Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Τα ρίξαμε τα τείχη…!!

Συγκινημένοι από την θερμότατη υποδοχή στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» δήλωσαν οι διεθνείς κατά την άφιξή τους από τη Βραζιλία. Διαβάστε τι δήλωσαν οι παίκτες...

Τα ρίξαμε τα τείχη…
Μια υποδοχή αντάξια της παρουσίας τους στα γήπεδα της Βραζιλίας επιφύλασσαν οι Έλληνες φίλαθλοι στους διεθνείς κατά την άφιξή τους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

inner

Οι παίκτες της Εθνικής μας ομάδας και όλα τα μέλη της αποστολής έγιναν αποδεκτοί με μεγάλο ενθουσιασμό από τους συμπατριώτες μας οι οποίοι περίμεναν στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου.

inner

Όλοι οι παίκτες δήλωσαν συγκινημένοι για την ανταπόκριση αυτή από τους φιλάθλους, με τον Κώστα Κατσουράνη να μιλά –αρχικά- εκπροσωπώντας όλους παίκτες…

«Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που ήρθε εδώ αλλά και όλους τους Έλληνες. Δυστυχώς για λίγο, δεν μπορέσαμε να τους δώσουμε περισσότερη χαρά. Είμαστε υπερήφανοι και ευχαριστούμε τον κόσμο που το αναγνωρίζει», ήταν τα πρώτα λόγια του…

Τέλος, εξέφρασε την στήριξή του στον Φάνη Γκέκα, ο οποίος αποθεώθηκε από τους Έλληνες που βρέθηκαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στη στήριξη αυτή αναφέρθηκε και ο διεθνής επιθετικός στις δηλώσεις του… «Ευχαριστώ τον κόσμο για την υποδοχή αυτή. Και για εμένα αυτή η υποδοχή είναι ακόμη πιο σημαντικό αυτό που ζω εδώ», ήταν τα λόγια του…

«Ήταν ένα πολύ όμορφο ταξίδι. Ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες που ήταν στο πλευρό μας… Μας μένει ότι δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και ο κόσμος το αναγνώρισε», τόνισε ο Παναγιώτης Κονέ.

«Είναι απίστευτο το συναίσθημα αυτό. Θα υπάρχει συνέχεια στην Εθνική», ανέφερε ο Γιάννης Φετφατζίδης σε σύντομη δήλωσή του, την στιγμή που ο Ανδρέας Σάμαρης δήλωσε ευλογημένος όπως κάθε παίκτης που αγωνίζεται στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

Ο Γιώργος Σαμαράς ανέφερε: «Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Ειλικρινά δεν έχω τίποτα άλλο να πω. Ένα γκολ ήταν…», τόνισε και εξέφρασε στην ελπίδα του οι Έλληνες φίλαθλοι να δώσουν ένα δυναμικό παρών στο γήπεδο σε δύο μήνες στην έναρξη των υποχρεώσεων της Εθνικής για τα προκριματικά του Euro 2016.

Στη συνέχεια μίλησε ο Τάκης Φύσσας, ο οποίος είπε: «Οι ποδοσφαιριστές έδωσαν στον κόσμο πολύ μεγάλη χαρά. Εύχομαι να συνεχιστούν οι επιτυχίες. Τα παιδιά πέτυχαν το στόχο τους. Τώρα βλέπουμε τα προκριματικά του επόμενου Euro».

Τους διεθνείς υποδέχτηκε εκπροσωπώντας την κυβέρνηση ο υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Ανδριανός, που με τη σειρά του τόνισε: «Σήμερα είναι η μέρα των διεθνών. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, όπως όλοι οι Έλληνες. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας το προπονητικό κέντρο, το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού είναι δεδομένο και θα το δρομολογήσουμε».Πηγή: sport-fm.gr

Πάτησαν Ελλάδα αυτοί που τη δόξασαν!!

Στην Ελλάδα βρίσκεται η αποστολή της Εθνικής που ολοκλήρωσε με επιτυχία την παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο και πλέον σκέφτεται την επόμενη μέρα.

Πάτησαν Ελλάδα αυτοί που τη δόξασαν
Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η αποστολή της Εθνικής ομάδας την οποία περίμεναν υπομονετικά αρκετοί φίλοι της.

Αν και δεν έχει οργανωθεί κάποια επίσημη υποδοχή, αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν -και συνεχίζουν να το κάνουν, προκειμένου να υποδεχθούν τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής που πέτυχαν να οδηγήσουν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο πρώτος που φάνηκε στην αίθουσα αφίξεων ήταν ο Κώστας Μανωλάς, ο οποίος και αποθεώθηκε, πριν επιστρέψει… μέσα για να πάρει τις αποσκευές του.Πηγή: sport-fm.gr

Έξω η Σαράποβα με ματσάρα!!

Βρήκε την… Γερμανίδα της η Μαρία Σαράποβα! Η Ανζελίκ Κέρμπερ άφησε εκτός προημιτελικών στο Wimbledon την Ρωσίδα με σπουδαία νίκη, 2-1 σετ κι αφού έχασε έξι match point!

Έξω η Σαράποβα με ματσάρα!
Τρομερό παιχνίδι με αποκλεισμό για την Μαρία Σαράποβα! Η Ανζελίκ Κέρμπερ έκανε εκπληκτικό παιχνίδι και κατάφερε να πετάξει εκτός Wimbledon την Ρωσίδα με 2-1 σετ (7-6, 4-6, 6-4) , παίρνοντας παράλληλα την πρόκριση για τα προημιτελικά του θεσμού, ύστερα από 2 ώρες και 39 λεπτά.

Στο τρίτο σετ, η Γερμανίδα σέρβιρε για τη νίκη (5-3 γκέιμ), αλλά δέχθηκε μπρέικ απ’ την Μάσα που έδειξε να είναι… εφτάψυχη!

Κι όμως το αμέσως επόμενο γκέιμ ήταν… το κάτι άλλο! Γιατί αρχικά η Κέρμπερ είχε τρία σερί match point (0-40), στη συνέχεια (στο ίδιο γκέιμ) είχε κι άλλες ευκαιρίες για να πανηγυρίσει, αλλά πάντα η Σαράποβα έβρισκε τον τρόπο να μένει «ζωντανή». Μέχρι όμως το νούμερο επτά στον κόσμο να φτάσει για έβδομη φορά σε πόντο-πρόκρισης, που εν τέλει και τον πήρε!

Αναλυτικά οι προημιτελικοί στο γυναικείο ταμπλό:

Μπουσάρ (No13) – Κέρμπερ (No7)

Χάλεπ (No3)–Λισίτσκι (No19)

Σαφάροβα (No23)–Μακάροβα (No22) 2-0

Κβίτοβα (No6) – Ζαχλάβοβα Στρίκοβα (No43) Πηγή: sport-fm.gr

Αναβολή και… αποδοκιμασίες!!

Συναίνεσε ο Ερασιτέχνης Άρης στην αναβολή της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΠΑΕ. Μένει τουλάχιστον μέχρι τον Νοέμβριο ο Στεφανίδης. Απών από τη σημερινή διαδικασία ο Λάμπρος Σκόρδας.

Αναβολή και… αποδοκιμασίες
Αναβλήθηκε για τις 25 Ιουλίου η γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Άρης, καθώς έδωσε τη συγκατάθεση του ο Ερασιτέχνης.

Πρόκειται για αναμενόμενη εξέλιξη, καθώς η ΚΜΑ, η ΠΑΕ και ο ΑΣ είχαν δείξει διάθεση μετά το αποτέλεσμα των εκλογών να παραταθεί η ΓΣ, ώστε να πάρει το απαραίτητο χρόνο η διοίκηση Στεφανίδη για να παρουσιάσει το πλάνο της για τη Football League.

Πάντως, το συγκεκριμένο σχήμα θα ηγηθεί των «κίτρινων» μέχρι τον Νοέμβριο.

Η γενική συνέλευση θα πάρει μέρος πέντε ημέρες πριν την καταλυτική ημερομηνία που έχουν οι ομάδες να δηλώσουν στις αρμόδιες αρχές την κατηγορία που θα αγωνιστούν.

Δεν έδωσε το «παρών» στη σημερινή σύσκεψη, μετά τα χθεσινά παρατράγουδα, όπου εμφανίστηκε μαζί με τη… συνοδεία του, ενώ υπήρξε καταγγελία από τον κ. Ιωάννου. Αντιθέτως, ο Νικήτας Ματθαίου, εμφανίστηκε στο ARIS SPORTS CAFE και αποδοκιμάστηκε από τους φίλων του Άρη, αλλά πήρε κανονικά μέρος στη διαδικασία.
Πηγή: sport-fm.gr

«Σίφουνας» ο Φέντερερ!!

Επίδειξη δύναμης έκανε ο Ρότζερ Φέντερερ που νίκησε για πλάκα 3-0 σετ τον Ρομπρέδο κι έκλεισε θέση στα προημιτελικά του Wimbledon. Τα ρεκόρ του.

«Σίφουνας» ο Φέντερερ
Ακόμα ένα βήμα για το όγδοο Wimbledon της καριέρας του έκανε ο Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ελβετός δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στον Τόμι Ρομπρέδο και ύστερα από μόλις μια ώρα και 37 λεπτά, επικράτησε 3-0 σετ (6-1, 6-4, 6-4) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του αγαπημένου του grand slam.

Αυτή είναι η 12η φορά που φτάνει στην εν λόγω φάση του λονδρέζικου major, 42η συνολικά (σε grand slam), ενώ έφτασε τις 71 νίκες στην καριέρα του στη διοργάνωση, ισοφαρίζοντας τον προπονητή του Τζόκοβιτς, Μπόρις Μπέκερ!

Στην οκτάδα, ο «βασιλιάς» θα πέσει πάνω στον Βαβρίνκα, στον ελβετικό εμφύλιο, αφού ο «Σταν» επικράτησε 3-0 του Φελιθιάνο Λόπεθ.

Υπενθυμίζεται πως έχουν ήδη βγει δύο ζευγάρια για τα προημιτελικά του Wimbledon, αυτά ανάμεσα σε Τζόκοβιτς-Τσίλιτς και Μάρεϊ-Ντιμιτρόφ, ενώ αργότερα σήμερα θα διεκδικήσει το «θαύμα» κόντρα στον Ναδάλ ο εκπληκτικός Νικ Κύργιος, προκειμένου να βρεθεί κι αυτός στους «8» του τουρνουά.
Πηγή: sport-fm.gr

Συμφωνία «αιωνίων» για τη Σούπερ Λίγκα!!


Συμφωνία «αιωνίων» για τη Σούπερ Λίγκα Συναινετική λύση μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για την προεδρία της Σούπερ Λίγκας. Ο Τάκης Αγραφιώτης είναι ο νέος πρόεδρος και ο Στράτος Σωπήλης αντιπρόεδρος.

Ανατροπή δεδομένων στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Σούπερ Λίγκας από την οποίο προέκυψε ο νέος πρόεδρος και ο νέος αντιπρόεδρος του συνεταιρισμού.

Μετά από συμφωνία μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού κατατέθηκε κοινή πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή ομόφωνα από τα μέλη της Λίγκας.

Έτσι με τη σύμφωνη γνώμη των «αιωνίων», νέος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας αναλαμβάνει ο Τάκης Αγραφιώτης, ο οποίος εκτελούσε χρέη γενικού διευθυντή της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

inner

Αντίστοιχα, νέος αντιπρόεδρος της Λίγκας αναλαμβάνει ο Στράτος Σωπήλης ο οποίος είναι β’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Άξιο αναφοράς είναι ο πρόεδρος της πράσινης ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος ήταν παρών στη διαδικασία και μάλιστα αυτός που πρότεινε τον γενικό διευθυντή της ερυθρόλευκης ΠΑΕ για τον προεδρικό θώκο της Σούπερ Λίγκας.

Από την άλλη πλευρά ο Στράτος Σωπήλης αποτελεί πρόταση των Πειραιωτών.

Πρόκειται για μια ανατροπή καθώς επικρατέστερος για την προεδρία της Σούπερ Λίγκας φερόταν ο Γιώργος Μποροβήλος.

Πριν την εκλογή τους είχε γίνει η εγγραφή της Κέρκυρας και της Νίκης Βόλου στον συνεταιρισμό.Πηγή: sport-fm.gr

Πέθανε ο αδερφός του Χίτσφελντ...!!

Λίγες ώρες πριν από τον αγώνα με την Αργεντινή, ο προπονητής των Ελβετών, Ότμαρ Χίτσφελντ, ενημερώθηκε πως τη Δευτέρα ο αδερφός του κατέληξε σε νοσοκομείο της Βασιλείας.

Πέθανε ο αδερφός του Χίτσφελντ...
Εξαιρετικά δύσκολη γίνεται πλέον η «μάχη» που πρέπει να δώσει απόψε η Ελβετία κόντρα στη Αργεντινή. Αυτό διότι ο προπονητής της ομάδας, Ότμαρ Χίτσφελντ, λίγες μόνο ώρες πριν από τον κρίσιμο αγώνα έμαθε πως ο αδερφός του δεν είναι πια στη ζωή.

Χθες, Δευτέρα, ο Βίνφριντ Χίτσφελντ άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Βασιλείας, σε ηλικία 82 ετών.

Ο θάνατος του αδερφού του Χίτσφελντ σκόρπισε θλίψη σε όλη την οικογένεια και ακόμη περισσότερο στον Ελβετό τεχνικό ο οποίος καλείται σε λίγες ώρες να διαχειριστεί έναν από τους κρισιμότερους αγώνες της καριέρας του. Πηγή: sport-fm.gr

Με την… τσίμπλα στο μάτι!! (video)

Λίγο πριν τις 07:00 ήταν προγραμματισμένο το… εγερτήριο για τους παίκτες του ΠΑΟΚ για να πραγματοποιήσουν το πρωινό τους πρόγραμμα στο Ελατοχώρι.

Με την… τσίμπλα στο μάτι (video)
Τρέξιμο στο δάσος περιελάμβανε το πρωινό πρόγραμμα του ΠΑΟΚ, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να ξυπνούν λίγο πριν τις 07:00.

Το λεωφορείο άφησε τους ποδοσφαιριστές στην αρχή της φυσικής διαδρομής στο βουνό και από εκεί άρχισαν τα… δύσκολα.

Δείτε το βίντεο που αναρτήθηκε στο επίσημο κανάλι του «Δικεφάλου του Βορρά»



Πηγή: sport-fm.gr

Τους έβγαλε το λάδι ο Αναστασίου!!

Δίωρο πρόγραμμα περιλάμβανε η πρωινή προπόνηση του Παναθηναϊκού. Ατομικό και πάλι ο Μπαϊράμι. Άλλες δύο προπονήσεις πριν την… Πολωνία.

Τους έβγαλε το λάδι ο Αναστασίου
Ο Γιάννης Αναστασίου έριξε στα… βαθιά τους παίκτες του Παναθηναϊκού μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Το πρωινό πρόγραμμα της Τρίτης περιελάμβανε προπόνηση διάρκειας δύο ωρών, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες. Το «μενού», που ευτυχώς για τους παίκτες είχε πολλή μπάλα, περιείχε ασκήσεις αντοχής και τακτικής ενώ ολοκληρώθηκε με ασκήσεις δύναμης.

Ατομικό πρόγραμμα έκανε ξανά ο Εμίρ Μπαϊράμι, που ακόμη δεν έχει κριθεί έτοιμος να μπει στους υψηλούς ρυθμούς έντασης της υπόλοιπης ομάδας.

Οι «πράσινοι» θα προπονηθούν και το απόγευμα, ενώ θα ακολουθήσει άλλη μια προπόνηση την Τετάρτη, προτού η αποστολή αναχωρήσει τα ξημερώματα της Πέμπτης για την Πολωνία, όπου θα γίνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας (3-13 Ιουλίου).
Πηγή: sport-fm.gr

Και από Ιούλιο… χειμώνα!!

Μπορεί ακόμη να ζούμε στους ρυθμούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως απόψε το βράδυ θα μάθουμε το πρόγραμμα της φετινής – πιο αποκεντρωμένης Σούπερ Λίγκας των τελευταίων ετών!

Και από Ιούλιο… χειμώνα!
Το ταξίδι της Εθνικής Ελλάδας στα γήπεδα της Βραζιλίας τελείωσε, αλλά το Μουντιάλ συνεχίζει να προσελκύει το ενδιαφέρον των απανταχού ποδοσαιρόφιλων.

Μέσα στους ρυθμούς της… σάμπα απόψε θα γίνει η κλήρωση του πρωταθλήματος για την 79η διοργάνωση της 1ης κατηγορίας της Ελλάδας και 9η υπό την ονομασία Super League (21:00, Novasports 2 / sport-fm.gr).

Στο νέο πρωτάθλημα, όπως και σε αυτό που ολοκληρώθηκε, θα υπάρχουν 18 ομάδες, αλλά η διαφορά (αφορά και τις προηγούμενες σεζόν με τις 16 ομάδες), έγκειται στην πολύ έντονη εκπροσώπηση της επαρχίας.

Φέτος οι ομάδες εκτός Λεκανοπεδίου Αττικής (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκό, Ατρόμητος και Πανιώνιος) και Θεσσαλονίκης (ΠΑΟΚ) που θα είναι στη Σούπερ Λίγκα είναι δεκατρείς και εδρεύουν σε δώδεκα διαφορετικές πόλεις.

Έχουμε και λέμε (βάσει της περυσινής βαθμολογίας έτσι;): Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ, Εργοτέλης, Λεβαδειακός, Παναιτωλικός, Πανθρακικός, ΠΑΣ Γιάννινα, ΑΕΛ Καλλονής, Πλατανιάς, Βέροια, SKODA Ξάνθη, συν τις δύο και συγκεκριμένα Νίκη Βόλου και Κέρκυρα, που προβιβάστηκαν.

Όσο για τις επαρχιακές πόλεις που θα εκπροσωπηθούν; Κομοτηνή και Ξάνθη από τη Θράκη, Ηράκλειο και Χανιά από την Κρήτη, Βέροια από τη Μακεδονία, Ιωάννινα από την Ήπειρο, Βόλος από τη Θεσσαλία, Αγρίνιο και Λιβαδειά από τη Στερεά Ελλάδα, Τρίπολη από την Πελοπόννησο, Κέρκυρα από τα Επτάνησα και Μυτιλήνη από το Βορειοανατολικό Αιγαίο.
Πηγή: sport-fm.gr

«Πέρασε ιατρικά για τον ΠΑΟΚ ο Σαράνοφ»!

Σερβικό δημοσίευμα αναφέρει πως ο Μπόγιαν Σαράνοφ πέρασε ιατρικά τεστ για λογαριασμό του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

«Πέρασε ιατρικά για τον ΠΑΟΚ ο Σαράνοφ»
Πολύ πιο κοντά από ό,τι ίσως… ξέραμε είναι ο Μπόγιαν Σαράνοφ στον ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με Σερβικά ΜΜΕ, ο 26χρονος γκολκίπερ της Μακάμπι Χάιφα όχι απλώς ενδιαφέρει το «Δικέφαλο του Βορρά», αλλά βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και πέρασε ιατρικά τεστ για λογαριασμό της ομάδας.

Μένει να φανεί αν ο Σέρβος τερματοφύλακας είναι αυτός που αναζητεί ο ΠΑΟΚ για να ενισχυθεί κάτω από τα δοκάρια. Σε περίπτωση που αποκτηθεί, θα είναι ο δεύτερος παίκτης που έρχεται από τη Μακάμπι Χάιφα μετά τον Εγιάλ Γκολάσα που ήδη έχει υπογράψει και ανακοινωθεί.Πηγή: sport-fm.gr

«Θέλει Βιέρα ο ΠΑΟΚ»

Ο ΠΑΟΚ είναι η τελευταία ομάδα που έχει ενδιαφερθεί επίσημα για την απόκτηση του Τζόναθαν Βιέρα της Βαλένθια, σύμφωνα με τοπικό δημοσίευμα στην Ισπανία.

«Θέλει Βιέρα ο ΠΑΟΚ»
Μετά την Ντεπορτίβο Κορούνια, Λας Πάλμας και Αλμερία, ο ΠΑΟΚ είναι η τελευταία ομάδα που ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση στη Βαλένθια για την απόκτηση του Τζόναθαν Βιέρα.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός αποτελεί μεταγραφικό στόχο αρκετών ομάδων, αφού δεν υπολογίζεται στις «νυχτερίδες» για την επόμενη σεζόν.

Μάλιστα, το ρεπορτάζ τοπικής ιστοσελίδας τονίζει ότι οι Θεσσαλονικείς μαζί με την Κορούνια είναι οι ομάδες που δείχνουν διατεθειμένες να δαπανήσουν ένα μεγάλο ποσό για να τον κάνουν δικό τους. Την ίδια ώρα, στη Γαλικία συνδέουν την ενδεχόμενη μετακίνηση του Λούκας στη Κορούνια, η οποία εξαρτάται από αν θα βρει αντικαταστάτη του ο «Δικέφαλος του Βορρά».

Επίσης, τονίζουν ότι σύντομα η ελληνική ομάδα θα επισημοποιήσει το ενδιαφέρον της για τον 25χρονο παίκτη στη Βαλένθια, με τις δύο πλευρές να δεσμεύονται με διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο Βιέρα τη φετινή σεζόν έπαιξε ως δανεικός στη Βαγεκάνο, η οποία έμεινε στην Primera Division, και είχε 29 συμμετοχές, 5 γκολ και 8 ασίστ. Πηγή: sport-fm.gr

Αλαφούζος: «Υποταγμένος στις εμμονές του ο Σάντος»

Ένα αιχμηρό σχόλιο για τις επιλογές και τις δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος έκανε μέσω Twitter ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος.

Αλαφούζος: «Υποταγμένος στις εμμονές του ο Σάντος»
Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν υποδέχτηκε θετικά τις δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος σε πορτογαλικό μέσο, με τις οποίες άφηνε υπονοούμενα για κάποιους ποδοσφαιριστές.
«Χρεώνει στους παίκτες τον αποκλεισμό. Ντροπή δεν αξιοποίησε τους νέους Έλληνες παίκτες υποταγμένος στις εμμονές του», ανέφερε στο Twitter ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Πηγή: sport-fm.gr

Φινάλε με ντέρμπι!!

Βέλγιο και ΗΠΑ ολοκληρώνουν τη φάση των «16» του Μουντιάλ συνθέτοντας ένα από τα πιο αμφίρροπα ζευγάρια.

Φινάλε με ντέρμπι
Στο Σαλβαδόρ πέφτει απόψε (23:00) η αυλαία των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου με ένα από τα πιο «ανοικτά» ζευγάρια της φάσης. Το Βέλγιο αναμετράται με τις ΗΠΑ επιζητώντας την πρώτη παρουσία τους στα προημιτελικά μετά το 1986 και το 2002 αντίστοιχα.

Ο Μαρκ Βίλμοτς αναμένεται να διατηρήσει τον Βαν Μπούιτεν δίπλα από τον Κομπανί στο κέντρο της άμυνας αντί του Βερμάελεν που αντιμετωπίζει τραυματισμό. Εκτός πλάνων του είναι οι τραυματίες Σίμαν και Βάντεν Μπόρε, ενώ ο Ντεφούρ είναι τιμωρημένος. Ο Γιούργκεν Κλίνσμαν δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα για τις ΗΠΑ, καθώς διαθέσιμος πλέον είναι και ο Άλτιντορ, ωστόσο δεν αναμένεται να γίνουν αλλαγές στη συνήθη ενδεκάδα.

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο, το 1930, με τις ΗΠΑ να επικρατούν 3-0 στο Μοντεβίδεο. Έκτοτε το Βέλγιο μετρά τρεις νίκες σε τέσσερα ματς.

Πιθανές συνθέσεις:

Βέλγιο (Βίλμοτς): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βαν Μπούιτεν, Κομπανί, Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Φελαϊνί, Ντε Μπράινε, Μέρτενς, Αζάρ, Μιραλάς.

ΗΠΑ (Κλίνσμαν): Χάουαρντ, Τζόνσον, Γκονζάλες, Μπέσλερ, Μπίσλεϊ, Μπέκερμαν, Τζόουνς, Ζούσι, Μπράντλεϊ, Μπεντόγια, Ντέμπσεϊ.

Διαιτητής: Τζαμέλ Χαμουιντί (Αλγερία).Πηγή: sport-fm.gr

Ζόρι και γι’ αυτή;

Τα φαβορί έχουν μοχθήσει για να προκριθούν στα προημιτελικά του Μουντιάλ και η Αργεντινή θέλει να αποτελέσει εξαίρεση αποκλείοντας εύκολα την Ελβετία απόψε στο Σάο Πάουλο.

Ζόρι και γι’ αυτή;
Στα χαρτιά είναι το φαβορί. Όμως η Αργεντινή θέλει να το αποδείξει και στην πράξη απόψε (19:00) στο Σάο Πάουλο κόντρα στην Ελβετία και να εξασφαλίσει την πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η ομάδα του Αλεχάνδρο Σαμπέγια δεν έχει εντυπωσιάσει ως τώρα, αλλά θέλει να αποτελέσει την εξαίρεση στον κανόνα που θέλει τα φαβορί να προκρίνονται με πολύ κόπο και ιδρώτα σε αυτή τη φάση. Η παρέα του Λιονέλ Μέσι, που μετρά 24 γκολ στις 23 τελευταίες του εμφανίσεις με το εθνόσημο, σκοπεύει να κερδίσει… εύκολα, παρά την απουσία του Κουν Αγουέρο, που χάνει το υπόλοιπο Μουντιάλ. Η Ελβετία, στον αντίποδα, θέλει να κερδίσει για πρώτη φορά στην ιστορία της αγώνα στο θεσμό μετά τη φάση των ομίλων. Ο Ότμαρ Χίτσφελντ έχει χάσει τον φορ Μάριο Γκαβράνοβιτς, που τραυματίστηκε στην προπόνηση.

Στις έξι προηγούμενες συναντήσεις τους, η Αργεντινή είναι αήττητη μετρώντας τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες. Στη μοναδική τους αναμέτρηση σε Μουντιάλ, το 1966 στη φάση των ομίλων, η Αργεντινή είχε επικρατήσει 2-0 στο «Χίλσμπορο».

Πιθανές συνθέσεις:

Αργεντινή (Σαμπέγια): Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Γκαράι, Φερνάντες, Ρόχο, Μασεράνο, Γκάγκο, Ντι Μαρία, Λαβέτσι, Μέσι, Ιγκουαΐν.

Ελβετία (Χίτσφελντ): Μπενάλιο, Λιχτστάινερ, Τζουρού, Σερ, Ροντρίγκες, Μπεχράμι, Ινλέρ, Τσάκα, Σακίρι, Μεχμέντι, Ντρμιτς.

Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία).Πηγή: sport-fm.gr

Μποχωρίδης: «Ικανοποιημένος στον Άρη»

Κάθε άλλο παρά «καίγεται» να πάρει μεταγραφή ο Λευτέρης Μποχωρίδης. «Είμαι ικανοποιημένος στον Άρη. Δεν έχω θέμα να φύγω», δηλώνει ο νεαρός γκαρντ. Οι υψηλές βλέψεις του για το Ευρωπαϊκό Νέων.

Μποχωρίδης: «Ικανοποιημένος στον Άρη»
Το όνομά του «παίζει» δυνατά για τον Παναθηναϊκό εδώ και πολύ καιρό. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης, αν και κολακευμένος από το ενδιαφέρον, δηλώνει στο Metrosport πως δεν «καίγεται» να φύγει από τον Άρη, ξεκαθαρίζει πως είναι ικανοποιημένος στην ομάδα που τον ανέδειξε αλλά δεν κλείνει την πόρτα σε κανέναν. Παράλληλα θέτει ψηλά τον πήχη για την Εθνική Νέων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κρήτης (8-20 Ιουλίου).

Αναλυτικά, ο Λευτέρης Μποχωρίδης μίλησε για:

-το μέλλον του: «Να πω την αλήθεια δε σκέφτομαι τίποτα. Το μυαλό μού είναι στην Εθνική και τον Άρη. Είμαι πολύ ικανοποιημένος στην ομάδα που ανήκω. Δεν έχω θέμα να φύγω. Αν έρθει κάποια πρόταση, θα το συζητήσουμε. Εδώ είμαστε. Τώρα, προέχει η Εθνική».

-το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού: «Στη παρούσα φάση το μυαλό μου είναι αποκλειστικά στην Εθνική. Και να μην πάρω μεταγραφή είμαι απόλυτα ευχαριστημένος στον Άρη».

-τις βλέψεις για το Ευρωπαϊκό Νέων: «Η ομάδα είναι από τις 2 Ιουνίου μαζί και μέσα από δυνατά τουρνουά και προπονήσει κάνει πολύ καλή προετοιμασία. Το θετικό είναι ότι θα αγωνιστούν και οι Αγραβάvns, Παπαπέτρου και Χριστοδούλου, μια καλή εξέλιξη. Στη συγκεκριμένη Εθνική είμαστε μια μεγάλη παρέα και για μας τα παιδιά είναι απαραίτητο συμπλήρωμα. Θα είμαστε έτοιμοι. Η ομάδα βρήκε ρυθμό, δούλεψε και δεν κρύβουμε ότι έχουμε υψηλές βλέψεις, αν και υπάρχουν αρκετοί δυνατοί αντίπαλοι. Μας δίνει ένα κίνητρο το Πανευρωπαϊκό και για την ομοσπονδία που έφερε τη διοργάνωση στην Κρήτη. Είμαστε δεμένοι μεταξύ μας, εντός και εκτός παρκέ. Ειδικά τώρα που είμαστε και πλήρεις θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Άλλωστε, και η παράδοση θέλει την Ελλάδα να είναι πάντα σε υψηλές θέσεις».

