Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Νίκη και συγκινητικό αντίο!!

Η συγκίνηση στο «Μεάτσα» για το αντίο του Ντέγιαν Στάνκοβιτς δεν στάθηκε εμπόδιο στην Ίντερ που ξεκίνησε με το δεξί την προσπάθειά της στη Serie A επικρατώντας 2-0 της Τζένοα.

Νίκη και συγκινητικό αντίο
Πριν ξεκινήσει το ματς αποθεώθηκε ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς ο οποίος μετά από μια δεκαετία φεύγει από την ομάδα και πιθανότατα σταματά την καριέρα του.


Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, η αναμέτρηση με την Τζένοα ήταν ιδιαίτερα ισορροπημένη και σίγουρα στην ομάδα της Γένοβας μένει μια πικρή γεύση αφού στάθηκε πολύ καλά απέναντι στους «νερατζούρι».

Ενδεικτικό άλλωστε είναι και το γεγονός πως η Ίντερ έφτασε στα δύο γκολ που έκριναν τον αγώνα στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης με τον Ναγκατόμο στο 75’ και τον Παλάσιο στις καθυστερήσεις.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 24/08

Ελλάς Βερόνα-Μίλαν 2-1 (30΄, 53΄ Τόνι - 14΄ Πόλι)

Σαμπντόρια-Γιουβέντους 0-1 (58΄ Τέβεζ)

Κυριακή, 25/08

Ίντερ-Τζένοα 2-0
(75’ Ναγκατόμο, 90’+2’ Παλάσιο)

Κάλιαρι-Αταλάντα (21:45)
Λάτσιο-Ουντινέζε (21:45)
Λιβόρνο-Ρόμα (21:45)
Νάπολι-Μπολόνια (21:45)
Πάρμα-Κιέβο (21:45)
Τορίνο-Σασουόλο (21:45)

Δευτέρα, 26/08

Φιορεντίνα – Κατάνια (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική

Κιέβο – Νάπολι
Γιουβέντους – Λάτσιο
Ρόμα – Ελλάς Βερόνα
Αταλάντα – Τορίνο
Μπολόνια – Σαμπντόρια
Κατάνια – Ίντερ
Τζένοα – Φιορεντίνα
Μίλαν – Κάλιαρι
Σασουόλο – Λιβόρνο
Ουντινέζε – Πάρμα
Πηγή: sport-fm.gr

Καλλονή… όνομα και πράγμα!!

Νίκη, μα τι νίκη! Η Καλλονή απέδρασε από το «Κλεάνθης Βικελίδης» με σκορ 2-0 απέναντι στον Άρη και πανηγύρισε εντυπωσιακά το πρώτο ιστορικό τρίποντο.

Καλλονή… όνομα και πράγμα!
Ήρθε για να μείνει! Η Καλλονή με σούπερ εμφάνιση μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» επικράτησε 2-0 του Άρη και πέτυχε την πρώτη της ιστορική νίκη στα «σαλόνια».

Εξαιρετικοί τακτικά οι νησιώτες, που σημείωσαν δύο τέρματα με τους Αναστασιάδη (11’) και Γκαρσία (90+3’).

Σε κακή μέρα οι «κίτρινοι» δεν απείλησαν ουσιαστικά, πέραν ελάχιστων φάσεων και μοιραία παραμένουν χωρίς βαθμό, ύστερα από δύο αγωνιστικές.

Το ματς


Η παρουσία του κόσμου δυναμική. Άλλωστε, πρώτο φετινό εντός έδρας ματς για τον Άρη. Ναι μεν λοιπόν, οι «κίτρινοι» είχαν αναλάβει από νωρίς τα ηνία του αγώνα, αλλά η Καλλονή έκανε το… θαύμα της! Στην πρώτη καλή φάση του αγώνα, ο Λεοζίνιο εκτέλεσε ωραία το φάουλ, ο Διούδης έκανε πολύ κακή έξοδο –διαμαρτυρόμενος αδίκως για επιθετικό φάουλ- και ο Αναστασιάδης άνοιξε το σκορ για τους νησιώτες. Και όχι όποιο και όποιο τέρμα. Αλλά, το πρώτο και ιστορικό για τους νεοφώτιστους στα «σαλόνια»!


Οι παίκτες του Χατζηνικολάου ξεκίνησαν την πίεση για να γυρίσουν το παιχνίδι. Είχαν την κατοχή, είχαν μια πολύ φλύαρη υπεροχή, αλλά ο Μαντζουράκης είχε στήσει την ομάδα του εξαιρετικά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν χώροι. Τα λεπτά περνούσαν ήρεμα για τους φιλοξενούμενους κι άσχημα για τους γηπεδούχους. Και όταν πραγματικά χρειάστηκε να επέμβει ο Σιδεράκης, το έκανε. Όταν στο 39’ νίκησε σε τετ-α-τετ τον Μανιά, κρατώντας το μηδέν, ενώ το ίδιο συνέβη και λίγο αργότερα στο καλό σουτ του Τάτου.

Οι δύο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς αλλαγές. Στο ίδιο μοτίβο το παιχνίδι, με τον Άρη να μην μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους και την Καλλονή να κρατά άνετα. Έστω κι αν χρειάστηκε ο Λεάντρο να πάρει την… μπουκιά από το στόμα του Μανιά κι ενώ ο τελευταίος ετοιμαζόταν να κάνει την προβολή για να ισοφαρίσει. Ο Χατζηνικολάου έκανε σχετικά νωρίς όλες τις αλλαγές του, προκειμένου να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του.

Μάταια όμως, γιατί η Καλλονή αμυνόταν εξαιρετικά, αντικρούοντας όλη την –φλύαρη- πίεση που δεχόταν. Και λίγο έλειψε να διπλασίασε τα τέρματά της, όμως ο Καζάκης προ κενής εστίας και σχεδόν ανενόχλητος δεν σημάδεψε σωστά με κεφαλιά και έχασε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία να «κλειδώσει» τους τρεις βαθμούς. Ο χρόνος κυλούσε υπέρ των φιλοξενούμενων που έβλεπαν να… αχνοφένονται οι τρεις βαθμοί. Ο Άρης είχε βγει όλος μπροστά και ο Γκαρσία έγραψε τον επίλογο της αναμέτρησης. Στην κόντρα οι νεοφώτιστοι, ο Λεοζίνιο του έδωσε την κατάλληλη στιγμή την πάσα και το τελικό 2-0 είναι γεγονός στις καθυστερήσεις!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Άρης (Χατζηνικολάου): Διούδης, Κύργιας, Καραγκούνης, Πουλίδο (73’ Ηρακλής), Τάτος, Ουντότζι, Τσουμάνης (61’ Κοτσαρίδης), Παπαδόπουλος, Σταυρόπουλος, Μανιάς, Έλσνερ (58’ Αγγελούδης)

Καλλονή (Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Πίντο, Ποντάνι, Χωριανόπουλος, Μαρσέλο (84’ Γκάσιτς), Φαρία, Λεοζίνιο, Μανούσος (88’ Γάλας), Γιόναν Γκαρσία, Καζάκης (79’ Σιλιγαρδάκης)
Πηγή: sport-fm.gr

Λούκας: «Υποχρέωσή μας η πρόκριση»

Μεγάλη είναι η ευκαιρία του ΠΑΟΚ να προκριθεί στους ομίλους του Champions League, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Λούκας Πέρεθ σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Λούκας: «Υποχρέωσή μας η πρόκριση»
Η προσγείωση του «Δικεφάλου του Βορρά» ήταν απότομη και ο Χουμπ Στέφενς εξήγησε πως στο μυαλό των παικτών του ήταν το προσεχές ματς με τη Σάλκε.

Παρόλα αυτά, σήμερα ο Ισπανός μεσοεπιθετικός τόνισε ότι οι Θεσσαλονικείς είναι υποχρεωμένοι να τα δώσουν όλα, ακόμη και χωρίς τον κόσμο τους, απέναντι στους Γερμανούς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λούκας Πέρεθ στη «Real News»

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ θα στερηθεί την παρουσία των οπαδών του:

«Το γεγονός ότι θα αγωνιστούμε και πάλι χωρίς τους οπαδούς μας είναι σίγουρα μειονέκτημα για μας. Ο κόσμος μας δίνει δύναμη και θα είναι δύσκολο να μην τον έχουμε στο πλευρό μας σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα. Όπως και να έχει όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να ξεπεράσουμε την απουσία του και να κάνουμε το καθήκον μας στον αγωνιστικό χώρο».

Για τις δυσκολίες που υπάρχουν για αυτό το ματς:

«Και το δεύτερο παιχνίδι με τη Σάλκε είναι δύσκολο, όπως όλα σε αυτό το επίπεδο. Ο αντίπαλός μας είναι μία πολύ καλή ομάδα, αλλά όπως φάνηκε και στη Γερμανία έχει αδυναμίες τις οποίες θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε και να είμαστε εμείς αυτοί που θα πάρουν την πρόκριση. Μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα, έχουμε μπροστά μας μία μεγάλη ευκαιρία για να μπούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και όλοι μαζί θα δώσουμε το 100% για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Προπονείται ο Φαρφάν εν όψει ΠΑΟΚ!!

Ο Τζέφερσον Φαρφάν συμμετείχε στη σημερινή προπόνηση της Σάλκε και πιθανότατα προλαβαίνει το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για τα play offs του Champions League.

Προπονείται ο Φαρφάν εν όψει ΠΑΟΚ
Ένας επιπλέον μπελάς και μάλιστα μεγάλος θα υπάρχει-όπως όλα δείχνουν-για τον ΠΑΟΚ στον επαναληπτικό των play offs του Champions League με τη Σάλκε την ερχόμενη Τρίτη στην άδεια Τούμπα.

Ο Τζέφερσον Φαρφάν, που είχε τραυματιστεί στον αστράγαλο στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων την περασμένη Τετάρτη και έχασε το χθεσινό ματς με το Ανόβερο, συμμετείχε σήμερα κανονικά στην πρωινή προπόνηση των «βασιλικών μπλε». Έτσι πιθανότατα θα είναι στην αποστολή που θα πετάξει για τη Θεσσαλονίκη, σε αντίθεση με τον Κλας-Γιαν Χούντελααρ, που παραμένει νοκ άουτ λόγω τραυματισμού.Πηγή: sport-fm.gr

Θέμα με τον Ερασιτέχνη ο ΠΑΣ!!

Οι «μικροί» του ΠΑΣ νίκησαν 1-0 την αντίστοιχη ομάδα του Απόλλωνα αλλά έχει δημιουργηθεί ολόκληρο θέμα με τον Ερασιτέχνη!

Θέμα με τον Ερασιτέχνη ο ΠΑΣ
Η ομάδα Κ20 του ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε τον Απόλλωνα 1-0 με γκολ του Νάκου αλλά το θέμα που έχει προκύψει είναι άλλο. Στον αγώνα δεν αγωνίστηκαν οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν την φετινή περίοδο, μιας και ο ερασιτέχνης ΠΑΣ, αρνήθηκε να υπογράψει τα δελτία όσων προέρχονται από σωματεία της πόλης των Ιωαννίνων και της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ κατέθεσε τα δελτία στην ΕΠΣΗΠ, καταβάλλοντας τα σχετικά παράβολα αλλά δεν ήταν δυνατόν να εκδοθούν τα δελτία χωρίς την συναίνεση του ερασιτεχνικού σωματείου, που δινόταν όλες τις προηγούμενες χρονιές.

Σημειώνεται ότι κατά τη φετινή περίοδο έχουν μεταγραφεί στις ομάδες υποδομών Κ17 και Κ20 , εικοσιτρείς συνολικά ποδοσφαιριστές.Πηγή: sport-fm.gr

Παντελιάδης: «Εκεί θα κριθεί το ματς»

Στην τακτική και τη δύναμη θα κριθεί σημερινός αγώνας του Απόλλωνα Σμύρνης με τον ΠΑΣ Γιάννινα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Θανάσης Παντελιάδης στην κάμερα της Nova.

Παντελιάδης: «Εκεί θα κριθεί το ματς»
Στο πάθος, τη δύναμη και την τακτική θα κριθεί η σημερινή αναμέτρηση του Απόλλωνα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, όπως δήλωσε ο Θανάσης Παντελιάδης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 25χρονος αριστερός μπακ της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» στο Novasports

«Πιστεύω δεν θα υπάρξει κανένα εύκολο παιχνίδι αλλά στην πρεμιέρα υπάρχει ένα ξεχωριστό άγχος και ευτυχώς πήραμε τους τρεις βαθμούς και μπορούμε να είμαστε καλά ψυχολογικά.

Πλέον προετοιμαζόμαστε για το επόμενο ματς για να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι. Το παιχνίδι θα κριθεί στην τακτική, στη δύναμη, στο πάθος αλλά και στην αυτοσυγκέντρωση και στο τι θα δώσει ο κάθε παίκτης ατομικά».

Πήρε Γουίλιαν, παίρνει και Ετό!!

Διπλό μεταγραφικό χτύπημα από την Τσέλσι, που ανακοίνωσε τη συμφωνία της με την Ανζί για την απόκτηση του Γουίλιαν, ενώ δημοσιεύματα αναφέρουν πως έρχεται πακέτο από τη Ρωσία και ο Σαμουέλ Ετό.

Πήρε Γουίλιαν, παίρνει και Ετό!
Τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει γνωστό ότι οι Λονδρέζοι είναι έτοιμοι να… κλέψουν τον Γουίλιαν από την Τότεναμ και πλέον αυτή η «κλοπή» είναι γεγονός!

Το μεσημέρι της Κυριακής (25/8), οι «μπλε» ανακοίνωσαν-μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τους-τη συμφωνία με την Ανζί για την μεταγραφή του 25χρονου μεσοεπιθετικού.

Στην ανακοίνωση πάντως δεν γίνεται καμία αναφορά στο ποσό που «έκλεισε» το deal μεταξύ των δύο ομάδων.

Πλέον το μόνο που απομένει για να ολοκληρωθεί και τυπικά η υπόθεση, είναι η έκδοση της άδειας εργασίας του παίκτη στην Αγγλία, κάτι που αναμένεται να συμβεί την ερχόμενη Τετάρτη (28/8).

Και η Τσέλσι δεν σταματά εδώ... Για δεδομένη συμφωνία με την Ανζί για την απόκτηση-εκτός του Γουίλιαν-και του Σάμουελ Ετό, κάνει λόγο η «Telegraph», τονίζοντας πως κάπως έτσι «παγώνει» το ενδιαφέρον των «μπλε» για τον Γουέιν Ρούνεϊ.

Η Ανζί φέρεται να έθεσε σαν όρο και τη μεταγραφή του Καμερουνέζου φορ, για να δώσει το «οκ» για τον Γουίλιαν.

Η συμφωνία για την μεταγραφή-«πακέτο» θεωρείται δεδομένη, με την έλευση του 32χρονου επιθετικού στο Λονδίνο να δίνει τέλος στο ενδιαφέρον της Τσέλσι για την απόκτηση του Γουεϊν Ρούνεϊ.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Ζοσέ Μουρίνο δεν ήθελε να διαρρεύσει η συμφωνία, έχοντας ως στόχο να… αποπροσανατολίσει την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες, ενόψει του αυριανού ντέρμπι στο «Ολντ Τράφορντ».
Πηγή: sport-fm.gr

«Ο Μπέιλ δεν είναι παίκτης μας, για την ώρα»

Συνέντευξη Τύπου πριν από το παιχνίδι κόντρα στη Γρανάδα παραχώρησε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι, μιλώντας για τον Γκάρεθ Μπέιλ, τον Χεράρδο Μαρτίνο, αλλά και τους Κασίγιας-Λόπεθ.

«Ο Μπέιλ δεν είναι παίκτης μας, για την ώρα»
Το εκτός έδρας παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Γρανάδα για τη δεύτερη αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν, πέρασε σε δεύτερη μοίρα στη συνέντευξη Τύπου του Κάρλο Αντσελότι.

Οι Ισπανοί δημοσιογράφοι επικεντρώθηκαν σε πιο… φλέγοντα θέματα στην επικαιρότητα της «βασίλισσας», όπως αυτό του Γκάρεθ Μπέιλ, την επιλογή του Ίκερ Κασίγιας ή του Ντιέγο Λόπεθ, αλλά και τα σχόλια του Χεράρδο Μαρτίνο και για το αστρονομικό ποσό της μεταγραφή του Ουαλού σταρ της Τότεναμ.

«Δεν θα σας πω ποιος θα ξεκινήσει βασικός στο παιχνίδι κόντρα στη Γρανάδα. Προτιμώ να μιλήσω με αυτούς και μετά να πάρω την τελική μου απόφαση. Δεν είναι θέμα αν θα παίξει ο Ίκερ ή ο Ντιέγο. Αυτό που μετράει είναι να παίξει αυτός που θα παίξει καλύτερα για την ομάδα» ανέφερε ο Ιταλός κόουτς για τους δύο τερματοφύλακες και πρόσθεσε:

«Σήκωσα πιο νωρίς τον Ντιέγο Λόπεθ για ζέσταμα (σ.σ στο παιχνίδι κόντρα στη Μπέτις), γιατί ο τερματοφύλακας χρειάζεται καλύτερη προπόνηση από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή. Μην το δείτε ως έλλειψη σεβασμού».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο μεγάλο θέμα της επικαιρότητας, τη μεταγραφή του Γκάρεθ Μπέιλ, λέγοντας: «Δεν μπορώ να σας πω για τον Μπέιλ, καθώς δεν είναι παίκτης μας για την ώρα» ενώ κατέληξε απαντώντας στα σχόλια του Χεράρδο Μαρτίνο για τα πολλά χρήματα που είναι διατεθειμένη να ξοδέψει η ομάδα του:

«Βρήκα παράξενα τα όσα είπε. Ο Μαρτίνο είναι εδώ για πολύ μικρό χρονικό διάστημα και δεν έχει καταλάβει ακόμη πως λειτουργεί το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Η Μπαρτσελόνα έχει κάνει και αυτή μεταγραφές στο παρελθόν με πολλά εκατομμύρια». Πηγή: sport-fm.gr

Πολύ… Καλού για να ‘ναι αληθινό!! (video)

Σε προσγείωση στην πραγματικότητα αναγκάστηκε η Σεντ Ετιέν. Ένα γκολ του Καλού με πέναλτι διέψευσε τις όποιες προσδοκίες για «3 στα 3» κι έδωσε τη δεύτερη φετινή νίκη (1-0) στη Λιλ.

Πολύ… Καλού για να ‘ναι αληθινό (video)
Πολύ ψηλό εμπόδιο για να συνεχίσει τις νίκες στη Ligue 1 αποδείχθηκε η Λιλ για τη Σεντ Ετιέν.

Έχοντας επικρατήσει των Αζαξιό και Γκινγκάμπ, η ομάδα του Κριστόφ Γκατιέ πήγε με αέρα στο «Πιέρ Μορουά», ωστόσο ο Καλού της τον έκοψε και με μια εκτέλεση πέναλτι στο 37’, έδωσε το δεύτερο φετινό τρίποντο με 1-0 στους γηπεδούχους.

Τους επέτρεψε, έτσι, να ξαναπάρουν τα πάνω τους μετά το «στραπάτσο» από τη Ρεμς και να μη χάσουν από νωρίς την επαφή τους με τις πρώτες θέσεις.



Αναλυτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 23/8

Μονακό-Τουλούζ 0-0

Σάββατο, 24/8

Βαλανσιέν-Μαρσέιγ 0-1
(Ζινιάκ 85’)

Μπορντό-Μπαστιά 1-0
(Σεβέ 32’)

Εβιάν-Ρεν 1-2
(Ολιβέιρα 11’ πεν, 34’ / Μπεριγκό 49’)

Γκινκάμπ-Λοριάν 2-0
(Μουσταφά Γιαταμπαρέ 16’, 48’)

Λιόν-Ρεμς 0-1
(Φορτ 76')

Μονπελιέ-Σοσό 2-1
(Χίλτον 45’, Τιενέ 90+4’ / Κοντού 43’)

Κυριακή, 25/8

Λιλ-Σεντ Ετιέν 1-0
(37’ πεν. Καλού)

Αζαξιό-Νις (18:00)
Ναντ-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (4η)

Σάββατο, 31/8

Εβιάν-Λιόν (15:00)
Παρί Σεν Ζερμέν-Γκινγκάμπ (18:00)
Μπαστιά-Τουλούζ (21:00)
Λοριάν-Βαλανσιέν (21:00)
Ρεμς-Ναντ (21:00)
Ρεν-Λιλ (21:00)
Σοσό-Αζαξιό (21:00)

Κυριακή, 1/9

Σεντ Ετιέν-Μπορντό (15:00)
Νις-Μονπελιά (18:00)
Μαρσέιγ-Μονακό (22:00) Πηγή: sport-fm.gr

Η μία στις δύο… κερδίζει!

Στην κόντρα των δύο Άιντραχτ μόνο μία νικήτρια θα μπορούσε εκ των πραγμάτων να προκύψει και αυτή ήταν η Φρανκφούρτης που επικράτησε 2-0 στην έδρα της Μπράουνσβαϊκ.

Η μία στις δύο… κερδίζει
Οι φιλοξενούμενοι «μίλησαν» στο δεύτερο ημίχρονο όταν και σημείωσαν και τα δύο τέρματα που έκριναν τον αγώνα.
Στο 52’ ο Μέιερ άνοιξε το σκορ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Άιγκνερ τελείωσε τη δουλειά διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.


Αναλυτικά, η 3η αγωνιστική:

Παρασκευή 23/8
Ντόρτμουντ-Βέρντερ Βρέμης 1-0
(55’ Λεβαντόφσκι)
Σάββατο 24/8
Μπάγερν Μονάχου-Νυρεμβέργη 2-0
(69’ Ριμπερί, 78’ Ρόμπεν)
Λεβερκούζεν-Γκλάντμπαχ 4-2
(23’ πεν. Κίσλινγκ, 28’, 61’ Σαμ, 72’ Κάστρο – 54’ Στρανζλ, 57’ Αρανγκό)
Ανόβερο-Σάλκε 2-1
(15’ πεν. Χούστι, 43’ Ντιούφ – 55’ Ζαλάι)
Χόφενχαϊμ-Φράιμπουργκ 3-3
(10’ πεν. Σαλίχοβιτς, 25’ Βόλαντ, 79’ Στρομπλ – 13’ Σοργκ, 29’ Γκουέντε, 65’ Φρέιζ)
Μάιντς-Βόλφσμπουργκ 2-0
(60’ Τσούπο-Μότινγκ, 78’ Μίλερ)
Χέρτα Βερολίνου-Αμβούργο 1-0
(75' Ράμος)


Κυριακή 25/8
Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-2
(52’ Μέιερ, 62’ Άιγκνερ)
Άουγκσμπουργκ-Στουτγκάρδη 18:30
Πηγή: sport-fm.gr

Πέταξε… αετό!!

Τους βαθμούς της νίκης που κράταγε μέχρι το 87’, πέταξε η Γκόου Αχέντ Ιγκλς κόντρα στην Γκρόνινγκεν και… βολεύτηκε με τον πόντο της ισοπαλίας.

Πέταξε… αετό!
Για κάθε γκολ που σημείωνε η Γκόου Αχέντ Ιγκλς, υπήρχε απάντηση από την Γκρόνινγκεν. Οι νεοφώτιστοι της Eredivisie αν και προηγήθηκαν τρεις φορές, δεν κατάφεραν να κρατήσουν τη νίκη και το τελικό 3-3 ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα για τους φιλοξενούμενους.

Οι γηπεδούχοι με τον Έρικ Φάλκενμπουργκ στην ενδεκάδα κατάφερε να πάρει το προβάδισμα νωρίς με τον Κόλντερ, με τον πρώην μεταγραφικό στόχο να κάνει την ασίστ αλλά στην συνέχεια το ματς ήρθε στα ίσια στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Η Γκρόνινγκεν έμεινε στο 70’ με δύο παίκτες λιγότερους αλλά κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:

Παρασκευή, 23/8

Χέρενφεν-Άγιαξ 3-3 (23’, 32’ Φινμπόγκασον, 44’ Έικρεμ – 13’ Μοϊσάντερ, 17’ Σίγκθορσον, 65’ Έρικσεν)

Σάββατο, 24/8

Ναϊμέγκεν-Βάλβαϊκ 2-2 (23΄, 37΄ Χίγκντον/ 63’ Ντουίτς, 70΄ Ζοακίμ)
Ντεν Χάαγκ-Ρόντα 0-4 (25΄ Λουλτσκ, 43΄ Ντιτζκχούιζε / 53΄ Φλέντερους, 77΄ Ντόναλντ)
Χέρακλες-PSV 1-1 (6΄ Ντουάρτε/ 86’ Παρκ)
Τσβόλε-Καμπούρ 2-0 (69' Φερνάντεζ, 78΄Ακέντεχ (πεν.))

Κυριακή, 25/8

Γκόου Αχέντ Ιγκλς-Γκρόνιγκεν 3-3
(11’, 48’ Κόλντερ, 59’ Σενκ- 45’+1 Τσέρι, 54’ Αντορχάν, 87’ Ζεεφούικ)

Φέγενορντ-Μπρέντα
Φίτεσε-Τβέντε
Ουτρέχτη-Άλκμαρ

Η επόμενη (5η) αγωνιστική:

Παρασκευή 30 Αυγούστου

Μπρέντα-Ναϊμέγκεν

Σάββατο 31 Αυγούστου

Τβέντε-Χέρενφεν
Χέρακλες-Ντεν Χάαγκ
Βάαλβαϊκ-Γκοου Αχέντ Ίγκλις
Αϊντχόφεν-Καμπούρ

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου

Γκρόνιγκεν-Άγιαξ
Αλκμάαρ-Φίτεσε
Τσβόλε-Ουτρέχτη
Φέγενορτ-Ρόντα Πηγή: sport-fm.gr

Τα Σπά-ει ο Φέτελ!!

Την πέμπτη του νίκη τη φετινή σεζόν και δεύτερη στο Σπα πανηγύρισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ στο ενδέκατο γκραν πρι της σεζόν που φιλοξενείται στο Βέλγιο. Εντυπωσιακός ο Φερνάντο Αλόνσο.

Τα Σπά-ει ο Φέτελ!
Σε έναν… ήσυχο αγώνα για τα δεδομένα του Σπα ο Σεμπάστιαν Φέτελ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Λιούις Χάμιλτον στην εκκίνηση και πέρασε στην πρώτη θέση την οποία δεν αποχωρίστηκε μέχρι που έπεσε η καρό σημαία.

Ο Γερμανός τρεις φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε μια εύκολη νίκη, ακολουθώντας στρατηγική δύο πιτ στοπ –όπως όλοι- αφού δεν δέχτηκε την πίεση από κανέναν αντίπαλό του.

Οι περισσότεροι πιλότοι εκκίνησαν τον αγώνα με τη μέση γόμα της Pirelli, φόρεσαν ξανά τη μέση στο πρώτο πιτ στοπ και επέλεξαν τη σκληρή για το δεύτερο και τελευταίο πιτ.



Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος μπορεί να χαρακτηριστεί MVP του γκραν πρι. Ο Ισπανός πιλότος εκκίνησε ένατος, «πέταξε» στα πρώτα μέτρα και μετά κάνοντας γρήγορες προσπεράσεις βρέθηκε στην τρίτη θέση.

Μετά το πρώτο πιτ στοπ ο Αλόνσο πέρασε και τον Χάμιλτον, ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος δεν μετουσιώσε σε νίκη την πολ ποζίσιον του.

Με το… αριστερό ξεκίνησε στην επανέναρξη του πρωταθλήματος ο Κίμι Ραϊκόνεν.

Ο Φινλανδός εκκίνησε το ενδέκατο γκραν πρι από την όγδοη θέση. Ωστόσο, για τα πράγματα εξελίχθηκαν ακόμη χειρότερα για τον Iceman, αφού ένα πρόβλημα στα φρένα ήταν η αιτία να εγκαταλείψει και να σπάσει το σερί των 27 διαδοχικών γκραν πρι που τερμάτιζε στη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Η κακή εκκίνηση στοίχησε στον Μαρκ Γουέμπερ, ο οποίος να και εκκίνησε τρίτος τερμάτισε στην πέμπτη θέση. Ο Αυστραλός πιλότος της Red Bull έχασε αρκετές θέσεις με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ωστόσο κατάφερε να ανακτήσει κάποιες και να δει την καρό σημαία πέμπτος, πίσω από τον Νίκο Ρόσμπεργκ.

Καλή ήταν η απόδοση του περσινού νικητή στο Σπα, Τζένσον Μπάτον, ο οποίος τερμάτισε στην έκτη θέση. Πρόβλημα με το DRS αντιμετώπισε ο Φελίπε Μάσα. Ο Βραζιλιάνος σε αντίθεση με τον ομόσταβλό του, ήταν υποτονικός και είδε την καρό σημαία έβδομος.

Μελανό σημείο του αγώνα ήταν το ατύχημα των Μαλδονάδο- Ντι Ρέστα. Ο πιλότος από τη Βενεζουέλα αφού αρχικά είχε βγει εκτός πίστας στην προσπάθεια του να κινηθεί προς τα πιτ, άλλαξε γραμμή, πέφτοντας πάνω στην Force India του Πολ ντι Ρέστα. Ο τελευταίος εγκατέλειψε, ενώ ο πιλότος της Williams συνέχισε τον αγώνα και τιμωρήθηκε με ποινή δέκα δευτερολέπτων απο τους αγωνοδίκες.

Η κατάταξη στο Σπα:

1. Σεμπάστιαν Φέτελ, Red Bull-Renault
2. Φερνάντο Αλόνσο, Ferrari, +16.8
3. Λιούις Χάμιλτον, Mercedes, +27.7
4. Νίκο Ρόσμπεργκ, Mercedes, +29.8
5. Μαρκ Γουέμπερ, Red Bull-Renault, +33.8
6. Τζένσον Μπάτον, McLaren-Mercedes, +40.7
7. Φελίπε Μάσα, Ferrari, +53.9
8. Ρομέιν Γκροσάν, Lotus-Renault, +55.8
9. Άντριαν Σούτιλ, Force India-Mercedes, +69.5
10. Ντάνιελ Ρικιάρντο, Toro Rosso-Ferrari, +73.4
11. Σέρχιο Πέρες, McLaren-Mercedes, +81.9
12. Ζαν-Ερίκ Βερνιέ Toro Rosso-Ferrari +86.7
13. Νίκο Χούλκενμπεργκ, Sauber-Ferrari, +88.2
14. Εστέμπαν Γκουτιέρες, Sauber-Ferrari, +1 γύρο
15. Βαλτέρι Μπότας, Williams-Renault, +1 γύρο
16. Γκιέντο Βαν Ντερ Γκάρντε, Caterham-Renault, +1 γύρο
17. Παστόρ Μαλδονάδο, Williams-Renault, +1 γύρο
18. Ζιλ Μπιανκί, Marussia-Cosworth, +1 γύρο
19. Μαξ Τσίλτον, Marussia-Cosworth, +2 γύρους

Αποσύρθηκαν: Πολ Ντι Ρέστα, Κίμι Ραϊκόνεν, Σαρλ Πικ

Η βαθμολογία των οδηγών:

1. Σεμπάστιαν Φέτελ, 197
2. Φερνάντο Αλόνσο, 151
3. Λιούις Χάμιλτον, 139
4. Κίμι Ραϊκόνεν, 134
5. Μαρκ Γουέμπερ, 115
6. Νίκο Ρόσμπεργκ, 96
7. Φελίπε Μάσα, 67
8. Ρομέιν Γκροσάν, 53
9. Τζένσον Μπάτον, 47
10. Πολ Ντι Ρέστα, 36

Η βαθμολογία των κατασκευαστών:

1. Red Bull, 312
2. Mercedes, 235
3. Ferrari, 218
4. Lotus, 187
5. McLaren, 65
6. Force India, 61
7. STR, 25
8. Sauber, 7
9. Williams, 1
10. Marussia/Caterham, 0 Πηγή: sport-fm.gr

Γεια σου Ελλάδα!!

Για δύο ματς ήταν αγνώριστη. Απέναντι στη Γερμανία μάς… ξανασυστήθηκε και νίκησε 78-62 με εξαιρετική παρουσία στην επίθεση και βελτιωμένη άμυνα. Κορυφαίος ο Σπανούλης με 19 πόντους.

Γεια σου Ελλάδα!
Σημάδια προόδου, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι που ήταν και το βασικό ζητούμενο, παρουσίασε η Εθνική και νίκησε τη Γερμανία με 78-62 καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση του τουρνουά του Ουλμ. Με εξαίρεση ένα κακό διάστημα στις αρχές των δύο πρώτων δεκαλέπτων, η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι ήταν άριστη επιθετικά και αρκετά βελτιωμένη αμυντικά.

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει στη βάση της τη Δευτέρα και ακολουθεί το Τουρνουά Ακρόπολις, με τα τρία τελευταία φιλικά, απέναντι σε Βοσνία (27/8, 21:00), Λιθουανία (28/8, 19:00) και Ιταλία (29/8, 21:00).

Με Σπανούλη οδηγό

Υπό τις ιαχές των αρκετών ενθουσιωδών ομογενών που βρέθηκαν στο πλευρό της και με πεντάδα τους Ζήση, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μαυροκεφαλίδη άρχισε το ματς η Εθνική. Με σκόρερ αποκλειστικά παίκτες του… Ολυμπιακού, η ελληνική ομάδα κυριάρχησε στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Σπανούλης με ένα έμμεσο και δύο κανονικά τρίποντα, ο Πρίντεζης με 6 πόντους και οι Σλούκας και Περπέρογλου από τη γραμμή έδωσαν από την αρχή μεγάλο προβάδισμα στην Ελλάδα (8-15), που έχοντας θετική εικόνα στα μετόπισθεν έκλεισε την περίοδο με +8 (10-18).

Κακή άμυνα, αλλά για λίγο

Με καλάθι του Σλούκα, που μαζί με Βασιλειάδη, Περπέρογλου, Φώτση και Βουγιούκα συνέθεσαν την πεντάδα στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου, η Εθνική έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά (10-20). Κάπου εκεί εμφανίστηκαν ξανά οι γνωστές αμυντικές αδυναμίες, με συνέπεια οι γηπεδούχοι να τρέξουν ένα επί μέρους σκορ 11-3 και να πλησιάσουν στο καλάθι (19-21), την ώρα που ο Μαυροκεφαλίδης χρεωνόταν με το τρίτο του φάουλ. Ο Σπανούλης ανέλαβε και πάλι να ξελασπώσει την Ελλάδα αποκαθιστώντας τη διαφορά (22-31) και το ημίχρονο έκλεισε με τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, το +11 (30-41) και τον Λαρισαίο γκαρντ στους 16 πόντους.

Πραγματική Εθνική

Ζήσης, Σπανούλης, Παπανικολάου, Φώτσης και Βουγιούκας επέστρεψαν από τα αποδυτήρια για την Εθνική, που αποδίδοντας εξαιρετικά στις δύο πλευρές του παρκέ άρχισε να ξεμακραίνει. Μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου η διαφορά είχε εκτοξευτεί στο +23 (37-60), με άριστες συνεργασίες στην επίθεση και αποτελεσματική άμυνα. Κι απλώς ο Πλάις με κάποια προσωπικά καλάθια κατάφερε να «μαζέψει» την κατάσταση (46-65).

Έτσι μέχρι τέλους

Η νίκη είχε προ πολλού εξασφαλιστεί, αλλά οι διεθνείς δεν χαλάρωσαν. Θαρρείς και ήθελαν να δώσουν απαντήσεις, πρωτίστως στους εαυτούς τους μετά την εικόνα που παρουσίασαν απέναντι σε ΠΓΔΜ και Βοσνία. Ο Αντρέα Τρινκιέρι είχε την ευχέρεια να δοκιμάσει σχήματα από τη στιγμή που η διαφορά κυμαινόταν σταθερά στα όρια του +20. Το τελικό 78-62 ήταν ακριβώς το σκορ και στον τελικό του 2005 στο Βελιγράδι…

Δεκάλεπτα: 10-18, 30-41, 46-65, 62-78.

Γερμανία (Φρανκ Μεντς): Γκίφνεϊ 3, Τσβίνερ 3, Σάφαρτσικ 7, Στάιγκερ 7, Πλάις 18, Μπέντσινγκ 7, Ντόρετ 8, Σάιφερτ 5, Τσίρμπες 1, Κινγκ 3, Τάντα.

Ελλάδα (Αντρέα Τρινκιέρι): Ζήσης 8, Σπανούλης 19, Περπέρογλου 3, Φώτσης 3, Παπανικολάου 5, Μαυροκεφαλίδης 8, Βουγιούκας 2, Μπράμος 6, Πρίντεζης 10, Σλούκας 7, Κατσίβελης 7, Βασιλειάδης.

*Εκτός δωδεκάδας της Εθνικής έμειναν οι Γιάννης Μπουρούσης και Κώστας Καϊμακόγλου.

* Πριν το τζάμπολ οι διοργανωτές τίμησαν τα μέλη της ομάδας της Γερμανίας που κατέκτησε προ 20ετίας το Ευρωμπάσκετ.Πηγή: sport-fm.gr

Νεκρός Ελ Σιντ ο Παναθηναϊκός!!

Ντροπή της δημοσιογραφίας είναι για τον Αποδυτηριάκια η ήττα 3-0 από τον Πανιώνιο…
Το να αντιμετωπίζεις δημοσιογραφικά τον Παναθηναϊκό σαν Παναθηναϊκό είναι θεμιτό. Και επιβαλλόμενο. Ο εραστής της δημοκρατίας, βέβαια, και της αξιοκρατίας θα σου πει, και δεν θα έχει δίκαιο, γιατί μας ζαλίζετε τον έρωτα με μία ομάδα που σήμερα δεν είναι καλύτερη από τον Πανιώνιο και την Βέροια, τον Λεβαδειακό και τον Πανθρακικό.

Επειδή, κύριε μαλάκα, είναι ο Παναθηναϊκός. Μιλάμε για δημοσιογραφία, όχι για πολιτική. Ο αξιοσέβαστος γραφιάς, λοιπόν, όχι εκείνος με τις επτά σπάτουλες στην κωλότσεπη, προκειμένου να έχουν μεγαλύτερη επικοινωνιακή δυναμική όσα έχει να σου πει, χρησιμοποιήσει σα βαποράκι το δημοφιλέστερο μέγεθος. Τον Παναθηναϊκό, κι όχι μία ομάδα που αγωνιστικά τυχαίνει σήμερα να έχει τα ίδια περίπου κυβικά, όπως π.χ. ο Απόλλων και η Καλλονή.

Γράφουμε για να πούμε κάτι. Όχι να χαϊδέψουμε το ανώνυμο πλήθος, ούτε να γλύψουμε πρόσωπα, τα οποία κι αυτά, πιθανότατα, αποδειχθούν ανάξια των περιστάσεων για τον Παναθηναϊκό.

Να ξέρουμε τι λέμε. Η ομάδα έχει πρόβλημα. Δεν το αγνοείς αυτό. Με παραμύθια της Χαλιμάς δεν δείχνεις ότι αγαπάς τον Παναθηναϊκό, αλλά ότι είσαι απατεώνας, ότι εμπορεύεσαι τη δημοφιλία του Παναθηναϊκού.

Η ομάδα έχει πρόβλημα, διότι πρόβλημα έχει η εταιρεία, που την σακάτεψαν επιχειρηματικά, οικονομικά οι παναθηναϊκάρες, με τις ευλογίες δημοσιογράφων και οργανωμένων. Γι’αυτό δεν τρέχει τίποτα. Γι’αυτό δεν ασχολούνται με την καταχρεωμένη ΠΑΕ γράφουν παπαρδέλες για τον σύλλογο μεγάλο και τρανό, με πέος καταπράσινο, τόσο ανόθευτο σα αγγούρι βιολογικού μπαξέ.

Ήττα από τον Πανιώνιο, ό,τι πιο αναμενόμενο αποτέλεσμα για τούτον τον Παναθηναϊκό, που τον έχουν στήσει πάνω στο άλογο ντούρο και περήφανο σα το κουφάρι του Ελ Σιντ. Κι έτσι περιμένουν να τον υπολογίσουν σαν κανονικό Παναθηναϊκό οι αντίπαλοί του στο πρωτάθλημα.


Αλήθειες για Σαραβάκο, Μαυρία, Παρθενοπούλο στο apodytiriakias.gr

Τον φάγανε και τον Παρθενόπουλο από τον Παναθηναϊκό. Γιατί; Αυτόν όχι επειδή «του Γιάννη είναι…», όπως άλλους. Ότι είναι άνθρωποι του Τζίγγερ Βαρδινογιάννη. Όπως ο οικονομικός διευθυντής Παπαδοσπυριδάκης, ο γιος του πρώην υπουργού Πέτσου, επίσης θέση διευθυντική. Ακόμα και ο ποδοσφαιριστής Βύντρα είχε θεωρηθεί «του Γιάννη».

Ωραίος άντρας ο Παρθενόπουλος. Αν δεν τον γνωρίζεις μέχρι ζιγκολό θα τον πάρεις. Λαδωμένο μαλλί, τρίχα να μην κουνιέται, μπριλ κρημ, κολώνια, γιλέκο ακριβό. Σίγουρα θα του την έπεφτε μία κυρία σαν την Έλλη Κοκκίνου, πολύ καλύτερος από τον νεαρό μπασκετμπωλίστα.

Είχε, λέει, επαφή με Μαρινάκη. Μουσι. Ο Αλαφούζος ήθελε να τον ξεφορτωθεί. Τα συνηθίζει αυτά το αφεντικό. Του κάνεις τη δουλειά και μετά σου λέει χαίρετε.

Πράγματι τον Παρθενόπουλο τον είχε  φέρει ο Τζίγγερ. Γενικό διευθυντή στην ΠΑΕ. Στα μέσα και τα έξω. Και τον ξανάφερε ο Αλαφούζος και τον έβαλε υπεύθυνο στο εμπορικό, τα ρούχα με τις μπουτίκ, τις προσκλήσεις, σε πολλά. Κι όταν η ομάδα επέστρεψε στη Λεωφόρο, δεν υπήρχε άλλος να κάνει το τράνσφερ από το ΟΑΚΑ. Να «προσαρμόσει» θύρες, θέσεις επισήμων, διαρκείας, βετεράνων κ.α.

Καμμία σχέση με Μαρινάκη ο Παρθενόπουλος. Είναι της «ομάδας» του Κολωνακίου, με τον Τζιώτη, που ήθελε να γίνει πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ, πρόεδρος Δημοκρατίας, πρόξενος της Ονδούρας, με τον Μώραλη της σουπερ λιγκας, τον Κατσαϊτη από Πέτρο Κωστόπουλο μερηά, τον Πέτρο Κόκκαλη, κι άλλα παιδιά της κλέβερ μπανκ.


Πηγή: gazzetta.gr

Ο πρωταθλητής και το «φάντασμα»

Τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο «Καραϊσκάκη», όπου ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Ατρόμητο –ο μοναδικός που τον νίκησε πέρσι-, και οι παίκτες του Μίτσελ καλούνται να δείξουν ποιος είναι το αφεντικό.

Ο πρωταθλητής και το «φάντασμα»
Το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι για πολλούς λόγους της σημερινής ημέρας διεξάγεται στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», όπου ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Ατρόμητο.

Οι Περιστεριώτες είναι η μοναδική ομάδα που κατάφερε την περσινή σεζόν να νικήσει τους Πειραιώτες και, μάλιστα, μέσα στην έδρα τους.

Επίσης, η πίεση για καλό θέαμα στον Μίτσελ είναι αυξημένη και όλοι περιμένουν οι «ερυθρόλευκοι» να παρουσιάσουν διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με την πρώτη αγωνιστική.

Από εκεί και πέρα, στο σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζει η αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Πρόκειται για δύο ποιοτικές ομάδες, όπως φάνηκε και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, και θα τα δώσουν όλα για το «τρίποντο».

Στην Ξάνθη, υπάρχει το ντέρμπι της Θράκης ανάμεσα στην Skoda και τον Πανθρακικό, και στα Χανιά ο Πλατανιάς θα προσπαθήσει να δημιουργήσει προβλήματα στον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος δεν πραγματοποίησε δυναμικό ξεκίνημα.

Στη Θεσσαλονίκη ο Άρης θα προσπαθήσει να πετύχει την πρώτη του νίκη κόντρα στην Καλλονή. Την αγωνιστική συμπληρώνει ο αυριανός αγώνας Εργοτέλης - Λεβαδειακός.

Το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής

Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013

Βέροια -ΟΦΗ 2-0

Μετά τον Πλατανιά, τον οποίο ισοφάρισε με δέκα παίκτες, η Βέροια αυτή τη φορά νίκησε 2-0 τον ΟΦΗ στην έδρα της και έδειξε ότι το… έχει με τους Κρητικούς.
Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 2-0

Σε τρεις μέρες παίζει το «σεντόνι» και το μυαλό του ήταν εκεί. Ο ΠΑΟΚ προσγειώθηκε απότομα στο Αγρίνιο, όπου ηττήθηκε εύκολα 2-0 από τον εξαιρετικό Παναιτωλικό.
Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 3-0

Ο καλός Παναθηναϊκός της πρεμιέρας «χάθηκε» στη Νέα Σμύρνη και ο Πανιώνιος που ήξερε καλύτερα τα… μονοπάτια της Πλατείας, επικράτησε με σκορ 3-0 πανηγυρίζοντας την πρώτη του νίκη.

Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013

Skoda Ξάνθη – Πανθρακικός 19:15 (Novasports 7)
Άρης – Καλλονή 19:15 (Novasports 2)
ΠΑΣ Γιάννενα – Απόλλων Σμύρνης 19:15 (Novasports 4)
Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης 19:15 (Novasports 3)
Ολυμπιακός-Ατρόμητος 21:30 (Novasports 1)

Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013

Εργοτέλης-Λεβαδειακός 21:30 (Novasports 1)

Η επόμενη (τρίτη) αγωνιστική

Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013

Skoda Ξανθη – Εργοτελης 19:15 (Novasports 1)
Καλλονή – ΠΑΣ Γιάννινα 19:15 (Novasports 2)
Παναθηναϊκός-Βέροια 21:30 (Novasports 2)

Κυριακή, 01 Σεπτεμβρίου 2013

Αστέρας Τρίπολης – Απόλλων Σμύρνης 19:15 (Novasports 7)
Ατρόμητος-Άρης 19:15 (Novasports 4)
ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 19:15 (Novasports 2)
Πανθρακικός-Παναιτωλικός 19:15 (Novasports 3)
Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 21:30 (Novasports 1)

Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΦΗ – Πλατανιάς 21:30 (Novasports 1)Πηγή: sport-fm.gr

Δύναμή της η έδρα της!!

Πριν από 44 χρόνια ήταν η τελευταία εκτός έδρας νίκη του Πανθρακικού με αντίπαλο την Ξάνθη!

Δύναμή της η έδρα της
Μία και μοναδική νίκη μετράει ο Πανθρακικός στην έδρα της Ξάνθης. Αυτή ήταν σε επίπεδο Β’ Εθνικής και χρονολογείται τη σεζόν 1969/70.

Όσον αφορά το τελευταίο γκολ του συλλόγου της Κομοτηνής, σημειώθηκε την περίοδο 1975/76 και ήταν σε προ... χόρτου στα γήπεδο εποχής.

Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου έχει ένα στατιστικό προβάδισμα, αφού τη σεζόν 2008/09 είχε μία νίκη και την περσινή οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 0-0.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη νίκη της Ξάνθης στο γήπεδό της επί του Πανθρακικού ήταν τη σεζόν 1985/86, όταν και επικράτησε με σκορ 3-0. Μάλιστα, αυτή η αναμέτρηση είχε διεξαχθεί σε επίπεδο Γ’ Εθνικής. Πηγή: sport-fm.gr

Μπέρτος: «Να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας»

Τη νίκη με την οποία θα δώσουν μεγάλη χαρά στους οπαδούς της Skoda Ξάνθης θα κυνηγήσουν οι παίκτες της ομάδας στον αποψινό αγώνα με τον Πανθρακικό σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μανώλης Μπέρτος στην Nova.

Μπέρτος: «Να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας»
Με μοναδικό στόχο τη νίκη, την οποία έχουν ζητήσει και οι οπαδοί της ομάδας, θα κατέβουν οι ποδοσφαιριστές της Skoda Ξάνθης στον αποψινό αγώνα με τον Πανθρακικό, σύμφωνα με τον Μανώλη Μπέρτο.

«Είναι ένα παιχνίδι σημαντικό για την πόλη μας και έχουμε μία διαχρονική ας πούμε κόντρα. Νομίζω ότι όλοι οι φίλοι ζουν γι' αυτό το παιχνίδι και εμείς με τη σειρά μας θα προσπαθήσουμε να το πάρουμε για να τους χαροποιήσουμε», τόνισε ο 24χρονος μπακ στο Novasports και πρόσθεσε:

«Φυσικά μας ζητούν τη νίκη και αυτό ευελπιστούμε και θέλουμε και μεις και θα προσπαθήσουμε πάρα πολύ να το πετύχουμε».

Η Ευρώπη τον «επηρεάζει»

Με αφορμή την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, η επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ βρήκε πως στα μισά παιχνίδια που έγιναν μετά από ευρωπαϊκό ματς, η ομάδα χάνει!

Η Ευρώπη τον «επηρεάζει»
Με αφορμή τη δήλωση του Χουμπ Στέφενς μετά τη λήξη της χθεσινής ήττας του ΠΑΟΚ από τον Παναιτωλικό η επίσημη ιστοσελίδα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ έφτιαξε ένα αφιέρωμα για τα αποτελέσματα που έχει πάρει μετά από εκτός έδρας παιχνίδι στην Ευρώπη.

Παραδοσιακά ο «Δικέφαλος του Βορρά» δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στην εναλλαγή Ευρώπης – ελληνικού πρωταθλήματος, κάτι που έχει αποδειχθεί 3 φορές στο παρελθόν μετά από διπλά ταξίδια σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και η αναμέτρηση με τη Βίνερ στην Αυστρία για το Κύπελλο Εκθέσεων της περιόδου 1965/66, οι Θεσσαλονικείς έφυγαν ως νικητές απ’ το εκτός έδρας ματς του ελληνικού πρωταθλήματος μόλις επτά φορές.

Η τελευταία ήταν πριν από μια δεκαετία όταν μετά τη νίκη επί της Λιν για το Κύπελλο UEFA με 0-3 ακολούθησε νικηφόρο πέρασμα με το ίδιο σκορ απ’ το Ηράκλειο επί του ΟΦΗ.

Εκτός απ’ το 2001 ο ΠΑΟΚ μετά από ευρωπαϊκό εκτός έδρας ματς έχει φύγει νικητής απ’ το Ηράκλειο ακόμη δύο φορές! Το 1981 απ’ όπου και το φωτογραφικό στιγμιότυπο όταν η ομάδα του Χανς Χέερ επικράτησε 1-0 με γκολ του Χρήστου Δημόπουλου των Κρητικών μετά το ματς με την Αϊντραχτ στη Φρανκφούρτη, και το 2002 μετά απ’ την αναμέτρηση με τη Λεϊσόες στην Πορτογαλία.

Κι ενώ απ’ αυτές τις επτά νίκες, οι τρεις έχουν επιτευχθεί στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ, οι υπόλοιπες είναι και από μία επί του Παναθηναϊκού (2001 μετά το ματς με την Αϊντχόφεν), της Καβάλας (το 1997 μετά την αναμέτρηση με την Ατλέτικο Μαδρίτης), του Ατρομήτου Αθηνών (1976 μετά το ταξίδι στο Κίεβο) και του ΑΠΟΕΛ (το 1973 μετά το ματς με τη Λέγκια Βαρσοβίας).

Οκτώ φορές ο ΠΑΟΚ μετά από ευρωπαϊκό εκτός έδρας έμεινε ισόπαλος σε εντός Ελλάδος εκτός έδρας ματς, ενώ η ήττα απ’ τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο μετά το εκτός έδρας ευρωπαϊκό ματς με τη Σάλκε, ήταν η 16η συνολικά σ’ αυτά τα 31 συνεχόμενα ταξίδια σε Ευρώπη και Ελλάδα του Δικέφαλου.
Πηγή: sport-fm.gr

«Ενέσεις» ηθικού και ποιότητας!

Απογοήτευση στον Παναθηναϊκό για τη βαριά ήττα με 3-0 από τον Πανιώνιο. «Ψηλά το κεφάλι», το μήνυμα του Αλαφούζου. Απολογήθηκε ο Μέντες. Έρχεται ο Μπαλμπόα, φουλάρουν για Πράνιτς.

«Ενέσεις» ηθικού και ποιότητας
Ένα γερό «χαστούκι» δέχτηκε ο Παναθηναϊκός γνωρίζοντας χθες την ήττα με 3-0 από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Ίσως και να προσγειώθηκε απότομα στη σκληρή πραγματικότητα, αφού εκτέθηκαν οι αδυναμίες της ομάδας και η έλλειψη ποιότητας και εμπειρίας που έχει στο ρόστερ της σε σχέση με το παρελθόν. Προβλήματα που μπορεί να είχαν… καμουφλαριστεί στην πρεμιέρα κόντρα στον ελλιπή Παναιτωλικό αποκαλύφθηκαν με τον πλέον προφανή τρόπο χθες προκαλώντας απογοήτευση και προβληματισμό, έστω κι αν το τελικό σκορ ίσως είναι και λίγο βαρύ για την εικόνα που υπήρχε στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης.

«Ψηλά το κεφάλι»

Ο Γιάννης Αλαφούζος μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα πήγε στα αποδυτήρια. Όχι για να φωνάξει στους παίκτες, αλλά παρά την απογοήτευσή του για την εικόνα της ομάδας, για να τους πει «Ψηλά το κεφάλι. Συνεχίζουμε…». Ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα αναζητήσει τα αίτια μαζί με τους συνεργάτες του. Ήδη χθες μετά το ματς οι Νίκος Νταμπίζας και Δημήτρης Σαραβάκος, που παρακολούθησαν μαζί τον αγώνα, είχαν συζήτηση για αρκετή ώρα.

Επειγόντως ενίσχυση

Η ανάγκη του Παναθηναϊκού για ενίσχυση με παίκτες ποιότητας ήταν γνωστή και πριν από το ματς της Νέας Σμύρνης. Πλέον όμως φάνηκε πως είναι… επιτακτική. Στις οκτώ μέρες που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου αναμένονται εξελίξεις με τουλάχιστον δύο προσθήκες. Το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα φτάνει στην Αθήνα ο Αντριάν Μπαλμπόα για να δοκιμαστεί κι εφόσον ο19χρονος Ουρουγουανός φορ πείσει, θα υπογράψει. Στο μεταξύ, εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση του Ντάνιελ Πράνιτς, ο οποίος δηλώνει βέβαιος πως θα βρει λύση με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και θα μετακομίσει στον Παναθηναϊκό, είτε ως ελεύθερος είτε με τη μορφή δανεισμού. Από αύριο θα ξεκαθαρίσει και το θέμα του Αμπντούλ Ατζαγκούν, καθώς συνεχίζονται οι επαφές με την ομάδα του.

*Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ ένιωσε και χθες ενοχλήσεις στους προσαγωγούς. Δεν αποκλείεται στο ματς του ερχόμενου Σαββάτου με τη Βέροια στη Λεωφόρο (21:30) να προφυλαχθεί και να επιστρέψει μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Σίγουρα απών από το προσεχές ματς θα είναι ο Μέντες που αποβλήθηκε και μάλιστα χθες ζητούσε συγγνώμη για το λάθος του, αλλά μάλλον και τη... γενικότερη παρουσία του στον αγώνα.
Πηγή: sport-fm.gr

Να ξεφύγει από νωρίς…!!

Από νωρίς σε θέση οδηγού στο πρωτάθλημα θέλει να μπει ο Ολυμπιακός, ο οποίος απόψε υποδέχεται τον Ατρόμητο στο «Καραϊσκάκη» και θέλει να αναγκάσει τους ανταγωνιστές του να τον… κυνηγήσουν.

Να ξεφύγει από νωρίς…
Από την δεύτερη κιόλας αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας θέλουν στον Ολυμπιακό να αναγκάσουν τους αντιπάλους τους να μπουν σε διαδικασία… κυνηγητού για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, κάνοντας εκείνοι με τη σειρά τους το «δύο στα δύο» με τον Ατρόμητο (21:30, Novasports 1).

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε (2-0) στην έδρα του Παναιτωλικού και οι Πειραιώτες δεν θέλουν να χάσουν την ευκαιρία να δείξουν την πλάτη τους στην ομάδα του Χουμπ Στέφενς, η οποία είναι και η κυριότερη αντίπαλος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ωστόσο, στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο καλούνται να παρουσιάσουν τελείως διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με την πρώτη αγωνιστική κόντρα στην Καλλονή, όπου χρειάστηκε το γκολ του Μανιάτη για να πάρουν δύσκολα τη νίκη.

