Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Επέστρεψαν και οι διεθνείς!

Μετά τις χθεσινές επιστροφές των τραυματιών του ΠΑΣ Γιάννινα, σήμερα ήταν η μέρα και των δύο διεθνών της ομάδας να επανέλθουν στις προπονήσεις.

Επέστρεψαν και οι διεθνείς
Στις προπονήσεις του ΠΑΣ Γιάννινα επανήλθαν οι διεθνείς Αλβανοί, Λίλα και Βίλα. Οι δυο τους είχαν μέχρι την Τρίτη υποχρεώσεις με την εθνική τους, ωστόσο πλέον τέθηκαν ξανά στην διάθεση του Γιάννη Χριστόπουλου για την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ».

Ο μεν Λίλα έκανε πρόγραμμα αποκατάστασης, ενώ από την άλλη ο Βίλα συμμετείχε κανονικά σε όλη την προπόνηση, ο οποίος όμως είναι τιμωρημένος για το ματς με τους Κρητικούς.

Μοναδικός απών για τους Ηπειρώτες ήταν ο Αυγενικού που είναι ακόμη τραυματίας.
Την Παρασκευή θα πραγματοποιεί η τελευταία προπόνηση της ομάδας, θα «βγει» η αποστολή και στην συνέχεια θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο. πηγή: sport-fm.gr

Βιτόλο: «Στόχος το Τσάμπιονς Λιγκ»

Ούτε καν το σκέφτεται ο Βιτόλο πως ο Παναθηναϊκός θα μείνει εκτός play off και στόχος του όπως και του τριφυλλιού, είναι η θέση που οδηγεί στα προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ.

Βιτόλο: «Στόχος το Τσάμπιονς Λιγκ»
Δεν θέλει να σκέφτεται καν το ενδεχόμενο να μην συμμετάσχει ο Παναθηναϊκός στα πλέι οφ ο Βίκτορ Βιτόλο. Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε στην τηλεόραση της Novasports:

-Για τα πλέι οφ και την προσπάθεια του Παναθηναϊκού να μπει στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος:

«Η κατάσταση είναι πλέον σαφής. Υπολείπονται τέσσερις αγώνες, άρα πρέπει να πετύχουμε τέσσερις νίκες. Το θέμα δεν είναι να σκεφτόμαστε στραβοπατήματα άλλων, αλλά να σκεφτόμαστε εμείς πως θα προχωρήσουμε, πετυχαίνοντας στους αγώνες που απομένουν νίκες».

-Για τον αγώνα με τον Πλατανιά και τον πρόσφατο αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδας από την ομάδα των Χανίων:

«Το θέμα τώρα δεν είναι ποιος είναι ο αντίπαλος μας- στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Πλατανιάς- αλλά το βασικό είναι να κοιτάξουμε να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς. Δεν πρέπει να κοιτάξουμε πίσω... Ο Πλατανιάς ήταν η ομάδα που μας απέκλεισε από το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά αν το εξετάσουμε και κοιτάξουμε πίσω, υπήρχαν και άλλες ομάδες οι οποίες μας έκαναν κάποιες ζημιές».

-Για τις πολλές βαθμολογικές απώλειες στο Ολυμπιακό Στάδιο:

«Είναι αλήθεια ότι χάσαμε πολλές φορές την αυτοπεποίθηση μας. Άλλες φορές δεν παίξαμε σαν ομάδα. Τώρα δεν υπάρχει πλέον πισωγύρισμα. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, πρέπει να κερδίσουμε όλους τους υπολειπόμενους αγώνες. Βρισκόμαστε τρεις βαθμούς πίσω από την πεντάδα του πρωταθλήματος, πρέπει να κάνουμε νίκες, να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όλους τους αγώνες, για να μπορέσουμε να έχουμε κι εμείς αυτή τη δυνατότητα. Άρα χρειαζόμαστε νίκη. Όποιον και αν αντιμετωπίζουμε, όπου και αν παίζουμε».

-Για την κόντρα ΠΑΣ Γιάννινα- Παναθηναϊκού με φόντο τα πλέι οφ του πρωταθλήματος:

«Αυτή η στιγμή εξαρτώμαστε από το στραβοπάτημα του ΠΑΣ Γιάννινα. Όμως πρέπει να πω, ότι αν αυτοί χάσουν και εμείς δεν κερδίσουμε, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Άρα ουσιαστικά το θέμα δεν είναι τι θα κάνουν οι άλλοι. Ενδεχομένως τα Γιάννινα να έχουν κάποιο στραβοπάτημα... Το βασικό είναι τι κάνουμε εμείς και πως προχωράμε».

-Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, καθώς δεν έχει αγωνιστεί για περίπου έναν μήνα.

«Είμαι πάρα πολύ καλά αυτή τη στιγμή. Έχω επιστρέψει ορεξάτος και φρέσκος. Θέλω να συμμετάσχω και οπωσδήποτε να συνεχίσω την δουλειά που ήδη κάνω... Και σε προσωπικό επίπεδο είμαι πολύ χαρούμενος... Οι σκέψεις μου είναι να μπούμε στα πλέι οφ και αν είναι δυνατόν να διεκδικήσουμε και την είσοδο μας στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Από εκεί και πέρα, να πω ότι δεν μου περνάει καν από το μυαλό η περίπτωση να μην συμμετάσχουμε στα πλέι οφ».

-Για τα πρόσφατα δημοσιεύματα, που έκαναν λόγο για ενδιαφέρον ισπανικών συλλόγων για την απόκτηση του:

«Τα Μ.Μ.Ε. γράφουν μερικές φορές πράγματα, τα οποία δεν ξέρω από που τα βγάζουν και από που τα εφευρίσκουν. Η δουλειά μου δεν είναι στην προκειμένη περίπτωση να διαψεύδω τίποτα, αλλά να συνεχίσω ως καλός επαγγελματίας να κάνω την δουλειά μου έτσι όπως ξέρω και έτσι όπως πρέπει. Δεν είμαι εδώ για να κοροϊδέψω κανέναν. Συνεχίζω να εργάζομαι σκληρά για να τιμήσω την φανέλα που φοράω και θέλω να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος στον Παναθηναϊκό. Το καθήκον μου είναι να είμαι εδώ και να κάνω την δουλειά μου όπως πρέπει».

Όσοι πιστοί προσέλθετε!

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Κλεάνθης Βικελίδης. Με αυτό το μήνυμα η διοίκηση του Άρη καλεί τον κόσμο να δώσει δυναμικό παρών στον κρίσιμο αγώνα με τον Πανθρακικό.

Όσοι πιστοί προσέλθετε
Την ανάγκη ο κόσμος του Άρη να ανταποκριθεί στο κάλεσμα -γεμίζοντας το «Κλεάνθης Βικελίδης»-, τονίζει η διοίκηση των «κίτρινων» εν όψει του «τελικού» με τον Πανθρακικό (30/3).

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Το Σάββατο η ομάδα μας δίνει ένα καθοριστικό παιχνίδι με τον Πανθρακικό στο Κλεάνθης Βικελίδης και η διοίκηση της ΠΑΕ καλεί όλο τον κόσμο του Άρη να γεμίσει τις κερκίδες και να στηρίξει με το δικό του μοναδικό τρόπο την προσπάθεια για την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Το Σάββατο όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Κλεάνθης Βικελίδης…

Να υπενθυμίσουμε ότι τα εισιτήρια του συγκεκριμένου αγώνα έχουν τεθεί σε κυκλοφορία από την περασμένη Παρασκευή και οι τιμές τους είναι ειδικά διαμορφωμένες και μειωμένες σε σχέση με προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια.

Πιο συγκεκριμένα, τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ στις θύρες 1, 2, 3 και 9 και 30 ευρώ στην θύρα 7 (επισήμων).

Τα εισιτήρια διατίθενται καθημερινά από το ARIS MOBILE (10:00-14:00 και 17:00-21:00), ενώ την ημέρα του αγώνα τα εισιτήρια θα διατίθενται και από τα εκδοτήρια του γηπέδου.

Παράλληλα οι φίλοι του Άρη μπορούν να προμηθεύονται ήδη τα εισιτήριά τους και μέσω ίντερνετ από τη σχετική υπηρεσία e-ticketing και την διεύθυνση https://buy.tickethour.com/arisfc-ww/showProductList.html».

* Με κόσμο θα υποδεχθεί και τον Αστέρα Τρίπολης, ο Άρης. Η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ πέτυχε την αναβολή της υπόθεσης για τα γεγονότα στη Βέροια (είχε ασκήσει έφεση ο αθλητικός εισαγγελέας). Η εκδίκαση της υπόθεσης μετατέθηκε για την μεθεπόμενη Τετάρτη 10 Απριλίου και έτσι δεν επηρεάζεται η διεξαγωγή του αγώνα με τους Αρκάδες (μεσολαβεί πενθήμερο -μέχρι τη διεξαγωγή του επόμενος εντός έδρας ματς- για να επικυρωθεί η όποια απόφαση).

Στo «Καραϊσκάκη» ο Καντονά!

Στην Ελλάδα θα βρεθεί τις επόμενες μέρες ο Έρικ Καντονά για επαγγελματικούς λόγους. Ο Γάλλος σούπερ σταρ θα φτιάξει ένα ντοκιμαντέρ για το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Στo «Καραϊσκάκη» ο Καντονά
Στη χώρα μας, για επαγγελματικούς λόγους, θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες ο Ερίκ Καντονά. Ο Γάλλος σούπερ σταρ έχει δική του εταιρία παραγωγής σειρών ντοκιμαντέρ, ενώ ασχολείται με όλα τα μεγάλα ντέρμπι του κόσμου.

Στο πλαίσιο αυτό, η εκπομπή με τίτλο «Looking for», θα βρεθεί στη χώρα μας, για να παρακολουθήσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, όμως και για να ασχοληθεί με το ντέρμπι της 29ης αγωνιστικής ανάμεσα στους «ερυθρόλευκους» και τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Καντονά αναμένεται να περιηγηθεί στους χώρους του "Γεώργιος Καραϊσκάκης", θα επισκεφτεί το μουσείο των «ερυθρολεύκων», ενώ θα έχει και συνάντηση με τον προπονητή του Ολυμπιακού, Μίτσελ. Παράλληλα θα κάνει βόλτες και σε διάφορα σημεία της Αθήνας και του Πειραιά προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες για το ντέρμπι που θα ασχοληθεί όλη η Ελλάδα.

Τέλος, ο Καντονά θα παρακολουθήσει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ παρέα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ θα βρεθεί και στο ΟΑΚΑ για να δει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Πλατανιά και να μιλήσει με τους ανθρώπους των «πρασίνων».πηγή: sport-fm.gr

Οριστικά στο «Γεντί Κουλέ» το ΟΦΗ-ΠΑΣ με νέα ώρα!

Στο «Γεντί Κουλέ» θα πραγματοποιηθεί η αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αλλαγή στην ώρα έναρξης του αγώνα.

Οριστικά στο «Γεντί Κουλέ» το ΟΦΗ-ΠΑΣ με νέα ώρα
Στο «Γεντί Κουλέ» θα διεξαχθεί τελικά ο αγώνας του ΟΦΗ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Η απόφαση πάρθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, στην οποία ορίστηκε να αλλάξει η ώρα διεξαγωγής του αγώνα.

Συνεπώς, η αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί στις 16:30, αντί στις 17:15 όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένη, κάτι που βρήκε αντίθετους τους ανθρώπους του ΠΑΣ Γιάννινα και της Ξάνθης.

Η αλλαγή στην ώρα έναρξης έχει να κάνει με τον φωτισμό, δεδομένου ότι οι άνθρωποι του ΟΦΗ προσπαθούν να αντικαταστήσουν τον πυλώνα, αλλά τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα η ΠΑΕ ΟΦΗ κατέθεσε έγγραφο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση -υπογεγραμμένο από τον κ. Δεικτάκη- το οποίο δίνει προσωρινή άδεια για χρήση του «Γεντί Κουλέ» μέχρι τις 15 Απριλίου, αρκεί μέχρι τότε να υπάρξει από το Τεχνικό Επιμελητήριο μελέτη στατικής επάρκειας και έγγραφο από την Πυροσβεστική που θα πιστοποιεί την πυρασφάλεια.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιάννης Μώραλης, τόνισε πως η ασφάλεια των θεατών είναι αδιαπραγμάτευτο θέμα για τη Λίγκα.

Ακόμη, τονίστηκε πως εάν μέχρι τις 15 Απριλίου δεν υπάρχει επίσημη άδεια για χρήση του «Γεντί Κουλέ» θα οριστεί άλλη έδρα για τη διεξαγωγή των αγώνων του ΟΦΗ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας:

«Ανακοινώνεται ότι σε συνέχεια της χορήγησης άδειας λειτουργίας της Αθλητικής Εγκατάστασης-Γήπεδο Ποδοσφαίρου "Θ. Βαρδινογιάννης" με αρ. πρωτ. 64/28.03.2013 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, ο αγώνας ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα, στο πλαίσιο της 27ης Αγωνιστικής της Super League ΟΠΑΠ, θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 στις 16:30 (αντί για τις 17:15)».

Δυσκολεύει του Σισοκό!

Δύσκολα θα προλάβει την αναμέτρηση του Σαββάτου (30/3) κόντρα στον Πλατανιά ο Ιμπραήμ Σισοκό.

