του στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Δηλώσεις, που μάλλον δεν ικανοποίησαν τους ανθρώπους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πραγματοποίησε ο Χόρχε Μέντες.
Ο εκπρόσωπος του Νταβίντ Ντε Χέα, αν και σημείωσε αρχικά πως ο Ισπανός κίπερ ανήκει στο δυναμικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, φρόντισε να τονίσει πως... τα πράγματα αλλάζουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
«Ο Νταβίντ είναι απίστευτος, είναι εξαιρετικός. Είναι παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έχει συμβόλαιο εδώ. Πρέπει να το σεβαστείτε αυτό, αλλά τα πράγματα αλλάζουν κάθε πέντε λεπτά», ανέφερε.
Όπως είναι λογικό, τα λεγόμενα του έμπειρου μάνατζερ «φούντωσαν» ακόμα περισσότερο τις φήμες που θέλουν τον 24χρονο κίπερ να πλησιάζει όλο και περισσότερο στη Ρεάλ Μαδρίτης.
*Πηγή: england365.gr*

Χωρίς Basket League το επόμενο Σ/Κ!


Σύμφωνα με πληροφορίες του www.sportfm.gr ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να ορίσει το Άρης-ΠΑΟΚ που είχε διακοπεί και θα διεξαχθεί από την αρχή το προσεχές σαββατοκύριακο.

Χωρίς Basket League το επόμενο Σ/Κ
Την απόφαση να μην διεξαχθεί το προσεχές σαββατοκύριακο η 15η αγωνιστική (δεν έχει οριστεί ακόμα) πήρε ο ΕΣΑΚΕ σύμφωνα με πληροφορίες του www.sportfm.gr. Αιτία το ότι η διοργανώτρια αρχή, θα ορίσει την διεξαγωγή του ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ που είχε διακοπεί και έπειτα από μπαράζ δικαστικών διαβουλεύσεων αποφασίστηκε να αρχίσει από την αρχή.

Έτσι, εκτός απροόπτου, το διήμερο 31 Ιανουαρίου-1 Φεβρουαρίου δεν θα έχουμε πλήρη αγωνιστική, αλλά μόνο την αναμέτρηση των «αιώνιων» αντιπάλων της Θεσσαλονίκης.

Η σχετική ανακοίνωση αναμένεται προσεχώς.*Πηγή: sport-fm.gr*

Κίνα καλεί Αβραάμ!!

Όπως μεταδίδουν πολλά τούρκικα ΜΜΕ, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έχει ξεκινήσει... δίαυλο επικοινωνίας με την Σανγκάη Σενσούα για να διαπραγματευτεί πιθανή μεταγραφή του στην Κίνα!

Κίνα καλεί Αβραάμ!
«Φωτιά» ξέσπασε στην Τουρκία σχετικά με το μέλλον του Αβραάμ Παπαδόπουλος! Όπως μετέδωσε η «Fanatik» και την ακολούθησαν τα υπόλοιπα Μέσα, ο Έλληνας αμυντικός έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Σανγκάη Σενσούα προκειμένου να μετακομίσει στην Κίνα και να γίνει ο πρώτος συμπατριώτης μας που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της χώρας.

Ο 30χρονος στόπερ που ανήκει στην Τραμπζονσπόρ ξεκίνησε... δυνατά στη γείτονα χώρα επί Χαλίλχοτζιτς, ωστόσο στη συνέχεια δεν κατάφερε να διατηρηθεί στην ενδεκάδα της ομάδας, με αποτέλεσμα να ΄χει περιορισμένο χρόνο συμμετοχής. Περισσότερες πληροφορίες για την πρόταση που έχουν καταθέσει οι Κινέζοι ή για το ποσό που προσφέρουν στον άλλοτε αρχηγό του Ολυμπιακού (που προφανώς θα είναι υψηλό) δεν έχει βγει στο φως της δημοσιότητας.

Υπενθυμίζεται πως ο Αβραάμ μετακόμισε στην Τραμπζονσπόρ το καλοκαίρι, λόγω της ρήξης του με τον Μίτσελ και μέχρι σήμερα μετράει 5 συμμετοχές στο τουρκικό πρωτάθλημα κι άλλες τόσες στο Europa League, όπου έχει βρει δίχτυα και μια φορά.*Πηγή: sport-fm.gr*

Έφτασε ο Χάρα!!

Το πόδι του στην Ελλάδα πάτησε ο Φράνκο Χάρα το μεσημέρι της Παρασκευής και πλέον μπαίνει στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση της μεταγραφής του από τον Ολυμπιακό.

Έφτασε ο Χάρα!
Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγο μετά τις 15.00 προσγειώθηκε ο Φράνκο Χάρα.

Τον μεσοεπιθετικός της Μπενφίκα, που δεν προέβη σε κάποια δήλωση κατά την άφιξή του, υποδέχτηκαν άνθρωποι της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με τους οποίους μετέβη άμεσα στου Ρέντη ώστε να περάσει από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να ολοκληρώσει την μεταγραφή του.

Υπενθυμίζεται, πως οι ερυθρόλευκοι έχουν έρθει ήδη σε συμφωνία με τους Πορτογάλους καταβάλλοντας 1.5 εκατ. ευρώ, ενώ οι «Αετοί της Λισαβόνας» διατηρούν και ένα ποσοστό μεταπώλησης. Έτσι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Χάρα θα αποτελέσει την πρώτη χειμερινή μεταγραφή της ομάδας του Πειραιά.



*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανέλαβε ο Γκιρτζίκης!

Και επίσημα ο Γιώργος Γκιρτζίκης πήρε το χρίσμα. Είναι ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας μετά από τις σημερινές αρχαιρεσίες.

Ανέλαβε ο Γκιρτζίκης
Ο Γιώργος Γκιρτζίκης πήρε και επίσημα το χρίσμα! Είναι ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, μετά από την σημερινή εκλογική διαδικασία στην οποία ήταν ο μόνος υποψήφιος.

Στις αρχαιρεσίες που έγιναν σήμερα οι 51 ενώσεις τάχθηκαν στο πλευρό του, ενώ μόλις τέσσερις ψήφισαν «λευκό».

Ο Γκιρτζίκης ήταν πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης για σειρά ετών, ενώ έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ. Το περασμένο έτος είχε αναλάβει την προεδρία της ΚΕΔ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος το Κύπελλο, focus στο πρωτάθλημα!!

Λίγες ημέρες μετά το αποκλεισμό της από το Κύπελλο η Λιόν καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μετς για το Championnat, ώστε να παραμείνει στην κορυφή. Εκτός έδρας δοκιμασίες για Παρί, Μαρσέιγ.

Τέλος το Κύπελλο, focus στο πρωτάθλημα
Το σερί των τεσσάρων συνεχόμενων νικών της Λιόν έσπασε μεσοβδόμαδα και η ομάδα του Ουμπέρ Φουρνιέ το πλήρωσε ακριβά, καθώς η φετινή της πορεία στο Κύπελλο Γαλλίας σταμάτησε απρόσμενα νωρίς, στους «32» της διοργάνωσης. Την Κυριακή υπάρχει το εντός έδρας παιχνίδι με την τέταρτη από το τέλος, Μετς, που δίνει τη δυνατότητα να πάρουν και πάλι τα πάνω τους οι «λιονέ», αλλά και να παραμείνουν μόνοι πρώτοι στο πρωτάθλημα. Μπεντιμό, Κονέ είναι εκτός λόγω Κόπα Άφρικα, ενώ δεν θα αγωνιστεί και ο τραυματίας Μπίσεβατς.

Η δεύτερη του πρωταθλήματος, Μαρσέιγ και η τρίτη, Παρί Σεν Ζερμέν, αγωνίζονται μακριά από την έδρα τους.

Οι Μασσαλοί θα φιλοξενηθούν από τη Νις και παραμένει άγνωστο το αν θα αγωνιστεί ο νεοαποκτηθείς, Μπεν Αρφά, καθώς δεν έχει φθάσει ακόμη η μπλε κάρτα του. Δεν θα αγωνιστούν οι Ανδρέ Αγιού και Ενκουλού, που έχουν ενσωματωθεί στις εθνικές τους ομάδες.

Η Παρί Σεν Ζερμέν αναζητά την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της (μετά την ήττα από την Μπαστιά), αλλά μόνο εύκολη δεν είναι η αποστολή της, καθώς παίζει εκτός με τη Σεντ Ετιέν, με την οποία τη χωρίζει μόλις ένας πόντος. Κλερκ, Πογκμπά, Ντιομάντ θα λείψουν λόγω Κόπα Άφρικα για τους γηπεδούχους και ο Οριέ για τους φιλοξενούμενους.

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

Παρασκευή (23/1)

Νις-Μαρσέιγ (21:30)

Σάββατο (24/1)

Λιλ-Μονακό (18:00)
Μπαστιά-Μπορντό (21:00)
Εβιάν-Τουλούζ (21:00)
Γκινγκάμπ-Λοριάν (21:00)
Μονπελιέ-Ναντ (21:00)

Κυριακή (25/1)

Λιόν-Μετς (15:00)
Ρεμς-Λανς (18:00)
Ρεν-Καέν (18:00)
Σεντ Ετιέν-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

Η επόμενη (23η) αγωνιστική

Παρασκευή (30/1)
Παρί Σεν Ζερμέν-Ρεν (21:30)

Σάββατο (31/1)
Μαρσέιγ-Εβιάν (17:30)
Λανς-Μπαστιά (21:00)
Λοριάν-Μονπελιέ (21:00)
Μετς-Νις (21:00)
Ναντ-Λιλ (21:00)
Τουλούζ-Ρεμς (21:00)
Καέν-Σεντ Ετιέν (21:00)

Κυριακή (01/02)
Μπορντό-Γκινγκάμπ (18:00)
Μονακό-Λιόν (22:00)*Πηγή: sport-fm.gr*

Το παλεύει για Κουλούρη, πάει και για Μουζακίτη!


Αναθερμαίνεται η περίπτωση του Ευθύμη Κουλούρη για τον Πανιώνιο, αν και πρόσφατα εισέπραξε «όχι» από τον ΠΑΟΚ για δανεισμό του. Παράλληλα, έγινε κρούση στον Παναθηναϊκό για τον Μουζακίτη.

Το παλεύει για Κουλούρη, πάει και για Μουζακίτη
Επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα του Ευθύμη Κουλούρη για τον Πανιώνιο. Στην πρώτη προσπάθεια που έγινε από την ομάδα της Νέας Σμύρνης για να αποκτήσουν τον 19χρονο επιθετικό με τη μορφή δανεισμού από τον ΠΑΟΚ, πήραν αρνητική απάντηση. Ωστόσο, σημειώθηκε ανατροπή δεδομένων τις τελευταίες ώρες και σε αυτό έπαιξε ρόλο ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι κοντά στην απόκτηση του Μάρκο Ντέβιτς.

