Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Η Κύπρος είπε «όχι»!

Η κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε το νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων με 36 ψήφους κατά 19 εποχές.

Η Κύπρος είπε «όχι»

Ώρες αγωνίας για το τι θα ακολουθήσει και για το αν υπάρχει σχέδιο Β από την κυπριακή πλευρά.
πηγή: protothema.gr

Αγχώθηκαν με Πετρόπουλο στην ΑΕΚ!

Μερικά λεπτά άγχους -μέχρι να διαπιστωθεί ότι ο Αντώνης Πετρόπουλος δεν τραυματίστηκε σοβαρά σε μικροατύχημα που είχε- πέρασαν την Τρίτη στην ΑΕΚ.

Αγχώθηκαν με Πετρόπουλο στην ΑΕΚ
Ούτε στην προπόνηση δεν μπορεί να απαλλαχθεί από τα… απρόοπτα η ΑΕΚ.

Στην πρώτη συγκέντρωση των «κιτρινόμαυρων» μετά το ματς με τη Βέροια (η οποία ήταν ήδη φορτισμένη λόγω του περιστατικού με τον Γιώργο Κατίδη και τη σχετική ομιλία του Έβαλντ Λίνεν) ένα μικρό-ατύχημα του Αντώνη Πετρόπουλου ήρθε ν’ αγχώσει συμπαίκτες και τεχνικό επιτελείο.

Κι αυτό διότι παίζοντας το γνωστό «κορόιδο», ο Έλληνας επιθετικός γλίστρησε και χτύπησε με το κεφάλι στο δοκάρι μιας από τις μικρές εστίες που υπάρχουν για τις ασκήσεις.

Παρόλο λοιπόν που ζαλίστηκε πολύ και αναγκάστηκε ν’ αποχωρήσει, του τοποθετήθηκε πάγος και στη συνέχεια ένιωθε αρκετά καλύτερα.

Κατά τ’ άλλα, η σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ είχε αρκετές απουσίες, μιας κι εκτός του Κατίδη (που ταξίδεψε στην Ιταλία) από τα Σπάτα έλειψαν και οι διεθνείς Κατσικοκέρης (με την Ενόπλων), Μπουγαΐδης και Φούντας (με την Ελπίδων).

Εκτός προγράμματος, δε, έμεινε και ο Τάσος Τσουμάγκας (που ταλαιπωρείται από οσφυαλγία), όπως και οι Νικολιάς και Γροντής που ακολούθησαν ατομικό (λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς και τον δικέφαλο αντίστοιχα).

Οι… εναπομείναντες «κιτρινόμαυροι» γυμνάστηκαν κανονικά την Τρίτη και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την αυριανή προπόνηση που είναι προγραμματισμένη για τις 11:00 στα Σπάτα. πηγή: sport-fm.gr

Αποθεραπεία και συγχαρητήρια!

Τα εύσημα στους παίκτες του για την εμφάνισή τους στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό απένειμε στην προπόνηση της Τρίτης (19/3) ο τεχνικός της Ξάνθης, Μαρίνος Ουζουνίδης.

Αποθεραπεία και συγχαρητήρια
Πολλά μπράβο και συγχαρητήρια μοίρασε στους ποδοσφαιριστές του πριν την προπόνηση της Τρίτης (19/3) ο τεχνικός της Ξάνθης, Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ο έμπειρος τεχνικός έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών του στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πανθρακικό, η οποία συνδυάστηκε από καλό ποδόσφαιρο και θετικό αποτέλεσμα.

Κατά τα άλλα στην προπόνηση της Τρίτης ο Ουζουνίδης έβαλε όσους αγωνίστηκαν απέναντι στον σύλλογο της Κομοτηνής να κάνουν αποθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι να πραγματοποιήσουν ασκήσεις τακτικής.

Αυτοί που… έλαμψαν δια της απουσίας τους ήταν οι Γιούρι Λοντίγκιν, Δημήτρης Γούτας και Αντώνης Ράνος. Ο πρώτος διότι βρίσκεται στην αποστολή της Εθνικής Ανδρών για το ματς με τη Βοσνία, ενώ οι άλλοι δύο είναι στην αποστολή των Ελπίδων. πηγή: sport-fm.gr

Από βδομάδα ο Φούλοπ!

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα και την Τρίπολη ο Μάρτιν Φούλοπ, ο οποίος βρίσκεται στην Ουγγαρία και ακολουθεί πρόγραμμα θεραπείας.

Από βδομάδα ο Φούλοπ
Η διακοπή στο πρωτάθλημα δίνει την ευκαιρία στον Σάκη Τσιώλη να δώσει ανάσες στους ποδοσφαιριστές του, το ερχόμενο σαββαροκύριακο. Παράλληλα, το ιατρικό δελτίο έχει αρκετά ονόματα αφού ο Φούλοπ είναι στην πατρίδα του για ειδική θεραπεία στο δάχτυλο, ενώ ο Πιπίνης έκανε εξετάσεις και διαπιστώθηκε πως έχει διάταση δικεφάλου και αναμένεται να προπονηθεί σε κανονικό ρυθμό τις επόμενες οκτώ ημέρες.

Παράλληλα σε κανονικούς ρυθμούς επέστρεψε ο Ουρτάδο, ο οποίος έχει ξεπεράσει το πρόγραμμά του, ενώ επιφυλακτικά μπήκε και ο Εμάνουελ Περόνε. Από Δευτέρα αναμένεται να προπονηθεί σε κανονικούς ρυθμούς.

Τέλος, οι Αλβάρες και Τσαμπούρης οι οποίοι συμπλήρωσαν κάρτες δεν θα παίξουν με Άρη και Πανιώνιο αντίστοιχα.
πηγή: sport-fm.gr

Πήρε… πίσω το φιλικό η ΑΕΚ!

Τη ματαίωση του φιλικού με τον Αχαρναϊκό, που είχε κλειστεί νωρίτερα μέσα στη μέρα, αποφάσισε τελικά η ΑΕΚ.

Πήρε… πίσω το φιλικό η ΑΕΚ
Το θέμα του Γιώργου Κατίδη που πρωταγωνιστεί στην επικαιρότητα της, η ΑΕΚ θα το λύσει εσωτερικά (το Δ.Σ. βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη).

Εσωτερικά όμως θα λύσει η «Ένωση» και το θέμα της… αγωνιστικής αποχής λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής.

Ενώ αρχικά, λοιπόν, κλείστηκε φιλικό με την ομάδα του Αχαρναϊκού, το γεγονός πως το γήπεδο του Μενιδίου είναι σε χειρότερη κατάσταση κι απ’ αυτά των… Σπάτων, οδήγησε την ΠΑΕ στην απόφαση να ματαιωθεί.

Έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» θα προσπαθήσουν να… καταπολεμήσουν την απραξία με φιλικό που θα γίνει την Παρασκευή με την ομάδα U-20 στις εγκαταστάσεις του συλλόγου. πηγή: sport-fm.gr

«Γήπεδο για την ΑΕΚ σε δυο χρόνια»

Το σχέδιο του για γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια ανέλυσε ο Γεράσιμος Έρτσος.

«Γήπεδο για την ΑΕΚ σε δυο χρόνια»
Τους λόγους που θεωρεί το δικό του σχέδιο ιδανικότερο για κατασκευή γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια παρουσίασε ο Γεράσιμος Έρτσος.

Με επιστολή του στο Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής, ο πολιτικός μηχανικός εξήγησε τη φιλοσοφία του και τη θέση πως η «Ένωση» μπορεί ν’ αποκτήσει έδρα 40.000 θέσεων μέσα σε 2 χρόνια.

Τονίζει λοιπόν ότι αυτό δεν θα γίνει με αντιπαροχή της έκτασης που ανήκει στο σωματείο, αλλά με στεγαστικό δάνειο 30 εκατ. ευρώ που θα αποπληρωθεί σε 30 χρόνια κι έχει βρεθεί ήδη ο χρηματοπιστωτικός οίκος που θα το διαθέσει.


Αναλυτικά η επιστολή Έρτσου

«Φιλοσοφία Κατασκευής

Πιστεύουμε ότι τα συμφέροντα της ΑΕΚ εξυπηρετούνται καλύτερα με δανειακή σύμβαση και όχι με αντιπαροχή.

1. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και έχει στην ιδιοκτησία της μια έκταση επιφάνειας Ε= 26.700 τ.μ. στη Νέα Φιλαδέλφεια, πολύ μεγάλης οικονομικής αξίας.

2. Η ΑΕΚ δεν έχει ανάγκη από επενδυτή που θα της κατασκευάσει το γήπεδο, παίρνοντας βεβαίως σαν αντιπαροχή οικοπεδική έκταση τουλάχιστον 7 στρέμματα. Δηλαδή, η ΑΕΚ από ιδιοκτησία 7 στρεμμάτων, θα έχει ιδιοκτησία μόνο 20 στρέμματα.

3. Η ΑΕΚ μπορεί να χτίσει το γήπεδό της μόνη της εξασφαλίζοντας στεγαστικό δάνειο από χρηματοπιστωτικό οίκο και το οποίο θα το εξυπηρετήσει σε διάστημα 30 ετών.

4. Το ύψος του δανείου θα είναι 30.000.000 ευρώ, οικονομικό ποσό που φτάνει να κατασκευαστεί γήπεδο προδιαγραφών UEFA και σε σημείο που να αποκτήσει τη λειτουργικότητά του ώστε η ομάδα να παίζει σε αυτό και το γήπεδο να αρχίσει να αποδίδει οικονομικά.

5. Το συνολικό κόστος του γηπέδου θα ανέλθει στο ποσό των 45.000.000 ευρώ.

6. Ο δανειστής που είναι ξένος χρηματοπιστωτικός οίκος έχει βρεθεί, επιθυμία του όμως είναι να διατηρηθεί η ανωνυμία του μέχρι να προχωρήσουν οι διαδικασίες σύναψης του δανείου.

7. Ο χρόνος κατασκευής του έργου μέχρι τη λειτουργικότητά του είναι 24 μήνες και μέχρι την αποπεράτωσή του θα είναι 36 μήνες.

8. Η Οικοδομική Άδεια που θα εκδοθεί, θα είναι μέσα στα συνταγματικά πλαίσια της χώρας μας, ώστε να αποφευχθούν τυχούσες αντιρρήσεις του Δήμου και των κατοίκων της περιοχής. Ο χρόνος έκδοσης της Οικοδομικής Άδειας υπολογίζεται στους 6 μήνες.

9. Η επιφάνεια των εμπορικών χρήσεων θα είναι μηδενική, διότι το Σωματείο δεν έχει να ωφεληθεί τίποτα από την εκμετάλλευσή τους.

Κτιριολογικό πρόγραμμα του έργου

Το κτιριολογικό πρόγραμμα του έργου σε γενικές γραμμές περιλαμβάνει τα εξής:
Αγωνιστικός χώρος - Εξέδρες με χωρητικότητα 40.000 καθισμένων θεατών - Σουίτες πάνω από τις εξέδρες - Γραφεία του Ερασιτεχνικού Σωματείου - Γραφεία των Επαγγελματικών Αθλημάτων - Αθλητικό Μουσείο ΑΕΚ - Αθλητικό Ορθοπεδικό Κέντρο - Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων - Προπονητήρια Διαφόρων Αθλημάτων - Ιατρεία - Αποθήκες - Θάλαμοι ραδιοφωνίας, τηλεόρασης, δημοσιογραφίας - Αναψυκτήρια - Υπόγεια του Γηπέδου με Χώρους Στάθμευσης - Χώροι Διαφήμισης - Φωτισμός του Αγωνιστικού Χώρου - Τουαλέτες και Χώροι Καθαριότητας – Στέγαστρο

Τρόπος Χρηματοδότησης του Έργου

Προβλέπεται η χρηματοδότηση να αντιμετωπιστεί με στεγαστικό δάνειο που θα συνάψει το Σωματείο με χρηματοπιστωτικό οίκο που έχουμε βρει. Το ύψος, οι όροι και ο τρόπος εξυπηρέτησης του δανείου έχει τοποθετηθεί σε βάσεις που συμφέρουν την ΑΕΚ.

Σε γενικές γραμμές το στεγαστικό δάνειο θα έχει ύψος 30.000.000 ευρώ και θα αποπληρωθεί σε διάστημα 30 ετών. Τα προβλεπόμενα όμως έσοδα από το γήπεδο δίνουν τη δυνατότητα να το αποπληρώσουμε σε 3 χρόνια. Είναι αυτονόητο επίσης, ότι παράλληλα με τη σύναψη του στεγαστικού δανείου ο Σύλλογος έχει όλη την άνεση να αναζητήσει οικονομικούς πόρους από την Πολιτεία και όχι μόνο, η οποία μπορεί να το εντάξει σε αναπτυξιακά της προγράμματα.

Ο τρόπος χρηματοδότησης του έργου με τη μέθοδο της αντιπαροχής αποκλείεται από την πρότασή μας, διότι πιστεύουμε ότι είναι εγκληματικός για τα συμφέροντα του Συλλόγου μας και απραγματοποίητος με τις σημερινές οικονομικές συνθήκες. Σαν παρένθεση, σας πληροφορούμε ότι επενδυτή δεν είχε βρει ο κ. Γρανίτσας. Γκρέμισε, δε, το γήπεδό μας χωρίς να έχει υπογράψει καμία σύμβαση.

Σύντομη Ιστορική Αναδρομή

Η πρόταση Γρανίτσα λοιπόν, αφού έβγαλε το γήπεδό μας από το φάκελο των Ολυμπιακών έργων όπου προβλέπετο η αναβάθμιση, ανακαίνιση και η επέκτασή του σε χωρητικότητα θεατών, το γκρέμισε διαπράττοντας έγκλημα εναντίον της ΑΕΚ. Στη συνέχεια ήθελε να δώσει αντιπαροχή το οικόπεδο της ΑΕΚ αναζητώντας επενδυτή που όμως δεν τον βρήκε ποτέ. Ο επενδυτής λοιπόν θα χώριζε το οικόπεδο σε δυο κομμάτια.

Στο ένα που θα είχε επιφάνεια Ε= 7 στρέμματα θα έχτιζε ένα εμπορικό κέντρο που θα πουλούσε, πουλώντας έτσι και τα 7 στρέμματα της ΑΕΚ και στο άλλο που θα είχε επιφάνεια Ε= 20 στρέμματα ο επενδυτής θα έφτιαχνε σαν αντιπαροχή ένα γηπεδάκι για τις ανάγκες της ΑΕΚ χωρητικότητας 28.000 θεατών. Τα πιο πάνω αποτυπώνονται στα σχέδια της πρότασης Γρανίτσα και στην οικοδομική Άδεια που βγήκε με ειδικό νόμο της βουλής και που αργότερα κρίθηκε Αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Για το γραφείο,

Γεράσιμος Έρτσος

Πολιτικός Μηχανικός».

Ο Ζέκα σταματά… νωρίς!

Στο παιχνίδι της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου, με τη Βέροια εντός έδρας, θα εκτίσει ο Ζέκα την ποινή μίας αγωνιστικής από τις τέσσερις κάρτες που συμπλήρωσε.

Ο Ζέκα σταματά… νωρίς
Στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής, απέναντι στη Βέροια εντός έδρας, αποφάσισε ο Φάμπρι να εκτίσει ο Ζέκα την τιμωρία του. Ο Πορτογάλος μέσος συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ισπανός προπονητής προτίμησε να τον έχει στα τρία παιχνίδια που ακολουθούν, με Πλατανιά και Πανιώνιο εντός και Ολυμπιακό εκτός έδρας.

Αυτό σημαίνει πως αν ο Παναθηναϊκός δεν πάρει το εισιτήριο για τα play offs, το πρωτάθλημα τελειώνει για τον ίδιο στις 14 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται πως λόγω τιμωρίας θα χάσει τα δύο προσεχή παιχνίδια, με Πλατανιά και Πανιώνιο ο Χαμπίμπ Σο. Από το τελευταίο παιχνίδι θα λείψει για τον ίδιο λόγο ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ πηγή: sport-fm.gr

Ράγιος: «Σεντόνι, Κύπελλο και βλέπουμε για μεταγραφή»

Αισιόδοξος για την πρόκριση του Αστέρα Τρίπολης στα προκριματικά του Champions League και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας δήλωσε στον αέρα του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Ρούμπεν Ράγιος.

Ράγιος: «Σεντόνι, Κύπελλο και βλέπουμε για μεταγραφή»
Την αισιοδοξία ότι ο Αστέρας Τρίπολης έχει την ικανότητα να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, αλλά και να περάσει τον ΠΑΟΚ και να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας εξέφρασε ο Ρούμπεν Ράγιος.

Ο μεσοεπιθετικός των Αρκάδων τόνισε πως πρωταρχικός του στόχος είναι να συνεχίσει να βοηθάει την ομάδα να γράφει ιστορία, ενώ αφήνει στο πίσω μέρος του μυαλού του τα μεταγραφικά σενάρια.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εκπομπή «Εκ της Διευθύνσεως» και τον Γιώργο Μαζία:

Για τον Αστέρα Τρίπολης:
«Δουλεύουμε πολύ καλά, έχουμε διάθεση και πάθος. Ο προπονητής μας κάνει πολύ καλή δουλειά. Συνεχίζουμε βλέπουμε παιχνίδι με το παιχνίδι και έχουμε τη διάθεση για πολύ μεγάλα πράγματα».

Για τους στόχους της ομάδας:
«Θέλουμε τη δεύτερη θέση στα πλέι οφ και να πάμε στα προκριματικά του Champions League. Στα ημιτελικά του Κυπέλλου παίζουμε πάλι με τον ΠΑΟΚ, θέλουμε να τον κερδίσουμε και έχουμε την ομάδα να το κάνουμε. Στόχος μας είναι να πάμε στον τελικό του Κυπέλλου και να περάσουμε στα προκριματικά του Champions League».

Για τους στόχους του:
«Είμαι συγκεντρωμένος στην ομάδα μου και θέλω να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία με τον Αστέρα. Στόχος μας είναι να παίξουμε στον τελικό του Κυπέλλου και να πάρουμε την πρόκριση για το Champions League. Θέλουμε να γράψουμε ιστορία. Για μένα προς το παρόν προέχει ο Αστέρας και τίποτα άλλο, τα υπόλοιπα θα τα δούμε το καλοκαίρι».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα:
«Ο Ολυμπιακός είναι μία σκάλα πάνω από όλους. Υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων. Φέτος μπορεί η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός να μην πρωταγωνιστούν, όμως υπάρχει ανταγωνισμός για τα πλέι οφ. Πρέπει να ματώσεις τη φανέλα για να πάρεις το αποτέλεσμα».

«Αφού μπαίνετε στο ίντερνετ, διαβάστε την ιστορία της ΑΕΚ»!

Ως ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν το… πού αγωνίζονται παρουσίασε το θέμα Κατίδη στους παίκτες του ο Λίνεν. Καταιγιστικός ο Γερμανός, τους κάλεσε να διαθέσουν λίγη ώρα για να μάθουν την ιστορία της ΑΕΚ.

«Αφού μπαίνετε στο ίντερνετ, διαβάστε την ιστορία της ΑΕΚ»!

Αυτή η άγνοια όμως -την οποία δεν έχει μόνο ο Κατίδης- αλλά και η συναίσθηση που… δεν δείχνουν πολλές φορές οι παίκτες του για την ομάδα που παίζουν δεν σημαίνει ότι τον ενοχλεί λιγότερο. Έτσι, στην πρώτη προπόνηση μετά το περιστατικό ο Γερμανός τους συγκέντρωσε και τους μίλησε για περισσότερη από μια ώρα.

Παρόλο που επανέλαβε λοιπόν ότι η κίνηση του Κατίδη δεν είχε, κατά τη γνώμη του, κανένα πολιτικό κίνητρο, τόνισε πως εκείνο που επικαλέστηκε ο ίδιος ο νεαρός (το να ζητήσει σεβασμό από την εξέδρα) έδειξε αλαζονεία. «Ποιος είσαι εσύ που τόσο νέος ζητάς απ’ τον κόσμο να σηκωθεί όρθιος», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Με αφορμή αυτό λοιπόν, προσπάθησε να δώσει… ερεθίσματα στους ποδοσφαιριστές του για να συνειδητοποιήσουν απόλυτα πού παίζουν: «Κράτησα σκόπιμα μεγάλο το ρόστερ για να μαθαίνετε όλοι και να βελτιώνεστε, αλλά κάποιοι το μόνο που έχετε στο μυαλό σας είναι να γκρινιάζετε όταν δεν παίζετε και να σκέφτεστε τι θα γράψετε στο Facebook και το twitter», τους είπε και συνέχισε:

«Μιας και περνάτε τόσες ώρες στο ίντερνετ, λοιπόν, θα έπρεπε να μπείτε να διαβάσετε την ιστορία της ομάδας που παίζετε. Να μάθετε τι σημαίνει το έμβλημα που φοράτε στη φανέλα, πώς φέρονταν οι μεγάλοι παίκτες που τη φόρεσαν και την αντιφασιστική φιλοσοφία του συλλόγου».

Αφού επανέλαβε λοιπόν ότι ο Κατίδης πρέπει να τιμωρηθεί που δεν την γνώριζε -αλλά όχι και να εξοντωθεί- ξεκαθάρισε πως είναι η τελευταία αλαζονική συμπεριφορά που δέχεται, λέγοντας πως «έχω υποχωρήσει πολλές φορές φέτος λόγω των προβλημάτων, αλλά δεν θα ανεχτώ κάτι ανάλογο στο μέλλον». πηγή: sport-fm.gr

«Θα το ‘ξερα αν ήταν φασίστας ο Κατίδης…»

Δεν είναι «κολλητός» του, ούτε καν συμπαίκτης του. Ο Καλίφα Σανκαρέ όμως γνωρίζει τον Γιώργο Κατίδη απ’ τον Άρη. Και θέλησε ο ίδιος να διαβεβαιώσει στο sport-fm.gr πως δεν πρόκειται για φασίστα.

«Θα το ‘ξερα αν ήταν φασίστας ο Κατίδης…»
Πολλοί πήραν θέση για τον πανηγυρισμό και την τιμωρία του Γιώργου Κατίδη. Άλλοι κατά κι άλλοι υπέρ του. Έχει τη δική του σημασία ωστόσο, ότι στη δεύτερη κατηγορία μπήκε... με δική του πρωτοβουλία ο Καλίφα Σανκαρέ.

Ο Σενεγαλέζος αμυντικός του Αστέρα Τρίπολης υπήρξε συμπαίκτης του νεαρού στον Άρη. Στενοχωρήθηκε τόσο απ’ την τιμωρία λοιπόν και την κατακραυγή που γνώρισε, που θέλησε να κάνει δημόσια μια δήλωση μέσω του sport-fm.gr.

Όχι φυσικά για να υποστηρίξει πως καλώς έκανε την περιβόητη χειρονομία. Αλλά για να εκφράσει την πεποίθηση πως δεν είχε το παραμικρό ναζιστικό ή ρατσιστικό κίνητρο.

«Ήμασταν συμπαίκτες πέρσι στον Άρη. Τον ξέρω πολύ καλά, επειδή τον ζούσα και ξέρω πως είναι πολύ καλό παιδί, γι’ αυτό και ήθελα να μιλήσω. Δεν είναι φασίστας και δεν συμπεριφέρεται ως τέτοιος. Σίγουρα ήταν λάθος, όμως είναι ένα νεαρό παιδί.

Κάθε μέρα, σε κάθε προπόνηση ερχόταν έλεγε γεια σε όλους και πριν από κάθε παιχνίδι με έπιανε και μου έλεγε καλή επιτυχία. Ακόμα, την τελευταία φορά που τον είδα, ήρθε με αγκάλιασε και μιλήσαμε για αρκετή ώρα. Νομίζω πως θα το καταλάβαινα αν ήταν φασίστας. Δεν θα είχαμε τόσο καλή επικοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρόλο που τόνισε λοιπόν ότι «το θεωρώ πολύ λογικό να τιμωρηθεί, καθώς θα ήταν λάθος και θα πρέπει να παραδειγματιστούν και οι υπόλοιποι», εξέφρασε την άποψη πως ήταν πολύ βαριά η τιμωρία του. «Σίγουρα πρέπει να παλέψουμε για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον, όμως αυτή η ποινή που του επιβλήθηκε, μπορεί να βάλει μέχρι και τέλος στην καριέρα ενός νεαρού παίκτη. Αυτό θα ήταν πολύ άδικο», τόνισε. πηγή: sport-fm.gr

Κρίνεται το μέλλον τους…!

Το μέλλον ορισμένων παικτών που αγωνίζονται στον Ατρόμητο θα κριθεί στους εναπομείναντες αγώνες μέχρι το τέλος της σεζόν.

Κρίνεται το μέλλον τους…
Στο Περιστέρι παρουσιάζονται προβληματισμένοι για την παρουσία κάποιων ποδοσφαιριστών.

Μάλιστα, στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο υποστηρίζουν ότι δεν γίνεται με τόσο καλούς παίκτες η ομάδα να μην αποδίδει και να κινδυνεύει να μείνει εκτός πλέι οφ.

Μάλιστα, είναι αρκετά πιθανό στις επόμενες προπονήσεις ο Γιώργος Σπανός να δώσει το «παρών» και να τους προειδοποιήσει για τα υπόλοιπα ματς.

Οι εμφανίσεις μέχρι το τέλος θα παίξουν μεγάλο ρόλο και στις ανανεώσεις των συμβολαίων που θα γίνουν.

Πιθανότατα, πάντως, η διοίκηση να μην περιμένει το τέλος της σεζόν για τον προγραμματισμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. πηγή: sport-fm.gr

Να πάρει το… δώρο!

Η ήττα του Πανθρακικού έφερε χαμόγελα στις τάξεις του Άρη, αλλά και την… υποχρέωση να νικήσουν την ομάδα της Κομοτηνής το επόμενο Σάββατο στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Να πάρει το… δώρο
Η Skoda Ξάνθη έκανε τη… χάρη στον Άρη και κερδίζοντας τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή (0-2) έφερε χαμόγελα στις τάξεις των «κιτρίνων». Όλοι, ωστόσο, γνωρίζουν καλά πως πλέον ο αγώνας τους το επόμενο Σάββατο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αποκτά χαρακτήρα τελικού, καθώς οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης θα είναι καταδικαστικό.

Ο Σούλης Παπαδόπουλος μετά το διήμερο ρεπό που έδωσε στους παίκτες του, τους περιμένει σήμερα ξανά για προπόνηση. Το ευχάριστο για εκείνον είναι πως η ομάδα του θα εμφανιστεί ενισχυμένη στον επερχόμενο «τελικό». Κι αυτό γιατί εξέτισαν την τιμωρία τους και επιστρέφουν οι Τάτος και Κοέλιο, ενώ αναμένεται να είναι διαθέσιμοι οι Πουλίδο, Ψυχογιός και Γιαννίτσης, που έχασαν το τελευταίο παιχνίδι λόγω τραυματισμού.

Στο τέλος της εβδομάδας θα διεξαχθεί φιλικό με την ομάδα Νέων, προκειμένου οι «κίτρινοι» να διατηρηθούν σε αγωνιστική εγρήγορση. πηγή: sport-fm.gr

Όλα ανοιχτά για Παράσχο!

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο Γιώργος Παράσχος να αποχωρήσει πρόωρα από την τεχνική ηγεσία του Λεβαδειακού.

Όλα ανοιχτά για Παράσχο

Ωστόσο, οι «αιχμές» του 60χρονου προπονητή μετά τον αγώνα με τον ΟΦΗ, για τη μεταγραφή του επιθετικού που δεν έγινε τον Γενάρη, δείχνει ότι κι εκείνος έχει παράπονα από τη διοίκηση.

Όλα δείχνουν ότι οι δύο πλευρές δεν επιθυμούν να ανανεώσουν τη συνεργασία τους τη νέα σεζόν, χωρίς όμως να αποκλειστεί το ενδεχόμενο το «διαζύγιο» να έρθει νωρίτερα.

Οι προθέσεις του Κομπότη θα φανούν από σήμερα κιόλας. Αν έχει αποφασίσει να αλλάξει άμεσα προπονητή, θα το κάνει τώρα, που έχουμε διακοπή στο πρωτάθλημα, ώστε ο αντικαταστάτης του Παράσχου να προλάβει να μάθει την ομάδα μέχρι το παιχνίδι με την ΑΕΚ. πηγή: sport-fm.gr

Θλάση ο Παπαδόπουλος!

Δύσκολα ο Δημήτρης Παπαδόπουλος θα δώσει το «παρών» στον αγώνα του Πανθρακικού με τον Άρη.

Θλάση ο Παπαδόπουλος
Χωρίς τον Δημήτρη Παπαδόπουλο θα αγωνιστεί ο Πανθρακικός στο σαββατιάτικο (30/03) παιχνίδι με τον Άρη.

Ο 32χρονος επιθετικός τραυματίστηκε στο χθεσινό παιχνίδι με την Skoda Ξάνθη και οι πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών της ομάδας της Κομοτηνής είναι πως έχει υποστεί θλάση στον δικέφαλο.

Αν είναι πρώτου βαθμού θα μείνει περίπου μία εβδομάδα εκτός δράσης.

Σήμερα θα υποβληθεί εκ νέου σε εξετάσεις για να φανεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του.
πηγή: sport-fm.gr

Θλάση ο Κωνσταντινίδης!

Δεκαπέντε μέρες εκτός προπονήσεων θα μείνει ο Κωνσταντινίδης. Ο νεαρός αμυντικός υπέστη τελικά θλάση στο ματς με τον Παναθηναϊκό αλλά είναι α' βαθμού και έτσι θα χάσει μόνο το ματς με τον Ολυμπιακό. Ο νεαρός δεν ταξίδεψε στην Αθήνα και τη θέση του στην Ελπίδων πήρε ο Πέλκας. Το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την σημερινή προπόνηση:

Ασκήσεις φυσικής κατάστασης με ανοίγματα και τρέξιμο περιείχε η σημερινή προπόνηση της ομάδας σε πρώτο στάδιο. Η προπόνηση ολοκληρώθηκε με διπλό στα 3/4 του γηπέδου. Το πρόγραμμα αυτό δεν αφορούσε όσους αγωνίστηκαν εναντίον του Παναθηναϊκού, οι οποίοι ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας με χαλαρό τρέξιμο, ασκήσεις στο γυμναστήριο και μασάζ.

Από τις προπονήσεις λείπουν όλοι οι διεθνείς, αλλά από αύριο αναμένεται να ενσωματωθεί σε αυτές ο Razzagui Camara ο οποίος δεν θα ενσωματωθεί τελικά με την αποστολή της Εθνικής Γουϊνέας.

Σε εξετάσεις υποβλήθηκε ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης που αποχώρησε τραυματίας από τον κυριακάτικο αγώνα. Ο νεαρός δεξιός οπισθοφύλακας υπέστη θλάση α? βαθμού στην αριστερή γάμπα και θα απουσιάσει για περίπου 10-15 μέρες από την αγωνιστική δράση.

Αντίθετα, οι Γιώργος Κατσικάς και Γιώργος Γεωργιάδης μπήκαν στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας τους και ακολούθησαν σήμερα ιδιαίτερα έντονο ατομικό πρόγραμμα προπόνησης και φαίνεται ότι σε λίγες μέρες θα μπορούν να ενσωματωθούν στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων. πηγή: metrosport.gr

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επέμβαση ρουτίνας στον Καραμάνο!

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η χειρουργική επέμβαση ρουτίνας, στην οποία υποβλήθηκε, ο Τάσος Καραμάνος την Τρίτη το πρωί. Ο νεαρός άσος, μάλιστα, βγήκε από το νοσοκομείο το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Από εκεί και πέρα, θα μείνει εκτός προπονήσεων για τις επόμενες δύο ημέρες, ενώ από την Πέμπτη αναμένεται να επιστρέψει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Η διακοπή στο πρωτάθλημα λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας δίνει την δυνατότητα στον παίκτη να αποθεραπευτεί πιο γρήγορα.
πηγή: metrosport.gr

Πανθρακικό και Αστέρα «χάνει» ο Παπάζογλου!

Χωρίς τον Θανάση Παπάζογλου θα αγωνιστεί ο ΟΦΗ, στις κρίσιμες αναμετρήσεις με Πανθρακικό την 28η αγωνιστική και Αστέρα Τρίπολης την 30η.

Ο 24χρονος επιθετικός στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες, με αποτέλεσμα να χάσει τις δύο από τις τέσσερις εναπομείναντες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. πηγή: metrosport.gr

Έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα για το παιχνίδι στη Βέροια!

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της Πρωτόδικης απόφασης της Λίγκας να τιμωρηθεί ο Αρης με πρόστιμο 31.000 ευρώ για το παιχνίδι στη Βέροια.

Με την έφεσή του ζητάει την τιμωρία του Αρη και σύμφωνα με τα άρθρα που επικαλείται ο κίνδυνος είναι τιμωρία της έδρας.

Να σημειωθεί ότι η έφεση θα εκδικαστεί από την Δευτεροβάθμια της ΕΠΟ στις 27 Μαρτίου, πράγμα που σημαίνει ότι η όποια τιμωρία θα εκτιθεί στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.πηγή: metrosport.gr

Σαρρής: «Αυτός ο χαιρετισμός φέρνει στη μνήμη εκατομμύρια θύματα»

Για το θέμα του Γιώργου Κατίδη, αλλά και για αρκετά ακόμα θέματα μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, ο οποίος δήλωσε:

- την απόφαση της ΕΠΟ για τον Κατίδη:

"Την ενέργεια του Κατίδη την είδαμε όλοι. Ήταν μία ναζιστική χειρονομία. Δεν ήταν μία απλή εκδήλωση που απορρέει από την ελαφρότητα της ηλικίας του. Αυτός ο χαιρετισμός φέρνει στη μνήμη εκατομμύρια θύματα και δεν υπήρχε καμία περίπτωση να αφήσει η ΕΠΟ να συνδυαστεί με την Εθνική. Ήταν και αρχηγός της Εθνικής Νέων. Αν δεν ήταν ποδοσφαιριστής της Εθνικής, δεν θα παίρναμε τέτοια απόφαση. Θα αναλάμβαναν τα πειθαρχικά όργανα. Η απόφαση της ΕΠΟ δεν είναι πειθαρχική ποινή. Γι? αυτό και δεν χρειάζονται απολογίες.

Ήταν η απλούστερη άμυνα της ομοσπονδίας απέναντι σε μία εσωτερική και διεθνή κατακραυγή και ο ασφαλέστερος τρόπος για να δράσει κατασταλτικά, αλλά και προληπτικά. Δεν δεχόμαστε την άγνοια ως άλλοθι. Θα τον καλέσουν τα αρμόδια όργανα, στα οποία δεν επεμβαίνουμε. Αν αυτό γινόταν σε αγώνα της Εθνικής, η ποινή για την Εθνική, όχι για τον ίδιο, θα ήταν τουλάχιστον δύο αγωνιστικές. Πρόσφατα τιμωρήθηκε η Λάτσιο για τον ίδιο λόγο σε αγώνα του Europa League".

- το ενδεχόμενο άρσης ή μείωσης της τιμωρίας:

"Εμείς κρίναμε την πράξη κι όχι την ελαφρότητα. Η μετάνοια θα πρέπει να αποδειχτεί στην πράξη και τότε θα την κρίνουμε. Ακόμη κι από αυτή την ιστορία μπορούν να βγουν κάποια θετικά. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές, αλλά κι εμείς σαν ομοσπονδία όπως και οι ομάδες, σε ορισμένα ζητήματα θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί".

- ακροδεξιά στοιχεία σε αγώνες της Εθνικής:

"Θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να μην έχουμε τέτοιου είδους φαινόμενα. Θα προσέχουμε πού δίνουμε τα εισιτήρια και η ασφάλεια του γηπέδου θα πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτική".

- την ανάμιξη της ΕΠΟ στην έλευση του Ότο Ρεχάγκελ ως επίτιμου πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα:

"Εμείς τον κύριο Ρεχάγκελ οφείλουμε να τον υποδεχτούμε όπως του αρμόζει, καθώς δεν ξεχνάμε όσα έχει προσφέρει στην Εθνική. Όλα τα υπόλοιπα δεν αφορούν το ποδοσφαιρικό κομμάτι, άρα δεν αφορούν και την ΕΠΟ".

- την αδειοδότηση των ΠΑΕ:

"Η αδειοδότηση των ομάδων είναι υπόθεση της ΕΠΟ, αλλά οι παράμετροι που τίθενται, για επιπτώσεις ή την περίοδο, είναι θέματα που τίθενται από την Σούπερ Λίγκα. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι. Έχουμε καλέσει τον υπεύθυνο αδειοδότησης της UEFA, κ. Τραβέρσο, για να επιβεβαιώσει ότι το τμήμα αδειοδότησης της ΕΠΟ κάνει άριστη δουλειά. Θεωρείται από τα καλύτερα και έχει αναγνωριστεί από την UEFA. Υπάρχουν κάποιες καταληκτικές ημερομηνίες για την αδειοδότηση, υπάρχει και η δυνατότητα εφέσεων από τις ομάδες. Πρέπει να ληφθεί από την Σούπερ Λίγκα μία απόφαση για το αν θέλουν την αδειοδότηση πριν ή μετά τα play offs. Είναι ένα θέμα που αν δεν κάνω λάθος θα εξεταστεί στο αυριανό συμβούλιο της Λίγκας".

- το ζήτημα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών:

"Η αναδιάρθρωση έχει τελειώσει. Του χρόνου θα έχουμε δύο επαγγελματικές κατηγορίες και η Γ? κατηγορία θα είναι ερασιτεχνική. Εκτιμώ πως χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη μείωση των ομάδων στις επαγγελματικές κατηγορίες. Στις προθέσεις μας είναι να μπει αδειοδότηση και στις ομάδες της Football League. Αντίστοιχες χώρες με καλύτερη οικονομική κατάσταση από τη δική μας έχουν τις μισές επαγγελματικές ομάδες από μας".

- την συμφωνία με τον ΠΣΑΠ και τις δύο επαγγελματικές κατηγορίες για τις πληρωμές των παικτών:

"Ήταν απολύτως αναγκαίο για να σωθούν πάρα πολλές ΠΑΕ. Δεν υπάρχει πρόβλημα με τη FIFA και μάλιστα μας είπαν πως αν καταφέρναμε κάτι τέτοιο, θα ήταν μεγάλη υπόθεση. Αν δεν το κάναμε, θα είχαμε μία πλειάδα ομάδων να μπαίνουν στον πτωχευτικό κώδικα, στο άρθρο 99, κάτι που θα είχε μεγάλες συνέπειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο".