Δυσκολεύει του Σισοκό
Την προετοιμασία για την αναμέτρηση της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας κόντρα στον Πλατανιά συνέχισε ο Παναθηναϊκός.

Απών από την προπόνηση των «πράσινων» για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ήταν ο Ιμπραήμ Σισοκό, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση.

Η συμμετοχή του Ιβοριανού άσου στον αγώνα με τους κρητικούς κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη ακόμη και αν καταφέρει να επιστρέψει στις προπονήσεις αύριο (Παρασκευή, 29/3).

Το ατομικό πρόγραμμα συνέχισαν και σήμερα (Πέμπτη, 28/3) οι Ταμπάκης, Πίντο και Σεϊταρίδης.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού στο σημερινό πρόγραμμα αφιερώθηκαν σε ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας, ενώ έπαιξαν και οικογενειακό διπλό.πηγή: sport-fm.gr

Διαψεύδει για Κούπερ ο ΠΑΟ!

Καμία επαφή μεταξύ Παναθηναϊκού και Έκτορ Ραούλ Κούπερ δεν υπάρχει, σύμφωνα την διοίκηση του «τριφυλλιού».

Διαψεύδει για Κούπερ ο ΠΑΟ
Η Sportday ανέφερε στο σημερινό της φύλλο πως ο Αλεχάντρο Καμάνιο (μάνατζερ του Ιμπαγάσα αλλά και του Κούπερ) πρότεινε στον Παναθηναϊκό τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ για αντικαταστάτη του Φάμπρι. Οι «πράσινοι» τόνισαν από την μεριά τους πως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα και πως στην δεδομένη χρονική στιγμή το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η πρόσληψη τεχνικού διευθυντή.

Οι πιθανότητες να μείνει ο Φάμπρι στον Παναθηναϊκό και του χρόνου είναι λίγες με τα σενάρια και τις φήμες να έχουν ήδη ξεκινήσει. Βέβαια, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά και πρέπει να υπενθυμίσουμε πως το όνομα του Κούπερ είχε ακουστεί για τους «πράσινους» ξανά πριν περίπου δύο χρόνια.πηγή: sport-fm.gr

Λίνεν: «Κάθε ματς ζωτικής σημασίας»

Δεν ξεχωρίζει κανένα ματς από αυτά που ακολουθούν για την ΑΕΚ ο Έβαλντ Λίνεν. Ο Γερμανός τεχνικός ξεκαθαρίζει πως από εδώ και πέρα όλα τα παιχνίδια είναι ζωτικής σημασίας.

Λίνεν: «Κάθε ματς ζωτικής σημασίας»
Το πρωτάθλημα οδεύει προς το τέλος του και η ΑΕΚ δεν έχει και το ευκολότερο πρόγραμμα στην συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο Έβαλντ Λίνεν γνωρίζει πως μπορεί αυτή την στιγμή η Ένωση να έχει το βαθμολογικό προβάδισμα σε ό,τι έχει να κάνει με τις ομάδες που παλεύουν για την παραμονή στην Σουπελίγκα αλλά επίσης ξέρει πως όλα τα ματς μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος είναι ιδιαιτέρως κρίσιμα.

Διαβάστε όσα είπε ο Έβαλντ Λίνεν στην κάμερα της Nova:

«Όλα τα παιχνίδια ήταν δύσκολα μέχρι τώρα, από την αρχή του πρωταθλήματος. Τώρα φτάνουμε στο τέλος και για όλες τις ομάδες μαζί μ' εμάς, κάθε ματς είναι ζωτικής σημασίας. Και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο, από το να κυνηγήσουμε τους βαθμούς».

Ναι μεν, αλλά…!

Χωρίς τον Σνάουτσνερ θα ταξιδέψει στην Κέρκυρα η Βέροια, με τον Πολωνό αμυντικό ωστόσο να γλιτώνει το χειρουργείο.

Ναι μεν, αλλά…
Μπορεί στη Βέροια να είναι χαρούμενοι που ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ θα αποφύγει τελικά το χειρουργείο, ωστόσο ο τεχνικός της ομάδας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, δεν θα τον έχει στη διάθεσή του στην αναμέτρηση της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας κόντρα στην Κέρκυρα (31/3).

Στο απουσιολόγιο του Έλληνα προπονητή βρίσκεται και ο Μπαργκάν, ο οποίος ακόμη δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, ενώ αμφίβολη είναι ακόμη η συμμετοχή του Καλί.

Σήμερα (Πέμπτη, 28/3) αναμένεται να επιστρέψει και να ενσωματωθεί με τη «Βασίλισσα του Βορρά» ο Κόστλι. Ο 31χρονος επιθετικός αγωνίστηκε με την εθνική ομάδα της Ονδούρας κόντρα στον Παναμά και μάλιστα είχε δοκάρι. πηγή: sport-fm.gr

Ο Ταταρουσάνου ξέρει για Ολυμπιακό!

Γνώστης του ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού για την απόκτησή του είναι ο Τσιπριάν Ταταρουσάνου όπως αναφέρουν τα ρουμάνικα ΜΜΕ.

Ο Ταταρουσάνου ξέρει για Ολυμπιακό
Πρόκειται για πληροφόρηση που υπήρξε χθες στην γειτονική χώρα από την πλευρά του παίκτη.

Την ίδια στιγμή προκύπτει ότι ο τερματοφύλακας της Στεάουα θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα του Βουκουρεστίου το καλοκαίρι καθώς θα μείνει ελεύθερος και θέλει να συνεχίσει την καριέρα του σε μια άλλη ομάδα που θα του δώσει και μια άλλη προοπτική για το μέλλον.

Μετά από τις εμφανίσεις που έχει κάνει με την Στεάουα στην Ευρώπη έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων.

Οι «ερυθρόλευκοι» και ειδικότερα ο Μίτσελ δεν δείχνουν να βιάζονται και ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει ασχοληθεί και με την ισπανική αγορά.

Αυτήν τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει τους Μέγερι, Κάρολ, Γιαννιώτη, ελεύθερος μένει μόνον ο Βορειοϊρλανδός, αλλά θα γίνει συνάντηση μαζί του για να ανανεώσει.


Σενάρια πώλησης Μέγιερι

Προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού για τον Μέγιερι εκτιμάται ότι θα φέρει στον Ολυμπιακό ο μάνατζερ του Μαγυάρου τερματοφύλακα.

Αν δεν προκύψει τελικά πώληση του Μέγερι και ο Ολυμπιακός έχει κρατήσει τον Κάρολ τότε δεν θα εξετασθεί και πάλι η περίπτωση του τερματοφύλακα.

Μία διαφορετική περίπτωση είναι αυτή του νεαρού Λοντίνγκιν που έχει κάνει καλές εμφανίσεις στην Ξάνθη και κλήθηκε και στην Εθνική ομάδα. Είναι περίπτωση που εξετάζεται και μπορεί να προχωρήσει ως επένδυση για το μέλλον και όχι για βασικός, σύμφωνα με τα πλάνα που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή.πηγή: sport-fm.gr

Μίλησαν με Κόρμπο!

Το πρώτο επίσημο ραντεβού μεταξύ του μάνατζερ του Κόρμπου και του Παναθηναϊκού έγινε χθες.

Μίλησαν με Κόρμπο
Ο πρόεδρος του τριφυλλιού είχε συνομιλία με τον εκπρόσωπο του παίκτη του Λεβαδειακού ενημερώνοντάς τον ότι ο πελάτης του ενδιαφέρει την ομάδα αλλά θα πρέπει να περιμένει μέχρι και την έλευση του νέου προπονητή και τεχνικού διευθυντή οι οποίοι θα έχουν και την τελική απόφαση για τα αγωνιστικά θέματα και τις μεταγραφές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κόρμπος, του οποίου το συμβόλαιο με τον Λεβαδειακό λήγει, είναι πιθανό το ερχόμενο καλοκαίρι να φορέσει τη φανέλα των «πρασίνων» σαν μία ακόμη λύση στη μεσαία γραμμή.πηγή: sport-fm.gr

Αλλάζει η Τούμπα!!

Ο Ιβάν Σαββίδης μπορεί να επιθυμεί την ανέγερση νέου γηπέδου για τον ΠΑΟΚ ωστόσο έχει δώσει την έγκρισή του να αλλάξουν κάποια πράγματα στην Τούμπα μέχρι να μπορέσει η ομάδα να… μετακομίσει.

Αλλάζει η Τούμπα!
Έτσι όπως αναφέρει ο Τύπος στη Θεσσαλονίκη μετά από συμφωνία με την nomenarchitects για την κατασκευή προεδρικής σουίτας, αποφάσισε στην επέκταση των έργων σε γραφεία, αποδυτήρια, και άλλους χώρους του γηπέδου.

Δείτε κάποιες από τις φωτογραφίες για το «πώς» θα είναι οι χώροι του γηπέδου μετά από τις… παρεμβάσεις αυτές!πηγή: sport-fm.gr

Ματζουράκης: «Ο ΠΑΟΚ πατάει γερά στα πόδια του»

Ο Γιάννης Ματζουράκης φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το φετινό πρωτάθλημα, το ντέρμπι ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός και για το αν η ομάδα του «δικεφάλου» είναι το μεγάλο φαβορί για την δεύτερη θέση.


Για το φετινό πρωτάθλημα:

«Θα έλεγα ότι είναι ένα πολύ διαφορετικό πρωτάθλημα από τα προηγούμενα. Πολύ χαμηλότερο το επίπεδο ανταγωνιστικότητας κυρίως στα πάνω… ράφια. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ μεγάλες διαφορές από τις άλλες ομάδες γι? αυτό και βρίσκεται τόσο πάνω βαθμολογικά.»


Για το ότι ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη δεύτερη καλύτερη ομάδα του Πρωταθλήματος, τον ΠΑΟΚ έχοντας 17 βαθμούς διαφορά και αν αυτό λέει κάτι:

«Αυτό δείχνει μια καθαρή αλήθεια. Ο Ολυμπιακός έχει καθαρά μια ομάδα που είναι καλύτερη από όλες τις άλλες του Πρωταθλήματος, γι? αυτό φάνηκε και αυτήν η μεγάλη διαφορά. Από εκεί και πέρα έρχεται ο ΠΑΟΚ, παρ? όλο που έχει δοκιμάσει πολλά πράγματα φέτος, έχοντας νέους παίκτες, είναι η δεύτερη πιο σταθερή ομάδα. Για τον ΠΑΟΚ είναι καλά που βρίσκει τον Ολυμπιακό με ολοκληρωμένο τον στόχο του, γιατί όταν κάποιος φτάνει στον στόχο του είτε θέλει είτε όχι χαλαρώνει.»


Για το ότι το μεγαλύτερο ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ είναι να αποδείξει ότι μπορεί να πετύχει τον δικό του στόχο:

«Νομίζω ότι στην τελική ευθεία ο ΠΑΟΚ θα επικρατήσει και θα πάρει τη δεύτερη θέση. Για εμένα ο ΠΑΟΚ έκανε μια πολύ καλή πορεία φέτος. Δεν θα τον συγκρίνω με τον Ολυμπιακό αλλά με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος μέχρι και πριν τις γιορτές είχε καλύτερο ρόστερ από τον ΠΑΟΚ, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν πιο οργανωμένος και έχει κέρδος από τα νέα παιδιά που αγωνίστηκαν.»


Για το αν αναγκαστεί ο ΠΑΟΚ να βάλει στην… άκρη τα νέα παιδιά, σε περίπτωση που βρεθεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ:

«Το θέμα είναι να μπει μια σειρά. Πρέπει να κοιτάξουν ποιοι από το νέο αίμα μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια και αυτοί που δεν μπορούν, να δοθούν δανεικοί σε άλλες ομάδες ώστε να πάρουν τις εμπειρίες και μετά να επιστρέψουν.»


Τέλος, επισήμανε:

«Ο ΠΑΟΚ πατάει γερά στα πόδια του, προχωράει και πιο γρήγορα και πιο σταθερά. Προς το παρόν δεν είναι η ομάδα με τις καλύτερες προοπτικές στο Πρωτάθλημα. Για να φτάσει τον Ολυμπιακό θα εξαρτηθεί από τα λάθη που θα γίνουν και από τις δύο ομάδες. Ο Σαββίδης θέλει να δημιουργήσει με σταθερά και σίγουρα βήματα.»πηγή: metrosport.gr

Aύριο οι διαιτητές!!

Δε θα ανακοινωθεί τελικά σήμερα το ποιοι θα σφυρίξουν τα ματς της αγωνιστικής! Η ΚΕΔ αποφάσισε τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές, οι διαιτητές να ανακοινώνονται την Παρασκευή το πρωί! Δηλαδή για παράδειγμα το Σάββατο που παίζει ΟΦΗ-ΠΑΣ, ο διαιτητής που θα σφυρίξει το ματς θα το μάθει ένα 24ωρο πριν. Μια απόφαση που σαφώς προκαλεί απορίες. Όπως και να έχει αύριο θα έχουμε την ανακοίνωση από την ΚΕΔ αφού αυτό αποφάσισε ο Δούρος με τον Καραμελίδη. πηγή: metrosport.gr

Καραμπέρης: «Να καταθέσουν μηνύσεις ΚΜΑ και Α.Σ. 'Αρης»

Ο πρώην πρόεδρος του Άρη, Σωτήρης Καραμπέρης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και αναφέρθηκε στην διοίκηση Αθανασιάδη η οποία δεν απαλλάχτηκε αλλά και για το άνοιγμα της τάξεως των 6 εκατ. ευρώ.


Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Για το ότι δεν παίρνει απαλλαγή για τα πεπρωμένα της μια
διοίκηση της ΠΑΕ Άρης:

«Εξωαγωνιστικά είναι το πιο σπουδαίο και το πιο θετικό που μπορεί να έχει μια διοίκηση όταν τελειώσει τη διοίκησή της. Βλέπετε ότι η λέσχη έστω και αργά κατάλαβε το λάθος της και τα διορθώνει τώρα, διότι τα νούμερα σίγουρα δε θα είναι σωστά».

Για το άνοιγμα της τάξεως των 6 εκατ. ευρώ στην τελευταία χρήση:

«Η κρίση που έβγαλε η λέσχη αφορά την τελευταία διαχειριστική περίοδο αλλά και πριν από αυτήν τη διαχείριση τα νούμερα ήταν αρνητικά. Αν από την πρώτη στιγμή και από τις πρώτες αρνητικές ενδείξεις στους ισολογισμούς δεν έδιναν απαλλαγή και ξεκαθάριζαν ότι η διοίκηση δε διοίκησε σωστά, θα ήταν διαφορετικά».

Για το αν θεωρεί πως υπήρχε συγκάλυψη όλα αυτά τα χρόνια:

«Το 2007/08 πριν αναλάβει η διοίκηση του Αθανασιάδη, μιλούσαμε για 5-7 εκατ. ευρώ άνοιγμα και με λέγανε γραφικό και πως δεν ήταν έτσι. Βλέπετε που οδηγεί η κατάσταση όταν δε θέλουμε να δώσουμε σημασία στα πραγματικά νούμερα και να θέλουμε να τα «σκεπάσουμε» ή να μην τα δώσουμε αξία».

Συνεχίζοντας πρόσθεσε:

«Όταν εγώ παρέδωσα τη διοίκηση στον Ματθαίου και τον Σκόρδα είχα απαιτήσει να γίνει Γ.Σ. και να έχω το δικαίωμα την απαλλαγής με την έννοια ότι ήταν καλός καμωμένα. Είχε γίνει πολύ σκληρός έλεγχος για κάθε δαπάνη για το κάθε ευρώ και έτσι πήρα την απαλλαγή».

Για το αν είναι κατά της λέσχης είπε:

«Εγώ δεν είμαι εναντίον την λέσχης, είμαι εναντίον της λέσχης έτσι όπως έχει δομηθεί και παρουσιαστεί στον κόσμο. Μια λέσχη ανεξάρτητη και όχι μεγαλομέτοχος γιατί ο μεγαλομέτοχος πρέπει να βάζει τα χρήματα. Τέτοιο μεγαλομέτοχο και τέτοια λέσχη τη θέλω και όχι τον κόσμο που πάει και δίνει τα χρήματά του. Δεν εννοώ τους ανθρώπους που απαρτίζονται απ? αυτήν».

Για τα αποτελέσματα του πορίσματος τόνισε:

«Για να υπάρξει συνέχεια μετά από το κάθε πόρισμα και αν είναι αρνητικό το πόρισμα πρέπει οι μικρομέτοχοι και μεγαλομέτοχοι που έχουν έννομο συμφέρον (ΚΜΑ, Α.Σ.) να πάμε και να κάνουμε μήνυση. Αν δεν κάνουμε μήνυση ότι και να προκύψει από τον έλεγχο θα μπει σε ένα συρτάρι, δεν έχει καμία αξία».

Τέλος, για το αν προτίθεται ο ίδιος να κινηθεί νομικά κατά της διοίκησης Αθανασιάδη:

«Προτίθεμαι μαζί με άλλους όχι μόνος μου. Δεν έχω λόγο εγώ να κάνω πόλεμο εναντίον κάποιου. Εγώ σαν μικρομέτοχος βάζω την υπογραφή μου μαζί με την ΚΜΑ και τον Α.Σ. (όλους τους μεγαλομετόχους) για να γίνει αναφορά εναντίον αυτών που χειρίστηκαν λάθος τα οικονομικά. Το αν θα προκύψει κλέψιμο, απάτη δεν το γνωρίζω. Εγώ μιλάω για κακούς-ατυχής χειρισμούς που οδήγησαν εκεί». πηγή: metrosport.gr

Κατίδης: «Μόνο το όνομα του Χίτλερ ξέρω»

Λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Γιώργος Κατίδης βρέθηκε ενώπιον του προέδρου της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ, για να απολογηθεί για τον τρόπο που πανηγύρισε το γκολ που σημείωσε στο παιχνίδι της ΑΕΚ με την Βέροια.


Αναλυτικά η απολογία του Κατίδη:

Π. Π: Γνωρίζεις ότι κάποια στιγμή στην Ελλάδα υπήρχε ναζισμός, μία μαύρη περίοδος;

Γ. Κ: Όχι, δεν έχω ακούσει τίποτα για ναζισμό. Μόνο το όνομα του Χίτλερ ξέρω.

Π.Π: Γιατί πανηγύρισες έτσι; Τόσοι πανηγυρισμοί υπάρχουν. Γιατί δεν έκανες μία τούμπα;

Γ. Κ: Στα προηγούμενα ματς υπήρχε έντονη κριτική στο πρόσωπό μου.
Π.Π: Γιατί σήκωσες το χέρι;

Γ.Κ: Έγινε γιατί νόμιζα ότι σημαίνει σεβασμός. Δεν περίμενα ότι θα πάρει έκταση,. Θεώρησαν ότι σημαίνει να σηκωθεί ο κόσμος.

-Π.Π: Μα αυτός ο χαιρετισμός φέρνει συγκεκριμένες μνήμες
-Γ.Κ: Ήταν καθαρά της στιγμής. Δεν το είχα προγραμματίσει. Ούτε ναζιστής είμαι, ούτε φασίστας. Δεν έχω ασχοληθεί με την πολιτική, ποιός 20χρονος θέλει να βάλει τέλος στην καριέρα του; Εγώ πήρα όλο το βάρος πάνω μου και έθεσα τον εαυτό μου εκτός ομάδας.

-Π.Π: Η ομάδα σου τι λέει

-Γ.Κ: Ότι προσέβαλα τον λαό της ΑΕΚ και τους συμπαίκτες μου.

-Π.Π: Το έχεις συνειδητοποιήσει;

-Γ.Κ: Ναι μου το εξήγησαν. Ήταν από ενθουσιασμό, δεν ήξερα. Καλά-καλά δεν ήξερα τα πιστεύω της ομάδας μου.

-Π.Π: Το είχατε σκεφτεί από πριν;

-Γ. Κ: Όχι ήταν αυθόρμητο. Είχα δει μόνο κάτι βίντεο που ήταν σατιρικού περιεχομένου. Τον εαυτό μου έκανα ρεζίλι.

-Π.Π: Τι προηγούμενα έχετε με τον λαό της ΑΕΚ;

-Γ.Κ: Δεν έχω απλά υπήρχε διχασμός στο πρόσωπό μου.

-Π.Π: Ήταν για περιφρόνηση προς τον κόσμο; Ρατσιστικά;

-Γ.Κ: Όχι καθόλου. Μάλιστα έχω αδερφό που κατάγεται από το Πουέρτο Ρίκο.

Όταν ήρθε η σειρά του Χάρη Γρηγορίου, δικηγόρου της ΑΕΚ να αγορεύσει, ο πρόεδρος της πειθαρχικής του είπε: «Δεν χρειάζεται να μας πείτε τίποτα. Δεν καλύπτεστε από τον παίκτη για όσα είπε, ότι η ομάδα δεν θα μπορούσε να το είχε προβλέψει;». Ο Χάρης Γρηγορίου ζήτησε να αναπτύξει την υπερασπιστική γραμμή και είπε:

«Δεν ήταν ρατσιστική πράξη. Έδειξε αμετροέπεια σε ότι αφορά την συνέπεια του χαιρετισμού. Ήταν για πανηγυρισμό, το έκανε αυθόρμητα. Έπεσαν όλοι να τον κατασπαράξουν. Και διαφωνώ για το ότι ο εισαγγελέας συμπεριέλαβε τον κοινωνικό απόηχο ενώ ο παίκτης είχε ήδη δηλώσει μεταμέλεια. Ο Ντι Κάνιο για τον χαιρετισμό του στην Ιταλία, σας θυμίζω ότι είχε φάει μία αγωνιστική. Ζητάμε την απαλλαγή μας». πηγή: metrosport.gr

«Δεν θα κρίνω εγώ ποιος έχει την ευθύνη για τα χρέη»

Υπέρμαχος του τρόπου με τον οποίο η δικαιοσύνη κινείται το τελευταίο χρονικό διάστημα για τα χρέη που υπάρχουν στην ΠΑΕ ΑΕΚ δήλωσε ο Ντέμης Νικολαϊδης εξερχόμενος από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

«Παρουσιάστηκα αυτοβούλως. Κατηγορούμαι για χρέη της εποχής μου τα οποία ήταν σε ρύθμιση, αλλά χάθηκε η ρύθμιση από την ώρα που έφυγα, αλλά είμαι συνυπεύθυνος, κάτι το οποίο το περιμέναμε. Θεωρώ, ότι πολύ σωστά κινείται η δικαιοσύνη. Πρέπει να τα ψάξει, να βρει ποιος πλήρωνε ,ποιος δεν πλήρωνε και ο καθένας να αποδείξει στο δικαστήριο αν ήταν σωστός απέναντι στην ομάδα μας ή όχι», ήταν το αρχικό σχόλιο του Ντέμη Νικολαΐδη, που στη συνέχεια αναφερόμενος στο διάστημα των πληρωμών κατά τη διάρκεια της θητείας του είπε:

«Δεν θα κρίνω εγώ ποιος έχει την ευθύνη για τα χρέη της ομάδας. Εγώ μπορώ να σας πω για μένα, κάτι που θα πρέπει να αποδειχθεί και στο δικαστήριο γιατί πολλή λάσπη έπεσε ότι δεν πλήρωνα, ότι υπήρχε κακή περίοδος. Μέχρι τη σεζόν που έφυγα ήταν όλα ρυθμισμένα και πληρωμένα στην ώρα τους, χωρίς να χρωστάμε ούτε μισό ευρώ στον ΦΠΑ. Μάλιστα υπήρχε και χρεωστικό ΦΠΑ κάτι το οποίο μπορεί να αποδειχθεί. Από κει και πέρα το τι έγινε δεν το ξέρω, αν και να το ήξερα δεν θα ήθελα να πω, γιατί δεν είναι δουλειά μου».

Tέλος, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί τώρα στην ΠΑΕ τόνισε: «Τα χρέη της ΠΑΕ συνολικά νομίζω είναι 27-28 εκ ευρώ. Τα χρέη που βγαίνουν έχουν να κάνουν με χαμένες ρυθμίσεις του άρθρου 44, με χαμένες ρυθμίσεις της εφορίας, στα οποία έχουν μπει πρόστιμα, προσαυξήσεις κλπ. Τα νούμερα που ακούγονται είναι εξωφρενικά. Πολύ σωστά κινείται η δικαιοσύνη, έτσι πρέπει να γίνει. Ο καθένας να έρθει και να αποδείξει τι έγινε στην περίοδο του, γιατί υπάρχει η ομάδα μας, η οποία είναι χρεωμένη. Πεθαίνει και θα πρέπει και να τα αποδείξουν, αλλά και για μας που είμαστε ΑΕΚ θα πρέπει να σωθεί η ομάδα μας καταρχήν».

«Το σημαντικό να κερδίζει η ομάδα»

O Καμαρά πήρε πριν από λίγη ώρα το βραβείο του πολυτιμότερου ποδοφαιριστή της περασμένης αγωνιστικής. "Το σημαντικό είναι να κερδίζουμε τα ματς και όχι να παίρνω βραβεία. Η καλύτερη ανταμοιβή για κάθε παίκτη δεν είναι το προσωπικό βραβείο αλλά για το να κερδίζει η ομάδα"
Για το ματς με τον Ολυμπιακό: " Είναι σημαντικό ματς και για το πρεστίζ. Εμείς θα πάμε για το καλύτερο. Ίσως είναι ένα παιχνίδια διαφορετικό από τα άλλα αλλά η προετοιμασία είναι η ίδια και ετοιμαζόμαστε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό"
Για το αν έχει προσαρμοστεί στον ΠΑΟΚ: "Και λόγω της ηλικίας επειδή δεν είμαι μεγάλος, προσαρμόζομαι καθημερινά και βελτιώνομαι και αυτή είναι η δουλειά μου. Δεν ξέρω ότι έχω φτάσει στο 100% αλλά σαφώς θέλω να είμαι στο μισό και παραπάνω αυτών που έχω να δώσω"
Για το αν θα μείνει στον ΠΑΟΚ και μετά το καλοκαίρι: "Δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω..."

Δεν ολοκλήρωσαν την προπόνηση Κορδέρο και Ρικκα!!

Δύο προβλήματα προέκυψαν για τον Έβαλντ Λίνεν κατά την διάρκεια της σημερινής προπόνησης.

Συγκεκριμένα ο Γερμανός είδε τους Κορδέρο και Ρίκκα να μην ολοκληρώνουν το πρόγραμμα της προπόνησης ο καθένας για δικό του λόγο. ο Ισπανός ένιωσε ενοχλήσεις στο δεξή δικέφαλο και αποχώρησε, ενώ ο Ρίκκα αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο δεξή προσαγωγό.

Η προετοιμασία της Ένωσης συνεχίζεται κανονικά χωρίς περαιτέρω προβλήματα.
πηγή: metrosport.gr

Αφιέρωμα στην Ακαδημία του Ιβάν Σαββίδη!


Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου «Viktor Ponedelnik», ιδιοκτησίας του κ. Ιβάν Σαββίδη, φιλοξενείται εδώ και λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη από την ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. στα πλαίσια της συνεργασίας των δύο συλλόγων, που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν η ομάδα Κ-15 του ΠΑΟΚ συμμετείχε στο ετήσιο τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργανώθηκε στην πόλη του Rostov.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται οι ομάδες Νέων και Παίδων της Ακαδημίας, γεννηθέντες το 1996 και το 1997, που συνεχίζουν την προετοιμασία τους η οποία ξεκίνησε με την παρουσία τους σε Σερβία και Τουρκία. «Η ιδέα γεννήθηκε μέσα από τις συζητήσεις που είχαμε με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ αναφορικά με την ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο ομάδων. Η ομάδα του ΠΑΟΚ συμμετείχε στο διεθνές τουρνουά της πόλης του Rostov και με την σειρά μας θα συμμετέχουμε στο τουρνουά «Παναγιώτης Κατσούρης» που θα διοργανώσει ο ΠΑΟΚ στα τέλη Απριλίου με τις ομάδες 2002 και 2002», δήλωσε ο διευθυντής της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου «Viktor Ponedelnik», Αλεξάντερ Ραζορένοφ.

Ήδη οι δύο ομάδες της Ακαδημίας έδωσαν κάποιους φιλικούς αγώνες στα πλαίσια της προετοιμασίας τους, ενώ την Κυριακή θα αντιμετωπίσουν τις αντίστοιχα ηλικιακές ομάδες του ΠΑΟΚ πριν ολοκληρώσουν την παρουσία τους στην Θεσσαλονίκη.
πηγή: metrosport.gr

Δεν παίζει με τον ΠΑΟΚ ο Ιμπαγάσα!

Πλήγμα στον Ολυμπιακό ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, είναι η απουσία του Άριελ Ιμπαγάσα.

Ο Αργεντινός μέσος δεν κατάφερε να βγάλει όλο το πρόγραμμα της προπόνησης κι έτσι ακολούθησε πρόγραμμα αποκατάστασης. Ο Ολυμπιακός με την απουσία του Ιμπαγάσα χάνει αρκετή απ την δυναμική του στο χώρο του κέντρου.πηγή: metrosport.gr

Αλεξανδρίδης: «Κάναμε μια νέα αρχή»

Το μέλος της Διοίκησης του Άρη, Παναγιώτης Αλεξανδρίδης, τοποθετήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» για την απαλλαγή που δεν έδωσε η διοίκηση στους Ζαμπέτα- Αθανασιάδη, υπογραμμίζοντας πως η κίνηση αυτή είναι ένα πρώτο βήμα για μια νέα αρχή. Ακόμη τόνισε για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό πως ο Άρης θέλει τη νίκη και υα την πάρει.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:


Για τη μη απαλλαγή στη διοίκηση Αθανασιάδη- Ζαμπέτα:

«Το δίνουμε παραπάνω σημασία από όσο πρέπει το όλο θέμα. Η οποιαδήποτε διοίκηση μπορεί να ελέγξει ξανά οποίον θέλει. Εμείς θεωρήσαμε πως από τη στιγμή που οι ορκωτοί λογιστές μας έχουν θέσει κάποια θέματα, έπρεπε να μην δώσουμε την απαλλαγή. Έτσι θεωρήσαμε. Είναι μια νέα αρχή και ένα πρώτο βήμα».


Για το πόρισμα των ορκωτών λογιστών:

«Μέχρι αρχές Απριλίου πρέπει να μας παραδώσουν τα αποτελέσματα. Μετά θα δοθεί στη Γενική Συνέλευση και θα μάθει ο κόσμος. Πρέπει να περιμένουμε το τελικό αποτέλεσμα και μετά να μιλήσουμε γι΄αυτό».


Για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό:

«Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τα εισιτήρια και ο κόσμος θα στηρίξει την ομάδα. Μακάρι αν γεμίσει το γήπεδο, αυτό θέλουμε και εμείς και οι παίκτες. Χρειαζόμαστε τον κόσμο για να πάρουμε αυτό που πρέπει και θα το πάρουμε».πηγή: metrosport.gr

Μενεγκίν: «Μεγάλη τιμή που θα βρεθώ στο Παλέ»

Στην εκδήλωση προς τιμήν του Νικού Γκάλη, θ δώσουν το παρόν πολλά μεγάλα ονόματα του χώρου του μπάσκετ. Ένα απ αυτά, ο Ντίνο Μενεγκίν παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο σάιτ της ΚΑΕ Άρης, μιλώντας φυσικά για τον Γκάλη.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στο www.arisbc.gr:

Μπορείτε να μας περιγράψετε τα συναισθήματά σας για το γεγονός ότι θα βρεθείτε και πάλι στη Θεσσαλονίκη και θα συναντήσετε τον Νίκο Γκάλη;

«Είμαι πολύ υπερήφανος που θα βρεθώ στη Θεσσαλονίκη γι? αυτό το λόγο. Όλοι μιλούν για τον Νίκο Γκάλη και όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο Γκάλης ήταν εξαιρετικός παίκτης, αλλά δυστυχώς δεν είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω προσωπικά, γιατί δεν είχαμε χρόνο. Ήμασταν αντίπαλοι και ποτέ συμπαίκτες. Σαν χαρακτήρα δεν το γνώρισα, αλλά απ? ό,τι μου έχουν πει, πρόκειται για έναν ντροπαλό και κλειστό χαρακτήρα, στοιχείο πολύ σημαντικό, γιατί στο παρκέ ήταν εξαιρετικός. Είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα που θα βρεθώ στο Παλέ».

Τι είναι αυτό που θυμάστε από εκείνα τα χρόνια που ήσασταν αντίπαλοι; Ποια είναι η καλύτερή σας ανάμνηση από τα παιχνίδια ανάμεσα στην Τρέισερ Μιλάνο και τον Αρη;

«Πάντα τα παιχνίδια ανάμεσά μας ήταν πολύ σκληρά. Ο Αρης και η Τρέισερ Μιλάνο έπαιζαν με τον ίδιο τρόπο, σκληρή άμυνα, είχαν τρομερούς παίκτες στο γήπεδο και φανταστικούς οπαδούς. Πολλοί Έλληνες μού λένε ακόμη για τα παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες εκείνης της εποχής. Και φυσικά δεν θα ξεχάσω τους οπαδούς του Αρης, έχουν μείνει χαραγμένοι στη μνήμη μου».

Θα θέλατε να μπείτε και πάλι στο γήπεδο και να αντιμετωπίσετε ξανά τον Γκάλη;

«Φυσικά και θα έμπαινα, μόνο που δεν είμαι σε καλή φόρμα πια. Δυστυχώς δεν παίζω πια και ξέρετε, το μυαλό δουλεύει πιο γρήγορα από τα πόδια πλέον»!

Πώς θα περιγράφατε τον Νίκο Γκάλη σαν παίκτη και σαν αντίπαλο;

«Ο Γκάλης ήταν το είδος του αθλητή που όταν ήθελε να πετύχει κάτι, δεν μπορούσε κανένας να τον σταματήσει. Είχα την ευκαιρία εγώ να παίξω άμυνα επάνω του, όπως μου είχε ζητήσει ο προπονητής μου, γιατί κανένας δεν μπορούσε και είναι πραγματικά περίεργο, γιατί ο Γκάλης δεν ήταν ιδιαίτερα ψηλός αθλητής, αλλά έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο παρκέ. Ντρίμπλαρε όπως ήθελε, σκόραρε μπροστά από πολύ υψηλότερους αντιπάλους, δεν σταματούσε πουθενά! Δυστυχώς, ήμουν πάντα αντίπαλός του και ποτέ συμπαίκτης του και είναι κρίμα για μένα. Θα ήταν τιμή μου να ήμουν συμπαίκτης του».

Κατσαβάκης: «Το πλεονέκτημα ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι»

Ο Μάκης Κατσαβάκης φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα», όπου μίλησε για το προσεχές ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, δίνοντας ένα πλεονέκτημα στο Δικέφαλο, ενώ αναφέρθηκε και στον Αστέρα Τρίπολης.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το ντέρμπι Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ:

«Ο ΠΑΟΚ έχει ένα θεωρητικό πλεονέκτημα. Οι ομάδες που έχουν πετύχει το στόχο τους βρίσκονται σε μια φάση χαλάρωσης. Είτε επειδή έχουν χαλαρώσει οι παίκτες, είτε γιατί θέλουν να βάλουν κάποια νέα παιδιά για να τα προετοιμαστούν για τη καινούργια σεζόν. Ο ΠΑΟΚ έχει στόχο να τερματίσει δεύτερος. Αν αυτό το δείξει μέσα στο γήπεδο έχει τις πιθανότητες να πάρει το παιχνίδι».


Για την δικαίωση του Σαλπιγγίδη και τη μείωση της ποινής του:

«Θα ήταν άδικο να τιμωρηθεί το παιδιά αυτό. Τον εκτιμώ αφάνταστα. Δεν έχει δώσει ποτέ δικαιώματα και είναι κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι δίκαιο να τον δουν οι φίλαθλοι να συμβάλει στην προσπάθεια της ομάδας του».


Για τις δηλώσεις του κ. Τσιώλη πως ο Αστέρας είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου:

«Έχει δόση λογικής. Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά ο κ. Τσιώλης. Ανεβαίνει ο στόχος. Είναι εφικτή η κατάκτηση του κυπέλλου. Έχουν δικαίωμα να πουν πως είναι σε πλεονεκτική θέση».


Για το αν ο Αστέρας είχε καλύτερο ρόστερ από τον ΠΑΟΚ:

«Είχε πριν να ενισχυθεί ο ΠΑΟΚ. Έχει κάλους παίκτες ο Αστέρας Τρίπολης. Έχουν δέσιμο γιατί παίζουν 2-3 χρόνια μαζί, έχει βρει το σφυγμό τους ο Τσιώλης και υπάρχει οικονομική συνέπεια στο σύλλογο, κάτι που βοηθά πολύ».


Για τις μεταγραφές του ΠΑΟΚ:

«Ο Σίλντενφελντ δείχνει συνέπεια. Ο Καμαρά έχει ταχύτητα και νομίζω πως είναι θέμα χρόνου να δεθούν με τους παλιούς και να γίνει ένα αξιόμαχο σύνολο που να μπορεί να πετύχει τους στόχους του μεγαλομετόχου του».
πηγή: metrosport.gr

Έδωσε εξηγήσεις για τα χρέη ο Ντέμης στη ΓΑΔΑ!

Τον δρόμο του Ανδρέα Δημητρέλου ακολούθησε και ο Ντέμης Νικολαϊδης. Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ παρουσιάσθηκε αυτοβούλως στην ΓΑΔΑ, με σκοπό να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για τα χρέη προς το δημόσιο.

Ο Ντέμης υπήρξε πρόεδρος της Ένωσης την περίοδο στην οποία αναφέρεται πως δημιουργήθηκαν οι εκκρεμότητες. Πάντως άνθρωποι που βρίσκονται στο περιβάλλον του πρώην προέδρου της ΑΕΚ, αναφέρουν πως θα καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν πως τα χρέη προς το δημόσιο έγιναν αφού έφυγε από την προεδρία.

Η αστυνομία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, μετά την εμφάνιση του Νικολαΐδη στη ΓΑΔΑ:

«Συνελήφθη σήμερα το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 40χρονος ημεδαπός, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος Ανώνυμης Εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 35.600.410,50 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Μετά τις εξηγήσεις που έδωσε, ο Νικολαΐδης έμεινε ελεύθερος. πηγή: metrosport.gr

Κούγιας: «Ο Σαββίδης δε μπορεί να γίνει η Φιλιππινέζα κανενός»

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, μίλησε για τις κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη που σταματάνε την κυριαρχία του Ολυμπιακού, την απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ για τον Σαλπιγγίδη αλλά και τη μάχη στην ουρά του πρωταθλήματος. Διαβάστε τι δήλωσε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis».
Αναλυτικά:


Για τις κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη και αν αυτές σταματούν την κυριαρχία του Ολυμπιακού:

«Είναι γεγονός και ήταν θέμα χρόνου να γίνει κάτι τέτοιο. Είναι ευτυχές να γίνεται από την ομάδα που εκπροσωπεί σχεδόν τη μισή Ελλάδα. Είναι σημαντικό γιατί είναι ένας άνθρωπος που αποκτάει παρουσία οικονομική στην Ελλάδα με τις επιχειρηματικές του κινήσεις, όλοι αντιλαμβάνονται πως είναι η προσωπικότητα που μπορεί να γίνει η Φιλιππινέζα του οποιουδήποτε».