Αν αποκτηθεί ο Σέρβος ποδοσφαιριστής τότε δύσκολα θα βρεθεί χώρος στο φετινό ρόστερ για τον νεαρό ποδοσφαιριστή, που επιθυμεί να πάρει χρόνος συμμετοχής, καθώς δεν έχει παίξει πολύ στο πρώτο μισό της σεζόν.

Στον Πανιώνιο θέλουν και τον Αλέξανδρο Μουζακίτη, που ανήκει στον Παναθηναϊκό και ξεκίνησε τη σεζόν στη Νίκη Βόλου, αλλά πλέον δεν αγωνίζεται η ομάδα της Μαγνησίας στη Super League. Έχουν εκδηλώσει τον ενδιαφέρον τους στον Παναθηναϊκό για τον 20χρονο εξτρέμ και σύντομα θα φανεί εάν θέλει να τον δώσει το «τριφύλλι». Άλλωστε, πρόσφατα οι δύο σύλλογοι συνεργαστήκαν για τον δανεισμό του Σπύρου Ρισβάνη. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Ανασταίνεται» ο ΟΦΗ!

Κοντά στο να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς την Εφορία είναι στον ΟΦΗ και αν τα καταφέρουν θα τους επιτραπεί να κάνουν περιορισμένο αριθμό μεταγραφών. Προσπαθεί να μεταπείσει παίκτες ο Μαχλάς.

«Ανασταίνεται» ο ΟΦΗ
Φως στο τούνελ αρχίζει να φαίνεται σιγά-σιγά στον ΟΦΗ. Οι άνθρωποι του συλλόγου της Κρήτης ρύθμισαν τις οφειλές τους προς το ΙΚΑ και είναι αρκετά πιθανό να συμβεί το ίδιο και για τα χρέη προς την Εφορία. Αν υπάρξει ευτυχή κατάληξη για τους Ηρακλειώτες στο συγκεκριμένο θέμα, τότε θα εξασφαλιστεί φορολογική ενημερότητα.

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν μεταγραφές άμεσα. Ωστόσο, θα παραμείνει ο σχετικός περιορισμός, καθώς δεν έχει χορηγηθεί άδεια το περασμένο καλοκαίρι από την αρμόδια επιτροπή. Ο ΟΦΗ μπορεί να προσθέσει στο ρόστερ του έναν Έλληνα παίκτη άνω των 24 ετών και όσους γηγενείς θέλει κάτω από αυτήν την ηλικία.

Πάντως, από την ομάδα τονίζουν ότι προς το παρών υπάρχει η ομάδα, αλλά δεν μπορούν να πουν με σιγουριά αν θα καταφέρει να μείνει όρθια έως το τέλος της σεζόν.

Την Πέμπτη έγινε συνάντηση του Νίκου Μαχλά με τους Τριποτσέρη, Στάθη και Μακρή, καθώς η προσφυγή τους θα εκδικαστεί την Τρίτη. Επιπλέον, αναμένεται να υπάρξει επαφή με τον Περογαμβράκη και άλλους παίκτες, ώστε να τους πειστούν να παραμείνουν στον ΟΦΗ.

Συνεδριάζει σήμερα (18:00) το Δ.Σ. της ΠΑΕ και ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης είναι ο διαχειριστικός έλεγχος που ζητούν να γίνει μέλη του Δ.Σ. καθώς και οι μέτοχοι της ΠΑΕ προκειμένου να διερευνηθεί η οικονομική διαχείριση της ομάδας τα τελευταία χρόνια. *Πηγή: sport-fm.gr*

Βλέπει προς έξοδο ο Ντουρμάζ!

Ο πατέρας και… μάνατζερ του Τζίμι Ντουρμάζ δήλωσε σε τουρκικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι ο γιος του θα αποδεχθεί την πρόταση από την Φενέρμπαχτσέ εάν τελικά αυτή του γίνει.

Βλέπει προς έξοδο ο Ντουρμάζ

Μάλιστα, ο πατέρας του Τζίμι Ντουρμάζ, Σιμών, ο οποίος λειτουργεί και ως μάνατζερ του γιου του, μίλησε χθες σε τουρκικό ραδιοφωνικό σταθμό για το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Φενέρμπαχτσέ και ήταν ξεκάθαρος.

«Ναι, αν έρθει πρόταση, ο γιος μου θα τη δεχθεί», ήταν τα λόγια του πατέρα του Ντουρμάζ σε ερώτηση που δέχθηκε από τούρκο δημοσιογράφο για το ενδεχόμενο που θα δεχθεί πρόταση από την τουρκική ομάδα για να αγωνιστεί σε αυτή.

Στον Ολυμπιακό, είναι δεδομένο ότι παρακολουθούν την αγορά για κάποια δελεαστική περίπτωση ακραίου χαφ, ο οποίος θα είναι καλύτερος από τον Ντουρμάζ για να τον αποκτήσουν.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανεβαίνει επίπεδο ο ΠΑΟΚ!!

Ο ΠΑΟΚ κάνει μεταγραφικό ντεμαράζ, καθώς οι Ντέβιτς, Ρικάρντο Κόστα είναι έτοιμοι να μετακομίσουν στη Θεσσαλονίκη. Κλείνει Κοροβέση για το καλοκαίρι, σύμφωνα με τη «SportDay».

Ανεβαίνει επίπεδο ο ΠΑΟΚ
Αισιοδοξία υπάρχει στον ΠΑΟΚ ότι θα ολοκληρωθούν δύο πολύ καλές μεταγραφές, αυτή του Μάρκο Ντέβιτς και του Ρικάρντο Κόστα. Όπως έχει γίνει γνωστό από το απόγευμα της Πέμπτης οι δύο αυτές υποθέσεις είναι σε καλό δρόμο για τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Με τον πρώτο υπάρχει ουσιαστικά συμφωνία, καθώς άναψε το «πράσινο φως» και ο Ιβάν Σαββίδης. Επιπλέον, η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι κοντά στο να τα βρει με και με την Ρούμπιν για δανεισμό ενός έτους, ενώ πιέζει και τον σύλλογο του Καζάν και ο 31χρονος επιθετικός, καθώς ξέρει πως δύσκολα θα βρει αρκετό χρόνο συμμετοχής στη νυν ομάδα. Είναι πιθανό να μπει ρήτρα στο συμβόλαιο του Σέρβου επιθετικού, που θα αγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ.

Στον ΠΑΟΚ θεωρούν ότι θα καταφέρουν να πάρουν και τον Ρικάρντο Κόστα. Στην παρούσα φάση περιμένουν να μείνει ελεύθερος από την Αλ Σαϊλίγια ο Πορτογάλος στόπερ. Αυτό αναμένεται να γίνει άμεσα. Για τον 33χρονο ποδοσφαιριστή υπάρχει ενδιαφέρον και από τη Σπόρτινγκ Λισαββώνας, όπως αναφέρεται στην πατρίδα του. Πάντως, στην ομάδα της Θεσσαλονίκης θεωρούν ότι θα καταφέρουν να αποσπάσουν το «ναι» του.

Σε όλα αυτά πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι υπάρχει και ο Κριστιάν Νομπόα, συγκριτικά με το ρόστερ που υπήρχε στο πρώτο μισό της τρέχουσας σεζόν.

Ίσως γίνει κίνηση και για την απόκτηση ενός αριστερού μπακ. Ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει πει ύστερα από το ματς με τον Πλατανιά ότι δεν υπολογίζει τους Τζαβέλλα, Σπυρόπουλο και πως δεν πρόκειται να συμπεριληφθούν ξανά στην αποστολή. Οπότε απομένει μόνο ο Ράζβαν Ρατς ως καθαρή επιλογή, ενώ κόντρα στους Κρητικούς κάλυψε τη θέση ο Γιάννης Σκόνδρας.

Παράλληλα, φημολογείται ότι είναι κλεισμένος για το καλοκαίρι ο Νίκος Κοροβέσης, που αγωνίζεται στον ΠΑΣ Γιάννινα. Πρόκειται για παίκτη που αγωνίζεται αριστερά στο κέντρο, αλλά και στην άμυνα, αλλά μάλλον δεν συνδέονται αυτές οι δύο περιπτώσεις, διότι στον ΠΑΟΚ διακρίνουν ότι δύσκολα μπορεί να βγει η σεζόν με έναν παίκτη σε αυτή τη θέση.

Σήμερα στις 18:00 στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ δίνει διεθνές παιχνίδι. Πρόκειται βέβαια για τον φιλικό αγώνα κόντρα στη σερβική Μλάντοστ, την έβδομη ομάδα του σερβικού πρωταθλήματος. Στο παιχνίδι αυτό θα παίξει αρκετά και ο Νομπόα, αλλά και ο Παπαγιαννόπουλος. Όπως αποφάσισαν από τον ΠΑΟΚ, το παιχνίδι θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι Τζαζ δεν μάσησαν…!

Τι κι αν γνώρισαν τη συντριβή στο προηγούμενο παιχνίδι τους; Οι Τζαζ δεν μάσησαν απέναντι στους Μπακς και τους νίκησαν στο Μιλγουόκι με 99-101.

Οι Τζαζ δεν μάσησαν…
Τι κι αν γνώρισαν τη συντριβή στο προηγούμενο παιχνίδι τους; Οι Τζαζ δεν μάσησαν απέναντι στους Μπακς και τους νίκησαν στο Μιλγουόκι με 99-101.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν από τους καλύτερους της ομάδας του αλλά δεν μπόρεσε να την οδηγήσει στην επικράτηση. Σε 28 λεπτά συμμετοχής είχε 13 πόντους με καλά ποσοστά, έξι ριμπάουντ, 3 ασίστ, και 5 κλεψίματα βοήθησε αρκετά αλλά δεν κατάφερε κάτι περισσότερο…

Οι Τζαζ είχαν τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο. Εκμεταλλεύθηκαν το κακό ξεκίνημα των Μπακς και μπόρεσαν να έχουν το προβάδισμα μέχρι και το τέλος του 53-47, ενώ είχαν «ανεβάσει» τη διαφορά στους 14 πόντους.

Οι Μπακς αντέδρασαν στην τρίτη περίοδο, πέρασαν μπροστά στο σκορ με τη διαφορά μάλιστα στους 11 πόντους. Η τέταρτη περίοδος όμως άνηκε στους φιλοξενούμενους. Έξι λεπτά πριν το τέλος του αγώνα το σκορ ήταν στα ίσα (91-91). Οι Τζαζ είχαν και ένα σερί 8-0 με αποτέλεσμα να παίρνουν τη διαφορά που τους έδωσε και το παιχνίδι.