- την υποψηφιότητα της Ελλάδας για να φιλοξενήσει αγώνες του Euro 2020:

"Δεν μπορούμε να πούμε ακόμη για τις οικονομικές ανάγκες που υπάρχουν για μία τέτοια διοργάνωση. Ακόμη δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία. Δεν θα χρειαστούμε όμως, πέραν των βελτιώσεων σε λειτουργικό επίπεδο στο ΟΑΚΑ, τίποτε άλλο. Δεν έχουμε πρόβλημα με αεροδρόμιο, οδικούς άξονες, ξενοδοχεία κλπ. Αυτά υπάρχουν από το 2004. Αν επιλεγούμε, θα είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική οικονομία. Το να εκσυγχρονίσεις ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, με έργα που θα παραμείνουν και μετά τους αγώνες, θα είναι ένα ακόμη κέρδος".

- τις καταγγελίες του Χρήστου Σάββα για τους πίνακες διαιτησίας:

"Εκκρεμεί μία καταγγελία του κ. Σάββα, που είναι απολύτως αίολη και είναι προϊόν του φανατισμού της προεκλογικής περιόδου. Έχουμε τοποθετηθεί γι? αυτές τις καταγγελίες, είναι ψευδείς. Δεν είναι δυνατό κάθε καταγγελία, προτού καν αποδειχτεί κάτι, να οδηγεί σε παραιτήσεις. Η ομοσπονδία δεν φοβάται, γιατί έχει ενεργήσει απόλυτα με βάση όσα ορίζει ο κανονισμός".

- το ζήτημα με την κάρτα υγείας της ΕΠΟ:

"Η κάρτα υγείας άρχισε ως ευγενής σύλληψη, αλλά έφτασε να είναι πρόβλημα. Η υγεία των πολιτών είναι υπόθεση του κράτους και όλη η επιχείρηση προσέκρουσε σε ένα θεσμικό κενό. Αυτά τα προβλήματα είναι αξεπέραστα. Η ΕΠΟ είναι υπέρ του προληπτικού ελέγχου της αγωνιστικής ικανότητας των παικτών, αλλά αυτό πρωτίστως πρέπει να γίνεται από το κράτος".

- την τιμωρία έξι αγωνιστικών στον Σαλπιγγίδη:

"Δεν σχολιάζουμε ποτέ δικαστικές αποφάσεις. Τα πειθαρχικά όργανα είναι ελεύθερα να παίρνουν αποφάσεις. Οι δηλώσεις γίνονται πολλές φορές για εξυπηρέτηση συμφερόντων. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται τόση κουβέντα. Αν γίνεται για τον τελικό του Κυπέλλου, ο Σαλπιγγίδης θα παίξει και στον ημιτελικό, αλλά και στον τελικό. Δεν θα ήθελα να σχολιάσω τις δηλώσεις του κ. Σαββίδη".

- το θέμα της ανανέωσης συμβολαίου του Φερνάντο Σάντος:

"Η Εθνική αποτελεί το σημαντικότερο τμήμα ενός συνολικού σχεδιασμού του κ. Σάντος. Η επιθυμία της ΕΠΟ είναι να παραμείνει στο τιμόνι όλων των Εθνικών ομάδων ως το 2016. Γι? αυτό έλαβα εξουσιοδότηση από το ΔΣ να του κάνω τέτοια πρόταση. Δεν έχουμε μπει σε συζήτηση για τα οικονομικά. Θα κάνουμε συζήτηση μετά το ματς της Παρασκευής, που κρίνει πολλά για μας. Ο κ. Σάντος είναι πολύ πιο Έλληνας από πολλούς Έλληνες. Η ομάδα δεν έχει επηρεαστεί από αυτή την ιστορία. Οι παίκτες βλέπουν την πρόθεση της ομοσπονδίας να ανανεώσει τη συνεργασία μαζί του".

- το ματς της Παρασκευής με τη Βοσνία:

"Είμαστε αισιόδοξοι και γινόμαστε ακόμη περισσότερο βλέποντας τους παίκτες να είναι επίσης αισιόδοξοι. Τα παιδιά θα κάνουν ό,τι μπορούν και πιστεύω πως την Παρασκευή θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα".

πηγή: metrosport.gr

Τρεις βδομάδες έξω ο Καμπάνταης!

Πρόβλημα προέκυψε με τον Λεωνίδα Καμπάνταη, ο οποίος σήμερα υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του, τον οποίο αποκόμισε από το ματς με τον Πλατανιά. Τα αποτελέσματα αυτών έδειξαν ότι έχει υποστεί θλάση στον τετρακέφαλο, παρά ότι το ιατρικό τιμ του Πανιωνίου δεν ανησυχούσε για την κατάστασή του.

Αυτό σημαίνει ότι θα απουσιάσει από τη δράση για τρεις περίπου εβδομάδες, ενώ ξεκίνησε και θεραπευτική αγωγή.
πηγή: metrosport.gr

Δίωξη στον Κατίδη!

O ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε πειθαρχική δίωξη στον Γιώργο Κατίδη, για τη χειρονομία του στο ματς με τη Βέροια.

Ο Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του ποδοσφαιριστή Γ. Κατίδη και της ΠΑΕ ΑΕΚ για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις του άρθρου 23 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 1-6-2012.

Πάντως, οι άνθρωποι του «Δικέφαλου» δεν ανησυχούν για την τιμωρία της ομάδας, μια και στην τρίτη παράγραφο αναφέρεται πως οι ποινές δύναται να μειωθούν ή και να αναιρεθούν, σε περίπτωση που αποδειχθεί πως η ομάδα δεν είναι υπεύθυνη για τις πράξεις του παίκτη.

Όσον αφορά στον νεαρό μεσοεπιθετικό, σύμφωνα με το… γράμμα του νόμου, προβλέπεται ποινή τουλάχιστον πέντε αγωνιστικών. Μάλιστα, εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί και η κλήση του σε απολογία από την Super League για τη συμπεριφορά του στην αναμέτρηση της 26ης αγωνιστικής με την Βέροια.
πηγή: metrosport.gr

Super 3 Ωραιοκάστρου: «Ντροπή για Κατίδη, να εφαρμοστεί το γράμμα του νόμου»

Ο Super 3 Ωραιοκάστρου εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή το θέμα του Κατίδη, ζητώντας την εφαρμογή του νόμου.

Αναλυτικά:

«ΑIΣΘΑΝOΜΑΣΤΕ ΝΤΡΟΠIΑΣΜΕΝΟI ΠΟY ΦIΛΟΞEΝΗΣAΜΕ ΣΤΟΝ ΣYΝΔΕΣΜΟ ΜΑΣ ΠΡΟ EΤΟYΣ ΤΟΝ «ΚΟ» ΚΑΤIΔΗ ΚΑI ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑIΔIA ΜΑΣ ΜΑΖI ΤΟY, ΚΑΤA ΤΑ ΕΓΚΑIΝIΑ ΤΟY ΣYΝΔEΣΜΟY ΜΑΣ SUPER3 ΩΡΑIΟΚAΣΤΡΟY ΠEΡΣY ΤΗΝ AΝΟIΞΗ.

Ο ΠΡΟΧΘΕΣIΝOΣ ΝΑΖIΣΤIΚΟΣ ΧΑIΡΕΤIΣΜOΣ ΤΟY ΚΑΤIΔΗ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΈΡΟΙΑ OΠΩΣ Κ Η ΕΡIΣΤIΚH ΣYΜΠΕΡIΦΟΡA ΤΟY ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΞY ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΚΛΕAΝΘΗΣ ΒIΚΕΛIΔΗΣ ΚΑΤΑΔΕIΚΝYΟYΝ ΤΟ ΠΟIΟΝ ΤΟY!

ΕΛΠIΖΟΝΤΑΣ OΤI ΓIΑ ΜIΑ ΦΟΡA ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕI ΤΟ ΓΡAΜΜΑ ΤΟY ΝOΜΟY ΜΕ ΠΑΡΑΔΕIΓΜΑΤIΚH ΤIΜΩΡIΑ ΤΟY ΑΛΛA ΚΑI ΤΗΣ ΟΜAΔΑΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟIΑ ΑΓΩΝIΖΕΤΑI ΚΑI ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡAΣΕI ΣΤΑ ΨIΛA ΓΡAΜΜΑΤΑ. ΑΡΗΣ ΘΡΗΣΚΕIΑ ΩΡΑIOΚΑΣΤΡΟ SUPER3, AΡΗΣ ΘΡΗΣΚΕIΑ ΦΑΜIΛIΑ SUPER 3.»

Πάντος: «Θα διεκδικήσουμε το όνειρο μέχρι τέλους»

Τους λόγους για τους οποίους σταματάει το ποδόσφαιρο, αλλά και για τον Κατίδη μίλησε ο Τάσος Πάντος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε σε ραδιόφωνο της Αθήνας:

- το αν μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννινα να μπει στα πλέι οφ:

«Από την αρχή της χρονιάς είχαμε θέσει στόχο την εύκολη παραμονή της ομάδας στην Σουπερ Λίγκα. Αφού αυτό το πετύχαμε γρήγορα, θα διεκδικήσουμε το όνειρο μέχρι τέλους. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα και θα προσπαθήσουμε να βάλουμε το κερασάκι στην τούρτα. Άγχος δεν έχουμε. Είμαστε καλή ομάδα και προσπαθούμε για το καλύτερο σε κάθε ματς. Σίγουρα υπάρχει μεγαλύτερη ένταση όσο περνούν τα παιχνίδια αλλά είμαστε προσγειωμένοι. Έχουμε πει πως ότι και να γίνει, η χρονιά είναι πετυχημένη και εμείς θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας. Σε κάθε αγωνιστική, δεν μπορεί κανένας να προβλέψει τα αποτελέσματα. Αλλού υπολογίζουν οι ομάδες πως θα πάρουν βαθμούς κι αλλού παίρνουν. Αν καταφέρουμε να πάρουμε τα εντός έδρας ματς τότε θα είμαστε πολύ κοντά στα πλέι-οφ».

- το φινάλε της καριέρας του:

«Θα ήταν πάρα πολύ ωραίο να τελειώσω την καριέρα μου και να βγάλουμε τον ΠΑΣ στην Ευρώπη. Οι λόγοι που θα σταματήσω είναι δύο. Πρώτον, επειδή μεγαλώνει επικίνδυνα ο μέσος όρος ηλικίας στον ΠΑΣ και δεύτερο έχω φοβία με τα αεροπλάνα και δεν μπορώ τα ευρωπαϊκά ταξίδια (γέλια). Την φοβία αυτή μου την κόλλησε ο Κουλουχέρης στον Ολυμπιακό και δεν μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό. Δεν γνωρίζω ακόμα τι θα κάνω μόλις κρεμάσω τα παπούτσια μου αλλά θα ήθελα να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο, αφού είναι όλη μου η ζωή».

- τον προπονητή του:

«Ο Γιάννης Χριστόπουλος είναι νέος, φιλόδοξος και πολύ καλά καταρτισμένος προπονητής. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει. Δεν χρειάζεται πλέον να έχεις παίξει μπάλα για να γίνεις προπονητής αλλά πρέπει να έχεις κάνει σπουδές πάνω στο ποδόσφαιρο. Έχει οργάνωση στα αποδυτήρια της ομάδας και δουλεύει με άλλον τρόπο, δίνει βάρος στα νέα παιδιά και όπως φαίνεται δικαιώνεται».

- τον Κατίδη:

«Η κίνηση ήταν λάθος και αυτό είναι αποδεκτό από όλους και από τον ίδιο. Εγώ όμως διακρίνω μια υποκρισία σχεδόν από όλους. Ναι, έκανε μια λάθος κίνηση αλλά στην κοινωνία μας έχουν γίνει τόσα πολλά που αυτό φαντάζει πολύ μικρό. Υπάρχει σίγουρα πρόβλημα αλλά το να ασχολούνται πολιτικοί και κόμματα με αυτό είναι λάθος. Εκείνοι έχουν κάνει τα χειρότερα εγκλήματα. Ο κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει να έχει χαρακτήρα και να σέβεται τη φανέλα που φοράει και το ποδόσφαιρο. Μπορεί να φταίει που η ΑΕΚ έχει τόσα προβλήματα και δεν υπάρχει κάποιος παίκτης ηγέτης στην ομάδα αλλά δεν φταίει η ΑΕΚ για την προσωπικότητα του ποδοσφαιριστή. Εγώ στην καριέρα μου γνώρισα τεράστιους ποδοσφαιριστές και τεράστιες προσωπικότητες. Όταν πήγα στον Ολυμπιακό με βοήθησαν να δημιουργήσω τον χαρακτήρα μου και ποια θα πρέπει να είναι η στάση μου απέναντι στο ίδιο το ποδόσφαιρο. Θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν υπήρχε κάποιος παίκτης ηγέτης στην ΑΕΚ αλλά την ευθύνη την έχει ο ίδιος»
πηγή: metrosport.gr

Πούλιος: «Ο Κατίδης χρειάζεται βοήθεια και όχι εξοντωτικές τιμωρίες»

Ο Κώστας Πούλιος, πρόεδρος του ΠΣΑΠ, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Στη Σέντρα” του “Aθλητικού Metropolis”, όπου μίλησε για την τιμωρία του Γιώργου Κατίδη και την αντιμετώπιση που θα πρέπει να έχει η περίπτωσή του.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:


Για το θέμα Κατίδη και την ποινή που του επιβλήθηκε από την ΕΠΟ:

«Ήδη βγάλαμε ανακοίνωση για το θέμα. Καταδικάζουμε το γεγονός και τη χειρονομία όπως και όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος. Παρ? όλα αυτά, το γεγονός του νεαρού της ηλικίας του και το ότι δήλωσε μετανιωμένος πρέπει να ήμαστε πιο «μαλακοί» και με αυτό να βοηθήσουμε και να ενημερωθεί καλύτερα ο ποδοσφαιριστής που είναι νεαρός. Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στεναχωρήθηκαν με την ενέργεια αυτή. Ο Κατίδης χρειάζεται βοήθεια για να καταλάβει και αν απεμπλακεί από αυτό το κομμάτι. Πρέπει να τον βοηθήσουμε να επανέλθει και να μην κάνει άσχημες σκέψεις».


Για το αν όπως λένε είναι “βλάκας ή φασίστας”:

«Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Ήταν κάτι παιδαριώδες αυτό που έκανε, πάνω στον ενθουσιασμό του γκολ. Δεν γνωρίζω αν κρύβει κάτι άλλο, αλλά από αυτά που είπε το παιδί, ο προπονητής του και οι συμπαίκτες του, δεν ήξερε τι έκανε».


Για την ποινή που του επιβλήθηκε από την ΕΠΟ:

«Πρέπει να ξανασκεφτούν στην ΕΠΟ την τιμωρία και τον αποκλεισμό από τις εθνικές γιατί δε νομίζω να βγει σε καλό αυτή η ποινή στο συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή».
πηγή: metrosport.gr

«Δεν υπάρχει θέμα τιμωρίας της ΑΕΚ»

Δύο έγκριτοι νομικοί έδωσαν τις απαντήσεις τους στο θέμα της πιθανής τιμωρίας της ΑΕΚ για τη χειρονομία του ποδοσφαιριστή της Γιώργου Κατίδη, στο παιχνίδι με τη Βέροια. Ο Γιώργος Μίνης, πρώην αθλητικός δικαστής, και ο Ανδρέας Μαλάτος, πρόεδρος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, μίλησαν στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» και αναφέρθηκαν στο άρθρο 23 που προβλέπει τιμωρία του συλλόγου για ρατσιστική συμπεριφορά κάποιου ποδοσφαιριστή του.
Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Για το αν μπορεί να υπάρξει τιμωρία της ΑΕΚ ή αν υπάρχει άλλο άρθρο που να την προβλέπει, ο Γιώργος Μίνης ανέφερε:

«Πρέπει να ειπωθεί καταγγελία από τον Άρη ή τη Βέροια. Πρέπει να γίνει μέσα στο 3ημερο που προβλέπει ο κανονισμός. Πράγματι το άρθρο 23 αναφέρει ότι οποιοσδήποτε μειώνει ή αμαυρώνει κάποιον θα τιμωρείται με αποκλεισμό ημερών. Η παράγραφος 2 του ίδιου άρθρου αναφέρει πως αν οι ποδοσφαιριστές διαπράξουν ρατσιστική συμπεριφορά πρέπει να τιμωρηθεί η ομάδα αλλά υπάρχει και η παράγραφος 3 που αναφέρει πως μπορεί να μειωθεί η ποινή.

Εν όψει του ότι ο ποδοσφαιριστής απευθύνθηκε στους οπαδούς της δικής του ομάδας και όχι της αντιπάλου και του γεγονότος πως ο ποδοσφαιριστής δεν το έκανε για ρατσιστικούς σκοπούς αλλά για να ξεσηκώσει τους φιλάθλους όπως είπε, πιστεύω πως δεν έχουν τύχη Άρης και Βέροια αν προσφύγουν. Πιστεύω πως η ΕΠΟ ενέργησε σωστά και έστειλε ένα παγκόσμιο μήνυμα, πως η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία δε δέχεται τέτοιες συμπεριφορές. Δεν υπάρχει άλλο άρθρο που να επιφέρει την τιμωρία. Αν μπορεί να υπαχτεί καλώς, ειδάλλως δεν υπάρχει άλλο άρθρο».

Για το ίδιο θέμα, ο Ανδρεάς Μαλάτος ανέφερε:

«Ο κανονισμός αναφέρεται κυρίως σε ρατσιστικές εκφράσεις ή πράξεις, αυτό ήταν κυρίως αντικοινωνική συμπεριφορά. Για να μπορέσει να τιμωρηθεί τέτοια πράξη θα πρέπει να προβλέπεται σαφέστατα σε κανόνα δικαίου. Ο φασιστικός χαιρετισμός δεν είναι απαραιτήτως ρατσιστική συμπεριφορά. Η συγκεκριμένη πράξη ήταν ένα σημάδι φασισμού όμως τα σημάδια φασισμού δεν τιμωρούνται από το συγκεκριμένο άρθρο. Αν υπάρχει κάποιο άλλο άρθρο θα πρέπει να τιμωρηθεί η ομάδα και για δυσφήμιση του αθλήματος. Επίσης δε μπορείς να τιμωρήσεις κάποιον αν δεν τον καλέσεις σε απολογία».
πηγή: metrosport.gr

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα σ ακολουθεί πιστός!

Μετά από καιρό, η Τούμπα φιλοξένησε πολύ κόσμο.

Ο λαός του ΠΑΟΚ συνέρρευσε κατά χιλιάδες στον «ασπρόμαυρο ναό», δημιουργώντας εξαιρετική ατμόσφαιρα και ωθώντας παράλληλα τους παίκτες του Γιώργου Δώνη στην εύκολη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Περισσότεροι από 25.000 φίλαθλοι αποτέλεσαν τον 12ο παίκτη του Δικεφάλου, σε μια πολύ όμορφη βραδιά.

Είχε προηγηθεί η πορεία των οργανωμένων οπαδών από τον Λευκό Πύργο στην Τούμπα, σε μια νέα προσπάθεια διατράνωσης για την απελευθέρωση των φυλακισμένων συνοπαδών τους, ενώ στα κάγκελα του σταδίου αναρτήθηκαν πανό αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα, αλλά κι ένα για τα όσα γίνονται στη Χαλκιδική με τον χρυσό.

Το πέταλο της θύρας 4 δε σταμάτησε να δίνει το ρυθμό, ενώ σε όλες τις υπόλοιπες κερκίδες είχαν μοιραστεί χιλιάδες ασπρόμαυρες σημαίες, τις οποίες ο κόσμος κυμάτιζε περήφανα, δημιουργώντας μια εντελώς… ασπρόμαυρη εικόνα.

«Τιμή και δόξα στον Πάμπλο τον Γκαρσία»

Λίγο πριν το ημίχρονο, ο κόσμος φώναξε το γνωστό σύνθημα για τον Πάμπλο Γκαρσία, κάτι που επανέλαβε και μετά το 2-0, αλλά και στο φινάλε του ματς. Νωρίτερα, στην ανακοίνωση των συνθέσεων πριν την έναρξη του αγώνα, μεγάλη μερίδα του κόσμου αποδοκίμασε στο άκουσμα του ονόματος του Γιώργου Δώνη. Γενικότερα, ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν έπεσε στην παγίδα του διχασμού, βροντοφώναξε ξανά τη στήριξή του στον Γκαρσία, αλλά χωρίς να προχωρήσει σε βωμολοχίες κατά του προπονητή, πέραν της αποδοκιμασίας πριν το ματς. πηγή: metrosport.gr

Μαλιούφας: «Είναι θέμα κακής διαχείρισης από τον προπονητή»

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κώστας Μαλιούφας, αναφέρθηκε στο θέμα Γκαρσία – Δώνη και στις τεταμένες σχέσεις που έχουν, στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis».

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:


Για το θέμα Γκαρσία:

«Το άθλημα είναι ομαδικό. Για μένα το λάθος είναι στη διαχείριση. Μιλάς, και από εκεί και πέρα δε βγαίνει τίποτα έξω και τα σκεπάζεις όλα. Πρέπει να καταλάβει ο ποδοσφαιριστής πως όλοι μπορούν να παίζουν, να κάθονται στον πάγκο ή στην κερκίδα. Ένας προπονητής όταν έχει τέτοιους ποδοσφαιριστές, με τη συζήτηση πρέπει να βρει το κουμπί τους. Δεν μπορείς να πας κόντρα με τέτοιους ποδοσφαιριστές, όμως και ο Γκαρσία πρέπει να καταλάβει πως ο προπονητής θέλει το καλό της ομάδας».


Για το αν μπορούν να συνυπάρξουν Γκαρσία και Δώνης:

«Άμα ραγίσει το γυαλί δύσκολα κολλάει. Είναι δύσκολο γιατί έχει ξαναγίνει. Πάνω απ όλα είναι η ομάδα». πηγή: metrosport.gr

Λεοντιάδης: «Κάτω τα χέρια από τον Γκαρσία»

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Μιχάλης Λεοντιάδης, μίλησε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» για το θέμα Γκαρσία- Δώνη και το αν μπορούν να συνυπάρξουν οι δυο τους στον ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:


Για το θέμα Γκαρσία:

«Τον Γκαρσία του ξέρουμε όλοι. Τι ποδοσφαιριστής είναι και τι προσφέρει στον κόσμο. Εγώ βάζω στο παιχνίδι και τα εισιτήρια. Κάτω τα χέρια από αυτόν τον παίκτη. Ας τα βρουν. Τέτοιοι παίκτες πέρασαν πολύ λίγοι. Εγώ προσωπικά τον θέλω. Ανεβάζει τη ψυχολογία των παικτών και του κόσμου. Όμως θέλω να πω στον κόσμο πως ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και όποιος αξίζει θα παίζει. Ο Γκαρσία είναι παικταράς αλλά αυτό φαίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο».


Για το αν μπορούν να συνυπάρξουν Γκαρσία και Δώνης:

«Δεν ξέρω. Είναι δύσκολη ερώτηση. Γνωρίζω τον Γκαρσία και είναι δύσκολο. Μακάρι να τα βρουν. Αυτή τη στιγμή κάνουν κακό και οι δυο στον ΠΑΟΚ».
πηγή: metrosport.gr

Αύριο η συνέντευξη του Γκαρσία!

Αύριο το απόγευμα ο Πάμπλο Γκαρσία θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτό το άδοξο τέλος από τον ΠΑΟΚ. Ο Ουρουγουανός αποχώρησε από τα γραφεία της ΠΑΕ συνοδευόμενος από τους εκπροσώπους του και έχοντας ολοκληρώσει τη συζήτηση με τον Τσιστιακόφ.

Υπογραφές στη λύση του συμβολαίου δεν μπήκαν αλλά επήλθε συμφωνία. Έτσι μέχρι αύριο θα έχουμε και τις σχετικές ανακοινώσεις από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στην συνέχεια ο Γκαρσία θα αποχαιρετίσει τον κόσμο μέσα από συνέντευξη Τύπου.

Φεύγοντας από τα γραφεία της ΠΑΕ δε θέλησε να πει το παραμικρό στους εκπροσώπους του Τύπου ενώ φίλοι της ομάδας που ήταν έξω από την Τούμπα τον χειροκρότησαν. 
 πηγή: metrosport.gr

«Η Ελλάδα μου έδωσε τα πάντα»



Με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA, ο Παναγιώτης Κονέ, εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στην Ελλάδα τονίζοντας ότι του έδωσε τα πάντα τόσο σαν άνθρωπο αλλά και σαν ποδοσφαιριστή. Για το παιχνίδι με τη Βοσνία είπε ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να πάρουν τη νίκη και την πρόκριση.


Αναλυτικά όσα είπε στην ιστοσελίδα της FIFA ο Παναγιώτης Κονέ:

Για τον τρόπο με τον οποίο τον υποδέχθηκε η Ελλάδα είπε: «Η Ελλάδα μου έδωσε τα πάντα, τόσο σαν άνθρωπο όσο και σαν ποδοσφαιριστή. Χρωστάω πολλά σε αυτή τη χώρα, που πρόσφερε φιλοξενία στον πατέρα μου, έναν βιολόγο, όταν αποφάσισε να έρθει και να ζήσει εδώ».

Για το παιχνίδι με τη Βοσνία τόνισε:

«Έχουμε καλές πιθανότητες να τα καταφέρουμε και να πάρουμε την πρόκριση για τα τελικά του Μουντιάλ. Αμυντικά είμαστε στο επίπεδο που θέλουμε, αλλά όχι ακόμη επιθετικά».

Για τη θέση που επιθυμεί να αγωνίζεται σχολίασε:

«Νιώθω πως μπορώ να εκφραστώ καλύτερα όταν παίζω σαν μεσοεπιθετικός, αλλά δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση. Δεν είναι πρόβλημα για μένα είτε παίζω στον άξονα είτε στα άκρα. Θα αγωνιστώ όπου με χρειαστεί ο προπονητής μου».