Για τη χθεσινή απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ υπέρ του Σαλπιγγίδη:

«Ήταν μια δίκαιη απόφαση γατί δεν ήταν μούντζα αλλά αποδοκιμασία. Σημασία έχει όμως το δίκαιο να γίνεται σε όλες τις ομάδες. Δεν πρέπει αυτό να αποτελέσει την αιτία να πάμε σε μια διαρχία γιατί η απόφαση εφέσεων ικανοποιεί τον ΠΑΟΚ, αλλά από την άλλη μέρα θα έπρεπε να υπάρχει αντίστοιχη συμπεριφορά και στις υπόλοιπες ομάδες. Αν δεν υπάρξουν δίκαια πρωταθλήματα, τα χρήματα του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι μονοπώλιο του ενός».


Για τη μάχη στην ουρά:

«Έχει ξεκαθαρίσει, θα πέσει ο Πανθρακικός με την Κέρκυρα. Θα είναι υπέροχο να διαψευστώ γιατί μου αρέσει ο Πανθρακικός και οι άνθρωποί του. Είναι κρίμα να μένουν στην κατηγορία ομάδες με πολύ βρώμικους ανθρώπους στο περιβάλλον τους. Τα τελευταία χρόνια τίποτα δεν είναι καθαρό. Έριξαν τον Ηρακλή επειδή τους βόλεψε και κράτησαν τον Αστέρα Τρίπολης».πηγή: metrosport.gr

Ατομικό ο Μαραγκουδάκης!

Ο Πλατανιάς αγωνίζεται το Σάββατο εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό και σίγουρα ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν θα ήθελε να έχει απουσίες παικτών. Παρόλα αυτά στη χθεσινή προπόνηση είδε να απουσιάζουν τρεις ποδοσφαιριστές.

Συγκεκριμένα ο Μάρκος Μαραγκουδάκης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμά, ενώ οι Αργυρόπουλος και Λαμπάρθε ακολούθησαν ειδική θεραπεία.
πηγή: metrosport.gr

Απών με Άρη ο Παπαδόπουλος!

Τελικά ο Δημήτρης Παπαδόπουλος δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα του στο παιχνίδι τελικό με τον Άρη.

Ο έμπειρος επιθετικός δεν κατάφερε να ακολουθήσει το πρόγραμμα προπόνησης της ομάδας κι έτσι ο Παύλος Δερμιτζάκης αναμένεται να μην τον συμπεριλάβει στην αποστολή για το Σαββατιάτικο αγώνα. πηγή: metrosport.gr

Αλβάρες: «Μακάρι να νικήσουμε στον πόλεμο με τον ΠΑΟΚ»

Συνέντευξη παραχώρησε ο παίκτης του Αστέρα Τρίπολης, Λεάντρο Αλβάρεζ, μιλώντας για τον ΠΑΟΚ, για το κύπελλο, αλλά και για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στην Sportday:

Πόσο εφικτή θεωρείς ότι είναι η διατήρηση της 2ης θέσης από τον ΠΑΟΚ;

«Στόχος μας είναι να κρατήσουμε τη δεύτερη θέση. Έχουμε δουλέψει πολύ, έχουμε ρίξει ιδρώτα και "αίμα", για να φτάσουμε εδώ και αξίζουμε να την κρατήσουμε. Νομίζω ότι αν εμείς συνεχίσουμε μέχρι το τέλος, τη δουλειά που κάνουμε από την αρχή του πρωταθλήματος, και κάνουμε ανάλογες εμφανίσεις, θα τα καταφέρουμε. Είναι στο χέρι μας, από εμάς εξαρτάται. Είναι ένας "πόλεμος" και μακάρι να νικήσουμε στο τέλος. Έχουμε τις δυνατότητες και το αξίζουμε».

Και στο Κύπελλο αντίπαλος ο ΠΑΟΚ. Τι πιστεύεις ότι θα κρίνει την πρόκριση στον τελικό;

«Ο ΠΑΟΚ έχει μια πολύ δυνατή επίθεση, με παίκτες που βοηθάνε από τα άκρα. Απειλεί τόσο από εκεί όσο κι από τον άξονα. Αν εμείς μπορέσουμε να περιορίσουμε την επιθετικότητά τους, τότε έχουμε τους ποιοτικούς παίκτες για να κάνουμε τη «ζημιά» στην άμυνά τους και να πάρουμε την πρόκριση».

Ο Αστέρας δεν έχει κερδίσει κάποιο τίτλο. Είστε πολύ κοντά στο Κύπελλο. Περνάει από το μυαλό σας;

«Κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να κερδίζει τίτλους. Το σκεφτόμαστε, αλλά όχι πολύ. Μπορεί να είμαστε κοντά, αλλά απέχουμε πολύ. Βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Αν με το καλό περάσουμε στον τελικό, θα μπορέσουμε να σκεφτούμε την κατάκτηση του τροπαίου. Θέλουμε να γράψουμε ιστορία, αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».

Το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ το σκέφτεστε καθόλου;

«Τώρα που φτάνουμε στο τέλος, το θέλουμε πιο πολύ. Πέρα από όνειρο, είναι στόχος μας πλέον η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορούμε να τα καταφέρουμε, αλλά θέλει προσοχή και συγκέντρωση. Μακάρι να χαμογελάσουμε στο τέλος. Η ομάδα το αξίζει».

Υπάρχει μυστικό για τη φετινή πορεία;

«Όχι. Απλά δουλεύουμε στις αδυναμίες μας. Η ομάδα έχει χτίσει προσωπικότητα και αυτό φαίνεται στα παιχνίδια. Κυνηγάμε το αποτέλεσμα μέχρι το τελευταίο λεπτό. Μετά από κάθε ματς καταλαβαίνουμε τα λάθη που κάναμε και προσπαθούμε να τα διορθώσουμε. Έχουμε την ικανότητα και τους παίκτες για να βελτιωνόμαστε συνεχώς».

Προσωπικά, έχεις καθιερωθεί ως αμυντικός χαφ, αλλά παίζεις συχνά και στόπερ. Πού αισθάνεσαι ότι αποδίδεις καλύτερα;

«Αμυντικό χαφ ξεκίνησα να παίζω με τον κ. Τσιώλη στον Βόλο. Στην Αργεντινή έπαιζα κυρίως στην άμυνα. Σε όλες τις θέσεις της τετράδας. Νιώθω πλέον άνετα σε αυτή τη θέση και πιστεύω ότι βοηθάω περισσότερο, σαν εξάρι. Βέβαια αν χρειαστεί να παίξω στόπερ, δεν έχω πρόβλημα να το κάνω».

Μια κι αναφέρθηκες στον Τσιώλη, το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι. Εσύ αν ήσουν πρόεδρος, με αυτά που έχεις δει, θα το ανανέωνες;

«Νομίζω ότι αυτή η ομάδα είναι δημιούργημα του κ. Τσιώλη. Όταν ήρθε, ήταν σε δύσκολη θέση και σε 1-2 χρόνια κατάφερε να γράψει ιστορία. Μαζί φυσικά με τους παίκτες που έφερε η διοίκηση. Είναι Έλληνας, έχει παίξει ποδόσφαιρο εδώ, ξέρει τα μυστικά του πρωταθλήματος και τους παίκτες όλων των αντιπάλων. Γνωρίζει τη νοοτροπία και το στυλ των Ελλήνων. Διαβάζει τις τακτικές των αντιπάλων και δουλεύει πολύ για να πάρει το 100% από κάθε παίκτη. Τώρα, τα υπόλοιπα εξαρτώνται από τη διοίκηση».

Όσον αφορά το δικό σου συμβόλαιο που ολοκληρώνεται τον Ιούνιο. Έχετε κουβεντιάσει με τη διοίκηση για την επέκτασή του; Και ποια είναι η δική σου πρόθεση; Θέλεις να μείνεις εδώ για τα επόμενα χρόνια;

«Ακόμη δεν έχουμε μιλήσει για το συμβόλαιο. Είμαστε σε πολύ κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος, θέλουμε να τελειώσουμε όσο καλύτερα γίνεται και στη συνέχεια θα μιλήσουμε για νέο συμβόλαιο. Φυσικά είμαι πολύ ευχαριστημένος εδώ και θέλω να μείνω. Αυτό εννοείται. Είναι πολύ σοβαρή ομάδα ο Αστέρας, πολύ καλά οργανωμένος και δύσκολα βρίσκεις τέτοιο σύλλογο. Σου παρέχει ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι. Είναι η δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και σίγουρα θέλω να μείνω».

Πήραν τα πάνω τους οι ΠΑΟΚτσήδες!!

"Ντου στα Αποδυτήρια" μετά την απόφαση για Σάλπι και εν όψει του Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ. Τι λένε στον Δικέφαλο και τι ισχύει πραγματικά; Γράφει ο γνωστός - άγνωστος του sportdog. Διάβασα χθες εδώ στον σκύλο κάτι δηλώσεις που έκανε ο Κούλης Αποστολίδης, μετά την απόφαση για τον Σαλπιγγίδη και τη μείωση της ποινής του. Και δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αποστολίδης ότι "είναι μια νίκη που δείχνει ότι η ομάδα αρχίζει να αποκτά παρουσία και δύναμη".
Κάτι τέτοιο σαν κι αυτό που είπε ο Αποστολίδης φαίνεται να υπάρχει σαν γενικότερο κλίμα στον ΠΑΟΚ, αν ρίξει κανένας μια ματιά τις τελευταίες ώρες και στα διάφορα φόρουμ των σάιτ. Σα να πήραν πάνω τους οι ΠΑΟΚτσήδες. Λένε, δηλαδή, πάνω - κάτω ότι αισθάνονται πως βγήκε μια απόφαση – σταθμός, ότι σα να αλλάζει κάτι κ.λπ.
Εγώ δεν ξέρω αν είναι ή δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ούτε θα μπω τώρα σ’ αυτή καθαυτή την ουσία της απόφασης κι αν σωστά μειώθηκε η ποινή ή όχι.
Σίγουρα, πάντως, το ότι οι έξι αγωνιστικές για τον Σαλπιγγίδη γίνανε μόνο μια, είναι κάτι σημαντικό κι από την αγωνιστική σκοπιά. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ δεν θα συναντηθούν μόνο την Κυριακή στο "Καραϊσκάκη" σ’ αυτό το ματς που θα είναι περισσότερο γοήτρου. Ενδεχομένως να παίξουν και στον τελικό Kυπέλλου. Εκεί, δηλαδή, που θα κριθεί μια κούπα.
Όποιος, λοιπόν, επικρατήσει στον αγώνα πρωταθλήματος θα πάρει ηθικό και για μια πιθανή μάχη στο Kύπελλο.
Ο Σαλπιγγίδης, λοιπόν, μοιάζει να βρίσκεται σε φόρμα το τελευταίο διάστημα. Και, μάλιστα, δεν είναι μόνο ότι σκοράρει, αλλά και ότι βάζει και μερικά ωραία γκολ. Είναι γρήγορος, είναι σε καλό φεγγάρι αυτή την εποχή, βρίσκει δίχτυα, άρα είναι ένας παίκτης που στην πορεία ενός αγώνα μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο.
Ο ΠΑΟΚ, δηλαδή, χωρίς τον Σαλπιγγίδη θα ήταν σαφώς πιο αποδυναμωμένος στην επίθεση σε ένα τόσο δύσκολο εκτός έδρας ματς όπως αυτό με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό.
Δεν είναι, λοιπόν, μόνο ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ πήρε τα πάνω του με τη μείωση της ποινής, όπως φαίνεται απ' αυτά που λένε στα φόρουμ. Είναι και ότι ο Σαλπιγγίδης είναι από τους παίκτες που ο Δώνης ποντάρει πάνω τους στα δύσκολα.
Από εκεί και πέρα, βέβαια, το τι θα γίνει στο ματς και ποιος θα κερδίσει θα το ξέρουμε σε λίγα 24ωρα από τώρα. Απλά στάθηκα λίγο περισσότερο σήμερα στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.
πηγή: sportdog.gr

Ο οικοδόμος ξεφτίλισε τους "βασιλιάδες" του ΠΑΟΚ!!