Την ίδια στιγμή στο Σικάκο οι Μπουλς ήταν σαφώς ανώτεροι απέναντι στους Σπερς. Ο Ρόουζ ήταν εξαιρετικός και τους οδήγησε στη νίκη έχοντας συμμετοχή σε 27 λεπτά αγώνα. Ακόμη κι έτσι όμως η συμβολή του στο σκοράρισμα ήταν μεγάλη και όσο ήταν στο παρκέ έδινε τις λύσεις για τους γηπεδούχους. Ακόμη κι όταν δεν ήταν όμως είχε… φροντίσει να δώσει την αυτοπεποίθηση στους συμπαίκτες του για να «τελειώσουν» τους πρωταθλητές.

Τα αποτελέσματα στα παιχνίδια του ΝΒΑ που έγιναν τα ξημερώματα:

Λος Άντζελες Κλίπερς – Μπρούκλιν Νετς 123-84
(Γκρίφιν 24, Ρέντικ 17, Κρόουφορντ 17 – Πλάμλι 16, Μόρις 11, Τζόρνταν 11)

Πόρτλαντ ΤρέιλΜπλέιζερς – Μπόστον Σέλτικς 89-90
(Λίλαρντ 21, Μάθιους 18, Κέιμαν 13 – Μπράντλεϊ 18, Σάλινγκερ 17, Μπας 13)

Σικάγο Μπουλς – Σαν Αντόνιο Σπερς 104-81
(Ρόουζ 22, Μπάλτερ 17, Γκίμπσον 15 – Λεόναρντ 16, Μιλς 12, Τζόζεφ 11)

Μιλγουόκι Μπακς – Γιούτα Τζαζ 99-101
(Νάιτ 16, Ντάντλεϊ 16, Αντετοκούνμπο 13 – Χάουαρντ 24, Κάντερ 23, Γκόμπερτ 14) *Πηγή: sport-fm.gr*

Τρίβουν τα χέρια τους για Πέτριτς!

Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί στον Παναθηναϊκό για την αγωνιστική κατάσταση του Μλάντεν Πέτριτς και δεν είναι απίθανο να γίνει κάποια κίνηση για την ανανέωση του συμβολαίου του που λήγει το καλοκαίρι.

Τρίβουν τα χέρια τους για Πέτριτς
Απολύτως ευχαριστημένοι είναι στον Παναθηναϊκό με την εικόνα που δείχνει ο Μλάντεν Πέτριτς τον τελευταίο καιρό. Ο Κροάτης επιθετικός δεν έχει πετύχει πολλά γκολ, αν και έχει σημειώσει δύο που έχουν δώσει δύο «τρίποντα» στους «πράσινους», με Παναιτωλικό εκτός και Λεβαδειακό εκτός. Ωστόσο, δεν παίζει συνήθως στην κορυφή και βοηθάει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της ομάδας, «γλυκαίνοντας» το. Αυτό έκανε και στην αναμέτρηση με τη SKODA Ξάνθη για το Κύπελλο, όπου έπαιξε περίπου μισή ώρα, μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο αντί του Τριανταφυλλόπουλου.

Μέχρι πρόσφατα υπήρχε προβληματισμός για την απόδοση του 33χρονου ποδοσφαιριστή και λίγο καιρό πριν ξεκινήσει η χειμερινή μεταγραφική περίοδος, είχαν «φουντώσει» οι φήμες ότι θα γίνει αναζήτηση για έναν παίκτη που αγωνίζεται στη θέση του.

Το κλίμα έχει φτιάξει για τον Πέτριτς εσχάτως στον πράσινο «στρατόπεδο». Το συμβόλαιο του λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και από εκεί που φαινόταν ότι είναι απίθανο να γίνει κίνηση για να ανανεωθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, πλέον δεν πρέπει να αποκλειστεί κανένα σενάριο.

Μάλιστα, ο Πέτριτς δένει και πολύ καλά με τον Μάρκους Μπεργκ, ενώ οι δύο τους έχουν συνυπάρξει στο Αμβούργο από το 2009 έως το 2012. Ο Σουηδός εκτός από δεινός εκτελεστής είναι καλός και στο να κάνει… χαρούμενους τους συμπαίκτες του. Στον ενάμιση χρόνο περίπου που βρίσκεται στον Παναθηναϊκό έχει σημειώσει 35 γκολ και έχει βγάλει 14 ασίστ. Τις δέκα στην περυσινή σεζόν και τις υπόλοιπες στη φετινή. *Πηγή: sport-fm.gr*

Φορ-τσάρει η ΑΕΚ!

Σίγουρη θεωρείται η απόκτηση ενός επιθετικού περιοχής από την ΑΕΚ στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, καθώς οι άνθρωποι της Ένωσης εντείνουν τις προσπάθειες τους για να κλείνουν αυτό το μέτωπο.

Φορ-τσάρει η ΑΕΚ
Απίθανο θεωρείται το να μην προστεθεί στο ρόστερ της ΑΕΚ ένας επιθετικός μέχρι το τέλος της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου. Απομένουν δέκα ημέρες μέχρι τη λήξη της και οι «κιτρινόμαυροι» θα εξαντλήσουν κάθε χρονικό περιθώριο για να κλείσουν έναν φορ μέχρι την 1η Φεβρουαρίου.

Κρίνεται πως είναι δύσκολο να βγει η χρονιά με μόνο καθαρό παίκτη περιοχής τον Μπρέσεβιτς, καθώς ο Αραβίδης προτιμάται στα αριστερά και τον τελευταίο καιρό τα πάει πολύ καλά εκεί. Άλλωστε σε αυτή τη θέση ανέβασε τις μετοχές του τα τελευταία χρόνια.

Ο Ούγκο Αλμέιδα χάθηκε, καθώς κατέληξε στη Ρωσία (Κράσνονταρ), ενώ δεν προχώρησε και η περίπτωση του Σα και ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς έχει ψηλά στη λίστα του 2-3 περιπτώσεις. Φαίνεται πως αυτή που έχει ξεχωρίσει δεν έχει βγει προς τα έξω. Δεν είναι δηλαδή από αυτές που έχουν γραφτεί ή ακουστεί. Είναι πιθανό εντός του Σαββατοκύριακου ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ να κάνει ταξίδι με στόχο να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Πάντα είναι στα υπόψιν και ο Μακόλει Κρισάντους. Άλλωστε, είναι ένας παίκτης που ξέρει καλά ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς από την κοινή τους θητεία στη Λας Πάλμας, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι θα μείνει ελεύθερος από τη Σίβασπορ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ραντεβού Καραγκούνη-Μαρκαριάν!

Συνάντηση με τον Σέρχιο Μαρκαριάν θα έχει σήμερα ο Γιώργος Καραγκούνης, ενώ ο Ουρουγουανός είναι φαβορί για τον πάγκο της Εθνικής. Τι αναμένεται να του προτείνει. Αναλαμβάνει ο Γκιρτζίκης στην ΕΠΟ.

Ραντεβού Καραγκούνη-Μαρκαριάν

Οι άνθρωποι της ΕΠΟ είναι διατεθειμένοι να διαθέσουν για τον Μαρκαριάν (και γενικότερα για όποιον διαδεχθεί τον Κλαούντιο Ρανιέρι) 300.000 ευρώ για συμβόλαιο που θα τεθεί σε ισχύ από τώρα και θα λήξει μετά το τέλος του Euro 2016, δηλαδή του χρόνου το καλοκαίρι. Επιπλέον, θα δοθούν 100.000 για το τεχνικό τιμ. Ο πρώην κόουτς των Παναθηναϊκού, Ιωνικού, Ηρακλή μοιάζει φαβορί αυτήν τη στιγμή για να διαδεχθεί τον Ιταλό στο τιμόνι της Εθνικής και φαίνεται πως δύσκολα το οικονομικό θα αποτελέσει εμπόδιο, ώστε να μην δώσουν τα χέρια οι δύο πλευρές.

Όμως, καλό είναι να περιμένουμε να γίνει η συνάντηση για να βγουν ποιο ασφαλή συμπεράσματα. Από εκεί και πέρα επικρατέστερος για να γίνει βοηθός του νέου τεχνικού μοιάζει στην παρούσα φάση ο Νίκος Κωστένογλου και το συγκεκριμένο ζήτημα το χειρίζεται επίσης ο Καραγκούνης.

Είναι πολύ πιθανό να γίνει συνάντηση στη Μαδρίτη και με τον Μίτσελ. Τον έχει σε εκτίμηση ο «Κάρα», αλλά το γεγονός ότι δεν έχει αναλάβει ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού σε πάγκο Εθνικής είναι ένα μεγάλο ντεζαβαντάζ και προκαλεί δισταγμό, καθώς είναι σε κρίσιμο σταυροδρόμι η πορεία της Εθνικής προς το Euro.

Γκιρτζίκης και… επίσημα

Σήμερα στις 10:00 θα γίνουν οι εκλογές στην ΕΠΟ σε ξενοδοχείο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για τον νέο πρόεδρο της Ομοσπονδίας. Ουσιαστικά θα επικυρωθεί ότι ο Γιώργος Γκιρτζίκης θα διαδεχθεί τον Γιώργο Σαρρή, καθώς είναι ο μοναδικός υποψήφιος και το μόνο που έχει ενδιαφέρον είναι να μάθουμε το τελικό… σκορ.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το «χρέος» του Ολυμπιακού!!

Η Λαμποράλ Κούτσα έχει χορηγό τράπεζα. Κι ο Ολυμπιακός κάτι της χρωστά από τον πρώτο γύρο και καλείται απόψε να το… ξεπληρώσει στο ΣΕΦ φτάνοντας στο 4/4 στο Top 16.

Το «χρέος» του Ολυμπιακού

Και λέμε «θεωρητικά ευκολότερου», γιατί οι Βάσκοι-που έχουν αλλάξει πολλούς παίκτες σε σχέση με την προηγούμενη φάση-δεν είναι αμελητέα ποσότητα και ο Ολυμπιακός δεν θα είναι πλήρης. Για την ακρίβεια, πέρα από τις γνωστές εδώ και καιρό απουσίες των Παπαπέτρου και Αγραβάνη, δεν υπολογίζει σίγουρα στον Λαφαγέτ, ενώ αμφίβολος είναι ο Πέτγουεϊ, που θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμος σε μια ομάδα που στηρίζεται πολύ στη θέση «4».

Οι Πειραιώτες γνωρίζουν καλά πως έχουν ανάγκη τη νίκη, για να «αχρηστευτεί» το άριστο ξεκίνημα που έχουν κάνει μέχρι τώρα στον έκτο όμιλο. Στον αντίποδα, η Λαμποράλ Κούτσα έχοντας μόλις μια νίκη μετά από τρία ματς και πρόσφατη την απογοήτευση της απουσίας από το Final 8 (καθώς τερμάτισε ένατη στο φινάλε του πρώτου γύρου στην ACB) ψάχνει μια μεγάλη νίκη για να της δώσει ώθηση πρόκρισης. Στο ρόστερ της υπάρχουν και δύο γνωστά πρόσωπα, ο Μίρζα Μπέγκιτς που πέρσι αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό, αλλά και ο Μάικ Τζέιμς που αποκτήθηκε φέτος από τον Κολοσσό.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Μιλιβόγε Γιόβτσιτς (Σερβία), Τολγκά Σαχίν (Ιταλία) και Μπόρις Σούλγκα (Ουκρανία).

Η στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων

inner

Αφεντικό στο ΣΕΦ

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 26 φορές και στις οκτώ από τις τελευταίες εννιά σεζόν της Ευρωλίγκας, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν 14 νίκες έναντι 12 των Βάσκων. Ο Ολυμπιακός έχει 10 νίκες σε 13 ματς ως γηπεδούχος, εκ των οποίων οι οκτώ συνεχείς. Η πιο πρόσφατη ήττα του ήταν αυτή με 95-89 στο ΣΕΦ για τα play offs του 2007, που σήμανε και τον αποκλεισμό του. Φέτος οι Πειραιώτες επικράτησαν δύσκολα με 63-57 στο ΣΕΦ και έχασαν 89-70 στη Βιτόρια για την πρώτη φάση. Αναλυτικά η προϊστορία:

22/02/2001 Ολυμπιακός-Ταουγκρές 72-78 (Προημιτελικά)
28/02/2001 Ταουγκρές-Ολυμπιακός 98-76 (Προημιτελικά)
20/11/2003 Ταουγκρές-Ολυμπιακός 92-77(Κανονική Περίοδος)
21/01/2004 Ολυμπιακός-Ταουγκρές 81-72 (Κανονική Περίοδος)
10/03/2004 Ολυμπιακός-Ταουγκρές 83-85 (Top 16)
07/04/2004 Ταουγκρές-Ολυμπιακός 87-82 (Top 16)
25/10/2006 Ολυμπιακός-Ταουγκρές 97-78 (Κανονική Περίοδος)
13/12/2006 Ταουγκρές-Ολυμπιακός 89-74 (Κανονική Περίοδος)
03/04/2007 Ταουγκρές-Ολυμπιακός 84-59 (Play offs)
05/04/2007 Ολυμπιακός-Ταουγκρές 89-95 (Play offs)
25/10/2007 Ολυμπιακός-Ταουγκρές 95-90 (Κανονική Περίοδος)
12/12/2007 Ταουγκρές-Ολυμπιακός 75-64 (Κανονική Περίοδος)
05/02/2009 Ολυμπιακός-Ταουγκρές 73-70 (Top 16)
12/03/2009 Ταουγκρές-Ολυμπιακός 80-88 (Top 16)
28/01/2010 Κάχα Λαμποράλ-Ολυμπιακός 85-89 (Top 16)
04/03/2010 Ολυμπιακός-Κάχα Λαμποράλ 102-85 (Top 16)
02/11/2011 Κάχα Λαμποράλ-Ολυμπιακός 81-79 (Κανονική Περίοδος)
08/12/2011 Ολυμπιακός-Κάχα Λαμποράλ 84-82 (Κανονική Περίοδος)
11/10/2012 Ολυμπιακός-Κάχα Λαμποράλ 85-81 (Κανονική Περίοδος)
17/11/2012 Κάχα Λαμποράλ-Ολυμπιακός 72-89 (Κανονική Περίοδος)
27/12/2012 Κάχα Λαμποράλ-Ολυμπιακός 82-74 (Top 16)
22/03/2013 Ολυμπιακός-Λαμποράλ Κούτσα 82-74 (Top 16)
24/01/2014 Λαμποράλ Κούτσα-Ολυμπιακός 70-89 (Top 16)
21/03/2014 Ολυμπιακός-Λαμποράλ Κούτσα 89-59 (Top 16)
24/10/2014 Ολυμπιακός-Λαμποράλ Κούτσα 63-57 (Κανονική Περίοδος)
27/11/2014 Λαμποράλ Κούτσα-Ολυμπιακός 89-70 (Κανονική Περίοδος)

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Ε’ Όμιλος
Γαλατάσαραϊ-Άλμπα Βερολίνου 65-75
Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός 83-65
Ζαλγκίρις Κάουνας-Μακάμπι Τελ Αβίβ (23/1, 19:45)
Μπαρτσελόνα-Ερυθρός Αστέρας (23/1, 21:45)
Βαθμολογία: Ρεάλ 4-0, Παναθηναϊκός 2-2, Μακάμπι 2-1, Γαλατάσαραϊ 2-2, Μπαρτσελόνα 1-2, Ζαλγκίρις 1-2, Άλμπα 2-2, Ερυθρός Αστέρας 0-3.

Στ’ Όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ουνικάχα Μάλαγα 101-74
Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 71-82
Νίζνι-Αναντολού Εφές (23/1, 18:30)
Ολυμπιακός-Λαμποράλ Κούτσα (23/1, 21:30)
Βαθμολογία: ΤΣΣΚΑ 4-0, Ολυμπιακός 3-0, Εφές 2-1, Φενέρ 2-2, Νίζνι 1-2, Λαμποράλ 1-2, Αρμάνι 1-3, Μάλαγα 0-4. *Πηγή: sport-fm.gr*

Λεπτομέρειες για Νέτο!!

Ο Ολυμπιακός περιμένει σήμερα τον Χάρα για τα διαδικαστικά, και τη Ζενίτ να βρει παίκτη για να ανάψει το «πράσινο» φως για τον Νέτο.

Λεπτομέρειες για Νέτο

Οι ερυθρόλευκοι χθες προχώρησαν αρκετά την… υπόθεση του Χάρα, ο οποίος αναμένεται σήμερα στην Αθήνα για να κλείσει, αλλά και αυτή του Νέτο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι Πειραιώτες είναι πολύ κοντά στη συμφωνία με την Ζενίτ για τον δανεισμό του πορτογάλου κεντρικού αμυντικού μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ωστόσο για να «κλείσει» η υπόθεση, απομένει μια σημαντική λεπτομέρεια. Πρέπει η Ζενίτ να βρει παίκτη για να καλύψει το κενό του. Στο… λιμάνι υπάρχει αισιοδοξία όμως ότι το θέμα θα κλείσει σύντομα.

Τα μεταγραφικά θέματα δεν θα κλείσουν εδώ για τον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ερυθρόλευκοι έχουν «ανοικτές» τις κεραίες τους για κάποια καλή περίπτωση εξτρέμ, κάτι που θα σημάνει και την αποχώρηση του Ντουρμάζ.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τον ΠΑΟΚ…»

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τις κινήσεις του ΠΑΟΚ και για τα καλύτερα που έρχονται στην Τούμπα το καλοκαίρι!
Πέμπτη βράδυ και ο ΠΑΟΚ έχει κλείσει τον Νομπόα (ο καλύτερος, ο πιο ποιοτικός και ίσως ο ακριβότερος ελεύθερος χαφ στην Ευρώπη!) αλλά και τον ομογενή Παπαγιαννόπουλο. Αυτά είναι δεδομένα, ενώ άλλες ομάδες δεν έχουν κάνει καμία κίνηση, παρά το ότι (όπως ο ΠΑΟΚ) γνωρίζουν τα κενά τους εδώ και πολλούς-πολλούς μήνες…

Πάμε τώρα και στα ενδεχόμενα… Πιθανά (ναι μεν…) αλλά ενδεχόμενα. Γιατί πρέπει να είμαστε ακριβείς σε αυτά που γράφουμε κι’ αν δεν πέσουν υπογραφές, ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει τελειώσει…

Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από ακραίο μεσοεπιθετικό, με ατομική ενέργεια, προφανώς γκολ και ασίστ, έναν πειθαρχημένο παίκτη όμως, που παίζοντας (για παράδειγμα) αριστερό χαφ, δεν θα αμελεί να καλύψει τα ανεβάσματα του Ρατς… Του προτάθηκε και συμφώνησε να αποκτήσει με δανεισμό από την Ρούμπιν Καζάν, τον εκπληκτικό Ντέβιτς. Έναν σκόρερ άλλου επιπέδου… Έναν πιο περιφερειακό επιθετικό (παλιότερα έπαιζε και πλάγια) που… την βάζει μέσα με κάθε πιθανό τρόπο. Φοβερή τεχνική κατάρτιση, Σερβική νοοτροπία με μεγάλες παραστάσεις και εμπειρίες στην Ευρώπη….

Ο ΠΑΟΚ έχει συμφωνήσει και με τον Πορτογάλο Ρικάρντο Κόστα, που πρέπει να μείνει ελεύθερος από την ομάδα του Κατάρ για να υπογράψει. Τον πρώην στόπερ της Πόρτο, της Βολφσμπουργκ, τον αρχηγό της Βαλένθια…

Αν «κλείσουν» οι δύο παίκτες, τότε ο ΠΑΟΚ μέσα στον χειμώνα θα έχει φέρει στην μίζερη Ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα… Νομπόα- Ρικάρντο Κόστα-Ντέβιτς!!

Για το Νομπόα, Μέσο Ενημέρωσης στην Σεβίλλη έγραψε πριν λίγες ημέρες: «Προτίμησε τα λεφτά του ΠΑΟΚ από την Σεβίλλη. Δεν μπορούσε η Ισπανική ομάδα να φθάσει σε τέτοια επίπεδα…».

Για τον Κόστα που δεν κατάφερε να αποκτήσει νωρίτερα ο Ολυμπιακός, γράφει απόψε η O’ Jogo ότι… οι Πορτογάλοι δεν μπορούσαν να ανταγωνιστούν οικονομικά τον ΠΑΟΚ…      

Ο οποίος ΠΑΟΚ, τις πιο μεγάλες μεταγραφές τις κρατάει για το καλοκαίρι… Γιατί τότε θα φτιαχτεί η πολύ μεγάλη ομάδα, που ΠΡΕΠΕΙ να παίξει σε ένα καθαρό Ελληνικό πρωτάθλημα… (Οι δικαστικοί ξέρουν αν θα καθαρίσει…).  