Άλλωστε, αυτό ζήτησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην επίσκεψη που πραγματοποίησε την Πέμπτη στου Ρέντη. Επιθυμία του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ είναι οι παίκτες του Μίτσελ να παίξουν ωραίο ποδόσφαιρο και να μπορέσουν σιγά-σιγά να βρίσκουν ο ένας στον άλλον μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ακόμη ένα κίνητρο για να φτάσουν στη νίκη οι νταμπλούχοι Ελλάδας είναι το γεγονός ότι ο Ατρόμητος είναι η μοναδική ομάδα που κατόρθωσε να τους κερδίσει στην περσινή κούρα του πρωταθλήματος και τώρα τους δίνεται η δυνατότητα να πάρουν… εκδίκηση.

Ο Ισπανός τεχνικός έχει κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του όσον αφορά την ενδεκάδα. Σύμφωνα, όμως, με όσα έδειξε στις τελευταίες προπονήσεις κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ρομπέρτο.

Μπροστά του στην άμυνα – από δεξιά προς αριστερά – θα είναι οι Σαλίνο, Μανωλά, Σιόβα (έσπασε τη μύτη του και θα αγωνιστεί με μάσκα) και Μπονγκ (στην πρώτη του συμμετοχή).

Στη θέση του Φέισα που από τα ξημερώματα ανήκει στην Μπενφίκα θα αγωνιστεί ο Μασάντο, ο οποίος δίπλα του θα έχει τον Μανιάτη. Την μεσοεπιθετική τετράδα θα αποτελέσουν οι Τσόρι, Κάμπελ, Βάις και Σαβιόλα.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγερι, Φετφατζίδης, Φουστέρ, Μετζανί, Μήτρογλου, Ολαϊτάν, Παπάζογλου και Σάμαρης.

Οι υπόλοιποι παίκτες που έμειναν εκτός αποστολής είναι οι εξής: ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ο οποίος συνέχισε το πρόγραμμά του, ο Αριέλ Ιμπαγάσα, ο Τόμας Ντε Βινσέντι, ο Ρόι Κάρολ, ο Ανδρέας Γιαννιώτης, ο Μιγκέλ Τόρες κι ο Πάμπλο Κοντρέρας.

Προϊστορία

Η περσινή ήττα του Ολυμπιακού από τον Ατρόμητο ήταν η πρώτη σε συνολικά δώδεκα αναμετρήσεις που έχουν διεξαχθεί σε «ερυθρόλευκη» έδρα. Οι Πειραιώτες μετρούν δέκα νίκες και ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

03/02/13 Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-3 (9' Τζεμπούρ, 44' Αμπντούν - 1' Μπρίτο, 48' Καραγκούνης, 79' Δημούτσος)
04/01/12 Ολυμπιακός-Ατρόμητος 1-0 (54' Μαρκάνο)
12/12/10 Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1 (33' πεν. Φουστέρ, 36' Μιραλάς - 93' Φαβάλι)
28/02/10 Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-0 (18΄ Ντάρμπισιρ, 90΄ +4΄ Μήτρογλου)
16/03/08 Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-0 (47' Σίσιτς, 85' Σέζαρ) Πηγή: sport-fm.gr

Απόλυτη διαγραφή!

Να ξεχάσει το ματς στο Αγρίνιο και να προετοιμαστεί κατάλληλα για την μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας του καλείται ο ΠΑΟΚ, αφού το αποτέλεσμα με την Σάλκε μπορεί να αλλάξει το επίπεδό του.

Απόλυτη διαγραφή
Καμία σχέση με την εικόνα που παρουσίασε την προηγούμενη Τετάρτη στο «Φέλτινς Αρένα» δεν είχε ο ΠΑΟΚ στο χθεσινό ματς με τον Παναιτωλικό και φυσιολογικά ήρθε ήττα με σκορ 2-0.

Η απότομη… προσγείωση του «Δικεφάλου του Βορρά» οφείλεται στο γεγονός ότι οι παίκτες δεν είχαν καμία συνοχή μεταξύ τους και σαφέστατα το μυαλό τους ήταν στον επαναληπτικό αγώνα με την Σάλκε, αφού στόχος τους είναι η πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Όταν, όμως, στόχος της ομάδας είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν επιτρέπεται να πραγματοποιεί τέτοιες εμφανίσεις μακριά από την έδρα της και να μην διεκδικεί τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Άλλωστε, ο Χουμπ Στέφενς ήταν σαφής μετά τη λήξη της χθεσινής αναμέτρησης και τόνισε πως η ομάδα πρέπει να μάθει να παίζει τρία παιχνίδια την εβδομάδα, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που υπάρχουν τη φετινή σεζόν.

Παράλληλα, το χθεσινό σοκ στο Αγρίνιο δείχνει πως χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση το υπάρχον ρόστερ, ώστε να μπορέσουν οι «ασπρόμαυροι» να έχουν την εικόνα που θέλουν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αυτή τη στιγμή τα μεταγραφικά περνούν σε δεύτερη μοίρα, λόγω και του αγώνα με τους Γερμανούς της ερχόμενη Τρίτη στην Τούμπα, αφού πολλά θα κριθούν από την πρόκριση ή όχι του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League.

Πάντως, σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η περίπτωση του Πάμπλο Πιάτι. Τα πράγματα δείχνουν να είναι σε πολύ καλό δρόμο, αρκεί βέβαια ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός να ικανοποιηθεί οικονομικά.

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα αποκτηθεί από τώρα ή θα μπει οψιόν αγοράς στον δανεισμό του, κάτι που μέχρι στιγμής έχουν αποκλείσει στη Βαλένθια. Το συγκεκριμένο θέμα θα κριθεί μετά το κρίσιμο ματς με την Σάλκε.

Όσον αφορά τώρα τον Εντσον Μπράαφχαϊντ, στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο φέρονται να εξετάζουν κι άλλες εναλλακτικές περιπτώσεις για να καλύψουν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί. Μάλιστα, πληροφορίες της SportDay αναφέρουν ότι οι προτεραιότητες είναι διαφορετικές και πολύ σύντομα θα έρθουν κι οι ανακοινώσεις. Πηγή: sport-fm.gr

«Ο Τραορέ θέλει Ολυμπιακό»

Στον Ολυμπιακό θέλει να αγωνιστεί ο Μπακαγιέ Τραορέ, σύμφωνα με τον Αριέντο Μπράιντα. Ποιες οι πιθανότητες να αποκτηθεί ο Αφρικανός χαφ της Μίλαν. Ποια άλλα ονόματα υπάρχουν στην «ερυθρόλευκη» λίστα.

«Ο Τραορέ θέλει Ολυμπιακό»
Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Μπακαγιέ Τραορέ επιβεβαίωσε ο αθλητικός διευθυντής της Μίλαν, Αριέντο Μπράιντα, ο οποίος τόνισε ότι και ο παίκτης θέλει να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό των Πειραιωτών.

Ο Αφρικανός χαφ θέλει να αλλάξει σελίδα στην καριέρα του, να παίξει σε έναν ανταγωνιστικό σύλλογο, πόσω μάλλον όταν αυτός συμμετέχει στο Champions League και να μπορεί να διεκδικήσει τρόπαια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι «ερυθρόλευκοι» κινούνται για την απόκτηση του 28χρονου μέσου και θα προσπαθήσουν άμεσα να τον εντάξουν στο δυναμικό της ομάδας τους.

Μάλιστα, όλα δείχνουν ότι η υπόθεση κρίνεται καθαρά από τους νταμπλούχους Ελλάδας και αν καταθέσουν επίσημα πρόταση για την απόκτηση του Τραορέ, τότε θα μπορέσουν να τον κάνουν δικό τους.

Όσον αφορά τους άλλους υποψήφιους για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής, πρόκειται για τον Βάλτερ Γκαργκάνο της Νάπολι, τον Βουκόγεβιτς της Ντιναμό Κιέβου, τον Γιαταμπαρέ της Μπαστιά, τον Ντιόπ της Λεβάντε και τον Φλαμινί, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος και την υπόθεσή του φέρεται να χειρίζεται προσωπικά ο Κριστιάν Καρεμπε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αριέντο Μπράιντα (αθλητικός διευθυντής της Μίλαν) στον «Πρωταθλητή»

Για την επικοινωνία που είχε με τον Γάλλο μάνατζερ του Τραορέ, Όσκαρ Νταμιάνι:

«Μού τηλεφώνησε σήμερα (χθες) ο κ. Νταμιάνι και μού είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό για τον Τραορέ. Μου είπε ότι είναι σοβαρό και πως θα ήθελε να βρεθεί λύση και να έρθει στην Ελλάδα ο παίκτης».

Για την ενδεχόμενη μεταπήδηση του διεθνούς άσου από το Μάλι στην Τζένοα:

«Όχι, δεν έχει τελειώσει το deal. Όχι, αυτή τη στιγμή που μιλάμε τουλάχιστον. Δεν έχουν πέσει υπογραφές, ο Τραορέ είναι ήδη παίκτης της Τζένοα. Ακόμα όλα είναι πιθανά. Η υπόθεση είναι ανοιχτή».

Για την επιθυμία του 28χρονου χαφ:

«Το παιδί (ο Τραορέ) θέλει να πάει στον Ολυμπιακό. Είναι σαφές αυτό. Το τι θα γίνει, όμως, δεν το γνωρίζουμε ακόμα».

Για το πότε πιστεύει πως θα σημειωθούν εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση:

«Μέσα στο Σαββατοκύριακο δεν θα υπάρξει κάτι. Υπάρχουν και αγώνες των ομάδων. Νομίζω πως την Δευτέρα ή την Τρίτη όλα θα είναι ξεκάθαρα. Τότε θα τελειώσουν όλα».

Για το αν το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού αφορά τον δανεισμό του παίκτη ή την απόκτησή του ως ελεύθερου:

«Αυτό είναι κάτι που δεν έχει διευκρινιστεί. Τίποτα δεν αποκλείεται. Δεν έχουμε μπει σε τόσες λεπτομέρειες». Πηγή: sport-fm.gr

Αυτή είναι η τελική ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς!

Αυτή είναι η τελική ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς Κοινωνικές παράμετροι και τρία αυστηρά οικονομικά κριτήρια συνθέτουν το σχέδιο της κυβέρνησης - «Κλειδιά» το ανεξόφλητο ποσό του δανείου, η πενταετής προστασία του ακινήτου και η αντικειμενική αξία.

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως θα διατηρήσει το «δίχτυ προστασίας» στις ευπαθείς ομάδες (ανέργους, πολύτεκνους, άτομα με ειδικές ανάγκες), ενώ θα καθιερωθούν οι θεσμοί του «συνεργάσιμου δανειολήπτη» και των «αναγκαίων δαπανών διαβίωσης».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» η κυβερνητική πρόταση, την οποία επεξεργάζονται από κοινού τα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών, θα στηρίζεται κατ' αρχήν στα οικονομικά κριτήρια τα οποία θα λαμβάνονται υπόψη για την ένταξη ή μη ενός ακινήτου σε καθεστώς πλειστηριασμού.

Τα κριτήρια είναι τρία και θα ισχύσουν είτε στο σύνολό τους είτε μεμονωμένα. Η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στη θέσπιση της πενταετούς προστασίας της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Με τον τρόπο αυτό, εκτιμάται ότι θα αποφευχθεί η μαζική προσφορά ακινήτων και θα υπάρξει σταδιακή εκτόνωση, αφού κάθε χρόνο θα «ξεπαγώνουν» ακίνητα των ετών που έπονται του 2008 (ήτοι, το 2015 θα βγουν σε πλειστηριασμό τα ακίνητα του 2010 και ούτω καθεξής).

Η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης εκτιμά ότι ο συνολικός αριθμός των ακινήτων που βρίσκονται σε καθεστώς αναμονής πλειστηριασμού δεν ξεπερνούν τα 15.000 το χρόνο και, αν ισχύσει η σταδιακή απελευθέρωση εκείνων που συμπληρώνουν την πενταετία, δεν θα βγαίνουν «στο σφυρί» περισσότερα από 6.000-7.000 ακίνητα ετησίως.

Πηγή: protothema.gr

«Βόμβα» τα χρέη 11 δισ. στα Ταμεία!

Έρχονται δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και κατασχέσεις ακινήτων

«Βόμβα» τα χρέη 11 δισ. στα Ταμεία
Πάνω σε μια «βόμβα» των χρεών των επιχειρήσεων, εμπόρων, βιοτεχνών και ελεύθερη επαγγελματιών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, που έχουν ξεπεράσει τα 11 δισ. ευρώ (από 10,6 δισ. ευρώ που ήταν τον Δεκέμβριο του 2012) κάθεται η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής», προκειμένου να αποφύγει την έκρηξη σε συνεργασία με την τρόικα θα στραφεί κατά των οφειλετών – με δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, κατασχέσεις ακινήτων και μπλοκάρισμα κρατικών ενισχύσεων, επιστροφών φόρων, ακόμη και των επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ προς τους αγρότες που οφείλουν στον ΟΓΑ.

Τα πράγματα έχουν αγριέψει καθώς το ποσό αυτό ισοδυναμεί με τις ασφαλιστικές εισφορές ενός έτους ή με τις χρηματοδοτικές ανάγκες που εκτιμάται ότι θα έχει ο κρατικός προϋπολογισμός ως το 2016 – δηλαδή ένα ολόκληρο πακέτο – και όσο διαρκεί η ύφεση διευρύνεται.

Με αυτά τα δεδομένα η τρόικα που έχει «φακελώσει» όχι μόνο όλα τα Ταμεία αλλά και τους οφειλέτες, έδωσε σαφείς εντολές στην κυβέρνηση:

1.Να θέσει σε εφαρμογή και να υποστηρίξει τη ρύθμιση της «νέας αρχής» στην οποία μπορούν να υπαχθούν όλοι όσοι οφείλουν ποσά προς τα Ταμεία ως 5.000 ευρώ, δηλαδή πάνω από 590.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

2.Να προχωρήσει στην άμεση λειτουργία και στελέχωση του Κέντρου Είσπραξης Ανείσπρακτων Οφειλών (ΚΕΑΟ) για την αναγκαστική είσπραξη των καθυστερούμενων εισφορών Κοινωνικής Ασφάλισης.

Με το έργο έχει επιφορτιστεί ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Κοκκόρης ενώ από την τρόικα συντονιστής είναι ο κ. Πατρίκ Ντε Μετς που έχει δώσει στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων όλη την τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση του καυτού αυτού προβλήματος.