Μια ξεχωριστή ιστορία αποκαλύπτει ο Γιώργος Μύρτσος στον sportdog! Ποιοι έλαμψαν δια της απουσίας τους όταν έπρεπε να δείξουν ένα ανθρώπινο πρόσωπο; Αξίζει να διαβάσετε... Είχαμε ένα θέμα με ένα παλικάρι στη Θεσσαλονίκη και θέλω να αναφερθώ. Πριν από 13 χρόνια έξι παιδιά, φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, έχασαν τη ζωή τους σε ένα τραγικό δυστύχημα, κι άλλο ένα παιδί έχασε το πόδι του. Στη συνέχεια έμπλεξε με ναρκωτικά το συγκεκριμένο παιδί, πήγε σε πρόγραμμα απεξάρτησης κ.λπ. Με πρωτοβουλία του Λευτέρη Μαρόγλου, το "Ράδιο Θεσσαλονίκη" προσπάθησε να μαζέψει χρήματα, για να προσθέσει το μέλος που του λείπει και σε αυτή την προσπάθεια συνέβαλαν όλοι οι φτωχοί, από το υστέρημά τους.
Ούτε μισό ευρώ!
Αναφέρομαι σε φτωχαδάκια, ανθρώπους του μεροκάματου. Μετά από παρότρυνηση του Ζαγοράκη, έβαλε 15 χιλ. και ο Σαββίδης για να συμπληρωθεί το ποσό που χρειαζόταν. Οι μόνοι που απείχαν ήταν οι έμμισθοι παράγοντες του ΠΑΟΚ, στον Ζήση και την παρέα του αναφέρομαι, οι οποίοι ζούσαν από τα λεφτουδάκια του λαού του ΠΑΟΚ όλα αυτά τα χρόνια. Δεν πρόσφεραν ούτε μισό ευρώ.
Θα έπρεπε να ντρέπονται
Αλλά τελείως κατάπτυστοι είναι οι αρχηγοί του ΠΑΟΚ, που θα πρέπει να ντρέπονται που δεν έδωσαν ούτε ένα ευρώ! Διότι αυτά τα παιδιά που σκοτώθηκαν ή μένουν χωρίς πόδια, που είχαν πάει εκδρομή εκείνη την τραγική ημέρα για να δούνε τον ΠΑΟΚ, είναι αυτά που τους αποθεώνουν στα γήπεδα και τους κάνουν να αισθάνονται βασιλιάδες.
Τους έχει για πρωινό ο Βύντρα!
Να δώσω συγχαρητήρια, με την ευκαιρία, στον Λουκά Βύντρα, που μόνος του προσφέρθηκε σε μία άλλη περίπτωση, να βοηθήσει ένα παιδί στην Αθήνα που είχε παρόμοιο πρόβλημα. Τους έχει για πρωινό ο Λουκάς τους αρχηγούς του ΠΑΟΚ, τον κοντό, τον παντελονάτο και τον άλλον που κάνει ξυπνητήρια τατουάζ στον λαιμό, με τη συμπεριφορά του σε αυτό το θέμα.
Κατέβηκε από τη σκαλωσιά για να συνεισφέρει!
Είδα έναν Αλβανό να κατεβαίνει από την οικοδομή, με τρία παιδιά και να βγάζει ψιλά από την τσέπη του για να συμπληρώσει πέντε ευρώ για να βοηθήσει το παιδί. Αλλά αυτοί οι ωραίοι, οι αρχηγοί του ΠΑΟΚ, οι ...γαμπροί που ψάχναμε και τώρα τους βρήκαμε, δεν έδωσαν τίποτα!
Δημόσια υπηρεσία η Εθνική
Θέλω να πω και δύο λόγια για την Eθνική, μία και την Παρασκευή χίμηξαν όλοι να φάνε τον Σάντος. Εγώ του έδωσα το παρατσούκλι ο καρπουζάς από το Εστορίλ και πιστεύω πως παραμυθιάζει όλον τον κόσμο: έχει δουλέψει σε όλες τις μεγάλες ομάδες στην Πορτογαλία και την Ελλάδα και έχει κατακτήσει 1,5 τίτλο! Αλλά για την Εθνική δεν φταίει αυτός: είναι δημόσια υπηρεσία η Εθνική!
"Δεν έφερες κάνα ντενεκέ με λάδι;"
Να κάνω μία παρένθεση: όταν με κάλεσαν πρώτη φορά στη Νέων, επί του Στέφανου Πετρίτση, με ρώτησαν όταν πήγα στην προπόνηση: "Καλά, είσαι από τη Θεσσαλονίκη και δεν μας έφερες τίποτα; Κάνα ντενεκέ με λάδι ας πούμε" και εγώ απάντησα: "Ο πατέρας μου είναι υπάλληλος σε κρεοπωλείο, πού να το βρω το λάδι;". Αποτέλεσμα; Παίξαμε εναντίον της Τουρκίας, στη Χαλκίδα και κερδίσαμε 2-0. Δεν έφαγα γκολ, δηλαδή. Στον επαναληπτικό, όμως, με απέκλεισε από την αποστολή ο Πετρίτσης και έβαλε τον Παπαμιχαήλ! Μάζεψε μία τεσσάρα (χάσαμε και αποκλειστήκαμε με 4-1) η Εθνική Νέων και επέστρεψαν!
Ξαφνικά έγινα καλός;
Στη συνέχεια, με τη φανέλα της Παναχαϊκής, έκανα παπάδες και με κάλεσαν στην Ανδρών στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επειδή πήρα μεταγραφή στον Ολυμπιακό! Κι όταν πήγα για προπόνηση στην Εθνική, ρώτησα: "Ξαφνικά τώρα έγινα καλός;"...
Τραγικός καρπουζάς ή του το επέβαλαν;
Γιατί τα λέω όλα αυτά; Γιατί είδα με μεγάλη έκπληξη τον Αβραάμ Παπαδόπουλο βασικό εναντίον της Βοσνίας. Να πω εδώ πως τον θεωρώ τον κορυφαίο στόπερ στην Ελλάδα μέχρι να τραυματιστεί. Αλλά μετά από εννιά μήνες τραυματίας, κι ενώ έχει παίξει με κάτι ομάδες της πλάκας στην Ελλάδα, πώς τον βάζεις βασικό να μαρκάρει τον Τζέκο; Είσαι τραγικός καρπουζάς ή λόγω του ότι είναι δημόσια υπηρεσία η Εθνική, που κάποιοι του επέβαλαν ποιοι θα παίξουν!
Ο σερ ...Μυρωδιάς και τα αξιοκρατικά κριτήρια
Στα χαφ τρία αργοκίνητα καράβια! Πού πας; Και, μετά, ο Κατσουράνης είναι στόπερ ή χαφ τελικά; Γιατί ο σερ Μυρωδιάς τον βάζει στόπερ στον ΠΑΟΚ. Πήγε και έβαλε τον Χολέμπας αριστερό χαφ. Θέλει να τους βολέψει όλους! Αλλά φτάνει η Εθνική με τους Γκέκες και τους ...Μέκες! Υπάρχει και ο Μήτρογλου, υπάρχουν κι άλλοι παίκτες. Να σταματήσει, επιτέλους, να είναι δημοσία υπηρεσία η Εθνική και να είναι αξιοκρατικά τα κριτήρια κλήσης των παικτών.
πηγή: sportdog.gr

"Τρεχάματα" και με Αμορόζο!!

Ο ΑΡΗΣ παλεύει να δικαιωθεί στο CAS στην υπόθεση Αμορόζο, αλλά για να πάει εκεί έπρεπε να καταβάλει συνολικά 34.000 ευρώ. Τα 17.000 αναλογούν στην ΠΑΕ και τα υπόλοιπα στον παίκτη που όμως έπρεπε να πληρωθούν από την ομάδα γιατί ο Αμορόζο δεν επιθυμούσε την εκδίκαση της υπόθεσης. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με την περίπτωση Κάμπορα που είχε δικαιωθεί στην δευτεροβάθμια της ΕΠΟ (προκαλεί γέλιο) και φυσικά έχασε την υπόθεση στο CAS καθώς ήταν πληρωμένος μέχρι το τελευταίο ευρώ.

Μάλιστα στην περίπτωση του Κάμπορα ο παίκτης ΧΡΩΣΤΑΕΙ στον ΑΡΗ 36.500 ευρώ που είναι τα δικαστικά έξοδα για το CAS το οποίο στην απόφαση του υποχρεώνει τον ποδοσφαιριστή να τα πληρώσει.

Κάτι ανάλογο θα επιχειρηθεί και με τον Αμορόζο. Ο ΑΡΗΣ είχε κερδίσει την υπόθεση στην ΕΠΟ και το συμβόλαιο είχε διακοπεί με υπαιτιότητα του παίκτη, αλλά η FIFA εξέδωσε απόφαση υπέρ του και οφειλή 580.000 ευρώ  σε μία πολύ περίεργη απόφαση και αλληλοκατηγορίες Σκόρδα- Κόντη, που βέβαια όταν ήταν ο Αμορόζο στην ομάδα ο ένας ήταν Πρόεδρος και ο άλλος ο στενότερος συνεργάτης του.

Πλέον ο ΑΡΗΣ προσδοκά μετά από την κατάθεση της συγκεκριμένης έφεσης την δικαίωση στην υπόθεση ή τουλάχιστον την μείωση του ποσού των 580.000 ευρώ από τα οποία τα περισσότερα είναι ρήτρα και όχι δεδουλευμένα. Πιο συγκεκριμένα τα 230.000 ευρώ είναι δεδουλευμένα και τα 350.000 ρήτρα (το ποσό που επιδικάστηκε από τον επόμενο χρόνο συμβολαίου).

Βέβαια ο παίκτης δεν δικαιούται τίποτα γιατί αυτός εγκατέλειψε την ομάδα, και έκανε σέρφινγκ αντί για προετοιμασία, αλλά η FIFA είχε άλλη άποψη

πηγή: AllAboutAris.com

Έτσι βγάζει "Μέσι" η Μπαρτσελόνα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Από …μωρά βαδίζουν στα χνάρια του Μέσι. Για την ακρίβεια, δεν βαδίζουν ακριβώς... Δείτε το φοβερό γκολ της Benjamin Under-9 της Μπάρτσα μέσα σε μόλις πέντε δεύτερα!
Η αντίπαλος των πιτσιρικάδων "μπλαουγκράνα", Sant Just είχε τη σέντρα, αλλά ο Μαρκ Χουράδο έκλεψε την μπάλα και με εκπληκτικό στυλ έκανε δύο αστραπιαίες τρίπλες και πλάσαρε ιδανικά. Κι όταν λέμε γρήγορα, εννοούμε γρήγορα!
Απολαύστε τον...






πηγή: sportdog.gr

Αφαίρεση βαθμών για Παναθηναϊκό!!

Την ώρα που ο Παναθηναϊκός δίνει τον... τελικό των τελικών με τη Νίκη Αιγινίου το Σάββατο, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εισηγήθηκε την αφαίρεση βαθμών λόγω χρεών σε Ανδρεάδη και Γκενς! Οι «πράσινοι» μπορεί μετά τη νίκη τους επί του Άρη στη Μίκρα, να δίνουν το Σάββατο απέναντι στη Νίκη Αιγινίου στη Κυψέλη ματς-τελικό για την συμμετοχή τους στα πλέι άουτ, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να υποβιβαστούν λόγω χρεών.
Αυτό αποφάσισε ή για την ακρίβεια εισηγήθηκε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στην σημερινή συνεδρίασή της. Συγκεκριμένα η ΕΕΑ εισηγήθηκε την αφαίρεση βαθμών από κάθε αγώνα του Παναθηναϊκού λόγω χρεών στους Ανδρέα Ανδρεάδη και Ζόρντι Γκενς.
Αναλυτικά η απόφαση έχει ως εξής: «Αίτηση των αθλητών Ανδρέα Ανδρεάδη και Jordi Gens περί αφαίρεσης βαθμών του Τ.Α.Α. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.
ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΡΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΒΑΘΜΩΝ».
Πηγή: gazzetta.gr

Στικάκι ήταν το έγγραφο;

Τόσο καιρό ψάχναμε το στικάκι της λίστας Λαγκάρντ, τώρα πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε και το έγγραφο του Μπιτσαξή, που θα έβαζε λουκέτο σε έξι ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ! Διαβάστε τι έγινε... Ένα πολύ σημαντικό θέμα προέκυψε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σχετικά με έγγραφο που έκανε... φτερά και το οποίο όπως αποκάλυψε η ραδιοφωνική "Εφεση στον Σκάϊ", θα έβαζε λουκέτο σε έξι ΠΑΕ!

Την ύπαρξη αυτού του εγγράφου, αλλά και την εξαφάνισή του επιβεβαίωσε
ο γ.γ. του Υπουργείου Ανάπτυξης, Στέφανος Κομνηνός, ο οποίος όμως αρνήθηκε ότι το κράτησε στο γραφείο του και δεν το κοινοποίησε -ως όφειλε- στη ΓΓΑ.

"Το έστειλα στον κύριο Μπιτσαξή τον Ιούνιο του 2012", τόνισε
χαρακτηριστικά, αν και ο λίγο αργότερα ο πρώην ΓΓΑ Πάνος Μπιτσαξής δήλωσε στη "Δίκη": "Ουδέποτε έλαβα τέτοιο έγγραφο. Άν το είχα, θα το έστελνα αμέσως στην ΕΕΑ".

Μήπως πρέπει να ξεκινήσει και στην Σούπερ Λιγκ προανακριτική; 
πηγή: sportdog.gr

Τζαναβάρας: «Δύσκολη η απευθείας άνοδο για τον Ηρακλή»

Ο προπονητής της Δόξα Δράμας, Παναγιώτης Τζαναβάρας, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τη Δόξα, τον Ηρακλή και το πλεονέκτημα που έχουν οι ομάδες με τα μεγάλα ρόστερ.


Για το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου:

«Τα προβλήματα στην ομάδα μας ήταν αρκετά. Πριν το παιχνίδι υπήρξαν κάποιοι τραυματισμοί αλλά και μια ίωση που ταλαιπώρησε κάποιους από τους ποδοσφαιριστές μας. Ο Ολυμπιακός είχε την πολυτέλεια να ξεκουράσει εφτά παίκτες στο προηγούμενο παιχνίδι. Εμείς δεν μπορέσαμε να έχουμε την ενέργεια που έπρεπε στο συγκεκριμένο παιχνίδι».


Για το αν είναι πλεονέκτημα για μια ομάδα το βαθύ ρόστερ:

«Είναι δύσκολο για το επίπεδο αυτό να δίνεις κάθε τρεις μέρες παιχνίδι. Οι ομάδες με μεγάλο ρόστερ προηγούνται. Εμείς παρά τις απουσίες είχαμε και την ατυχία να δεχτούμε γκολ στο δεύτερο λεπτό και έπρεπε να διαχειριστούμε διαφορετικά το παιχνίδι».