* Ο βοηθός Παστρωμάς σταμάτησε παίκτη της Κέρκυρας προ τετ α τετ στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και έκτοτε αναζητείται η τύχη του… Τον εξαφάνισαν και έστειλαν το μήνυμα ! Ο βοηθός Σίπκας, σταμάτησε (την περασμένη Κυριακή) αδικαιολόγητα τον Κάπελ του Παναιτωλικού πριν από τετ α τετ στο ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά… ορίστηκε αμέσως μετά (αυτή την Κυριακή) σε αγώνα Αστέρας-Πανιώνιος, όπου παίζει φυσικά και ο Μήτσιος που τους άρεσε με όσα έκανε στην Λέσβο κατά του ΠΑΟΚ. Υπάρχει κανείς που δεν καταλαβαίνει ή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει για το πώς παίζεται το πρωτάθλημα και πώς το κύκλωμα πιέζει τους διαιτητές; Ακόμη αμφιβάλει κανείς για το πώς και αν λειτουργεί (ακόμη και τώρα) η οργάνωση;  
* Στο μπάσκετ το ΑΣΕΑΔ ανέλαβε φέτος δύο φορές (και τις δύο με άμεσο ή έμμεσο θύμα τον  ΠΑΟΚ) την πρωτοφανή ευθύνη να αποφασίζει για τις τύχες αγώνων μπάσκετ. Την επόμενη φορά που δεν θα τηρηθούν οι κανονισμοί και ειδικά στο θέμα εκκένωσης γηπέδου, ας μην αναρωτηθούν ποιος και τι φταίει. Το δεδικασμένο του Άρης-ΠΑΟΚ (όπου το ματς επαναλαμβάνεται παρά την απόφαση των διαιτητών) είναι ότι πιο επικίνδυνο έχει προκύψει από «δικαστική» απόφαση στον Ελληνικό αθλητισμό.  

* Και μία παρέμβαση σε… άλλο θέμα. Πολλές φορές έχουμε κατανοήσει τις θέσεις του Παναθηναϊκού, αφού οι πράσινοι θέτουν θέματα που αφορούν την λειτουργία του Ελληνικού ποδοσφαίρου και έχουν –σε πολλές περιπτώσεις- ανάλογα παράπονα με τον ΠΑΟΚ.
Στο θέμα της Ξάνθης όμως εκτιμούμε ότι και ο προπονητής και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κάνουν λάθος. Δεν ξέρουμε (ή δεν μας απασχολεί αυτή την στιγμή) τι έκανε ή τι δεν έκανε η Ξάνθη και ο Πανόπουλος πριν πέντε ή δέκα χρόνια. Τώρα όμως (τα τελευταία δύο χρόνια ειδικά) η Ξάνθη ΔΕΝ πιστεύουμε ότι μπορεί να κατηγορηθεί για περίεργες φιλίες, σχέσεις και υποτέλειες… Εντός γηπέδων, εκτός αυτών, αλλά και στην λίγκα.  Ξάνθη και Παναιτωλικός (αυτές οι δύο ΠΑΕ ειδικά) δεν μπορούν να εμπλέκονται στα γνωστά σενάρια και στις φιλίες που οδηγούν σε καταστάσεις που δυσφημούν το ποδόσφαιρό μας.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Καμπάτσο το’ ριξε στο Διαμαντίδη!!

Ευθύνη στον Διαμαντίδη για το μεταξύ τους επεισόδιο έριξε ο Καμπάτσο. «Κάλυψε» τον Αργεντινό ο προπονητής της Ρεάλ, Πάμπλο Λάσο. Το πήρε για αστείο ο Ρέγες.

Ο Καμπάτσο το’ ριξε στο Διαμαντίδη!
Υπεύθυνο για το μεταξύ τους «θερμό» επεισόδιο που οδήγησε στη… λαβή που έκανε στον Δημήτρη Διαμαντίδη χαρακτήρισε ο Φακούντο Καμπάτσο τον αρχηγό του Παναθηναϊκού.

Ο προπονητής του στη Ρεάλ, Πάμπλο Λάσο, κάλυψε τον παίκτη του δηλώνοντας στον ισπανικό Τύπο πως «… ο Καμπάτσο ήταν στενοχωρημένος. Είπε πως το ξεκίνησε ο Διαμαντίδης. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο δεν πρέπει να αντιδράς, αλλά όταν βρεθείς σε μια τέτοια κατάσταση είναι λογικό να νευριάσεις».

Ο ίδιος ο Καμπάτσο αρκέστηκε να δηλώσει πως «… τέτοια περιστατικά συμβαίνουν σε έναν αγώνα», ενώ στην πλάκα το έριξε ο Φελίπε Ρέγες. «Ξέραμε πως ο Καμπάτσο ήταν δυνατός, επειδή έχει μεγάλες πλάτες, αλλά δεν περιμέναμε να σηκώσει έτσι τον Διαμαντίδη», είπε ο αρχηγός της Ρεάλ.

Μόνο ο Καμπάτσο και ο Διαμαντίδης θα θυμούνται αυτό το ματς!!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για την αναμενόμενη «βαριά» ήττα του ελλιπέστατου Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη, την Αλμπα που έχει φέρει τα πάνω - κάτω στον όμιλο και τον Καμπάτσο που ήταν τυχερός που έκανε τον... παλαιστή στον Διαμαντίδη κι όχι σε κανέναν άλλον.
Η... υποχρέωση βγήκε στη Μαδρίτη και το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό με τα προβλήματα που μαστίζουν τον Παναθηναϊκό το τελευταίο διάστημα. Με τόσες απουσίες, σ’ ένα ρόστερ με συγκεκριμένες ελλείψεις, το -18 από τη Ρεάλ ήρθε απόλυτα φυσιολογικά για τους «πράσινους» που στοχεύουν σε άλλα εκτός έδρας παιχνίδια κι όχι σ’ αυτό απέναντι στο φαβορί του ομίλου.
Ο Παναθηναϊκός άντεξε όσο άντεχαν οι 7-8 ετοιμοπόλεμοι παίκτες που ήταν στη διάθεση του Ιβάνοβιτς, είχε κάποια λίγα καλά διαστήματα, όπως για παράδειγμα αυτό στη γ’ περίοδο, όταν πλησίασε και στους 4 πόντους, αλλά δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, δεδομένου ότι αγωνίστηκε μ’ έναν ψηλό, με... μισό σμολ φόργουορντ και δύο γκαρντ που είναι απαραίτητα σε παιχνίδια τέτοιου ρυθμού.
Αν σ’ αυτό προσθέσουμε τα 22 λάθη του Παναθηναϊκού έναντι μόλις 9 της Ρεάλ, το ποσοστό στα τρίποντα που μετά βίας ξεπέρασε το 25% και το γεγονός ότι οι «πράσινοι» έβγαλαν το ματς με μόλις 18 φάουλ, τότε αντιλαμβάνεται κανείς πως το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό. Ενδεχομένως μάλιστα, το σκορ να ήταν μεγαλύτερο, αν η Ρεάλ ήταν σε καλύτερη μέρα ή αν ο Λάσο «πατούσε» γκάζι και δεν έκανε συντήρηση, βλέποντας τον Παναθηναϊκό σ’ αυτή την κατάσταση.
Σε ατομικό επίπεδο δεν έχεις να πεις πολλά. Ο Διαμαντίδης είχε κέφια από το ξεκίνημα, ο Σλότερ είχε τα κλασικά καλά διαστήματα, αλλά του έλειψε η διάρκεια, ο Νέλσον άργησε να μπει στο πνεύμα του ματς, ενώ ο Μπατίστα πάλευε απελπιστικά μόνος του και σ’ αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να κρίνεται με επιείκεια. Ο Μπλουμς έδωσε το μακρινό σουτ, ενώ ο Χαραλαμπόπουλος έπαιξε στην αρχή των δύο ημιχρόνων, αλλά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ο Ιβάνοβιτς προτίμησε να παίξει με χαμηλό σχήμα και τον Διαμαντίδη σε θέση «3».
Κι αν η ήττα αυτή δεν «πονάει» δεδομένων των προβλημάτων, το «διπλό» της Αλμπα επί της Γαλατασαράι στην Τουρκία, μάλλον «πόνεσε» και προβλημάτισε τον Παναθηναϊκό. Οι Γερμανοί «καθάρισαν» πρώτα την Μπαρτσελόνα, πέτυχαν σπουδαία νίκη στην Πόλη και στην ουσία αναγκάζουν τον Παναθηναϊκό να πετύχει τα ίδια ή να απαντήσει με δικά» του «διπλά» σε Τουρκία και Βερολίνο για να βρεθεί τουλάχιστον στην ίδια αφετηρία.
Με λίγα λόγια ο όμιλος έχει γίνει άνω – κάτω, κάθε αγωνιστική που περνάει φέρνει κι ένα ανάποδο αποτέλεσμα κι ως εκ τούτου οι εκτός έδρας νίκες είναι πλέον μονόδρομος. Τα τρία επόμενα παιχνίδια (Γαλατασαράι εντός, Αλμπα εκτός, Ερυθρός Αστέρας εντός) είναι εξαιρετικά κρίσιμα, ειδικά το δεύτερο απέναντι στους Γερμανούς, με την προϋπόθεση πάντα πως το ΟΑΚΑ θα παραμείνει αλώβητο.
Υ.Γ1: Ο Καμπάτσο την είδε... Χαλκ στο φινάλε και η κίνησή του είναι πέρα από κάθε λογική. Οι σφυγμοί των παικτών είναι δικαιολογημένα στο κόκκινο, αλλά το να κάνεις λαβή παλαιστή και να την ολοκληρώνεις μάλιστα μέχρι ο αντίπαλος να πέσει στο έδαφος, δεν έχει προηγούμενο.
Πάλι καλά που το ‘κανε στον σχετικά ψύχραιμο (έστω και με δυσκολία) Διαμαντίδη, γιατί διαφορετικά θα έτρεχε και δεν θα έφτανε. Θέλει μυαλό και αυτοσυγκράτηση τα πρώτα δευτερόλεπτα του συμβάντος για να σκεφθείς πως είσαι ο Διαμαντίδης με τις τρεις Ευρωλίγκες και δεν αξίζει να ασχολείσαι περισσότερο απ’ ό,τι του πρέπει...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μελισσανίδης κατά Φίλη!!