-τη βοήθεια του Νίκου Γκάλη στον Άρη: «Είναι μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι είναι κοντά στην ομάδα. Αυτό πρέπει να αποτελέσει μήνυμα συσπείρωσης, κίνητρο για όλους να είναι ακόμη πιο κοντά στην ομάδα και μέσω των διαρκείας. Είναι δύσκολες οι εποχές, αλλά για τον Άρη ο κόσμο είναι μεγάλη υπόθεση. Μακάρι, με αυτή την κίνηση να έρθουν όλοι ακόμη πιο κοντά, το έχουμε ανάγκη».

-τις συγκρίσεις με τον Διαμαντίδη: «Έχω πει πολλές φορές ότι ο Διαμαντίδης είναι το πρότυπο μου. Από εκεί και πέρα είναι τιμητικό που με συγκρίνουν με το Διαμαντίδη, όμως ο καθένας χαράζει τη δική του πορεία, το δικό του δρόμο. Θα είναι μεγάλη υπόθεση να φτάσω στο επίπεδο αυτού του παίκτη μέσα πάντα από σκληρή δουλειά και προσπάθεια».

Στο μυαλό του Ρανιέρι!!

Το σκάουτινγκ του Ιταλού τεχνικού στο Μουντιάλ και η επόμενη μέρα σε πρόσωπα, ήθη και έθιμα στην καθημερινότητα της Εθνικής Ελλάδας.

Στο μυαλό του Ρανιέρι
Πάμε τώρα στην επόμενη μέρα και ας τα πάρουμε ένα-ένα. Καταρχάς, ένα θέμα που μένει να αποσαφηνιστεί είναι το τι θα γίνει με τα άλλα μέλη του τιμ και κυρίως με τον Φύσσα και τον Βόκολο.

Το θέμα είναι ανοιχτό και λέγεται ότι θα ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος Ιουλίου. Από την ΕΠΟ λένε ότι θα γίνει ευρεία συζήτηση με τους δύο άνδρες για την επόμενη μέρα και σε συνάρτηση με το πλάνο του προπονητή θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Εδώ μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος πώς μπορεί να μείνει π.χ. ο Βόκολος από τη στιγμή που ο Ρανιέρι φέρνει δικό του βοηθό. Κι όμως, υπάρχουν εισηγήσεις υψηλόβαθμων παραγόντων της ΕΠΟ, σύμφωνα με τις οποίες ο Βόκολος μπορεί μεν να φύγει από το τιμ της Εθνικής Ανδρών, αλλά να μείνει ως ο άνθρωπος που θα τρέχει το πρότζεκτ που ξεκίνησε ο Σάντος για όλες τις εθνικές ομάδες.

Ο δε Φύσσας είναι μια ειδική περίπτωση, καθώς πέρα από τις αγωνιστικές έχει και οργανωτικές αρμοδιότητες. Εν πάση περιπτώσει, τα θέματα αυτά θα ξεκαθαρίσουν στο προσεχές διάστημα. Ο Ρανιέρι ανακοινώνεται μέσα στον Ιούλιο και πιάνει δουλειά προς το τέλος του μήνα.

Μόνο ο «Κάρα» ανακοίνωσε αποχώρηση

Ο μοναδικός από τους παλιούς διεθνείς που ανακοίνωσε στα αποδυτήρια ότι αποχωρεί είναι ο Καραγκούνης. Μένει να δούμε τι θέση θα πάρει ο Κατσουράνης, που πρόσφατα το άφησε ανοιχτό και στα αποδυτήρια δεν είπε τίποτα σχετικό.

Ούτε ο Γκέκας πάντως προτίθεται να αποχωρήσει αυτοβούλως και γενικά κανείς άλλος από τους παλιούς. Απαντες θα είναι στη διάθεση του νέου προπονητή, ο οποίος πλέον θα είναι αυτός που θα παίρνει τις αποφάσεις.

Ο Ρανιέρι πάντως έχει αφήσει να εννοηθεί στις συζητήσεις με την ΕΠΟ ότι θέλει σιγά-σιγά να μειώσει τον μέσο όρο ηλικίας της ομάδας και να τη «φρεσκάρει», με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται σε επίπεδο επιλογών και ρόστερ. Είναι νωρίς ακόμα όμως για γκαραντί προγνωστικά.

Το στίγμα του Ρανιέρι

Πάντως, μην περιμένετε επανάσταση. Και θα ήταν λάθος να αλλάξεις εντελώς μια ομάδα που την παραλαμβάνεις άκρως επιτυχημένη. Ξέρουμε πάντως ότι ο Ρανιέρι έχει σε μεγάλη εκτίμηση κάποιους παίκτες που τους ξέρει από την Ιταλία, όπως για παράδειγμα τον Κονέ και τον Ταχτσίδη.

Το θεωρούμε σίγουρο δηλαδή ότι ο πρώτος θα έχει πολύ σημαντικό ρόλο στη νέα Εθνική, ενώ στάνταρ θα πάρει ευκαιρίες και ο δεύτερος. Τους έχει κατονομάσει, δίκην παραδειγμάτων, στις πρώτες συζητήσεις με την ΕΠΟ. Φυσικά εκτιμάει πολύ και άλλους που είναι ήδη σημαντικοί για την Εθνική, όπως ο Τοροσίδης.

Και βέβαια με τέτοιο Μουντιάλ, αναμένεται να έχει περίοπτη θέση και ο Λάζαρος. Ο Ρανιέρι αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του σε φιλικό με την Κύπρο αρχές Σεπτέμβρη και στις 7 εκείνου του μήνα ρίχνεται στη μάχη των προκριματικών του Euro 2016 (με Ρουμανία στο κεκλεισμένων θυρών Καραϊσκάκη).

Πηγή: SportDay

Νέα «κίτρινα» μπερδέματα!!

Τρεις είναι οι επιλογές που υπάρχουν για το μέλλον (;) του Άρη, ύστερα από τη χθεσινή παρουσία του Λάμπρου Σκόρδα στη Γ.Σ. των μετόχων της ΠΑΕ και την επιθυμία να αναλάβει ξανά τη διοίκηση.

Νέα «κίτρινα» μπερδέματα
Εκ νέου μπερδεύτηκε η κατάσταση στον Άρη μετά την παρουσία του Λάμπρου Σκόρδα στη χθεσινή Γ.Σ. των μετόχων της ΠΑΕ και η απαίτησή του να επιστρέψει στη διοίκηση με τις ευλογίες των μετόχων.

Η «Κοινωνία Μελών Άρη» είχε αποφασίσει να εξουσιοδοτήσει τον Σταύρο Ιωάννου να ψηφίσει υπέρ αναβολής της γενικής συνέλευσης για τις 25 Ιουλίου, αλλά έκανε πίσω - φοβούμενος προφανώς - τις απειλές για μηνύσεις που εκτόξευε συνοδεία… φουσκωτών ο πρώην πρόεδρος.

Από την πλευρά του, ο Χάρης Παπαγεωργίου ζήτησε να δοθεί αναβολή μιας μέρας, προκειμένου να συγκαλέσει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο όπου θα αποφασιστεί η πρόταση της «ΚΜΑ» για αναβολή.

Μάλιστα ζήτησε την παρουσία σε αυτό τόσο του Παναγιώτη Στεφανίδη όσο και του Νικήτα Ματθαίου από πλευράς Σκόρδα. Οπως γίνεται αντιληπτό, από τη στιγμή που ο Α.Σ. έχει όπως και η «ΚΜΑ» το 30,11% γίνεται ο απόλυτος ρυθμιστής των εξελίξεων, με τις χθεσινοβραδινές πληροφορίες να αναφέρουν ότι τάσσεται υπέρ της αναβολής για τις 25 Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ, το «παρών» έδωσε μετά από δύο ολόκληρα χρόνια και ο Θανάσης Αθανασιάδης ως εκπρόσωπος της ΑΡΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ (κάτοχος του 16,20 % των μετοχών), χωρίς να πάρει θέση πάντως υπέρ ή όχι της αναβολής.

Αυτή τη στιγμή οι μέτοχοι έχουν τρεις επιλογές. Να συνεχίσουν με τον Παναγιώτη Στεφανίδη δίνοντας το χρίσμα ως το καλοκαίρι. Να ψηφίσουν αναβολή για ένα χρονικό διάστημα, στο οποίο η ΠΑΕ θα διοικείται από τη διοίκηση που έχει ορίσει έως τις 14 Νοεμβρίου το Ειρηνοδικείο. Να ψηφίσουν ότι παύουν τη συγκεκριμένη διοίκηση και στηρίζουν κάποιο άλλο σχήμα, όπως ζητεί ο Λάμπρος Σκόρδας. Πηγή: sport-fm.gr

Ντεσπότοβιτς και δύο… μουντιαλικοί για ΑΕΚ!!

Σε συζητήσεις με τον 21χρονο Σέρβο φορ Τζόρτζε Ντεσπότοβιτς βρίσκεται η ΑΕΚ. Επαφή με τον Κατσουράνη θα έχουν στην «Ένωση». Στα υπόψη του Μιλοβάνοβιτς ο Μπένγκτσον.

Ντεσπότοβιτς και δύο… μουντιαλικοί για ΑΕΚ
Εξελίξεις για το θέμα του σέντερ φορ και του αριστερού χαφ θα υπάρχουν στην ΑΕΚ με την επιστροφή του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς από την Ισπανία.

Για τη θέση του επιθετικού, η ΑΕΚ είναι σε διερευνητικές επαφές με τον Τζόρτζε Ντεσπότοβιτς, όπως αναφέρει η «Ώρα για Σπορ». Ο 22χρονος Σέρβος αναμένεται να μείνει ελεύθερος από τη βελγική Λόκερεν, η οποία τον απέκτησε πέρσι από τη Σπαρτάκ Σουμπότιτσα έναντι περίπου 600.000 ευρώ (!), αλλά δεν κατάφερε να καθιερωθεί και είχε τέσσερις εμφανίσεις σαν αλλαγή πετυχαίνοντας ένα γκολ. Για τον παίκτη ενδιαφέρονται και ομάδες από την πατρίδα του.

Στο μεταξύ, ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς φέρεται να είχε υπόψη του για τη Λας Πάλμας και ίσως πλέον να σκέφτεται για την ΑΕΚ τον Τζέρι Μπένγκτσον. Ο 27χρονος επιθετικός από την Ονδούρα, που έπαιξε βασικός και στα τρία παιχνίδια της εθνικής του ομάδας στο Μουντιάλ (έχει 19 τέρματα σε 47 συμμετοχές με το εθνόσημο), παίζει στο MLS και τη Νιού Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον έχοντας 3 γκολ σε 29 εμφανίσεις. Πριν τις ΗΠΑ είχε παίξει μόνο στην πατρίδα του.

Επαφή με Κατσουράνη

Το θέμα του Κώστα Κατσουράνη «ανοίγει» ξανά για την ΑΕΚ. Η αποστολή της Εθνικής επιστρέφει σήμερα από το Μουντιάλ και παρότι μετά την απομάκρυνση του Νίκου Λυμπερόπουλου η επιστροφή του 35χρονου μέσου φαινόταν να απομακρύνεται, δεν είναι απίθανη. Με τον διεθνή άσο αναμένεται να υπάρξει επαφή κι εφόσον υπάρχει διάθεση και συμφωνία για συνεργασία, ο παίκτης θα επιστρέψει για να κλείσει την καριέρα του στην «Ένωση».
Πηγή: sport-fm.gr

Ζήτησε Ιωαννίδη η Ντόρτμουντ!!

Πρόταση για διετή δανεισμό έχει καταθέσει η Ντόρτμουντ στον Ολυμπιακό για τον Νίκο Ιωαννίδη, ο οποίος πρόσφατα υπέγραψε νέο πενταετές συμβόλαιο.

Ζήτησε Ιωαννίδη η Ντόρτμουντ
Εδώ και αρκετό καιρό λέμε ότι είναι αρκετά πιθανό να φτάσει πρόταση για την παραχώρηση κάποιου ποδοσφαιριστή, ύστερα από εκείνη του Πάουλο Μασάντο στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ο επόμενος αναμενόταν να είναι διεθνής και, μάλιστα, κάποιος από εκείνους που ξεχώρισε με την Εθνική Ελλάδας, όπως για παράδειγμα ο Μανωλάς.

Ωστόσο, μετά την Τσβόλε που ενδιαφέρθηκε επίσημα για τον Νίκο Ιωαννίδη, η SportDay γράφει ότι η Ντόρτμουντ αποφάσισε να ζητήσει ως δανεικός τον νεαρό επιθετικό.

Οι Βεστφαλοί φέρονται να έχουν τσεκάρει τον παίκτη στο διάστημα που αγωνίστηκε στη Χάνσα Ρόστοκ και έτσι αποφάσισαν να τον ζητήσουν με τη μορφή δανεισμού για τα επόμενα δύο χρόνια και να τον έχουν στη δεύτερη ομάδα τους, με οψιόν αγοράς στη διετία ύψους δύο εκατομμυρίων.

Ευτυχώς για τους Πειραιώτες είχαν προλάβει να να «δέσουν» τον Ιωαννίδη με νέο πενταετές συμβόλαιο και θα μπορούσαν να συζητήσουν τον δανεισμό του για ένα χρόνο. Πηγή: sport-fm.gr

Επιστρέφει και… επιστρέφει!!

Όλα δείχνουν πως με την επιστροφή του στην Ελλάδα από το Μουντιάλ της Βραζιλίας, ο Γιώργος Καραγκούνης θα επιστρέψει στον Παναθηναϊκό. Ξεκαθαρίζει για στόπερ-Αμπέντ. Δοκιμάζει στην Αγγλία ο Γκέκας.

Επιστρέφει και… επιστρέφει
Ο Γιώργος Καραγκούνης επιστρέφει σήμερα μαζί με την αποστολή της Εθνικής από τη Βραζιλία και άμεσα θα γίνει η επαφή με τον Νίκο Νταμπίζα (που ήδη επικοινώνησε μαζί του για να τον συγχαρεί για την πορεία της Εθνικής και την καριέρα του σε αυτή) για να κριθούν τα πάντα.