Η έκθεση

Όπως επισημαίνει στην τελευταία έκθεση ελέγχου που έγινε τον Ιούλιο «μπορεί η νομοθεσία για την ίδρυση του ΚΕΑΟ να έχει θεσπιστεί, αλλά υφίστανται ορισμένα κρίσιμα ζητήματα για την επιτυχή εφαρμογή του».

Αυτά είναι:

-Εκπόνηση και σύσταση της σωστής οργανωτικής δομής του Κέντρου με περιορισμένο αριθμό περιφερειακών γραφείων.
-Καθορισμός των επιχειρησιακών απαιτήσεων και διαδικασιών για τη διαβίβαση των οφειλών από όλα τα Ταμεία στο Κέντρο.
-Δημιουργία της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων για τους οφειλέτες.
-Καθιέρωση για όλες τις καθυστερούμενες οφειλές της δυνατότητας άμεσης καταβολής μέσω των τραπεζών χωρίς καμία παρέμβαση από τις επιχειρησιακές μονάδες των σχετικών Ταμείων.
-Εντοπισμός διαδικαστικών αλλαγών και η αναγκαία κατάρτιση του προσωπικού.
-Διασύνδεση με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών εισφορών κοινωνικής ασφάλισης.

Η τρόικα πρότεινε τρία βασικά φίλτρα για την παραπομπή των υποθέσεων οφειλών στο νέο ΚΕΑΟ:

1.Πρόσφατες οφειλές ορίζονται εκείνες που έχουν διάρκεια μικρότερη των 6 μηνών.
2.Μη αμφισβητούμενες οφειλές.
3.Όλες οι οφειλές που υπερβαίνουν το όριο των 5.000 ευρώ.

Εντός του Σεπτεμβρίου 200 υπάλληλοι πρέπει να αναλάβουν καθήκοντα στο ΚΕΑΟ και ως το τέλος του 2013 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ανάθεση καθηκόντων και η εξωτερική πρόσληψη 400 επιπλέον υπαλλήλων αναγκαστικής είσπραξης.

Παρακράτηση επιδοτήσεων

Ειδικά για τον ΟΓΑ η τρόικα απαιτεί να χρησιμοποιηθούν πληροφορίες από τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) που θα επιτρέψει τον συμψηφισμό κοινοτικών επιδοτήσεων με οφειλές από εισφορές κοινωνικής ασφάλισης. Ως τότε θα είναι αδύνατον να διαγραφεί οποιοδήποτε χρέος ενός οφειλέτη του ΟΓΑ.

Πηγή: newsbeast.gr

Της αμύνης τα… αποπαίδια!

Επιτακτική ανάγκη η βελτίωση στην άμυνα για την Εθνική μετά τις αδυναμίες που παρουσίασε κόντρα σε ΠΓΔΜ-Βοσνία. Αρνητική επίδοση πενταετίας το χθεσινό παθητικό των 90 πόντων. Σήμερα με Γερμανία.

Της αμύνης τα… αποπαίδια
Η άμυνα είναι το βασικό όπλο της ελληνικής σχολής μπάσκετ. Σε αυτή έχουν βασιστεί οι μεγαλύτερες διεθνείς επιτυχίες του αθλήματος στη χώρα, σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο. Κι όμως, ενώ η τωρινή Εθνική ομάδα ξεχειλίζει από επιθετικό ταλέντο, δείχνει να έχει μεγάλες αδυναμίες στην άλλη πλευρά του παρκέ που εκτέθηκαν-ευτυχώς εγκαίρως-στα φιλικά με ΠΓΔΜ και Βοσνία.

Μετά τους 77 πόντους της Παρασκευής από τους Σκοπιανούς, η «επίσημη αγαπημένη» δέχτηκε χθες 90 από τους Βόσνιους γνωρίζοντας την ήττα με 90-84. Πρόκειται για τη χειρότερη αμυντική επίδοση της Εθνικής την τελευταία πενταετία. Προηγούμενη ήταν οι 92 πόντοι στην ήττα από τη Dream Team των ΗΠΑ (92-69) στις 14 Αυγούστου του 2008 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Και η αμέσως προηγούμενη ήταν οι 95 πόντοι στην ιστορική νίκη επί των Αμερικανών στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ του 2006 (101-95). Χρειάστηκε να περάσουν 76 αγώνες και περίπου κάτι παραπάνω από πέντε χρόνια από την τελευταία… ενενηντάρα για να φτάσει η Εθνική σε τόσο υψηλό παθητικό.

Το πρόβλημα είναι προφανές και δεν χρειάζεται… σοφία για να το διαπιστώσει κανείς. Ο Αντρέα Τρινκιέρι και οι συνεργάτες του το ξέρουν από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας. Και παρά τον δεδομένο προβληματισμό τους μάλλον… χαίρονται που η αχίλλειος πτέρνα αποκαλύφθηκε τώρα, στην περίοδο της προετοιμασίας, που υπάρχει ακόμη λίγος χρόνος, κι όχι στα επίσημα ματς.

Απομένουν πλέον δέκα μέρες για την έναρξη του Ευρωμπάσκετ (4/9) και η Εθνική έχει στη διάθεσή της λιγοστές προπονήσεις και τέσσερα φιλικά παιχνίδια για να διαγράψει τα κακώς κείμενα, να λύσει τα αμυντικά της προβλήματα. Ή έστω να τα καμουφλάρει. Σήμερα το μεσημέρι (15:30,OTE Sport 4) θα έχει μια πρώτη ευκαιρία να κάνει βήματα προόδου αντιμετωπίζοντας την οικοδέσποινα Γερμανία στο τελευταίο παιχνίδι του τουρνουά του Ουλμ. Και μετά την επιστροφή στην Αθήνα θα ακολουθήσει το τριήμερο 27-29 το τελικό τεστ, μπροστά στο ελληνικό κοινό για το τουρνουά Ακρόπολις, όπου θα αντιμετωπίσει στο ΟΑΚΑ τη Βοσνία (21:00), τη Λιθουανία (19:00) και την Ιταλία (21:00)Πηγή: sport-fm.gr

Ξύλο με το καλημέρα στη Serie A!! (video)

Επεισοδιακή ήταν η πρεμιέρα της Serie A, αφού έγιναν επεισόδια και στα δύο παιχνίδια του προγράμματος.

Σε κάποιους φαίνεται πως έλειψε περισσότερο το… ξύλο από την μπάλα στη διάρκεια του καλοκαιριού. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι σε δύο ματς για την πρεμιέρα της Serie A χθες σημειώθηκαν επεισόδια.

Πριν την αναμέτρηση της Σαμπντόρια με τη Γιουβέντους (0-1) υπήρξαν συμπλοκές οπαδών των δύο ομάδων έξω από το «Μαράσι» με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο φίλοι των γηπεδούχων.

Παράλληλα, με την ολοκλήρωση του αγώνα της Βερόνα με τη Μίλαν (2-1) θερμόαιμοι «τιφόζι» εκατέρωθεν άρχισαν καρεκλοπόλεμο στις κερκίδες του «Μπεντεγκόντι». Μετά από λίγα λεπτά και με επέμβαση της αστυνομίας τα πνεύματα ηρέμησαν.

Σίγουρα όχι η καλύτερη αρχή για το καμπιονάτο…Πηγή: sport-fm.gr

Πλήρωσε τους Times ο Άρμστρονγκ!!

Σε συμβιβασμό με τους Times ήρθε ο Λανς Άρμστρονγκ δίνοντας πίσω στην εφημερίδα ένα μέρος του ποσού που του είχε επιδικαστεί ως αποζημίωση για δημοσίευμα της εφημερίδας.

Πλήρωσε τους Times ο Άρμστρονγκ
Ένα μέρος της αποζημίωσης που του είχε επιδικαστεί μετά τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που είχε κάνει σε βάρος των Times επέστρεψε στην εφημερίδα ο Λανς Άρμστρονγκ.

Ο Αμερικανός ποδηλάτης είχε κινηθεί νομικά μετά από δημοσίευμα που έκανε λόγο για χρήση απαγορευμένων ουσιών από την πλευρά του. Όμως πέρσι ο ίδιος ομολόγησε πως έκανε εκτεταμένη χρήση αναβολικών και οι επιτυχίες του, ανάμεσά τους οι επτά τίτλοι του στον Ποδηλατικό Γύρο Γαλλίας, ήταν αποτέλεσμα… ντόπινγκ.

Αμέσως μετά τη δημόσια παραδοχή του Τεξανού αθλητή, οι Times κινήθηκαν αξιώνοντας να της επιστραφεί το ποσό της αποζημίωσης και όχι μόνο. Τελικά οι δύο πλευρές τα βρήκαν εξωδικαστικά.

«Χθες βράδυ οι Sunday Times ήρθαν σε συμβιβασμό κοινής αποδοχής για την απόσυρση των αξιώσεων σε βάρος του Λανς Άρμστρονγκ και υπάρχει απόλυτη ικανοποίηση για τη συμφωνία, οι όροι της οποίας παραμένουν εμπιστευτικοί», αναφέρει δημοσίευμα στην εφημερίδα.
Πηγή: sport-fm.gr

Ξεκούραση πριν την παρουσίαση για Μπέιλ!! (vid)

Τον ήλιο της Ισπανίας απολαμβάνει ο Γκάρεθ Μπέιλ, την ώρα που στην Ρεάλ Μαδρίτης προετοιμάζουν τις λεπτομέρειες για την παρουσίασή του, μετά την διαφαινόμενη απόκτησή του από την Τότεναμ.

Ξεκούραση πριν την παρουσίαση για Μπέιλ (vid)
Τις λεπτομέρειες για την παρουσίαση του Γκάρεθ Μπέιλ προετοιμάζει η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία σύντομα θα ανακοινώσει την απόκτηση του Ουαλού εξτρέμ από την Τότεναμ.

Ο διεθνής άσος, όμως, πριν από τα διαδικαστικά βρίσκεται στην Ανδαλουσία, συγκεκριμένα την πόλη Μαρμπέγια, η οποία είναι ιδιαιτέρως γνωστή ως καλοκαιρινός προορισμός.

Η μεταγραφή του 24χρονου παίκτη αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη και θα γίνει η πιο ακριβή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, καθώς η πρόταση των «μερένχες» ξεπερνάει τα 99 εκατ. ευρώ!

Δείτε το βίντεο


Πηγή: sport-fm.gr

Ο Φερέιρα ήθελε να κλέψει παίκτη από Παναθηναϊκό!!

Ποιον ποδοσφαιριστή των "πράσινων" έβαλε στο μάτι ο Πορτογάλος, για να πάρει μαζί του στην Μπράγκα και γιατί έλαβε αρνητική απάντηση από τον ίδιο; Η απάντηση με ένα κλικ στον σκύλο...Ο Ζεσουάλδο έφυγε... νύχτα από το "τριφύλλι", αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μαθαίνει τις εξελίξεις στην ομάδα, δεν παρακολουθεί την πορεία των ποδοσφαιριστών και δεν ενημερώνεται τα νέα του συλλόγου. Και ο ίδιος, άλλωστε, ξέρει από πρώτο χέρι ότι τα οικονομικά του Παναθηναϊκού είναι σε άσχημη κατάσταση. Για αυτό προσπάθησε να πάρει... κοψοχρονιά έναν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας! Ποιος είναι αυτός ο παίκτης που τόσο ήθελε στην Μπράγκα ο Φερέιρα; Ο Ζέκα! Οι δύο άνδρες διατηρούν πολύ καλή σχέση, καθώς ήταν επιλογή του Πορτογάλου προπονητή να έρθει στον Παναθηναϊκό ο συμπατριώτης του χαφ. Με τον Ζεσουάλδο να επικοινωνεί με τον Ζέκα μέσα στο καλοκαίρι και να του εκδηλώνει το ενδιαφέρον του να συνεργαστούν ξανά φέτος.
Ο Πορτογάλος άσος, όμως, δεν ήθελε να αλλάξει αυτό το διάστημα περιβάλλον. Συν ότι τα χρήματα που πρότεινε ο Φερέιρα, δεν μπορούσαν να τον δελεάσουν... Στον Παναθηναϊκό φέτος ο ρόλος του θα είναι πρωταγωνιστικός, ενώ ο Αναστασίου του έχει δώσει και το περιβραχιόνιο. Για ποιον λόγο, δηλαδή, να αποχωρήσει;
Πηγή: sportdog.gr

Μόνο αυτοί πωλούνται από Ολυμπιακό!!

Πόσοι παίκτες είναι προς παραχώρηση από τους "ερυθρόλευκους" και πόσες μεταγραφές θα κάνουν σίγουρα οι πρωταθλητές; Η απάντηση με ένα κλικ...
Εξελίξεις θα υπάρξουν άμεσα στον Ολυμπιακό σχετικά με τους παίκτες που θα φύγουν από την ομάδα, αλλά και με αυτούς που αναμένεται να έρθουν στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου.
Η στήλη «sportdog penalty» αποκαλύπτει πως στον Πειραιά αποφάσισαν ότι μόνο οι Χολέμπας και Μασάντο είναι προς πώληση πλέον και ότι οι Μήτρογλου, Μανωλάς και Σιόβας δεν πρόκειται να πωληθούν τώρα, ακόμα και να έρθει πρόταση!
Όσον αφορά τις αφίξεις, στον Ολυμπιακό αποφάσισαν ότι ανεξάρτητα από το αν θα πουληθεί ή θα μείνει και φέτος ο Μασάντο, θα κινηθούν για την απόκτηση δύο χαφ! Ένας για «6αρι» και ένας για «8αρι»...
Πηγή: sportdog.gr

ΟΛΗ η αλήθεια για την αποχώρηση Παρθενόπουλου!!

Το... πιπεράτο παρασκήνιο της συνάντησης του υπεύθυνου μάρκετινγκ του Παναθηναϊκού με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, που οδήγησε τον Βασίλη Παρθενόπουλο εκτός "τριφυλλιού"! Πόσο μπορεί μια έξοδος για φαγητό με φίλο, σε παραλιακό εστιατόριο της Βούλας, να οδηγήσει στην απόλυση ενός στελέχους μίας πολύ μεγάλης εταιρείας; Στην περίπτωση του Βασίλη Παρθενόπουλου και της αποχώρησής του από τον Παναθηναϊκό, πολύ! Όπως αποκαλύπτει η στήλη "Sportdog Penalty", του σκύλου, το λάθος του ήταν πως δεν ήξερε ότι στο μαγαζί βρισκόταν ήδη ο Μαρινάκης με μεγάλη παρέα. Αλλά και ότι πέρασε και κάθισε για λίγο στο τραπέζι του...
Βέβαια αυτό συνέβη επειδή ένας φίλος του Μαρινάκη, που είναι φίλος με τον φίλο του Παρθενόπουλου, τους κάλεσε ευγενικά στο προεδρικό τραπέζι. Μπορεί να μην κάθισαν για ώρα συζητώντας με την παρέα του Μαρινάκη, αφού στη συνέχεια πήγαν στο δικό τους τραπέζι, αλλά το κακό είχε γίνει...
Προφανώς ο Παρθενόπουλος έπεσε θύμα κάποιου καλοθελητή που βρισκόταν στο εστιατόριο και ενημέρωσε σχετικά την ηγεσία του Παναθηναϊκού. Ενδεχομένως και με... υπερβάλλοντα ζήλο!
Πηγή: sportdog.gr

Παπαγιάννης, το... διαμάντι του μέλλοντος!!