Για το ότι μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου απομακρύνθηκαν από τις πρώτες θέσεις που οδηγούν απευθείας στην άνοδο:

«Ο στόχος για απευθείας άνοδο απομακρύνεται. Στόχος μας πλέον είναι να μπούμε στα πλει οφ και να διαχειριστούμε την κατάσταση. Είναι δύσκολο γιατί δεν έχουμε μεγάλο ρόστερ».


Για το πώς βλέπει τον Ηρακλή και αν θεωρεί ότι μπορεί να ανέβει απευθείας στη Σούπερ Λιγκ:

«Άποψή μου είναι ότι δύσκολα θα ανέβει απευθείας. Θα διεκδικήσει την άνοδο μέσω των πλει οφ. Δεν δείχνει τη σταθερότητα των άλλων ομάδων».


Τέλος, για το ποιες ομάδες ξεχωρίζουν:

«Οι τρεις πρώτες, και μετά ίσως ο Παναιτωλικός, όλοι οι παίκτες του είναι για Α? εθνική. Οι υπόλοιπες ομάδες θα κυνηγήσουμε την άνοδο μέσω των πλει οφ».
πηγή: metrosport.gr

Παρελθόν ο Παπαδόπουλος!

"Τέλος" από την τεχνική ηγεσία της Καβάλας αποτελεί ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Η τελευταία ήττα των «αργοναυτών» από τον Ηρακλή Ψαχνών (2-0) ξεχείλισε το ποτήρι, γι' αυτό και απομακρύνθηκε ο Έλληνας τεχνικός. πηγή: metrosport.gr

«Με είχαν ξεγραμμένο και δε με βοήθησαν»

Ο πρόεδρος του Απόλλωνα Καλαμαριάς Αχιλλέας Χαραλαμπίδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis», όπου μίλησε για τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας, ενώ μοίρασε συγχαρητήρια για την άνοδο των «κοκκινόμαυρων» στη φούτμπολ Λιγκ.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:


Για τη φετινή πορεία του Απόλλωνα Καλαμαριάς:

«Να δώσουμε συγχαρητήρια στα παιδιά και στους προπονητές. Εμείς από τη διοίκηση να δώσουμε στα παιδιά αυτό που δικαιούνται. Ο Απόλλων δικαιούται πάρα πολλά. Εμείς κάνουμε μια προσπάθεια και θα την κάνουμε μέχρι το τέλος. Ο έπαινος για μένα τους ποδοσφαιριστές και τη διοίκηση είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα».


Για το πώς από το να μην κατέβει η ομάδα στο πρωτάθλημα τελικά θα βγει 1η:

«Είχα πει πως δε θα μπορέσω να συνεχίσω, μεσολάβησαν κάποια πράγματα και μπορέσαμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να ανεβεί η ομάδα».


Για τα έξοδα της ομάδας:

«Δε βγάζουμε τα έξοδα των διαιτητών. Βάζουμε λεφτά από την τσέπη μας για την ομάδα. Τα έσοδα από τα εντός έδρας παιχνίδια δεν είναι ούτε 2.000. Με την Κρανούλα είχαμε 700 ευρώ έσοδα. Η εκκαθάριση στοιχίσει 300 ευρώ. Έχουμε υπαλλήλους στο γήπεδο που στοιχίζουν αλλά 300 ευρώ και καταλαβαίνεται τι γίνεται.

Είναι έγκλημα η κακοδιαχείριση στις μεγάλες ομάδες. Έχουν αρκετά έσοδα και είναι απαράδεκτο να έχεις 15.000 φιλάθλους με 40.000 το μήνα έσοδα στην ΠΑΕ και συν χορηγήσεις και λεφτά στην πολιτεία. Δε θέλω να επέμβω στις άλλες ΠΑΕ αλλά είναι έγκλημα αυτό που έκαναν».


Για το αν θα τα καταφέρει ο Απόλλων να σταθεί στη Β΄ Εθνική:

«Αν δεν πλαισιωθεί ο Απόλλων από 2-3 επιχειρηματίες δε γίνεται τίποτα. Πρέπει να βοηθηθεί η ομάδα. Ας έρθει όποιος θέλει να κάτσει στην καρέκλα μου. Μου δίνουν την εντύπωση πως δε θέλουν να προχωρήσει η ομάδα. Με είχαν καταδικασμένο και γι αυτό δεν είχα καμία συμπαράσταση από κανέναν. Δε σε αφήνουν να κάνεις ένα καλό για τον τόπο σου. Ας έρθουν τώρα στη Β Εθνική να βάλουν ένα ποσό και να προχωρήσει η ομάδα».πηγή: metrosport.gr

Μαρκίζιο: «Να διατηρήσουμε την απόσταση από τη Νάπολι»

Για τον επερχόμενο αγώνα με την Ίντερ και την εκδίκηση που θέλουν να πάρουν οι παίκτες της Γιουβέντους, μίλησε ο μέσος της ομάδας, Κλαούντιο Μαρκίζιο.

Αναλυτικά:

«Πρώτος στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την απόσταση στη βαθμολογία από τη Νάπολι και τη Μίλαν και φυσικά υπάρχει επίσης εκείνη τσουχτερή ήττα από την Ίντερ. Παραδέχομαι ότι μετά από εκείνο το 3-1 υπάρχει μεγάλη επιθυμία για εκδίκηση».

Και συμπλήρωσε στην συνέχεια: «Προσπαθούμε να μη σκεφτόμαστε το παιχνίδι με τη Μπάγερν. Πρόκειται για μια ομάδα καλύτερη από εμάς, όσον αφορά την εμπειρία και την ποιότητα. Πάντως, θα την αντιμετωπίσουμε με στόχο τη νίκη και χωρίς φόβο». πηγή: metrosport.gr

Κλείνει Έμπερτ η Ατλέτικο!

Τον Γερμανό Πάτρικ Έμπερτ φαίνεται πως έχει κλείσει η Ατλέτικο Μαδρίτης για το προσεχές καλοκαίρι.

Ο νεαρός εξτρέμ πραγματοποιεί φανταστική χρονιά με την Βαγιαδολίδ, έτσι είναι απόλυτα φυσιολογικό οι ροχιμπλάνκος να θέλουν να τον αποκτήσουν. Πληροφορίες λένε πως ο Έμπερτ συναντήθηκε για δείπνο με τον τεχνικό διευθυντή της Ατλέτικο Μαδρίτης, Χοσέ Λουίς Καμινέρο.

Το συμβόλαιο του Γερμανού λήγει το 2014, παρόλα αυτά όμως η Ατλέτικο είναι διατεθειμένη να πληρώσει την ρήτρα αποδέσμευσης, η οποίαφτάνει τα 8 εκατομμύρια ευρώ. πηγή: metrosport.gr

Ξεκαθάρισε το τοπίο ο Μοράτι!

Τέλος στα σενάρια που έλεγαν πως ο Ζοζέ Μουρίνιο θα επιστρέψει στην Ίντερ, έβαλε ο Μάσιμο Μοράτι. Ο ισχυρός άνδρας των νερατζούρι παραδέχθηκε πως είχε επικοινώνησε με τον Μουρίνιο, μόνο για να τον ευχαριστήσει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Έχω ανταλλάξει μερικά μηνύματα με τον Μουρίνιο. Φυσικά, είναι ευχάριστες η πίστη και η αγάπη που δείχνει για τον σύλλογο. Δεν υπάρχουν, όμως, οι κατάλληλες συνθήκες για να επιστρέψει στην Ίντερ και δεν έχω συζητήσει κάτι τέτοιο μαζί του". πηγή: metrosport.gr

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης για τον Παλμά!

«Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον χαμό του Κωνσταντίνου Πάλμα, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών.

Ο Κωνσταντίνος Πάλμας αγωνίστηκε στην ομάδα μπάσκετ του ΑΡΗ την περίοδο 1960-?61, όταν παράλληλα σπούδαζε στην Κτηνιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης. Με το τέλος της παρουσίας του στον ΑΡΗ επέστρεψε στην Λευκωσία».

Η δική του… Πόλη!

Δεν είναι μόνο ο θρίαμβος του Μαΐου… Ο Ολυμπιακός έχει κάνει την Κωνσταντινούπολη δεύτερο σπίτι του και το www.sport-fm.gr σάς θυμίζει την προϊστορία με τη «Φενέρ» εν όψει του ματς της Παρασκευής.

Η δική του… Πόλη
Ο Ολυμπιακός έχει κάθε δικαίωμα να νιώθει σαν στο σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη. Όχι επειδή αυτή έχει στιγματίσει ανεξίτηλα την ιστορία του μετά την επική νίκη του επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τελικό του Μαΐου του 2012. Αλλά και γιατί η παράδοσή του στα συγκεκριμένα εδάφη είναι εξαιρετική, ειδικά δε απέναντι στην αντίπαλό του την προσεχή Παρασκευή, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 9 νίκες σε 14 αγώνες απέναντι στη «Φενέρ», όμως ως φιλοξενούμενοί της έχουν την εντυπωσιακή επίδοση των 5 νικών σε 6 αναμετρήσεις. Μάλιστα οι νίκες αυτές έχουν έρθει με μέσο όρο διαφοράς 15,2 πόντους και ποτέ με μονοψήφια τιμή διαφοράς. Η μοναδική τους ήττα είχε έρθει στην τελευταία τους επίσκεψη στην Πόλη, την 1η Δεκεμβρίου του 2011 με 86-70.

Αναλυτικά:

23/11/1995: Ολυμπιακός-Ούλκερ 92-76 (Ημιτελικός Γύρος) Μπέρι 39, Φασούλας 18, Ρίβερς 15-Ενέ 22, Σάκλφορντ 18, Ερντενάι 13.

18/01/1996: Ούλκερ-Ολυμπιακός 60-72 (Ημιτελικός Γύρος) Σάκλφορντ 20, Απαϊντίν 13, Ενέ 9-Τάρλατς 19, Ρίβερς 14, Σιγάλας 13, Φασούλας 12, Παπανικολάου 10.

08/10/1998: Ολυμπιακός-Ούλκερ 58-72 (Πρώτη Φάση) Γκόλντγουαϊρ 21, Ρότζερς 16, Τάρλατς 11-Ερντενάι 25, Κοτούροβιτς 12, Φιριντσίογλου 11, Άντερσον 10, Ράνκιν 10.

19/11/1998: Ούλκερ-Ολυμπιακός 79-89 (Πρώτη Φάση) Ερντενάι 28, Άντερσον 19, Ράνκιν 13-Κόμαζετς 17, Τάρλατς 16, Ρότζερς 15, Τόμιτς 14, Γκόλντγουαϊρ 11.

07/10/1999: Ούλκερ-Ολυμπιακός 64-86 (Πρώτη Φάση) Ράνκιν 12, Άλεν 11, Γιλντιρίμ 9-Ρόμπινσον 17, Τάρλατς 17, Παπανικολάου 15, Τόμιτς 10.

18/11/1999: Ολυμπιακός-Ούλκερ 62-73 (Πρώτη Φάση) Γκραντ 15, Ρόμπινσον 14, Παπανικολάου 11, Βούκτσεβιτς 10-Γιλντιρίμ 13, Ερντενάι 12, Σαρίτσα 12, Κοτούροβιτς 10.

17/11/2002: Ολυμπιακός-Ούλκερ 71-77 (Κανονική Περίοδος) Τόμιτς 19, Τζόνσον 13, Χαρίσης 11, Μπουντούρης 10, Σαβρασένκο 10-Πρασκεβίτσιους 20, Μπλερ 19, Μπούκερ 15.

18/12/2002: Ούλκερ-Ολυμπιακός 65-82 (Κανονική Περίοδος) Ερντενάι 18, Μπούκερ 15, Μπλερ 13-Τζόνσον 19, Έβανς 18, Ντε Μιγκέλ 16.

20/01/2011: Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 70-84 (Top 16) Παπαλουκάς 15, Σπανούλης 14, Έρτσεγκ 10-Τόμας 19, Ούκιτς 17, Ονάν 14)

24/02/2011: Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Ολυμπιακός 65-80 (Top 16) Ούκιτς 14, Κίνσεϊ 12, Τόμας 9-Έρτσεγκ 19, Μαυροκεφαλίδης 18, Νεστέροβιτς 16, Σπανούλης 12.

27/11/2011: Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 81-74 (Κανονική Περίοδος) Σπανούλης 22, Πρίντεζης 21, Γκετσεβίτσιους 13, Χάινς 10-Σεφολόσα 17, Γκιστ 14, Ούκιτς 13.

01/12/2011: Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Ολυμπιακός 86-70 (Κανονική Περίοδος) Τζέρελς 17, Ούκιτς 16, Ονάν 11-Χάινς 14, Λούκας 13, Γλυνιαδάκης 8.

31/01/2013: Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 82-71 (Κανονική Περίοδος) Σπανούλης 15, Πρίντεζης 13, Λο 12, Χάινς 10-Μπογκντάνοβιτς 20, ΜακΚάλεμπ 20, Άντερσεν 18. πηγή: sport-fm.gr

Νίκη και… έφυγε για τους «8»

Ένα ροζ φύλλο αγώνα χωρίζει τον Παναθηναϊκό από τα play offs της Euroleague και ελπίζει να το πάρει στον αποψινό αγώνα με την Μπάμπεργκ, στη Γερμανία.

Νίκη και… έφυγε για τους «8»
Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει εκτός έδρας απόψε στις 21:45 την Μπάμπεργκ, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Euroleague (Novasports3). Οι «πράσινοι» απέχουν μία νίκη από τους «8» της διοργάνωσης, βολεύονται όμως και με… στραβοπάτημα της Ουνικάχα η οποία αντιμετωπίζει στην Κωνσταντινούπολη την Εφές Αναντολού. Βέβαια ο Αργύρης Πεδουλάκης και οι παίκτες του, αφενός δεν θέλουν να βασίζονται σε αποτελέσματα άλλων αγώνων και αφετέρου χρειάζονται για τη νίκη για να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη κατάταξη στον όμιλό τους.

Το «τριφύλλι» ταξίδεψε στη Γερμανία με προβλήματα. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης δεν συμμετείχε στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με το Περιστέρι για το ελληνικό πρωτάθλημα την Κυριακή, ενώ τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη έμεινε εκτός προπονήσεων. Πάντως ακολούθησε κανονικά την αποστολή. Ο «Άρτζι» έδωσε ανάσες και στον Σοφοκλή Σχορτσανίτη που επίσης θα βρίσκεται στην 12άδα της ομάδας.

Όσο για το συγκρότημα τους Κρις Φλέμινγκ που είναι το μοναδικό στη φάση των «16» που δεν έχει καμία νίκη; Θα παραταχθεί χωρίς τον τραυματία Τζον Γκόλντσμπερι και με στόχο να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο στο παρκέ.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Χοσέ Ραμόν Γκαρθία Ορτίθ (Ισπανία), Ρετσέπ Ανκαραλί (Τουρκία), Σρνταν Ντοζάι(Κροατία).


Η προϊστορία δείχνει…

… Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι», μετρούν κόντρα στη γερμανική ομάδα τέσσερις νίκες σε πέντε αναμετρήσεις, αν και έχουν… ζοριστεί για να τα καταφέρουν. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, στο ΟΑΚΑ, επικράτησαν οριακά με 76-73.

Όσο για το τι λέει η γλώσσα των αριθμών; Ανώτερος στις περισσότερες κατηγορίες είναι ο Παναθηναϊκός, με την Μπάμπεργκ να έχει καλύτερους αριθμούς σε επίθεση, ποσοστό βολών και τριπόντων, ενώ υποπίπτει σε λιγότερα λάθη.


Η στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων (Παναθηναϊκός-Μπάμπεργκ)

Επίθεση: 72,9 μ.ο. (17ος) – 73,9 μ.ο. (4η)
Άμυνα: 71,0 μ.ο. (3ος) – 81,4 μ.ο. (21η)
Βολές: 67,6% (22ος) – 75,3% (8η)
Δίποντα: 54,0 % (3ος) – 47,4 % (21η)
Τρίποντα: 35,8 % (14ος) – 36,4 % (10η)
Ριμπάουντ: 34,4 μ.ο. (9ος) – 31,3 μ.ο. (21η)
Αμ. Ριμπάουντ: 24,9 μ.ο. (5ος) – 22,0 μ.ο. (20η)
Επ. Ριμπάουντ: 9,5 μ.ο. (15ος) – 9,2 μ.ο. (18η)
Ασίστ: 16,0 μ.ο. (4ος) – 13,6 μ.ο. (14η)
Λάθη: 14,4 μ.ο. (5ος) – 13,3 μ.ο. (12η)
Κλεψίματα: 5,1 μ.ο. (18ος) – 4,6 μ.ο. (21η)
Τάπες: 3,4 μ.ο. (5ος) – 2,7 μ.ο. (11η)
Φάουλ υπέρ: 22,0 μ.ο. (4ος) – 21,0 μ.ο. (12η)
Φάουλ κατά: 21,6 μ.ο. (10ος) – 22,7 μ.ο. (4η)
Index: 79,4 μ.ο.(10ος) – 68,9 μ.ο. (19η)


Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

Ε’ Όμιλος

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ρεάλ Μαδρίτης, 28 Μαρτίου 18:45
Εφές Αναντολού-Ουνικάχα Μάλαγα, 28 Μαρτίου 19:30
Μπάμπεργκ-Παναθηναϊκός, 28 Μαρτίου 21:45
Άλμπα Βερολίνου-Ζαλγκίρις Κάουνας, 29 Μαρτίου 19:00

Βαθμολογία: ΤΣΣΚΑ Μόσχας 9-3, Ρεάλ Μαδρίτης 9-3, Εφές Αναντολού 9-3, Παναθηναϊκός 8-4, Ουνικάχα Μάλαγα 6-6, Ζαλγκίρις Κάουνας 5-7, Άλμπα Βερολίνου 2-10, Μπάμπεργκ 0-12


ΣΤ’ Όμιλος

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Μπεσίκτας, 28 Μαρτίου 21:30
Χίμκι-Κάχα Λαμποράλ, 29 Μαρτίου 17:30
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ-Ολυμπιακός, 29 Μαρτίου 21:00
Σιένα-Μπαρτσελόνα, 29 Μαρτίου 21:45

Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 11-1, Χίμκι 7-5, Μακάμπι Τελ Αβίβ 7-5, Ολυμπιακός 7-5, Σιένα 7-5, Κάχα Λαμποράλ 6-6, Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 2-10, Μπεσίκτας 1-11. πηγή: sport-fm.gr

The Heat is… off!

Οι Μπουλς σταμάτησαν το νικηφόρο σερί του Μαϊάμι στα 27 ματς. Διατήρησαν την κορυφή στη Δύση οι Σπερς επικρατώντας των Νάγκετς. Νίκη-ανάσα για τους Λέικερς στη Μινεσότα.

The Heat is… off
Ένα αήττητο σερί που κρατούσε από τις 3 Φεβρουαρίου και μετρούσε 27 ματς έλαβε τέλος στο Σικάγο. Οι Μπουλς επικράτησαν 101-97 του Μαϊάμι και δεν επέτρεψαν στους πρωταθλητές να πλησιάσουν κι άλλο στο στοιχειωμένο ρεκόρ των 33 συνεχών νικών των Λέικερς από τη σεζόν 1971/72. Ο Λουόλ Ντενγκ είχε 28 πόντους και ο Κάρλος Μπούζερ πρόσθεσε άλλους 21 κατεβάζοντας 17 ριμπάουντ για τους «ταύρους», που τελικά-παρά τη φημολογία-δεν είχαν στις τάξεις τους τον Ντέρικ Ρόουζ. Ο Λεμπρόν Τζέιμς με 32 πόντους έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να διατηρήσει το αήττητο, αλλά αυτή τη φορά δεν ήταν αρκετό.

Ο Αντρέ Μίλερ αστόχησε στην εκπνοή και οι Σπερς επιβλήθηκαν 100-99 των Νάγκετς διατηρώντας την πρωτοπορία στη Δύση. Ο Τιμ Ντάνκαν συνέχισε τις… νεανικές εμφανίσεις του με 23 πόντους, 14 ριμπάουντ και 5 τάπες, ενώ ο Κώστας Κουφός έμεινε χαμηλά με 4 πόντους (2/3 δίποντα) και 5 ριμπάουντ σε 20:03.

Οι Λέικερς πανηγύρισαν την 22η συνεχή τους νίκη επί των Τίμπεργουλβς, με 120-117 στη Μινεσότα και παραμένουν στην όγδοη θέση της Δύσης. Ο Κόμπι Μπράιαντ, που έπαιξε στη θέση «3» αντί του τραυματία Ρον Αρτέστ, είχε 31 πόντους, αλλά οι διαιτητές του χαρίστηκαν όταν στην τελευταία φάση του αγώνα έκανε φάουλ στον Ρίκι Ρούμπιο στην προσπάθεια που έκανε ο νεαρός Ισπανός γκαρντ να στείλει το ματς στην παράταση με τρίποντο. Πάντως οι Τζαζ, που επιβλήθηκαν 103-88 των Σανς παραμένουν σε απόσταση βολής από τους «λιμνανθρώπους».

Οι Σέλτικς με καλάθι του Τζεφ Γκριν στην εκπνοή πέρασαν με 93-92 από το Κλίβελαντ, οι Νικς έφτασαν τις έξι σερί νίκες με το 108-101 απέναντι στους Γκρίζλις με 35 πόντους του Τζέι Αρ Σμιθ, Θάντερ και Κλίπερς είχαν εύκολο έργο απέναντι σε Ουίζαρντς (103-80) και Χόρνετς (91-105) αντίστοιχα, ενώ οι Πέισερς άλωσαν το Χιούστον με 100-91.

Αναλυτικά:

Τορόντο Ράπτορς-Ατλάντα Χοκς 88-107 Βαλαντσιούνας 19, Γκέι 15 (12 ριμπ.), ΝτεΡόζαν 14, Ρος 13, Άντερσον 12-Χόρφορντ 26 (12 ριμπ.), Τιγκ 24 (13 ασίστ), Σμιθ 19.

Φιλαδέλφεια 76ερς-Μιλγουόκι Μπακς 100-92 Χόλιντεϊ 18, Γουίλκινς 18, Χόους 15 (17 ριμπ.), Θ. Γιανγκ 14, Ράιτ 14, Τέρνερ 13-Έλις 29, Σάντερς 15, Ιλιάσοβα 13 (18 ριμπ.).

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Μπόστον Σέλτικς 92-93 Έλινγκτον 16, Μάιλς 13, Σπέιτς 13, Γκι 12, Λίβινγκστον 12, Ζέλερ 11-Μπας 22, Γκρι 21, Πιρς 19 (10 ριμπ.), Κρόφορντ 12.

Σάρλοτ Μπόμπκατς-Ορλάντο Μάτζικ 114-108 Χέντερσον 34, Γουόκερ 34, Μπιγιόμπο 11-Χάρις 29, Ο’ Κουίν 23 (11 ριμπ.), Χάρκλες 18, Νέλσον 13 (11 ασίστ), Τζόουνς 13.

Νιου Γιορκ Νικς-Μέμφις Γκρίζλις 108-101 Σμιθ 35, Άντονι 22, Σάμπερτ 16, Φέλτον 13-Κόνλεϊ 26, Μπέιλες 24, Άλεν 18 (10 ριμπ.), Γκασόλ 13, Ποντέξτερ 10.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 103-80 Γουέστμπρουκ 21, Ντουράντ 20, Μάρτιν 18, Πέρκινς 6 (11 ριμπ.)-Γουόλ 18 (12 ασίστ), Τεμπλ 13, Σεραφέν 12, Μάρτιν 12, Μπούκερ 10, Οκαφόρ 5 (10 ριμπ.).

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Λος Άντζελες Λέικερς 117-120 Πέκοβιτς 19 (16 ριμπ.), Κάνινγχαμ 18, Ουίλιαμς 15, Μπάντιντζερ 14, Ρούμπιο 13, Ρίντναουρ 11, Κιριλένκο 11, Μπαρέα 11-Μπράιαντ 31, Χάουαρντ 25 (16 ριμπ.), Τζέιμισον 18, Γκασόλ 17, Νας 16.

Χιούστον Ρόκετς-Ιντιάνα Πέισερς 91-100 Χάρντεν 22, Σμιθ 18 (19 ριμπ.), Πάρσονς 11, Ρόμπινσον 10-Χίμπερτ 28 (13 ριμπ.), Στίβενσον 21, Τζορτζ 16, Χάνσμπρο 16.

Νιου Ορλίνς Χόρνετς-Λος Άντζελες Κλίπερς 91-105 Γκόρντον 24, Ντέιβις 19, Λόπεζ 13, Ρόμπερτς 10-Γκρίφιν 19, Πολ 16, Κρόφορντ 13, Μπάτλερ 13, Μπίλαπς 11, Τζόρνταν 7 (11 ριμπ.).

Σικάγο Μπουλς-Μαϊάμι Χιτ 101-97 Ντενγκ 28, Μπούζερ 21 (17 ριμπ.), Μπάτλερ 17, Ρόμπινσον 14-Τζέιμς 32, Μπος 21, Ουέιντ 18, Τσάλμερς 9.

Σαν Αντόνιο Σπερς-Ντένβερ Νάγκετς 100-99 Ντάνκαν 23 (14 ριμπ.), Πάρκερ 18 (11 ασίστ), Γκριν 20, Λέοναρντ 11, Σπλίτερ 10-ΜακΓκι 21 (11 ριμπ.), Τσάντλερ 15, Μίλερ 14, Γκαλινάρι 12,Φαρίντ 12, Ιγκουοντάλα 10.

Γιούτα Τζαζ-Φίνιξ Σανς 103-88 Τζέφερσον 25, Χέιγουορντ 25, Μίλσαπ 12, Φόι 12, Μο Ουίλιαμς 8 (10 ασίστ), Φέιβορς 9 (13 ριμπ.)-Τζόνσον 22, Σκόλα 20, Μαρκίφ Μόρις 10, Ντάντλεϊ 10.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Σακραμέντο Κινγκς 98-105 Λι 20 (10 ριμπ.), Τζακ 16, Λάντρι 16, Κάρι 17 (12 ασίστ), Μπόγκουτ 12-Τόμας 31, Κάζινς 14, Θόρντον 13, Έβανς 12.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Μπρούκλιν Νετς 93-111 Όλντριτζ 24, Λίλαρντ 15, Λέοναρντ 11-Λόπεζ 28, Έβανς 22 (26 ριμπ.), Ουάλας 12, Μπρουκς 12, Μπλάτσε 12, Μπόγκανς 11, Ουίλιαμς 6 (10 ασίστ).

Δείτε τη βαθμολογία πηγή: sport-fm.gr