Με τον Παναθηναϊκό υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία, αλλά πριν το τελικό ραντεβού δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη η επιστροφή του, αν και αυτό φαντάζει το πιθανότερο σενάριο, καθώς η επιθυμία είναι αμοιβαία. Εφόσον όλα πάνε καλά, τότε ο «τυπάρας» θα αρχίσει προπονήσεις στις 15 Ιουλίου, όπως και ο Στέφανος Καπίνο, που επίσης ήταν στην αποστολή για το Μουντιάλ.

Τελειώνει με στόπερ, ξεκαθαρίζει του Αμπέντ

Σε δύο μέρες ο Παναθηναϊκός αρχίζει το βασικό στάδιο προετοιμασίας του στην Πολωνία και μοιάζει δύσκολο ως απίθανο να έχει από την αρχή τον στόπερ που προορίζεται για βασικός. Ο Νίκος Νταμπίζας συνεχίζει τις επαφές και με τον βασικό υποψήφιο υπάρχει οικονομική διαφορά, ενώ υπάρχουν και 1-2 εναλλακτικές λύσεις. Στο μεταξύ, οι «πράσινοι» περιμένουν το αποτέλεσμα των επαφών που θα έχει ο Γκόρντον Σίλντενφελντ με τη Ντιναμό Μόσχας σήμερα και αύριο. Αν ο 29χρονος αμυντικός μείνει ελεύθερος εισπράττοντας την αποζημίωση που θέλει, τότε θα υπογράψει στον Παναθηναϊκό και δεν θα υπάρχει βιασύνη για την απόκτηση άλλου στόπερ.

Εξάλλου, ο Μεντί Αμπέντ θα έχει συνάντηση με τους ανθρώπους της Νιούκαστλ, συνοδευόμενος από τον μάνατζέρ του, ελπίζοντας να παραχωρηθεί ξανά στον Παναθηναϊκό (είτε δανεικός είτε ελεύθερος με την αγγλική ομάδα να έχει ένα υψηλό ποσοστό μεταπώλησης).

* Ο νεαρός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού Νέστορας Γκέκας συμμετέχει στις προπονήσεις της Μίλτον Κέινς Ντονς, (στην τρίτη κατηγορία της Αγγλίας) μετά από σχετική άδεια της ομάδας και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο δανεισμού ή και πώλησής του. Πηγή: sport-fm.gr

Παρά τις δυσκολίες, το πιστεύουν!!

Νέο πρόβλημα προέκυψε για τη μεταγραφή του Μίροσλαβ Στοχ στον ΠΑΟΚ, αφού ομάδα από τα Εμιράτα προσφέρει δελεαστικό ποσό για να πείσει τον Σλοβάκο που θέλει να παίξει στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Παρά τις δυσκολίες, το πιστεύουν
Αισιοδοξία επικρατεί στον ΠΑΟΚ για την έκβαση της υπόθεσης του Μίροσλαβ Στοχ, παρότι συνεχώς παρουσιάζονται δυσκολίες - κυρίως από την πλευρά της Φενερμπαχτσέ.

Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι φέρονται να εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι έχει φτάσει μία αρκετά καλή πρόταση για την παραχώρηση του Σλοβάκου μεσοεπιθετικού από τα Αραβικά Εμιράτα που είναι περισσότερο συμφέρουσα και για τον ίδιο τον παίκτη.

Οι Θεσσαλονικείς – μέσω του Ζήση Βρύζα - έχουν σταματήσει να μιλούν πλέον με τον τουρκικό σύλλογο και πλέον αφήσει την κατάσταση στα χέρια του διεθνούς άσου, ώστε και εκείνος με τη σειρά του να πιέσει την ομάδα που ανήκει.

Άλλωστε, και ο Στοχ φέρεται να επιθυμεί να αγωνιστεί μόνιμα στον ΠΑΟΚ και σύντομα θα υπάρξει νέα συνάντηση με τη διοίκηση της «Φενέρ», παρουσία του μάνατζέρ του.

Στον «Δικέφαλο του Βορρά» τώρα εκτιμούν ότι μέχρι τον Αύγουστο οι Τούρκοι θα έχουν αναγκαστεί να πουλήσουν τον παίκτη, τον οποίο υπολογίζει και ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Ενδιαφέρον για Χούμπσμαν

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Τσεχία ο Τόμας Χούμπσμαν βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΠΑΟΚ, αφού δεν θα συνεχίσει στη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Το συμβόλαιό του έληξε και σκέφτεται να παίξει στη Γιάμπλονετς ή τους «ασπρόμαυρους». Μάλιστα, ο ατζέντης του επιβεβαίωσε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «sport.aktualne.cz., ότι «είμαστε σε επαφή με τον ΠΑΟΚ».

Ο Τόμας Χούμπσμαν, που μπορεί να παίξει κι ως κεντρικός αμυντικός κι ως μέσος, είναι 58 φορές διεθνής με την εθνική Τσεχίας, έχει αγωνιστεί στο Euro 2004 και στο Euro 2012, ενώ από το 2004 έπαιζε στη Σαχτάρ με 258 συμμετοχές, εννέα γκολ και τέσσερις ασίστ.Πηγή: sport-fm.gr

Πρόστιμο σε Κουτρουμπή!!

Με πρόστιμο θα τιμωρηθεί ο Γιώργος Κουτρουμπής για την απουσία του από τη χθεσινή πρωινή προπόνηση του Παναθηναϊκού.

Πρόστιμο σε Κουτρουμπή
Ο Γιάννης Αναστασίου είναι λάτρης της πειθαρχίας και δεν θέλει επ ουδενί να χάσει τον έλεγχο στα αποδυτήρια. Έτσι η απουσία του Γιώργου Κουτρουμπή από τη χθεσινή πρωινή προπόνηση του Παναθηναϊκού δεν θα περάσει έτσι. είχε μεταβεί σε νησί των Κυκλάδων το Σαββατοκύριακο και δεν επέστρεψε εγκαίρως

Η απουσία του προκάλεσε την ενόχληση της τεχνικής ηγεσίας και της διοίκησης, γι' αυτό και θα του επιβληθεί πρόστιμο. Ο Κουτρουμπής, που επέστρεψε και συμμετείχε στο απογευματινό πρόγραμμα κάνοντας ατομικό, ζήτησε συγγνώμη και δεσμεύτηκε πως δεν θα επαναληφθεί. Πηγή: sport-fm.gr

«Μεγαθήρια» για Μανωλά!!

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα φαίνεται ότι είναι οι τελευταίες ομάδες που εξετάζουν την περίπτωση του Κώστα Μανωλά, ο οποίος ξεχώρισε με τις εμφανίσεις του στο Μουντιάλ με τη φανέλα της Εθνικής.

«Μεγαθήρια» για Μανωλά!
«Καυτό» προμηνύεται το υπόλοιπο του καλοκαιριού στον Ολυμπιακό την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές που εξετάζουν οι Πειραιώτες για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ τους, αλλά και οι παίκτες που ενδεχομένως να αποχωρήσουν.

Σε αυτή την κατηγορία συγκαταλέγεται ο Κώστας Μανωλάς, ο οποίος κατάφερε τη φετινή σεζόν να κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις στο Champions League και ήταν από τους πρωταγωνιστές στην πορεία που είχε η Εθνική Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Όπως είναι φυσικό, αρκετοί μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι παρακολουθούν τέτοιου είδους διοργανώσεις μήπως βρουν κάποιο «λαβράκι» για να ενισχύσουν τις ομάδες τους.

Ήδη για τον 23χρονο στόπερ έχουν ακουστεί η Ρόμα, η Νάπολι, η Λάτσιο, κάποιες αγγλικές ομάδες (παλιότερα είχε ακουστεί η Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και η Μπενφίκα.

Ωστόσο, νέα δημοσιεύματα στην Ισπανία αναφέρουν ότι είναι πιθανό να υπάρξει (νέος) «εμφύλιος» ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα με βασική… αιτία τον διεθνή κεντρικό αμυντικό.

Εκείνο που τονίζουν τα ισπανικά δημοσιεύματα είναι ότι η πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν κινηθεί για την απόκτηση κάποιου αμυντικού, αφού αυτή τη στιγμή για το κέντρο της άμυνας υπάρχουν οι Βαράν, Πέπε και Ράμος και αν αποκτηθεί κάποιος δεν θα πάρει αρκετά παιχνίδια.

Από την πλευρά τους, οι Καταλανοί ψάχνονται για δύο παίκτες, αφού ο Πουγιόλ κρέμασε τα παπούτσια του, ο Λουίς Ενρίκε (ο νέος προπονητής της ομάδας) σκοπεύει να χρησιμοποιεί στα χαφ τον Μασεράνο και στο κέντρο της άμυνας υπάρχουν μόνο οι Πικέ-Μπαρτρά. Οι «μπλαουγκράνα» ενδιαφέρονται εδώ και καιρό για τον Μαρκίνιος, αλλά ίσως ψάξουν για κάποια πιο φθηνή λύση, αφού η Παρί Σεν Ζερμέν κοστολογεί στα 40 εκατ. ευρώ τον Βραζιλιάνο άσο. Πηγή: sport-fm.gr

Λο: «Πάντα στην καρδιά μου»

Ο Έισι Λο ευχαρίστησε μέσω Twitter τους φίλους του Ολυμπιακού και δήλωσε πως θα έχει για πάντα στην καρδιά και το μυαλό του όσα έζησε για περίπου δύο χρόνια στην ομάδα.

Λο: «Πάντα στην καρδιά μου»
Από χθες ο Έισι Λο είναι… ιστορία για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έκαναν χρήση της οψιόν ανανέωσης του συμβολαίου του λόγω του σοβαρού τραυματισμού του στο γόνατο, τον οποίο δεν έχει ξεπεράσει.

Ο Αμερικανός γκαρντ μετά από δύο και πλέον χρόνια μεγάλης προσφοράς στην ομάδα αποχαιρέτησε το σύλλογο στέλνοντας ένα μήνυμα αγάπης στους φίλους του Ολυμπιακού και τονίζοντας πως θα θυμάται για πάντα όσα έζησε μαζί τους, ξεχωρίζοντας τις δύο Ευρωλίγκες.

«Ευχαριστώ πολύ για όλη την αγάπη που πήρα από τους φιλάθλους. Ειλικρινά σημαίνει πολλά για μένα και πάντα θα έχω στην καρδιά μου τις υπέροχες στιγμές στην Ελλάδα. Οι δύο συνεχείς τίτλοι στην Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό θα είναι οι δύο αγαπημένες στιγμές στο βιβλίο μου. Μακάρι να μπορούσα να απαντήσω σε κάθε μήνυμα που έλαβα, αλλά να ξέρετε πως τα διάβασα όλα και δεν παρέλειψα κανένα», ανέφερε ο Λο.







Πηγή: sport-fm.gr

Δύο και φύγαμε...!!

... Όχι για τελικό, αλλά για προημιτελικά του Μουντιάλ! Τα 6/8 του... παζλ έχουν συμπληρωθεί και απομένουν οι τελευταίες πινελιές κατά τη διάρκεια της Τρίτης. Όλο το πρόγραμμα και αποτελέσματα.

Δύο και φύγαμε...
Η Ευρώπη... αντεπιτίθεται! Με τις Γαλλία και Γερμανία να επιβεβαιώνουν -δύσκολα- το τίτλο του φαβορί και να επικρατούν των Νιγηρία και Αλγερία αντίστοιχα, φτάσαμε στις έξι γνωστές ομάδες των προημιτελικών του Μουντιάλ.

Και μέσα στην Τρίτη απ' τα ζευγάρια ανάμεσα σε Αργεντινή-Ελβετία και Βέλγιο-ΗΠΑ θα προκύψουν οι δύο τελευταίες εθνικές για να συμπληρωθεί το... παζλ. Κι αφού κάνουμε ένα διήμερο μπρέικ (δεν υπάρχουν αγώνες Τετάρτη και Πέμπτη), θα χωθούμε με τα μούτρα στα... καλά!

Τα ζευγάρια των «16»:

Βραζιλία – Χιλή 3-2 πέναλτι (1-1 κ.α.)

Κολομβία – Ουρουγουάη 2-0

Ολλανδία – Μεξικό 2-1

Κόστα Ρίκα – Ελλάδα 5-3 πέναλτι (1-1 κ.α.)

Γαλλία – Νιγηρία 2-0

Γερμανία – Αλγερία 2-1 παράταση (0-0 κ.α.)

Αργεντινή – Ελβετία (01/7, 19:00)

Βέλγιο – ΗΠΑ (01/7, 23:00)

Τα ζευγάρια στα προημιτελικά:

Βραζιλία – Κολομβία (04/7, 23:00)

Γαλλία – Γερμανία (04/7, 19:00)

Ολλανδία – Κόστα Ρίκα (05/7, 19:00)

Αργεντινή ή Ελβετία – Βέλγιο ή ΗΠΑ (05/7, 23:00)

Στα ημιτελικά (08/7 και 09/7, 23:00) θα διασταυρώσουν οι νικητές των δύο πρώτων και δύο τελευταίων ζευγαριών, προτού οι θριαμβευτές αυτών παλέψουν για την κούπα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις 13 Ιουλίου (22:00) στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.Πηγή: sport-fm.gr

Η μεγαλύτερη στιγμή μέχρι την επόμενη!! (ΒΙΝΤΕΟ)

"Σκυλίσια Μέρα" με τη μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Μέχρι την επόμενη!



Ήταν 1 Ιουλίου 2004 όταν η Εθνική Ελλάδας αντιμετώπιζε στα ημιτελικά του Euro την Τσεχία. Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός και κρίθηκε στην παράταση με το γκολ του Δέλλα.
Ένα γκολ μοναδικό που έβγαλε όλη την Ελλάδα στους δρόμους, αφού αυτή ήταν η μεγαλύτερη στιγμή όλων. Μέχρι την επόμενη, όπως έλεγε και ο μεγάλος Γκάλης!
Λίγα 24ωρα μετά ακολουθούσε ο θρυλικός πια τελικός με την Πορτογαλία και η κούπα θα ταξίδευε προς τα μέρη μας.
Στον ημιτελικό με την Τσεχία η Εθνική αγωνίστηκε με τους Νικοπολίδη, Σεϊταρίδη, Δέλλα, Μπασινά, Ζαγοράκη, Χαριστέα, Φύσσα, Βρύζα, Καψή, Καραγκούνη και Κατσουράνη. Αλλαγή μπήκαν οι Γιαννακόπουλος, Τσιάρτας.
Η Τσεχία είχε μεγάλα ονόματα όπως ο Νέτβεντ που βγήκε με αλλαγή λόγω τραυματισμού, ο Μπάρος, ο Κόλερ, ο Πομπόρσκι, ο Ροσίτσκι κ.ά.


Πηγή: sportdog.gr

Και στην… παράταση κερδίζουν οι Γερμανοί!!

Για το τέλος των αγώνων το ξέραμε. Για τα πέναλτι επίσης. Απόψε… μάθαμε πως οι Γερμανοί κερδίζουν ΚΑΙ στην παράταση, όπως έκαναν κόντρα στην Αλγερία (2-1), πανηγυρίζοντας την είσοδό τους στους «8»!

Και στην… παράταση κερδίζουν οι Γερμανοί!
Ακόμα μια εκδοχή του πόσο «εφτάψυχη» είναι στα δύσκολα μας έδωσε η Γερμανία!

Ό,τι κάνουν εδώ και χρόνια στο τέλος των αγώνων ή στα πέναλτι, έκαναν και φέτος τα «πάντσερ» κόντρα στην Αλγερία, αλλά στην παράταση!

Διότι μπορεί να αγχώθηκαν, μπορεί να μην εντυπωσίασαν αλλά τα δύο τέρματα των Σίρλε και Εζίλ στον έξτρα χρόνο, κατάφεραν να οδηγήσουν την ομάδα του Λεβ για όγδοη σερί φορά σε προημιτελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου με το τελικό 2-1, αφού το γκολ του Τζαμπού στις καθυστερήσεις δεν ήταν αρκετό.

Και την ώρα λοιπόν που οι Γερμανοί έκλεισαν ευρωπαϊκό ραντεβού με την Γαλλία για μια θέση στην τετράδα (Παρασκευή 4/7), οι Αλγερινοί επιστρέφουν… σπίτι, έχοντας ήδη κάνει την υπέρβασή τους (παρθενική πρόκριση στους «16») και περιμένοντας μια άλλη ευκαιρία για να πάρουν την «εκδίκησή» τους για την… ντροπή του Χιχόν.

Το ματς:

Στα… χαρτιά οι ρόλοι ήταν μοιρασμένοι. Στο γήπεδο όμως συνέβαινε το αντίθετο. Διότι η εξαιρετική Αλγερία μόνο ως αουτσάιντερ δεν αγωνιζόταν. Ίσα-ίσα που είχε υπνωτίσει για τα καλά την (μέτρια) Γερμανία που δεν έβρισκε για κανένα λόγο χώρους κι αν οι Αφρικανοί ήταν πιο «δυνατοί» στην τελική τους προσπάθεια (με Σλιμανί και Γκουλάμ) ενδεχομένως να είχαμε νωρίς-νωρίς… δράματα.

Η διπλή ζώνη άμυνας που εφάρμοζε η Χαλίλχοτζιτς δεν άφηνε κανένα περιθώριο. Με τον Κρόος να το παλεύει σχεδόν μόνος, τον Εζίλ να είναι… εκτός τόπου και χρόνου και τον Μίλερ να είναι «μπλεγμένος» στην επίθεση, δεν υπήρχε… γιατρεία. Κι όσο ο χρόνος περνούσε, όλο και δυσκόλευαν περισσότερο τα πράγματα, με τους Σουντανί και Σλιμανί απ’ την άλλη να μην επιτρέπουν στους αμυντικούς των «πάντσερ» να ηρεμήσουν. Κι αν δεν ήταν ο Νόιερ να παίζει… λίμπερο, ποιος ξέρει τι θα συνέβαινε σε ορισμένες απόπειρες; Θα μπορούσαν, βέβαια, αν και «χλωμοί» να προηγηθούν οι Γερμανοί, αλλά ο Μπολί είπε «όχι» σε Κρόος και Γκέτσε, αφήνοντάς τους με την… όρεξη!

Έλειπε το… κάτι απ’ την Γερμανία. Κι αυτό το «κάτι» κλήθηκε να το προσφέρει ο Σίρλε. Και είναι αλήθεια πως το έδωσε με την είσοδό του, με την εθνική του να ‘χει κλείσει την Αλγερία στα καρέ της, να πιέζει, αλλά τον γκολκίπερ της να είναι πραγματικά απροσπέλαστος (σε βολίδα του Λαμ). Κι αφού πέρασε μια ώρα αγώνα, ο ρυθμός «πάγωσε». Ή για να είμαστε δίκαιοι, τον πάγωσαν οι Αλγερινοί με το στυλ παιχνιδιού τους, με τον Λεβ να ψάχνεται στον πάγκο, αλλά να μην μπορεί να κάνει και πολλά (μετά την αναγκαστική αλλαγή του Μουστάφι).

Προφανώς, οι Γερμανοί δεν ήθελαν να πάνε σε παράταση. Έπρεπε να κάνουν μια τελευταία προσπάθεια για το «χρυσό» γκολ. Αλλά ο Κλόζε έμενε στον πάγκο και έπρεπε οι άλλοι να βγάλουν το… φίδι απ’ την τρύπα. Και στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες του Λεβ δημιούργησαν μια τρομερή «πολιορκία», με τους Σβαϊνστάιγκερ και Μίλερ να χάνουν τα… άχαστα, τον Μπολί να κατεβάζει ρολά και την παράταση να γίνεται αναπόφευκτη εξέλιξη του αγώνα για να καθορίσει ενδεχομένως τον θριαμβευτή.

Και με το… καλημέρα, ο άνθρωπος που στο δεύτερο μέρος είχε αλλάξει την εικόνα της Γερμανίας, ο Σίρλε φρόντισε να δώσει ακόμα σπουδαιότερο λόγο για να αποθεωθεί απ’ τους συμπατριώτες του. Γιατί με ένα τακουνάκι -που ίσως και να μην ήθελε- έβαλε μπροστά την ομάδα του και όλα έδειξαν να παίρνουν το… δρόμο τους. Οι Αλγερινοί δεν το έβαλαν κάτω, ήθελαν να φέρουν τα πάνω-κάτω, αλλά μάλλον είχαν μείνει από δυνάμεις. Και την ώρα που ο Μοστεφά έχανε την… μοναδική ευκαιρία των Αφρικανών για… ζωή, ήρθε ο Εζιλ να «εκτελέσει» με... ριμπάουντ και να τελειώσει (στο 119’) την υπόθεση, αφού το γκολ του Τζαμπού το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να διαμορφώσει το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γερμανία (Λεβ): Νόιερ, Λαμ, Μερτεζάκερ, Μπόατενγκ, Χέβεντες, Μουστάφι (70’ Κεντίρα), Σβαϊνστάιγκερ (109’ Κράμερ), Εζίλ, Κρόος, Γκέτσε (46’ Σίρλε), Μίλερ

Αλγερία (Χαλίλχοτζιτς): Εμπολί, Χαλίς (97’ Μπουγκέρα), Μπεκαλέμ, Μαντί, Γκουλάμ, Μοστεφά, Φεγκουλί, Λακέν, Ταϊντέρ (78’ Μπραχίμι), Σουντανί (100’ Τζαμπού), Σλιμανί Πηγή: sport-fm.gr

«Μας γεμίσατε υπερηφάνεια»

Βαθιά υπόκλιση στην Εθνική ομάδα για την παρουσία της στο Μουντιάλ έκανε ο ΠΣΑΠ. Με ανακοίνωσή του, συνεχάρη από καρδιάς τους παίκτες, ευχαρίστησε τον Σάντος και αποθέωσε τον Γιώργο Καραγκούνη.

«Μας γεμίσατε υπερηφάνεια»
Την περηφάνια του για την παρουσία και τα επιτεύγματα της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο εξέφρασε ο ΠΣΑΠ.

Σε ανακοίνωσή του το όργανο των ποδοσφαιριστών έδωσε θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα για «τον τίμιο και ηρωικό αγώνα της», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Κι αφού ευχαρίστησε τους Φερνάντο Σάντος και Γιώργο Καραγκούνη, αναφέρθηκε ειδικά στον αρχηγό, χαρακτηρίζοντάς τον σύμβολο και πηγή έμπνευσης για τους νεότερους.


Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η Διοίκηση και τα μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών συγχαίρουν θερμά την Εθνική μας ομάδα για την παρουσία της στο Κύπελλο της Βραζιλίας όπου άξιζε ακόμα περισσότερα, αλλά, παρά τον αποκλεισμό της από την προημιτελική φάση, μας γέμισε όλους με υπερηφάνεια για τον τίμιο και ηρωικό αγώνα της.

Σας καμαρώνουμε συνάδελφοι και φίλοι, γιατί σταθήκατε όρθιοι σε αντίξοες συνθήκες και σε μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου, με πάθος, πείσμα, πίστη στις δυνατότητες σας, αγάπη μα και λατρεία για τη φανέλα με το εθνόσημο.
Τα δάκρυα που κύλησαν από τα δικά σας όπως και από τα δικά μας μάτια, είναι δάκρυα τιμής, αξιοπρέπειας, γενναίου αγώνα.

Ψηλά το κεφάλι. Χάθηκε μία ευκαιρία, όμως, αυτό είναι το ποδόσφαιρο, για αυτό είναι το κορυφαίο και δημοφιλέστερο άθλημα.

Σταθήκατε θαυμάσια στα γήπεδα της Βραζιλίας, παίξατε ο ένας για τον άλλον και όλοι για το σύνολο, την ΟΜΑΔΑ.

Αγωνισθήκατε μέχρι το τέλος, αλλά, στο ποδόσφαιρο, σε τέτοιες αναμετρήσεις, ένας προχωρά και ο άλλος επιστρέφει σπίτι.

Εσείς, όμως, πρέπει να αισθάνεστε ότι ένα ολόκληρο έθνος σας τιμά, αναγνωρίζει ότι πολεμήσατε μέχρι το τέλος, πως κάνατε ότι μπορούσατε καλύτερο ώστε να προκριθείτε και να γράψετε και πάλι ιστορία.

Η αυλαία πέφτει για την Εθνική μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, αλλά, με δυνατό χειροκρότημα για τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή της Εθνικής μας ομάδας.

Η συνέχεια θα είναι λαμπρή για την γεμάτη από ταλέντο και αξίες Εθνική Ελλάδος, έστω χωρίς τον προπονητή και τον αρχηγό της.

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Φερνάντο Σάντος και στον Γιώργο Καραγκούνη.
Και ειδικά στον Γιώργο, δύο λόγια από καρδιάς, για τον συνάδελφο και φίλο μας.
Γιώργο, αυτά που πέτυχες στην καριέρα σου με την Εθνική μας ομάδα, θα περάσουν χρόνια και ακόμα θα τα ονειρεύονται πολλοί.

Έδειξες τον δρόμο με την αφοσίωση σου και να είσαι σίγουρος ότι θα σε ακολουθήσουν όλοι εκείνοι οι οποίοι εμπνέονται από την ειλικρινή αγάπη σου στην Εθνική Ελλάδος και στο ποδόσφαιρο.

Τελείωσες αλλά δε θα φύγεις ποτέ από την Εθνική. Γιατί εσύ ως σύμβολο και ως ηγέτης, πάντα θα είσαι εδώ, οδηγός για όλους μας και ειδικά για όλους όσοι ακολουθούν.

Είναι προνόμιο να είμαστε συνάδελφοι σου, Γιώργο Καραγκούνη»
.

«Πρώτη» με νέους!!

Έφτασε η ώρα να ξεκινήσουν τη Δευτέρα την προετοιμασία τους οι παίκτες του Λεβαδειακού για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

«Πρώτη» με νέους
Ο Σάββας Παντελίδης και οι συνεργάτες του στο τεχνικό τιμ αφιέρωσαν το πρόγραμμα της πρεμιέρας σε τρέξιμο, ασκήσεις φυσικής κατάστασης και ασκήσεις τεχνικής.

Για πρώτη φορά με τους «πράσινους» γυμνάστηκαν και οι Ρούμπεν Γκόμεζ και Θόδωρος Μοσχονάς.

Τρίτη και Τετάρτη, οι παίκτες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ και θα περάσουν από τις καθιερωμένες εργομετρικές εξετάσεις. Πηγή: sport-fm.gr

Πανηγυρικό ξεκίνημα!!

Κάτω από τις ιδανικότερες συνθήκες ξεκίνησε τη Δευτέρα η προετοιμασία του Ατρομήτου για τη νέα αγωνιστική περίοδο μέσα σε πανηγυρικό κλίμα από τους οπαδούς που έδωσαν το «παρών».

Πανηγυρικό ξεκίνημα
Εντυπωσιακή υποδοχή μόλις οι παίκτες εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Περιστερίου επεφύλαξαν οι Fentagin, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να τραγουδούν ακόμη και όταν γινόταν ο αγιασμός.

Στο άκουσμα του ονόματος κάθε ποδοσφαιριστή, του τεχνικού επιτελείου, του προπονητή Γιώργου Παράσχου και του προέδρου Γιώργου Σπανού υπήρχαν χειροκροτήματα από τους παρευρισκόμενους φιλάθλους, ενώ αποθεώθηκαν όλοι οι παίκτες και, κυρίως, οι νέοι, όπως και αυτοί από τις υποδομές που «ανέβηκαν» στην πρώτη ομάδα.

Τις ευχές του στους φιλάθλους έστειλε ο πρόεδρος της ΠΑΕ. «Θέλουμε και φέτος να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα σας κάνει πάλι υπερήφανους και θα ‘ματώνει’ μέσα στο γήπεδο. Έχουν δημιουργηθεί όλες οι προϋποθέσεις, ώστε ο Ατρόμητος να κοιτάζει στα μάτια όλους τους αντιπάλους και να συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ομάδες της χώρας. Σας θέλουμε δίπλα μας και σας υποσχόμαστε ότι θα σας δώσουμε χαρές». Πηγή: sport-fm.gr

«Πρώτη» με αισιοδοξία!!

Υπό την παρουσία 500 οπαδών του Πανιωνίου ξεκίνησε τη Δευτέρα η προετοιμασία του Πανιωνίου για τη νέα αγωνιστική περίοδο στη Νέα Σμύρνη.

«Πρώτη» με αισιοδοξία
Πριν από όλα, έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός, ώστε να έχουν οι «κυανέρυθροι» μια καλή χρονιά.

Ο προπονητής Δημήτρης Τερεζόπουλος τόνισε πως: «Αρχικά, θέλω να ευχηθώ σε όλη την οικογένεια του Πανιωνίου υγεία και να έχουμε μία χρονιά επιτυχημένη, γιατί θα είναι πάρα πολύ δύσκολη με βάση τα προβλήματα που υπάρχουν. Σαν άνθρωπος, όμως, είμαι αισιόδοξος και ελπίζω και πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε καλά και στο τέλος θα χαμογελάμε, γιατί η ομάδα θα έχει πετύχει τον στόχο της. Είμαι αισιόδοξος. Θεωρώ ότι και άλλες ομάδες έχουν προβλήματα. Ο Πανιώνιος είναι πολύ μεγάλη ομάδα, με ‘βαριά’ φανέλα και, με βάση αυτό, αλλά και την δουλειά που θα γίνει, νομίζω πως στο τέλος όλα θα πάνε καλά».

Ο Αμίρης Κούρντι τόνισε πως: «Καλή χρονιά σε όλους. Ξεκινάμε φέτος μία πολύ δύσκολη χρονιά, ίσως δυσκολότερη και από την περυσινή. Εγώ είμαι αισιόδοξος πως θα πάνε καλά τα πράγματα. Να έχουμε όλοι την υγεία μας και όλα τα άλλα θα έρθουν. Ο Πανιώνιος έχει μάθει στα δύσκολα και πιστεύω ότι και φέτος θα ανταπεξέλθουμε έτσι όπως πρέπει.

Σίγουρα, είναι δύσκολες οι καταστάσεις στην ομάδα. Γι’ αυτό, όμως, είμαστε εμείς εδώ, για να λύσουμε τα προβλήματα μαζί με τους προπονητές και όλο το τιμ της ομάδας. Είναι οριστικό ότι συνεχίζω και φέτος στον Πανιώνιο».

Τέλος, ο Παύλος Μητρόπουλος επισήμανε πως: «Τα τελευταία χρόνια είδαμε ότι στον σύλλογο υπήρχαν διοικητικά προβλήματα, αλλά πιστεύω η τωρινή διοίκηση κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Ήταν ο τρόπος που με προσέγγισαν, με έδειξαν ότι με ήθελαν και γι' αυτό έμεινα». Πηγή: sport-fm.gr

Τριάδα για Τσεντεβίτα!

Ενισχύθηκε σημαντικά η Τσεντεβίτα τη Δευτέρα στην προσπάθεια της να διακριθεί στην ερχόμενη Ευρωλίγκα.

Τριάδα για Τσεντεβίτα
Οι πρωταθλητές Κροατίας συμφώνησαν με τους διεθνείς Κροάτες Μάριο Ντέλας και Φραν Πίλεπιτς, που βρίσκονται στην προεπιλογή των «χβράτσκι» για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

Οι προαναφερόμενοι αγωνίζονταν στην ACB τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και συμφώνησαν για τον επόμενο χρόνο.

Η Τσεντεβίτα συμφώνησε και για την ανανέωση του συμβολαίου του Μαρκ Τόμας, επίσης, για ένα χρόνο. Πηγή: sport-fm.gr

Είσαι... αλλού ρε, Τζόκοβιτς!! (video)

«Εξωγήινος»; Εξωπραγματικός; Άνθρωπος-λάστιχο; Μάγος; Όλα αυτά και τα παρεμφερή «επίθετα» επιβεβαιώνονται στον ασύλληπτο πόντο -και σε match point- που έβγαλε με επιστροφή ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Είσαι... αλλού ρε, Τζόκοβιτς (video)
Κάθε τόσο λέμε, «δεν γίνεται να το ‘δαμε κι αυτό». Σε φάσεις που πραγματικά μοιάζουν εκτός πραγματικότητας. Αλλά, πώς τα φέρνει ο αθλητισμός και για κάθε μία τέτοια στιγμή, θα υπάρξει μια ακόμα «μεγαλύτερη» που θα μας αφήσει με το στόμα ανοιχτό;

Και στο τένις είναι μετρημένοι στα δάχτυλα αυτοί που μπορούν να σε οδηγήσουν σε τέτοια έκσταση. Ένας εξ’ αυτών ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο άνθρωπος-λάστιχο όπως έχει χαρακτηριστεί. Ο άνθρωπος που δεν αφήνει ποτέ μια μπαλιά να πάει χαμένη. ΠΟΤΕ.

Και δεν θα μπορούσε να αναιρέσει τον «κανόνα» όταν παλεύει για την οκτάδα του Wimbledon. Όταν έχει match point, έστω κι αν σέρβιρε ο αντίπαλός του (ο Τσονγκά). Γιατί με μια ασύλληπτη επιστροφή -απ’ τις καλύτερες γενικά-, πήρε τον αγώνα, έδειξε κι ο ίδιος να αποθεώνει τον εαυτό του για τον απίθανο πόντο που έβγαλε κι ανάγκασε άπαντες στο Λονδίνο να του υποκλιθούν (ξανά).


Πηγή: sport-fm.gr

Παραμένει Στρασμπούρ ο Ντιότ!!

Στη Στρασμπούρ θα παραμείνει και τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Αντουάν Ντιότ, όπως γνωστοποίησε η γαλλική ομάδα τη Δευτέρα.

Παραμένει Στρασμπούρ ο Ντιότ
Ο διεθνής Γάλλος φόργουορντ δεν έκανε χρήση του opt out που είχε στο συμβόλαιό του και ουσιαστικά ανανέωσε για τον επόμενο χρόνο με τους δευτεραθλητές της LNB. Πηγή: sport-fm.gr

Την… Ελλαδίτσα να την ξεχάσετε!!

Κάποτε φοβόμασταν τα θηρία. Τα βλέπαμε με δέος. Τώρα όμως πολλά απ’ αυτά βλέπουν… την πλάτη μας! Ο Γιώργος Μαζιάς αποδεικνύει στο sport-fm.gr πώς η Εθνική έχει ξεπεράσει μεγάλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις

Την… Ελλαδίτσα να την ξεχάσετε!
Μια ονειρεμένη δεκαετία. 2004-2014. Άλλαξαν τα πάντα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η εθνική καθιερώθηκε στην κορυφή. Δεν είναι υπερβολή. Ελάχιστοι είναι καλύτεροί μας αυτά τα χρόνια. Η Ευρώπη μετράει 53 ομοσπονδίες. Η Ελλάδα είναι σίγουρα στο Τοπ-5 από το 2004 μέχρι σήμερα. Μετρήστε:

Το 2004 πρωταθλήτρια Ευρώπης, το 2008 στα τελικά του Euro, το 2010 στα τελικά του Μουντιάλ, το 2012 στους «8» του Euro και φέτος, το 2014, στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το sport-fm.gr έψαξε και βρήκε τι έχει κάνει κάθε μια από τις 53 της Ευρώπης αυτή τη δεκαετία. Την Ελλάδα σε επιτεύγματα, παρουσίες και διακρίσεις λίγες την ξεπερνούν. Η Ισπανία των τριών τίτλων την τετραετία 2008-12, η Ολλανδία, η Γερμανία, η Ιταλία και ίσως η Γαλλία.

Στα ίσια και κάτι παραπάνω είμαστε με τους Πορτογάλους. Η Αγγλία μας βλέπει από μακριά. Σας παραθέτουμε τι έκανε κάθε χώρα σε Μουντιάλ και Πανευρωπαϊκό από το 2004 ως σήμερα και θα καταλάβετε τι πέτυχε η «γαλανόλευκη» όλα αυτά τα χρόνια:

Ισπανία: Πρωταθλήτρια Κόσμου το 2010. Πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2008 και το 2012.
Ολλανδία: Φιναλίστ το 2010. Ήδη στους «8» φέτος. Ημιτελικά το 2004, προημιτελικά το 2008 και στον όμιλο το 2012 στο Euro.
Γερμανία: Φιναλίστ το 2002, τρίτη το 2006 και το 2010. Σε εξέλιξη το φετινό. Σε Euro ημιτελικά το 2012, φιναλίστ το 2008.
Ιταλία: Πρωταθλήτρια Κόσμου το 2006. Φιναλίστ στο Euro του 2012.
Γαλλία: Φιναλίστ το 2006. Προημιτελικά σε Euro το 2004 και το 2012.

Όλους αυτούς τους έχουμε από κάτω:

Πορτογαλία: Στα τέσσερα Μουντιάλ από το 2002, έφτασε στους «4» το 2006. Φιναλίστ το
2004, ημιφιναλίστ το 2012, προημιτελικά το 2008.
Αγγλία: Από τα τέσσερα τελευταία Μουντιάλ μόνο το 2002 πήγε στους «8». Το 2004 και το 2012 στους «8» του Euro. Απούσα το 2008.
Κροατία: Φέτος και το 2006 στο Μουντιάλ. Στα τρία τελευταία Euro. Στους «8» το 2008.
Νορβηγία: Από το 1998 χωρίς Μουντιάλ. Από το 2000 δίχως Euro.

Ρωσία: Φέτος, στα τελικά του Μουντιάλ. Στα τρία τελευταία Euro, ημιφιναλίστ το 2008.
Σουηδία: Από το 2006 χωρίς Μουντιάλ. Τέσσερις σερί παρουσίες σε όμιλο Euro (2000-2012)
Δανία: Το 2010 σε όμιλο του Μουντιάλ. Προημιτελικά Euro το 2004, στους ομίλους το 2012.
Σλοβενία: Το 2010 σε Μουντιάλ. Το 2000 σε Πανευρωπαϊκό.
Τουρκία: Tρίτη στο Μουντιάλ του 2002. Ημιτελικά στο Euro του 2008.
Σερβία: Το 2006 και το 2010 στα τελικά του Μουντιάλ. Το 2000 σε Euro.
Σλοβακία: Μια φορά το 2010 σε Μουντιάλ. Ποτέ σε Euro.
Ελβετία: Τρία σερί Μουντιάλ (2006-2014). Ένα Euro, το 2008, ως συνδιοργανωτές.
Ισραήλ: Mια φορά σε Μουντιάλ. Το 1970. Ποτέ σε Πανευρωπαϊκό.

ΕΪΡΕ: To 2002 σε τελικά Παγκοσμίου. Το 1988 σε Euro.
Βέλγιο: Επέστρεψαν σε Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά το 2002. Το 2000 ως διοργανωτές σε Euro.
Τσεχία: Το 2006 ήταν στο Μουντιάλ. Σερί Euro από το 1996. Τους αποκλείσαμε στους «4» το 2004.
Βοσνία: Φέτος, το 2014, για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση (Μουντιάλ).
Ουκρανία: To 2006 στους «8» του Μουντιάλ. Το 2012 στους ομίλους του Πανευρωπαϊκού.
Ουγγαρία: Από το 1986 χωρίς Μουντιάλ. Από το 1972 δίχως τελικά Euro.

Βουλγαρία: Χωρίς Παγκόσμιο Κύπελλο από το 1998. Το 2004 τελευταία παρουσία σε Euro.
Ρουμανία: Εκτός Μουντιάλ από το 1998. Το 2008 ήταν στα τελικά του Euro.
Σκωτία: Τελευταία φορά σε Μουντιάλ το 1998. Σε Euro το 1996
Β. Ιρλανδία: Τελευταία συμμετοχή σε Μουντιάλ το 19860. Ποτέ σε Euro.
Αυστρία: To 1998 τελευταία συμμετοχή σε Μουντιάλ. Μια φορά, ως διοργανωτές το 2008, σε Euro.
Πολωνία: To 2006 στο Μουντιάλ. Το 2008 και το 2012 (διοργανωτές) σε όμιλο του Euro.
Λεττονία: Μια φορά σε Euro (2004). Ποτέ σε Μουντιάλ.
Ουαλία: Μια φορά σε Μουντιάλ: Το 1958. Μια φορά σε μπαράζ του Euro: 1976.

Συνολικά 20 χώρες από την Ευρώπη, ΔΕΝ έχουν πάει ΠΟΤΕ σε μεγάλη διοργάνωση:
Γεωργία, Λιθουανία, Αλβανία, Αρμενία, Φινλανδία, Εσθονία, Κύπρος, Μολδαβία, ΦΥΡΟΜ, Αζερμπαϊτζάν, Ν. Φερόε, Λιχτενστάιν, Ισλανδία, Καζακστάν, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ανδόρρα, Σαν Μαρίνο, Λευκορωσία, Μαυροβούνιο. Πηγή: sport-fm.gr

«Όχι» της ΑΕΚ για Πλατέλλα!!

Κάτι παραπάνω από δελεαστική πρόταση για την πώληση του Βαγγέλη Πλατέλλα απέρριψε η ΑΕΚ. Όπως διαρρέεται από την «Ένωση», δόθηκε αρνητική απάντηση σε προσφορά ύψους 700.000 ευρώ από την Μπέρμιγχαμ.

«Όχι» της ΑΕΚ για Πλατέλλα
Μια σοβαρή απόδειξη της πρόθεσης να «χτίσει» ρόστερ πρωταθλητισμού έδωσε η ΑΕΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την «Ένωση», ο καλύτερος της παίκτης τη σεζόν που πέρασε, ο Βαγγέλης Πλατέλλας, προσέλκυσε μεγάλη πρόταση από την Μπέρμιγχαμ.

Πιο συγκεκριμένα οι Άγγλοι προσέφεραν 700.000 ευρώ για τον Έλληνα μεσοεπιθετικό, ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» (με εντολή του Δημήτρη Μελισσανίδη) αρνήθηκαν την παραχώρησή του.

Κάτι που έγινε φυσικά σε συνεννόηση και με την πλευρά του παίκτη, ο οποίος έχει συμβόλαιο ως το 2015, ενώ από πέρυσι έχει δείξει «ψημένος» στην προοπτική να πρωταγωνιστήσει στην ΑΕΚ που θα επανέλθει στους τίτλους. Πηγή: sport-fm.gr

Έτοιμοι για... ραντεβού Τζόκοβιτς και Μάρεϊ!!

Τζόκοβιτς και Μάρεϊ σημείωσαν άνετες νίκες στους «16» του Γουίμπλεντον και οδεύουν ολοταχώς για κόντρα στα ημιτελικά.

Έτοιμοι για... ραντεβού Τζόκοβιτς και Μάρεϊ
Πιο εύκολα από ό,τι αναμενόταν, ο Νόβακ Τζόκοβιτς τσέκαρε το εισιτήριο για τους «8» του Γουίμπλεντον. Ο Σέρβος τενίστας, νούμερο δύο στην παγκόσμια κατάταξη, επιβλήθηκε του Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά (Γαλλία, Νο 17) με 3-0 σετ, 6-3, 6-4 και 7-6. Στον επόμενο γύρο θα αναμετρηθεί με τον Μαρίν Τσίλιτς (Κροατία, Νο 29), που απέκλεισε με 3-0 τον Ζερεμί Σαρντί (Γαλλία, Νο 42).

Ο Άντι Μάρεϊ (Σκωτία, Νο 5) συνέχισε την υπεράσπιση του τίτλου του νικώντας στα προημιτελικά τον Κέβιν Άντερσον (Νότιος Αφρική, Νο 18) με 3-0, 6-4, 6-3 και 7-6. Αντίπαλός του θα είναι ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Βουλγαρία, Νο 13), που «καθάρισε» επίσης με 3-0 τον Λεονάρντο Μάγερ (Αργεντινή, Νο 64).

Εφόσον Τζόκοβιτς και Μάρεϊ επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά και νικήσουν στα προημιτελικά, θα τεθούν αντιμέτωποι στα ημιτελικά.