Ο κορυφαίος σέντερ (2,15) του Ευρωμπάσκετ παίδων, Γιώργος Παπαγιάννης, μιλάει για την απόφαση του να ξενιτευτεί στις Η.Π.Α. και το gazzetta.gr «φωτίζει» την έως τώρα άγνωστη πορεία του!
Την ώρα που οι άλλοι δύο νεαροί (Χαραλαμπόπουλος και Σκουλίδας), που ξεχώρισαν από την "χάλκινη" Εθνική παίδων στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ουκρανίας, ανήκουν στον Παναθηναϊκό και το Περιστέρι αντίστοιχα, αποτελεί απορίας άξιο, πως ο ψηλότερος παίκτης του τουρνουά, ο 16χρονος Έλληνας γίγας των 2,15, που επελέγη την καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης (μ.ο. 14,3π., 10,4ρ. & 2,3κοψ.), δεν θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ελλάδα!
Ο λόγος για τον Γιώργο Παπαγιάννη (προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν σχετίζεται καθόλου με τον παλαίμαχο διεθνή μπασκετμπολίστα του Απόλλωνα Πατρών και του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και της Νήαρ-Ηστ, Γιάννη Παπαγιάννη), ο οποίος την ερχόμενη Παρασκευή (30/08) αναχωρεί για τη Φιλαντέλφια των Ηνωμένων Πολιτειών, στα περίχωρα της οποίας βρίσκεται το σχολείο (Westtown School) στο οποίο θα φοιτήσει για τα δύο επόμενα χρόνια...
Το gazzetta.gr συνομίλησε μαζί του και σας παρουσιάζει τις σκέψεις ενός θηριώδη, σωματικά έφηβου, για τη ζωή, το μέλλον του στο μπάσκετ και την αγάπη του για την Εθνική ομάδα και αποκαλύπτει την πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης! Την ίδια ώρα, όλοι όσοι τον γνωρίζουν καλά και παρακολουθούν στενά εδώ και χρόνια την πορεία του, κάνουν λόγο για τον πλέον υποσχόμενο ψηλό στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ!
- Σε τι ηλικία άρχισες να παίζεις μπάσκετ και γιατί;
«Νομίζω ότι λίγο μετά τα 10 μου χρόνια... Μου άρεσε πολύ γιατί έπαιζε ο πατέρας μου τότε, στη Δάφνη Δαφνίου και πήγα στις ακαδημίες του συλλόγου της περιοχής μου, στα Μέγαρα, που λέγεται Νεανική Εστία Μεγαρίδος. Μέσα σε ένα καλοκαίρι, όταν τελείωσα το δημοτικό, ψήλωσα κοντά 12 πόντους κι έτσι πήγα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού...»
- Ποιον είχες προπονητή εκεί;
«Την πρώτη χρονιά είχα τον κ. Βασίλη Πιτσικάλη. Έπαιξα μία χρονιά στα μίνι και την επομένη με προβίβασαν απευθείας στο παιδικό σε ηλικία 13 χρονών! Τη δεύτερη χρονιά αγωνίστηκα σε όλα τα παιχνίδια της παιδικής ομάδας, αλλά επειδή δυσκολευόμουν να πηγαίνω από τα Μέγαρα στον Πειραιά, μου είχαν υποσχεθεί ότι μετά το καλοκαίρι θα μου έβγαζαν κάποια χρήματα για τις μετακινήσεις... Δεν τα βρήκαμε στο οικονομικό κι επειδή εκείνη την εποχή με είχε ζητήσει ο coach Πεδουλάκης, αποφάσισα να φύγω!»
- Και πήγες στο Περιστέρι;
«Στην αρχή έκανα μόνο προπονήσεις γιατί δεν είχα δελτίο και από τον Δεκέμβριο εκείνης της χρονιάς, όταν λύθηκε το πρόβλημα, έπαιζα παράλληλα στο παιδικό και στο αντρικό!»
- Να υποθέσουμε ότι θυμάσαι καλά το ντεμπούτο σου στην Α1 Κατηγορία;
«Εννοείται! Ήταν την προπερυσινή σεζόν κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και ήμουν 14 ετών! Είχα παίξει και σε άλλο έναν αγώνα, ενώ πέρυσι πήρα μικρό χρόνο συμμετοχής συνολικά σε 6 παιχνίδια!»
- Τι συνέβη και έφυγες από την ομάδα;
«Οι άνθρωποι της ομάδας μου είχαν υποσχεθεί ότι θα ασχοληθούν περισσότερο μαζί μου με ατομικές προπονήσεις, ενώ παράλληλα, λόγω των οικονομικών δυσκολιών στην ομάδα, δεν έπαιρνα τα χρήματα που είχαμε συμφωνήσει για τα οδοιπορικά. Εκείνη την περίοδο μου είχε έρθει μία πρόταση από τη Ρεάλ Μαδρίτης και από ένα αμερικάνικο σχολείο και συζητώντας με τους γονείς μου, συμφωνήσαμε να πάω στην Αμερική για να μιλήσω με τους ανθρώπους του, να ενημερωθώ για το πρόγραμμα και να δω από κοντά τις εγκαταστάσεις κι έτσι πήρα την μεγάλη απόφαση...»
- Σε ποιο σχολείο θα πας;
«Στο Westtown School, που είναι περίπου 20 χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Φιλαντέλφια...»
- Η περίπτωση της Ρεάλ δεν σε απασχόλησε;
«Εννοείται! Μιλήσαμε με τους παράγοντες της ισπανικής ομάδας και εξετάσαμε όλα τα συν και τα πλην της συγκεκριμένης επιλογής, αλλά καταλήξαμε ότι το αμερικάνικο σχολείο, θα αποτελούσε συνολικά καλύτερη προοπτική για μένα...»
- Γιατί ήθελες να πας στην Αμερική;
«Γιατί θέλω να συνδυάσω τον αθλητισμό με τις σπουδές μου! Έχω έφεση στις θετικές επιστήμες και θα ήθελα να ασχοληθώ πολύ με κάτι σχετικό με την τεχνολογία ή την φυσική...»
- Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός δεν προσπάθησαν να σε εντάξουν στο δυναμικό τους; Ρώταμε επειδή τα τελευταία χρόνια, οι δύο "αιώνιοι" δίνουν πλέον μεγάλη βάση στα νέα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ...
«Με τον Παναθηναϊκό υπήρξε μία επαφή τον περασμένο Δεκέμβριο, λόγω και της παρουσίας του κ. Πεδουλάκη, που με ήξερε από το Περιστέρι, αλλά επειδή προέκυψε η προοπτική της Αμερικής, ουσιαστικά δεν απάντησα ποτέ...»
- Θα σε ενδιέφερε κάποια στιγμή να αγωνιστείς σε κάποια από τις δύο μεγάλες ελληνικές ομάδες;
«Αυτή τη στιγμή έχω θέσει ως προτεραιότητα να τελειώσω το σχολείο στην Αμερική, παίζοντας παράλληλα μπάσκετ στο σχολικό πρωτάθλημα και στη συνέχεια συνδυάσω το αγαπημένο μου άθλημα με τις σπουδές μου σε κάποιο καλό πανεπιστήμιο. Αν έως τότε, έχω γίνει καλός παίκτης και επιλεγώ στο ντραφτ τότε θέλω να δοκιμάσω στο ΝΒΑ. Αν δε μου βγει, τότε θα επιστρέψω στην Ευρώπη...»
- Θα ήθελες δηλαδή να ακολουθήσεις το παράδειγμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο;
«Πάρα πολύ! Ήταν εκπληκτικό αυτό που του συνέβη... Απλά εγώ θα ήθελα να τα καταφέρω, παίζοντας πρώτα στο κολέγιο γιατί θέλω να σπουδάσω...»
- Σου άρεσε που έπαιξες με την Εθνική παίδων;
«Πάρα πολύ! Ήταν η πιο ευχάριστη εμπειρία μου, έως τώρα στο μπάσκετ και όνειρό μου είναι να παίξω κάποια στιγμή στην Εθνική ανδρών!»
- Ποιος ήταν ο καλύτερός σου φίλος στην Εθνική;
«Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος! Είμαστε πολύ δεμένοι και μιλάμε πολύ συχνά... Όλο το χειμώνα μου έλεγε τις εμπειρίες του από την ανδρική ομάδα του Παναθηναϊκού κι εγώ επειδή είχα παίξει υπό τις οδηγίες του κ. Πεδουλάκη, του έδινα κάποιες συμβουλές, σχετικά με το πως είναι και τι ζητάει...»
- Γενικά παρακολουθείς τα τεκταινόμενα στον χώρο του μπάσκετ, σε διασυλλογικό και εθνικό επίπεδο;
«Παρακολουθώ τα πάντα και στο πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα, αλλά και όλες τις Εθνικές ομάδες, από την ανδρών μέχρι την κορασίδων και χαίρομαι πολύ όταν η Ελλάδα πετυχαίνει κάποια διάκριση... Γενικά λατρεύω το μπάσκετ και θέλω πολύ να κάνω μία καλή καριέρα...»
- Ποιοι άνθρωποι σε έχουν βοηθήσει έως τώρα στο μπάσκετ;
«Ο κ. Πεδουλάκης ασχολήθηκε πολύ μαζί μου και μαζί με τους συνεργάτες του, τον κ. Βόβορα και τον κ. Διαμαντή, μου έχουν δώσει πολλές συμβουλές και έχουν δουλέψει αρκετές φορές μαζί μου στην προπόνηση... Από 'κει και πέρα, ο coach Μανουσέλης με έχει βοηθήσει πολύ σε πολλά κομμάτια, όπως η ντρίμπλα και οι κινήσεις στο low-post, μου έχει κάνει πολλές ατομικές προπονήσεις »
(Υ.Γ.1): Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον Ολυμπιακό και το Περιστέρι (εκεί βρίσκεται ακόμη το δελτίο του), τις ομάδες από τις οποίες πέρασε και δεν στέριωσε ο νεαρός ταλαντούχος μπασκετμπολίστας και πληροφορήθηκε ότι από τους "ερυθρόλευκους" αποχώρησε λόγω επίμονων οικονομικών απαιτήσεων που εκφράστηκαν με επανειλημμένα άκομψο τρόπο, ενώ από την ομάδα των δυτικών προαστίων μας μεταφέρθηκε ότι η οικονομική ασυνέπεια του συλλόγου προς τον νεαρό, τον αποπροσανατόλισε με αποτέλεσμα να αποκτήσει αδιάφορη συμπεριφορά.
(Υ.Γ.2): Στο Westtown School, ο Γιώργος Παπαγιάννης θα βρει έναν ακόμη Έλληνα, τον 17χρονο Δημήτρη Φωτόπουλο που έχει ύψος 2,07 και έχει περάσει και αυτός από το Περιστέρι.







Πηγή: gazzetta.gr

Ψυχραιμία και ενίσχυση!!