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ κατέθεσε αγωγή, μέσω της οποίας αξιώνει 500.000 ευρώ, από τον διευθυντή της  «Αυγής» για όσα είπε δημόσια εναντίον του.
Όπως ήταν αναμενόμενο και αφού είχε ενημερώσει σχετικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατατέθηκε αγωγή κατά του Νίκου Φίλη για τα όσα έχει πει κατά του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Ενικός». Στην εκπομπή αυτή ο διευθυντής της «Αυγής» για μία επίθεση που είχε δεχθεί πλοίο ιδιοκτησίας του Μελισσανίδη στην Λιβύη (στην διάρκεια της οποίας απεβίωσαν δύο άνθρωποι), είχε επισημάνει ότι επρόκειτο για λαθρεμπόριο πετρελαίου. Είχε παραβλέψει τα ρεπορτάζ από μεγάλα διεθνή πρακτορεία που ανέφεραν εντελώς διαφορετικά δεδομένα για την υπόθεση.
Η αποκάλυψη για το γεγονός πως ο Μελισσανίδης κατέθεσε αγωγή (μέσω της οποίας αξιώνει 500.000 ευρώ) έγινε από τον ίδιο τον Φίλη και την προσωπική του σελίδα στο Facebook, όπου έκανε την ακόλουθη ανάρτηση: «Ο Μελισσανίδης μου ζητά 500.000 ευρώ για ηθική βλάβη! Αφορμή για την αγωγή ήταν τα όσα κατήγγειλα στην εκπομπή 'Ενικός' του Ν. Χατζηνικολάου (STAR, 5/1/2015). Αφορμή για τις καταγγελίες υπήρξε η επίμονη αποσιώπηση από το ελληνικό Υπουργείο εξωτερικών του ονόματος του εφοπλιστή Μελισσανίδη, ιδιοκτήτη του δεξαμενόπλοιου, το οποίο εβλήθη από τις λιβυκές αρχές (στις 4/1/2015) διότι εθεωρήθη ύποπτο για παράνομες ενέργειες ενώ βρισκόταν στο λιμάνι Ντέρνα.
Τότε, είχα επικαλεστεί τα μέχρι εκείνη τη στιγμή στοιχεία των ξένων πρακτορείων που έδιναν την εικόνα παράνομου εμπορίου πετρελαίου. Με αφορμή τα τραγικά γεγονότα, που οδήγησαν, μάλιστα, στον θάνατο δύο ναυτικών, μίλησα για τις τεχνικές μεγαλοφοροδιαφυγής που εφαρμόζουν εταιρείες πετρελαιοειδών με την γνωστή 'τριγωνική συναλλαγή'. Στην αγωγή του, ο γνωστός φίλος του Πρωθυπουργού και επιχειρηματίας, διαμαρτύρεται γιατί τον αποκάλεσα 'ευνοούμενο του Σαμαρά' και 'διαπλεκόμενο'. Ο Μελισσανίδης, ως το αφεντικό της ΑΕΚ, επί ημέρες έχει υποκινήσει επίθεση εναντίον μου αλλά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ για το γνωστό θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ. Τώρα, προχωρεί σε αγωγή, η οποία, πολύ περισσότερο σε προεκλογική περίοδο ασκούμενη εναντίον υποψηφίου Βουλευτή κόμματος εξυπηρετεί κομματικές σκοπιμότητες και συνιστά προκαταρκτικά πυρά εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η αγωγή θα συζητηθεί στις 30 Απριλίου».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Αυτός είναι ο Λούκας Σίλβα!!

Στα 21 του χρόνια ο Λούκας Σίλβα... τρελαίνει την Ευρώπη και το FourFourTwo σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον σταρ της Κρουζέιρο!
Ο Λούκας θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων μέσων στην Βραζιλία. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει κληθεί ακόμα στην Εθνική ομάδα, αποτελεί ποδοσφαιριστή-κλειδί για την U23. Την ομάδα που θα είναι στην Ολυμπιάδα του 2016 στο Ρίο Ντε Τζάνέιρο.
«Ήμουν 14 ετών όταν έφτασα στην Κρουζέιρο. Δεν είχα υπερασπιστεί ποτέ άλλη ομάδα. Είμαι ένας παίκτης της δεύτερης επαφής στην μπάλα. Μου αρέσει να παίζω γρήγορα. Σε ευρωπαϊκό στιλ» λέει ο ίδιος.
Έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα στα 19 του. Στο 2-0 με την Πορτουγκέζα τον Αύγουστο του 2012. "Τίνγκα και Βάλτερ Μοντίγιο (δύο μέσοι της Κρουζέιρο) ήταν εκείνοι που με βοήθησαν περισσότερο τότε.
Η πρώτη του επαγγελματική... πίκρα σε αποτέλεσμα ήρθε από τον Ροναλντίνιο, τον πρώην άσο των Μπαρτσελόνα και Μίλαν, που σκόραρε στο 2-2 της Κρουζέιρο με την Μινέιρο το 2012.
«Είχα μία κίτρινη κάρτα και δεν έκανα φάουλ όταν έπρεπε για να αποφύγω την αποβολή. Ίσως και να μπορούσα να τον είχα σταματήσει τότε, όμως δεν επέτρεψα στον εαυτό μου να επηρεαστεί».
Το προσωνύμιό του είναι "Πρίγκηπας". Συνδέεται με μουσικό συγκρότημα και έχει να κάνει με την εμφάνισή του. "Ο Ντεντέ (αμυντικός της Κρουζέιρο) ήταν υπεύθυνος γι' αυτό. Έχω πολλά φαν κλαμπ και τα κορίτσια πάντα μου δείχνουν σεβασμό», αναφέρει. Πολλοί τον συγκρίνουν με τον Κακά, αφού το παρουσιαστικό του έχει αρκετές ομοιότητες.
Το είδωλό του ο Ζουνίνιο Περναμπουκάνο. Ένας παίκτης με επτά τίτλους με την Λιόν. Όπως λέει ο Λούκας Σίλβα «αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση. Και για την συμπεριφορά του και για τον τρόπο που αγωνίζεται».
Πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία με έναν ειδικό σύμβουλο της Σίτι. Τον Εστέβε Καλζάδα, πρώην εμπορικό συνεργάτη της Μπαρτσελόνα. Ήταν ένας εκ των ιδρυτών της εταιρείας μάνατζμεντ του Λίο Μέσι. Έχει δουλέψει μαζί με παίκτες όπως οι Γουέιν Ρούνεϊ και Σεσκ Φάμπρεγας.
«Είχαμε ένα πολύ καλό μίτινγκ και μου τα εξήγησε όλα. Μου είπε για την δουλειά του. Πιστεύω πως είμαι έτοιμος για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, όμως θα πρέπει να καλύπτει μία προσφορά και την Κρουζέιρο και εμένα», συμπληρώνει.
Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ήδη ενδιαφεθεί γι αυτόν, ενώ ο πρόεδρος της Κρουζέιρο το πάει ένα βήμα παραπέρα, υποστηρίζοντας πως η μεταγραφή έχει «κλείσει»!

Η μετακίνησή του ωστόσο στην "Βασίλισσα" δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που τον παρακολουθεί στενά, ίσως...έχει άλλη άποψη! Σύμφωνα άλλωστε και με τα λεγόμενα του: «Αν με ρωτάτε που θέλω να πάω, δεν μπορώ να πω. Βλέπω όμως Αγγλία κάθε σαββατοκύριακο και το αγγλικό ποδόσφαιρο είναι στο στυλ μου».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Οι Ελληνες θα έπρεπε να αντιγράφουν ήδη την μέθοδο Σιμεόνε!!