Στις γυναίκες ξεχώρισε ένα αποτέλεσμα: η Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα (Πολωνία, Νο 4) έπεσε θύμα έκπληξης από την Εκατερίνα Μακάροβα (Ρωσία, Νο 22) με 2-0, 6-3 και 6-0. Πηγή: sport-fm.gr

«Αντίο» με παράπονο από τον Ντε Βινσέντι!!

Πικρή γεύση άφησε στον Τόμας Ντε Βινσέντι η αποχώρησή του από τον ΑΠΟΕΛ. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός απάντησε στα όσα ακούστηκαν για την φυγή του και χαιρέτησε την οικογένεια της ομάδας.

«Αντίο» με παράπονο από τον Ντε Βινσέντι
Την «οικογένεια» του ΑΠΟΕΛ χαιρέτησε ο Τόμας Ντε Βινσέντι μέσω τοποθέτησής του στο twitter.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, που αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού τους τελευταίους έξι μήνες στον «θρύλο» από τον Ολυμπιακό, απάντησε στις αιχμές που άφησε μερίδα του κυπριακού Τύπου, που χαρακτήρισε τις απαιτήσεις του υπερβολικές. Παράλληλα, ευχαρίστησε τους οπαδούς τονίζοντας πως πρόθεσή ήταν να συνεχίσει τους νταμπλούχους και την επόμενη σεζόν.

«Νιώθω τόσο στεναχωρημένος που τελείωσα έτσι από τον ΑΠΟΕΛ, έπειτα από έξι επιτυχημένους και όμορφους μήνες. Μαθαίνω τα πάντα από το twitter και νιώθω πως δεν μου αξίζει. Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου και δεν θα σας ξεχάσω ποτέ. Πάντα ήθελα να μείνω στον ΑΠΟΕΛ και θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Ο λόγος που δεν συνεχίζω είναι επειδή οι δύο ομάδες δεν ήρθαν σε συμφωνία, αλλά και επίσης επειδή η πρόταση που μου έγινε δεν ήταν αποδεκτή. Σας ευχαριστώ για όλα όσο μου δώσατε.Και όταν λέω ευχαριστώ, το λέω σε όλη τη μεγάλη οικογένεια του ΑΠΟΕΛ», έγραψε χαρακτηριστικά. Πηγή: sport-fm.gr

Στις 21/8 συγκεντρώνεται ο Παναθηναϊκός!!

Από τις 21 Αυγούστου θα ξεκινήσει η… Οδύσσεια του Παναθηναϊκού ενόψει της σεζόν 2014/15. Σε τρία τουρνουά θα λάβουν μέρος οι «πράσινοι» ταξιδεύοντας σε Θεσσαλονίκη, Κάουνας και Μόσχα.

Στις 21/8 συγκεντρώνεται ο Παναθηναϊκός
Στις 21 Αυγούστου θα ξεκινήσει το «χτίσιμο» του νέου Παναθηναϊκού για τη σεζόν 2014/15 και παράλληλα η εποχή «Ντούσκο Ιβάνοβιτς». Το βασικό στάδιο της «πράσινης» προετοιμασίας θα πραγματοποιηθεί στο Καρπενήσι από τις 23/8 μέχρι τις 3/9 και στη συνέχεια, οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα ταξιδέψουν σε Θεσσαλονίκη, Κάουνας και Μόσχα, προκειμένου να πάρουν μέρος σε τουρνουά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού για τη σεζόν 2014/15:

«Στις 21/8 οι παίκτες του "τριφυλλιού" θα συγκεντρωθούν στο ΟΑΚΑ και ως τις 22/8 θα υποβληθούν στις καθιερωμένες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις.

Στις 23/8 η ομάδα θα αναχωρήσει για το Καρπενήσι, όπου και θα λάβει χώρα το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της μέχρι τις 3/9.

Επίσης, θα συμμετάσχει σε τρία τουρνουά. Συγκεκριμένα, στις 20 και 21/9 θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη και θα λάβει μέρος στο τουρνουά που διοργανώνει ο Άρης προς τιμήν του Νίκου Γκάλη.

Στις 27, 28 και 29/9 θα είναι στο Κάουνας προκειμένου να δώσει το "παρών" στο τουρνουά της Ζαλγκίρις για τον εορτασμό των 70 χρόνων από την ίδρυσή της.

Τέλος, στις 4 και 5/10 οι "πράσινοι" θα βρεθούν στη Μόσχα προκειμένου να συμμετάσχουν στο "Gomelsky Cup", το οποίο διοργανώνει κάθε χρόνο η ΤΣΣΚΑ
».

Έτσι είναι τα… θηρία;

«Ντου από Παντού» για τα ζόρια που τραβάνε οι ομάδες που έμοιαζαν σούπερ φαβορί στους ομίλους. Στην φάση των ομίλων κάποιες ομάδες πέταγαν και μοιάζανε με θηρία, όμως με το που αρχίσανε τα νοκ άουτ σα να φρακάρανε. Μπορεί, δηλαδή, να πήρανε τις προκρίσεις, αλλά αυτό έγινε με τα χίλια ζόρια.
Πελαγωμένη
Συγκεκριμένα, η Βραζιλία έπρεπε να φτάσει στα πέναλτι για να αποκλείσει την Χιλή, που ήταν σαφώς καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Αν άξιζε να περάσει μια ομάδα, δηλαδή, αυτή ήταν η Χιλή. Όχι η Βραζιλία που έμοιαζε πελαγωμένη.
Ο τσαμπουκάς
Η Βραζιλία προκρίθηκε, λοιπόν, αλλά της έσπασε για τα καλά ο τσαμπουκάς.
Τα πάνω – κάτω
Το άλλο θηρίο, η Ολλανδία, που τους έκανε όλους να παραμιλάνε στους ομίλους, είδε κι έπαθε για να περάσει το Μεξικό. Ήρθαν τα πάνω – κάτω, δηλαδή, για να γυρίσει το ματς από το 88.
Δεν ήταν καλή
Το Μεξικό ήταν καλύτερο κι αν ο διαιτητής δεν είχε δώσει το τραβηγμένο από τα μαλλιά πέναλτι στον Ρόμπεν στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, το ματς θα πήγαινε την παράταση. Ανεξάρτητα, όμως, από το αποτέλεσμα η Ολλανδία δεν ήταν καλή και σε τίποτα δεν θύμισε την ομαδάρα των ομίλων.
Λίγα πράγματα
Και είδα πριν λίγο και την Γαλλία που έβγαζε μάτια στον όμιλο. Η Νιγηρία μπορεί να μην έκανε σπουδαία πράγματα, αλλά κράταγε το μηδέν σχετικά άνετα. Ναι μεν η Γαλλία πέρασε δίκαια, λοιπόν, αλλά από μπάλα είδαμε ελάχιστα πράγματα. Καμία σχέση με τις εμφανίσεις που έκανε μέχρι πριν λίγες μέρες.
Από τι μέταλλο
Όταν, λοιπόν, αρχίζουν τα νοκ άουτ τα δεδομένα αλλάζουν. Εκεί δείχνει η κάθε ομάδα από τι μέταλλο είναι φτιαγμένη. Κατά τη γνώμη μου, έχουμε πολλά να δούμε ακόμα μέχρι τον τελικό. Πάρα πολλά…
Πηγή: sportdog.gr

Αποκάλυψη: Αυτό που εκνεύρισε τον Σάντος!!

Η εθνική κέρδισε τον κόσμο της σε αυτό το μουντιάλ. Αυτό βγάζει η σούμα. Ο Σάντος, όμως, στο δικό του υπολογισμό βγάζει αρνητικό πρόσημο. Γράφει ο αποδυτηριάκιας Ο Πορτογάλος αλλοιώς τα είχε υπολογίσει. Στο μυαλό του είχε φτιάξει άλλα σενάρια. Έβλεπε πολύ μακρύτερα και έδειξε αδυναμία να διαχειριστεί τα άμεσα. Πολύ εκνευρισμένος, εκτός από τη μόνιμη θλίψη του, δεν μπόρεσε να βγάλει από το κεφάλι του το επόμενο βήμα και άφησε μετέωρο το χθεσινό.
Οι δυο πρώτες αλλαγές του ήταν του πανικού. Γέμισε την περιοχή των Κοσταρικανών με δυο επιπλέον φορ που η κατάσταση τους δεν θα τους επέτρεπε να παίξουν ούτε σε συλλογικό επίπεδο, στο πρωτάθλημά τους, όχι στην παγκόσμια σκηνή του ποδοσφαίρου. Δεν μιλάω για ανίκανους παίκτες, Μήτρογλου και Γκέκα, αλλά ντεφορμέ και ανέτοιμους.
Το λογικό για τον Σάντος θα ήταν να φροντίσει με τις αλλαγές του, για την καλύτερη κυκλοφορία της μπάλλας. Στην κλειστή άμυνα από ταλαιπωρημένους αντιπάλους που στέκονται ο ένας δίπλα στον άλλον για να μην καταρρεύσουν δεν κάνεις αυτά τα πράγματα.
Βασική αρχή σε όλους τους τομείς: Προτιμάς να ενισχύσεις το δυνατό σου σημείο όταν έχεις την πρωτοβουλία. Δηλαδή; Στην προκειμένη περίπτωση δώσε υποστήριξη στον Λάζαρο και τον Χολέμπας.
Δεν τα ήξερε όλα αυτά ο Σάντος; Ασφαλώς, ναι. Δεν είναι χθεσινός. Δεν μπόρεσε, όμως, να τα διαχειριστεί γιατί μετά την πρόκριση απέναντι στην Ακτή, το μυαλό του έτρεξε πολύ μπροστά. Άρχισε να ονειρεύεται ότι μπορεί να γίνει Ρεχάγκελ στη θέση του Ρεχάγκελ. Έβλεπε μια μεγάλη επιτυχία και παραμονή στην εθνική με ηγεμονικό συμβόλαιο. Όπως στο λέω. Καταστάσεις που του καρφώθηκαν στο μυαλό στο ξαφνικό, χωρίς να τις έχει δουλέψει στο γήπεδο.
Εξ ανάγκης εμφανίστηκαν σα μαθητευόμενοι μάγοι σε τελική φάση μουντιάλ παίκτες που θα έπρεπε να είχαν ευκαιρίες στα προκριματικά. Ηλπιζε ότι ο θεός της μπάλλας θα του κάνει το χατίρι να παραβλέψει τη σοβαρή παράλειψή του. Έπεσε στην παγίδα που ο ίδιος είχε ρίξει την ομάδα όλο τον προηγούμενο καιρό. Ας αρκεστεί, λοιπόν, στα συγκινητικά αντίο που προφέρουν οι διάφοροι χειροκροτητές. Είπαμε. Η σούμα έβγαλε αρνητικό πρόσημο για τον ίδιο.

ΣΤΗΜΕΝΗ Η ΑΠΟΒΟΛΗ του Σάντος, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

“Δεν κατάλαβα γιατί με απέβαλε!” είπε κατάπληκτος ο Φερνάντο Σάντος για την απόφαση του διαιτητή να δείξει κόκκινη κάρτα στον Πορτογάλο καντηλανάφτη. “Δεν έκανα τίποτα” διαμαρτυρότανε η Μάρθα Βούρτση του μουντιάλ. “Απλά μπήκα στον αγωνιστικό χώρο, όπως έκανε και ο προπονητής της Κόστα Ρίκα, για να μιλήσω στους παίκτες μου”.
Κάνει πως δεν καταλαβαίνει ο Σάντος. Κι εγώ να ήμουν ο διαιτητής θα τον έδιωχνα . Μόνο που εγώ θα τον απέβαλα πολύ ενωρίτερα. Δεν θα περίμενα το τέλος και της παράτασης.
Αδικαιολόγητος ο προπονητής της εθνικής ομάδος και γιατί υποχρεώσε τον Αυστραλό να τον αποβάλλει και γιατί σε στιγμές που όφειλε να συνεργαστεί με τους παίκτες του, εν όψει της διαδικασίας των πέναλτυ, αυτός βρέθηκε εκτός εαυτού. Ο απαράδεκτος.
Δόθηκε εντολή από τον πρόεδρο της ΦΙΦΑ Μπλάτερ στον διαιτητή, αποκαλύπτει ο αποδυτηριάκιας. “Δεν ξέρω τι θα κάνεις, βρες μια ευκαιρία να διώξεις από τις... κάμερες τον Σάντος! Θέλουμε χαρούμενα πρόσωπα, όχι τεθλιμένες χήρες και ορφανά. Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο να βλέπει μια φάτσα ανθρώπου καταδυστυχισμένου, πολυβασανισμένου. Τι πράμα είναι αυτό! Σα να τον βρήκαν όλες οι τραγωδίες του κόσμου, τυραννισμένος, ένας χοντροζοχάδας. Μία όρθια αντιπαθέστατη μανούρα στον πάγκο. Απέβαλλέτονα!”.