Τέλος, για την παρουσία του στην Μπολόνια τη φετινή σεζόν, ο 25χρονος δήλωσε:

«Είναι δύσκολο να κάνεις αισθητή την παρουσία σου στη Serie A. Το πρωτάθλημα αυτό είναι πολύ δύσκολο, έχει πολλή τακτική και πολύ μεγαλύτερη ένταση από το ελληνικό.
Για έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή είναι αναγκαίο να αλλάξει τελείως τη νοοτροπία του για να παίξει εκεί. Δίνω τα πάντα στο γήπεδο και δεν σταματώ να δουλεύω για να βελτιώνομαι και να έχω μεγαλύτερη σταθερότητα στην απόδοσή μου».




πηγή: metrosport.gr

Κιρόφσκι: «Θα αισθανθώ ικανοποιημένος όταν ανέβει ο Ηρακλής στη Σούπερ Λιγκ »

Ο ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Κριστιάν Κιρόφσκι, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τη σημαντική νίκη στα Ψαχνά αλλά και για τη δύσκολη συνέχεια.


Για τη νίκη κόντρα στον Ηρακλή Ψαχνών:

«Το χθεσινό παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο. Θέλαμε πολύ τη νίκη ώστε να μείνουμε κοντά στις πρώτες θέσεις. Η ομάδα κατάφερε να παίξει έξυπνα και να πάρει τους τρεις σημαντικούς βαθμούς που θα μας βοηθήσουν στη συνέχεια».

Για το αν τη θεωρεί σημαντική αυτή τη νίκη:

«Είναι πολύ σημαντική όπως και το παιχνίδι που ακολουθεί το Σάββατο με τον Απόλλων Σμύρνης γιατί θα έχουμε την ευκαιρία να τον φτάσουμε στη βαθμολογία».

Για το πότε θα ξεπεράσουν το πρόβλημα στα εντός έδρας παιχνίδια:

«Αυτό είναι μια καλή ερώτηση. Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί δεν έχουμε πολλές νίκες στα εντός έδρας παιχνίδια. Ίσως είναι η πίεση αλλά θα πρέπει να σταματήσει αυτό και να αρχίσουμε να παίρνουμε βαθμούς στα εντός έδρας παιχνίδια».

Για το τι θα πρέπει να προσέξει ο Ηρακλής για να καταφέρει στο τέλος να ανέβει στη Σούπερ Λιγκ:

«Ο Ηρακλής έχει πολλά κρίσιμα παιχνίδια μπροστά του. Αυτό που πρέπει να έχει περισσότερο σαν ομάδα είναι τύχη, περισσότερο πάθος και να παίζουμε έξυπνα ώστε να παίρνουμε τους βαθμούς».

Τέλος για το αν είναι ικανοποιημένος από την απόδοσή του είπε:

«Μέχρι στιγμής έχω σκοράρει τρεις φορές και έχω δώσει δύο ασίστ αλλά δεν μπορώ να είμαι ευχαριστημένος από τον εαυτό μου. Μπορώ να δώσω περισσότερα και να βοηθήσω την ομάδα. Όταν καταφέρω να βοηθήσω τον Ηρακλή να ανέβει στη Σούπερ Λιγκ τότε θα είμαι ικανοποιημένος».
πηγή: metrosport.gr

«Σημαντικό ματς αλλά όχι καθοριστικό»

Για το ματς κόντρα στην Βοσνία μίλησε ο Γιώργος Καραγκούνης, τονίζοντας πως οι Βόσνιοι έχουν το πλεονέκτημα έδρας αλλά η Εθνική μας την εμπειρία. Επίσης επισήμανε πως το παιχνίδι είναι σημαντικό αλλά όχι καθοριστικό.

«Το πλεονέκτημα της Βοσνίας είναι ότι παίζει στην έδρα της, εκεί όπου έχει τεράστια υποστήριξη από τον κόσμο της. Όμως το δικό μας πλεονέκτημα έγκειται στην εμπειρία που έχουμε ως ομάδα. Ο τρόπος που έχουμε αγωνιστεί σε ανάλογα δύσκολα και σημαντικά παιχνίδια κατά το παρελθόν με κάνει αισιόδοξο», τόνισε ο μέσος της Φούλαμ στον βοσνιακό Τύπο.

Πάντως ο ίδιος ξεκαθάρισε πως το ματς της Παρασκευής δεν είναι καθοριστικό. «Το παιχνίδι της Παρασκευής είναι μεν σημαντικό, αλλά όχι το τελευταίο στα προκριματικά. Είναι πάντως σαφές πως η ομάδα που θα κερδίσει, θα αποκτήσει ψυχολογία κι ένα σημαντικό προβάδισμα για τη συνέχεια».
πηγή: metrosport.gr

Διαμαντόπουλος: «Στόχος το πρωτάθλημα»

Ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Δημήτρης Διαμαντόπουλος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» όπου αναφέρθηκε στη νίκη του Απόλλωνα επί της Κρανούλας με 6-2, το στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος αλλά και στο θέμα Κατίδη που απασχολεί τις τελευταίες μέρες το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στη Φούτμπολ Λιγκ:
«Στόχος είναι το πρωτάθλημα. Θέλαμε εξαρχής την άνοδο, το καταφέραμε πιστεύω αλλά θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Είναι δύσκολο πρωτάθλημα, πολλές ομάδες κλείνονται και θέλουν να καταστρέψουν παρά να δημιουργήσουν. Μια φορά ήρθε ομάδα να παίξει “στα ίσα” όπως λέμε και εμείς βγάλαμε τις αρετές μας και κερδίσαμε 6-2».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την προσέλευση του κόσμου:
«Στο παιχνίδι με την Κρανούλα ήταν γύρω στα 500 άτομα στο γήπεδο. Εμείς περιμένουμε σίγουρα περισσότερο κόσμο αλλά κατανοούμε τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα με την κρίση. Τους θέλουμε κοντά μας για να μας βοηθήσουν».

Για τον πανηγυρισμό του Κατίδη:
«Το παιδάκι δεν ήξερε τι έκανε. Έχει πολύ τρέλα στο κεφάλι του. Ήταν κατακριτέο, δεν έπρεπε να το κάνει αλλά θεωρώ πως δεν το ήξερε και πρέπει να του δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία».
πηγή: metrosport.gr

Παληγεώργος: «Δεν γίναμε ξαφνικά Μπαρτσελόνες»

Ο ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Χρήστος Παληγεώργος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis», όπου μίλησε για τη χθεσινή νίκη επί του Ηρακλή Ψαχνών, την επόμενη μέρα και το ματς με τον Απόλλων που έρχεται αλλά και την επίτευξη του στόχου της ανόδου.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:


Για τη χθεσινή νίκη με 0-3 επί του Ηρακλή Ψαχνών:

«Ήταν καιρός να κάνουμε μια μεγάλη νίκη. Ήμασταν διαβασμένοι και σοβαροί. Βρήκαμε έναν πολύ καλό αγωνιστικό χώρο, κάναμε αυτά που μας είπε ο προπονητής μας και μετουσιώσαμε τις φάσεις σε γκολ. Δεν ήταν περίπατος, το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο αλλά δεν απειληθήκαμε σε κανένα σημείο. Είχαμε ευκαιρίες και στο πρώτο ημίχρονο να σκοράρουμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Ήταν μια σημαντική νίκη και κρατάμε τους 3 βαθμούς. Δεν έχουμε άλλες μέρες να κοιτάξουμε το χθεσινό παιχνίδι».


Για το αν δεν πρέπει “τα μυαλά τους να πάρουν αέρα” όπως δήλωσε ο Γιάννης Χατζηνικολάου:

«Έχει δίκιο ο κ. Χατζηνικολάου. Το Σάββατο έχουμε παιχνίδι με τον 2ο Απόλλων Αθηνών και πρέπει να κοιτάξουμε το παιχνίδι. Δε γίναμε ξαφνικά Μπαρτσελόνες».


Για τη βαθμολογία και τις πολλές ομάδες που παλεύουν για την άνοδο:

«Δεν κοιτάμε τη βαθμολογία αλλά κάθε ματς ξεχωριστά. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας. Χάνουμε βαθμούς στο Καυταντζόγλειο, είναι ντεσαβαντάζ για μας που ο αντίπαλος κλείνεται. Επίσης είναι κακός ο αγωνιστικός χώρος στο Καυταντζόγλειο».


Για της σχέση του με τον Γιάννη Χατζηνικολάου:

«Δε θεωρούμαι παιδί του Χατζηνικολάου. Ήμασταν μαζί στον Πλατανιά, αλλά εμένα με προσέγγισε η διοίκηση για να έρθω».


Για το αν έχει αλλάξει κάτι με την πρόσληψη του Γιάννη Χατζηνικολάου:

«Δεν είμαι ικανός για να κρίνω προπονητές και δεν είναι αυτή η δουλειά μου. Σίγουρα είναι νωρίς ακόμα και δεν έχει περάσει πολύς καιρός από όταν ήρθε ο κ. Χατζηνικολάου αλλά δεν θα τον κρίνω εγώ».


Για αν θα ανέβει ο Ηρακλής:

«Πρέπει να τον ανεβάσουμε τον Ηρακλή. Δεν είναι εκεί η θέση του. Όλοι οι αντίπαλοι μένουν άναυδοι. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο είναι για τη Σούπερ Λιγκ».


Για το παιχνίδι με τον Απόλλων Σμύρνης:

«Πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί. Θα μελετήσουμε τον αντίπαλο και αν κάνουμε αυτά που θα μας πει ο προπονητής και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε».πηγή: metrosport.gr

Τα εισιτήρια με Ολυμπιακό!


Στην διάθεση των φίλων του Άρη βρίκονται τα εισιτήρια για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, την προσεχή Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε η ΚΑΕ Άρης.

Αναλυτικά:

«Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι από την Τρίτη (19/03) τίθενται σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (25/03, 19:00).

Στο παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό, ο ΑΡΗΣ γιορτάζει τα 99 χρόνια από την ίδρυσή του και καλούμε τους φιλάθλους της ομάδας να γεμίσουν το γήπεδο και να δημιουργήσουν μια εορταστική ατμόσφαιρα, στηρίζοντας τους αθλητές της ομάδας μας.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 15? στις θύρες 2-3 και 10? σε όλες τις υπόλοιπες θύρες του γηπέδου. Παράλληλα, διατίθενται και παιδικά εισιτήρια των 5? για παιδιά από 6 έως 12 ετών.

Τα σημεία διάθεσης των εισιτηρίων για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό

Τρίτη 19/03, Τετάρτη 20/03, Πέμπτη 21/03 και Παρασκευή 22/03
- Από τα γραφεία της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (Γρ. Λαμπράκη 2, τηλ. 2310 265600), από τις 09:00 έως τις 17:00
- Από το κατάστημα «CYTA ARIS CONNECTION» (στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο)
- Από τα γραφεία Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ (Παπαναστασίου 154, γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης, από τις 12:00 έως τις 20:00)

Δευτέρα 25/03
- Από το κατάστημα «CYTA ARIS CONNECTION» (στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο)
- Από τα εκδοτήρια του Αλεξανδρείου Μελάθρου από τις 17:00 έως και την έναρξη του αγώνα». 



Μαγνητική για Χαντ!

Ο Τζέρεμι Χαντ ήταν, μαζί με τον Πάσαλιτς, ένας από τους δύο απόντες της χθεσινής προπόνησης. Ο Αμερικανός αντιμετώπιζε πρόβλημα με το γόνατό του πολύ πριν από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Από την περίοδο του All Star Game, ο Χαντ έβλεπε να πρήζεται στο γόνατο.

Τόσον καιρό ο Χαντ ακολουθούσε συντηρητικό πρόγραμμα προπόνησης, όμως μετά από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, λόγω της υπερπροσπάθειας, το γόνατό του πρήστηκε πολύ με αποτέλεσμα να χρειαστεί να κάνει μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Δεν αποκλείεται ο Χαντ να μην αγωνιστεί και στο επόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, έτσι ώστε να ξεκουράσει το πόδι του.πηγή: metrosport.gr

Χαλαρά εν όψει Ελλάδας!

Σε ήπιους ρυθμούς οι προπονήσεις της Βοσνίας εν όψει του κρίσιμου ματς με την Ελλάδα. Ελπίζει για Πιάνιτς ο Σαφέτ Σούσιτς, καμία ανησυχία για Σπάχιτς, Βράνιες και Βίστσα.

Χαλαρά εν όψει Ελλάδας
Δεν είναι μόνο ο Φερνάντο Σάντος που βλέποντας τους παίκτες του καταπονημένους από τα συνεχή παιχνίδια, επιλέγει ένα πιο ήπιο πρόγραμμα προετοιμασίας για το κρίσιμο ματς της Ελλάδας με τη Βοσνία την Παρασκευή. Το ίδιο κάνει και ο Σαφέτ Σούσιτς για λογαριασμό των γηπεδούχων.

«Οι παίκτες θα ακολουθήσουν ένα ειδικό πρόγραμμα. Δεν θέλω να φτάσουν στον αγώνα της Παρασκευής με άδειες μπαταρίες. Αν πρέπει να ξεσπάσουν, ας το κάνουν στον αγώνα με την Ελλάδα», τόνισε.

Όσο για τον τραυματισμό του Μίραλεμ Πιάνιτς, που εμφανίζεται απαισιόδοξος για τη συμμετοχή του, ο Βόσνιος τεχνικός δήλωσε: «Θα μιλήσω μαζί του. Δεν αποκλείω τη συμμετοχή του προτού να είναι κάτι σίγουρο. Εκείνος θα μου πει αν μπορεί. Αν πει ότι είναι έτοιμος, θα τον χρησιμοποιήσω. Ελπίζω να κάνει την έκπληξη και να παίξει».

Παράλληλα δεν έδειξε να ανησυχεί για τους υπόλοιπους τραυματίες. «Ο Βράνιες, ο Βίστσα και ο Σπάχιτς έχουν μικροπροβλήματα, αλλά θα είναι έτοιμοι για τον αγώνα της Παρασκευής».

Τέλος, παραδέχτηκε με κυνισμό πως δεν τον απασχολεί τίποτε άλλο πέρα από το αποτέλεσμα. «Μας ενδιαφέρει μόνο το αποτέλεσμα, όχι οι εντυπώσεις που θα αφήσουμε. Όλοι οι παίκτες έχουν έρθει έτοιμοι για τον αγώνα», δήλωσε. πηγή: sport-fm.gr

Μέσι: «Με την εθνική δεν έχω πετύχει τίποτα»

Το γεγονός πως με τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής δεν έχει αποδώσει όπως με αυτή της Μπαρτσελόνα, παραδέχτηκε σε συνέντευξή του ο Λιονέλ Μέσι.

Μέσι: «Με την εθνική δεν έχω πετύχει τίποτα»
Είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου αυτή τη στιγμή. Καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ενώ οι τίτλοι του, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο, είναι, πλέον, αναρίθμητοι. Ο Λιονέλ Μέσι, όμως, παραδέχεται πως η πορεία του με την εθνική Αργεντινής δεν είναι ανάλογη με εκείνη με τη φανέλα των Καταλανών, όπως φάνηκε από όσα δήλωσε στην αγγλική «Sun».

«Αναγνωρίζω πως με την εθνική Αργεντινής δεν έχω πετύχει αυτά που θα ήθελα. Αλλά δεν είμαι μόνο εγώ, είναι όλη η ομάδα που δεν έχει καταφέρει να παίξει ανάλογα με τις πραγματικές δυνατότητές της», ομολόγησε ο Μέσι.

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως η αξία του Μέσι είναι τέτοια, που θα μπορούσε να παίρνει μόνος του τα παιχνίδια. Ο άσος της Μπαρτσελόνα δείχνει να μην συμφωνεί με αυτή την άποψη. «Είναι αδύνατον στο σημερινό ποδόσφαιρο να παίρνει ένας παίκτης μόνος του έναν αγώνα. Χρειάζεται να συνεισφέρουν όλοι οι συμπαίκτες του. Από τη μεριά μου αναγνωρίζω πως σε πολλά παιχνίδια δεν ήμουν όσο καλός θα έπρεπε. Ο πιο αυστηρός κριτής μου, είμαι εγώ ο ίδιος. Και όταν δεν παίζω καλά, εκνευρίζομαι απίστευτα», τόνισε ο «Λίο».

Κάποιοι τον έχουν κατηγορήσει για έλλειψη… εθνικής συνείδησης, αφού λείπει από την Αργεντινή από μικρή ηλικία. «Έχω κλάψει για τη φανέλα της εθνικής μας. Έχω μείνει ξύπνιος μετά από ήττες. Κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει για κάτι, είμαι παθιασμένος με την εθνική μου και πάντα προσπαθώ να κάνω το καλύτερο. Άσχετο αν δεν το καταφέρνω πάντα», σημείωσε με ειλικρίνεια ο Λιονέλ Μέσι. πηγή: sport-fm.gr

Πιάνιτς: «Δύσκολα θα παίξω με Ελλάδα»

Απαισιόδοξος για τη συμμετοχή του στο κρίσιμο ματς της Βοσνίας με την Ελλάδα στη Ζένιτσα την προσεχή Παρασκευή είναι ο Μίραλεμ Πιάνιτς.

Πιάνιτς: «Δύσκολα θα παίξω με Ελλάδα»
Εξαιρετικά αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Μίραλεμ Πιάνιτς στον αγώνα της Βοσνίας με την Ελλάδα την προσεχή Παρασκευή στη Ζένιτσα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο μέσος της Ρόμα ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στον αστράγαλο και παρότι το… παλεύει, δεν είναι αισιόδοξος πως θα θέσει εαυτόν στη διάθεση του Σαφέτ Σούσιτς.

«Αρχικά μου είχαν πει ότι θα χρειαστεί να λείψω για τέσσερις εβδομάδες. Μετά για δύο. Δεν ξέρω… είναι νωρίς να πούμε τι θα γίνει μέχρι την Παρασκευή. Θα ήθελα να παίξω, αλλά θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα τις επόμενες δύο μέρες. Με τα υπάρχοντα δεδομένα, δύσκολα θα παίξω. Δεν είμαι σε θέση να αγωνιστώ τώρα. Όμως τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχω ακολουθήσει εντατική θεραπεία και είδα αποτελέσματα. Δούλεψα πολύ και αισθάνομαι καλύτερα. Θα δείξει», δήλωσε σε εφημερίδα της Βοσνίας ο 23χρονος άσος.

Πάντως ο Πιάνιτς αισιοδοξεί για τον αγώνα. «Περιμένω η αποστολή μας να έχει αίσιο τέλος. Ελπίζω μετά τον αγώνα της Παρασκευής να παραμείνουμε πρωτοπόροι στον όμιλο. Θα είμαι ικανοποιημένος με νίκη, ακόμη και με ισοπαλία. Πιστεύω πως η ομάδα μας μπορεί να τα καταφέρει. Παίζουμε στην έδρα μας και δεν βλέπω γιατί να μην πετύχουμε το στόχο μας», ανέφερε. πηγή: sport-fm.gr

Αιφνιδιάστηκε από την κλήση ο Πογκμπά!

Ενθουσιασμένος από την κλήση του στην εθνική Γαλλίας είναι ο Πολ Πογκμπά, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του σε ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης. Ο μέσος της Γιουβέντους έδειξε να μην περιμένει την κλήση αυτή.

Αιφνιδιάστηκε από την κλήση ο Πογκμπά
Οι πολύ καλές εμφανίσεις του το τελευταίο διάστημα με τη φανέλα της Γιουβέντους, αποτέλεσαν το… εισιτήριό του για την αποστολή της εθνικής Γαλλίας. Ο Πολ Πογκμπά, κλήθηκε από τον Ομοσπονδιακό προπονητή των «τρικολόρ» για το επόμενο παιχνίδι της Γαλλίας κόντρα στη Γεωργία και δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του.

«Μου ήρθε… ξαφνικό. Δεν περίμενα να με καλέσει ο Ομοσπονδιακός προπονητής για το παιχνίδι αυτό. Δεν ξέρω αν θα παίξω από την αρχή, αν θα καθίσω στον πάγκο ή αν θα δω το παιχνίδι από τις εξέδρες. Το μόνο που ξέρω είναι πως είμαι ενθουσιασμένος από την κλήση αυτή, αφού όπως και να έχει, θα είναι μια σπουδαία εμπειρία για μένα», είπε ο Πογκμπά.

Σύμφωνα με τον μέσο της «Γιούβε», είναι η ομάδα του αυτή που του έδωσε την ευκαιρία να παίξει στην εθνική της πατρίδας του. «Κάθε μέρα που περνά, σιγουρεύομαι όλο και περισσότερο για την επιλογή μου να πάω στη Γιουβέντους. Χάρη στον Αντόνιο Κόντε, ο οποίος μου έχει μάθει πολλά, αλλά και στους συμπαίκτες μου, οι οποίοι με βοηθούν με κάθε τρόπο, κατάφερα να φτάσω μέχρι την εθνική Γαλλίας. Η κλήση μου στην εθνική είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που γίνεται στη Γιουβέντους», είπε με νόημα ο Πολ Πογκμπά. πηγή: sport-fm.gr

«Στο ψυγείο» ο Κατίδης!

Τον αποκλεισμό του Γιώργου Κατίδη από τις υποχρεώσεις της ΑΕΚ ως το τέλος της σεζόν αποφάσισε η ΠΑΕ. Δείτε τις προϋποθέσεις με τις οποίες αποφασίστηκε ότι μπορεί να… ξεπαγώσει το θέμα του το καλοκαίρι

«Στο ψυγείο» ο Κατίδης
Την αναμενόμενη απόφαση για το (άμεσο τουλάχιστον) μέλλον του Γιώργου Κατίδη στην ΑΕΚ έλαβε η ΠΑΕ.

Το Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στα Σπάτα επιβεβαίωσε την πρόθεση για διακοπή συμβολαίου ως το καλοκαίρι στον νεαρό.

Αφήνεται «παράθυρο» ωστόσο για επιστροφή του στην ομάδα μετά το τέλος της σεζόν -με απολύτως απαραίτητες προϋποθέσεις να δείξει εμπράκτως μεταμέλεια και να γίνει δεκτός χωρίς αντιδράσεις από την κοινωνία της ΑΕΚ.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ

«Το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ, εκτιμώντας τη συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή της Γιώργου Κατίδη στον σαββατιάτικο αγώνα της ομάδας μας, καθώς επίσης και την απολογία του που είδε το φως της δημοσιότητας για το επίμαχο περιστατικό, θέτει τον ποδοσφαιριστή εκτός ομάδας μέχρι τέλους της αγωνιστικής περιόδου 2012-13, αντιλαμβανόμενο την αλγεινή εικόνα που προκλήθηκε εκ της συμπεριφοράς του και επιβάλλει σε αυτόν το ανώτερο δυνατό χρηματικό πρόστιμο που προβλέπεται από τον Εσωτερικό Κανονισμό της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Η περαιτέρω συνέχεια του ποδοσφαιριστή στην ΑΕΚ θα κριθεί από το Δ.Σ. το καλοκαίρι, αφού θα έχει δοθεί αφενός η δυνατότητα στον ποδοσφαιριστή όλο αυτό τον χρόνο να αποδείξει εμπράκτως ότι η συμπεριφορά του ήταν απόρροια επιπολαιότητας και ανωριμότητας και αφετέρου εάν η πιθανή επανένταξή του στην ομάδα είναι εφικτή χωρίς κραδασμούς στους κόλπους της ΑΕΚ»
.

«Θα παίξω στο ματς των ονείρων μου»

Ενθουσιασμένος από το φιλικό που θα δώσει η εθνική Ιταλίας με τη Βραζιλία, είναι Κλαούντιο Μαρκίζιο, όπως φάνηκε από όσα είπε στη «Gazzetta dello sport».

«Θα παίξω στο ματς των ονείρων μου»
Έχουν πρωταγωνιστήσει σε σπουδαίους αγώνες, που έμειναν στην ιστορία του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Η Βραζιλία με την Ιταλία έχουν αναμετρηθεί πολλές φορές, σε παιχνίδια που έκριναν Μουντιάλ και έμειναν χαραγμένα στη μνήμη των φίλων του αθλήματος. Την ερχόμενη Πέμπτη θα βρεθούν για ακόμα μία φορά αντιμέτωπες, σε ένα φιλικό ματς που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Ένας από τους πιθανούς πρωταγωνιστές του αγώνα αυτού είναι ο Κλαούντιο Μαρκίζιο, ο οποίος μίλησε στη «Gazzetta dello sport» και δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του. «Αυτό είναι το παιχνίδι που όλοι οι ποδοσφαιριστές ονειρεύονται να παίξουν. Είναι ο καλύτερος, ο πιο όμορφος αγώνας. Η Βραζιλία αντιπροσωπεύει το ωραίο, το θεαματικό ποδόσφαιρο και η μεταξύ μας αναμέτρηση θα αποτελέσει ένα σημαντικό τεστ για την εθνική Ιταλίας ενόψει του Μουντιάλ του 2014. Θα δούμε αν είμαστε σε θέση να σταθούμε με αξιώσεις στα τελικά, αν μπορούμε να ελπίζουμε σε μια καλή πορεία», τόνισε ο μέσος της Γιουβέντους.

Η Ιταλία δεν έχει εξασφαλίσει μαθηματικά την πρόκρισή της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, αν και είναι πολύ κοντά. Για το επόμενο παιχνίδι, κόντρα στη Μάλτα, ο Μαρκίζιο τόνισε πως απαιτείται προσοχή. «Κανένα ματς δεν είναι εύκολο. Πρέπει να δείξουμε προσοχή και να είμαστε συγκεντρωμένοι. Η Μάλτα θα μας δημιουργήσει πρόβλημα αν την υποτιμήσουμε», είπε ο Μαρκίζιο.