Μετά το νέο ρεσιτάλ αμυντικής τακτικής της Ατλέτικο στο “Καμπ Νόου” απέναντι στην Μπαρτσελόνα, ο Βασίλης Σαμπράκος αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν να μην βάζουν οι ελληνικές ομάδες στόχο το copy&paste της συνταγής του Αργεντινού.
Στη διάρκεια της τελευταίας 3ετίας είναι πολλά τα παιχνίδια της Ατλέτικο Μαδρίτης που βάζουν τον θεατή στη διαδικασία να παρομοιάσει την άμυνα που στήνει ο Ντιέγκο Σιμεόνε με τοίχο. Κάπως έτσι άλλωστε “κόλλησε” σαν προσωνύμιο στην ομάδα του “Τσόλο” αυτός ο χαρακτηρισμός. Ο χθεσινός της τρόπος όμως, αυτή η ανασταλτική χορογραφία που σκηνοθέτησε ο Αργεντινός προπονητής και εκτέλεσαν οι 14 ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε στο τερέν του “Καμπ Νόου” δεν ήταν απλώς σεμιναριακός. Ηταν ο ορισμός της έννοιας “μαζική, ομαδική, αποτελεσματική ανασταλτική συμπεριφορά”. Και επειδή αυτό ο Σιμεόνε το κατάφερε απέναντι στην Μπαρτσελόνα των Μέσι, Νέιμαρ, Σουάρες, (κι ενώ προηγουμένως είχε καταφέρει περίπου το ίδιο στο κύπελλο απέναντι στη Ρεάλ), δηλαδή απέναντι σε ορισμένους εκ των ακριβότερων και ποιοτικότερων επιθετικών ποδοσφαιριστών του πλανήτη, αυτό το σεμινάριο αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία.
Παρακολουθώντας το παιχνίδι έπιανα τον εαυτό μου να θυμάται μια πληροφορία του τελευταίου καιρού, αυτή που θέλει την Μαδρίτη να έχει εξελιχθεί σε έναν εκ των δημοφιλέστερων προορισμών παγκοσμίως για τους νέους αλλά και τους εκκολαπτόμενους προπονητές ποδοσφαίρου, οι οποίοι πηγαίνουν στο Majadahonda, το προπονητικό κέντρο της Ατλέτικο προκειμένου να μελετήσουν τις μεθόδους εφαρμογής των ιδεών του Σιμεόνε για το ποδόσφαιρο της πρωταθλήτριας Ισπανίας. Συνειρμικά αναρωτήθηκα πόσοι Ελληνες προπονητές έχουν μπει στη διαδικασία να κάνουν το ίδιο, δηλαδή αυτό το επιμορφωτικό ταξίδι (μόνο ένας, ο Νίκος Αναστόπουλος που έμεινε στη Μαδρίτη για τρεις εβδομάδες το περασμένο καλοκαίρι).
Αυτό το ταξίδι θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικό για όλες τις ελληνικές ομάδες. Και ειδικότερα για αυτές που συμμετέχουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα και θέλουν να δημιουργήσουν μια πραγματική, αληθινή προοπτική προόδου σε αυτές τις διοργανώσεις. Το ίδιο “must” θα έπρεπε να είναι αυτό το ταξίδι και για όλο το επιτελείο που εργάζεται στην εθνική υποδομή, στις εθνικές ομάδες. Διότι ο Σιμεόνε διδάσκει δωρεάν αυτή την εποχή μια συνταγή εντελώς ταιριαστή, αν όχι την πιο ταιριαστή σε μια ελληνική ομάδα.
Ο Αργεντινός “θαυματοποιός” έχει καταφέρει πολλά στη διάρκεια των προηγούμενων ετών. Η φάση στην οποία βρίσκεται σήμερα το project του στην Ατλέτικο όμως μοιάζει με το μεγαλείο της ως τα τώρα προπονητικής του. Διότι καταφέρνει να βάζει αναπάντητες ερωτήσεις στους αντιπάλους του ακόμη και σήμερα, που έχει προηγηθεί μια τριετής μελέτη των μεθόδων του από κάθε σκάουτερ που σέβεται τον εαυτό του, κι ενώ έχει χάσει βασικούς πυλώνες του οικοδομήματος που έχτιζε και έχει ανανεώσει (και συνεχίζει να την ανανεώνει με προώθηση “πιτσιρικάδων”) την ομάδα του.
Απέναντι στην Μπαρτσελόνα, η οποία δοκίμαζε και επιθετική άμυνα, αναζητώντας μάταια μια γρήγορη επανάκτηση της κατοχής με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να επιτεθεί σε ανοιχτούς χώρους, ο Σιμεόνε κρατούσε οκτώ ποδοσφαιριστές στο δικό του μισό του τερέν και εκδήλωνε επιθέσεις σε δεύτερο χρόνο προκειμένου να κρατήσει την εγγύηση του “μηδέν” στην άμυνα. Αμυνόταν σε 4-4-2 με αρμονία στην ομαδική κίνηση λες και οι ποδοσφαιριστές του μετρούσαν τα βήματα και επικοινωνούσαν με ενδοσυνεννόηση με τον χορογράφο των κινήσεών τους. Ηταν σαν να εξέλιξε το εγχειρίδιο της πιο αποτελεσματικής μεθόδου για το “μηδέν” μέχρι το 85'ο λεπτό, μέχρι τη στιγμή που ο Χουανφράν έκανε το μόνο λάθος που πλήρωσε ο μαδριλένικος τοίχος.
Στην πλειονότητά τους, οι ποδοσφαιρόφιλοι του πλανήτη συμφωνούσαν τις προάλλες πάνω στην εκτίμηση ότι του άξιζε του Ντιέγκο Σιμεόνε να πάρει την “χρυσή μπάλα” των προπονητών για το 2014. Αυτό που καταφέρνει όμως είναι μεγαλύτερο από μια εφήμερη επιτυχία: επινόησε τη συνταγή για να αλλάξει τα αγωνιστικά και εταιρικά κυβικά μιας ομάδας αλλάζοντας το dna της. Της έμαθε να μη χάνει και πάνω σε αυτό το μάθημα, εξελίσσοντας τη συνταγή, την έκανε νικήτρια.
Ναι, ειδικά στα μεγάλα ματς, δηλαδή απέναντι σε αντιπάλους με περισσότερη ποιότητα και μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία η Ατλέτικο είναι ακόμη σπανίως ωραία στο μάτι, ειδικά στο μάτι που θαμπώνεται μόνο από το επιθετικό ποδόσφαιρο. Στα μάτια αυτών που εκτιμούν την επιρροή του προπονητή στην απόδοση μιας ομάδας όμως η Ατλέτικο του Σιμεόνε έχει ανεκτίμητη αξία. Κι αυτήν δεν την αναγνωρίζουν μόνο οι επιστήμονες, δηλαδή αυτοί που έχουν σπουδάσει την προπονητική, αλλά και το γυμνό μάτι που παρατηρεί την επιρροή του προπονητή στην ομαδική και την ατομική βελτίωση. Βλέπεις τον φετινό Γκριεσμάν, των τελευταίων εβδομάδων και τον συγκρίνεις – ειδικά στην συμμετοχή στην επιθετική άμυνα και στο ανασταλτικό μέρος του παιχνιδιού – με τον περσινό και συνειδητοποιείς ότι παρακολουθείς έναν εξελιγμένο ποδοσφαιριστή. Βλέπεις τον Μάριο Σουάρεθ και ψάχνεις να δεις αν πρόκειται για έναν καινούργιο, ικανότατο αμυντικό μέσο ή αν πρόκειται για τον ίδιο των προηγούμενων ετών. Βλέπεις τον Αρντά Τουράν και συνειδητοποιείς ότι παρακολουθείς έναν εκ των καλύτερων και πιο ολοκληρωμένων μέσων στην Ευρώπη. Βλέπεις τον Χιμένεθ και συνειδητοποιείς ότι ο Σιμεόνε ανακάλυψε έναν U20 αμυντικό με ποιότητα για να εξελιχθεί σε στόπερ υψηλών προδιαγραφών και ότι τον ωριμάζει σε πολύ μικρό διάστημα χρόνου τόσο που αυτός να “στέκεται” σε Μουντιάλ και σε αγώνες Champions League. Βλέπεις όλα αυτά και τόσα άλλα, τρίβεις τα μάτια σου, και μετά αναρωτιέσαι γιατί να μην υπάρχει μια ελληνική ομάδα που θα βάλει στόχο να αντιγράψει τον τρόπο του Σιμεόνε και να παρουσιάσει μια ελληνική έκδοση της Ατλέτικο που θα επιτύχει με την ίδια μέθοδο υπερβάσεις και θα φτάσει να αλλάξει αγωνιστικό και εταιρικό μέγεθος σε επίπεδο ελληνικό, και συγχρόνως να μεγαλώσει και εκτός ελληνικών συνόρων.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Θετικά μηνύματα από Ζενίτ για Νέτο!!

Θετικά είναι τα δεδομένα που ανέκυψαν από τις νέες συζητήσεις Ολυμπιακού - Ζενίτ την Πέμπτη για τον Λουίς Νέτο. Η κουβέντα των δύο πλευρών θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.
Ιδιαίτερα καλά ήταν τα νέα από το... μέτωπο του Νέτο την Πέμπτη. Ο Ολυμπιακός φαίνεται να έχει βάλει πολύ καλές βάσεις στον νέο κύκλο συζητήσεών του με την Ζενίτ και την προσπάθεια που κάνει για να κλείσει τον παίκτη. Οριστική συμφωνία ακόμα δεν υπάρχει με τους Ρώσους, όμως τα νέα... μηνύματα είναι άκρως θετικά. Εξάλλου ο Νέτο ήταν εξαρχής καλυμμένος από μία τέτοια προοπτική και από το να δουλέψει μαζί με τον Βίτορ Περέιρα.
Στον πειραϊκό σύλλογο επιφυλάσσονται για την συνέχεια καθώς πριν από πέντε ημέρες το deal ήταν σχεδόν δεδομένο, ωστόσο η Ζενίτ διαφοροποίησε την κατάσταση και η υπόθεση δεν προχώρησε. Tώρα όμως έχει μπει ξανά σε πολύ καλό δρόμο. Οι ερυθρόλευκοι θα εξακολουθήσουν να είναι σε ανοιχτή γραμμή με την Ζενίτ, με σκοπό να ολοκληρώσουν την μεταγραφή έως την Κυριακή. Ίσως αυτό να μπορέσει να συμβεί και νωρίτερα. Μόνο εάν δεν γίνει τελικώς αυτό πράξη, θα κοιτάξουν τις άλλες επιλογές τους.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Κόστα στο gazzetta.gr: «Θέλω να παίξω στην Τούμπα»!!

O Ρικάρντο Κόστα μιλάει στο Gazzetta.gr για την προοπτική της μεταγραφής του στον ΠΑΟΚ, τονίζοντας πως περιμένει πως και πως να παίξει στην Τούμπα.
Το Gazzetta εντόπισε τον Πορτογάλο σέντερ μπακ, που πρόκειται να γίνει σύντομα κάτοικος Θεσσαλονίκης καθώς όπως διαβάσατε από το απόγευμα της Πέμπτης συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ. Ο Ρικάρντο Κόστα δεν θέλησε να πει πολλά για το μέλλον του και τον ΠΑΟΚ, ωστόσο μετέφερε την επιθυμία του να κλείσει στον σύλλογο. Άλλωστε επειδή πρόκειται για μεταγραφή, μένει να ρυθμιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες έτσι ώστε να βρεθεί στα γραφεία του «δικεφάλου» και να υπογράψει!
Πάντως ήδη περιμένει την στιγμή που θα κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του καθώς επισήμανε πως «θέλω να παίξω στην Τούμπα και τον ΠΑΟΚ. Γνωρίζω για το ενδιαφέρον του και τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν μέσα στις προσεχείς ημέρες. Τότε θα ξέρω και θα μπορώ να πω περισσότερα για μένα και το μέλλον μου. Πολύ σύντομα θα πάρω την τελική μου απόφαση, ωστόσο με ενδιαφέρει και θα ήθελα να αγωνιστώ στην ομάδα του ΠΑΟΚ».

*Πηγή: gazzetta.gr*

ΠΑΟΚ: Πάει για sold out με Ολυμπιακό!!

Μεγάλη είναι η ζήτηση των εισιτήριων για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό που θα διεξαχθεί στις 8 Φεβρουαρίου στο Γήπεδο της Τούμπας. Μέχρι στιγμής έχουν εξαντληθεί τα εισιτήρια στις θύρες 4, 4α και 7. 
Από την μια οι μεταγραφές και η καλή πορεία της ομάδας στο πρωταθλήματος και από την άλλη το όνομα του αντιπάλου, Ολυμπιακός, έφερε μια μεγάλη κινητοποίηση στους οργανωμένους και μη φιλάθλους με αποτέλεσμα τα εισιτήρια να αρχίσουν να γίνονται δυσεύρετα. Η αναμέτρηση με τους «ερυθρόλευκους» θα διεξαχθεί στις 8 Φεβρουαρίου στις 19:30 στο γήπεδο της Τούμπας και σύμφωνα με τον ΠΑΟΚ μέσα από την ηλεκτρονική διαδικασία έχουν εξαντληθεί τα εισιτήρια στις θύρες 4, 4α και 7. Περιορισμένα είναι στις θύρες 5 και 8, ενώ στις υπόλοιπες εξέδρες υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα εισιτήρια.   

*Πηγή: gazzetta.gr*

Βλέπει και Κράσιτς ο ΠΑΟΚ!! (vids)

Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr από την Τουρκία o ΠΑΟΚ, ανεξάρτητα με τις υποθέσεις Ντέβιτς και Κόστα, βρίσκεται σε συζητήσεις και για τον Μίλος Κράσιτς! 
Συμφωνία με Ρικάρντο Κόστα, δυνατό μπάσιμο για Ντέβιτς και... Κράσιτς! Σύμφωνα με πληροφορίες από την Τουρκία ο ΠΑΟΚ είναι σε επαφές με τον Μίλος Κράσιτς και τη Φενέρμπαχτσε. Ανεξαρτήτως με τις υποθέσεις των δυο πρώτων, ο «δικέφαλος» θέλει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο και ο Σέρβος είναι αρκετά ψηλά στη λίστα! Ο 30χρονος δεν περνά τις καλύτερες μέρες του στην Τουρκία και πριν λίγες ημέρες τόνισε σε συνέντευξή του «Θέλω να επιστρέψω δυναμικά στη δράση, αλλά όχι στη Φενέρμπαχτσε. Θέλω να φύγω». Ο ΠΑΟΚ εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του Κράσιτς, μιας και η αξία του Σέρβου είναι αδιαμφισβήτητη, ωστόσο τίποτα ακόμα δεν έχει τελειώσει.
Υπάρχουν επαφές, αλλά και... δεύτερες σκέψεις, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο πως τις επόμενες ώρες θα υπάρξουν αποφάσεις σχετικά με το μέλλον του 30χρονου. Ο Κράσιτς είναι αποφασισμένος να αποχωρήσει από τη Φενέρμπαχτσε και μάλιστα οι Τούρκοι αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να χαρίσει μέρος του υπόλοιπου συμβολαίου του. Για τον 30χρονο Σέρβο υπάρχουν και προτάσεις από τη Ρωσία, αν και ο ίδιος θα ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα. Την σεζόν 2013 - 2014 ο Κράσιτς με την φανέλα της Μπαστιά είχε 18 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με 2 γκολ και άλλες 3 στο Κύπελλο.
Το 2012 - 2013 ο Σέρβος άσος είχε με την Φενέρ 13 ματς πρωταθλήματος, δύο Κυπέλλου, πέντε Γιουρόπα Λιγκ, δύο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και ένα για το Λιγκ Καπ. Είχε ένα γκολ στο Κύπελλο και από μία ασίστ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Μετά την επιστροφή του στην Φενέρ από τον δανεισμό του από την Μπαστιά δεν μπόρεσε να βρει χρόνο συμμετοχής...








*Πηγή: gazzetta.gr*

Χάνουν την Κέμπριτζ οι Σμόλινγκ και Έβανς!!

Προβλήματα στην άμυνα αντιμετωπίζει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενόψει του αγώνα Κυπέλλου με την Κέμπριτζ, το βράδυ της Παρασκευής. Οι Κρις Σμόλινγκ και Τζόνι Έβανς τέθηκαν νοκ-άουτ, όπως επιβεβαίωσε ο Λουίς Φαν Χάαλ.  
Ο Σμόλινγκ τραυματίστηκε σε μια από τις τελευταίες προπονήσεις της ομάδας για το παιχνίδι του τέταρτου γύρου της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, ενώ ο Έβανς αποχώρησε τραυματίας από την πρόσφατη νίκη (2-0) επί της ΚΠΡ.
«Στη θεωρία παίζουμε με έναν υποδεέστερο αντίπαλο, αλλά δεν είναι έτσι. Πρέπει να δείξουμε την απαραίτητη προσοχή γιατί αντιμετωπίζουμε μια ομάδα με διαφορετικό στυλ παιχνιδιού κι αν στραβώσει κάτι και χάσουμε, είμαστε εκτός διοργάνωσης. Θέλει προσοχή» είπε για το ματς Φαν Χάαλ. 
*Πηγή: england365.gr*

Πρόστιμο στην Άστον Βίλα για τους «τσαμπουκάδες»

Η Άστον Βίλα καλείται να πληρώσει το ποσό των 60.000 λιρών έπειτα από την τιμωρία που της επέβαλε η FA για την αδυναμία της να ελέγξει τους ποδοσφαιριστές της στη νίκη (1-0) επί της Λέστερ, σε παιχνίδι όπου οι Μάτι Τζέιμς και Κίαραν Κλαρκ αποβλήθηκαν.  
Ο ρέφερι της αναμέτρησης, Μάικλ Όλιβερ, τιμώρησε τους δύο προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές δείχνοντάς τους την κόκκινη κάρτα, καθώς ήταν οι πιο εκνευρισμένοι και ασυγκράτητοι έπειτα από ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα που έκανε ο Τζέιμς στον Οκόρε των «χωριατών».
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη φορά που η Άστον Βίλα καλείται να καταβάλει πρόστιμο με την κατηγορία της αδυναμίας ελέγχου των ποδοσφαιριστών της, αφού «τσαμπουκάδες» είχαν γίνει τόσο στις αρχές Νοεμβρίου απέναντι στην Τότεναμ, όσο και στα τέλη του Δεκέμβρη, σε αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Τα ποσά που έχει κληθεί να πληρώσει ο σύλλογος του Μπέρμιγχαμ ήταν 20.000, 30.000 και τώρα 60.000 λίρες!
*Πηγή: england365.gr*

Σκέφτονται Φρανκ Ντε Μπουρ στη Νιούκαστλ!!

Ανάμεσα στους ισχυρούς υποψήφιους για τον πάγκο της Νιούκαστλ φέρεται να έχει συμπεριληφθεί ο Φρανκ Ντε Μπουρ έπειτα από τη δήλωση πως θα σκεφτόταν σοβαρά να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία του Άγιαξ στο φινάλε της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.  
Μπορεί μέχρι πρότινος να γινόταν λόγος για άμεση πρόσληψη του μόνιμου αντικαταστάτη του Άλαν Πάρντιου, μπορεί να ... παρακαλάει ο υπηρεσιακός κόουτς, Τζον Κάρβερ για να βρεθεί γρήγορα ο άνθρωπος που θα πάρει το «τιμόνι» στα χέρια του, όμως στη διοίκηση φαίνεται ότι δεν βιάζονται.
Θέλουν να κάνουν ένα κανονικό νέο ξεκίνημα με προπονητή που θα χτίσει την ομάδα μέσα στο καλοκαίρι και η δήλωση του Φρανκ Ντε Μπουρ πως θα εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τον Άγιαξ στο τέλος της σεζόν, κάνει τις «καρακάξες» να προσθέσουν το όνομά του στη λίστα τους.
«Η Νιούκαστλ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα που αντιμετωπίζει προβλήματα αυτή τη στιγμή, όμως έχει πολύ καλή έδρα, εξαιρετικούς οπαδούς και το μέγεθός της είναι αδιαμφισβήτητο. Ωστόσο, δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο αυτή τη στιγμή. Θα συνεχίσω μέχρι το καλοκαίρι στον Άγιαξ και αν έρθει κάποια ομάδα και με ζητήσει, θα το συζητήσω» ήταν τα λόγια του Φρανκ Ντε Μπουρ.
*Πηγή: england365.gr*

Στη Ρέντινγκ ο Τσάλομπα!!

Τον νεαρό χαφ της Τσέλσι, Ναθάνιελ Τσάλομπα με τη μορφή δανεισμού από την Τσέλσι, απέκτησε η Ρέντινγκ ώστε να πάρει βοήθεια στην προσπάθεια που κάνει να επιβιώσει και να παραμείνει στην Τσάμπιονσιπ.
Ο Άγγλος μέσος μετακόμισε στους «royals»... με τις ευλογίες του Ζοσέ Μουρίνιο, με τον οποίο μίλησε ο κόουτς της ομάδας, Στιβ Κλαρκ, αφού είχε συνεργαστεί με τον «special one» στην πρώτη θητεία του στον πάγκο της Τσέλσι.
«Ξέρω τι είναι ικανός να κάνει, τον έχω παρακολουθήσει και τον πιστεύω. Από τη σεζόν 2012-2013 όταν και έπαιζε στη Γουότφορντ που διεκδίκησε την άνοδο στην Πρέμιερ, έχει αποκομίσει εμπειρίες και μπορούμε να τον βοηθήσουμε κι εμείς να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο» είπε ο προπονητής της Ρέντινγκ για τον νέο του παίκτη.
*Πηγή: england365.gr*

Διορία μιας εβδομάδας για Κορκ!!

Η υπομονή του Ρόναλντ Κούμαν εξαντλείται και για το λόγο αυτό έδωσε διορία στον Τζακ Κορκ να απαντήσει στην πρόταση ανανέωσης με τη Σαουθάμπτον εντός επτά ημερών, διαφορετικά θα αναγκαστεί να ψάξει για άλλον μέσο!
Ο 25χρονος άσος αρνείται να δώσει μια σαφή απάντηση στους «Αγίους», προφανώς διότι περιμένει κρούση από άλλον σύλλογο. Ο προπονητής του, ωστόσο, δεν είναι διατεθειμένος να τον περιμένει επ’αόριστον και για αυτό του όρισε… deadline!
«Ακόμα περιμένουμε την απάντηση του Τζακ. Σε μία εβδομάδα θέλουμε να ξέρουμε τι αποφάσισε. Εάν είναι χαρούμενος εδώ, θα χαρώ και εγώ. Εάν θέλει να φύγει, θα πρέπει να ψάξουμε για μέσο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός κόουτς.
*Πηγή: england365.gr*

Φευγάτος ο Σούρλε!!

Την εντύπωση πως είναι έτοιμος να αποχωρήσει από την Τσέλσι για να βρει πίσω στην Γερμανία, το χρόνο συμμετοχής που θέλει και πιστεύει ότι αξίζει, έχει δώσει ο Αντρέ Σούρλε στους συμπαίκτες του.  
Ο Γερμανός φορ βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της Βόλφσμπουργκ που εμφανίζεται διατεθειμένη να καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις της Τσέλσι για να πάρει τον παίκτη και αυτός, εμφανίζεται πλέον συμβιβασμένος με την ιδέα του επαναπατρισμού.
Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να δείχνει στους συμπαίκτες του στον λονδρέζικο σύλλογο, όμως αναφέρουν βρετανικά δημοσιεύματα. Ο Ζοσέ Μουρίνιο ούτως ή άλλως δεν δείχνει να τον υπολογίζει κι ευελπιστεί να τα βρει η ομάδα με τους «λύκους» για να γίνει η μεταγραφή.
*Πηγή: england365.gr*

Μπέσιτς: «Δεν ξέρω γιατί με συμπαθούν…»

Μέσα σε λίγους μήνες έγινε το αγαπημένο παιδί της εξέδρας. Ο Μοχάμεντ Μπέσιτς, από τους ελάχιστους διακριθέντες της φετινής Έβερτον, γνωρίζει συνεχώς την αποθέωση από τους οπαδούς της ομάδας, όμως ο ίδιος ακόμη αναζητεί τους λόγους που είναι τόσο αρεστός!  
«Δεν ξέρω για ποιο λόγο αρέσω στους οπαδούς. Ίσως τους αρέσει το στυλ μου. Πρέπει, όμως, να τους ρωτήσετε», τόνισε ο Βόσνιος μέσος και συνέχισε αναφερόμενος στο κύριο χαρακτηριστικό του, το σκληρό παιχνίδι:
«Μου αρέσει να κάνω τάκλιν. Από μικρό ο πατέρας μου έλεγε να μην κάνω τόσο συχνά τάκλιν, αλλά μου φαινόταν τόσο εύκολο… Μετά από δύο ή τρία χρόνια ξεκίνησα να παίζω ως κεντρικός αμυντικός και έκανα περισσότερα τάκλιν».
Στην Έβερτον, όπως και προηγουμένως στη Φερεντσβάρος, εδραιώθηκε στη θέση του αμυντικού μέσου. Ποια όμως του αρέσει περισσότερο; «Δεν με νοιάζει που θα παίζω. Στην αρχή έπρεπε να παίρνω περισσότερα παιχνίδια στα πόδια μου ως μέσος για να το συνηθίσω. Είμαι χαρούμενος με τη θέση που αγωνίζομαι. Τώρα μπορώ να μάθω και να βελτιωθώ».
*Πηγή: england365.gr*