Πηγή: sportdog.gr

Κι όμως έπρεπε να το περιμένουμε!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος υποστηρίζει στο blog του στο gazzetta ότι δυστυχώς αυτό που έγινε με την εθνική ήταν κάτι που έπρεπε να το αναμένουμε…
Πραγματικά ήταν συγκλονιστική η προσπάθεια της εθνικής μας ομάδας στο Παγκόσμιο κύπελλο. Κι αυτό μας έχει μείνει, τουλάχιστον τώρα που είναι ακόμη ζεστό το πράγμα, κι είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Γιατί τα παιδιά φάνηκαν να φτάνουν στο όριο των δυνατοτήτων τους, αποδεικνύοντας μάλιστα μέσα στο γήπεδο ότι αυτά τα όρια δεν είναι καθόλου μικρά.
Ωστόσο, όσο περνάει ο καιρός, ολοένα και περισσότερο θα σκεφτόμαστε το απλό, «πότε θα μας ξαναδοθεί η ευκαιρία να φτάσουμε στους 8 ενός Παγκοσμίου κυπέλλου»…Και μάλιστα πότε θα έχουμε την ευκαιρία να φτάσουμε στους 8, κερδίζοντας ένα αντίπαλο όπως η Κόστα Ρίκα, που κακά τα ψέματα ήταν στα μέτρα μας, τόσο αγωνιστικά, όσο και γενικότερα ως ποδοσφαιρική δύναμη. Κι έτσι θα στενοχωριόμαστε, που δεν κάναμε το βήμα παραπάνω, ενώ μπορούσαμε. Γιατί ήταν ξεκάθαρο ότι μπορούσαμε.
Όμως, από την άλλη, με λίγο πιο καθαρό μυαλό πρέπει να παραδεχθούμε κάτι: κατά βάθος έπρεπε να το περιμένουμε! Εννοώ τον αποκλεισμό υπό εξτρίμ συνθήκες όπως αυτές τις χθεσινές.
Κι έπρεπε να το περιμένουμε, γιατί πολύ απλά η εθνική μας όλα τα παιχνίδια της, τα πήγε στο πολύ εξτρίμ. Και όταν πας όλα τα παιχνίδια σου έτσι, δεν είναι δυνατόν να τα πάρεις όλα. Θα πρόκειται για θαύμα. Η ποδοσφαιρική λογική λέει πως κάπου θα την πατήσεις.
Με την Ιαπωνία παίζαμε με 10 παίκτες, σχεδόν επί μία ώρα, λόγω της αποβολής του Κατσουράνη, αλλά κρατήσαμε, ηρωϊκά στο φινάλε, το 0-0.
Με την Ακτή Ελεφαντόδοντος κερδίσαμε την πρόκριση με το πέναλτι στο 93’-και δεν ήταν κιόλας.
Τώρα με την Κόστα Ρίκα ισοφαρίσαμε στο 91’ κι ενώ οι αντίπαλοι έπαιξαν τελικά με 10 παίκτες, λόγω αποβολής, επί μία ώρα!
Όταν τα πας τα παιχνίδια τόσο οριακά και κρίνονται υπέρ σου στις καθυστερήσεις, δεν μπορείς να περιμένεις ότι θα σου πάνε όλα καλά ως το τέλος. Λογικό ήταν που χάσαμε στα πέναλτι, αφού δεν αξιοποιήσαμε το ψυχολογικό αβαντάζ του 1-1 στο 91’ και την αριθμητική υπεροχή. Δυστυχώς έτσι είναι.
Εγώ δεν έχω δει στο Μουντιάλ αυτό καμία άλλη εθνική ομάδα να πηγαίνει έτσι στο όριο όλα τα κρίσιμα παιχνίδια της. Εμείς το κάναμε σε όλα τα ματς. Δυστυχώς δεν ήταν δυνατόν να μας βγει σε όλα. Ακόμη και στα πέναλτι.
Παρεμπιπτόντως, η αλλαγή του Μανιάτη ήταν η πιο άστοχη κίνηση του Σάντος σε όλο το Μουντιάλ. Τον καλύτερό σου (και πιο τρεχαλατζή) παίκτη στη διοργάνωση, δεν τον αλλάζεις, την στιγμή μάλιστα που είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο της παράτασης...
Πηγή: gazzetta.gr

Η Εθνική κέρδισε φίλους!!

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει για το πως έζησε το ματς της Εθνικής απέναντι στην Κόστα Ρίκα.
Θα ήταν υποκριτικό να γράψω, ότι είμαι ο μεγαλύτερος φαν της Εθνικής. Βρέθηκα στο ΟΑΚΑ, και πανηγύρισα το γκολ πρόκρισης του Μαχλά, που μας έστειλε στο πρώτο Μουντιάλ, έβλεπα τα περισσότερα παιχνίδια της, χαιρόμουν σε επιτυχίες, αλλά μέχρι εκεί. Δεν στεναχωριόμουν στις αποτυχίες, ούτε τα έβαφα μαύρα.
Ίσως να μην τρελαινόμουν με το παιχνίδι που έπαιζε. Ίσως να είχα αρρωστημένη νοοτροπία, καθώς με ενδιέφερε να σκοράρει περισσότερο ο Αναστόπουλος από τον Σαραβάκο. Ίσως, ήμουν πιο μικρός και ανώριμος…
Χάρηκα στο έπος της Πορτογαλίας, αλλά δεν είχα τότε τον χρόνο να πανηγυρίσω και να βγω στους δρόμους. Έγραφα τα παιχνίδια της Εθνικής για το Sportime και φυσικά η πίεση ήταν τεράστια για να κλείσει η εφημερίδα. Οπότε, που χρόνος για χαβαλέ και σημαίες…
Αυτά παλιά. Το ματς με την Κόστα Ρίκα το έζησα από το πρώτο ως και το τελευταίο λεπτό. Έζησα την προσπάθεια των παικτών, την αγωνία του προπονητή και «έσκασα» στο χαμένο πέναλτι του Γκέκα. Ήταν μοναδική ευκαιρία για την χώρα μας, να προκριθεί στα προημιτελικά του Μουντιάλ. ΜΟΝΑΔΙΚΗ.
Σε όλους αξίζουν αμέτρητα μπράβο και αυτό που κατάφεραν οι μάγκες με τα μπλε, ήταν να κερδίσουν ακόμα περισσότερους φίλους. Ο υπογράφων σίγουρα είναι ένας από αυτούς. Που βλέπει πια την Εθνική με άλλο μάτι. Και ειλικρινά, δεν με χάλασε που έπαιξε ο Κατσουράνης (που στο διάστημα που αγωνίστηκε ήταν από τους καλύτερους), ούτε με νοιάζει αν μιλάει με τον Μανιάτη. Στην Εθνική είναι όλοι για έναν και ένας για όλους.
Και για να τα λέμε όλα, μετά τον αποκλεισμό, στεναχωρήθηκα και για το «αντίο» του Καραγκούνη. Ποιος να μου το έλεγε, ότι θα το έγραφα αυτό. Θα έβαζα στοίχημα το σπίτι μου και σήμερα θα έψαχνα να βρω μέρος να κοιμηθώ!
Πηγή: gazzetta.gr

Βασιλόπουλος, Τζιμπούρ και Μιλοβάνοβιτς!!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει στο blog του για τις ευθύνες του εν δυνάμει δημάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας και όσα αφορούν τα μεταγραφικά της ΑΕΚ...
Η κουβέντα γύρω απ' όσα συμβαίνουν στην Νέα Φιλαδέλφεια έχει φουντώσει για τα καλά... Από τις δημοτικές εκλογές, λίγο πριν για την ακρίβεια, έως και τούτες τις μέρες που διανύουμε ασχολούμαστε με το συγκεκριμένο θέμα και ταυτόχρονα ο κόσμος της ΑΕΚ (οργανωμένος και μη) τρέχει παντού για να υπενθυμίσει παντού την ανάγκη του για να ξαναδεί το ''σπίτι'' του!

Δυστυχώς όλο το παρασκήνιο της κουβέντας έχει δημιουργηθεί από τυπάκια που δεν βρέθηκαν καν στις συγκεντρώσεις στην Νέα Φιλαδέλφεια και όμως είναι... λαλίστατα, έχουν άποψη και προσπαθούν να σε πείσουν ότι έχουν δίκιο και αυτοί γνωρίζουν καλά! Εντάξει, πρόκειται για ελληνικό φαινόμενο, οπότε δεν μπορεί να προκαλεί τεράστια έκπληξη, ή έστω εντύπωση, σε κανέναν θαρρώ.

Από κει και πέρα όμως το πρόβλημα παραμένει. Τα πράγματα έχουν χάσει τη βασική ουσία τους και σ' αυτό ευθύνη κυρίως έχει ο εν δυνάμει δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας κ. Βασιλόπουλος. Και εξηγούμαι για να μη παρεξηγούμαι: δεν έχει ευθύνη επειδή μπορεί να έχει διαφορετική άποψη (σε καθημερινή βάση) για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, αυτό θα ήταν αλητεία εκ μέρους μου να το υποστηρίξω. Έχει όμως ευθύνη όταν μιλάει σε ραδιόφωνα, εφημερίδες και site για ιδιωτικούς στρατούς, για μπράβους και άλλα τέτοια!

Από τα λεγόμενά του (και τον άκουσα πολλές φορές για να φτάσω στο σημείο να καταλάβω ότι δεν αξίζει να ασχολείσαι ουσιαστικά με τον λόγο του, αφού τέτοιος δεν υπάρχει) αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα πως πρόκειται για άνθρωπο χωρίς άποψη και προσωπικότητα... Άλλα λέμε πριν τις εκλογές, άλλα εννοούμε κατά τη διάρκειά τους και άλλα προωθούμε και στηρίζουμε μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.
Θα μου πείτε (και δικαιολογημένα) «σώπα ρε man δεν το ήξερες ότι έτσι κάνουν οι πολιτικοί και δη εκείνοι της λογικής του κομματόσκυλου;». Ναι το γνωρίζω αλλά πάντα ελπίζεις σε έναν πιο νέο, σε έναν πιτσιρικά να είναι λίγο, ελάχιστα έστω διαφορετικός. Το κακό με τον κ. Βασιλόπουλο είναι πως εκτός των παραπάνω είναι και προκλητικός με τον ψευδή λόγο του περί στρατών και μπράβων.

Γι' αυτό λοιπόν θα έχει όλη την ευθύνη για ότι γίνει... Διότι προκαλεί και ελπίζει σε κάτι κακό, ποντάρει σ' αυτό! Και ποντάρει διότι όσο ο κόσμος της ΑΕΚ πέφτει σε παγίδα και αντιδράει άσχημα (όπως διαφημίζουν με τη γνωστή προπαγάνδα τους όλοι οι δήθεν «αριστεροί») οι αντιφρονούντες για το γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια πολλαπλασιάζονται...

Την Πέμπτη οργανώνεται πορεία με αφορμή όσα έγιναν στη στρούγκα από οργανώσεις ανάλογες με αυτή. Και πάντα με τη χαρά και τις... πλάτες του εν δυνάμει δημάρχου. Θέλουν λένε να διαμαρτυρηθούν για το ρυθμιστικό νομοσχέδιο, όμως όπως όλοι γνωρίζουμε το σχετικό νομοσχέδιο θα ψηφιστεί στη Βουλή και οι αντιδράσεις – διαμαρτυρίες θα έπρεπε να ήταν το Σύνταγμα όπως πάντα... Όμως όχι! Τώρα επιλέγεται (με αφορμή δήθεν τα όσα έγιναν στη στρούγκα) η Νέα Φιλαδέλφεια. Κάκιστα βέβαια και ο Θεός μαζί μας...

Πάμε να αλλάξουμε όμως θέμα και να ασχοληθούμε λίγο με τα αγωνιστικά της ΑΕΚ αφού υπάρχει χρόνος για την ενίσχυσή της στην γραμμή κρούσης και στο αριστερό άκρο (μεσοεπιθετικά) κι όμως αποδεικνύεται πως το πρόβλημα στις περισσότερες περιπτώσεις (όλες για την ακρίβεια) δεν ήταν οι χειρισμοί του τέως τεχνικού διευθυντή της ομάδας Νίκου Λυμπερόπουλου που αποφάσισε να αποχωρήσει.

Μπορεί οι αρνήσεις να διαδέχονται η μία την άλλη κάτι που δεν αρέσει στον κόσμο της ΑΕΚ και προκαλεί μία μίνι γκρίνια και μουρμούρα την οποία μπορώ να καταλάβω στον βαθμό να τη δικαιολογήσω και απόλυτα, όμως ευτυχώς το κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις... Διότι με την ίδια ευκολία που μπορεί να πει κάποιος, «μα καλά ο Μελισσανίδης δεν έχει να δώσει να φέρει τον παικταρά στην ομάδα να τελειώνουμε;», όμως το ίδιο εύκολα μπορεί να τοποθετηθεί κανείς λέγοντας: «Τα πράγματα άλλαξαν. Τα νταραβέρια με μάνατζερ τέλειωσαν με τον Μελισσανίδη, τόσα θεωρεί πως αξίζεις, τόσα προσφέρει, δεν θέλεις, τα λέμε...»!

Το καλό για την ΑΕΚ είναι πως έχει όσο χρόνο επιθυμεί για να βρει λύσεις στις δυο (βασικές) αγωνιστικές ανάγκες της που αναφέρω και παραπάνω. Το αν θα βγουν οι επιλογές και ποιου προσώπου θα είναι αυτές θα τα κρίνουμε έπειτα, αφού τους δούμε, τους μάθουμε και καταλήξουμε. Το μόνο σίγουρο είναι πως τη σεζόν που διανύουμε και έως τον Γενάρη δεν θα μπορεί να κριθεί το έργο του Μιλοβάνοβιτς στο ρόλο του τεχνικού διευθυντή. Η ομάδα έχει δημιουργηθεί από τους Μπάγεβιτς και Λυμπερόπουλο!
Όπως για παράδειγμα υπάρχει το θέμα του Τζιμπούρ και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση η όποια εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης να χρεωθεί στον Μιλοβάνοβιτς. Τι γίνεται στ' αλήθεια όμως με τον «Τρομοκράτη»; Αρκεί να μείνει ελεύθερος από την ιστορική Φόρεστ και θα υπογράψει στην ΑΕΚ; Επιθυμία τέτοια υπάρχει και απ' τις δυο πλευρές. Τα οικονομικά δεδομένα όμως θα κρίνουν τα πάντα (και) στη συγκεκριμένη υπόθεση. Οπότε καλό θα είναι να υπάρχει διάθεση για υπομονή...

Ήδη έχουν γραφτεί δεκάδες ονόματα που είτε κατέληξαν στην Ιαπωνία, είτε έμειναν στην Σερβία και μπορεί να πάνε αλλού, είτε δεν τους ικανοποιούσε η πρόταση της ΑΕΚ (οι περισσότερες περιπτώσεις), είτε ούτε καν απασχόλησαν και αφορούσαν παίκτες που αγωνίζονταν στην Ισπανία (ξένοι όμως, όχι Ευρωπαίοι).

Λογικό είναι να συμβαίνει (όχι πάντα απ' τους ίδιους βέβαια και πάντα με μηδενική επιτυχία) τέτοιες περιόδους να γράφονται δεκάδες ονόματα, αλλά ας υπάρξει μέτρο τουλάχιστον όσον αφορά σε πόσο προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η εκάστοτε μεταγραφική υπόθεση. Διότι -για παράδειγμα- στις 9 από τις 10 η ΑΕΚ έφτασε μια ανάσα απ' την υπογραφή και όλες ναυάγησαν προκαλώντας (και) γέλια.

Υγ: Για την Ερασιτεχνική ΑΕΚ δεν αλλάζει κάτι... Στην ξέρα μέσα απ' τα βράχια το καράβι αλλά πέρα βρέχει!

Υγ2: Κάθε φορά, κάθε λεπτό να σε επιβεβαιώνουν οι μάγκες του χάντμπολ! Πάνε να το προσπαθήσουν ΜΟΝΟΙ τους να βρουν λύσεις και να κρατήσουν την ΑΕΚ την ομάδα ζωντανή... Αν με ρωτάτε το ποσοστό επιτυχίας της προσπάθειάς τους εγώ θα σας πω κάτω από 5%. Όμως δεν μπορώ παρά μόνο να προσφέρω μια βαθιά υπόκλιση αφού δεν έχω... βαθιά τσέπη! Κρίμα κι άδικο αλλά εδώ και χρόνια, ανεξαρτήτως αθλήματος, έχει αποδειχτεί πως δεν υπάρχει πορτοφολάς που να αγαπάει την ΑΕΚ, δεν υπήρχε και δεν θα υπάρξει ποτέ!
Πηγή: gazzetta.gr