Αναφορικά με τις δυνατότητες της Ιταλίας, ο παίκτης της «Γιούβε» έδειξε να έχει ξεκάθαρη άποψη. «Θεωρώ πως η Ισπανία και η Γερμανία βρίσκονται μπροστά από εμάς. Είναι καλύτερες ομάδες. Αλλά εμείς προσπαθούμε να τους πλησιάσουμε και πιστεύω πως με τη δουλειά μπορούμε να μειώσουμε την απόσταση που μας χωρίζει από τις δύο αυτές ομάδες», τόνισε με έμφαση ο Κλαούντιο Μαρκίζιο. πηγή: sport-fm.gr

«Αδερφάκια» Παρί και Μάλαγα;

Σανίδα σωτηρίας φαίνεται πως προβάλλει για την Μάλαγα, καθώς ο ιδιοκτήτης της Παρί Σεν Ζερμέν φέρεται να βρίσκεται κοντά στην αγορά της ισπανικής ομάδας.

«Αδερφάκια» Παρί και Μάλαγα;
Οι Ανδαλουσιάνοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και την πιθανότητα να αποκλειστούν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς έχουν προθεσμία μέχρι τις 31 Μαρτίου για να ρυθμίσουν τα εκκρεμή τους χρέη, ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, προς διάφορους ποδοσφαιριστές.

Ο ιδιοκτήτης του ισπανικού συλλόγου, Σεΐχης Αμπτουλάχ Αλ Τανί, είναι εδώ και καιρό απρόθυμος να σηκώσει τα οικονομικά βάρη που απορρέουν από τη θέση του.

Σύμφωνα με τον Αλφρέντο Γκερισόλι, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος της αθλητικής ομοσπονδίας της Ανδαλουσίας για οκτώ χρόνια, ο μεγαλομέτοχος της Μάλαγα απευθύνθηκε στον Σεΐχη Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Τανί, που κατέχει το 70% των μετοχών της Παρί Σεν Ζερμέν και είναι και ξάδερφος του, προκειμένου να του… πασάρει την ομάδα.

Μάλιστα, η ίδια πηγή κάνει λόγο για προχωρημένες διαπραγματεύσεις που μπορεί να τελειώσουν ακόμα και μέχρι το τέλος του μήνα, έτσι ώστε να αποφευχθεί η τιμωρία της ΟΥΕΦΑ. πηγή: sport-fm.gr

Η μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ! (video)

Σαν σήμερα πριν από 15 χρόνια, η ΑΕΚ έχανε μία τεράστια ευκαιρία να προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Η μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ (video)
Θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μία ιστορική βραδιά… Όμως η κατάληξή της ήταν εφιαλτική και στοιχειώνει ακόμη τους φίλους της ΑΕΚ, αφού ένας διαφαινόμενος ευρωπαϊκός θρίαμβος μετατράπηκε σε έναν οδυνηρό αποκλεισμό.

Στη ρεβάνς του 0-0 της Νέας Φιλαδέλφειας, η «Ένωση» ταξίδεψε στην παγωμένη Μόσχα για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων απέναντι στη Λοκομοτίβ. Το γκολ του Χαρλάτσεφ στο 55’ φάνηκε να της χαλάει τα σχέδια, αλλά 13 λεπτά μετά ο Μαλαδένης κέρδισε πέναλτι και ο Κοπιτσής από την άσπρη βούλα έφερε την ομάδα του σε σκορ πρόκρισης.

Οι Μοσχοβίτες βγήκαν μαζικά στην επίθεση επιζητώντας το δεύτερο γκολ. Η ΑΕΚ βρήκε ευκαιρίες να το πετύχει εκείνη, με κορυφαία την ανεπανάληπτη του Ντέμη Νικολαΐδη, που προ κενής εστίας στο 90’ έκανε ένα άψυχο πλασέ που απομακρύνθηκε από αντίπαλο αμυντικό.

Η τιμωρία ήταν σκληρή για τους «κιτρινόμαυρους», καθώς ο Τσουγκαΐνοφ στο 92’ έγραψε το τελικό 2-1, που δεν επέτρεψε στην «Ένωση» να πλαισιώσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης τις Τσέλσι (που κατέκτησε το τρόπαιο), Στουτγκάρδη και Βιτσέντζα.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Καλλιτζάκης, Κασάπης, Μανωλάς, Μαχαιρίδης, Γκρέταρσον, Μαλαδένης (88’ Κεφαλάς), Σαβέβσκι (65’ Σέμπουε), Κοπιτσής, Κωστένογλου, Νικολαΐδης.



πηγή: sport-fm.gr

Non stop Miami & Denver!

Χιτ και Νάγκετς πέρασαν από Βοστώνη και Σικάγο αντίστοιχα συνεχίζοντας τα εντυπωσιακά νικηφόρα σερί τους. Συντριβή χωρίς… συνέπειες για τους Λέικερς από τους Σανς.

Non stop Miami & Denver
Ούτε στη Βοστώνη σταμάτησε το τρένο των πρωταθλητών. Το Μαϊάμι πέρασε με 105-103 από την έδρα των Σέλτικς ανατρέποντας διαφορά 17 πόντων και έφτασε τις 23 συνεχείς νίκες, κατέχοντας πλέον μόνο το δεύτερο μεγαλύτερο σερί της ιστορίας μετά τις 33 των Λέικερς της σεζόν 1971/72. Ο Λεμπρόν Τζέιμς είχε 37 πόντους (μαζί με 12 ασίστ, 7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 2 τάπες), ανάμεσά τους και το καλάθι που έκρινε τον αγώνα στα 10,5’’ πριν το τέλος. Ο Τζεφ Γκριν έκανε ρεκόρ καριέρας με 43 πόντους για τους γηπεδούχους, που αγωνίστηκαν χωρίς τον τραυματία Κέβιν Γκαρνέτ.

Οι Νάγκετς επέκτειναν στα δώδεκα ματς το δικό τους νικηφόρο σερί επικρατώντας 119-118 στην παράταση των Μπουλς μέσα στο Σικάγο. Ο Αντρέ Ιγκουοντάλα διαμόρφωσε το τελικό σκορ με τρίποντο 7,1’’ πριν το τέλος, αλλά οι γηπεδούχοι φωνάζουν για το μη καταλογισμό ενός καλαθιού του Γιοακίμ Νοά μετά από σουτ του Μάρκο Μπελινέλι 1,7’’ προτού τελειώσει το ματς. Μετά τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Ντένβερ οι διαιτητές έκριναν πως η μπάλα είχε πάρει την… κάθοδο προς το καλάθι. Ο Γουίλσον Τσάντλερ είχε 35 πόντους για τους «σβόλους», ενώ ο Κώστας Κουφός σε 21:08 είχε 4 πόντους (2/7 δίποντα), 9 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.

Οι Λέικερς χωρίς τον Κόμπι Μπράιαντ και τον Πάου Γκασόλ γνώρισαν βαριά ήττα με 99-76 από τους Σανς στην Αριζόνα, ωστόσο οι Τζαζ έχασαν από τους Νικς στο Σολτ Λέικ Σίτι με 90-83 κι έτσι οι «λιμνάνθρωποι» παραμένουν στην όγδοη θέση της Δύσης που οδηγεί στα play offs.

Σημαντικές εκτός έδρας νίκες πέτυχαν οι Μάβερικς στην Ατλάντα (113-127) και οι Νετς στο Ντιτρόιτ (82-119)

Αναλυτικά:

Φιλαδέλφεια 76ερς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 101-100 Χόλιντεϊ 27, Θ. Γιανγκ 19, Χόους 18 (13 ριμπ.), Ράιτ 16, Γουίλκινς 12-Όλντριτζ 32 (14 ριμπ.), Λίλαρντ 27, Μπατούμ 9.

Σάρλοτ Μπόμπκατς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 119-114 Χέντερσον 27, Γκόρντον 19, Γουόκερ 18, ΜακΡόμπερτς 17, Μάλενς 12, Κιντ-Τζίλκριστ 11, Πάργκο 11-Γουόλ 25, Ιλάριο 21, Τεμπλ 17, Οκαφόρ 17, Ουέμπστερ 12.

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Ιντιάνα Πέισερς 90-111 Μάιλς 21, Τόμπσον 20 (11 ριμπ.), Λίβινγκστον 8, Ζέλερ 8-Γκριν 20, Χάνσμπρο 18 (11 ριμπ.), Τζορτζ 14, Χίμπερτ 12, Πέντεργκραφ 11.

Ατλάντα Χοκς-Ντάλας Μάβερικς 113-127 Τιγκ 19, Χόρφορντ 16 (11 ριμπ.), Σμιθ 13, Τόλιβερ 12, Κόρβερ 11, Χάρις 10, Τζένκινς 10, Τζόνσον 10-Κόλισον 24, Νοβίτσκι 22, Μέιο 17, Κέιμαν 14, Κάρτερ 13, Ράιτ 12.

Ντιτρόιτ Πίστονς-Μπρούκλιν Νετς 82-119 Μπάινουμ 18, Μονρό 17, Στάκεϊ 10, Ίνγκλις 10-Ουίλιαμς 31, Λόπεζ 18, Μπλάτσε 15, Τζόνσον 13, Μπρουκς 10, Στάκχαουζ 10.

Σικάγο Μπουλς-Ντένβερ Νάγκετς 118-119 (κ.α. 105-105) Ρόμπινσον 34, Ντενγκ 21, Μπελινέλι 18, Μπάτλερ 15, Νοά 14 (12 ριμπ.), Μπούζερ 14-Τσάντλερ 35, Μπρούερ 16, Λόσον 13, ΜακΓκι 12, Ιγκουοντάλα 12 (10 ριμπ.), Γκαλινάρι 11, Μίλερ 8 (13 ασίστ).

Μέμφις Γκρίζλις-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 92-77 Κόνλεϊ 20, Γκασόλ 16, Μπέιλες 15, Ράντολφ 14 (10 ριμπ.), Πρινς 12 (14 ριμπ.)-Σβεντ 12, Μπαρέα 11, Ζελαμπάλ 11, Πέκοβιτς 9.

Μπόστον Σέλτικς-Μαϊάμι Χιτ 103-105 Γκριν 43, Πιρς 17, Λι 13, Τέρι 9-Τζέιμς 37 (12 ασίστ), Τσάλμερς 21, Ουέιντ 16, Μπος 13.

Νιου Ορλίνς Χόρνετς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 72-93 Άντερσον 21, Βάσκες 14, Ντέιβις 16-Κάρι 30, Λι 20 (11 ριμπ.), Τόμπσον 13.

Φίνιξ Σανς-Λος Άντζελες Λέικερς 99-76 Σκόλα 14, Τζόνσον 14, Ντάντλεϊ 13, Ντράγκιτς 12 (10 ασίστ), Μάρσαλ 11, Μπίσλεϊ 10-Νας 19, Χάουαρντ 16 (11 ριμπ.), Μπλέικ 13, Γουόρλντ Πις 12, Κλαρκ 4 (10 ριμπ.).

Γιούτα Τζαζ-Νιου Γιορκ Νικς 83-90 Χέιγουορντ 17, Μίλσαπ 12, Τζέφερσον 10 (11 ριμπ.), Μάρβιν Ουίλιαμς 10-Σμιθ 20, Φέλτον 19, Κόουπλαντ 14, Μάρτιν 9.

Δείτε τη βαθμολογία πηγή: sport-fm.gr

Νέος αθλητικός ραδιοσταθμός στη Θεσσαλονίκη!!

Με Γιώργο Τραπεζανίδη, Γιώργο Μίνο και άλλους εκπέμπει σύντομα ο ARENA 89.4! O έκτος αθλητικός ραδιοσταθμός της Θεσσαλονίκης, πρέπει να θεωρείται γεγονός. Ο ARENA 89.4 αναμένεται σύντομα να εκπέμψει κανονικό full πρόγραμμα, με μερικούς από τους βασικότερους συντελεστές του METROPOLIS 95.5 (Γ. Τραπεζανίδης, Γ. Μίνος, Μ. Ιωαννίδης, Γ. Δασκάλου κ.α.) και τον δημοσιογράφο Νίκο Πετρουλάκη στο «τιμόνι».
Με αυτή την κίνηση η συχνότητα των 89.4 περνάει ξανά σε χέρια Θεσσαλονικέων. Μετά από
πολύχρονη -και αποτυχημένη- αναμετάδοση Αθηναϊκών ραδιοσταθμών (ΛΑΜΨΗ και DEEJAY). Και μπαίνει δυναμικά στο μεγάλο ανταγωνισμό των αθλητικών ραδιοσταθμών της πόλης.
Επιβεβαίωση του σκύλου για Ρεάλ – Γαλατά!
Οπως είχατε διαβάσει στον σκύλο από την ημέρα της κλήρωσης, η ΝΕΤ επέλεξε από το... μενού των πρώτων προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ να μεταδώσει το ματς Ρεάλ – Γαλατασαράι, ματς σαφώς πιο εμπορικό από το Μάλαγα – Ντόρτμουντ που διεξάγεται την ίδια ημέρα.
Οι μεταδόσεις των προημιτελικών:
* 02/04 21:45 Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα (Nova)
* 02/04 21:45 Μπάγερν Μονάχου – Γιουβέντους (Nova)
* 03/04 21:45 Μάλαγα – Ντόρτμουντ (Nova)
* 03/04 21:45 Ρεάλ Μαδρίτης – Γαλατάσαραϊ (NET)

πηγή: sportdog.gr