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το... σχολείο της Νέας Σμύρνης, την ανάγκη απόκτησης χαφ διαφοράς και τον Πάπε Σο.
Αν δεν πάθει δεν θα μάθει. Η «σφαλιάρα» στη Νέα Σμύρνη αποτελεί ένα εξαιρετικό... σχολείο για τον φετινό, νεανικό και ολοκαίνουριο Παναθηναϊκό. Τόσο για τον προπονητή του όσο και για τους παίκτες του. Αυτό το 3-0 που στο σύνολο του παιχνιδιού είναι μαγική εικόνα «έδειξε» αδυναμίες που λίγο-πολύ ήταν γνωστές. Απλά τις... έλουσε με άπλετο φως και χτύπησε καμπανάκι ενόψει της συνέχειας.
Οι «πράσινοι» είναι φέτος κανονική ομάδα. Το παρατηρείς από το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού. Υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο, έχουν δουλευτεί αρκετά το πρέσινγκ και η κυκλοφορία της μπάλας αλλά δεδομένα λείπουν μία-δύο προσωπικότητες που θα πάρουν την ομάδα στα δύσκολα από το χέρι και θα της δείξουν τον δρόμο. Αυτό το παραδέχονται και οι άνθρωποι της ομάδας, το διαπιστώνουν και θα προσπαθήσουν να το λύσουν.
Η ήττα στη Νέα Σμύρνη πρέπει να αποτελέσει μάθημα και τίποτα παραπάνω. Ψυχραιμία θέλει τώρα ο Παναθηναϊκός. Η σεζόν μόλις άρχισε, η... ανθρωποφαγία δεν οδηγεί πουθενά, ειδικά όταν μιλάμε για πιτσιρίκια, τα οποία χρειάζονται εμπιστοσύνη. Στα εύκολα και στα δύσκολα, στις νίκες και τις ήττες, στις χαρές και τις λύπες...
*ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ
Τόσο στη πρεμιέρα όσο και στη «πλατεία» ο Παναθηναϊκός για μεγάλο διάστημα του παιχνιδιού είχε την μπάλα στα πόδια του. Έφτανε με ωραίο τρόπο έξω από την περιοχή και εκεί... τέλος. Μόνο όταν πέρασε ο Ντίνας στο δεύτερο ημίχρονο στα χαφ, το «τριφύλλι» έγινε απειλητικό και πάτησε την αντίπαλη περιοχή.
Είναι, πλέον, δεδομένο πως λείπει ένας ποδοσφαιριστής που θα κάνει αυτό το... κάτι παραπάνω λίγα μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή. Που θα εκμεταλλευθεί με μία κάθετη πάσα μια κίνηση του Μπεργκ, που θα δημιουργήσει ανισορροπία στην αντίπαλη άμυνα με μία ντρίμπλα, που θα πάρει πάνω του 2-3 ποιοτικές ενέργειες που θα κάνουν την διαφορά.
Μέρες υπάρχουν μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Ο Ατζαγκούν θα υπογράψει, κατά γενική ομολογία είναι σπουδαίο ταλέντο αλλά σε αυτή την θέση ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από ηγέτη. Ο Πράνιτς είναι ιδανική περίπτωση και όλο το βάρος έχει πέσει εκεί. Ακόμη και αν δεν «γίνει» του Κροάτη, ο Παναθηναϊκός οφείλει να ψάξει και να βρει μέσο με ανάλογα χαρακτηριστικά και ποιότητα.
Ο ΜΕΝΤΕΣ, ΤΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΧΑΦ, Ο ΠΑΠΕ ΣΟ
Όπως έχουμε αναφέρει κατά τα παρελθόν, ο Μέντες αποτελεί «κλειδί» για το παιχνίδι που θέλει να κάνει ο Αναστασίου. Ο Ολλανδός μέσος βρίσκεται μακριά από τον καλό του εαυτό. Το απέδειξε στη Νέα Σμύρνη. Χωρίς καλή φυσική κατάσταση, του έλειψαν τα κλεψίματα στη μεσαία γραμμή και επιθετικά αρκέστηκε σε ρόλο... διεκπεραιωτή την ώρα που οι Λαγός και Ζέκα δεν υπήρχαν στο ματς επιθετικά.
Υπάρχουν, όμως, και χειρότερα. Ο Παναθηναϊκός σε αυτή την θέση-πλην του Λαγού- δεν έχει άλλη λύση. Η λογική, λέει, πως θα ψάξει και θα βρει. Παράλογο, βέβαια, διότι στο ρόστερ του διαθέτει μία ποιοτική, δοκιμασμένη και φθηνή λύση. Τον Πάπε Σο. Δεν βρήκε ομάδα ο Σενεγαλέζος, θα τον πληρώσουν για να φύγει. Προφανώς θα ήταν πιο ποδοσφαιρικά λογικό να τον πληρώσουν για να παίζει και να δώσει λύσεις σε μία γραμμή που υπάρχει πρόβλημα. Με αμοιβαίες εξηγήσεις μπορεί να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε πέρυσι και να βγουν όλοι κερδισμένοι.
Η... ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΕ ΒΕΡΟΙΑ
Ότι έγινε στη Νέα Σμύρνη έγινε και ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Η ήττα από τον Πανιώνιο, όμως, αφήνει πολλά συμπεράσματα, αρκετές αδυναμίες που πρέπει να δουλέψει και να διορθώσει ο Αναστασίου. Όπως για παράδειγμα την λογική «φεύγουμε από το γήπεδο» που έδειξαν οι παίκτες του μετά το 2-0 και κινδύνευσαν να το πληρώσουν με έναν ιστορικό διασυρμό.
Ο Παναθηναϊκός ως οργανισμός καλείται να διαχειριστεί με σύνεση, ηρεμία και ψυχραιμία την κατάσταση. Αλλά και με νεύρο, πείσμα και διάθεση να δείξει πως το χθεσινό αποτέλεσε μία κακή μέρα στη δουλειά. Αρχής γενομένης από το ματς με την Βέροια...
Πηγή: gazzetta.gr

Μια ανέκδοτη γκολάρα του Μαραντόνα!! (video)

Ένα απίστευτο γκολ του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα που μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει γνωστό δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω βίντεο.
Πρόκειται για ένα τέρμα του Αργεντινού θρύλου του ποδοσφαίρου σε φιλική αναμέτρηση των Αρχεντίνος Τζούνιορς με την Ντεπορτίβο Περέιρα (4-4) από την Κολομβία το 1980. Είναι ένα γκολ που μοιάζει με αυτό που είχε πετύχει ο Μαραντόνα με την Αργεντινή κόντρα στην Αγγλία στο Μουντιάλ του Μεξικό το 1986, όταν πέρασε όλη την άμυνα για να σκοράρει.
Δείτε το βίντεο:




Πηγή: onsports.gr

Νωρίς για βάσανα!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τη δίκαιη ήττα του ΠΑΟΚ από τον Παναιτωλικό, τον Βοσκάκη που πήρε γραμμή για να μην κερδίσει ο Δικέφαλος, αλλά και το "unfair" που έκανε ο Στέφενς... Να πω πως δεν το είχα στο μυαλό μου, θα ήταν ψέματα. Αυτός ήταν και ο λόγος που έγραψα για νοοτροπία στο προηγούμενο κείμενό μου. Πρωταθλητής δεν γίνεσαι στα λόγια και η πρώτη σφαλιάρα ήταν ηχηρή.
Ήμουν ήδη σοκαρισμένος από τον θάνατο του Πλάτωνα Φορόπουλο. Τον άνθρωπο που με έβαλε στη δημοσιογραφία, τον άνθρωπο που με αγαπούσε και δεν το έκρυβε ποτέ. Αυτόν που ενώ νόμιζες πως δεν ασχολείται επειδή μεγάλωσε, χτυπούσε το τηλέφωνό σου και σου έλεγε κάτι που δεν είχες πάρει χαμπάρι. Το ξυπνητήρι μας ήταν και με τρέλανε ο χαμός του γιατί πενήντα χρόνια πίσω από τον ΠΑΟΚ έφυγε τρεις μέρες πριν από την μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας του.
Ο Πλάτωνας θα μας βλέπει εκεί ψηλά που είναι, είμαστε η συνέχειά του και ήταν περήφανος που οι συνέχειές του είτε στη προσωπική του ζωή, είτε στην επαγγελματική, έχουν το επίπεδο που τον κάλυπτε. Πάντα το έλεγε και το πίστευε…
Μέσα σε αυτό το κλίμα, έπρεπε να παρακολουθήσω και τον ΠΑΟΚ. Θα το αντιμετωπίσω ψύχραιμα γιατί θεωρώ πολύ κρίσιμη την πρώτη διαχείριση στραβής στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Πρώτα απ όλα θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ δεν ξεπέρασε σε καμία φάση την απώλεια του Λάζαρ στο ζέσταμα. Ο Ρουμάνος είναι ο κορυφαίος του χαφ φέτος, κουμπώνει άψογα με τον Τζιόλη και η απουσία του ήταν φανερή καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Ο Τζιόλης έπρεπε να κάνει άλλα πράγματα με τον Κάτσε δίπλα του, οι δυο τους δεν κούμπωσαν ποτέ και το πρώτο πρόβλημα εμφανίστηκε πριν ξεκινήσει το παιχνίδι ουσιαστικά.
Το δεύτερο που στοίχησε, ήταν η επιλογή Σκόνδρα στα αριστερά. Το έχουμε δει το έργο ανάποδο πόδι στα μπακ. Ο Σαβίνι με τη Χέρενφέιν, ο Σταφυλίδης με τον Ολυμπιακό. Και σήμερα. Και τις τρεις φορές το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Τι άλλο μπορούσε να κάνει ο Στέφενς; Τίποτα θεωρώ, αλλά αυτά παθαίνεις όταν αποκτάς αριστερό μπακ για αναπληρωματικό του 37χρονού που έχεις για βασικό τη στιγμή που πέρυσι δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού.
Τώρα ο ΠΑΟΚ τρέχει να καλύψει το χαμένο έδαφος. Θα πάρει μπακ, αλλά ήδη του κοστίζει η απουσία του. Και την Τρίτη φοβάμαι πως θα πρέπει να ρισκάρουμε με Σπυρόπουλο και ο Θεός βοηθός.
Η άμυνα είχε αστάθεια, κυρίως λόγω της αριστερής πλευράς αλλά και της έλλειψης Κατσουράνη, η μεσαία γραμμή δεν κούμπωνε καλά και περίμενες από τη μεσοεπιθετική γραμμή να σου κάνει τη διαφορά.
Ένα λάθος του Ολίσε και ένα χαμένο μαρκάρισμα του Νέσιντ σου έφεραν τα δύο γκολ. Λάθη παιδικά και αστεία. Λάθη που εύκολα εκμεταλλεύτηκε ο Χάβος που είναι καλός προπονητής, ξέρει τον ΠΑΟΚ και περίμενε τα αβίαστα λάθη του.
Με τον Στοχ και τον Λούκας να παλεύουν μόνοι και τον Κλάους να τελειώνει έστω δύο φάσεις, ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα σοβαρό και έχασε δίκαια.
Και πάμε τώρα στον Βοσκάκη. Είναι αστείο να χρεώνω στον διαιτητή την ήττα και σίγουρα δεν το κάνω αυτό. Αυτό που κάνω βέβαια είναι να καταγράψω το τι συνέβη στο παιχνίδι.
Σε εμένα, είναι ξεκάθαρο πως ο Βοσκάκης πήρε γραμμή για να μην κερδίσει ο ΠΑΟΚ. Απλά ο Στέφενς και οι παίκτες του, τον βοήθησαν.
Μετά το 1-0 ο ΠΑΟΚ παίρνει κατοχή, αρχίζει να πιέζει. Βγάζει τον Παναιτωλικό από την περιοχή του με ανύπαρκτα φάουλ στον αέρα σε μακρινές μπαλιές προς τον Μπόγιοβιτς.
Εκεί κάπου γίνεται το 2-0 και μετά δε χρειάζεται να κάνει τίποτα άλλο πλην των αστείων καρτών που έβγαλε. Ο ΠΑΟΚ ήδη επτά κίτρινες κάρτες σε έναν αγώνα που δεν θυμάμαι σκληρό μαρκάρισμα.
Εκτιμώ πως ο Ολυμπιακός θα δει επτά κίτρινες σε όλο τον πρώτο γύρο. Είναι γελοίο επίσης το πέναλτι που δίνει στον Κίτσιου, ενώ κάνω τον χαζό σε κοντρόλ με το χέρι μέσα στη περιοχή μετά από φάουλ του Λούκας.
Ο Βοσκάκης θα πρέπει να μπει στο ψυγείο και περιμένω τον Θωμαϊδη να το γράψει αύριο στις 8 το πρωί, όπως έκανε με τον Λαμπρόπουλο.
Εμείς το πήραμε το μήνυμα από την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά θα το πάρει και ο Σαββίδης. Η πρόσληψη Τεβεκέλη δε νομίζω να προσφέρει πολλά. Μάλλον η πρόσληψη προέδρου στην ΕΠΟ μπορεί να δώσει λύση.
Η ομάδα έβγαλε ουσιαστικά τρεις θλάσεις μετά τον αγώνα στη Γερμανία, κάτι που άδειασε κάπως το ρόστερ της. Μετά από τον επιτελικό – μεσοεπιθετικό, τον αριστερό μπακ, δεν παίρνουμε και ένα 6άρι ή 8άρι; Λέω εγώ τώρα…
ΥΓ Ο Στέφενς κατηγόρησε τους πάντες στη συνέντευξη Τύπου, εκτός από τον εαυτό του. Το θεωρώ άκομψο και η αλήθεια είναι πως το θεωρώ και κρίσιμο σε επίπεδο διαχείρισης. Δεν πρέπει να επέλθει εκνευρισμός μετά από μία ήττα, έστω και αν αυτή ήρθε νωρίς.
Πηγή: sportdog.gr

Βιγιαρεάλ απ’ τα παλιά!! (video)

Επέστρεψε και δείχνει έτοιμη να μείνει! Με εκπλητικό γκολ στο τέλος, η Βιγιαρεάλ επικράτησε 2-1 της Βαγιαδολίδ και έκανε το 2/2 στο πρωτάθλημα.

Βιγιαρεάλ απ’ τα παλιά (video)
Εντυπωσιακή εκκίνηση από την Βιγιαρεάλ στο φετινό πρωτάθλημα! Μετά την ανατροπή και τη νίκη στην πρεμιέρα, το «κίτρινο υποβρύχιο» επικράτησε και της Βαγιαδολίδ με 2-1, ζευγαρώνοντας τις... χαρές στις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Βέβαια, οι φίλοι των γηπεδούχων «πάγωσαν», αφού μόλις στο 4’ η παρέα του Όσκαρ προηγήθηκε, χάρη σε τέρμα του Γκέρα. Ωστόσο, το παιχνίδι είχε πολύ... ζουμί ακόμα, καθώς πριν καν κλείσει το πρώτο μέρος και πιο συγκεκριμένα στο 38' ο Ντος Σάντος ισοφάρισε, μετά από εκτέλεση πέναλτι.

Έστω κι αν χρειάστηκε να περάσουν αρκετά λεπτά, εν τέλει η Βιγιαρεάλ πήρε τους τρεις βαθμούς. Κι αυτό οφείλεται στο εξαιρετικό τέρμα που σημείωσε ο Κάνι στο 84' που «σφράγισε» με θεαματικό τρόπο τη νίκη για την ομάδα του, την ώρα που οι ηττημένοι παραμένουν χωρίς πόντο.


Villarreal 2-1 Valladolid από fasthighlights2014

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν

Παρασκευή, 23/08

Χετάφε – Αλμερία 2-2
(32’ Λαφίτα, 85’ πεν Κάστρο- 30’ Ρόντρι, 37’ Σοριάνο)

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Οσασούνα 2-0
(31’ αυτ. Αρίμπας, 82’ Ντε Μάρκος)

Σάββατο, 24/08

Έλτσε – Σοσιεδάδ 1-1
(3’ Κορομίνας- 75’ Βέλα)
Εσπανιόλ – Βαλένθια 3-1
(31’ Λόπεζ, 47’ Στουάνι, 89’ Μπιφούνα- 10’ Πόστιγκα)
Βιγιαρεάλ – Ρεάλ Βαγιαδολίδ 2-1
(38' πεν. Ντος Σάντος, 84' Κάνι - 4' Γκέρα)

Κυριακή, 25/08

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ράγιο Βαγιεκάνο (20:00)
Λεβάντε – Σεβίλλη (22:00)
Μάλαγα – Μπαρτσελόνα (22:00)
Μπέτις – Θέλτα (00:00)

Δευτέρα, 25/08

Γρανάδα – Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

Η επόμενη (3η) αγωνιστική

Αλμερία – Έλτσε
Ράγιο Βαγιεκάνο – Λεβάντε
Θέλτα – Γρανάδα
Οσασούνα – Βιγιαρεάλ
Ρεάλ Μαδρίτης – Αθλέτικ Μπιλμπάο
Εσπανιόλ – Μπέτις
Σοσιεδάδ – Ατλέτικο Μαδρίτης
Σεβίλλη – Μάλαγα
Βαλένθια – Μπαρτσελόνα Πηγή: sport-fm.gr