Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

«Όχι σίγουρος ο Κουφός για Eurobasket!»

Ο GM των Νάγκετς, Μασάι Ουζίρι, πλέκει στο gazzetta.gr το εγκώμιο του Κώστα Κουφού και δηλώνει ότι η επιστροφή του στην Εθνική Oμάδα δεν έχει «εγκριθεί» ακόμα!
Στη συγκεκριμένη υπόθεση 3 είναι τα πιθανά σενάρια! Είτε δεν ενήμερος, είτε ρίχνει «στάχτη στα μάτια», είτε πράγματι οι Νάγκετς δεν έχουν αποφασίσει, αν θα ανάψουν το «πράσινο φως» για την συμμετοχή του Κώστα Κουφού στο Eurobasket της Σλοβενίας (4-22 Σεπτεμβρίου) με τη φανέλα της Εθνικής Ομάδος!
Ο λόγος για το Νιγηριανό general manager των «Σβόλων» απ' το Ντένβερ, Μασάι Ουζίρι, ο οποίος βρέθηκε στην χώρα μας για να διαμορφώσει ιδίοις όμμασι μία πρώτη άποψη για τον ταλαντούχο Γιάννη Αντετοκούμπο του Φιλαθλητικού και μίλησε στο gazzetta.gr για τη φετινή εκπληκτική πορεία των Νάγκετς και την εντυπωσιακή πρόοδο του βασικού σέντερ, Κώστα Κουφού (μ.ό. 8,3π., 6,9ρ., 1,4κοψ. με 59,5% σουτ) και μας ξάφνιασε με την απάντησή του σχετικά με την συμμετοχή τού 24χρονου στην επικείμενη υποχρέωση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματός μας.
-Όταν κάνατε το σχεδιασμό της φετινής σεζόν, περιμένατε ότι οι Νάγκετς θα έχουν τόσο επιτυχημένη πορεία; Δεν είναι τόσο το σερί των 15 συνεχόμενων νικών, όσο το ρεκόρ 9-4 κόντρα στις 4 καλύτερες ομάδες της Δύσης, που κάνει την ομάδα σας να φαίνεται περισσότερη ισχυρή από ποτέ...
Έχουμε μία πολύ νέα ομάδα κι ελπίζαμε ότι στη διάρκεια τηςεφετινής σεζόν θα κάναμε μερικά βήματα προόδου σε σχέση με την περσινή χρονιά! Μην ξεχνάτε ότι πέρυσι προχωρήσαμε σε ριζική ανανέωση, δίνοντας σε ανταλλαγή τον Καρμέλο Άντονι και τον Νενέ Χιλάριο και φέτος, προσθέτοντας στο ρόστερ μας τον Ιγκουοντάλα, στοχεύαμε σε κάτι καλύτερο κι είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την έως τώρα πορεία μας.
-Αρχίσατε την κανονική περίοδο, παίζοντας τα 22 απ' τα πρώτα 32 παιχνίδια μακριά απ' την έδρα σας, όμως, από την... αυγή του 2013 μετράτε 32 νίκες σε 40 αγώνες και πλέον έχετε ελπίδες να μπείτε στα playoffs με πλεονέκτημα έδρας, καταλαμβάνοντας την 4η θέση...
Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες 2 εβδομάδες δίνουμε σκληρή μάχη με τις μεγάλα clubs της Δυτικής περιφέρειας και για την ώρα είμαστε πιο μπροστά απ' τους Κλίπερς κι απ' τους Γκρίζλις, αλλά θα γίνει μεγάλη μάχη μέχρι το τέλος! Οι παίκτες μας πραγματικά έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους κι ήδη έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες μας. Στο ΝΒΑ, όμως, ο ανταγωνισμός είναι πολύ δυνατός και κάθε βράδυ πρέπει να δίνεις το 100% των δυνατοτήτων, γιατί ακόμη κι οι πιο αδύναμες ομάδες είναι ικανές να κάνουν ζημιές!
-Επί των ημερών σας (σ.σ. ως general manager), οι Νάγκετς απέκτησαν τον Κώστα Κουφό απ' τους Τίμπεργουλβς. Ήταν δική σας επιλογή ο 24χρονος σέντερ, που είναι μία από τις φετινές ευχάριστες εκπλήξεις της ομάδος σας;
100%! Τον πίστευα πάρα πολύ και γι' αυτό και προσπαθήσαμε, με επιτυχία τελικά, να τον εντάξουμε στην μεγάλη ανταλλαγή, που έγινε μεταξύ 3 ομάδων για την μετακίνηση του Καρμέλο Άντονι στους Νικς! Τον παρακολουθούσα απ' το κολέγιο, όταν αγωνιζόταν στους Buckeys του Οχάιο Στέιτ και πίστευα ότι είναι ένα παιδί που θα μπορούσε να παίξει σε υψηλό επίπεδο, αν του δίνονταν οι ευκαιρίες. Στη Γιούτα και στη Μινεσότα δεν πήρε πολλές, γι' αυτό και δε φάνηκε.
-Δηλαδή περιμένατε τη φετινή εξέλιξή του;
Κοιτάξτε, στο ΝΒΑ υπάρχουν τεράστια ταλέντα, που, για διαφόρους λόγους, έχουν χαθεί. Ο Κώστα (σ.σ. έτσι τον αποκαλούν οι Αμερικανοί), όμως, είναι ένα παιδί που δουλεύει πολύ σκληρά το καλοκαίρι, είναι ψηλός, δυνατός και ταλαντούχος και το κυριότερο αγαπάει το μπάσκετ! Οπότε, είμαι της άποψης ότι πάντα πρέπει να κάνεις υπομονή με παίκτες που διαθέτουν αυτά τα χαρακτηριστικά. Αλλά ήμουν σίγουρος, ότι, αν έβρισκε τις κατάλληλες συνθήκες, θα μπορούσε να δείξει την αξία του. Φαίνεται ότι τις βρήκε.
-Στηρίζει πολλά πάνω του η Εθνική Ελλάδος εν όψει Eurobasket της Σλοβενίας... Υποθέτουμε ότι, μετά και την πρόσφατη επίσκεψη ενός εκ των ομοσπονδιακών προπονητών στο Ντένβερ, θα δώσει το «παρών» στην προετοιμασία...
Δε μπορώ να σας απαντήσω με σιγουριά! Σίγουρα, με το που θα τελειώσει η χρονιά, θα κάτσουμε να συζητήσουμε με καθέναν απ' τους παίκτες μας ξεχωριστά, για να καταρτίσουμε το καλοκαιρινο πρόγραμμά τους. Οπότε, δεν είμαι σίγουρος τι θα γίνει με την περίπτωση του Κώστα και με τη συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος!
-Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ήδη σκέφτεστε να επεκτείνετε για αρκετά ακόμη χρόνια τη συνεργασία σας μαζί του... Αληθεύουν;
(Γελάει!!!) Πέρυσι τον υπογράψαμε για 3 χρόνια (σ.σ. 2+1 χρόνια έναντι $3.000.000 ετησίως). Αν συνεχίσει έτσι, να 'στε σίγουροι ότι δύσκολα θα τον αφήσουμε να φύγει!
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: