Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

"Ανεμος" ο Γκέι

Ο... λαβωμένος Τάισον Γκέι ήταν ο νικητής στην πιο σημαντική κούρσα της πρώτης ημέρας (12/9) του τελικού των grand prix της Θεσσαλονίκης. Ο αμερικανός σπρίντερ με περισσότερες δυνάμεις στο τέλος τερμάτισε σε 9.88, κερδίζοντας τον Ασάφα Πάουελ ο οποίος πέρασε την γραμμή τερματισμού σε 9.90.

Ο τζαμαϊκανός άρχισε, όπως συνηθίζει, πολύ δυνατά τον αγώνα, αλλά ο Γκέι ανέβασε στροφές στα τελευταία 20μ. και έκλεψε την νίκη από τον Πάουελ. Τρίτος τερμάτισε ο Πάτον με 10.00

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο παγκόσμιος πρωταθλητής της σφαιροβολίας Κρίστιαν Κάντγουελ ο οποίος σημείωσε νέο ρεκόρ αγώνων με 22.07μ. Δεύτερος ήταν ο Μαγιέφσκι με βολή στα 21.21μ.

Ρεκόρ αγώνων σημείωσε και ο κενυάτης Ρουντίσα στα 800μ. σημειώνοντας χρόνο 1.44.85. Στα 200μ. η παγκόσμια πρωταθλήτρια Αλισον Φίλιξ πέρασε τη γραμμή τερματισμού με 22.29. Ιδιο χρόνο σημείωσε και η Σάνια Ρίτσαρντς η οποία στο φώτο φίνις πήρε τη δεύτερη θέση.

Στον ακοντισμό γυναικών η Αμπακούμοβα πρώτευσε με βολή στα 64.40μ., ενώ η Σποτάκοβα έμεινε στη δεύτερη θέση ρίχοντας το ακόντιο στα 63.45μ. Στο τριπλούν ανδρών το φαβορί του αγωνίσματος Φίλιπς Ιντόγου δεν βρέθηκε σε καλή μέρα.

Ο βρετανός πρωταθλητής... προσγειώθηκε στα 17.03μ., ενώ ο Γκιράτ κατέλαβε την πρώτη θέση με 17.45μ. Στα 5.000μ. έγινε μια απίστευτη κούρσα με την Ντεφάρ (15.25.31) να κερδίζει στο τέλος την Ντιμπάμπα με 15.25.92.

Στο ρελαντί

Η Σερβία μπορεί αν δυσκολεύτηκε απέναντι στην ομάδα της Πολωνίας, αλλά κατόρθωσε και έβαλε τα θεμέλια για την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ. Το σύνολο του Ντούσαν Ιβκοβιτς δεν μπόρεσε ουδέποτε να ξεφύγει αισθητά στο σκορ πλην μίας στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, ωστόσο διατηρούσε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τοι προβάδισμα, γεγονός που αποδείχτηκε αρκε΄το για να της χαρίζει το ροζ φύλλο της αναμέτρησης με 77-72.

Οι "πλάβι" ξεκίνησαν δυναμικά και με σερί 7-0 έδειξαν ότι θα μετατρέψουν το παιχνίδι σε παράσταση για έναν ρόλο. Οι Πολωνοί αντέδρασαν άμεσα και χάρη σε καλάι του Γκορτάτ πέρασαν μπροστά με 12-10. Η πρωτοπορία στο σκορ συνέχισε να αλλάζει διαρκώς χέρια, ενώ ο το τρίποντο του Ιγνέρσκι ήταν αυτό που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα του πρώτου δεκαλέπτου υπέρ των Σέρβων (22-23).

Στη συνέχεια οι 8 πόντοι του Βελίτσκοβιτς στη δεύτερη περίοδο έδωσαν στην ομάδα του "Ντούντα" τη δυνατότητα να εξασφαλίσει μία διαφορά σχετικής ασφάλειας και να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 7 πόντους διαφορά (43-36). Αλλωστε το βασικό όπλο των Πολωνών, που ήταν το περιφερειακό σουτ είχε αρχίσει αν την προδίδει.

Στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης η Σερβία μπήκε και πάλι φουριόζα οδηγώντας τη διαφορά ακόμα και στους 16 πόντους χάρη στο ζεστό χέρι του Μιλένκο Τέπιτς. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκό πέτυχε με τρίποντη "βόμβα" το 56-40 και άπαντες πίστεψαν ότι κάπου εκεί είχαν μπει και οι τίτλοι τέλους. Ωστόσο η οικοδέσποινα, Πολωνία με την αμέριστη στήριξη των υποστηρικτών της έκλεισε την τρίτη περίοδο υπολειπόμενη κατά 6 πόντους (53-59).

Το τελευταίο δεκάλεπτο κύλησε στο ίδιο μοτίβο με τα προηγούμενα με τη Σερβία στη θέση του οδηγού και την Πολωνία στου επίδοξου κυνηγού αλά...κογιότ. Το δίποντο του Κόζαρεκ ήταν η τελευταία ουσιαστική απειλή από πλευράς διοργανωτών (62-64), καθώς έπειτα οι δύο... "αιώνιοι" Τέπιτς και Τεόντοσιτς οδήγησαν τη Σερβία με τυπικές διαδικασίες στην πρώτη νίκη της για τη δεύτερη φάση.

Αλλιώς ονειρεύονται τον Ολυμπιακό

Για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, μετά το ματς με την Σερίφ, η ιαχή "αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό" δόνησε την ατμόσφαιρα του Πειραιά με τους φιλάθλους να αναπολούν τον Ερνέστο Βαλβέρδε και να κάνουν σύνθημα το όνομά του. Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν τις προβληματικές τους εμφανίσεις, παρουσιάστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών και ενώ ήθελαν νίκη και θέαμα για να ξεπεράσουν το σοκ του Παγκρητίου παραχώρησαν ισοπαλία 0-0 στην Καβάλα. Οι παίκτες του Παπακώστα από την πλευρά τους, ακολούθησαν πιστά το πλάνο που είχαν και απέναντι σε μία ασύνδετη ομάδα, χωρίς σχέδιο και πλάνο, κατάφεραν να πάρουν εύκολα το πολυπόθητο αποτέλεσμα.

Για πρώτη φορά με δύο φορ

Εχοντας στην διάθεσή του περισσότερες λύσεις αυτή τη φορά, ο Κετσπάγια άρπαξε την ευκαιρία και χρησιμοποίησε ένα σχήμα 4-4-2, με Μήτρογλου και Ντιόγκο στην επίθεση και Λεονάρντο, Ζαϊρί στα φτερά. Σύστημα που για πρώτη φορά επιλέχθηκε φέτος.

Ο Παπακώστας από την άλλη, αναμένοντας έναν επιθετικό Ολυμπιακό, επέλεξε ένα 4-5-1, με τους Ονουάτσι και Ορούμα να πλαισιώνουν τον Ιωάννου, όταν ήταν στην επίθεση η ομάδα του.

Φλύαρος και ακίνδυνος

«Αχρωμος» και χωρίς φαντασία ήταν ο Ολυμπιακός του α’ 45λεπτου. Παρά την χρησιμοποίηση δύο φορ, οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν, με τους αργοναύτες να καλύπτουν τους κενούς χώρους με τον καλύτερο τρόπο. Ζαϊρί και Λεονάρντο δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, ενώ δεν έλειψαν τα λάθη στην μεσαία γραμμή.

Οι φιλοξενούμενοι, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τα λάθη αυτά και με τον Ντρομπρασίνοβιτς να δεσπόζει στο χώρο του κέντρου και να μοιράζει σε Ονουάτσι και Ορούμα, έπαιξαν το παιχνίδι των αντεπιθέσεων. Ο Ονουάτσι μάλιστα στο 6’, με όπλο την ταχύτητά του, απείλησε τους πρωταθλητές αλλά ο Μέλμπεργκ τον σταμάτησε.

Το μόνο που έχουν να θυμούνται οι γηπεδούχοι, είναι ένα ακυρωθέν τέρμα του Λεονάρντο για οφσάιντ του Ντιόγκο. Αυτή ήταν και η μοναδική ομαδική και συντονισμένη προσπάθεια των ερυθρολεύκων. Είχε προηγηθεί και ένα καλό σουτ του Μήτρολγου, το οποίο όμως προήλθε από ατομική προσπάθεια.

Όλα τα όπλα μέσα…

Ο Κετσπάγια, βλέποντας την αδυναμία στον επιθετικό τομέα, έριξε νωρίς στη μάχη Γκαλέτι και Ντάρμπισαϊρ. Ο τρόπος ανάπτυξης έγινε πιο ορθολογικός αλλά και πάλι οι ερυθρόλευκοι δεν απειλούσαν την εστία του Ιτάνζ.
…και «Τόρο» αριστερό χαφ (!)

Οι αργοναύτες, ακολουθώντας την ίδια τακτική, έψαχναν τις αντεπιθέσεις και δεν δίσταζαν να σουτάρουν από μακριά. Πλησιάζοντας το τελευταίο 20λεπτο, ο Κετσπάγια, στην απέλπιδα προσπάθειά του, πέρασε στον αγώνα και τον Τοροσίδη, σε θέση αριστερού χαφ.

"Ερνέστο Βαλβέρδε"

Στο τελευταίο 10λεπτο, οι ερυθρόλευκοι ενέτειναν τις προσπάθειές τους αλλά φαινόταν ξεκάθαρα ότι ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν. Ο Σουλτανίδης μάλιστα στο 85’ να τους «σκοτώσει» αλλά ο Νικοπολίδης κράτησε ανέπαφη την εστία του. Τότε οι φίλαθλοι θυμήθηκαν το πρώην τεχνικό, Ερνέστο Βαλβέρδε, κάνοντας το όνομά του σύνθημα και αποδοκιμάζοντας την ομάδα τους με την ολοκλήρωση του αγώνα.

Νίκη η Μπάρτσα, ισοπαλία η Ατλέτικο

Το «2Χ2» πέτυχε η Μπαρτσελόνα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν! Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα υποχρέωσε την Χετάφε στην πρώτη της ηττα και μάλιστα μέσα στο σπίτι της με σκορ 2-0. Θύτες των δύο τερμάτων των Καταλανών ήταν οι Ιμπραχίμοβιτς (65’) και Μέσι (80).Παράλληλα, η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν κατάφερε ούτε στην έδρα της να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, παραχωρώντας ισοπαλία με 1-1 στην Ρασίγκ Σανταντέρ. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με δέκα παίκτες για περίπου 45 λεπτά, αλλά οι παίκτες του Ρεσίνο δεν κατάφεραν να πετύχουν το τέρμα της νίκης.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:

Σάββατο

Ατλέτικο Μαδρίτης-Σανταντέρ 1-1
43’ Χουράδο / 45’+1’ Όσκαρ Σεράνο
** Αποβλήθηκε ο Χοσέ Άνγχελ Κρέσπο της Σανταντέρ στο 47’

Χετάφε-Μπαρτσελόνα 0-2
65’ Ιμμπραχίμοβιτς, 78’ Μέσι

21:00 Εσπανιόλ-Ρεάλ Μαδρίτης
23:00 Σεβίλλη-Σαραγόσα

Κυριακή

18:00 Βιγιαρεάλ-Μαγιόρκα
18:00 Τενερίφη-Οσασούνα
18:00 Λα Κορούνια-Μάλαγα
18:00 Χιχόν-Αλμέρια
20:00 Βαγιαδολίδ-Βαλένθια
22.00 Χερέθ-Αθλέτικ Μπιλμπάο

Άρης ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Ο Αρης πήρε αυτό που ήθελε από το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς η ομάδα του Ιομάρ Μαζίνιο νίκησε με 1-0 και οι τρεις πόντοι είναι και το μοναδικό που πρέπει να κρατήσουν οι κίτρινοι από αυτό το ματς, αφού πέραν του πρώτου 10λεπτου, δεν έπιασαν καλή απόδοση. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 3` με τον Ναφτί, με τον τυνήσιο μέσο και τον Φερνάντες να είναι ότι καλύτερο είχε να επιδείξει ο Αρης στον αγώνα. Ο ΠΑΣ χωρίς να είναι εντυπωσιακός, είχε φάσεις για γκολ στο δεύτερο μέρος και σίγουρα δυσκόλεψε αρκετά τους θεσσαλονικείς. Οπως και να `χει, οι κίτρινοι είχαν την ουσία, πέτυχαν ένα γκολ και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη.

Oλυμπιακός Καβάλα 0-0

ΣΤΟ 0-0 ΤΟ «ΦΑΝΤΑΣΜΑ» ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΜΕ ΝΕΕΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ - Στο παρθενικό του ματς στο πρωτάθλημα στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός «πέταξε» κιόλας τους πρώτους βαθμούς, καθώς έμεινε στο 0-0 με την Καβάλα. Οι «ερυθρόλευκοι» πρόσθεσαν μια ακόμη απογοητευτική εμφάνιση στο ενεργητικό τους και στο φινάλε αποδοκιμάστηκαν εκ νέου από τον κόσμο τους, που είδε μια κακή ομάδα να μη μπορεί να απειλήσει για 94 λεπτά. Λίγο πριν το φινάλε μάλιστα, χρειάστηκε μια σωτήρια επέμβαση του Νικοπολίδη, για να αποφύγει ο Ολυμπιακός την ήττα.

Μπολτ : Σ'αγαπώ Ελλάδα

Ο Ουσέιν Μπολτ μπορεί να αγωνίζεται αύριο (13/9, 20:25GR) αλλά το Σάββατο (12/9) πάτησε τον ελαστικό τάπητα του Καυτανζογλείου σταδίου.

Ο τζαμαϊκανός σούπερ σταρ εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο και γνώρισε την αποθέωση από τους φιλάθλους, τους οποίους χαιρέτησε.

Ο Μπολτ περπάτησε μέχρι τη γραμμή του τερματισμού, όπου παραχώρησε μια μίνι συνέντευξη δίνοντας την υπόσχεση ότι αύριο (13/9) θα προσφέρει ένα ξεχωριστό σόου στους έλληνες φιλάθλους.

"Σας ευχαριστώ όλους για τη θερμή υποδοχή! Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι και πάλι στην Ελλάδα. Ελπίζω να κάνω μία καλή εμφάνιση αύριο. Θα προσπαθήσω να προσφέρω στους φιλάθλους κάτι ξεχωριστό. Βρισκόμαστε στο τέλος της σεζόν και είμαι κουρασμένος, αλλά η συμπαράσταση του κοινού θα είναι πολύ σημαντική για μένα, επειδή πάντοτε αντλώ δύναμη από τον κόσμο. Σ' αγαπώ Ελλάδα!", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπολτ.

3ος τελικά ο Ιακωβάκης

Μάλλον σήμερα είναι η τυχερή μέρα του Ιακωβάκη αφού ακυρώθηκε ο τρίτος Ισα Φίλιπς από την Τζαμάικα και έτσι ο Περικλής Ιακωβάκης κατακτά την τρίτη θέση στον τελικό του Γκραν πρι στην Θεσσαλονίκη. Αρχικά ήταν 4ος στα 400μ εμπόδια αλλά με την ακύρωσε ανέβηκε μια θέση.

Στον ΠΑΟΚ ο Έιβερι

Την απόκτηση του Γούιλιαμ Εϊβερι ανακοίνωσε σήμερα ο ΠΑΟΚ. Ο 30χρονος πλέι μέικερ, που έχει θητεύσει στους Μακεδονικό, Πανιώνιο, ΑΕΚ και Τρίκαλα. Να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός είχε συμφωνήσει με τον Πανελλήνιο αλλά δεν υπέγραψε συμβόλαιο επειδή δεν πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις και στις 25/8 ανακοινώθηκε το "ναυάγιο" της συνεργασίας.Ο πρώην παίκτης των Τρικάλων αναμένεται στις αρχές της νέας εβδομάδας στην Θεσσαλονίκη για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και αν δεν προκύψει πρόβλημα, θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο στο "Δικέφαλο" του Βορρά

Συνέντευξη Καλάθη

Δηλώσεις έκανε στο σάιτ της ΕΟΚ (basket.gr), ο ένας εκ των πολλών ρούκι παικτών της Εθνικής ομάδας, ο Νικ Καλάθης. Ο νεαρός γκάρντ που προσπαθεί να προσαρμοστεί σε μια εντελώς νέα πραγματικότητα, αυτή του ευρωπαϊκού μπάκετ και μάλιστα πέφτοντας μάλιστα κατευθείαν στα βαθιά, με το Ευρωμπάσκετ. Σχετικά με αυτή την προσωπική εμπειρία αλλά και τις φιλοδοξίες της Εθνικής ομάδας, αναφέρθηκε στην συγκεκριμένη συνέντευξη.

Πιο αναλυτικά η συνέντευξη του Καλάθη: -Αυτή η διοργάνωση είναι ότι περίμενες μιλώντας θεωρητικά να είναι;

"Είναι πολύ δύσκολη διοργάνωση. Υπάρχουν πολλές μεγάλες ομάδες και είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ και να μαθαίνω από τα άλλα παιδιά. Αυτό που ελπίζω είναι ως ομάδα να καταφέρουμε να πετύχουμε κάτι καλό".

-Πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα για σένα προσωπικά;

"Είναι αρκετά διαφορετικά θα πρέπει να ομολογήσω. Και ειδικά στον τρόπο παιχνιδιού. Περισσότερο από ότι ήταν στα φιλικά. Μου αρέσει όμως. Είναι κάτι που σίγουρα θα πρέπει να συνηθίσω, να μάθω. Μαθαίνω κάτι μέρα για να πω την αλήθεια να παίζω σε αυτό το στυλ παιχνιδιού και θέλω να ελπίζω ότι βελτιώνομαι (γελάει)".

-Νιώθεις να κερδίζεις πράγματα μέσα από την παρουσία σου εδώ;

"Σίγουρα… Το να είμαι 20 χρονών και στην Εθνική Ομάδα σε μία από τις καλύτερες ομάδες που υπάρχουν είναι κάτι πολύ σημαντικό από μόνο του. Κερδίζω πολλά σε εμπειρίες, παίζω σε μια διαφορετική κατάσταση, σε αγώνες που είναι διαφορετικοί ο ένας από τον άλλον. Επιπλέον το γεγονός ότι έχουμε τέσσερις νίκες σε τέσσερις αγώνες είναι κάτι που σίγουρα κάνει τα πράγματα καλύτερα. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που βρίσκομαι εδώ και αυτό που θέλω είναι όταν βρίσκομαι στο γήπεδο να βοηθώ όσο μπορώ".

-Πολλές φορές μοιάζεις να προσαρμόζεσαι και να αποδίδεις μέσα στο παρκέ, αλλά κάποιες φορές είναι σαν να μην μπορεί να σου βγει το παιχνίδι, αν μπορούμε να το πούμε έτσι.

"Νομίζω ότι κάποιες φορές απλά θυμώνω με τον εαυτό μου. Ίσως κάνω κάποια πράγματα λίγο πιο γρήγορα από ότι θα έπρεπε και κάνω λάθη. Κάποια λάθη το ξέρω ότι θα γίνουν, αλλά κάποια άλλα απλά δεν πρέπει να τα κάνω. Αλλά είμαι σκληρός με τον εαυτό μου και προσπαθώ για το καλύτερο. Θα κάνω ότι μπορώ, ότι θέλει η ομάδα. Αυτό θέλω να κάνω. Ως πόιντ γκαρντ αυτό που πρέπει να κάνω είναι δίνω τα συστήματα, να βοηθώ να βρεθούν τα ανοιχτά σουτ. Πρέπει να είμαι ικανός να το κάνω. Κάποιες φορές κάνω κάποια λάθη που τα βλέπω μετά και τα βάζω με τον εαυτό μου, γιατί δεν αναγνώρισα σωστά κάποιες καταστάσεις. Είναι η δουλειά μου να το κάνω αυτό και θέλω να γίνομαι καλύτερος, πάνω από όλα για την ομάδα, για να μπορέσω να βοηθήσω".

-Πριν αρχίσει το Ευρωμπάσκετ έκανες λόγο για το ρόλο που παίζουν για σένα παίκτες όπως ο Σπανούλης και ο Ζήσης. Είναι κάτι που το βιώνεις και τώρα;

"Είναι πολύ καλοί παίκτες και πραγματικά νιώθω πως έμαθα πολλά από αυτά τα δύο παιδιά το διάστημα που είμαστε μαζί. Ειδικά με τον Μπίλι που θα είμαστε μαζί και όλο το χρόνο νιώθω ότι είμαστε πολύ κοντά, πραγματικά με βοηθά πολύ. Πολλές φορές μου μιλάει και μετά τους αγώνες, για το τι έγινε και μου αρέσει πολύ αυτό".

-Είναι κάτι που σου έχει εντυπωθεί από τις μέρες που έχεις ζήσει μέχρι στιγμής στο Ευρωμπάσκετ;

"Δεν είναι μία φάση… Είναι μία νίκη. Η νίκη επί της Κροατίας. Άκουγα πολλούς που έλεγαν ότι δεν θα μπορούσαμε να νικήσουμε, ότι έχουν καλύτερη ομάδα, ότι είναι δύσκολος αντίπαλος. Η νίκη αυτή όμως μας έδειξε πολλά και νομίζω πως είναι ότι καλύτερο μέχρι στιγμής. Ελπίζω όμως στην πορεία να μπορέσω να αντικαταστήσω αυτή την ανάμνηση με κάποια ακόμη καλύτερη!".

-Υπάρχει κάποιος παίκτης ή μια ομάδα που σε έχει εντυπωσιάσει;

"Ναι. Η δική μας ομάδα! Είμαστε μια ομάδα που ξεκίνησε με πολλούς νέους παίκτες, ήταν μια καινούρια κατάσταση για πολλούς, αλλά πραγματικά με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι έχουμε ήδη βρει τη χημεία μας. Η ομάδα έχει βελτιωθεί πολύ σε σχέση με τα φιλικά. Βοηθάμε ο ένας τον άλλον και δουλεύουμε σκληρά όλοι μαζί. Και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Όλοι μαζί".

-Έπονται οι αγώνες με τη Ρωσία και τη Γαλλία. Έχεις δει αυτές τις ομάδες;

"Ναι… Τη Ρωσία την είδαμε στα φιλικά, αλλά και εδώ. Είναι πολύ σκληρή ομάδα, δυνατή, έμπειρη. Θα είναι μια δυνατή μάχη ο αγώνας μαζί τους. Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας, να τους δυσκολέψουμε στα σουτ και να μην τους επιτρέψουμε να πάρουν τα ριμπάουντ. Η Γαλλία είναι πολύ καλή ομάδα. Έχουν 4-5 παίκτες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ. Είναι πολύ αθλητική ομάδα, παίζουν σαν ομάδα από τις ΗΠΑ και καθοδηγούνται από έναν από τους καλύτερους παίκτες στη θέση του στον κόσμο, τον Τόνι Πάρκερ. Είναι πολύ δυνατή ομάδα. Για την ώρα όμως καλύτερα να εστιάσουμε στη Ρωσία".

-Σου περνάει από το μυαλό η σκέψη μιας επιτυχίας, μιας θέσης στο βάθρο;

"Αυτός είναι ο στόχος αυτής της ομάδας. Έχουμε ταλέντο και την ομάδα να τα καταφέρουμε, να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο. Αν πάρουμε ένα μετάλλιο θα είναι ένα όνειρο που θα γίνει πραγματικότητα. Όμως για την ώρα παραμένει ένα όνειρο. Είναι καλό να μην κοιτάμε τόσο μακριά. Να προχωρήσουμε βήμα βήμα και να κοιτάμε κάθε φορά μόνο τον επόμενο αγώνα. Αλλιώς κινδυνεύουμε να χάσουμε τον προσανατολισμό και τη συγκέντρωσή μας".

4ος ο Ιακωβάκης

Ο παγκοσμίος πρωταθλητής του Βερολίνου, Κέρον Κλέμεντ, κέρδισε πολύ άνετα την κούρσα των 400μ. εμπόδια στον τελικό των grand prix της Θεσσαλονίκης.

Ο αμερικανός αθλητής τερμάτισε σε 48.11, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον τζαμαϊκανό Ισα Φίλιπς με 48.72. Για την τρίτη θέση μονομάχησαν οι Βαν Ζιλ με τον Ιακωβάκη, με τον νοτιοαφρικανό να κερδίσει τελικά με 48.74μ.

Ο "Πέρι" τερμάτισε 4ος σε 48.90 κάνοντας μια καλή κούρσα.

Λάρισα Ατρόμητος 2-2

Σε ένα ματς με αρκετές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, τέσσερα γκολ, ένα χαμένο πέναλτι, μία αποβολή και πολλά δυνατά μαρκαρίσματα, Λάρισα και Ατρόμητος αναδείχτηκαν ισόπαλοι 2-2 στο Αλκαζάρ. Το ματς που άνοιξε την αυλαία της τρίτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες που "διψούσαν" για την πρώτη τους φετινή νίκη και έφτασαν αρκετές φορές στην... "πηγή". Τόσο η Λάρισα με το 2-0 που προηγήθηκε στο 38`, αλλά και το δοκάρι του Μετίν 10 λεπτά πριν το τέλος, όσο και ο Ατρόμητος με το πέναλτι που δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ στο 63` και ενώ είχε ήδη ισοφαρίσει σε 2-2.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι άργησαν να βρουν ρυθμό και να πλησιάσουν στο γκολ, όταν όμως το έκαναν πήραν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, χάνοντας αρκετές και σημαντικές ευκαιρίες να "καθαρίσουν" το ματς. Σε μία από αυτές, ο Τουμέρ Μετίν "σημάδεψε" το δεξί κάθετο δοκάρι του Μιχαηλίδη, κάτι το οποίο δεν του στοίχισε όμως καθώς στην εξέλιξη της φάσης ο τούρκος άνοιξε το σκορ, έπειτα από προσπάθεια του Αμπουχατζίρα. Ολα αυτά στο 24ο λεπτό της συνάντησης, με τους "βυσσινί" να αγγίζουν το δεύτερο γκολ στα επόμενα λεπτά, να σταματούν όμως πάνω στον εντυπωσιακό Μιχαηλίδη.

Ο έλληνας πορτιέρο πραγματοποίησε μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση, η οποία πάντως δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το δεύτερο γκολ παθητικό, καθώς το σουτ του Ρομέου στο 38`, κατέληξε εκεί που δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης, σε κανέναν -σχεδόν- τερματοφύλακα. Ο βραζιλιάνος μέσος βρήκε το χώρο έξω από την περιοχή του Ατρόμητου, δοκίμασε ένα δυνατό χαμηλό σουτ με το αριστερό και η μπάλα αφού προσέκρουσε στο έδαφος, κατέληξε στο βάθος της εστίας του Μιχαηλίδη.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η Λάρισα είχε το πάνω χέρι και ουσιαστικά "κλείδωσε" τη νίκη, ο Ατρόμητος μπήκε και πάλι γερά στο "κόλπο" της διεκδίκησης βαθμού ή βαθμών, μειώνοντας σε 1-2 στην εκπνοή του πρώτου μέρους. Δράστης ένας πρώην "βυσσινί", ο Χρήστος Καλαντζής, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Μάλαρτζ και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, πλασάροντας ιδανικά για τη μείωση του σκορ, διαμορφώνοντας το αποτέλεσμα του ημιχρόνου στο 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι, ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο όπως ακριβώς τελείωσαν το πρώτο, καθώς στο 49ο λεπτό και τέταρτο της επανάληψης, ο Φαβάλι με ωραίο σουτ εκτός περιοχής, έφερε το παιχνίδι στα ίσια για το 2-2. Το γκολ αυτό εξανέμισε πλήρως το προβάδισμα που πήρε η ΑΕΛ σχετικά νωρίς, αξίζει όμως να σημειωθεί ότι σημαντική ευθύνη γι` αυτό φέρει και ο Αρκάντιους Μάλαρτζ. Ο πολωνός γκολκίπερ αν και φαινόταν να ελέγχει την πορεία της μπάλας, δεν υπολόγισε σωστά με αποτέλεσμα να τη μαζέψει τελικά από τα δίχτυα του. Ο Ατρόμητος μάλιστα είχε την ευκαιρία για την ολική ανατροπή, αλλά ο Ολιβέιρα αστόχησε στο πέναλτι που εκτέλεσε, βλέποντας τον Μάλαρτζ να τον νικάει, στο 63ο λεπτό.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπλένχιο είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στο ματς, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο στα εναπομείναντα λεπτά, ενώ στο 69` αποχώρησε και ο Τάτος από το ματς, τραυματίας, αντικαθιστάμενος από τον Μπρίτο. Με τη συμπλήρωση 80 λεπτών αγώνα, η Λάρισα ήταν αυτή που έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ, όταν ο Μετίν σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα όμως σταμάτησε στο δοκάρι του Μιχαηλίδη. Στα εναπομείναντα λεπτά η Λάρισα εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική της υπεροχή, κλείνοντας τον Ατρόμητο στα καρέ του, χωρίς πάντως να καταφέρει να φτάσει στο πολυπόθητο τρίτο τέρμα, με το τελευταίο σφύριγμα του κ. Κουκουλάκη να βρίσκει το σκορ στο 2-2.

Τούρκοι... ταυρομάχοι

Συγκλονιστικό ήταν, όπως αναμενόταν, το ντέρμπι του 6ου ομίλου της Β` φάσης του Ευρωμπάσκετ, ανάμεσα στην Τουρκία και την Ισπανία. Επειτα από 40 συγκλονιστικά λεπτά οι τούρκοι κατάφεραν να συνεχίσουν το αήττητο σερί τους στη διοργάνωση επικρατώντας με 63-60. Οι βελτιωμένοι σε σχέση με τα ματς της Α` φάσης ισπανοί, είχαν την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη, όταν 10 δευτερόλεπτα πριν το τέλος το σκορ ήταν 61-60, αλλά ο Σέρχιο Γιουλ δεν έκανε την καλύτερη δυνατή επιλογή. Οι τούρκοι σφράγισαν με βολές του Ερντέν την τέταρτη νίκη τους στη διοργάνωση, αλλά και το εισιτήριο για τους "8".

Η Ισπανία ήταν καλύτερη στο ξεκίνημα του ντέρμπι. Το δίδυμο Ρούμπιο - Φερνάντεθ έλαμψε στα πρώτα λεπτά και οι ισπανοί ξέφυγαν με 14-8, καθώς η Τουρκία είχε βεβιασμένες επιλογές στην επίθεση. Μετά το τάιμ άουτ που κάλεσε ο Μπόγκνταν Τάνιεβιτς, όμως, η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Η Τουρκία ισορρόπησε το παιχνίδι, πέρασε την μπάλα κοντά στο καλάθι και με τον Ασίκ βρήκε τις λύσεις για να προσπεράσει με επί μέρους σκορ 10-2 (18-16). Οι ισπανοί, πάντως, ήταν αυτοί που είχαν το προβάδισμα με την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου (22-20).

Ξεκίνημα με σερί 5-0 έκαναν οι ισπανοί στην δεύτερη περίοδο (27-20), αλλά οι τούρκοι απάντησαν άμεσα με δικό τους 6-0 (26-27) στο 14`. Το ματς είχε αρκετά καλό ρυθμό και οι παίκτες των δύο ομάδων αγωνίζονταν παθιασμένα. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου Τουρκία και Ισπανία πήγαιναν καλάθι - καλάθι, με τους πρώτους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 36-34.

Οπως έγινε και στις δύο πρώτες περιόδους, έτσι και στην τρίτη, η Ισπανία ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά στο παρκέ και ανέκτησε το προβάδισμα, με οδηγό τον Ρούντι Φερνάντεθ (43-39). Η ισπανική άμυνα ανάγκασε τους τούρκους να σημειώσουν μόλις τρεις πόντους σε πέντε αγωνιστικά λεπτά. Η απάντηση ήρθε διά χειρός Ιλιασόβα και η Τουρκία πήρε μπροστά, έτρεξε σερί 10-0 και έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα (49-43, 28`). Η Ισπανία, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με τρίποντο του Γκαρμπαχόθα μείωσε στον πόντο με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου (48-49).

Τα τελευταία δέκα λεπτά αναμένονταν δραματικά και πράγματι αυτό συνέβη. Οι άμυνες ήταν ιδιαίτερα δυνατές και στις δύο ρακέτες έπεφταν κορμιά. Οι τούρκοι κατάφεραν με μερικά περιφερειακά σουτ να ξεφύγουν με πέντε στο 33` (55-50) και στη συνέχεια είχαν κάποιες ευκαιρίες να... ανοίξουν κι άλλο τη διαφορά. Δεν τα κατάφεραν, όμως και τέσσερα λεπτά πριν το τέλος η Ισπανία ισοφάρισε σε 55-55.

Το ματς πήγε πόντο - πόντο και ένα λεπτό πριν το φινάλε η διαφορά ήταν στον πόντο, 61-60 υπέρ των τούρκων. Η Τουρκία έχασε δύο ευκαιρίες να σημειώσει καλάθι με Αρσλάν και Ιλιασόβα και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να έχει τον τελευταίο λόγο στο ματς. Η επιλογή των ισπανών ήταν μια τραβηγμένη ενέργεια του Σέρχιο Γιούλ, ο οποίος προσπάθησε να καρφώσει μπροστά στους "ψηλούς" των τούρκων, αλλά κόπηκε.

Ο Ερντέν βγήκε στον αιφνιδιασμό, ο Γιουλ τον σταμάτησε με φάουλ, το οποίο σφυρίχθηκε ως αντιαθλητικό και με δύο δευτερόλεπτα να απομένουν η Τουρκία ήταν σχεδόν αδύνατο να χάσει. Ο Ερντέν έβαλε και τις δύο βολές, κάνοντας έτσι το 63-60, που ήταν και το τελικό σκορ της συγκλονιστικής αναμέτρησης.

Μετατίθεται το ντεμπούτο

Δεδομένου του αποκλεισμού από τους ομίλους του Europa League αλλά και του κλίματος αμφισβήτησης που διαμορφώθηκε (σ. σ. και το οποίο αντιλήφθηκε και παραδέχθηκε στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο Θοδωρής Ζαγοράκης) στις τάξεις των φιλάθλων, είναι σαφές ότι τα αποτελέσματα θα φέρουν και τον άνεμο της αλλαγής. Ο ΠΑΟΚ - στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος - αντιμετωπίζει τον Αστέρα στην Τρίπολη, ελπίζοντας ότι θα περάσει, έτσι όπως πέρασε την περσινή αγωνιστική περίοδο. Δηλαδή; Με χαρακτηριστική άνεση. Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής αποτελεί πάντως ο Μπράις Μουν.

Στον αγώνα της περσινής περιόδου, ένα τέρμα του Ηλία Αναστασάκου στο ξεκίνημα της αναμέτρησης (16'), είχε συμβάλλει στην... απομάκρυνση του άγχους, ενώ ένα δεύτερο (σ. σ. εντυπωσιακό μάλιστα...) από τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο, είχε εδραιώσει τη νίκη του Δικεφάλου. Βέβαια, ο πρώτος δεν ανήκει πλέον στον Δικέφαλο, ενώ ο πορτογάλος λογικά θα χρησιμοποιηθεί στο βασικό σχήμα. Βάσει των δοκιμών του Φερνάντο Σάντος, ο Δικεφάλου θα παραχθεί με διάταξη 4-3-3. Η επιστροφή του Μπρούνο Τσιρίλο, αναμφίβολα, έλυσε τα χέρια του Πορτογάλου προπονητή, καθώς ο ιταλός ποδοσφαιριστής, θα είναι στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Σαβίνι, που φαίνεται ότι προτιμάται σε σχέση με τον Μαλεζά. Το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, παρουσιάστηκε στα άκρα. Ο Μπράις Μουν ένιωσε ενοχλήσεις στην ποδοκνημική και αποκλείστηκε από την αποστολή. Αυτό σημαίνει ότι, δεδομένης της παρουσίας του Λίνο στην αριστερή πτέρυγα, στην δεξιά θα τοποθετηθεί ο Νίκος Αραμπατζής.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής είναι βέβαιη η παρουσία του Βίκτορ Βιτόλο. Ο ισπανός μέσος επιστρέφει μάλιστα στο γήπεδο, στο οποίο υπέστη σοβαρό τραυματισμό, στην διάρκεια της περσινής αναμέτρησης του Αστέρα Τρίπολης με τον Αρη. Ο Βλάνταν Ιβιτς θα έχει ελεύθερο ρόλο, ενώ την τελευταία θέση στη μεσαία γραμμή, διεκδικούν οι Σορλέν, Φωτάκης, αλλά ο δεύτερος έχει περισσότερες πιθανότητες. Οσο για την επίθεση; Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο θα είναι στην δεξιά πλευρά, ο Βιεϊρίνια στην αριστερή και στην κορυφή θα χρησιμοποιηθεί ο Μουσλίμοβιτς.

Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν πάντως οι Χαλκιάς, Κρέισιτς, Αραμπατζής, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Φωτάκης, Αμπουμπακάρι, Τσιρίλο, Κονσεϊσάο, Φιλομένο, Γκαρσία, Ιβιτς, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι, Σορλέν, Βιεϊρίνια, Βιτόλο.

Συνέντευξη Μπόγρη

Ο Γιώργος Μπόγρης ανήκει στη "χρυσή" ομάδα του Κώστα Μίσσα που έφερε το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων στη χώρα μας, κάνοντας μας για πολλοστή φορά περήφανους. Ο έλληνας σέντερ διέπρεψε με τις εμφανίσεις του, εκμεταλλευόμενος την -τρόπον τινά- απουσία του Ζήση Σαρικόπουλου, με αποτέλεσμα να κερδίσει ένα συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό του αυστηρού και απόλυτα απαιτητικού Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Ο ίδιος με δηλώσεις του στο sport.gr αναφέρθηκε στην προετοιμασία του τριφυλλιού και τις άγνωστες προς αυτόν πτυχές της, τις απουσίες των πρασίνων και την Εθνική ομάδα των ανδρών που δίνει τις δικές της μάχες στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.

"Στο βουνό... καταλαβαίνεις!"

"Μας περιμένει πολύ σκληρή δουλειά. Η προετοιμασία γίνεται σε πολύ υψηλό επίπεδο και θέλουμε να γυρίσουμε 5 φορές καλύτεροι σε σχέση με πριν. Πάνω από όλα να έχουμε υγεία και όλα τα υπόλοιπα έρχονται", ήταν τα πρώτα του λόγια ερωτώμενος για την πρώτη του συμμετοχή σε προπονήσεις τέτοιου επιπέδου και τόσο μεγάλων απαιτήσεων.

Οι συμπαίκτες του νεοαποκτηθέντα σέντερ, τον... φόβισαν πάντως με τα λεγόμενα τους για την προετοιμασία στο Ζλάτιμπορ: "Η αλήθεια είναι οτι οι πρώτες μας προπονήσεις ξεκίνησαν δυνατά και ξαφνικά αναρωτιέμαι `τι γίνεται εδώ;`, αλλά με τον καιρό προσαρμόστηκα στο κλίμα και σε αυτά που μου ζητούν οι προπονητές μου. Από την άλλη μεριά όμως οι συμπαίκτες μου περιέγραψαν πάνω-κάτω τι μας περιμένει και μου είπαν πώς η προετοιμασία και οι προπονήσεις που κάναμε στην Αθήνα δεν αγγίζουν ούτε το 10% αυτών που θα αντιμετωπίσουμε στο Ζλάτιμπορ. Πάνω στο βουνό θα καταλάβεις τι εστί προετοιμασία μου έλεγαν".

"Απόλυτα χρήσιμοι οι Σπανός και Κόμματος"

Οι απουσίες του Παναθηναϊκού μπορεί να είναι λιγότερες σε σχέση με το παρελθόν, αλλά αρκετές ούτως ώστε να μην πραγματοποιούνται οι προπονήσεις σύμφωνα με τις βουλήσεις του τεχνικού επιτελείου. Ο φέρέλπις σέντερ υποστηρίζει πάντως ότι: "Δεν νομίζω πώς μας επηρεάζουν οι απουσίες κάποιων παικτών της ομάδας. Ακόμα και τώρα οι προπονήσεις γίνονται σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Αλλωστε μας βοηθούν και τα δύο καινούρια παιδιά, οι Νέστορας Κόμματος και Νίκος Σπανός που έχουν την εμπειρία και την ποιότητα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Σαφέστατα περιμένουμε να επιστρέψουν τα παιδιά στην ομάδα πως και πως, διότι μόλις έρθουν θα καταλάβουμε πραγματικά την ποιότητα και τη δυσκολία των προπονήσεων. Πάντως οι προπονήσεις είναι ήδη σε υψηλό επίπεδο".

"Μέχρι την τετράδα η Εθνική"

Τέλος ο πρώην άσος του Ηλυσιακού μίλησε για την προσπάθεια που καταβάλλει αυτή την περίοδο η Εθνική ομάδα των ανδρών στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας: "Πιστεύω ότι έχει δείξει ορισμένα θετικά δείγματα, αλλά και κάποια μειονεκτήματα. Μπορεί να προχωρήσει και να έχει μία αξιόλογη πορεία στη διοργάνωση, ωστόσο τη βλέπω να μάχεται για την τρίτη θέση. Εχει τις δυνατότητες να προκριθεί στην τετράδα, αλλά μέχρι εκεί. Υπάρχουν δύσκολοι αντίπαλοι, όπως η Ισπανία και η Σλοβενία και δύσκολα θα μπορέσει να φτάσει στον τελικό".

Βραδινές επιλογές...TENORIO ! Στοίχημα..


Καλησπέρα.


Βιγιαρεάλ β΄-Χέρκουλες (2)

Εχω την διάθεση να ασχοληθώ με το διπλό της Χέρκουλες,
που έχει νομίζω πλεονέκτημα έναντι της νεοφώτιστης Βιγιαρεάλ β΄
Μιά Χέρκουλες πού έχει καλύτερο υλικό, την εμπειρία
της κατηγορίας .αλλά και την απαιτούμενη φόρμα ,αφού ξεκίνησε
καλα τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο με καλές εμφανίσεις.
Πάμε με την καλύτερη ομάδα στο ζευγάρι αυτό και το διπλό της Χέρκουλες σε τιμές στο 2,20 εκτός οππαπ...



Τσακαρίτα-Ροζάριο (2)

Πάνω από 5.000 κόσμο θα έχει στο πλάι της η Ροζάριο.

3 'ηττες σερι η Τσακαρίτα, 3 σερί νίκες η Ροζάριο που σήμερα δεν θα έχει
εναν από τούς καλύτερους παίκτες της. Πλήγμα πάντως με την απουσία του μέσου/αρχηγού Μέντες (3/0), ενός εκ των κορυφαίων ως τώρα της Σεντράλ.
Ακόμη και έτσι στο ουδέτερο γήπεδο τις ουρακάν η Ροζάριο με την φόρα που έχει πάρει μπορεί νομίζω να μας χαρίσει το διπλό σε τιμές 2,35..



Ντάνταλκ-Κόρκ (2)


Εδώ ίσως να είναι το σημείο μου το καλό για σήμερα όπως
βλέπω εγώ το μάτς.

Μετά από μιά καλή περίοδο εμφανίσεων καί αποτελεσμάτων,
οι γηπεδούχοι πλέον εμφανίζονται κουρασμένη, και σε όχι
καλή κατάσταση ,με πολλά προβλήματα σε διοικητικό επίπεδο
με μειώσεις μισθών και αλλά τέτοια ωραία.
βαθμολογικά αδιάφορη δεν νομίζω να κυνηγά κάτι,βολεμένη θα έλεγα δεν έχει και το σούπερ κίνητρο στις 10 αγωνιστικές πού απομένουν.

Η Κόρκ σε καλή κατάσταση με 2 σερί νίκες έχει το μεγάλο κίνητρο
της νίκης αφού με το ενδεχόμενο αυτό θα βρεθεί σε απόσταση βολής
στίς 2 πρώτες ΄θεσεις

Εξέτισε και επιστρέφει ο βασικότατος μεσοεπιθετικός Κουντόζοβιτς (22/4)

Η ανοτερότητα σαν ομάδα που διεκδικεί κάθε χρόνο ευρώπη σε συνδιασμό
με την καλή φόρμα τις Κόρκ και το μεγαλύτερο κινητρό της μου καθιστούν
φαβορί στα μάτια μου την Κόρκ σε τιμές αουτσάιντερ στο 2,60..



Τουκουμάν-Μπόκα (2)


Όσο και αν δεν παίζει καλά ,όσο και αν δεν κανει καλά παιχνίδια
η μεγάλη Μπόκα, όσο αν και έχει τα προβληματάκια απουσιών,
είναι δίκαια το φαβορί στο μάτς αυτό, καί μάλιστα σε απόδοση
2,10 τώρα στο 2,05 κ εκτός οππαπ και με τούς Ρικέλμε, Ινσούα - Βιάτρι, Παλέρμο.
στην σύνθεση πάμε με το διπλό της...


Αυτά πάνω κάτω είναι τα σημεία μου,καλές επιλογές να έχετε
σε ότι καί αν επιλέξετε εσείς,με μοναδικό στόχο και σκοπό το
δρόμο πρός το ταμείο...


Μαζί τα λέμε και στο FACEBOOK στην σελίδα με το όνομα
(ΤΕΝΟRIO BET)


Καλό σαββατόβραδο τα σέβη μου....

Αλλοι για βάρη, άλλοι για ψώνια


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Προαιρετική προπόνηση έβαλε ο Γιόνας Καζλάουσκας το πρωί του Σαββάτου για τους Έλληνες διεθνείς στο κλειστό Ούτσνιτσκα του Μπίντγκος, την επομένη της νίκης επί της Γερμανίας στην πρεμιέρα της β΄ φάσης του Ευρωμπάσκετ.

Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα, η Εθνική είχε προπόνηση στις 11:00 ώρα Ελλάδας, αλλά ο Λιθουανός ομοσπονδιακός έκρινε πως δεν υπήρχε λόγος να κουραστούν οι παίκτες, αφού σήμερα διεξάγονται μόνο οι αγώνες του 6ου ομίλου στο Λοτζ. Εξάλλου, όλοι θα δώσουν το παρόν στην απογευματινή προπόνηση στις 18:55 (μέχρι τις 19:55 ώρα Ελλάδας), στο περιθώριο της προετοιμασίας για τον αυριανό αγώνα με τη Ρωσία.

Οι περισσότεροι διεθνείς άδραξαν την ευκαιρία για ξεκούραση. Μοναδικοί που πήγαν για βάρη το πρωί ήταν οι Κώστας Κουφός, Νικ Καλάθης, Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Στράτος Περπέρογλου και Κώστας Καϊμακόγλου. Όσοι δεν πήγαν, είτε επέλεξαν να μείνουν στο ξενοδοχείο, ενώ άλλοι επισκέφτηκαν το κοντινό εμπορικό κέντρο στο ξενοδοχείο «City» για ψώνια.

Στον πάγκο ο Ρίος


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Για πρώτη φορά από την έναρξη του πρωταθλήματος ο Λιονέλ Ρίος συμμετέχει στην αποστολή του Αστέρα Τρίπολης για τον Κυριακάτικο (13/9, 16:45) δύσκολο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής.

Ωστόσο ο Αργεντινός δεν αναμένεται να βρεθεί στην αρχική 11άδα, καθώς δεν είναι απόλυτα έτοιμος από φυσική κατάσταση για να παίξει και στα 90 λεπτά.

Η προετοιμασία της πελοποννησιακής ομάδας ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί κι αμέσως μετά ο τεχνικός Μάριο Γκόμεζ ανακοίνωσε τους παίκτες που υπολογίζει για την αναμέτρηση με τον «δικέφαλο» του Βορρά.

Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι Ντεγκρά, Αναστασόπουλος, Λαζαρίδης, Μπαρτολίνι, Μαρσελάο, Αργυρόπουλος, Εστέβες, Ζεάν Κάρλος, Ουριμπάρι, Μπαστία, Καρντόσο, Έντερ, Ουντότζι, Καρέρα, Βίλτσες, Καούνος, Τσέζαρεκ και Ρίος.

Συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος στην Καβάλα, απουσιάζουν από την αποστολή ο τιμωρημένος Φυτανίδης και οι Ρόκας, Αποστολίδης, ενώ τέθηκαν στη διάθεση του προπονητικού τιμ επιστρέφοντας στην αποστολή της ομάδας οι Καούνος και Ζεάν Κάρλος.

SKODA ΞΑΝΘΗ: Απών ο Λουτσιάνο


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Χωρίς τον Λουτσιάνο ντε Σόουζα θα αγωνιστεί στην Κρήτη με τον Εργοτέλη η SKODA Ξάνθη. Ο Βραζιλιάνος δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα με την ίωση που αντιμετώπιζε και τέθηκε εκτός αποστολής από τον Βόλφγκανγκ Βολφ.

Εκτός του Λουτσιάνο "κόπηκε" και ο Αλ Σαϊφί, ο οποίος έχασε πολλές προπονήσεις, εξαιτίας των υποχρεώσεων που είχε με την εθνική του ομάδα. Νέα πρόσωπα είναι οι Φαμπιανέζι και Βακουφτσής με τον δεύτερο να έρχεται αντιμέτωπος για πρώτη φορά με την προηγούμενη ομάδα του. Επίσης κλήθηκε ο 18χρονος Πέτρος Μάνταλος.

Αναλυτικά η αποστολή της Ξάνθης αποτελείται από τους: Γκσπούρνιγκ, Λυμπερόπουλο, Σουάνη, Κωστούλα, Βάλλα, Τζάκι, Πόι, Παπαδημητρίου, Στρμπα, Κουκιέλκα, Μαρσελίνιο, Φαμπιανέζι, Ριζογιάννη, Μάνταλο, Βακουφτσή, Κιντάνα, Κομεσίδη και Τζιωρτζόπουλο.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Τα 17 διαρκείας…


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

…Αυτός είναι ο αριθμός που έχουν πουληθεί από την ΠΑΕ στους φιλάθλους για την φετινή σεζόν σύμφωνα με τον Χρήστο Κανελλάκη. Ο ισχυρός άνδρας των Νικαιωτών στον αγιασμό για την νέα περίοδο τόνισε ότι η κόντρα με τους οπαδούς έχει κάνει κακό στην ομάδα και έχουν πουληθεί μόλις 17 διαρκείας.

Πάντως ζήτησε από τους φιλάθλους να μην έρχονται στο γήπεδο αν είναι να βρίζουν την ομάδα. «Έχουν φύγει μόλις 17 διαρκείας. Λέω στους οπαδούς να έρθουν να βοηθήσουν και ας έχουν πρόβλημα με την διοίκηση. Η κόντρα που υπάρχει είναι μεγάλο πλήγμα και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να έρχεται στο γήπεδο και να βρίζει, κάνοντας κακό στην ομάδα» τόνισε ο Χρήστος Κανελλάκης που συμπλήρωσε ότι στόχος είναι η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη σωτηρία, ενώ διευκρίνισε για μία ακόμα φορά ότι αν βρεθεί ενδιαφερόμενος αυτός αποχωρεί.

Ρήτρα προστασίας για Μπλάνκο


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Τώρα που είναι να ανανεώσει πρόωρα το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ μέχρι το καλοκαίρι του 2013, ο Ισμαέλ Μπλάνκο διαβάζει στον ξένο Τύπο ότι δύο ιταλικές ομάδες ετοιμάζονται να του «ανοίξουν διάπλατα την πόρτα» του Καμπιονάτο!

Μεσοβδόμαδα ένα ιταλικό σάιτ έγραψε ότι οι Ρόμα και Τζένοα παρακολουθούν τον στράικερ της Ενωσης και ετοιμάζονται να καταθέσουν πρόταση για την απόκτησή του. Και χθες ήταν η σειρά της αργεντίνικης «Ole» να επαναλάβει αυτό το σενάριο, αναφέροντας και ποσά! «Ρόμα και Τζένοα είναι έτοιμες να δώσουν στην ΑΕΚ 10 εκατ. ευρώ», ανέγραφε χαρακτηριστικά!

Πέρυσι η τιμή πώλησης του Ισμαέλ Μπλάνκο είχε οριστεί από τη διοίκηση του Ντέμη Νικολαΐδη στα 5 με 6 εκατ. ευρώ. Φέτος η ΠΑΕ δεν έχει φανερώσει τις προθέσεις της, διότι πολύ απλά δεν βρέθηκε καμία ομάδα από το εξωτερικό για να βάλει... στον προβληματισμό τον Νίκο Θανόπουλο.
Σε ανύποπτο χρόνο ο πρόεδρος της ΠΑΕ έχει χαρακτηρίσει «σημαία» τον Μπλάνκο, επισημαίνοντας ότι «δεν πωλείται». Επίσης, από τον περασμένο Ιούλιο διαπραγματεύεται με τον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή την επέκταση της συνεργασίας τους (με καλύτερους οικονομικούς όρους) έως το 2013.

Κατά μία πληροφορία στο νέο συμβόλαιο του Μπλάνκο θα μπει και υψηλή ρήτρα αποδέσμευσης με... οκταψήφιο αριθμό! Οπως τόνισε ο Ν. Θανόπουλος στην τελευταία συνέντευξη Τύπου... «έχουμε σχεδόν συμφωνήσει και θα στείλω άμεσα το συμβόλαιο στον μάνατζερ του Ισμαέλ για τις υπογραφές».
Στον αγωνιστικό τομέα, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του να δείξουν τεράστια προσοχή στην αυριανή αναμέτρηση με τον Ηρακλή, ο οποίος μπήκε δυνατά στο πρωτάθλημα.

Το καλό για τον προπονητή είναι ότι δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα (πλην του Καράμπελα) και το μόνο που του απομένει είναι να αποφασίσει στη σημερινή προπόνηση για τη συμμετοχή των Γιάχιτς, Γκερέιρο στο βασικό σχήμα. Οι ποδοσφαιριστές προέρχονται από ένα εξαντλητικό 6ήμερο με τις εθνικές τους ομάδες και ο Μπάγεβιτς θα «μετρήσει» τις δυνάμεις τους εν όψει του αυριανού αγώνα.

Στα... χαμηλά ο Γιούρκας


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στο αντίθετο άκρο από το σημείο-αφετηρία των διαπραγματεύσεων τον περασμένο Μάιο υποχρεώθηκε να φθάσει ο Γιούρκας Σεϊταρίδης για ν’ ανοίξει πάλι την πόρτα της Παιανίας...

Από τα 1,3 εκατ. ευρώ που ζήτησε αρχικά ο διεθνής αμυντικός από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, δέχτηκε, ύστερα από 3,5 μήνες άκαρπης προσπάθειας για μια τέταρτη μεταγραφή σε σύλλογο του εξωτερικού, να υπογράψει συμβόλαιο με εγγυημένο ποσό, τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο, τα 200.000 ευρώ!! Με τη δίμηνη έξτρα προετοιμασία που απαιτείται για να βρεθεί σε ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας, είναι αμφίβολο αν στην τρέχουσα περίοδο συμπληρώσει 16 παρουσίες, απαραίτητη προϋπόθεση για να εισπράξει επί πλέον 350.000 ευρώ...

Την καθολική αυτή υποχώρηση του παίκτη εννοούσε ο Κώστας Αντωνίου με τη χτεσινή του δήλωση (στον Sport Fm) περί «διάθεσης του Σεϊταρίδη να ξεκινήσει από την αρχή και να ξαναφέρει την καριέρα του σε λαμπρά επίπεδα»... Δεν είπε όμως ότι ο 28χρονος ήταν πρόθυμος να συμβιβαστεί με τους όρους των «πράσινων» και τον Αύγουστο, αρκεί να εξαντλούσε τα χρονικά περιθώρια - όπως και έγινε- μήπως καρποφορούσε η προσπάθεια του Ζορζ Μέντες (μάνατζερ του Γιούρκα και πολλών διάσημων, μεταξύ των οποίων ο Μουρίνιο και ο Ρονάλντο...) να τον στείλει, για εφεδρική λύση, στην Μπαρτσελόνα ή στη Μίλαν!

Οταν ο Σεϊταρίδης διαπίστωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να κάνει το παραπάνω βήμα, είπε «ναι» σε όλες τις ασφαλιστικές δικλίδες του Παναθηναϊκού... Ακόμα και στο... φιλικό (έναντι ελάχιστου τιμήματος για την ΠΑΕ) διαζύγιο στο τέλος της δεύτερης χρονιάς του συμβολαίου του, εφόσον η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία δεν είναι ευχαριστημένοι από την προσφορά του...

Οσο για την... αποκάλυψη του τεχνικού διευθυντή ότι «υπήρχε πάντα στο μυαλό των ανθρώπων του ΠΑΟ η απόκτηση του Γιούρκα», προφανώς παραδέχεται πως ο κόσμος καλά θα κάνει να μην εμπιστεύεται τα όσα ακούει, κατά καιρούς, από την ηγεσία της ΠΑΕ (και όχι από τα ΜΜΕ, τα οποία χρησιμοποίησαν για λόγους της περίφημης «παρελκυστικής πολιτικής»...), γιατί στο τέλος μπορεί να δει να συμβαίνει ακριβώς το ανάποδο!

Εξαιρετικά ήταν τα αποτελέσματα των εργομετρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, που αναμένεται σε ένα μήνα να είναι πανέτοιμος!
Κι αν αυτό εκπλήσσει, ευχάριστα, τον Χενκ τεν Κάτε, δεν αποτελεί κάτι απρόσμενο για τον ίδιο τον παίκτη, αφού έβαζε και στοίχημα ότι «σε ένα μήνα θα είμαι έτοιμος να παίξω». Αν το έβαλε, μοιάζει και να το κερδίζει...

Όπως έδειξαν τα τεστ που έκανε ο Σεϊταρίδης η φυσική του κατάσταση είναι σε πολύ καλό επίπεδο και χρειάζεται πολύ λίγο χρόνο για να φτάσει τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Φαίνεται πως το ατομικό πρόγραμμα που ακολουθούσε τον τελευταίο καιρό με τον προσωπικό γυμναστή του απέδωσε καρπούς και έτσι για τον 28χρονο το νέο... στοίχημα είναι πόσο γρήγορα θα καταφέρει να βρει ρυθμό, μέσα από τα παιχνίδια.

Ο Χενκ τεν Κάτε υπολόγιζε να έχει διαθέσιμο τον παίκτη σε περίπου δυο μήνες και τα τελευταία νέα φυσικά τον άφησαν ιδιαίτερα ευχαριστημένο, αν και δεν προτίθεται να κάνει βιαστικές κινήσεις.
Ετσι αναμένεται να αφήσει τον Σεϊταρίδη να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα για 20-25 μέρες ακόμη και να τον συμπεριλάβει στα πλάνα του μόνο όταν θα έχει περιορίσει στο ελάχιστο το οποιοδήποτε ρίσκο.


Γκουαρντιόλα: «Δεν βιάζομαι να ανανεώσω»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Δεν βιάζεται να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο 38χρονος τεχνικός των Μπλαουγκράνα δέχεται πιέσεις εδώ και καιρό «να κάτσει στο τραπέζι των συζητήσεων», προκειμένου να υπογράψει νέο συμβόλαιο, ωστόσο εκείνος εμμένει στην αρχική απόφασή του.

«Αν και το συμβόλαιό μου λήγει σε ένα χρόνο, δεν πιστεύω ότι είναι το σωστό τάιμινγκ για να ανανεώσω. Όταν νιώσω έτοιμος και φυσικά με θέλουν ακόμα εδώ θα υπογράψω» είπε ο Γκουαρντιόλα. Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι ο λόγος για τον οποίο δεν δέχεται να κάνει καμία κουβέντα αναφορικά με το θέμα του συμβολαίου του είναι οι επικείμενες εκλογές την Άνοιξη, για την ανάδειξη νέου προέδρου στον σύλλογο.

«Τελειώνει» ο Στίνσον από τον Άρη


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Μόνο σε φιλικά παιχνίδια φαίνεται πως θα προλάβει να φορέσει τη φανέλα του Άρη ο Κέρτις Στίνσον. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ δεν έχει ικανοποιήσει τον Αντρέα Ματσόν με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις τους και όπως φαίνεται, ο Ιταλός τεχνικός θα του δείξει την πόρτα της εξόδου. Ο Νταν Ντικάου θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο αντικαταστάτης του.

Ο 31χρονος γκαρντ έχει μεγάλη θητεία σε ΝΒΑ και Ευρώπη και αρέσει αρκετά στον Αντρέα Ματσόν. Για να προχωρήσει, όμως, το θέμα του 31χρονου Αμερικανού θα πρέπει να αποδεσμευτεί πρώτα ο Στίνσον, κάτι που αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες.

Ρέινα: «Δύσκολος στόχος η κατάκτηση του τίτλου»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η Λίβερπουλ δεν έχει ξεκινήσει καλά τις φετινές της υποχρεώσεις στην Πρέμιερ Λιγκ και οι «κόκκινοι» από νωρίς έχουν αρχίσει να…κυνηγάνε τους άμεσους αντιπάλους τους. Αυτό το γεγονός έχει απογοητεύσει τους πάντες μέσα στην ομάδα, κάτι που δήλωσε και ο τερματοφύλακας των «κόκκινων», Πέπε Ρέινα. «Νιώθω σαν να έχουμε παραιτηθεί ήδη από τους στόχους μας» δήλωσε ο Ισπανός γκολκίπερ στην «Guardian».

Ο 26χρονος πορτιέρο δήλωσε χαρακτηριστικά πως «δεν βιώνουμε απλά την απογοήτευση, αλλά την παραίτηση από τους στόχους που είχαμε θέσει στο ξεκίνημα της σεζόν». Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του τόνισε ότι : « υπάρχει απογοήτευση μέσα στην ομάδα και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διαθέτουν παίκτες οι οποίοι μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες. Εμείς δεν έχουμε τέτοια άτομα». Από την προηγούμενή ωστόσο δήλωση του, ο Ρέινα εξαίρεσε τους Τόρες και Τζέραρντ οι οποίοι όπως επισημαίνει «αποτελούν βαρόμετρο για την ομάδα».

Τελειώνοντας τις δηλώσεις του στην αγγλική εφημερίδα, ο πρώην γκολκίπερ των Μπαρτσελόνα και Βιγιαρεάλ δεν παρέλειψε να «πετάξει το μπαλάκι» στους ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ, αναφορικά με τις μεταγραφές που (δεν) κάνουν: «Θα ήταν καλό οι ιδιοκτήτες να έκαναν μία οικονομική προσπάθεια. Εξαρτάται από τους ιδιοκτήτες και όχι από εμάς, να προσελκύσουν παίκτες».

Την Ίντερ θεωρεί φαβορί ο Φίγκο…


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Την ανυπομονησία του για την αναμέτρηση Ίντερ – Μπαρτσελόνα στο πλαίσιο της πρεμιέρας για την φάση των ομίλων του Champions League, εξέφρασε ο Λουίς Φίγκο. Δεν δίστασε μάλιστα να δηλώσει πως φαβορί για το συγκεκριμένο παιχνίδι θεωρεί την Ίντερ.

Η συμφωνία της ιταλικής ομάδας με τον Σάμουελ Ετό, κάνουν τους «νερατζούρι» - κατά τον Φίγκο- το πιο ισχυρό σύνολο στο φετινό Champions League. Ερωτηθείς ο Πορτογάλος για το αν η Μπαρτσελόνα είναι εκ των φαβορί της φετινής διοργάνωσης, η απάντησή του στην «El Mundo Deportivo» ήταν μάλλον ξεκάθαρη: «Η ομάδα που θα κατακτήσει το Champions League είναι η Ίντερ. Οι παίκτες της έχουν αποκτήσει ευρωπαϊκή εμπειρία τα τελευταία χρόνια, ενώ μέσα στην μεταγραφική περίοδο η ομάδα έκανε κάποιες πολύ σημαντικές προσθήκες».

Σημαντικότερη όλων των προσθηκών, ο Φίγκο θεωρεί αυτή του Σάμουελ Ετό, του οποίου δεν παρέλειψε να «πλέξει» το εγκώμιο: «Ανυπομονούμε να δούμε τι μπορεί να κάνει στο Μιλάνο ο Ετό. Πιστεύω πως η μεταγραφή του αποτελεί πολύ σημαντική κίνηση για τους πρωταθλητές Ιταλίας. Ο Ετό και ο Ιμπραΐμοβιτς αποτελούν δύο τελείως διαφορετικούς τύπους παίκτη».

Αθλητικός Τύπος 12/9/2009

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Η Γάτα
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
The Match

Πατρίς Sport

Δέσποινα Μυρίδου


Σήμερα είναι τα γενέθλια της πολύ καλής συνεργάτιδας του blog, Δέσποινας Μυρίδου! Εκ μέρους όλων των συντελεστών της ευχόμαστε χρόνια πολλά, υγεία και ευτυχία σε εκείνη και στην οικογένειά της και να αποκτήσει ό,τι επιθυμεί !

TENORIO !...Στοίχημα...

Σε πρώτη φάση απο επιλογές όσο αφορά το νησί θα χωρέσουν σε ενα σύστημα με ζητούμενα τα σημεία των.. Καρλάιλ-Σουίντον-Σαλισμπέρι-Κέμπριτζ-Τάμγουορθ-Κίντερ.. αυτές είναι οι τελικές μου επιλογές απο τα απογευματινά αγγλικά σημεία..πολλά λίγα εσείς αποφ...ασίζεται τι κρατάτε και τι όχι..Εν αναμονή των ρεπορτάζ για βραδινές επιλογές..

Ενδιαφέρον Άρη για Ντικάου

Ο Κέρτις Στίνσον μπορεί να έλαβε χθες μέρος στον φιλικό αγώνα με την Μπενετόν στο πλαίσιο του τουρνουά του Καόρλε αλλά όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν από την ομάδα του Άρη. Οι «κίτρινοι» έχουν… βγει στην αγορά για να βρουν έναν παίκτη που να μπορεί να βοηθήσει άμεσα την ομάδα και να έχει εμπειρία από τα ευρωπαικά πρωταθλήματα, μιας και ο χρόνος της διεξαγωγής των προκριματικών της Ευρωλίγκα πιέζει αρκετά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο παίκτης που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του Αντρέα Ματσόν είναι ο 31χρονος Νταν Ντικάου (1.83), ο οποίος έχει μεγάλη θητεία επί σειρά ετών στο ΝΒΑ με αρκετές ομάδες αλλά και από την Ευρώπη. Ο Αμερικανός επιλέγει στο Νο28 του ντραφτ του 2002 από τους Σακραμέντο Κινγκς αλλά έπαιξε στους Ατλάντα Χοκς για τα επόμενα δύο χρόνια. Το 2004 αγωνίστηκε σε Πόρτλαντ, Ντάλας και Νέα Ορλεάνη, στην οποία παρέμεινε και την επόμενη περίοδο, στα μισά της οποίας μετακόμισε στους Μπόστον Σέλτικς. Ακολούθησαν οι Λος Άντζελες Κλίπερς ενώ αγωνίστηκε και την περίοδο 2006-07 στους Μπλέιζερς. Στην καριέρα του στο ΝΒΑ έχει αγωνιστεί σε 300 αγώνες και είχε 15.4 λεπτά συμμετοχής, 5.8 πόντους 2.5 ασίστ, 1.4 ριμπάουντ ενώ στα ποσοστά ευστοχίας έχει 83.1% στις βολές, 40.1% στα δίποντα και 34.1% στα τρίποντα. Στην Ευρώπη πέρυσι είχε υπογράψει στην Αβελίνο αλλά αποφάσισαν οι δύο πλευρές να λύσουν την συνεργασία τους και μετά από λίγες ημέρες υπέγραψε στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Δεν έμεινε όλη την χρονιά και υπέγραψε στην γερμανική Μπάμπεργκ με την οποία είχε 17.6 πόντους, 3.6 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ αλλά οι σχέσεις του με τον προπονητή της ομάδας Κρις Φλέμινγκ χτύπησαν «κόκκινο» και σύντομα αποχώρησε από την ομάδα.
Πληροφορίες θέλουν τον Άρη ήδη να συζητάει με τον εκπρόσωπο του, όμως το πρόβλημα που προέκυψε την τελευταία στιγμή κάνει λόγο για πρόσκληση του Ντικάου από τους Μπόστον Σέλτικς για να κάνει προπονήσεις μαζί τους. Ο Αμερικανός το σκέφτεται και σύντομα θα πάρει την οριστική του απόφαση.Πηγη Metrosport

Ειπε..........................

"Θα επιθυμούσα να έχω πιο ενεργό ρόλο στην Εθνική. Ηλπιζα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει, αλλά αυτό δεν έγινε και έτσι ήμουν αποφασισμένος να πάρω αυτή την απόφαση"Την ολοκλήρωση της καριέρας του με την Εθνική ομάδα ανακοίνωσε μέσω των ερτζιανών ο Νίκος Λυμπερόπουλος.

Ψιθυροι......................

  • Εξαιρετικά ήταν τα αποτελέσματα των εργομετρικών εξετάσεων που έκανε ο Γιούρκας Σεϊταρίδης και δεν αποκλείεται να είναι έτοιμος σε μικρότερο διάστημα απ' ότι αρχικά αναμενόταν. Είδες η... προετοιμασία στην Μύκονο τι καλό κάνει...

  • Ο Μπολτ φαίνεται ότι είναι ταλαιπωρημένος και κουρασμένος και γι' αυτόν τον λόγο είναι πιθανόν να μη συμμετάσχει στο εορταστικό πρόγραμμα του συγκροτήματος Onirama στην τελετή έναρξης (12/9) του τελικού των grand prix της Θεσσαλονίκης. Επίσης μάλλον εγκαταλείπεται η ιδέα να παίξει ο τζαμαϊκανός μουσική σε κάποιο κλαμπ της συμπρωτεύουσας.
  • Σκιά του Ουσέιν Μπολτ έχουν γίνει διάφοροι πολιτικοί στην Θεσσαλονίκη, οι οποίοι συνοδεύουν τον τζαμαϊκανό σπρίντερ σε κάθε εκδήλωσή που πηγαίνει. Βλέπετε βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και οι υποψήφιοι βουλευτές δεν χάνουν την ευκαιρία να κερδίσουν λίγα λεπτά δημοσιότητας, έστω... περπατώντας δίπλα στον κορυφαίο αθλητή του κόσμου.

«Καπέλο» σε Μαραντόνα ο Μπιλάρδο!

bilardo.jpgΗ δημοτικότητα του Ντιέγκο Μαραντόνα έχει πέσει πολύ χαμηλά, ενώ μετά τις δηλώσεις του για ενδεχόμενο αποκλεισμό λεγεωνάριων (Μέσι, Αγκουέρο, Τέβες) από την Εθνική, ο προβληματισμός είναι ακόμα μεγαλύτερος. Κάποιος έπρεπε να αναλάβει δράση και ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Χούλιο Γκροντόνα είχε συνάντηση με το τεχνικό τιμ εκτός τους Μαροντόνα «Βοηθήστε τον στην τακτική» τόνισε.


Το φάσμα του αποκλεισμού από τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου αντιμετωπίζει η Αργεντινή και η δημοτικότητα του Μαραντόνα έχει κατρακυλήσει. Μάλιστα, οι δηλώσεις του περί αποκλεισμού των αστεριών της ομάδας (Μέσι, Αγκουέρο, Τέβες) προκάλεσαν αρνητικά σχόλια, αλλά και έντονη ανησυχία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Ο πρόεδρος, Χούλιο Γκροντόνα στηρίζει προσωρινά τον Μαραντόνα, αλλά ουσιαστικά τον... άδειασε λέγοντας πως υστερεί στην τακτική. Έτσι, επιστράτευσε τον Κάρλος Μπιλάρδο για να βοηθήσει στο τεχνικό κομμάτι, κάτι που αποφασίστηκε μετά από συνάντηση που υπήρξε με το τεχνικό τιμ, αλλά χωρίς τον Μαραντόνα. Ο «Ντιεγκίτο» πριν αναχωρήσει για την Ευρώπη (προσωπικό πρόβλημα) θα έχει συνάντηση με τον ισχυρό άνδρα της Ομοσπονδίας, όπου δεν αποκλείεται να συζητήσουν και για πρόσωπα που είναι εκτός Εθνικής, όπως ο Ρικέλμε.

Αποσύρθηκε για Φερναντίνιο

Α fernandinho_do_barueri_2.jpgΣτην αποκάλυψη ότι ο Ολυμπιακός απέσυρε τελικά το ενδιαφέρον του για την απόκτηση του Φερναντίνιο προέβη ο ίδιος ο Βραζιλιάνος άσος με δηλώσεις του σε αθλητική εφημερίδα. «Τελικά φαίνεται ότι δεν θα παίξω στον Ολυμπιακό», ήταν τα λόγια του παίκτη της Μπαρουέρι, ο οποίος μπορεί να επιβεβαίωση το ενδιαφέρον των δύο πλευρών, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η μεταγραφή τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί.

Ο 24χρονος μέσος μίλησε στον «Πρωταθλητή» και σε ερώτηση για το αν υπάρχει κάποια εξέλιξη με τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό απάντησε: «Όχι δεν πρόκειται τελικά να έρθω στην Ελλάδα. Δεν θα παίξω στον Ολυμπιακό». Ο Φερναντίνιο εξήγησε ότι δεν έχει συμφωνήσει με κάποια άλλη ομάδα και πως δεν είναι αυτός ο λόγος για την αρνητική τροπή της ιστορίας.

«Όχι δεν συμφώνησα με άλλη ομάδα. Τουλάχιστον για την ώρα. Αυτό που έγινε είναι ότι ο Ολυμπιακός είχε κάνει μία πρόταση σε εμένα που την αποδέχθηκα, όπως θετικά απάντησε και η Μπαρουέρι από τη δική της πλευρά. Όμως ξαφνικά ο Ολυμπιακός απέσυρε την πρόταση του και έτσι σταμάτησαν οι διαπραγματεύσεις».

Ο Φερναντίνιο στη συνέχεια τόνισε ότι δεν έμαθε τους λόγους για αυτό που συνέβη. «Όχι δεν έμαθα. Δεν ξέρω γιατί η ελληνική ομάδα ενώ είχε κάνει την πρόταση ξαφνικά άλλαξε γνώμη», ενώ παραδέχτηκε ότι το θέμα ήταν περίπλοκο από τη στιγμή που μπλέχτηκαν πολλά πρόσωπα. «Ίσως αλλά εγώ ξέρω ότι είχε απαντήσει θετικά, γιατί ήθελα να πάω στον Ολυμπιακό, να παίξω στην Ευρώπη».

Όσο για το μέλλον ο Βραζιλιάνος μέσος πρόσθεσε: «Έχω μία πρόταση από την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και άλλη μία από τη Χέρτα Βερολίνου, αλλά έχουν ενδιαφερθεί και άλλες ομάδες από την Ευρώπη. Θα δούμε τι θα γίνει. Προς το παρόν θα παίξω πάλι με την Μπαρουέρι».

Από την πλευρά τους στον Ολυμπιακό μόλις ενημερώθηκαν για τις δηλώσεις του παίκτη σχολίασαν: «Πρόκειται για μια γελοία και μπερδεμένη υπόθεση, στην οποία υπάρχουν τέσσερις κάτοχοι δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή, ένας απατεώνας δικηγόρος-μάνατζερ και ο ίδιος ο παίκτης που περιμένει να δει τι θα γίνει. Ειδικά η μία πλευρά που έχει τα δικαιώματα του παίκτη μας ζητάει παράλογα πράγματα και υπό αυτές τις συνθήκες εμείς δεν πρόκειται να προχωρήσουμε».

Ετοιμη για την πρώτη νίκη η Λάρισα


Ο Μαρίνος Ουζουνίδης στον πάγκο της Λάρισας Η Λάρισα θα υποδεχτεί το Σάββατο τον Ατρόμητο, με στόχο φυσικά να πάρει την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Η ΑΕΛ έχει μόλις ένα βαθμό από την ισοπαλία στην πρεμιέρα στην Τρίπολη, κόντρα στον Αστέρα, ενώ στο προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι της, γνώρισε την ήττα από τον Ολυμπιακό.

Πλέον ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει τονίσει στους παίκτες του ότι πρέπει να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, προκειμένου να πάρουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Αλλωστε αυτό είναι και απαίτηση του κόσμου, προκειμένου να μην φύγει με βαθμό ή βαθμούς και ο πρώην τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Δώνης.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα σημαντικά προβλήματα. Γιαννακόπουλος και Ιγκλέσιας συνεχίζουν να αισθάνονται ενοχλήσεις, όμως τελικά είναι στην αποστολή.

Οι παίκτες που την απαρτίζουν είναι οι: Μάλαρζ, Σέρεμετ, Μπουκουβάλας, Μελίσσης, Νταμπίζας, Ααράμπ, Τριποτσέρης, Βενετίδης, Κατσιαρός, Ντέλσον, Ρομέου, Ιγκλέσιας, Βλασόπουλος, Τουάμα, Μετίν, Σίμιτς, Γιαννακόπουλος, Αμπουχατζίρα, Ντε Νίγκρις, Κάσας.

Μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, αναμένεται να πάρει και τις αποφάσεις της η διοίκηση της ομάδας, σχετικά με την κόντρα που έχει προκύψει μεταξύ της τεχνικής ηγεσίας και του ιατρικού επιτελείου της ομάδας.

Νέο πρόβλημα στην Ξάνθη με Λουτσιάνο


Ο Λουτσιάνο με τη φανέλα της Ξάνθης Νέο πρόβλημα προέκυψε στις τάξεις της Skoda Ξάνθης με τον Λουτσιάνο. Ο Βραζιλιάνος ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο ματς με τον Παναθηναϊκό, κινδυνεύει να χάσει και αυτό με τον Εργοτέλη, καθώς έχει πυρετό. Μάλιστα την Παρασκευή δεν προπονήθηκε και έτσι η συμμετοχή του είναι αμφίβολη.

Από κει και πέρα και ο Ζιέντσουκ παραμένει τραυματίας. Ο παίκτης συνεχίζει την θεραπεία του, αλλά λογικά δεν θα προλάβει την αναμέτρηση με τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο.

Την ευκαιρία να μοιράσουν τις δικές τους ευχές ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς είχε το ποδοσφαιρικό τμήμα της Skoda Ξάνθης καθώς το πρωί της Παρασκευής επισκέφτηκε 5 Λύκεια της πόλης κατά την ώρα της τελετής του Αγιασμού καθώς οι σχολικές υποχρεώσεις για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και όχι μόνο άρχισαν.

Ο Γιώργος Κασναφέρης μαζί με τους προπονητές Κώστα Κωσταντινίδη, Παναγιώτη Γκουτσίδη, Αλέκο Μαλαδένη, Νεκτάριο Πατμάζογλου και τους ποδοσφαιριστές Παπαδημητρίου, Κωστούλα, Βάλλα, Κιντάνα, Μαρτσελίνιο, Λυμπερόπουλο, Σουάνη, Πόι, Σταθάκη και Ριζογιάννη βρέθηκαν στα σχολεία και είχανε την ευκαιρία να ευχηθούνε στους χιλιάδες μαθητές καλή σχολική χρονιά.

Ο προπονητής τερματοφυλάκων Αλέκος Μαλαδένης, που βρέθηκε στο 4ο Ενιαίο Λύκειο Ξάνθης μίλησε για την επίσκεψη της ομάδας στα σχολεία: "Καταρχήν θα ήθελα να ευχηθώ στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς καλή σχολική με υγεία, δύναμη και κουράγιο ώστε να βγάλουν εις πέρας το δύσκολο έργο που έχουν καθένας από την πλευρά του. Η Σκόντα Ξάνθη τα τελευταία χρόνια βρίσκεται τα τελευταία χρόνια κοντά στους μαθητές είτε είναι Δημοτικό, Γυμνάσιο ή Λύκειο. Πρόκειται για πολύ καλή ενέργεια το να βρισκόμαστε στον χώρο τους και να ανταλλάσσουμε απόψεις ενώ παράλληλα μας δίνουν δύναμη για να συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας μέσα στο γήπεδο. Πιστεύω πως ο Βάλλας μαζί με τον Σουάνη το απόλαυσαν όσο και εγώ".

Τζιμπούρ ο αδιόρθωτος...


Ο Ράφικ Τζιμπούρ στην προετοιμασία της ΑΕΚ στο Ζέεφελντ Καθυστερημένος κατά μισή ώρα εμφανίστηκε το απόγευμα στους Θρακομακεδόνες, ο Ράφικ Τζεμπούρ με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αποστολής του αγώνα της Κυριακής με τον Ηρακλή. Κανονικά στην αποστολή Γκερέιρο και Νέμεθ. Τα πλάνα του Ντούσαν Μπάγεβιτς για την ενδεκάδα και οι θέσεις που είναι υπό διεκδίκηση.

Σε νέο πειθαρχικό παράπτωμα υπέπεσε ο Ράφικ Τζεμπούρ, στην προπόνηση της Παρασκευής. Ο Αλγερινός επιθετικός άργησε να φτάσει στους Θρακομακεδόνες για την απογευματινή προπόνηση, πάνω απο μισή ώρα, με αποτέλεσμα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς να μην τον υπολογίζει εν όψει του κυριακάτικου παιχνιδιού με τον Ηρακλή.

Ο τεχνικός της Ένωσης παρά το γεγονός οτι εφέτος δείχνει διατεθειμένος να μην ανεχτεί ανάλογα περιστατικά εφέτος απο τους παίκτες του, παρουσιάστηκε αρκετά ήρεμος, δείχνοντας πως περίμενε αργά ή γρήγορα μία τέτοια εξέλιξη... Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως οι παραπάνω εξελίξεις ήρθαν μία ημέρα μετά την ευκαιρία που έδειχνε να του δίνει ο "Ντούσκο", χρησιμοποιώντας τον έστω και για λίγο στο οικογενειακό διπλό της Πέμπτης.

Αναλυτικά την αποστολή, εν όψει του αγώνα με τον Ηρακλή, αποτελούν οι: Αραμπατζής, Σάχα, Γεωργέας, Καφές, Μάκος, Παυλής, Αραούχο, Ενσαλίβα, Ζεράλντο, Χουανφράν, Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς, Γκερέιρο, Σκόκο, Μπλάνκο, Μαντούκα, Λεονάρντο, Ιορντάκε, Νέμεθ, Γιαχάγια. Σε ότι αφορά τον Νίκο Καράμπελα, η μετεγχειριτική του πορεία εξελίσσεται ομαλά και πιθανότατα αύριο θα πάρει εξιτήριο από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Όσον αφορά την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς την Κυριακή, ο Σάχα θα καθίσει κάτω απο τα δοκάρια, ενώ σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία των Αραούχο, Χουανφράν στα άκρα και του Μαϊστόροβιτς στο κέντρο. Ο Ζεράλδο και ο Γιάχιτς διεκδικούν τη θέση του παρτενέρ του Σουηδού, ενώ στον άξονα θα φαβορί είναι οι Καφές και Μάκος. Πίσω απο τον Μπλάνκο, το πρώτο λόγο έχει ο Σκόκο, ενώ οι Λεονάρντο, Γκερέιρο, Νέμεθ και Μαντούκα διεκδικούν μία τις άλλες δύο θέσεις.

Στοπ στις μετακινήσεις!


Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού.... Όταν αναμετρόνται μια ελληνική και μια τουρκική ομάδα, είναι λογικό η ατμόσφαιρα να... μυρίζει μπαρούτι. Έτσι, οι διοικήσεις του Παναθηναϊκού και της Γαλατασαράι ήρθαν σε συνεννόηση για να αποφύγουν τα χειρότερα. Όπως αποφασίστηκε λοιπόν, δεν θα υπάρξουν μαζικές μετακινήσεις οπαδών στα μεταξύ τους παιχνίδια για το Europa League.

Απλά, θα πάρουν ορισμένα εισιτήρια τα οποία θα είναι στα επίσημα του ΟΑΚΑ και του "Αλί Σάμι Γεν", για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της κάθε ομάδας όταν θα είναι φιλοξενούμενη. Κατά συνέπεια, η επίσκεψη των Τούρκων φανατικών της Γαλατά αναβάλλεται και την ερχόμενη Πέμπτη θα υπάρχουν (με ελάχιστες εξαιρέσεις στη θύρα των επισήμων) μόνο φίλοι του Παναθηναίκού στο εναρκτήριο ματς της διοργάνωσης.

Για τους "πράσινους" άλλωστε ο φόβος ήταν μεγάλος, καθώς η ομάδα είναι ήδη στην... μπούκα από την UEFA και σαφώς οι Τούρκοι θα αποτελούσαν "κόκκινο πανί" για τους οπαδούς του "τριφυλλιού".

Ο Περικλής Παπαπαναγής θα βρεθεί στην Τουρκία την Κυριακή και θα παρακολουθήσει αγωνιζόμενη την Γαλατά στο ντέρμπι με την Μπεσίκτας.